Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5"

Transkriptio

1 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta 3 / 2014 Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5

2 Pääkirjoitus Talkootyö kunniaan Paras tapa piristää itseään, on piristää jotakuta toista. Mark Twain Loppukesän voimain ponnistus on ollut puvuston remppa, josta voit lukea enemmän sivulta 7. Homman piti olla nopsa maalaus ja tavarat paikalleen, mutta arviot olivat etukäteen alakanttiin ja talkootunteja on tehty useita kymmeniä. Vaikka urakka olikin aiottua suurempi, sitä tehtiin hyvillä mielin. Tiedettiin, että siitä tulee hyvä ja ilahdutamme monia lopputuloksella. Seuraava voimain ponnistus meillä kaikilla on yhteinen juhlakonsertti Hyvinkääsalissa. Ennen kuin yleisö istuu paikoillaan ja tanssijat ovat verhoissa valmiina, on tehty suuri määrä töitä. Itsestään selvästi tulee ensimmäisenä mieleen harjoitukset. Tansseja on harjoiteltu, nidottu osia yhteen ja laulettu lauluja. Mutta se ei riitä, jo sitä ennen on tehty monta asiaa. On suunniteltu runko, mietitty yleisölle ja tanssijoille kiinnostavat tanssit, juontoja kirjoitettu, puvustus pohdittu, lavastus loihdittu, lippukarusellia pyöritelty, käsiohjelmaa koottu, videointi, valokuvaus, diakuvat, mikrofonit, levyt, valot kaikki vaativat osansa. Minä jo silmissäni näen mitä siellä lavalla tulee tapahtumaan ja elän sitä mielessäni. Minä tykkään, ja toivottavasti yleisö tykkää myös. Nyt on siis tuon puurtamisen aika. Tehdään hiukkasen töitä, jotta saadaan yleisölle mieluinen juttu aikaiseksi. Jos olet tulossa esiintyjäksi, tule iloisella mielellä harjoituksiin ja ole valmiina ylimääräiseen ponnistukseen tarvittaessa. Jos olet tulossa yleisöön, niin olethan jo hommannut lippusi, että varmasti mahdut mukaan! Hyvinkääsalissa tavataan! -pia Poimintoja tulevista 8.9., 15.9., ja Dia-illat puvustolla SKY:n ja KTNL:n ohjelmistokurssit Hämeenlinnassa alkaen Rivitanssin alkeiskurssin II-osa Talvisillan nuorisotalolla Konsertin yhteisharjoitus Hyvinkääsalissa v-juhlakonsertti Hyvinkääsalissa Aikuisten iltajuhla Ravintola Harlekiinissa Sääntömääräinen vaalikokous puvustolla -- Seuraava numero ilmestyy marraskuussa. Aineistojen viimeinen toimituspäivä on osoitteeseen Sivu 2 (10)

3 ELOA JA ILOA -JUHLAKONSERTTI Juhlasyksy on käsillä. Tämän ilmestyessä kaikki ryhmät ovat jo aloittaneet harjoitukset kesätauon jälkeen ja syksyn päätähtäin kaikilla on järjestettävä seuran 40v-juhlakonsertti. Eloa ja iloa - 40 vuotta kansantanssia Hyvinkäällä, on läpileikkaus seuramme historiasta. Haluamme kertoa isolle yleisölle mitä olemme tanssineet, missä olemme reissanneet, ketkä ovat tehneet ja mitä siitä on tullut. Harjoitukset Ryhmien omien harjoitusten lisäksi on yhteisharjoituksia: Menuettia ja polskaa harjoitellaan Hakalassa sunnuntaisin kello 16-17, kello ja kello Konsertin yhteisharjoitus kello alkaen Hyvinkääsalissa. Konserttipäivänä varaudu olemaan paikalla kello Konserttiliput Lippuja konserttiin saa Lippupalvelusta tai seuran jäseniltä. Lippujen hinnat seuran jäseniltä ostettuna: aikuisten lippu 15 ja alle 16v. 10. Lippupalvelusta ostettuna hintaan lisätään Lippupalvelun toimitusmaksu 2,50 /lippu. Lipun hinta sisältää väliaikatarjoilun (kahvi/tee, leivos). Alle 3-vuotiaat sylilapset pääsevät sisään maksutta, jos istuvat sylissä. Jos alle 3-vuotiaalle halutaan varata oma istumapaikka, tulee hänelle lunastaa alle 16-vuotiaiden lippu. Iltakekkerit Ravintola Harlekiinissa kello 19:00 Iltakekkerit on tarkoitettu kaikille aikuisille jäsenillemme, entisille sellaisille, vanhemmille, puolisoille, jokaiselle, joka tuntee kuuluvaisuutta tähän seuraan. Iltajuhlaan on 5 pääsymaksu ja jos haluaa syödä, maksaa illalliskortti 25. Ilmoittautumiset ja illalliskorttivaraukset torstaihin mennessä sähköpostitse Lisätietoja juhlapäivästä juhlatoimikunnan pj. DIA-ILLAT PUVUSTOLLA Syyskuussa puvustolla katsotaan vanhoja reissudioja vuosilta Tule mukaan katsomaan löytyykö kuvista tuttuja! Dia-illat alkavat kello Maanantaina 8.9. katsotaan kuvat Nizzan (197x), Istanbulin (1984) ja Saarenmaan (1992) reissuilta. Ma Saksa (1975) Kaustinen (1980), Puola Ma Espanja (1986), Turkki, Turkkilaiset Hyvinkäällä (1985) Ma Japani (1991) Lisätietoja Jussi Nurmelta Sivu 3 (10)

4 TUPLASYNTTÄRIT KIRJASTOAUKIOLLA Sanna Husu Hyvinkään kirjastoaukiolla vietettiin tuplasynttäreitä 5.8. Juhlimme sekä säestäjäämme Antero Vileniusta että suomalaista kansallispukua. Virallisesti Antero juhli 50v-syntymäpäiviään jo huhtikuussa ja annoimme hänelle lahjaksi vielä toiset juhlat. Juhlapäiväksi valikoitui 5.8., jota pidetään suomalaisen kansallispuvun syntymäpäivänä, niinpä Anteroa juhlittiin kansallispukujen tuuletuspiknikin merkeissä. Piknikkiin osallistuvia oli pyydetty pukeutumaan kansallispukuun tai feresiin. Myös kansallispukujen eri osien yhdistäminen muihin vaatteisiin oli sallittua. Taisi helteisellä säällä olla jotain tekemistä sen kanssa, että moni oli päätynyt yhdistelmäasuun. Sivu 4 (10) Antero oli autuaan tietämätön mitä hänelle oli suunniteltu. Kultaiset noutajat saapuivat Anteron kotiovelle hieman ennen iltakuutta ja sitoivat hänen silmät. Me muut olimme sillä aikaa kokoontuneet kirjastoaukiolle ja odotimme päivänsankaria saapuvaksi. Antero talutettiin piirin keskelle, lauloimme hänelle syntymäpäivälaulun ja vasta sitten oli lupa ottaa side silmiltä. Silminnähden Antero ilahtui, kun hänelle paljastui ketkä kaikki olivat saapuneet häntä juhlimaan. Paikalla oli sekalainen joukko niin vanhoja kuin nykyisiäkin tanhukavereita. Ilta sujui piknik-eväitä nauttien, kuulumisia vaihtaen ja pääsimmepä tanssimaankin, kun Antero ja Marika olivat ottaneet haitarit mukaan. Hyvin muistuivat Repolaisen vuorot kaikkien mieleen ja lisäksi tanssittiin Lintu lensi oksalle. Tämä oli Hyvinkään ensimmäinen virallinen kansallispukujen tuuletuspiknik, mutta päätimme, ettei se suinkaan jää viimeiseksi. Ensi vuonna tuuletellaan uudestaan, eli laita muistiin ! INFONURKKA: Kansallispukujen tuuletuspäiviä järjestetään elokuun alussa ympäri Suomea, sillä 5.8. on nimetty kansallispuvun syntymäpäiväksi. Tämä juontaa juurensa siitä, että Venäjän keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna vierailivat Lappeenrannassa. Vierailun yhteydessä keisarinnalle annettiin Suomen naisten lahjana soutuvene, jonka juhlapaikalle souti kahdeksan kansallispukuihin pukeutunutta naista. Soutajien puvut edustivat Suomen eri säätyjä ja maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansallispukujen julkinen esiintyminen ja siitä alkoi kansallispukuharrastuksen kukoistus. Ensimmäinen kansallispukujen tuuletuspäivä pidettiin Imatralla ja sen jälkeen tapa on levinnyt nopeasti ympäri Suomea.

5 Piknikin lomassa Tikkuristin toimitus haastatteli Anteroa. Milloin ja miksi tulit mukaan Hyvinkään Kansantanssijoihin? - Tulin mukaan syksyllä 1985 Hyvinkään Sanomissa olleen lehtijutun perusteella, jossa mainittiin, että ryhmä tarvitsisi uutta säestäjää. Olin sitä ennen säestänyt ryhmiä Mäntsälässä ja Järvenpäässä. Ensimmäinen ryhmä jota säestin oli Tanhutytöt. Siitä siirryin melko pian aikuisryhmään. Mitä tämä harrastus on sinulle antanut? - Tämän harrastuksen myötä olen tutustunut moniin mukaviin ihmisiin ja päässyt matkustelemaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Mainitse yksi ikimuistoinen hetki/kokemus/reissu vuosien varrelta. - Mieleenpainuvin matkoista on varmaankin Espanjan matka 1986, koska en sitä ennen ollut edes noussut lentokoneeseen. Heti menomatkalla oli hanuri ottanut lennolla sen verran osumaa, että bassopuolen kaikki sointunäppäimet olivat painuneet sisään. Sen kuntoon saaminen Kataloniassa olikin oma seikkailunsa. Mikä on mukavin tanhu säestää ja miksi? - Säestäjän kannalta mukavin sävelmä ainakin Tanhuvakkaa muistellen on Ruotsinkatrilli Sahalahdelta, koska siinä on mielekäs melodia. Onko sinulla säestäjänä jotain terveisiä tanssijoille? - Säestäjän terveisinä tanssijoille voisin lainata Spede Pasasta: "pääasia että on kivaa". Silloin tulee lähdettyä harrastamaan ja hauskuus näkyy varmasti myös yleisölle. Sivu 5 (10)

6 RYHMIEN HARJOITUSAJAT Ryhmä Harjoitusaika Harjoituspaikka Ohjaaja(t) Peukaloiset (5-8v.) Tiistai kello Suhina (9-11v.) Tiistai kello Usva (edistyneet nuoret) kello Sunnuntai Piirinki (aikuiset) Torstai kello Jäähdyttelijät (yli 60v.) Tiistai kello LineWeavers, aikuisten rivitanssiryhmä kello Tiistai Hakalan nuorisotalo Martin monitoimisali Hakalan nuorisotalo Hakalan nuorisotalo Martin monitoimisali Hakalan nuorisotalo Siru Inkinen ja Meri Liimatainen, Elsa Halme ja Meri Liimatainen Birgitta Sipilä Birgitta Sipilä RIVITANSSIN ALKEISKURSSI Syksyllä järjestetään taas tuttuun tapaan rivitanssin alkeiskurssi. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ohjaaja Hanna Pitkäselle tai ). EloFolkJam on suomalainen tanssiliikuntamuoto, jonka parissa pääsee kokemaan tanssin yhteisöllisyyttä ja iloa. Kotimaiseen tanssiin pohjautuva liikuntamuoto on tarkoitettu kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. Tunnit sisältävät sekä reipasta ja mukaansa tempaavaa menoa että rauhallista tunnelmointia. Jokainen osallistuja liikkuu omista lähtökohdistaan itseään haastaen. Tule mukaan yksin tai yhdessä, paria ei tarvita! Aika: Torstaisin kello 15-16, alkaen (syyslomalla ei tuntia) Paikka: Hyvinkään Tanssiopisto, Kauppalankatu 3-5 Hinta: 6 /kerta tai 65 /koko syksy. Jäseniltä 4 /kerta tai 40 /koko syksy. Maksu käteisellä ohjaajalle. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: EloFolkJam -ohjaaja Mervi Kollanus UUDET SÄÄNNÖT Hyvinkään Kansantanssijoiden uusitut säännöt on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin Pääasiassa sääntöjä hieman stilisoitiin ja päivitettiin vastaamaan nykyaikaa. Suurimmat muutokset ovat lapsijäsenen ikärajan muutos ja kevään vuosikokouksen ajankohta. Nyt lapsijäsen on alle 16- vuotias kuten useimmilla keskusjärjestöilläkin (ennen ikäraja oli 15v.). Kevään vuosikokous täytyi vanhojen sääntöjen mukaan pitää helmikuun loppuun mennessä, nyt aikaa kokouksen pitämiseen on huhtikuun loppuun asti. Uusitut säännöt löytyvät kotisivuilta. Sivu 6 (10) VAALIKOKOUS Hyvinkään Kansantanssijat ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään puvustolla keskiviikkona kello Kokouksen alussa kahvitarjoilu. Tervetuloa! Hallitus

7 PUVUSTON UUSI ILME Seuramme puvusto on ollut Wanhalla Villatehtaalla reilut 20 vuotta. Vuosien mittaan on tavaraa kertynyt ja aina silloin tällöin olemme pohtineet muuttoa toisaalle. Parempaa tilaa ei ole tullut vastaan ja loppujen lopuksi päädyttiin jäämään siihen missä ollaan ja remonttiin. Urakan piti olla helppo ja nopeasti ohi, mutta sitä se ei suinkaan ollut. Talkootunteja kertyi kaikkiaan noin 160, mikä pitää sisällään vain puvustolla tehdyn työn. Sen lisäksi pesukone on pyörinyt monta kierrosta, kun kaikki puvuston vaatteet kansallispukujen villaosia lukuun ottamatta on pesty. Pestävää pyykkiä kertyi liki 30 koneellista! Remontin aluksi KAIKKI kannettiin väliaikaisiin tiloihin. Sitten otettiin pensselit käteen ja katto, seinät ja lattia saivat uuden maalikerroksen. Jo valkoiset seinät ja harmaa lattia kirkastivat tilaa. Entinen tunkkainen koppero olikin iso ja valoisa! Seuraavaksi porattiin uudet hyllyt takaseinään, ehostettiin osa vanhoista kaapeista ja kiinnitettiin peilit seinään! Vielä ennen tavaroiden paikoilleen laittamista niitä karsittiin ja karsittiin. Moni tavara sai uuden kodin ja muutama vielä odottaa uutta kotia. Vasemmalla on kuvia miltä puvustolla näytti ennen pientä pintaremonttia, oikealla puvuston uusi ilme. Suuri kiitos Ritvalle ja Sannalle, jotka viettivät elokuun puvustolla tavaroita läpikäyden ja pohtien mitä vielä pitäisi tehdä! Ja kiitos kaikille poraajille, kantajille, kaapinsärkijöille, vaatteiden viikkaajille, maalareille, jokaisen panos oli kullanarvoinen. Avajaisia vietettiin 4.9. Ensimmäinen vieras oli Onni Mustonen, joka palkittiin pinssillä. Yhteensä avajaisissa kävi parisenkymmentä uteliasta katsomassa remontin lopputulosta. Puvusto jatkaa aukioloaan joka kuukauden ensimmäinen torstai. Sivu 7 (10)

8 USVAA LAPPEENRANNASSA Usva oli kesäkuussa Karjalaisten Kesäjuhlilla Lappeenrannassa. Alun perin hengailureissuksi ja vakoilureissuksi suunniteltu viikonloppu vaihtuikin esiintymisiin. Usva esiintyi mm. Lappeenrantasalissa sekä satamatorilla. Kokonaisuudessaan reissu oli ihan peruskesäjuhlareissu: nukuttiin luokassa, suihkut oli kaukana, ruokailuihin jonotettiin, marssittiin kulkueessa ja nautittiin pääjuhlasta. Tuttua ja turvallista. Ja niin mukavaa! Ps. Olisimme vakoilleet Karjalaisten Kesäjuhlien järjestelyjä sitä silmällä pitäen, että kesäkuussa 2015 samat juhlat järjestetään Hyvinkäällä ja me olemme nuorten juhlien järjestelyvastuussa. VUODEN OHJAAJA PIA PYYKKINEN Elsa Halme Usvan, Jäähdyttelijöiden ja Suhinan ohjaaja on valittu Karjalaisen Nuorisoliiton vuoden ohjaajaksi. Perusteluina mainittiin mm. pitkä ohjaajatyö niin lasten kuin aikuisten kanssa, perusasioiden painotus sekä tanssiperinteen kunnioitus. Erityisesti mainittiin myös Pian tekemät ohjelmat, joiden tietää olevan loppuun asti mietittyjä, hyvin harjoiteltuja ja jotka ryhmä esittää kaikkensa antaen yleisölle. Minusta perustelut menivät nappiin ja olen niistä täysin samaa mieltä. Pian tiukassa ohjauksessa on hyvä olla. Nim.merk. 10 vuotta Pian ryhmissä tanssinut. POIMINTOJA Internetin ihmeellisestä maailmasta - Eloa ja iloa -konsertin Facebook-sivut https://www.facebook.com/messages/#!/events/ /?fref=ts - Lue lisää mitä FolkJam on - Kansallispukuihin kasvaneen käsityön ammattilaisen blogi - Suuri Karjalainen Karonkka -risteily Kansanmusiikin ja kansantanssin Folklandia-risteily risteillään 20. kertaa TallinkSiljan uusimmalla laivalla Baltic Queenillä. Sivu 8 (10)

9 RIVITANSSIA MYLLYTILALLA Birgitta Sipilä Rivitanssiryhmä LineWeavers kävi kesäkuussa kopistelemassa Myllytilan kesäpäivillä ladon lattiaa. Meno oli niin kovaa, että välistä kopistelut saivat cd-levynkin pomppimaan. Pomppivasta cd-levystä huolimatta esiintyminen sujui oikein mallikkaasti. Myös yleisö saatiin houkuteltua rivitanssin pyörteisiin. JA LYSTILAUANTAISSA Erika Kaitaranta Yhdistyksemme oli mukana Aamupostin perinteisessä Lystilauantai-tapahtumassa Villatehtaan sisäpihalla. Saimme hyvin näkyvyyttä tapahtuman mainonnassa ja rivitanssijoiden esityksellä riitti katsojia. Vaikka harvempi uskaltautui juttusille esittelypisteellä, niin toivottavasti uudet harrastajat löysivät mukaan ryhmiin ja hyvän harrastuksen pariin. TORILLA TANSSITTIIN Sanna Husu Tanhusyksy alkoi komeasti tunnin mittaisella torikonsertilla Hyvinkään torilla 9.8. Esiintymässä nähtiin Usva, Jäähdyttelijät, Piirinki ja LineWeavers. Konsertin juonsi ja ryhmiä säesti Marika Löytty. Kesäinen sää oli houkutellut torille runsaasti väkeä, joista ilahduttavan moni jäi seuraamaan konserttiamme. Yleisön joukosta kuului myös epäuskoisia kommentteja, kuten ei nää voi olla Hyvinkäältä, ei Hyvinkäällä oo tämmöistä. Kommentti oli hieno kehu, mutta samalla vinkki siitä, että voisimme näkyä enemmänkin kotipaikkakunnallamme. Konsertti päättyi tuttuun tanssiin Lintu lensi oksalle, jossa toriyleisökin napattiin mukaan tanssimaan. Sivu 9 (10)

10 TIKKURISTIKKO Monesti koru viimeistelee juhla-asun, niin on kansallispukujenkin kanssa. Olipa koru suuri tai pieni, antaa se kansallispuvulle viimeisen silauksen. Tällä kertaa tehtävänä on tunnistaa mikä tai mitkä seuraavista koruista kuuluvat kansallispukuun. Lähetä vastauksesi mennessä osoitteeseen Oikein arvanneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto. A B C D E F Sivu 10 (10)

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo 4/ 2011 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Risto Elo Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu 5

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Puheenjohtajan kynästä Itselleni kulunut kesä oli mieleenpainuva. Monen vuoden jälkeen huomasin nukkuvani koulun lattialla ilmapatjan päällä.

Lisätiedot

2 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Kari Jaronen

2 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Kari Jaronen 2 / 2009 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Kari Jaronen Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu

Lisätiedot

4 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry

4 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry 4 / 2009 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Kari Jaronen Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu

Lisätiedot

valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä!

valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä! Jyväskylän Naisvoimistelijoiden tiedotuslehti, syksy 2010 valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä! Sepänkatu 4B 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry

Turun kansantanssin ystävät ry Turun kansantanssin ystävät ry 2 Tässä Tiedotteessa Kansikuva: Turun Kansantanssin Ystävät edustettuina Sääskipolskassa, Suomen Kansantanssin Ystävien kesäpäivillä Inarissa PUHEENJOHTAJAN KYNÄSTÄ... 3

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Työ / Lepo

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Työ / Lepo Pari sanaa päätoimittajalta Työ / Lepo Kymmenkunta vaunukuntaa aloitti Hämeenhelmen rakentamisen kesällä 2013. Alkuinnostus oli valtaisa ja innostunutta työntekoa jatkui vielä pitkin syksyä. Joka ikinen

Lisätiedot

MAALISKUU 2012 numero 44

MAALISKUU 2012 numero 44 MAALISKUU 2012 numero 44 Tampereen Työväenopiston Tanhuajat ry Lehti ilmestynyt vuodesta 1990 lähtien Tanhun Taika Tampereen Työväenopiston Tanhuajat Jäsenlehti TOIMITUS Päätoimittaja Osmo Muro Jukolantie

Lisätiedot

Caravan-talo. Täyden palvelun. viesti 4/2011. Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

Caravan-talo. Täyden palvelun. viesti 4/2011. Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2011 YHTEISTIEDOTE 4/2011 (138) 33. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Täyden palvelun Caravan-talo TURUN Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com M.A.T. Pansiontie

Lisätiedot

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa loikkahiihto joukkue koli/2001 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 Internet:

Lisätiedot

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 GP-kisat s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Rock n

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e 2013 3 Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija a u m e i r n e Tekemis Osta lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa. Nuorisoseuran oma verkkokauppa on avattu. Hanki nuorisoseuralahja

Lisätiedot

TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2011

TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 puheenjohtajan palsta kohti pelikautta Parin viime vuoden ajan tarinalaisten kilpailumenestys on ollut lähes huikea. Tämä on osoitus systemaattisesta nuorten ohjauk sesta

Lisätiedot

POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ

POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2013 POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ Maurits Liikanen Oulujoelta s. 7 Teija Sopanen Liikasia hänkin s. 11 Oma lippu ja viiri s. 12 Pieksämäen, Puumalan ja Juvan Liikasia 1540-luvulta

Lisätiedot

Kanavan Varrelta 2010

Kanavan Varrelta 2010 Kanavan Varrelta 2010 Hinta 6e Kesäillan kaunotar Kynsien lakkaus, kesäinen iltameikki, juhlava pikakampaus, huulipuna, tilat vaatteiden vaihtoon ja suihkuun sekä virkistävä juoma. 1 1,5 h toiveiden mukaan.

Lisätiedot

Caravan-talo. Täyden palvelun. Viesti 2/2015

Caravan-talo. Täyden palvelun. Viesti 2/2015 Viesti 2/2015 YHTEISTIEDOTE 2/2015 (152) 37. VUOSIKERTA Täyden palvelun Caravan-talo Olemme myös Facebookissa. TURUN M.A.T. Pansiontie 6, 20200 TURKU Puh. (02) 274 9880 www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN

Lisätiedot

2/2009 24.5.2009. Onnea Annalle! Vantaan kansanperinteen ystävät ry:n sisäinen tiedotuslehti

2/2009 24.5.2009. Onnea Annalle! Vantaan kansanperinteen ystävät ry:n sisäinen tiedotuslehti 2/2009 24.5.2009 Onnea Annalle! Vantaan kansanperinteen ystävät ry:n sisäinen tiedotuslehti Hurakka on Vantaan kansanperinteen ystävät ry:n sisäinen tiedotuslehti. Toimintasuunnitelmassa on sovittu, että

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012 80 vuotta golfia Talissa Tali Golf 1 Syyskokous ja henkilövalinnat SYYSKOKOUS Jälleen on yksi golfkesä takana, on aika siirtää katse tulevaan. Menneen kauden tapahtumia

Lisätiedot

***Puheenjohtajan puheenvuoro***

***Puheenjohtajan puheenvuoro*** ***Puheenjohtajan puheenvuoro*** Kasukkalan kylälehti jaetaan kahdentoista kylän alueella yli sataankuuteenkymmeneen talouteen, jotka kuuluvat kylätoimikunnan alueeseen. Kylätoimikunnassa toimivat vuosikokouksessa

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011

JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011 JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN PALSTA 3 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 5 TalouSARVIO 8 Nokipannukahvia ja juuston aromia 10 Pientä vaihtelua

Lisätiedot

KIRSU 1.3.2010 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI KEVÄT 2010

KIRSU 1.3.2010 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI KEVÄT 2010 KIRSU 1.3.2010 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI KEVÄT 2010 Mitä on KAVERIKOIRA TOIMINTA? VUODEN 2009 PARHAAT Palkinnot jaettiin kevätkokouksessa KEVÄÄN KOULUTUKSET Jaostot tiedottavat HYVINKÄÄN

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 3.5.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 17 19 Raatihuone kutsuu kävijöitä Lappeenrantalaiset ovat teatterikansaa s.

Lisätiedot

Syksy 2008. KickOffista koukkuun Uudet innokkaat F&S-ohjaat F&S Luxemburg Scandinavian Training Camp. 2008 nro

Syksy 2008. KickOffista koukkuun Uudet innokkaat F&S-ohjaat F&S Luxemburg Scandinavian Training Camp. 2008 nro Syksy 2008 Tässä numerossa KickOffista koukkuun Uudet innokkaat F&S-ohjaat F&S Luxemburg Scandinavian Training Camp 2008 nro 3 4 SYKSYN 2008 UUDET F&S-OHJAAJAT Alex, Mallu, Felix, Kirsi, Krista, Kirsi

Lisätiedot

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan!

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! 250 Tampere 3/2013 Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 4/2013 ilmestyy viikolla 50.

Lisätiedot

YHTEISTIEDOTE 4/2012 (142) 34. VUOSIKERTA TURUN. Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com

YHTEISTIEDOTE 4/2012 (142) 34. VUOSIKERTA TURUN. Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com Viesti 4/2012 YHTEISTIEDOTE 4/2012 (142) 34. VUOSIKERTA Täyden palvelun Caravan-talo TURUN Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com M.A.T. Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880,

Lisätiedot