SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017"

Transkriptio

1 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017

2 MISSIO JA PERUSARVOT LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE JALKAPALLOA JOKAISELLE Jalkapalloperheen yhteisenä asenteena ja käyttäytymistapana on Respect, toinen toisensa kunnioittaminen ja arvostus. Jalkapalloperhe on rohkea, uskaltaa kokeilla. Jalkapalloperhe on innovatiivinen yhteisö, luovuuden lähde, inspiroiva ja energiaa tuottava yhteiskunnassamme. Keski-Suomalaisen jalkapalloperheen toiminta-ajatus, missio, on Jalkapalloa jokaiselle. Sen sanoma on yksiselitteinen ja tarkoittaa sitä, että Keski-Suomalaisen jalkapallon ja futsalin ovet ovat auki joka ainoalle ihmiselle joka ainoana päivänä. Missiomme kertoo toimintamme monipuolisuudesta ja yhteiskunnallisesta tehtävästä laajemminkin. Toiminta-ajatuksemme perustuu yhdenvertaisuuteen; jokaisella Keski-Suomessa asuvalla yksilöllä on oikeus ja mahdollisuus osallistua jalkapalloperheen toimintaan sukupuoleen, etniseen taustaan, uskontoon tai muuhun taustaan katsomatta, omalla tasollaan ja tavallaan, oikealla asenteella ja itseensä luottaen - pelaajana tai valmentajana, erotuomarina tai huoltajana, vanhempana tai katsojana, harrastajana tai kilpa-/huippu-urheilijana. Jalkapallon ja futsalin harrastuksen hinta ei saa olla esteenä itse harrastuksen toteutumiseen.

3 VISIO LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE MENESTYVÄ JALKAPALLOMAAKUNTA - HYVINVOINNIN KARTUTTAJA Tarjoamme yhä useammalle lapselle, nuorelle ja aikuiselle säännöllistä ja henkisesti sekä sosiaalisesti ravitsevaa seura- ja pelitoimintaa. Teemme pelaajan arjesta vielä laadukkaamman sekä seuroille uutta elinvoimaa ja laatua. Järjestämme vielä mielenkiintoisempia kilpailuja pelaajan, joukkueen, seuran ja katsojan iloksi. Viestimme keskenämme eri tavalla, avoimemmin, runsaammin ja kannustavammin. Tuemme ja kannustamme pääsarjaseurojamme Keski- Suomalaisen jalkapallon tulenkantajina. Terävöittämme yhteiskunnallista rooliamme vielä vahvemmaksi kuin jo nyt olemme. Menestyvässä jalkapallomaassa on hyvinvointia ja hyvää henkeä vaikka muille jakaa. Kartutamme hyvinvointia sellaisiin ulottuvuuksiin, että unelmamme toteutuu.

4 STRATEGISET PÄÄVALINNAT VALMENNUSOSAAMISEN VAIKUTTAVUUDEN VAHVISTAMINEN LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE PELAAJAN LAADUKAS ARKI VALMENNUSLINJAN SYVENTÄMINEN PELAAJAPOLKUJEN KUVAUKSET KOULU- JA KOTIKUMPPANUUDEN TIIVISTÄMINEN SEUROJEN URHEILUSISÄLLÖN LAATUJOHTAMINEN PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS Ytimessä pelaajan menestyksekäs kehittäminen seuraympäristössä sekä osaavien ja koulutettujen lasten ja nuorten valmentajien määrän kasvu.

5 STRATEGISET PÄÄVALINNAT LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE ELINVOIMAINEN SEURA SEURAOHJELMA, LAATU- JA LISENSSIJÄRJESTELMÄ SEUROJEN PROFILOITUMINEN HARJOITUS- JA KILPAILUOLOSUHTEET HARRASTAJA- JA TOIMIJAMÄÄRÄN KASVU SEURAPALVELUT Ytimessä seurojen profiloituminen ja kehittyminen laatujärjestelmän avulla. Seurayhteisöt lisäämässä liikettä ja hyvinvointia yhteiskunnassa.

6 STRATEGISET PÄÄVALINNAT SÄÄNTÖJEN YHDENMUKAISTAMINEN LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE MIELENKIINTOISET KILPAILUT KÄYTTÖJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN YHDESSÄ SARJOJEN KEHITTÄMINEN PALVELEMAAN ERILAISTEN PELAAJIEN ERILAISIA TARPEITA LAADUKAS EROTUOMARITOIMINTA REILUN JA KEHITTYVÄN PELIN VARMISTAJANA Ytimessä mielenkiintoiset, pelaajia kehittävät ja ammattitaitoisesti järjestetyt kilpailut kaikilla tasoilla piiri- ja aluerajoista riippumatta - IT-järjestelmiä optimaalisesti hyödyntäen. Jokaisen toiminnassamme mukana olevan vastuulla on pitää huolta erotuomareiden kunnioituksesta ja koskemattomuudesta. Jalkapalloperheenä emme hyväksy ainoatakaan ylilyöntiä tässä asiassa.

7 STRATEGISET PÄÄVALINNAT LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE JALKAPALLOPERHEEN AKTIIVINEN VIESTINTÄ JA VAIKUTTAMINEN MYÖNTEISEN MIELIKUVAN VAHVISTAMINEN KANAVAUUDISTUS JA SISÄLLÖNTUOTANTO VAIKUTTAMINEN ERI TASOILLA KESTÄVÄ KEHITYS MYYNTI JA MARKKINOINTI Ytimessä yhtenäinen suomalainen jalkapalloperhe, oma-aloitteinen ja nykyaikainen viestijä. Aktiivinen vuorovaikutus jalkapalloperheen jäsenten välillä.

8 KEHITYS- OHJELMAT LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE SEUROJEN PALLOLIITTO UUSI SEUROJEN PALVELUKONSEPTI PALVELUJEN JA HALLINNON HARMONISOINTI SAMA PELI KOKO MAASSA UUDISTUKSEN VALMISTELUTAPA JA AIKATAULU SEUROJEN PALLOLIITTO -TAVOITE Ytimessä ajatus rakentaa uusi palvelukonsepti suomalaisen jalkapalloseuran parhaaksi ja iloksi.

9 KEHITYS- OHJELMAT LIITON JA PIIRIN YHTEINEN TAVOITE PÄÄSARJOJEN JA PÄÄSARJASEUROJEN KASVUPAKETTI STADIONHANKKEET YLEISÖMÄÄRIEN JA OTTELUTAPAHTUMATUOTTOJEN KASVATTAJANA LIITON JA LIIGASEUROJEN YHTEINEN TEKEMINEN MIESTEN YKKÖSEN, NAISTEN LIIGAN JA MIESTEN FUTSAL-LIIGAN KEHITTÄMINEN PÄÄSARJASEUROJEN KASVUPAKETTI -TAVOITE Ytimessä pääsarjat ja pääsarjaseurat kehityksen vetureina. Pääsarjojen ja pääsarjaseurojen kasvaminen uusiin mittoihin.

10 TOIMINTA JA TALOUS 2017

11 PIIRIN LUOTTAMUS- HENKILÖORGANISAATIO 2017 JÄSENSEURAT PIIRIKOKOUS PIIRIHALLITUS PUHEENJOHTAJA PIIRIN TOIMISTO- ORGANISAATIO 2017 ALUEELISET JOHTORYHMÄT KURINPITO- VALIOKUNTA ASIANTUNTIJA- TAPAAMISET KEHITYSJOHTAJA Ali Kangas-Hynnilä NUORISOPÄÄLLIKKÖ Timo Hämäläinen KILPAILUPÄÄLLIKKÖ Mika Järvinen TOIMISTOTYÖN- TEKIJÄ

12 PELAAJAN LAADUKAS ARKI TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT VASTUUHENKILÖT VALMENNUSOSAAMISEN VAIKUTTAVUUDEN VAHVISTAMINEN ALUEELLINEN ORGANISOITUMINEN ALUEELLINEN KOULUTTAJAVERKOSTO PROSESSIMUOTOINEN VALMENTAJAKOULUTUS SEUROISSA PIIRIN VALMENTAJAKOULUTUKSET TEEMAKOULUTUKSET YHTEISTYÖSSÄ ALUEVALMENNUS- KESKUKSEN:N KANSSA HUUHKAJA- JA HELMARIPÄIVÄT PALAUTEKYSELY VALMENTAJAKOULUTUSPÄÄLLIKKÖ REKRYTOITU ALUEELLINEN KOULUTTAJAKORTISTO KÄYTÖSSÄ ITÄISELLÄ ALUEELLA KÄYTÖSSÄ NELJÄSSÄ (4) SEURASSA LAPSUUS- NUORUUSVAIHEEN VALMENTAJIEN MÄÄRÄ/TASO, KASVU +10 %, VALMENTAJIEN OSAAMISEN TASON KASVU TUNNISTETTAVISSA LIITON TAPAHTUMISSA TAPAHTUMIEN MÄÄRÄ JA VAIKUTTAVUUS, 4 KRT, MUKANA TOP 10 JUNIORISEURAT 12 TAPAHTUMAA, KATTAVUUS IKÄLUOKASTA 75 % KYSELYJEN PALAUTUSPROSENTTI 80 %, KYSELYN KESKIARVOSANA HYVÄ NUORISOPÄÄLLIKKÖ ALUEELLINEN VALMENTAJAKOULUTUSPÄÄLLIKKÖ ALUEVALENTAJAT VALMENNUSLINJAN SYVENTÄMINEN PELAAJAPOLKUJEN KUVAUKSET UUDEN VALMENNUSLINJAN JALKAUTUS KOULUTUSTEN YHTEYDESSÄ PELAAJAPOLKUJEN KONKREETTINEN KUVAAMINEN JA VIESTINTÄ SEUROIHIN TAPAAMISTEN YHTEYDESSÄ PELAAJATARKKAILUN LISÄÄMINEN FUTSAL-PELAAJAPOLUN LUOMINEN YDINVIESTIT KÄYTÖSSÄ TILAISUUKSISSA JA KOULUTUS- MATERIAALEISSA VIESTINTÄ TOTEUTETTU SEUROILLE SYKSYYN MENNESSÄ LUOTU UUSI TOIMINTAMALLI PELAAJATARKKAILUUN, TALENTTI-, VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ- JA TUTOR-TAPAAMISET 3-4 KRT LUOTU PELAAJAPOLKU JA JALKAUTUSSUUNNITELMA TEHTY NUORISOPÄÄLLIKKÖ ALUEELLINEN VALMENTAJAKOULUTUSPÄÄLLIKKÖ KOULU- JA KOTIKUMPPANUUDEN TIIVISTÄMINEN SEUROJEN TUKEMINEN KESKINÄISESSÄ YHTEISTYÖSSÄ PARHAIDEN KÄYTÄNTÖJEN JAKAMINEN YHTEISTYÖPROJEKTIT KOULU/SEURA/AVK/SPL ANNETTU TUKEA AKTIIVISILLE SEUROILLE JA UUSI TOIMINTATAPA KÄYTÖSSÄ SYKSYYN MENNESSÄ TYÖKALU VINKKIEN JAKAMISEEN KÄYTÖSSÄ AAMU- JA LISÄHARJOITTELUTOIMINTAA 2 PAIKKAKUNNALLA NUORISOPÄÄLLIKKÖ ALUEVALMENNUS- KESKUSPÄÄLLIKKÖ SEUROJEN URHEILUSISÄLLÖN LAATUJOHTAMINEN LAATUJÄRJESTELMÄ VALMENTAJA- JA JOUKKUETAUSTOJEN REKISTERÖINTI PELIPAIKASSA TEEMAKOULUTUKSET JÄRJESTELMÄSSÄ MUKANA 15 SEURAA (TASO/SEURAMÄÄRÄ), TASO 4/1, TASO 3/1, TASO 2/6, TASO 1/7 REKISTERÖINNIT KATTAVAT 90 % VALMENTAJISTA JA JOJOISTA 4 TEEMAKOULUTUSTAPAHTUMAA, OSALLISTUJIA HENKEÄ PER TAPAHTUMA NUORISOPÄÄLLIKKÖ PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS UUDELLEEN ORGANISOITUMINEN ALUEELLISESTI JA VALTAKUNNALLISESTI UUDISTUKSEN TOTEUTUMINEN JA UUSI ORGANISAATIO TOIMINNASSA KAIKKI

13 ELINVOIMAINEN SEURA TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT VASTUUHENKILÖT SEURAOHJELMA, LAATU- JA LISENSSIJÄRJESTELMÄ LAATUJÄRJESTELMÄ PELIPAIKKA PÄÄSARJASEUROJEN TUKEMINEN VALTAKUNNALLINEN JA ALUEELLINEN YHTEISTYÖ SEUROJEN MÄÄRÄ JA LAATUTASO JÄRJESTELMÄSSÄ, MUKANA 15 SEURAA, TASO 4/1, TASO 3/1, TASO 2/6, TASO 1/7 SEUROJEN PÄÄKÄYTTÄJÄTUKIPALVELU TOIMII, PELIPAIKKA-KOULUTUS 2 KRT YHTEISTYÖSUUNNITELMAT LAADITTU PÄÄSARJASEUROJEN KANSSA, MUKANA KAIKKI PIIRIN PÄÄSARJASEURAT PIIRIN/ALUEEN LUOTTAMUS- JA/TAI OPERATIIVISISTÄ HENKILÖISTÄ EDUSTAJA MUKANA ERI TYÖRYHMISSÄ, VÄHINTÄÄN 1 HENKILÖ PER TYÖRYHMÄ SEUROJEN PROFILOITUMINEN SEUROJEN TUKEMINEN PROFILOITUMISESSA SEURAFOORUMIT PROFILOITUMISESTA SEURAYHTEISTYÖN LISÄÄMINEN PROFILOITUNEIDEN SEUROJEN MÄÄRÄ 15 KPL TAPAHTUMIEN MÄÄRÄ, YHTEISET TAPAHTUMAT 3-4 KPL, SEURAKOHTAISET KPL KONSULTOITUJA YHTEISTYÖPROJEKTEJA 6 KPL HARJOITUS- JA KILPAILUOLOSUHTEET PIIRIN PROJEKTITUKI OLOSUHTEIDEN KEHITYSHANKKEILLE AKTIIVINEN KARTOITUS TIEDON KERÄÄMINEN JA JAKAMINEN HANKESEUROILLE PIIRIN/ALUEEN LUOTTAMUS- JA/TAI OPERATIIVISISTÄ HENKILÖISTÄ EDUSTAJA MUKANA JOKAISESSA PROJEKTISSA MIKÄLI MAHDOLLISTA TIETO HANKKEISTA OLEMASSA JA PIIRIN KÄYTÖSSÄ AJANTASAINEN TIETOPANKKI SEUROJEN KÄYTÖSSÄ HARRASTAJA- JA TOIMIJAMÄÄRÄN KASVU AKTIIVI- /DROP OUT SEURANTA JA ANALYSOINTI GRASSROOTS-, KOULU- JA PÄIVÄKOTITOIMINNAN LISÄÄMINEN ALUEELLISEN YHTEISTYÖN LISÄÄMINEN PALVELUTARJONNASSA HARRASTUKSEN HINNAN SEURANTA/TOIMENPITEET SEUROJEN TUKEMINEN ALOITTAVIEN IKÄLUOKKIEN KÄYNNISTÄMISESSÄ VALTAKUNNALLINEN SEURANTAJÄRJESTELMÄ KÄYTÖSSÄ JA TULOKSET JAETTU SEUROILLE TOIMENPITEITÄ VARTEN 2 KRT PELAAJA- JA TOIMIJAMÄÄRÄN KASVU +5% TOTEUTETAAN ALUEEN YHTEISIÄ TEEMATAPAHTUMIA TUTKIMUS 1 KRT VUODESSA, TULOKSET JAETTU SEUROILLE TOIMENPITEITÄ VARTEN LAADITTU SEUROJEN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ TOIMINTAMALLI UUSIEN IKÄLUOKKIEN ALOITTAMISESTA NUORISOPÄÄLLIKKÖ SEURAPALVELUT SEUROJEN ÄÄNI TIETOKONEOHJELMISTOJEN KEHITTÄMINEN KOHDERYHMÄKOHTAISET FOORUMIT (PUHEENJOHTAJA, TOIMINNAJOHTAJA, VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ, JOJO-VASTAAVA) SEURATUKISPARRAUS (OKM) OSALLISTUVIEN SEUROJEN MÄÄRÄ JA PALAUTE, 25 SEURAA, PALAUTTEEN KESKIARVOSANA HYVÄ PIIRIN/ALUEEN EDUSTAJA MUKANA KEHITYSRYHMISSÄ KOHDERYHMIÄ 4, JÄRJESTETTY 2 KRT RYHMÄ SPARRATTU KAIKKIA JALKAPALLO-/FUTSAL-HAKIJOITA

14 MIELENKIINTOISET KILPAILUT TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT VASTUUHENKILÖT SÄÄNTÖJEN YHDENMUKAISTAMINEN ALUEELLINEN YHTEISTYÖRYHMÄ JA OSALLISTUMINEN VALTAKUNNALLISEEN TYÖRYHMÄÄN ALUETASOLLA SÄÄNNÖT YHTENÄISTETTY, VALTAKUNNAN TASOLLA OSA YHTENÄISTETTY, ALUEEN KILPAILUPÄÄLLIKÖIDEN TYÖRYHMÄN KOKOONTUMISET 4 KRT KILPAILUPÄÄLLIKKÖ ALUEEN EDUSTAJA TIETOKONEOHJELMISTOJEN KEHITTÄMINEN YHDESSÄ OSALLISTUMINEN TASOJÄRJESTELMÄN KEHITYSTYÖHÖN ALUEELLINEN YHTEISTYÖ JA TIEDONVAIHTO VALTAKUNNALLINEN PELIPAIKKA-TUKIPALVELU PIIRIN/ALUEEN EDUSTAJA MUKANA KEHITYSRYHMÄSSÄ ALUEELLINEN PELIPAIKKAKOULUTUS SEUROJEN PÄÄKÄYTTÄJILLE 2 KRT HENKILÖSTÖRESURSSI VARATTU VALTAKUNNALLISEEN TUKIPALVELUUN KILPAILUPÄÄLLIKKÖ NUORISOPÄÄLLIKKÖ SARJOJEN KEHITTÄMINEN PALVELEMAAN ERILAISTEN PELAAJIEN ERILAISIA TARPEITA PIIRI- JA ALUESARJATARJOTTIMEN KASVATTAMINEN VAPAAMPI LIIKKUMINEN PIIRIRAJOJEN YLI KAKSOISEDUSTUSLUPIEN JA -SÄÄNTÖJEN HELPOTTAMINEN JA KARENSSIAIKOJEN LYHENTÄMINEN AKTIIVINEN VAIKUTTAMINEN VALTAKUNNALLISEN SARJAJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMISEEN UUDEN TASOTURNAUSMALLIN TESTAAMINEN JA KEHITTÄMINEN UUSIA PIIRI- JA ALUESARJOJA 2-4 KPL LIIKKUMISTA YLI PIIRIRAJOJEN TUKEVAT PÄÄTÖKSET JA SÄÄNTÖMUUTOKSET TEHTY KAKSOISEDUSTUSLUPAMUUTOS TEHTY TUKEMAAN PELAAJAKEHITYSTÄ PIIRIN/ALUEEN EDUSTAJA MUKANA TYÖRYHMÄSSÄ TYÖRYHMÄ PERUSTETTU HALLITUKSEN JÄSENISTÄ JA PILOTTI KÄYNNISSÄ KILPAILUPÄÄLLIKKÖ ASIANTUNTIJARYHMÄ LAADUKAS EROTUOMARITOIMINTA REILUN JA KEHITTYVÄN PELIN VARMISTAJANA ALUEELLINEN ET-REKRYTOINTIOHJELMA JA KAMPANJAT EROTUOMARIPOLKU OSAKSI SEUROJEN TOIMINTAA MÄÄRÄN JA LAADUN KASVATTAMINEN KOULUTUS- MAHDOLLISUUKSIA LISÄÄMÄLLÄ ALUEEN ET-VASTAAVIEN TYÖRYHMÄ TOIMINNASSA JA KOKOONTUMINEN 4 KRT, KILPAILUPÄÄLLIKKÖ ALUEEN ET-MÄÄRÄN KASVU +10% ALUEEN REKRYTOINTIKAMPANJAT KÄYTÖSSÄ JA TIETOPAKETTI ET-TOIMINNASTA OSANA SEURATOIMINTAA JAETTU SEUROILLE ALUEEN YHTEINEN KOULUTUSKALENTERI JA -SUUNNITELMA KÄYTÖSSÄ

15 JALKAPALLOPERHEEN AKTIIVINEN VAIKUTTAMINEN JA VIESTINTÄ TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT VASTUUHENKILÖT MYÖNTEISEN MIELIKUVAN VAHVISTAMINEN SEUROJEN PALLOLIITTO- VIESTINTÄ AVAINVIESTIT AIHEPIIREITTÄIN ARVO- JA PAINOPISTEVIESTINTÄ ALUEELLINEN SISÄLLÖNTUOTTAJA REKRYTOITU JA TOTEUTETAAN YHTEISTÄ VALTAKUNNALLISTA VIESTINTÄ- STRATEGIAA KÄYTÖSSÄ STRAGIAN MUKAAN KÄYTÖSSÄ STRATEGIAN MUKAAN KEHITYSJOHTAJA NUORISOPÄÄLLIKKÖ KILPAILUPÄLLIKKÖ KANAVAUUDISTUS JA SISÄLLÖNTUOTANTO VIESTINTÄKANAVIEN UUDISTAMINEN LIITON YHTEISEN VIESTINTÄSTRATEGIAN TOTEUTTAMINEN ALUEELLINEN SISÄLLÖNTUOTTAJA SOME-VIESTINTÄKOULUTUSPAKETTI SEUROILLE VALTAKUNNALLINEN TOIMINTAMALLI KÄYTÖSSÄ TOTEUTETAAN STRATEGIAN MUKAAN PIIRISSÄ SISÄLLÖNTUOTTAJA TYÖSSÄ KOULUTTAJA REKRYTOITU JA KOULUTUKSET 2 KRT KEHITYSJOHTAJA SOME-KOULUTTAJA NUORISOPÄÄLLIKKÖ VAIKUTTAMINEN ERI TASOILLA VUOROPUHELUN LISÄÄMINEN SIDOSRYHMIIN OSALLISTUMINEN SIDOSRYHMIEN TOIMINTAAN OMAN VAIKUTTAVUUDEN KOROSTAMINEN PAIKALLINEN SUUNNITELMA TEHTY JA TOTEUTUS KÄYNNISSÄ YHTEENVETO LUOTTAMUS-/OPERATIIVISENORGANISAATION VAIKUTTAVUUDESTA TEHTY JA TOIMINTASUUNNITELMA LAADITTU YDINVIESTIT KÄYTÖSSÄ KAIKKI KESTÄVÄ KEHITYS ASIAN HUOMIOON OTTAMINEN PÄIVITTÄISESSÄ TOIMINNASSA JA PÄÄTÖKSENTEOSSA SEUROJEN KANNUSTAMINEN KESTÄVÄ KEHITYS- TOIMINTAAN TEHTY TOIMENPIDEKARTOITUS OMASSA ORGANISAATIOSSA KESTÄVÄ KEHITYS SEURATYÖSSÄ -KOULUTUS YHDESSÄ KESLIN KANSSA 1 KRT KAIKKI MYYNTI JA MARKKINOINTI ALUEEN JALKAPALLOPERHEEN KOKONAISTULON KASVATTAMISEN TUKEMINEN TARJOAMALLA APUA KEHITYSTYÖSSÄ SEUROJEN KOULUTUSTARVEKARTOITUS TEHTY JA KOULUTUSSUUNNITELMA LAADITTU KEHITYSJOHTAJA

16 KEHITYSOHJELMAT TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT VASTUUHENKILÖT SEUROJEN PALLOLIITTO AKTIIVISENA TOIMIJANA MUKANA TOTEUTTAMASSA LIITON JA PIIRIEN PALVELU- JA HALLINTOUUDISTUSTA LIITTOVALTUUSTON TEKEMIEN LINJAUSTEN MUKAISET PÄÄTÖKSET TEHTY PIIRITASOLLA JA TOTEUTUS KÄYNNISSÄ HALLITUS HENKILÖKUNTA PÄÄSARJOJEN JA PÄÄSARJASEUROJEN KASVUPAKETTI PIIRIN JALKAPALLON JA FUTSALIN PÄÄSARJASEUROJEN TOIMINNAN JA OLOSUHTEIDEN TUKEMINEN SUUNNITELMAT TEHTY SEUROJEN KANSSA JA TOTEUTUS ALOITETTU HALLITUS

17

MISSIO JA PERUSARVOT JALKAPALLOA JOKAISELLE SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

MISSIO JA PERUSARVOT JALKAPALLOA JOKAISELLE SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 Esitys piirin syyskokoukselle 23.11.2016 MISSIO JA PERUSARVOT JALKAPALLOA JOKAISELLE Suomalaisen jalkapalloperheen toiminta-ajatus,

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON POHJOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017

SUOMEN PALLOLIITON POHJOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 SUOMEN PALLOLIITON POHJOIS-SUOMEN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 SUOMALAISEN FUTSALIN JA JALKAPALLON MISSIO JA PERUSARVOT PELAAJAN LAADUKAS ARKI ELINVOIMAINEN SEURA MIELENKIINTOISET KILPAILUT

Lisätiedot

Huippu-urheilun verkostopäivät. Pekka Clewer

Huippu-urheilun verkostopäivät. Pekka Clewer Huippu-urheilun verkostopäivät Pekka Clewer Seurojen Palloliitto kehitysohjelma Seurojen Palloliiton palvelu- ja hallintomalliuudistus on jatkoa edellisellä strategiakaudella 2013-2016 käynnistettyyn

Lisätiedot

Valmentajapäivät

Valmentajapäivät Valmentajapäivät 19.-20.11.2016 PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS Rytminvaihdos, joka takaa korkeatasoisen, yhdenmukaisen toiminnan ja sisällöt sekä kokoaa

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAN LAADUKAS ARKI PELAAJAKEHITYS ja VALMENTAJAKOULUTUS ORGANISAATION,

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON UUDENMAAN PIIRI RY

SUOMEN PALLOLIITON UUDENMAAN PIIRI RY SUOMEN PALLOLIITON UUDENMAAN PIIRI RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 Esitetään hyväksyttäväksi syyskokouksessa 15.11.2016 1. TAUSTAA VUODELLE 2017 Vuosi 2017 on Uudenmaan piirin 47. toimintavuosi.

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Palloliiton strategiset painopiste-alueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen

Lisätiedot

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä.

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä. 1 Jalkapallon ja futsalin strateginen viestintä Ydinviestit: Mielenkiintoiset kilpailut Suomessa pelataan vuodessa 59 241 virallista jalkapallo-ottelua. Erinomaisesti järjestetyt ja kiinnostavat kilpailut

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

Ylöjärven Ilves ry Toimintasuunnitelma kaudelle

Ylöjärven Ilves ry Toimintasuunnitelma kaudelle KAUDEN 2017 TOIMINTASUUNNITELMAN PERUSTEET Seuran kauden 2017 toimintasuunnitelman pohjana ovat Suomen Palloliiton neljä toiminnan painopisteiden päävalintaa vuosille 2016-2020, joita sovelletaan seuran

Lisätiedot

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia Suomalaisen jalkapallon ja Palloliiton toimintastrategia Helsingin piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Strategiset valinnat 1. Pelaajakehitys 2.

Lisätiedot

Huuhkaja- ja Helmaripäivät

Huuhkaja- ja Helmaripäivät Huuhkaja- ja Helmaripäivät 15.8.2016 Huuhkaja- ja Helmaripäivät Huuhkaja- ja Helmaripäivät on aikaisempien piirihaavi- ja piirijoukkueikäluokkiin (13-14-v pojat, 13-15-v tytöt) kohdistuva kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014. Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri

Toimintasuunnitelma 2014. Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri Toimintasuunnitelma 2014 Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri Sisällysluettelo Piirin organisaatiokaavio 2014... 3 Suomalaisen jalkapallon strategiset valinnat... 4 Pelaajakehitys... 5 Pelaajakehityksen

Lisätiedot

Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus

Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus Tavoitteena on lapsuus- ja nuoruusvaiheessa toimivien osaavien koulutettujen valmentajien määrän ja laadun lisääminen. 9/10 lapsella ja nuorella on mahdollisuus osaavaan

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

TPV Strategia - Päivitys

TPV Strategia - Päivitys TPV 2017 Strategia - Päivitys 2016-6.12.2015 TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu? Visio 2017 Tähtien tekijä - TPV toimii monipuolisesti

Lisätiedot

TPV 2017 Strategia - Päivitys 2015 -

TPV 2017 Strategia - Päivitys 2015 - TPV 2017 Strategia - Päivitys 2015-20.12014 TPV:n arvot 4. Mihin toimintamme perustuu? Tavoitteellisuus Positiivisuus Vastuullisuus!loisuus! Visio 2017 Tähtien tekijä TPV toimii monipuolisesti osana tamperelaista

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT. Strategia 2016

JUNIORI-JUKURIT. Strategia 2016 Strategia 2016 Missio Laatuaikaa Eväitä elämään, urheilullisuuteen ja yhteisössä menestymiseen. Visio 2020 Kiinnostava, kehittyvä ja toimintaympäristössään arvostettu junioriorganisaatio Strategian kulmakivet

Lisätiedot

Seuran päämäärä ja tavoite

Seuran päämäärä ja tavoite Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 haluaa olla toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat edellytykset kilpa- ja harrastejalkapallolle. Seuran tavoitteena

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Mens sana in corpore sano. JALKAPALLOA JOKAISELLE Valintamme matkalla kohti vuotta Miksi? Minne? Miten?

Mens sana in corpore sano. JALKAPALLOA JOKAISELLE Valintamme matkalla kohti vuotta Miksi? Minne? Miten? Mens sana in corpore sano JALKAPALLOA JOKAISELLE Valintamme matkalla kohti vuotta 2020 Miksi? Minne? Miten? Miksi olemme, minne haluamme amme ja miten toimimme MISSIOMME: Jalkapalloa jokaiselle. Haluamme

Lisätiedot

Johtokunta PAIMION HAKAN STRATEGIA vuosille

Johtokunta PAIMION HAKAN STRATEGIA vuosille Johtokunta 3.7.2015 PAIMION HAKAN STRATEGIA vuosille 2015-2018 VISIO: Paimion Haka on Peimarin alueen paras ja suurin liikuttaja! MISSIO: Paimion Haka ry mahdollistaa laadukkaat ja turvalliset puitteet

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

Suomalaisen jalkapallon kehityspäivät Marco Casagrande

Suomalaisen jalkapallon kehityspäivät Marco Casagrande Suomalaisen jalkapallon kehityspäivät 9.-10.12.2017 Marco Casagrande Avaus Yhteisen huippujalkapalloa edistävän identiteetin ja hengen rakentaminen futisperheen kesken Visiosta tekemiseen: Identiteetti

Lisätiedot

TENNISLIITON STRATEGIA

TENNISLIITON STRATEGIA TENNISLIITON STRATEGIA 2017-2020 Haluamme kehittää ja edistää elinikäistä tenniksen pelaamista seuroissa kaikilla taitotasoilla." Tennisliiton missio Haluamme luoda monipuolisia kilpailemisen ja harrastamisen

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015 PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 pyrkii olemaan toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat mahdolliset edellytykset

Lisätiedot

SUOMEN KARATELIITON STRATEGIA 2013 2020. Visio Suomi on varteenotettava karatemaa v. 2020, kansallisesti yhtenäinen ja kansainvälisesti menestyvä.

SUOMEN KARATELIITON STRATEGIA 2013 2020. Visio Suomi on varteenotettava karatemaa v. 2020, kansallisesti yhtenäinen ja kansainvälisesti menestyvä. Suomen Karateliitto STRATEGIA 2013-2020 1 SUOMEN KARATELIITON STRATEGIA 2013 2020 YHTEINEN TEKEMINEN ON VOIMAVARAMME Visio Suomi on varteenotettava karatemaa v. 2020, kansallisesti yhtenäinen ja kansainvälisesti

Lisätiedot

TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen

TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen Ville Salonen Jouni Kaikuranta Isännän Ääni seuraseminaari, SPL Satakunta, Tampere ja Turku 29-30.1.2016 Pori Tampereen Pallo-Veikot Perustettu 1930 Jalkapallon

Lisätiedot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot 2007 Mihin näitä tarvitaan? Luo suuntaviivat tulevalle ja ohjaa toiminnan kehittämistä Linjaa seuran tavoitteet Linjaa seuran periaatteet Ohjeistaa toimintaa On

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2018

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2018 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 218 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 216 22 hyväksyttiin liittokokouksessa Tampereella huhtikuussa 216 Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen

Lisätiedot

Uintiurheilun ja -liikunnan strategia 2020

Uintiurheilun ja -liikunnan strategia 2020 strategia 2020 Uintiurheilun ja -liikunnan strategia 2020 Tässä dokumentissa kuvatussa strategiassa linjataan Suomen Uimaliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka. Strategian tavoitteiden toteutumista

Lisätiedot

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät 6.9.20182 Tähtiseura-ohjelman laatutekijät Yhteiset laatutekijät Lapset & nuoret Aikuiset Johtaminen ja hallinto Johtaminen Hallinto Viestintä ja markkinointi

Lisätiedot

Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa

Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa Keski-Suomen valmennuskeskus Suomen Palloliiton pelaajakehityskartta 2016 Talenttivalmennus pojat Pohjois-Suomen alueellinen

Lisätiedot

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj.

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj. PEP Seurakehitys 11 vs. lopputila 1 Kari Alho, Johtokunnan pj. Tausta PEP osallistui vuonna 11 alueelliseen seurakehityshankkeeseen yhdessä muun Uudenmaan ja Pirkanmaan seuran kanssa kyselyllä tammikuussa

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

SUOMALAISEN JALKAPALLON JA FUTSALIN STRATEGIA

SUOMALAISEN JALKAPALLON JA FUTSALIN STRATEGIA SUOMALAISEN JALKAPALLON JA FUTSALIN STRATEGIA 2016-2020 SISÄLLYS JOHDANTO EDELLISEN STRATEGIAKAUDEN TULOKSIA JA TOIMINTAYMPÄRISTÖANALYYSI Strategiakausi 2013-2016 Toimintaympäristöanalyysi 4 6 6 8 MISSIO

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Kisakallio Toimintasuunnitelma 2012 A. NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALA Kilpailutapahtumien monipuolistaminen Taitokisat Show Your Skills Harjoittelukulttuurin kehittäminen seuroissa Yksilön valmentaminen joukkueurheilussa

Lisätiedot

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia Suomen Sulkapalloliitto Strategia 2017-2020 Suomen Sulkapalloliiton strategia 2017-2020 Visio Suomalainen sulkapallo on maailmalla menestyvä ja Suomessa merkittävä kilpa- ja harrastelaji. Arvot Respect-kulttuurimme

Lisätiedot

Tervetuloa pohjoisen kehitysryhmien yhteiskokoukseen Ouluun

Tervetuloa pohjoisen kehitysryhmien yhteiskokoukseen Ouluun Tervetuloa pohjoisen kehitysryhmien yhteiskokoukseen Ouluun 28.5.2018 Agenda Avaus - SPL Pohjois-Suomen piirin pj Petteri Haapala Lyhyt esittely: nimi/yhdistys tai yritys? - Kaikki yhdessä Suomalainen

Lisätiedot

SEUROJEN PALLOLIITTO -KEHITYSHANKE. Projektisuunnitelma

SEUROJEN PALLOLIITTO -KEHITYSHANKE. Projektisuunnitelma SEUROJEN PALLOLIITTO -KEHITYSHANKE Projektisuunnitelma 30.1.2017 SISÄLTÖ Projektin tavoitteet Projektin lopputuotteet Projektin vaiheistus Projektin onnistumiseen vaikuttavat tekijät Seurojen tarpeiden

Lisätiedot

AC OULUN ARVOT KAIKEN TOIMINNAN YTIMESSÄ

AC OULUN ARVOT KAIKEN TOIMINNAN YTIMESSÄ STRATEGIA 2019-2022 ARVOT AC OULUN ARVOT KAIKEN TOIMINNAN YTIMESSÄ UNELMA TOIMINTA-AJATUS TAVOITE SUOMALAINEN HUIPPUSEURA URHEILULLINEN MENESTYS ELÄMYKSET KANNATTAJILLE MENESTYSTÄ KUMPPANEILLE TALOUDELLINEN

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille

Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Yhteistoiminta-alueet Osaamis- ja palvelukeskusten rakentaminen alueille Ohjausryhmän esitys liikuntayhteisölle alueellisen toiminnan toteuttamisesta 2.x 16.6. 11.8. Maailman liikkuvin urheilukansa ja

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Tamperelaisten jalkapalloseurojen yhteistyö: mahdollisuus johonkin uuteen

Tamperelaisten jalkapalloseurojen yhteistyö: mahdollisuus johonkin uuteen Tamperelaisten jalkapalloseurojen yhteistyö: mahdollisuus johonkin uuteen SPL Tampere piiritoimisto 3.3.2015 Petri Puronaho Illan osallistujat TPV: Kari Hakari TaPa: Raimo Vähämaa ja Veikko Lieslehto PP-70:

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilijat inspiroivat

Lisätiedot

TPV Strategia. Julkaistu

TPV Strategia. Julkaistu TPV 2021 Strategia Julkaistu 11.4. TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus Mihin toimintamme perustuu? TPV:n arvojen sisällöt Tavoitteellisuus: Kilpajoukkueilla on urheilulliset

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSISUUNNITELMA 2016

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSISUUNNITELMA 2016 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSISUUNNITELMA 2016 Strategiset painopistealueet 1. Pelaajakehitys sisältäen: pelaajien kehittämisen valmentajien kehittämisen 2. Seurakehitys seuraohjelma, seurojen elinvoiman

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2017

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2017 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2017 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016 2020 hyväksyttiin liittokokouksessa Tampereella huhtikuussa 2016 Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 Pitelet käsissäsi HPK-Juniorijääkiekon strategiaa kausille 2012-2015. Strategian luomisessa olemme pitäneet mielessä nimenomaan, miten seuramme voi kehittyä vastaamaan

Lisätiedot

Ylöjärven Ilves ry. Jalkapalloseuran pidemmän aikavälin kehityssuunnitelma vuosille 2015-2018. 6.5.2015 Petri Puronaho

Ylöjärven Ilves ry. Jalkapalloseuran pidemmän aikavälin kehityssuunnitelma vuosille 2015-2018. 6.5.2015 Petri Puronaho Ylöjärven Ilves ry Jalkapalloseuran pidemmän aikavälin kehityssuunnitelma vuosille 2015-2018 6.5.2015 Petri Puronaho Kertaus menneestä Mitä on tehty? Elokuu 2014: kolme tapaamista / alustusta Sähköinen

Lisätiedot

Talenttivalmennushakuprosessi 2019

Talenttivalmennushakuprosessi 2019 Talenttivalmennushakuprosessi 2019 Valmennusosaaminen vahvistuu ja leviää seuroissa Valmennusosaamisen vahvistamisen seuroissa Tarpeet Hyödynsaajat (seurat) Vaikutukset Tulokset Esim. Suomalaisen pelaajakehityksen

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Imago kunnossa: pelaajat haluavat pelata seurassa,

Lisätiedot

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto 2018 Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Seuratoiminnan kasvumahdollisuudet Koko väestö Drop out Harrastajat liikunta- ja urheiluseurassa

Lisätiedot

Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS

Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS Työryhmien jäsenille maksetaan vain kilometrikorvaukset Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n talousohjeen mukaisesti

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

Musan Salama. strategia

Musan Salama. strategia Musan Salama strategia 2016-2018 STRATEGIAN TAUSTAA Musan Salaman strategia on rakennettu seuran toimihenkilöille tehdyn kyselyn sekä johtokunnan ja Palloliiton määrittämien tavoitteiden pohjalta. Lähtökohtana

Lisätiedot

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia Suomen Sulkapalloliitto Strategia 2017-2020 Suomen Sulkapalloliiton strategia 2017-2020 Visio Suomalainen sulkapallo on maailmalla menestyvä ja Suomessa merkittävä kilpa- ja harrastelaji. Arvot Respect-kulttuurimme

Lisätiedot

Suomen Palloliiton toimintasuunnitelma 2017

Suomen Palloliiton toimintasuunnitelma 2017 LIITE 2 1 (10) Suomen Palloliiton toimintasuunnitelma 2017 1. Johdanto Tämä dokumentti on tiivistelmä Suomen Palloliiton toimintavuodesta 2017. Tuleva vuosi on kuluvan strategiakauden toinen vuosi ja samalla

Lisätiedot

TAKO-strategia ja toimintavuosi TAKO-verkoston kevätseminaari / Johanna Jakomaa

TAKO-strategia ja toimintavuosi TAKO-verkoston kevätseminaari / Johanna Jakomaa TAKO-strategia ja toimintavuosi 2018 TAKO-verkoston kevätseminaari 14.2.2018 / Johanna Jakomaa Ohjausryhmän esitys TAKO-strategiaksi 14.2.2018 Missio TAKO antaa museoille välineitä avata ja kehittää kokoelmiaan

Lisätiedot

Seuratoiminta tulevaisuudessa Lasten urheilun seuratoiminta- ja valmentajaseminaari

Seuratoiminta tulevaisuudessa Lasten urheilun seuratoiminta- ja valmentajaseminaari Seuratoiminta tulevaisuudessa Lasten urheilun seuratoiminta- ja valmentajaseminaari Lappeenranta 26.4.2014 Janne Mellin Janne Mellin 43-vuotias (s. 1971) Rehtori, Tuusula KJT Hockey ry:n hallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry. Vuoden Urheiluseura Seuraesittely LiikUn TJ-klubi POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS

Kaarinan Pojat ry. Vuoden Urheiluseura Seuraesittely LiikUn TJ-klubi POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS Kaarinan Pojat ry Vuoden Urheiluseura 2017 Seuraesittely LiikUn TJ-klubi 15.2.2018 POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS KaaPo 2020 Missio KaaPolaisuus on kaarinalaisuutta Visio 2020 KaaPo

Lisätiedot

Maailman paras cheerperhe

Maailman paras cheerperhe Maailman paras cheerperhe SCL:n huippu-urheilustrategian kehittäminen Yksilöt yhdessä yhä ylemmäs Jani Järvelin 19.10.2018 Maailman paras cheerperhe! SCL:n huippu-urheilustrategian kehittäminen LTTO Johto

Lisätiedot

Seurojen tukitoimet. Kisakeskus 28.11.2015 Seurapalvelujohtaja Veli-Tapio Kangasluoma

Seurojen tukitoimet. Kisakeskus 28.11.2015 Seurapalvelujohtaja Veli-Tapio Kangasluoma Seurojen tukitoimet Kisakeskus 28.11.2015 Seurapalvelujohtaja Veli-Tapio Kangasluoma Seurojen tukitoimet strategiset tavoitteet jäsenistölle laadukasta kansalaistoimintaa tukevaa koulutusta seurojen toiminnan

Lisätiedot

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011 Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011 Kilpailutoiminnan organisaatio Vastuussa kilpailupäällikkö Mika Helminen, kilpailusihteeri Helena Koukkari ja liittojohtokunnan

Lisätiedot

Visio. TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa

Visio. TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa Strategia 2015-2018 Visio TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa PODIUM talvilajien arvostuksessa Suomessa PODIUM arvokilpailuissa

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA 2012-2017 VISIO 2017 FC Hertta on suomalaisen tyttö- ja naisjalkapallon laatuseura. FC Hertta tarjoaa Joensuun seudun tytöille ja naisille mahdollisuuden pelata jalkapalloa

Lisätiedot

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA TAUSTAA Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategiatyö käynnistyi syksyllä 2014 Suomen Ringetteliiton ja Suomen Kaukalopalloliiton

Lisätiedot

Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli

Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli Isännän Ääni Mikkeli 5.2.2016 Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli Pelaajakehitys Valmennuskeskukset K-S valmennuskeskuksen alue 5 piiriä (Vaasa, Keski- Pohjanmaa, Keski-Suomi, Itä- Suomi, Kaakko)

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Viestintä Peli Meille Kaikille - Intohimona pelaaminen

Viestintä Peli Meille Kaikille - Intohimona pelaaminen Sisäinen viestintä (seurat ja lis.pelaajat) Mediaviestintä Lajin harrastajat n. 354 000 Kriisiviestintä ja tilannehallinta Viestintä Peli Meille Kaikille - Intohimona pelaaminen Imago ja identiteetti Yhteiskuntaja

Lisätiedot

Seurafoorumi Tampere

Seurafoorumi Tampere Seurafoorumi 2018 Tampere 25.-26.7.2018 Ohjelma Keskiviikko 25.7. klo 12.00 seminaarin avaus klo 12.15 Tennisliiton ajankohtaiskatsaus klo 13.15 Tennisliiton jäsenmaksu-uudistus klo 13.45 antidopingtyö

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous Olympiakomitea Toiminnan suuntaviivat 2019 Kevätkokous 19.6.2018 Toimintasuunnitelma 2019 Suuntaviivat 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Työstöä yhdessä Kevätkokous 19.6. Työstöä yhdessä Syyskokous 24.11.

Lisätiedot

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020 Kiilat Hockey strategia perustuu Suomen Jääkiekkoliiton luomaan strategiaan, jossa on VISIO: Intohimona jääkiekko ja MISSIO: Suomi-kiekosta lisäarvoa elämääsi 1 Tähän kuuluu vahvasti yhteiset TAHTOTILAT:

Lisätiedot

Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015. Talenttivalmentajatuki 2016-2017

Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015. Talenttivalmentajatuki 2016-2017 Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015 Talenttivalmentajatuki 2016-2017 Taustaa ja tavoitteet Talenttivalmennus vuosina 2014-15 Talenttivalmentajat laatujärjestelmän mukaisesti valituissa seuroissa

Lisätiedot

J.Kinnunen / Kuntavaalit 17

J.Kinnunen / Kuntavaalit 17 J.Kinnunen / 3.2.2017 Kuntavaalit 17 Kuntavaalit 9.4.2017 Nyt on erityinen syy olla paikallisesti aktiivinen: Sote- & aluehallintouudistus Lajin positiivinen alueellinen noste ja seurojen kehitysnäkymät

Lisätiedot

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2019 2021 Hyväksytty Joensuun Nuorisoseurakokouksessa 29. 30.9.2018 Kuvaajatiedot Etu-ja takakannen kuvat, sivu 5: Jussi Kaijankangas Sivut 2 4, sivut 6 7:

Lisätiedot

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry.

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry. SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA ry. 6. SYYSKUUTA 2016 Suomalaisen keilailun strategia Tämän dokumentin sisältämässä strategiassa linjataan Suomen Keilailuliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka.

Lisätiedot

GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013

GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013 GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013 SPL JET III Arto Tuohisto-Kokko päivitys 14.03.2011 GrIFK jalkapallo TAHTOTILA MISSIO: GrIFK:n

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

Kouluttajia seuroihin miksi?

Kouluttajia seuroihin miksi? JOJOILU 7.10.2014 Kouluttajia seuroihin miksi? Vaikuttavuus Osaaminen seuran asioiden paras osaaminen seurassa Jatkuva tuki Piiri-seura vuoropuhelu Uusien ihmisten innostaminen uusiin rooleihin seuroissa

Lisätiedot

PALLO NOUSEE IDÄSTÄ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016

PALLO NOUSEE IDÄSTÄ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 PALLO NOUSEE IDÄSTÄ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 SUOMALAISEN JALKAPALLON TOIMINTASTRATEGIA JA PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 JOHDANTO Liittokokous Vuosi 2016 tulee olemaan merkittävä toimintavuosi

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Elämässä matka on tärkeämpi kuin maali 1 KULTTUURI JA TAIDE KAUPUNKI JA LIIKE-ELÄMÄ MAJOITUS JA RAVINTOLA- PALVELUT MATKAILU Tiilaakso Liikunta ja

Lisätiedot

KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ

KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ PED-kumppanuusverkoston aloitusseminaari Kuntaliitto 10.3.2016 Projektisuunnittelija Marja Tiittanen Osuuskunta Viesimo Joensuun kaupungin kasvu kuntaliitosten

Lisätiedot

PK-35 ry Toimintasuunnitelma

PK-35 ry Toimintasuunnitelma PK-35 ry Toimintasuunnitelma 12.11.2016 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 pyrkii olemaan toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat mahdolliset edellytykset

Lisätiedot

Valmennuskeskusten yhteishanke 2013-2015. Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittäminen

Valmennuskeskusten yhteishanke 2013-2015. Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittäminen Valmennuskeskusten yhteishanke 2013-2015 Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittäminen Erityiset koulutustehtävät/okm 1. Kuortaneen valtakunnallinen huippu-urheilun erityinen kehittämistehtävä on

Lisätiedot

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Yhtä jalkaa - Ratsastuksen Reilu Peli Mitä on Reilu Peli? Jokaisen oikeus harrastaa iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta,

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry. Miten me viestimme?

Kaarinan Pojat ry. Miten me viestimme? M1 Kaarinan Pojat ry Miten me viestimme? Isännän Ääni -seminaari Pori 29.1.2016 POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS Esityksen sisältö Seuran esittely Viestintäsuunnitelma ja sen luominen

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Seurojen Palloliitto Tilannekatsaus Syksy 2018

Seurojen Palloliitto Tilannekatsaus Syksy 2018 Seurojen Palloliitto Tilannekatsaus Syksy 2018 Sisältö 1. Seurojen Palloliitto -hankkeen missio 2. Seurojen Palloliitto -hankkeen tavoitteet 3. Katsaus uudistuksen sisältöön toiminnoittain 4. Seurojen

Lisätiedot