Tilintarkastuspalvelut. Tarjous Turun kaupungille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tilintarkastuspalvelut. Tarjous Turun kaupungille"

Transkriptio

1 Tilintarkastuspalvelut Tarjous Turun kaupungille

2 KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy PL Helsinki Käyntiosoite: Mannerheimintie 20 B HELSINKI Puhelin Faksi Turun kaupunki Hankinta- ja logistiikkakeskus PL Turku Turun kaupungin ja sen tytäryhtiöiden ja säätiöiden hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut Turun kaupunginvaltuustontoimikautta vastaavilta vuosilta sekä optiona vuosille 2017 ja 2018 Kiitämme mahdollisuudesta antaa tarjous Turun kaupungin ja sen tytäryhtiöiden ja säätiöiden hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista päivätyn tarjouspyyntönne mukaisesti. Vastaamme mielellämme kaikkiin tarjousta koskeviin kysymyksiin ja toimitamme tarvittaessa lisätietoja. Tulemme mielellämme esittelemään tarjoustamme sekä kertomaan tarkemmin toteutustavastamme. Toimin yhteyshenkilönänne kaikissa tarjoukseen liittyvissä asioissa ja vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiinne koskien tarjoustamme. Yhteystietoni ovat: Leif-Erik Forsberg, , Tarjouksemme on sitovana voimassa tarjouspyyntönne mukaisesti asti. Ystävällisin terveisin, Leif-Erik Forsberg Toimitusjohtaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity.

3 Luottamuksellinen Neljä hyvää syytä valita KPMG Toimintamme lähtökohtana on laadukas palvelu ja selkeät, tulevaisuuteen tähtäävät ratkaisut. Pyrimme ymmärtämään tarpeenne ja tartumme haasteisiin ennakkoluulottomasti. Toimimme luotettavana ja pitkäaikaisena asiantuntijananne ja kumppaninanne toimintaanne koskevissa kysymyksissä ja hoidamme tarkastuksen joustavasti ja sovittujen aikataulujen mukaisesti. Julkisen sektorin syvällistä tuntemusta 1 KPMG:llä on laaja ja monipuolinen kokemus julkisen sektorin palveluntarjoajana. Tunnemme hyvin kaupunkien, kuntien, kuntayhtymien, kaupunki- ja kuntakonsernien, valtion tilivirastojen, ministeriöiden sekä valtion liikelaitosten toiminta-alueet. Tilintarkastuksen lisäksi toimimme neuvonantajana muun muassa talouden, rahoituksen, riskienhallinnan, arvonmäärityksen, juridiikan ja verotuksen erityiskysymyksissä. Asiantuntijamme ovat monen vuoden ajan olleet aktiivisesti mukana julkisen sektorin toiminnan kehittämisessä, esimerkiksi toimimalla asiantuntijana kuntien liikelaitoksien yhtiöittämisissä ja yritysjärjestelyissä. Pitkällisen yhteistyömme ansiosta tunnemme julkisen sektorin erityispiirteet ja vaatimukset. Ymmärrämme julkishallinnon toimintamenetelmät ja toimintaympäristön, jossa toimitaan jatkuvasti yleisen huomion kohteena. Kokemusta ja näkemystä 2 Tilintarkastajillamme on vankka käytännön kokemus tilintarkastuksesta kunnissa, kaupungeissa, valtionhallinnossa ja erilaissa julkisyhteisöissä sekä laajalti eri toimialoilla. He ovat kokeneita projektityöntekijöitä, jotka pystyvät suorittamaan tilintarkastuksen tehokkaasti ja koordinoidusti. Periaatteenamme on antaa selkeitä ja käytännönläheisiä neuvoja sekä toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Päivittäisessä työssämme tuomme selkeästi esille näkemyksemme ja suosituksemme kannaltanne parhaista ratkaisuista myös tulevaisuutta ajatellen KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

4 Luottamuksellinen 3 Lisäarvoa käytössämme olevien työkalujen ja menetelmien avulla Menetelmiemme ja työkalujemme avulla varmistamme lisäarvoa tuottavan tilintarkastuksen suorittamisen. Käytössämme on monipuoliset tilintarkastuksen apuvälineet ja menetelmät, kansainväliset IFAC:n säännöt sekä JHTT- ja KHTyhdistysten vaatimukset täyttävä metodipohjainen tarkastusmenetelmä ja IT-pohjaiset tarkastustyökalut mahdollistavat joustavan ja tehokkaan toimeksiannon toteutuksen. Kansainvälisesti KPMG:n kehittämät työmenetelmät palvelevat meitä taustalla silloinkin, kun tarkastuskohde on kokonaan paikallinen. Joustavuutta ja toimitusvarmuutta 4 Nopea reagointi asiakkaidemme yhteydenottoihin ja joustavuus palveluiden toteutuksessa ovat mielestämme kriittiset tekijät ensiluokkaisessa asiakaspalvelussa. Olemmekin saaneet asiakastyytyväisyystutkimuksissamme kiitosta asiakkailtamme erityisesti asiantuntijoidemme palvelualttiuteen, ammattitaitoon ja joustavuuteen liittyen. Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme muun muassa palautekyselyitä hyödyntämällä KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

5 Luottamuksellinen KPMG:n yleistiedot Yrityksen perustiedot Tarjoajan nimi: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, KPMG Oy Ab:n tytäryhtiö Y-tunnus: Postiosoite: Mannerheimintie 20 B, PL 1037, 00101, Helsinki Toimipisteet: Helsinki (pääkonttori), aluekonttorit 15 Liikevaihto: 95,8 milj. euroa (KPMG Oy Ab, 2012) Kansainvälinen yhteys: KPMG International KPMG yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista KPMG:n jäsenyritysten verkosto toimii yli asiantuntijan voimin 156 maassa ympäri maailmaa. Suomessa KPMG:n palveluksessa on yli 750 henkilöä 16 paikkakunnalla. Palveluihimme kuuluvat tilintarkastus, veropalvelut ja neuvontapalvelut. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy on vuonna 1996 perustettu JHTT-yhteisö, joka kuuluu KPMG Oy Ab -konserniin. Tilintarkastuksen lisäksi asiakkaidemme käytettävissä ovat myös kaikki muut KPMG:n tarjoamat palvelut ja osaaminen julkishallinnon toimintaan räätälöityinä. Tilintarkastustoimistoja koskevien yrityskuvatutkimusten perusteella KPMG:n vahvuuksiksi arvioidaan asiantuntijoidemme luotettavuus, toimialatuntemus, hyvä maine ja hyvin hoidetut henkilösuhteet sekä yrityksen laaja palveluvalikoima. KPMG koetaan toimintakyvyltään alansa parhaaksi. Tilintarkastuksen lisäksi toimimme julkisyhteisöjen tukena, kun tavoitteena on tulevaisuuteen tähtäävien ratkaisujen löytäminen. Asiantuntijamme ovat aktiivisesti mukana julkisen sektorin toiminnan kehittämisessä. Kehitämme palveluvalikoimaamme jatkuvasti ottaen huomioon valtion, kuntien ja kuntayhtymien ja seurakuntien sekä niiden Tilintarkastuksen markkinaosuudet Suomessa vuonna 2011, Top 100-yritykset alaisten virastojen, liikelaitosten ja tytäryhtiöiden erityistarpeet muuttuvissa tilanteissa. Autamme rakentamaan käytännönläheisiä ja kestäviä ratkaisuja, joiden avulla yhteiskuntamme hyvinvointi ja kilpailukyky globaalissa ympäristössä vahvistuvat, suhdanteista riippumatta. Tunnustusta asiakkailtamme Toteutimme tutkimusyhtiö Add Valuen kanssa syksyllä 2011 mittavan, tilintarkastusasiakkaidemme tyytyväisyyttä koskevan tutkimuksen. Saimme erittäin hyvää palautetta ja korkeimpia arvosanoja tilintarkastuspalveluista kokonaisuudessaan, osaamisesta, tavoitettavuudesta, palvelualttiudesta, toimialaosaamisesta sekä tilintarkastuksen sujuvuudesta. Myös tilintarkastajien kommunikointia ja Lähde: yhtiökokousten päätökset, Talouselämän top 500 suurinta -lista raportointia sekä keskittymistä olennaisiin asioihin arvioitiin myönteisesti KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

6 Luottamuksellinen Liite 3 Rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät todistukset ja selvitykset 3.1. Selvitys siitä, että tarjoajaa tai sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteistä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 :ssä luetelluista rikoksista 3.2. Verotodistus 3.3. TyEL-todistus 4.4. Kaupparekisteriote 5.5. Rating Alfa yritysraportti Toimitamme pyydettäessä myös selvityksen keskeisistä työehdoista sekä muut mahdollisesti tarvittavat selvitykset 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

7 Luottamuksellinen 3.1. Selvitys siitä, että tarjoajaa tai sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteistä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 :ssä luetelluista rikoksista Vakuutamme, että KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy tai sen johtohenkilö tai edustus-, päätös-, tai valvontavaltaa käyttävä henkilö ei ole saanut ammattinsa harjoittamiseen liittyvästä lainvastaisesta teosta lainvoimaista tuomiota eikä ole syyllistynyt ammattitoiminnassaan vakavaan virheeseen eikä ole muutoin osoittanut olevansa sopimaton tilintarkastukseen. Vakuutamme lisäksi, että KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:tä tai sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös-, tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 :ssä luetelluista rikoksista. Helsingissä Leif-Erik Forsberg Toimitusjohtaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

8

9 TODISTUS KPMG JULKISHALLINNON PALVELUT OY PL HELSINKI Y-tunnus Vakuutusnumero C TyEL-vakuutuksenne maksutodistus Vakuutetut Kaikki työntekijät Vahvistamme, että yllämainitulla vakuutuksenottajalla on voimassaoleva TyEL-vakuutus yhtiössämme. Rekisterimme mukaan vakuutuksessa ei ole maksamattomia vakuutusmaksuja Ystävällisin terveisin KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Vakuutuspalvelut Hanne-Riina Hämäläinen Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Postiosoite PL 2, VARMA Käyntiosoite ja kotipaikka Salmisaarenranta 11, Helsinki Puhelin Faksi Y-tunnus

10 Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A Helsinki puh. (09) Sivu: 1 (3) Y-tunnus: Luontiajankohta: :36:20 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Y-tunnus: Yritys rekisteröity: Yritysmuoto: Kotipaikka: Otteen sisältö: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Osakeyhtiö Helsinki :36:18 rekisterissä olleet tiedot. Yhteystiedot: Postiosoite: Käyntiosoite: PL HELSINKI MANNERHEIMINTIE 20 B HELSINKI Rekisterimerkinnät: TOIMINIMI (Rekisteröity ) KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy. RINNAKKAISTOIMINIMI (Rekisteröity ) Rinnakkaistoiminimi (ruotsi): KPMG Offentliga Tjänster Ab. RINNAKKAISTOIMINIMI (Rekisteröity ) Rinnakkaistoiminimi (englanti): KPMG Public Sector Services Ltd. TOIMIALA (Rekisteröity ) Toimiala: Yhtiön toimialana on tilintarkastus ja siihen liittyvä toiminta. KOTIPAIKKA (Rekisteröity ) Helsinki. TILIKAUSI (Rekisteröity ) Yhtiön tilikausi on PERUSTAMINEN (Rekisteröity ) Yhtiöjärjestys on perustamiskokouksessa hyväksytty YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS (Rekisteröity ) Yhtiöjärjestystä on muutettu ja OSAKEPÄÄOMA (Rekisteröity )

11 Sivu: 2 (3) Y-tunnus: Osakepääoma 8.409,40 euroa, täysin maksettu. Osakkeet 50 kpl. Osakkeen nimellisarvo 168,188 euroa. ERILAJISET OSAKKEET (Rekisteröity ) Yhtiön osakkeet jakautuvat A ja B sarjoihin, jotka eroavat toisistaan sillä tavoin kuin yhtiöjärjestyksessä on määrätty. A-sarjan osakkeet 16 kpl. B-sarjan osakkeet 34 kpl. HALLITUS (Rekisteröity ) Puheenjohtaja: Antonen Kimmo Petteri Varsinaiset jäsenet: J Ahokas Pirjo Irene P Forsberg Leif-Erik S Hellén-Toivanen Paula Tuulikki Kääriäinen Antti Sakari Pakkanen Kaija Marita Raappana Tapio Johannes MUU JOHTO (Rekisteröity ) Toimitusjohtaja: P Forsberg Leif-Erik TILINTARKASTAJAT (Rekisteröity ) Tilintarkastaja: A Karttunen Jouko Tapani Varatilintarkastaja: S Hartikainen Heikki Antero LAKIMÄÄRÄINEN EDUSTAMINEN (Rekisteröity ) Toiminimen kirjoittaa osakeyhtiölain nojalla hallitus. TOIMINIMEN KIRJOITTAMINEN (Rekisteröity ) Toiminimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin. PROKURAT (Rekisteröity ) S Hellén-Toivanen Paula Tuulikki S Purovesi Juha Pekka Säilä Esko Ilmari Prokuristit edustavat yhtiötä kukin yksin. - TILINPÄÄTÖSASIAKIRJAT (Rekisteröity ) Tilinpäätös ajalta

12 Sivu: 3 (3) Y-tunnus: VOIMASSAOLEVAT HENKILÖTIEDOT Ahokas Pirjo Irene, Suomen kansalainen, Putousrinne 1 G 66, Vantaa Antonen Kimmo Petteri, Suomen kansalainen, Laikkakuja 1 as 2, Littoinen Forsberg Leif-Erik, Suomen kansalainen, Kalliokuja 2, Kirkkonummi Hartikainen Heikki Antero, Suomen kansalainen, Onnelanpolku 1a, Ylämylly Hellén-Toivanen Paula Tuulikki, Suomen kansalainen, Kolamäentie 14, Kiiminki Karttunen Jouko Tapani, Suomen kansalainen, Hevossalmentie 9 B, Helsinki Kääriäinen Antti Sakari, Suomen kansalainen, Kasarmintie 8 A 6, Oulu Pakkanen Kaija Marita, Suomen kansalainen, Karankatu 3, Kouvola Purovesi Juha Pekka, Suomen kansalainen, Bredantie 38b as 5, Kauniainen Raappana Tapio Johannes, Suomen kansalainen, Paulintie 11, Oulu Säilä Esko Ilmari, Suomen kansalainen, Vedenojantie 160, Vedenoja TOIMINIMIHISTORIA KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy KPMG Kunta Oy Kunta Wideri Oy Ab Oy Wideri Ab Tietolähde: Patentti- ja rekisterihallitus

13 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 1 of Suomen Asiakastieto Oy :38:10 Rating Alfa KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Mannerheimintie 20 B Helsinki PL 1037, Helsinki Tiedot luovutettu Puhelin Fax Kaupparekisterinumero Rekisteröity Y-tunnus Aloitusaika Liikevaihto Liikevaihto vuonna 2012 oli teur, tilikauden pituus oli 12 kk ja tilikausi päättyi Henkilöstö Henkilöstö vuonna 2012 oli 25 henkilöä. Toimiala Yrityksen tutkittu toimiala tilintarkastuspalvelu (69202) Yhteenveto Yrityksen rating on A+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja, heikentynyt Rating erinomainen AAA hyvä+ AA+ hyvä AA > tyydyttävä+ A+ tyydyttävä A välttävä B heikko C Maksutapa > erittäin positiivinen positiivinen ei negatiivinen lievästi negatiivinen negatiivinen Tausta vahva hyvä tyydyttävä välttävä heikko > ei luokittelua Talous erinomainen hyvä tyydyttävä > välttävä heikko ei luokittelua Kertaluottosuositus EUR Taustaluokkaa ei luokitella, mikäli luottotietolaista johtuen vastuuhenkilötietoja ei voida käyttää (Luottotietolaki, 27 ).

14 Rating Alfa / Y-tunnus: Page 2 of 5 Perustiedot Yhtiömuoto Osakeyhtiö Omistajatyyppi Yks.kotimainen Osakepääoma Maksettu osakepääoma: EUR Osakkeet 50 kpl Toiminta Liikevaihto vuonna 2012 oli teur, tilikauden pituus oli 12 kk ja tilikausi päättyi Henkilöstö vuonna 2012 oli 25 henkilöä. Yrityksellä sivutoimipaikkoja ovat Kokkola, Oulu, Seinäjoki, Tampere. Yrityksen tutkittu toimiala tilintarkastuspalvelu (69202) Yrityksen toimipisteiden lukumäärä on 5. Osakkaat pyydetty Yritys on työnantajarekisterissä alkaen. Yritys on alv-velvollinen liiketoiminnasta alkaen. Muut nimet Yritys on ennakkoperintärekisterissä alkaen. Voimassaolo tarkistettava Vanha nimi: KPMG Kunta Oy Rinnakkaistoiminimi: KPMG Kommun Ab Lakannut Rinnakkaistoiminimi: KPMG Offentliga Tjänster Ab Rinnakkaistoiminimi: KPMG Public Sector Services Ltd Maksutapa Yrityksellä ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä. 6 kk:n aikana rekisteröityjen maksutapatietojen keskiviive on 0 pv. Vastuuhenkilöt Toimitusjohtaja Forsberg Leif-Erik, alkaen P, Kirkkonummi Henkilöllä yritysyhteyksiä. Puheenjohtaja Antonen Kimmo Petteri, alkaen , Kaarina Henkilöllä yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Ahokas Pirjo Irene, alkaen J, Vantaa Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Forsberg Leif-Erik, alkaen P, Kirkkonummi Henkilöllä yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid=

15 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 3 of Hellén-Toivanen Paula Tuulikki, alkaen S, Oulu Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Kääriäinen Antti Sakari, alkaen , Oulu Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Pakkanen Kaija Marita, alkaen , Kouvola Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Raappana Tapio Johannes, alkaen , Oulu Henkilöllä yritysyhteyksiä. Nimenkirjoitus Yhtiöjärjestyksen mukaan toiminimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin. Prokuristi kirjoittaa toiminimen yksin. Osakkaat Yrityksen ilmoituksen mukaan osakkaat ovat: Henkilöosakkaita 8 kpl, 68,0 % osakkeista KPMG Oy Ab, Y-tunnus ,0 % osakkeista Yrityskiinnitykset Yrityksellä ei ole rekisteröityjä yrityskiinnityksiä. Konsernirakenne Yritys on tytäryritys tilinpäätöksessä konsernissa Kpmg -konserni. Tilinpäätösanalyysin yhteenveto Yritys Toimialan yläkvartiili Toimialan mediaani Toimialan alakvartiili Volyymi Liikevaihdon muutosprosentti Kannattavuus Sijoitetun pääoman tuotto

16 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 4 of Yritys 25,1 20,4 11,5 2,3 Yläkvartiili 16,3 15,3 14,3 19,7 Mediaani 2,4 1,4 2,3 3,5 Alakvartiili -9,1-10,5-15,2-16, Yritys 8,5 53,0 32,6 3,1 Yläkvartiili 36,9 34,0 32,0 30,8 Mediaani 18,6 16,9 15,8 16,6 Alakvartiili 4,7 3,2 1,6 1,0 Vakavaraisuus Omavaraisuusaste Maksuvalmius Current ratio Yritys 7,0 12,4 14,0 18,5 Yläkvartiili 94,6 94,7 93,9 95,8 Mediaani 80,6 76,6 77,9 79,6 Alakvartiili 50,0 47,2 49,0 50, Yritys 1,1 1,1 1,1 1,2 Yläkvartiili 9,8 9,3 8,4 8,3 Mediaani 3,2 3,3 3,0 3,0 Alakvartiili 1,5 1,5 1,4 1,5 Tilinpäätösanalyysi Tilinpäätösanalyysi perustuu KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n päättyneen tilikauden tilinpäätöstietoihin. Analyysissä on hyödynnetty myös tilikausien tietoja. Yritys kuuluu tytäryhtiönä Kpmg -konserniin, jonka taloudellinen tilanne vaikuttaa yrityksen toimintaedellytyksiin. Konsernin liikevaihto on 95,8 m EUR, tulos 6,1 m EUR, taseen loppusumma 36,7 m EUR, sijoitetun pääoman tuottoprosentti 35,7 % ja omavaraisuusaste 47,7. Tilintarkastaja on antanut vakiomuotoisen tilintarkastuskertomuksen. Toimialavertailu Vertailussa on käytetty 205 toimialaluokan (Tilintarkastuspalvelu) yritystä tilikaudelta Toimialan konkurssiriski on 0,0 % ja maksuhäiriöriski 1,8 %. Maksuhäiriöriski on keskimääräistä selvästi pienempi. Volyymi KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n liikevaihto on keskisuuri (4,6 m EUR) suhteessa kaikkiin toimiviin yrityksiin. Yritys on toimialallaan selvästi keskimääräistä (90 t EUR) suurempi. Liikevaihdon muutos edellisestä kaudesta on 2,3 %. Yrityksen palveluksessa toimi viime tilikaudella keskimäärin 25 henkilöä. Liikevaihto henkilöä kohti on 183 t EUR, mikä on toimialaan (mediaani 91 t EUR) verrattuna erittäin hyvä. Työvoiman tuottavuus on siten varsin korkealla tasolla. Kannattavuus Yrityksen käyttökateprosentti (0,9 %) on toimialaan (mediaani 29,1 %) suhteutettuna heikko. Tämä kertoo erittäin heikosta tulorahoituksesta. Myös liikevoittoprosentti (0,5 %) on toimialaan (25,0 %) verrattuna heikko, viitaten vaarallisen matalaan katteeseen. Kannattavuuden keskeinen tunnusluku, sijoitetun pääoman tuottoprosentti, on välttävä (3,1 %). Tämä on alempi kuin toimialalla keskimäärin (mediaani 16,6 %). Viime tilikaudella kannattavuus on olennaisesti heikentynyt. Maksuvalmius Vakavaraisuus Mikäli sijoitetun pääoman sijasta lasketaan tuotto kokonaispääomalle ottaen huomioon myös korottomat velat, on tuottosuhde 1,9 %. Tuotto on toimialaan (14,7 %) nähden välttävä. Yrityksen kassavirtaperusteinen toimintajäämä on negatiivinen. Perinteinen maksuvalmius current ratiolla mitattuna on tyydyttävä (1,2), mikä on merkittävästi alempi kuin toimialalla keskimäärin (mediaani 3,0). Yrityksen rahoituspuskuri on hyvin pieni toimialan mediaanitasoon verrattuna. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n vakavaraisuus on omavaraisuusasteella mitattuna välttävä (18,5 %). Toimialan mediaani on 79,6 %, joten yrityksen omavaraisuus on toimialaa selvästi heikompi. Yrityksen net gearing on 4,2, mitä voidaan pitää välttävänä. Suhteellinen velkaantuneisuus on 21,1 %, mikä on toimialan mediaaniin (20,3 %) verrattuna tyydyttävä.

17 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 5 of Yhteenveto ja huomautukset Yritys kuuluu Kpmg -konserniin. Konsernin sijoitetun pääoman tuottoprosentti on erittäin hyvä ja omavaraisuusaste hyvä. Yrityksen kannattavuus ja vakavaraisuus eivät ole tyydyttäviä. Nykyinen kannattavuus johtaa pitkällä aikavälillä riskin lisääntymiseen. Tilinpäätösanalyysin sanallinen tulkinta on tuotettu ohjelmallisesti oikaisemattomista tilinpäätöksistä. Tilintarkastus Tilintarkastaja tilikaudella : KHT Karttunen Jouko Tilintarkastaja on antanut vakiomuotoisen tilintarkastuskertomuksen. Suomen Asiakastieto Oy ei takaa raportissa esitettyjen tietojen oikeellisuutta tai täydellisyyttä eikä vastaa vahingoista, joita tämän raportin käytöstä mahdollisesti aiheutuu. Ratinghistoria Yrityksen rating on A+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja A+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja AA tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja AA tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja AAA AA+ AA A+ A B C Yritys Toimiala Kaikki yritykset Toimialan ratingjakauma Luokka kpl % Erinomainen AAA 26 4 Hyvä + AA Hyvä AA Tyydyttävä + A Tyydyttävä A 50 8 Välttävä B 6 1 Heikko C 14 2 Yhteensä Vertailutoimiala : tilintarkastuspalvelu (69202)

18 Luottamuksellinen Liite 4 JHTT-lautakunnan todistukset 4.1. JHTT-lautakunnan antama todistus / ote tarjoajan hyväksymisestä / merkitsemisestä JHTT-luetteloon 4.2. JHTT-lautakunnan antama todistus / ote ehdotetun vastuunalaisen tilintarkastajan merkitsemisestä JHTT-luetteloon 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

19

20

21 Luottamuksellinen Liite 5 Selvitys edellytyksistä riippumattoman tilintarkastuksen toimittamiseen Todistamme, että KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:lla sekä KPMG Oy Ab:lla on täydet edellytykset riippumattoman tilintarkastuksen toimittamiseen. Muut toimeksiantomme Turun kaupungille tai sen määräämisvallassa oleville yhteisöille: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:lla sekä KPMG Oy Ab:lla ei tällä hetkellä ole toimeksiantoja Turun kaupungille tai sen määräämisvallassa oleville yhteisöille. Helsingissä Leif-Erik Forsberg Toimitusjohtaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

22 Luottamuksellinen Liite 6 Tarjouslomake KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

23

24 Luottamuksellinen Liite 7 Tarjoushinnat 7.1. Tarjouslomake 2 (Tarjouspyynnön liite 5) 7.2. Tarjouslomake 4 (Tarjouspyynnön liite 7) 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

25 LIITE 5, Tarjouslomake 2 Kaupungin tilintarkastuksen hinnat Diaari No (Tarjoja täytää keltaiset kohdat!) Tarjoaja: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Hinnat ilmoitetaan arvonlisäverottomina 1 A 1.) max. 30 pistettä 1A) Kokonaishinta kaupunki kausi /780 pv optio optio Kokonaishinta kaupunki jaoteltuna vuosille euroa/vuosi Em. kokonaishintaan sisältyvät suunnitellut kaupungin tarkastuspäivät päivähintoineen suorittajan pätevyyden mukaan vastuunalainen JHTT - tilintarkastaja, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa (HUOM! Oltava vähintään päivää vuodessa) 180 pv:t/ PÄTEVYYS A; Muut JHTT-tilintarkastajat, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa pv:t/ PÄTEVYYS B; KHTtilintarkastajat, euroa/päivä)* tilintarkastuspäivät/vuodessa pv:t/ PÄTEVYYS C; HTM-tilintarkastajat, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa pv:t/ PÄTEVYYS D; Avustavat tilintarkastajat, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa (HUOM! Enintään 50 päivää vuodessa pv:t/ A 2.) max. 5 pistettä PÄTEVYYS E; Erityisasiantuntijat, euroa/päivä (HUOM! Oltava vähintään 5 päivää vuodessa) eurot yht./ v pv:t/

26 HUOM! Mahdolliset lisätoimeksiannot, joiden osalta toimeksiantajalle ei ole määräostovelvoitetta, tarjoaja sitoutuu tekemään yllä olevaan pätevyysluokkakohtaisin päivähinnoin. Liitteen päivähintoja käytetään myös Turun kaupungin hallinnoimien ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavien hankkeiden tarkastuksessa ja lausuntojen annossa. )* PÄTEVYYS B; KHT-tilintarkastajien vuosittaisia päivähintoja käytetään myös tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastuksen kokonaishintojen vertailussa tarjouslomakkeessa 4 (liite 7)

27 LIITE 7, Tarjouslomake 4 Yhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajat Diaari No Tarjoaja: KPMG Julkishallinnon Palv (Tarjoja täyttää keltaiset kohdat!) Tarkastuspäivän hintana käytetään Tarjouslomake 2 (liite 5) mukaista KHT-tilintarkastajan päivähintaa eri vuosina Tytäryhteisön/säätiön nimi Vertailussa käytettävä arvio lakisääteisten tarkastuspäivien määrästä Arvio tilintarkastajan muiden tehtävien (lisätoimeksiant ojen) määrästä Päävastuullisen KHTtilintarkastajan nimi Varatilintarkastajan nimi (ellei tilintarkastajaksi nimetty tilintarkastusyhteisöä) KHT-tilintarkastajan tarkastuspäivän hinta (alv 0%) / vuosi (tarjouslomake 2, liitteestä 5) v v v v v v.2018 VERTAILUHINTA; lakisääteisten tarkastuspäivien yhteenlaskettu hinta kaudella (= arvio lakisääteisten tarkastuspäivien määrästä x vuodet x KHT-päivähinnat, tarjouslomake 2, liite 5) Asuntoliiketoiminta TVT Asunnot Oy (emo, konserni) Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Turun Ylioppilaskyläsäätiö Mikko Haavisto 0,00 Juha-Pekka Mylen 0,00 Juha-Pekka Mylen 0,00 Kiinteistöliiketoiminta Kiinteistö Oy Kupittaan Asemakulma 1 0 Mikko Haavisto 0,00 Kiinteistö Oy Paashuolto 1 0 Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli Kiinteistö Oy Turun Puutarhakatu 14 Kiinteistö Oy Teollisuuskatu 20 Kiinteistö Oy Kupittaan Jäähalli TScP Kiinteistöt Oy (2013 Turun Satama Oy) Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Kiinteistö- ja rakennustoiminta Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Turun Seudun Rakennustekniikka Oy Kimmo Antonen Kimmo Antonen 0,00 Kimmo Antonen 0,00 0,00

28 Energialiiketoiminta Turku Energia Oy Esa Kailiala 0,00 Elinkeinopoliittiset yhtiöt Turku Science Park Oy Kimmo Antonen Koneteknologiakeskus Turku Oy 15 0 Kimmo Antonen 0,00 0,00 Turku Touring Oy 2 1 Kimmo Antonen 0,00 Monopoliluonteinen toiminta Turun seudun puhdistamo Oy 5 0 Esa Kailiala 0,00 Turun Seudun Vesi Oy 3 0 Esa Kailiala 0,00 Säätiöt Turku säätiö 4 0 Pertti Keskinen 0,00 Forum Marinum -säätiö 2 0 Pertti Keskinen Museoalus Sigynin säätiö 3 0 Pertti Keskinen 0,00 0,00 Pro Cultura säätiö 1 Pertti Keskinen 0 0,00 Turun Aikuiskoulutussäätiö 10 Pertti Keskinen 0,00 9 Turun Musiikkijuhlasäätiö 0 Pertti Keskinen 0,00 2 Muut Myllykoti Oy 3 0 Pertti Keskinen 0,00 Pilot Turku Oy 1 0 Pertti Keskinen 0,00 Turun Tekstiilihuolto Oy 4 0 Pertti Keskinen 0,00 Turun 3 1,5 Kaupunkiliikenne Oy Pertti Keskinen 0,00 Eskelin Pysäköintilaitos Oy 1 1 Pertti Keskinen 0,00 yht ,5 Vertailu 0,00

29 Luottamuksellinen Liite 8 Kaupungin tilintarkastuksen laatu kaupungin tarkastusryhmä 8.1. Tarjouslomake 3 (tarjouspyynnön liite 6) 8.2. Tarkastajien CVt Tarkastusryhmään ja tilintarkastajaksi on esitetty vain sellaisia henkilöitä, jotka ovat käytettävissä palvelun toteuttamiseen KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (5) Luontiajankohta: 30.03.2016 16:06:20 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Containerships

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 7 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 05.02.2016 Raportti voimassa asti 14.03.2016 Arkistointitunnus 1454446257910 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Jokiväri Oy Y-tunnus 2136744-2 Tietolähteiden

Lisätiedot

Tiemerkintä A & E Oy

Tiemerkintä A & E Oy Nro 1038 voimassa 30.4.2017 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Tiemerkintä A & E Oy Y-tunnus 0648365-6 kotipaikka

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 16.11.2016 Raportti voimassa asti 18.01.2017 Arkistointitunnus 1479228170172 FIN yritystiedot Yrityksen nimi FSP Finnish Steel Painting Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Kuljetusliike Matti Janhunen Oy

Kuljetusliike Matti Janhunen Oy Nro 1586 voimassa 31.05.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Y-tunnus 0530762-6 kotipaikka TAMPERE on todettu

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 6 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 14.03.2017 Raportti voimassa asti 14.05.2017 Arkistointitunnus 1489203855978 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Sisäilmahuolto Oy Suomi Y-tunnus 2307816-9

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Liite 2 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Liite 2 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Liite 2 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Ohje: Kohdissa 1 7 on esitetty tarjoajan soveltuvuutta koskevia pakollisia vaatimuksia. Tarjoaja vastaa kaikkiin

Lisätiedot

Nro 354 voimassa 30.9.2016

Nro 354 voimassa 30.9.2016 Nro 354 voimassa 30.9.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että T Maijala Oy Y-tunnus 0648504-5 kotipaikka Haapajärvi

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1 Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS BDO Audiator Oy PwC Julkistarkastus Oy KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin

Lisätiedot

sako-ja umpikaivoilietteiden tyhjentämistä ja kuljettamista koskevaa hankintapäätöstä ors

sako-ja umpikaivoilietteiden tyhjentämistä ja kuljettamista koskevaa hankintapäätöstä ors t (+) HELSINGIN SEUD UN YMPÄRI STöPALVELUT - KUNTAYHTYfI,IÄLLE Asia Oikaisuvaatimus koskien Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän sako-ja umpikaivoilietteiden tyhjentämistä ja kuljettamista

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

SIUN SOTE TARJOUS TILINTARKASTUSPALVELUISTA TILIKAUDELLE 2016

SIUN SOTE TARJOUS TILINTARKASTUSPALVELUISTA TILIKAUDELLE 2016 SIUN SOTE TARJOUS TILINTARKASTUSPALVELUISTA TILIKAUDELLE 2016 BDO Audiator Oy 22.4.2016 Siun SOTE kuntayhtymä taina.aspelund@jns.fi TARJOUS SIUN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 21.9.2016 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintäluvan kokonaan rauettamishakemuksen Hakija: Boliden FinnEx Oy (ent. FQM FinnEx

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 23.02.2016 Raportti voimassa asti 12.05.2016 Arkistointitunnus 1455740611768 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Y-tunnus 1955941-0 Tietolähteiden perusteella

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 03.01.2017 Raportti voimassa asti 12.03.2017 Arkistointitunnus 1483133715725 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Y-tunnus 1955941-0 Tietolähteiden perusteella

Lisätiedot

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi:

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi: LIITE 1 1 (6) Ehdokkaan nimi: PAKOLLISET POISSULKEMISPERUSTEET JA EHDOKKAITA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Täytettävä lomake, palautetaan osallistumishakemuksen liitteenä Ohjeet ehdokkaalle: Tämä on

Lisätiedot

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen 1 (5) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen Tarjoajan nimi: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 5 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 30.05.2016 Raportti voimassa asti 08.08.2016 Arkistointitunnus 1464544971681 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Ylöjärven Kauppahuone Oy Y-tunnus 2032233-0

Lisätiedot

Yrityksen rating on 03.09.2014 AA+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja, 370,000 EUR

Yrityksen rating on 03.09.2014 AA+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja, 370,000 EUR Rating Alfa Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki PL 16,00581 Helsinki Tiedot luovutettu 03.09.2014 Puhelin: +358 0102707000 Telefax: +358 0102707338 Kaupparekisterinumero: 161689 Rekisteröity:

Lisätiedot

KPMG Audit Committee Member Survey. Sisäisen valvonnan ja hyvän hallintotavan kehittäminen tarkastusvaliokunnan jäsenen näkökulmasta

KPMG Audit Committee Member Survey. Sisäisen valvonnan ja hyvän hallintotavan kehittäminen tarkastusvaliokunnan jäsenen näkökulmasta KPMG Audit Committee Member Survey Sisäisen valvonnan ja hyvän hallintotavan kehittäminen tarkastusvaliokunnan jäsenen näkökulmasta KPMG Audit Committee Member Survey Tarkastusvaliokunnat ja hallituksen

Lisätiedot

Oy Yritys Ab (TALGRAF ESITTELY) TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet

Oy Yritys Ab (TALGRAF ESITTELY) TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet Oy Yritys Ab 1.1.2009-31.12.2013 TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet 7000 7000 6000 6000 5000 5000 4000 4000 3000 3000 2000 2000 1000 1000 1209 KUM TOT. 1210 KUM TOT. 1211 KUM

Lisätiedot

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle Tarkastuslautakunta 17 16.02.2016 2013-2016 Kaupunginvaltuusto 21 07.03.2016 Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille 2016-2019 ja optio yhdelle (1) vuodelle TARK2013 17 Valmistelija: Tarkastaja

Lisätiedot

1. Tarjoajan perustiedot

1. Tarjoajan perustiedot LIITE 5. Tarjouslomake 1(6) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 2/2013 tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

Rakennus Miilukangas Oy

Rakennus Miilukangas Oy Nro 283 voimassa 28.2.2017 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Rakennus Miilukangas Oy Y-tunnus 1106411-4 kotipaikka

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (2) Luontiajankohta: 08.06.2016 12:52:34 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Yritys

Lisätiedot

Iitin kunta. Yhteenveto tilikauden 2014 tarkastuksesta. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy. Kaija Pakkanen, JHTT, KHT 27.4.2015

Iitin kunta. Yhteenveto tilikauden 2014 tarkastuksesta. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy. Kaija Pakkanen, JHTT, KHT 27.4.2015 Iitin kunta Yhteenveto tilikauden 2014 tarkastuksesta KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Kaija Pakkanen, JHTT, KHT 27.4.2015 Johdanto Yhteyshenkilö Kaija Pakkanen JHTT, KHT Puh. +358 20 760 3000 kaija.pakkanen@kpmg.fi

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1 (6) LUONNOS TARJOUSPYYNTÖ xx.12.2012 TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1. Hankintayksikkö Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (2) Luontiajankohta: 28.11.2016 10:53:48 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Yritys

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TERVOLAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 19.12.2016 TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

Harjoitust. Harjoitusten sisältö

Harjoitust. Harjoitusten sisältö Harjoitust yö Harjoitusten sisältö Investoinnin kannattavuus Vapaat rahavirrat ja tuottovaade Tilinpäätösanalyysi SWOT-analyysi Yrityksen tulevaisuus Investoinnin kannattavuus Tilinpäätösanalyysi

Lisätiedot

AVILON OYJ:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Avilon Oyj, englanniksi Avilon Plc. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Valkeakoski. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on harjoittaa joko suoraan taikka

Lisätiedot

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 4 Tarjouslomake 1(5) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Cityliikenteen tarjouskilpailu

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta.

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. Tarjouspyyntö 1 (5) Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. vuosina 2013-2016 1. Tarkastuspalvelujen ostaja Tarjous pyydetään

Lisätiedot

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta Tarjous Lopen kunnan oppilas- ja palvelukuljetusten sekä asiointiliikenteen hankinnasta tehdään tällä asiakirjalla. Tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 1 (5) Kelpoisuusehdot / KESKITETTY TUETTU ASUMINEN 1982/ /

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 1 (5) Kelpoisuusehdot / KESKITETTY TUETTU ASUMINEN 1982/ / TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 1 (5) PITKÄAIKAISASUNNOTTOMIEN KESKITETTY Tarjoajan nimi Tarjoajan posti- ja sähköpostiosoite (johon esim. päätös lähetetään tiedoksi) Valintaperusteena on halvin hinta. Vertailuvaiheeseen

Lisätiedot

Componenta Oyj. Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä

Componenta Oyj. Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 1 (5) Componenta Oyj Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä (Corporate Governance Statement) 2011 Tämä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on käsitelty Componenta Oyj:n hallituksen kokouksessa

Lisätiedot

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero LIITE 2 TARJOUSTIEDOT JA TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjouslomake, palautetaan täytettynä OHJEET TARJOAJALLE Seuraavassa tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjoajan tunnistetiedot (kohta 1) sekä ilmoittamaan

Lisätiedot

TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN

TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN 1 TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN Hallitus ehdottaa 11.4.2017 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016 vahvistettavan taseen

Lisätiedot

SIIKAJOEN KUNTA LÄMPÖLAITOSLIIKETOIMINTOJEN YHTIÖITTÄMINEN. Ajankohta Toimenpide Päätöksentekijä tai toimenpiteen suorittaja

SIIKAJOEN KUNTA LÄMPÖLAITOSLIIKETOIMINTOJEN YHTIÖITTÄMINEN. Ajankohta Toimenpide Päätöksentekijä tai toimenpiteen suorittaja 1 (5) 19.11. SIIKAJOEN KUNTA LÄMPÖLAITOSLIIKETOIMINTOJEN YHTIÖITTÄMINEN Kuntalain 2 a :ssä määritellyn yhtiöittämisvelvoitteen mukaan kunnan hoitaessa lain 2 :ssä tarkoitettua tehtävää kilpailutilanteessa

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab.

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Nurmijärven kunta. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä - Kemijärven liittyminen kuntayhtymään

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä - Kemijärven liittyminen kuntayhtymään Rovaniemen koulutuskuntayhtymä - Kemijärven liittyminen kuntayhtymään 0 Sisällysluettelo KPMG:n yhteyshenkilö toimeksiantoon liittyen: Antti-Pekka Keränen Tax and Legal Services Senior Manager Tel: +358

Lisätiedot

Varauspalvelut, matkaoppaiden palvelut ym. (799) Tehty

Varauspalvelut, matkaoppaiden palvelut ym. (799) Tehty Tehty 5.11.15 Sisällysluettelo Toimialan tunnusluvut I Kasvu ja kannattavuus............................... 1 Toimialan tunnusluvut II Pääomantuotto ja käyttöpääoma....................... Toimialan tunnusluvut

Lisätiedot

Hankkeen riippumattoman arvioinnin keskeisiä havaintoja. Janne Vesa

Hankkeen riippumattoman arvioinnin keskeisiä havaintoja. Janne Vesa Hankkeen riippumattoman arvioinnin keskeisiä havaintoja Janne Vesa 19.11.2015 Arvioinnin tavoite Arvioinnin tavoitteena oli arvioida hankkeen: tavoitteita tehdäänkö oikeita asioita? toteutusta tehdäänkö

Lisätiedot

Sanomalehtien kustantaminen (5813) Tehty

Sanomalehtien kustantaminen (5813) Tehty Tehty..13 Sisällysluettelo Toimialan tunnusluvut I Kasvu ja kannattavuus............................... 1 Toimialan tunnusluvut II Pääomantuotto ja käyttöpääoma....................... Toimialan tunnusluvut

Lisätiedot

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala Nykyinen OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS Muutosehdotukset OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Omnia koulutus Oy ja kotipaikka Espoo. 1 Toiminimi ja kotipaikka

Lisätiedot

LIITE 9 TARJOUSKIRJE KUOPION KAUPUNKI. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut

LIITE 9 TARJOUSKIRJE KUOPION KAUPUNKI. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut KUOPION KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut LIITE 9 TARJOUSKIRJE Posti- ja käyntiosoite Laskutusosoite Puhelin Faksi www.kuopio.fi PL 1097 (Suokatu 42) PL 3016 *017 185 111 017

Lisätiedot

Kilpailija- ja toimialaraportti on avainlipputuote!

Kilpailija- ja toimialaraportti on avainlipputuote! Suomen Asiakastieto Oy on yksi johtavista yritysjohdon, taloushallinnon, riskienhallinnan sekä myynnin ja markkinoinnin tietopalveluyhtiöistä Suomessa. Tuotamme asiakkaiden päätöksentekoprosesseihin integroitavia

Lisätiedot

Asuin ja muiden rakennusten rakentaminen (412) Tehty

Asuin ja muiden rakennusten rakentaminen (412) Tehty Asuin ja muiden rakennusten rakentaminen (1) Tehty 3.11.1 Sisällysluettelo Toimialan tunnusluvut I Kasvu ja kannattavuus............................... 1 Toimialan tunnusluvut II Pääomantuotto ja käyttöpääoma.......................

Lisätiedot

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 14.8.2003, klo 9.15 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2003 Beltton konserni kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

Yhteisön kaikki Konsernin tai nimeää osakkeet osakkeet omistusosuus. Omistus Y-tunnus Välillinen omistus Y-tunnus Valvontavastuu Omistetut

Yhteisön kaikki Konsernin tai nimeää osakkeet osakkeet omistusosuus. Omistus Y-tunnus Välillinen omistus Y-tunnus Valvontavastuu Omistetut VALVONTAVASTUU YHTEISÖT, JOISSA TURUN KAUPUNGILLA ON MÄÄRÄYSVALTAA Tilanne 10.11.2009 Keskushallinnon vastuulla olevat yhtiö sinisellä Tilaliikelaitos vihreällä tummennettuna strategiset yhtiöt Omistusosuus

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelut vuosille

Tilintarkastuspalvelut vuosille 1 Tilintarkastuspalvelut vuosille 2013 2016 Hankinnan kohde Pyydämme tarjousta Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon ja talouden tarkastuksesta vuosille 2013-2016 tai

Lisätiedot

TARJOUSPYNTÖ KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVISTA ASTIOITA

TARJOUSPYNTÖ KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVISTA ASTIOITA TARJOUSPYNTÖ KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVISTA ASTIOITA Hankinnan yleiskuvaus Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut pyytää tarjoustanne liitteen TARJOUKSEEN mukaisista astioista, keittiövälineistä ja

Lisätiedot

Liite I Järjestelmätoimittajan soveltuvuusvaatimukset

Liite I Järjestelmätoimittajan soveltuvuusvaatimukset SOPIMUS ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ Liite I Järjestelmätoimittajan soveltuvuusvaatimukset 1 Liitteen tarkoitus Tämän liitteen tarkoituksena on kuvata ne soveltuvuusvaatimukset, joita Asiakas

Lisätiedot

Yrittäjäkoulutus. Yritysmuodon merkitys ja yrityksen perustaminen

Yrittäjäkoulutus. Yritysmuodon merkitys ja yrityksen perustaminen 1 Yrittäjäkoulutus Yritysmuodon merkitys ja yrityksen perustaminen 2 YRITYSMUODOT Ammatti- tai elinkeinotoimintaa voi harjoittaa: yksityisenä elinkeinonharjoittajana (= toiminimi, Tmi) - liikkeenharjoittaja

Lisätiedot

Yhtiön kotipaikka on Keravan kaupunki.

Yhtiön kotipaikka on Keravan kaupunki. YHTIÖJÄRJESTYS 1 (5) Luonnos Keski-Uudenmaan informaatioteknologia Oy:n yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi 2 Yhtiön kotipaikka 3 Yhtiön toimiala 4 Yhtiön omistajuus 5 Tilikausi 6 Osakepääoma Yhtiön toiminimi

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 6 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 08.08.2016 Raportti voimassa asti 19.09.2016 Arkistointitunnus 1470117299134 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Sisäilmahuolto Oy Suomi Y-tunnus 2307816-9

Lisätiedot

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO KuntaPro Oy vuonna 2014... 2 Keskeiset tuotanto- ja talousluvut... 3 KuntaPro Oy:n hallinto... 3 Johdon palkitseminen... 3 Henkilöstö... 3 Tuloslaskelma 2014... 4 Tase

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (2) Luontiajankohta: 19.06.2016 13:04:42 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Asunto

Lisätiedot

Idman Vilén Grant Thornton Oy, Läpinäkyvyyskertomus

Idman Vilén Grant Thornton Oy, Läpinäkyvyyskertomus Idman Vilén Grant Thornton Oy, Läpinäkyvyyskertomus Kesäkuu 2015 1 Oikeudellinen muoto ja omistussuhteet Idman Vilén Grant Thornton Oy on vuonna 1927 perustettu osakeyhtiömuotoinen KHT-yhteisö. Yhtiön

Lisätiedot

TASEKIRJA OIKIAN SOLUTIONS OY

TASEKIRJA OIKIAN SOLUTIONS OY TASEKIRJA 31.12.2015 OIKIAN SOLUTIONS OY OIKIAN SOLUTIONS OY 2435594-9 kotipaikka OULU TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 01.01.2015 31.12.2015 Sisällys: Sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot 4-5 Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

TURVATIIMI Oyj YHTIÖKOKOUS 27.3.2009 Toimitusjohtajan katsaus Tj Eero Kukkola

TURVATIIMI Oyj YHTIÖKOKOUS 27.3.2009 Toimitusjohtajan katsaus Tj Eero Kukkola TURVATIIMI Oyj YHTIÖKOKOUS 27.3.2009 Toimitusjohtajan katsaus Tj Eero Kukkola Turvatiimi lyhyesti Liikevaihto 27,6 meuroa, henkilöstöä 750, toimintaa yli 20 paikkakunnalla Atine Group Oy:n tytäryhtiö (n

Lisätiedot

1.1. Kaupan kohteena ovat erillisellä lomakkeella eritellyt Ässien osake tai osakkeet (jäljempänä Osake ja Osakkeet ).

1.1. Kaupan kohteena ovat erillisellä lomakkeella eritellyt Ässien osake tai osakkeet (jäljempänä Osake ja Osakkeet ). KAUPAN EHDOT Näitä ehtoja sovelletaan (i) Porin Ässät r.y. (y-tunnus 0137393-3), Jäähallinpolku 1, 28500 PORI (jäljempänä Myyjä ) sekä (ii) ostajana olevan henkilön tai tahon (jäljempänä Ostaja ) välillä

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (6) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Vakuutusten kilpailuttamisprosessin hoitaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja

Lisätiedot

Nro 1046 voimassa

Nro 1046 voimassa Nro 1046 voimassa 31.05.2017 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Putki-Rex Oy Y-tunnus 1848302-0 kotipaikka Helsinki

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2006

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2006 TIEDOTE 1(5) 27.11.2006 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2006 Konserni Aina Group konsernin liikevaihto tammi-syyskuussa oli 69.865.140 euroa (vuonna 2005

Lisätiedot

HUOLENPITÄVÄ JA SELKOKIELINEN. Suomen huolenpitävin ja selkokielisin tilitoimisto, joka tekee perinteiset asiat uudella tavalla.

HUOLENPITÄVÄ JA SELKOKIELINEN. Suomen huolenpitävin ja selkokielisin tilitoimisto, joka tekee perinteiset asiat uudella tavalla. TILINPÄÄTÖS 2016 HUOLENPITÄVÄ JA SELKOKIELINEN Suomen huolenpitävin ja selkokielisin tilitoimisto, joka tekee perinteiset asiat uudella tavalla. TEKNOLOGINEN EDELLÄKÄVIJÄ Monipuoliset taloushallinnon ohjelmistot

Lisätiedot

Nro 2115 voimassa

Nro 2115 voimassa Nro 2115 voimassa 31.01.2018 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Lapwall Oy Y-tunnus 2422956-3 kotipaikka Pyhäntä

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET P A I M I O N K A U P U N K I SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.2.2015 11 Voimaan 1.3.2015 alkaen 1 Sisällysluettelo Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 3 Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

Tilinpäätös Tammi joulukuu

Tilinpäätös Tammi joulukuu Tilinpäätös Tammi joulukuu 10.2.2010 Tammi joulukuu Toimistokalustekysyntä laski selvästi viime vuoteen verrattuna. Konsernin tammi-joulukuun liikevaihto oli 95,3 milj. euroa (141,2), jossa oli laskua

Lisätiedot

Tuhatta euroa Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 - Q4. Liikevaihto

Tuhatta euroa Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 - Q4. Liikevaihto 1 (6) Asiakastieto Group Oyj, pörssitiedotteen liite 5.5.2015 klo 16.00 HISTORIALLISET TALOUDELLISET TIEDOT 1.1. - 31.12.2014 Tässä liitteessä esitetyt Asiakastieto Group Oyj:n ( Yhtiö ) historialliset

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE 1(5) Hallinto ja viestintä 222222222222222222 Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu

Lisätiedot

Ylä-Karjalan Koneraivaus Oy

Ylä-Karjalan Koneraivaus Oy Nro 684 voimassa 31.12.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Ylä-Karjalan Koneraivaus Oy Y-tunnus 1033682-7 kotipaikka

Lisätiedot

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Tarjouslomake 1(8) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 1/2016 Diaarinumero Tarjouslomake, kohde 10 Tarjous jätettävä 26.9.2016 klo 12:00 mennessä Oulun toimivalta-alueen

Lisätiedot

TIEDOTE (5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2012

TIEDOTE (5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2012 1(5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2012 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 58,9 milj. euroa (vuonna 2011 vastaavalla jaksolla 61,3 milj. euroa). Liiketulos oli

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (3) Luontiajankohta: 14.07.2016 13:53:44 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Yritys

Lisätiedot

TIEDOTE Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 4,4 (4,3) milj. euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22,1 %.

TIEDOTE Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 4,4 (4,3) milj. euroa ja sen osuus konsernin liikevaihdosta oli 22,1 %. 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2012 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 19,8 milj. euroa (vuonna 2011 vastaavalla jaksolla

Lisätiedot

kuukausikokous Audit Tax - Advisory Anneli Grönfors-Kallio

kuukausikokous Audit Tax - Advisory Anneli Grönfors-Kallio Sisäiset Tarkastajat ry kuukausikokous 21.11.2011 KPMG Audit Tax - Advisory Anneli Grönfors-Kallio KPMG - Sisäiset tarkastaja ry. Kuukausikokous Agenda 21.11.2011 14.00-14.20 14.20-14.40 14.40-15.00 KPMG

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS- ANALYYSI JUHA-PEKKA KALLUNKI

TILINPÄÄTÖS- ANALYYSI JUHA-PEKKA KALLUNKI TILINPÄÄTÖS- ANALYYSI JUHA-PEKKA KALLUNKI TALENTUM HELSINKI 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Juha-Pekka Kallunki Kustantaja: Talentum Media Oy Kansi ja taitto: Lapine Oy ISBN 978-952-14-2195-2

Lisätiedot

Smart way to smart products. Etteplan Q2/2014: Kannattavuus parani

Smart way to smart products. Etteplan Q2/2014: Kannattavuus parani Etteplan Q2/2014: Kannattavuus parani Toimitusjohtaja Juha Näkki 13.8.2014 Toimintaympäristö 4-6/2014 Teknisten suunnittelupalveluiden ja teknisen dokumentoinnin ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa alkanut

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Perjantai 5.4.2013 klo 10.00 11.45 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja

Lisätiedot

MARTELA OSAVUOSIKATSAUS 1-9 / lokakuuta 2012

MARTELA OSAVUOSIKATSAUS 1-9 / lokakuuta 2012 MARTELA OSAVUOSIKATSAUS 1-9 / 26. lokakuuta TAMMI SYYSKUU Konsernin tammi-syyskuun liikevaihto oli 101,9 milj. euroa (91,7), jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 11,1 prosenttia. Liikevaihtoa kasvatti vuoden

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET. 2 luku Toimielinorganisaatio. 9 Tarkastuslautakunta

HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET. 2 luku Toimielinorganisaatio. 9 Tarkastuslautakunta HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET 2 luku Toimielinorganisaatio 9 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnassa on 7 (5?) jäsentä, joista kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja

Lisätiedot

Konsernin liikevaihdon ennakoidaan laskevan ja liiketuloksen paranevan.

Konsernin liikevaihdon ennakoidaan laskevan ja liiketuloksen paranevan. 11.11.2013 1(5) AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2013 Konserni Aina Group -konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 48,4 milj. euroa (vuonna 2012 vastaavalla jaksolla 52,7 milj. euroa). Liiketulos

Lisätiedot

L ä n n e n Te h t a a t O s a v u o s i k a t s a u s 1. 1. - 3 0. 4. 2 0 0 0

L ä n n e n Te h t a a t O s a v u o s i k a t s a u s 1. 1. - 3 0. 4. 2 0 0 0 Lännen Tehtaat Osavuosikatsaus 1.1.-30.4.2000 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2000 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-huhtikuun liikevaihto oli 491,7 miljoonaa markkaa (1999: 382,0 Mmk). Liikevaihto kasvoi 29

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi maaliskuu

Osavuosikatsaus Tammi maaliskuu Osavuosikatsaus Tammi maaliskuu 29 29.4.29 Tammi maaliskuu 29 Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 24, milj. euroa (36,1), jossa oli laskua 33,4 prosenttia. Liikevaihdon laskuun vaikuttavat osaltaan viime

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y1 PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, säätiörekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

BDO OY. KHT-yhteisö. Vattuniemenranta Helsinki

BDO OY. KHT-yhteisö. Vattuniemenranta Helsinki BDO OY KHT-yhteisö Vattuniemenranta 2 00210 Helsinki www.bdo.fi BDO OY Oikean kokoinen kumppani: Suomalainen talousalan asiantuntija, jolla globaalit voimavarat Joustava ja helposti lähestyttävä Asiat

Lisätiedot

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Kohti yritystalouden asiantuntijuutta Controllerin rooli on muuttunut laskentatoimen asiantuntijasta aktiiviseksi liiketoiminnan kehittäjäksi. Controller toimii usein

Lisätiedot

MARTELA OSAV OSA UOSIKA

MARTELA OSAV OSA UOSIKA OSAVUOSIKATSAUS 01-09 / 20.10. TAMMI SYYSKUU SYYSKUU Toimistokalustekysyntä nousi hieman viime vuoteen verrattuna. Konsernin tammi-syyskuun liikevaihto oli 74,4 milj. euroa (71,1), jossa oli kasvua edelliseen

Lisätiedot

MÄÄRÄYS SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN RISKIENHALLINNASTA JA MUUSTA SISÄISESTÄ VALVONNASTA

MÄÄRÄYS SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN RISKIENHALLINNASTA JA MUUSTA SISÄISESTÄ VALVONNASTA lukien toistaiseksi 1 (5) Sijoituspalveluyrityksille MÄÄRÄYS SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN RISKIENHALLINNASTA JA MUUSTA SISÄISESTÄ VALVONNASTA Rahoitustarkastus antaa sijoituspalveluyrityksistä annetun lain

Lisätiedot

1 JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄ OY:N YHTIÖJÄRJESTYS

1 JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄ OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄ OY:N YHTIÖJÄRJESTYS YHTIÖJÄRJESTYS Liite perustamissopimukseen 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedotteen tiedot ovat tilintarkastamattomia.

Tilinpäätöstiedotteen tiedot ovat tilintarkastamattomia. Tilinpäätöstiedote vuodelta 2013 1 Osuuskunta KPY konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1.-31.12.2013 Vuoden 2013 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 247,0 miljoonaa euroa (216,1 miljoonaa euroa vuonna

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 10.8.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N LIIKEVAIHTO JA -TULOS KASVUSSA Osavuosikatsaus 1-6/2005 - Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004),

Lisätiedot

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA 1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Myllypuron Yhteiskerhotila, ruotsiksi Fastighets AB Kvarnbäckens Klubbhus ja kotipaikka

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus)

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus) LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus) KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista

Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista Alajärven kaupunki Tarjouspyyntö 1 24.1.2017 Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista 1 Hankintayksikön perustiedot 2 Hankintamenettely 3 Hankinnan ennakoitu arvo Alajärven kaupungin

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Vesitorninmäki 06.08.2016 14:35:02 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 06.08.2016 Toiminimi: Asunto Oy Porvoon Vesitorninmäki Yritys-

Lisätiedot