Hyvät yhdistystoimijat!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hyvät yhdistystoimijat!"

Transkriptio

1 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Raha-automaattiyhdistyksen rahoituspäätökset on vahvistettu ja se luo raamit tämän vuoden toiminnalle. Liiton toimintaa ohjaa uusi strategia, joka painottaa yhdistystoiminnan ja omaishoitoperheiden tukemisen lisäksi liiton ja yhdistysten toimintaedellytysten turvaamista ja laajaa yhteistyötä. Raha-automaattiyhdistys myönsi liitolle aikaisempien vuosien tapaan varoja järjestötoiminnan tukemiseen. Tässä tiedotteessa on ohjeita yhdistyksille avustuksen hakuun. Tänä vuonna juhlimme myös liiton 25-vuotista taivalta. Juhlavuosi huipentuu elokuun lopun tapahtumiin, joista lisää tässä tiedotteessa. Myös omaishoidossa tapahtuu. Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan muutoksia omaishoitolakiin ja käynnistellään kärkihanketta. Näistä lisää tämän tiedotteen liitteessä. Päivät pitenevät pikkuhiljaa, mustarastaat laulavat aamulla. Hyvää alkavaa kevättä! Terveisin, Marja TÄSSÄ TIEDOTTEESSA - Kutsu kevätkokoukseen Helsinkiin Yhdistystiedotteen ilmestymispäivät ja linkki tiedotteeseen - RAY tukee paikallisyhdistyksiä Hae toiminta-avustusta mennessä - Vuoden 2016 Ovet-ohjaajakurssit järjestetään Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella - Maksuton verkkovalmennus omaishoitajille , ilmoittaudu mennessä - Asiakasraati palveluiden kehittäjänä -koulutus Helsingissä Paikallisyhdistysten Pop up -kahvilapäivä 21.5., ilmoittaudu mennessä - Oivaltava-päivät Kuopiossa , ilmoittaudu mennessä - Omaishoitajaparlamentti ja järjestöpäivät Helsingissä Omaishoidossa tapahtuu: STM kerää tietoa omaishoidosta - Liiton uusi organisaatio - Omaishoitajille lakineuvontaa - Omaishoitajat ja läheiset -liitto 25 vuotta -nettisivu kertoo juhlavuodesta

2 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 - Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta - Valtakunnallisen omaishoitajien viikon tapahtumat netissä - Haku vuoden 2016 omaishoitajalomille ja kuntoutuskursseille on käynnissä - Työkalupakki palvelujen asiakaslähtöiseen suunnitteluun - Omaishoitajien tunnistamista ja ohjaamista tukevia materiaaleja on edelleen tilattavissa - Uusi projekti: Nuorten omaishoitajien tarpeita selvitetään - Liiton myyntituotteiden hintoja on alennettu - RAY myönsi 38 yhdistykselle avustusta - TIEDOKSI: Ideat omaishoitajan ja hoidettavan yksinäisyyden vähentämiseksi eivät päässeet RAY:n jatkotyöstöön - MUISTUTUS: Tarkista yhdistyksen vakuutusturvan kattavuus vakuutusyhtiöltä - STM:n Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -seminaarin ilmoittautuminen on alkanut - SOSTE järjestää mediaviestintäkoulutusta Kouvolassa, Iisalmessa ja Seinäjoella - Esiintyjäksi tai yhteistyökumppaniksi K50-festareille - AJANKOHTAISTA ALUETYÖSTÄ Kutsu kevätkokoukseen Helsinkiin Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona klo 17 Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n koulutustiloissa osoitteessa Hämeentie 105 A, 1. krs., Helsinki. Kevätkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokousedustajien tulee esittää edustamansa yhdistyksen valtakirja. Liiton hallitus toivottaa yhdistysten edustajat tervetulleiksi. Yhdistystiedotteen ilmestymispäivät ja linkki tiedotteeseen Yhdistystiedotteen ilmestymispäivät vuonna 2016 ovat 17.2., 13.4., 15.6., 21.9., ja Muutokset ovat mahdollisia. Yhdistystiedotetta ei lähetetä sähköpostitse, vaan tiedote liitteineen julkaistaan liiton nettisivulla osoitteessa Tiedotteen saajille lähetään sähköpostitse viesti, kun uusi tiedote on luettavissa. Lähetystavan muutoksella vältetään vastaanottajan sähköpostin kuormittuminen. RAY tukee paikallisyhdistyksiä Hae toiminta-avustusta mennessä RAY myönsi liitolle euroa avustusta paikallisyhdistysten tukemiseen. Tuki siirretään yhdistyksille hakemusten perusteella. RAY:n linjauksen mukaan avustusta voivat saada yhdistykset, joille ei ole myönnetty muuta RAY-avustusta vuonna Avustusta voi saada - vertaistukiryhmien toimintaan, esim. virkistysretkiin - koulutusten ja valmennusten järjestämiseen - pieniin erillishankkeisiin - yhdistyksen hallintokuluihin, esim. posti-, tietoliikenne- ja kokouskuluihin Avustuksen siirrosta tehdään RAY:n laatima sopimus, jossa yhdistys sitoutuu noudattamaan avustuksen käyttöön liittyviä ehtoja.

3 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Hakemukseen on liitettävä - pöytäkirjanote hallituksen päätöksestä, josta ilmenee kuinka paljon avustusta haetaan ja mihin tarkoitukseen - tarkennettu talousarvio 2016, jossa ko. avustuksella haettavat tuotot ja kulut näkyvät erillisinä erinä - toimintasuunnitelma 2016, jota on tarkennettu niin, että haettavasta avustuksesta on erillinen suunnitelma Liiton hallitus päättää kokouksessaan avustuksen jakamisesta, jonka jälkeen yhdistykselle toimitetaan allekirjoitettavaksi sopimus Raha-automaattiyhdistyksen avustuksen siirrosta ja käytöstä. Allekirjoitettu sopimus palautetaan liittoon, jonka jälkeen rahat siirretään yhdistyksen tilille. Lähetä hakemus mennessä: Tiina Lehtinen, Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry, Hämeentie 105 A 18, Helsinki. LIITE 1 LIITE 2 LIITE 3 Avustuksen siirtosopimusmalli Hakemus avustuksen siirrosta paikallisyhdistyksille Liiton laatimat periaatteet avustuksen siirrosta Vuoden 2016 Ovet-ohjaajakurssit järjestetään Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella Kurssilla perehdytään Ovet-omaishoitajavalmennusmalliin ja ohjaajana toimimiseen. Kurssi antaa tietoa valmennuksen sisällöstä ja työskentelymenetelmistä sekä perustietoa ryhmän ohjaamisesta. Kurssi antaa valmiudet järjestää omaishoitajavalmennuksia yhteistyössä yhdistyksen, kuntien, seurakuntien ja muiden järjestöjen kanssa. Ovet-ohjaajakurssit Helsinki , Hotel Arthur Kuopio , paikka varmistuu myöhemmin Seinäjoki , paikka varmistuu myöhemmin Kurssin hinta liiton paikallisyhdistyksille on 130 / henkilö (sis. materiaalit, majoituksen ja ruoat) ja muille 160. Matkat maksetaan itse. Kullekin kurssille mahtuu 16 osallistujaa. Ilmoittautumiset: Sandra Gehring, puh tai Maksuton verkkovalmennus omaishoitajille , ilmoittaudu mennessä Valmennus koostuu neljästä osa-alueesta, joissa käsitellään omaishoitajuutta, yhteiskunnan tukimuotoja, hoivatyön perusteita ja vertaistukea. Valmennukseen sisältyy itse opiskeltavaa materiaalia, pohdintatehtäviä, verkossa tapahtuvaa keskustelua sekä mahdollisuus henkilökohtaisen päiväkirjan pitämiseen. Valmennuksessa tarvitaan tietokone, internetyhteys ja sähköpostiosoite. Valmennukseen mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittaudu mennessä:

4 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Asiakasraati palveluiden kehittäjänä -koulutus Helsingissä Opastava-hanke järjesti vuosina Turussa asiakasraadin, jossa omaishoitajat pääsivät vaikuttamaan ja kehittämään käyttämiään palveluja. Liiton Opastava-hanke järjestää koulutuksen asiakasraadin toteuttamisesta ja yhdessä kehittämisen menetelmistä. Koulutus on tarkoitettu yhdistysten ja kuntien toimijoille, jotka haluavat toteuttaa vastaavanlaista toimintaa omalla paikkakunnallaan. Tarvittaessa järjestetään jatkokoulutuspäivä myöhemmin sovittavana ajankohtana. Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Lisätietoja: Virpi Vepsäläinen, puh tai Paikallisyhdistysten Pop up -kahvilapäivä 21.5., ilmoittaudu mennessä Pop up -kahvilapäivänä kerrotaan omaishoidosta ja kerätään kahvilatoiminnasta tuottoja yhdistyksen toimintaan. Kahvilapäivän myötä voi myös löytyä uusia vapaaehtoisia yhdistystoimijoita ja uusia jäseniä. Liitto tarjoaa yhdistysten avuksi tiedotusta. Yhdistykset saavat käyttöönsä mainoksen ja liiton perustaman Facebook-sivuston, jossa voi tiedottaa omasta Pop up -kahvilasta ja jakaa kuvia tapahtumasta. Lisätietoja: Juha Timoskainen, puh tai Ilmoita omalle aluevastaavalle mennessä pitääkö yhdistyksenne Pop up -kahvilan. LIITE 4 Ohjeet Pop up -kahvilapäivään Oivaltava-päivät Kuopiossa , ilmoittaudu mennessä Oivaltava-päivien ensimmäinen päivä tarjoaa monipuolisia näkökulmia verkostoitumiseen ja yhteistyön tekemiseen eri tahojen kanssa. Toisena päivänä pohditaan verkostojen rakentamisen hyötyjä ja haasteita. Oivaltava-päivät on tarkoitettu liiton paikallisyhdistysten edustajille. Mukaan mahtuu 40 yhdistysten edustajaa (maks. 2 osallistujaa per yhdistys). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on maksuton (sis. lounaat sekä kahvit). Majoituksesta osallistujat vastaavat itse. Lisätietoja: Juha Timoskainen, puh tai Ilmoittaudu mennessä: Anu Nurmi, puh tai Kerro ilmoittautuessasi mahdollinen erityisruokavaliosi.

5 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Omaishoitajaparlamentti ja järjestöpäivät Helsingissä Liiton ja paikallisyhdistysten järjestöpäivät (ent. neuvottelupäivät) pidetään hotelli Arthurissa osoitteessa Vuorikatu 19, Helsinki. Päivien aikana järjestetään Suomen ensimmäinen omaishoitaja-parlamentti. Parlamentin jälkeen on liiton 25- vuotisjuhlavastaanotto. Ennakkotietoa omaishoitajaparlamentista Omaishoitajaparlamentissa noudatetaan parlamentin muotoa. Puhemieheksi ovat lupautuneet eduskunnan varapuhemies Paula Risikko sekä kansanedustaja Eero Heinäluoma. Ministeriaitioon on pyydetty kaikki omaishoidon kysymyksissä keskeiset ministerit. Parlamentissa pidetään kyselytunti, jonka aiheet koskevat tilaisuudessa julkistettavien, päivitettyjen omaishoidon teesien ajankohtaisia teemoja. Paikallisyhdistyksiltä pyydetään ennakkoon kysymyksiä, joita yhdistysten edustajat kyselytunnilla esittävät ja joihin ministeriaitiosta vastataan. Liitto toivoo, että mahdollisimman moni parlamenttiin osallistuvista yhdistyksen nimeämistä hallitustoimijoista, yhdistysaktiiveista ja työntekijöistä on tai on ollut omaishoitotilanteessa. Näin saamme parlamenttisaliin ja kyselytunnille omaishoitajien oman äänen. Liitto pyytää, että yhdistykset ilmoittavat kaikki osallistujat yhdellä kertaa. Liitto varaa mahdollisuuden rajata osallistujamäärää. Juhlasalin lehtereille kutsutaan yhteistyötahojen ja sidosryhmien edustajia. Lisätietoa kyselytunnin teemoista, kysymyksistä ja niiden valinnasta sekä parlamentin aikataulusta lähetetään yhdistyksiin kevään kuluessa. Järjestöpäivien majoitus ja hinnat Majoituksen varaa ja maksaa osallistuja itse. Majoitusvaraukset tehdään suoraan hotelli Arthuriin, puh. (09) Liitto on varannut majoituskiintiön nimellä Omaishoitajat. Majoitus tulee varata viimeistään perjantaina Hinnat 85 / vrk / yhden hengen huone 100 / vrk / kahden hengen huone Lisäksi liitto laskuttaa toukokuussa järjestöpäivien osallistumismaksuna 60 / henkilö. Järjestöpäiville ilmoittautuminen Ilmoittautumislomake järjestöpäiville lähetetään yhdistyksiin seuraavan yhdistystiedotteen mukana. Ilmoittautuminen järjestöpäiville päättyy Lisätietoja: Merja Purhonen, puh tai LIITE 5 Omaishoitajaparlamentin ja järjestöpäivien alustava ohjelma

6 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Omaishoidossa tapahtuu: STM kerää tietoa omaishoidosta Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) kerää tietoa omaishoidosta. Liiton kannanotto omaishoidon tukeen suunniteltuihin muutoksiin on liitteessä. Hallituksen kärkihankkeen Ikäihmisten kotihoidon ja kaikenikäisten omaishoidon kehittäminen -aloitusseminaari järjestetään Marina Congress Centerissä Helsingissä klo Lisätietoja Sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjesti sote-kuulemistilaisuuden keskeisille järjestöille. Liiton kannanotto on osoitteessa LIITE 6 Omaishoidossa tapahtuu -tiedote 1/2016 Liiton uusi organisaatio Uusi organisaatio astui voimaan vuoden alussa. Organisaatiossa on kaksi yksikköä: Järjestötoiminta ja alueellinen yhteistyö sekä Omaishoitajien hyvinvointia tukevat toiminnot. Viestintä, kehittäminen sekä talous ja hallinto ovat kolme läpileikkaavaa tehtäväaluetta. Vaikuttaminen on osa kaikkien työntekijöiden työtehtäviä. Varainhankintaa tekee toiminnanjohtajan työparina talouspäällikkö.

7 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Omaishoitajille lakineuvontaa Liitto tarjoaa kokeiluna lakineuvontaa vaikeissa, ennakkotapauksen luonteisissa omaishoidon valitustapauksissa joka tiistai klo numerossa Liitto ei peri puhelusta maksua, mutta puhelinoperaattori laskuttaa puheluista hinnastonsa mukaan. Lakineuvontaa antaa OTL, VTT Yrjö Mattila. Muissa omaishoidon kysymyksissä voi soittaa liiton neuvontapuhelimeen ma to klo Puhelin hinta on kiinteästä puhelinverkon liittymästä soitettaessa 8,28 snt/puhelu + 5,52 snt/min. ja matkaviestinverkosta soitettaessa 8,28 snt/puhelu + 22,14 snt/min. Omaishoitajat ja läheiset -liitto 25 vuotta -nettisivu kertoo juhlavuodesta Liitto täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Ajankohtaista tietoa juhlavuodesta (mm. omaishoitajaparlamentti, päivitetyt omaishoidon teesit) on osoitteessa ja läheiset -liitto 25 vuotta. Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta Liiton paikallisyhdistysten jäsenet saavat rahanarvoisia etuja liiton yhteistyökumppaneilta. Lisätietoja Terveydenhuollon tuotteista 5 %:n alennus. Kaikista Fennokaupan tuotteista 10 %:n alennus. Osasta Holiday Clubin kohteista 15 %:n alennus. Järjestölomista vähintään 10 %:n alennus. Orion ja Omaishoitajat ja läheiset -liitto haluavat herättää keskustelua omaishoitajien asemasta. Yhteistyö laajenee tänä vuonna, asiasta lisää tulevissa Lähellä-lehdissä. Alennusta silmälaseista 25 %, aurinkolaseista 20 % ja piilolaseista 10 %. Alennusta risteilyhinnoista.

8 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Valtakunnallisen omaishoitajien viikon tapahtumat netissä Viikkoa vietetään Viikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä Paikallisyhdistysten tapahtumat julkaistaan osoitteessa valtakunnallinen-omaishoitajien-viikko. Muutoksella tapahtumat saavat aiempaa enemmän näkyvyyttä, koska ne ovat netissä nähtävillä aiemmin kuin lehdessä. Lisäksi yhdistykset voivat ilmoittaa tapahtumia nykyistä lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Tietoa tapahtumista voi lähettää heti, kun tapahtumat ovat vahvistuneet. Lähetä tapahtumatiedot: LIITE 7 Ohjeet valtakunnallisen omaishoitajien viikon tapahtumien ilmoittamiseen Haku vuoden 2016 omaishoitajalomille ja kuntoutuskursseille on käynnissä Omaishoitajalomien ja kuntoutuskurssien tiedot ovat osoitteessa Osaan ja oivallan -loma erityisesti vanhempiaan hoitaville ja/tai työssäkäyville omaishoitajille, hakuaikaa on jatkettu saakka. Lisätietoja: Taiten toimittu -loma omaishoitajille, hakuaikaa on jatkettu 4.3. saakka. Lisätietoja: saakka. Hakuohjeet ja lomakkeet: Kaisu Häggqvist, puh tai tai Työkalupakki palvelujen asiakaslähtöiseen suunnitteluun Liiton ja Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFamin Opastavahankkeessa on kokeiltu asiakaslähtöisen suunnittelun menetelmiä omaishoitoperheiden palvelujen kehittämisessä. Yhdessä kehittämisen työkaluja on koottu työkalupakkiin, joka on luettavissa ja ladattavissa Opas on tarkoitettu omaishoitajien, yhdistystoimijoiden ja palveluntarjoajien kehittämisyhteistyön tueksi. Omaishoitajien tunnistamista ja ohjaamista tukevia materiaaleja on edelleen tilattavissa Opastava-hankkeen syksyllä 2015 julkaisemia Testaa oletko omaishoitaja -kortteja sekä Tunnista omaishoitaja -opasta voi edelleen tilata. Tilaukset: Johanna Rahunen, puh tai LIITE 8 Omaishoitajien tunnistamista ja ohjaamista tukevat työkalut

9 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 Uusi projekti: Nuorten omaishoitajien tarpeita selvitetään Liitto sai RAY:ltä rahoituksen Jangsterit nuoret hoivaajat meillä ja muualla -projektille vuosiksi Projektin tavoitteena on kansainvälistä kokemusta hyväksi käyttäen tunnistaa nuoret omaishoitajat Suomessa, tehdä alustava selvitys heidän tarpeistaan ja aloittaa tukitoiminnan kehittäminen. Lisätietoja: Malla Heino, puh tai Liiton myyntituotteiden hintoja on alennettu Kirjojen, oppaiden ja ryhmämateriaalien hintoja on alennettu. Osan tuotteista saa postituskulujen hinnalla. Yhdistykset saavat kaikista myös jo alennetuista tuotteista 25 %:n alennuksen. Kaikkiin tilauksiin lisätään posti- ja käsittelykulut. Uudet hinnat on päivitetty nettisivulle Tilaukset: Anu Nurmi, puh tai LIITE 9 Materiaalihinnasto RAY myönsi 38 yhdistykselle avustusta Raha-automaattiyhdistyksen avustusta vuodelle 2016 sai 38 liiton paikallisyhdistystä. RAY hyväksyi 48 yhdistysten hanke- tai toimintahakemusta. Hylättyjä hakemuksia oli 11. Yhdistyksistä 31 ei hakenut RAY:n avustusta. LIITE 10 RAY:n avustusehdotus liiton paikallisyhdistyksille vuodeksi 2016 TIEDOKSI: Ideat omaishoitajan ja hoidettavan yksinäisyyden vähentämiseksi eivät päässeet RAY:n jatkotyöstöön Liitto pyysi lokakuussa 2015 yhdistyksiltä ideoita omaishoitajan ja hoidettavan yksinäisyyden vähentämiseksi. Liitto kiittää yhdistyksiä ideoista. Valitettavasti ideat eivät päässeet RAY:n jatkotyöstöön. RAY sai yhteensä 185 ideaa, joista RAY:n avustusosasto valitsi 17 hanketta jatkoon. Valitut ideat kohdentuvat mm. omien voimavarojen vahvistamiseen, asuinalueiden yhteisöllisyyteen ja sukupolvien väliseen yhteistyöhön. MUISTUTUS: Tarkista yhdistyksen vakuutusturvan kattavuus vakuutusyhtiöltä Liiton ottama ryhmätapaturmavakuutus kattaa leirit, kurssit, Kelan kuntoutuskurssit ja paikallisyhdistysten tilaisuudet. Kun yhdistys järjestää jonkin edellä mainitun tapahtuman, ovat osallistujat vakuutettuja tällä ryhmätapaturmavakuutuksella. Tapahtumaan osallistujan ei tarvitse olla paikallisyhdistyksen jäsen. Yhdistyksen muu vakuutustarve riippuu sen toiminnasta. Vakuutusturvan kattavuus on hyvä tarkastaa omalta vakuutusyhtiöltä.

10 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 STM:n Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa -seminaarin ilmoittautuminen on alkanut Ammattilainen, päättäjä, rahoittaja, iäkäs ihminen, hoitaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) haluaa sinut mukaan pohtimaan vanhuspalvelujen tulevaisuutta. Miten järjestetään nykyistä yhdenvertaisemmat, paremmin koordinoidut ja kustannusten kasvua hillitsevät palvelut niin iäkkäille kuin omais- ja perhehoitajillekin? Ikäihmisten kotihoito ja omaishoito on yksi hallituksen kärkihankkeista, jonka tavoitteena on juurruttaa pysyviä uudistuksia kolmivuotisten investointien turvin. Hankkeen ydin on iäkkäiden tuen ja palvelujen sisällön sekä palvelurakenteen uudistaminen sekä omais- ja perhehoidon vahvistaminen ja näiden palveluvaihtoehtojen houkuttelevuuden lisääminen. Seminaari on tarkoitettu iäkkäiden palvelujen kanssa työskenteleville, kuten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajille, alan ammattilaisille ja kolmannen sektorin toimijoille. Mukaan toivotaan myös iäkkäitä ihmisiä sekä omais- ja perhehoitajia. Seminaari järjestetään klo 9 16 Marina Congress Centerissä, osoitteessa Katajanokanlaituri 6, Helsinki. Seminaaria voi seurata myös verkkolähetyksenä. Ohjelma ja ilmoittautuminen SOSTE järjestää mediaviestintäkoulutusta Kouvolassa, Iisalmessa ja Seinäjoella Koulutuksessa läpikäydään käytännön esimerkkien kautta, miten järjestö voi luoda toimivat mediasuhteet ja miten viesti menee perille. Koulutus on tarkoitettu aloitteleville viestijöille ja oman työn ohessa viestintää tekeville. Kouvolan ja Iisalmen koulutukset ovat suomenkielisiä, Seinäjoen koulutus on ruotsinkielinen. Lisätietoja: Esiintyjäksi tai yhteistyökumppaniksi K50-festareille Kesällä järjestetään ensimmäistä kertaa yli 50-vuotiaille suunnatut festarit ilman yläikärajaa Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Helsingissä. Festareiden yhtenä tarkoituksena on yhdistää ihmisiä ja kannustaa liikkeelle. Festareille etsitään esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita. Ohjelmasisältöä ei ole etukäteen rajoitettu, festivaalin järjestäjät toivovatkin uusia, raikkaita ideoita. Paikallisyhdistykset voivat tarjoutua yhteistyökumppaneiksi. Lisätietoja Jenna Ylikoski, puh tai tai

11 YHDISTYSTIEDOTE 1/ / 11 AJANKOHTAISTA ALUETYÖSTÄ Liiton aluetyön keskeisimmät tehtävät ovat paikallisyhdistysten tukeminen (esim. koulutus, tiedotus, ohjaus ja hankekonsultointi) ja paikallinen sekä alueellinen vaikuttaminen. Vuonna 2016 paikallisyhdistyksille järjestetään noin 20 alueellista AlueAvain-koulutuspäivää. Osa koulutuspäivistä toteutetaan useiden alueiden ja liiton toimintamuotojen yhteisinä AlueAvain-koulutuspäivinä. AlueAvain-koulutusten aiheina ovat yhteistyö ja verkostoituminen sekä esimerkiksi Opastava-hankkeessa ja OmaisOiva-toiminnassa kehitettyjen toimintojen esitteleminen. Aluevastaavat lähettävät yhdistyksiin helmikuun lopussa koosteen aluetyön tarkennetusta toimintasuunnitelmasta vuodelle 2016 sekä aluetoimistokohtaiset yhdistysluettelot ja AlueAvain-koulutusten esitteen. Samalla kerrotaan ennakkotietoa tärkeistä tapahtumista koko vuoden osalta. Lisäksi aluevastaavat tiedottavat ajankohtaisista asioista sähköpostitse. LIITE 11 Aluekohtaiset toimintakalenterit

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! OMAISHOITOTIEDOTE 3/2016 1 / 6 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! YHDISTYSTIEDOTE 3/2016 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kesä on tuloillaan ja yhdistyksissä saattaa kesän aikana olla hiljaista. Omaishoidossa

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 15.4.2015 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on edennyt pikavauhtia ja taas on kevätkokousten aika. Alkuvuoteen ovat oman suolansa tuoneet

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! YHDISTYSTIEDOTE 2/2016 1 / 9 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on jälleen vierähtänyt ja yhdistysten kevätkokoukset lähestyvät. Liiton kevätkokous

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 18.12.2015 1 / 5 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Hyvät yhdistystoimijat, Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä. Tänäkin vuonna omaishoitajien viikolla

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 17.6.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! OMAISHOITOTIEDOTE 1/2016 1 / 6 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Liiton juhlavuosi on kääntymässä kohti loppuaan, mutta sitä ennen juhlimme vielä valtakunnallista omaishoitajien

Lisätiedot

Apila, Kangasala Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa

Apila, Kangasala Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa Apila, Kangasala 24.5.2016 Ajankohtaista omaishoidossa ja liitossa Lähellä ja tukena -seminaari Tiistai 24.5.2016 klo 13. 16.00 Kuntoutumiskeskus Apila, Reumantie 6, 36200 Kangasala Seminaarin ohjelma

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! OMAISHOITOTIEDOTE 2/2016 1 / 8 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 10.6.2015 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kiireinen kevät alkaa olla takana. Tänä vuonna tapahtuu myös kesäaikana: liitto on näyttävästi mukana

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Tänä vuonna muutoksen tuulet puhaltavat sosiaali- ja terveysalalla. Sote-uudistus etenee pikkuhiljaa ja valinnanvapauslakiesitys

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 5.12.2014 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kulunut vuosi on ollut omaishoidon kehittämisen kannalta merkittävä. Tänä vuonna valmistui ensimmäinen

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) historian viimeiset avustusesitykset julkaistiin 15.12. Liiton avustukset pysyvät

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kiitos kaikille omaishoitajaparlamenttiin osallistuneille. Teitte tilaisuudesta ikimuistoisen. Parlamentista saatu

Lisätiedot

Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain

Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain 19.10.2016 Järjestöt kärkihankkeissa ja omaishoidon palveluiden kehittämisessä Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Lisätiedot

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen > Ovet-valmennus Ovet-valmennusta omaishoitajille Omaishoitolan muutos 1.7.2016; valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen Ovet-valmennus

Lisätiedot

Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä

Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä 27.10.2015 klo 10.00-15.45, Helsinki Valtakunnallinen AlueAvain - Hanketoiminnan

Lisätiedot

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry Opastava-hanke 23.4.2013 Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry OPASTAVA-hanke pähkinänkuoressa Omaishoitajat ja läheiset -liiton ja Mielenterveysomaisten keskusliitto

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 23.9.2015 1 / 9 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on taas pitkällä ja käsillä on liiton ja paikallisyhdistysten syyskokousten aika. Liiton syyskokouksessa

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n juhlaseminaari Kuopio Sandra Gehring

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n juhlaseminaari Kuopio Sandra Gehring :n juhlaseminaari Kuopio 23.11. 2011 Sandra Gehring Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Terveydenhuollon ohjauksessa etusijalla on sairaus, vammaisuus ja kuntoutuminen.

Lisätiedot

Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat!

Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat! 11.3.2015 1 / 9 Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton kunta- ja seurakuntakirje on nyt omaishoitotiedote. Siinä kerrotaan yleisistä omaishoitoon liittyvistä asioista,

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013)

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) :n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) Sisällysluettelo Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 2 Strategiatyö Omaishoitajat ja Läheiset liitossa Toiminta-ajatus Toimintaa

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

Lähtökohtana. yhtäältä olla valmentaja ja tarjota tukea elämänhallintaan ja

Lähtökohtana. yhtäältä olla valmentaja ja tarjota tukea elämänhallintaan ja Lähtökohtana yhä useampi asiakas/potilas on iäkäs ihminen yhä useamman asiakaan/potilaan ongelmat ovat monikerroksisia, ja ne voidaan ratkoa vain monien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteisenä

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 19.2.2015 1 / 12 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Aurinko on tullut jälleen vuoden pimeimmän vaiheen jälkeen esiin. Auringon ja valon voima on ihmeellinen:

Lisätiedot

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi Ovet Omaishoitajavalmennus Keinoja omaishoitajan tukemiseksi Minäkö omaishoitaja? Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen on hoitajan ja hoidettavan etu: antaa omaiselle mahdollisuuden jäsentää tilannetta,

Lisätiedot

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Seinäjoki 5.4.2011 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 14.4.2011 Omaishoito

Lisätiedot

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000 1 (7) 22.9.2014/tl Varsinainen toiminta Tarkennettu Talousarvio Ay avustus Ray avustukset 754 000 839 000 Palkat 414 500 467 500 Palkkiot 12 500 8 000 Eläkekulut 91 000 88 750 Lakisääteiset sos.kulut 27

Lisätiedot

Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain Helsinki. aluekoordinaattori Pia Järnstedt

Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain Helsinki. aluekoordinaattori Pia Järnstedt Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain 27.10.2015 Helsinki aluekoordinaattori Pia Järnstedt Tukea yhdistyksen hankkeelle liitosta Liitto tukee yhdistysten erilaisia hankkeita Yhdistyksen

Lisätiedot

Omaishoito ja päihteet -seminaari

Omaishoito ja päihteet -seminaari Omaishoito ja päihteet -seminaari 16.1.2018 Omaishoitajaliitto on olemassa, jotta omaishoitoperheen asema paranee on omaishoitajia, heidän läheisiään, paikallisyhdistyksiä ja kansalaisia varten Perustettu

Lisätiedot

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8. Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.2013 Etelä-savolaisten toiveiden tynnyrissä Tulevaisuuden odotuksia

Lisätiedot

Sote-valmistelijat

Sote-valmistelijat Sote-valmistelijat 9.5.2016 Uusia resursseja kärkihankkeista HALLITUKSEN STRATEGINEN PAINOPISTEALUE: Hyvinvointi ja terveys Hyvinvoinnin ja terveyden ministerityöryhmä sosiaali- ja terveysministeri Hanna

Lisätiedot

Asiakkaat ja ammattilaiset omaishoitoa kehittämässä

Asiakkaat ja ammattilaiset omaishoitoa kehittämässä Asiakkaat ja ammattilaiset omaishoitoa kehittämässä Perusasiat pähkinänkuoressa Hanketta toteuttavat yhteistyössä Omaishoitajat ja Läheiset -liitto ja Omaiset mielenterveystyön tukena keskusliitto Hankkeen

Lisätiedot

Ajankohtaista omaishoidossa

Ajankohtaista omaishoidossa Ajankohtaista omaishoidossa Omaishoitolain muutokset 1.7.2016 Sosiaalihuoltolain muutos 1.7.2016 Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa kärkihankkeen kuulumiset Kotihoidon

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Sosiaali ja terveysministeriön kärkihankkeet ja muutosagentit

Sosiaali ja terveysministeriön kärkihankkeet ja muutosagentit Sosiaali ja terveysministeriön kärkihankkeet ja muutosagentit Lapin maakunnan tilanne Sosiaalijohdon työkokous 18.11.2016 Asta Niskala Pohjois Suomen sosiaalialan osaamiskeskus STM ja hallituksen kärkihankkeet

Lisätiedot

Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön Aluekoordinaattori Pia Järnstedt

Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön Aluekoordinaattori Pia Järnstedt Omaiset mukaan toimintakykyä edistävään hoitotyöhön 19.5.2016 Aluekoordinaattori Pia Järnstedt 42 500 Omainen, omaishoitaja Kaikki omaiset eivät ole omaishoitajia rooliero vastuunjako; omaishoitajaksi

Lisätiedot

Kehittyvä vanhustyö, Seinäjoki Laki muuttui muuttuuko omaishoitajan arki? Marja Tuomi. Lähellä ja tukena

Kehittyvä vanhustyö, Seinäjoki Laki muuttui muuttuuko omaishoitajan arki? Marja Tuomi. Lähellä ja tukena Kehittyvä vanhustyö, Seinäjoki 2.2.2017 Laki muuttui muuttuuko omaishoitajan arki? Marja Tuomi Esityksen kulku Omaishoitajat ja läheiset liitosta Omaishoito Suomessa Laki omaishoidon tuesta Muutokset lakiin

Lisätiedot

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja?

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Kunnan muistihoitajat ja -koordinaattorit Muistihoitajat ja -koordinaattorit ovat muistisairaan ja hänen perheensä tukemiseen koulutettuja terveydenhuollon ammattilaisia.

Lisätiedot

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton ja yhdistyksien sääntöjen tarkastelua / Aluetyö AlueAvaimet: 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

Väkivaltatyön kokonaisuus Jokaisella on oikeus väkivallattomaan elämään. Edunvalvonta ja vaikuttamistyö

Väkivaltatyön kokonaisuus Jokaisella on oikeus väkivallattomaan elämään. Edunvalvonta ja vaikuttamistyö Turvakotityö: Kriisityö Avotyö: Kriisityö ja selviytymisen tukeminen Väkivaltatyön kokonaisuus Jokaisella on oikeus väkivallattomaan elämään Verkko- ja puhelinauttaminen Etsivä ja jalkautuva väkivaltatyö

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2015

Yhdistystiedote 7/2015 Yhdistystiedote 7/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen haulla kiire. Ottakaa asia puheeksi hallituksessa! - Liittopäivät ilmoittautuminen lähestyy - Syksyn aikana runsaasti koulutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa. Kärkihanke

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa. Kärkihanke Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kärkihanke Netissä http://stm.fi/hankkeet/koti-ja-omaishoito Hankesuunnitelma versio 25.2.2016 http://stm.fi/documents/1271139/1996957/io_hankesuunnitelma_25022016.pdf/a6b1

Lisätiedot

Yhteinen Polku hanke 2009-13

Yhteinen Polku hanke 2009-13 Yhteinen Polku hanke 2009-13 Omaishoitoperheen varhaisen tunnistamisen ja tukemisen malli Joensuun seudulle Omaisyhteistyö seminaari 30.1.2013 Joensuu http://www.jelli.fi/yhteinen-polku-minakoomaishoitaja/tapahtumat-koulutukset

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

Omaiset mukana palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa

Omaiset mukana palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa Omaiset mukana palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa 2.11.2015 Marjo Lehtinen, projektisuunnittelija, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry Opastava-hanke Omaishoitajat ja läheiset liitto

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kärkihanke toteutetaan, koska Korjaustoimiin on tarvetta Iäkkäiden palvelujärjestelmä on pirstaleinen, sen rakenne ei ole uudistunut

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset Maarit Väisänen OMAISHOITO MIKKELISSÄ Valtakunnallisiin arvioihin perustuen Mikkelissä on n. 3000 omaishoitajaa,

Lisätiedot

Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen. 4.2.2015 Avustustiimi 2

Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen. 4.2.2015 Avustustiimi 2 Järjestöilta 3.2.2015 kauppalantalolla klo 18.30 alkaen 4.2.2015 Avustustiimi 2 Ohjelma Kahvitarjoilu Esittäytyminen Järjestöavustusten haku 2015 Hakuohjeet ja periaatteet Vuosiavustukset, lomake Kohdeavustukset,

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns.

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. Avustukset jäsenyhdistyksille v.2017 - Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. toimintatonnit Järjestöpäivät 5.2.2017 1 Invalidiliiton hankeavustukset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk reh/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (5) 6 Avustusten myöntäminen vuodelle 2014 HEL 2013-015342 T 02 05 01 00 Päätös Johtokunta päätti jakaa opiston vuoden 2014 talousarvioon sisältyvät järjestöjen avustukset,

Lisätiedot

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset Yhdistysohjelma Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset TOIMINTA 1. Yhdistyksen perustoimintaa ja ohjelmaa rakennetaan rohkeasti uudelleen Yhdistyksen toiminta on jäsenlähtöistä ja se näyttäytyy raikkaana

Lisätiedot

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA - ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n paikallisyhdistyksiin lähetetään kaksi ALUEVIISARI-tiedotetta vuonna 2014. Tässä ALUEVIISARISSA kerrotaan aluetyöstä, esitellään aluekohtaiset

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto 21.9.2017 Kanta-Hämeessä Yhdistyksiä 3202, Yhdistysrekisteri, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Anja Noro, THT, dosentti Projektipäällikkö, STM Sosiaali- ja terveysvaliokunta, Eduskunta 2.6.2016 Helsinki Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Hallituksen kärkihankkeet

Lisätiedot

2016 TOIMINTASUUNNITELMA

2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 1 1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n toiminnan tarkoitus ja visio vuodelle 2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry, ESTERY, on

Lisätiedot

PalveluSantran perustehtävät:

PalveluSantran perustehtävät: palveluneuvontaa ikääntyville Päijät-Hämeessä ( - ja paljon muuta) 27.5.2014 Pirjo Nieminen toiminnanjohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointipalvelujen kehitys ry PalveluSantran perustehtävät: Tarjota palveluneuvontaa

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl 1 (9) Varsinainen toiminta Ay avustus Ray avustukset 879 000 666 000 1. Perusjärjestötyö a) Edunvalvonta Palkat 57 000 56 000 Lakisääteiset sosiaalikulut 10 000 10 000 Työterveyshuolto 500 500 Luontoisedut

Lisätiedot

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa + Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry Takana 20 vuotta toimintaa + Miten kaikki alkoi? 1993 Syömishäiriöisten lasten vanhempien tukiyhdistys perustettiin Turussa 31.3.1993. Valtakunnallinen yhdistys,

Lisätiedot

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Alustava ohjelma Lauantai 11.6.2011 9.00 12.30 Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus 10.30 12.00

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Anja Noro, THT, dosentti Projektipäällikkö, STM Länsi-Pohjan ja Lapin kuntien sosiaali- ja terveysjohdon ja sairaanhoitopiirien seminaari, 26.5.2016 Helsinki Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan

Lisätiedot

Yhdistyksen tuki omaishoitajille

Yhdistyksen tuki omaishoitajille Salon seudun omaiset ja läheiset ry Yhdistyksen tuki omaishoitajille Omaishoitajien laki-ilta 26.2.2013 Kaupungintalo, Valtuustosali Seija Hyvärinen Toiminnan tavoitteet 1 Toiminnalla edistetään kotona

Lisätiedot

Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä

Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä Omaishoitajat ja läheiset liitto ry:n neuvottelupäivät Vantaa 29.8.2013 Janne Juvakka Janne Juvakka 1 SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Valtakunnallinen sosiaali-

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa I&O kärkihanke

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa I&O kärkihanke Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa I&O kärkihanke Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry Anu Olkkonen-Nikula Muutosagentti, Ikääntyneiden palvelujen kehitysjohtaja

Lisätiedot

HE 85/2016 VP. Omaishoidon kehittäminen - kuuleminen sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Erkki Papunen Anne-Mari Raassina

HE 85/2016 VP. Omaishoidon kehittäminen - kuuleminen sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Erkki Papunen Anne-Mari Raassina HE 85/2016 VP Omaishoidon kehittäminen - kuuleminen sosiaali- ja terveysvaliokunnassa Erkki Papunen Anne-Mari Raassina 25.5.2016 Tausta ja tavoite Taustalla hallitusohjelman kirjaukset omaishoitajien ja

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015 15.9.2015 Pirkko Granö Postinhakija Omaishoidon monet kasvot Maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä: heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia; heitä, jotka ovat

Lisätiedot

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE Osana Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O)- kärkihanketta 1 Helmikuu 2017 Kärkihanke Kehitetään

Lisätiedot

KEHITTÄMISOHJELMA KOHO JA OMAISHOITAJIEN ASEMA. Anneli Kiljunen Omaishoitajat ja läheiset -liiton puheenjohtaja Kansanedustaja

KEHITTÄMISOHJELMA KOHO JA OMAISHOITAJIEN ASEMA. Anneli Kiljunen Omaishoitajat ja läheiset -liiton puheenjohtaja Kansanedustaja KANSALLINEN OMAISHOIDON KEHITTÄMISOHJELMA KOHO JA OMAISHOITAJIEN ASEMA 21.8.2014 1 Anneli Kiljunen Omaishoitajat ja läheiset -liiton puheenjohtaja Kansanedustaja - Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Katsaus omais- ja perhehoidon edistämisestä sekä eräistä kärkihankkeista

Katsaus omais- ja perhehoidon edistämisestä sekä eräistä kärkihankkeista Katsaus omais- ja perhehoidon edistämisestä sekä eräistä kärkihankkeista Marjo Lavikainen, Erkki Papunen, Anne-Mari Raassina & Päivi Voutilainen Sosiaali- ja terveysvaliokunta 13.10.2015 Hyvinvointi ja

Lisätiedot

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Närståendevårdare och Vänner Förbundet rf OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö

Lisätiedot

OmaisOiva-toiminta Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja

OmaisOiva-toiminta Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja OmaisOiva-toiminta 2017 Kristiina Mustakallio, toiminnanjohtaja Toiminta-alue ja yhteistyöverkosto Toiminta-alue: Espoon ja Kauniainen Länsi-Uudenmaan suurimmat kunnat: Kirkkonummi, Raasepori, Inkoo, Hanko

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

Maakunnallinen ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus Ikä- ja muistiystävällinen Pirkanmaa -seminaari Mari Patronen ja Essi Mäki-Hallila

Maakunnallinen ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus Ikä- ja muistiystävällinen Pirkanmaa -seminaari Mari Patronen ja Essi Mäki-Hallila Maakunnallinen ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus Ikä- ja muistiystävällinen Pirkanmaa -seminaari 7.9.2017 Mari Patronen ja Essi Mäki-Hallila Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten

Lisätiedot

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Sosiaalisesti kestävä kehitys Oulussa 15.3.2012 klo 9-16.00 Rovaniemellä 16.3.2012 klo 9-16.00 Ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset päivät tarjoavat pohdintaa, käytännön tietoa

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Oivaltava päivät. 3.6.2015 Hotelli Arthur, Helsinki. Avustus/Anne Kukkonen, 2.6.2015 1

Oivaltava päivät. 3.6.2015 Hotelli Arthur, Helsinki. Avustus/Anne Kukkonen, 2.6.2015 1 Oivaltava päivät 3.6.2015 Hotelli Arthur, Helsinki Avustus/Anne Kukkonen, 2.6.2015 1 Esityksen sisältö Avustukset vuodelle 2015 Omaishoidon avustaminen Tavoitealueet ja teemarahoitus Yksinäisyys- teema

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Kotihoito omaishoidon tukipalveluna

Kotihoito omaishoidon tukipalveluna TUTKIMUKSESTA TIIVIISTI 1 TAMMIKUU 2018 Päälöydökset Vain pieni osa kaikista omaishoidossa olevista sai vuonna 2016 kotihoidon tukipalvelua. Omaishoidon tuen kattavuus 75 vuotta täyttäneillä vaihtelee

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot