Tilintarkastuspalvelut. Tarjous Turun kaupungille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tilintarkastuspalvelut. Tarjous Turun kaupungille"

Transkriptio

1 Tilintarkastuspalvelut Tarjous Turun kaupungille

2 KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy PL Helsinki Käyntiosoite: Mannerheimintie 20 B HELSINKI Puhelin Faksi Turun kaupunki Hankinta- ja logistiikkakeskus PL Turku Turun kaupungin ja sen tytäryhtiöiden ja säätiöiden hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut Turun kaupunginvaltuustontoimikautta vastaavilta vuosilta sekä optiona vuosille 2017 ja 2018 Kiitämme mahdollisuudesta antaa tarjous Turun kaupungin ja sen tytäryhtiöiden ja säätiöiden hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista päivätyn tarjouspyyntönne mukaisesti. Vastaamme mielellämme kaikkiin tarjousta koskeviin kysymyksiin ja toimitamme tarvittaessa lisätietoja. Tulemme mielellämme esittelemään tarjoustamme sekä kertomaan tarkemmin toteutustavastamme. Toimin yhteyshenkilönänne kaikissa tarjoukseen liittyvissä asioissa ja vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiinne koskien tarjoustamme. Yhteystietoni ovat: Leif-Erik Forsberg, , Tarjouksemme on sitovana voimassa tarjouspyyntönne mukaisesti asti. Ystävällisin terveisin, Leif-Erik Forsberg Toimitusjohtaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity.

3 Luottamuksellinen Neljä hyvää syytä valita KPMG Toimintamme lähtökohtana on laadukas palvelu ja selkeät, tulevaisuuteen tähtäävät ratkaisut. Pyrimme ymmärtämään tarpeenne ja tartumme haasteisiin ennakkoluulottomasti. Toimimme luotettavana ja pitkäaikaisena asiantuntijananne ja kumppaninanne toimintaanne koskevissa kysymyksissä ja hoidamme tarkastuksen joustavasti ja sovittujen aikataulujen mukaisesti. Julkisen sektorin syvällistä tuntemusta 1 KPMG:llä on laaja ja monipuolinen kokemus julkisen sektorin palveluntarjoajana. Tunnemme hyvin kaupunkien, kuntien, kuntayhtymien, kaupunki- ja kuntakonsernien, valtion tilivirastojen, ministeriöiden sekä valtion liikelaitosten toiminta-alueet. Tilintarkastuksen lisäksi toimimme neuvonantajana muun muassa talouden, rahoituksen, riskienhallinnan, arvonmäärityksen, juridiikan ja verotuksen erityiskysymyksissä. Asiantuntijamme ovat monen vuoden ajan olleet aktiivisesti mukana julkisen sektorin toiminnan kehittämisessä, esimerkiksi toimimalla asiantuntijana kuntien liikelaitoksien yhtiöittämisissä ja yritysjärjestelyissä. Pitkällisen yhteistyömme ansiosta tunnemme julkisen sektorin erityispiirteet ja vaatimukset. Ymmärrämme julkishallinnon toimintamenetelmät ja toimintaympäristön, jossa toimitaan jatkuvasti yleisen huomion kohteena. Kokemusta ja näkemystä 2 Tilintarkastajillamme on vankka käytännön kokemus tilintarkastuksesta kunnissa, kaupungeissa, valtionhallinnossa ja erilaissa julkisyhteisöissä sekä laajalti eri toimialoilla. He ovat kokeneita projektityöntekijöitä, jotka pystyvät suorittamaan tilintarkastuksen tehokkaasti ja koordinoidusti. Periaatteenamme on antaa selkeitä ja käytännönläheisiä neuvoja sekä toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Päivittäisessä työssämme tuomme selkeästi esille näkemyksemme ja suosituksemme kannaltanne parhaista ratkaisuista myös tulevaisuutta ajatellen KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

4 Luottamuksellinen 3 Lisäarvoa käytössämme olevien työkalujen ja menetelmien avulla Menetelmiemme ja työkalujemme avulla varmistamme lisäarvoa tuottavan tilintarkastuksen suorittamisen. Käytössämme on monipuoliset tilintarkastuksen apuvälineet ja menetelmät, kansainväliset IFAC:n säännöt sekä JHTT- ja KHTyhdistysten vaatimukset täyttävä metodipohjainen tarkastusmenetelmä ja IT-pohjaiset tarkastustyökalut mahdollistavat joustavan ja tehokkaan toimeksiannon toteutuksen. Kansainvälisesti KPMG:n kehittämät työmenetelmät palvelevat meitä taustalla silloinkin, kun tarkastuskohde on kokonaan paikallinen. Joustavuutta ja toimitusvarmuutta 4 Nopea reagointi asiakkaidemme yhteydenottoihin ja joustavuus palveluiden toteutuksessa ovat mielestämme kriittiset tekijät ensiluokkaisessa asiakaspalvelussa. Olemmekin saaneet asiakastyytyväisyystutkimuksissamme kiitosta asiakkailtamme erityisesti asiantuntijoidemme palvelualttiuteen, ammattitaitoon ja joustavuuteen liittyen. Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme muun muassa palautekyselyitä hyödyntämällä KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

5 Luottamuksellinen KPMG:n yleistiedot Yrityksen perustiedot Tarjoajan nimi: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, KPMG Oy Ab:n tytäryhtiö Y-tunnus: Postiosoite: Mannerheimintie 20 B, PL 1037, 00101, Helsinki Toimipisteet: Helsinki (pääkonttori), aluekonttorit 15 Liikevaihto: 95,8 milj. euroa (KPMG Oy Ab, 2012) Kansainvälinen yhteys: KPMG International KPMG yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista KPMG:n jäsenyritysten verkosto toimii yli asiantuntijan voimin 156 maassa ympäri maailmaa. Suomessa KPMG:n palveluksessa on yli 750 henkilöä 16 paikkakunnalla. Palveluihimme kuuluvat tilintarkastus, veropalvelut ja neuvontapalvelut. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy on vuonna 1996 perustettu JHTT-yhteisö, joka kuuluu KPMG Oy Ab -konserniin. Tilintarkastuksen lisäksi asiakkaidemme käytettävissä ovat myös kaikki muut KPMG:n tarjoamat palvelut ja osaaminen julkishallinnon toimintaan räätälöityinä. Tilintarkastustoimistoja koskevien yrityskuvatutkimusten perusteella KPMG:n vahvuuksiksi arvioidaan asiantuntijoidemme luotettavuus, toimialatuntemus, hyvä maine ja hyvin hoidetut henkilösuhteet sekä yrityksen laaja palveluvalikoima. KPMG koetaan toimintakyvyltään alansa parhaaksi. Tilintarkastuksen lisäksi toimimme julkisyhteisöjen tukena, kun tavoitteena on tulevaisuuteen tähtäävien ratkaisujen löytäminen. Asiantuntijamme ovat aktiivisesti mukana julkisen sektorin toiminnan kehittämisessä. Kehitämme palveluvalikoimaamme jatkuvasti ottaen huomioon valtion, kuntien ja kuntayhtymien ja seurakuntien sekä niiden Tilintarkastuksen markkinaosuudet Suomessa vuonna 2011, Top 100-yritykset alaisten virastojen, liikelaitosten ja tytäryhtiöiden erityistarpeet muuttuvissa tilanteissa. Autamme rakentamaan käytännönläheisiä ja kestäviä ratkaisuja, joiden avulla yhteiskuntamme hyvinvointi ja kilpailukyky globaalissa ympäristössä vahvistuvat, suhdanteista riippumatta. Tunnustusta asiakkailtamme Toteutimme tutkimusyhtiö Add Valuen kanssa syksyllä 2011 mittavan, tilintarkastusasiakkaidemme tyytyväisyyttä koskevan tutkimuksen. Saimme erittäin hyvää palautetta ja korkeimpia arvosanoja tilintarkastuspalveluista kokonaisuudessaan, osaamisesta, tavoitettavuudesta, palvelualttiudesta, toimialaosaamisesta sekä tilintarkastuksen sujuvuudesta. Myös tilintarkastajien kommunikointia ja Lähde: yhtiökokousten päätökset, Talouselämän top 500 suurinta -lista raportointia sekä keskittymistä olennaisiin asioihin arvioitiin myönteisesti KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

6 Luottamuksellinen Liite 3 Rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät todistukset ja selvitykset 3.1. Selvitys siitä, että tarjoajaa tai sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteistä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 :ssä luetelluista rikoksista 3.2. Verotodistus 3.3. TyEL-todistus 4.4. Kaupparekisteriote 5.5. Rating Alfa yritysraportti Toimitamme pyydettäessä myös selvityksen keskeisistä työehdoista sekä muut mahdollisesti tarvittavat selvitykset 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

7 Luottamuksellinen 3.1. Selvitys siitä, että tarjoajaa tai sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteistä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 :ssä luetelluista rikoksista Vakuutamme, että KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy tai sen johtohenkilö tai edustus-, päätös-, tai valvontavaltaa käyttävä henkilö ei ole saanut ammattinsa harjoittamiseen liittyvästä lainvastaisesta teosta lainvoimaista tuomiota eikä ole syyllistynyt ammattitoiminnassaan vakavaan virheeseen eikä ole muutoin osoittanut olevansa sopimaton tilintarkastukseen. Vakuutamme lisäksi, että KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:tä tai sen johtohenkilöä tai edustus-, päätös-, tai valvontavaltaa käyttävää henkilöä ei ole tuomittu rikosrekisteristä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla julkisista hankinnoista annetun lain 53 :ssä luetelluista rikoksista. Helsingissä Leif-Erik Forsberg Toimitusjohtaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

8

9 TODISTUS KPMG JULKISHALLINNON PALVELUT OY PL HELSINKI Y-tunnus Vakuutusnumero C TyEL-vakuutuksenne maksutodistus Vakuutetut Kaikki työntekijät Vahvistamme, että yllämainitulla vakuutuksenottajalla on voimassaoleva TyEL-vakuutus yhtiössämme. Rekisterimme mukaan vakuutuksessa ei ole maksamattomia vakuutusmaksuja Ystävällisin terveisin KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA Vakuutuspalvelut Hanne-Riina Hämäläinen Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Postiosoite PL 2, VARMA Käyntiosoite ja kotipaikka Salmisaarenranta 11, Helsinki Puhelin Faksi Y-tunnus

10 Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A Helsinki puh. (09) Sivu: 1 (3) Y-tunnus: Luontiajankohta: :36:20 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Y-tunnus: Yritys rekisteröity: Yritysmuoto: Kotipaikka: Otteen sisältö: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Osakeyhtiö Helsinki :36:18 rekisterissä olleet tiedot. Yhteystiedot: Postiosoite: Käyntiosoite: PL HELSINKI MANNERHEIMINTIE 20 B HELSINKI Rekisterimerkinnät: TOIMINIMI (Rekisteröity ) KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy. RINNAKKAISTOIMINIMI (Rekisteröity ) Rinnakkaistoiminimi (ruotsi): KPMG Offentliga Tjänster Ab. RINNAKKAISTOIMINIMI (Rekisteröity ) Rinnakkaistoiminimi (englanti): KPMG Public Sector Services Ltd. TOIMIALA (Rekisteröity ) Toimiala: Yhtiön toimialana on tilintarkastus ja siihen liittyvä toiminta. KOTIPAIKKA (Rekisteröity ) Helsinki. TILIKAUSI (Rekisteröity ) Yhtiön tilikausi on PERUSTAMINEN (Rekisteröity ) Yhtiöjärjestys on perustamiskokouksessa hyväksytty YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS (Rekisteröity ) Yhtiöjärjestystä on muutettu ja OSAKEPÄÄOMA (Rekisteröity )

11 Sivu: 2 (3) Y-tunnus: Osakepääoma 8.409,40 euroa, täysin maksettu. Osakkeet 50 kpl. Osakkeen nimellisarvo 168,188 euroa. ERILAJISET OSAKKEET (Rekisteröity ) Yhtiön osakkeet jakautuvat A ja B sarjoihin, jotka eroavat toisistaan sillä tavoin kuin yhtiöjärjestyksessä on määrätty. A-sarjan osakkeet 16 kpl. B-sarjan osakkeet 34 kpl. HALLITUS (Rekisteröity ) Puheenjohtaja: Antonen Kimmo Petteri Varsinaiset jäsenet: J Ahokas Pirjo Irene P Forsberg Leif-Erik S Hellén-Toivanen Paula Tuulikki Kääriäinen Antti Sakari Pakkanen Kaija Marita Raappana Tapio Johannes MUU JOHTO (Rekisteröity ) Toimitusjohtaja: P Forsberg Leif-Erik TILINTARKASTAJAT (Rekisteröity ) Tilintarkastaja: A Karttunen Jouko Tapani Varatilintarkastaja: S Hartikainen Heikki Antero LAKIMÄÄRÄINEN EDUSTAMINEN (Rekisteröity ) Toiminimen kirjoittaa osakeyhtiölain nojalla hallitus. TOIMINIMEN KIRJOITTAMINEN (Rekisteröity ) Toiminimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin. PROKURAT (Rekisteröity ) S Hellén-Toivanen Paula Tuulikki S Purovesi Juha Pekka Säilä Esko Ilmari Prokuristit edustavat yhtiötä kukin yksin. - TILINPÄÄTÖSASIAKIRJAT (Rekisteröity ) Tilinpäätös ajalta

12 Sivu: 3 (3) Y-tunnus: VOIMASSAOLEVAT HENKILÖTIEDOT Ahokas Pirjo Irene, Suomen kansalainen, Putousrinne 1 G 66, Vantaa Antonen Kimmo Petteri, Suomen kansalainen, Laikkakuja 1 as 2, Littoinen Forsberg Leif-Erik, Suomen kansalainen, Kalliokuja 2, Kirkkonummi Hartikainen Heikki Antero, Suomen kansalainen, Onnelanpolku 1a, Ylämylly Hellén-Toivanen Paula Tuulikki, Suomen kansalainen, Kolamäentie 14, Kiiminki Karttunen Jouko Tapani, Suomen kansalainen, Hevossalmentie 9 B, Helsinki Kääriäinen Antti Sakari, Suomen kansalainen, Kasarmintie 8 A 6, Oulu Pakkanen Kaija Marita, Suomen kansalainen, Karankatu 3, Kouvola Purovesi Juha Pekka, Suomen kansalainen, Bredantie 38b as 5, Kauniainen Raappana Tapio Johannes, Suomen kansalainen, Paulintie 11, Oulu Säilä Esko Ilmari, Suomen kansalainen, Vedenojantie 160, Vedenoja TOIMINIMIHISTORIA KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy KPMG Kunta Oy Kunta Wideri Oy Ab Oy Wideri Ab Tietolähde: Patentti- ja rekisterihallitus

13 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 1 of Suomen Asiakastieto Oy :38:10 Rating Alfa KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Mannerheimintie 20 B Helsinki PL 1037, Helsinki Tiedot luovutettu Puhelin Fax Kaupparekisterinumero Rekisteröity Y-tunnus Aloitusaika Liikevaihto Liikevaihto vuonna 2012 oli teur, tilikauden pituus oli 12 kk ja tilikausi päättyi Henkilöstö Henkilöstö vuonna 2012 oli 25 henkilöä. Toimiala Yrityksen tutkittu toimiala tilintarkastuspalvelu (69202) Yhteenveto Yrityksen rating on A+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja, heikentynyt Rating erinomainen AAA hyvä+ AA+ hyvä AA > tyydyttävä+ A+ tyydyttävä A välttävä B heikko C Maksutapa > erittäin positiivinen positiivinen ei negatiivinen lievästi negatiivinen negatiivinen Tausta vahva hyvä tyydyttävä välttävä heikko > ei luokittelua Talous erinomainen hyvä tyydyttävä > välttävä heikko ei luokittelua Kertaluottosuositus EUR Taustaluokkaa ei luokitella, mikäli luottotietolaista johtuen vastuuhenkilötietoja ei voida käyttää (Luottotietolaki, 27 ).

14 Rating Alfa / Y-tunnus: Page 2 of 5 Perustiedot Yhtiömuoto Osakeyhtiö Omistajatyyppi Yks.kotimainen Osakepääoma Maksettu osakepääoma: EUR Osakkeet 50 kpl Toiminta Liikevaihto vuonna 2012 oli teur, tilikauden pituus oli 12 kk ja tilikausi päättyi Henkilöstö vuonna 2012 oli 25 henkilöä. Yrityksellä sivutoimipaikkoja ovat Kokkola, Oulu, Seinäjoki, Tampere. Yrityksen tutkittu toimiala tilintarkastuspalvelu (69202) Yrityksen toimipisteiden lukumäärä on 5. Osakkaat pyydetty Yritys on työnantajarekisterissä alkaen. Yritys on alv-velvollinen liiketoiminnasta alkaen. Muut nimet Yritys on ennakkoperintärekisterissä alkaen. Voimassaolo tarkistettava Vanha nimi: KPMG Kunta Oy Rinnakkaistoiminimi: KPMG Kommun Ab Lakannut Rinnakkaistoiminimi: KPMG Offentliga Tjänster Ab Rinnakkaistoiminimi: KPMG Public Sector Services Ltd Maksutapa Yrityksellä ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä. 6 kk:n aikana rekisteröityjen maksutapatietojen keskiviive on 0 pv. Vastuuhenkilöt Toimitusjohtaja Forsberg Leif-Erik, alkaen P, Kirkkonummi Henkilöllä yritysyhteyksiä. Puheenjohtaja Antonen Kimmo Petteri, alkaen , Kaarina Henkilöllä yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Ahokas Pirjo Irene, alkaen J, Vantaa Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Forsberg Leif-Erik, alkaen P, Kirkkonummi Henkilöllä yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid=

15 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 3 of Hellén-Toivanen Paula Tuulikki, alkaen S, Oulu Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Kääriäinen Antti Sakari, alkaen , Oulu Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Pakkanen Kaija Marita, alkaen , Kouvola Ei henkilötunnuksellisia yritysyhteyksiä. Varsinainen jäsen Raappana Tapio Johannes, alkaen , Oulu Henkilöllä yritysyhteyksiä. Nimenkirjoitus Yhtiöjärjestyksen mukaan toiminimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin. Prokuristi kirjoittaa toiminimen yksin. Osakkaat Yrityksen ilmoituksen mukaan osakkaat ovat: Henkilöosakkaita 8 kpl, 68,0 % osakkeista KPMG Oy Ab, Y-tunnus ,0 % osakkeista Yrityskiinnitykset Yrityksellä ei ole rekisteröityjä yrityskiinnityksiä. Konsernirakenne Yritys on tytäryritys tilinpäätöksessä konsernissa Kpmg -konserni. Tilinpäätösanalyysin yhteenveto Yritys Toimialan yläkvartiili Toimialan mediaani Toimialan alakvartiili Volyymi Liikevaihdon muutosprosentti Kannattavuus Sijoitetun pääoman tuotto

16 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 4 of Yritys 25,1 20,4 11,5 2,3 Yläkvartiili 16,3 15,3 14,3 19,7 Mediaani 2,4 1,4 2,3 3,5 Alakvartiili -9,1-10,5-15,2-16, Yritys 8,5 53,0 32,6 3,1 Yläkvartiili 36,9 34,0 32,0 30,8 Mediaani 18,6 16,9 15,8 16,6 Alakvartiili 4,7 3,2 1,6 1,0 Vakavaraisuus Omavaraisuusaste Maksuvalmius Current ratio Yritys 7,0 12,4 14,0 18,5 Yläkvartiili 94,6 94,7 93,9 95,8 Mediaani 80,6 76,6 77,9 79,6 Alakvartiili 50,0 47,2 49,0 50, Yritys 1,1 1,1 1,1 1,2 Yläkvartiili 9,8 9,3 8,4 8,3 Mediaani 3,2 3,3 3,0 3,0 Alakvartiili 1,5 1,5 1,4 1,5 Tilinpäätösanalyysi Tilinpäätösanalyysi perustuu KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n päättyneen tilikauden tilinpäätöstietoihin. Analyysissä on hyödynnetty myös tilikausien tietoja. Yritys kuuluu tytäryhtiönä Kpmg -konserniin, jonka taloudellinen tilanne vaikuttaa yrityksen toimintaedellytyksiin. Konsernin liikevaihto on 95,8 m EUR, tulos 6,1 m EUR, taseen loppusumma 36,7 m EUR, sijoitetun pääoman tuottoprosentti 35,7 % ja omavaraisuusaste 47,7. Tilintarkastaja on antanut vakiomuotoisen tilintarkastuskertomuksen. Toimialavertailu Vertailussa on käytetty 205 toimialaluokan (Tilintarkastuspalvelu) yritystä tilikaudelta Toimialan konkurssiriski on 0,0 % ja maksuhäiriöriski 1,8 %. Maksuhäiriöriski on keskimääräistä selvästi pienempi. Volyymi KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n liikevaihto on keskisuuri (4,6 m EUR) suhteessa kaikkiin toimiviin yrityksiin. Yritys on toimialallaan selvästi keskimääräistä (90 t EUR) suurempi. Liikevaihdon muutos edellisestä kaudesta on 2,3 %. Yrityksen palveluksessa toimi viime tilikaudella keskimäärin 25 henkilöä. Liikevaihto henkilöä kohti on 183 t EUR, mikä on toimialaan (mediaani 91 t EUR) verrattuna erittäin hyvä. Työvoiman tuottavuus on siten varsin korkealla tasolla. Kannattavuus Yrityksen käyttökateprosentti (0,9 %) on toimialaan (mediaani 29,1 %) suhteutettuna heikko. Tämä kertoo erittäin heikosta tulorahoituksesta. Myös liikevoittoprosentti (0,5 %) on toimialaan (25,0 %) verrattuna heikko, viitaten vaarallisen matalaan katteeseen. Kannattavuuden keskeinen tunnusluku, sijoitetun pääoman tuottoprosentti, on välttävä (3,1 %). Tämä on alempi kuin toimialalla keskimäärin (mediaani 16,6 %). Viime tilikaudella kannattavuus on olennaisesti heikentynyt. Maksuvalmius Vakavaraisuus Mikäli sijoitetun pääoman sijasta lasketaan tuotto kokonaispääomalle ottaen huomioon myös korottomat velat, on tuottosuhde 1,9 %. Tuotto on toimialaan (14,7 %) nähden välttävä. Yrityksen kassavirtaperusteinen toimintajäämä on negatiivinen. Perinteinen maksuvalmius current ratiolla mitattuna on tyydyttävä (1,2), mikä on merkittävästi alempi kuin toimialalla keskimäärin (mediaani 3,0). Yrityksen rahoituspuskuri on hyvin pieni toimialan mediaanitasoon verrattuna. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n vakavaraisuus on omavaraisuusasteella mitattuna välttävä (18,5 %). Toimialan mediaani on 79,6 %, joten yrityksen omavaraisuus on toimialaa selvästi heikompi. Yrityksen net gearing on 4,2, mitä voidaan pitää välttävänä. Suhteellinen velkaantuneisuus on 21,1 %, mikä on toimialan mediaaniin (20,3 %) verrattuna tyydyttävä.

17 Rating Alfa / Y-tunnus: https://www.asiakastieto.fi/data/atdbraw?template=&session= &userid= Page 5 of Yhteenveto ja huomautukset Yritys kuuluu Kpmg -konserniin. Konsernin sijoitetun pääoman tuottoprosentti on erittäin hyvä ja omavaraisuusaste hyvä. Yrityksen kannattavuus ja vakavaraisuus eivät ole tyydyttäviä. Nykyinen kannattavuus johtaa pitkällä aikavälillä riskin lisääntymiseen. Tilinpäätösanalyysin sanallinen tulkinta on tuotettu ohjelmallisesti oikaisemattomista tilinpäätöksistä. Tilintarkastus Tilintarkastaja tilikaudella : KHT Karttunen Jouko Tilintarkastaja on antanut vakiomuotoisen tilintarkastuskertomuksen. Suomen Asiakastieto Oy ei takaa raportissa esitettyjen tietojen oikeellisuutta tai täydellisyyttä eikä vastaa vahingoista, joita tämän raportin käytöstä mahdollisesti aiheutuu. Ratinghistoria Yrityksen rating on A+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja A+ tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja AA tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja AA tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja AAA AA+ AA A+ A B C Yritys Toimiala Kaikki yritykset Toimialan ratingjakauma Luokka kpl % Erinomainen AAA 26 4 Hyvä + AA Hyvä AA Tyydyttävä + A Tyydyttävä A 50 8 Välttävä B 6 1 Heikko C 14 2 Yhteensä Vertailutoimiala : tilintarkastuspalvelu (69202)

18 Luottamuksellinen Liite 4 JHTT-lautakunnan todistukset 4.1. JHTT-lautakunnan antama todistus / ote tarjoajan hyväksymisestä / merkitsemisestä JHTT-luetteloon 4.2. JHTT-lautakunnan antama todistus / ote ehdotetun vastuunalaisen tilintarkastajan merkitsemisestä JHTT-luetteloon 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

19

20

21 Luottamuksellinen Liite 5 Selvitys edellytyksistä riippumattoman tilintarkastuksen toimittamiseen Todistamme, että KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:lla sekä KPMG Oy Ab:lla on täydet edellytykset riippumattoman tilintarkastuksen toimittamiseen. Muut toimeksiantomme Turun kaupungille tai sen määräämisvallassa oleville yhteisöille: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:lla sekä KPMG Oy Ab:lla ei tällä hetkellä ole toimeksiantoja Turun kaupungille tai sen määräämisvallassa oleville yhteisöille. Helsingissä Leif-Erik Forsberg Toimitusjohtaja, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

22 Luottamuksellinen Liite 6 Tarjouslomake KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

23

24 Luottamuksellinen Liite 7 Tarjoushinnat 7.1. Tarjouslomake 2 (Tarjouspyynnön liite 5) 7.2. Tarjouslomake 4 (Tarjouspyynnön liite 7) 2013 KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a mddsfdfember firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

25 LIITE 5, Tarjouslomake 2 Kaupungin tilintarkastuksen hinnat Diaari No (Tarjoja täytää keltaiset kohdat!) Tarjoaja: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy Hinnat ilmoitetaan arvonlisäverottomina 1 A 1.) max. 30 pistettä 1A) Kokonaishinta kaupunki kausi /780 pv optio optio Kokonaishinta kaupunki jaoteltuna vuosille euroa/vuosi Em. kokonaishintaan sisältyvät suunnitellut kaupungin tarkastuspäivät päivähintoineen suorittajan pätevyyden mukaan vastuunalainen JHTT - tilintarkastaja, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa (HUOM! Oltava vähintään päivää vuodessa) 180 pv:t/ PÄTEVYYS A; Muut JHTT-tilintarkastajat, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa pv:t/ PÄTEVYYS B; KHTtilintarkastajat, euroa/päivä)* tilintarkastuspäivät/vuodessa pv:t/ PÄTEVYYS C; HTM-tilintarkastajat, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa pv:t/ PÄTEVYYS D; Avustavat tilintarkastajat, euroa/päivä tilintarkastuspäivät/vuodessa (HUOM! Enintään 50 päivää vuodessa pv:t/ A 2.) max. 5 pistettä PÄTEVYYS E; Erityisasiantuntijat, euroa/päivä (HUOM! Oltava vähintään 5 päivää vuodessa) eurot yht./ v pv:t/

26 HUOM! Mahdolliset lisätoimeksiannot, joiden osalta toimeksiantajalle ei ole määräostovelvoitetta, tarjoaja sitoutuu tekemään yllä olevaan pätevyysluokkakohtaisin päivähinnoin. Liitteen päivähintoja käytetään myös Turun kaupungin hallinnoimien ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavien hankkeiden tarkastuksessa ja lausuntojen annossa. )* PÄTEVYYS B; KHT-tilintarkastajien vuosittaisia päivähintoja käytetään myös tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastuksen kokonaishintojen vertailussa tarjouslomakkeessa 4 (liite 7)

27 LIITE 7, Tarjouslomake 4 Yhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajat Diaari No Tarjoaja: KPMG Julkishallinnon Palv (Tarjoja täyttää keltaiset kohdat!) Tarkastuspäivän hintana käytetään Tarjouslomake 2 (liite 5) mukaista KHT-tilintarkastajan päivähintaa eri vuosina Tytäryhteisön/säätiön nimi Vertailussa käytettävä arvio lakisääteisten tarkastuspäivien määrästä Arvio tilintarkastajan muiden tehtävien (lisätoimeksiant ojen) määrästä Päävastuullisen KHTtilintarkastajan nimi Varatilintarkastajan nimi (ellei tilintarkastajaksi nimetty tilintarkastusyhteisöä) KHT-tilintarkastajan tarkastuspäivän hinta (alv 0%) / vuosi (tarjouslomake 2, liitteestä 5) v v v v v v.2018 VERTAILUHINTA; lakisääteisten tarkastuspäivien yhteenlaskettu hinta kaudella (= arvio lakisääteisten tarkastuspäivien määrästä x vuodet x KHT-päivähinnat, tarjouslomake 2, liite 5) Asuntoliiketoiminta TVT Asunnot Oy (emo, konserni) Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy Turun Ylioppilaskyläsäätiö Mikko Haavisto 0,00 Juha-Pekka Mylen 0,00 Juha-Pekka Mylen 0,00 Kiinteistöliiketoiminta Kiinteistö Oy Kupittaan Asemakulma 1 0 Mikko Haavisto 0,00 Kiinteistö Oy Paashuolto 1 0 Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli Kiinteistö Oy Turun Puutarhakatu 14 Kiinteistö Oy Teollisuuskatu 20 Kiinteistö Oy Kupittaan Jäähalli TScP Kiinteistöt Oy (2013 Turun Satama Oy) Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Mikko Haavisto 0,00 Kiinteistö- ja rakennustoiminta Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy Turun Seudun Kuntatekniikka Oy Turun Seudun Rakennustekniikka Oy Kimmo Antonen Kimmo Antonen 0,00 Kimmo Antonen 0,00 0,00

28 Energialiiketoiminta Turku Energia Oy Esa Kailiala 0,00 Elinkeinopoliittiset yhtiöt Turku Science Park Oy Kimmo Antonen Koneteknologiakeskus Turku Oy 15 0 Kimmo Antonen 0,00 0,00 Turku Touring Oy 2 1 Kimmo Antonen 0,00 Monopoliluonteinen toiminta Turun seudun puhdistamo Oy 5 0 Esa Kailiala 0,00 Turun Seudun Vesi Oy 3 0 Esa Kailiala 0,00 Säätiöt Turku säätiö 4 0 Pertti Keskinen 0,00 Forum Marinum -säätiö 2 0 Pertti Keskinen Museoalus Sigynin säätiö 3 0 Pertti Keskinen 0,00 0,00 Pro Cultura säätiö 1 Pertti Keskinen 0 0,00 Turun Aikuiskoulutussäätiö 10 Pertti Keskinen 0,00 9 Turun Musiikkijuhlasäätiö 0 Pertti Keskinen 0,00 2 Muut Myllykoti Oy 3 0 Pertti Keskinen 0,00 Pilot Turku Oy 1 0 Pertti Keskinen 0,00 Turun Tekstiilihuolto Oy 4 0 Pertti Keskinen 0,00 Turun 3 1,5 Kaupunkiliikenne Oy Pertti Keskinen 0,00 Eskelin Pysäköintilaitos Oy 1 1 Pertti Keskinen 0,00 yht ,5 Vertailu 0,00

29 Luottamuksellinen Liite 8 Kaupungin tilintarkastuksen laatu kaupungin tarkastusryhmä 8.1. Tarjouslomake 3 (tarjouspyynnön liite 6) 8.2. Tarkastajien CVt Tarkastusryhmään ja tilintarkastajaksi on esitetty vain sellaisia henkilöitä, jotka ovat käytettävissä palvelun toteuttamiseen KPMG Oy Ab, a Finnish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

Henkilöstö vuonna 2007 oli 137 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala 18.08.2005 perintätoimistot ja luottotietopalvelu (74872)

Henkilöstö vuonna 2007 oli 137 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala 18.08.2005 perintätoimistot ja luottotietopalvelu (74872) Tulosta Ohje Rating Alfa Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki PL 16, 00581 Helsinki Tiedot luovutettu 20.11.2008 Yhteenveto Puhelin: +358 9 148861 Telefax: +358 9 735338 Kaupparekisterinumero:

Lisätiedot

KPMG. Vuosikertomus 2009 2010

KPMG. Vuosikertomus 2009 2010 KPMG Vuosikertomus 2009 2010 441 763 Painotuote Tämä painotuote on painettu ympäristöystävällisesti tuotetulle FSC-sertifioidulle paperille. Sisällys Toimitusjohtajan katsaus 4 KPMG yrityksenä 6 Vastuullisuus

Lisätiedot

Vuosikertomus 2011 2012 KPMG

Vuosikertomus 2011 2012 KPMG Vuosikertomus 2011 2012 KPMG Sisällys Toimitusjohtajan katsaus... 04 KPMG yrityksenä... 06 Aitoa kumppanuutta... 08 Tilintarkastuspalvelut... 08 Veropalvelut...10 Neuvontapalvelut...12 Asiakas toimintamme

Lisätiedot

KPMG VUOSIKERTOMUS 2008 2009

KPMG VUOSIKERTOMUS 2008 2009 KPMG VUOSIKERTOMUS 2008 2009 Kansikuva: Pablo Picasso: Le baiser (1925) Succession Picasso 2009 Kuvasto; photo RMN / Jean-Gilles Berizzi 441 763 Painotuote Sisällys KPMG Oy Ab:n vuosikertomus 2008 2009

Lisätiedot

nen Uudistuneen Tuokko-ryhmän kattavat palvelut esittelyssä Tilintarkastaja neuvoo

nen Uudistuneen Tuokko-ryhmän kattavat palvelut esittelyssä Tilintarkastaja neuvoo nen 2013 Uudistuneen Tuokko-ryhmän kattavat palvelut esittelyssä Tilintarkastaja neuvoo PÄÄKIRJOITUS Laajentunut palveluvalikoimamme ja asiantuntijaverkosto Tässä lehtemme numerossa esitellään laajasti

Lisätiedot

Vuosikertomus 06* *connectedthinking

Vuosikertomus 06* *connectedthinking Vuosikertomus 06* *connectedthinking Vuosikertomus 2006 08 Toimitusjohtajan katsaus 10 Asiakkaat 18 Henkilöstö 24 Yritys 34 Tilinpäätös PricewaterhouseCoopers Oy on alansa johtava asiantuntijaorganisaatio

Lisätiedot

SISÄLTÖ. tarkastuspalvelut. 6 Veropalvelut. 8 Neuvontapalvelut. 10 Taloushallintopalvelut. Grant Thornton Suomessa

SISÄLTÖ. tarkastuspalvelut. 6 Veropalvelut. 8 Neuvontapalvelut. 10 Taloushallintopalvelut. Grant Thornton Suomessa Kasvussa mukana Grant Thornton Suomessa Grant Thornton kuuluu maailman johtaviin tilintarkastus-, vero-, yritys järjestely- ja muita asiantuntijapalveluita tarjoaviin yrityksiin. Grant Thornton auttaa

Lisätiedot

Tarjouksen tulee koskea Suomussalmen kunnan ja tarjouspyynnössä eriteltyjen kunnan tytäryhtiöiden tilintarkastusta.

Tarjouksen tulee koskea Suomussalmen kunnan ja tarjouspyynnössä eriteltyjen kunnan tytäryhtiöiden tilintarkastusta. 1 Suomussalmen kunnan julkisen hallinnon ja talouden sekä tarjouspyynnössä eriteltyjen kunnan tytäryhtiöiden tilintarkastuspalveluiden hankinta tilivuosiksi 2013-2018 1. Tarjouspyyntö pyytää sitovaa kirjallista

Lisätiedot

Läpinäkyvyyskertomus 2013 2014 kpmg.fi

Läpinäkyvyyskertomus 2013 2014 kpmg.fi KPMG OY AB Läpinäkyvyyskertomus 2013 2014 kpmg.fi Sisällys Toimitusjohtajalta 4 Organisaatio ja hallinnointi 7 Hallitus 9 Johtoryhmä 10 Laadunvalvontajärjestelmä 13 Liitteet 18 Liite 1 18 Yleisen edun

Lisätiedot

Maailmanlaajuiset asiantuntijapalvelumme käytössäsi

Maailmanlaajuiset asiantuntijapalvelumme käytössäsi Maailmanlaajuiset asiantuntijapalvelumme käytössäsi Grant Thornton Suomessa 1 2 Grant Thornton Suomessa Laadukas työ asiakkaidemme parhaaksi on tärkein tavoitteemme Grant Thorntonilla on vahva kokemus

Lisätiedot

PwC:n palvelut. Tilintarkastuspalvelut. Neuvontapalvelut. Julkinen sektori Arvioinnit Kunta Valtio

PwC:n palvelut. Tilintarkastuspalvelut. Neuvontapalvelut. Julkinen sektori Arvioinnit Kunta Valtio Vuosikertomus PwC:n palvelut Tilintarkastuspalvelut Julkisen sektorin tilintarkastus Kansainväliset laskentaperiaatteet ja tilinpäätöskäytännöt, kuten IFRS ja US GAAP Prosessi- ja järjestelmätarkastus

Lisätiedot

Mistä yrityksen arvo muodostuu vuonna 2039?

Mistä yrityksen arvo muodostuu vuonna 2039? Vuosikertomus Luovuus Ideat Strategia Visio Tulos Rekrytointi Syntilista Teot Nopeus Ympäristövaikutus Etiikka Mistä yrityksen arvo muodostuu vuonna 2039? Käänsimme katseen menneen vuoden taloustiedoista

Lisätiedot

Palvelujemme lähtökohtana ovat aina asiakkaamme, joiden tyytyväisyys on toimintamme perusedellytys.

Palvelujemme lähtökohtana ovat aina asiakkaamme, joiden tyytyväisyys on toimintamme perusedellytys. vuosikertomus 2010 vuosikertomus 2010 Palvelujemme lähtökohtana ovat aina asiakkaamme, joiden tyytyväisyys on toimintamme perusedellytys. Arto Herranen, toimitusjohtaja Enfo Oyj Sisällys Toimitusjohtajan

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2014

SOLTEQ OYJ TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2014 1 TIETOA SIJOITTAJILLE YHTIÖKOKOUS Solteq Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään maanantaina, 16. päivänä maaliskuuta 2015 klo 12.00 yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Eteläpuisto 2 C, Tampere. Oikeus osallistua

Lisätiedot

Vuosikertomus. *connectedthinking

Vuosikertomus. *connectedthinking Vuosikertomus 07* *connectedthinking PwC:n historia 1954 1979 19 Olle V. Salmi ja Henrik Virkkunen perustavat toimiston, johon Antti Helenius tulee ensimmäiseksi apulaiseksi. Syntyy Salmi, Virkkunen &

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2013

SOLTEQ OYJ TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2013 1 TIETOA SIJOITTAJILLE YHTIÖKOKOUS SOLTEQIN TALOUSTIEDOTUS VUONNA 2014 - vuoden tilinpäätöstiedote ja vuosikertomus perjantaina 14.2.2014 klo 9.00 - osavuosikatsaus 1-3/2014 torstaina 24.4.2014 klo 9.00

Lisätiedot

LIITETYT ASIAKIRJAT YHTEYSTIEDOT SEURAAVA TULOSJULKISTUS JA VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

LIITETYT ASIAKIRJAT YHTEYSTIEDOT SEURAAVA TULOSJULKISTUS JA VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 20 14 Yhtiöesite SISÄLTÖ 3 4 5 6 8 11 12 13 15 20 27 29 36 40 41 TÄRKEÄÄ TIETOA TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUNNOT HALLITUKSEN VASTUULAUSUNTO LIITETYT ASIAKIRJAT YHTEYSTIEDOT SEURAAVA TULOSJULKISTUS JA VARSINAINEN

Lisätiedot

TURVATIIMI OYJ. Suunnatuissa osakeanneissa 17.6.2010 ja 1.7.2010 liikkeeseen laskettujen osakkeiden hakeminen kaupankäynnin kohteeksi

TURVATIIMI OYJ. Suunnatuissa osakeanneissa 17.6.2010 ja 1.7.2010 liikkeeseen laskettujen osakkeiden hakeminen kaupankäynnin kohteeksi ARVOPAPERILIITE JA TIIVISTELMÄ 19.11.2010 TURVATIIMI OYJ Suunnatuissa osakeanneissa 17.6.2010 ja 1.7.2010 liikkeeseen laskettujen osakkeiden hakeminen kaupankäynnin kohteeksi 17.227.730 osaketta Turvatiimi

Lisätiedot

Takoma Oyj:n tavoitteena on kasvaa kansainvälisesti kilpailukykyiseksi konepajayhtiöksi ja vahvaksi kumppaniksi kotimaisille ja ulkomaisille

Takoma Oyj:n tavoitteena on kasvaa kansainvälisesti kilpailukykyiseksi konepajayhtiöksi ja vahvaksi kumppaniksi kotimaisille ja ulkomaisille 2 3 Takoma Oyj:n tavoitteena on kasvaa kansainvälisesti kilpailukykyiseksi konepajayhtiöksi ja vahvaksi kumppaniksi kotimaisille ja ulkomaisille suuryrityksille. Yhtiön kapasiteettia ja osaamista kasvatetaan

Lisätiedot

LOGO. Tarjouspyyntö Diaarinumero pp.kk.vvvv HANKINNAN NIMI

LOGO. Tarjouspyyntö Diaarinumero pp.kk.vvvv HANKINNAN NIMI LOGO Tarjouspyyntö Diaarinumero pp.kk.vvvv HANKINNAN NIMI Jäljempänä mainitut hankintayksiköt (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytävät tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 17.7.2014 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010 1

Vuosikertomus 2010 1 Vuosikertomus 2010 1 2 INNOFACTOR OYJ:N VUOSIKERTOMUS 2010 INNOFACTOR-KONSERNIN VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2010 INNOFACTOR LYHYESTI SISÄLTÖ Innofactor Oyj on suomalainen ohjelmistopalveluyritys

Lisätiedot

Katse menneeseen 2008

Katse menneeseen 2008 Katse menneeseen 2008 Vuosikertomus 2008 Älä pitäydy aina valtatiellä, vaan karista välillä tallatun uran pölyt jaloistasi ja sukella metsän siimekseen. Alexander Graham Bell Vuosina 1847 1922 elänyt tiedemies

Lisätiedot

www.pwc.com/fi Vastuullista kumppanuutta

www.pwc.com/fi Vastuullista kumppanuutta www.pwc.com/fi Vastuullista kumppanuutta PwC Suomen yritysvastuuraportti 2011 Yrityksemme pähkinänkuoressa Pohjois-Suomi 26 henkilöä Rovaniemi PwC Suomi* on suomalainen yritys, joka kuuluu kansainväliseen

Lisätiedot

BASWARE JA VUOSI 2012 LYHYESTI

BASWARE JA VUOSI 2012 LYHYESTI Kiihtyvää globaalia kasvua VUOSIKERTOMUS 2012 BASWARE JA VUOSI 2012 LYHYESTI KIIHTYVÄÄ GLOBAALIA KASVUA Maailman johtavan pilvipalveluihin perustuvien verkkolasku-, hankinnasta maksuun- ja talousohjausratkaisujen

Lisätiedot

TURVATIIMI OYJ PERUSESITE 19.11.2010

TURVATIIMI OYJ PERUSESITE 19.11.2010 TURVATIIMI OYJ PERUSESITE 19.11.2010 Tämän perusesitteen ( Perusesite ) on laatinut Turvatiimi Oyj, Suomessa rekisteröity julkinen osakeyhtiö (jäljempänä Turvatiimi tai Yhtiö ). Yhtiön osakkeet ovat julkisen

Lisätiedot

Oral Hammaslääkärit Oyj

Oral Hammaslääkärit Oyj Oral Hammaslääkärit Oyj Vuosikertomus 2013 1 sisältö Oral lyhyesti 3 toimitusjohtajan katsaus 5 toimintaympäristö 7 liiketoimintakatsaus 10 Henkilöstö 15 kliinisen hoidon neuvottelukunta 18 Hallinto 19

Lisätiedot

Innofactor Oyj:n tilinpäätöstiedote 2013 (IFRS)

Innofactor Oyj:n tilinpäätöstiedote 2013 (IFRS) TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2013 1 (45) :n tilinpäätöstiedote 25.2.2014 klo 8.30 :n tilinpäätöstiedote 2013 (IFRS) Yhteenveto kk 10 12 /2013 kk 10 12/ 2012 Muutos kk 1 12 /2013 kk 1 12/ 2012 Muutos Liikevaihto

Lisätiedot

VIEW. Linda Yueh: Maailmantalouden moottorit löytyvät kehittyviltä markkinoilta. KPMG:n asiakaslehti / 3 / 2012 / kpmg.fi

VIEW. Linda Yueh: Maailmantalouden moottorit löytyvät kehittyviltä markkinoilta. KPMG:n asiakaslehti / 3 / 2012 / kpmg.fi VIEW KPMG:n asiakaslehti / 3 / 2012 / kpmg.fi Linda Yueh: Maailmantalouden moottorit löytyvät kehittyviltä markkinoilta 04 Lisää läpinäkyvyyttä, ei sääntelyä 10 Adven Group: Huolellinen valmistelu takasi

Lisätiedot

Sisällys. Tietoja osakkeenomistajille 3. Vuosikooste 2014 3. Toimitusjohtajan katsaus 4. Selvitys hallinto- ja ohjaus- 5 järjestelmästä

Sisällys. Tietoja osakkeenomistajille 3. Vuosikooste 2014 3. Toimitusjohtajan katsaus 4. Selvitys hallinto- ja ohjaus- 5 järjestelmästä Elecster Oyj Sisällys Tietoja osakkeenomistajille 3 Vuosikooste 2014 3 Toimitusjohtajan katsaus 4 Selvitys hallinto- ja ohjaus- 5 järjestelmästä Elecster Oyj:n hallitus 7 Hallituksen toimintakertomus 9

Lisätiedot

INNOFACTOR-KONSERNIN VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2011

INNOFACTOR-KONSERNIN VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2011 Vuosikertomus 2011 1 2 INNOFACTOR OYJ:N VUOSIKERTOMUS 2011 INNOFACTOR-KONSERNIN VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2011 INNOFACTOR LYHYESTI Innofactor on Suomen suurin Microsoft-ratkaisuihin keskittynyt

Lisätiedot