Vanhojen tanssiaisten kuvamyynti Ohje valokuvaajalle Kuvalo Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vanhojen tanssiaisten kuvamyynti Ohje valokuvaajalle. 2011 Kuvalo Oy info@kuvalo.com"

Transkriptio

1 Vanhojen tanssiaisten kuvamyynti Ohje valokuvaajalle 2011 Kuvalo Oy

2 Ohje valokuvaajalle 2(7) Tiivistelmä Vanhojen tanssiaisten kuvaamisessa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Tanssiaiset ovat nuorille ainutlaatuinen hetki elämässä, ja niissä otetut laadukkaat muoto- ja tapahtumakuvat ovat arvokkaita muistoja sekä itselle että sukulaisille. Vanhojen tanssiaiset järjestetään kaikissa lukioissa ja pienellä vaivalla kuvaaja saa yhdellä kuvaussessiolla kymmeniä tai satoja asiakkaita itselleen. Tarjoamalla kuvamyynnin Kuvalon verkkopalvelun avulla ( kuvaaja voi helposti hallita hyvinkin suuren asiakaskunnan kuvamyynnin. Kuvalo automatisoi kuvien verkkojulkaisun, kuvatilausten käsittelyn ja laskutuksen. Tällä tavoin kuvaajan tehtäväksi kuvauksen jälkeen jää vain kuvamyynneistä saapuvien ilmoitusten seuraaminen. Ohessa kuvaajien kokemuksia vuoden 2010 vanhojen tanssiaisten kuvamyynneistä Kuvalon avulla. hoitui näppärästi Kuvalon avulla. Kuvasin tanssiaisissa muotokuvat tanssijoista, siirsin tiedostot Kuvalon galleriaan, jonka jälkeen vain seurasin kuvamyyntien edistymistä Kuvalopalvelun lähettämistä sähköposteista. Oman työajan säästöni on ollut merkittävää kun minun ei tarvitse säätää asiakkaiden kuvatilausten ja laskutuksen kanssa vaan ne hoituvat automaattisesti Kuvalon kautta. Valokuvaaja Peter Forsgård Kokeilin Vanhojen tanssiaisten kuvamyynnissä uutta lähestymistä vuonna Sen sijaan että olisin tehnyt kaikille kuvattaville paperivedoksia laitoin kuvat ainoastaan myyntiin Kuvalo-palveluun. Samalla kuvamyynti automatisoitui niin että en tarvinnut jälkikäteen käyttää aikaa kuvien valmistamiseen. Tapahtumakuvauksessa nopeus on kuitenkin A & O. Ihmiset unohtavat nopeasti ja kiinnostus loppuu. Valokuvaaja Max Edin Vanhojen tanssiaiset Tanssiaiset järjestetään lukioissa torstaina ja perjantaina Ota hyvissä ajoin yhteyttä lukioihin ja sovi kuvauksesta. Lukion toisen vuoden opiskelijat viettävät Vanhojen päivää merkkinä siitä että heistä on tullut lukioidensa vanhimpia oppilaita. Vanhojen päivää edeltävänä päivänä ovat abiturientit viettäneet penkinpainajaisia, jossa he heittävät hyvästit säännölliselle koulunkäynnille. Vanhojen päivän huipennus ovat Vanhojen tanssiaiset, joissa nuoret esittävät perinteisiä tansseja koulun muille oppilaille ja vanhemmilleen. Vuonna 2011 tanssiaiset järjestetään lukioissa torstaina ja perjantaina Vanhojen tanssiaisia varten opiskelijat pukeutuvat arvokkaisiin juhlavaatteisiin, jotka vuokrataan tai valmistetaan itse. Erityisesti tyttöjen tanssiaisasusta muodostuu kallis kokonaisuus, jonka suunnitteluun käytetään paljon aikaa.

3 Ohje valokuvaajalle 3(7) Kohdista kuvien markkinointi erityisesti tanssijoiden vanhempiin. He päättävät kuvien tilauksesta ja arvostavat laadukkaita muotokuvia. Kuvausten valmistelu Ota aikailematta yhteyttä lähilukiosi kansliaan ja tiedustele kuka vastaa tanssiaisten järjestelystä. Saatuasi tapahtuman järjestäjän yhteystiedot voit sopia hänen kanssaan tapahtuman valokuvauksesta. Voit etsiä alueesi lukioita tämän dokumentin lopusta löytyvän www-linkin kautta. Saatuasi yhteyden oppilaskuntaan, sovi heidän kanssaan kuvausajankohdasta sekä kerro tarjoavasi kuvat näytille miellyttävästi verkkogallerian kautta, niin että kukin oppilas voi itse valita mitkä kuvat haluaa tilata. Kerro yhteyshenkilölle myös kuvien tilaushinnat. Jos toimit yksin, ehdit päivän aikana kuvata vain yhden koulun tanssiaiset. Voit myös miettiä, voisitko kuvata useamman koulun tanssiaiset palkkaamalla apukuvaajia tai järjestämällä kuvauksen eri kouluissa. Markkinointi Kuvamyynnin onnistuminen vaatii, että kuvattavat ja erityisesti heidän vanhempansa tietävät, mistä kuvia voi tilata. Tätä varten pyydä oppilaskuntaa tiedottamaan kuvamyynnistä Vanhojen tanssiaisten käsiohjelmassa. Tiedotteessa on hyvä olla esimerkkejä kuvahinnoista sekä merkittynä kuvagallerian wwwosoite, josta kuvia voi tilata. Markkinoinnin onnistumiseksi valmistele myös kuvattaville henkilöille jaettavia paperilappuja, flyereita, joihin merkitset kuvagallerian www-osoitteen. Saat A4- arkille mahtumaan useita flyereita ja leikkaa ne valmiiksi irti toisistaan. Kuvassa 1 on esimerkki flyerista. Kuva 1: Esimerkki kuvauksessa jaettavasta flyerista. Voit printata usean lapun A4- arkille ja leikata ne irti. Kuvalo Prossa voit rakentaa markkinointikampanjoita tarjoamalla määräaikaisen prosenttialennuksen kuvaostoista. Markkinointia varten voit myös tehdä mainosjulisteita, jotka kiinnitetään koulun seinille. Julisteiden laatimisessa voit käyttää aiheeseen sopivia tanssi- ja muotokuvia, mutta tärkeimpänä asiana on kertoa gallerian www-osoite. Ota etukäteen selvää että koulu sallii julisteiden kiinnittämisen seinille. Facebook on tehokas markkinointikanava. Jos tanssiaisille on perustettu oma facebook-ryhmä niin voit liittyä siihen ja tiedottaa ryhmässä valokuvien myynnistä. Kuvamyynnin valmistelu Tee kuvamyyntigalleria valmiiksi jo ennen kuvauksia. Samalla saat valittua koot ja hinnat, joissa haluat kuvia myydä. Huomioi että suurikaan tilausvolyymi ei tee kuvauksesta tuottavaa jos kuvan myyntihinta on liian matala.

4 Ohje valokuvaajalle 4(7) Jos olet menossa kuvaamaan useaan eri kouluun, tee kuvagalleria kullekin koululle erikseen. Näin saat seurattua kuvamyyntiä Kuvalon raporteista koulukohtaisesti. Luomalla gallerian etukäteen saat sen www-osoitteen selville ja voit käyttää sitä markkinointimateriaalissa. Voit luoda kuvagallerian Kuvalossa valmiiksi käyttämällä aiheeseen sopivaa mallikuvaa. Oheisissa kuvissa on esitetty, kuinka gallerioita luodaan Kuvalossa. Voit luoda erilliset kuvagalleriat muotoja tapahtumakuville jos haluat hinnoitella kuvat eri lailla. Kuva 2: Kuvien siirto Kuvaloon käynnistyy Kuvatiedostojen tuonti -linkistä. Kun olet siirtänyt kuvat Kuvaloon, voit valita ne laitettavaksi galleriaan (kts. Kuva 3). Kuva 3: Valitse Kuvatiedostot-lehdellä ensin galleriaan lisättävät kuvat ja sen jälkeen klikkaa Lisää galleriaan -painiketta. Tämän jälkeen sinulta kysytään tarkemmat yksityiskohdat siitä, kuinka haluat kuvia myydä (kts. Kuva 4).

5 Ohje valokuvaajalle 5(7) Vinkki! Kuvalo Pro:ssa voit myydä kuvia myös digitaalisina kuvatiedostoina. Kuva 4: Valitset myytävät kuvatuotteet ja asetat hinnat. Rojaltisi-sarakkeesta näet sinulle jäävän osuuden myyntihinnasta. Kuvalon peruspalvelussa osuutesi on 70% materiaalikustannusten jälkeen jäävästä osuudesta. Pro-palvelussa osuutesi on 80%. Kun pääset valikoissa viimeiseen lehteen ja painat Lisää kuvat, olet saanut kuvagallerian luotua. Galleriasi ei kuitenkaan vielä ole julkinen - voit vielä tarkistaa lopputuloksen (kts. Kuva 5). Kuva 5: Gallerian hallintasivulla voit muuttaa kaikkia edellisissä vaiheissa tekemiäsi valintoja, esim. hintoja. Voit myös valita gallerian väriteeman, valita tervetulosivun tunnuskuvan, muuttaa gallerian kuvien selailujärjestystä ym. Kun kaikki on valmista, lopullinen gallerian julkaisu tapahtuu Laita myyntiin - painikkeesta. Tämän jälkeen kuvat ovat kaikkien nähtävillä osoitteessa, joka näkyy kuvassa sinisellä. Tämän jälkeenkin voit edelleen tehdä muutoksia galleriaasi, esim. Lisätä siihen uusia kuvia, muuttaa kuvamyyntikokoja ja muuttaa hintoja. Kuvaustapahtuma Rakenna studio yhteyshenkilön kanssa sopimaanne paikkaan koulun tiloissa. Studiovalaistuksella ja taustalla saat luotua edellytykset laadukkaille valokuville ja korostettua kuvauksen merkitystä osana Vanhojen tanssiaisten ohjelmaa. Järjestä kuvaus niin että tanssiparit tulevat muotokuvaan yhdessä. Kuvattavien halutessa voit ottaa heistä yksittäis- ja kaverikuvia. Jos sinulla on aikaa käytettävissä niin kuvattavat kannattaa järjestää ryhmäkuvaan. Kuvamyynnin kannalta ryhmäkuva on tärkeä. Halutessasi voit järjestää ryhmäkuvaan

6 Ohje valokuvaajalle 6(7) tilaisuuden arvokkaaseen henkeen sopivan kyltin, jossa kerrotaan kuvauspäivä, mutta voit lisätä saman tiedon myös jälkikäteen kuvankäsittelyllä suoraan kuvan alareunaan. Muista kuvata myös ryhmäkuva kaikista tanssijoista Muista jakaa kuvanoton yhteydessä jokaiselle kuvatulle henkilölle etukäteen printtaamasi flyer (kts. yllä). Sen avulla kuvagalleriasi löydetään, ja kuvia päästään tilaamaan. Muotokuvaus on kuvamyynnin tuoton kannalta tärkein yksittäinen kuvaussession osuus, mutta halutessasi voit jäädä kuvaamaan vielä tilannekuvia tanssiaisista. Kuvauksen jälkeiset tehtävät Kuvauksen jälkeen on tärkeää, että kuvat ovat opiskelijoiden tilattavissa nopeasti. Etelä-Suomessa koulujen hiihtolomaviikot alkavat Vanhojen tanssiaisten jälkeen, ja kuvamyynnin kannalta on tärkeää että opiskelijat voivat tilata kuvia ennen hiihtolomamatkoille lähtöään. Siirrä tiedostot etukäteen Kuvaloon luomaasi galleriaan. Kuvien siirto, varsinkin jos niitä on satoja, kannattaa suunnitella etukäteen, sillä korkearesoluutioiset kuvat eivät siirry hetkessä verkon yli. Jos haluat nopeuttaa tiedonsiirtoa, voit pienentää tiedostoja sen verran, niin että niistä pystyy vielä tilaamaan esim. 30x45 kokoisia kuvia. Tällöin resoluution on oltava vähintään 1800x2700 pikseliä. Toinen omaan ajankäyttöösi vaikuttava tekijä on se työ, mitä tarvitaan kuvien käsittelyyn raakakuvista painokelpoisiksi kuviksi. Tähän käytetyn ajankäytön kannalta Kuvalo Pro:ssa on tarjolla tehokas Tilauksen jälkeinen kuvankäsittely - toiminto. Se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä painokuntoinen viimeistely kunkin kuvan kohdalla siihen vaiheeseen, kun kuvasta tulee tilaus. Jos kuvaat sekä muoto- että tanssikuvia, ja haluat järjestää ne omiksi kokonaisuuksikseen kuvagalleriassa, voit lisätä kuviin aiheen mukaisen avainsanan. Kuvalo Pro:ssa voit tarjota asiakkaille hakusanagallerian, jossa he voivat alasvetovalikosta kätevästi valita kunkin kokonaisuuden kerrallaan katseltavakseen. Kuvalo Pro:ssa voit myös suojata kuvia salasanoilla. Kun olet lisännyt kuvat galleriaan, lähetä vielä sähköposti tanssiaisten yhteyshenkilölle, jotta hän voi lähettää sen eteenpäin kaikille tanssijoille. Myynnit Vanhojen tanssiaisten suurin kuvamyynti ajoittuu aikaan ennen pääsiäistä. Pääsiäisen jälkeen voit hakea lisämyyntiä tarjouskampanjalla (Kuvalo Pro). Jokaisesta kuvamyynnistä saat automaattisen ilmoituksen sähköpostiisi. Jos käytit galleriassa Tilauksen jälkeinen kuvankäsittely -toimintoa, sinun tulee viimeistellä kukin tilattu kuva viimeistään 7 päivän kuluttua tilausilmoituksesta. Kuvamyynneistä kertyvää tuloasi voit seurata Kuvalon Myyntiraportit -sivulta.

7 Ohje valokuvaajalle 7(7) Kuva 6: Voit seurata kuvamyyntituloasi Kuvalon rojaltikertymägraafista. Kuvalo Prossa voit vauhdittaa kuvamyyntiä tekemällä määräaikaisia tarjouskampanjoita tarjoamalla kuvat esim. 10% alennuksella Pääsiäisen jälkeisen viikon. Kun haluat maksattaa kertyneen kuvamyyntitulosi, saat tehtyä sen klikkaamalla Laskuta rojaltit Kuvalolta -painiketta Asetukset-lehden Rojaltien maksatus - kohdasta. Saat laskusta kirjanpitoon liitettävän tositteen ja kuvamyyntitulo maksetaan tilillesi tilisiirtona. Lisätietoa Lista Suomen lukiosta: Tietoa Vanhojen päivästä: Tarkempia tietoja Kuvalosta ja kuvamyynnistä voit tiedustella Kuvalosta osoitteesta info@kuvalo.com ja asiakaspalvelunumerosta Kuvalopalvelu löytyy osoitteesta Kuvalo lyhyesti Kuvalo Oy tarjoaa uudenlaisen verkkopalvelun valokuvaajille. Kuvalon avulla kuvaajat saavat enemmän asiakaskontakteja, helpon ja vaivattoman tilauskäsittelyn sekä lisämyyntiä valokuvatuotteilleen. Palvelua on kehitetty erityisesti ammattikuvaajien tarpeita kuunnellen. Palvelun kuvatoimittaja on Color-Kolmio, joka on useimpien suomalaisten ammattikuvaajien käyttämä valokuvalaboratorio. Kuvalo on Vuoden Luontokuvat kilpailutöiden virallinen toimittaja.

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

STUDIO JSUVALA HINNASTO ESITE. Muotokuvat elämäsi hetkiin.

STUDIO JSUVALA HINNASTO ESITE. Muotokuvat elämäsi hetkiin. STUDIO JSUVALA HINNASTO ESITE Muotokuvat elämäsi hetkiin. Hinnastot Muotokuvaukset 4 Dokumentaarinen hääkuvaus 5 Paperivedokset 6 Kiitoskortit 7 Kehykset 8 Esitteet Kuvatiedostot cd:llä palvelu 9 Koevedos

Lisätiedot

OMAKUVAPOSTIMERKKI KÄYTTÖOHJE

OMAKUVAPOSTIMERKKI KÄYTTÖOHJE 1 (5) OMAKUVAPOSTIMERKKI KÄYTTÖOHJE 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄ VAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 OMAKUVAPOSTIMERKKI... 2 4.1 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIMERKKI?... 2 4.2 MILLAINEN ON HYVÄ AIHE

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen perus edellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen sivu 4

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen edellytykset sivu 3 Aloita lehden peittojakelun tilaaminen sivu 4 Lehden

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-jälleenmyyjäkonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 3.1 syyskuu 12, 2013 Voimassa 15.8.2013 lähtien Sisältö Mikä on VIP-jälleenmyyjäkonsoli?... 4 Aloitus...

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa

MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa http://mtkmateriaalit.valmiskauppa.fi Ohjeiden versio 23.9.2014 MTK:n esitteiden ja materiaalien tilaus siirtyy syyskuussa 2014 verkkokauppaan. MTK:n liitot

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

MUOTOKUVAUSHINNASTO 2016. Sisällysluettelo

MUOTOKUVAUSHINNASTO 2016. Sisällysluettelo MUOTOKUVAUSHINNASTO 2016 Sisällysluettelo Muotokuvaukset 2 Lisäpalvelut 3 Kuvatiedostot 4 Paperivedokset 5 Aukkopahvit 6 Perinteiset kiitoskortit 7 Modernit kiitoskortit 8 Kehykset 9 Canvastaulut 10 Pohjustetut

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon - Elikkä tuo kyseinen kohta löytyy omalta sivultasi oikeasta ylä-laidasta, kuten alla näkyvästä kuvasta näkyy. Sekä tuo kyseinen kohta näkyy luokkien sivuilla

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Rauman nuorten työpaja

Rauman nuorten työpaja Rauman nuorten työpaja Projektidokumentaatio Työssäoppiminen 24.11. -12.12.2014 Susa Räikkälä AVAT 2014-2015 Sisältää : Kirjastokuvaus Kiitoskortti Painikkeet Joulumyyjäisten esite Ntp-Logo Uutiset Yhteenveto

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Tehtävän lisääminen ja tärkeimmät asetukset

Tehtävän lisääminen ja tärkeimmät asetukset Tehtävä Moodlen Tehtävä-aktiviteetti on tarkoitettu erilaisten tehtävien antamiseen verkossa. Tehtävä-aktiviteettia ei ole tarkoitettu ainoastaan tehtävien palautukseen, kuten moni sen sellaiseksi mieltää,

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

KORTIT KÄYTTÖOHJEET 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIKORTTI?... 2

KORTIT KÄYTTÖOHJEET 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIKORTTI?... 2 1 (5) KORTIT KÄYTTÖOHJEET 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIKORTTI?... 2 5 MIKÄ ON NETISTÄ LÄHETETTÄVÄ POSTIKORTTI?... 2 6 POSTIKORTIN KUVAN

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Suomen Voimisteluliitto NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Nepton perusversio on seuran yhteyshenkilörekisteri ja jäsenrekisteri. Perusversiota käyttää seurassa henkilö/t, jolle on annettu

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. Sivu 1(6) 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. 1.1 Mikä on PlanWeb PlanWeb on Planmecan/Planmedin (myöhemmin

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

FyKe-Mopin opettajanohje

FyKe-Mopin opettajanohje 1 FyKe-Mopin opettajanohje Ohjelma jakautuu aihepiireittäin Opiskelen ja opin ja Testi osioihin. Miten saan FyKe-Mopin nopeasti käyttöön? Ensimmäisenä on ohjelma asennettava joko yksittäiselle koneelle

Lisätiedot

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN KirjautuminenPro+ 1) Ammattiliitto Pro:n sivuilla, sivun oikeassa reunassa on Pro+ jäsenille. 1) Klikkaamalla logoa, pääset kirjautumaan Pro+ sivuille. Oman profiilin julkaisu Pro+ 2) 2) Kun olet kirjautunut

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan.

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Hinnasto 5.3.2013 Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Kotisivusorvi Peruspaketti Hinta voimassa 12 kk:n sopimusjaksolla. Peruspaketti, laskutusjakson

Lisätiedot

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna.

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna. 18.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja taloudenhoitaja KEVYT TUOTEPALIKKA Kevyt tuotepalikka on luotu organisaatioille avuksi erilaisten tuotteiden ja palveluiden laskuttamista varten. Se ei ole tilausjärjestelmä,

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

MUOTOKUVAUKSET Rippi-, valmistujais-, lapsi-, perhe- tai muut muotokuvaukset TAPAHTUMAT

MUOTOKUVAUKSET Rippi-, valmistujais-, lapsi-, perhe- tai muut muotokuvaukset TAPAHTUMAT Plume P I C S MUOTOKUVAUKSET Rippi-, valmistujais-, lapsi-, perhe- tai muut muotokuvaukset Muotokuvaus 225 sis. kuvauksen, koevedokset sekä 3kpl käsiteltyjä tiedostoja vapaalla tulostusoikeudella. Lisäaiheet

Lisätiedot

Miska Photography. Ammattilaisen valo- ja videokuvauspalvelut. juhliin ja tilaisuuksiin.

Miska Photography. Ammattilaisen valo- ja videokuvauspalvelut. juhliin ja tilaisuuksiin. Miska Photography Ammattilaisen valo- ja videokuvauspalvelut juhliin ja tilaisuuksiin. Kuvaukset on mahdollista räätälöidä Teidän tarpeidenne mukaan hinnastossa olevien valmiiden kuvauspakettien pohjalta.

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

ILO IRTI VALOKUVISTA - Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kuvapankin käyttöopas

ILO IRTI VALOKUVISTA - Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kuvapankin käyttöopas ILO IRTI VALOKUVISTA - Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kuvapankin käyttöopas 1 SISÄLLYS: Sisällyluettelo ja kuvapankin tunnukset 1 Viestintäpäällikö Paula Salosen tervehdys 2 1. UUDEN VALOKUVAN LISÄÄMINEN

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Kisajärjestäjän opas

Kisajärjestäjän opas Kisajärjestäjän opas Tämän oppaan on laatinut Eveliina Koivula yhdessä Girevoy Sport Liedon kanssa ja se perustuu Anne-Marie ja Juuso Sipilän Long Cycle 2011 SM-kisojen järjestelyjen yhteydessä tekemiin

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1 1/7 Sisällysluettelo: YLEISOHJEET 1 HALLINTA 1 Hallinnan etusivu 2 Uutiset 3 Luo uusi uutinen 3 Luo uusi uutiskuva 4 Muokkaa vanhoja uutisia 4 Kuvagalleriat 4 Kalenteri 5 Joukkue 5 Pelaajat 5 Ottelut 6

Lisätiedot

Toimituksen laskuttaminen erissä

Toimituksen laskuttaminen erissä 1 Toimituksen laskuttaminen erissä Johdanto Laskutus voidaan toimitusprojekteissa sopia monella eri tavalla: Ennakkoon maksetut toimitukset ( esim. nettikauppa), Ennakkomaksu ( käsiraha), ja loppusumma

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Olet saanut sähköpostilla käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan verkkokauppaamme.

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä

Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä Näkymä kun olet kirjautuneena ajanvarausjärjestelmään ja sen ajanvarausnäkymässä Omat sivut painikkeesta pääset muokkaamaan omia tietojasi ja asetuksia (esim. sähköpostiluvat ja sen haluatko varauksistasi

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan.

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki muodostuu loppukäyttäjälle

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Voit selailla verkkokauppamme tuotteita ilman kirjautumista, mutta tilaamiseen tarvitset omat tunnukset.

Lisätiedot

Lehden ennakkotiedot (vuosisuunnitelma)

Lehden ennakkotiedot (vuosisuunnitelma) Lehden ennakkotiedot (vuosisuunnitelma) Postittamisen työpöytä Käyttöohje 1 Sisältö Lehtesi yhteystietojen tarkistaminen sivu 3 Aloita ennakkotietojen antaminen sivu 4 Ennakkotiedot; ajanjakso ja käytettävä

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa!

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! https://kauppa.waltti.fi Fiksusti liikkeellä. linkki.jyvaskyla.fi 1 Waltti-kaupassa voit ladata matkakorttisi ilman rekisteröitymistä tai rekisteröimällä oman käyttäjätilin.

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot Markkinointi & tiedottaminen Henkilöryhmät ja rajatut käyttöoikeudet esim. ohjaajille Liikuntasetelien

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

Ohjeet kirjautumiseen verkkokauppaan:

Ohjeet kirjautumiseen verkkokauppaan: Ohjeet kirjautumiseen verkkokauppaan: 1. 1. Sinulla on jo tunnukset 2. Vanha asiakas, mutta ei tunnuksia 3. Uusi asiakas Jos sinulla on tunnukset, mene kohtaan kirjaudu, lisää sähköpostiosoite ja salasana.

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive

Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Googlen pilvipalvelut tutuksi / Google Drive Koulutuksen aikana harjoitellaan tiedostojen ja kuvien siirtoa Google Drive-palveluun sekä tiedostojen jakamista Lisäksi harjoitellaan Google Docs (Asikirjat)

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Päivitetty 18.11.2011 1(8) Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman

Lisätiedot

Digitaalinen kasvunkansio. - Opettajan opas

Digitaalinen kasvunkansio. - Opettajan opas Digitaalinen kasvunkansio - Opettajan opas Digitaalisen kasvunkansion yleisesittely Digitaalinen kasvunkansio on päiväkotien käyttöön tarkoitettu vuorovaikutteinen portfoliosovellus. Sen avulla perheen

Lisätiedot

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 9 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Kuinka aloitat Instagramin käytön?

Kuinka aloitat Instagramin käytön? Kuinka aloitat Instagramin käytön? Instagramin toiminnot lyhyesti Perusperiaate: ota kuva, muokkaa se ja tägää. Kuvan ottaminen onnistuu alareunan + -kuvakkeesta. Tägääminen tarkoittaa aiheen merkitsemistä

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Ohjeet veneruutujen tietojen syöttöä varten Yhteyshenkilö: Kiti Westerback Puh. 09 1566 6232 kiti.westerback@otavamedia.fi

Ohjeet veneruutujen tietojen syöttöä varten Yhteyshenkilö: Kiti Westerback Puh. 09 1566 6232 kiti.westerback@otavamedia.fi Ohjeet veneruutujen tietojen syöttöä varten Yhteyshenkilö: Kiti Westerback Puh. 09 1566 6232 kiti.westerback@otavamedia.fi Uusien ruutujen tiedot syötetään ja vanhojen päivitys tehdään nettivene.comissa.

Lisätiedot

Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen

Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen Sisällysluettelo 1. Tulosta mustavalkoisena 2. Kaksipuoleinen tulostus 3. Käytä verkkotulostimia, mielellään monitoimilaitteita 4. Asemoi useampi sivu tulostettavaa

Lisätiedot

Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja

Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja Kompassi-digikokeen julkaisu opettaja Ennen kuin voit julkaista kokeen oppilaillesi, heidän pitää liittyä tekemääsi työtilaan avaimella ja avata Kompassi napauttamalla Kompassi-digikokeet -linkkiä. Tällöin

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot