Kotimaiset elementtisaunat laadukkaiden löylyjen ystävälle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kotimaiset elementtisaunat laadukkaiden löylyjen ystävälle"

Transkriptio

1 Kotimaiset elementtisaunat laadukkaiden löylyjen ystävälle

2 Kylpyhuonesauna on helppo asentaa Nautinnollinen saunomiskokemus kotona on useimpien ulottuvissa, vaikka asunnossa ei saunahuonetta olisikaan. Oletko ajatellut että sinunkin äitisi tai anoppisi kerrostaloasuntoon voidaan sauna laittaa. Oikea sauna mahtuu pieneenkin kylpyhuoneeseen, mainiosti vaikkapa ammeen tilalle. Etenkin 70- ja 80-luvun vaihteessa rakennetuissa kerrostaloissa on kylpyhuoneessa hyvin tilaa kahden hengen saunalle. Saunan paras paikka on useimmiten ammeen tilalla siten että suihkukulmalle jätetään tilaa siihen päätyyn jossa vesihanat ovat. Sauna asennetaan vierekkäin suihkukulman kanssa ammeen päätynurkkaan. Kahden hengen saunan leveys on 110cm, ja lisäksi suihkulle pitää varata tilaa vähintään 70cm, vaikka suihkun sentit olisivatkin tehokkaasti käytössä. Näin kahden hengen sauna ja suihku mahtuvat n.180cm leveään tilaan, jolloin molemmilla on oma tilansa. Aamulla voidaan käydä suihkussa saunasta välittämättä, ja illalla laittaa sauna päälle ja nauttia molemmista.

3 Toimiva sauna... Oikein suunnitellussa saunassa joka sentti tilasta on käytetty tehokkaasti hyväksi. Kiuas voi olla turvallisesti saunan takakulmassa, jolloin saunojille jää kaksi erillistä ylälaudetta. Istumajärjestys on väljän tuntuinen kun istutaan viistottain. Lisäksi lauteilta on hyvä näkyvyys lasioven läpi kylpyhuoneeseen. Saunan lauteille nouseminen on vaivatonta, kiitos lattiatasossa kynnyksen korkeudella olevan erillisen askellauteen. Saunan valaisin jää lauteen alle, jolloin valo säteilee lauteiden välistä luoden hämyisen tunnelman. Kiukaalle riittää 230V 1N~ sähkö jonka saa vaikka 16A maadoitetusta pistorasiasta. Sauna lämpiää nopeasti ja säästää sähköä. Oikein rakennetussa saunassa saat lempeät löylyt. Kun sauna on säätöjalkojen varassa irti lattiasta, kosteus valuu lattiaa pitkin suihkun viemäriin. Oikea sauna on rakennettu puusta, eikä puu ole ongelma kylpyhuoneessakaan, kunhan se pääsee kylpemisten välillä kuivumaan....jossa ilma kiertää Usein saunan löylyjen laadussa kiukaan merkitys ei ole kovinkaan suuri. Toki kiukaan muotoilu, sekä kivien määrä ja niiden materiaali vaikuttavat asiaan, mutta ylivoimaisesti suurin vaikutus on toimivalla ilmanvaihdolla. Varsinkin pienikokoisessa saunassa pääsee happirikas ilma helposti loppumaan kun kiukaalle heitetään runsaasti löylyä. Laajeneva vesihöyry työntää ilmat ulos saunasta, jolloin saunoja alkaa tuntea väsymystä ja epämiellyttävää oloa. Ratkaisuna ongelmaan saunan katolle asennetaan ilmankiertopuhallin, jolloin saunan ilmankierto saadaan toteutettua oikeaoppisesti. Puhallin työntää kylpyhuoneesta ilmaa saunaan sisään, hengityskorkeudelle. Lämmin ilma painuu samalla kohti alalaudetta, ehkäisten ongelmallista lämpötilan kerrostumaa. Viileämpi tuloilma ei kykene sitomaan kosteutta samalla tavalla kuin kiukaalta nouseva kuuma ilma, joten tuloksena ovat kosteammat ja pitkäkestoiset löylyt.

4 Kylpyhuoneen kalustus... Saunan asentaminen pieneen kylpyhuoneeseen johtaa joskus tilan optimaalisen käytön vuoksi myös muun kaluston uusimiseen. Vaikka saunan viistonurkassa sijaitseva ovi aukeaakin pienessä tilassa, tulee silti muistaa mitata onko ympärillä esteitä. Toisinaan kalusteita pitää vaihtaa pienempiin, esimerkiksi pesuallas ja allaskaappi. Allastarjonta on nykyään niin laajaa että joka makuun ja kokoon löytyy helposti oikea ratkaisu. Suihkun toimivuus on erittäin tärkeää, sillä käytetäänhän sitä päivittäin. Suositeltava suihkun koko on vähintään 70x90cm viistetty suihkukulma, jonka ovi luikuu kätevästi kaapin sisään. Samalla säästytään vedenroiskeilta ja suojataan sauna....on tunnelmallinen kokonaisuus Saunan materiaali on valittavissa siten että se on sopusointuinen ja vahvistaa kylpyhuoneen yleisilmettä. Jos kylpyhuoneessa on tummaa puuta tai laatoitus on tummansävyinen, harkitse tervaleppäsaunaa. Jos taas seinät ja lattia ovat vaaleansävyisiä, sopii oksaton mäntypanelointi ilmeeseen. Kylpyhuoneen katon voi myös paneloida samalla materiaalilla jatkuvuuden vaikutelman luomiseksi. Saunan lasiovi voi olla sävytetty, ja saunaan voidaan toteuttaa vaikkapa suuri etuseinän lasi-ikkuna, jolla saadaan avaruutta. Saunan valaistus luo saunaan oikean tunnelman. Asentamalla valaisin lauteiden alle saadaan pehmeä koko saunan kattava valaistus. Mystistä tunnelmaa luo kattoon asennettava tähtitaivas valosarja. Tarvitsenko rakennusluvan elementtisaunan asennusta varten? Jos asennat elementtisaunan nykyiseen kosteaan tilaan kuten kylpyhuoneeseen et tarvitse rakennuslupaa. Taloyhtiön suostumus riittää. Saunaa ei asenneta huoneeseen kiinteästi, vaan se on kaluste. Elementtisaunan elementteihin on sisäänrakennettu lämmöneristys ja kosteussulku. Ilmanvaihto tapahtuu saunan säätöjalkojen jättäman raon ja säädettävän kattoventtiilin kautta. Katolle voit laittaa sähkötoimisen puhaltimen jos haluat tehostaa ilmankiertoa tai kääntää sen suuntaa. Kiuas on mitoitettu siten että voit hyödyntää kylpyhuoneen olemassa olevaa pistorasiaa.

5 Northern Lights kylpyhuonesaunat YHDEN HENGEN SAUNAT NL0812 x=1150mm y=770mm NL1010V x=1014mm y=1014mm YLELLISTÄ YHDELLE NL0812VH, NL1010V Suunniteltu lisäämään elämisen mukavuutta kaupunkiyksiöön. Sauna mahtuu suihkuseinän kanssa 150 cm tilaan, usein jopa istuma-ammeen tilalle. Kulmaan sijoittuva ovi vaatii vain vähän avaustilaa. Pienestä koosta huolimatta ylälauteen leveys on 65 cm. Sauna lämpenee nopeasti ja kuluttaa vähän sähköä. Saunassa on pieneen tilaan soveltuva 230V/3kW erikoiskiuas, jossa integroitu kiuassuoja. Kiukaalle rittää 16A verkkovirta. Sauna on saatavana myös peilikuvana NL0812BVH. KAHDEN HENGEN SAUNAT NL1111VH x=1100mm y=1100mm NL1212VH x=1150mm y=1150mm KOMPAKTI KAHDELLE NL1111VH Perinteikäs lauderatkaisu jossa mukavat saunan mittaiset lauteet. Lauteilla istutaan vierekkäin ja kiuas sijoittuu etuseinälle. Saunan etuseinään voit tilata haluamasi kokoisen ikkunan lisäämään avaruutta. NL1111V2H Saunassa on nerokas lauderatkaisu jossa molemmille saunojille on omat lauteet. Kulmaan sijoitettu kiuas on turvallisesti poissa saunojien tieltä, ja kiuassuojana toimii lauteiden päissä oleva käsinoja. Sauna sopii mitoiltaan kerrostalohuoneiston kylpyhuoneeseen asennettavaksi. Se mahtuu yhdessä suihkun kanssa 180cm tilaan. NL1111V2H x=1100mm NL1212V2H x=1150mm y=1100mm y=1150mm KAKSIN AINA KAUNIHIMPI NL1212VH Saunassa on perinteikäs pohjaratkaisu ja yhtenäiset lauteet. Lauteilta on mukava heitellä löylyä edessä olevaan kiukaaseen. Saunan ilmankiertopuhallin takaa ilmavat löylyt. Sauna sopii hyvin kylpyhuoneen nurkkaan asennettavaksi. Saunan etuseinät ovat 75cm leveitä, ja avautuva oven lasi on 46cm leveä. NL1212V2H Neliöt tehokkaaseen käyttöön. Sauna on suunniteltu maksimoiden istumatilat kahdelle hengelle. Tuloksena on nerokas lauderatkaisu jossa molemmilla saunojilla on oma ylälaude. Kulmaan sijoitettu kiuas on turvallisesti poissa saunojien tieltä ja lisäksi kiuassuojana toimii lauteiden päissä oleva käsinoja. Sauna sopii mitoiltaan huoneiston kylpyhuoneeseen. Se mahtuu yhdessä 70cm x 90cm suihkukulman kanssa 185cm tilaan.

6 NL1313VH x=1272mm y=1272mm NL1515V x=1525mm y=1525mm LÖYLYÄ LISÄÄ NL1313VH Mukavan leppoisa sauna jonka lauteille mahtuu helposti kaksi saunojaa. Ylälauteen syvyys on juuri optimaalinen ja alalauteelle jää vielä reilusti tilaa. Lisää avaruutta saat tilaamalla etuseinän lasista. NL1313V2H Saunan lauteet ovat leveät ja syvät. Alalaude täyttää lähes koko jalkatilan. Pohjaraiteen päälle asennettavat paksut seinäelementit toimivat tehokkaana lämmöneristeenä. Suurin mahdollinen verkkovirralla toimiva kiuas takaa nopean lämmityksen. Sauna sopii hyvin kokonsa puolesta kylpyhuoneeseen. NL1313V2H x=1272mm y=1272mm NL1515V2 x=1525mm y=1525mm REILUSTI KAHDELLE NL1515V Saunassa on leveät täysmittaiset lauteet, joille mahtuu isoimmatkin saunojat. Tilaa on vaikka istua sivuttain, nojaten rennosti sivuseinään. Tilan tunnetta lisäät tilaamalla etuseinään ikkunan. Sauna sisältää ruostumattomasta teräksestä valmistetun kiukaan. Puhallin mahdollistaa käännetyn ilmankierron. NL1515V2 Tässä saunassa on yhdistetty kaikki saunojen hyvät puolet. Lauteet ovat toimivat ja tilavat. Kiuas on verkkovirralla toimiva, ja nurkkaan sijoituksen ansiosta turvallinen ja helppo käyttää. Kylmä juoma on mukitelineen ansiosta käden ulottuvilla. Voit myös tilata erillisellä ohjauskeskuksella varustetun kiukaan. Saunominen on yhtä juhlaa hyvin toimivassa saunassa. PERHESAUNAT NL1717V2 x=1770mm y=1770mm SAUNATONTULLE PERHEINEEN NL1717V Tilava perhesauna perinteisellä lauderatkaisulla. Pitkänmalliset lauteet antavat hyvät tilat nauttia löylyistä. Laudesyvyyttä on 60cm, jotta istuma-asento olisi mahdollisimman luonteva. Laudetyynyä voi käyttää selkänojana tai lauteella maatessa. Etuseinään voidaan tehdä iso ikkuna. Saunaan mahtuu kolme aikuista kerralla. NL1717V2 Tilava perhesauna edistyksellisellä lauderatkaisulla. Kulmalauteet ovat muotonsa ansiosta todella tilavat. Alalauteilla lasten on helppo nauttia viileämmistä löylyistä. Askellaude helpottaa lauteille kiipeämistä. Laudesyvyyttä on peräti 60cm jotta saunomisen tunnelma olisivat mahdollisimman miellyttävä. Lisävarusteena tilattavat kolmioikkunat lisäävät viihtyvyyttä.

7 NL1919V x=1954mm y=1954mm ARJEN JUHLAA NL1919V Sopiva sauna perheen jokapäiväiseen käyttöön. Kahdelle seinälle asennetut lauteet luovat mukavan avoimen ilmapiirin. Saunaan mahtuu neljä aikuista. Suuri sisätila takaa ilmavat ja pehmeät löylyt. Kaksi valaisinta luo valoisan tunnelman. Isot laudetason tulevat selvästi esiiin. Molemmilla ylälauteilla voi makoilla. Alalaude liukuu pois tieltä puhdistuksen ajaksi. Luo saunastasi näyttävä kokonaisuus ikkunoilla ja valoilla. NL2222K2 x=2212mm y=2212mm NL1919V2 Tilava perhesauna. Kaksi ala- ja ylälaudetta takaavat mukavat saunomishetket. Saunaan mahtuu helposti neljä aikuista kerralla. Suuri sisätila takaa raikkaat ja pehmeät löylyt. Kaksi saunavalaisinta luo valoisan tunnelman. Leveä lasiovi ja tilava askeltila helpottavat kulkua. Tehokas ruostumaton kiuas takaa kunnon löylyt. Kiuas saatavilla erillisellä ohjauskeskuksella. PUHDASTA NAUTINTOA NL2222K2 Tämä näyttävä edustussauna tarjoaa fantastiset saunaillat. Lauderatkaisu on ainutlaatuinen. Alalaude muodostaa tason joka yhdistää jalkatilan. Saunaan on helppo astua erillisen askelman ansiosta. Ylälauteet sijaitsevat eri seinillä rennon tunnelman luomiseksi. Saunojille tarjoutuu näkymät saunasta ulos kolmiomaisten ikkunoiden ansiosta. Kiuas sijaitsee turvallisesti takakulmassa. Kiukaan edessä on oma taso kiululle ja kauhalle. NL2619E x=2634mm y=1954 mm SAUNAMAJURIN UNELMA NL2619E Erkkerillä varustettu sauna luo valoisan ja näyttävän edustussaunan. Sisääntulo on valoisa ja avara isojen ikkunoiden ansiosta. Saunan lauteet ovat todella nautiskelijoille. Kaksi saunojaa mahtuu helposti loikoilemaan pitkälleen ja tilaa jää vielä yli. Lauteet kiertävät pitkillä seinillä. Saunan toimitetaan lattiamallisella kiukaalla jossa peräti 50 kg kiuaskiviä. Se takaa pehmeät ja riittoisat löylyt. Voit myös ehdottaa mieleisesi mukaisen laudejärjestelyn. Kaikkia saunoja saatavilla seuraavilla puumateriaaleilla: Kuusi, oksaton mänty sekä tervaleppä. Kuusi- ja mäntysaunoissa laudemateriaalina lämpökäsitelty haapa ja tervaleppäsaunoissa myös laudemateriaali tervaleppää. Oven kätisyys valittavissa kaikissa malleissa. Ovet karkaistua lasia, sävyinä kirkas, savuharmaa sekä pronssitummennettu. Huom! Ohessa esitetyt pohjapiirrokset ovat suuntaa antavia, eivät mittakaavassa.

8 Finnman kylpyhuonesaunat FM5040 x=1272mm y=1014mm FM5050 x=1272mm y=1272mm KAHDEN HENGEN SAUNAT FM5040 Kylpyhuoneeseen sopiva kahden hengen elementtisauna. Tästä saunasta löytyy kaikki saunomiseen tarvittava. Kiuas on sijoitettu perinteiden mukaisesti etuseinään. Sauna sopii erityisen hyvin pieneen kylpyhuoneeseen tai parvekkeelle. Sauna on saatavana peilikuvana ja oven kätisyys on valittavissa. FM5050 Neliön muotoinen sauna mahdollistaa lauteille reilut jalka- ja istumatilat. Oven ja kiukaan paikan voit vaihtaa halutessasi. Johdot voit kätevästi piilottaa seinän sisällä oleviin sähkökouruihin. Saunaan sisältyy myös haavasta valmistettu selkänoja. Voit halutessasi sävyttää saunan ulkopinnat muuhun kalustukseen sopiviksi. Oven kätisyys valittavissa tilattaessa. FM6040 x=1525mm y=1014mm FM6050 x=1525mm y=1272mm FM6060 x=1525mm y=1525mm PIENEN PERHEEN SAUNAT FM6040, FM6050, FM6060 Suosittu kahden aikuisen ja yhden lapsen kylpyhuonesauna. 3 eri syvyysmittaa, leveys kaikissa sama. Tehokkaan kiukaan ansiosta sauna lämpiää n.30min saunomiskuntoon. Saunassa on reilunkokoinen kokolasiovi joka avartaa kylpyhuonetta. Lauteen alle sijoitettu valaisin toimii kylpyhuoneessa mm. yövalona. Raikas kuusipaneli vaalii saunaperinteitä ja huokuu havumetsän tuoksua. Saatavana myös peilikuvana. Ovenkätisyys on valittavissa tilattaessa. FM7050 x=1770mm y=1272mm FM7060 x=1770mm y=1525mm FM7070 x=1770mm y=1770mm KOLMEN HENGEN SAUNAT FM7050 Kolmen hengen reilunkokoinen kylpyhuonesauna. Ylälaude on riittävän pitkä jalkojen suorana lepuuttamiseen. Mukavan toimitettavaa laudetyynyä jota voi kayttää selkänojana sivuseinälle nojattaessa. Voit tilattaessa pyytää saunan myös peilikuvana. Ovenkätisyys valittavissa tilattaessa.

9 FM7750 x=1954mm y=1272mm FM7760 x=1954mm y=1525mm FM7770 x=1954mm y=1770mm FM7060 Nyt on tiedossa mukavat löylyt kun saunaan mahtuu reilusti kolme henkeä. Tehokkaalla 4.5 kw kiukaalla varustettu sauna antaa mahtavat löylyt. Saunassa perinteinen kuusipuun tuoksu. Varustukseen kuuluu myös pronssitummennettu kokolasiovi joka pehmentää valaistusta. Varusteisiin kuuluvat kaikki saunomiseen tarvittavat varusteet. TILAVAT PERHESAUNAT FM7777 x=1954mm y=1954mm FM7750 Käytännöllinen pohjaratkaisu hyödyntää saunan sisätilan mahdollisimman hyvin saunojien käyttöön. Kahdelle seinälle sijoittuvat lauteet ja oven viereen sijoittuva kiuas mahdollistaa neljän aikuisen samanaikaisen saunomisen. Toimiva kokonaisuus, josta osoituksena tämän saunan suosio. FM7760 Reilut mitat omaava tilava perhesauna. Saunomistilat on mukavasti neljälle hengelle. Pitkä ylälaude suo rentouttavan makuuasennon nautiskelijoille. Puinen laudetyyny soveltuu myös selkänojaksi. Tässä sauna joka antaa mittavat tilat kestittää ystäviä ja vieraita. Tehokkaan kiukaan ansiosta sauna lämpiää nopeasti. Sauna on saatavana myös peilikuvana. FM10477 x=2634mm y=1954mm FM7777 Hyvät saunomistilat isolle perheelle. Pohjaratkaisu on toteutettu perinteisen suomalaisen saunan mukaisesti. Saunan viimeistely kertoo suomalaisen käsityön laadukkuudesta. Säästät vaivaa ja rahaa kun teet saunasi valmiiksi rakennetuista elementeistä. Tähän tilavaan saunaan mahtuu helposti viisi aikuista kerralla. FM10477 Tilava perhesauna jonne sopii suurempikin perhe kerralla. Lauteet ovat vastakkaisilla seinillä, joten saunojat viihtyvät seuraisassa ilmapiirissä. Lattiamallinen kiuas takaa pehmeät ja riittoisat löylyt. Saunomaan mahtuu kuusi saunojaa kerralla. Ylälauteet ovat liki kaksi metriä pitkät, kun haluat hetkeksi rentoutua pikällesi lauteilla. Kaikkia saunoja saatavilla seuraavilla puumateriaaleilla: Kuusi, oksaton mänty sekä tervaleppä. Kuusi- ja mäntysaunoissa laudemateriaalina lämpökäsitelty haapa ja tervaleppäsaunoissa myös laudemateriaali tervaleppää. Oven kätisyys valittavissa kaikissa malleissa. Ovet karkaistua lasia, sävyinä kirkas, savuharmaa sekä pronssitummennettu. Huom! Ohessa esitetyt pohjapiirrokset ovat suuntaa antavia, eivät mittakaavassa.

10 Asennusohjeet Saunan asentaminen on helppoa. Asennuksessa tarvittavat työkalut: akkuruuvinväännin, vasara, käsisaha, vatupassi ja mitta Seinien asennus aloitetaan 3. Nosta kattoelementti ylös suorakulmaisesta takanurkasta saunan rungon päälle niin että se aakkosjärjestyksessä kuten ele- loksahtaa paikalleen. Säädä säätö- mentteihin on merkattu. Seinät ruuvataan nurkista toisiinsa. 2. Ovielementti asennetaan samas- jaloista sauna vatupassiin. 4. Viimeistele nurkat ja elementtien saumakohdat irtopaneeleilla. sa järjestyksessä kuin seinäelementit Täydelliset asennusohjeet toimitetaan saunatoimituksen yhteydessä. 5. Säädettävä ilmanvaihtoventtiili asennetaan sisäkaton tuuletusaukkoon. 6. Kiukaan asennusteline kiinnitetään saunan seinään. Vain valtuutettu sähköasentaja saa tehdä saunan sähköasennuksen. 7. Kiinnitä kaikki laudetuet ennen lauteiden asennusta käyttäen suurimpia ruuveja. 8. Asenna ensin alalaude ja sitten ylälaude. Samoin laudehelmat, selkänoja ja askellaude.

11 Northern Lights -saunat Finnman-saunat FM10477 FM7777 FM7770 FM7760 FM7750 FM7070 FM7060 FM7050 FM6060 FM6050 FM6040 FM5050 FM5040 NL2619E NL2519V NL2222K2 NL2222K1 NL1919V2 NL1919V NL1915V NL1913V NL1717V2 NL1717V NL1515V2 NL1515V NL1313V2 NL1313V NL1212V2H NL1212VH NL1111V2H NL1111VH NL1010VH NL0812VH Kiulusetti Pyyhenaulakko Lämpö/kosteusmittari Seinävalaisin Varjostin valaisimelle Lautasventtiili Säätöjalat 1 ylälaude 2 ylälaudetta Selkänoja Päänalusta Sähköputket sis.rak. Compact JM30 MN-23NB MX-23NB NM-30NB MX-30NB MN-36NB MX-36NB SCA-60NB SCA-80NB SAV-90NB Ohjauskeskus kiukaalle ASV3-15 Kiuaskivet Aurora ovi Forest ovi Polaris ovi Nature ovi Luxus ovi 85x40 ikkuna 150x40 ikkuna 170x40 ikkuna Puuritilä ikkunaan Kolmio-ikkunapari Esikytketty johtosarja Kattoritilä LED kattovalosarja Juomalasiteline Vuolukivilasinjäähdyttimet Aurora - kokolasiovi, Forest - puuovi jossa 26x120 ikkuna, Polaris - puuovi jossa 43x43 ikkuna lisävaruste, ei lisämaksua kuuluu vakiotoimitukseen lisävaruste Nature - puuovi jossa 40x150 ikkuna, Luxus - sama kuin Nature mutta ikkunassa ristikko

12

Asennusohje Tähtisaunat Original-Kulma ja U lauteet.

Asennusohje Tähtisaunat Original-Kulma ja U lauteet. Asennusohje Tähtisaunat Original-Kulma ja U lauteet. Kiitos Tähtisaunat laudepaketin tilaamisesta. Seuraavassa käsitellään Original mallien Kulma ja U-lauteiden asennusta. Tähtisaunat toimittaa tämän ohjeen

Lisätiedot

Asennusohje Tähtisaunat Moderni/Elegance/Original Suorat lauteet

Asennusohje Tähtisaunat Moderni/Elegance/Original Suorat lauteet Asennusohje Tähtisaunat Moderni/Elegance/Original Suorat lauteet Kiitos Tähtisaunat laudepaketin tilaamisesta. Seuraavassa käsitellään Moderni, Elegance tai Original mallin suoran lauteen asennusta. Tähtisaunat

Lisätiedot

Sun Sauna lauteen asennusohje

Sun Sauna lauteen asennusohje Sun Sauna lauteen asennusohje Sisältää laudekuvan (yksilökohtainen) ja jakkaran hajoitus kuvan Puh. 014-334 7200 Fax 014-334 7230 Sun Sauna Keljonkankaantie 8 40530 Jyväskylä Asennuksessa tarvitset: Ruuvinvääntimen

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1 Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Suihkut. Suihkut. Anna Øren Senior Designer ja partneri Hareide Designmill

Suihkut. Suihkut. Anna Øren Senior Designer ja partneri Hareide Designmill Suihkut Jos valitset IDOn suihkukaapin, -seinän tai -nurkan, voimme taata sinulle tyylikkään ja hyvin toimivan suihkun, joka pysyy kauniina vuodesta toiseen. IDOn suihkutuotteet ovat helppohoitoisia, ne

Lisätiedot

Kasvata hyötypuutarhassa. ympäri vuoden! Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5021 www.luminum.fi

Kasvata hyötypuutarhassa. ympäri vuoden! Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5021 www.luminum.fi Kasvata hyötypuutarhassa ympäri vuoden! Luminum Green -tuotteilla omaa satoa Helposti Hyödynnä kaupan ruukkuyrttien ja -salaattien tarjonta ja jatkokasvata lisäsatoa Luminum Green -tuoteperheen avulla.

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

Suihkutuolit ja -jakkarat

Suihkutuolit ja -jakkarat Suihkutuolit ja -jakkarat Cockatoo suihkujakkarat Cockatoo 42 ja 47- suihkujakkaroiden runko on alumiinia ja istuinosa pehmeää PU- muovia. Runko on päällystetty valkoisellalla epoksilla. Suihkujakkaran

Lisätiedot

VERKKOTIE 23, KAARINA MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

VERKKOTIE 23, KAARINA MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. VERKKOTIE 23, KAARINA MYYNTIESITE KAARINA, RIVITALO 2 5h+k+kph+s+vh+2erill.wc+2v+lasitettu patio, 103 m, 207 000 Vastaava välittäjä Kaarina Nikkanen MYYNTINEUVOTTELIJA, KiAT, PARTNER 040 053 2642 kaarina@bolkv.fi

Lisätiedot

TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE NAANTALI, KERROSTALO 3h+kt+s+ph/khh+wc+vh+las.terassi+v+ak, 84 m, 314 000 Vastaava välittäjä Johanna Willberg MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, LKV, PARTNER, KAUPANVAHVISTAJA 040 041 048

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PX4 SUOMI / RUSSIAN NORDEX SÄHKÖKIUAS. Ohjausyksikkö

KÄYTTÖOHJEET PX4 SUOMI / RUSSIAN NORDEX SÄHKÖKIUAS. Ohjausyksikkö Ohjausyksikkö 10 NORDEX KÄYTTÖOHJEET 12 11 1 NR-4NB NR-0NB NR-NB NR-90NB NR-4NS NR-0NS NR-NS NR-90NS Onnittelut loistavasta kiuasvalinnastanne! Tutustu käyttöohjeisiin huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Tervetuloa mukavuusvyöhykkeelle

Tervetuloa mukavuusvyöhykkeelle Tervetuloa mukavuusvyöhykkeelle harvia.fi Kesän mukavin piha Nauti modernista mökkitunnelmasta ja vietä rentouttava kesä. Rakenna oma, erityisen viihtyisä mukavuusvyöhykkeesi kesäkeittiöineen, paljuineen

Lisätiedot

Pisla HTT Tuo lämpöä kotiin.

Pisla HTT Tuo lämpöä kotiin. Pisla HTT Tuo lämpöä kotiin. Ei ole sama, mikä luukku tulisijassa on. Pislan HTT-luukku on aina varma ja turvallinen valinta. PISLA HTT TULISIJATUOTTEET SUUNNITELTU TOIMIMAAN KOTONASI Tulisijat luovat

Lisätiedot

Harvia Kylpyhuonesaunat

Harvia Kylpyhuonesaunat Harvia Kylpyhuonesaunat SmartFold Sirius Capella Luontaista hyvinvointia. Kylpyhuonesauna on helppo ratkaisu pieneen tilaan Sauna nykyiseen kylpy huoneeseesi Kiireisen työpäivän jälkeen kaipaa rentouttaviin

Lisätiedot

KEITTIÖ- MEKANISMIT. Ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvampaa.

KEITTIÖ- MEKANISMIT. Ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvampaa. KEITTIÖ- MEKANISMIT Ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvampaa. AVENTOS NOSTOMEKANISMIT Erityisesti yläkaapistojen avaamista helpottamaan suunniteltu AVENTOS-nostomekanismijärjestelmä yhdistää turvallisuuden

Lisätiedot

HIRSIRIVITALO. muovitontalo.fi. Kurkiniementie 1, Taivalkoski VARAA OMASI AJOISSA!

HIRSIRIVITALO. muovitontalo.fi. Kurkiniementie 1, Taivalkoski VARAA OMASI AJOISSA! VARAA OMASI AJOISSA! ENNAKKOMARKKINOINNISSA HIRSIRIVITALO Kurkiniementie 1, Taivalkoski muovitontalo.fi Hirsi on ollut aikojen alusta asti ihmisten asuntojen perusmateriaali. Hirsi on ekologinen ja hengittävä.

Lisätiedot

AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, LEMPÄÄLÄ

AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, LEMPÄÄLÄ AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, 37550 LEMPÄÄLÄ AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, 37550 LEMPÄÄLÄ TERVETULOA LEMPÄÄLÄN HAKKARIIN! Lempäälän Hakkariin aivan Hakkarinkartanon viereen

Lisätiedot

SA 21 T JA 30 T SÄHKÖKIUAS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Malli: 1050216 2,1 kw 1050306 3,0 kw KIUKAAN ASENNUS

SA 21 T JA 30 T SÄHKÖKIUAS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Malli: 1050216 2,1 kw 1050306 3,0 kw KIUKAAN ASENNUS S T J 0 T SÄHKÖKIUS SENNUS- J KÄYTTÖOHJE Malli: 0506, kw 05006,0 kw KIUKN SENNUS Huom. Vahvista kiukaan takainen seinä ylimääräisellä laudalla ennen kiukaan kiinnittämistä. Irroita kiuas seinätelineestä,

Lisätiedot

VÄLJÄNTIE 370, LIETO MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

VÄLJÄNTIE 370, LIETO MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. VÄLJÄNTIE 370, LIETO MYYNTIESITE LIETO, OMAKOTITALO 2 4h+k+tkh+khh+kph/wc+erill.wc+s+terassi, 180 m, 295 000 Vastaava välittäjä Karoliina Siikarla KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, KiAT, PARTNER 040 571 4250 karoliina@bolkv.fi

Lisätiedot

Peilikaapit ja peilit

Peilikaapit ja peilit Peilikaapit ja peilit VAKIOväriT Materiaalit ja toimitussisältö TOIMITUSSISÄTÖ Valkoinen * Peilikaappien ledilipat, alapohjat ja sivut sekä erilliset ledilipat ja ledilipat peilillä (lippaosa) ovat kosteudenkestävää

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

IDO Showerama -suihkukaapit UUTUUS. IDO Showerama 8-5. Tuotteet Suihkut 93. Suunnittelija Dan Sevaldson / Hareide Design

IDO Showerama -suihkukaapit UUTUUS. IDO Showerama 8-5. Tuotteet Suihkut 93. Suunnittelija Dan Sevaldson / Hareide Design Tuotteet Suihkut 93 IDO Showerama -suihkukaapit IDO Showerama 8-5 Suunnittelija Dan Sevaldson / Hareide Design IDO Showerama -suihkukaappi sai uuden, modernin ilmeen ja koko joukon uusia ominaisuuksia.

Lisätiedot

Pyörätuolihissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen

Pyörätuolihissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen Pyörätuolihissit Pyörätuolihissit ovat kevytrakenteisia pystyhissejä tai porrashissejä jotka soveltuvat yleensä melko pieniin tasoeroihin. Kerroksesta toiseen siirtymisessä on uudisrakennuksissa käytettävä

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Kaupunkilaiseen makuun: Basic line Optima

Kaupunkilaiseen makuun: Basic line Optima Kaupunkilaiseen makuun: Basic line Optima Esite ja hinnat 1/2015 Hiottua laatua yksilölliseen asumiseen Nuorekasta ilmettä: Basic Line Optima tarjoaa tilaa kaupunkilaiseen makuun Tontin tehokäyttäjä, Basic

Lisätiedot

Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite

Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite Laaja ilmavirran säätöalue Tasainen ilmavirran virtauskuvio saadaan aikaan pienillä rei'illä, jotka muodostavat optimaaliset virtausolosuhteet hajottimen

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T TUOTE-ESITE 2015 Suihkutuolit ja -jakkarat Siirreltävät Suihkujakkara COMBI ATO suihkutuolit ovat valmistettu teräksestä ja ne ovat korkeussäädettäviä.

Lisätiedot

AS OY VANTAAN LEINELÄNKAARI 13 ASUINHUONEET

AS OY VANTAAN LEINELÄNKAARI 13 ASUINHUONEET ASUINHUONEET KALUSTEET, Novart Oy Petra mallisto Kaapistojen ovet Milka 961, valkoinen Maalattu mdf Runko valkoinen Asuntojen väliovet Laakaovi Tehdasmaalattu valkoinen Vetimet RST vedin RK12 PINTAMATERIAALIT

Lisätiedot

HELMI-vapaa-ajantalot 2007. Unelmista tehty

HELMI-vapaa-ajantalot 2007. Unelmista tehty HELMI-vapaa-ajantalot 2007 Unelmista tehty 21 Helmi Sisällysluettelo Helmi 68..... s. 4 Helmi 99.... s. 14 UUTUUS Helmi 69..... s. 6 Helmi 111... s. 16 Helmi 63..... s. 8 Kärkimallit.......s. 18 Toimitussisällöt...s.

Lisätiedot

Harri Koskenranta

Harri Koskenranta T-110.460 FYYSINEN TURVALLISUUS - Kuorisuojaus Harri Koskenranta 3.2. 2005 SUOJAUKSET UHKAT VAHINGOT 3.2. 2005 T-110.460 Koskenranta 2 RAKENTEELLINEN SUOJAUS Rakenteellinen suojaus on ehkäisevää vahingontorjuntaa,

Lisätiedot

Porrastietoa suunnittelijoille

Porrastietoa suunnittelijoille Porrastietoa suunnittelijoille Ohjelma: Porrasvalmistajat ry:n esittely - puheenjohtaja Anne Juopperi, Lappiporras Oy Portaan aukon mitoitus - Anne Juopperi, Lappiporras Oy Portaiden ja kaiteiden mitoitus

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

AS Oy Jyväskylän Viherpeippo. Rauhaisaa asumista Äijälän rantamaisemissa

AS Oy Jyväskylän Viherpeippo. Rauhaisaa asumista Äijälän rantamaisemissa A Oy Jyväskylän Viherpeippo Rauhaisaa asumista Äijälän rantamaisemissa Luotettavaa rakentamista jo vuodesta 1985 HUOLONTA JA HELPPOA AUMITA VÄINÖLÄÄ As Oy Jyväskylän Viherpeippo koostuu kolmesta rivitalosta

Lisätiedot

Koti on avainasia! KUOPION KOTILOKATU 1. Kotilokatu 1, 70840 Kuopio

Koti on avainasia! KUOPION KOTILOKATU 1. Kotilokatu 1, 70840 Kuopio Koti on avainasia! KUOPION KOTILOKATU 1 Kotilokatu 1, 70840 Kuopio HANKETIEDOT Rakennuskohteen nimi ja osoite As Oy Kuopion Kotilokatu 1 Kotilokatu 1 70840 Kuopio Tontin tiedot Vuokratontti, pinta-ala:

Lisätiedot

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1 www.kimara.fi 1 Kimara mallisto on laajentunut kattamaan myös hieman kevyemmistä hirsistä toteutetut piharakennukset. Tyylikkäät ja laadukkaat rakennukset on suunniteltu nimenomaan isompien Kimara rakennusten

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 Rakennustapaselostus 12.6.2014 YLEISTÄ TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 koostuu seitsemästätoista paritalosta, joissa on yhteensä 34 huoneistoa. Kaikki huoneistot

Lisätiedot

LINNANKATU 34, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

LINNANKATU 34, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. LINNANKATU 34, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 4h+k+vh+kh+kph+s+erill.wc+las.p., 182 m, 719 000 Vastaava välittäjä Kaarina Nikkanen MYYNTINEUVOTTELIJA, KiAT, PARTNER 040 053 2642 kaarina@bolkv.fi

Lisätiedot

Tilaihme taloksi: Young and Creative 160

Tilaihme taloksi: Young and Creative 160 Tilaihme taloksi: Young and Creative 160 Esite ja hinnat 1/2015 Hiottua laatua yksilölliseen asumiseen Yksilöllisiä ratkaisuja helposti: talon hinta pysyy samana, mutta sisätilat ovat vapaasti valittavissa

Lisätiedot

KAKSKERRANTIE 488, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

KAKSKERRANTIE 488, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. KAKSKERRANTIE 488, TURKU MYYNTIESITE TURKU, OMAKOTITALO 2 5h, avok, 2 x kph, s, khh, erill.wc, 2 x las.parveke, autok., 198 m, 419 000 Vastaava välittäjä Ismo Aaltonen MYYNTINEUVOTTELIJA, KED, PARTNER

Lisätiedot

Nauti aamusta: Ei enää jään raaputusta!

Nauti aamusta: Ei enää jään raaputusta! Nauti aamusta: Ei enää jään raaputusta! Alkuperäiset Eberspächer-autonlämmittimet. AUTOILUN YKKÖSLUOKKA Varhaisaamun viileys saattaa olla niin ihanaa varsinkin kun tiedät, että pääset lenkin jälkeen lämpimään

Lisätiedot

LILLÅNGEN OSTOAPU. -kylpyhuonekalusteet HOITO TURVALLISUUS

LILLÅNGEN OSTOAPU. -kylpyhuonekalusteet HOITO TURVALLISUUS OSTOAPU LILLÅNGEN -kylpyhuonekalusteet SUOMI HOITO Puhdista kalusteet veteen tai hankaavia ainesosia sisältämättömään pesuaineliuokseen kostutetulla liinalla. Kuivaa kuivalla liinalla. Vesiroiskeet tulee

Lisätiedot

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN!

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! ULVILAN KAIHDIN OY TIEDOTUSLEHTI KESÄ 2016 www.ulvilankaihdin.fi AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! SÄLEKAIHTIMET

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE MAAKELLARI RATKAISEE SÄILYTYSONGELMASI Maakellari on ihanteellinen ratkaisu vihannesten, mehujen, säilöttyjen tuotteiden jne. pitkäaikaiseen varastointiin. Säilyvyyden takaavat maakellarin luontaiset ominaisuudet:

Lisätiedot

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha

ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha Uusia rivitaloasuntoja Lahden Kariston kaupunginosaan. Asunto Oy Lahden Posteljoonin Piha rakennetaan halutulle pientaloalueelle, lähelle Kariston kauppakeskusta,

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %)

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %) Muut Sovella tuotteet Vaatteiden ripustaminen Housunkannatin naulakkoon, kpl pss,0 Tuuletusteline Tamppausteline 0 0 Naulakko, koukkua, 0 Naulakko, koukkua,00, 0, 0 0 Vaatteiden kannatinputki,, sinkitty,0

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

Swegon CASA. -liesikuvut. Keittiön kärynpoiston uudet rytmit. Blues Pop Salsa Tango. www.swegon.com/casa

Swegon CASA. -liesikuvut. Keittiön kärynpoiston uudet rytmit. Blues Pop Salsa Tango. www.swegon.com/casa Swegon CASA Keittiön kärynpoiston uudet rytmit -liesikuvut Blues Pop Salsa Tango www.swegon.com/casa Teemana tehokas kärynpoisto Swegon CASA UUTUUDET Blues Moderni ja tyylikäs liesikupu huoltovapailla

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus Suodatintuulettimia käytetään kytkentäkaappien jäähdytykseen. Kaapin sisäilman lämpötilaa alennetaan tuomalla

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Luo ympäristöösi hyvinvointia edistävä keidas Apollo Xline terassimarkiisilla. Talvipuutarha on jokaisen talon helmi;. keidas ihmisille,

Lisätiedot

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS

KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS KOHTA HELPOTTAA SUOMEN HUUSSITEHDAS HUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE 31.5.2012 PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin, ovisaranat, takaluukun saranat (Euromakki), lankahaka, työntösalpa, ruuvit 5x80 mm,

Lisätiedot

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt ja Fagerhult Notor REC LED Mukautettu ratkaisu Kun ROCKFONin tyylikäs X-reunamuoto yhdistetään Fagerhultin uppoasennettaviin

Lisätiedot

PIENI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet

PIENI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet PIENI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet ENERGIA-sydämet Yleistä Energia-sydämmellä tehdyt tulisijat ovat tehokkaita ja vievät vähemmän tilaa kuin perinteisesti muuratut tulisijat. Energiasydän takka voidaan

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Unleash the Potential

Unleash the Potential Unleash the Potential HEVOSTEN KILPAKÄRRYT STAR MASTER ja PRO STAR MASTER Voimakkaasti nostattavat jenkkikärryt Star Master on voimakkaasti nostattava, ns. jenkkikärry jossa hevosen nostatus ja kärryn

Lisätiedot

Miksi Valmistuli? Valmistuli huolehtii kaikesta. Kattavin valikoima. Kerralla valmiiksi

Miksi Valmistuli? Valmistuli huolehtii kaikesta. Kattavin valikoima. Kerralla valmiiksi + = Kontio 1 Miksi Valmistuli? Valmistuli huolehtii kaikesta Valmistulen henkilökunta huolehtii kaikista talotoimitukseen liittyvistä tulisij a-asioista. Laadukkaaseen palveluun kuuluu sinulle sopivan

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) Kaksisuuntainen sälekaihdin asennus a) Kaihdin on pakattu paperinauhoilla nippuun. Nämä nauhat voidaan poistaa, kun narukiinnikkeet on

Lisätiedot

Hissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen

Hissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen Hissit Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F1 Tasoeroista määrätään F1:ssä mm. seuraavaa: Milloin kerroskorkeuden mittainen tai tätä suurempi tasoero järjestetään porrasyhteydellä, liikkumisesteetön

Lisätiedot

NARVI OY PUULÄMMITTEISET KIUKAAT

NARVI OY PUULÄMMITTEISET KIUKAAT NARVI OY PUULÄMMITTEISET KIUKAAT Luotettava Narvi Narvi on saunapuhdas suomalainen; suunniteltu ja tehty Suomessa alusta loppuun. Kaikki tuntevat Narvi -kiukaiden loistavat ominaisuudet ja hienon ulkonäön.

Lisätiedot

Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite

Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite Laaja ilmavirran säätöalue Tasainen ilmavirran virtauskuvio saadaan aikaan pienillä rei'illä, jotka muodostavat optimaaliset virtausolosuhteet hajottimen

Lisätiedot

L i u k u o v i k a a p i s t o t

L i u k u o v i k a a p i s t o t Liukuovikaapistot Smart on Tank Indoorin ratkaisu kodin säilytysongelmiin. Suunnittelimme räätälöitävien säilytysjärjestelmien malliston joka sopii kaikkiin tiloihin. Kapeammat kaksioviset tai leveämmäksi

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01 Idesco EPC Ajoneuvontunnistus C00442F 1.01 Sisältö Yleistä tunnisteiden ja lukijan toiminnasta 3 Lukijan ja tunnisteiden antennien säteilykuviot 4 Idesco EPC-lukijan asennus 5 Erikoistuulilasit 8 Ajoneuvojen

Lisätiedot

Ullakkoportaat 2012/2013. www.fakro.fi

Ullakkoportaat 2012/2013. www.fakro.fi Ullakkoportaat 2012/2013 1 PUISET KOKOONTAITETTAVAT ULLAKKOPORTAAT LWS Smart LWK Komfort 160 LWZ 3 vuoden takuu 2 W/m2K LWL Lux 160 160 UUSI LWS/LWK Komfort on kokoontaitettava 3- tai 4-osainen ullakkoporras

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

HARVIA SAUNASPESIFIKAATIO 2009

HARVIA SAUNASPESIFIKAATIO 2009 FI HARVIA SAUNASPESIFIKAATIO 2009 22122008 HARVIA-VALMISSAUNAT Laaja mallisto ~ Ensiluokkaiset materiaalit ~ Täydellinen toimitus ~ Helppo asennus 1. Asiakas saa Harvia-saunan pakattuna tukeviin kartonkipakkauksiin.

Lisätiedot

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10:

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Katot: tasoitetaan/korjataan ja maaltaan matta valkoisella siroplast

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

OTA PEILISTÄSI KAIKKI HYÖTY IRTI

OTA PEILISTÄSI KAIKKI HYÖTY IRTI LIGHT FOR YOUR LIF OT PILISTÄSI KIKKI HYÖTY IRTI Mitä teet kylpyhuoneessa Meikkaaminen, parranajo, hampaidenpesu tai hiusten harjaaminen ovat vain osa päivittäisistä toimista, joita teet kylpyhuoneen peilin

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASUNTO OY PORVOON MARIA JOTUNINKATU 2 Maria Jotuninkatu 2, 06100 Porvoo

ASUNTO OY PORVOON MARIA JOTUNINKATU 2 Maria Jotuninkatu 2, 06100 Porvoo Taiteilijan näkemys ASUNTO OY PORVOON MARIA JOTUNINKATU 2 Maria Jotuninkatu 2, 06100 Porvoo ASUNTO OY PORVOON MARIA JOTUNINKATU 2 MARIA JOTUNINKATU 2, 06100 PORVOO Arvioitu valmistuminen 5/2017 Hornhattula

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Koti Koskelassa kaikki on lähellä

Koti Koskelassa kaikki on lähellä Koti Koskelassa kaikki on lähellä Rakennamme uusia koteja valmiille asuinalueelle Emäpuuntielle Koskelaan, jossa kadut, puistot ja palvelut ovat jo rakennettu ja asuinympäristö on viihtyisä. Yliopistoon,

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET

SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET TERASSILÄMMITTIMET 2016-2017 SÄHKÖTERASSILÄMMITTIMET REBEL HANG TERASSILÄMMITIN Kattoon asennettava helppokäyttöinen terassilämmitin! Lämmitin on ihanteellinen lämmönlähde pöytäryhmän päälle katetuille

Lisätiedot

VARMA ULKO-OVIMALLIT UO 140 UO 141 UO 151 UO 153 UO 162 UO 163 UO 164 UO 160 UO 167 UO 169 UO 171 UO 173 UO 180 UO 192 UO 192X

VARMA ULKO-OVIMALLIT UO 140 UO 141 UO 151 UO 153 UO 162 UO 163 UO 164 UO 160 UO 167 UO 169 UO 171 UO 173 UO 180 UO 192 UO 192X VARMA UO 192 13 13 VARMA ULKO-OVIMALLIT UO 110 UO UO 110 111 UO 120 UO 122 UO 125 UO 140 UO 141 UO 151 UO 153 UO 162 UO 163 UO 164 UO 160 UO 167 UO 169 UO 171 UO 173 UO 180 UO 192 UO 192X 14 Mallia valmistetaan

Lisätiedot

Muottikatu 6 B Alppila, Oulu. TA-Yhtymä Oy

Muottikatu 6 B Alppila, Oulu. TA-Yhtymä Oy Muottikatu 6 lppila, Oulu T-Yhtymä Oy OTTIKTU 6 KIINTEISTÖ OY OULUN SEUDUN SENIORI/ OTTIKTU 6 Hsto nro Kerros Hstotyyppi Pinta-ala Jyvitetty Vuokra huoneistoala 47 1 1h+kk 31,5 35,1 358,02 48 1 2h+kk 45,5

Lisätiedot

HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2

HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2 HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2 RANTATALON TUNNELMAA valoisassa kodissa Lounatuuli edustaa New England -tyyppistä arkkitehtuuria, joka vie ajatukset merelle ja rannalle, vaikka kotisi olisi keskellä

Lisätiedot