Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5"

Transkriptio

1 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta 3 / 2014 Kirjastoaukiolla juhlittiin Anteroa ja tuuletettiin kansallispukuja s. 4-5

2 Pääkirjoitus Talkootyö kunniaan Paras tapa piristää itseään, on piristää jotakuta toista. Mark Twain Loppukesän voimain ponnistus on ollut puvuston remppa, josta voit lukea enemmän sivulta 7. Homman piti olla nopsa maalaus ja tavarat paikalleen, mutta arviot olivat etukäteen alakanttiin ja talkootunteja on tehty useita kymmeniä. Vaikka urakka olikin aiottua suurempi, sitä tehtiin hyvillä mielin. Tiedettiin, että siitä tulee hyvä ja ilahdutamme monia lopputuloksella. Seuraava voimain ponnistus meillä kaikilla on yhteinen juhlakonsertti Hyvinkääsalissa. Ennen kuin yleisö istuu paikoillaan ja tanssijat ovat verhoissa valmiina, on tehty suuri määrä töitä. Itsestään selvästi tulee ensimmäisenä mieleen harjoitukset. Tansseja on harjoiteltu, nidottu osia yhteen ja laulettu lauluja. Mutta se ei riitä, jo sitä ennen on tehty monta asiaa. On suunniteltu runko, mietitty yleisölle ja tanssijoille kiinnostavat tanssit, juontoja kirjoitettu, puvustus pohdittu, lavastus loihdittu, lippukarusellia pyöritelty, käsiohjelmaa koottu, videointi, valokuvaus, diakuvat, mikrofonit, levyt, valot kaikki vaativat osansa. Minä jo silmissäni näen mitä siellä lavalla tulee tapahtumaan ja elän sitä mielessäni. Minä tykkään, ja toivottavasti yleisö tykkää myös. Nyt on siis tuon puurtamisen aika. Tehdään hiukkasen töitä, jotta saadaan yleisölle mieluinen juttu aikaiseksi. Jos olet tulossa esiintyjäksi, tule iloisella mielellä harjoituksiin ja ole valmiina ylimääräiseen ponnistukseen tarvittaessa. Jos olet tulossa yleisöön, niin olethan jo hommannut lippusi, että varmasti mahdut mukaan! Hyvinkääsalissa tavataan! -pia Poimintoja tulevista 8.9., 15.9., ja Dia-illat puvustolla SKY:n ja KTNL:n ohjelmistokurssit Hämeenlinnassa alkaen Rivitanssin alkeiskurssin II-osa Talvisillan nuorisotalolla Konsertin yhteisharjoitus Hyvinkääsalissa v-juhlakonsertti Hyvinkääsalissa Aikuisten iltajuhla Ravintola Harlekiinissa Sääntömääräinen vaalikokous puvustolla -- Seuraava numero ilmestyy marraskuussa. Aineistojen viimeinen toimituspäivä on osoitteeseen Sivu 2 (10)

3 ELOA JA ILOA -JUHLAKONSERTTI Juhlasyksy on käsillä. Tämän ilmestyessä kaikki ryhmät ovat jo aloittaneet harjoitukset kesätauon jälkeen ja syksyn päätähtäin kaikilla on järjestettävä seuran 40v-juhlakonsertti. Eloa ja iloa - 40 vuotta kansantanssia Hyvinkäällä, on läpileikkaus seuramme historiasta. Haluamme kertoa isolle yleisölle mitä olemme tanssineet, missä olemme reissanneet, ketkä ovat tehneet ja mitä siitä on tullut. Harjoitukset Ryhmien omien harjoitusten lisäksi on yhteisharjoituksia: Menuettia ja polskaa harjoitellaan Hakalassa sunnuntaisin kello 16-17, kello ja kello Konsertin yhteisharjoitus kello alkaen Hyvinkääsalissa. Konserttipäivänä varaudu olemaan paikalla kello Konserttiliput Lippuja konserttiin saa Lippupalvelusta tai seuran jäseniltä. Lippujen hinnat seuran jäseniltä ostettuna: aikuisten lippu 15 ja alle 16v. 10. Lippupalvelusta ostettuna hintaan lisätään Lippupalvelun toimitusmaksu 2,50 /lippu. Lipun hinta sisältää väliaikatarjoilun (kahvi/tee, leivos). Alle 3-vuotiaat sylilapset pääsevät sisään maksutta, jos istuvat sylissä. Jos alle 3-vuotiaalle halutaan varata oma istumapaikka, tulee hänelle lunastaa alle 16-vuotiaiden lippu. Iltakekkerit Ravintola Harlekiinissa kello 19:00 Iltakekkerit on tarkoitettu kaikille aikuisille jäsenillemme, entisille sellaisille, vanhemmille, puolisoille, jokaiselle, joka tuntee kuuluvaisuutta tähän seuraan. Iltajuhlaan on 5 pääsymaksu ja jos haluaa syödä, maksaa illalliskortti 25. Ilmoittautumiset ja illalliskorttivaraukset torstaihin mennessä sähköpostitse info@hyvinkaankansantanssijat.fi. Lisätietoja juhlapäivästä juhlatoimikunnan pj. (pyykkinen@gmail.com). DIA-ILLAT PUVUSTOLLA Syyskuussa puvustolla katsotaan vanhoja reissudioja vuosilta Tule mukaan katsomaan löytyykö kuvista tuttuja! Dia-illat alkavat kello Maanantaina 8.9. katsotaan kuvat Nizzan (197x), Istanbulin (1984) ja Saarenmaan (1992) reissuilta. Ma Saksa (1975) Kaustinen (1980), Puola Ma Espanja (1986), Turkki, Turkkilaiset Hyvinkäällä (1985) Ma Japani (1991) Lisätietoja Jussi Nurmelta (jussi.nurmi@iki.fi). Sivu 3 (10)

4 TUPLASYNTTÄRIT KIRJASTOAUKIOLLA Sanna Husu Hyvinkään kirjastoaukiolla vietettiin tuplasynttäreitä 5.8. Juhlimme sekä säestäjäämme Antero Vileniusta että suomalaista kansallispukua. Virallisesti Antero juhli 50v-syntymäpäiviään jo huhtikuussa ja annoimme hänelle lahjaksi vielä toiset juhlat. Juhlapäiväksi valikoitui 5.8., jota pidetään suomalaisen kansallispuvun syntymäpäivänä, niinpä Anteroa juhlittiin kansallispukujen tuuletuspiknikin merkeissä. Piknikkiin osallistuvia oli pyydetty pukeutumaan kansallispukuun tai feresiin. Myös kansallispukujen eri osien yhdistäminen muihin vaatteisiin oli sallittua. Taisi helteisellä säällä olla jotain tekemistä sen kanssa, että moni oli päätynyt yhdistelmäasuun. Sivu 4 (10) Antero oli autuaan tietämätön mitä hänelle oli suunniteltu. Kultaiset noutajat saapuivat Anteron kotiovelle hieman ennen iltakuutta ja sitoivat hänen silmät. Me muut olimme sillä aikaa kokoontuneet kirjastoaukiolle ja odotimme päivänsankaria saapuvaksi. Antero talutettiin piirin keskelle, lauloimme hänelle syntymäpäivälaulun ja vasta sitten oli lupa ottaa side silmiltä. Silminnähden Antero ilahtui, kun hänelle paljastui ketkä kaikki olivat saapuneet häntä juhlimaan. Paikalla oli sekalainen joukko niin vanhoja kuin nykyisiäkin tanhukavereita. Ilta sujui piknik-eväitä nauttien, kuulumisia vaihtaen ja pääsimmepä tanssimaankin, kun Antero ja Marika olivat ottaneet haitarit mukaan. Hyvin muistuivat Repolaisen vuorot kaikkien mieleen ja lisäksi tanssittiin Lintu lensi oksalle. Tämä oli Hyvinkään ensimmäinen virallinen kansallispukujen tuuletuspiknik, mutta päätimme, ettei se suinkaan jää viimeiseksi. Ensi vuonna tuuletellaan uudestaan, eli laita muistiin ! INFONURKKA: Kansallispukujen tuuletuspäiviä järjestetään elokuun alussa ympäri Suomea, sillä 5.8. on nimetty kansallispuvun syntymäpäiväksi. Tämä juontaa juurensa siitä, että Venäjän keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna vierailivat Lappeenrannassa. Vierailun yhteydessä keisarinnalle annettiin Suomen naisten lahjana soutuvene, jonka juhlapaikalle souti kahdeksan kansallispukuihin pukeutunutta naista. Soutajien puvut edustivat Suomen eri säätyjä ja maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansallispukujen julkinen esiintyminen ja siitä alkoi kansallispukuharrastuksen kukoistus. Ensimmäinen kansallispukujen tuuletuspäivä pidettiin Imatralla ja sen jälkeen tapa on levinnyt nopeasti ympäri Suomea.

5 Piknikin lomassa Tikkuristin toimitus haastatteli Anteroa. Milloin ja miksi tulit mukaan Hyvinkään Kansantanssijoihin? - Tulin mukaan syksyllä 1985 Hyvinkään Sanomissa olleen lehtijutun perusteella, jossa mainittiin, että ryhmä tarvitsisi uutta säestäjää. Olin sitä ennen säestänyt ryhmiä Mäntsälässä ja Järvenpäässä. Ensimmäinen ryhmä jota säestin oli Tanhutytöt. Siitä siirryin melko pian aikuisryhmään. Mitä tämä harrastus on sinulle antanut? - Tämän harrastuksen myötä olen tutustunut moniin mukaviin ihmisiin ja päässyt matkustelemaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Mainitse yksi ikimuistoinen hetki/kokemus/reissu vuosien varrelta. - Mieleenpainuvin matkoista on varmaankin Espanjan matka 1986, koska en sitä ennen ollut edes noussut lentokoneeseen. Heti menomatkalla oli hanuri ottanut lennolla sen verran osumaa, että bassopuolen kaikki sointunäppäimet olivat painuneet sisään. Sen kuntoon saaminen Kataloniassa olikin oma seikkailunsa. Mikä on mukavin tanhu säestää ja miksi? - Säestäjän kannalta mukavin sävelmä ainakin Tanhuvakkaa muistellen on Ruotsinkatrilli Sahalahdelta, koska siinä on mielekäs melodia. Onko sinulla säestäjänä jotain terveisiä tanssijoille? - Säestäjän terveisinä tanssijoille voisin lainata Spede Pasasta: "pääasia että on kivaa". Silloin tulee lähdettyä harrastamaan ja hauskuus näkyy varmasti myös yleisölle. Sivu 5 (10)

6 RYHMIEN HARJOITUSAJAT Ryhmä Harjoitusaika Harjoituspaikka Ohjaaja(t) Peukaloiset (5-8v.) Tiistai kello Suhina (9-11v.) Tiistai kello Usva (edistyneet nuoret) kello Sunnuntai Piirinki (aikuiset) Torstai kello Jäähdyttelijät (yli 60v.) Tiistai kello LineWeavers, aikuisten rivitanssiryhmä kello Tiistai Hakalan nuorisotalo Martin monitoimisali Hakalan nuorisotalo Hakalan nuorisotalo Martin monitoimisali Hakalan nuorisotalo Siru Inkinen ja Meri Liimatainen, Elsa Halme ja Meri Liimatainen Birgitta Sipilä Birgitta Sipilä RIVITANSSIN ALKEISKURSSI Syksyllä järjestetään taas tuttuun tapaan rivitanssin alkeiskurssi. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ohjaaja Hanna Pitkäselle tai ). EloFolkJam on suomalainen tanssiliikuntamuoto, jonka parissa pääsee kokemaan tanssin yhteisöllisyyttä ja iloa. Kotimaiseen tanssiin pohjautuva liikuntamuoto on tarkoitettu kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. Tunnit sisältävät sekä reipasta ja mukaansa tempaavaa menoa että rauhallista tunnelmointia. Jokainen osallistuja liikkuu omista lähtökohdistaan itseään haastaen. Tule mukaan yksin tai yhdessä, paria ei tarvita! Aika: Torstaisin kello 15-16, alkaen (syyslomalla ei tuntia) Paikka: Hyvinkään Tanssiopisto, Kauppalankatu 3-5 Hinta: 6 /kerta tai 65 /koko syksy. Jäseniltä 4 /kerta tai 40 /koko syksy. Maksu käteisellä ohjaajalle. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: EloFolkJam -ohjaaja Mervi Kollanus (mervi.kollanus@pp.inet.fi) UUDET SÄÄNNÖT Hyvinkään Kansantanssijoiden uusitut säännöt on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin Pääasiassa sääntöjä hieman stilisoitiin ja päivitettiin vastaamaan nykyaikaa. Suurimmat muutokset ovat lapsijäsenen ikärajan muutos ja kevään vuosikokouksen ajankohta. Nyt lapsijäsen on alle 16- vuotias kuten useimmilla keskusjärjestöilläkin (ennen ikäraja oli 15v.). Kevään vuosikokous täytyi vanhojen sääntöjen mukaan pitää helmikuun loppuun mennessä, nyt aikaa kokouksen pitämiseen on huhtikuun loppuun asti. Uusitut säännöt löytyvät kotisivuilta. Sivu 6 (10) VAALIKOKOUS Hyvinkään Kansantanssijat ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään puvustolla keskiviikkona kello Kokouksen alussa kahvitarjoilu. Tervetuloa! Hallitus

7 PUVUSTON UUSI ILME Seuramme puvusto on ollut Wanhalla Villatehtaalla reilut 20 vuotta. Vuosien mittaan on tavaraa kertynyt ja aina silloin tällöin olemme pohtineet muuttoa toisaalle. Parempaa tilaa ei ole tullut vastaan ja loppujen lopuksi päädyttiin jäämään siihen missä ollaan ja remonttiin. Urakan piti olla helppo ja nopeasti ohi, mutta sitä se ei suinkaan ollut. Talkootunteja kertyi kaikkiaan noin 160, mikä pitää sisällään vain puvustolla tehdyn työn. Sen lisäksi pesukone on pyörinyt monta kierrosta, kun kaikki puvuston vaatteet kansallispukujen villaosia lukuun ottamatta on pesty. Pestävää pyykkiä kertyi liki 30 koneellista! Remontin aluksi KAIKKI kannettiin väliaikaisiin tiloihin. Sitten otettiin pensselit käteen ja katto, seinät ja lattia saivat uuden maalikerroksen. Jo valkoiset seinät ja harmaa lattia kirkastivat tilaa. Entinen tunkkainen koppero olikin iso ja valoisa! Seuraavaksi porattiin uudet hyllyt takaseinään, ehostettiin osa vanhoista kaapeista ja kiinnitettiin peilit seinään! Vielä ennen tavaroiden paikoilleen laittamista niitä karsittiin ja karsittiin. Moni tavara sai uuden kodin ja muutama vielä odottaa uutta kotia. Vasemmalla on kuvia miltä puvustolla näytti ennen pientä pintaremonttia, oikealla puvuston uusi ilme. Suuri kiitos Ritvalle ja Sannalle, jotka viettivät elokuun puvustolla tavaroita läpikäyden ja pohtien mitä vielä pitäisi tehdä! Ja kiitos kaikille poraajille, kantajille, kaapinsärkijöille, vaatteiden viikkaajille, maalareille, jokaisen panos oli kullanarvoinen. Avajaisia vietettiin 4.9. Ensimmäinen vieras oli Onni Mustonen, joka palkittiin pinssillä. Yhteensä avajaisissa kävi parisenkymmentä uteliasta katsomassa remontin lopputulosta. Puvusto jatkaa aukioloaan joka kuukauden ensimmäinen torstai. Sivu 7 (10)

8 USVAA LAPPEENRANNASSA Usva oli kesäkuussa Karjalaisten Kesäjuhlilla Lappeenrannassa. Alun perin hengailureissuksi ja vakoilureissuksi suunniteltu viikonloppu vaihtuikin esiintymisiin. Usva esiintyi mm. Lappeenrantasalissa sekä satamatorilla. Kokonaisuudessaan reissu oli ihan peruskesäjuhlareissu: nukuttiin luokassa, suihkut oli kaukana, ruokailuihin jonotettiin, marssittiin kulkueessa ja nautittiin pääjuhlasta. Tuttua ja turvallista. Ja niin mukavaa! Ps. Olisimme vakoilleet Karjalaisten Kesäjuhlien järjestelyjä sitä silmällä pitäen, että kesäkuussa 2015 samat juhlat järjestetään Hyvinkäällä ja me olemme nuorten juhlien järjestelyvastuussa. VUODEN OHJAAJA PIA PYYKKINEN Elsa Halme Usvan, Jäähdyttelijöiden ja Suhinan ohjaaja on valittu Karjalaisen Nuorisoliiton vuoden ohjaajaksi. Perusteluina mainittiin mm. pitkä ohjaajatyö niin lasten kuin aikuisten kanssa, perusasioiden painotus sekä tanssiperinteen kunnioitus. Erityisesti mainittiin myös Pian tekemät ohjelmat, joiden tietää olevan loppuun asti mietittyjä, hyvin harjoiteltuja ja jotka ryhmä esittää kaikkensa antaen yleisölle. Minusta perustelut menivät nappiin ja olen niistä täysin samaa mieltä. Pian tiukassa ohjauksessa on hyvä olla. Nim.merk. 10 vuotta Pian ryhmissä tanssinut. POIMINTOJA Internetin ihmeellisestä maailmasta - Eloa ja iloa -konsertin Facebook-sivut - Lue lisää mitä FolkJam on - Kansallispukuihin kasvaneen käsityön ammattilaisen blogi - Suuri Karjalainen Karonkka -risteily Kansanmusiikin ja kansantanssin Folklandia-risteily risteillään 20. kertaa TallinkSiljan uusimmalla laivalla Baltic Queenillä. Sivu 8 (10)

9 RIVITANSSIA MYLLYTILALLA Birgitta Sipilä Rivitanssiryhmä LineWeavers kävi kesäkuussa kopistelemassa Myllytilan kesäpäivillä ladon lattiaa. Meno oli niin kovaa, että välistä kopistelut saivat cd-levynkin pomppimaan. Pomppivasta cd-levystä huolimatta esiintyminen sujui oikein mallikkaasti. Myös yleisö saatiin houkuteltua rivitanssin pyörteisiin. JA LYSTILAUANTAISSA Erika Kaitaranta Yhdistyksemme oli mukana Aamupostin perinteisessä Lystilauantai-tapahtumassa Villatehtaan sisäpihalla. Saimme hyvin näkyvyyttä tapahtuman mainonnassa ja rivitanssijoiden esityksellä riitti katsojia. Vaikka harvempi uskaltautui juttusille esittelypisteellä, niin toivottavasti uudet harrastajat löysivät mukaan ryhmiin ja hyvän harrastuksen pariin. TORILLA TANSSITTIIN Sanna Husu Tanhusyksy alkoi komeasti tunnin mittaisella torikonsertilla Hyvinkään torilla 9.8. Esiintymässä nähtiin Usva, Jäähdyttelijät, Piirinki ja LineWeavers. Konsertin juonsi ja ryhmiä säesti Marika Löytty. Kesäinen sää oli houkutellut torille runsaasti väkeä, joista ilahduttavan moni jäi seuraamaan konserttiamme. Yleisön joukosta kuului myös epäuskoisia kommentteja, kuten ei nää voi olla Hyvinkäältä, ei Hyvinkäällä oo tämmöistä. Kommentti oli hieno kehu, mutta samalla vinkki siitä, että voisimme näkyä enemmänkin kotipaikkakunnallamme. Konsertti päättyi tuttuun tanssiin Lintu lensi oksalle, jossa toriyleisökin napattiin mukaan tanssimaan. Sivu 9 (10)

10 TIKKURISTIKKO Monesti koru viimeistelee juhla-asun, niin on kansallispukujenkin kanssa. Olipa koru suuri tai pieni, antaa se kansallispuvulle viimeisen silauksen. Tällä kertaa tehtävänä on tunnistaa mikä tai mitkä seuraavista koruista kuuluvat kansallispukuun. Lähetä vastauksesi mennessä osoitteeseen Oikein arvanneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto. A B C D E F Sivu 10 (10)

Vaalikokouksessa hyväksyttiin. uusi puheenjohtaja. Miten villasukat, kamera ja liitoorava. ohjaamiseen? s. 8-9

Vaalikokouksessa hyväksyttiin. uusi puheenjohtaja. Miten villasukat, kamera ja liitoorava. ohjaamiseen? s. 8-9 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Kahdeksas vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 3 / 2013 Vaalikokouksessa hyväksyttiin uudet säännöt ja valittiin uusi puheenjohtaja Sivulla 5 kerrotaan mitä

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset

Laukaan Kalevalaiset Naiset Laukaan Kalevalaiset Naiset Kalevalaisten Naisten Liiton jäsenyhdistys Vuosikokous 18.2. klo 18:00 Ravintola Rosanne Vuosikokoukseen kokoonnuimme tänä vuonna Ravintola Rosannen kabinettiin. Tarjolla rukiisia

Lisätiedot

Sisällys 1 Muistelua vuosien takaa. 3 Pääkirjoitus. 1 Tunnelmia juhlasta. 4

Sisällys 1 Muistelua vuosien takaa. 3 Pääkirjoitus. 1 Tunnelmia juhlasta. 4 TIKKURISTI Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Hyvinkään Kansantan ssijat ry 35 vuotta 19 74-2 009 Juhlanumero Sisällys 1 Muistelua vuosien takaa. 3 Pääkirjoitus.

Lisätiedot

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Jussi Nurmi. Vuosikokoustunnelmia Sanna Husu, Pia Pyykkinen ja Sari Saarenmaa

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Jussi Nurmi. Vuosikokoustunnelmia Sanna Husu, Pia Pyykkinen ja Sari Saarenmaa TIKKURISTI 26.3.2007 Toinen vuosikerta, numero 1 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys Sisällys... 1 Vuosikokoustunnelmia... 1 Heinäkuun päivä... 2 Kuka

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti www.hyvinkaankansantanssijat.fi 1 / 2014

Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti www.hyvinkaankansantanssijat.fi 1 / 2014 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 1 / 2014 Kiitos Aimo, Tiina, Mia, Hannele, Tuula, Pekka, Tapio, Satu, Marjatta, Marja-Leena, Eila, Heikki,

Lisätiedot

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia Lämmittely Mitä Suomen juhlia tiedät? Miten niitä vietetään? Ketä kutsutaan? Miten? Mitä tehdään? Mitä syödään? Mitä annetaan lahjaksi? Miten pukeudutaan? Millainen

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset!

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset! Vilu Syksy 2016 Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2 Opettajan haastattelu 3 Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5 Tervetuloa ykköset! 8 Kuvarunoja 9 Pääkirjoitus On alkanut uusi lukuvuosi

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA)

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä SYKSYLLÄ 2012 HARJOITTELEVAT RYHMÄT (OHJAAJA) 29. 8. 2 012 TIKKURISTI Seitsemäs vuosikerta, n u mero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, 05830 Hyvinkää Sisällys: Pääkirjoitus.. 1 Riitta ja kultainen ansiomerkki... 7 Harjoittelevat ryhmät. 1 Saara Eerikäinen,

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Järjestökysely2015 Survey. Järjestökysely 2015

Järjestökysely2015 Survey. Järjestökysely 2015 1 / 10 15.9.2015 14:07 Järjestökysely2015 Järjestökysely 2015 Ensi vuonna aletaan työstää Karjalaisen Nuorisoliiton strategiaa vuosille 2017-2021. Siihen liittyen keräämme tietoja jäseniltämme tämän kyselyn

Lisätiedot

Pääkirjoitus Kalevi Pohjasniemi

Pääkirjoitus Kalevi Pohjasniemi TIKKURISTI 21.12.2006 Ensimmäinen vuosikerta, numero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys Sisällys... 1 Lehti on nyt TIKKURISTI... 1 Vaalikokoustunnelmia...

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot

Matias magneettitutkimuksessa. Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille

Matias magneettitutkimuksessa. Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille Matias magneettitutkimuksessa Digitaalinen kuvakirja magneettikuvaukseen tulevalle lapselle ja vanhemmille 1 Moi! Minä olen Matias ja harrastan jääkiekkoa. Kaaduin harjoituksissa ja loukkasin polveni.

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

Hei! Oppilastiedote

Hei! Oppilastiedote Hei! Oppilastiedote 11.4.2019 Tervetuloa Tanssi väreissä -esityksiin tulevana lauantaina 13.4. Lukuvuosi-ilmoittautuminen on auennut Tanssiyhdistyksen uusi hallitus on valittu Loppukevään tuntitarkennukset

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Järkkä täyttyi tanssista

Järkkä täyttyi tanssista Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Kymmenes vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2015 Järkkä täyttyi tanssista Ensi vuosi on kansantanssin riemuvuosi! lue lisää s. 3-4 Pääkirjoitus Sanna

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 2 23.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Päivitettyä tietoa Nuuksion harjoituksesta ja esiintymisestä 2. Aapine-levy 3. Kuvapankki 4. Kirjoituksia Israelin-matkaraporttiin! 5. Allergia-, ruokavalio-

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä

TIKKURISTI. Pääkirjoitus Birgitta Sipilä TIKKURISTI 3.3.2009 Neljäs vuo sikerta, numero 1 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys 1 Karjalaiset kesäjuhlat Tampereella 7 Pääkirjoitus 1 Pukunurkka

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

130-vuotias kansallispuku suomalaisuuden viivakoodi. lue lisää s. 4. Kerro oma mielipiteesi mitä kansantanssi on vuonna 2025, ohjeet s.

130-vuotias kansallispuku suomalaisuuden viivakoodi. lue lisää s. 4. Kerro oma mielipiteesi mitä kansantanssi on vuonna 2025, ohjeet s. Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Kymmenes vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 1 / 2015 Kerro oma mielipiteesi mitä kansantanssi on vuonna 2025, ohjeet s. 5 130-vuotias kansallispuku suomalaisuuden

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2014

Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2014 Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Yhdeksäs vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 4 / 2014 Pääkirjoitus Pia Pyykkinen 40 vuotta eloa ja iloa Hyvinkään Kansantanssijat on tänä vuonna 40 vuotta

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa Lämmittely Millaista musiikkia vanhassa kotimaassasi kuunnellaan paljon? Nimeä lempiartistisi ja kerro, millaista hänen musiikkinsa on. Missä tilanteessa vanhassa kotimaassasi kuunnellaan musiikkia (kotona,

Lisätiedot

Tietokone työvälineenä

Tietokone työvälineenä Tietokone työvälineenä Aloitusluento 30.8.2013 Emilia Hjelm Yleistä kurssista Pakollinen Mahtava Työläs Palkitseva Kurssin laajuus 1 opintopiste ei vastaa kurssin todellista laajuutta. NYYH! Mutta TVT-ajokortista

Lisätiedot

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan vuonna 2013 Sanna Husu

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan vuonna 2013 Sanna Husu 28.12.20 12 Seitsemäs vuo sike rta, numero 3 Hyvinkään Kansantanssijat ry, www.hyvinkaankansantanssijat.fi Sisällys Pääkirjoitus... 1 Jäsenmaksut pysyvät ennallaan vuonna 2013... 1 Ragni Reichardt, uusi

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Folklandialta Eeron matkaraportti

Folklandialta Eeron matkaraportti Hyvinkään Kansantanssijat ry:n jäsenlehti Kahdeksas vuosikerta www.hyvinkaankansantanssijat.fi 1 / 2013 Folklandialta Eeron matkaraportti Ketturepolainen ja ihanat naiset hallituksen lempiasioita uudella

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Aamunavaus alakoululaisille

Aamunavaus alakoululaisille Aamunavaus alakoululaisille Punainen Risti on maailmanlaajuinen järjestö, jonka päätehtävänä on auttaa hädässä olevia ihmisiä. Järjestön toiminta pohjautuu periaatteisiin, jotka antavat sille mahdollisuuden

Lisätiedot

Pääkirjoitus Sanna Husu

Pääkirjoitus Sanna Husu TIKKURISTI 22.5.2007 Toinen vuosikerta, numero 2 Hyvinkään Kansantanssijat ry, Venlankatu 4 A 8, 05830 Hyvinkää hyka@luukku.com Sisällys Kuopijoon, Kuopijoon... 1 Lineweavers Rivitanssijat... 4 Tanssia,

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA Sanasto ja lämmittely ALIAS: valitse listasta sana ja selitä se. Muut arvaavat. MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan kamarikuoron matka Espanjan Kataloniaan Barcelonan lähelle paikkaan nimeltä Calella.

Keski-Pohjanmaan kamarikuoron matka Espanjan Kataloniaan Barcelonan lähelle paikkaan nimeltä Calella. Matkapäiväkirja 11.-19.6.2012 Keski-Pohjanmaan kamarikuoron matka Espanjan Kataloniaan Barcelonan lähelle paikkaan nimeltä Calella. 6th International Folk Festival City of Calella 12.6.2012 tiistai Lähdimme

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Heippa. Jari Vanhakylä

Heippa. Jari Vanhakylä 1 2 Heippa Kevät on tullut taas siihen pisteeseen, että on aika aloitella kalastuskausi. Kohta jäät sulavat ja mm. siikaonginta kevätauringossa kutsuu. Kun kahden kilon siika on saatu vuorossa on yli kolmen

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Marjo Virkkunen palvelutalon johtaja Onnellinen elämä syntyy välittämisestä ja kuuntelemisesta. Yhdessä olemisesta ja tekemisestä Alkoi Vire Koti

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

Työssäoppimiseni ulkomailla

Työssäoppimiseni ulkomailla Työssäoppimiseni ulkomailla Nimeni on Jenna Virtanen suoritin kuukauden 7.2.-11.3.2015 Pintakäsittely alan työharjoittelusta Espanjassa Fuerteventuran Corralejossa. Työskentelin kauppakeskuksessa nimeltä

Lisätiedot

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 Raahen teatteri esittää Komppakujan Cityjänis ja Lehmä-Ammuu Ohjaus: Toni Kettukangas ke 28.10. kello 13.00 Pyhäjoen kirjastossa Esitys on suunnattu päiväkoti- ja

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 26.3.2004 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 3.-4.4. VANTAALLA! KEVÄTKOKOUS 18.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA PELISÄÄNTÖPALAUTE Varaa aikaa ihmisille, jotka ovat Sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus?

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus? KARJALAINEN NUORISOLIITTO KANSANTANSSILUOKITTELU 2013 TULOKSET YLEISARVIOT VUNUKAT JA NUORET Yleispalaute - pienistä - 14 vuotiaisiin Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minun elämäni Mari Vehmanen, Laura Vesa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minulla on kehitysvamma Meitä kehitysvammaisia suomalaisia on iso joukko. Meidän on tavanomaista vaikeampi oppia ja ymmärtää asioita,

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

äijäjooga Äijäjoogin kalenteri 2009 jhl:n oma painos

äijäjooga Äijäjoogin kalenteri 2009 jhl:n oma painos äijäjooga ÄIJÄJOOGAN PÄÄSYVAATIMUKSET: Riittävän kankea Lattia on kurkottaessa pelottavan kaukana Sukupuoli: ÄIJÄ Kyky hengittää sisään ja ulos Halu kilpailuvapaaseen vyöhykkeeseen Posketon uteliaisuus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry:ssä alkaa toiminnassa viideskymmenesensimmäinen vuosi. Toimintamme on hyvin monipuolista niin, että kaikilla

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

Marraskuun tiedote 2015

Marraskuun tiedote 2015 Marraskuun tiedote 2015 TULEVIA TAPAHTUMIA SYYSKOKOUS 2015 PTL:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 10.12. klo 18 Kokonhallin monitoimitilassa. Kokouksessa käsitellään kauden 2014 2015 tilinpäätös.

Lisätiedot

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE 2015 PÄIVÄLEIRIT KESÄLLÄ 2015: Toukokuu on jo startannut ja kesä tekee tuloaan rivakkaan tahtiin. Tämähän tietysti tarkoittaa myös sitä, että vapaa-aikapalveluiden supersuositut

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri. 01. päivä 23.8.

Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri. 01. päivä 23.8. 23. 25.8.2018 Matka Sortavala - Valamo Käkisalmi Viipuri 01. päivä 23.8. Matkamme alkaa torstaina klo 7.30 Marolankadun pysäkiltä. Lappeenrannan tienoilla pidämme pienen kahvi- ja jaloittelutauon. Täältä

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, tarjolla on paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

KEVÄTNÄYTÖS 2016 VSK-U:N LELUJEN IHMEMAA

KEVÄTNÄYTÖS 2016 VSK-U:N LELUJEN IHMEMAA LUE HUOLELLA! NÄYTÖSHARJOITUKSET ALKAVAT VIIKOLLA 20! NORMAALIT HARRASTERYHMIEN HARJOITUKSET LOPPUVAT 15.5! KEVÄTNÄYTÖS 2016 VSK-U:N LELUJEN IHMEMAA Kevätnäytös Tuusulan Jäähallilla keskiviikkona 25.5.2015

Lisätiedot