SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT"

Transkriptio

1 SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

2 Opastus ja ohjeistus Sähkölämmitys on tulevaisuuden valinta Sähkölämmitys on vaivaton, luotettava ja tarpeiden mukaan joustava tapa lämmittää koti. Hyvin eristetyissä sekä matala- ja passiivienergiataloissa sähkön edut korostuvat entisestään. Sähkölämmitys ja energiatehokas rakentaminen täydentävät toisiaan. Energiansäästöjärjestö Motivan selvitysten mukaan sähkölämmitys on pientaloissa edullisin tapa lämmittää, kun huomioidaan vuotuiset käyttö- ja huoltokustannukset. Enston lämmitystuotteiden helppokäyttöisyys on tärkeä osa energiatehokkuutta vain siten päivittäiset pienet energiansäästötoimet tulevat osaksi arkea ja kasvavat vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Ei siis ihme, että kaksi kolmesta rakentajasta valitsee juuri sähkölämmityksen. >

3 Taloudellinen ja toimiva Sähkölämmityksessä energia muuttuu lämmöksi korkealla hyötysuhteella. Energian kulutus voidaan optimoida tarkalla ohjauksella. Ei vaadi suuria investointeja, määräaikaishuoltoja tai erityisiä teknisiä tiloja. Kaikki kodin neliöt jäävät asumiselle. Monipuolinen Mahdollisuus yhdistää erilaisia sähkölämmitystapoja tarpeiden mukaan. Soveltuu kodin kaikkiin tiloihin ja on helppo asentaa myös jälkikäteen. Vaivaton Helppo ja edullinen tapa uudistaa lämmitysjärjestelmä silloin, kun vanha järjestelmä on uudistamisen tarpeessa. Huollon tarve on olematon. Vian ilmetessä sähkölämmitys on helppo korjata. Myönnämme tuotteillemme takuun Termostaatit Sähkölämmittimet Lattialämmitysmatot ja -kaapelit Sulanapitokaapelit 2 vuotta 5 vuotta 10 vuotta 10 vuotta

4 Opastus ja ohjeistus Sähkölämmityksen suunnittelu Hyvin suunniteltu ja toteutettu kodin sähköistys säästää tuntuvasti energiaa ja muuntuu joustavasti kodin tarpeiden mukana. Sähkölämmityksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella, jotta ratkaisusta tulee selkeä ja energiataloudellinen.

5 Selkeys Kodin sähköistystarpeita kartoittaessa kannattaa ennakoida perheen tulevia tarpeita; mitä eri tiloissa tehdään, miten tilat sisustetaan ja miten tilojen käyttö voi tulevaisuudessa muuttua. Energiataloudellisuus Energiatehokkuuteen kannattaa panostaa. Siihen sijoitetut rahat palaavat nopeasti takaisin korkojen kera. Remontoitaessa kannattaa harkita toimivienkin sähkölämmittimien vaihtamista uudempiin, sillä nykyaikaiset Ensto-lämmittimet ovat vanhoja laitteita merkittävästi turvallisempia ja taloudellisempia. Asuinmukavuus Sähkölämmitys suunnitellaan huonetiloittain. Asumisviihtyvyyden kannalta paras tulos saadaan yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja. Jokaiseen huoneeseen voidaan säätää haluttu lämpötila. Sähkölämmitys voidaan piilottaa rakenteisiin tai jättää näkyviin. Jos remontissa muutetaan huonetiloja, voi olla edullisempaa purkaa kaikki entinen ja rakentaa tilalle uusi, nykyaikainen sähköjärjestelmä. Toisinaan taas riittää, että uudet johdot piilotetaan esimerkiksi seinälistojen alle.

6 Lämmitysratkaisut Lattialämmitys Lattialämmitys on miellyttävä ratkaisu, joka sopii kaikkiin kodin tiloihin. Lämmityslaitteet ovat piilossa ja lämpötila jakautuu tasaisesti laajalle alueelle.

7 Luotettava ja huoleton Erittäin turvallinen. Lattialämmitystuotteet asennetaan kiinteästi rakenteiden sisään. Huoleton; lattialämmitys ei vaadi huoltoa. Se ei jäädy kovillakaan pakkasilla, eikä aiheuta vesivahinkoja. Lämmitetty lattia nopeuttaa kosteissa tiloissa lattiapinnan kuivumista ja ehkäisee kosteusongelmien syntymistä. Korkea hyötysu hde Sähköinen lattialämmitysjärjestelmä käyttää energiaa tehokkaasti. Huoneiden lämmitystä säädellään termostaattien avulla. Lattialämmön ansiosta asunnon muu lämmitys voidaan säätää alhaisemmaksi. Näin voidaan saavuttaa jopa % energiasäästö. Puhdas huoneilma Lattialämmitys tasoittaa ilman liikettä ja vähentää pölyn kiertoa huoneessa. Tuloksena on lattiavedon poistuminen ja ihanteellinen huoneilma allergikoille. Joustava Voidaan toteuttaa joko suorana tai osittain varaavana. Varaavalla lämmityksellä voidaan hyödyntää yösähköä. Sisustajan mieleen; piilotetut lämmityslaitteet jättävät tilan huonekaluille. Sopii kaikkiin kodin tiloihin. Enston valikoimasta löytyy sopiva tuote rakennusvaiheen, huonetilan koon, lämmtystarpeen, lattiarakenteen ja lattiamateriaalin mukaisesti.

8 Lämmitysratkaisut Sähkölämmittimet Sähkölämmittimet ovat yleisin sähkölämmitysratkaisu. Ne muuntavat sähköenergian lämmöksi juuri siellä, missä lämpöä tarvitaan. Enston kotimaiset sähkölämmittimet eivät vaadi rakentamisen erikoisratkaisuja ja sopivat siksi hyvin myös peruskorjauskohteisiin.

9 Energiatehokas KOTIMAINEN Erinomainen hyötysuhde. Energia muuttuu lähes sataprosenttisesti lämmöksi. Tarkat termostaatit reagoivat nopeasti lämpötilan muutoksiin ja säästävät energiaa. Alhainen lämpöhäviö. Sähkölämmittimet lämmittävät ensisijaisesti huoneilmaa eikä ympäröiviä rakenteita. Turvallinen ja toimintavarma Enston sähkölämmittimien pintalämpötila on aina enintään 70 C, siksi huonepöly ei pala lämmittimen vastuksessa. Sisäänrakennettu ylikuumenemissuoja kytkee lämmittimen pois päältä poikkeustilanteessa. Enston valikoimasta löytyvät toimintavarmat ja turvalliset sähkölämmittimet sekä kuivaan että kosteaan tilaan. Helppo asentaa Vaivaton asentaa, huoltaa ja korjata. Pistotulpallisten sähkölämmittimien asennuksessa ei tarvitse käyttää sähköasentajaa. Kodin vanhojen sähkölämmittimien vaihtaminen uusiin, elektronisella termostaatilla varustettuihin lämmittimiin on helppo tapa parantaa kodin energiatehokkuutta. Lämmittimen vaihtaminen on ammattilaiselle siisti ja nopea työ, joka on investointinakin hyvin kannattava.

10 Lämmitysratkaisut Sulanapito Enston sulanapitoratkaisut huolehtivat, että vesiputket, kulkuväylät, ajoluiskat, sadevesiviemärit ja vesikourut pysyvät käyttökunnossa kaikissa sääolosuhteissa. Sulanapito on vaivaton toteuttaa lämpökaapeleilla.

11 Vesiputkien sulanapito Kaikki jäätymiselle alttiin putket on hyvä suojata lämpökaapeleilla, jotta niiden rikkoutumisista aiheutuvat vahingot voitaisiin välttää. Putkistot voidaan suojata lämpökaapelilla niin sisä- kuin ulkotiloissa. Enston valikoimasta löytyy ratkaisut sekä muovi- että metalliputkien sulanapitoon. Sadevesijärjestelmän sulanapito Räystäisiin, kattokouruihin ja sadeviemäreihin asennetut lämpökaapelit varmistavat, että vesi ei jäädy katolle pakkasellakaan. Näin rakenteisiin ei muodostu vaarallisia jää- tai lumikasautumia. Ulkoalueiden sulanapito Pihakulkuteiden sulanapito on helppo toteuttaa lämpökaapeleiden ja sulanapitoverkkojen avulla. Näin varmistetaan turvallinen ja esteetön liikkuminen.

12 Ohjausratkaisut Lämmityksen ohjaus Lämmityksen tarkka ja nopeasti reagoiva ohjaus varmistaa huoneen optimaalisen lämmön. Lämmityksen ohjaus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jotta siihen löytää parhaat ratkaisut. Lisätietoja ohjausmahdollisuuksista saat sähkösuunnittelijalta tai muilta sähköalan ammattilaisilta.

13 Lämmön ohjaus Huonekohtaista lämmitystä voi ohjata lattia-, huone- ja yhdistelmätermostaateilla. Kun joka huoneessa on oma termostaatti, voidaan eri tiloille valita huoneen käyttöön sopiva lämpötila. Esimerkiksi kylpyhuoneissa lämpötila voi olla korkeampi ja makuuhuoneissa matalampi. Sulanapidon ohjaus Ulkoalueiden, sadevesijärjestelmien ja putkien sulanapitoa voi ohjata ohjauslaitteella. Ohjaus mahdollistaa edullisemman yösähkön käytön ulkoalueiden sulanapidossa. Enston valikoimista löytyy täysautomaattisia sulanapitosäätimiä sekä erilaisia lämpötila-antureja ja jäätunnistimia. Sähköistyksen ohjaus Kaikki kodin sähköiset toiminnot voidaan antaa näkymättömän talonmiehen, kodinohjausjärjestelmän hoidettavaksi. Enstolta löytyy ECO600-järjestelmä kodin sähköistyksen ohjaukseen. Se soveltuu erityisesti mökille, missä tilanteisiin perustuvasta etäohjausmahdollisuudesta on hyötyä. Tekniikka tuo rakennukseen muunneltavuutta ja energian säästöä. Tarpeeton kulutus voidaan kytkeä helposti pois tinkimättä mukavuudesta ja palauttaa takaisin yhdellä painalluksella.

14 Lattialämmityksen asennus

15 Betonilattia Tassu-lattialämmityskaapeli on paras ratkaisu betonirakenteisille lattioille. Kaapeli soveltuu hyvin tiloihin, joissa betonilaatta on paksu, lämmöntarve on suuri tai kun käytetään osittain varaavaa lattialämmitystä. Alin asennuslämpötila on -15 C. Kaapeli kiinnitetään raudoitusverkkoon tai asennuslistaan niin, ettei asennusväli pääse valun aikana muuttumaan. Osittain varaava lattialämmitys Suora lattialämmitys Teho: W/m 2 Teho: W/m 2 Asennusväli: cm Asennussyvyys: 5 10 cm Asennusväli: cm Asennussyvyys: 5 cm 1. Tiivistetty sora 2. Lämmöneristys 3. Rakennuspaperi 4. Lämmityskaapeli 5. Lattia-anturi suojaputkessa 6. Betoni 7. Kosteussulku 8. Laattojen tartunta-aine 9. Askeläänieriste 10. Lattiamateriaali 11. Termostaatti Saneeraus ThinKit-lämpökaapeli tai ThinMat-lämpömatto asennetaan olemassa olevan lattiapinnan päälle käyttämällä joko verkkoa tai asennusteippiä. Vanhan lattian päälle lisätään tartunta-aine, joka soveltuu uuden laastin alustaksi. Lämpökaapelin päälle valetaan lattialämmitystasoite niin, että kaapeli on kokonaan peittynyt. Tämän jälkeen pinta tasoitetaan ja lattiapäällyste asennetaan sen päälle. ThinMat 100 W/m 2 voidaan asentaa myös vanerin ja vastaavien materiaalien päälle. Teho: W/m 2 Asennusväli: 6 12 cm 1. Vanha lattia 2. Primeri 3. Lämmitysmatto / -kaapeli 4. Lattia-anturi suojaputkessa 5. Asennusteippi 6. Lattialämmitystasoite 7. Tasoite (tarvittaessa) 8. Kosteussulku (tarvittaessa) tai primeri 9. Kiinnityslaasti 10. Askeläänieriste 11. Lattiamateriaali 12. Termostaatti

16 Suunnittelu- ja asennusohjeet Lattialämmityksen asennus

17 Kipsilevylattia ThinKit-lämpökaapeli sijoitetaan kipsilevykerroksen päälle. Ensimmäisen levykerroksen päälle asetetaan noin 25 mm:n välein kipsilevysuikaleita, joiden leveys on esi merkiksi 75 mm. Lämpökaapelit kulkevat kipsilevysuikaleiden väliin jäävissä urissa, jotka täytetään kiviainespohjaisella laastilla. Tämän päälle asennetaan erikoiskova kipsilevy. Lopuksi asennetaan mahdollinen kosteuseristys ja varsinainen pintamateriaali. Teho: W/m 2 Asennusväli: 9 14 cm 1. Kipsilevy 2. Lämmityskaapeli 3. Lattia-anturi suojaputkessa 4. Kipsilevysuikaleet 5. Lämmityskaapelin urat, jotka on täytetty kivianespohjaisella tasoitteella 6. Tasoite (tarvittaessa) 7. Erikoiskova kipsilevy 8. Kosteussulku 9. Laattojen tartunta-aine 10. Lattiamateriaali 11. Termostaatti Puulattia Puurakenteisissa lattioissa lattiapinnan ja kaapelin väliin jätetään 3 cm:n ilmarako. Tassu S -lämpökaapeli kiinnitetään eristeen päälle ilmaraossa olevaan sideverkkoon. Verkko estää lämmityskaapelia vajoamasta eristeeseen ja sen myötä ylikuumenemisen. Teho: W/m² Asennusväli: cm 1. Lämmöneristys 2. Alumiinifolio 3. Kiinnitysverkko 4. Lämmityskaapeli, Tassu S 5. Lattia-anturi suojaputkessa 6. Koolausten ylitys 7. Lattiamateriaali 8. Termostaatti

18 Suunnittelu- ja asennusohjeet Sähkölämmittimien asennus Enstolla on laaja valikoima helposti asennettavia sähkölämmittimiä.

19 Sähkölämmittimen sijoittaminen Sähkölämmitintä voi käyttää kaikissa kodin tiloissa. Usein ne sijoitetaan ikkunoiden alle, mikä estää ikkunoiden aiheuttaman vedon tunnun. Hyvä lämmitysteho edellyttää, että ilma pääsee kiertämään vapaasti lämmittimien läheisyydessä. Sopii myös saunaan. Peruslämpöä tarvitaan myös siellä. Pistotulpallisiin malleihin saatavana jalat, jotka mahdollistavat lämmittimen sijoittamisen joustavasti sinne, missä lisälämmitystä tarvitaan. Sähkölämmittimen asentaja Sähkölämmittimien pakkauksista löytyy merkintä, jonka avulla selviää, kuka voi asentaa pakkauksessa olevan tuotteen. Esim. pistotulpalla varustettu lämmitin kytketään tavalliseen pistorasiaan, eikä sen asentamiseen tarvita sähköalan ammattilaista. Sähkölämmittimen asennus Enston lämmittimet on helppo asentaa, sillä lämmittimen seinäkiinnikettä voi käyttää apuna kiinnitysreikien paikan määrityksessä. Seinätelinettä voi kallistaa imuroinnin helpottamiseksi.

20 Suunnittelu- ja asennusohjeet Sulanapidon asennus Vesiputket Asennus voidaan tehdä joko putken sisälle tai sen ulkopintaan. Muoviputkeen asennettaessa lämpökaapelin enimmäisteho on 10 W/m. Suurissa putkissa voidaan käyttää suurempitehoisia itse-rajoittuvia lämpökaapeleita tai useampia lämpökaapeleita. Vesiputkien ja putkistossa olevien laitteiden kuten vesimittareiden sulanapito on helppo toteuttaa myös jälkikäteen pistotulpallisella Ensto Plug n Heat -elementillä. Sadevesijärjestelmät Lämpökaapelit tulevat vaakakourujen pohjalle, syöksytorviin ja tarvittaessa sadevesiviemäreihin. Sulanapitoa on hyvä ohjata energiaa säästävällä ohjauslaitteella. Ulkoalueet Ulkoalueiden sulanapito on helpoin toteuttaa valmiilla Enston sulanapitoverkolla. Voidaan toteuttaa myös käyttämällä vakiovastuskaapeleita tai itserajoittuvaa lämpökaapelia. Kun ulkoalueita pidetään sähköisesti sulina, lämpökaapelit asennetaan tavallisesti pintakerroksen alla olevaan hiekkakerrokseen, betoniin tai asfalttiin. Sulatusteho saadaan maksimoitua, kun alue eristetään alapuolelta.

21

22 Tuotteet Lattialämmitys ThinMat-lattialämmitysmatto W/m 2 lattialämmitystermostaatilla Matto mukavuuslattialämmitykseen sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Pintamateriaalina voi käyttää puuta, parkettia, laminaattia, betonia, kiveä tai klinkkeriä. Soveltuu asennettavaksi lastulevyn päälle käytettäessä lattialämmitystasoitetta. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 3,4 mm. Lattialämmitystasoitteen on oltava vähintään 5 mm. Pakkauksessa on lattialämmitysmatto, lattialämmitystermostaatti, alumiiniteippiä, anturi ja taipuisa asennusputki anturia varten. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on o C, IP31. Nimellisjännite on 230 V. Kylmäkaapelin pituus on 4 m. Alin asennuslämpötila on + 5 o C. ThinMatin leveys on 48 cm. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinMat100.1, 100 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM100.1+T ThinMat100.15, 150 W, 3 m, 1,5 m 2 EFHTM T ThinMat100.2, 200 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM100.2+T ThinMat100.3, 300 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM100.3+T ThinMat100.4, 400 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM100.4+T ThinMat100.5, 500 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM100.5+T ThinMat100.6, 590 W, 12 m, 6 m 2 EFHTM100.6+T ThinMat100.8, 800 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM100.8+T ThinMat100.10, 1000 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM T ThinMat100.12, 1200 W, 24 m, 12 m 2 EFHTM T ThinMat-lattialämmitysmatto W/m 2 ilman termostaattia Matto heikommin eristettyihin tiloihin, joissa on betoni-, kivi- tai klinkkerilattiat. Ei suositella asennettavaksi puu-, parketti- tai laminaattipinnoille eikä lastulevyn päälle. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 3,4 mm. Lattialämmitystasoitetta on oltava vähintään 5 mm. Pakkauksessa on lattialämmitysmatto, alumiiniteippiä ja taipuisa asennusputki anturia varten. Nimellisjännite on 230 V. Kylmäkaapelin pituus on 4 m. Alin asennuslämpötila on + 5 o C. ThinMatin leveys on 48 cm. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinMat160.1, 160 W, 2 m, 1 m 2 EFHTM ThinMat160.2, 320 W, 4 m, 2 m 2 EFHTM ThinMat160.3, 480 W, 6 m, 3 m 2 EFHTM ThinMat160.4, 640 W, 8 m, 4 m 2 EFHTM ThinMat160.5, 800 W, 10 m, 5 m 2 EFHTM ThinMat160.8, 1280 W, 16 m, 8 m 2 EFHTM ThinMat160.10, 1600 W, 20 m, 10 m 2 EFHTM

23 Lattialämmitys ThinKit+T-lattialämmityspakkaus lattialämmitystermostaatilla ThinKit on suunniteltu pienten ja sokkeloisten tilojen lattialämmitykseen. Kaapeli on pyöreä ja halkaisijaltaan vain 4,2 mm. Lattialämmitystasoitetta on oltava vähintään 5 mm. Tuotetta voidaan käyttää kaikkien lattiapintamateriaalien kanssa, mutta kaapeli tulee asentaa palamattoman pinnan päälle. Pakkauksessa on lattialämmityskaapeli, lattialämmitystermostaatti, anturi, taipuisa anturiputki ja asennusteippiä. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on o C, IP31. Kylmäkaapelin pituus on 3 m. Nimike Tyyppi EAN-koodi ThinKit1, 130 W, 13,5 m, 0,9-1,6 m 2 EFHTK1+T ThinKit1,5, 150 W, 14,5 m, 1-1,9 m 2 EFHTK1.5+T ThinKit2, 220 W, 22,5 m, 1,5-2,8 m 2 EFHTK2+T ThinKit3, 280 W, 28,5 m, 1,9-3,5 m 2 EFHTK3+T ThinKit4, 400 W, 40 m, 2,7-5 m 2 EFHTK4+T ThinKit5, 450 W, 45 m, 3-5,6 m 2 EFHTK5+T ThinKit7, 690 W, 70 m, 4,6-8,6 m 2 EFHTK7+T ThinKit8, 780 W, 78,5 m, 5,2-9,8 m 2 EFHTK8+T ThinKit10, 980 W, 98 m, 6,5-12,3 m 2 EFHTK10+T ThinKit11, 1100 W, 110 m, 7,3-13,8 m 2 EFHTK11+T ThinKit16, 1650 W, 165 m, 11-20,6 m 2 EFHTK16+T

24 Tuotteet Lattialämmitys Lattialämmitystermostaatit Lattialämmitystermostaatti huonekohtaiseen lämpötilansäätöön. Nimellisvirta 10 A res. Max kuorma 2300 W. Lämpötilan kiinteä pudotus 4 o C, 230 V ohjausjännitteellä. Käyttöjännite 230 V. Säätöalue +10 o C +60 o C. Termostaatin NTCanturikaapeli on 4 m, max Ø 7,5 mm, jatkettavissa 10 m asti. Käyttölämpötila-alue -20 o C o C. Kaksinapainen kytkin. IP31. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Lattialämmitystermostaatti 10 A, anturilla. Jussi-kaluste Uppoasennuskotelo IP44 ECO10F -termostaatille Lattialämmitystermostaatti 10 A + vikavirtasuoja Jussi-kaluste ECO10FJP ECOAC44P ECO10FJW Pinta-asennuskotelo Kotelossa rasiaruuvit ja yksi potentiaalivapaa liitin. Mahdollistaa Jussi-säätimen ja muiden 1-osaisten kojeiden pinta-asennuksen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Pinta-asennuskotelo 1-osaiselle kojeelle P Yhdistelmätermostaatit Yhdistelmätermostaatti huonekohtaiseen lämpötilansäätöön. Nimellisvirta 16 A res. Max kuorma 3600 W. Ohjaus 230 V. Jännite 230 V. +10 %, -15 %, 50 Hz. Säätöalue +10 o C +50 o C (lattia), +5 o C +35 o C (huone). Lämpötilanpudotus 0 15 o C. Lämpötilannosto o C. Lattian lämpötilan rajoitus +25 o C o C. NTC-anturi 4 m, max Ø 7,5 mm, jatkettavissa 10 m asti. Käyttölämpötilaalue -20 o C o C. Kaksinapainen kytkin. IP30. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Yhdistelmätermostaatti 16 A, lattia-anturilla, Jussi-kaluste ECO16FRJP

25 Sähkölämmittimet - pistotulpalla Beta M-lämmittimet mekaanisella termostaatilla ja pistotulpalla Virtauslämmitin mekaanisella termostaatilla (6-30 o C) ja pistotulpalla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,5 o C ja sen säätäminen on helppoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 220 V V +10 % / -15 %. IP21. Sisältää seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta M-lämmitin pistotulpalla 250 W, 389 x 451 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 500 W, 389 x 585 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 750 W, 389 x 719 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 1000 W, 389 x 853 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta M-lämmitin pistotulpalla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBM02P EPHBM05P EPHBM07P EPHBM10P EPHBM15P EPHBM20P Beta E-lämmittimet elektronisella termostaatilla ja pistotulpalla Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 o C) ja pistorasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,1 o C ja sen säätäminen on helpoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 230 V, +10 % / -15 %. IP21. Sisältää seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta E-lämmitin pistotulpalla 250 W, 389 x 451 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 500 W, 389 x 585 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 750 W, 389 x 719 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 1000 W, 389 x 853 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E-lämmitin pistotulpalla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02P EPHBE05P EPHBE07P EPHBE10P EPHBE15P EPHBE20P Beta-lämmittimen jalat Helposti asennettava jalkapari pistotulpallisille Beta-lämmittimille mahdollistavat lämmittimen käytön ilman kiinteää asennusta. Nimike Tyyppi EAN-koodi Jalkapari pistotulpallisille Beta-lämmittimille EPHBAC1P

26 Tuotteet Sähkölämmittimet - kiinteään asennukseen Beta E-lämmittimet elektronisella termostaatilla Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 o C) ja kytkentärasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,1 o C ja sen säätäminen on helpoa selkeän numeroasteikon avulla. Lämmitin on varustettu kiinteällä 5 o C lämpötilan pudotuksella. Pintalämpötila alle 60 o C. Käyttöjännite 230 V, +10 % / -15 %. IP21. Sisältää kytkentärasian ja seinäkiinnitystelineen. NIMIKE TYYPPI EAN-koodi Beta E-lämmitin kytkentärasialla 250 W, 389 x 451 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 500 W, 389 x 585 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 750 W, 389 x 719 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 1000 W, 389 x 853 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 1500 W, 389 x 1121 mm Beta E-lämmitin kytkentärasialla 2000 W, 389 x 1523 mm EPHBE02B EPHBE05B EPHBE07B EPHBE10B EPHBE15B EPHBE20B Roti Roiskevesitiivis lämmitin esim. pesuhuoneeseen. Pintalämpötila alle 70 o C. Elektroninen termostaatti (6-30 o C). Portaaton lämpötilan pudotus (2-20 o C). Kaksoiseristetty rakenne. Nimike Tyyppi EAN-koodi Roti-lämmitin 350 W, 400 x 500 mm ROTI Roti-lämmitin 500 W, 400 x 810 mm ROTI Lista Yhdistelmälämmitin koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Sopii matalan korkeutensa ansiosta esim. suurten ikkunoiden alle. Pintalämpötila alle 70 o C. Elektroninen termostaatti (6-30 o C). Portaaton lämpötilanpudotus (2-20 o C). Nimike Tyyppi EAN-koodi Lista-lämmitin 500 W, 200 x 1100 mm LISTA Lista-lämmitin 700 W, 200 x 1370 mm LISTA Lista-lämmitin 900 W, 200 x 1670 mm LISTA

27 Sulanapito Plug n Heat -sulanapitokaapeli Pistotulpallinen sulanapitokaapeli putkien, vesimittareiden ja muiden jäätymiselle alttiiden kohteiden sulanapitoon. Lämpökaapeli on itserajoittuvaa kaapelia, joten termostaattia ei tarvita. Voidaan asentaa myös juomavesiputkien sisäpuolelle. Nimellisjännite 230 V. Teho 9 W/m. Liitosjohdon pituus 2,5 m. IP68. Nimike Tyyppi EAN-koodi Plug n Heat -sulanapitokaapeli 2 m, 18 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 4 m, 36 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 6 m, 54 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 10 m, 90 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 15 m, 135 W EFPPH Plug n Heat -sulanapitokaapeli 20 m, 180 W EFPPH Paineläpivienti Plug n Heat-kaapelille 1/2, 3/4 ja 1 EFPLV1P

28 CMP JWBN/2009/10000/Kuudes Kerros/Hämeen Kirjapaino Oy BUILDING TECHNOLOGY ENSTO ELECTRIC OY VECKJÄRVENTIE 1, PL PORVOO PUH FAX

Sähkölämmitys- ja sulanapitoratkaisut

Sähkölämmitys- ja sulanapitoratkaisut Sähkölämmitys- ja sulanapitoratkaisut Ensto Hybriditalo Hybriditalo on Enston talotekniikkaratkaisu energiatehokkaaseen rakentamiseen ja remontointiin. Se sisältää ilmanvaihdon, lämmityksen, energiankulutuksen

Lisätiedot

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut Sisältö 1. Miksi sähkölämmitys 2. Astetta parempi ja energiatehokas 3. Sähkölämmittimet 4. Lattialämmitys 5. Termostaatit 6.

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut Sisältö 1. Miksi Enston sulanapitoratkaisut 2. Sulanapitokaapelit ja -verkot 3. Sulanapidon ohjaus 4. Kiinnitys- ja asennustarvikkeet

Lisätiedot

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-lämmityskaapeleilla toteutat helposti ja nopeasti omakotitaloissa, tehdaskiinteistöissä yms. vastaavissa betonilla valetuissa lattioissa nykyaikaisen ja

Lisätiedot

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sileka lämmittää Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sähkölämmön asiantuntija SILEKA-lattialämmitys Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Lisätiedot

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 JO-EL lattialämmitysmatto, kytkentä 230 V termostaattiin JO-EL lattialämmitysmatto on tehokas lämmitysjärjestelmä vieden vain vähän tilaa. Matto

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin KIMA GG 10 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu

Lisätiedot

Tuoteluettelo Building Technology

Tuoteluettelo Building Technology Tuoteluettelo Building Technology keskukset 1 Lämmitys 2 Ohjausjärjestelmät 3 Valaistus 4 Sähköauton lataus 5 EnstoNet-asennusjärjestelmä 6 Ensto Workpoint työpisteen sähköistykseen 7 Kytkentätarvikkeet

Lisätiedot

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 3 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet: Osittain varaava

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN 2. HUOLETON LVI lämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsija paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje

KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vaipallinen lämpökaapeli suojapunoksella asennettuna mattoon 2 m:n kylmäkaapeli 2 x 0,75 mm

Lisätiedot

T2REFLECTA HELPPO ASENTAA TEHOKASTA LATTIALÄMPÖÄ ERISTELEVYN AVULLA

T2REFLECTA HELPPO ASENTAA TEHOKASTA LATTIALÄMPÖÄ ERISTELEVYN AVULLA T2REFLECTA HELPPO ASENTAA TEHOKASTA LATTIALÄMPÖÄ ERISTELEVYN AVULLA T2 RED ON ITSESÄÄTYVÄ T2 Red on lattialämpökaapeli, jonka jokainen millimetri säätää tehonsa lämmitystarpeen mukaan. Ikkunoiden alle

Lisätiedot

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Ligo-lämmityskaapelin asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli, sis. kylmäpään: MMJ 3 x 1,5 S 2 m. Teho 20 W/m +10 C, 230 V AC. Itserajoittuva

Lisätiedot

PST 18 W/m -lämpökaapelin asennusohje

PST 18 W/m -lämpökaapelin asennusohje PST 18 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin PST 18 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 18 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet: Lattialämmitys

Lisätiedot

WehoFloorlattialämmitysjärjestelmä

WehoFloorlattialämmitysjärjestelmä WehoFloorlattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

T2RED ÄLYKÄS LÄMPÖKAAPELI

T2RED ÄLYKÄS LÄMPÖKAAPELI ÄLYKÄS LÄMPÖKAAPELI ON ITSESÄÄTYVÄ T2 Red on lattialämpökaapeli, jonka jokainen millimetri säätää tehonsa lämmitystarpeen mukaan. Ikkunoiden alle ja ovien eteen ei muodostu kylmiä alueita, ja kastunut

Lisätiedot

Esimerkki: Lattialämmitysratkaisu LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE

Esimerkki: Lattialämmitysratkaisu LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE Esimerkki: Lattialämmitysratkaisu LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE 1. Lämmitysjärjestelmän kuvaus Rakennuksessa on sähkölämmittimillä toteutetettu lämmitysjärjestelmä. Pesutiloissa ja kodinhoitohuoneessa

Lisätiedot

T2BLUE OHUT JA JOUSTAVA LÄMPÖKAAPELI UUTUUS! T2Blue - nyt myös perinteisesti betonivaluun!

T2BLUE OHUT JA JOUSTAVA LÄMPÖKAAPELI UUTUUS! T2Blue - nyt myös perinteisesti betonivaluun! T2BLUE OHUT JA JOUSTAVA LÄMPÖKAAPELI UUTUUS! T2Blue - nyt myös perinteisesti betonivaluun! T2Blue T2Blue T2BLUE NYT ON KAKSI VAIHTOEHTOA T2Blue lämpökaapelista löytyy nyt kaksi eri vaihtoehtoa T2Blue-10

Lisätiedot

PST-saneerausmaton asennusohje. 100 W/m

PST-saneerausmaton asennusohje. 100 W/m PST-saneerausmaton asennusohje 100 W/m PST-saneerausmaton asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vaipallinen lämpökaapeli suojapunoksella asennettuna mattoon 2 2 m:n kylmäkaapeli 2 x 0, 75 mm + suojapunos

Lisätiedot

SILE-lattialämmityskaapeli. asennusohje

SILE-lattialämmityskaapeli. asennusohje SILE-lattialämmityskaapeli 20W/m asennusohje SILE-lattialämmityskaapeli 20 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 20 W/m, 230 V AC Käyttökohteet: Lattialämmitys

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU 1. Tilan lämpöhäviöt lasketaan huone- tai tilakohtaisesti. Lämmittimen valinta voidaan tehdä huonelämmityksen tehontarpeen mukaan, koska lämmittimien hyötysuhde on n.

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132 FI Asennusohjeet Devireg 130, 131 ja 132 Sisältö: 1. Käyttökohteet ja toiminto 2. Asennusohjeet a. Lattia-anturin asennus, Devireg 130 ja 132 b. Asennuskohde, Devireg 130,131 j 132 c. Kytkentäkaaviot,

Lisätiedot

PST-KAKSIJOHDIN- LÄMPÖKAAPELIN ASENNUSOHJE. Sulanapitoon

PST-KAKSIJOHDIN- LÄMPÖKAAPELIN ASENNUSOHJE. Sulanapitoon PST-KAKSIJOHDIN- LÄMPÖKAAPELIN ASENNUSOHJE Sulanapitoon PST-kaksijohdinlämpökaapelien asennusohje sulanapitoon Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vakiovastuslämpökaapeli Maksimiteho 25 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet:

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Kotimaiset PE-X lattialämmitysputket VIIHTYISÄ Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

ULKOALUEIDEN SULANAPITOKAAPELI

ULKOALUEIDEN SULANAPITOKAAPELI ULKOALUEIDEN SULANAPITOKAAPELI PST 30 SULANAPITOKAAPELI PST30 sulanapitokaapelin ensisijaiset käyttökohteet ovat ulkoalueiden, ajoluiskien, lastauslaitureiden ja vastaavien sulanapitolämmitykset. PST 30

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

Copyright Pistesarjat Oy

Copyright Pistesarjat Oy Copyright Pistesarjat Oy BET betonin kovetus kaapeli BET-betonin kovetus kaapelia käytetään betonivalun kovettamiseen ja jäätymisen estämiseen kun työmaan lämpötila on alle 5 C Kaksijohdin lämpökaapeli,

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys RBM Vesikiertoinen lattialämmitys Oikea lämmön jakautuminen Lämpöä asumiseen, työhön ja vapaa-aikaan. Lattialämmityksessä suuri lämmin lattiapinta-ala levittää lämmön tasaisesti koko huonetilaan. Lämmin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

Asennusohje. devikit saneerauskaapeli. www.devi.com. intelligent varme

Asennusohje. devikit saneerauskaapeli. www.devi.com. intelligent varme FI Asennusohje devikit saneerauskaapeli www.devi.com intelligent varme devikit saneerauskaapeli Sis.: devikit saneerauskaapelin, termostaatin anturin suojaputken sekä liiman kuumaliimapistooliin devikit

Lisätiedot

Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY

Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY Mihin rakennuksiin sovelletaan Normaalit asuinrakennukset Vuokra- tai vastaavaan käyttöön tarkoitetut vapaa-ajan rakennukset Yksityiskäyttöön

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä VIIHTYISÄ Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST-C 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC C-luokan kaapeli, soveltuu myös

Lisätiedot

PST-BETONINKOVETUSKAAPELI

PST-BETONINKOVETUSKAAPELI PST-BETONINKOVETUSKAAPELI PST BET -lämmityskaapelielementit on tarkoitettu vain betonivalujen kovettamiseen/kuivattamiseen. Ehkäisee valun jäätymisen ja nopeuttaa betonin kuivumista. Jälkikäteen voidaan

Lisätiedot

Sähkölämmityksen toteutus. SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY ( www.lamminkoti.fi)

Sähkölämmityksen toteutus. SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY ( www.lamminkoti.fi) Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY ( www.lamminkoti.fi) Mihin rakennuksiin sovelletaan Normaalit asuinrakennukset Vuokra-tai vastaavaan käyttöön tarkoitetut vapaa-ajan rakennukset

Lisätiedot

KIMARK 30 W/m -lämpökaapelin asennusohje

KIMARK 30 W/m -lämpökaapelin asennusohje KIMARK 30 W/m -lämpökaapelin asennusohje KIMARK-lämmityskaapelin asennusohje Tuotetiedot: Yksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelit. Teho 30 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu ja palosuojattu.

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI PST-itserajoittuvaa lämmityskaapelia käytetään ensisijaisesti vesijohtojen, viemäreiden, kattokaivojen, räystäskourujen, syöksytorvien tms. sulanapitoon sekä pienten tilojen

Lisätiedot

Sulanapitoratkaisut. Energiatehokkaat järjestelmät vaativiin sääolosuhteisiin

Sulanapitoratkaisut. Energiatehokkaat järjestelmät vaativiin sääolosuhteisiin Sulanapitoratkaisut Energiatehokkaat järjestelmät vaativiin sääolosuhteisiin Enston sulanapitoratkaisut toimiva kokonaisuus Sulanapitojärjestelmämme on kehitetty Pohjois-Euroopan vaativiin sääolosuhteisiin.

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 528. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 528. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 528 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

MONDEX KIVIPATTERI MONDEX KIVIPATTERI Käyttö- ja asennusohjeet Mondex kivipatteri Käyttö- ja asennusohjeet MONDEX KIVILÄMMITTIMEN KÄYTTÖ ON HELPPOA Mondex lämmittimessä on elektroninen termostaatti, joka

Lisätiedot

FI Asennusohjeet. devireg 120

FI Asennusohjeet. devireg 120 FI Asennusohjeet devireg 120 Ž Käyttökohteet: devireg 120 on lattialämmityssäädin. Toiminta: Termostaatissa on anturijohto, jonka avulla valvotaan lattian lämpöä pysymään säädetyssä lämpötilassa. Termostaatissa

Lisätiedot

Building Technology. Ensto Busch-Jaeger Oy

Building Technology. Ensto Busch-Jaeger Oy sulanapitoratkaisut Building Technology Ensto Busch-Jaeger Oy Enston sulanapitoratkaisut toimiva kokonaisuus Sulanapitojärjestelmämme on kehitetty Pohjois-Euroopan vaativiin sääolosuhteisiin. Sulanapidon

Lisätiedot

Vain johtavia tuotteita. Alkukesän kuumin kampanja! Pistemies avasi grillikauden! Tilaa nyt, saat Weber grillin. Lue lisää sisäsivuilta.

Vain johtavia tuotteita. Alkukesän kuumin kampanja! Pistemies avasi grillikauden! Tilaa nyt, saat Weber grillin. Lue lisää sisäsivuilta. Pistemies avasi grillikauden! Tilaa nyt, saat Weber grillin. Lue lisää sisäsivuilta. Vain johtavia tuotteita. Alkukesän kuumin kampanja! Voimassa 10.6.2016 saakka GRILLAA KESÄ KÄYNTIIN! Osta tämän esitteen

Lisätiedot

Esimerkki: Lattialämmitysratkaisu LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE

Esimerkki: Lattialämmitysratkaisu LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE Esimerkki: Lattialämmitysratkaisu LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE 1. Lämmitysjärjestelmän rakenteen kuvaus 1.1 Lämmitysjärjestelmän rakenne 1. kerros Kaikissa huoneissa on lämmityskaapeleilla toteutettu

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA PURMO SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN Purmo sähkölämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsi- ja paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Tyrnävä 16.11.2017 SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Energiamurros on käynnissä Älykäs energia Tarve tehdä jotain! Puhtaan energian tuotanto Älykäs energian hallinta Sähkölämmitystä on joka puolella Pientalot 485.000

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C FI Asennusohjeet devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C devireg 330-sarjan elektroniset DIN-kisko termostaatit devireg 330 sarjan elektroniset

Lisätiedot

ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja jäätunnistin ECOA 902 lämpötila- ja kosteustunnistin

ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja jäätunnistin ECOA 902 lämpötila- ja kosteustunnistin KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING OPERATING INSTRUCTION BEDIENUNGSANLEITUNG PAIGALDUSJUHEND ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NOTICE D INSTALLATION MONTAVIMO INSTRUKCIJA RAK 24.05.2004 ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja

Lisätiedot

Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY

Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY Sähkölämmityksen toteutus 1.7.2012 jälkeen SÄHKÖLÄMMITYSFOORUMI RY Mihin rakennuksiin sovelletaan Normaalit asuinrakennukset Vuokra- tai vastaavaan käyttöön tarkoitetut vapaa-ajan rakennukset Yksityiskäyttöön

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

ADAX CLEA ADAX DESIGN LÄMMITTIMET

ADAX CLEA ADAX DESIGN LÄMMITTIMET ADAX CLEA ADAX DESIGN LÄMMITTIMET ADAX NEO DESIGN LÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla

Lisätiedot

ECO10R, ECO16FR IP30

ECO10R, ECO16FR IP30 SYSEM CERIFICAION 11 91 KÄYÖOHJE BRUKSANVISNING OPERAING INSRUCION BEDIENUNGSANLEIUNG PAIGALDUSJUHEND ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NOICE D INSALLAION MONAVIMO INSRUKCIJA MONĀŽAS INSRUKCIJA INSRUKCJA MONAŻU

Lisätiedot

PST-kattolämmityksen asennusohje

PST-kattolämmityksen asennusohje PST-kattolämmityksen asennusohje 1 Kattolämmityselementtien asennusohje Kiinnitysalueet Kattorakenne Rimoitus Lisälämmöneriste Kattoelementit Metallivastukset Liitäntäjohto Katon pintaverhous Kattoelementin

Lisätiedot

PST AL MAT ASENNUSOHJE

PST AL MAT ASENNUSOHJE PST AL MAT ASENNUSOHJE PST AL MAT lattialämmitysmatto Yleiseistä PST AL MAT -lattialämmitysmaton käytöstä: Lämmitysmatot toimivat osana rakennuksen lämmitystä. PST AL MAT -lämmitysmatto on suunniteltu

Lisätiedot

Suomi. Devireg 528, 530, 531 ja 532 Asennusohje

Suomi. Devireg 528, 530, 531 ja 532 Asennusohje Suomi Devireg 528, 530, 531 ja 532 Asennusohje 1 Sisällys: Sovellukset ja toiminnot Sovellukset ja toiminnot... 3 Lattian enimmäislämpötilan... 4 Merkkivalot (LED)... 5 Asennusohjeet... 6 devireg 528,

Lisätiedot

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI PST-itserajoittuvaa lämmityskaapelia käytetään ensisijaisesti vesijohtojen, viemäreiden, kattokaivojen, räystäskourujen, syöksytorvien tms. sulanapitoon sekä pienten tilojen

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 132. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 132 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 6 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys MARKKINOIDEN OHUIMPIA VOIDAAN ASENTAA SEKÄ UUSIIN ETTÄ REMONTOITAVIIN RAKENNUKSIIN HELPPO ASENTAA MYÖS ITSE YKSINKERTAISESTI PAREMPI Lattialämmityksen monet edut. De många

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 330 ( C) Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 330 ( C) Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 330 (+5... +45 C) Elektroninen termostaatti www.devi.com Alkuperäisten ohjeiden kieli on englanti. Muut kielet on käännetty alkuperäisestä ohjeesta. DEVIreg 330 (+5... +45 C) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Asennusohjeet. Pukkila devimat 100. Lämmitysjärjestelmä. TÄRKEÄÄ! Asennettaessa kaksi mattoa samaan termostaattiin. asennusta ohjeet sivulta kolme!

Asennusohjeet. Pukkila devimat 100. Lämmitysjärjestelmä. TÄRKEÄÄ! Asennettaessa kaksi mattoa samaan termostaattiin. asennusta ohjeet sivulta kolme! FI Asennusohjeet Pukkila devimat 100 Lämmitysjärjestelmä TÄRKEÄÄ! Asennettaessa kaksi mattoa samaan termostaattiin lue ennen asennusta ohjeet sivulta kolme! Pukkila devimat 100 devimat lämmitysmattoja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus PST FS-2020 on elektroninen lattiatermostaatti luotettavaan lämmityksen ohjaukseen. Termostaattia voidaan käyttää

Lisätiedot

Asennusohje. Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli

Asennusohje. Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli FI Asennusohje Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli 1 Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli Devikit DTIR-10 saneerauskaapeli on ensisijaisesti tarkoitettu saneeraukseen missä ei haluta lattian pinnan nousevan paljon.

Lisätiedot

BET betoninkovetuskaapeli

BET betoninkovetuskaapeli BET betoninkovetuskaapeli BET-betoninkovetuskaapelia käytetään betonivalun kovettamiseen ja jäätymisen estämiseen kun työmaan lämpötila on alle +5 C Kaksijohdin lämpökaapeli, sisältää 2m. pitkän kumisen

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 530. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 530. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 530 Elektroninen termostaatti www.devi.com Alkuperäisten ohjeiden kieli on englanti. Muut kielet on käännetty alkuperäisestä ohjeesta. (Direktiivi 2006/42/EY) Sisällysluettelo 1 Johdanto.................

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Talotekniikan järjestelmiä. RAK-C3004 Rakentamisen tekniikat 08.10.2015 Jouko Pakanen

Talotekniikan järjestelmiä. RAK-C3004 Rakentamisen tekniikat 08.10.2015 Jouko Pakanen Talotekniikan järjestelmiä RAK-C3004 Rakentamisen tekniikat 0 Jouko Pakanen Pientalon energiajärjestelmiä Oilon Home http://oilon.com/media/taloanimaatio.html Sähköinen lattialämmitys (1) Suoraa sähköistä

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 130. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 130. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 130 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

Devireg 528, 530, 531 ja 532 Asennusohje

Devireg 528, 530, 531 ja 532 Asennusohje Devireg 528, 530, 531 ja 532 Asennusohje FI Sisällys Sovellukset ja toiminnot Sovellukset ja toiminnot...3 attian lämpötilan pudotus ja maksimilämpötilat...4 Merkkivalot (ED)...5 Asennusohjeet...6 Devireg

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 535. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 535. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 535 Elektroninen termostaatti www.devi.com Alkuperäisten ohjeiden kieli on englanti. Muut kielet on käännetty alkuperäisestä ohjeesta. (Direktiivi 2006/42/EY) Sisällysluettelo 1 Johdanto.................

Lisätiedot

Asennusohjeet. Deviflex DTIP-8 ja DTIP-10 lämmityskaapelit. - ohuille lattiarakenteille, puulattioille ja putkien sulanapitoon

Asennusohjeet. Deviflex DTIP-8 ja DTIP-10 lämmityskaapelit. - ohuille lattiarakenteille, puulattioille ja putkien sulanapitoon FI Asennusohjeet Deviflex DTIP-8 ja DTIP-10 lämmityskaapelit - ohuille lattiarakenteille, puulattioille ja putkien sulanapitoon Muistiinpanoja Deviflex DTIP-8 ja DTIP-10 lämmityskaapelit Deviflex DTIP-8

Lisätiedot

Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa

Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa Säästä energiaa - investoi elämiseen. Ensto Hybriditalo Energia- ja kustannustehokasta talotekniikkaa 2 Sisällysluettelo Ensto Hybriditalo... 4 Talotekniikkaratkaisut... 6 Ilmanvaihto... 8 Lämmitys...10

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

SOL-S-lämpökaapelin asennusohje. 8 W/m

SOL-S-lämpökaapelin asennusohje. 8 W/m SOL-S-lämpökaapelin asennusohje 8 W/m Lämmityskaapelin KIMA SOL-S asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 8 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu ja palosuojattu.

Lisätiedot

Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST W asennusohje

Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST W asennusohje Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST 10 40 W asennusohje Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST 10 33 W asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli Teho 10 W/m +10 C, 230 V AC. Elintarvikehyväksytty

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 532. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 532. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 532 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 6 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

Tuoteluettelo 1.6. www.devi.fi

Tuoteluettelo 1.6. www.devi.fi Tuoteluettelo 1.6. www.devi.fi 2 Rataskuja 4 FI-03100 Nummela Puhelin (09) 2252 570 Faksi (09) 2225 204 www.devi.fi Jarmo Vanhanen Myyntipäällikkö Oto: Etelä-Suomi (09) 2252 5712 0400 641 429 jarmo.vanhanen@devi.fi

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 ASENNUSOHJE Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus RCD-2030 vikavirtasuojattu lattiatermostaatti on tyylikäs ja saneerauskohteissa myös erittäin kustannustehokas

Lisätiedot

devimat DTIF 100/150 devimat tekniset tiedot! Kytkentä Vaihe - musta Nolla - Sininen Maa - Suojapunos

devimat DTIF 100/150 devimat tekniset tiedot! Kytkentä Vaihe - musta Nolla - Sininen Maa - Suojapunos FI Asennusohjeet devimat DTIF 100/150 Lämpömatto ohuisiin lattiarakenteisiin ja saneeraukseen TÄRKEÄÄ! Asennettaessa kaksi mattoa samaan termostaattiin lue ennen asennusta ohjeet sivulta kolme! devimat

Lisätiedot

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje Suomi 1. Applications and Functions Devilink FT lämmityksen kytkentäyksikkö Devilink FT kytkentäyksikkö kytkee lämmityksen päälle ja pois.

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot

Mukavien, lämpimien lattioiden käsikirja

Mukavien, lämpimien lattioiden käsikirja R Mukavien, lämpimien lattioiden käsikirja Helppo suunnitella, nopea asentaa ja luotettava käyttää Lämpimistä jaloista nauttii koko keho Kävele paljain jaloin kotonasi, mukavilla lämpimillä lattioilla

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

OnePipe-lattialämmitys viihtyisämpi koti!

OnePipe-lattialämmitys viihtyisämpi koti! OnePipe-lattialämmitys viihtyisämpi koti! ENERGIATEHOKAS NÄKYMÄTÖN Asennetaan lattiarakenteisiin, näkyvissä vain huonekohtaiset termostaatit. Helpottaa siivousta sekä sisustamista. Soveltuu melkein mihin

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. devimat DSVK-300 1-johtiminen lämpökaapelimatto ja. deviflex DSVK-25 1-johtiminen lämpökaapeli asfaltille

ASENNUSOHJEET. devimat DSVK-300 1-johtiminen lämpökaapelimatto ja. deviflex DSVK-25 1-johtiminen lämpökaapeli asfaltille FI ASENNUSOHJEET devimat DSVK-300 1-johtiminen lämpökaapelimatto ja deviflex DSVK-25 1-johtiminen lämpökaapeli asfaltille Muistiinpanoja devimat DSVK lämpökaapelimatto ja deviflex DSVK lämpökaapeli devimat

Lisätiedot

Asennusohjeet. deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m. juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen

Asennusohjeet. deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m. juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen FI Asennusohjeet deviflex DTIV-9 sulanapitokaapeli 9W/m juomavesiputkien sisäpuoliseen asennukseen Merkintöjä deviflex DTIV-9 juomavesikaapeli deviflex tyyppi DTIV on 2-johdin lämpökaapeli jossa on pintakerroksena

Lisätiedot

Asennusohjeet. deviheat devimat - lämpömatto ohuisiin lattiarakenteisiin ja saneeraukseen

Asennusohjeet. deviheat devimat - lämpömatto ohuisiin lattiarakenteisiin ja saneeraukseen FI Asennusohjeet deviheat devimat - lämpömatto ohuisiin lattiarakenteisiin ja saneeraukseen 1 Ž devimat devimat DSVF/DTVF lämpömattoja käytetään pääasiassa lattiaremonttien yhteydessä ns. ohuissa lattiarakenteissa,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot