Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!"

Transkriptio

1 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta ja osoitteenmuutokset voi lähettää minulle. Voit vinkata omaishoitotiedotteesta kollegallesi. Tiedotteen postituslistalle liitytään ja siltä erotaan lähettämällä viesti minulle. Ystävällisin terveisin Juha Viitanen tiedottaja Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry Hämeentie 105 A 18, Helsinki Puh , matkapuhelin Sähköposti: juha.viitanen@omaishoitajat.fi TÄSSÄ TIEDOTTEESSA - Asiakasraati ja osallistavat menetelmät palveluiden kehittämisessä -koulutus Helsingissä , ilmoittaudu mennessä - Omaishoitomessut Kankaanpäässä Lähellä ja tukena -seminaari Kangasalla 24.5., ilmoittaudu mennessä - Sähköinen reissuvihko tiedon ja kokemusten välittäjänä lyhytaikaishoidossa -tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kuopiossa 27.5., ilmoittaudu mennessä - Omaiset ja omaishoitajat asiantuntijoina -tilaisuus Porissa 7.6., ilmoittaudu 2.6. mennessä - Ovet-valmennukselle tavaramerkki - Ovet-ohjaajakurssi antaa valmiuden järjestää Ovet-valmennuksia - Maksuton verkkovalmennus omaishoitajille , ilmoittaudu mennessä - Omaishoitajalomille ja kuntoutuskursseille voi hakea - Suomen omaishoidon verkosto laajeni ja otti kantaa Suomen hallituksen säästösuunnitelmiin - Valtakunnallisen omaishoitajien viikon tapahtumat netissä - Omaishoidossa tapahtuu: Muutoksia omaishoitolakiin - ereissuvihko avuksi lyhytaikaishoidon omaisyhteistyöhön - Kaisa Parviainen aloitti OmaisOiva-koulutussuunnittelijana Liiton Pohjois-Suomen aluetoimisto on muuttanut - Liiton Tampereen toimisto sulkee ovensa Palveluopas kertoo omaishoitajille tarjolla olevista tuista ja palveluista

2 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 - Lähellä-lehti 2/2016 ilmestyy 2.6., teemana omaishoidon monet kasvot - Vinkkaa paikallisyhdistyksestä asiakkaillesi - Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä - Liiton aluetyö tukee omaishoidon parissa työskenteleviä Asiakasraati ja osallistavat menetelmät palveluiden kehittämisessä -koulutus Helsingissä , ilmoittaudu mennessä Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia asiakasraatitoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdistystoimijoille, kuntien palveluntarjoajille tai muille omaishoitoperheiden palvelujen kehittämisestä kiinnostuneille. Turussa toimi Omaishoidon asiakasraati, joka tarjosi omaishoitajille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa käyttämiensä palveluiden kehittämiseen. Opastava-hankkeen koordinoiman Turun omaishoidon asiakasraadin työhön voi tutustua osoitteessa kehittamistoiminta-pilottipaikkakunnill/turku/. Ilmoittaudu mennessä: Virpi Vepsäläinen, puh tai virpi.vepsalainen@omaishoitajat.fi. LIITE 1 Asiakasraati ja osallistavat menetelmät palveluiden kehittäjänä -koulutuksen ohjelma Omaishoitomessut Kankaanpäässä Messut on tarkoitettu kaikille läheisiään hoitaville, sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitseville, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja muille asiasta kiinnostuneille. Messut järjestetään Kankaanpään Opistolla osoitteessa Opistonkatu 5, Kankaanpää. Vapaa pääsy. LIITE 2 Omaishoito avoimin aistein -messuesite Lähellä ja tukena -seminaari Kangasalla 24.5., ilmoittaudu mennessä Liitto järjestää seminaarin omaishoitajan jaksamisesta ja myötätuntouupumuksesta kiinnostuneille. LIITE 3 Lähellä ja tukena -seminaarin ohjelma ja ilmoittautumisohjeet Sähköinen reissuvihko tiedon ja kokemusten välittäjänä lyhytaikaishoidossa -tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kuopiossa 27.5., ilmoittaudu mennessä Tilaisuudessa tarjotaan ideoita asiakaslähtöisyyteen ja kokemustiedon hyödyntämiseen palveluiden kehittämisessä. Lisäksi esitellään Opastava-hankkeen Kuopiossa toteutettua pilottikokeilua, jossa kehitettiin sähköistä palvelua omaishoidettavan lyhytaikaishoidon toteutuksen seurantaan ja tiedon välittämiseen omaishoitoperheiden ja lyhytaikaishoitopaikan hoitohenkilökunnan välillä. Tilaisuus on tarkoitettu omaishoitajille, järjestöjen, kuntien, lyhytaikaishoidon palveluntarjoajien, oppilaitosten ja seurakuntien edustajille sekä asiasta kiinnostuneille.

3 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 Lisätietoja sähköisestä viestintä- ja seurantapalvelusta, ereissuvihkosta, Opastava-hankkeen sivuilta Lisätietoja ja ilmoittautumiset mennessä: Johanna Rahunen, puh tai johanna.rahunen@omaishoitajat.fi. LIITE 4 Sähköinen reissuvihko tiedon ja kokemusten välittäjänä lyhytaikaishoidossa -tilaisuuden ohjelma Omaiset ja omaishoitajat asiantuntijoina -tilaisuus Porissa 7.6., ilmoittaudu 2.6. mennessä Tilaisuudessa kerrotaan Opastava-hankkeen kokemuksia kokemusarvioinnista lyhytaikaishoidon kehittämisessä Porissa ja omaisyhteistyön mahdollisuuksista sekä paikallisten yhdistys- ja verkostotoimijoiden työstä omaishoitoperheiden tukena. Ilmoittaudu 2.6. mennessä: Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry, puh tai toimisto@sataomaishoitajat.fi. LIITE 5 Omaiset ja omaishoitajat asiantuntijoina -tilaisuuden ohjelma Ovet-valmennukselle tavaramerkki Patentti ja rekisterihallitus on myöntänyt tavaramerkin liiton Ovet-valmennukselle. Oikeus Ovet-valmennus -tavaramerkin käyttöön on liiton Ovet-valmennuksia järjestävillä paikallisyhdistyksillä ja niiden yhteistyökumppaneilla. Tavaramerkin käyttö edellyttää, että Ovet-valmennusta järjestävä taho on käynyt liiton Ovet-ohjaajakurssin tai erikseen sopinut tavaramerkin käyttöoikeudesta liiton kanssa. Oikeus tavaramerkin käyttöön edellyttää, että Ovet-valmennus järjestetään liiton Ovet-valmennusohjelman mukaisesti. Mikäli Ovetvalmennuksen materiaaleja käyttäen toteutetaan esim. luentosarja tai 16 h valmennusta merkittävästi lyhyempi tilaisuus, ei ko. tilaisuudesta ole oikeutta käyttää Ovet-valmennus - tavaramerkkiä. Lisätietoja tai Merja Kaivolainen, puh tai merja.kaivolainen@omaishoitajat.fi. Ovet-ohjaajakurssi antaa valmiuden järjestää Ovet-valmennuksia Liitto järjestää Ovet-ohjaajakursseja valtakunnallisina, kaikille avoimina koulutuksina. Kurssi antaa valmiudet järjestää Ovet-valmennuksia verkostoyhteistyönä. Kurssilta saa tietoa valmennuksen sisällöstä ja työskentelymenetelmistä, ohjaajan roolista sekä perustietoa ryhmän ohjaamisesta ja käytännön järjestelyistä. Kuntien ja seurakuntien työntekijät ovat tervetulleita kurssille. Syksyn Ovet-ohjaajakurssit Ovet-ohjaajakurssi on Kuopiossa ja Seinäjoella , tarkemmat paikat varmistuvat myöhemmin.

4 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 Kurssin (sis. materiaalit, majoituksen ja ruoat) hinta liiton paikallisyhdistyksille on 130 / henkilö, ilman majoitusta 80 / henkilö. Muille 160 / henkilö, ilman majoitusta 110 / henkilö. Matkat maksetaan itse. Kullekin kurssille mahtuu 16 osallistujaa. Ilmoittaudu: Sandra Gehring, puh tai sandra.gehring@omaishoitajat.fi. Tule yhteistyökumppaniksi Kunnat, seurakunnat, oppilaitokset ja muut järjestöt voivat tukea alueensa omaishoitajia toteuttamalla Ovet-valmennuksia yhdessä liiton ja sen paikallisyhdistysten kanssa. Kunnan tai seurakunnan tuki voi olla esimerkiksi valmennuksista tiedottamista, asiakkaitten ohjaamista valmennukseen, toimimista asiantuntijana ja/tai kouluttajana valmennusjaksolla, auttamalla sijaishoidon järjestelyissä, jotta omaishoitaja voi osallistua valmennukseen tai vaikka tilojen tarjoamista valmennuksen käyttöön. Maksuton verkkovalmennus omaishoitajille , ilmoittaudu mennessä Ovet-verkkovalmennus on tarkoitettu henkilölle, joka tukee ja avustaa sairastunutta tai vammautunutta läheistään ja tarvitsee tietoa ja osaamista omaishoitoon liittyvistä asioista haluaa jakaa ajatuksia, keskustella ja verkostoitua toisten omaishoitajien kanssa haluaa pohtia omaa omaishoitajuutta osana elämää. Valmennuksessa käsitellään omaishoitajuutta, yhteiskunnan tukimuotoja, hoivatyön perusteita ja vertaistukea. Valmennukseen sisältyy itse opiskeltavaa materiaalia, pohdintatehtäviä, verkossa tapahtuvaa keskustelua sekä mahdollisuus henkilökohtaisen päiväkirjan pitämiseen. Valmennus etenee teemoittain viikko kerrallaan , mutta valmennukseen voi osallistua oman aikataulun mukaan. Osallistujat muodostavat oman, suljetun ryhmänsä, jossa toimitaan omalla nimellä. Tukena on ohjaajia, jotka kommentoivat keskusteluja, vastaavat kysymyksiin ja tarvittaessa avustavat teknisissä pulmatilanteissa. Valmennuksessa tarvitaan tietokone, internetyhteys ja sähköpostiosoite. Ilmoittaudu mennessä: sandra.gehring@omaishoitajat.fi. Omaishoitajalomille ja kuntoutuskursseille voi hakea Omaishoitajalomien ja kuntoutuskurssien tiedot ovat osoitteessa Omaishoitajalomalla saa tauon arkeen, vertaistukea sekä asiantuntijoiden ajatuksia arjen tueksi. Lomalla on aikaa paneutua omaishoitajan elämän tärkeisiin asioihin. Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle yksin ja osa omaishoitajalle ja hoidettavalle yhdessä. Vuoden 2016 viimeisen loman hakuaika päättyy Kelan kuntoutuskurssit on tarkoitettu omaishoitajina päivittäin toimiville henkilöille, joilla on jokin sairaus ja/tai mahdollisia uupumisoireita. Kela järjestää sekä yksilö- että parikursseja.

5 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 Parikursseille osallistuvat omaishoitaja ja hoidettava yhdessä. Omaishoitajien kuntoutuskursseille on jatkuva haku. Hakuohjeet ja lomakkeet: Kaisu Häggqvist, puh tai kaisu.haggqvist@omaishoitajat.fi tai Suomen omaishoidon verkosto laajeni ja otti kantaa Suomen hallituksen säästösuunnitelmiin Suomen omaishoidon verkostoon kuuluu nyt 15 jäsenjärjestöä. Verkostoon liittyivät maaliskuun vuosikokouksessa Autismi- ja Aspergerliitto, Ikäinstituutti ja Invalidiliitto. Verkosto vastustaa vammaispalveluiden leikkauksia Verkoston jäsenjärjestöt ovat ottaneet kantaa Suomen hallituksen suunnitelmiin leikata vammaispalveluista yli 60 miljoonaa euroa. Hoidettavien palvelujen ja tuen vähentäminen vaikuttaa omaishoitoperheen arkeen ja jaksamiseen. Kannanotto on luettavissa osoitteessa Tule mukaan alueelliseen toimintaan Verkoston alueelliset työryhmät kokoavat yhteen paikallisia omaishoidon toimijoita niin järjestöistä, kunnista kuin seurakunnistakin. Yhteistyön muodot vaihtelevat paikallisten tarpeiden mukaan. Työryhmissä jaetaan tietoa, suunnitellaan ja toteutetaan omaishoitajille virkistys- ja tiedotustapahtumia sekä vaikutetaan omaishoitajien aseman parantamiseksi esim. laatimalla lehtiartikkeleita ja kannanottoja omaishoidon asioista. Ryhmässä tullaan tutuiksi, jolloin kynnys yhteydenottoihin ja yhteiseen tekemiseen madaltuu. Kaikki yhteistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Tervetuloa mukaan Kainuun työryhmään Kainuun työryhmän ensimmäisessä tapaamisessa oli mukana edustajia Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset ry:stä, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymästä, Kainuun Parkinson-yhdistys ry:stä sekä Kehitysvammaisten Tuki ry:stä. Ryhmä järjestää Kelan palveluista tiedottavan tilaisuuden. Kainuun alueelliseen työryhmään pääsee mukaan ottamalla yhteyttä Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n Aila Tartia-Jaloseen, puh tai toimisto@kainuunomaiset.fi. Lisätietoja: Malla Heino, puh tai malla.heino@omaishoitajat.fi ja Valtakunnallisen omaishoitajien viikon tapahtumat netissä Omaishoitajien viikkoa vietetään Viikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä Pääjuhla järjestetään Vaasan kaupungintalolla Liiton

6 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 paikallisyhdistykset järjestävät sekä yksin että yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtumia eri puolilla Suomea. Yhdistysten tapahtumat julkaistaan osoitteessa Omaishoidossa tapahtuu: Muutoksia omaishoitolakiin Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellut muutokset omaishoitolakiin ovat lausuntokierroksella. Liitto jätti oman lausuntonsa Lausunto on luettavissa liiton nettisivuilla: Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihankkeen käynnistystilaisuudessa johtaja Päivi Voutilainen ja projektipäällikkö Anja Noro sosiaali- ja terveysministeriöstä esittelivät kärkihankkeen tavoitteet ja aikataulun. Kommenttipuheenvuoron hankesuunnitelmasta käytti liiton aluevastaava, koordinaattori Matti Mäkelä. LIITE 5 Omaishoidossa tapahtuu -tiedote 2/2016 ereissuvihko avuksi lyhytaikaishoidon omaisyhteistyöhön Opastava-hankkeen kehittämä ja testaama ereissuvihko on sähköinen viestintä- ja seurantapalvelu lyhytaikaishoidon seurantaan sekä tiedon ja kokemusten välittämiseen hoitohenkilökunnan ja omaishoitoperheiden välillä. Sähköisen palvelun tavoitteena on saada lyhytaikaishoidon palvelut vastaamaan nykyistä paremmin omaishoitoperheiden tarpeita, helpottaa lyhytaikaishoidon seurantaa sekä kehittää omaishoitoperheiden ja hoitohenkilökunnan välistä vuoropuhelua. Sähköisen viestintä- ja seurantatyökalun prototyyppi on kaikkien hyödynnettävissä ja edelleen kehitettävissä henkilökunnan ja asiakasperheiden vuorovaikutuksen tueksi lyhytaikaishoidon tarpeisiin. Liitteenä olevassa ereissuvihko-esitteessä kerrotaan palvelun tarkoituksesta ja käytöstä. Lisätietoja: Johanna Rahunen, puh tai johanna.rahunen@omaishoitajat.fi LIITE 6 LIITE 7 Sähköinen viestintä- ja seurantapalvelu ereissuvihko -esite värillinen Sähköinen viestintä- ja seurantapalvelu ereissuvihko -esite mustavalkoinen Kaisa Parviainen aloitti OmaisOiva-koulutussuunnittelijana 1.4. Liiton Helsingin keskustoimistolla työskentelevän Kaisan työhön kuuluu mm. Ovetvalmennus, mentorointitoiminta, kumppanuustoiminta sekä OmaisOivan kioski- ja kahvilatoiminnat. Yhteystiedot: Kaisa Parviainen, puh tai kaisa.parviainen@omaishoitajat.fi. Lisätietoja:

7 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 Liiton Pohjois-Suomen aluetoimisto on muuttanut Uusi osoite on alkaen Korkalonkatu 18, 2. krs., Rovaniemi. Aluevastaava Johanna Tervalan sähköpostiosoite johanna.tervala@omaishoitajat.fi ja puhelinnumero säilyvät ennallaan. Liiton Tampereen toimisto sulkee ovensa Opastava-hankkeen Porin osahanke sekä Opastava-hankkeen koulutussuunnittelija Marjo Lehtisen määräaikainen työsuhde päättyy. Marjolle tarkoitetut yhteydenotot voi jälkeen lähettää Opastavan projektikoordinaattori Virpi Vepsäläiselle, puh tai virpi.vepsalainen@omaishoitajat.fi. Lisätietoja: Palveluopas kertoo omaishoitajille tarjolla olevista tuista ja palveluista Palveluopas on tarkoitettu omaishoitajille ja omaishoitajien parissa työskenteleville ammattilaisille. Oppaaseen on koottu aakkosellinen luettelo erilaisista yhteiskunnan tarjoamista tuki- ja palvelumuodoista. Opas on luettavissa ja tulostettavissa osoitteessa Lähellä-lehti 2/2016 ilmestyy 2.6., teemana omaishoidon monet kasvot Lue nettilehteä osoitteessa Vinkkaa paikallisyhdistyksestä asiakkaillesi Liiton neuvontapuhelin palvelee omaishoitajia ja työntekijöitä Liiton paikallisyhdistysten jäsenet saavat Lähellä-lehden (4 nroa/vuosi) sekä vuosittain palveluoppaan ja lomaoppaan suoraan kotiin. Lisäksi yhdistykset tarjoavat mm. tietoa, virkistystä ja vertaistukea omaishoitajille. Jäseniä voivat olla omaishoitajat ja muut läheiset sekä omaishoitajien asemasta kiinnostuneet kansalaiset ja ammattihenkilöt. Jäsenenä voi olla, vaikka ei saisi omaishoidon tukea. Myös entiset omaishoitajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan. Paikallisyhdistykset löytyvät osoitteesta Vuonna 2016 jäsenmaksu on 20. Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Numeroon voi soittaa ma to klo Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelinverkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

8 OMAISHOITOTIEDOTE 2/ / 8 Liitto tarjoaa myös kokeiluna lakineuvontaa vaikeissa, ennakkotapauksen luonteisissa omaishoidon valitustapauksissa joka tiistai klo numerossa Liitto ei peri puhelusta maksua, mutta puhelinoperaattori laskuttaa puheluista hinnastonsa mukaan. Lakineuvontaa antaa OTL, VTT Yrjö Mattila. Huom! Lakineuvontaa ei ole 5.7., 12.7., 19.7., Liiton aluetyö tukee omaishoidon parissa työskenteleviä Liiton aluevastaavat ovat kuntien, seurakuntien, järjestöjen ja omaishoidon parissa työskentelevien yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä, jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme. Yhteystiedot ja alueet osoitteessa yhteystiedot/henkilokunta.

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! OMAISHOITOTIEDOTE 3/2016 1 / 6 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! YHDISTYSTIEDOTE 2/2016 1 / 9 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on jälleen vierähtänyt ja yhdistysten kevätkokoukset lähestyvät. Liiton kevätkokous

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 17.6.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! YHDISTYSTIEDOTE 3/2016 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kesä on tuloillaan ja yhdistyksissä saattaa kesän aikana olla hiljaista. Omaishoidossa

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 18.12.2015 1 / 5 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Hyvät yhdistystoimijat, Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä. Tänäkin vuonna omaishoitajien viikolla

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat!

Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat! 11.3.2015 1 / 9 Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton kunta- ja seurakuntakirje on nyt omaishoitotiedote. Siinä kerrotaan yleisistä omaishoitoon liittyvistä asioista,

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! OMAISHOITOTIEDOTE 1/2016 1 / 6 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 15.4.2015 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on edennyt pikavauhtia ja taas on kevätkokousten aika. Alkuvuoteen ovat oman suolansa tuoneet

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Liiton juhlavuosi on kääntymässä kohti loppuaan, mutta sitä ennen juhlimme vielä valtakunnallista omaishoitajien

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen > Ovet-valmennus Ovet-valmennusta omaishoitajille Omaishoitolan muutos 1.7.2016; valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen Ovet-valmennus

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 10.6.2015 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kiireinen kevät alkaa olla takana. Tänä vuonna tapahtuu myös kesäaikana: liitto on näyttävästi mukana

Lisätiedot

Apila, Kangasala Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa

Apila, Kangasala Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa Apila, Kangasala 24.5.2016 Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa Lähellä ja tukena -seminaari Tiistai 24.5.2016 klo 13. 16.00 Kuntoutumiskeskus Apila, Reumantie 6, 36200 Kangasala Seminaarin ohjelma

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Sari Havela Aluevastaava Pohjois- Suomen alue

Sari Havela Aluevastaava Pohjois- Suomen alue Sari Havela Aluevastaava Pohjois- Suomen alue Omaishoito Suomessa Omaishoitaja pitää huolta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön Aluekoordinaattori Pia Järnstedt

Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön Aluekoordinaattori Pia Järnstedt Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön 19.5.2016 Aluekoordinaattori Pia Järnstedt 42 500 Omainen, omaishoitaja Kaikki omaiset eivät ole omaishoitajia rooliero vastuunjako; omaishoitajaksi

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! YHDISTYSTIEDOTE 1/2016 1 / 11 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Raha-automaattiyhdistyksen rahoituspäätökset on vahvistettu ja se luo raamit tämän

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kiitos kaikille omaishoitajaparlamenttiin osallistuneille. Teitte tilaisuudesta ikimuistoisen. Parlamentista saatu

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) historian viimeiset avustusesitykset julkaistiin 15.12. Liiton avustukset pysyvät

Lisätiedot

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry Opastava-hanke 23.4.2013 Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry OPASTAVA-hanke pähkinänkuoressa Omaishoitajat ja läheiset -liiton ja Mielenterveysomaisten keskusliitto

Lisätiedot

Mikä on ereissuvihko?

Mikä on ereissuvihko? ereissuvihko Mikä on ereissuvihko? ereissuvihko tarjoaa asiakasperheille mahdollisuuden: vaikuttaa lyhytaikaishoidon sisältöön ja toteutukseen seurata lyhytaikaishoidon etenemistä vaihtaa tietoja ja kokemuksia

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n juhlaseminaari Kuopio Sandra Gehring

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n juhlaseminaari Kuopio Sandra Gehring :n juhlaseminaari Kuopio 23.11. 2011 Sandra Gehring Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Terveydenhuollon ohjauksessa etusijalla on sairaus, vammaisuus ja kuntoutuminen.

Lisätiedot

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi Ovet Omaishoitajavalmennus Keinoja omaishoitajan tukemiseksi Minäkö omaishoitaja? Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen on hoitajan ja hoidettavan etu: antaa omaiselle mahdollisuuden jäsentää tilannetta,

Lisätiedot

Omaishoito ja päihteet -seminaari

Omaishoito ja päihteet -seminaari Omaishoito ja päihteet -seminaari 16.1.2018 Omaishoitajaliitto on olemassa, jotta omaishoitoperheen asema paranee on omaishoitajia, heidän läheisiään, paikallisyhdistyksiä ja kansalaisia varten Perustettu

Lisätiedot

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Seinäjoki 5.4.2011 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 14.4.2011 Omaishoito

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 5.12.2014 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kulunut vuosi on ollut omaishoidon kehittämisen kannalta merkittävä. Tänä vuonna valmistui ensimmäinen

Lisätiedot

Mikä on ereissuvihko?

Mikä on ereissuvihko? ereissuvihko Mikä on ereissuvihko? Omaishoidettavalle järjestetään hoito omaishoitajan vapaan ajaksi usein kodin ulkopuolisessa hoitopaikassa. ereissuvihko on sähköinen palvelu (prototyyppi) omaishoidettavan

Lisätiedot

OVET -VALMENNUS MIELENTERVEYSOMAISILLE

OVET -VALMENNUS MIELENTERVEYSOMAISILLE OVET -VALMENNUS MIELENTERVEYSOMAISILLE TIINA SILVONEN JÄRVISEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY / OMAISOIVA TEIJA MATALAMÄKI FINFAMI ETELÄ-POHJANMAA RY 16.4.2019 FINFAMI ETELÄ-POHJANMAA RY Yksi Suomen

Lisätiedot

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8. Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.2013 Etelä-savolaisten toiveiden tynnyrissä Tulevaisuuden odotuksia

Lisätiedot

Varkauden Seudun Omaishoitajat ry/omaisoiva

Varkauden Seudun Omaishoitajat ry/omaisoiva Varkauden Seudun Omaishoitajat ry/omaisoiva tuemme jaksamistasi YHDISTYSTIEDOTE 4/2018 Lämmin tervehdys kylmiin päiviin omaishoitajat ja läheisenne Syksy alkaa olla taputeltu ja sokkomatka ja teatteri

Lisätiedot

Ajankohtaista omaishoidossa ja kuulumisia Omaishoitajaliitosta. Pori, Omaishoidon maakuntapäivä Järjestöpäällikkö Merja Purhonen

Ajankohtaista omaishoidossa ja kuulumisia Omaishoitajaliitosta. Pori, Omaishoidon maakuntapäivä Järjestöpäällikkö Merja Purhonen Ajankohtaista omaishoidossa ja kuulumisia Omaishoitajaliitosta Pori, Omaishoidon maakuntapäivä 21.3.2018 Järjestöpäällikkö Merja Purhonen Esityksen teemoja: Ajankohtaista omaishoidossa näkökulmia, omaishoidon

Lisätiedot

Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain Helsinki. aluekoordinaattori Pia Järnstedt

Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain Helsinki. aluekoordinaattori Pia Järnstedt Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain 27.10.2015 Helsinki aluekoordinaattori Pia Järnstedt Tukea yhdistyksen hankkeelle liitosta Liitto tukee yhdistysten erilaisia hankkeita Yhdistyksen

Lisätiedot

Kehittyvä vanhustyö, Seinäjoki Laki muuttui muuttuuko omaishoitajan arki? Marja Tuomi. Lähellä ja tukena

Kehittyvä vanhustyö, Seinäjoki Laki muuttui muuttuuko omaishoitajan arki? Marja Tuomi. Lähellä ja tukena Kehittyvä vanhustyö, Seinäjoki 2.2.2017 Laki muuttui muuttuuko omaishoitajan arki? Marja Tuomi Esityksen kulku Omaishoitajat ja läheiset liitosta Omaishoito Suomessa Laki omaishoidon tuesta Muutokset lakiin

Lisätiedot

Alkaa klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani

Alkaa klo , jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, Kajaani Alkaa 11.9.2018 klo 13 14.30, jatkuen tiistaisin. Paikka: OmaisOiva-toimintakeskus, Kauppakatu 34 A 1, 87100 Kajaani Alkaa 11.9.2018 klo10 11.30, jatkuen 9.10., 6.11. ja 5.12. Paikka: Osuuspankin talo,

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT PALVELUIDEN KEHITTÄJINÄ. Opastava-hankkeen kokemuksia Virpi Vepsäläinen, Omaishoitajat ja läheiset - liitto

OMAISHOITAJAT PALVELUIDEN KEHITTÄJINÄ. Opastava-hankkeen kokemuksia Virpi Vepsäläinen, Omaishoitajat ja läheiset - liitto OMAISHOITAJAT PALVELUIDEN KEHITTÄJINÄ Opastava-hankkeen kokemuksia Virpi Vepsäläinen, Omaishoitajat ja läheiset - liitto Opastava-hanke 2012-2017 Tavoitteena: tarpeeseen vastaavat palvelut, omaishoitajien

Lisätiedot

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE 26.3.2018 MERJA JÄNTTI TOIMINNANSUUNNITELIJA TALOUDEN JA TOIMINNAN TUKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA KELAN KUNTOUTUSKURSSIT KENELLE: KAIKENIKÄISILLE OMAISHOITAJINA

Lisätiedot

Johanna Rahunen Virpi Vepsäläinen. Omaisyhteistyö ja kokemustiedon hyödyntäminen lyhytaikaishoidossa

Johanna Rahunen Virpi Vepsäläinen. Omaisyhteistyö ja kokemustiedon hyödyntäminen lyhytaikaishoidossa Johanna Rahunen Virpi Vepsäläinen Omaisyhteistyö ja kokemustiedon hyödyntäminen lyhytaikaishoidossa Kokemustiedon hyödyntäminen lyhytaikaishoidon kehittämisessä -case Kuopio Hoidettava Omaishoitaja tai

Lisätiedot

Minäkö omaishoitaja? Anne-Maria Halmesmäki 20.5.14

Minäkö omaishoitaja? Anne-Maria Halmesmäki 20.5.14 Minäkö omaishoitaja? Anne-Maria Halmesmäki 20.5.14 Neuvoja, neuvoja omaishoitajuus oli minulle aivan uusi asia. En ollut varmaan edes kuullut koko sanaa. Työikäinen puoliso-omaishoitaja Kun omaishoitajuus

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto 21.9.2017 Kanta-Hämeessä Yhdistyksiä 3202, Yhdistysrekisteri, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätiedot

OMAISHOIDON MAAKUNTAPÄIVÄT

OMAISHOIDON MAAKUNTAPÄIVÄT OMAISHOIDON MAAKUNTAPÄIVÄT Aika: tiistai 13.3.2018 klo. 9.30-16.00 Paikka: Raatihuone, Raatihuoneenkatu 15, 13100 Hämeenlinna Tilaisuus alkaa klo 9.30 aamukahvilla 10.00 Tervetuloa, aluevastaava Matti

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 23.9.2015 1 / 9 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on taas pitkällä ja käsillä on liiton ja paikallisyhdistysten syyskokousten aika. Liiton syyskokouksessa

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000 1 (7) 22.9.2014/tl Varsinainen toiminta Tarkennettu Talousarvio Ay avustus Ray avustukset 754 000 839 000 Palkat 414 500 467 500 Palkkiot 12 500 8 000 Eläkekulut 91 000 88 750 Lakisääteiset sos.kulut 27

Lisätiedot

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME?

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? Läheiseni on sairastunut, tulevaisuus huolestuttaa minua, mistä saisin tietoa? Tuetko ja avustatko läheistäsi arjessa? Ethän jää pohtimaan asioita yksin, vaan tule

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

OMAISHOITAJA- TIEDOTE

OMAISHOITAJA- TIEDOTE 20 OMAISHOITAJA- TIEDOTE Kevät 2016 Tietoa ja tukea Sinulle omaishoitaja Omaishoitajaliiton omaishoidon neuvontapuhelin ma-to klo 9-15 Puh. 020 7806 599 Olemme myös facebookissa Omaishoitajat 2 19 Omaishoitajan

Lisätiedot

Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä

Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä 27.10.2015 klo 10.00-15.45, Helsinki Valtakunnallinen AlueAvain - Hanketoiminnan

Lisätiedot

Yhteinen Polku hanke 2009-13

Yhteinen Polku hanke 2009-13 Yhteinen Polku hanke 2009-13 Omaishoitoperheen varhaisen tunnistamisen ja tukemisen malli Joensuun seudulle Omaisyhteistyö seminaari 30.1.2013 Joensuu http://www.jelli.fi/yhteinen-polku-minakoomaishoitaja/tapahtumat-koulutukset

Lisätiedot

asettavat vaatimuksia monimuotoiselle ja yksilölliselle tukemiselle Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 1 www.omaishoitajat.fi

asettavat vaatimuksia monimuotoiselle ja yksilölliselle tukemiselle Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 1 www.omaishoitajat.fi Laitoshoitoa vähennetään Tavoitteena, että laitoshoidossa vain 3 % yli 75 vuotiaista omaishoidon tarve kasvaa omaishoitoa ei tueta riittävästi Omaishoidon tuen saajia 39.000; kustannukset noin 170miljoonaa

Lisätiedot

Lähellä ja tukena 16.4.2015 Ylihärmä Aluevastaavat Sari Havela ja Pia Järnstedt

Lähellä ja tukena 16.4.2015 Ylihärmä Aluevastaavat Sari Havela ja Pia Järnstedt Lähellä ja tukena 16.4.2015 Ylihärmä Aluevastaavat Sari Havela ja Pia Järnstedt Omaishoito? Omaishoito ja vanhuspalvelulaki Omaishoitoa tuetaan pääasiassa omaishoitolain ja sosiaalihuoltolain perusteella

Lisätiedot

Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon - OSSI

Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon - OSSI Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon - OSSI Kainuun osahanke ErinOmainen erityislasten omaishoidon kehittäminen OSSI hanke Tavoitteet Muistisairaan

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013)

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) :n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) Sisällysluettelo Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 2 Strategiatyö Omaishoitajat ja Läheiset liitossa Toiminta-ajatus Toimintaa

Lisätiedot

Pidämme puolta pidämme huolta Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö

Pidämme puolta pidämme huolta Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö Pidämme puolta pidämme huolta 6.5.2014 Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry on olemassa, jotta omaishoitoperheen asema paranee on omaishoitajia ja heidän

Lisätiedot

YHDISTYSTIEDOTE 6/2011 02.12.2011

YHDISTYSTIEDOTE 6/2011 02.12.2011 Omaishoitajat ja Läheiset-Liitto ry, Närståendevårdare och Vänner-Förbundet rf YHDISTYSTIEDOTE 6/2011 02.12.2011 (tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa) Elämme vuoden pimeimpiä

Lisätiedot

Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain

Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain 19.10.2016 Järjestöt kärkihankkeissa ja omaishoidon palveluiden kehittämisessä Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Lisätiedot

Asiakkaat ja ammattilaiset omaishoitoa kehittämässä

Asiakkaat ja ammattilaiset omaishoitoa kehittämässä Asiakkaat ja ammattilaiset omaishoitoa kehittämässä Perusasiat pähkinänkuoressa Hanketta toteuttavat yhteistyössä Omaishoitajat ja Läheiset -liitto ja Omaiset mielenterveystyön tukena keskusliitto Hankkeen

Lisätiedot

Näe, huomaa, kuule - seminaari Lehmirannan lomakeskus Salo NÄE ja tunnista omaishoidon moninaisuus Järjestöpäällikkö Merja Purhonen

Näe, huomaa, kuule - seminaari Lehmirannan lomakeskus Salo NÄE ja tunnista omaishoidon moninaisuus Järjestöpäällikkö Merja Purhonen Näe, huomaa, kuule - seminaari Lehmirannan lomakeskus Salo 20.4.2018 NÄE ja tunnista omaishoidon moninaisuus Järjestöpäällikkö Merja Purhonen Näe, huomaa, kuule - seminaari 20.4.2018, Lehmirannan lomakeskus,

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 19.2.2015 1 / 12 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Aurinko on tullut jälleen vuoden pimeimmän vaiheen jälkeen esiin. Auringon ja valon voima on ihmeellinen:

Lisätiedot

Yhdistyksen hyvä käytäntö: Vapaaehtoiset Satakunnassa Seinäjoki Tanja ja Susanna

Yhdistyksen hyvä käytäntö: Vapaaehtoiset Satakunnassa Seinäjoki Tanja ja Susanna Yhdistyksen hyvä käytäntö: Vapaaehtoiset Satakunnassa 6.6.2017 Seinäjoki Tanja ja Susanna MISTÄ VAPAAEHTOISIA SAA? *ON HAASTE!* Vapaaehtoisia: Hallitus Ryhmänohjaajat Porissa, Kankaanpäässä ja Raumalla

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Tänä vuonna muutoksen tuulet puhaltavat sosiaali- ja terveysalalla. Sote-uudistus etenee pikkuhiljaa ja valinnanvapauslakiesitys

Lisätiedot

Omaishoidon kehittäminen Keski-Suomessa seminaari

Omaishoidon kehittäminen Keski-Suomessa seminaari Omaishoidon kehittäminen Keski-Suomessa seminaari 23.5.2017 Mitä on tärkeää huomioida omaishoidon tuen kehittämisessä Merja Purhonen, järjestöpäällikkö Liiton toiminnan tarkoitus omaishoitoperheen aseman

Lisätiedot

Pidämme puolta pidämme huolta

Pidämme puolta pidämme huolta Pidämme puolta pidämme huolta Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea 22.10.2013 Pia Järnstedt Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Mihin yhdistykseen kuulut?

Lisätiedot

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja?

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Kunnan muistihoitajat ja -koordinaattorit Muistihoitajat ja -koordinaattorit ovat muistisairaan ja hänen perheensä tukemiseen koulutettuja terveydenhuollon ammattilaisia.

Lisätiedot

VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT

VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT Omaishoitajaksi - pidä huolta! Opas omaishoidosta VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ 1. Omaishoitolain mukaan omaishoitaja on sellainen hoidettavan omainen

Lisätiedot

Omaishoidon kehittämisen vuorovaikutuksellinen toimintatapa Oulun kaupungissa. Minnamaria Salminen Toiminnanjohtaja Oulun seudun omaishoitajat ry

Omaishoidon kehittämisen vuorovaikutuksellinen toimintatapa Oulun kaupungissa. Minnamaria Salminen Toiminnanjohtaja Oulun seudun omaishoitajat ry Omaishoidon kehittämisen vuorovaikutuksellinen toimintatapa Oulun kaupungissa Minnamaria Salminen Toiminnanjohtaja Oulun seudun omaishoitajat ry Oulun seudun omaishoitajat ry - vuodesta 1998 Oulun seudun

Lisätiedot

OmaisOiva-toiminta Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja

OmaisOiva-toiminta Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja OmaisOiva-toiminta 2017 Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja Toiminta-alue ja yhteistyöverkosto Toiminta-alue: Espoon ja Kauniainen Länsi-Uudenmaan suurimmat kunnat: Kirkkonummi, Raasepori, Inkoo, Hanko

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

Valtakunnallinen AlueAvain

Valtakunnallinen AlueAvain Valtakunnallinen AlueAvain Aika: tiistai 13.2.2018 klo 10.00-15.30 Paikka: Stenvall & Strömmer 4. krs, Monitoimitalo 13 Satakunnankatu 13, Tampere, käynti Pellavatehtaankadun puolelta Teema: Kenelle: Osaaminen

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät. #lastensuojelupäivät2018 #tasavertainenarki

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät. #lastensuojelupäivät2018 #tasavertainenarki Valtakunnalliset lastensuojelupäivät #lastensuojelupäivät2018 #tasavertainenarki ErinOmainen-hanke Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kuulit sä meitä? - Erityislapsiperheiden moninaiset

Lisätiedot

Omaishoito Kittilässä. Alaotsikko Toinen alaotsikko

Omaishoito Kittilässä. Alaotsikko Toinen alaotsikko Omaishoito Kittilässä Alaotsikko Toinen alaotsikko Omaishoidon tuen myöntämisperusteet ja hoitopalkkiot Omaishoitajan työn arvostaminen lähtee omaishoitajan roolin tunnistamisesta ja tunnustamisesta Tehokas

Lisätiedot

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA - ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n paikallisyhdistyksiin lähetetään kaksi ALUEVIISARI-tiedotetta vuonna 2014. Tässä ALUEVIISARISSA kerrotaan aluetyöstä, esitellään aluekohtaiset

Lisätiedot

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoimintaverkostossa

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

OMAISHOITAJAN TUEN TARVE

OMAISHOITAJAN TUEN TARVE MAISHIDN UKIMALLI Lähellä tuki-projekti 2010-2012 PAS MAISHIILANEIDEN UNNISAMISEEN ARVIINIIN SEKÄ HJAAMISEEN Satakunnan maishoitajat ja Läheiset ry, 2012 1 MAISHIAJAN UEN ARVE Mistä tunnistaa alkavan omaishoitotilanteen?

Lisätiedot

Yhdessä tukien osaamista jakaen Hankkeen vaikutukset

Yhdessä tukien osaamista jakaen Hankkeen vaikutukset Yhdessä tukien osaamista jakaen 2016-2017 Hankkeen vaikutukset Yhdessä tukien osaamista jakaen -hankkeen loppuseminaari 14.12.2017, Helsinki Anna Leppo, Projektikoordinaattori, Kriminaalihuollon tukisäätiö

Lisätiedot

Omaiset mukana palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa

Omaiset mukana palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa Omaiset mukana palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa 2.11.2015 Marjo Lehtinen, projektisuunnittelija, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry Opastava-hanke Omaishoitajat ja läheiset liitto

Lisätiedot

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015 15.9.2015 Pirkko Granö Postinhakija Omaishoidon monet kasvot Maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä: heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia; heitä, jotka ovat

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia

Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia oikeuksia ja tasa-arvoa. Autismi- ja Aspergerliitto perustettiin vuonna 1997. Keskeisenä tavoitteena on edistää

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl 1 (9) Varsinainen toiminta Ay avustus Ray avustukset 879 000 666 000 1. Perusjärjestötyö a) Edunvalvonta Palkat 57 000 56 000 Lakisääteiset sosiaalikulut 10 000 10 000 Työterveyshuolto 500 500 Luontoisedut

Lisätiedot

Kokemuskouluttaja teorian täydentäjänä

Kokemuskouluttaja teorian täydentäjänä Kokemuskouluttaja teorian täydentäjänä Kokemusten äärellä koulutusta kokemustoimijuuteen Anna-Liisa Kemi, aluesuunnittelija Suomen Nivelyhdistys ry, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän jäsen www.kokemustoimintaverkosto.fi

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA Seututapaamiset käynnistyvät maaliskuussa 2016. Seututapaamiseen kutsutaan yhdistysaktiiveja lähialueilta ja kuullaan mitä kaikkea on lähikunnissa käynnistymässä

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Annamaija Saastamoinen, projektityöntekijä Kokemustoimintaa yhteistyöllä seminaari 13.9.2018 Riitta

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Närståendevårdare och Vänner Förbundet rf OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Omaishoito. Salon omaishoitajat ry Mari Ilvonen ja Milka Leppiniemi

Omaishoito. Salon omaishoitajat ry Mari Ilvonen ja Milka Leppiniemi Omaishoito Salon omaishoitajat ry Mari Ilvonen ja Milka Leppiniemi Mitä on omaishoitaminen? Omaishoito mahdollistaa sairastuneen, vammaisen tai iäkkään läheisen hoidon ja hoivan kotona. Omaishoidon taustalla

Lisätiedot

Ajankohtaista omaishoidossa

Ajankohtaista omaishoidossa Ajankohtaista omaishoidossa Omaishoitolain muutokset 1.7.2016 Sosiaalihuoltolain muutos 1.7.2016 Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa kärkihankkeen kuulumiset Kotihoidon

Lisätiedot

Ajankohtaista omaishoidossa ja kuulumisia Omaishoitajaliitosta. Omaishoidon maakuntapäivä, Helsinki Järjestöpäällikkö Merja Purhonen

Ajankohtaista omaishoidossa ja kuulumisia Omaishoitajaliitosta. Omaishoidon maakuntapäivä, Helsinki Järjestöpäällikkö Merja Purhonen Ajankohtaista omaishoidossa ja kuulumisia Omaishoitajaliitosta Omaishoidon maakuntapäivä, 20.11.2018 Helsinki Järjestöpäällikkö Merja Purhonen Esityksen teemoja: Ajankohtaista omaishoidossa näkökulmia,

Lisätiedot

Reilu Peli Toimintamalleja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn ja ristiriitojen selvittämiseen > Käsikirja > Koulutukset > Verkosto 1 Reilu Peli Toimintamalleja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn

Lisätiedot