Asiakasreferenssejä 01/2015. Tätä mieltä asiakkaat ovat meistä

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiakasreferenssejä 01/2015. Tätä mieltä asiakkaat ovat meistä"

Transkriptio

1 Asiakasreferenssejä 01/2015 Tätä mieltä asiakkaat ovat meistä

2 Deltamarin tallentaa dataa hallitusti uuteen konesaliinsa Deltamarin Oy muutti uuteen toimistorakennukseen Turkuun helmikuussa. Oman konesalin suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin ja samaan aikaan muiden toimitilojen suunnittelun kanssa, mutta itse konesalin muuttoon oli aikaa vain viikonloppu. Yritysdata oli käytössä maanantaina aamulla heti muuton jälkeen. Suomalaiset telakka- ja meriteollisuuden insinööritaidot ovat kovaa valuuttaa globaaleilla markkinoilla. Tätä tietotaitoa ja laivanrakentamisen osaamista hyödyntää Deltamarin Oy, jonka omat ammattilaiset suunnittelevat laivoja ja konsultoivat telakoita ja muita alan toimijoita maailmanlaajuisesti. Tuotamme paljon digitaalista informaatiota, jota koko globaali organisaatio hyödyntää. Meille datan varastointi ja dokumenttien hallintajärjestelmä ovat keskeisiä toimintoja, joita on pystyttävä hallinnoimaan itse ja mieluiten omassa konesalissa. Konesalin ulkoistaminen ei ollut meille oikea vaihtoehto, Deltamarin Oy:n tietohallintojohtaja Johan Rehn toteaa. Deltamarin kilpailutti useamman palveluntarjoajan vuonna 2012, mutta ulkoistus ei sopinut heidän tarpeisiinsa. Koska päätös uuteen toimistorakennukseen muuttamisesta oli jo tehty, päätettiin konesali muuttaa vanhoista tiloista uusiin tiloihin toimiston mukana.

3 Tammikuussa 2013 Deltamarinin osake-enemmistö siirtyi suomalaisilta singaporelaiselle AVIC International Investments Limited -yhtiölle. Alun perin Kiinan ilmailuteollisuudesta ponnistavalla AVICilla on useita eri meriteollisuuden yhtiötä omistuksessaan ja Deltamarin sopi hyvin täydennykseksi tähän ryhmään suunnitteluosaamisensa ansiosta. Deltamarin Oy pystyy toimimaan laivanrakennusprojektin kaikilla eri osa-alueilla laivan runkomuodon suunnittelusta aina sähkösuunnitteluun asti. Globaaleilla markkinoilla ei ole toista yhtä laajaa suunnitteluosaamista tarjoavaa yritystä. Samanlainen rakennusprojektin kokonaisvastuun kanto pätee myös Coromaticin toimintatapaan. Coromatic suunnitteli, rakensi ja johti Deltamarinin uuden konesalin rakennusprojektin alusta loppuun asti. Me halusimme kumppaniksi nimenomaan konesalin kokonaistoimittajan, Johan Rehn ja verkosta vastaava Harri Waltari sanovat yhteen ääneen. Projektin johdolle täytyy laskea hinta Olisimme voineet hankkia edullisemmin kaikki komponentit eri toimittajilta, mutta silloin epäselviä harmaita alueita projektin kulussa olisi tullut lisää. Tämän me halusimme nimenomaan välttää, jotta pysymme aikataulussa ja budjetissa, Johan Rehn korostaa. Projektin johdolle täytyy myös laskea hinta. Päädyimme oikeaan kumppanivalintaan, sillä konesali valmistui ajallaan ja meille jäi hyvin aikaa itse muuttoon ja sen organisointiin. 95% It-palveluista oli käytössä muuton jälkeisenä maanantaina. Loput 5% oli muista kumppaneista johtuvia seikkoja ja nekin saatiin toimimaan heti alkuviikosta, Johan Rehn kiittää. Lisätiedot kohteesta: Deltamarin Harri Waltari Konesalin rakennusprojekti eteni suunnitellusti. Vaikeinta projektissa oli ostoprosessi, sillä konesalin rakentamisessa täytyy ottaa huomioon myös kiinteistönäkökulma, Harri Waltari toteaa.

4 CGI:n konesalit remontoitiin energiaa säästäviksi CGI otti asiakkaiden toiveet tosissaan ja teki konesaleistaan energiatehokkaampia. Remontti aloitettiin pienin askelin, jotta nähtiin mitä jäähdytyksen optimoinnilla voidaan saada aikaiseksi. Tulokset yllättivät positiivisesti ja niiden seurauksena koko jäähdytysjakeluketju käytiin vaihteittain läpi. Asiakkaat osaavat jo nykyään vaatia ympäristöystävällisyyttä ja turvallisuutta konesalipalvelujen tarjoajalta. Samaan aikaan palveluntarjoaja joutuu miettimään keinoja, joilla kustannuksia voidaan säästää menettämättä käytettävyyttä ja turvallisuutta. CGI:lle toteutettu energiansäästöremontti toi mukanaan kaiken tämän; kustannussäästöt energiankulutuksessa, paremman PUE-arvon ja vikasietoisemman jäähdytysjärjestelmän. Salin sisään menevän jäähdytyksen kulutusta on pystytty laskemaan 25% ja jäähdytyksen osuus koko sähkönkulutuksesta on 30%, joten säästöt ovat merkittäviä. Jäähdytyksen optimoinnilla saatiin aikaan huomattavia parannuksia käyttämällä uutta tekniikkaa sekä Coromaticin ammattitaitoa, kertoo CGI:n Production Director Juha Snellman.

5 Energiansäästöremontit maksoivat itsensä takaisin noin vuodessa ja kaikki optimointiin liittyvät tavoitteet saavutettiin. Lisäksi saimme lämmön talteenottoa tehostettua niin, että koko m2 toimistorakennus voidaan lämmittää konesalin tuottamalla hukkalämmöllä, Juha Snellman toteaa tyytyväisenä. Konesalipalvelujen kehitys on jatkuvaa CGI:n Suomen konesaleissa on yli 2 megawatin nimellisteho ja toinen niistä on disaster recovery kohde kallion sisällä. Näissä konesaleissa sijaitsee monen kansainvälisen yrityksen sekä julkishallinnon kriittiset järjestelmät. Turvallisuus ja järjestelmien käytettävyys korostuu, kun entistä enemmän kriittistä tietoa viedään verkkoon. Asiakkaan tiedon turvaa-minen on meille kaikkein tärkeintä. Siksi konesalitekniikka ja sen varmentaminen on aiempaa kriittisempää., Snellman vakuuttaa. Asiakkaan tiedon turvaaminen on tärkeintä Kaikki palvelut on kahdennettu ja päivystys hoidetaan kriittisten järjestelmien osalta itse. Valvomo, palvelukeskus ja vikatilannejohto päivystävät kellon ympäri. Kaikki ydintoiminnot ylläpidetään omalla henkilökunnalla, joka sekin osaltaan tuo varmuutta toimintaan. Oikea kumppanivalinta CGI on kriittinen toimittajavalinnoissaan: ensimmäisen salin jäähdytyksen optimointi tehtiin Coromaticin kanssa tunnustellen yhteistyön sujuvuutta. CGI:n laatuvaatimukset täyttyivät ja nyt yhteistyö on muuttunut kumppanuudeksi. Optimoinnin jälkeen Coromatic on uudistanut konesalin muuta infrastruktuuria ja päivittänyt sähkönjakelun. Kaikki uudistukset tehtiin konesalin toimiessa täysin normaalisti. Jo yhteistyön alkuvaiheessa Coromaticin henkilöstön ammattitaito ja toiminnan laatu vakuuttivat. Halusimme valita kumppanin, joka pystyy palvelemaan meitä laajalla tuote- ja palvelurintamalla, Snellman täsmentää. Lisätiedot kohteesta: CGI Juha Snellman

6 KONEen palvelintilassa turvallisuudella ja värillä on väliä KONEen tehdaskiinteistöön Hyvinkäälle rakennettu uusi konesali toimii yhtä varmasti, turvallisesti ja mukavasti kuin KONEen hissit yleensä. Modernin ja innovatiivisen yrityksen tärkeimpänä perusarvona on turvallisuus, joka näkyy kaikessa toiminnassa. Turvallisuus ja käytettävyys olivat myös uuden konesalin suunnittelun lähtökohtana, sillä vanha palvelintila ei enää täyttänyt näitä arvoja ja tarpeita. Suurin osa KONEen palvelintiloista on ulkoistettu kumppaneille, mutta Hyvinkäällä toimiva tehdas ja yksi sen suurimmista tutkimus- ja tuotekehitysyksiköistä tarvitsivat oman, entistä toimivamman palvelintilan. Pohdimme ensin vanhan konesalin modernisointia, mutta ymmärsimme pian uuden konesalin rakentamisen edut. Vanha tila ei taipunut muutoksiin, joten uuden tilan löytäminen konesalille paransi huomattavasti sen käytettävyyttä, turvallisuutta ja myös energiatehokkuutta, korostaa konesaliprojektia vetänyt IT Country coordinator Lassi Hokkanen.

7 Coromatic pystyi tarjoamaan kokonaispaketin, mutta sen lisäksi heiltä löytyi ymmärrystä ja ammattitaitoa koko kiinteistön ylläpidosta. He perehdyttivät niin kiinteistöarkkitehdit kuin sähkö- ja lvi-suunnittelijatkin IT:n erityistarpeisiin. Meillä oli myös kokemusta Coromaticin varavoiman ammattitaitoisesta huollosta, joten partnerin valinta oli loppujen lopuksi helppo, Lassi Hokkanen lisää. Värikoodaus innovatiivista ajattelua Kone on tunnettu teollisesta designistaan, joka linkittyy hienosti valmiin tuotteen käytettävyyteen. Myös konesaliin tuotiin designia eli värillisiä palvelinkaappeja, jotka tekivät usein ilmeeltään harmaan palvelintilan visuaalisesti miellyttävämmäksi. Tällaista innovatiivista värien käyttöä ei ole vielä nähty Suomen konesaleissa ja olihan väreillä myös käytännön hyödyt. Kaappien värikoodaus lisää myös turvallisuutta Tilassa on puhtaasti tuotannon käytössä olevia laitteita, tehtaan palvelimia sekä tutkimus- ja tuotekehitysyksikön laitteita. Värikoodauksella pystyimme helposti ohjeistamaan eri henkilöstöryhmät käyttämään oikeita palvelinkaappeja. Myös pääsy palvelinkaapeille on rajattu toimintayksiköittäin eli värikoodeittain, joka lisää turvallisuutta, kertoo Hokkanen. Jäähdytysveden ja ilman lämpötilaa nostettiin vastaamaan nykyisin käytettyä ASHRAE standardia. Budjetissakin pysyttiin yllättävän hyvin juuri siitä syystä, että meillä oli yksi pääkumppani Coromatic, summaa Hokkanen. Lisätiedot kohteesta: KONE Oyj Lassi Hokkanen Vihreät arvot ja säästöt yhdessä Kun projektissa yhdistyivät ympäristöystävällisyys ja kustannussäästöt, tulokset miellyttivät kaikkia osapuolia. Palvelintilaan optimoitu jäähdytys mahdollisti vapaajäähdytyskauden pidentämisen, joka paransi energiatehokkuutta ja näin myös ympäristöystävällisyyttä.

8 SSP Yhtiöt Oy tehosti konesalin jäähdytystä erottamalla kuuman ja kylmän ilman Pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan. Näin totesi SSP Yhtiöiden kiinteistöpäällikkö Hannu Martti kun hän esittelee yhtä jäähdytysoptimoinnin läpikäynyttä konesalia Salon luolastossa. Kolmen salin jäähdytys on nyt optimoitu erottamalla kylmä ja kuuma ilma toisistaan. SSP Yhtiöillä on takanaan jo 125 vuoden historia puhelin- ja tietoliikennepalvelujen tuottajana. Salossa sijaitsevan luolaston yhtiö urakoi noin 30 vuotta sitten ja sinne sijoitettiin myöhemmin myös konesalit, joita on yhteensä 16 kahdessa kerroksessa. Halusimme tehostaa jäähdytystä kolmessa laitetilassa erottamalla jäähdyttimistä tuleva kylmä ilma ja palvelimista palaava kuuma ilma toisistaan. Tavoite oli selvänä mielessä, mutta vain toteutustapa uupui. Coromatic tarjosi tehokasta ja edullista ratkaisua, joka vaati vain pieniä muutostöitä jo valmiiseen tilaan - käytännössä tarvittiin vain pleksiä, niiden kiinnikkeet ja liukuovi. Coromaticin tekemä rakennesuunnitelma oli kuitenkin kaiken lähtökohtana ja määritteli lopputuloksen onnistumisen, Hannu Martti muistelee nyt kun salit ovat olleet muutaman kuukauden käytössä muutostöiden jälkeen.

9 Kuuman ja kylmän ilman erottaminen - yksinkertainen ja halpa tapa tehostaa konesalin jäähdytystä SSP:n konesalien jäähdytyksen hoitaa vesijäähdytteiset puhallinkonvektorit, jotka ovat osa isompaa jäähdytysjärjestelmää. Suurin muutos tapahtui jäähdytysjärjestelmän paluuveden lämpötilan nousussa, mikä mahdollisti vapaajäähdytyskauden pidentymisen. Jo yhden asteenkin muutos paluuveden lämpötilassa tuo huomattavia säästöjä jäähdytyskuluihin. Palvelinlaitteista muodostunut lämmin ilma käytetään luolaston lämmitykseen talven aikana, joten energiatehokkuus parantui myös lämmityskulujen osalta. Tiloissa työskennellään nyt paljon mukavammissa lämpötiloissa Ennen tiloihin johtavat jäähdytysjärjestelmän venttiilit olivat täysin auki, mutta koteloinnin jälkeen automatiikka sulki venttiilejä 70% säätäen veden virtaamaa vastaamaan huoneen vähentynyttä jäähdytystarvetta. Hannu Martti toteaa. Jatkossa veden virtaaman lisääminen mahdollistaa jäähdytyskapasiteetin kasvattamisen ilman jäähdytysveden lämpötilan laskemista koko järjestelmässä. Työskentelyyn lisää mukavuutta ja kaupan päälle säästöjä Tulokset yllättivät, sillä nyt tehdyt muutokset olivat vain pieni osa kyseistä jäähdytysjärjestelmää ja säästöjä tuli jo nyt investointiin suhteutettuna huomattavasti. Optimointi maksaa itsensä takaisin alle vuodessa. Myös henkilökunta on mielissään. Tiloissa työskennellään nyt paljon mukavammissa lämpötiloissa kuin aikaisemmin, Hannu Martti kiittää. Lisätiedot kohteesta: Coromatic Oy Tomas Lindström Puh SSP Yhtiöt Oy Hannu Martti Puh

10 Anvian konesalin rakennustavan ratkaisi elinkaarikustannukset Moduulirakentamisella 30% säästöt - Yleinen harhaluulo on, että laitetilan rakentaminen ja palvelimet ovat suurimmat kulut, sanoo Anvia Hosting Oy:n toimitusjohtaja Ludvig Liljequist. Mutta ison laitetilan viilentäminen ja energian hyödyntämisen huolimaton suunnittelu maksavat jopa enemmän, Liljequist jatkaa. Vanha suomalainen sananlasku aika on rahaa pätee myös pitkän aikavälin säästämiseen. Kun ICT- ja hosting -palveluja tarjoava Anvia mietti eri rakennevaihtoehtoja oman salinsa toteutukseen, huomattiin jo hyvissä ajoin, että rakentamiskustannukset ovat vain osa pitkäaikaisista investointikustannuksista. Anvia-konserni on Suomen neljänneksi suurin tietoliikenneoperaattori Suomessa. Sen tarjoamaan kuuluvat kuluttajien ja yritysten viestintään, tietohallintoon ja turvallisuuteen sekä kuvan ja äänen siirtoon liittyvät ratkaisut. Anvian konesalit toimivat palveluntuotantotiloina sekä asiakaslaitetiloina, joten näiden tilojen toimivuus on yritystoiminnan jatkuvuuden kannalta erittäin kriittistä.

11 - Konesalitarpeiden vaatimukset ovat kasvaneet ja muuttuneet nopeasti. Asiakkaat ovat tietoisempia uusimmista energiatehokkaimmista ratkaisuista ja ja osaavat vaatia niitä. Lisäksi virtualisointi, pilvipalvelut ja erilaiset hybridiratkaisut ovat jo tätä päivää, Liljeqvist toteaa. Siksi konesalin suunnittelu kannattaa tehdä huolella. Ensin on ymmärrettävä IT:n merkitys yritystoiminnalle. Hosting -yrityksessä konesali on yritystoiminnan keskiössä ja siksi ylläpitokustannuksien lisäksi muita suunnittelun lähtökohtia ovat laitetilan muunneltavuus, turvallisuus ja käytettävyysvaatimukset. Suunnittelu aloitetaan aina nykyisen tai tulevan tilan analysoinnilla. Projekti valmistui Coromaticin osalta etuajassa Tässä tarvitaan yleensä ammattilaisen apua ja suunnittelupöytään on hyvä ottaa mukaan myös kiinteistön edustaja, sillä kiinteistön soveltuvuus palvelintilaksi on suunnittelun lähtökohtana. On oleellista selvittää kuinka paljon kiinteistöllä on sähkö- ja jäähdytyskapasiteettia sekä mikä on yrityksen toiminnan jatkuvuuden ja turvallisuuden kannalta oleellista. Anvialle Hostingin useiden omien konesalien toimivuus on hyvin kriittistä. Käyttökatkokset eivät ole hyväksyttäviä missään olosuhteissa. - Meille Coromaticin suunnittelu, projekti- ja teknologiaosaaminen oli rakennuttamisessa merkittävässä roolissa. Erilaisista toteutusratkaisuista meille parhaiten soveltuva malli oli modulaarinen konesaliratkaisu, joka oli myös 30 % edullisempi kuin perinteinen rakennustapa, kertoo Ludvig Liljeqvist. Rakennekustannusten lisäksi myös käyttökustannukset pienenivät 30 prosenttia modulaarisen ratkaisun ansiosta. - Tämä säästö lyhentää merkittävästi investoinnin takaisinmaksuaikaa, Liljeqvist jatkaa. Koska toiminta ei missään vaiheessa saanut keskeytyä, laitetila rakennettiin olemassa olevan laitetilan sisälle tuotannon toimiessa. Nimensä mukaisesti modulaarinen konesali rakennettiin niin, että sitä on helppo modulaarisesti kasvattaa niin rakenteiden, tekniikan kuin järjestelmienkin osalta. Käyttökustannukset pysyvät kurissa, kun kapasiteetti on oikein mitoitettu, eli esimerkiksi vain moduulin sisällä olevat palvelinkaapit jäähdytetään ja muun tilan ilmastointi on normaalin kiinteistöjäähdytyksen piirissä. - Projekti valmistui Coromaticin osalta etuajassa, mikä on erittäin harvinaista IT-alalla. Kumppanivalinta osui siis oikeaan, Liljequist kiittää. Lisätiedot kohteesta: Coromatic Oy Janne Puranen Puh Anvia Hosting Oy Ludvig Liljequist Puh

12 IT-jätti Atos rakennutti energiatehokkaan konesalin Suvilahteen Atosin uuden konesalin infrastuktuurin Helsingin Suvilahteen toimitti Coromatic. Konesalista tuli luontoystävällinen, sillä hukkalämpöä voidaan käyttää Helsingin Energian kaukolämpöverkossa rakennusten ja käyttöveden lämmitykseen. Coromatic suunnitteli konesalin yhdessä Atosin, insinööritoimisto Granlundin ja Academican kanssa, joka on kiinteistön haltija. Konesalin rakennuttamishankkeen suunnitteluun aloitettiin noin vuosi sitten syksyllä. Omasta näkökulmastani haastavinta oli yrittää laskea kaapelointitarpeet konesalin sisällä, sanoo Infrastructure Engineer Jan-Erik Sjöberg Atosilta. On arvioitava tarkkaan miten verkkokaapeloinnin tarpeet jatkossa lisääntyvät. Tämän lisäksi on laskettava sähkön kulutus jokaisen kaapin osalta ja samalla on pidettävä mielessä, että kaikki on mahdollisiman redundanttista alusta loppuun.

13 Jäähdytys salin sisällä suunniteltiin mahdollisimman energiatehokkaaksi. Academicalla on jo entuudestaan tiloja, joissa hyödynnetään yhteistyötä Helsingin Energian kanssa. Myös tässä konesalissa jäähdytys toteutettiin erittäin korkealla hyötysuhteella. Konesalissa käytetään uuden tyyppistä kuumakäytävätekniikkaa, jossa yhdistyy erittäin korkea energia-tehokkuus ja käytettävyys. Kaikki konesalissa käytetty energia siirretään Helsingin Energian kaukolämmitysverkkoon totetaa Coromaticin projektimyyntipäällikkö Janne Puranen. Jokaisen pistorasian sähkönkulutus mitataan Jokaisen pistorasian sähkönkulutus mitataan. Nähtäväksi jää mihin PUE-lukuun salissa päästään, mutta odotukset ovat korkeat, jatkaa Sjöberg. Nyt kuitenkin tuntuu, että tuotteet ja ratkaisut, jotka konesaliin valittiin, vaikuttavat hyviltä ja laadukkailta. Esimerkiksi Chatsworth Productsin räkit ovat aivan uusia Suomessa ja nyt ne nähtyäni uskon, että ne ovat vähintäänkin sitä mitä luvattiin. Lisätiedot kohteesta: Coromatic Oy Janne Puranen Puh Atos Jan-Erik Sjöberg Puh

14 Otaverkon konesali ja palvelu pelaa oli mukana TKK ja useita Otaniemen alueen vaikuttajayhteisöjä, tarjosi erilaisille tutkimusprojekteille tietoliikenne- ja kehitysympäristön, joka muodostui huippu luokan verkkoinfrastruktuurista, sitä tukevista palveluista ja vaativista käyttäjistä. Espoon Tapiolassa toimii mielenkiintoisen historian omaava Otaverkko Oy. Yhtiö perustettiin vuonna 1997 Tekesin avustuksella rakentamaan ja hallinnoimaan Espoon Otaniemeen MediaPoli nimistä tieto- ja palveluverkkoa. MediaPoli-hankkeessa, jossa Tänään Otaverkko on koko maan kattava tietotekniikan asian tuntija- ja palveluyritys, joka toimittaa asiak kailleen kokonaisvaltaista teknistä osaa mista ja laadukkaita yksilöityjä ratkaisuja. Tavoitteena on auttaa asiakkaita hyödyntämään tietoverkkoja mahdollisimman turvallisesti, vaivattomasti ja tehokkaasti.

15 Kustannustehokkuutta modernisoinnilla Tänä vuonna Otaverkko modernisoi vanhan konesalinsa, jossa on tarkoitus pyörittää Otaverkon omia palvelimia. Kun kaikki omat palvelimet on siirretty uudistettuun konesaliin, vapautuu kapasiteettia asiakkaiden käyttöön Otaverkon muista konesaleista. Modernisoitu konesali on nimenomaan uudistettu. Tällä kertaa ei käytetty vanhoista komponenteista muita kuin käyttöikänsä puolivälissä olevia laitteita; mukaan mahtui yksi jäähdytyskone, yksi UPS sekä toimiva sammutusjärjestelmä. Nyt päätimme tehdä kaiken kerralla kuntoon Nyt päätimme tehdä kaiken kerralla kuntoon. Itse asiassa laskimme, että tämä ei tullut sen kalliimmaksi kuin että olisimme rakentaneet kaiken itse. Coromatic toimi pääurakoitsijana ja tämä auttoi meitä pysymään aikataulussa ja budjetissa. Heiltä löytyi samanlaista palvelualttiutta ja joustavuutta, jota arvostamme omassa toiminnassammekin. Otaverkon tietoturvapäällikkö Niclas Ek toteaa. Uusin teknologia ei välttämättä ole aina se energiatehokkain ja paras ratkaisu. Konesalin mo-dernisoinnissa tulee ottaa huomioon jo olemassa olevat, hyväksi todetut ratkaisut ja tehdä muutokset ne huomioon ottaen. Näin päästään käytettävyyden kannalta parhaaseen ja ekologisimpaan ratkaisuun, jatkaa konesalin muutostöiden suunnittelusta vastannut Janne Puranen Coromatic Oy:stä. Asiakkaat ovat nykyään hyvin tietoisia ekologisista konesaleista ja energiatehokkuudesta, joten he osaavat kysyä siihen liittyviä kysymyksiä ostaessaan konesalipalveluja, hän summaa. Lisätiedot kohteesta: Janne Puranen Puh Otaverkko Niclas Ek Puh

16 Kun luolasta tuli konesali Ulvilan Harjupäässä ennen Puolustusvoimia palvellut kallionluolasto oli maannut tyhjillään pitkään ja luolaston omistaja oli etsinyt sille järkevää uutta käyttöä. Vastaavat luoliin sijoitetut konesalin rakennushankkeet muualla Suomessa sekä markkinatilanne herättivät Seppo Ihalaisen ja kumppanien mielenkiinnon tilaa kohtaan. He näkivät luolaston tarjoamat puitteet mahdollisuutena perustaa Suomessa vielä vähän tunnettua Colocation-palvelua tarjoavan yrityksen. Näin alkoi Ficolo Oy:n taival ja konesalin rakennuttaminen, jonka ensimmäinen vaihe valmistui vuoden 2011 aikana. Idea luolastoon rakennettavasta konesalista itsessään ei ole uusi. Koska tila oli olemassa, ensin tuli varmistaa luolaston soveltuvuus hankeeseen. Oli tärkeää selvittää erityisesti energiaan ja jäähdytykseen liittyvät asiat sekä tietoliikenneyhteyksien saatavuus operaattoririippumattomasti. Kokonaisuudesta muodostui erityisen kustannustehokas ratkaisu,

17 jossa yhdistyy äärimmäinen turvallisuus sekä energiatehokkuus. Tämä kokonaisuus loi hyvät puitteet Suomen ensimmäiselle Colocationpalveluihin profiloituvalle palveluntarjoajalle. Kilpailukykyä varmistetaan kuulumalla Suomen suurimpien konesalien ryhmään yli 8500 m2 kokonaispinta-alalla. Se mikä erottaa Ficolo Oy:n muista alan toimijoista, on ainutlaatuinen yhteistyömallimme Ficolo tarjoaa yhteistyötä, jonka tiiviyden asteen asiakas voi itse valita. Asiakkaalla on juuri sellainen rooli kuin hän itse haluaa, kertoo Ficolo Oy:n toimitusjohtaja Seppo Ihalainen. Saimme itse valita yhteistyön laajuuden Päädyimme Coromaticiin, koska se on nimenomaan konesaliratkaisujen toimittaja. Heillä on vankka kokemus Pohjoismaissa ja aikaisempaa yhteistyötä Ficolon avainhenkilöiden kanssa, Ihalainen jatkaa. Vaikka Coromatic on nuori yritys Suomessa, on tiimillä kokemusta ja näkemystä onnistuneiden konesaliratkaisujen toteuttamisesta sekä hyvät kumppaniverkostot kotimaisten ja ulkomaisten ratkaisujen toimittamiseksi. He tarjosivat rohkeaa ratkaisua, jossa on vankat perusteet sekä teknisesti että kaupallisesti niin investoinnin kuin operointikulujen osalta. Itse asiassa Coromaticin toimintamalli vastaa meidän toimintamalliamme. Saimme itse valita yhteistyön laajuuden, Ihalainen selventää. Lisätiedot kohteesta: Coromatic Oy Janne Puranen Puh Ficolo Seppo Ihalainen Puh

18 Varavoima lisää tornihotellin turvallisuutta Tampereen keskustan näkyvä maamerkki eli Sokos Hotel ketjun uusin hotelli kohoaa korkealle kohti taivasta. Rakennus on 88 metriä korkea ja siinä on 25 maanpäällistä kerrosta. Torni on nyt Suomen korkein hotelli ja liike-rakennus, jonka vieraat voivat nukkua yönsä rauhassa, sillä rakennuksen sähkön saanti on varmistettu FG Wilson P700-1 varavoima-koneella. Rakennuksen suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2010 ja se valmistui tänä syksynä. Hotellin rakentaminen aloitettiin marraskuussa 2012 ja sen urakoi SRV. Jo suunnittelun alkuvaiheessa oli selvää, että turvallisuus on yksi tärkeimmistä suunnittelukriteereistä. Jotta turvallisuuskriteerit ja viranomaisvaatimukset täyttyisivät, tarvittiin rakennukselle laadukas varavoimakoneikko. Projektin johdolle täytyy laskea hinta Varavoimajärjestelmä rakennettiin varmistamaan talon palosuojelujärjestelmää, kylmälaitteistoa ja asiakas- sekä huoltohissejä. Koneikko sijoitettiin kontin sisälle, joka maisemoitiin muuhun kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen miljööseen sopivaksi. Coromatic otti järjestelmän suunnittelussa huomioon ympäristön; melutason pitää pysyä keskustaympäristössä alhaisena. Lisäksi kontille tehtiin palo-osastointi ja kone mitoitettiin palovesipumpuille sopivaksi. Coromatic vastasi myös varavoimakoneikon käyttöönotosta, black out-testistä ja käyttökoulutuksesta. Hotellin rakennusprojektissa alusta asti mukana ollut SOK:n silloinen projektipäällikkö Juha Kopra on tyytyväinen lopputulokseen. Projektin vetäminen on aina helpompaa, kun pystyy luottamaan laitetoimittajaan. Coromatic tuotti varavoimajärjestelmän lisäksi hyvän asiakaskokemuksen, Juha Kopra kiittää. Lisätiedot kohteesta: SRV Juha Kopra

19 Toimintavarmuutta huoltamalla Yrityksen, kiinteistön ja tuotantolaitoksen toimintavarmuuden ylläpito on nykyään t oiminnan elinehto. Siksi on tärkeää pitää huolta kriittisten järjestelmien toimivuudesta. Coromatic on erikoistunut kriittisten järjestelmien rakentamiseen, ylläpitoon ja huoltoon. Tällaisia kriittisiä järjestelmiä ovat esimerkiksi jäähdytys, sähkön jakelu, varavoima ja datan saatavuus. Huollamme kattavasti kaikkien valmistajien laitteita ja palvelutarjontamme kuuluvat: VARAVOIMAJÄRJESTLMÄT Diesel- ja kaasugeneraattorit UPS-laitteet ja akustot Ohjausjärjestelmien modernisoinnit Polttoaineiden kuntoanalyysit ja pesu SÄHKÖN JAKELU Katkaisijat Muuntajat Keskukset Ohjausjärjestelmät Coromaticin huoltomies sai generaattorin toimimaan, kun muut eivät siihen pystyneet JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMÄT Konesalin jäähdytysjärjestelmät Prosessijäähdytys Jäähdytysjärjestelmän optimointi ja energiatehokkuuden lisääminen Esimerkiksi Danfoss Turbocor käyttöönotto-, korjaus ja huotlo-osaaminen TEKNISEN JÄRJESTELMÄN YLLÄPITO JA HUOLTO Toiminnan kannalta kriittisten laitekokonaisuuksien ylläpitoprosessi sisältäen esimerkiksi määräaikaishuollot, analyysit, optimoinnit, riskianalyysit, auditointi ja valtona IT Country coordinator Lassi Hokkanen, Kone Oyj

20 Pohjoismainen huolto-organisaatio Koko huoltohenkilöstömme ovat oman alansa ammattilaisia ja erittäin laaja-alaisesti koulutettuja sekä laitevalmistajien että Coromaticin toimesta. Jokaisella huolto-organisaation kuuluvalla henkilöllä on turvallisuuskoulutus sekä ensiapukoulutus. Henkilöstöön kuuluvalle tehdään myös turvaselvitys. Koko huoltohenkilöstöllä on S1-S3-sähköpätevyys ja Coromatic Oy:llä on kylmäalan y3-urakointioikeus. Coromaticilla on 17 huoltopistettä pohjoismaissa ja ne palvelevat 24/7 periaatteella. Huoltopalvelut kattavat: Ennakoivat huollot Määräaikaishuollot Häiriökorjaukset Sopimusasiakkaan edut: Laitteiston huoltohistoria ja dokumentointi Räätälöity huoltosopimus Laitteiston käyttöikä pitenee Laitteiston toimintavarmuus paranee Edullinen hinta Meille tärkeintä on tarkkuus, luotettavuus ja palvelualttius kaikessa palvelussamme. Asiakkaamme ovat 98% tyytyväisiä palvelumme nopeuteen, luotettavuuteen ja ammattitaitoon.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

PALVELUJA KOKO KIINTEISTÖN ELINKAARELLE

PALVELUJA KOKO KIINTEISTÖN ELINKAARELLE PALVELUJA KOKO KIINTEISTÖN ELINKAARELLE Tarjoamme asiakkaillemme talotekniikan palvelut uudiskohteiden urakoinnista kiinteistön ylläpitoon ja huoltoon sekä korjausrakentamiseen. Yhteistyössä asiakkaan

Lisätiedot

Konesalin uusimisprojektin anatomia. Juha Nisso Järjestelmäpäällikkö Tampereen teknillinen yliopisto

Konesalin uusimisprojektin anatomia. Juha Nisso Järjestelmäpäällikkö Tampereen teknillinen yliopisto Konesalin uusimisprojektin anatomia Juha Nisso Järjestelmäpäällikkö Tampereen teknillinen yliopisto Sisältö Lähtötilanne Miksi uusi konesali? Mistä uusi konesali? Suunnittelu ja rakentaminen Toiminta Kokemuksia

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

Mediam Helsinki DC Palvelinkeskuspalvelut turvallisesta suomalaisesta palvelinkeskuksesta

Mediam Helsinki DC Palvelinkeskuspalvelut turvallisesta suomalaisesta palvelinkeskuksesta Mediam Helsinki DC Palvelinkeskuspalvelut turvallisesta suomalaisesta palvelinkeskuksesta Keskeinen sijainti Helsingissä Korkeaa energiatehokkuutta, turvallisuutta ja hallittavuutta Kansainvälisten standardien

Lisätiedot

Energiatehokkuuden optimointi Mahdollisuudet ja työkalut yrityksille. Salo 9.10.2014 Juha-Pekka Paavola Finess Energy Oy

Energiatehokkuuden optimointi Mahdollisuudet ja työkalut yrityksille. Salo 9.10.2014 Juha-Pekka Paavola Finess Energy Oy Energiatehokkuuden optimointi Mahdollisuudet ja työkalut yrityksille Salo 9.10.2014 Juha-Pekka Paavola Finess Energy Oy ENERGIANSÄÄSTÖ? ENERGIATEHOKKUUS! ENERGIATEHOKKUUS Energian tehokas hyödyntäminen

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät jäähdytyksen avulla

Lisätiedot

Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut

Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut Schneider Electricin keskitetty Field Services -ylläpitopalvelu kattaa kaikkien teknisten järjestelmiesi elinkaaripalvelut alusta loppuun. Vihdoinkin yksi kumppani

Lisätiedot

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 Energia?! Kiinteistön käyttäjät sekä tekniset laitteistot käyttävät ja kuluttavat energiaa Jokin laite säätää ja ohjaa tätä kulutusta. Ohjauslaitteet keskitetty

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa. Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja

Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa. Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja Rakennetun ympäristön merkitys Suomessa Energiatehokkuuspotentiaali on pääosin hyödyntämättä

Lisätiedot

Miksi kaukojäähdytystä? Kaukojäähdytys - vaihtoehto lämmitysmarkkinoiden muutoksessa

Miksi kaukojäähdytystä? Kaukojäähdytys - vaihtoehto lämmitysmarkkinoiden muutoksessa Miksi kaukojäähdytystä? Kaukojäähdytys - vaihtoehto lämmitysmarkkinoiden muutoksessa Marko Riipinen Kaukolämpöpäivät 29.-30.8.2012 DIPOLI Lämmitysmarkkinat Uudella mallilla vastataan joustavammin asiakkaiden

Lisätiedot

Case Sello: Kauppakeskuksen tehokkaat energiansäästöratkaisut. Marjo Kankaanranta, kauppakeskusjohtaja Kauppakeskus Sello 10.4.

Case Sello: Kauppakeskuksen tehokkaat energiansäästöratkaisut. Marjo Kankaanranta, kauppakeskusjohtaja Kauppakeskus Sello 10.4. Case Sello: Kauppakeskuksen tehokkaat energiansäästöratkaisut Marjo Kankaanranta, kauppakeskusjohtaja Kauppakeskus Sello 10.4.2014 Kauppakeskus Sello Asiakaskäynnit 2013 22,6 miljoonaa Kokonaismyynti 2013

Lisätiedot

Matalaenergiarakentaminen

Matalaenergiarakentaminen Matalaenergiarakentaminen Jyri Nieminen 1 Sisältö Mitä on saavutettu: esimerkkejä Energian kokonaiskulutuksen minimointi teknologian keinoin Energiatehokkuus ja arkkitehtuuri Omatoimirakentaja Teollinen

Lisätiedot

Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen. #SoneraB2D

Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen. #SoneraB2D Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen Sonera perustaa Suomen suurimman avoimen datakeskuksen Perustamme Suomen suurimman kaikille yrityksille palveluja tarjoavan datakeskuksen

Lisätiedot

Kauppakeskuksen energiatehokkuusratkaisut, case Kauppakeskus Sello. Marjo Kankaanranta, kauppakeskusjohtaja Kauppakeskus Sello 22.1.

Kauppakeskuksen energiatehokkuusratkaisut, case Kauppakeskus Sello. Marjo Kankaanranta, kauppakeskusjohtaja Kauppakeskus Sello 22.1. Kauppakeskuksen energiatehokkuusratkaisut, case Kauppakeskus Sello Marjo Kankaanranta, kauppakeskusjohtaja Kauppakeskus Sello 22.1.2013 Kauppakeskus Sello Asiakaskäynnit 2012 23 miljoonaa Kokonaismyynti

Lisätiedot

Varavoimakoneiden huoltopalvelut

Varavoimakoneiden huoltopalvelut Varavoimakoneiden huoltopalvelut pidämme sen käynnissä! Huolettomuutta toimivalla huollolla Hienoinkaan auto ei säilytä käyttövarmuuttaan ilman säänöllistä, ammattitaitoisesti tehtyä huoltoa. Sama pätee

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito 1 Lassila & Tikanoja Oyj TAVOITTEENA ENERGIATEHOKKUUS ENERGIATEHOKKUUDEN AVAIN ON ASENTEISSA JA OSAAMISESSA Ennakoiva kiinteistöhuolto: Ekohuolto koulutetut

Lisätiedot

ECOMATION. environment in mind ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE. Recycling Technologies

ECOMATION. environment in mind ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE. Recycling Technologies ECOMATION environment in mind Recycling Technologies ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE YRITYS Ecomation Oy suunnittelee ja toimittaa asiakkailleen koneita, laitteistoja,

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Internap 23.7.2013: Amazon price cuts still no match for bare-metal cloud economics and performance A true bare-metal cloud offers better

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Kaukolämmön uudet liiketoiminta- ja hinnoittelumallit Hannele Ahvenniemi Osatehtävän tutkimuskysymykset ja tutkimuksen

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Pilvipalvelut. Pilvipalvelut - lähtökohtia

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Pilvipalvelut. Pilvipalvelut - lähtökohtia Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Pilvipalvelut Pilvipalvelut Nouseva toteutustekniikka ja trendi Kuluttajat edellä, yritykset perässä Paino sanalla Palvelu Yhtenäisyyksiä vuosikymmenten taakse, sovelletaan

Lisätiedot

Timo Drachman. Patjanen: saumaton palvelumalli keskisuurille yrityksille

Timo Drachman. Patjanen: saumaton palvelumalli keskisuurille yrityksille Timo Drachman Patjanen: saumaton palvelumalli keskisuurille yrityksille Mitkä tehtävät työllistävät yrityksen IThenkilöstöä eniten (Market Visio) Ylläpito (työasemat, palvelimet, sovellukset) 41 Käyttäjätuki

Lisätiedot

Loikkaa turvallisesti pilveen

Loikkaa turvallisesti pilveen Loikkaa turvallisesti pilveen Microsoft Azure tuo pk-yrityksille säästöjä ja työskentelyn helppoutta. Luotettava ja turvallinen pilvipalvelu skaalautuu kaikenlaisiin ja -kokoisiin tarpeisiin. Pilvipalveluilla

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

Kodin tuntu tulee läheltä

Kodin tuntu tulee läheltä Kodin tuntu tulee läheltä Lämmin koti on arvokas, muttei kallis Hippu-kaukolämpö tuo arkeesi turvaa. Edullisesti ja ekologisesti Lapista. Miksi liittyä kaukolämpöön? Kaukolämpö tuo mukavuutta arkeen ihmisistä

Lisätiedot

TURVALLISET KONESALIPALVELUT SUOMESTA

TURVALLISET KONESALIPALVELUT SUOMESTA TURVALLISET KONESALIPALVELUT SUOMESTA Telia Colocation Palvelimesi saavat meiltä luotettavan ja toimintavarman ympäristön. Kotimainen datakeskuksemme tarjoaa sinulle nopean ja turvallisen yhteyden tärkeisiin

Lisätiedot

Combi Cooler Kompakti ilmankäsittelykoneen toiminto-osa, joka jäähdyttää ennätyksellisen energiatehokkaasti

Combi Cooler Kompakti ilmankäsittelykoneen toiminto-osa, joka jäähdyttää ennätyksellisen energiatehokkaasti Combi Cooler Kompakti ilmankäsittelykoneen toiminto-osa, joka jäähdyttää ennätyksellisen energiatehokkaasti Jäähdytyspalkkijärjestelmään yhdistetty Combi Cooler on helppo, toimintavarma ja sähkötehokas

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Luotettava ratkaisutoimittaja

Luotettava ratkaisutoimittaja Luotettava ratkaisutoimittaja 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöistä ongelmanratkaisua jo 40 vuotta Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on kasvanut 40 vuodessa mekaniikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöstä

Lisätiedot

Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi TAPRE

Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi TAPRE Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari 23.3.2011 Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi TAPRE Teuvo Aro, AX-Suunnittelu AX-SUUNNITTELU Perustettu 1993 LVI TUTKIMUKSET

Lisätiedot

Kokemuksia kaukolämpökatselmuksista. Tatu Pahkala 10.11.2010. Muutoksen mahdollistaja osaamisen yhdistäjä

Kokemuksia kaukolämpökatselmuksista. Tatu Pahkala 10.11.2010. Muutoksen mahdollistaja osaamisen yhdistäjä Kokemuksia kaukolämpökatselmuksista Tatu Pahkala 10.11.2010 Muutoksen mahdollistaja osaamisen yhdistäjä Empower lyhyesti Empower on monikansallinen palveluyritys, joka toimittaa rakentamis-, ylläpito-

Lisätiedot

Alfa Laval. Alfa Laval Group Energiansäästöä Modernilla Lämmönjakokeskuksella. 04.05.2009/Jarmo Rissanen

Alfa Laval. Alfa Laval Group Energiansäästöä Modernilla Lämmönjakokeskuksella. 04.05.2009/Jarmo Rissanen Alfa Laval Alfa Laval Group Energiansäästöä Modernilla Lämmönjakokeskuksella 04.05.2009/Jarmo Rissanen Alfa Laval konserni Alfa Laval on johtava maailmanlaajuinen erikoistuotteiden ja teknisten ratkaisujen

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

TECHNOPOLIS OYJ 9.3.2011. Toimivat tilat luovat energian säästöjä ja tilatyytyväisyyttä

TECHNOPOLIS OYJ 9.3.2011. Toimivat tilat luovat energian säästöjä ja tilatyytyväisyyttä Toimivat tilat luovat energian säästöjä ja tilatyytyväisyyttä Faktoja Technopoliksen kiinteistökannasta 451 200 m2 Suomessa 24 100 m2 Pietarissa 79 200 m2 Tallinnassa >90% toimistotilaa 2011 taloudellinen

Lisätiedot

GES-verkostotilaisuus Tiina Lensu IVH Kampus Toimistokiinteistön energiatehokkuus asiakastyytyväisyyden ehdoilla

GES-verkostotilaisuus Tiina Lensu IVH Kampus Toimistokiinteistön energiatehokkuus asiakastyytyväisyyden ehdoilla GES-verkostotilaisuus 15.11.2017 Tiina Lensu IVH Kampus Toimistokiinteistön energiatehokkuus asiakastyytyväisyyden ehdoilla 16.11.2017 1 IVH Kampus, Skinnarila Monimuotoinen kokonaisuus, 24.000 m2, 11

Lisätiedot

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company Ota kumppaniksi paloturvallisuuden ammattilainen A UTC Fire & Security Company Paloturvallisuus yhteinen asiamme Onko kiinteistön paloturvallisuus varmasti kunnossa? Omistajan ja vuokralaisen asenteet

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät kaukojäähdytyksen

Lisätiedot

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Aurinko Maalämpö Kaasu Lämpöpumput Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Kaasulämmityksessä voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa käyttämällä biokaasua tai yhdistämällä lämmitysjärjestelmään

Lisätiedot

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa Huolenpitosopimus Varmista varavoimakoneen luotettavuus huolenpitosopimuksella Luotettavuuden ylläpitämiseksi tulee varavoimakonetta

Lisätiedot

Kehittyvän ympäristön ja teknologian haasteet

Kehittyvän ympäristön ja teknologian haasteet Kehittyvän ympäristön ja teknologian haasteet Matti Helkamo Siemens Osakeyhtiö, Building Technologies Kiinteistöjen paloturvallisuuden ajankohtaispäivät Restricted Siemens Osakeyhtiö 2016 www.siemens.fi

Lisätiedot

Heti käyttövalmis sarjavalmisteinen konesali

Heti käyttövalmis sarjavalmisteinen konesali RiMatrix S Heti käyttövalmis sarjavalmisteinen konesali kytkentäkaapit virranjakelu ILMASTOINTILAITTEET it-infrastruktuuri SOFTWARE & PALVELUT RiMatrix S -konesaleissa on uusi palvelintilaa säästävä ZUCS

Lisätiedot

ALUEELLISTEN ENERGIARATKAISUJEN KONSEPTIT. Pöyry Management Consulting Oy 29.3.2012 Perttu Lahtinen

ALUEELLISTEN ENERGIARATKAISUJEN KONSEPTIT. Pöyry Management Consulting Oy 29.3.2012 Perttu Lahtinen ALUEELLISTEN ENERGIARATKAISUJEN KONSEPTIT Pöyry Management Consulting Oy Perttu Lahtinen PÖYRYN VIISI TOIMIALUETTA» Kaupunkisuunnittelu» Projekti- ja kiinteistökehitys» Rakennuttaminen» Rakennussuunnittelu»

Lisätiedot

Sairaalan saneeraus ja uudisrakentaminen

Sairaalan saneeraus ja uudisrakentaminen SAIRAALALIITTO XV Valtakunnalliset terveydenhuollon atk-päivät 23. - 24.5.1989 hotelli Meri-Yyteri, Pori Käyttöpäällikkö Keijo Kallio Satakunnan keskussairaala Sairaalan saneeraus ja uudisrakentaminen

Lisätiedot

Kymmeniin kouluihin. valittu SPU Eristeet. Turvallisuus ja riskittömyys korostuvat. SPU Oy LEHDISTÖTIEDOTE 29.10.2014

Kymmeniin kouluihin. valittu SPU Eristeet. Turvallisuus ja riskittömyys korostuvat. SPU Oy LEHDISTÖTIEDOTE 29.10.2014 SPU Oy LEHDISTÖTIEDOTE 29.10.2014 Turvallisuus ja riskittömyys korostuvat Kymmeniin kouluihin valittu SPU Eristeet Koulujen rakentamisessa ja peruskorjaamisessa kiinnitetään nykyisin erityistä huomiota

Lisätiedot

Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt

Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt Keskitetyn integraatiotoiminnon hyödyt Janne Kangasluoma / Chief Enterprise Architect, Ilmarinen Teemu O. Virtanen / Director, Information Logistics, Digia 2013 IBM Corporation HUOLEHDIMME NOIN 900 000

Lisätiedot

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE KIINTEISTÖN ENERGIA- TEHOKKUUTTA LUODAAN JOKA PÄIVÄ Kiinteistöjen tehokas energiankäyttö on fiksua paitsi ympäristön kannalta, myös taloudellisesta

Lisätiedot

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila Energiatehokas koti asukas avainasemassa Ajankohtaisseminaari Päivi Laitila Motiva - asiantuntija energian ja materiaalien tehokkaassa käytössä Motiva yhtiönä 100 % valtion omistama valtionhallinnon sidosyksikkö

Lisätiedot

Tuhlataanko teillä maksettua lämmitysenergiaa harakoille?

Tuhlataanko teillä maksettua lämmitysenergiaa harakoille? Tuhlataanko teillä maksettua lämmitysenergiaa harakoille? Rakennusten osuus Suomen energiankulutuksesta on 40% ja ilmastopäästöistä 30%. Yli 30 000 kerrostalokiinteistöön energiatehokkuustoimenpiteitä

Lisätiedot

Mediq Kokonaisratkaisutoimittaja

Mediq Kokonaisratkaisutoimittaja Mediq Kokonaisratkaisutoimittaja Petteri Joenpolvir 21 Tammikuu 2014 Alustus Rakennushankkeissa kuluu erittäin paljon aikaa ja rahaa laitehankintojen suunnitteluun, kilpailutukseen ja toteutukseen. Eikä

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

Maitotalous tuotteiden myyntiratkaisut

Maitotalous tuotteiden myyntiratkaisut Maitotalous tuotteiden myyntiratkaisut Saammeko esitellä, maitotalous tuotteiden myyntiratkaisujen kerma! Huurre tuo nyt markkinoille uuden ajan myyntiratkaisut maitotaloustuotteille Yhteistä Huurteen

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

Energiaviisas Jyväskylä -toimintasuunnitelma. Keski-Suomen Energiapäivä 17.2.2016

Energiaviisas Jyväskylä -toimintasuunnitelma. Keski-Suomen Energiapäivä 17.2.2016 Energiaviisas Jyväskylä -toimintasuunnitelma Keski-Suomen Energiapäivä 17.2.2016 PLEEC -hanke PLEEC Planning for energy efficient cities Rahoitus EU:n tutkimuksen 7. puiteohjelma Kumppanit 18 partneria

Lisätiedot

Cooleinta hottia - Helsingin yliopiston uusi kakkoskonesali. Korkeakoulujen IT-päivät Helsingissä 2.11.2011

Cooleinta hottia - Helsingin yliopiston uusi kakkoskonesali. Korkeakoulujen IT-päivät Helsingissä 2.11.2011 Cooleinta hottia - Helsingin yliopiston uusi kakkoskonesali Korkeakoulujen IT-päivät Helsingissä 2.11.2011 Tietotekniikkakeskus / Seppo Syrjänen / Uusi kakkoskonesali V1.0 10.11.2011 1 Nykyiset konesalit

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys kohdallaan

Asiakastyytyväisyys kohdallaan Asiakastyytyväisyys kohdallaan 94 % asiakkaista suosittelee Maestroa Syksyllä 2012 teimme laajan asiakastyytyväisyyskyselyn ja selvitimme asiakkaidemme näkemyksiään Maestron myynnistä, asiakaspalvelusta

Lisätiedot

järjestelmän hankintaan

järjestelmän hankintaan järjestelmän hankintaan Yrityksen toimintojen hallintaan sopivan ohjelmiston miettiminen voi olla haastavaa, varsinkin jos aiempaa kokemusta ei ole. Tästä oppaasta löydät vinkkejä siihen, mitä kannattaa

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

IV- kuntotutkimuksen perusosa ja järjestelmien yleisarviointi. Harri Ripatti

IV- kuntotutkimuksen perusosa ja järjestelmien yleisarviointi. Harri Ripatti IV- kuntotutkimuksen perusosa ja järjestelmien yleisarviointi Harri Ripatti TAVOITTEET Täyttääkö IV-järjestelmä nykyiselle tai tulevalle käytölle asetetut tavoitteet Sisäilmasto, energia, toiminnallisuus

Lisätiedot

Sankaritekoja energiatehokkuustoiminnassa. Satu Kankaala Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Sankaritekoja energiatehokkuustoiminnassa. Satu Kankaala Aalto-yliopistokiinteistöt Oy Sankaritekoja energiatehokkuustoiminnassa Satu Kankaala Aalto-yliopistokiinteistöt Oy Aalto-yliopistokiinteistöt Oy Aalto-korkeakoulusäätiön ja Suomen valtion yhdessä omistama osakeyhtiö, perustettu vuonna

Lisätiedot

Edullisin tie energiatehokkuuteen

Edullisin tie energiatehokkuuteen Edullisin tie energiatehokkuuteen Kiinteistöpalvelut Maalämpöjärjestelmät IVT Turku LTO-järjestelmät Kaukolämmönvaihtimet Säätölaitteet IVT Turku - maalämpö Älä polta rahaa Asunto Oy Inkoistenrinne Ostettavan

Lisätiedot

ENEMMÄN VAI FIKSUMMIN? - ÄLÄ TAPA UUSIA BISNESMAHDOLLISUUKSIA TEHOTTOMALLA TYÖLLÄ! Anssi Tikka, Business Unit Manager

ENEMMÄN VAI FIKSUMMIN? - ÄLÄ TAPA UUSIA BISNESMAHDOLLISUUKSIA TEHOTTOMALLA TYÖLLÄ! Anssi Tikka, Business Unit Manager ENEMMÄN VAI FIKSUMMIN? - ÄLÄ TAPA UUSIA BISNESMAHDOLLISUUKSIA TEHOTTOMALLA TYÖLLÄ! Anssi Tikka, Business Unit Manager Näin saat palvelun laadun, nopeuden ja kannattavuuden kohtaamaan varastoissa ja logistiikkakeskuksissa.

Lisätiedot

Se ei ole vain porakone

Se ei ole vain porakone Se ei ole vain porakone Me olemme Bosch. Rakennamme turvallisempaa ja kestävämpää kehitystä. Rakennamme ihmisläheisempää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta. Seuraavilta sivuilta löydät esimerkkiratkaisujamme

Lisätiedot

MACHINERY on laadunvarmistaja

MACHINERY on laadunvarmistaja MACHINERY on laadunvarmistaja Mitä tapahtuu huomenna? entä jos omaisuudelle tapahtuu jotain? entä jos kalustolle tapahtuu jotain? entä jos sinulle tapahtuu jotain? MACHINERY ennakoi, ennaltaehkäisee ja

Lisätiedot

Yhtiö ilman visiota on kuin matkustaja ilman määränpäätä

Yhtiö ilman visiota on kuin matkustaja ilman määränpäätä Yhtiö ilman visiota on kuin matkustaja ilman määränpäätä Finnairin strategia toiminut Aasian liikenteessä miljoonan matkustajan kasvu Aasian strategian myötä 2001 visio Pohjolan paras, eturivin eurooppalainen

Lisätiedot

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50%

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO 50% POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO ELINKAARIMALLILLA JOPA 50% SÄÄSTÖ LÄMMITYSKULUISSA PALVELUKONSEPTI MARKKINOIDEN EDELLÄKÄVIJÄLTÄ PARAS PALVELUKOKONAISUUS, 2 P A L V E L U K O N S E P T I JOKA PARANTAA ASUMISVIIHTYVYYTTÄ

Lisätiedot

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi.

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. vtoasp -palvelu 1) Huolehtii yrityksesi tietojärjestelmän

Lisätiedot

Solnet Green Energy Oy

Solnet Green Energy Oy Solnet Green Energy Oy Solnet Green Energy Oy - Avainlukuja Vuonna 2014 perustettu Suomalainen pk-yritys Liikevaihto ensimmäisenä vuotena 184 K Liikevaihto toisena vuotena 2,5 M Henkilöstö 6 Vuoden 2016

Lisätiedot

Asiantuntemuksen näkökulma talonsuunnitteluhankkeissa. Projektipäivät 12.11.2013 Harri Tinkanen

Asiantuntemuksen näkökulma talonsuunnitteluhankkeissa. Projektipäivät 12.11.2013 Harri Tinkanen Asiantuntemuksen näkökulma talonsuunnitteluhankkeissa Projektipäivät 12.11.2013 Harri Tinkanen Wise Group Finland Oy Talonrakennuksen konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttaminen Toimialat RAP, RAK,

Lisätiedot

TALOYHTIÖN PERUSKORJAUKSET Mauri Niemelä

TALOYHTIÖN PERUSKORJAUKSET Mauri Niemelä TALOYHTIÖN PERUSKORJAUKSET 7.11.2007 Mauri Niemelä www.oulunisannoitsijatoimisto.fi Oulun Isännöitsijätoimisto Oy perustettu 1982 Oulun Seudun Talokeskus Oy omistajiksi 7/2004 Niemelä Mauri ja Arja nimen

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Hyvän pientalon rakentamisen perusteita. Kajaanin kaupunki Rakennusvalvonta Kari Huusko Rakennustarkastaja

Hyvän pientalon rakentamisen perusteita. Kajaanin kaupunki Rakennusvalvonta Kari Huusko Rakennustarkastaja Hyvän pientalon rakentamisen perusteita Kajaanin kaupunki Rakennusvalvonta Kari Huusko Rakennustarkastaja Rakennusprojekti Oman talon rakentaminen on meille useimmille elämän ylivoimaisesti suurin ja tärkein

Lisätiedot

Toimitilojen energiatehokkuuden kärjet tilaisuus 13.3.2014 ENERGIATEHOKKUUSTOIMINNAN ONNISTUMISET JA HAASTEET

Toimitilojen energiatehokkuuden kärjet tilaisuus 13.3.2014 ENERGIATEHOKKUUSTOIMINNAN ONNISTUMISET JA HAASTEET Toimitilojen energiatehokkuuden kärjet tilaisuus 13.3.2014 ENERGIATEHOKKUUSTOIMINNAN ONNISTUMISET JA HAASTEET LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy Osa LähiTapiola - ryhmää Perustettu 1.1.2007. Toiminnot:

Lisätiedot

Ympäristöystävällinen IT

Ympäristöystävällinen IT Ympäristöystävällinen IT TTL 3.4.2008 VMware - Energian säästöä palvelinten virtualisoinnilla Keijo Niemistö Myyntijohtaja VMware Finland Esityksen sisältö Mistä virtualisoinnissa on kysymys? Virtualisoinnin

Lisätiedot

Suunnitelmallinen kiinteistönpito asunto-osakeyhtiössä. Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Helsingin Messukeskus Rakennusneuvos Erkki Laitinen

Suunnitelmallinen kiinteistönpito asunto-osakeyhtiössä. Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Helsingin Messukeskus Rakennusneuvos Erkki Laitinen Suunnitelmallinen kiinteistönpito asunto-osakeyhtiössä Taloyhtiö 2014 1.4.2014 Helsingin Messukeskus Rakennusneuvos Erkki Laitinen Taloyhtiöillä ja muilla rakennusten omistajilla edessä suuria haasteita.

Lisätiedot

Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta. Simpeleen Lämpö Oy. Kaukolämpö lämmitysvaihtoehtona Simpeleellä.

Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta. Simpeleen Lämpö Oy. Kaukolämpö lämmitysvaihtoehtona Simpeleellä. 1 Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta... 1 2. Simpeleen lämpö Oy lämmön toimitus ja tuotanto... 2 3. Kaukolämmön hinta Simpeleellä, perusmaksu ja kulutusmaksu,... sekä vertailu

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Yksi kumppani riittää

Yksi kumppani riittää Yksi kumppani riittää Jari Toivola Johtaja / Yritysasiakasliiketoiminta Haasteita tämän päivän työskentelyympäristössä Miten kehittää ja hallita monipuolistuvaa tieto- ja informaatioteknologiaympäristöä?

Lisätiedot

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Ari Aula Chiller Oy Lämpöpumpun rakenne ja toimintaperiaate Komponentit Hyötysuhde Kytkentöjä Lämpöpumppujärjestelmän suunnittelu Integroidut lämpöpumppujärjestelmät

Lisätiedot

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Elkome Installaatiot Oy on erikoistunut sähköistykseen ja automaatioon. Suunnittelemme ja valmistamme sähkökeskuksia sekä erilaisia erikoiskeskuksia teollisuuden

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja kestävä liiketoiminta - case Ideapark. 12.11.2013 Design for Life Marketta Niemelä

Asiakaskokemus ja kestävä liiketoiminta - case Ideapark. 12.11.2013 Design for Life Marketta Niemelä Asiakaskokemus ja kestävä liiketoiminta - case Ideapark 12.11.2013 Design for Life Marketta Niemelä 2 Asiakaskohtaaminen ja kokemuksellisuus kilpailuetuna Asiakassuhteen kehittäminen: pitkäaikainen ja

Lisätiedot

LeaseGreen ostaa TalPron

LeaseGreen ostaa TalPron Kauppalehti Keskiviikko 06.08.2014 klo 11:17 LeaseGreen ostaa TalPron KUVA: Katja Lehto EMC Talotekniikka myy TalPron LeaseGreen Groupille. Ydinliiketoimintoihinsa keskittyvä EMC Talotekniikka myy TalPron

Lisätiedot

LUONNONKAASUA TEOLLISUUDELLE NYT KAIKKIALLE SUOMEEN.

LUONNONKAASUA TEOLLISUUDELLE NYT KAIKKIALLE SUOMEEN. LUONNONKAASUA TEOLLISUUDELLE NYT KAIKKIALLE SUOMEEN. ENERGIATEHOKASTA JA YMPÄRISTÖ- YSTÄVÄLLISTÄ. Luonnonkaasu on tarjonnut suomalaiselle teollisuudelle turvallisen, energiatehokkaan ja kokonaishinnaltaan

Lisätiedot

Keneltä ICT-palvelut hankitaan tulevaisuudessa: perinteiseltä IT-palveluntarjoajalta, tietoliikennepalveluntarjoajalta vai molemmilta?

Keneltä ICT-palvelut hankitaan tulevaisuudessa: perinteiseltä IT-palveluntarjoajalta, tietoliikennepalveluntarjoajalta vai molemmilta? Keneltä ICT-palvelut hankitaan tulevaisuudessa: perinteiseltä IT-palveluntarjoajalta, tietoliikennepalveluntarjoajalta vai molemmilta? 8.2.2005 Tommi Rinnemaa Market-Visio Oy www.marketvisio.fi Potentiaalisten

Lisätiedot

Kaukomarkkinat Oy. JP Lehmuskoski, toimitusjohtaja

Kaukomarkkinat Oy. JP Lehmuskoski, toimitusjohtaja Kaukomarkkinat Oy JP Lehmuskoski, toimitusjohtaja Pääomamarkkinapäivä 19.1.2010 1 Maailman markkinoiden osaaja Kaukomarkkinat toimii kaikilla toimialoillaan Suomessa. Erikoistunutta toimintaa myös Puolassa,

Lisätiedot

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa heti AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON Autosalpa Oy ja Renor Oy ovat sopineet torstaina, 19.6.2008, tonttikaupasta Lahden Asemantaustan kaupunginosassa olevasta

Lisätiedot

AURINKOVOIMALA ILMAN INVESTOINTIA. Timo Huolman,

AURINKOVOIMALA ILMAN INVESTOINTIA. Timo Huolman, AURINKOVOIMALA ILMAN INVESTOINTIA Timo Huolman, 12.4.2017 Esityksen sisältö Helen Oy Helenin aurinkovoimalat Aurinkovoimala ilman investointia 12.4.2017 LUOTTAMUKSELLINEN HELEN OY 4/12/2017 3 Helen Oy

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Valaistus. Teollisuus. Case study. Carlo Casagrande. Valoisassa varastossa kelpaa työskennellä Lapinjärvi, Suomi

Valaistus. Teollisuus. Case study. Carlo Casagrande. Valoisassa varastossa kelpaa työskennellä Lapinjärvi, Suomi Valaistus Teollisuus Case study Carlo Casagrande Valoisassa varastossa kelpaa työskennellä Lapinjärvi, Suomi CoreLine Highbay Taustaa Vuonna 1959 perustettu Carlo Casagrande & Co Oy on kotimainen maahantuontiin

Lisätiedot

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa.

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Täydellinen valvonta ATK-konesalit ovat monimutkaisia ympäristöjä: Tarjoamalla täydellisiä integroiduista elementeistä koostuvia ratkaisuja taataan yhteensopivuus ja strateginen säätöjärjestelmän integrointi.

Lisätiedot

KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN KOKONAISPALVELUA

KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN KOKONAISPALVELUA KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN KOKONAISPALVELUA ESITE 2015 Yritys Toimitalo on Suomessa toimiva toimitilakiinteistöjen markkinointiin, ylläpitoon, johtamiseen sekä kehittämiseen erikoistunut palveluyritys. Toimitalon

Lisätiedot

Ratkaisun Paikka 2013. WWF:n yritysyhteistyön tuloksia

Ratkaisun Paikka 2013. WWF:n yritysyhteistyön tuloksia Ratkaisun Paikka 2013 WWF:n yritysyhteistyön tuloksia Olemme nostaneet kovasti ympäristötietoisuutta henkilöstömme keskuudessa erilaisin viestinnän keinoin, joista ehkä vaikuttavimpana Green Office käyttöönotto

Lisätiedot

Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun. palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää!

Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun. palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää! Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun ja -konsultoinnin palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää! Arttu Harjula 050 315 2728 arttu.harjula@granlund.fi AV- ja

Lisätiedot

Fiksu kaupunki /2013 Virpi Mikkonen. Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet

Fiksu kaupunki /2013 Virpi Mikkonen. Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet Fiksu kaupunki 2013-2017 8/2013 Virpi Mikkonen Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet Miksi ohjelma? Kaupungistuminen jatkuu globaalisti Kaupungit kasvavat, kutistuvat ja muuttuvat Älykkäiden

Lisätiedot

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Tyrnävä 16.11.2017 SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Energiamurros on käynnissä Älykäs energia Tarve tehdä jotain! Puhtaan energian tuotanto Älykäs energian hallinta Sähkölämmitystä on joka puolella Pientalot 485.000

Lisätiedot