Varsinais-Suomen JÄSENKIRJE 2/2015 Aivovammayhdistys ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen JÄSENKIRJE 2/2015 Aivovammayhdistys ry"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen JÄSENKIRJE 2/2015 Aivovammayhdistys ry Syyskuu Tervehdys! Mukavaa ja tarmokasta syksyä kaikille! Löydät tästä kirjeestä tietoa toiminnastammesyyskaudelle Merkitse päivämäärät heti ylös almanakkaasi, seuraava jäsenkirje ilmestyy tammikuussa 2016! Aivoitus-lehden yhdistyspalsta täydentää tietoja tarvittaessa ilmestyessään jäsenkirjeiden välissä. Tämän kirjeen löydät aina myös sellaisenaan verkkosivuiltamme (www.vsavy.fi) ja jäsenilloissa kiertävästä keltaisesta kansiosta. Tutustu oheisiin yhteystietoihimme ja mikäli sinulla on kysyttävää, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Varsinais-Suomen Aivovammayhdistys ry Yhteystiedot Osoite: Sähköposti: PL 115, Turku info(at)vsavy.fi Puhelin: jos puhelimeen ei vastata, voit lähettää tekstiviestin, jättää viestin tai soittopyynnön, niin sinulle soitetaan takaisin. Kotisivut: Tilinumero: Liedon Säästöpankki FI Puheenjohtaja: Jouni-Pekka Tammi, sähköposti: puheenjohtaja.vsavy(at)gmail.com Sihteeri Risto Savolainen, sähköposti: sihteeri.vsavy(at)gmail.com Tiedotus: Risto Savolainen, sähköposti: tiedotus.vsavy(at)gmail.com Vertaistukitoiminta: Sähköposti: vertaistuki.vsavy(at)gmail.com, yhteyshenkilöt Vammautuneet: Pirjo Saarinen, puh Jonne Kurala, puh Läheiset: Tuula Aallontie, puh Eija Järveläinen, puh. p Liikuntavastaavat: Nuoriso: Annemari Pättiniemi (fysioterapeutti) ja Irma Tarkkinen Sähköposti: annemaripattiniemi(at)yahoo.com, tai puh Sähköposti nuoriso.vsavy(at)gmail.com tai puhelimitse: Terje Vainio: tai Jonne Kurala: Hallituksen jäsenet vuonna 2013: Jouni-Pekka Tammi, puheenjohtaja Jonne Kurala,, varapuheenjohtaja Terje Vainio, rahastonhoitaja Kaarina Sillanpää Ari Rockas Jouni Salmenjaakko Karoliina Takkinen Tuula Aallontie, varajäsen Tarja Ketola, varajäsen Huom. Korvaa sähköpostiosoitteissa merkkijono (at) 1(14)

2 Tiedotettavaa ja tulevia tapahtumia Hallituksen kokoukset Tiedoksi jäsenillemme, että yhdistyksen hallitus kokoontuu kuukausittain. Hallitus hoitaa järjestön yhteisiä asioita ja tekee niistä päätöksiä. Mikäli sinulla on asiaa hallituksen jäsenille tai haluat, että hallitus käsittelee kokouksessaan jonkin sinulle tärkeän asian, ota yhteyttä hallituksen jäseniin joko suullisesti tai kirjallisesti ja esitä heille asiasi. Yhteystiedot löydät tämän kirjeen ensimmäiseltä sivulta. Syysretki la Tänä vuonna syysretki tehdään Turussa Luostarinmäen käsityöläismuseoon lauantaina Opastus alkaa klo ja se kestää tunnin. Yhdistyksen jäsenille ja hänen läheisilleen/avustajalleen opastus on ilmainen, myös pääsylippu (6 ) on jäsenille ilmainen. Toivomme, että osallistujat tulevat paikalle hyvissä ajoin ennen klo 11. Liikuntarajoitteisen henkilön avustaja pääsee museoon ilmaiseksi. Pyörätuolilla liikkuva tarvitsee avustajan hankalassa maastossa. Opastusreitti on suunniteltu siten, että pyörätuolillakin on mahdollisuus kulkea. Museon kahvila on avoinna vielä opastuksen jälkeen. Youth Happening 2015, liikunnallinen iltapäivä pe Meille on myönnetty Aivovammaliiton kautta Raha-automaattiyhdistyksen järjestöavustusta aivovammautuneiden nuorten toimintaan. Rahoituksen avulla järjestimme nuorille teatteri-illan maaliskuussa ja kokkikurssin toukokuussa. Nyt on vuorossa liikunnallinen iltapäivä perjantaina klo Paikkana Saarronniemen Saukkojen kesäkoti osoitteessa Tammirannantie 39, Ruissalo. Kauppatorilta pääsee bussilla nro 8, josta jäädään pois Iso-Pukin risteyksessä heti Honkapirtin jälkeisellä pysäkillä. Ohjelmassa on piknik-henkinen tapahtuma, pelaillen sisällä tai ulkona, luvassa on myös geokätköilyä. Mahdollisuus on myös saunomiseen. Terje tuo kahvit, ota omat grillattavat mukaan. Tilan vuokra maksetaan järjestöavustuksesta, ei omavastuuosuutta. Liikuntailtapäivään ovat kaikki tervetulleita. Ilmoittautuminen viim. ke Terje Vainiolle, puh Torille jalkautuminen Kansallisella aivovammaviikolla (vko 46) pidetään jälleen torille jalkautuminen viime vuoden tapaan Hansatorilla ti klo Tapahtumassa jaetaan 2(14)

3 aivovammatietoutta yhdistyksen aktiivien toimesta. Tervetuloa mukaan vierailemaan info-pöydässämme. Jos haluat, niin voit tulla jakamaan esitteitä haluamanasi ajankohtana. Asiantuntijaluento järjestetään tiistaina alkaen klo Happy Housessa, Ursininkatu 11. Syksyn luennolla aiheena on jaksaminen ja väsymyksen hallinta. Tilaisuudessa luennoi kliininen neuropsykologi Tarja Ketola. Luentotilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin. Vertaistuki Yhdistys toimii aivovammaisten ja eri syistä aivovaurion saaneiden ja heidän omaistensa sekä ammattihenkilöiden yhdyssiteenä. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen monenlaista vertaistukea. Perinteistä, keskinäiseen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon perustuvaa vertaistukea on tarjolla sekä yksilöille että ryhmille, niin vammautuneille kuin heidän läheisilleenkin. Toisena vertaistuen muotona on tarjolla toiminnallisia vertaisryhmiä, joissa on mahdollisuus kehittää omia kykyjään ja samalla tavata toisia samanlaisessa elämäntilanteessa olevia. Toiminnalliset vertaisryhmät tarjoavat tavoitteellista 3(14)

4 yhteistoimintaa ja niihin on kaikilla halukkailla yhdistyksemme jäsenillä vapaa pääsy. Liikuntaryhmiin tosin hakeudutaan oman kuntouttavan tahon suosituksen perusteella, ja ryhmäläisten lopullisen valinnan tekee ryhmien vetäjä. Osallistujan pitää myös olla yhdistyksen jäsen. Liikuntaryhmien jäseniltä peritään lukukausimaksu sekä syys- että kevätkaudelta toiminnan kustannusten kattamiseksi. Erilaiset ryhmät kokoontuvat säännöllisesti ainakin syyskuusta toukokuuhun. Kokoontumisajat ja paikat on kerrottu jäljempänä kohdassa Syksyn tapahtumakalenteri Aivovammaisella henkilöllä tai hänen läheisellään on mahdollisuus saada myös henkilökohtainen vertaistukihenkilö. Tukihenkilöiden välittämistä hoitaa Aivovammaliitossa Anna-Mari Bruns, puh Keskusteluryhmät Aivovammautuneen läheisten vertaistukiryhmä kokoontuu kerran kuussa vaihtamaan kuulumisiaan vertaistensa kanssa. Kokoontuminen on yleensä kuukauden ensimmäisen jäsenillan yhteydessä Happy Housessa. Toisinaan on myös muuta ohjelmaa. Ryhmään on kaikilla vapaa pääsy. Ryhmän vetäjänä toimivat Tuula Aallontie ja Eija Järveläinen. Tuulan tavoitat numerosta ja Eijan numerosta ja sähköposti eija.jarvelainen(at)gmail.com. Nuorten ryhmä kokoontuu joka kuukauden kolmas tiistai ennen jäseniltaa klo Vimmassa. Tälle ryhmälle järjestetään myös viikkotapaamisia yhteisen toiminnan merkeissä, esim. uintia maanantaisin ja torstaisin klo Impivaaran uimahallissa. Ryhmän vetäjänä toimivat nuorisovastaavat Terje Vainio, puh ja Jonne Kurala puh Seuraa sähköposti- ja Facebook-ilmoittelua. Miesten ryhmä (Karjukerho) kokoontuu pari kertaa kuukaudessa. Miehet kokoontuvat kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Happy Housessa pelaamassa jotain peliä ja päättämässä yhteisesti siitä mikä on kuukauden toisen tapaamisen aihe. Miesten ryhmään ovat kaikki tervetulleita. Miesten ryhmästä voit kysellä Risto Savolaiselta tai Jari Karjalaiselta, puhelimitse (Risto) tai (Jari). Vammautuneiden naisten ryhmä on osallistujien vähyyden vuoksi tauolla. Vertaistukihenkilö vammautuneille on myös läsnä joka kuukauden ensimmäisessä jäsenillassa klo 18 alkaen. Mikäli haluat jäsenillan yhteydessä keskustella vertaistukihenkilön kanssa kahden kesken, toivomme, että soitat etukäteen ja varaat ajan, Pirjo puh tai Jonne puh Voit olla heihin myös 4(14)

5 sähköpostitse yhteydessä: vertaistuki.vsavy(at)gmail.com. Heidän kanssaan voi käydä sekä ryhmä- että yksilökeskusteluja. Toiminnalliset vertaisryhmät Liikuntaryhmät Yhteishenki, vertaistuki ja liikunnan riemu ovat vahvasti läsnä liikuntaryhmän tapaamisissa. Jokainen on paikalla juuri sellaisena kuin on ja tekee liikuntasuorituksensa omien mahdollisuuksiensa mukaan ja ennen kaikkea turvallisesti! Yhdistyksen aivovammaisille tarkoitetut kuntouttavat liikuntaryhmät ovat toimineet jo vuosia. Meillä on ryhmissä ammattiohjaaja ja ryhmät ovat kokoontuneet kevät- ja syyskaudella viikoittain. Liikuntaryhmä kokeilee kauden aikana useita eri lajeja sekä ulkona että sisällä, ja osallistuu erilaisiin turnauksiin ja tapahtumiin. Ryhmien ohjaajana toimii kuntoutuksen ohjaaja, fysioterapeutti Annemari Pättiniemi. Kuntouttavan tahon suositus Jos haluat lähteä mukaan liikkumaan, pyydä suositusta omalta hoito- tai kuntoutustaholtasi. Suosituksen voi tehdä hoitava lääkäri, kuntoutusohjaaja, neuropsykologi, fysioterapeutti, puheterapeutti tai toimintaterapeutti. Suositus on tarpeen, jotta vältyttäisiin vaaratilanteilta ja ryhmien toiminta pystyttäisiin suunnittelemaan ryhmään osallistuvien tarpeiden mukaisesti. Kannattaa myös selvittää korvaako kuntouttava tahosi liikuntaryhmämaksun. Kaksi ryhmää Toinen on nimeltään tasapainoryhmä ja siinä harjoitetaan nimensä mukaisesti tasapainovalmiuksia ja toinen on peliryhmä ja siinä harrastetaan kuntoa kohentavaa liikuntaa. Molemmat kokoontuvat 60 min/vko torstai-iltaisin, ensin tapapaino- sitten peliryhmä. Erilaisiin tapahtumiin, retkiin ja turnauksiin kokoonnutaan yhtenä ryhmänä. Lukuvuosi aloitetaan to 3.9. Liikuntapaikkana on Härkämäen sali, osoitteessa Rahjekatu 3, tasapainoryhmä kokoontuu klo ja peliryhmä klo Osallistumismaksu Liikuntaryhmän osallistumismaksua on korotettava, koska jo vuosien ajan omavastuuosuudet ovat jääneet runsaasti alle sen mitä ryhmien pitämisestä aiheutuu kuluja (liikuntaryhmän ohjaajan palkkio + salivuoromaksu). Hallitus on myös päättänyt siirtyä yleiseen käytäntöön perimällä kausimaksun heti ilmoittautumisten/ensimmäisten käyntien perusteella. Liikuntaryhmiin saavat jatkossa osallistua vain yhdistyksen jäsenet (ei koske tasapainoryhmän avustajaa). Myös kertamaksusta luovutaan. 5(14)

6 Tasapainoryhmään voi osallistua enimmillään 8 osallistujaa eikä avustajalta peritä maksua, joten siinä kausimaksu on korkeampi kuin peliryhmässä. Myös molempiin ryhmiin osallistumisen halvemmasta hinnasta luovutaan. Syksystä 2015 alkaen liikuntaryhmän kausimaksut ovat seuraavat: Tasapainoryhmän maksu on 90 kaudessa (syys- tai kevätkausi). Peliryhmän maksu on 70 kaudessa (syys- tai kevätkausi). Mahdolliset harrastusmaksut (keilarata-, biljardipöytämaksut tai osallistumis- /pääsymaksut yms.) tulevat tilanteen mukaan osallistumismaksun lisäksi. Liikuntaryhmäläisen yhden kerran tutustumiskäynnistä ei peritä kausimaksua. Tasapainoryhmä aloittaa kautensa, jos siihen on ilmoittautunut 6 osallistujaa, peliryhmässä pitää vastaavasti olla 8 osallistujaa. Yhdistyksen hallitus vastaa maksuista, niiden laskuttamisesta ja niihin liittyvistä kysymyksistä. Yhteydenotot Puhelimitse Annemari Pättiniemi, puh ja sähköpostitse ositteeseen annemaripattiniem(at)yahoo.com Taidekerho Taidekerhossa harjoitellaan runonlausuntaa ja pienimuotoisia näytelmiä. Näihin voidaan yhdistellä pantomiimia tai elävää musiikkia. Päätavoitteena on tuottaa esityksiä yhdistyksen kevät- ja joulujuhliin. Myös muissa yhdistyksen toiminnoissa (esim. leireillä) voidaan käydä esiintymässä. Kerhon sisällä on mahdollisuus muodostaa myös erikokoisia soitinyhtyeitä, joista kukin kokoonpano voi harjoitella mieleistään ohjelmaa. Kerhon vetäjältä saa lainaksi erilaisia nuotteja tai soittimia. Kerholaisten kanssa käydään myös erilaisissa konserteissa (omakustanteisesti). Kerho kokoontuu pitkin vuotta, myös kesäisin. Mikäli haluat mukaan kerhoon, ota yhteyttä Annikki Karjalaiseen, puh Tietokoneen EA-kerho Tietokoneen perusteiden läpikäynti jatkuu kevätkaudella muutaman kerran kolmannen triistain jäsenillan yhteydessä Happy Housessa osallistujien toivoman sisällön mukaisena. Jos osallistujilla on mahdollisuus ottaa oma kannettava tietokone mukaan, 6(14)

7 niin yhteisen osuuden jälkeen voi jatkaa opastettuna oman koneen käyttöä. Kerho on kaikille jäsenille avoin. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Risto Savolainen, puh tai saavu paikalle. Englannin kielen opintokerho Osallistujien toivotaan omaavan kielen alkeita joko koulutaustaisena tai muun vastaavan opetuksen pohjalta, jotta keskustelua saadaan aikaiseksi. Ei haittaa vaikka kieltä ei ole aktiivisesti tullut käyttäneeksi. Opintokerhossa virkistetään opittuja taitoja ja pyritään keskustelemaan paljon englanniksi. Kerho on kaikille jäsenille avoin. Kerho kokoontuu aina parillisen viikon torstaina klo Happy Housessa, Ursininkatu 11. Kerhon vetäjinä ja keskustelun herättäjinä toimivat Risto ja Jonne. Ilmoittautumiset puh , sähköpostilla tiedotus.vsavy(at)gmail.com tai tule vain paikalle. Käynti Impivaaran uimahallissa Yhdistyksen nuorisovastaavat Terje ja Jonne käyvät uimassa Impivaaran uimahallissa aina maanantaisin ja torstaisin, kokoontuminen on uimahallin aulassa klo Uimahallilla on mahdollisuus uida, vesijuosta tai käyttää kuntosalia. Terje ja Jonne auttavat tarvittaessa esim. kuntosalilaitteiden kanssa. Ryhmä kokoontuu omatoimisesti ja omakustanteisesti. Tarkista kunkin tapaamisen paikka ja aika Tapahtumakalenterista. 7(14)

8 Syksyn tapahtumakalenteri Kokoontumispaikkojen osoitteet (suluissa bussi kauppatorilta): Kohtaamispaikka Happy House, Ursininkatu 11 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, Aurakatu 16 Härkämäen Sali, Rahjekatu 3 (bussi nro 118, Puutorilta) Impivaaran uimahalli, Uimahallinpolku 4 (bussi nro 13) Saarronniemen Saukkojen maja, Ruissalo, Tammirannantie 39 (bussi nro 8) Syyskuu ti Läheisten ryhmä, Happy House Jäsenilta, Happy House. Toiminnallisten ryhmien esittely. Esitellään yhdistyksen toiminnalliset ryhmät ja sana on vapaa toiminnan kehittämiselle jäsenten haluamaan suuntaan. ke Miesten karjukerho, Happy House to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House, tasapainoryhmä klo ja peliryhmä klo Tarkista ulkoliikunta Annemarilta! Virkistysviikonloppu, Sinapin leirikeskus ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Liikuntaryhmät, Härkämäen Sali la Syysretki, Luostarinmäen Käsityöläismuseo ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ti Tietokoneen EA-kerho, Happy House Nuorten ryhmä, Vimma, Jäsenilta, Happy House. Uusimmat kuulumiset vammaistyöstä ja mitä keskustelua siitä yhteiskunnallisesti käydään. Palvelusuunnittelija Anna-Mari Bruns Aivovammaliitosta alustaa aihetta illan keskustelulle. to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House 8(14)

9 pe Youth Happening liikunnallinen iltapäivä, Saarronniemen Saukkojen kesäkoti ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Lokakuu to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Liikuntaryhmät, Härkämäen Sali ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ti Läheisten ryhmä, Happy House Jäsenilta, Happy House. Kirjaston erityispalveluiden esittely, esittelijänä vs. informaatikko Tarja Rajala Turun kaupunginkirjastosta. ke Miesten karjukerho, Happy House to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Liikuntaryhmät, Härkämäen Sali ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ti Tietokoneen EA-kerho, Happy House Nuorten ryhmä, Vimma, Jäsenilta, Happy House. Koira-avusteinen kuntoutus, alustajana erikoispuheterapeutti Marjaana Raukola- Lindblom ja hänen Freija-koiransa. to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli 9(14)

10 to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Marraskuu ti Läheisten ryhmä, Happy House Jäsenilta, Happy House. Raha vai matti kukkaroissa? Vinkkejä rahan käyttämiseen. Esittelijänä Petra Einiö, talous- ja velkaneuvonnasta. ke Miesten karjukerho, Happy House to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ti Jalkautuminen Hansatorille jakamaan aivovammatietoutta. to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ti Tietokoneen EA-kerho, Happy House Nuorten ryhmä, Vimma, Asiantuntijaluento, Happy House. Luennoitsijana kliininen neuropsykologi Tarja Ketola. Luennon otsikkona on Jaksaminen ja väsymyksen hallinta. to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli 10(14)

11 Joulukuu to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Liikuntaryhmät, Härkämäen Sali ma Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli ti Joulujuhla, Happy House ke Miesten karjukerho, Happy House to Uintiryhmä, Impivaaran uimahalli Englanninkielen opintokerho, Happy House Muut kerhot Kädentaitopäivä Happy Housen Kädentaitopäivä on keskiviikko. Kädentaidot ovat jakautuneet kolmeen eri osaan eli Kädentaitokävelyihin, Piirustus- ja värityskerhoon sekä askarteluun. Ohjaajana Kädentaitokävelyllä ja askartelussa toimii Happy Housen päivätoiminnanohjaaja Katariina ja Piirustus- ja värityskerhossa vapaaehtoisemme Pirjo Peltokangas. Osoite on Ursininkatu 11, Turku, lisätietoja Happy Housen nettisivuilta osoitteesta Kädentaitokävelyllä kävellään keskustan tuntumassa olevaan kohteeseen, jossa joku muu on tehnyt jotakin käsin. Piirustus- ja värityskerho kokoontuu joka kuun toinen keskiviikko klo Askartelussa tehdään helppoja ja yksinkertaisia töitä, jotka pääsääntöisesti saadaan yhden kerran aikana valmiiksi. Askartelua on pääsääntöisesti joka kuukauden kolmas keskiviikko klo (14)

12 Salon seudun toimintaryhmä Salon seudun toimintaryhmä kokoontuu joka kuukauden toisena tiistaina klo 18. Prykin kerhokeskuksessa. Paikka sijaitsee kävelymatkan päässä Salon rautatieasemalta. Rautatieasemalta kulkee kevyen liikenteen väylä suoraan Prykin kerhokeskukseen. Osoite on Salmenranta 2, Salo. Vetäjänä toimii Eija-Leena vahtermaa, puh Tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin jäsenet! Syksyn 2015 jäseniltojen ohjelma: syyskuu ti 8.9. Vapaata seurustelua ja muiden syksyn tapaamisten ohjelmasta sopiminen Uudenkaupungin seudun toimintaryhmä Ryhmä kokoontuu jonkin ajankohtaisen teeman merkeissä joka kuukauden toinen keskiviikko alkaen klo 14.00, (huom. aika) Sakunkulman Päiväkeskuksessa osoitteessa Zachariasseninkatu 1, Uusikaupunki. Toimintaryhmä keskittyy vertaistukeen, virkistäytymiseen ja se järjestää asiantuntijaluentoja. Lisäksi toimintaryhmäläiset osallistuvat V-S Aivovammayhdistyksen toimintaan Turussa mahdollisuuksien mukaan, esimerkiksi kokoamalla kimppakyytejä mielenkiintoisiin yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin. Omat verkkosivut löytyvät V-S Avyn sivujen yhteydestä ja siellä pyrimme ilmoittamaan ajankohtaisista tapahtumista. Toimintaryhmää vetää Marketta Hämeenkorpi ja ryhmässä on useita muitakin aktiivisia jäseniä, tulevasta toiminnasta kuulet parhaiten piipahtamalla paikalle Sakun kulmassa! Marketan tavoitat puhelinnumerosta Sähköposti on marketta(at)uusikaupunki.fi. Forssan seudun toimintaryhmä Forssan toimintaryhmän kuukausikokoontuminen pidetään Ystävän kammarilla (Hämeentie 5) klo Syksyn kokoontumispäivät ovat ma 14.9., ma , ma ja ma Iltapäivien ohjelma vahvistetaan syksyn tapaamisissa. 12(14)

13 Forssan toimintaryhmässä kokoontuu myös liikuntaryhmä kaksi kertaa kuukaudessa Vesihelmessä. Kokoontumiset ovat pääsääntöisesti kuukauden toinen ja neljäs torstai klo 12. Käyntiin kuuluu kuntosali ja uinti. Ryhmälipulla kertakäynti maksaa 2,5 /hlö. Tiina kerää sen osallistujilta käteisenä. Liikuntaryhmä kokoontuu klo 12 Forssan Vesihelmessä seuraavina päivinä: 10.9, 24.9, 8.10, 22.10, 5.11, 19.11, ja Tervetuloa mukaan! Lisätietoja: Tiina Åhlman, tiina.ahlman(at)gmail.com Seuraava jäsenkirje Seuraava jäsentiedote 1/16 ilmestyy tammikuun alkupäivinä. Oma jäsenkirje toimitetaan kaksi kertaa vuodessa. Aivoitus-lehden Yhdistyspalsta täydentää tiedottamista. Ajankohtaista tietoa saat myös jäsenilloissa kiertävästä, ajantasaistetuista tiedotus-kansioista. Olemme siirtyneet sähköiseen viestintään. Tämä kirje lähetettiin osalle jäsenistä jo sähköpostin välityksellä ja se on luettavissa verkkosivuiltamme sekä paperimuotoisena jäsenilloissa kiertävästä keltaisesta kansiosta. Jos haluat luopua paperisesta jäsenkirjeestä, niin ilmoitathan siitä tiedotukselle: tiedotus.vsavy(at)gmail.com Kaikille, jotka antavat sähköpostiosoitteensa käyttöömme, lähetämme niin halutessa myös sähköpostiviestin aina, kun verkkosivuillamme on jotain uutta tiedotettavaa. Ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta käytetään vain verkkosivutiedotteen ja jäsenkirjeen lähettämiseen, eli sitä ei anneta minkään muun tahon käyttöön. Jos et halua jäsenkirjettä sähköpostiisi, mutta haluat kuitenkin verkkosivutiedotteen, niin ilmoita siitä ja saat jäsenkirjeen edelleen kirjepostin mukana. Yhdistys on myös perustanut omat Facebook-sivut osoitteessa käy tykkäämässä! Voit käydä katsomassa ilmoituksiamme ilman Fb-tunnuksia tai Fb-kirjautumista. Toivotamme mukavaa syksyä! Terveisin yhdistyksen tiedotus 13(14)

14 14(14)

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 3 / 2010 Puheenjohtajan palsta Tämä kesä on ollut erilainen kuin kesät moniin vuosiin. Enkä nyt tarkoita sääolosuhteita. Lomailin nimittäin kunnolla.

Lisätiedot

PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 2/2010. Kevään tunnelmaa huvipuistossa. Iiris Hiltunen, Perjantaipensselit

PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 2/2010. Kevään tunnelmaa huvipuistossa. Iiris Hiltunen, Perjantaipensselit PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 2/2010 Kevään tunnelmaa huvipuistossa Iiris Hiltunen, Perjantaipensselit 1 Kevätillan kulttuuriretki Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon 7.5.2010 Kuva: Sastamalan seurakunta

Lisätiedot

Syksyn menovinkit senioreille 2014

Syksyn menovinkit senioreille 2014 Syksyn menovinkit senioreille 2014 Avoimet Ovet -hankkeen julkaisu 3/2014 Hei! avoimet ovet -hankkeen tarkoituksena on lisätä kotona asuvien ikäihmisten yhteisöllisyyttä ennaltaehkäisevien toimintojen

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Jämijärvi, Kaarina, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki,

Lisätiedot

SIMPUKKA. jäsenlehti 1/2014. Turun Kuuloyhdistys ry

SIMPUKKA. jäsenlehti 1/2014. Turun Kuuloyhdistys ry SIMPUKKA jäsenlehti 1/2014 Turun Kuuloyhdistys ry Simpukka Turun Kuuloyhdistys ry:n jäsenlehti 1/2014 Toimitus: Kauppiaskatu 21 A 1, 20100 Turku Vastaava päätoimittaja: Eija Isaksson Toimituskunta: Hallitus

Lisätiedot

ITUJA 1 / 2008. Toimisto: Avoinna arkisin 10.00-15.00 Hämeenkatu 28, 20700 TURKU. p: 02 277 8778. toimisto@itu.fi. www.itu.fi

ITUJA 1 / 2008. Toimisto: Avoinna arkisin 10.00-15.00 Hämeenkatu 28, 20700 TURKU. p: 02 277 8778. toimisto@itu.fi. www.itu.fi 1 / 2008 ITUJA 1 / 2008 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry Päätoimittaja: Riitta Merenheimo p: 040 900 2184 Toimitus: Riitta Merenheimo Reino Oikelmus Jussi Pulkkinen Ilmoitusmyynti: Riitta Merenheimo

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 4/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Lukiessasi tätä syksy alkaa olla jo pitkällä. Yhdistystoiminta pyörii täydellä vauhdilla loppuvuoden ja tästä lehdestä varmasti jokainen

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kaarina, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Pori, Pöytyä, Raisio,

Lisätiedot

Jäsenlehti 3/2013 PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY

Jäsenlehti 3/2013 PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY Jäsenlehti 3/2013 PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY Sompalan leirin viehättävät jumpparit, vasemmalta Heidi, Lotta ja Tiina. Ylläoleva polkupyörä on luultavasti Jaguaari-merkkinen. 1 Joo Joo -lehden toimitus:

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Kaarina, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Nousiainen, Paimio,

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 1/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 2 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja haasteellinen kevät 2014 edessä. Yhdistyksemme kevään ohjelmaa on

Lisätiedot

Marraskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057

Marraskuu 2014. www.emy.fi. Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Kohtaamispaikka Lilla Karyll Espoon keskus Pappilantie 7, 02770 Espoo p. (09) 859 2057 Marraskuu 2014 Kohtaamispaikka Meriemy Kivenlahti Merenkäynti 3, 02320 Espoo p. (09) 863 2031 Asukastalo Kylämaja

Lisätiedot

Kevään menovinkit senioreille 2015

Kevään menovinkit senioreille 2015 Kevään menovinkit senioreille 2015 Avoimet Ovet -hankkeen julkaisu 1/2015 Hei! avoimet ovet -hankkeen (RAY) tarkoituksena on lisätä kotona asuvien ikäihmisten yhteisöllisyyttä ennaltaehkäisevien toimintojen

Lisätiedot

Turun Seudun Vanhustuki ry:n jäsenlehti nro 1, helmikuu 2015

Turun Seudun Vanhustuki ry:n jäsenlehti nro 1, helmikuu 2015 TUKIVIESTI Turun Seudun Vanhustuki ry:n jäsenlehti nro 1, helmikuu 2015 Päämäärämme on vanhusten hyvinvoinnin edistäminen ja arvokkaan vanhenemisen turvaaminen. Toimimme vapaaehtoisvoimin poliittisesti

Lisätiedot

SIMPUKKA. jäsenlehti 2/2014. Turun Kuuloyhdistys ry

SIMPUKKA. jäsenlehti 2/2014. Turun Kuuloyhdistys ry SIMPUKKA jäsenlehti 2/2014 Turun Kuuloyhdistys ry (Vain paperisessa lehdessä oleva mainos) 2 Muutostöiden aikaa Mennyt helteinen kesä on merkinnyt Simpukalle suuria asioita. Alkuperäisessä kunnossa ollut

Lisätiedot

Tämän tiedotteen sisältö: Bulevardi 34 a A 4 00120 Helsinki p. 0400 345 369 toimisto@kvtuki57.fi www.kvtuki57.fi

Tämän tiedotteen sisältö: Bulevardi 34 a A 4 00120 Helsinki p. 0400 345 369 toimisto@kvtuki57.fi www.kvtuki57.fi 2.10.2014 Yhdistyksen syyskokous s. 3 Esiintyjähaku Finlandia-talolle s. 5 Senioriretki Porvooseen s. 8 Nuorten viikonloppuleiri s. 11 Vekkarin vertaiskaverikoulutus s. 13 Tämän tiedotteen sisältö: Yhdistysasiaa

Lisätiedot

UUTTA!!! TYKKÄÄ MEISTÄ

UUTTA!!! TYKKÄÄ MEISTÄ Pirkanmaan CP-yhdistys ry c/o Paula Ahti, Jaakonraitti 8, 33870 TAMPERE, puh. 0400 631 077 Puheenjohtaja Janne Valkeejärvi puh. 040 867 5935 Varapuheenjohtaja Janna Maula puh. 045 631 6037 Sihteeri/taloudenhoitaja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2014. Sisällys

Jäsentiedote 2014. Sisällys JÄSENTIEDOTE 2014 1 Jäsentiedote 2014 Sisällys TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET... 3 SUOMEN CP-LIITON JÄRJESTÖTERVEISET... 4 KEVÄTNEUVOTTELUPÄIVÄT LAHDESSA 29.-30.3.2014... 5 ILMOITTAUTUMISLOMAKE... 6 LOMITTAJATOIMINTA...

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Jämijärvi, Kaarina, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Luvia, Masku, Merikarvia, Mynämäki,

Lisätiedot

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu

haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu 1 haloo haloo kylämaja! kylämaja! helmi-maaliskuu maaliskuu A S U K A S TA L O K Y L Ä M A J A N U U T I S K I R J E M A A L I S K U U 2 0 1 5 2 A S U K A S T A L O N Y H T E Y S T I E D O T MISTÄ LÖYDÄT

Lisätiedot

SYTYN SANOMAT Salon SYTY ry:n tiedotuslehti 2014 6. vuosikerta

SYTYN SANOMAT Salon SYTY ry:n tiedotuslehti 2014 6. vuosikerta Salon SYTY ry:n tiedotuslehti 2014 6. vuosikerta Salon SYTY 10 v. 10-vuotisjuhlat s. 2-6 Verto Verkossa -projekti s. 13 Vuoden 2013 vapaaehtoinen s. 16 Vertaistukea lapsille, nuorille ja perheille s. 8

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

Tässä oppaassa esitellään Jyväskylässä toimivia vertaisryhmiä.

Tässä oppaassa esitellään Jyväskylässä toimivia vertaisryhmiä. VERTAISTOIMINTAA JYVÄSKYLÄN SEUDULLA 2011 Saatteeksi Tässä oppaassa esitellään Jyväskylässä toimivia vertaisryhmiä. Vertaistoiminnan perusajatuksia: - kaikilla ihmisillä on omia sisäisiä voimavaroja, jotka

Lisätiedot

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2013

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2013 KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2013 Sisältö: Omaiskamari avoinna 2 Omaisten lomat ja virkistys 2 Koulutukset, kurssit ja teemaillat 4 Vapaaehtoistoiminta 5 Omaisten vertaistukiryhmät 5 Liikunta 6 Labyrintti-lehdestä

Lisätiedot

PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 4/2010. Hämeensilta H Jouluilta. Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta

PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 4/2010. Hämeensilta H Jouluilta. Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 4/2010 Hämeensilta H Jouluilta Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta JOULUKORTTI 2010 Yhdistyksen uudessa kortissa (kuva kannessa). Pertti Ruorasen taiteilemat

Lisätiedot

VERTAISTOIMINTAA JOENSUUN ALUEELLA 2015

VERTAISTOIMINTAA JOENSUUN ALUEELLA 2015 1 VERTAISTOIMINTAA JOENSUUN ALUEELLA 2015 Kädessäsi on opas, johon on koottu Joensuun alueella toimivien vertaistukiryhmien ja vertaistuen yhteyshenkilöiden tietoja. Oppaan tarkoitus on helpottaa vertaistukitoiminnan

Lisätiedot

PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 4/2009

PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 4/2009 PIRKANMAAN AVH-YHDISTYS RY:n JÄSENLEHTI 4/2009 1 VOIMANSIIRRON VAHVA LENKKI Katsa-hammaspyörät ja -vaihteistot ovat läpäisseet vaativimpienkin valmistajien laatuvaatimukset. Asiakkaan erikoistarpeet suunnittelun

Lisätiedot

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE

AVUSTAJAKESKUS TIEDOTE AVUSTAJAKESKUS - yhteistyötä yli rajojen Aura, Eura, Kaarina, Köyliö, Laitila, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rauma, Salo, Somero, Säkylä, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa

Lisätiedot

TI-TURINA. Jäsenlehti 1/2008

TI-TURINA. Jäsenlehti 1/2008 TI-TURINA Jäsenlehti 1/2008 TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys TOIMISTO Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 2356 439 telefax (02) 2356 211 toiminnanjohtaja (02) 2356 224 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot