Vanhojen tanssiaisten kuvamyynti Ohje valokuvaajalle Kuvalo Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vanhojen tanssiaisten kuvamyynti Ohje valokuvaajalle. 2011 Kuvalo Oy info@kuvalo.com"

Transkriptio

1 Vanhojen tanssiaisten kuvamyynti Ohje valokuvaajalle 2011 Kuvalo Oy

2 Ohje valokuvaajalle 2(7) Tiivistelmä Vanhojen tanssiaisten kuvaamisessa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Tanssiaiset ovat nuorille ainutlaatuinen hetki elämässä, ja niissä otetut laadukkaat muoto- ja tapahtumakuvat ovat arvokkaita muistoja sekä itselle että sukulaisille. Vanhojen tanssiaiset järjestetään kaikissa lukioissa ja pienellä vaivalla kuvaaja saa yhdellä kuvaussessiolla kymmeniä tai satoja asiakkaita itselleen. Tarjoamalla kuvamyynnin Kuvalon verkkopalvelun avulla (www.kuvalo.com) kuvaaja voi helposti hallita hyvinkin suuren asiakaskunnan kuvamyynnin. Kuvalo automatisoi kuvien verkkojulkaisun, kuvatilausten käsittelyn ja laskutuksen. Tällä tavoin kuvaajan tehtäväksi kuvauksen jälkeen jää vain kuvamyynneistä saapuvien ilmoitusten seuraaminen. Ohessa kuvaajien kokemuksia vuoden 2010 vanhojen tanssiaisten kuvamyynneistä Kuvalon avulla. hoitui näppärästi Kuvalon avulla. Kuvasin tanssiaisissa muotokuvat tanssijoista, siirsin tiedostot Kuvalon galleriaan, jonka jälkeen vain seurasin kuvamyyntien edistymistä Kuvalopalvelun lähettämistä sähköposteista. Oman työajan säästöni on ollut merkittävää kun minun ei tarvitse säätää asiakkaiden kuvatilausten ja laskutuksen kanssa vaan ne hoituvat automaattisesti Kuvalon kautta. Valokuvaaja Peter Forsgård Kokeilin Vanhojen tanssiaisten kuvamyynnissä uutta lähestymistä vuonna Sen sijaan että olisin tehnyt kaikille kuvattaville paperivedoksia laitoin kuvat ainoastaan myyntiin Kuvalo-palveluun. Samalla kuvamyynti automatisoitui niin että en tarvinnut jälkikäteen käyttää aikaa kuvien valmistamiseen. Tapahtumakuvauksessa nopeus on kuitenkin A & O. Ihmiset unohtavat nopeasti ja kiinnostus loppuu. Valokuvaaja Max Edin Vanhojen tanssiaiset Tanssiaiset järjestetään lukioissa torstaina ja perjantaina Ota hyvissä ajoin yhteyttä lukioihin ja sovi kuvauksesta. Lukion toisen vuoden opiskelijat viettävät Vanhojen päivää merkkinä siitä että heistä on tullut lukioidensa vanhimpia oppilaita. Vanhojen päivää edeltävänä päivänä ovat abiturientit viettäneet penkinpainajaisia, jossa he heittävät hyvästit säännölliselle koulunkäynnille. Vanhojen päivän huipennus ovat Vanhojen tanssiaiset, joissa nuoret esittävät perinteisiä tansseja koulun muille oppilaille ja vanhemmilleen. Vuonna 2011 tanssiaiset järjestetään lukioissa torstaina ja perjantaina Vanhojen tanssiaisia varten opiskelijat pukeutuvat arvokkaisiin juhlavaatteisiin, jotka vuokrataan tai valmistetaan itse. Erityisesti tyttöjen tanssiaisasusta muodostuu kallis kokonaisuus, jonka suunnitteluun käytetään paljon aikaa.

3 Ohje valokuvaajalle 3(7) Kohdista kuvien markkinointi erityisesti tanssijoiden vanhempiin. He päättävät kuvien tilauksesta ja arvostavat laadukkaita muotokuvia. Kuvausten valmistelu Ota aikailematta yhteyttä lähilukiosi kansliaan ja tiedustele kuka vastaa tanssiaisten järjestelystä. Saatuasi tapahtuman järjestäjän yhteystiedot voit sopia hänen kanssaan tapahtuman valokuvauksesta. Voit etsiä alueesi lukioita tämän dokumentin lopusta löytyvän www-linkin kautta. Saatuasi yhteyden oppilaskuntaan, sovi heidän kanssaan kuvausajankohdasta sekä kerro tarjoavasi kuvat näytille miellyttävästi verkkogallerian kautta, niin että kukin oppilas voi itse valita mitkä kuvat haluaa tilata. Kerro yhteyshenkilölle myös kuvien tilaushinnat. Jos toimit yksin, ehdit päivän aikana kuvata vain yhden koulun tanssiaiset. Voit myös miettiä, voisitko kuvata useamman koulun tanssiaiset palkkaamalla apukuvaajia tai järjestämällä kuvauksen eri kouluissa. Markkinointi Kuvamyynnin onnistuminen vaatii, että kuvattavat ja erityisesti heidän vanhempansa tietävät, mistä kuvia voi tilata. Tätä varten pyydä oppilaskuntaa tiedottamaan kuvamyynnistä Vanhojen tanssiaisten käsiohjelmassa. Tiedotteessa on hyvä olla esimerkkejä kuvahinnoista sekä merkittynä kuvagallerian wwwosoite, josta kuvia voi tilata. Markkinoinnin onnistumiseksi valmistele myös kuvattaville henkilöille jaettavia paperilappuja, flyereita, joihin merkitset kuvagallerian www-osoitteen. Saat A4- arkille mahtumaan useita flyereita ja leikkaa ne valmiiksi irti toisistaan. Kuvassa 1 on esimerkki flyerista. Kuva 1: Esimerkki kuvauksessa jaettavasta flyerista. Voit printata usean lapun A4- arkille ja leikata ne irti. Kuvalo Prossa voit rakentaa markkinointikampanjoita tarjoamalla määräaikaisen prosenttialennuksen kuvaostoista. Markkinointia varten voit myös tehdä mainosjulisteita, jotka kiinnitetään koulun seinille. Julisteiden laatimisessa voit käyttää aiheeseen sopivia tanssi- ja muotokuvia, mutta tärkeimpänä asiana on kertoa gallerian www-osoite. Ota etukäteen selvää että koulu sallii julisteiden kiinnittämisen seinille. Facebook on tehokas markkinointikanava. Jos tanssiaisille on perustettu oma facebook-ryhmä niin voit liittyä siihen ja tiedottaa ryhmässä valokuvien myynnistä. Kuvamyynnin valmistelu Tee kuvamyyntigalleria valmiiksi jo ennen kuvauksia. Samalla saat valittua koot ja hinnat, joissa haluat kuvia myydä. Huomioi että suurikaan tilausvolyymi ei tee kuvauksesta tuottavaa jos kuvan myyntihinta on liian matala.

4 Ohje valokuvaajalle 4(7) Jos olet menossa kuvaamaan useaan eri kouluun, tee kuvagalleria kullekin koululle erikseen. Näin saat seurattua kuvamyyntiä Kuvalon raporteista koulukohtaisesti. Luomalla gallerian etukäteen saat sen www-osoitteen selville ja voit käyttää sitä markkinointimateriaalissa. Voit luoda kuvagallerian Kuvalossa valmiiksi käyttämällä aiheeseen sopivaa mallikuvaa. Oheisissa kuvissa on esitetty, kuinka gallerioita luodaan Kuvalossa. Voit luoda erilliset kuvagalleriat muotoja tapahtumakuville jos haluat hinnoitella kuvat eri lailla. Kuva 2: Kuvien siirto Kuvaloon käynnistyy Kuvatiedostojen tuonti -linkistä. Kun olet siirtänyt kuvat Kuvaloon, voit valita ne laitettavaksi galleriaan (kts. Kuva 3). Kuva 3: Valitse Kuvatiedostot-lehdellä ensin galleriaan lisättävät kuvat ja sen jälkeen klikkaa Lisää galleriaan -painiketta. Tämän jälkeen sinulta kysytään tarkemmat yksityiskohdat siitä, kuinka haluat kuvia myydä (kts. Kuva 4).

5 Ohje valokuvaajalle 5(7) Vinkki! Kuvalo Pro:ssa voit myydä kuvia myös digitaalisina kuvatiedostoina. Kuva 4: Valitset myytävät kuvatuotteet ja asetat hinnat. Rojaltisi-sarakkeesta näet sinulle jäävän osuuden myyntihinnasta. Kuvalon peruspalvelussa osuutesi on 70% materiaalikustannusten jälkeen jäävästä osuudesta. Pro-palvelussa osuutesi on 80%. Kun pääset valikoissa viimeiseen lehteen ja painat Lisää kuvat, olet saanut kuvagallerian luotua. Galleriasi ei kuitenkaan vielä ole julkinen - voit vielä tarkistaa lopputuloksen (kts. Kuva 5). Kuva 5: Gallerian hallintasivulla voit muuttaa kaikkia edellisissä vaiheissa tekemiäsi valintoja, esim. hintoja. Voit myös valita gallerian väriteeman, valita tervetulosivun tunnuskuvan, muuttaa gallerian kuvien selailujärjestystä ym. Kun kaikki on valmista, lopullinen gallerian julkaisu tapahtuu Laita myyntiin - painikkeesta. Tämän jälkeen kuvat ovat kaikkien nähtävillä osoitteessa, joka näkyy kuvassa sinisellä. Tämän jälkeenkin voit edelleen tehdä muutoksia galleriaasi, esim. Lisätä siihen uusia kuvia, muuttaa kuvamyyntikokoja ja muuttaa hintoja. Kuvaustapahtuma Rakenna studio yhteyshenkilön kanssa sopimaanne paikkaan koulun tiloissa. Studiovalaistuksella ja taustalla saat luotua edellytykset laadukkaille valokuville ja korostettua kuvauksen merkitystä osana Vanhojen tanssiaisten ohjelmaa. Järjestä kuvaus niin että tanssiparit tulevat muotokuvaan yhdessä. Kuvattavien halutessa voit ottaa heistä yksittäis- ja kaverikuvia. Jos sinulla on aikaa käytettävissä niin kuvattavat kannattaa järjestää ryhmäkuvaan. Kuvamyynnin kannalta ryhmäkuva on tärkeä. Halutessasi voit järjestää ryhmäkuvaan

6 Ohje valokuvaajalle 6(7) tilaisuuden arvokkaaseen henkeen sopivan kyltin, jossa kerrotaan kuvauspäivä, mutta voit lisätä saman tiedon myös jälkikäteen kuvankäsittelyllä suoraan kuvan alareunaan. Muista kuvata myös ryhmäkuva kaikista tanssijoista Muista jakaa kuvanoton yhteydessä jokaiselle kuvatulle henkilölle etukäteen printtaamasi flyer (kts. yllä). Sen avulla kuvagalleriasi löydetään, ja kuvia päästään tilaamaan. Muotokuvaus on kuvamyynnin tuoton kannalta tärkein yksittäinen kuvaussession osuus, mutta halutessasi voit jäädä kuvaamaan vielä tilannekuvia tanssiaisista. Kuvauksen jälkeiset tehtävät Kuvauksen jälkeen on tärkeää, että kuvat ovat opiskelijoiden tilattavissa nopeasti. Etelä-Suomessa koulujen hiihtolomaviikot alkavat Vanhojen tanssiaisten jälkeen, ja kuvamyynnin kannalta on tärkeää että opiskelijat voivat tilata kuvia ennen hiihtolomamatkoille lähtöään. Siirrä tiedostot etukäteen Kuvaloon luomaasi galleriaan. Kuvien siirto, varsinkin jos niitä on satoja, kannattaa suunnitella etukäteen, sillä korkearesoluutioiset kuvat eivät siirry hetkessä verkon yli. Jos haluat nopeuttaa tiedonsiirtoa, voit pienentää tiedostoja sen verran, niin että niistä pystyy vielä tilaamaan esim. 30x45 kokoisia kuvia. Tällöin resoluution on oltava vähintään 1800x2700 pikseliä. Toinen omaan ajankäyttöösi vaikuttava tekijä on se työ, mitä tarvitaan kuvien käsittelyyn raakakuvista painokelpoisiksi kuviksi. Tähän käytetyn ajankäytön kannalta Kuvalo Pro:ssa on tarjolla tehokas Tilauksen jälkeinen kuvankäsittely - toiminto. Se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä painokuntoinen viimeistely kunkin kuvan kohdalla siihen vaiheeseen, kun kuvasta tulee tilaus. Jos kuvaat sekä muoto- että tanssikuvia, ja haluat järjestää ne omiksi kokonaisuuksikseen kuvagalleriassa, voit lisätä kuviin aiheen mukaisen avainsanan. Kuvalo Pro:ssa voit tarjota asiakkaille hakusanagallerian, jossa he voivat alasvetovalikosta kätevästi valita kunkin kokonaisuuden kerrallaan katseltavakseen. Kuvalo Pro:ssa voit myös suojata kuvia salasanoilla. Kun olet lisännyt kuvat galleriaan, lähetä vielä sähköposti tanssiaisten yhteyshenkilölle, jotta hän voi lähettää sen eteenpäin kaikille tanssijoille. Myynnit Vanhojen tanssiaisten suurin kuvamyynti ajoittuu aikaan ennen pääsiäistä. Pääsiäisen jälkeen voit hakea lisämyyntiä tarjouskampanjalla (Kuvalo Pro). Jokaisesta kuvamyynnistä saat automaattisen ilmoituksen sähköpostiisi. Jos käytit galleriassa Tilauksen jälkeinen kuvankäsittely -toimintoa, sinun tulee viimeistellä kukin tilattu kuva viimeistään 7 päivän kuluttua tilausilmoituksesta. Kuvamyynneistä kertyvää tuloasi voit seurata Kuvalon Myyntiraportit -sivulta.

7 Ohje valokuvaajalle 7(7) Kuva 6: Voit seurata kuvamyyntituloasi Kuvalon rojaltikertymägraafista. Kuvalo Prossa voit vauhdittaa kuvamyyntiä tekemällä määräaikaisia tarjouskampanjoita tarjoamalla kuvat esim. 10% alennuksella Pääsiäisen jälkeisen viikon. Kun haluat maksattaa kertyneen kuvamyyntitulosi, saat tehtyä sen klikkaamalla Laskuta rojaltit Kuvalolta -painiketta Asetukset-lehden Rojaltien maksatus - kohdasta. Saat laskusta kirjanpitoon liitettävän tositteen ja kuvamyyntitulo maksetaan tilillesi tilisiirtona. Lisätietoa Lista Suomen lukiosta: Tietoa Vanhojen päivästä: Tarkempia tietoja Kuvalosta ja kuvamyynnistä voit tiedustella Kuvalosta osoitteesta ja asiakaspalvelunumerosta Kuvalopalvelu löytyy osoitteesta Kuvalo lyhyesti Kuvalo Oy tarjoaa uudenlaisen verkkopalvelun valokuvaajille. Kuvalon avulla kuvaajat saavat enemmän asiakaskontakteja, helpon ja vaivattoman tilauskäsittelyn sekä lisämyyntiä valokuvatuotteilleen. Palvelua on kehitetty erityisesti ammattikuvaajien tarpeita kuunnellen. Palvelun kuvatoimittaja on Color-Kolmio, joka on useimpien suomalaisten ammattikuvaajien käyttämä valokuvalaboratorio. Kuvalo on Vuoden Luontokuvat kilpailutöiden virallinen toimittaja.

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Myynti ja markkinointi

Myynti ja markkinointi Myynti ja markkinointi Parhaitakaan kuvia ei saa kaupaksi, jos ostajat eivät ole niistä tietoisia. Ostajan pitää ainakin varmistua kuvaajan ja hänen kuviensa laadusta sekä löytää sopiva kuvaaja haluamiinsa

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

URHEILUSEURAN VIESTINTÄOPAS. Syyskuu 2014

URHEILUSEURAN VIESTINTÄOPAS. Syyskuu 2014 URHEILUSEURAN VIESTINTÄOPAS Syyskuu 2014 SISÄLLYS Sisältö Esipuhe Osa 1: Seuraviestintä 1. Seuraviestintä kert urheiluseuran vireestä 2. Seuran oman viestin jäljillä 3. Sisäinen viestintä kokoaa joukon

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy

HomCare KUTSUMYYNTI. Avain Jälleenmyyjän menestykseen. HomCare Finland Oy HomCare KUTSUMYYNTI Avain Jälleenmyyjän menestykseen HomCare Finland Oy 1/17 KUTSUMYYNTI 1. YLEISTÄ Kutsumyynti on HomCare-järjestelmässä menestymisen yksi ehdoton edellytys. Tulosi eivät kasva, ellet

Lisätiedot

Kuvaukset on mahdollisuus toteuttaa sekä miljöössä että studiolla, molemmissa on omat positiiviset puolensa.

Kuvaukset on mahdollisuus toteuttaa sekä miljöössä että studiolla, molemmissa on omat positiiviset puolensa. Studio Reetta Muranen Oy Neuvoja ja ohjeita, kuvaukseen ja kuvauksen jälkeen. Miljöö vai studio? Kuvaukset on mahdollisuus toteuttaa sekä miljöössä että studiolla, molemmissa on omat positiiviset puolensa.

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun

Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun Johdanto pienestä isoksi Gemilo auttaa työnteon johtamisessa ja uuden opettamisessa sekä oppimisessa. Kotimainen järjestelmä on kehitetty yritysten, yhteisöjen,

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Oppaassa esitellään Avaimen tilaajalle ja pääkäyttäjälle käytettävissä olevat ominaisuudet ja opastetaan hyödyntämään Yhdistysavainta yhdistyksen

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 2/51 10 askelta Facebookmarkkinointiin Jari Juslén 10 askelta Facebook-markkinointiin 3/51 10 askelta Facebook-markkinointiin

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com YLEISTÄ OMA TARINA YLEISNÄKYMÄT KIELTEN HALLINTA YHTEYSTIETOJEN HALLINTA SALASANAN VAIHTO MYYJÄN JA ASIAKKAAN VÄLINEN KOMMUNIKOINTI KAUPAN RAKENTAMINEN

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet YA verkkopalvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita tai ominaisuuksia,

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta Sisältö 3 Aluksi 4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä 5 Omistajuus Pohdittavaa omistajuudesta ja pääomahuollosta 10 Asiakas on tärkein Kysymyksiä asiakkaista ja asiakkuuksista 16 Prosessiajattelu

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Erkki Kaila & Einari Kurvinen

Erkki Kaila & Einari Kurvinen Erkki Kaila & Einari Kurvinen Opettajan kirja Kirjoittajat Erkki Kaila ja Einari Kurvinen ViLLE Team Teemu Rajala Erkki Kaila Riku Haavisto Tommy Johansson Ville Karavirta Einari Kurvinen Ali Leino Rolf

Lisätiedot

Ohjeita kuvien käyttöön matkailumarkkinoinnissa

Ohjeita kuvien käyttöön matkailumarkkinoinnissa Ohjeita kuvien käyttöön matkailumarkkinoinnissa Hyvä valokuva Hyvä kuva tukee viestiäsi. Yksi kuva voi johtaa harhaan enemmän kuin tuhat sanaa. Usein asiasta jää mieleen juuri kuvat, ja jos kuvitus ei

Lisätiedot