TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA)"

Transkriptio

1 TIKKURISTI Seitsemäs vuosikerta, n u mero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Hyvinkää Sisällys: Pääkirjoitus.. 1 Riitta ja kultainen ansiomerkki... 7 Harjoittelevat ryhmät. 1 Saara Eerikäinen, vuoden tanhuuja Kevätpäivät.. 2 Hanna Pitkänen, vuoden tulokas. 9 ToukoTanssit Synttärionnittelut Tanssipidot.. 5 Tapahtumakalenteri Kuvat: Riitta Pohjasniemi, Anneli Poutiainen, Pia Pyykkinen ja Birgitta Sipilä Pääkirjoitus Birgitta Sipilä Työntäyteisen kevään jälkeen oli nautinnollista viettää ansaittua kesälomaa! Sen olivat ansainneet niin tanssijat, soittajat ja ohjaajat kuin yhdistysaktiivit ja kotijoukotkin. Puurtamista riitti ensin ToukoTanssien järjestelyissä ja heti perään hurja loppukiri Tampereen Tanssipitojen tansseja opetellessa. Silloin toukokuussa kalenteria katsoessa kaikki tuntui välillä kohtuuttomalta. Niin ne kiireet kuitenkin unohtuivat viimeistään Velisinfonian loppumarssien tahdissa taputtaessa yhdessä Suomen ja Viron presidenttiparien kanssa. Puurtaminen oli kannattanut! Olimme päässeet mukaan tekemään historiaa! Velisinfonia oli suurin Suomessa esitetty kokonainen tanssiteos. Sitä tekemässä oli noin 4500 suomalaista ja virolaista tanssijaa ja lukuisa joukko muita talkoolaisia. SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA) PEUKALOISET 4-6v ma klo , Hakala (Siru ja Meri) PIKKURUISET 7-9v ti klo , Martti (Pia ja Saara) RIKURILLAT 12-18v ma klo , Hakala (Riitta ja Annemari) USVA, edistyneet nuoret su klo 18-20, Hakala (Pia) PIIRINKI, aikuiset to klo , Hakala (Birgitta) JÄÄHDYTTELIJÄT, yli 60v ti klo , Martti (Pia) LINEWEAVERS, aikuiset ti klo , Hakala (Birgitta) RIVITANSSIN ALKEET, aikuiset su klo , Hakala (Hanna) OHJAAJAT: Saara Eerikäinen Siru Inkinen Meri Liimatainen Hanna Pitkänen Riitta Pohjasniemi Pia Pyykkinen Annemari Sipilä Birgitta Sipilä

2 Kevätpäivät Turengissa Riitta Pohjasniemi Tänä vuonna Karjalaisen Nuorisoliiton Kevätpäivät järjestettiin huhtikuun lopulla Turengissa. Tapahtuman teemaksi oli valittu koti- ja ulkomaiset tanssit, joita tanssittiin työpajoissa. Tanssipitojen tansseja hiottiin Rami Melingin ja Pia Pyykkisen opastuksella. Karjalaiseen kyky-kilpailuun osallistuivat kuusi rohkeinta Rikurillojen tyttöä Mitä sie sittanen siriset -laululla. Voiton ja siten I- palkinnon sai nuori pianisti Ilmari Liikkanen, joka tulkitsi vauhdikkaasti pianolla Säkkijärven polkan. Viikonlopun aikana koettiin jännittäviä hetkiä. Vuosittaiseen kansantanssiryhmien luokitukseen osallistui 26 ryhmää eri puolilta Suomea. Neljä ryhmistä ylsi ylimpään eli mestaruusluokkaan. Yksi ryhmistä oli Pian ohjaama Usva, joka valittiin liiton edustajaksi Folklandialle vuonna Ryhmän taito ja ilo tanssia yhdessä välittyi yleisölle. Toinen ryhmistämme, Annemari Sipilän ja Riitta Pohjasniemen ohjaama Rikurillat, pääsi vuotiaiden sarjassa valioluokkaan. Erikoismaininnan sai muusikkomme Marika Löytty, joka piti huolen ryhmästä esityksen aikana ei vain soittanut, vaan oli tarkkana ja tuki ryhmän tanssia erinomaisesti. Rikurillojen oma esitys on ohi nyt on aika jännittää ja ihailla Usvan esitystä. Tasokkaista esityksistä päästiin sitten nauttimaan sunnuntaina. Rikurillojen pääsy esiintymään pani ryhmän innostuneesti harjoittelemaan. Niinpä pääjuhlassa nähtiinkin uudistunut esitys, jossa tuomareiden arvioinneista oli otettu oppia. Valioluokkaan pääsy oli mieluisa yllätys Rikurilloille, sillä olihan ryhmässä muutama ensikertalainen, joilla ei aiempaa katselmuskokemusta ollut. Sivu 2(10)

3 Toukotansseja vietettiin Hyvinkäällä nyt jo kolmannen kerran. Hyvinkään Kansantanssijat järjesti yhdessä Kansantanssinuorten Liiton kanssa lasten ja nuorten toimintapäivän eli ToukoTanssit lauantaina Päivä sisälsi muun muassa työpajoja, Kansantanssinuorten Liiton 30-vuotiskonsertin sekä yhteisen illanvieton. Koko päivä, aamusta iltaan, oli täynnä huisketta ja hyörinää. Päivä lähti liikkeelle työpajoilla. Heti aamusta lapset ja nuoret pääsivät opettelemaan karjalanpiirakoiden rypytystä Hyvinkään Karjala-Seuran opastuksella. Pajaan oli paikoin jopa tunkua, kun innokkaita leipojia riitti jonoksi asti. Samaan aikaan pyöri korttipaja, jossa lapset ja nuoret tekivät onnittelukortteja Kansantanssinuorten Liiton 30- vuotispäivien kunniaksi. Korteista koottiin lopuksi upea kansio, joka annettiin Kansantanssinuorten Liitolle muistoksi. Peukaloiset vauhdissa, ohjaajina Siru Inkinen ja Meri Liimatainen, säestäjänä Marika Löytty. Poiketen aikaisemmista Toukotansseista, tällä kertaa ei järjestettykään kansantanssikatselmusta, vaan juhlittiin Kansantanssinuorten Liiton 30-vuotispäiviä juhlakonsertin merkeissä. Turun Kansantanssin Ystävien ja Hyvinkään Kansantanssijoiden lasten ja nuorten ryhmät esittelivät taitojaan vuosijuhlien kunniaksi. Konsertissa huomioitiin myös ansioituneita. Pitkäaikainen pääohjaaja Sinikka Mäkelä nimettiin KTNL:n uudeksi kunniajäseneksi. Juhlassa jaettiin myös seitsemän kultaista ansiomerkkiä ja Riitta Pohjasniemi Hyvinkäältä oli yksi näistä onnellisista. Pikkuruisten ryhmä esiintymässä, ohjaajina Saara Eerikäinen ja Pia Pyykkinen, säestäjä Marika Löytty. Hanna Heinonen ja Erja Askolin KTNL:sta ojentavat Vuoden ohjaaja palkinnon Krista Kallioperälle kunniakirja sekä kiertopalkintona toimivan leipälapion. Sivu 3(10)

4 KTNL:n uusin kunniajäsen, Sinikka Mäkelä pitää kiitospuhetta. Omat ryhmämme, Pikkuruiset, Rikurillat ja Usva, olivat ehtineet käydä ottamassa tuntumaa esiintymiseen jo torilla. Pikkuruisten sateenvarjot meinasivat varastaa shown lähtemällä lentoon tuulenpuuskan yllättäessä. Kuvassa paikalla olleet kultaisen kunniamerkin saaneet: Eila Ulenius, Riitta Pohjasniemi, Tuija Koskinen, Tarja Partanen ja Riitta Kangas. Konsertin jälkeen iltapäivää jatkettiin työpajojen merkeissä. Työpajoja oli laidasta laitaan. Soittopaja osoittautui suosituksi. Pajassa soitettiin muun muassa kanteleilla, viuluilla, triangeleilla, marakasseilla ja kapuloilla. Myös muut pääsivät nauttimaan soittopajojen tuotoksista, kun soittopajalaiset päättivät yllättää ja esittää aikaansaannoksiaan aulaan kokoontuneelle yleisölle. Nikkarointipajassa tehtiin perinteiseen tapaan linnunpönttöjä. Rakentamisen lisäksi olivat pajavastaavat järjestäneet tietoa eri linnuista ja muusta asiaan liittyvästä. FolkJam-pajassa tuli hiki pintaan, mutta onneksi kohta oli jälleen tarjolla syötävää. Tarjoilu pelasi sujuvasti keittiön ja ruokalan puolella ja päivällisellä kaikki saivat täytekakkua jälkiruoaksi. Keskittyneitä soittopajalaisia: Annika, Sanna, Anni, Julia ja Alina. Päivä huipentui Kansantanssinuorten Liiton järjestämään illanviettoon, jossa tanssittiin ja leikittiin porukalla hyvässä hengessä. Sivusta seuranneena täytyy todeta, että lapsilla ja nuorilla riitti loppuun asti virtaa, vaikka pitkä päivä oli takana. Nikkarointipajassa ahkeroitiin ja tuloksena monta oli linnunpönttöä. Mukavaa oli, kiitokset kaikille mukana olleille! - Annemari Sipilä Sivu 4(10)

5 Kalev ja Kalevi kohtasivat Tampereella Riitta Pohjasniemi ja Birgitta Sipilä Suomalais-virolaista tanssijuhlaa Tanssipitoja vietettiin Tampereella keskiviikosta alkaen ja sunnuntaina tapahtuma huipentui Ratinan stadionille. Kaksi tuntia kestäneeseen Velisinfonia-esitykseen osallistui noin 4500 eri-ikäistä suomalaista ja virolaista kansantanssijaa ja lukuisia kansanmuusikoita. Velisinfonia oli suurin Suomessa nähty kokonainen tanssiteos - se peilasi veljeskansojen ystävyyttä ja samankaltaisuutta. Velisinfonia koostui seitsemästä erillisestä kohtauksesta, joissa huudettiin merelle, rakennettiin siltaa, taivuttiin suomalaisen tangon tahtiin, käytiin kielikylvyssä ja vihdottiin saunan löylyissä ja päädyttiin kaikkien tanssijoiden yhteiseen finaaliin. Teoksen keskiössä olivat Suomen Kalevi Eero Hietanen ja Viron Kalev Ants Kari. Velisinfonian konseptista, koreografioista ja ohjauksesta vastasivat taiteelliset johtajat Petri Kauppinen Suomesta ja Kalev Järvela Virosta. Mukana oli myös muita koreografeja, muusikoita ja laulajia sekä Suomesta että Virosta. Musiikin sovituksista ja sävellyksistä vastasi Jari Komulainen. Lavastus ja visualisointi olivat Minna Kauhasen käsialaa. Viron Kalev (Ants Kari) ja Suomen Kalevi (Eero Hietanen) lähtivät etsimään naista itselleen ja mitä löysivätkään? Oh, need imelised naised! Oi nuo ihanat naiset. Tanssipidoissa oli mukana Hyvinkään Kansantanssijoiden kolmesta eri ryhmästä Rikurilloista, Usvasta ja Piiringistä koostuva joukko sekä liki kolmekymmenpäinen huoltaja- ja kannustusjoukko. Tapahtumassa assistenttina toiminut Pia Pyykkinen ja muut ohjaajat saivat kiitosta pääkoreografilta juhlan jälkeen. Kuukausien ja viime päivien aikana tehty talkootyö sai arvoisensa päätöksen. Juhlan aikana Velisinfonia muuttui Vesisinfoniaksi. Sade kasteli puvut tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Viron presidentti Toomas Ilveksen puheiden aikana, mutta sitä iloisempi ja riehakkaampi oli loppumarssi kentältä poistuttaessa yleisön raikuvien aplodien tahdittamina. Sillan rakentaminen käynnissä miesten ja poikien toimesta. Sivu 5(10)

6 Rankkojen ja pitkien harjoitusten jälkeen väsytti, mutta ehdittiinpä tavata tuttuja, nähdä hienoja esityksiä, tanssia ja viettää aikaa yhdessäkin! Suomen ja Viron yhteisiä Tanssipitoja vietettiin vuonna 2000 Helsingissä ja vuonna 2005 Tartossa. Virossa omia tanssijuhlia on vietetty sen sijaan jo vuodesta se kuitenkin kannatti. Oltiin saatu kokea jotain sellaista, mitä ennen ei oltu nähty. Koko päivän kestäneet treenit paahteisella stadionillakin unohtuivat hetkessä. Osa Hyvinkään tanssijoista oli mukana ensimmäistä kertaa näin isossa kenttäohjelmassa ja osalle nämä olivat jo kolmannet Tanssipidot. Koko talvi oltiin harjoiteltu useina iltoina viikossa ja viikonloppuisinkin. Parin tunnin jälkeen kaikki oli ohi. Kaikkien mielestä Suomalaiset miehet löyly-tanssissa. Kuvassa tanssijat Elsa Halme, Saara Eerikäinen, Tuija Solonen, Siru Inkinen, Meri Liimatainen, Sanna Jussila, Annika Ahonen, Kai Karvonen, Riku Inkinen, Veikko ja Eero Karvonen valmiina Tanssipitojen pääjuhlaan ohjaajiensa Riitta Pohjasniemen, Annemari ja Birgitta Sipilän johdolla. Mukana olivat myös kuvasta puuttuneet Marjaana Pokkinen ja Julia Nurmi. Sivu 6(10)

7 Nyt on kultaisen ansiomerkin aika! Hanna Pitkänen Riitta Pohjasniemi on jo vuosikymmeniä vienyt vunukkaryhmiään Kansantanssinuorten Liiton (KTNL) kesäjuhlille ja muihin tapahtumiin. Kuten Tanskassa Barnlekissa, missä hän veti illanvietonkin koko porukalle, kun hänet valittiin KTNL:n vuoden ohjaajaksi vuonna Riitta on lisäksi vienyt perinnetietoutta eteenpäin pitämällä tanhumerkkikerhoa. Nyt KTNL onkin muistanut Riittaa tästä kaikesta kultaisella ansiomerkillä. Ansaitakseen sen, on vaikutettava valtakunnan tasolla. "Olin otettu, sillä kaikilla muilla on takanaan pitkä ura. Vieressäni seisonut Eila kertoi aloittaneensa samana vuonna kuin minä synnyin ja siitä on jo kauan", kertoi Riitta tunnelmistaan. Riitan lisäksi kultaisen ansiomerkin saivat kuusi muuta. Ensin oli halu tanssia. Riitta kävi useana iltana viikossa tanssimassa, tapasi ihmisiä ja lähti heidän houkutteleminaan mukaan Hyvinkään kansantanssijat ry:n toimintaan. Esiintymiset olivat mukavia ja oli kiva tehdä yhdessä jotain. Riitta löysi itsensä pian hallituksesta, toimi apuemäntänä ja ohjaajana. "Olin niin innoissani, että työkin tuntui haittaavan harrastusta", kuvaili Riitta. Ja harrastusta on jatkunut jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Riitan mieskin löytyi kansantanssijoista. Työssään päiväkodissa Riitta on hyödyntänyt harrastustaan juhlissa ja muussa toiminnassa. Ensimmäinen kansantanssin ohjaus oli ohjaajakaverin Arin kanssa Ahjon kerhohuoneella, jonka paikalle nyt rakennetaan kerrostaloa ykköskorttelin tuntumaan. Aikaa tästä on tänä vuonna kulunut 30 vuotta. Riitta on ehtinyt ohjaamaan kansantanssia ja rivitanssia lapsille, nuorille ja aikuisille, sekä vetänyt ja suunnitellut juhlia ja illanviettoja. "Haimme tanssimaan ja jos ei osannut, kerroimme missä voi oppia." Riitta on ollut ahkerasti värväämässä poikia mukaan toimintaan naistentansseissa. Ennen ei ollut niin paljon muita vaihtoehtoja, kuten nyt on tanssikouluja joka puolella. Aktiivisia kansantanssiharrastajia Hyvinkään kansantanssijat ry:ssä oli ennen yli 300. Lapsiryhmiä oli ympäri kaupunkia ja niihin pyrittiin, koska kaikki eivät mahtuneet. Nimet luettiin harjoituspaikan ikkunassa olevasta tiedotteesta. Ryhmät kilpailivat keskenään, ketkä pääsevät edustamaan seuraa muualle, kun nykyään kilpaillaan osallistujista, jotka saadaan lähtemään reissuun. Muistoja riittää mm. matkoilta Suomessa, Pohjoismaissa, Virossa ja kaupungin edustusmatkoilla Unkarissa. Matkoilla on päässyt näkemään sellaista ja käymään sellaisissa paikoissa, mihin tavallinen turisti ei pääsisi. On paljon muistoja juhlista ja kursseilta sekä esityksistä, joihin oli panostettu ja harjoiteltu ne tekivät väsyneeksi mutta onnelliseksi. Illanvietto viime vuoden Barnlekissa jäi Riitalle mieleen, kun väkeä oli varmasti tuhat. "Minä vedin sen. Poloneesi kesti ja kesti, kun en tiennyt miten lopettaa. No, ensimmäiseksi kerraksi se meni ihan ok", muisteli Riitta. Riitta on ehtinyt tehdä neljä kansallispukua, joihin osaan on kutonut kankaatkin itse. Parit tanhukengätkin kertoi yhdessä muiden kanssa kurssilla tehneensä. Sivu 7(10)

8 Saara Eerikäinen vuoden tanhuuja Pia Pyykkinen Saara Eerikäinen valittiin keväällä vuoden Hyvinkään Kansantanssijoiden vuoden tanhuajaksi. Saara on melkein 18- vuotias nuori lukiolainen, joka harrastaa kansantanssia. Tämän jutun piti olla kysymys-vastaus-tyyppinen juttu hänestä, mutta sitten tuli mutkia matkaan ja kirjoitinkin ihan omiani kokonaan. Eli jos joku fakta menee väärin, niin minua saa syyttää. ohjaamme yhdessä. Saara on pienestä pitäen tanssinut, eli tanhuamisen saloihin tutustuttiin ensimmäisenä Kopposissa samoihin aikoihin kun koulukin aloitettiin. Ja siitä eteenpäin on harrastusta riittänyt. Tällä hetkellä Saara tanssii itse nuorten Usvaryhmässä sekä ohjaa yhdessä kanssani pienien naisten Pikkuruiset-ryhmää jo aika monetta vuotta. Eli vähintään kaksi iltaa viikossa menee tanssiessa. Saara on rauhallinen, järkevä, iloinen, innostunut ja vastuuntuntoinen, hänen kanssaan on helppo toimia, sovittu pitää ja hommat otetaan tosissaan. Saara tykkää itse tanssista paljon. Hän harjoittelee tosissaan, haluaa tulla paremmaksi tanssijaksi. Koskaan ei sano harjoituksissa, että ei otettaisi yhtä kertaa vielä uudelleen vaikka tylsiä toistoja olisi jo liian monta takana. Perusharjoitukset hän tekee nurisematta ja hikoilee reilusti kun sen aika on. Ohjaajana Saara on pidetty, pikkutytöt lähes palvovat Saaraa. Hän on se esikuva nuoremmille, jonka perässä tullaan ja jota ihaillen matkitaan. Saara on kasvanut paikalleen ohjaajaksi rauhassa, ensi alkuun apuohjaajana ja nykyään kyllä ihan "pelkkänä" ohjaajana ilman apu-liitettä. Kansantanssi on sosiaalista toimintaa yhdessä muiden kanssa. Saara on luonnostaan sosiaalinen ja hienosti ottaa koko ryhmän ja sen yksilöt huomioon. Hän on myös luonut jo nuorella iällä suhteet naapuriryhmiin ja heidän tanssijoihin. Minä olen tuntenut Saaran jo aika kauan, ihan hänen tanssiuransa alusta lähtien, ensin olin hänen ohjaajana ja nykyään myös Jos kaikki pitäisi laittaa yhteen sanaan, niin Saara on "mallioppilas" positiivisessa merkityksessä kaikelle kansantanssille. On hienoa saada tehdä kansantanssia yhdessä hänen kanssaan. Sivu 8(10)

9 Kuka se oli? palsta Hanna Pitkänen, Vuoden tulokas Birgitta Sipilä Onneksi olkoon, sinut valittiin Vuoden tulokkaaksi kerrotko hieman itsestäsi! Missä ja milloin olet syntynyt, horroskooppimerkkisi? - Synnyin kaksoissiskoni kanssa Hyvinkäällä vuonna 1984, 1.1. niin että minusta tuli vielä kauris. Ketä kuuluu perheeseesi? - Minun lisäksi perheeseeni kuuluu mieheni Jukka, lapset Topias 8, Santeri 7 ja Emmakoira 10 vuotta. Milloin ja miten innostuit rivitanssista? - Kummitäti houkutteli ensin sukulaisia opettelemaan rivitansseja, keväällä Harjoittelimme äidin ja tätien kanssa joitain rivitansseja opetusvideoilta ja Jorma Leitzingerin kirjasta kerran viikossa olohuoneessa. Sitten mummoni bongasi sen viime syksyn rivitanssin alkeiskurssin, jolle tuli suostuttua mukaan tätien, siskon ja mummonkin kanssa. Kurssin jälkeen halusin hitusen lisää haastetta ja lähdin kokeilemaan LineWeaversien ryhmää. Innostuit myös ohjaamaan rivitanssin alkeiskurssia? Miltä se on tuntunut? - Oikeastaan olen vähän niin kuin ajautunut kotosalla aina hyvän muistin ja kielitaidon ansiosta vetämään muita. Lisäksi kun vastaan on tullut tosi kiva tanssi ja musiikki, sitä on kova halu päästä opettamaan jollekin. Niinpä kun Birgitta kysyi, haluaisinko ohjata kevään 2012 alkeiskurssin, ajattelin että sitä täytyy kokeilla. Ja olihan se kivaa. Mitä teet työksesi? - Olen kirjanpitäjänä tilitoimistossa Nurmijärvellä. Onko sinulla muita harrastuksia? - Olen kotizumbaaja. Varustettu pakkomielteellä opetella ne mahdottomiltakin näyttävät liikkeet. Ja jos ei heti suju, sekin on hauskaa! Jonkin verran lenkkeily, kun on koirakin. Mutta tanssia olen aina halunnut. Mikä on parasta rivitanssissa? Entä hauskin/ihanin rivitanssi? - Ihana yllätys rivitanssissa on monipuolisuus ja vaihtelu. Eri musiikkityyleihin liittyvä tunne! Joukolla tanssiminen ja muiden mukaan saaminen. Eihän me olla tanssittu, kun vain ihania tansseja. Gambling Man, The Bongo Song, The Flute, Say It, Lollipop, Jo N Jo Tango ja Hanna valmistautuu ensimmäiseen rivitanssiesitykseen, tukena Leena ja Riitta. voisin kirjoittaa tähän pitkän listan. Syksyn alkeiskurssillekin on tulossa tosi kivoja tansseja. Mitä muuta haluaisit kertoa Tikkuristin lukijoille? - Kun kerron vanhalle tutulle harrastavani rivitanssia, reaktioita on ollut kahdenlaisia. Joko käsitys rivitanssista on pelkkä irlantilainen Riverdance tai pelkkä amerikkalainen Country. Eivät voi uskoa näitä samalle kurssille. Joidenkin mielestä sen on tosi yksinkertaista ja helppoa ja joidenkin mielestä se on huvittavaa. Täytyy tunnustaa, etten itsekään ennen tiennyt mitä se on. Onkohan tuolla jossain muitakin Hanna Pitkäsiä odottamassa rivitanssijaa, joka hänet löytäisi ja toisi kotiin :D Suomessa tuntuu kulkevan moni muukin asia muuta maailmaa jäljessä. Pikakysymykset: Lempiruoka ja juoma? - Oma kotiruoka, lihapullat. Kahvi Mikä makeinen sopii suuhusi? - Suklaa. Jäätelö, kinuskikastike ja pähkinät. Tässähän ihan vesi herahtaa kielelle. Lempi-tv-ohjelma?- True Blood, Täydelliset naiset ja 24 Elokuva?- Twilight; Kukka?- Neilikka Väri?- Oliivi Maalla vai kaupungissa?- Maalla Järvi vai meri?-. Järvi Joulu vai juhannus?- Joulu Päätelmä: Houkutellaan siis kaikki muutkin Hanna Pitkäset rivitanssitunnille, kotiin ;) Sivu 9(10)

10 Synttärionnitteluja! Annika Ahonen 16v Meri Liimatainen 15v Saara Eerikäinen 18v Alina Poutiainen 13v Elsa Halme 17v Iines Rämä 7v Sanna Jussila 14v Sofi Saarinen 7v Anni Karppila 13v Sami Solonen 5v Eero Karvonen 16v Emilia Virkkala 7v Minja Laurila 5v Janna Hämäläinen 7v. TAPAHTUMAKALENTERI (linkkeineen) AIKA TAPAHTUMA JÄRJESTÄJÄ Hyvinkään Elojuhlat EVENTEAM OY Rivitanssiohjaajien ideapäivät, Jyväskylä SRO 1.9. Ohjelmistokurssi, aik. ohjelmat, Hämeenlinna SKY&KTNL 2.9. Ohjelmistokurssi, lasten ja nuorten ohj., Hlinna SKY&KTNL 6.9. Puvusto auki HKT Nuorten leiri, Hamina KN Ohjelmistokurssi, Hyvinkää KN Puvusto auki HKT DÄÄNS-leiri, Mikkeli SNL Kamoon Buutsit Kumoon, Levi Ari Ahrapalo & Kumpp Hollo ja Martta, Hollola Hollolan nuorisoseura LineWeavers 10 vuotta, HKT - rivitanssia jokaiseen makuun, Järj.talo marraskuu Yhdistyksen vaalikokous Kaupungin kellari 24./ Vaalikokouskurssi, SKY:n ja KTNL:n kokoukset paikka avoin Kuusijuhla ja nuorten ja aikuisten pikkujoulu, HKT Järjestötalo Jouluaaton esiintyminen Palvelukeskus Åvik HKT KN KTNL PMK PKN SKY SRO Hyvinkään Kansantanssijat ry Karjalainen Nuorisoliitto ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta Pääkaupungin Karjalaiset Nuoret ry Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Suomen Rivitanssinohjaajat ry Sivu 10(10)

MAALISKUU 2012 numero 44

MAALISKUU 2012 numero 44 MAALISKUU 2012 numero 44 Tampereen Työväenopiston Tanhuajat ry Lehti ilmestynyt vuodesta 1990 lähtien Tanhun Taika Tampereen Työväenopiston Tanhuajat Jäsenlehti TOIMITUS Päätoimittaja Osmo Muro Jukolantie

Lisätiedot

Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5

Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 3 / 2014 Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5 Pääkirjoitus Talkootyö

Lisätiedot

3/2012. 55. vuosikerta

3/2012. 55. vuosikerta 3/2012 55. vuosikerta 1 Tanhuviesti 3 / 2012 Sisällysluettelo Pääkirjoitus - Pleipäkkiä... 3 Tallennustoimikunnasta terveisiä... 3 Toukotanssit ja KTNL 30 vuotta... 4 Mahtimeiningit kutsuvat Saarijärvelle...

Lisätiedot

Timo Roos. Haitari goes laser. Sami Hopponen ja muut nuoret taiturit tunnelmoivat liiton juhlakonsertissa. Pakinoita 16 vuoden ajan

Timo Roos. Haitari goes laser. Sami Hopponen ja muut nuoret taiturit tunnelmoivat liiton juhlakonsertissa. Pakinoita 16 vuoden ajan Suomen Harmonikkaliitto ry Harmonikkaliiton jäsenlehti 4 2012 Haitari goes laser Kokkolan Talviharmonikassa s. 32 Sami Hopponen ja muut nuoret taiturit tunnelmoivat liiton juhlakonsertissa s. 6 Timo Roos

Lisätiedot

Pikalirinä. Lahden musiikkiopiston lehti 2 2006

Pikalirinä. Lahden musiikkiopiston lehti 2 2006 Pikalirinä Lahden musiikkiopiston lehti 2 2006 Pikalirinä Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -sali (225 paikkaa) Hämeenkatu 4 Kokoukset, konsertit, näytökset, koulutustilaisuudet, perhejuhlat. Tilaisuuksiin

Lisätiedot

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo 4/ 2011 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Risto Elo Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu 5

Lisätiedot

2/2013. 56. vuosikerta

2/2013. 56. vuosikerta 2/2013 56. vuosikerta 1 Tanhuviesti 2 / 2013 Sisällysluettelo Pääkirjoitus - Soittoa tanssille... 3 Eilan Peuran esittely... 3 Juhani Hujanen in memoriam... 4 Vuosikokouksen kuulumiset... 4 Tulevaisuusseminaarin

Lisätiedot

MARRASKUU 2014 numero 49

MARRASKUU 2014 numero 49 MARRASKUU 2014 numero 49 Tampereen Työväenopiston Tanhuajat ry Tanhun Taika Tampereen Työväenopiston Tanhuajat Jäsenlehti TOIMITUS Päätoimittaja Osmo Muro Jukolantie 24, 36240 Kangasala puhelin 040-5054452,

Lisätiedot

1/2013. 56. vuosikerta

1/2013. 56. vuosikerta 1/2013 56. vuosikerta 1 Tanhuviesti 1 / 2013 Sisällysluettelo Pääkirjoitus - Comeback... 3 Seuratanssikirja julkaistu... 3 Vuosikokouskutsu... 3 In Memoriam 2012... 4 Vuosien 2013-14 teema Rajatapaus Borderline...

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Puheenjohtajan kynästä Itselleni kulunut kesä oli mieleenpainuva. Monen vuoden jälkeen huomasin nukkuvani koulun lattialla ilmapatjan päällä.

Lisätiedot

4 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry

4 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry 4 / 2009 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Kari Jaronen Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Kausijulkaisu 2013-2014 1 NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Nurmijärven Taitoluistelijat NTL ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan jäähallissa, toimiva taitoluisteluseura. Seura edistää

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Avataan ovia

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Avataan ovia Pari sanaa päätoimittajalta Avataan ovia Alueemme Hämeenhelmen ovet aukeavat vieraille tämän lehden ilmestymisen aikoihin. Kun vieras astuu sisään alueellemme, hän näkee valmiin tuotoksen. Jos hän on lukenut

Lisätiedot

nettiextra MATKA JATKUU Eini Uutta popahtavampaa musiikkia tulossa Suomen Elvis-tulkki Uuden lupauksen ja levyn äärellä Ei halua unelmoida

nettiextra MATKA JATKUU Eini Uutta popahtavampaa musiikkia tulossa Suomen Elvis-tulkki Uuden lupauksen ja levyn äärellä Ei halua unelmoida nettiextra SUOMALAISEN MUSIIKIN, TANSSIN JA TEATTERIN ERIKOISLEHTI 1/2014 3.vsk Kake Randelin Uutta popahtavampaa musiikkia tulossa Juha Aron Leppänen Suomen Elvis-tulkki Pääyhteistyökumppanit: Veeti Uuden

Lisätiedot

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa loikkahiihto joukkue koli/2001 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 Internet:

Lisätiedot

valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä!

valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä! Jyväskylän Naisvoimistelijoiden tiedotuslehti, syksy 2010 valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä! Sepänkatu 4B 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

SOTKAMO YKKÖNEN 20-VUOTISJUHLANUMERO

SOTKAMO YKKÖNEN 20-VUOTISJUHLANUMERO SUOMEN ALTTOVIULUSEURAN TIEDOTUSLEHTI MARRASKUU 2011 SOTKAMO YKKÖNEN 20-VUOTISJUHLANUMERO www.suomenalttoviuluseura.com Suomen alttoviuluseuran hallitus 2011, erikoistumisalueet ja yhteystiedot Puheenjohtaja

Lisätiedot

JNV:n jäsenlehti syksy 2015

JNV:n jäsenlehti syksy 2015 kuperkeikka JNV:n jäsenlehti syksy 2015 Sepänkatu 4B 40100 Jyväskylä puh. 044 020 6669 toimisto@jnv.fi AUKIOLOAJAT ma to 11 16 pe su suljettu kuperkeikka 04 06 Vaikuttava Gymnaestrada Puheenjohtaja Eeva

Lisätiedot

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e 2013 3 Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija a u m e i r n e Tekemis Osta lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa. Nuorisoseuran oma verkkokauppa on avattu. Hanki nuorisoseuralahja

Lisätiedot

Tampereen Voimistelijat

Tampereen Voimistelijat Tampereen Voimistelijat Ilmoitusliite Syksy 2013 voittivat kolmen eri lajin suomenmestaruuksia s. 4-5 Voimistelun harjoittelukeskus valmistui Tesomalle s. 7 Ilmoittaudu mukaan voimistelukouluun s. 21 Hei

Lisätiedot

SUSEL MENNÄÄN, MENNÄÄN TANSSIMAAN TANSSIPAIKKA- ESITTELYISSÄ RIUTANHARJUN LAVA KUIKAN LAVA SYVÄLAHDEN LAVA VESIVEHMAAN JENKKAPIRTTI

SUSEL MENNÄÄN, MENNÄÄN TANSSIMAAN TANSSIPAIKKA- ESITTELYISSÄ RIUTANHARJUN LAVA KUIKAN LAVA SYVÄLAHDEN LAVA VESIVEHMAAN JENKKAPIRTTI SUSEL SUOMEN SEURATANSSILIITON JÄSENLEHTI 2/2005 KUOPION TANSSISEURA JATSARIT RY:N KUULUMISIA ARTISTIHAASTATTELUSSA JANNE TULKKI MENNÄÄN, MENNÄÄN TANSSIMAAN MARIANNE KRAUSE CASAMBAN MARTTI KIITTÄÄ TANSSIPAIKKA-

Lisätiedot

GPOSTI HYVÄN TUULEN GOLF PELATTIIN ELOKUUSSA MARIKA VOSS MUKANA MATKARAPORTIT KIINASTA JA JAPANISTA HAASTATTELUSSA ANTTI VALJAKKA SEURAMATKA KYTÄJÄLLE

GPOSTI HYVÄN TUULEN GOLF PELATTIIN ELOKUUSSA MARIKA VOSS MUKANA MATKARAPORTIT KIINASTA JA JAPANISTA HAASTATTELUSSA ANTTI VALJAKKA SEURAMATKA KYTÄJÄLLE GPOSTI Golf-Porrassalmi ry:n jäsenlehti 2/2014 HYVÄN TUULEN GOLF PELATTIIN ELOKUUSSA MARIKA VOSS MUKANA MATKARAPORTIT KIINASTA JA JAPANISTA HAASTATTELUSSA ANTTI VALJAKKA SEURAMATKA KYTÄJÄLLE TÄSSÄ LEHDESSÄ:

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

CKONTRA. Bassokesä Oriv. Hallitusretki Lapinlahdella, Karjaalla... Fiskarsiin. Klubin kunniajäsen haastattelussa. otsa BASS2012 Copenhagen

CKONTRA. Bassokesä Oriv. Hallitusretki Lapinlahdella, Karjaalla... Fiskarsiin. Klubin kunniajäsen haastattelussa. otsa BASS2012 Copenhagen CKONTRA 3/2012 Bassokesä Oriv rivedellä, Hallitusretki Lapinlahdella, Karjaalla... Fiskarsiin otsa BASS2012 Copenhagen Klubin kunniajäsen haastattelussa Bassokesä Karjaalla, Orivedellä, Lapinlahdella...

Lisätiedot

AKTIIVISET ASUKKAAT TEKEVÄT KYLÄN

AKTIIVISET ASUKKAAT TEKEVÄT KYLÄN kylähullu Koijärven alueen kylien tiedotuslehti nro 18, KESÄ 2013 TAPAHTUMIA, TIETOA JA TARINOITA, pidä tallessa! Rakennukset kertovat historiaa Kylillä riittää säpinää Eläimet elämässä mukana AKTIIVISET

Lisätiedot

TANSSIViihde TAVOITTEENA KESTOSUOSIKIN KRUUNU EINO GRÖNILLE ISKELMÄ-FINLANDIA PALKINTO TANSSIETIKETISTÄ ANNA KAIKKIEN KUKKIEN KUKKIA

TANSSIViihde TAVOITTEENA KESTOSUOSIKIN KRUUNU EINO GRÖNILLE ISKELMÄ-FINLANDIA PALKINTO TANSSIETIKETISTÄ ANNA KAIKKIEN KUKKIEN KUKKIA MILJOONATANSSEISSA KARNEVAALITUNNELMAA JA SALSARYTMEJÄ s. 6 ISKELMÄPARAATISSA BILEMEININKIÄ JA PARITANSSIA s. 7 PAAVO VÄYRYNEN KOKO SUOMI TANSSII -PALSTALLA s. 14 TANSSIViihde SUOMALAISEN SEURATANSSIKULTTUURIN

Lisätiedot

Seuran uudet salit s.22 SPAIRIS EKA / 2004. TANSSILIIKUNTAKERHO s. 6 KURIKAN VAKIO-SM s. 14 MARKO&KAISA s. 16 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Seuran uudet salit s.22 SPAIRIS EKA / 2004. TANSSILIIKUNTAKERHO s. 6 KURIKAN VAKIO-SM s. 14 MARKO&KAISA s. 16 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Seuran uudet salit s.22 SPAIRIS EKA / 2004 TANSSILIIKUNTAKERHO s. 6 KURIKAN VAKIO-SM s. 14 MARKO&KAISA s. 16 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4

Lisätiedot

SUSEL SUURLEIRIN TUNNELMIA IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ HUMPPAVAARI TANSSINOPETTAJAKSI PAKINOI AMMATTIKORKEAKOULUSTA ARTISTIHAASTATTELUSSA MIKKO MÄKELÄINEN

SUSEL SUURLEIRIN TUNNELMIA IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ HUMPPAVAARI TANSSINOPETTAJAKSI PAKINOI AMMATTIKORKEAKOULUSTA ARTISTIHAASTATTELUSSA MIKKO MÄKELÄINEN SUSEL SUOMEN SEURATANSSILIITON JÄSENLEHTI 1/2005 HUMPPAVAARI PAKINOI TANSSINOPETTAJAKSI AMMATTIKORKEAKOULUSTA ARTISTIHAASTATTELUSSA MIKKO MÄKELÄINEN SUURLEIRIN TUNNELMIA IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ www.susel.fi

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 4 / 2014. Kansainvälisessä maailmassa. Kesäjuhlat Helsingissä - monta syytä juhlaan! KADONNEEN HEIMOVELJEN METSÄSTÄJÄ

Inkeriläisten viesti 4 / 2014. Kansainvälisessä maailmassa. Kesäjuhlat Helsingissä - monta syytä juhlaan! KADONNEEN HEIMOVELJEN METSÄSTÄJÄ Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 4 / 2014 1 Kesäjuhlat Helsingissä - monta syytä juhlaan! KADONNEEN HEIMOVELJEN METSÄSTÄJÄ Kansainvälisessä maailmassa TAKAISIN JUURILLE 4 ja paljon muuta! Kansikuva

Lisätiedot