SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT"

Transkriptio

1 SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

2 Opastus ja ohjeistus Sähkölämmitys on tulevaisuuden valinta Sähkölämmitys on vaivaton, luotettava ja tarpeiden mukaan joustava tapa lämmittää koti. Hyvin eristetyissä sekä matala- ja passiivienergiataloissa sähkön edut korostuvat entisestään. Sähkölämmitys ja energiatehokas rakentaminen täydentävät toisiaan. Energiansäästöjärjestö Motivan selvitysten mukaan sähkölämmitys on pientaloissa edullisin tapa lämmittää, kun huomioidaan vuotuiset käyttö- ja huoltokustannukset. Enston lämmitystuotteiden helppokäyttöisyys on tärkeä osa energiatehokkuutta vain siten päivittäiset pienet energiansäästötoimet tulevat osaksi arkea ja kasvavat vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Ei siis ihme, että kaksi kolmesta rakentajasta valitsee juuri sähkölämmityksen. >

3 Taloudellinen ja toimiva Sähkölämmityksessä energia muuttuu lämmöksi korkealla hyötysuhteella. Energian kulutus voidaan optimoida tarkalla ohjauksella. Ei vaadi suuria investointeja, määräaikaishuoltoja tai erityisiä teknisiä tiloja. Kaikki kodin neliöt jäävät asumiselle. Monipuolinen Mahdollisuus yhdistää erilaisia sähkölämmitystapoja tarpeiden mukaan. Soveltuu kodin kaikkiin tiloihin ja on helppo asentaa myös jälkikäteen. Vaivaton Helppo ja edullinen tapa uudistaa lämmitysjärjestelmä silloin, kun vanha järjestelmä on uudistamisen tarpeessa. Huollon tarve on olematon. Vian ilmetessä sähkölämmitys on helppo korjata. Myönnämme tuotteillemme takuun Termostaatit Sähkölämmittimet Lattialämmitysmatot ja -kaapelit Sulanapitokaapelit 2 vuotta 5 vuotta 10 vuotta 10 vuotta

4 Opastus ja ohjeistus Sähkölämmityksen suunnittelu Hyvin suunniteltu ja toteutettu kodin sähköistys säästää tuntuvasti energiaa ja muuntuu joustavasti kodin tarpeiden mukana. Sähkölämmityksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella, jotta ratkaisusta tulee selkeä ja energiataloudellinen.

5 Selkeys Kodin sähköistystarpeita kartoittaessa kannattaa ennakoida perheen tulevia tarpeita; mitä eri tiloissa tehdään, miten tilat sisustetaan ja miten tilojen käyttö voi tulevaisuudessa muuttua. Energiataloudellisuus Energiatehokkuuteen kannattaa panostaa. Siihen sijoitetut rahat palaavat nopeasti takaisin korkojen kera. Remontoitaessa kannattaa harkita toimivienkin sähkölämmittimien vaihtamista uudempiin, sillä nykyaikaiset Ensto-lämmittimet ovat vanhoja laitteita merkittävästi turvallisempia ja taloudellisempia. Asuinmukavuus Sähkölämmitys suunnitellaan huonetiloittain. Asumisviihtyvyyden kannalta paras tulos saadaan yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja. Jokaiseen huoneeseen voidaan säätää haluttu lämpötila. Sähkölämmitys voidaan piilottaa rakenteisiin tai jättää näkyviin. Jos remontissa muutetaan huonetiloja, voi olla edullisempaa purkaa kaikki entinen ja rakentaa tilalle uusi, nykyaikainen sähköjärjestelmä. Toisinaan taas riittää, että uudet johdot piilotetaan esimerkiksi seinälistojen alle.

6 Lämmitysratkaisut Lattialämmitys Lattialämmitys on miellyttävä ratkaisu, joka sopii kaikkiin kodin tiloihin. Lämmityslaitteet ovat piilossa ja lämpötila jakautuu tasaisesti laajalle alueelle.

7 Luotettava ja huoleton Erittäin turvallinen. Lattialämmitystuotteet asennetaan kiinteästi rakenteiden sisään. Huoleton; lattialämmitys ei vaadi huoltoa. Se ei jäädy kovillakaan pakkasilla, eikä aiheuta vesivahinkoja. Lämmitetty lattia nopeuttaa kosteissa tiloissa lattiapinnan kuivumista ja ehkäisee kosteusongelmien syntymistä. Korkea hyötysu hde Sähköinen lattialämmitysjärjestelmä käyttää energiaa tehokkaasti. Huoneiden lämmitystä säädellään termostaattien avulla. Lattialämmön ansiosta asunnon muu lämmitys voidaan säätää alhaisemmaksi. Näin voidaan saavuttaa jopa % energiasäästö. Puhdas huoneilma Lattialämmitys tasoittaa ilman liikettä ja vähentää pölyn kiertoa huoneessa. Tuloksena on lattiavedon poistuminen ja ihanteellinen huoneilma allergikoille. Joustava Voidaan toteuttaa joko suorana tai osittain varaavana. Varaavalla lämmityksellä voidaan hyödyntää yösähköä. Sisustajan mieleen; piilotetut lämmityslaitteet jättävät tilan huonekaluille. Sopii kaikkiin kodin tiloihin. Enston valikoimasta löytyy sopiva tuote rakennusvaiheen, huonetilan koon, lämmtystarpeen, lattiarakenteen ja lattiamateriaalin mukaisesti.

8 Lämmitysratkaisut Sähkölämmittimet Sähkölämmittimet ovat yleisin sähkölämmitysratkaisu. Ne muuntavat sähköenergian lämmöksi juuri siellä, missä lämpöä tarvitaan. Enston kotimaiset sähkölämmittimet eivät vaadi rakentamisen erikoisratkaisuja ja sopivat siksi hyvin myös peruskorjauskohteisiin.

9 Energiatehokas KOTIMAINEN Erinomainen hyötysuhde. Energia muuttuu lähes sataprosenttisesti lämmöksi. Tarkat termostaatit reagoivat nopeasti lämpötilan muutoksiin ja säästävät energiaa. Alhainen lämpöhäviö. Sähkölämmittimet lämmittävät ensisijaisesti huoneilmaa eikä ympäröiviä rakenteita. Turvallinen ja toimintavarma Enston sähkölämmittimien pintalämpötila on aina enintään 70 C, siksi huonepöly ei pala lämmittimen vastuksessa. Sisäänrakennettu ylikuumenemissuoja kytkee lämmittimen pois päältä poikkeustilanteessa. Enston valikoimasta löytyvät toimintavarmat ja turvalliset sähkölämmittimet sekä kuivaan että kosteaan tilaan. Helppo asentaa Vaivaton asentaa, huoltaa ja korjata. Pistotulpallisten sähkölämmittimien asennuksessa ei tarvitse käyttää sähköasentajaa. Kodin vanhojen sähkölämmittimien vaihtaminen uusiin, elektronisella termostaatilla varustettuihin lämmittimiin on helppo tapa parantaa kodin energiatehokkuutta. Lämmittimen vaihtaminen on ammattilaiselle siisti ja nopea työ, joka on investointinakin hyvin kannattava.

10 Lämmitysratkaisut Sulanapito Enston sulanapitoratkaisut huolehtivat, että vesiputket, kulkuväylät, ajoluiskat, sadevesiviemärit ja vesikourut pysyvät käyttökunnossa kaikissa sääolosuhteissa. Sulanapito on vaivaton toteuttaa lämpökaapeleilla.

11 Vesiputkien sulanapito Kaikki jäätymiselle alttiin putket on hyvä suojata lämpökaapeleilla, jotta niiden rikkoutumisista aiheutuvat vahingot voitaisiin välttää. Putkistot voidaan suojata lämpökaapelilla niin sisä- kuin ulkotiloissa. Enston valikoimasta löytyy ratkaisut sekä muovi- että metalliputkien sulanapitoon. Sadevesijärjestelmän sulanapito Räystäisiin, kattokouruihin ja sadeviemäreihin asennetut lämpökaapelit varmistavat, että vesi ei jäädy katolle pakkasellakaan. Näin rakenteisiin ei muodostu vaarallisia jää- tai lumikasautumia. Ulkoalueiden sulanapito Pihakulkuteiden sulanapito on helppo toteuttaa lämpökaapeleiden ja sulanapitoverkkojen avulla. Näin varmistetaan turvallinen ja esteetön liikkuminen.

12 Ohjausratkaisut Lämmityksen ohjaus Lämmityksen tarkka ja nopeasti reagoiva ohjaus varmistaa huoneen optimaalisen lämmön. Lämmityksen ohjaus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jotta siihen löytää parhaat ratkaisut. Lisätietoja ohjausmahdollisuuksista saat sähkösuunnittelijalta tai muilta sähköalan ammattilaisilta.

13 Lämmön ohjaus Huonekohtaista lämmitystä voi ohjata lattia-, huone- ja yhdistelmätermostaateilla. Kun joka huoneessa on oma termostaatti, voidaan eri tiloille valita huoneen käyttöön sopiva lämpötila. Esimerkiksi kylpyhuoneissa lämpötila voi olla korkeampi ja makuuhuoneissa matalampi. Sulanapidon ohjaus Ulkoalueiden, sadevesijärjestelmien ja putkien sulanapitoa voi ohjata ohjauslaitteella. Ohjaus mahdollistaa edullisemman yösähkön käytön ulkoalueiden sulanapidossa. Enston valikoimista löytyy täysautomaattisia sulanapitosäätimiä sekä erilaisia lämpötila-antureja ja jäätunnistimia. Sähköistyksen ohjaus Kaikki kodin sähköiset toiminnot voidaan antaa näkymättömän talonmiehen, kodinohjausjärjestelmän hoidettavaksi. Enstolta löytyy ECO600-järjestelmä kodin sähköistyksen ohjaukseen. Se soveltuu erityisesti mökille, missä tilanteisiin perustuvasta etäohjausmahdollisuudesta on hyötyä. Tekniikka tuo rakennukseen muunneltavuutta ja energian säästöä. Tarpeeton kulutus voidaan kytkeä helposti pois tinkimättä mukavuudesta ja palauttaa takaisin yhdellä painalluksella.

14 Lattialämmityksen asennus

15 Betonilattia Tassu-lattialämmityskaapeli on paras ratkaisu betonirakenteisille lattioille. Kaapeli soveltuu hyvin tiloihin, joissa betonilaatta on paksu, lämmöntarve on suuri tai kun käytetään osittain varaavaa lattialämmitystä. Alin asennuslämpötila on -15 C. Kaapeli kiinnitetään raudoitusverkkoon tai asennuslistaan niin, ettei asennusväli pääse valun aikana muuttumaan. Osittain varaava lattialämmitys Suora lattialämmitys Teho: W/m 2 Teho: W/m 2 Asennusväli: cm Asennussyvyys: 5 10 cm Asennusväli: cm Asennussyvyys: 5 cm 1. Tiivistetty sora 2. Lämmöneristys 3. Rakennuspaperi 4. Lämmityskaapeli 5. Lattia-anturi suojaputkessa 6. Betoni 7. Kosteussulku 8. Laattojen tartunta-aine 9. Askeläänieriste 10. Lattiamateriaali 11. Termostaatti Saneeraus ThinKit-lämpökaapeli tai ThinMat-lämpömatto asennetaan olemassa olevan lattiapinnan päälle käyttämällä joko verkkoa tai asennusteippiä. Vanhan lattian päälle lisätään tartunta-aine, joka soveltuu uuden laastin alustaksi. Lämpökaapelin päälle valetaan lattialämmitystasoite niin, että kaapeli on kokonaan peittynyt. Tämän jälkeen pinta tasoitetaan ja lattiapäällyste asennetaan sen päälle. ThinMat 100 W/m 2 voidaan asentaa myös vanerin ja vastaavien materiaalien päälle. Teho: W/m 2 Asennusväli: 6 12 cm 1. Vanha lattia 2. Primeri 3. Lämmitysmatto / -kaapeli 4. Lattia-anturi suojaputkessa 5. Asennusteippi 6. Lattialämmitystasoite 7. Tasoite (tarvittaessa) 8. Kosteussulku (tarvittaessa) tai primeri 9. Kiinnityslaasti 10. Askeläänieriste 11. Lattiamateriaali 12. Termostaatti

16 Suunnittelu- ja asennusohjeet Lattialämmityksen asennus

17 Kipsilevylattia ThinKit-lämpökaapeli sijoitetaan kipsilevykerroksen päälle. Ensimmäisen levykerroksen päälle asetetaan noin 25 mm:n välein kipsilevysuikaleita, joiden leveys on esi merkiksi 75 mm. Lämpökaapelit kulkevat kipsilevysuikaleiden väliin jäävissä urissa, jotka täytetään kiviainespohjaisella laastilla. Tämän päälle asennetaan erikoiskova kipsilevy. Lopuksi asennetaan mahdollinen kosteuseristys ja varsinainen pintamateriaali. Teho: W/m 2 Asennusväli: 9 14 cm 1. Kipsilevy 2. Lämmityskaapeli 3. Lattia-anturi suojaputkessa 4. Kipsilevysuikaleet 5. Lämmityskaapelin urat, jotka on täytetty kivianespohjaisella tasoitteella 6. Tasoite (tarvittaessa) 7. Erikoiskova kipsilevy 8. Kosteussulku 9. Laattojen tartunta-aine 10. Lattiamateriaali 11. Termostaatti Puulattia Puurakenteisissa lattioissa lattiapinnan ja kaapelin väliin jätetään 3 cm:n ilmarako. Tassu S -lämpökaapeli kiinnitetään eristeen päälle ilmaraossa olevaan sideverkkoon. Verkko estää lämmityskaapelia vajoamasta eristeeseen ja sen myötä ylikuumenemisen. Teho: W/m² Asennusväli: cm 1. Lämmöneristys 2. Alumiinifolio 3. Kiinnitysverkko 4. Lämmityskaapeli, Tassu S 5. Lattia-anturi suojaputkessa 6. Koolausten ylitys 7. Lattiamateriaali 8. Termostaatti

18 Suunnittelu- ja asennusohjeet Sähkölämmittimien asennus Enstolla on laaja valikoima helposti asennettavia sähkölämmittimiä.

19 Sähkölämmittimen sijoittaminen Sähkölämmitintä voi käyttää kaikissa kodin tiloissa. Usein ne sijoitetaan ikkunoiden alle, mikä estää ikkunoiden aiheuttaman vedon tunnun. Hyvä lämmitysteho edellyttää, että ilma pääsee kiertämään vapaasti lämmittimien läheisyydessä. Sopii myös saunaan. Peruslämpöä tarvitaan myös siellä. Pistotulpallisiin malleihin saatavana jalat, jotka mahdollistavat lämmittimen sijoittamisen joustavasti sinne, missä lisälämmitystä tarvitaan. Sähkölämmittimen asentaja Sähkölämmittimien pakkauksista löytyy merkintä, jonka avulla selviää, kuka voi asentaa pakkauksessa olevan tuotteen. Esim. pistotulpalla varustettu lämmitin kytketään tavalliseen pistorasiaan, eikä sen asentamiseen tarvita sähköalan ammattilaista. Sähkölämmittimen asennus Enston lämmittimet on helppo asentaa, sillä lämmittimen seinäkiinnikettä voi käyttää apuna kiinnitysreikien paikan määrityksessä. Seinätelinettä voi kallistaa imuroinnin helpottamiseksi.

20 Suunnittelu- ja asennusohjeet Sulanapidon asennus Vesiputket Asennus voidaan tehdä joko putken sisälle tai sen ulkopintaan. Muoviputkeen asennettaessa lämpökaapelin enimmäisteho on 10 W/m. Suurissa putkissa voidaan käyttää suurempitehoisia itse-rajoittuvia lämpökaapeleita tai useampia lämpökaapeleita. Vesiputkien ja putkistossa olevien laitteiden kuten vesimittareiden sulanapito on helppo toteuttaa myös jälkikäteen pistotulpallisella Ensto Plug n Heat -elementillä. Sadevesijärjestelmät Lämpökaapelit tulevat vaakakourujen pohjalle, syöksytorviin ja tarvittaessa sadevesiviemäreihin. Sulanapitoa on hyvä ohjata energiaa säästävällä ohjauslaitteella. Ulkoalueet Ulkoalueiden sulanapito on helpoin toteuttaa valmiilla Enston sulanapitoverkolla. Voidaan toteuttaa myös käyttämällä vakiovastuskaapeleita tai itserajoittuvaa lämpökaapelia. Kun ulkoalueita pidetään sähköisesti sulina, lämpökaapelit asennetaan tavallisesti pintakerroksen alla olevaan hiekkakerrokseen, betoniin tai asfalttiin. Sulatusteho saadaan maksimoitua, kun alue eristetään alapuolelta.

21

22 Tuotteet Lattialämmitys ThinMat-lattialämmitysmatto W/m 2 lattialämmitystermostaatilla Matto mukavuuslattialämmitykseen sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Pintamateriaalina voi käyttää puuta, parkettia, laminaattia, betonia, kiveä tai klinkkeriä. Soveltuu asennettavaksi lastulevyn päälle käytettäessä lattialämmitystasoitetta. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 3,4 mm. Lattialämmitystasoitteen on oltava vähintään 5 mm. Pakkauksessa on lattialämmitysmatto, lattialämmitystermostaatti, alumiiniteippiä, anturi ja taipuisa asennusputki anturia varten. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on o C, IP31. Nimellisjännite on 230 V. Kylmäkaapelin pituus on 4 m. Alin asennuslämpötila on + 5 o C. ThinMatin leveys on 48 cm. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinMat100.1, 100 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM100.1+T ThinMat100.15, 150 W, 3 m, 1,5 m 2 EFHTM T ThinMat100.2, 200 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM100.2+T ThinMat100.3, 300 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM100.3+T ThinMat100.4, 400 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM100.4+T ThinMat100.5, 500 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM100.5+T ThinMat100.6, 590 W, 12 m, 6 m 2 EFHTM100.6+T ThinMat100.8, 800 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM100.8+T ThinMat100.10, 1000 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM T ThinMat100.12, 1200 W, 24 m, 12 m 2 EFHTM T ThinMat-lattialämmitysmatto W/m 2 ilman termostaattia Matto heikommin eristettyihin tiloihin, joissa on betoni-, kivi- tai klinkkerilattiat. Ei suositella asennettavaksi puu-, parketti- tai laminaattipinnoille eikä lastulevyn päälle. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 3,4 mm. Lattialämmitystasoitetta on oltava vähintään 5 mm. Pakkauksessa on lattialämmitysmatto, alumiiniteippiä ja taipuisa asennusputki anturia varten. Nimellisjännite on 230 V. Kylmäkaapelin pituus on 4 m. Alin asennuslämpötila on + 5 o C. ThinMatin leveys on 48 cm. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinMat160.1, 160 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM ThinMat160.2, 320 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM ThinMat160.3, 480 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM ThinMat160.4, 640 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM ThinMat160.5, 800 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM ThinMat160.8, 1280 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM ThinMat160.10, 1600 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM

23 Lattialämmitys ThinKit+T-lattialämmityspakkaus lattialämmitystermostaatilla ThinKit on suunniteltu pienten ja sokkeloisten tilojen lattialämmitykseen. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 4,2 mm. Lattialämmitystasoitetta on oltava vähintään 5 mm. Tuotetta voidaan käyttää kaikkien lattiapintamateriaalien kanssa, mutta kaapeli tulee asentaa palamattoman pinnan päälle. Pakkauksessa on lattialämmityskaapeli, lattialämmitystermostaatti, anturi, taipuisa anturiputki ja asennusteippiä. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on o C, IP31. Kylmäkaapelin pituus on 3 m. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinKit1, 130 W, 13,5 m, 0,9-1,6 m 2 EFHTK1+T ThinKit1,5, 150 W, 14,5 m, 1-1,9 m 2 EFHTK1.5+T ThinKit2, 220 W, 22,5 m, 1,5-2,8 m 2 EFHTK2+T ThinKit3, 280 W, 28,5 m, 1,9-3,5 m 2 EFHTK3+T ThinKit4, 400 W, 40 m, 2,7-5 m 2 EFHTK4+T ThinKit5, 450 W, 45 m, 3-5,6 m 2 EFHTK5+T ThinKit7, 690 W, 70 m, 4,6-8,6 m 2 EFHTK7+T ThinKit8, 780 W, 78,5 m, 5,2-9,8 m 2 EFHTK8+T ThinKit10, 980 W, 98 m, 6,5-12,3 m 2 EFHTK10+T ThinKit11, 1100 W, 110 m, 7,3-13,8 m 2 EFHTK11+T ThinKit16, 1650 W, 165 m, 11-20,6 m 2 EFHTK16+T

24 Tuotteet Lattialämmitys Lattialämmitystermostaatit Lattialämmitystermostaatti huonekohtaiseen lämpötilansäätöön. Nimellisvirta 10 A res. Max kuorma 2300 W. Lämpötilan kiinteä pudotus 4 o C, 230 V ohjausjännitteellä. Käyttöjännite 230 V. Säätöalue +10 o C +60 o C. Termostaatin NTCanturikaapeli on 4 m, max Ø 7,5 mm, jatkettavissa 10 m asti. Käyttölämpötila-alue -20 o C o C. Kaksinapainen kytkin. IP31. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Lattialämmitystermostaatti 10 A, anturilla. Jussi-kaluste Uppoasennuskotelo IP44 ECO10F -termostaatille Lattialämmitystermostaatti 10 A + vikavirtasuoja Jussi-kaluste ECO10FJP ECOAC44P ECO10FJW Pinta-asennuskotelo Kotelossa rasiaruuvit ja yksi potentiaalivapaa liitin. Mahdollistaa Jussi-säätimen ja muiden 1-osaisten kojeiden pinta-asennuksen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Pinta-asennuskotelo 1-osaiselle kojeelle P Yhdistelmätermostaatit Yhdistelmätermostaatti huonekohtaiseen lämpötilansäätöön. Nimellisvirta 16 A res. Max kuorma 3600 W. Ohjaus 230 V. Jännite 230 V. +10 %, -15 %, 50 Hz. Säätöalue +10 o C +50 o C (lattia), +5 o C +35 o C (huone). Lämpötilanpudotus 0 15 o C. Lämpötilannosto o C. Lattian lämpötilan rajoitus +25 o C o C. NTC-anturi 4 m, max Ø 7,5 mm, jatkettavissa 10 m asti. Käyttölämpötilaalue -20 o C o C. Kaksinapainen kytkin. IP30. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Yhdistelmätermostaatti 16 A, lattia-anturilla, Jussi-kaluste ECO16FRJP

25 Sähkölämmittimet - pistotulpalla Beta M-lämmittimet mekaanisella termostaatilla ja pistotulpalla Virtauslämmitin mekaanisella termostaatilla (6-30 o C) ja pistotulpalla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,5 o C ja sen säätäminen on helppoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 220 V V +10 % / -15 %. IP21. Sisältää seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta M-lämmitin pistotulpalla 250 W, 389 x 451 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 500 W, 389 x 585 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 750 W, 389 x 719 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 1000 W, 389 x 853 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBM02P EPHBM05P EPHBM07P EPHBM10P EPHBM15P EPHBM20P Beta E-lämmittimet elektronisella termostaatilla ja pistotulpalla Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 o C) ja pistorasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,1 o C ja sen säätäminen on helpoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 230 V, +10 % / -15 %. IP21. Sisältää seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta E-lämmitin pistotulpalla 250 W, 389 x 451 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 500 W, 389 x 585 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 750 W, 389 x 719 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 1000 W, 389 x 853 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02P EPHBE05P EPHBE07P EPHBE10P EPHBE15P EPHBE20P Beta-lämmittimen jalat Helposti asennettava jalkapari pistotulpallisille Beta-lämmittimille mahdollistavat lämmittimen käytön ilman kiinteää asennusta. Nimike Tyyppi EAN-koodi Jalkapari pistotulpallisille Beta-lämmittimille EPHBAC1P

26 Tuotteet Sähkölämmittimet - kiinteään asennukseen Beta E-lämmittimet elektronisella termostaatilla Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 o C) ja kytkentärasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,1 o C ja sen säätäminen on helpoa selkeän numeroasteikon avulla. Lämmitin on varustettu kiinteällä 5 o C lämpötilan pudotuksella. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 230 V, +10 % / -15 %. IP21. Sisältää kytkentärasian ja seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta E-lämmitin kytkentärasialla 250 W, 389 x 451 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 500 W, 389 x 585 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 750 W, 389 x 719 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 1000 W, 389 x 853 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02B EPHBE05B EPHBE07B EPHBE10B EPHBE15B EPHBE20B Roti Roiskevesitiivis lämmitin esim. pesuhuoneeseen. Pintalämpötila alle 70 o C. Elektroninen termostaatti (6-30 o C). Portaaton lämpötilan pudotus (2-20 o C). Kaksoiseristetty rakenne. Nimike Tyyppi EAN-koodi Roti-lämmitin 350 W, 400 x 500 mm ROTI Roti-lämmitin 500 W, 400 x 810 mm ROTI Lista Yhdistelmälämmitin koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Sopii matalan korkeutensa ansiosta esim. suurten ikkunoiden alle. Pintalämpötila alle 70 o C. Elektroninen termostaatti (6-30 o C). Portaaton lämpötilanpudotus (2-20 o C). Nimike Tyyppi EAN-koodi Lista-lämmitin 500 W, 200 x 1100 mm LISTA Lista-lämmitin 700 W, 200 x 1370 mm LISTA Lista-lämmitin 900 W, 200 x 1670 mm LISTA

27 Sulanapito Plug n Heat -sulanapitokaapeli Pistotulpallinen sulanapitokaapeli putkien, vesimittareiden ja muiden jäätymiselle alttiiden kohteiden sulanapitoon. Lämpökaapeli on itserajoittuvaa kaapelia, joten termostaattia ei tarvita. Voidaan asentaa myös juomavesiputkien sisäpuolelle. Nimellisjännite 230 V. Teho 9 W/m. Liitosjohdon pituus 2,5 m. IP68. Nimike Tyyppi EAN-koodi Plug n Heat -sulanapitokaapeli 2 m, 18 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 4 m, 36 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 6 m, 54 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 10 m, 90 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 15 m, 135 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 20 m, 180 W EFPPH Paineläpivienti Plug n Heat-kaapelille 1/2, 3/4 ja 1 EFPLV1P

28 CMP JWBN/2009/10000/Kuudes Kerros/Hämeen Kirjapaino Oy BUILDING TECHNOLOGY ENSTO ELECTRIC OY VECKJÄRVENTIE 1, PL PORVOO PUH FAX

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa

Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa 2 Sisällysluettelo Ensto Hybriditalo... 4 Talotekniikkaratkaisut... 6 Ilmanvaihto... 8 Lämmitys...10

Lisätiedot

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut Sisältö 1. Miksi sähkölämmitys 2. Astetta parempi ja energiatehokas 3. Sähkölämmittimet 4. Lattialämmitys 5. Termostaatit 6.

Lisätiedot

ENSTO HYBRIDITALO ENERGIATEHOKKAAT RATKAISUT MATALAENERGIARAKENTAMISEEN

ENSTO HYBRIDITALO ENERGIATEHOKKAAT RATKAISUT MATALAENERGIARAKENTAMISEEN ENSTO HYBRIDITALO ENERGIATEHOKKAAT RATKAISUT MATALAENERGIARAKENTAMISEEN 2 Ajankohtaista: Sisältö: Ensto Hybriditalo ja rakentamisen haasteet...2 Ensto Hybriditalon ratkaisut...4 Sisäilmaston hallinta...6

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI PST-itserajoittuvaa lämmityskaapelia käytetään ensisijaisesti vesijohtojen, viemäreiden, kattokaivojen, räystäskourujen, syöksytorvien tms. sulanapitoon sekä pienten tilojen

Lisätiedot

Energiatehokkaat ratkaisut

Energiatehokkaat ratkaisut Energiatehokkaat ratkaisut kerrostalon saneeraukseen Energiatehokkuus syntyy sarjasta oivalluksia Enston energiatehokkaat saneerausratkaisut lisäävät kerrostaloissa asumismukavuutta ja turvallisuutta.

Lisätiedot

TUOTEVALIKOIMA OHJEHINNAT 1.2.2009. www.pistesarjat.fi

TUOTEVALIKOIMA OHJEHINNAT 1.2.2009. www.pistesarjat.fi TUOTEVALIKOIMA OHJEHINNAT 1.2.2009 32 www.pistesarjat.fi TUOTERYHMÄT 2 Karvaamokuja 1, 00380 Helsinki. Puh. 010-4238 777 Fax. 09-346 3096 SISÄLLYSLUETTELO Adax-lämmittimet... s.6 13 seinälämmittimet...

Lisätiedot

ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI. Enston tuotteet rautakaupoissa

ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI. Enston tuotteet rautakaupoissa ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI Enston tuotteet rautakaupoissa Ensto on suomalainen perheyritys, joka valmistaa järjestelmiä ja laitteita kodin sähköistykseen. Enston tuotteille on ominaista laatu,

Lisätiedot

Astu valoon Kerrostalosaneerauksen ratkaisut

Astu valoon Kerrostalosaneerauksen ratkaisut Astu valoon Kerrostalosaneerauksen ratkaisut Enston ratkaisut kerrostalosaneeraukseen Kerrostalosaneerauksen aikataulut, määräykset ja budjetit kiristyvät jatkuvasti. Nyt saat kaikki yhteensopivat ratkaisut

Lisätiedot

Mukavien, lämpimien lattioiden käsikirja

Mukavien, lämpimien lattioiden käsikirja R Mukavien, lämpimien lattioiden käsikirja Helppo suunnitella, nopea asentaa ja luotettava käyttää Lämpimistä jaloista nauttii koko keho Kävele paljain jaloin kotonasi, mukavilla lämpimillä lattioilla

Lisätiedot

Polarheat Oy. Polarheat Oy:n tuoteperhe koostuu Infraheat-lämpöelementeistä,

Polarheat Oy. Polarheat Oy:n tuoteperhe koostuu Infraheat-lämpöelementeistä, Polarheat Oy Polarheat Oy:n tuoteperhe koostuu Infraheat-lämpöelementeistä, säätimistä, lämmityskaapeleista, valaisinlämmittimistä, matala-, keski- ja korkealämpöpaneeleista sekä lattialämmitysjärjestelmistä.

Lisätiedot

Kiinteistöjen kaapeliratkaisut TUOTEVALIKOIMA 2014

Kiinteistöjen kaapeliratkaisut TUOTEVALIKOIMA 2014 Kiinteistöjen kaapeliratkaisut 36 TUOTEVALIKOIMA 2014 YHTEYSTIEDOT: Myynti: 010 423 8770 Faksi: 09 346 3095 Sähköposti: myynti@pistesarjat.fi, info@pistesarjat.fi Internet: www.pistesarjat.fi, www.sulanapito.fi,

Lisätiedot

Kiinteistöjen kaapeliratkaisut www.pistesarjat.fi. Sulanapidon ja sähkölämmityksen tuotteet

Kiinteistöjen kaapeliratkaisut www.pistesarjat.fi. Sulanapidon ja sähkölämmityksen tuotteet 34 T U O T E VA L I KO I M A 2 0 1 2 Kiinteistöjen kaapeliratkaisut www.pistesarjat.fi Sulanapidon ja sähkölämmityksen tuotteet 1 YHTEYSTIEDOT: Myynti: 010 423 8770 Faksi: 09 346 3095 Sähköposti: myynti@pistesarjat.fi,

Lisätiedot

Ihana ja energiaa säästävä lattialämmitys! lattialämmitys kuvasto

Ihana ja energiaa säästävä lattialämmitys! lattialämmitys kuvasto Ihana ja energiaa säästävä lattialämmitys! lattialämmitys kuvasto 1 2 Merkitsemme eniten energiaa säästävät tuotteemme perhossymbolilla. sisällysluettelo 05 / 06 / 08 / 10 / 12 / 14 / 16 / LÄMPÖÄ, JOKA

Lisätiedot

Tuoteluettelo 21.14. Lämpökaapelit ja ohjauslaitteet sulanapitoon ja lattialämmitykseen uudisrakennuksiin, saneeraukseen ja teollisuuteen.

Tuoteluettelo 21.14. Lämpökaapelit ja ohjauslaitteet sulanapitoon ja lattialämmitykseen uudisrakennuksiin, saneeraukseen ja teollisuuteen. Löydät meidät myös netistä osoitteesta: www.devi.fi Tuoteluettelo 21.14 Lämpökaapelit ja ohjauslaitteet sulanapitoon ja lattialämmitykseen uudisrakennuksiin, saneeraukseen ja teollisuuteen. Intelligent

Lisätiedot

Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa

Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa 2 Sisällysluettelo Ensto Hybriditalo... 4 Talotekniikkaratkaisut... 6 Ilmanvaihto... 8 Lämmitys...10

Lisätiedot

Lattialämmitysratkaisuilla mukavaa ja energiatehokasta asumista

Lattialämmitysratkaisuilla mukavaa ja energiatehokasta asumista Lattialämmitysratkaisuilla mukavaa ja energiatehokasta asumista vesikiertoinen lattialämmitys ja -viilennys laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. Käytä energiasi oikein. Uponor KOTI

Lisätiedot

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMIEN VERTAILU

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMIEN VERTAILU Vesa Roivainen PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMIEN VERTAILU Opinnäytetyö Sähkötekniikka Tammikuu 2012 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 15.1.2012 Tekijä(t) Vesa Roivainen Nimeke Pientalon lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Säilytä nämä ohjeet lattialämmityssuunnitelmien mukana

Säilytä nämä ohjeet lattialämmityssuunnitelmien mukana Sisällys 1. WehoFloor-lattialämmitysjärjestelmä...3 1.1 Toimituksen vastaanottaminen 1.2 Lattialämmityssuunnitelma 1.3 Lattialämmitysputket 2. Suunnittelu- ja mitoitusperiaatteet...4 2.1 Putkitus 3. WehoFloor-järjestelmän

Lisätiedot

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1 PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1 Sisältö 4 Valitse harkiten 5 Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen 6 Mihin energiaa tarvitaan? 7 Matalaenergia- ja passiivitalot yleistyvät 8 Toimiva kokonaisuus syntyy hyvällä

Lisätiedot

Sähkö yhdistää. Suomen suurin on myös Suomen paikallisin. Lämmitys Valaistus Turvallisuus. Sähköistä osaamista 2012-2013. Lue lisää: www.elfin.

Sähkö yhdistää. Suomen suurin on myös Suomen paikallisin. Lämmitys Valaistus Turvallisuus. Sähköistä osaamista 2012-2013. Lue lisää: www.elfin. AMP979 Sähköistä osaamista 2012-2013 Lämmitys Valaistus Turvallisuus Sähkö yhdistää Suomen suurin on myös Suomen paikallisin Lue lisää: www.elfin.fi Elfin tuo koteihin lämpöä, valoa ja turvallisuutta lähes

Lisätiedot

Glamox-lämmitys - sillä se kannattaa

Glamox-lämmitys - sillä se kannattaa GLAMOX LÄMMITYS sillä se kannattaa Glamox-lämmitys - sillä se kannattaa Säilytä lämpö, vähennä kustannuksia Tutkimusten mukaan lämmitykseen kuluvaa energiaa voidaan säästää 25% alentamalla lämpötilaa päivällä

Lisätiedot

news Toimitukselta Tässä numerossa...

news Toimitukselta Tässä numerossa... news NRO 3 MARRASKUU 2002 Toimitukselta Kulunut kesä ja alkusyksy oli Suomessa lämpimin miesmuistiin. Kesää seuraa kuitenkin aina talvi, alkaa lämmityskausi ja liukkaat kelit. Tässä numerossa tutustut

Lisätiedot

Asennusohje. Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli

Asennusohje. Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli FI Asennusohje Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli 1 Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli on ensisijaisesti tarkoitettu saneeraukseen missä ei haluta lattian pinnan nousevan paljon.

Lisätiedot

Jäätymättömät putkistot

Jäätymättömät putkistot E r i s t e t y t p u t k i s to - jä r j e s t e l m ät s u u n n i t t e lu j a a s e n n u s Jäätymättömät putkistot 0 0 00 Sisällysluettelo Uponor Supra Plus Yleistä... Tekniset tiedot... Rakenne...

Lisätiedot

Suunnitteluohje. Suunnittelu. Lämmöntarve. Matalaenergiatalo. Pienenergiatalo. Passiivitalo, Nollaenergiatalo, Lähes nollaenergiatalo

Suunnitteluohje. Suunnittelu. Lämmöntarve. Matalaenergiatalo. Pienenergiatalo. Passiivitalo, Nollaenergiatalo, Lähes nollaenergiatalo Suunnitteluohje Suunnittelu Jotta lattialämmitysjärjestelmästä saataisiin paras mahdollinen hyöty, pitää se mitoittaa tarkasti. Seuraavat suunnitteluohjeet on tarkoitettu avuksi suunniteltaessa LK Lattialämmitysjärjestelmää.

Lisätiedot

WARMIA-LATTIALÄMMITYKSEN TEKNISEN TIETOPAKETIN SISÄLTÖ

WARMIA-LATTIALÄMMITYKSEN TEKNISEN TIETOPAKETIN SISÄLTÖ TEKNINEN OHJE 2014 WARMIA-tekniikka 2 WARMIA-LATTIALÄMMITYKSEN TEKNISEN TIETOPAKETIN SISÄLTÖ Perusedellytykset laadukkaalle lattialämmitykselle 3 Lattiarakenteet 3 WARMIA-lattialämmityksen rakentamisen

Lisätiedot

Öljylämmittäjän Palveluopas 2010

Öljylämmittäjän Palveluopas 2010 Kaikki hyvän lämmön laitteet, varusteet ja palvelut Öljylämmittäjän Palveluopas 2010 Lämmöllä www.lammolla.fi/palveluopas Lämmöllä Hyötytietoa rakentajalle ja remontoijalle Öljylämmittäjän Palveluopas

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Vesikiertoisen lattialämmityksen perusteet. Käsikirja DANFOSS HEATING SOLUTIONS

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Vesikiertoisen lattialämmityksen perusteet. Käsikirja DANFOSS HEATING SOLUTIONS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DANFOSS HEATING SOLUTIONS Käsikirja 2 Vesikiertoisen lattialämmityksen perusteet Lattian alle asennettava lämmitys on viime vuosina jatkuvasti kasvattanut suosiotaan, sillä

Lisätiedot