SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT"

Transkriptio

1 SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

2 Opastus ja ohjeistus Sähkölämmitys on tulevaisuuden valinta Sähkölämmitys on vaivaton, luotettava ja tarpeiden mukaan joustava tapa lämmittää koti. Hyvin eristetyissä sekä matala- ja passiivienergiataloissa sähkön edut korostuvat entisestään. Sähkölämmitys ja energiatehokas rakentaminen täydentävät toisiaan. Energiansäästöjärjestö Motivan selvitysten mukaan sähkölämmitys on pientaloissa edullisin tapa lämmittää, kun huomioidaan vuotuiset käyttö- ja huoltokustannukset. Enston lämmitystuotteiden helppokäyttöisyys on tärkeä osa energiatehokkuutta vain siten päivittäiset pienet energiansäästötoimet tulevat osaksi arkea ja kasvavat vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Ei siis ihme, että kaksi kolmesta rakentajasta valitsee juuri sähkölämmityksen. >

3 Taloudellinen ja toimiva Sähkölämmityksessä energia muuttuu lämmöksi korkealla hyötysuhteella. Energian kulutus voidaan optimoida tarkalla ohjauksella. Ei vaadi suuria investointeja, määräaikaishuoltoja tai erityisiä teknisiä tiloja. Kaikki kodin neliöt jäävät asumiselle. Monipuolinen Mahdollisuus yhdistää erilaisia sähkölämmitystapoja tarpeiden mukaan. Soveltuu kodin kaikkiin tiloihin ja on helppo asentaa myös jälkikäteen. Vaivaton Helppo ja edullinen tapa uudistaa lämmitysjärjestelmä silloin, kun vanha järjestelmä on uudistamisen tarpeessa. Huollon tarve on olematon. Vian ilmetessä sähkölämmitys on helppo korjata. Myönnämme tuotteillemme takuun Termostaatit Sähkölämmittimet Lattialämmitysmatot ja -kaapelit Sulanapitokaapelit 2 vuotta 5 vuotta 10 vuotta 10 vuotta

4 Opastus ja ohjeistus Sähkölämmityksen suunnittelu Hyvin suunniteltu ja toteutettu kodin sähköistys säästää tuntuvasti energiaa ja muuntuu joustavasti kodin tarpeiden mukana. Sähkölämmityksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella, jotta ratkaisusta tulee selkeä ja energiataloudellinen.

5 Selkeys Kodin sähköistystarpeita kartoittaessa kannattaa ennakoida perheen tulevia tarpeita; mitä eri tiloissa tehdään, miten tilat sisustetaan ja miten tilojen käyttö voi tulevaisuudessa muuttua. Energiataloudellisuus Energiatehokkuuteen kannattaa panostaa. Siihen sijoitetut rahat palaavat nopeasti takaisin korkojen kera. Remontoitaessa kannattaa harkita toimivienkin sähkölämmittimien vaihtamista uudempiin, sillä nykyaikaiset Ensto-lämmittimet ovat vanhoja laitteita merkittävästi turvallisempia ja taloudellisempia. Asuinmukavuus Sähkölämmitys suunnitellaan huonetiloittain. Asumisviihtyvyyden kannalta paras tulos saadaan yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja. Jokaiseen huoneeseen voidaan säätää haluttu lämpötila. Sähkölämmitys voidaan piilottaa rakenteisiin tai jättää näkyviin. Jos remontissa muutetaan huonetiloja, voi olla edullisempaa purkaa kaikki entinen ja rakentaa tilalle uusi, nykyaikainen sähköjärjestelmä. Toisinaan taas riittää, että uudet johdot piilotetaan esimerkiksi seinälistojen alle.

6 Lämmitysratkaisut Lattialämmitys Lattialämmitys on miellyttävä ratkaisu, joka sopii kaikkiin kodin tiloihin. Lämmityslaitteet ovat piilossa ja lämpötila jakautuu tasaisesti laajalle alueelle.

7 Luotettava ja huoleton Erittäin turvallinen. Lattialämmitystuotteet asennetaan kiinteästi rakenteiden sisään. Huoleton; lattialämmitys ei vaadi huoltoa. Se ei jäädy kovillakaan pakkasilla, eikä aiheuta vesivahinkoja. Lämmitetty lattia nopeuttaa kosteissa tiloissa lattiapinnan kuivumista ja ehkäisee kosteusongelmien syntymistä. Korkea hyötysu hde Sähköinen lattialämmitysjärjestelmä käyttää energiaa tehokkaasti. Huoneiden lämmitystä säädellään termostaattien avulla. Lattialämmön ansiosta asunnon muu lämmitys voidaan säätää alhaisemmaksi. Näin voidaan saavuttaa jopa % energiasäästö. Puhdas huoneilma Lattialämmitys tasoittaa ilman liikettä ja vähentää pölyn kiertoa huoneessa. Tuloksena on lattiavedon poistuminen ja ihanteellinen huoneilma allergikoille. Joustava Voidaan toteuttaa joko suorana tai osittain varaavana. Varaavalla lämmityksellä voidaan hyödyntää yösähköä. Sisustajan mieleen; piilotetut lämmityslaitteet jättävät tilan huonekaluille. Sopii kaikkiin kodin tiloihin. Enston valikoimasta löytyy sopiva tuote rakennusvaiheen, huonetilan koon, lämmtystarpeen, lattiarakenteen ja lattiamateriaalin mukaisesti.

8 Lämmitysratkaisut Sähkölämmittimet Sähkölämmittimet ovat yleisin sähkölämmitysratkaisu. Ne muuntavat sähköenergian lämmöksi juuri siellä, missä lämpöä tarvitaan. Enston kotimaiset sähkölämmittimet eivät vaadi rakentamisen erikoisratkaisuja ja sopivat siksi hyvin myös peruskorjauskohteisiin.

9 Energiatehokas KOTIMAINEN Erinomainen hyötysuhde. Energia muuttuu lähes sataprosenttisesti lämmöksi. Tarkat termostaatit reagoivat nopeasti lämpötilan muutoksiin ja säästävät energiaa. Alhainen lämpöhäviö. Sähkölämmittimet lämmittävät ensisijaisesti huoneilmaa eikä ympäröiviä rakenteita. Turvallinen ja toimintavarma Enston sähkölämmittimien pintalämpötila on aina enintään 70 C, siksi huonepöly ei pala lämmittimen vastuksessa. Sisäänrakennettu ylikuumenemissuoja kytkee lämmittimen pois päältä poikkeustilanteessa. Enston valikoimasta löytyvät toimintavarmat ja turvalliset sähkölämmittimet sekä kuivaan että kosteaan tilaan. Helppo asentaa Vaivaton asentaa, huoltaa ja korjata. Pistotulpallisten sähkölämmittimien asennuksessa ei tarvitse käyttää sähköasentajaa. Kodin vanhojen sähkölämmittimien vaihtaminen uusiin, elektronisella termostaatilla varustettuihin lämmittimiin on helppo tapa parantaa kodin energiatehokkuutta. Lämmittimen vaihtaminen on ammattilaiselle siisti ja nopea työ, joka on investointinakin hyvin kannattava.

10 Lämmitysratkaisut Sulanapito Enston sulanapitoratkaisut huolehtivat, että vesiputket, kulkuväylät, ajoluiskat, sadevesiviemärit ja vesikourut pysyvät käyttökunnossa kaikissa sääolosuhteissa. Sulanapito on vaivaton toteuttaa lämpökaapeleilla.

11 Vesiputkien sulanapito Kaikki jäätymiselle alttiin putket on hyvä suojata lämpökaapeleilla, jotta niiden rikkoutumisista aiheutuvat vahingot voitaisiin välttää. Putkistot voidaan suojata lämpökaapelilla niin sisä- kuin ulkotiloissa. Enston valikoimasta löytyy ratkaisut sekä muovi- että metalliputkien sulanapitoon. Sadevesijärjestelmän sulanapito Räystäisiin, kattokouruihin ja sadeviemäreihin asennetut lämpökaapelit varmistavat, että vesi ei jäädy katolle pakkasellakaan. Näin rakenteisiin ei muodostu vaarallisia jää- tai lumikasautumia. Ulkoalueiden sulanapito Pihakulkuteiden sulanapito on helppo toteuttaa lämpökaapeleiden ja sulanapitoverkkojen avulla. Näin varmistetaan turvallinen ja esteetön liikkuminen.

12 Ohjausratkaisut Lämmityksen ohjaus Lämmityksen tarkka ja nopeasti reagoiva ohjaus varmistaa huoneen optimaalisen lämmön. Lämmityksen ohjaus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jotta siihen löytää parhaat ratkaisut. Lisätietoja ohjausmahdollisuuksista saat sähkösuunnittelijalta tai muilta sähköalan ammattilaisilta.

13 Lämmön ohjaus Huonekohtaista lämmitystä voi ohjata lattia-, huone- ja yhdistelmätermostaateilla. Kun joka huoneessa on oma termostaatti, voidaan eri tiloille valita huoneen käyttöön sopiva lämpötila. Esimerkiksi kylpyhuoneissa lämpötila voi olla korkeampi ja makuuhuoneissa matalampi. Sulanapidon ohjaus Ulkoalueiden, sadevesijärjestelmien ja putkien sulanapitoa voi ohjata ohjauslaitteella. Ohjaus mahdollistaa edullisemman yösähkön käytön ulkoalueiden sulanapidossa. Enston valikoimista löytyy täysautomaattisia sulanapitosäätimiä sekä erilaisia lämpötila-antureja ja jäätunnistimia. Sähköistyksen ohjaus Kaikki kodin sähköiset toiminnot voidaan antaa näkymättömän talonmiehen, kodinohjausjärjestelmän hoidettavaksi. Enstolta löytyy ECO600-järjestelmä kodin sähköistyksen ohjaukseen. Se soveltuu erityisesti mökille, missä tilanteisiin perustuvasta etäohjausmahdollisuudesta on hyötyä. Tekniikka tuo rakennukseen muunneltavuutta ja energian säästöä. Tarpeeton kulutus voidaan kytkeä helposti pois tinkimättä mukavuudesta ja palauttaa takaisin yhdellä painalluksella.

14 Lattialämmityksen asennus

15 Betonilattia Tassu-lattialämmityskaapeli on paras ratkaisu betonirakenteisille lattioille. Kaapeli soveltuu hyvin tiloihin, joissa betonilaatta on paksu, lämmöntarve on suuri tai kun käytetään osittain varaavaa lattialämmitystä. Alin asennuslämpötila on -15 C. Kaapeli kiinnitetään raudoitusverkkoon tai asennuslistaan niin, ettei asennusväli pääse valun aikana muuttumaan. Osittain varaava lattialämmitys Suora lattialämmitys Teho: W/m 2 Teho: W/m 2 Asennusväli: cm Asennussyvyys: 5 10 cm Asennusväli: cm Asennussyvyys: 5 cm 1. Tiivistetty sora 2. Lämmöneristys 3. Rakennuspaperi 4. Lämmityskaapeli 5. Lattia-anturi suojaputkessa 6. Betoni 7. Kosteussulku 8. Laattojen tartunta-aine 9. Askeläänieriste 10. Lattiamateriaali 11. Termostaatti Saneeraus ThinKit-lämpökaapeli tai ThinMat-lämpömatto asennetaan olemassa olevan lattiapinnan päälle käyttämällä joko verkkoa tai asennusteippiä. Vanhan lattian päälle lisätään tartunta-aine, joka soveltuu uuden laastin alustaksi. Lämpökaapelin päälle valetaan lattialämmitystasoite niin, että kaapeli on kokonaan peittynyt. Tämän jälkeen pinta tasoitetaan ja lattiapäällyste asennetaan sen päälle. ThinMat 100 W/m 2 voidaan asentaa myös vanerin ja vastaavien materiaalien päälle. Teho: W/m 2 Asennusväli: 6 12 cm 1. Vanha lattia 2. Primeri 3. Lämmitysmatto / -kaapeli 4. Lattia-anturi suojaputkessa 5. Asennusteippi 6. Lattialämmitystasoite 7. Tasoite (tarvittaessa) 8. Kosteussulku (tarvittaessa) tai primeri 9. Kiinnityslaasti 10. Askeläänieriste 11. Lattiamateriaali 12. Termostaatti

16 Suunnittelu- ja asennusohjeet Lattialämmityksen asennus

17 Kipsilevylattia ThinKit-lämpökaapeli sijoitetaan kipsilevykerroksen päälle. Ensimmäisen levykerroksen päälle asetetaan noin 25 mm:n välein kipsilevysuikaleita, joiden leveys on esi merkiksi 75 mm. Lämpökaapelit kulkevat kipsilevysuikaleiden väliin jäävissä urissa, jotka täytetään kiviainespohjaisella laastilla. Tämän päälle asennetaan erikoiskova kipsilevy. Lopuksi asennetaan mahdollinen kosteuseristys ja varsinainen pintamateriaali. Teho: W/m 2 Asennusväli: 9 14 cm 1. Kipsilevy 2. Lämmityskaapeli 3. Lattia-anturi suojaputkessa 4. Kipsilevysuikaleet 5. Lämmityskaapelin urat, jotka on täytetty kivianespohjaisella tasoitteella 6. Tasoite (tarvittaessa) 7. Erikoiskova kipsilevy 8. Kosteussulku 9. Laattojen tartunta-aine 10. Lattiamateriaali 11. Termostaatti Puulattia Puurakenteisissa lattioissa lattiapinnan ja kaapelin väliin jätetään 3 cm:n ilmarako. Tassu S -lämpökaapeli kiinnitetään eristeen päälle ilmaraossa olevaan sideverkkoon. Verkko estää lämmityskaapelia vajoamasta eristeeseen ja sen myötä ylikuumenemisen. Teho: W/m² Asennusväli: cm 1. Lämmöneristys 2. Alumiinifolio 3. Kiinnitysverkko 4. Lämmityskaapeli, Tassu S 5. Lattia-anturi suojaputkessa 6. Koolausten ylitys 7. Lattiamateriaali 8. Termostaatti

18 Suunnittelu- ja asennusohjeet Sähkölämmittimien asennus Enstolla on laaja valikoima helposti asennettavia sähkölämmittimiä.

19 Sähkölämmittimen sijoittaminen Sähkölämmitintä voi käyttää kaikissa kodin tiloissa. Usein ne sijoitetaan ikkunoiden alle, mikä estää ikkunoiden aiheuttaman vedon tunnun. Hyvä lämmitysteho edellyttää, että ilma pääsee kiertämään vapaasti lämmittimien läheisyydessä. Sopii myös saunaan. Peruslämpöä tarvitaan myös siellä. Pistotulpallisiin malleihin saatavana jalat, jotka mahdollistavat lämmittimen sijoittamisen joustavasti sinne, missä lisälämmitystä tarvitaan. Sähkölämmittimen asentaja Sähkölämmittimien pakkauksista löytyy merkintä, jonka avulla selviää, kuka voi asentaa pakkauksessa olevan tuotteen. Esim. pistotulpalla varustettu lämmitin kytketään tavalliseen pistorasiaan, eikä sen asentamiseen tarvita sähköalan ammattilaista. Sähkölämmittimen asennus Enston lämmittimet on helppo asentaa, sillä lämmittimen seinäkiinnikettä voi käyttää apuna kiinnitysreikien paikan määrityksessä. Seinätelinettä voi kallistaa imuroinnin helpottamiseksi.

20 Suunnittelu- ja asennusohjeet Sulanapidon asennus Vesiputket Asennus voidaan tehdä joko putken sisälle tai sen ulkopintaan. Muoviputkeen asennettaessa lämpökaapelin enimmäisteho on 10 W/m. Suurissa putkissa voidaan käyttää suurempitehoisia itse-rajoittuvia lämpökaapeleita tai useampia lämpökaapeleita. Vesiputkien ja putkistossa olevien laitteiden kuten vesimittareiden sulanapito on helppo toteuttaa myös jälkikäteen pistotulpallisella Ensto Plug n Heat -elementillä. Sadevesijärjestelmät Lämpökaapelit tulevat vaakakourujen pohjalle, syöksytorviin ja tarvittaessa sadevesiviemäreihin. Sulanapitoa on hyvä ohjata energiaa säästävällä ohjauslaitteella. Ulkoalueet Ulkoalueiden sulanapito on helpoin toteuttaa valmiilla Enston sulanapitoverkolla. Voidaan toteuttaa myös käyttämällä vakiovastuskaapeleita tai itserajoittuvaa lämpökaapelia. Kun ulkoalueita pidetään sähköisesti sulina, lämpökaapelit asennetaan tavallisesti pintakerroksen alla olevaan hiekkakerrokseen, betoniin tai asfalttiin. Sulatusteho saadaan maksimoitua, kun alue eristetään alapuolelta.

21

22 Tuotteet Lattialämmitys ThinMat-lattialämmitysmatto W/m 2 lattialämmitystermostaatilla Matto mukavuuslattialämmitykseen sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Pintamateriaalina voi käyttää puuta, parkettia, laminaattia, betonia, kiveä tai klinkkeriä. Soveltuu asennettavaksi lastulevyn päälle käytettäessä lattialämmitystasoitetta. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 3,4 mm. Lattialämmitystasoitteen on oltava vähintään 5 mm. Pakkauksessa on lattialämmitysmatto, lattialämmitystermostaatti, alumiiniteippiä, anturi ja taipuisa asennusputki anturia varten. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on o C, IP31. Nimellisjännite on 230 V. Kylmäkaapelin pituus on 4 m. Alin asennuslämpötila on + 5 o C. ThinMatin leveys on 48 cm. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinMat100.1, 100 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM100.1+T ThinMat100.15, 150 W, 3 m, 1,5 m 2 EFHTM T ThinMat100.2, 200 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM100.2+T ThinMat100.3, 300 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM100.3+T ThinMat100.4, 400 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM100.4+T ThinMat100.5, 500 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM100.5+T ThinMat100.6, 590 W, 12 m, 6 m 2 EFHTM100.6+T ThinMat100.8, 800 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM100.8+T ThinMat100.10, 1000 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM T ThinMat100.12, 1200 W, 24 m, 12 m 2 EFHTM T ThinMat-lattialämmitysmatto W/m 2 ilman termostaattia Matto heikommin eristettyihin tiloihin, joissa on betoni-, kivi- tai klinkkerilattiat. Ei suositella asennettavaksi puu-, parketti- tai laminaattipinnoille eikä lastulevyn päälle. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 3,4 mm. Lattialämmitystasoitetta on oltava vähintään 5 mm. Pakkauksessa on lattialämmitysmatto, alumiiniteippiä ja taipuisa asennusputki anturia varten. Nimellisjännite on 230 V. Kylmäkaapelin pituus on 4 m. Alin asennuslämpötila on + 5 o C. ThinMatin leveys on 48 cm. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinMat160.1, 160 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM ThinMat160.2, 320 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM ThinMat160.3, 480 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM ThinMat160.4, 640 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM ThinMat160.5, 800 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM ThinMat160.8, 1280 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM ThinMat160.10, 1600 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM

23 Lattialämmitys ThinKit+T-lattialämmityspakkaus lattialämmitystermostaatilla ThinKit on suunniteltu pienten ja sokkeloisten tilojen lattialämmitykseen. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 4,2 mm. Lattialämmitystasoitetta on oltava vähintään 5 mm. Tuotetta voidaan käyttää kaikkien lattiapintamateriaalien kanssa, mutta kaapeli tulee asentaa palamattoman pinnan päälle. Pakkauksessa on lattialämmityskaapeli, lattialämmitystermostaatti, anturi, taipuisa anturiputki ja asennusteippiä. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on o C, IP31. Kylmäkaapelin pituus on 3 m. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinKit1, 130 W, 13,5 m, 0,9-1,6 m 2 EFHTK1+T ThinKit1,5, 150 W, 14,5 m, 1-1,9 m 2 EFHTK1.5+T ThinKit2, 220 W, 22,5 m, 1,5-2,8 m 2 EFHTK2+T ThinKit3, 280 W, 28,5 m, 1,9-3,5 m 2 EFHTK3+T ThinKit4, 400 W, 40 m, 2,7-5 m 2 EFHTK4+T ThinKit5, 450 W, 45 m, 3-5,6 m 2 EFHTK5+T ThinKit7, 690 W, 70 m, 4,6-8,6 m 2 EFHTK7+T ThinKit8, 780 W, 78,5 m, 5,2-9,8 m 2 EFHTK8+T ThinKit10, 980 W, 98 m, 6,5-12,3 m 2 EFHTK10+T ThinKit11, 1100 W, 110 m, 7,3-13,8 m 2 EFHTK11+T ThinKit16, 1650 W, 165 m, 11-20,6 m 2 EFHTK16+T

24 Tuotteet Lattialämmitys Lattialämmitystermostaatit Lattialämmitystermostaatti huonekohtaiseen lämpötilansäätöön. Nimellisvirta 10 A res. Max kuorma 2300 W. Lämpötilan kiinteä pudotus 4 o C, 230 V ohjausjännitteellä. Käyttöjännite 230 V. Säätöalue +10 o C +60 o C. Termostaatin NTCanturikaapeli on 4 m, max Ø 7,5 mm, jatkettavissa 10 m asti. Käyttölämpötila-alue -20 o C o C. Kaksinapainen kytkin. IP31. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Lattialämmitystermostaatti 10 A, anturilla. Jussi-kaluste Uppoasennuskotelo IP44 ECO10F -termostaatille Lattialämmitystermostaatti 10 A + vikavirtasuoja Jussi-kaluste ECO10FJP ECOAC44P ECO10FJW Pinta-asennuskotelo Kotelossa rasiaruuvit ja yksi potentiaalivapaa liitin. Mahdollistaa Jussi-säätimen ja muiden 1-osaisten kojeiden pinta-asennuksen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Pinta-asennuskotelo 1-osaiselle kojeelle P Yhdistelmätermostaatit Yhdistelmätermostaatti huonekohtaiseen lämpötilansäätöön. Nimellisvirta 16 A res. Max kuorma 3600 W. Ohjaus 230 V. Jännite 230 V. +10 %, -15 %, 50 Hz. Säätöalue +10 o C +50 o C (lattia), +5 o C +35 o C (huone). Lämpötilanpudotus 0 15 o C. Lämpötilannosto o C. Lattian lämpötilan rajoitus +25 o C o C. NTC-anturi 4 m, max Ø 7,5 mm, jatkettavissa 10 m asti. Käyttölämpötilaalue -20 o C o C. Kaksinapainen kytkin. IP30. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Yhdistelmätermostaatti 16 A, lattia-anturilla, Jussi-kaluste ECO16FRJP

25 Sähkölämmittimet - pistotulpalla Beta M-lämmittimet mekaanisella termostaatilla ja pistotulpalla Virtauslämmitin mekaanisella termostaatilla (6-30 o C) ja pistotulpalla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,5 o C ja sen säätäminen on helppoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 220 V V +10 % / -15 %. IP21. Sisältää seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta M-lämmitin pistotulpalla 250 W, 389 x 451 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 500 W, 389 x 585 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 750 W, 389 x 719 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 1000 W, 389 x 853 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBM02P EPHBM05P EPHBM07P EPHBM10P EPHBM15P EPHBM20P Beta E-lämmittimet elektronisella termostaatilla ja pistotulpalla Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 o C) ja pistorasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,1 o C ja sen säätäminen on helpoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 230 V, +10 % / -15 %. IP21. Sisältää seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta E-lämmitin pistotulpalla 250 W, 389 x 451 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 500 W, 389 x 585 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 750 W, 389 x 719 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 1000 W, 389 x 853 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02P EPHBE05P EPHBE07P EPHBE10P EPHBE15P EPHBE20P Beta-lämmittimen jalat Helposti asennettava jalkapari pistotulpallisille Beta-lämmittimille mahdollistavat lämmittimen käytön ilman kiinteää asennusta. Nimike Tyyppi EAN-koodi Jalkapari pistotulpallisille Beta-lämmittimille EPHBAC1P

26 Tuotteet Sähkölämmittimet - kiinteään asennukseen Beta E-lämmittimet elektronisella termostaatilla Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 o C) ja kytkentärasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,1 o C ja sen säätäminen on helpoa selkeän numeroasteikon avulla. Lämmitin on varustettu kiinteällä 5 o C lämpötilan pudotuksella. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 230 V, +10 % / -15 %. IP21. Sisältää kytkentärasian ja seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta E-lämmitin kytkentärasialla 250 W, 389 x 451 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 500 W, 389 x 585 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 750 W, 389 x 719 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 1000 W, 389 x 853 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02B EPHBE05B EPHBE07B EPHBE10B EPHBE15B EPHBE20B Roti Roiskevesitiivis lämmitin esim. pesuhuoneeseen. Pintalämpötila alle 70 o C. Elektroninen termostaatti (6-30 o C). Portaaton lämpötilan pudotus (2-20 o C). Kaksoiseristetty rakenne. Nimike Tyyppi EAN-koodi Roti-lämmitin 350 W, 400 x 500 mm ROTI Roti-lämmitin 500 W, 400 x 810 mm ROTI Lista Yhdistelmälämmitin koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Sopii matalan korkeutensa ansiosta esim. suurten ikkunoiden alle. Pintalämpötila alle 70 o C. Elektroninen termostaatti (6-30 o C). Portaaton lämpötilanpudotus (2-20 o C). Nimike Tyyppi EAN-koodi Lista-lämmitin 500 W, 200 x 1100 mm LISTA Lista-lämmitin 700 W, 200 x 1370 mm LISTA Lista-lämmitin 900 W, 200 x 1670 mm LISTA

27 Sulanapito Plug n Heat -sulanapitokaapeli Pistotulpallinen sulanapitokaapeli putkien, vesimittareiden ja muiden jäätymiselle alttiiden kohteiden sulanapitoon. Lämpökaapeli on itserajoittuvaa kaapelia, joten termostaattia ei tarvita. Voidaan asentaa myös juomavesiputkien sisäpuolelle. Nimellisjännite 230 V. Teho 9 W/m. Liitosjohdon pituus 2,5 m. IP68. Nimike Tyyppi EAN-koodi Plug n Heat -sulanapitokaapeli 2 m, 18 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 4 m, 36 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 6 m, 54 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 10 m, 90 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 15 m, 135 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 20 m, 180 W EFPPH Paineläpivienti Plug n Heat-kaapelille 1/2, 3/4 ja 1 EFPLV1P

28 CMP JWBN/2009/10000/Kuudes Kerros/Hämeen Kirjapaino Oy BUILDING TECHNOLOGY ENSTO ELECTRIC OY VECKJÄRVENTIE 1, PL PORVOO PUH FAX

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut Sisältö 1. Miksi Enston sulanapitoratkaisut 2. Sulanapitokaapelit ja -verkot 3. Sulanapidon ohjaus 4. Kiinnitys- ja asennustarvikkeet

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST-C 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC C-luokan kaapeli, soveltuu myös

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN Purmo sähkölämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsi- ja paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja jäätunnistin ECOA 902 lämpötila- ja kosteustunnistin

ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja jäätunnistin ECOA 902 lämpötila- ja kosteustunnistin KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING OPERATING INSTRUCTION BEDIENUNGSANLEITUNG PAIGALDUSJUHEND ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NOTICE D INSTALLATION MONTAVIMO INSTRUKCIJA RAK 24.05.2004 ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja

Lisätiedot

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI PST-itserajoittuvaa lämmityskaapelia käytetään ensisijaisesti vesijohtojen, viemäreiden, kattokaivojen, räystäskourujen, syöksytorvien tms. sulanapitoon sekä pienten tilojen

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 132 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 6 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 330 ( C) Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 330 ( C) Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 330 (+5... +45 C) Elektroninen termostaatti www.devi.com Alkuperäisten ohjeiden kieli on englanti. Muut kielet on käännetty alkuperäisestä ohjeesta. DEVIreg 330 (+5... +45 C) Sisällysluettelo

Lisätiedot

PST AL MAT ASENNUSOHJE

PST AL MAT ASENNUSOHJE PST AL MAT ASENNUSOHJE PST AL MAT lattialämmitysmatto Yleiseistä PST AL MAT -lattialämmitysmaton käytöstä: Lämmitysmatot toimivat osana rakennuksen lämmitystä. PST AL MAT -lämmitysmatto on suunniteltu

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE MAAKELLARI RATKAISEE SÄILYTYSONGELMASI Maakellari on ihanteellinen ratkaisu vihannesten, mehujen, säilöttyjen tuotteiden jne. pitkäaikaiseen varastointiin. Säilyvyyden takaavat maakellarin luontaiset ominaisuudet:

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot

SOL-S-lämpökaapelin asennusohje. 8 W/m

SOL-S-lämpökaapelin asennusohje. 8 W/m SOL-S-lämpökaapelin asennusohje 8 W/m Lämmityskaapelin KIMA SOL-S asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 8 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu ja palosuojattu.

Lisätiedot

Asennusohjeet. deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m. juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen

Asennusohjeet. deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m. juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen FI Asennusohjeet deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen Merkintöjä deviflex DTIV-9 juomavesikaapeli deviflex tyyppi DTIV on 2-johdin lämpökaapeli jossa on pintakerroksena

Lisätiedot

Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST W asennusohje

Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST W asennusohje Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST 10 40 W asennusohje Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST 10 33 W asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli Teho 10 W/m +10 C, 230 V AC. Elintarvikehyväksytty

Lisätiedot

Sulanapitomattojen asennusohje. SnowTec-300 (300 W/m 2 ) ja PST

Sulanapitomattojen asennusohje. SnowTec-300 (300 W/m 2 ) ja PST Sulanapitomattojen asennusohje SnowTec-300 (300 W/m 2 ) ja PST SnowTec-300- ja PSTsulanapito mattojen asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vakiovastuskaapeli, sisältää kylmäkaapelin 4 m 3 x 1,5 mm

Lisätiedot

Elztrip EZ 100 ELZTRIP EZ 100. Sähkölämmitys W YKSIPANEELINEN LÄMPÖSÄTEILIJÄ, KATTOKORKEUKSILLE 2,5 4 METRIÄ

Elztrip EZ 100 ELZTRIP EZ 100. Sähkölämmitys W YKSIPANEELINEN LÄMPÖSÄTEILIJÄ, KATTOKORKEUKSILLE 2,5 4 METRIÄ Sähkölämmitys 600 1500 W Elztrip EZ 100 YKSIPANEELINEN LÄMPÖSÄTEILIJÄ, KATTOKORKEUKSILLE 2,5 4 METRIÄ 3 mallia Elztrip 00 on lämpöpaneeli, joka on tarkoitettu 2,5-4 metriä korkeisiin tiloihin. 00 käytetään

Lisätiedot

Elztrip EZ200 Kaksipaneelinen säteilylämmitin tavarataloihin, teollisuustiloihin jne.

Elztrip EZ200 Kaksipaneelinen säteilylämmitin tavarataloihin, teollisuustiloihin jne. 800 2200 W Sähkölämmitys 8 mallia Elztrip EZ200 Kaksipaneelinen säteilylämmitin tavarataloihin, teollisuustiloihin jne. Käyttökohteet EZ200 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoiden aiheuttaman

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

JÄÄTYMÄTÖN VESIJOHTO JÄÄTYMÄTÖN SUOJAPUTKI. Huoletonta asumista talvipakkasilla

JÄÄTYMÄTÖN VESIJOHTO JÄÄTYMÄTÖN SUOJAPUTKI. Huoletonta asumista talvipakkasilla JÄÄTYMÄTÖN VESIJOHTO JÄÄTYMÄTÖN SUOJAPUTKI Huoletonta asumista talvipakkasilla 10 2016 10002 Uponor Supra Plus -jäätymätön vesijohto Uponor Supra Plus on eristetty ja lämmitetty vesijohto kohteisiin, joissa

Lisätiedot

Asennusopas. Lämpökaapelit. Putkien jäätymissuojaus. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.com

Asennusopas. Lämpökaapelit. Putkien jäätymissuojaus. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.com Asennusopas Lämpökaapelit Putkien jäätymissuojaus Intelligent solutions with lasting effect Visit DEVI.com Sisällysluettelo 1 Johdanto....................... 3 1.1 Turvaohjeet....................3 1.2

Lisätiedot

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Modernia taloautomaatiota Busch-Installationsbus EIB-väylätekniikalla EIB European Installation Bus on väyläpohjainen

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Enerline viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti.

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS T2BLUE JA T2QUICKNET

LATTIALÄMMITYS T2BLUE JA T2QUICKNET LATTIALÄMMITYS T2BLUE JA T2QUICKNET THERMAL BUILDING SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.FI THERMAL BUILDING SOLUTIONS 1 2 THERMAL BUILDING SOLUTIONS ENERGIANEROKAS LATTIALÄMMITYS, MUKAVUUTTA ENERGIAA SÄÄSTÄEN

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

Asennusopas. Maa-alueiden sulanapito. Ajoväylät, jalkakäytävät ja kävelytiet. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.

Asennusopas. Maa-alueiden sulanapito. Ajoväylät, jalkakäytävät ja kävelytiet. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI. Asennusopas Maa-alueiden sulanapito Ajoväylät, jalkakäytävät ja kävelytiet Intelligent solutions with lasting effect Visit DEVI.com Sisällysluettelo 1 Johdanto....................... 3 1.1 Turvaohjeet....................3

Lisätiedot

ITSERAJOITTUVAT LÄMMITYSKAAPELIT

ITSERAJOITTUVAT LÄMMITYSKAAPELIT PUTKISTOJEN, RÄYSTÄSKOURUJEN, SYÖKSYTORVIEN, KATTOKOURUJEN JA KATTOLAPPEIDEN SULANAPITO LIME - LÄMMITYSKAAPELI TEKNISET TIEDOT itserajoittuva lämpökaapeli halkaisija 5,5mm 2 x7,5mm 2 pistotulpallinen liitosjohto

Lisätiedot

Hiilikuituinfralämmitin IHC Tehokkaaseen ja miellyttävään lämmitykseen

Hiilikuituinfralämmitin IHC Tehokkaaseen ja miellyttävään lämmitykseen 1150-1750 W Sähkölämmitys 2 mallia Hiilikuituinfralämmitin C Tehokkaaseen ja miellyttävään lämmitykseen Käyttöalue C hiilikuituinfralämmitin tuottaa tehokkaan ja miellyttävän lämmityskeilan ja merkitsee

Lisätiedot

Asennusopas. Jäätymissuojaus. Kattojen ja räystäskourujen. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.com

Asennusopas. Jäätymissuojaus. Kattojen ja räystäskourujen. Intelligent solutions with lasting effect. Visit DEVI.com Asennusopas Jäätymissuojaus Kattojen ja räystäskourujen Intelligent solutions with lasting effect Visit DEVI.com Sisällysluettelo Johdanto....................... 3. Turvaohjeet....................3.2 Asennusohjeet..................4.3

Lisätiedot

Ajanmukainen tekniikka auttaa ratkaisevasti energiakustannusten hallinnassa

Ajanmukainen tekniikka auttaa ratkaisevasti energiakustannusten hallinnassa Ajanmukainen tekniikka auttaa ratkaisevasti energiakustannusten hallinnassa Asunnon lämpötilojen tarkka ja tarpeenmukainen hallinta on yksi keskeisimmistä energiankäytön tehostamistavoista. Pientaloissa

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 316

Asennusohjeet. devireg 316 FI Asennusohjeet devireg 316 devireg 316 on monikäyttöinen DIN-kiskoon asennettava termostaatti. devireg 316 asennetaan keskukseen, jonka rakennesyvyys tulee olla vähintään 52 mm. Asennus: Termostaatti

Lisätiedot

LÄMMITYSKAAPELIT. Resistanssi

LÄMMITYSKAAPELIT. Resistanssi LATTIALÄMMITYKSIIN, PUTKISTOJEN SULANAPITOON, RÄYSTÄSKOURUJEN JA SYÖKSY- TORVIEN SULANAPITOON, KASVUALUSTOJEN LÄMMITYKSEEN, ULKOALUEIDEN SULANAPITOON KIMA - lämmityskaapeleilla toteutat omakotitalojen,

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

Lattialämmityksen asennusvaihtoehdot puurakenteisessa ala- ja välipohjassa

Lattialämmityksen asennusvaihtoehdot puurakenteisessa ala- ja välipohjassa Lattialämmityksen asennusvaihtoehdot puurakenteisessa ala- ja välipohjassa Olli Nummela Liiketoiminnan kehityspäällikkö Uponor Suomi Oy Näkymätöntä mukavuutta elämään 04 October 2013 Uponor 2 Yhteistyössä

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS T2BLUE, T2QUICKNET JA ISOLECTA

LATTIALÄMMITYS T2BLUE, T2QUICKNET JA ISOLECTA LATTIALÄMMITYS T2BLUE, T2QUICKNET JA ISOLECTA THERMAL MANAGEMENT SOLUTIONS WWW.PENTAIRTHERMAL.FI PENTAIR THERMAL MANAGEMENT Olemme maailman johtava lämpökaapeleiden valmistaja Lämpökaapelijärjestelmät

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ARITERM ÖLJYLÄMMITYS Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ÖLJYLÄMMITYS ON LUOTETTAVA JA VAIVATON LÄMMITYSTAPA! Lämmityksen hyötysuhde on vanhoissa kattiloissa yleensä nykyaikaisia

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

Lämpöpuhallin SWT Kattoon asennettu vesilämmitteinen lämpöpuhallin

Lämpöpuhallin SWT Kattoon asennettu vesilämmitteinen lämpöpuhallin Lämpöpuhallin lämmitys 3 mallit Lämpöpuhallin Kattoon asennettu vesilämmitteinen lämpöpuhallin Käyttökohteet -lämpöpuhallinta käytetään sisäänkäyntien, kauppojen, teollisuusrakennusten, korjaamojen, urheiluhallien

Lisätiedot

Lämpöpuhallin Panther Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin

Lämpöpuhallin Panther Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin 3 20 30 Sähkölämmitys 5 mallit Lämpöpuhallin Panther 20-30 Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin Käyttökohteet Panther 20-30 on sarja hiljaisia ja tehokkaita lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen.

Lisätiedot

Me lämmitämme, sinä viihdyt. Sähkölämmitysratkaisut uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Me lämmitämme, sinä viihdyt. Sähkölämmitysratkaisut uudisrakentamiseen ja saneeraukseen Me lämmitämme, sinä viihdyt. Sähkölämmitysratkaisut uudisrakentamiseen ja saneeraukseen Sähkölämmitys Viisas valinta Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen

Lisätiedot

Uuteen kotiin uusi_senera_lore.indd

Uuteen kotiin uusi_senera_lore.indd Uuteen kotiin Luotettavaa lämmitystekniikkaa SENERA Oy Yli 20 vuoden kokemus rakentamisesta Useita tuhansia tyytyväisiä maalämpöasiakkaita Uudisrakennusten maalämpöjärjestelmien erikoisosaaja SENERAn

Lisätiedot

SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET

SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET TERASSILÄMMITTIMET 2016-2017 SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET REBEL HANG TERASSILÄMMITIN Kattoon asennettava helppokäyttöinen terassilämmitin! Lämmitin on ihanteellinen lämmönlähde pöytäryhmän päälle katetuille

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

ULTITHERM. -lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

ULTITHERM. -lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan ULTITHERM -lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Ultitherm Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Ultitherm tuo tehoa työmaalle nopea ja helppo asentaa, asennusajassa säästöä yli 50

Lisätiedot

UKM- Raudoituskorokkeet. rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy

UKM- Raudoituskorokkeet. rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy UKM- Raudoituskorokkeet ja rakennustarvikkeet Kuva: Tecnomedia Jaana Pesonen Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. Kätevillä tuotteillamme

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

Asennusohjeet. Deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m. juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen

Asennusohjeet. Deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m. juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen FI Asennusohjeet Deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen Merkintöjä Deviflex DTIV-9 juomavesikaapeli Deviflex tyyppi DTIV on 2-johdin lämpökaapeli jossa on pintaker

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Tulosta syntyy oikealla tekniikalla.

Tulosta syntyy oikealla tekniikalla. Tulosta syntyy oikealla tekniikalla. Prysmian Groupin edistykselliset keskijännitevarusteet yksinkertaistavat asennusta ja tuovat merkittäviä säästöjä energiaverkon rakentamiseen. www.prysmiangroup.fi

Lisätiedot

SOVELLUTUS MITEN SUUNNITELLA &";<=>?@>><&A5&

SOVELLUTUS MITEN SUUNNITELLA &;<=>?@>><&A5& SOVELLUTUS CALEO lämmitysjärjestelmien laadun takaa ammatimainen suunnittelu ja asennuspalvelu yhdessä. Jotta voidaan varmistaa pitkäaikainen ja luotettava järjestelmän toiminta, lämmityskalvon asennuksen

Lisätiedot

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi 4/2016 VIESKTLO Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen VIESKN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 lavieska www.vieskanelementti.fi Yleistä Kosteus- ja homevaurioiden välttämiseksi on tärkeää huolehtia siitä,

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC 230 V AC ja 24 V AC Kuvaus ja sovellus voidaan asentaa omakotitalojen lämmityssovelluksiin Danfoss Link -ratkaisun avulla DLG-liitännän kautta. Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli,

Lisätiedot

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET KAUKORA OY 2(10) SISÄLLYSLUETTELO Tärkeää... 4 Takuu... 4 Solar 300 (500) Economy... 5 Toimintakuvaus... 5 Yleiset asennusohjeet... 5

Lisätiedot

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU CIR IFRALÄMMITI Sähkölämmitys 500 2000 W Infralämmitin CIR IFRALÄMMITI, JOSSA 5 VUODE RUOSTUMATTOMUUSTAKUU 12 mallia Infralämmitintä käytetään lämmittimenä ympäri vuoden esim. kuisteilla, parvekkeilla

Lisätiedot

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja PULLOJÄÄKAAPPI Mistral TYYPPI: M60, M90, TC60 Käyttäjän käsikirja S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan.

Lisätiedot

Tehowatti Air PIKA- OHJE. Asentajan pikaohje. Huom.! Lue tämä opas ennen asennusta. Asentamiseen tarvitaan myös laitekohtaisia asentajan ohjeita.

Tehowatti Air PIKA- OHJE. Asentajan pikaohje. Huom.! Lue tämä opas ennen asennusta. Asentamiseen tarvitaan myös laitekohtaisia asentajan ohjeita. Huom.! Lue tämä opas ennen asennusta. Asentamiseen tarvitaan myös laitekohtaisia asentajan ohjeita. PIKA- OHJE Tehowatti Air Asentajan pikaohje D104385 06/2015 ver1 Ohjeen sisältö Sisällysluettelo s. 2

Lisätiedot

Sähkölämmityksen tulevaisuus

Sähkölämmityksen tulevaisuus Sähkölämmityksen tulevaisuus Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvarin päätöstilaisuus 5.10.2015 Pirkko Harsia Yliopettaja, sähköinen talotekniikka Koulutuspäällikkö, talotekniikka 1.10.2015 TAMK 2015/PHa

Lisätiedot

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle.

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. Uponor neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ET II LATTIARAKENTEET

ASENNUSOHJEET ET II LATTIARAKENTEET ASENNUSOHJEET ET II LATTIARAKENTEET 1. ASENNUS BETONIRAKENTEISIIN 1.1 Reunanauha Lattialämmitysjärjestelmän asennus aloitetaan asentamalla reunanauha, mikäli tämä on sovittu kuuluvaksi toimitukseen. Muutoin

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE

RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE...1...1 Sijoitus...2 Tulo- ja lähtöviemäri ylivuotoviemäri...2 Puhdistamon tuuletus...2 Sähkö...2 Toimituksen sisältö...3 Pohjaveden

Lisätiedot

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Betonivalu EDUT Voidaan liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmönlähteeseen Taloudellinen Helppo asentaa TIEDOT ASENNUSKISKO 1 MM PUTKELLE 0133-1, pituus m ASENNUSKISKO 16-0 MM PUTKELLE KIINNIKKEILLÄ

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste kuormanerotin on suunniteltu enintään 630 :n

Lisätiedot

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c. 230 V a.c. ja 24 V a.c. Kuvaus ja sovellus Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli, yksi liitin. säätölaitteessa on yksilöllisesti suunniteltu taustavalaistu näyttö. Grafiikkaa

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

LOVAL VEDENLÄMMITTIMET PIENKIINTEISTÖJEN KESKUSLÄMMITYSJÄRJESTELMIIN

LOVAL VEDENLÄMMITTIMET PIENKIINTEISTÖJEN KESKUSLÄMMITYSJÄRJESTELMIIN LOVAL VEDENLÄMMITTIMET PIENKIINTEISTÖJEN KESKUSLÄMMITYSJÄRJESTELMIIN KESKUSLÄMMITYSELEMENTIT POLTTOAINEKATTILOIHIN Pienkiinteistöjen keskuslämmitysjärjestelmää voidaan täydentää asentamalla polttoainekattilaan

Lisätiedot

ASENNETTAVA LÄMPÖPUHALLIN

ASENNETTAVA LÄMPÖPUHALLIN Sähkölämmitys 3 9 kw Lämpöpuhallin Cat KIINTEÄSTI ASENNETTAVA LÄMPÖPUHALLIN 3 mallia CAT sarjan kojeet ovat pieniä ja kompakteja, kiinteään asennukseen tarkoitettuja sähkölämmitteisiä lämpöpuhaltimia.

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

PIKA- OHJE Jäspi Tehowatti Air Asentajan pikaohje

PIKA- OHJE Jäspi Tehowatti Air Asentajan pikaohje Huom.! Lue tämä opas ennen asennusta. Asentamiseen tarvitaan myös laitekohtaisia asentajan ohjeita. PIKA- OHJE Jäspi Tehowatti Air Asentajan pikaohje D104875 09/2015 ver1 Pikaohjeen sisältö Sisällysluettelo

Lisätiedot

KOSKETUSNÄYTÖLLINEN TERMOSTAATTI

KOSKETUSNÄYTÖLLINEN TERMOSTAATTI SEZ WIFI KOSKETUSÄYTÖIE TERMOSTAATTI TUOTEKUVAUS WiFi mahdollistaa sähköllä toimivien lattialämmitysjärjestelmien säädön ohjelmoitavan kosketusnäytöllisen termostaatin avulla. Sovelluksen kautta käytettävä

Lisätiedot

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma 1 Tämän päivän, huomisen ja tulevaisuuden vesikiertoinen lämpöpatteri. Matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmät

Lisätiedot

KoskiThermasennusohje

KoskiThermasennusohje KoskiThermasennusohje KoskiTherm lattialämmityslevy vesikiertoiseen lattialämmitykseen Koskisen Oy on kehittänyt yhteistyössä Uponorin kanssa KoskiThermin, jonka avulla vesikiertoinen lattialämmitys voidaan

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

3. WehoFloor-järjestelmän asennus

3. WehoFloor-järjestelmän asennus 3. WehoFloor-järjestelmän asennus Ennen asennuksen aloittamista haetaan WehoFloor-lattialämmitysjärjestelmälle kohteen suunnittelijoiden hyväksyminen. Lue asennusohjeet kaikkine liitteineen huolellisesti

Lisätiedot

Talotekniikan järjestelmiä

Talotekniikan järjestelmiä Talotekniikan järjestelmiä RAK-C3004 Rakentamisen tekniikat 11.10.2016 Jouko Pakanen Rakennuksen sähköverkko - Myös pienoisjännitteinen sähköjärjestelmä on mahdollinen, vrt. kesämökki, jossa aurinkopaneeli

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

Sähköasennukset 2. Kenelle. Sisältö. Tuotenumero: 411163. 68,00 (+ alv 10%) normaalihinta 51,00 (+ alv 10%) jäsenhinta

Sähköasennukset 2. Kenelle. Sisältö. Tuotenumero: 411163. 68,00 (+ alv 10%) normaalihinta 51,00 (+ alv 10%) jäsenhinta Sähköasennukset 2 Tuotenumero: 411163 68,00 (+ alv 10%) normaalihinta 51,00 (+ alv 10%) jäsenhinta Sähköasennukset-kirjasarja käsittelee rakennusten sähköasennuksia koskevia määräyksiä, ohjeita ja käytännön

Lisätiedot

SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT

SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEEN KÄÄNNÖS SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT LAUHTEIDEN ÖLJYNEROTUSYKSIKÖILLE TOIMINTA 04/13 SEPREMIUM sarjan öljynerotusyksiköllä puhdistetaan paineilmajärjestelmän öljyä sisältäviä lauhteita

Lisätiedot

Lattialämmityksen Tekninen opas

Lattialämmityksen Tekninen opas Lattialämmityksen Tekninen opas taloedustaja Rkm Arto Koponen rakentaa itselleen talo na on laite, joka tulee huolehtimaan sekä t ES poistoilmalämpöpump uin kodink Esimerkki Greenline-lattialämmitys suunnitelmasta

Lisätiedot

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala 3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala Esityksen sisältö 1. Energiansäästö, energiatehokkuus ja asuminen 2. Vinkkejä

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot