TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA)"

Transkriptio

1 TIKKURISTI Seitsemäs vuosikerta, n u mero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Hyvinkää Sisällys: Pääkirjoitus.. 1 Riitta ja kultainen ansiomerkki... 7 Harjoittelevat ryhmät. 1 Saara Eerikäinen, vuoden tanhuuja Kevätpäivät.. 2 Hanna Pitkänen, vuoden tulokas. 9 ToukoTanssit Synttärionnittelut Tanssipidot.. 5 Tapahtumakalenteri Kuvat: Riitta Pohjasniemi, Anneli Poutiainen, Pia Pyykkinen ja Birgitta Sipilä Pääkirjoitus Birgitta Sipilä Työntäyteisen kevään jälkeen oli nautinnollista viettää ansaittua kesälomaa! Sen olivat ansainneet niin tanssijat, soittajat ja ohjaajat kuin yhdistysaktiivit ja kotijoukotkin. Puurtamista riitti ensin ToukoTanssien järjestelyissä ja heti perään hurja loppukiri Tampereen Tanssipitojen tansseja opetellessa. Silloin toukokuussa kalenteria katsoessa kaikki tuntui välillä kohtuuttomalta. Niin ne kiireet kuitenkin unohtuivat viimeistään Velisinfonian loppumarssien tahdissa taputtaessa yhdessä Suomen ja Viron presidenttiparien kanssa. Puurtaminen oli kannattanut! Olimme päässeet mukaan tekemään historiaa! Velisinfonia oli suurin Suomessa esitetty kokonainen tanssiteos. Sitä tekemässä oli noin 4500 suomalaista ja virolaista tanssijaa ja lukuisa joukko muita talkoolaisia. SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA) PEUKALOISET 4-6v ma klo , Hakala (Siru ja Meri) PIKKURUISET 7-9v ti klo , Martti (Pia ja Saara) RIKURILLAT 12-18v ma klo , Hakala (Riitta ja Annemari) USVA, edistyneet nuoret su klo 18-20, Hakala (Pia) PIIRINKI, aikuiset to klo , Hakala (Birgitta) JÄÄHDYTTELIJÄT, yli 60v ti klo , Martti (Pia) LINEWEAVERS, aikuiset ti klo , Hakala (Birgitta) RIVITANSSIN ALKEET, aikuiset su klo , Hakala (Hanna) OHJAAJAT: Saara Eerikäinen s.m.eerikainen@hotmail.com Siru Inkinen inkinen.siru@pp.inet.fi Meri Liimatainen meri.liimatainen@saunalahti.fi Hanna Pitkänen hanna.pitkanen@pp2.inet.fi Riitta Pohjasniemi riitta.pohjasniemi@gmail.com Pia Pyykkinen pyykkinen@gmail.com Annemari Sipilä annemari.sipila@gmail.com Birgitta Sipilä birgitta.sipila@gmail.com

2 Kevätpäivät Turengissa Riitta Pohjasniemi Tänä vuonna Karjalaisen Nuorisoliiton Kevätpäivät järjestettiin huhtikuun lopulla Turengissa. Tapahtuman teemaksi oli valittu koti- ja ulkomaiset tanssit, joita tanssittiin työpajoissa. Tanssipitojen tansseja hiottiin Rami Melingin ja Pia Pyykkisen opastuksella. Karjalaiseen kyky-kilpailuun osallistuivat kuusi rohkeinta Rikurillojen tyttöä Mitä sie sittanen siriset -laululla. Voiton ja siten I- palkinnon sai nuori pianisti Ilmari Liikkanen, joka tulkitsi vauhdikkaasti pianolla Säkkijärven polkan. Viikonlopun aikana koettiin jännittäviä hetkiä. Vuosittaiseen kansantanssiryhmien luokitukseen osallistui 26 ryhmää eri puolilta Suomea. Neljä ryhmistä ylsi ylimpään eli mestaruusluokkaan. Yksi ryhmistä oli Pian ohjaama Usva, joka valittiin liiton edustajaksi Folklandialle vuonna Ryhmän taito ja ilo tanssia yhdessä välittyi yleisölle. Toinen ryhmistämme, Annemari Sipilän ja Riitta Pohjasniemen ohjaama Rikurillat, pääsi vuotiaiden sarjassa valioluokkaan. Erikoismaininnan sai muusikkomme Marika Löytty, joka piti huolen ryhmästä esityksen aikana ei vain soittanut, vaan oli tarkkana ja tuki ryhmän tanssia erinomaisesti. Rikurillojen oma esitys on ohi nyt on aika jännittää ja ihailla Usvan esitystä. Tasokkaista esityksistä päästiin sitten nauttimaan sunnuntaina. Rikurillojen pääsy esiintymään pani ryhmän innostuneesti harjoittelemaan. Niinpä pääjuhlassa nähtiinkin uudistunut esitys, jossa tuomareiden arvioinneista oli otettu oppia. Valioluokkaan pääsy oli mieluisa yllätys Rikurilloille, sillä olihan ryhmässä muutama ensikertalainen, joilla ei aiempaa katselmuskokemusta ollut. Sivu 2(10)

3 Toukotansseja vietettiin Hyvinkäällä nyt jo kolmannen kerran. Hyvinkään Kansantanssijat järjesti yhdessä Kansantanssinuorten Liiton kanssa lasten ja nuorten toimintapäivän eli ToukoTanssit lauantaina Päivä sisälsi muun muassa työpajoja, Kansantanssinuorten Liiton 30-vuotiskonsertin sekä yhteisen illanvieton. Koko päivä, aamusta iltaan, oli täynnä huisketta ja hyörinää. Päivä lähti liikkeelle työpajoilla. Heti aamusta lapset ja nuoret pääsivät opettelemaan karjalanpiirakoiden rypytystä Hyvinkään Karjala-Seuran opastuksella. Pajaan oli paikoin jopa tunkua, kun innokkaita leipojia riitti jonoksi asti. Samaan aikaan pyöri korttipaja, jossa lapset ja nuoret tekivät onnittelukortteja Kansantanssinuorten Liiton 30- vuotispäivien kunniaksi. Korteista koottiin lopuksi upea kansio, joka annettiin Kansantanssinuorten Liitolle muistoksi. Peukaloiset vauhdissa, ohjaajina Siru Inkinen ja Meri Liimatainen, säestäjänä Marika Löytty. Poiketen aikaisemmista Toukotansseista, tällä kertaa ei järjestettykään kansantanssikatselmusta, vaan juhlittiin Kansantanssinuorten Liiton 30-vuotispäiviä juhlakonsertin merkeissä. Turun Kansantanssin Ystävien ja Hyvinkään Kansantanssijoiden lasten ja nuorten ryhmät esittelivät taitojaan vuosijuhlien kunniaksi. Konsertissa huomioitiin myös ansioituneita. Pitkäaikainen pääohjaaja Sinikka Mäkelä nimettiin KTNL:n uudeksi kunniajäseneksi. Juhlassa jaettiin myös seitsemän kultaista ansiomerkkiä ja Riitta Pohjasniemi Hyvinkäältä oli yksi näistä onnellisista. Pikkuruisten ryhmä esiintymässä, ohjaajina Saara Eerikäinen ja Pia Pyykkinen, säestäjä Marika Löytty. Hanna Heinonen ja Erja Askolin KTNL:sta ojentavat Vuoden ohjaaja palkinnon Krista Kallioperälle kunniakirja sekä kiertopalkintona toimivan leipälapion. Sivu 3(10)

4 KTNL:n uusin kunniajäsen, Sinikka Mäkelä pitää kiitospuhetta. Omat ryhmämme, Pikkuruiset, Rikurillat ja Usva, olivat ehtineet käydä ottamassa tuntumaa esiintymiseen jo torilla. Pikkuruisten sateenvarjot meinasivat varastaa shown lähtemällä lentoon tuulenpuuskan yllättäessä. Kuvassa paikalla olleet kultaisen kunniamerkin saaneet: Eila Ulenius, Riitta Pohjasniemi, Tuija Koskinen, Tarja Partanen ja Riitta Kangas. Konsertin jälkeen iltapäivää jatkettiin työpajojen merkeissä. Työpajoja oli laidasta laitaan. Soittopaja osoittautui suosituksi. Pajassa soitettiin muun muassa kanteleilla, viuluilla, triangeleilla, marakasseilla ja kapuloilla. Myös muut pääsivät nauttimaan soittopajojen tuotoksista, kun soittopajalaiset päättivät yllättää ja esittää aikaansaannoksiaan aulaan kokoontuneelle yleisölle. Nikkarointipajassa tehtiin perinteiseen tapaan linnunpönttöjä. Rakentamisen lisäksi olivat pajavastaavat järjestäneet tietoa eri linnuista ja muusta asiaan liittyvästä. FolkJam-pajassa tuli hiki pintaan, mutta onneksi kohta oli jälleen tarjolla syötävää. Tarjoilu pelasi sujuvasti keittiön ja ruokalan puolella ja päivällisellä kaikki saivat täytekakkua jälkiruoaksi. Keskittyneitä soittopajalaisia: Annika, Sanna, Anni, Julia ja Alina. Päivä huipentui Kansantanssinuorten Liiton järjestämään illanviettoon, jossa tanssittiin ja leikittiin porukalla hyvässä hengessä. Sivusta seuranneena täytyy todeta, että lapsilla ja nuorilla riitti loppuun asti virtaa, vaikka pitkä päivä oli takana. Nikkarointipajassa ahkeroitiin ja tuloksena monta oli linnunpönttöä. Mukavaa oli, kiitokset kaikille mukana olleille! - Annemari Sipilä Sivu 4(10)

5 Kalev ja Kalevi kohtasivat Tampereella Riitta Pohjasniemi ja Birgitta Sipilä Suomalais-virolaista tanssijuhlaa Tanssipitoja vietettiin Tampereella keskiviikosta alkaen ja sunnuntaina tapahtuma huipentui Ratinan stadionille. Kaksi tuntia kestäneeseen Velisinfonia-esitykseen osallistui noin 4500 eri-ikäistä suomalaista ja virolaista kansantanssijaa ja lukuisia kansanmuusikoita. Velisinfonia oli suurin Suomessa nähty kokonainen tanssiteos - se peilasi veljeskansojen ystävyyttä ja samankaltaisuutta. Velisinfonia koostui seitsemästä erillisestä kohtauksesta, joissa huudettiin merelle, rakennettiin siltaa, taivuttiin suomalaisen tangon tahtiin, käytiin kielikylvyssä ja vihdottiin saunan löylyissä ja päädyttiin kaikkien tanssijoiden yhteiseen finaaliin. Teoksen keskiössä olivat Suomen Kalevi Eero Hietanen ja Viron Kalev Ants Kari. Velisinfonian konseptista, koreografioista ja ohjauksesta vastasivat taiteelliset johtajat Petri Kauppinen Suomesta ja Kalev Järvela Virosta. Mukana oli myös muita koreografeja, muusikoita ja laulajia sekä Suomesta että Virosta. Musiikin sovituksista ja sävellyksistä vastasi Jari Komulainen. Lavastus ja visualisointi olivat Minna Kauhasen käsialaa. Viron Kalev (Ants Kari) ja Suomen Kalevi (Eero Hietanen) lähtivät etsimään naista itselleen ja mitä löysivätkään? Oh, need imelised naised! Oi nuo ihanat naiset. Tanssipidoissa oli mukana Hyvinkään Kansantanssijoiden kolmesta eri ryhmästä Rikurilloista, Usvasta ja Piiringistä koostuva joukko sekä liki kolmekymmenpäinen huoltaja- ja kannustusjoukko. Tapahtumassa assistenttina toiminut Pia Pyykkinen ja muut ohjaajat saivat kiitosta pääkoreografilta juhlan jälkeen. Kuukausien ja viime päivien aikana tehty talkootyö sai arvoisensa päätöksen. Juhlan aikana Velisinfonia muuttui Vesisinfoniaksi. Sade kasteli puvut tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Viron presidentti Toomas Ilveksen puheiden aikana, mutta sitä iloisempi ja riehakkaampi oli loppumarssi kentältä poistuttaessa yleisön raikuvien aplodien tahdittamina. Sillan rakentaminen käynnissä miesten ja poikien toimesta. Sivu 5(10)

6 Rankkojen ja pitkien harjoitusten jälkeen väsytti, mutta ehdittiinpä tavata tuttuja, nähdä hienoja esityksiä, tanssia ja viettää aikaa yhdessäkin! Suomen ja Viron yhteisiä Tanssipitoja vietettiin vuonna 2000 Helsingissä ja vuonna 2005 Tartossa. Virossa omia tanssijuhlia on vietetty sen sijaan jo vuodesta se kuitenkin kannatti. Oltiin saatu kokea jotain sellaista, mitä ennen ei oltu nähty. Koko päivän kestäneet treenit paahteisella stadionillakin unohtuivat hetkessä. Osa Hyvinkään tanssijoista oli mukana ensimmäistä kertaa näin isossa kenttäohjelmassa ja osalle nämä olivat jo kolmannet Tanssipidot. Koko talvi oltiin harjoiteltu useina iltoina viikossa ja viikonloppuisinkin. Parin tunnin jälkeen kaikki oli ohi. Kaikkien mielestä Suomalaiset miehet löyly-tanssissa. Kuvassa tanssijat Elsa Halme, Saara Eerikäinen, Tuija Solonen, Siru Inkinen, Meri Liimatainen, Sanna Jussila, Annika Ahonen, Kai Karvonen, Riku Inkinen, Veikko ja Eero Karvonen valmiina Tanssipitojen pääjuhlaan ohjaajiensa Riitta Pohjasniemen, Annemari ja Birgitta Sipilän johdolla. Mukana olivat myös kuvasta puuttuneet Marjaana Pokkinen ja Julia Nurmi. Sivu 6(10)

7 Nyt on kultaisen ansiomerkin aika! Hanna Pitkänen Riitta Pohjasniemi on jo vuosikymmeniä vienyt vunukkaryhmiään Kansantanssinuorten Liiton (KTNL) kesäjuhlille ja muihin tapahtumiin. Kuten Tanskassa Barnlekissa, missä hän veti illanvietonkin koko porukalle, kun hänet valittiin KTNL:n vuoden ohjaajaksi vuonna Riitta on lisäksi vienyt perinnetietoutta eteenpäin pitämällä tanhumerkkikerhoa. Nyt KTNL onkin muistanut Riittaa tästä kaikesta kultaisella ansiomerkillä. Ansaitakseen sen, on vaikutettava valtakunnan tasolla. "Olin otettu, sillä kaikilla muilla on takanaan pitkä ura. Vieressäni seisonut Eila kertoi aloittaneensa samana vuonna kuin minä synnyin ja siitä on jo kauan", kertoi Riitta tunnelmistaan. Riitan lisäksi kultaisen ansiomerkin saivat kuusi muuta. Ensin oli halu tanssia. Riitta kävi useana iltana viikossa tanssimassa, tapasi ihmisiä ja lähti heidän houkutteleminaan mukaan Hyvinkään kansantanssijat ry:n toimintaan. Esiintymiset olivat mukavia ja oli kiva tehdä yhdessä jotain. Riitta löysi itsensä pian hallituksesta, toimi apuemäntänä ja ohjaajana. "Olin niin innoissani, että työkin tuntui haittaavan harrastusta", kuvaili Riitta. Ja harrastusta on jatkunut jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Riitan mieskin löytyi kansantanssijoista. Työssään päiväkodissa Riitta on hyödyntänyt harrastustaan juhlissa ja muussa toiminnassa. Ensimmäinen kansantanssin ohjaus oli ohjaajakaverin Arin kanssa Ahjon kerhohuoneella, jonka paikalle nyt rakennetaan kerrostaloa ykköskorttelin tuntumaan. Aikaa tästä on tänä vuonna kulunut 30 vuotta. Riitta on ehtinyt ohjaamaan kansantanssia ja rivitanssia lapsille, nuorille ja aikuisille, sekä vetänyt ja suunnitellut juhlia ja illanviettoja. "Haimme tanssimaan ja jos ei osannut, kerroimme missä voi oppia." Riitta on ollut ahkerasti värväämässä poikia mukaan toimintaan naistentansseissa. Ennen ei ollut niin paljon muita vaihtoehtoja, kuten nyt on tanssikouluja joka puolella. Aktiivisia kansantanssiharrastajia Hyvinkään kansantanssijat ry:ssä oli ennen yli 300. Lapsiryhmiä oli ympäri kaupunkia ja niihin pyrittiin, koska kaikki eivät mahtuneet. Nimet luettiin harjoituspaikan ikkunassa olevasta tiedotteesta. Ryhmät kilpailivat keskenään, ketkä pääsevät edustamaan seuraa muualle, kun nykyään kilpaillaan osallistujista, jotka saadaan lähtemään reissuun. Muistoja riittää mm. matkoilta Suomessa, Pohjoismaissa, Virossa ja kaupungin edustusmatkoilla Unkarissa. Matkoilla on päässyt näkemään sellaista ja käymään sellaisissa paikoissa, mihin tavallinen turisti ei pääsisi. On paljon muistoja juhlista ja kursseilta sekä esityksistä, joihin oli panostettu ja harjoiteltu ne tekivät väsyneeksi mutta onnelliseksi. Illanvietto viime vuoden Barnlekissa jäi Riitalle mieleen, kun väkeä oli varmasti tuhat. "Minä vedin sen. Poloneesi kesti ja kesti, kun en tiennyt miten lopettaa. No, ensimmäiseksi kerraksi se meni ihan ok", muisteli Riitta. Riitta on ehtinyt tehdä neljä kansallispukua, joihin osaan on kutonut kankaatkin itse. Parit tanhukengätkin kertoi yhdessä muiden kanssa kurssilla tehneensä. Sivu 7(10)

8 Saara Eerikäinen vuoden tanhuuja Pia Pyykkinen Saara Eerikäinen valittiin keväällä vuoden Hyvinkään Kansantanssijoiden vuoden tanhuajaksi. Saara on melkein 18- vuotias nuori lukiolainen, joka harrastaa kansantanssia. Tämän jutun piti olla kysymys-vastaus-tyyppinen juttu hänestä, mutta sitten tuli mutkia matkaan ja kirjoitinkin ihan omiani kokonaan. Eli jos joku fakta menee väärin, niin minua saa syyttää. ohjaamme yhdessä. Saara on pienestä pitäen tanssinut, eli tanhuamisen saloihin tutustuttiin ensimmäisenä Kopposissa samoihin aikoihin kun koulukin aloitettiin. Ja siitä eteenpäin on harrastusta riittänyt. Tällä hetkellä Saara tanssii itse nuorten Usvaryhmässä sekä ohjaa yhdessä kanssani pienien naisten Pikkuruiset-ryhmää jo aika monetta vuotta. Eli vähintään kaksi iltaa viikossa menee tanssiessa. Saara on rauhallinen, järkevä, iloinen, innostunut ja vastuuntuntoinen, hänen kanssaan on helppo toimia, sovittu pitää ja hommat otetaan tosissaan. Saara tykkää itse tanssista paljon. Hän harjoittelee tosissaan, haluaa tulla paremmaksi tanssijaksi. Koskaan ei sano harjoituksissa, että ei otettaisi yhtä kertaa vielä uudelleen vaikka tylsiä toistoja olisi jo liian monta takana. Perusharjoitukset hän tekee nurisematta ja hikoilee reilusti kun sen aika on. Ohjaajana Saara on pidetty, pikkutytöt lähes palvovat Saaraa. Hän on se esikuva nuoremmille, jonka perässä tullaan ja jota ihaillen matkitaan. Saara on kasvanut paikalleen ohjaajaksi rauhassa, ensi alkuun apuohjaajana ja nykyään kyllä ihan "pelkkänä" ohjaajana ilman apu-liitettä. Kansantanssi on sosiaalista toimintaa yhdessä muiden kanssa. Saara on luonnostaan sosiaalinen ja hienosti ottaa koko ryhmän ja sen yksilöt huomioon. Hän on myös luonut jo nuorella iällä suhteet naapuriryhmiin ja heidän tanssijoihin. Minä olen tuntenut Saaran jo aika kauan, ihan hänen tanssiuransa alusta lähtien, ensin olin hänen ohjaajana ja nykyään myös Jos kaikki pitäisi laittaa yhteen sanaan, niin Saara on "mallioppilas" positiivisessa merkityksessä kaikelle kansantanssille. On hienoa saada tehdä kansantanssia yhdessä hänen kanssaan. Sivu 8(10)

9 Kuka se oli? palsta Hanna Pitkänen, Vuoden tulokas Birgitta Sipilä Onneksi olkoon, sinut valittiin Vuoden tulokkaaksi kerrotko hieman itsestäsi! Missä ja milloin olet syntynyt, horroskooppimerkkisi? - Synnyin kaksoissiskoni kanssa Hyvinkäällä vuonna 1984, 1.1. niin että minusta tuli vielä kauris. Ketä kuuluu perheeseesi? - Minun lisäksi perheeseeni kuuluu mieheni Jukka, lapset Topias 8, Santeri 7 ja Emmakoira 10 vuotta. Milloin ja miten innostuit rivitanssista? - Kummitäti houkutteli ensin sukulaisia opettelemaan rivitansseja, keväällä Harjoittelimme äidin ja tätien kanssa joitain rivitansseja opetusvideoilta ja Jorma Leitzingerin kirjasta kerran viikossa olohuoneessa. Sitten mummoni bongasi sen viime syksyn rivitanssin alkeiskurssin, jolle tuli suostuttua mukaan tätien, siskon ja mummonkin kanssa. Kurssin jälkeen halusin hitusen lisää haastetta ja lähdin kokeilemaan LineWeaversien ryhmää. Innostuit myös ohjaamaan rivitanssin alkeiskurssia? Miltä se on tuntunut? - Oikeastaan olen vähän niin kuin ajautunut kotosalla aina hyvän muistin ja kielitaidon ansiosta vetämään muita. Lisäksi kun vastaan on tullut tosi kiva tanssi ja musiikki, sitä on kova halu päästä opettamaan jollekin. Niinpä kun Birgitta kysyi, haluaisinko ohjata kevään 2012 alkeiskurssin, ajattelin että sitä täytyy kokeilla. Ja olihan se kivaa. Mitä teet työksesi? - Olen kirjanpitäjänä tilitoimistossa Nurmijärvellä. Onko sinulla muita harrastuksia? - Olen kotizumbaaja. Varustettu pakkomielteellä opetella ne mahdottomiltakin näyttävät liikkeet. Ja jos ei heti suju, sekin on hauskaa! Jonkin verran lenkkeily, kun on koirakin. Mutta tanssia olen aina halunnut. Mikä on parasta rivitanssissa? Entä hauskin/ihanin rivitanssi? - Ihana yllätys rivitanssissa on monipuolisuus ja vaihtelu. Eri musiikkityyleihin liittyvä tunne! Joukolla tanssiminen ja muiden mukaan saaminen. Eihän me olla tanssittu, kun vain ihania tansseja. Gambling Man, The Bongo Song, The Flute, Say It, Lollipop, Jo N Jo Tango ja Hanna valmistautuu ensimmäiseen rivitanssiesitykseen, tukena Leena ja Riitta. voisin kirjoittaa tähän pitkän listan. Syksyn alkeiskurssillekin on tulossa tosi kivoja tansseja. Mitä muuta haluaisit kertoa Tikkuristin lukijoille? - Kun kerron vanhalle tutulle harrastavani rivitanssia, reaktioita on ollut kahdenlaisia. Joko käsitys rivitanssista on pelkkä irlantilainen Riverdance tai pelkkä amerikkalainen Country. Eivät voi uskoa näitä samalle kurssille. Joidenkin mielestä sen on tosi yksinkertaista ja helppoa ja joidenkin mielestä se on huvittavaa. Täytyy tunnustaa, etten itsekään ennen tiennyt mitä se on. Onkohan tuolla jossain muitakin Hanna Pitkäsiä odottamassa rivitanssijaa, joka hänet löytäisi ja toisi kotiin :D Suomessa tuntuu kulkevan moni muukin asia muuta maailmaa jäljessä. Pikakysymykset: Lempiruoka ja juoma? - Oma kotiruoka, lihapullat. Kahvi Mikä makeinen sopii suuhusi? - Suklaa. Jäätelö, kinuskikastike ja pähkinät. Tässähän ihan vesi herahtaa kielelle. Lempi-tv-ohjelma?- True Blood, Täydelliset naiset ja 24 Elokuva?- Twilight; Kukka?- Neilikka Väri?- Oliivi Maalla vai kaupungissa?- Maalla Järvi vai meri?-. Järvi Joulu vai juhannus?- Joulu Päätelmä: Houkutellaan siis kaikki muutkin Hanna Pitkäset rivitanssitunnille, kotiin ;) Sivu 9(10)

10 Synttärionnitteluja! Annika Ahonen 16v Meri Liimatainen 15v Saara Eerikäinen 18v Alina Poutiainen 13v Elsa Halme 17v Iines Rämä 7v Sanna Jussila 14v Sofi Saarinen 7v Anni Karppila 13v Sami Solonen 5v Eero Karvonen 16v Emilia Virkkala 7v Minja Laurila 5v Janna Hämäläinen 7v. TAPAHTUMAKALENTERI (linkkeineen) AIKA TAPAHTUMA JÄRJESTÄJÄ Hyvinkään Elojuhlat EVENTEAM OY Rivitanssiohjaajien ideapäivät, Jyväskylä SRO 1.9. Ohjelmistokurssi, aik. ohjelmat, Hämeenlinna SKY&KTNL 2.9. Ohjelmistokurssi, lasten ja nuorten ohj., Hlinna SKY&KTNL 6.9. Puvusto auki HKT Nuorten leiri, Hamina KN Ohjelmistokurssi, Hyvinkää KN Puvusto auki HKT DÄÄNS-leiri, Mikkeli SNL Kamoon Buutsit Kumoon, Levi Ari Ahrapalo & Kumpp Hollo ja Martta, Hollola Hollolan nuorisoseura LineWeavers 10 vuotta, HKT - rivitanssia jokaiseen makuun, Järj.talo marraskuu Yhdistyksen vaalikokous Kaupungin kellari 24./ Vaalikokouskurssi, SKY:n ja KTNL:n kokoukset paikka avoin Kuusijuhla ja nuorten ja aikuisten pikkujoulu, HKT Järjestötalo Jouluaaton esiintyminen Palvelukeskus Åvik HKT KN KTNL PMK PKN SKY SRO Hyvinkään Kansantanssijat ry Karjalainen Nuorisoliitto ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta Pääkaupungin Karjalaiset Nuoret ry Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Suomen Rivitanssinohjaajat ry Sivu 10(10)

Vaalikokouksessa hyväksyttiin. uusi puheenjohtaja. Miten villasukat, kamera ja liitoorava. ohjaamiseen? s. 8-9

Vaalikokouksessa hyväksyttiin. uusi puheenjohtaja. Miten villasukat, kamera ja liitoorava. ohjaamiseen? s. 8-9 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Kahdeksas vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 3 / 2013 Vaalikokouksessa hyväksyttiin uudet säännöt ja valittiin uusi puheenjohtaja Sivulla 5 kerrotaan mitä

Lisätiedot

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus?

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus? KARJALAINEN NUORISOLIITTO KANSANTANSSILUOKITTELU 2013 TULOKSET YLEISARVIOT VUNUKAT JA NUORET Yleispalaute - pienistä - 14 vuotiaisiin Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Jussi Nurmi. Vuosikokoustunnelmia Sanna Husu, Pia Pyykkinen ja Sari Saarenmaa

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Jussi Nurmi. Vuosikokoustunnelmia Sanna Husu, Pia Pyykkinen ja Sari Saarenmaa TIKKURISTI 26.3.2007 Toinen vuosikerta, numero 1 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys Sisällys... 1 Vuosikokoustunnelmia... 1 Heinäkuun päivä... 2 Kuka

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin?

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Yhteensä 25 teatteri- ja musiikkiesitystä (9800 euroa) Kirjakassit (1000 euroa) Kirjakasseissa

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

Sisällys 1 Muistelua vuosien takaa. 3 Pääkirjoitus. 1 Tunnelmia juhlasta. 4

Sisällys 1 Muistelua vuosien takaa. 3 Pääkirjoitus. 1 Tunnelmia juhlasta. 4 TIKKURISTI Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Hyvinkään Kansantan ssijat ry 35 vuotta 19 74-2 009 Juhlanumero Sisällys 1 Muistelua vuosien takaa. 3 Pääkirjoitus.

Lisätiedot

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA Sanasto ja lämmittely ALIAS: valitse listasta sana ja selitä se. Muut arvaavat. MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2014

Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2014 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2014 Pääkirjoitus Pia Pyykkinen 40 vuotta eloa ja iloa Hyvinkään Kansantanssijat on tänä vuonna 40 vuotta

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Harjoittelevat ryhmät syksyllä 2011

Harjoittelevat ryhmät syksyllä 2011 15. 10. 201 1 TIKKURISTI K u u des vuosikerta, n u mero 3 Hyvinkään Kansantanssijat ry, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys: Pääkirjoitus 1 Barnlek, Skive 5 Harjoittelevat ryhmät 1 Europeade, Tartto

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta.

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Nuoria Somettaa Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Vastaajien ikävuosien keskiarvo on 14 vuotta. Vastaajien ikäjakauma 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 17 17 18 18 19 20 20 10 10 10 11 11

Lisätiedot

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

Pääkirjoitus Kalevi Pohjasniemi

Pääkirjoitus Kalevi Pohjasniemi TIKKURISTI 21.12.2006 Ensimmäinen vuosikerta, numero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys Sisällys... 1 Lehti on nyt TIKKURISTI... 1 Vaalikokoustunnelmia...

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika %

201 vastausta. Tiivistelmä. Sukupuoli. Ikä. 1) Käytän Nuorisotiloja. Tyttö % Poika % 201 vastausta Tiivistelmä Sukupuoli Tyttö 100 50 % Poika 101 50 % Ikä 6lk 23 11 % 7lk 38 19 % 8lk 44 22 % 9lk 52 26 % Lukio/ammattikoulu 36 18 % Olen vanhempi kuin edelliset vastausvaihtoehdot 8 4 % 1)

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten iltapäivätoiminnasta

Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten iltapäivätoiminnasta Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten Syyskuun tervehdys Sää suosi syyskuussa ulkoilua. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme olemaan paljon ulkona leikkien ja pelaten. Tutustuttiin lähiluontoon

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy. Emmi Salo & Mervi Laaksonen

Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy. Emmi Salo & Mervi Laaksonen Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy Emmi Salo & Mervi Laaksonen Historiaa Tyttöjen tila sai alkunsa Tyttöprojekti Helmestä vuonna 2003, jossa koottiin tyttötyötä tekeviä tahoja yhteen ja

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan.

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Lämmittely Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Oletko samaa mieltä vai eri mieltä? Miksi? On tosi helppo saada suomalaisia ystäviä. Suomalaiset eivät käy missään vaan ovat aina

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä TIKKURISTI 3.3.2009 Neljäs vuo sikerta, numero 1 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys 1 Karjalaiset kesäjuhlat Tampereella 7 Pääkirjoitus 1 Pukunurkka

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ VARHAISKASVATUS VASTAUSPROSENTIT Määräaikaan mennessä asiakkaista 48,81 % vastasi kyselyyn Esiopetus20 % Päiväkoti 30% Perhepäivähoito 63%. PERHEIDEN JA PÄIVÄKODIN

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012 Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 11-12 Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä 4 lasta, joista palautui 25. Vastausprosentti muodostui siten 62,5%. Lasten kysely muodostui

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta Saarijärven Lossi 74/6 vuotta 25.3.2017 Saarijärven Lossi juhli syntymäpäiväänsä ravintola White Ladyssa Helsingissä lauantaina 25.3. 2017 aiheenaan edesmennyt näyttelijä Tarmo Manni. Seuraavat henkilöt

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan vuonna 2013 Sanna Husu

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan vuonna 2013 Sanna Husu 28.12.20 12 Seitsemäs vuo sike rta, numero 3 Hyvinkään Kansantanssijat ry, www.hyvinkaankansantanssijat.fi Sisällys Pääkirjoitus... 1 Jäsenmaksut pysyvät ennallaan vuonna 2013... 1 Ragni Reichardt, uusi

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

ILO- uutiset. Palokan. valloitetaan Turku Gymnaestrada-kenttäohjelmien harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi kesänä

ILO- uutiset. Palokan. valloitetaan Turku Gymnaestrada-kenttäohjelmien harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi kesänä Palokan ILO- Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje Syyskuu 2017 uutiset Klikkaamalla pääset suoraan uutiseen tai nettisivulle Katso lasten ryhmien vapaat paikat Kurssit: Bailamama9Months Pilates

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Pääkirjoitus Sanna Husu

Pääkirjoitus Sanna Husu TIKKURISTI 22.5.2007 Toinen vuosikerta, numero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys Kuopijoon, Kuopijoon... 1 Lineweavers Rivitanssijat... 4 Tanssia,

Lisätiedot

Hannan ja Miran kesätyö Varkauden nuorisopalveluilla Savonmäen nuorisotalolla 2012

Hannan ja Miran kesätyö Varkauden nuorisopalveluilla Savonmäen nuorisotalolla 2012 Hannan ja Miran kesätyö Varkauden nuorisopalveluilla Savonmäen nuorisotalolla 2012 he taisivat pitää vapaa-ajasta, jolloin pelattiin biljardia, pingistä ja Xbox:lla. Taikaleiri Ensimmäiset työpäivämme

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman:

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman: Vantaan Tanssiopiston jäsenkirje kevät 2016 10.3.2016/ toim. Tiina Jalkanen RIKKA ENSI-ILTA Marjaterttu Willman: Koreografiset työtapani pohjautuvat voimakkaasti liikkeeseen. Pyrin liikkeen kautta käsittelemään

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

Järjestökysely2015 Survey. Järjestökysely 2015

Järjestökysely2015 Survey. Järjestökysely 2015 1 / 10 15.9.2015 14:07 Järjestökysely2015 Järjestökysely 2015 Ensi vuonna aletaan työstää Karjalaisen Nuorisoliiton strategiaa vuosille 2017-2021. Siihen liittyen keräämme tietoja jäseniltämme tämän kyselyn

Lisätiedot

NAAMIOIDEN TAKAA -hanke. Auttaa vahvistamaan nuorten itsetuntoa.

NAAMIOIDEN TAKAA -hanke. Auttaa vahvistamaan nuorten itsetuntoa. NAAMIOIDEN TAKAA -hanke Auttaa vahvistamaan nuorten itsetuntoa. 2016 aloitimme Trust-projektin Vihdissa, jossa yksin tulleet turvapaikanhakijat ja suomalaiset nuoret kokoontuivat tutustumaan toisiinsa

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT:

NÄYTÖSKALENTERI SAITURIN JOULU REGINA & LEIBLIED REGINA YHTEISILLAT: SYKSY 2015 NÄYTÖSKALENTERI YHTEISILLAT: REGINA & LEIBLIED MANILLA (Manifesti): PE 4.9. klo 19 ensi-ilta SU 6.9. klo 19 MA 7.9. klo 19 Liput 36 / 33 / 21 ROVANIEMI / WILJAMI: TO 5.11. klo 19 PE 6.11. klo

Lisätiedot

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi Suomalainen työelämätietous Pikku-koto kurssi Työelämätietoutta - Suomalaisia pidetään ahkerasti työtä tekevänä kansana. - Erityisen haluttuja työntekijöitä tulee Pohjanmaalta. - Nykyisin Suomessa on paljon

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5

Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 3 / 2014 Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5 Pääkirjoitus Talkootyö

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu 5. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu 5. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU SAUNASEURA 1.10.2014 1/11 5. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU AIKA: Ti 9.9. - Su 14.9. 2014 PAIKKA: Pulmankijärvi, Nuorgam ja Pykeijä, Norja SaunaMafia ry:n jäsenten yksityinen vierailu Jouni Tetrin mökille Nuorgamin

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Friday, December 7, 2018 at 7:49:38 AM Eastern European Standard Time. Page 1 of 6 TULEVIA TAPAHTUMIA

Friday, December 7, 2018 at 7:49:38 AM Eastern European Standard Time. Page 1 of 6 TULEVIA TAPAHTUMIA Friday, December 7, 2018 at 7:49:38 AM Eastern European Standard Time Subject: FW: Viikkovies, 48 Date: Friday, 7 December 2018 at 7.48.19 Eastern European Standard Time From: Mari Hedberg To: Helsingin

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

VUOSIRAPORTTI Susanna Winter Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Suomen Mielenterveysseura. mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin

VUOSIRAPORTTI Susanna Winter Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Suomen Mielenterveysseura. mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin VUOSIRAPORTTI 2018 Susanna Winter Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Suomen Mielenterveysseura /kriisipuhelin Vuonna 2017 avioeroon päättyi 13 485 avioliittoa, hieman edellisvuotta vähemmän. (Tilastokeskus)

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Ruha Wolley Legendaarinen seura

Ruha Wolley Legendaarinen seura - 1 - - 2 - Ruha Wolley Legendaarinen seura Käsissäsi on juuri ilmestynyt Ruha Wolleyn kausijulkaisu. Tämän julkaisun avulla tehdään joka vuosi eteläpohjalaista lentopallohistoriaa, sillä ilman teitä tukijoita

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu!

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! Maximen kisakausi on edennyt jo yli puolen välin. Yleensä harrastesarjassa kilpaileva joukkue aloitti kisakautensa Caribia cupin sm-sarjassa. Tavoitteena olivat

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot