Poistumisharjoitusten säännöllinen järjestäminen on suositeltavaa, koska kiinteistöjen toiminnanharjoittajat ja työntekijät vaihtuvat.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Poistumisharjoitusten säännöllinen järjestäminen on suositeltavaa, koska kiinteistöjen toiminnanharjoittajat ja työntekijät vaihtuvat."

Transkriptio

1 Poistumisharjoitus loppuraportti Auli Nousiainen 1 (10) Yleistä Kiinteistö Oy Kampinmäessä, osoitteessa Kansakoulukatu 1 B, Helsinki, järjestettiin poistumisharjoitukset keskiviikkona Poistumisharjoituksen tavoitteena oli antaa kiinteistön turvallisuushenkilöstölle ja henkilökunnalle harjoitusta ja opetusta siitä, miten tulipalojen tai muiden onnettomuuksien tapahtuessa toimitaan. Harjoituksessa testattiin kiinteistöön ja toiminnanharjoittajille laadittujen pelastussuunnitelmien, turvallisuusohjeiden ja turvaopasteiden käytännön toimivuutta. Lisäksi harjoituksessa testattiin kiinteistön automaattisen paloilmoitinjärjestelmän, poistumisjärjestelyiden, varatun turvallisuushenkilöstön sekä työntekijöiden toiminta. Harjoituksen ajankohtana kohteessa oli myös asiakkaita ja vierailijoita. Poistumisharjoitusten säännöllinen järjestäminen on suositeltavaa, koska kiinteistöjen toiminnanharjoittajat ja työntekijät vaihtuvat. Poistumisharjoitusta ja sen järjestelyjä kohteessa koordinoivat Newsec Asset Management Oy:n puolelta Anne Isomäki, Sakari Parkkinen ja Tuija Kulmala. Agenteq Solutions Oy (09) Helsinki Y-tunnus Pihlajistonkuja 4

2 2 (10) Talokeskus Yhtiöistä paikalla olivat Harri Lassila (yleisjohto ja harjoituksen johto), Auli Nousiainen (tarkkailija) ja Kimmo Koski (tarkkailija) Harjoitus koostui kolmesta osasta. 1) Perjantaina klo järjestettiin turvallisuusvastaavien tapaaminen ja koulutus. Tilaisuudessa Auli Nousiainen esitelmöi kiinteistöturvallisuudesta ja poistumisharjoitusten tarkoituksesta. Tilaisuudessa sovittiin käytännön järjestelyistä 2) Keskiviikkona klo alkaen pidettiin varsinainen poistumisharjoitus 3) ja heti poistumisharjoituksen jälkeen kokoonnuttiin palautepalaveriin. Harjoitussuunnitelma ja harjoituksessa tarvittavat lomakkeet oli laadittu ennakkoon. Poistumisharjoituksen ajankohdasta oli informoitu ennakkoon turvallisuusvastaavia. Etukäteen oli sovittu, että muulle henkilökunnalle ei kerrota harjoituksesta. Paloilmoittimien hoitajana, kiinteistönhoitaja Jorma Hamppula vastasi tarvittavasta hälytyksestä ja ilmoituksesta hätäkeskukseen. 2. Osallistujat ja harjoituksen kulku Harjoitukseen osallistuivat kiinteistön työntekijät, asiakkaat, vierailijat sekä Newseciin ja Talokeskuksen tarkkailijat. Harjoituksen kulku Palokellot alkoivat hälyttää klo Sitä ennen harjoituksen johto ja tarkkailijat olivat sijoittautuneet eri puolille rakennusta ja ulkoalueille. Kun palokellot alkoivat soida, käynnistyi poistumisharjoitus. Toiminnanharjoittajien turvallisuusvastaavat ja aluevalvojat vastasivat toimitiloissaan ja ulkona poistumisen ohjaamisesta ja johtamisesta. Henkilökunta ja asiakkaat poistuivat kerroksista poistumistievaloilla merkittyä porrashuonetta ja uloskäyntejä käyttäen ulos pihalle ja sieltä ennalta sovitulle kokoontumispaikalle. Tarkkailijoilla oli harjoituksen ajan käytössään lomakkeet, joihin he tekivät merkintöjä havainnoistaan. Lisäksi poistumisharjoituksesta otettiin valokuvia. Harjoituksen jälkeen pidettiin palaveri, jossa käytiin läpi harjoituksen onnistuminen ja tehdyt havainnot. Tilaisuuteen osallistuivat turvallisuusvastaavat, aluevalvojat sekä harjoituksen johto ja tarkkailijat. Tehdyistä havainnoista on koottu tämä harjoituksen loppuraportti.

3 3 (10) 3. Havaintoja Harjoitussuunnitelmassa oli esitetty seuraavat tarkkailtavat asiat: o Asenteet o Palokellojen, hälytyksen kuuluvuus kiinteistössä o Osataanko käyttää oikeita reittejä o Ovatko turvallisuusvastaavien ja aluevalvojien tehtävänkuvat toimivat o Osaako turvallisuushenkilöstö toimia tehtävänkuviensa mukaisesti o Osataanko kokoontuminen kokoontumispaikalle o Tuleeko johonkin sumia o Sisäänkäyntien vartiointi Ennen harjoitusta oli tullut esille, että Kampinhuipun kiinteistöjen ns. kiinteistön pelastussuunnitelmassa oli eri kokoontumispaikka (Annankadun jalankulkualueet) kuin mikä oli esim. Helsingin kaupungin Kaupunkisuunnitteluvirastolla (Kansakoulukatu 1, kadun vastapuolen jalankulkualueet/ puistikko). Tässä harjoituksessa käytettiin jälkimmäistä kokoontumispaikkaa, jota toiminnanharjoittajat olivat myös käyttäneet aikaisemmin omissa poistumisharjoituksissaan. Havaintojen perusteella poistuminen tapahtui oikeita reittejä pitkin ulos ja kokoontumispaikalle. Ravintolan henkilökuntaa jäi aluksi ulko-oven eteen, oli ilmeisesti epävarmuutta kokoontumispaikasta ja siitä kenelle ilmoittautua, mutta he siirtyivät jonkin ajan kuluttua kadun toiselle puolelle, mihin oli kokoontunut jo muita harjoitukseen osallistuneita. Kampaamon osalta todettiin, että sieltä ei poistuttu ollenkaan. Hissejä ei tiettävästi käytetty. Joku oli ehtinyt tilata hissin, mutta ei kuitenkaan käyttänyt sitä. Harjoituksen aikana parkkeerattiin (lähetti) auto talon eteen ja yritettiin ensin mennä sisään rakennukseen viemään Aavalle lähetystä palokellojen soidessa, mutta lähetin pääsy estettiin (Newsecin toimihenkilö). Turvallisuusvastaavat ja aluevalvojat tarkistivat kerrosten tilat ennen kuin poistuivat kerroksista. Ruuhkautumista poistumisreiteillä ei tapahtunut.. Ensimmäiset henkilöt poistuivat ulos 1-2 minuutissa ja kokoontumispaikalla oltiin noin 7-10 minuutin sisällä. Koko harjoitus oli ohi noin 15 minuutissa. Kokoontumispaikalla tulee turvallisuusvastaavien ja aluevalvojien tehdä ripeästi ilmoitukset harjoituksen johtajalle tilojen tyhjentymisestä. Nyt ilmoituksia alkoi tulla vasta harjoituksen johtajan kehotuksen jälkeen. Helsingin kaupungin Kaupunkisuunnitteluvirastolla oli ollut käytäntönä omissa harjoituksissaan, että kerrosten aluevalvojat tekevät ilmoituksensa turvalisuusvastaavalleen jo hissi-aulassa ja sen jälkeen turvallisuusvastaava hoitaa yhteisen ilmoituksen (harjoituksen johtajalle/ pelastusviranomaiselle) Harjoituksen johtaja kiitti harjoitukseen osallistumisesta ja antoi luvan palata rakennukseen sisälle. Jälkipalaverin pitopaikka kuulutettiin turvallisuushenkilöstölle.

4 4 (10) Yhteenveto tarkkailijoiden huomioista ja jälkipalaverissa osallistujilta saaduista kommenteista: o Kiinteistön kokoontumispaikka-asia tulee yhtenäistää eri suunnitelmissa. o Kerroksissa olevat turvaopastetaulut, kiinteistön pelastussuunnitelma ja käyttäjien turvallisuusohjeet kannattaa päivittää siten, että kokoontumispaikka on jatkossa tässä harjoituksessa käytetty alue. o Palokellot eivät kuuluneet kaikkialle, kuuluivat huonosti tai vaimenivat pian (ravintolan keittiötilat, ravintolatilat (vaimea), porrashuone, 3. kerros, 4. kerros, 5. kerros, 6. kerros, 7. kerros, 8. kerroksen neuvottelutila, kellaritilat) o Tieto palohälytyksestä tulisi saada myös Kampinhuipussa Urho Kekkosen kadun puolella toimivan aulapalvelun tietoon o Ulkoalueilla palokellot kuuluivat melko hyvin o Poistumiseen käytettiin oikeita reittejä, hissejä ei käytetty o Kansakoulukadulla on vilkas liikenne, joten on suositeltavaa käyttää suojatietä tien ylitykseen o Turvallisuushenkilöstöllä oli ohjeiden mukaisesti käytössä huomioliivit, joilla voitiin erottua muusta henkilökunnasta. o Ulko-ovien eteen ei saisi jäädä pelastuslaitoksen esteeksi, vaan tulee siirtyä kokoontumispaikalle asti, ravintolan eteen jäi aluksi henkilökuntaa. o Kampaamon työntekijät/ asiakkaat eivät osallistuneet lainkaan harjoitukseen. Harjoituksen tarkkailija kävi tarkistamassa, että palokellot soivat tilassa. Myös harjoituksen johtaja kävi tarkistamassa tilanteen ja totesi, että työntekijät eivät ottaneet harjoitusta vakavasti ja asennoituivat käytöksellään omaan ja asiakkaidensa turvallisuuteen välinpitämättömästi o Ulko-ovi tarvitsee vartioinnin, ettei ihmisiä päästetä sisään o Poistuminen ei ruuhkautunut tässä harjoituksessa o Tarvittavat ilmoitukset tehtiin kokoontumispaikalla vasta kehotuksen jälkeen o Kokoontumispaikalta ei poistuttu ilman lupaa 4. Parannus- ja kehitysehdotuksia yhteenvetona o Oikea kokoontumispaikka yhtenäistetään eri suunnitelmiin, ohjeistuksiin ja piirustuksiin o Palokellojen kuuluvuutta lisätään (ravintolan keittiötilat, porrashuone, 8. kerroksen neuvottelutila, kellaritilat) o Palokellojen kunto tarkistetaan/ korjataan alueilla, joissa tapahtuu hälytysäänen vaimenemista o Urho Kekkosenkadun puolen aulapalveluun tulee järjestää tieto KOy Kampinmäen hälytyksestä o Ravintolasta esitettiin toivomus järjestää jatkossa harjoituksia ennen klo o Ulko-oven vartioinnista tulee sopia o Neuvottelutilojen ja kellaritilojen osalta tulee sopia, kuka tarkistaa niiden tyhjentymisen o Kokoontumispaikalla turvallisuusvastaavien ja aluevalvojien tulee raportoida harjoituksen johtajalle (pelastusviranomaiselle) tilojen tyhjentymisestä mahdollisimman nopeasti o Säännöllisen koulutuksen ja harjoitusten ylläpitäminen takaa osaamistason säilymisen ja parantumisen

5 5 (10) Valokuvamateriaali Ennen harjoituksen alkua kokoonnuttiin hissiaulaan sopimaan mm. siitä, mihin tarkkailijat sijoittuvat ja kuinka pitkään palokelloja soitetaan. Kiinteistönhoitaja antaa hälytyksen klo palokelloja soittamalla. Taustalla kiinteistön paloilmoitinkeskus.

6 6 (10) Poistuminen on käynnistynyt. Alas tullaan oikeaoppisesti porrashuoneen kautta. Pahempaa ruuhkautumista ei havaittu. Hissejä ei käytetty. Ulkona henkilökunta siirtymässä kokoontumispaikalle

7 7 (10) Ravintolan henkilökunta jää aluksi ravintolan ulko-oven eteen, vasta jonkin ajan kuluttua siirryttiin kokoontumispaikalle. Kadulla vilkas liikenne. Kaupunkisuunnitteluviraston tilojen tyhjentymisestä raportoitiin jo aulassa omalle tuvallisuusvastaavalle

8 8 (10) Suojatie on turvallisin paikka ylittää katu. Huomioliivit herättävät autoilijat varovaisuuteen. Kokoontumispaikka-alue riittää hyvin tälle väkimäärälle. Tarvittaessa voidaan siirtyä puiston puolelle, koska isommalle määrälle henkilöitä on jalkakäytävä kapea.

9 9 (10) Harjoituksen johtajalle tehdään ilmoituksia tilojen tyhjentymisestä. Henkilökuntaa on kiitetty harjoitukseen osallistumisesta. Harjoitus on ohi ja työntekijät saavat luvan palata työpaikoilleen

10 10 (10) Jälkipalaverissa keskustellaan harjoituksesta. Osallistujat täyttivät kyselylomakkeet, joista esitetyt havainnot ja kommentit on koottu tähän loppuraporttiin.

Kiinteistö Oy Kampinmäki

Kiinteistö Oy Kampinmäki Kiinteistö Oy Kampinmäki Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt 6. Kokoontumispaikka 7.

Lisätiedot

Kiinteistö Oy:t Aitio Business Park Vivaldi ja Verdi

Kiinteistö Oy:t Aitio Business Park Vivaldi ja Verdi Kiinteistö Oy:t Aitio Business Park Vivaldi ja Verdi Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt

Lisätiedot

Asumisyksikkö Muistokatu

Asumisyksikkö Muistokatu Asumisyksikkö Muistokatu Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt 6. Kokoontumispaikka 7.

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Vanajan kirkko Hautausmaantie, 13110, Hämeenlinna Raporttipäivä: 14.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 12.06.2014 2 (14) Vanajan kirkko

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Maatullinaukio

Kiinteistö Oy Maatullinaukio Kiinteistö Oy Maatullinaukio Käyttäjien turvallisuusohjeet Maatullinaukio 10 00750 HELSINKI 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Yleistä Kohteen perustiedot Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio Turvaopasteet Poistumisjärjestelyt

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Paciuksenkatu 21

Kiinteistö Oy Paciuksenkatu 21 Kiinteistö Oy Paciuksenkatu 21 Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt 6. Kokoontumispaikka

Lisätiedot

Kiinteistö Oy:t Aitio Business Park Vivaldi ja Verdi

Kiinteistö Oy:t Aitio Business Park Vivaldi ja Verdi Kiinteistö Oy:t Aitio Business Park Vivaldi ja Verdi Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt

Lisätiedot

Alppikylän Setlementtiasunnot

Alppikylän Setlementtiasunnot Alppikylän Setlementtiasunnot Käyttäjien turvallisuusohjeet 34213 alppikyl%d0%94n setlementtiasunnot312017150955img 8622 Hevosmiehenkatu 1 / Alppikylänkatu 22-24 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Kalvolan kirkko Iittalantie 300, 14500, Iittala Raporttipäivä: 05.09.2013 Tarkastuspäivä: 26.06.2013 Muokkauspäivä: 18.06.2014 2 (15) Kalvolan kirkko

Lisätiedot

Hyvinvointikeskus Sauvola

Hyvinvointikeskus Sauvola Hyvinvointikeskus Sauvola Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt 6. Kokoontumispaikka 7.

Lisätiedot

YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA

YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA Liite 8 YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä poistumissuunnitelmasta... 3 2. Toiminta onnettomuus- ja uhkatilanteissa...

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuus - Asuintalot Syöksynsuun leirikeskus Syöksynsuu 27, 13500, Hämeenlinna Raporttipäivä: 19.02.2013 Tarkastuspäivä: 28.01.2013 Muokkauspäivä: 24.06.2014 2 (10) Syöksynsuun

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Vuorentaan kappeli Marssitie 23, 13500, Hämeenlinna Raporttipäivä: 11.07.2013 Tarkastuspäivä: 26.06.2013 Muokkauspäivä: 24.06.2014 2 (16) Vuorentaan

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Kansakoulukuja 1 Kansakoulukuja 1, 00100, Helsinki Raporttipäivä: 23.06.2014 Tarkastuspäivä: 17.06.2014 2 (11) Kansakoulukuja 1 sisällysluettelo 1. Johdanto

Lisätiedot

HIKLU. Ohjepäivityksiä Tekeillä olevia ohjeita Ohjetarpeita. Jarkko Häyrinen Sähköverkkoon kytkettävien palovaroittimien asentaminen

HIKLU. Ohjepäivityksiä Tekeillä olevia ohjeita Ohjetarpeita. Jarkko Häyrinen Sähköverkkoon kytkettävien palovaroittimien asentaminen HIKLU Rakenteellinen paloturvallisuus Ohjepäivityksiä Tekeillä olevia ohjeita Ohjetarpeita Jarkko Häyrinen 7.2.2012 Sähköverkkoon kytkettävien Sähköverkkoon kytkettävillä palovaroittimilla varustettavat

Lisätiedot

Tapiolan Keskuspysäköinti Oy

Tapiolan Keskuspysäköinti Oy Tapiolan Keskuspysäköinti Oy Käyttäjien turvallisuusohjeet Etelätuulentie 1, 12. kaupunginosa, Tapiola 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet

Lisätiedot

Poistumiskoe velvoitetaan toteutettavaksi, mikäli

Poistumiskoe velvoitetaan toteutettavaksi, mikäli OHJE 1 (6) POISTUMISKOE Tämä ohje käsittelee pelastuslain 379/2011 20 mukaisen poistumiskokeen suunnittelemista ja toteuttamista. Poistumiskoe liittyy hoitolaitosten ja palvelu- ja tukiasumisen kohteiden

Lisätiedot

Turvallisuustutkinnan havainnot ja suositukset

Turvallisuustutkinnan havainnot ja suositukset www.turvallisuustutkinta.fi SPPL, Kouvola 30.10.2014 Turvallisuustutkinnan havainnot ja suositukset Onnettomuuksien tutkinnan tarkoitus Tutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Tuuloksen kirkko Kirkkokuja 27, 14840, Tuulos Raporttipäivä: 25.04.2014 Tarkastuspäivä: 13.03.2014 Muokkauspäivä: 24.06.2014 2 (11) Tuuloksen kirkko

Lisätiedot

RAKENNUKSEN POISTUMISHARJOITUS. Esimerkki harjoituksen suunnitelmasta

RAKENNUKSEN POISTUMISHARJOITUS. Esimerkki harjoituksen suunnitelmasta RAKENNUKSEN POISTUMISHARJOITUS Esimerkki harjoituksen suunnitelmasta LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Omaisuus- ja keskeytysvakuutuspalvelut 17.7.2017 Tämä ohje liitteineen on laadittu palveluna vakuutusasiakkaallemme

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Espoon Keilasatama 5

Kiinteistö Oy Espoon Keilasatama 5 Kiinteistö Espoon Keilasatama 5 Käyttäjien turvallisuusohjeet 1. Yleistä 2. Kohteen perustiedot 3. Nimetyt henkilöt ja turvallisuusorganisaatio 4. Turvaopasteet 5. Poistumisjärjestelyt 6. Kokoontumispaikka

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Hämeenlinnan kirkko Kirkkorinne, 13100, Hämeenlinna Raporttipäivä: 14.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 12.06.2014 2 (13) Hämeenlinnan

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuus - Asuintalot Hämeenlinnan Seurakuntayhtymä - kiinteistötoimisto Verhonkatu 25-27, 13130, Hämeenlinna Raporttipäivä: 19.02.2013 Tarkastuspäivä: 28.01.2013 Muokkauspäivä:

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Lammin kirkko Katariinantie 2, 16900, Lammi Raporttipäivä: 14.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 17.06.2014 2 (19) Lammin kirkko sisällysluettelo

Lisätiedot

Pelastusviranomaisen kokemus paloilmoittimen. linjavikavalvonnan järjestelyistä ja toiminnasta. Keski-Suomen pelastuslaitos

Pelastusviranomaisen kokemus paloilmoittimen. linjavikavalvonnan järjestelyistä ja toiminnasta. Keski-Suomen pelastuslaitos Pelastusviranomaisen kokemus paloilmoittimen? linjavikavalvonnan järjestelyistä ja toiminnasta Keski-Suomen pelastuslaitos www.keskisuomenpelastuslaitos.fi 11.11.2010 Tapauskertomus 1. Pääsiäisen aikaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Pelastuslaitos 48/2014 07.11.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Pelastuslaitos 48/2014 07.11.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 68 Poistumisturvallisuuden arviointi / Barnavårdsföreningen i Finland r.f., Stenbäckinkatu 7 HEL 2014-009245 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys 18.7.2014 Päätös

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Hauhon kirkko Danielson-Kalmarintie 1, 14700, Hauho Raporttipäivä: 15.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 18.06.2014 2 (15) Hauhon kirkko

Lisätiedot

TURVALLISEEN HUOMISEEN

TURVALLISEEN HUOMISEEN TURVALLISEEN HUOMISEEN perheen pelastautumissuunnitelma 1 Poistu palavasta rakennuksesta, mutta älä mene savuun! Tulipalo yllättää aina, ja huonetilaan alkaa heti muodostua tultakin vaarallisempaa savua.

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Tuuloksen seurakuntakeskus Pappilantie 15, 14820, Tuulos Raporttipäivä: 10.08.2015 Tarkastuspäivä: 05.06.2015 2 (10) Tuuloksen seurakuntakeskus sisällysluettelo

Lisätiedot

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 Asunto Oy Mars Pieni Roobertinkatu 8 / Korkeavuorenkatu 27 00130 Helsinki Kaupunginosa 3 / Kortteli 58 / Tontti 17 ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 1 KOHDE 1.1 Yleistä Asunto Oy Mars sijaitsee

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Kiinteistön nimi. Päiväys

Pelastussuunnitelma. Kiinteistön nimi. Päiväys Pelastussuunnitelma Kiinteistön nimi Päiväys Lomake on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuottama mallilomake, jota voidaan käyttää asuinrakennuksen pelastussuunnitelman pohjana. Lomake noudattaa sisäasiainministeriön

Lisätiedot

Pelastustoimen lainsäädännön uudistustilanne

Pelastustoimen lainsäädännön uudistustilanne Pelastustoimen lainsäädännön uudistustilanne Kirsi Rajaniemi Palonehkäisyn perinnepäivät, 25.-26.5.2011 Padasjoki 25.5.2011 1.7.2011 voimaan tulevat asetukset VN asetus pelastustoimesta (407/2011) VN asetus

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Hätilän kirkko Tuomelankatu 19, 13210, Hämeenlinna Raporttipäivä: 16.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 12.06.2014 2 (15) Hätilän kirkko

Lisätiedot

Tapahtumajärjestäjän käsikirja. Kiinteistö Oy Helsingin Lepakko

Tapahtumajärjestäjän käsikirja. Kiinteistö Oy Helsingin Lepakko Tapahtumajärjestäjän käsikirja Kiinteistö Oy Helsingin Lepakko Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Yhteystietoja tapahtuman järjestämiseen... 2 3. Toimintaohjeita tapahtumien järjestämiseen... 3 3.1 Ravintolapalvelut

Lisätiedot

Poistumisharjoitusten havainnointi osana FDS+Evac-ohjelman kehitystä

Poistumisharjoitusten havainnointi osana FDS+Evac-ohjelman kehitystä Poistumisharjoitusten havainnointi osana FDS+Evac-ohjelman kehitystä Paloposki, Rinne, Korhonen, Saari, Pursula, Nummila, Hostikka Yleistä VTT kehittää FDS-ohjelmaan laajennusta poistumislaskentaan: FDS+Evac:

Lisätiedot

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti.

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Oma turvallisuuteni Valitse kyllä tai ei. TURVALLISESTI Tiedän hätänumeron. kyllä ei KODISSANI Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Huoneessani on toimiva palovaroitin. Tiedän, mitä

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN PALOKUNTANUORET

PÄIJÄT-HÄMEEN PALOKUNTANUORET PÄIJÄT-HÄMEEN PALOKUNTANUORET Alueellinen 24h-päivystysharjoitus 17.6.-18.6.2017 Sisällys: Esittely Aikataulut Alueet Potilaat Turvallisuus Toimintaohjeet Harjoitusryhmille Maalirymille Yhteystiedot 3

Lisätiedot

Talonraknnusteollisuus ry Itä-Suomi

Talonraknnusteollisuus ry Itä-Suomi Talonraknnusteollisuus ry Itä-Suomi Pohjois-Savon pelastuslaitos Kuopio 10.4.2019 Palotarkastaja Hannu Korhonen Valvontatoiminta Alueen pelastustoimen ja pelastuslaitoksen tehtävät 27 PelL 1) pelastustoimelle

Lisätiedot

Ajankohtaista ja Ikäihmiset turvallisuushaasteena

Ajankohtaista ja Ikäihmiset turvallisuushaasteena Ajankohtaista ja Ikäihmiset turvallisuushaasteena Matti Orrainen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö Onnettomuuksien ehkäisy 2012 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja UPL 9.2.2012 Onnettomuuksien ehkäisy Katto-

Lisätiedot

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu.

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu. Opetusvideoiden tukimateriaali Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille tarkoitetut opetusvideot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Ilman tukimateriaalia saattaa videoiden sanoma jäädä epäselväksi.

Lisätiedot

ÄÄNIEVAKUOINTIJÄRJESTELMIEN

ÄÄNIEVAKUOINTIJÄRJESTELMIEN ÄÄNIEVAKUOINTIJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖ OSANA PALOILMOITINTA ERHE-hanke koulutuspäivä 1..010 Jarkko Häyrinen, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos TOIMINNALLINEN PALON MITOITUS Toiminnallisessa palon mitoituksessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Pelastuslaitos Pelastustoimen osasto Pelastusjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Pelastuslaitos Pelastustoimen osasto Pelastusjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 4 Poistumisturvallisuuden arviointi / Pääkaupungin turvakoti ry, Turvakoti Toukola, Hämeentie 126 F HEL 2017-000149 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys 3.1.2017

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA. Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua.

TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA. Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua. TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua. Sinulla on oikeus arvokkaaseen elämään. Sosiaalipalvelulaissa on kansallinen arvopohja, joka kattaa vanhustenhuollon koko Ruotsissa.

Lisätiedot

TYKSin A-sairaalan tulipalo Tilanne päivystyksen näkökulmasta onnettomuustutkinnan täydentämänä ShYAMK Tiina Stenman

TYKSin A-sairaalan tulipalo Tilanne päivystyksen näkökulmasta onnettomuustutkinnan täydentämänä ShYAMK Tiina Stenman TYKSin A-sairaalan tulipalo 2.9.2011 Tilanne päivystyksen näkökulmasta onnettomuustutkinnan täydentämänä ShYAMK Tiina Stenman 2.9.2011 klo 5.41 ensimmäinen automaattinen hälytys Palokellot alkavat soida,

Lisätiedot

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET Turvallista asumista YH Kodeilla YH Kodit tarjoaa elämän kestävää asumista, joka on paljon enemmän kuin pelkkä asunto. Me arvostamme turvallisen asumisen ja toimivan elinympäristön

Lisätiedot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö 10.11.2014 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö Erheelliset ilmoitukset Matti Orrainen 10.11.2014 Kuva 1. Kuvassa on esitetty PRONTOon rekisteröityneet automaattisen paloilmoittimen kautta tulleet ilmoitukset

Lisätiedot

AY 867 Hätälasku Veli-Matti Paasikivi CTIF-seminaari: Lentoasemien pelastustoiminta

AY 867 Hätälasku Veli-Matti Paasikivi CTIF-seminaari: Lentoasemien pelastustoiminta Veli-Matti Paasikivi CTIF-seminaari: Lentoasemien pelastustoiminta 9.5.2018 ACC soitti 1439 että Turun etelä puolella FIN4NR EFHK-ESGG ilmoitti tulipalosta ja kääntyy takaisin Helsinkiin ja että saattaa

Lisätiedot

SELVITYS 1 (7) Turvallisuuspalvelut Kouluturvallisuus työryhmä Sisäisen turvallisuuden sihteeristö STO III, TURVALLISEMPI HUOMINEN

SELVITYS 1 (7) Turvallisuuspalvelut Kouluturvallisuus työryhmä Sisäisen turvallisuuden sihteeristö STO III, TURVALLISEMPI HUOMINEN SELVITYS 1 (7) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö STO III, TURVALLISEMPI HUOMINEN Toimenpide 12 Valtioneuvosto teki 14.6.2012 periaatepäätöksen kolmannesta sisäisen turvallisuuden ohjelmasta, jonka nimi

Lisätiedot

VANTAA 3000 M 2 TOIMISTO

VANTAA 3000 M 2 TOIMISTO VANTAA 3000 M 2 TOIMISTO TOIMISTOTILAA RADAN VIERESTÄ Pöyryn Vantaan toimistotalosta vapaana erikokoisia toimistotiloja alkaen 240m2. Katuosoite Jaakonkatu 3 Kunta/Kaupunki Vantaa Postinumero 01620 Kaupunginosa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Pelastuslaitos Pelastustoimen osasto Pelastusjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Pelastuslaitos Pelastustoimen osasto Pelastusjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 51 Poistumisturvallisuuden arviointi / Suomen Pelastusarmeijan Säätiö, Castreninkadun yksikkö, Castreninkatu 24-26 HEL 2016-002660 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden turvallisuus Tuliesityksen turvallisuusjärjestelyt

Yleisötilaisuuden turvallisuus Tuliesityksen turvallisuusjärjestelyt 2016 Yleisötilaisuuden turvallisuus Tuliesityksen turvallisuusjärjestelyt Päijät-Hämeen pelastuslaitos RH/2014/12/TAa 25.1.2016 Sisältö 1 Tuliesityksen turvallisuusjärjestelyt... 2 2 Tuliesityksessä tulee

Lisätiedot

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin!

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tilat: Yhdistyksen toimistohuoneiden lisäksi Kotolasta löytyy kaksi koulutustilaa; suurempi

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA JA TURVALLISUUSJÄRJESTELYT

PELASTUSSUUNNITELMA JA TURVALLISUUSJÄRJESTELYT TS AGILITYURHEILUKESKUS OY PELASTUSSUUNNITELMA 1 Johdanto: PELASTUSSUUNNITELMA JA TURVALLISUUSJÄRJESTELYT Tämän pelastussuunnitelman tarkoituksena on antaa perusteita kohteessa oleskelevien henkilöiden

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Kiinteistön nimi. Päiväys

Pelastussuunnitelma. Kiinteistön nimi. Päiväys Pelastussuunnitelma Kiinteistön nimi Päiväys Lomake on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuottama mallilomake, jota voidaan käyttää asuinrakennuksen pelastussuunnitelman pohjana. Lomake noudattaa sisäasiainministeriön

Lisätiedot

2. Poistumisturvallisuus ja tulipalon vaarallisuus. 1. Esipuhe

2. Poistumisturvallisuus ja tulipalon vaarallisuus. 1. Esipuhe 1. Esipuhe Tämän dvd:n tarkoituksena on havainnollistaa poistumisturvallisuuden kannalta keskeisiä tekijöitä erilaisissa asumisympäristöissä ja julkisissa rakennuksissa. Video tai sen erilliset osat soveltuvat

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden turvallisuus

Yleisötilaisuuden turvallisuus 2014 Yleisötilaisuuden turvallisuus Tuliesityksen turvallisuusjärjestelyt Päijät-Hämeen pelastuslaitos RH/2014/12/TAa 15.9.2014 Sisältö 1 Tuliesityksen turvallisuusjärjestelyt... 2 2 Tuliesityksessä tulee

Lisätiedot

OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN

OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN Ransu ja Valtteri opastavat välttämään vaaratilanteita ja toimimaan oikein onnettomuuksissa. Valtteri Väyrynen on Tampereen aluepelastuslaitoksen koulutussuunnittelija. Tämä opas

Lisätiedot

7 ULOSKÄYTÄVIEN PALOTEKNINEN SUUNNITTELU 7.1 ULOSKÄYTÄVÄT Porrashuone Avoin luhtikäytävä Varatienä toimiva parveke

7 ULOSKÄYTÄVIEN PALOTEKNINEN SUUNNITTELU 7.1 ULOSKÄYTÄVÄT Porrashuone Avoin luhtikäytävä Varatienä toimiva parveke 7 ULOSKÄYTÄVIEN PALOTEKNINEN SUUNNITTELU 7.1 ULOSKÄYTÄVÄT Rakennuksesta tulee voida poistua palotilanteessa ohjattua reittiä pitkin turvallisesti ja nopeasti. Puurunkoisessa rakennuksessa poistumisjärjestelyt

Lisätiedot

Neljä vuoden aikaa Laadunvalvontaa asiakaskohteessa Osana Proworks palvelut Oy.n toimintaa

Neljä vuoden aikaa Laadunvalvontaa asiakaskohteessa Osana Proworks palvelut Oy.n toimintaa Neljä vuoden aikaa Laadunvalvontaa asiakaskohteessa Osana Proworks palvelut Oy.n toimintaa 2 Säännöllinen aikataulutettu kiertäminen Arviointi asteikko Laadunvalvontaa asiakaskohteessa tehdään tammi-,

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Loimalahden leirikeskus Majalahdentie 1, 13500, Hämeenlinna Raporttipäivä: 06.09.2013 Tarkastuspäivä: 05.06.2015 Muokkauspäivä: 17.08.2015 2 (10) Loimalahden

Lisätiedot

AUTOMAATTISTEN PALOILMOITTIMIEN ILMOITUKSENSIIRTOYHTEYDEN VALVONTA

AUTOMAATTISTEN PALOILMOITTIMIEN ILMOITUKSENSIIRTOYHTEYDEN VALVONTA AUTOMAATTISTEN PALOILMOITTIMIEN ILMOITUKSENSIIRTOYHTEYDEN VALVONTA TURVALLISUUSOHJE 2017 1 Sisällysluettelo 1 Tarkoitus... 2 2 Ilmoituksensiirtolaitteet... 2 3 Rakennuksen pelastussuunnitelma... 2 4 Ilmoituksensiirtoyhteys

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöjen työympäristöratkaisu Lintulahdella

Senaatti-kiinteistöjen työympäristöratkaisu Lintulahdella Senaatti-kiinteistöjen työympäristöratkaisu Lintulahdella Tutkimuslaitosseminaari #244206 Tu o m m e t i l a l l e r a t k a i s u t Senaatti-kiinteistöt elää niin kuin opettaa Projektin tarkoitus Projektin

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Pelastusturvallisuuden vuositilasto VNT TKU TRE

Pelastusturvallisuuden vuositilasto VNT TKU TRE Pelastusturvallisuuden vuositilasto 18 HKI JKL ESP OUL VNT TKU TRE Tutkittua tietoa turvallisuudesta Kiinteistöjen pelastusturvallisuuden tilanne on parantunut vuodesta 2017. Siitä huolimatta tilanne on

Lisätiedot

Uusi pelastuslaki ja virastojen välinen yhteistyö

Uusi pelastuslaki ja virastojen välinen yhteistyö Uusi pelastuslaki ja virastojen välinen yhteistyö Jukka Koivuranta Helsingin pelastuslaitos Palotarkastaja/Sosiaali- ja terveysviraston yhteyshenkilö Lyhyesti Pelastuslaki 379/2011 Poistumisturvallisuusselvitys

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/5 LIIKENNELIIKELAITOS. Ohje paloilmoitinryhmien Infra- ja kalustoyksikkö

HELSINGIN KAUPUNKI 1/5 LIIKENNELIIKELAITOS. Ohje paloilmoitinryhmien Infra- ja kalustoyksikkö HELSINGIN KAUPUNKI 1/5 OHJEISTUS PALOILMOITINRYHMIEN IRTI- JA PÄÄLLEKYTKENNÄSTÄ METRON RATAOSUUDELLA, ASEMILLA JA HKL:N KIINTEISTÖISSÄ TYÖSKENNELTÄESSÄ 1 YLEISTÄ Tehtäessä metron rata-alueella, asemilla

Lisätiedot

KOULUTUKSESTA TYÖELÄMÄÄN YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET MAAHANMUUTTAJILLE PROJEKTI

KOULUTUKSESTA TYÖELÄMÄÄN YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET MAAHANMUUTTAJILLE PROJEKTI Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia Arja Haapakorpi 23.6.2009 KOULUTUKSESTA TYÖELÄMÄÄN YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET MAAHANMUUTTAJILLE PROJEKTI OPPIMISVERKOSTOTAPAAMISTEN ARVIOINTIRAPORTTI - Monikulttuurinen

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Päiväys

Pelastussuunnitelma. Päiväys Pelastussuunnitelma Kiinteistön nimi AsOy Pernajanrinne Päiväys 01.11.2015 Lomake on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuottama mallilomake, jota voidaan käyttää asuinrakennuksen pelastussuunnitelman

Lisätiedot

TURVALLISUUSKÄVELYN ORGANISOIMINEN. Raine Dahlqvist Safetymaster Oy

TURVALLISUUSKÄVELYN ORGANISOIMINEN. Raine Dahlqvist Safetymaster Oy TURVALLISUUSKÄVELYN ORGANISOIMINEN Raine Dahlqvist Safetymaster Oy 9.1.2017 Turvallisuuskävelyn organisoiminen Poistumisturvallisuus (koko kiinteistö) Turvallisuusvastaavien rooli Poistumisturvallisuuteen

Lisätiedot

palotarkastusten yhteydessä.

palotarkastusten yhteydessä. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 61 Poistumisturvallisuuden arviointi / Alvi Ry, Alvila, Lapinlahdenpolku 6, Helsinki HEL 2016-012075 T 09 00 00 Poistumisturvallisuusselvitys 3.11.2016 Päätös Ehdot

Lisätiedot

Määräys varautumisesta kemikaalionnettomuuksiin

Määräys varautumisesta kemikaalionnettomuuksiin Sivu 1/5 Sisäasiainministeriö pelastusosasto Dnro SM-1999-00636/Tu-311 Annettu 13.10.1999 Voimassa 15.9.1999 alkaen toistaiseksi Säädösperusta Pelastustoimilaki (561/1999 31 ja 88 Kumoaa Sisäasiainministeriön

Lisätiedot

OHJE TILAPÄISMAJOITUKSEN TURVALLISUUSJÄRJESTELYISTÄ KOKOONTU- MISTILOISSA

OHJE TILAPÄISMAJOITUKSEN TURVALLISUUSJÄRJESTELYISTÄ KOKOONTU- MISTILOISSA OHJE 1 (5) OHJE TILAPÄISMAJOITUKSEN TURVALLISUUSJÄRJESTELYISTÄ KOKOONTU- MISTILOISSA Ohje on laadittu yhteistyössä kumppanuusverkoston pelastuslaitosten ja Kuntaliiton kesken ja sen tavoitteena on alueiden

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry Turvallisuussuunnitelma Lauttasaaren Kisa-Siskot ry LAUTTASAAREN KISA-SISKOT RY TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2 (6) Sisällysluettelo 1 Turvallisuussuunnitelman tarkoitus... 3 2 Yhdistyksen toiminnan kuvaus...

Lisätiedot

Valvontakäyntiin (palotarkastus) osallistuminen

Valvontakäyntiin (palotarkastus) osallistuminen Ohje 1(5) OHJE PELASTUSVIRANOMAISEN VALVONTAKÄYNTIIN OSALLISTUVILLE Pelastuslain (379/2011) 2. luku sisältää yleisiä, kaikkia kansalaisia koskevia velvoitteita ehkäistä onnettomuuksia ja toimia hätätilanteessa.

Lisätiedot

Pelastusharjoitus M/S Ahti ravintolalaivalta 7.6.2012

Pelastusharjoitus M/S Ahti ravintolalaivalta 7.6.2012 Pelastusharjoitus M/S Ahti ravintolalaivalta 7.6.2012 Hankeverkoston harjoitukset 2012-2013 11 harjoitusta (mm. Ahti tulipalo, hotellien evakuoinnit x 4, kanootti onnettomuus/vesipelastaminen, koskenlasku

Lisätiedot

1. Pelastuslain ja asetuksen velvoitteet

1. Pelastuslain ja asetuksen velvoitteet Turvallisuusasiakirja Tämän turvallisuusasiakirjan tehtävä on opastaa :n jäseniä ja toimijoita varautumisessa seuran toimintaan liittyvissä tapahtumissa erilaisiin vaaratilanteisiin ja toimimaan niissä

Lisätiedot

OSOITENUMEROINTI. Huoneistonumeroiden tai kirjainten on oltava sellaisia, ettei niitä kadulta katsoen voida pitää osoitenumeroina.

OSOITENUMEROINTI. Huoneistonumeroiden tai kirjainten on oltava sellaisia, ettei niitä kadulta katsoen voida pitää osoitenumeroina. TIEDOTE 22.12.2017 OSOITENUMEROINTI Maankäyttö- ja rakennusasetuksen (895/1999 ) 84 :n mukaan rakennuksen omistajan tulee asettaa kadulta, muulta liikenneväylältä ja tontin sisäiseltä liikennealueelta

Lisätiedot

Puh. 040 569 3617 (Kokousemäntä) Puh. 020 729 6712 (Info, avoinna klo 8-16)

Puh. 040 569 3617 (Kokousemäntä) Puh. 020 729 6712 (Info, avoinna klo 8-16) Tervetuloa Ravintola Pääpostiin! Osoite: Mannerheiminaukio 1 B 00100 Helsinki Puh. 040 569 3617 (Kokousemäntä) Puh. 020 729 6712 (Info, avoinna klo 8-16) Sijainti Ravintola Pääposti sijaitsee Helsingin

Lisätiedot

Eija Paukkuri, kehittämispäällikkö Kasvatus- ja opetuskeskus, Nokia 6.6.2013

Eija Paukkuri, kehittämispäällikkö Kasvatus- ja opetuskeskus, Nokia 6.6.2013 Eija Paukkuri, kehittämispäällikkö Kasvatus- ja opetuskeskus, Nokia 6.6.2013 kuulutusjärjestelmä on puutteellinen tai sitä ei ole kaiuttimia ei ole kaikkiin opetustiloihin ovien lukitus on puutteellinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Pelastuslaitos 6/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Pelastuslaitos 6/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 6 Poistumisturvallisuuden arviointi Suomen Terveystalo Oy, Terveystalo Kamppi, Jaakonkatu 3 HEL 2014-008917 T 09 00 00 Viite: Poistumisturvallisuusselvitys 30.6.2014

Lisätiedot

Helsingin Hiomotie 5

Helsingin Hiomotie 5 Hiomotie 5, Pitäjänmäki 00380, Helsinki OP Kiinteistösijoitus Oy Kohde-esittely Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva avaria tilaratkaisuja mahdollistava toimistokiinteistö. Hiomotie 5 on toimitilakohde,

Lisätiedot

6.1 Savunpoisto. Porraskäytävät ovat kerrostalokiinteistöissä ensisijaiset poistumistiet. Porraskäytävien kautta asukkaiden pitää päästä tarvittaessa

6.1 Savunpoisto. Porraskäytävät ovat kerrostalokiinteistöissä ensisijaiset poistumistiet. Porraskäytävien kautta asukkaiden pitää päästä tarvittaessa 6 ut P O R R A S K ÄY TÄVÄT es iv Porraskäytävät ovat kerrostalokiinteistöissä ensisijaiset poistumistiet. Porraskäytävien kautta asukkaiden pitää päästä tarvittaessa poistumaan turvallisesti asunnostaan.

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Maanrakennusliike Ari Siitonen Oy. Anomus määräaikaiselle rakennusluvalle Vaahterakaari 12, 04150 Sipoo, Martinkylä 1.3.-30.4.2014 väliselle ajalle.

Maanrakennusliike Ari Siitonen Oy. Anomus määräaikaiselle rakennusluvalle Vaahterakaari 12, 04150 Sipoo, Martinkylä 1.3.-30.4.2014 väliselle ajalle. Maanrakennusliike Ari Siitonen Oy Anomus määräaikaiselle rakennusluvalle, 04150 Sipoo, Martinkylä 1.3.-30.4.2014 väliselle ajalle. sivu 1 Yleistä Kohteessa, Sipoo (Martinkylä) toteutti Moskito Television

Lisätiedot

SOTEMAKU esiselvitysraportti

SOTEMAKU esiselvitysraportti Esiselvitys SOTEMAKU esiselvitysraportti Talous / alatyöryhmä kiinteistöt: Jari Hakala, epshp pj Timo Hakala, Eskoo Jorma Hemminki, epshp Jussi Aittoniemi, Seinäjoen kaupunki Timo Ketola, Alajärvi Marko

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (5) 311 Ryj / Valtuutettu Henrik Nyholmin aloite metroasemien varauloskäyntien kausiluonteisesta käytöstä päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa

Lisätiedot

Ohje on laadittu yhteistyössä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa

Ohje on laadittu yhteistyössä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa OHJE 26/14/PEL 1 (6) Ohje on laadittu yhteistyössä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa OHJE PALOILMOITIN- JA SAMMUTUSLAITTEISTON

Lisätiedot

SINÄ TEET TURVALLISEN SUOJATIEN RIIHIMÄELLÄ

SINÄ TEET TURVALLISEN SUOJATIEN RIIHIMÄELLÄ SINÄ TEET TURVALLISEN SUOJATIEN RIIHIMÄELLÄ Hausjärven, Hyvinkään, Lopen ja Riihimäen kuntien seudullinen liikenneturvallisuusryhmä yhdessä Liikenneturvan ja poliisin kanssa jalkautuivat tarkkailemaan

Lisätiedot

Työmatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille

Työmatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille Työmatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille Liikkumisen ohjauksen hanke Lappeenrannassa ja Loimaalla - Loppuraportti 16.11.2017 - Hankkeen lähtökohdat ja rahoitus Työmatkaliikkumisen aktivointihanke

Lisätiedot

sähköpostitse osoitteeseen (allekirjoitettuna ja skannattuna) 2. postitse osoitteeseen:

sähköpostitse osoitteeseen (allekirjoitettuna ja skannattuna) 2. postitse osoitteeseen: OHJE 1 (7) POISTUMISTURVALLISUUDEN TOTEUTTAMISSUUNNITELMA Poistumisturvallisuuden toteuttamissuunnitelma (jatkossa toteuttamissuunnitelma) tarkoittaa toiminnanharjoittajan laatimaa suunnitelmaa siitä,

Lisätiedot

Healthcare Security Terveydenhuollon turvallisuuspalvelut

Healthcare Security Terveydenhuollon turvallisuuspalvelut Healthcare Security Terveydenhuollon turvallisuuspalvelut Terveydenhuollon toimintaympäristössä korostuvat ihmisläheisyys, luottamuksellisuus ja kyky toimia ripeästi tilanteiden muuttuessa. Nämä ominaisuudet

Lisätiedot

Palontutkinnassa opittua Rakenteellisen palonehkäisyn opintopäivät Oulu

Palontutkinnassa opittua Rakenteellisen palonehkäisyn opintopäivät Oulu Palontutkinnassa opittua Rakenteellisen palonehkäisyn opintopäivät Oulu 16.11.2016 Oulu-Koillismaan pelastuslaitos Palotarkastaja Pasi Nyman Oulu-Koillismaan p: 044-703 8682 pelastuslaitos pasi.nyman@ouka.fi

Lisätiedot

Pelastustoiminta tilapäisissä tapahtumissa

Pelastustoiminta tilapäisissä tapahtumissa Pelastustoiminta tilapäisissä tapahtumissa Riskienhallintapäällikkö Jari Turunen Pohjois Karjalan pelastuslaitos Ylimpänä päättävänä elimenä toimii pelastuslaitoksen johtokunta. Henkilökunta Pelastuslaitoksella

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 Suunnistuskilpailu SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS...2 2. YLEISTIEDOT...2 3. HENKILÖSTÖ YHTEYSTIETOINEEN TAPAHTUMA-AIKANA 3 4. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT,

Lisätiedot

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuudesta vastaavat henkilöt ja varahenkilöt Mika Tervala Turvallisuusvastaava puh

Lisätiedot

Palovaroitinjärjestelmät ja sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet Mikael Siitonen

Palovaroitinjärjestelmät ja sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet Mikael Siitonen Palovaroitinjärjestelmät ja sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet Mikael Siitonen 8.11.2011 Uhattuna olleet ja pelastetut henkilöarvot rakennuspaloissa ja rakennuspalovaaroissa (Hki) Vuosi Tehtävien lukumäärä

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Poltinahon seurakuntatalo Turuntie 34, 13130, Hämeenlinna Raporttipäivä: 19.02.2013 Tarkastuspäivä: 28.01.2013 Muokkauspäivä: 24.06.2014 2 (12) Poltinahon

Lisätiedot

Uloskäytävät ja lukitukset

Uloskäytävät ja lukitukset 2014 Uloskäytävät ja lukitukset Päijät-Hämeen pelastuslaitos 25.11.2014 Sisältö 1. Yleistä... 2 2. Uloskäytävien vähimmäisleveys... 2 3. Kulkureitin pituus... 3 4. Uloskäytävien merkitseminen ja valaiseminen...

Lisätiedot

VÄESTÖN VAROITTAMINEN

VÄESTÖN VAROITTAMINEN TURVALLISUUSOHJE Liite 2 VÄESTÖN VAROITTAMINEN 1. Yleinen vaaramerkki Yhden minuutin pituinen nouseva ja laskeva ääni, jossa nousevan jakson pituus on 7 sekuntia ja laskevan jakson pituus samoin 7 sekuntia

Lisätiedot