Digitaalinen kasvunkansio. - Opettajan opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Digitaalinen kasvunkansio. - Opettajan opas"

Transkriptio

1 Digitaalinen kasvunkansio - Opettajan opas

2 Digitaalisen kasvunkansion yleisesittely Digitaalinen kasvunkansio on päiväkotien käyttöön tarkoitettu vuorovaikutteinen portfoliosovellus. Sen avulla perheen ja päiväkodin on mahdollista osallistua yhtä aikaa lapsen portfolion tekemiseen Internetin välityksellä. Sovellus on kehitetty Hämeenlinnassa ja Tampereella viiden päiväkodin yhteistyönä. Digitaalinen kasvunkansio mahdollistaa perinteisen kasvunkansion tapaan lapsen ajattelun ja oppimisen näkyväksi tuomisen. Lisäksi siihen voidaan liittää digitaalista materiaalia, kuten digitaalisella kameralla otettuja valokuvia, ääninäytteitä sekä Word-dokumentteja. Lapsen lähtiessä päiväkodista voidaan tiedot tallettaa CD-ROM -levykkeelle. Kasvunkansiota käytetään Internet-selaimen välityksellä. Tämä mahdollistaa kasvunkansion sekä tiedotteiden tarkastelun ajasta ja paikasta riippumatta. Kansioon on olemassa kahdenlaisia käyttäjäoikeuksia: opettajan ja lapsen. Opettajan tunnukset on tarkoitettu päiväkodin henkilökunnan käyttöön, kun taas lapsen tunnukset on tarkoitettu lapsen ja vanhempien yhteiseen käyttöön. Tunnusten avulla voidaan kasvunkansioon lisätä lapsen omia kertomuksia, tarinoita, valokuvia ja jopa ääninäytteitä. Opettajat voivat lisätä materiaalia kansioon kaikille lapsille, kun taas lapsen tunnuksilla voidaan päivittää vain kyseisen lapsen kansiota. Kasvatusyhteistyön tiivistäminen on digitaalisen kasvunkansion tärkein tavoite. Vanhemmille digitaalinen kasvunkansio tuo päiväkodin arjen lähemmäksi kotia. Tiedotteet kulkevat ja säilyvät sähköisessä muodossa, eivätkä ne huku. Reissuvihkon kautta on mahdollista keskustella asioista, joista ei kasvotusten ehdi tai uskalla puhua. Kotona vanhemmat voivat yhdessä lapsen kanssa tutkia päivän ja viikonlopun tapahtumia kun ne ovat vielä tuoreessa muistissa. Kasvatuskumppanuuden tukemisen onnistumista tutkitaan mm. Agora Centerin ohjaamissa tutkimushankkeissa. Päiväkodit ovat osallistuneet digitaalisen kasvunkansion kehittämiseen alusta alkaen. Digitaalinen kasvunkansio pyrkii vastaamaan niihin toiveisiin, joita kasvattajilta on tullut. Näitä ovat mm. viikkosuunnitelmat, reissuvihko ja projektimuotoinen työskentely. Vanhemmilla on ollut myös mahdollisuus osallistua digitaalisen kasvunkansion kehittämiseen palautelomakkeiden sekä tutkimusten kautta.

3 Kasvunkansioon kirjautuminen 1. Kirjoita Internet-selaimeen päiväkotisi kasvunkansion osoite: 2. Anna käyttäjätunnus 3. Anna salasana 4. Klikkaa Kirjaudu sisään

4 Ennen aloittamista on tärkeää muistaa että 1. Vanhemmilta on kysyttävä lupa lasten tietojen lisäämiseen kasvunkansioon 2. Kasvunkansio kannattaa tehdä aluksi vain muutamalle lapselle, koska opetteluun menee aikansa 3. Vaikka digitaalinen kasvunkansio on suojattu ja turvallinen sovellus, ei nettiin ole silti hyvä laittaa liian arkaluontoista materiaalia Pelkästään tiedottaminen on mahdollista niille vanhemmille, joille ei tule digitaalista kasvunkansiota. Pelkän tiedotuksen voi asettaa seuraavasti: 1. Klikkaa Lasten tunnukset 2. Rastita Vain tiedotus lapsille, joille halutaan vain tiedotteet 3. Lopuksi klikkaa Tallenna Vain tiedotuksen haluavilla on käytössään ilmoitustaulu, reissuvihko, keskustelupalsta ja viikkosuunnitelmat.

5 Ryhmien lisääminen Ennen lasten tunnusten luontia on luotava ryhmät, joihin lapset lisätään. 1. Valitse ruudun ylälaidasta Opettajien tunnukset 2. Klikkaa Lisää ryhmä 3. Kirjoita ryhmän nimi 4. Anna ryhmälle teema ja sen kuvaus 5. Lopuksi napsauta Lisää -nappia Lasten tunnusten luominen 1. Mene etusivulle 2. Klikkaa etusivulla sen ryhmän nimeä, johon lapsi lisätään 3. Klikkaa Lisää lapsi 4. Syötä lapsen tiedot ja salasana kahteen kertaan 5. Kirjoita salasana ja tunnus ylös vanhempia varten 6. Klikkaa Lisää -nappia

6 Opettajan lisääminen Opettajan tunnus vastaa henkilökunnan tunnusta. 1. Klikkaa ruudun ylälaidasta Opettajien tunnukset 2. Klikkaa Lisää opettaja 3. Syötä tiedot 4. Valitse ryhmä 5. Klikkaa Lisää Suositeltavaa on, että jokaisella henkilökuntaan kuuluvalla on oma tunnus. Vinkki: Määräaikaisen harjoittelijan tunnukset on hyvä poistaa, kun hän lähtee talosta. Tämä käy klikkaamalla Opettajien tunnukset ja poista opettaja.

7 Lapsen omakuvaus Lapsen omakuvan lisääminen 1. Mene lapsen omaan kansioon 2. Klikkaa Lisää omakuva 3. Valitse digitaalinen valokuva oman tietokoneesi hakemistosta 4. Klikkaa Lisää kuva Lapsen omakuvauksen lisääminen 1. Klikkaa lapsen kansiossa Omakuvaus 2. Klikkaa Lisää uusi 3. Täytä kuvaus lapsen kanssa 4. Klikkaa lopuksi Päivitä Vinkki: Voitte tehdä lapsen kasvaessa uusia omakuvauksia klikkaamalla Lisää uusi. Vanhoja omakuvauksia voi katsella pudotusvalikosta Aikaisemmat

8 Valokuvien lisääminen Valokuvien lisääminen kansioon tapahtuu seuraavasti: 1. Klikkaa etusivulla tai lapsen kansiossa Lisää valokuva 2. Valitse ryhmä, jolle kuva lisätään 3. Valitse lapset, joille kuva lisätään tai rastita Koko ryhmälle, jos haluat että kuva tallentuu koko ryhmän käyttöön 4. Klikkaa Selaa tai Browse ja valitse digitaalinen kuva hakemistosta 5. Valitse projektikansio, johon kuva lisätään tai omat, jos et halua kuvaa mihinkään projektiin 6. Täytä kuvan muut tiedot 7. Klikkaa Lisää kuva Klikkaamalla linkkiä Lapsi kertoo kuvasta voi lisätä lapsen omia kommentteja kuvan alle. Digitaalinen kuva saattaa joskus olla ylösalaisin tai kyljellään. Kuvan lisäämisen jälkeen kuvaa voi kääntää klikkaamalla Käännä kuvaa

9 Tarinoiden lisääminen Tarinoiden lisääminen tapahtuu seuraavasti: 1. Klikkaa lapsen kansiossa Lisää tarina 2. Kirjoita otsikko ja tarinan sisältö 3. Valitse projekti, johon tarina kuuluu tai Omat, jos tarina ei kuulu mihinkään projektiin 4. Klikkaa Lisää tarina lisätäksesi tarinan lapsen kansioon Jälkikäteen tarinaa voi muokata tai sen voi poistaa. Kuten kuviakin, lapsi voi halutessaan poistaa tarinoita omasta kansiostaan. Lapsen tekemät poistot vaikuttavat vain hänen omassa kansiossaan. Vinkki: Nopein tapa lisätä tarina kansioon on heti kirjautumisen jälkeen klikata oikeasta laidasta Lisää tarina.

10 Projektin lisääminen Projektin lisääminen tapahtuu ryhmän sivulta klikkaamalla Lisää kansio. Projekti näkyy ryhmän sivun oikeassa laidassa kansio-kuvakkeiden alla. Esimerkiksi Luontoretket -niminen projekti näyttäisi tältä: Projektikansioon voidaan lisätä valokuvia, juttuja ja ääninäytteitä. Osa jutuista voi olla yhteisiä, osa lapsikohtaisia. Jokaisella projektilla on yhteinen päiväkirja, johon voidaan kopioida tekstiä suoraan Microsoft Word ohjelmasta.

11 Päiväkodin yleisesittelyn kirjoittaminen Jokaiselle päiväkodille voidaan tehdä oma yleisesittely, joka näkyy lasten kansion etusivulla. Päiväkodin yleisesittely kirjoitetaan seuraavasti: 1. Klikkaa etusivulta Päiväkodin yleisesittely linkkiä 2. Klikkaa Muokkaa 3. Kirjoita teksti, lisää kuvat ja kappaleet 4. Klikkaa lopuksi Valmis Yleisesittelyä ei näytetä lasten kansiossa ennen kuin se on hyväksytty. Hyväksyminen tapahtuu linkistä >> hyväksy.

12 Tiedotus sähköpostitse Sähköpostin saa lähtemään vanhemmille automaattisesti uusista ilmoitustaululle, reissuvihkoon tai viikkosuunnitelmaan lisätyistä tiedotteista. Automaattisen sähköpostin uusista tiedotteista voi asettaa lapsen vanhemmille seuraavasti: 1. Valitse Lapsen tunnukset 2. Klikkaa Muokkaa tietoja 3. Kirjoita lapsen vanhemman sähköpostiosoite ja rastista valinta Sähköpostitiedotus 4. Klikkaa lopuksi Päivitä tiedot Vanhemmat voivat myös itse laittaa tiedotuksen päälle tai ottaa sen pois lapsen kansiossa olevan Sähköposti kuvakkeen alta.

13 Lukuvuoden vaihtuminen Lukuvuoden päättyessä lapsi voidaan siirtää ryhmästä toiseen. Tämä tapahtuu seuraavasti: 1. Klikkaa ylälaidasta Lapsen tunnukset 2. Klikkaa Ryhmän vaihto 3. Valitse siirrettävät lapset ja valitse ryhmä johon lapsi tai lapset siirretään 4. Klikkaa Vaihda ryhmää 5. Anna yhteinen nimi vanhoille omille jutuille ja kuville, esim. Vuosi Klikkaa lopuksi Siirrä Kun lapsi siirtyy päiväkodista toiseen tai lähtee alaasteelle, voidaan hänelle tehdä kasvunkansion CD- ROM. Päiväkodista lähteneet lapset voidaan poistaa digitaalisesta kasvunkansiosta seuraavasti: 1. Klikkaa ylälaidasta Lapsen tunnukset 2. Poistettavan lapsen kohdalla klikkaa Poista Poistamisen jälkeen lapsen tiedot voidaan vielä palauttaa valitsemalla Lasten tunnukset ja Näytä poistetut.

14 CD-ROM levyn valmistus 1. Ota lapsen tunnus ylös Ota ylös lapsen käyttäjätunnus. Tunnusta tarvitaan kohdassa 10. Tunnuksen näet, kun klikkaat ruudun ylälaidasta Lasten tunnukset. 2. Mene lapsen kansioon ja klikkaa Lapsen kansioon siirrytään etusivulta klikkamalla "CD-ROM" ryhmän nimeä ja sen jälkeen lapsen nimeä. 3. Valitse rompulle tulevat Rastita ne projektit, jotka haluat CD-levylle. Klikkaa projektit tämän jälkeen Jatka. 4. Valitse kuvat Rastita kuvat jotka tulevat levylle ja klikkaa Jatka. Jos kuvia on paljon voit joutua vierittämään sivua. 5. Valitse tarinat 6. Valitse multimedia 7. Anna salasana, jolla CD suojataan Keksi uusi salasana ja kirjoita se ylös, sillä sitä tarvitaan kohdassa 10. Odota että levy valmistuu. Tämä saattaa kestää hetken. Ruudulla vilisee valmistuksen ajan paljon tekstiä. 8. Klikkaa Tee levy ja odota noin minuutti 9. Esikatsele levy ja tarkasta tiedot Tarkasta, että tiedot ovat oikein klikkaamalla linkkiä Esikatsele. Tässä kysytään salasanaa (kohta 10). 10. Anna tunnus ja salasana Edelliseen kohtaan liittyen kysytään lapsen tunnusta (kohta 1) ja antamaasi salasanaa (kohta 7). 11. Hae CD-levyn tiedosto omalle koneellesi 12. Poista CD-levy digitaalisesta kasvunkansiosta 13. Polta CD kirjoittavalla cdasemalla 14. Poista cd-levyn tiedosto (cdromxxx.iso) koneelta pitämällä -näppäin pohjassa ja painamalla Delete tiedoston kohdalla Klikkaa linkkiä Hae CD-image ja talleta tiedosto omalle koneellesi hakemistoon, jonka tiedät. Hävitä cd-levy klikkaamalla -kuvaketta. Valmista CD-levyke seuraavasti: 1. Laita tyhjä CD-levyke koneeseen 2. Käynnistä CD-kirjoitusohjelma 3. Valitse ohjelmasta Tiedosto valikon kautta hakemasi cd-levyn tiedosto (cdromxxx.iso) 4. Klikkaa Polta ja odota, että levy valmistuu. Vinkki: Mikrotuki osaa auttaa tässä kohdassa. Poista kohdassa 11 hakemasi tiedosto koneelta, ettei levy joudu vääriin käsiin. Huom! Windowsissa on pidettävä poiston aikana "Shift" eli -näppäintä yhdessä Del -napin kanssa, jotta tiedosto poistuu pysyvästi. Muutoin se siirtyy vain roskakoriin.

15 Lisätietoja Kaikenlaisia kysymyksiä kasvunkansion käyttöön liittyen voi lähettää osoitteeseen: Akuutteihin kysymyksiin liittyen voi soittaa numeroon:

16 Digikansio 2004

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Palautetta voi lähettää osoitteeseen: moodletuki@turku.fi Sisällysluettelo 1 Kasvatus- ja opetustoimen moodlet...1

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

FRONTER: Opettajan ohje

FRONTER: Opettajan ohje 1.4.2011 FRONTER: Opettajan ohje Tämä ohje on tarkoitettu opettajille Fronterin käyttöönoton tueksi. Opas antaa ohjeet huoneiden avaamiseen ja käyttöön. Ohjetta koskevia kommentteja ja palautetta voi lähettää

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.0

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.0 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.0 Sisällys: Yleistä Juniorista... 4 Navigointi ja liikkuminen... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Luokka- ja työtila... 5 Etusivun Päävalikko... 5 Työtilan aloitussivu... 5 Oma työpöytä...

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

StarSoft. Käyttöohje huoltajille

StarSoft. Käyttöohje huoltajille StarSoft Käyttöohje huoltajille 1. Kirjautuminen Wilmaa käytetään internetselaimella. Avaa selain (esim. Mozilla FireFox, Internet Explorer, Opera tai Safari) ja kirjoita oppilaan koulun osoite selaimen

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

Tiedostoarkisto Päänäkymä

Tiedostoarkisto Päänäkymä Base C6 käyttöohje Tiedostoarkisto Päänäkymä 1. Tiedostoarkiston kansiovalikko + symboli kertoo, että kansio sisältää alakansioita. Valitun kansion teksti näkyy tummennettuna. Valitseminen tapahtuu klikkaamalla

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Optima Peruskäyttäjän opas

Optima Peruskäyttäjän opas Optima Peruskäyttäjän opas Sisällysluettelo 1. TERVETULOA OPTIMAAN... 1 1.1. Mikä Optima on?... 1 1.2. Laitteistovaatimukset... 1 2. OPTIMAN KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 3. TYÖSKENTELY OPTIMAN TYÖTILASSA... 5 3.1.

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.50 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman Sisällysluettelo 1. Käyttäjän opas...3 1.1 Sivuston katselu...3 1.2 Sivustolle siirtyminen...3 1.3 Navigointi...3 1.4 Keskusteluihin osallistuminen...4 1.5 Gallupeihin vastaaminen...5 1.6 Ajankohtaista

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen = partioid:n luominen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Opiskelun ja työelämän tietotekniikka (DTEK1043)

Opiskelun ja työelämän tietotekniikka (DTEK1043) Opiskelun ja työelämän tietotekniikka (DTEK1043) Resurssienhallinta ja TY:n verkkopalvelut Yleistä Kurssiin kuuluvissa mikroluokkaharjoituksissa käytetään Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettuja tietokoneita.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT

SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT KÄYTTÄJÄN OPAS, VERSIO 1.8 7.5.2010 JULKISET SIVUT http://www.sak-paikalliset.fi/ Username: Password: YLLÄPITO http://www.sak-paikalliset.fi/adm Username: Password:

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Oppaassa esitellään Avaimen tilaajalle ja pääkäyttäjälle käytettävissä olevat ominaisuudet ja opastetaan hyödyntämään Yhdistysavainta yhdistyksen

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot