Palveleva kirjapaino sukukirjan ja kyläkirjan tekijälle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveleva kirjapaino sukukirjan ja kyläkirjan tekijälle"

Transkriptio

1 Palveleva kirjapaino sukukirjan ja kyläkirjan tekijälle Saarijärven Offset Oy ja Suomen sukututkimusseura tekevät hyvää yhteistyötä tarkoituksenaan edistää sukukirjaprojekteja kaikilla rintamilla. Saarijärven Offset Oy on painoasioissa Suomen sukututkimusseuran pääyhteistyökumppani. Painomme tarjoaa palvelevan perheyhtiön pitkän osaamisen kirjojen teossa sukuseurojen ja muiden sukukirjan tai kyläkirjan tekijöiden käyttöön. Pystymme tekemään kaikentyyppiset painotuotteet omassa tuotannossamme esitteistä ja lehdistä sekä pehmeäkantisista kirjoista aina kovakantisiin laadukkaisiin teoksiin saakka. Osallistumme mielellämme kirjaprojektiin jo suunnitteluvaiheessa ja autamme asiakasta löytämään oikeat ratkaisut tuotteen toteutukseen. Tähän pieneen esitteeseen on koottu muutamia tärkeitä asioita, joihin sukukirjan tekijän kannattaa kiinnittää huomiota. Ne helpottavat kirjaprojektin toteutusta sen eri vaiheissa. Esitteen kuvat käyvät läpi kovakantisen kirjan tekemisen eri vaiheita. Yleisnäkymä painosalista Esitteen kuvat: Saarijärven kameraseura.

2 Ohjeita ja vinkkejä sukukirja Projektin vaiheet ja vastuunjako aikataulutus kirjapainon konsultointi kirjan suunnitteluvaiheessa (koko, paperi, ) sisällön tuottaminen ja kuvien tuottaminen, tärkeää mm. kuvien nimeämi nen ja kuvien laadun varmistaminen. Muistettava myös, että kuvia ei sijoi- teta tekstin sekaan, vain kuvatiedostojen nimet. Kuvien säätäminen on erittäin tärkeä vaihe, joka pitäisi tehdä/teettää siihen tarkoitetulla ohjelmalla. taitto (tekninen testaus taiton alkuvaiheessa painon kanssa) taiton voi tehdä itse tai voi käyttää apuna taittofirmaa. Hyvä yhteistyökumppani taitossa on Taittopalvelu Yliveto (www.yliveto.fi). Wordilla ei kannata lähteä tekemään muuta kuin itse teksti ja taitto kannattaisi tehdä siihen tarkoitetulla ohjelmalla kuten InDesignilla. teknisten yksityiskohtien päättäminen ja painopaikan valinta (sidonta, kannet, koko - tämä toki ennen taittoa, paperit, ) paino (vedostus) kirjan markkinointi ja myynti Painotekniikka Valittavana on käytännössä kaksi painotekniikkaa, digipaino tai offset-paino. Näiden menetelmien merkittävin ero kirjan tekijän kannalta on se, että useimmiten pienet, esim. alle 200 kappaleen painokset on järkevintä teettää digipainossa, kun taas isommat painokset onnistuvat tehokkaammin offset-menetelmällä. digipaino: tietokoneelta suoraan paperille tulostava menetelmä, kohdentaminen, pienet painokset offsetpaino: painoväri siirtyy painolevyltä kumisylinterille ja edelleen paperille Projekti on jo pitkällä, kun päästään suunnittelemaan taittoa ja kantta.

3 PaPerin valinta Paperia valittaessa kannattaa ottaa huomioon ainakin paperin laatu eli esim. pelkkää tekstiä sisältävässä kirjassa paperi voi olla ohuempaa ja pinnaltaan karheampaa kuin kirjassa, jossa on runsaasti kuvia. Paperin valinnassa tärkeä tekijä on myös opasiteetti eli läpinäkymättömyys. Mitä parempi opasiteetti paperilla on, sitä vähemmän näkyy läpi. Toisaalta ohuempi paperi on edullisempaa kuin samanlaatuinen paksumpi paperi, joten turhan takia paperia ei kannata paksuntaa (ellei kirjasta haluta paksumman näköistä). Paperimalleihin kannattaa tutustua aina ennen päätöstä. Varsin paljon sukukirjoissa käytetään kevyesti päällystettyä G-Print-paperia, joka on hyvä ja edullinen paperi ja jota voidaan käyttää niin teksti- kuin kuvakirjoissa. Paperi toimii hyvin mustavalkoisissa ja nelivärisissä kirjoissa. Muita usein vastaantulevia papereita ovat Art- eli taidepainopaperit ja päällystämättömät paperit kuten Munken ja MultiDesign. värisyys Kirja voidaan painaa yksi-, kaksi- tai nelivärisenä. Yksivärinen kirja tarkoittaa yleensä normaalia mustavalkoista kirjaa, mutta mustan sijaan käytetty väri voi olla myös mikä tahansa väri. Kaksivärisessä kirjassa useimmiten värit ovat niin, että mustan tekstin oheen on valittu vaikkapa punainen tehosteväri korostamaan otsikoita. Kalleinta on painaa kirja nelivärisenä (CMYK-väreissä). Kirjaa suunniteltaessa kannattaa miettiä, onko mahdollista jakaa kirjaa siten, että esim. alkuosa painettaisiin yksivärisenä ja loppuosa nelivärisenä tai että kirjaan tulisi muutama valokuvaliite, joihin neliväriset valokuvat olisi koottu. Digipainossa värilliset sivut voidaan sijoittaa mihin kohtaan tahansa. Vedos on hyväksytty ja aineistoa tulostetaan painopellille.

4 kirjan sidosasu Usein sukukirjat ovat kovakantisia eli sidottuja kirjoja. Kovakantisia kirjoja voidaan tehdä pelkästään liimattuna. Suositeltavaa on, että kirja tehdään ommeltuna, jotta kirja kestää vuodesta toiseen, kuten sukukirjan kuuluu. Varsinkin pienissä painoksissa kovakantisen kirjan tekeminen voi tulla turhan kalliiksi ja silloin kannattaa miettiä nidotun eli pehmeäkantisen vaihtoehdon toteuttamista. (tai liimattu): kirjan sivut liimattu yksi kerrallaan kartonki liimanidottu kansiin kirjan blokki ommeltu ensin ja sitten liimattu kartonki liinalankanidottu: kansiin niiteillä/metallihakasilla koottu vihko stiftattu: sidottu (tai lankasidottu): kovakantinen kirja kannet Erityisesti kovakantisen kirjan kansi kannattaa laminoida joko kiiltävällä tai mattakalvolla kestävyyden lisäämiseksi. Pehmeäkantisessa kirjassa kannessa voi olla myös offsetlakka, joka saadaan kanteen suoraan painokoneella tai kirkas uv-lakka, joka on ultravioletilla kuivattava lakka ja jota käytetään usein kohdelakkana. Nämä ratkaisut tulevat kyseeseen kirjassa, jossa on normaali nelivärinen ylivetokansi. Yliveto voidaan tehdä myös kluutista (kangaskantinen kirja), Miradurista (nahkajäljiltelmä) tai värillisestä ylivetopaperista. Tällöin kanteen tulee usein kirjan nimi esim. kultafolioinnilla. Folioinnissa voidaan käyttää myös muita värejä, kuten hopeaa, valkoista ja mustaa. Jos kansi ei ole nelivärinen, käytetään usein erillistä suojapaperia varsinaisen kannen päällä. Kansi voidaan tehdä myös ns. puoliranskalaisella sidonnalla, jolloin kirjan selkä on esim. kluuttia ja etu- ja takakansi ylivetopaperia. Muita kannessa käytettäviä tekniikoita: esim. kannen muotoon leikkaamista teräpuristuksella (vaikka stanssaus: pa reikä kanteen) tekniikka, jolla teksti (tai kuva) saadaan kohotettua kartonki preeglaus: kannesta kanteen voidaan painaa vaikkapa pronssivärillä elementtejä, täl lisäväri: löin kansi on 5-värinen

5 tarjouspyyntö Pyri täyttämään alla oleva lomake mahdollisimman tarkasti niiden tietojen osalta, jotka ovat jo tiedossa ja lähetä se meille, niin teemme tarjouksen tai kysymme tarkemmin mahdollisesti vielä puuttuvia tietoja. Tiedot voi lähettää myös takakannesta löytyviin sähköpostiosoitteisiin tai voit soittaa meille ja keskustella kirjasta tarkemmin kanssamme. asiakas: Yhteyshenkilö: Lähiosoite ja postiosoite: Puhelin: Sähköposti: Työn nimi: Painosmäärä/kpl: Työn arvioitu aikataulu: Kirjan sivukoko: Sivumäärä: Värisyys (sisus, kannet): Sidonta (kovakantinen, pehmeäkantinen): Materiaalit Sisuksen paperi ja grammapaino: Kannen materiaali: Kannen käsittely (laminointi, suojalakka): Aineistot (PDF, teksti+kuvat erillisinä): Painokone on kuntoonlaitettu ja arkkeja ryhdytään painamaan.

6 saarijärven offset oy on monipuolinen kirja- ja lehtitehdas, jonka asiakkaina ovat kustantamot, kirjapainot, yritykset, yhdistykset, yksityiset henkilöt jne. Meillä on yli 35 vuoden kokemus kirjojen, lehtien, esitteiden, vuosikertomusten ja muiden painotöiden tekemisestä. Perheyhtiössämme on noin 50 alan ammattilaista ja toimintaamme ohjaa asiakaslähtöisyys. Arvojamme ovat joustavuus, monipuolisuus, hyvä palvelu ja korkea laatu. joustavuutta tuotannonohjauksen sykli, asiakkaan kiireprojektit pystytään nopea sijoittamaan tuotantoon uusi tuotannonohjausjärjestelmä / integraatio CRM:ään kohtuullisen omat tilat, mahdollistaa väliaikaisvarastoinnin ja helpottaa prosessin isot kulkua eri välivaiheissa moniosaajakoulutuksella varmistetaan helppo resurssien koulutus, siirto prosessin eri vaiheisiin vuorotyöjärjestelyt MoniPuolisuutta tuotevalikoima: kova- ja pehmeäkantiset liimatut, stiftatut, wire laaja sidotut ja ommellut kirjat, oppaat ja lehdet, ohkopainotuotteet (28-40 g/m2), osaprojektit alihankintana muille painoille kattava oma konekanta: Lähes 100 kirjan tekemisen konetta m omissa tiloissa, digipaino, rotaatio ja arkkioffset (3 konetta), erikoisuute2 na kovakansisidontalinja, joita Suomessa vain neljässä kirjapainossa hyvä kustannustehokas sijainti takaa tehokkaan logistiikan Taitetut arkit odottavat jatkokäsittelyä.

7 hyvää Palvelua ja -haluinen henkilöstö yhteistyökykyinen tarjousten käsittely nopea yhdessä asiakkaiden kanssa tuotesuunnittelu käsittely reklamaatioiden tilausten postittamiseen suoraan painosta mahdollisuus yhteistyö pitkäkestoinen asiakassuhteet pitkät vuosisopimukset yhteistyöverkosto laaja mainospainotyöt tarvittaessa ja kuvanvalmistus sivun pienet markkinointipainokset korkeaa laatua Painamme laadukkaita taidekirjoja mm. venäläisille toimijoille ja useille eri museoille ympäri Suomea. Korkeasta laadusta kertoo myös se, että meillä on edelleen asiakkaita, jotka ovat tulleet asiakkaiksi jo painon alkuvuosina. Kirja on valmistunut kovakansilinjasta.

8 Ota yhteyttä Pirjo kunelius myyntipäällikkö jukka Pirttinen myyntipäällikkö Suomen Sukututkimusseura Seura on lähes 100-vuotias valtakunnallinen sukututkijoiden järjestö. Se on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsen ja sukututkimusharrastuksen edunvalvoja. Seuralla on Helsingissä Kruununhaassa suku- ja henkilöhistorian alaan erikoistunut kirjasto, jonka kokoelman kartuttaminen aloitettiin heti Seuran perustamisvuonna. Tänä päivänä kirjaston laajuus on noin 700 hyllymetriä ja se on Pohjoismaiden suurin suku- ja henkilöhistorian alan erikoiskirjasto. Suomen Sukututkimusseura on lähes sadan vuoden ajan pyrkinyt keräämään kokoelmaansa kaikki Suomessa julkaistut sukukirjat. Missään muualla ei ole niin täydellistä ja edustavaa suomalaista sukukirjakokoelmaa kuin Suomen Sukututkimusseuran kirjastossa. Seura jatkaa pyrkimyksiään kokoelman kartuttamiseksi ja pyytää tässä työssä apuanne. toivomme, että lahjoitatte yhden kappaleen Saarijärven Offsetissa painettua sukukirjaanne Suomen Sukututkimusseuran kirjastoon liitettäväksi kansainvälisesti huomionarvoiseen sukuja henkilöhistorialliseen kokoelmaan. Jos niin haluatte, Saarijärven Offset Oy huolehtii puolestanne sukukirjan lähettämisestä kokoelmaan. Lisätietoja asiassa antaa kirjastonhoitaja Vuokko Pärssinen-Tainio, puh tai

Prepress-opas. Offset-tuotanto

Prepress-opas. Offset-tuotanto Prepress-opas Offset-tuotanto Ohje päivitetty 03/2015 Sisällysluettelo 1. Sivuaineiston valmistus 1.1 Yleiset ohjeet... 3 1.2 Värimääritykset... 4 1.3 Fontit... 5 1.4 Kuvien käyttö... 6 1.5 Vedokset...

Lisätiedot

Maailman parasta painolaatua!

Maailman parasta painolaatua! Aineisto-opas 2014 Botnia Printin sanomalehtitehdas on näyttänyt painamisen mallia Suomelle vuodesta 2010. Toukokuussa 2010 avattu painotalo otti rohkean edistysaskeleen suomalaisessa rotaatiopainamisessa

Lisätiedot

Report. Menestystä drupassa Lukuisia uusia konemalleja ja lähes 2000 kauppaa. Web-to-Print Menestymisen avain vai arkun ensimmäinen naula?

Report. Menestystä drupassa Lukuisia uusia konemalleja ja lähes 2000 kauppaa. Web-to-Print Menestymisen avain vai arkun ensimmäinen naula? Graphic Heidelberg Syksy 2012 Report Menestystä drupassa Lukuisia uusia konemalleja ja lähes 2000 kauppaa Web-to-Print Menestymisen avain vai arkun ensimmäinen naula? Innovaatiogalleria Älykkäissä painotuotteissa

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009. Laine Direct ja KTA. 55 vuotta yhteistyötä. PunaMusta yhdistää offsetin ja digin. Savon Sanomien Ekoteko

KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009. Laine Direct ja KTA. 55 vuotta yhteistyötä. PunaMusta yhdistää offsetin ja digin. Savon Sanomien Ekoteko KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009 Laine Direct ja KTA 55 vuotta yhteistyötä Savon Sanomien Ekoteko PunaMusta yhdistää offsetin ja digin Pääkirjoitus... 2 Reach ja KTA-yhtiöt?... 3 Fuji investoi tuulivoimaan...

Lisätiedot

Painon hallintaopas. maaliskuu/2013. laatua kannesta kanteen

Painon hallintaopas. maaliskuu/2013. laatua kannesta kanteen Painon hallintaopas maaliskuu/2013 Hyvä asiakkaamme, käytämme Otavan Kirjapainossa ISOstandardoitua prosessia läpi koko tuotannon. Aineistopalvelu-osastomme on vastuussa siitä, että työsi lähtee tehtaamme

Lisätiedot

Ambition. Laadun ja palvelun pää-äänenkannattaja. No 8

Ambition. Laadun ja palvelun pää-äänenkannattaja. No 8 Libris Laadun ja palvelun pää-äänenkannattaja. No 8 Ambition Kokonaisuus haltuun Profit-palveluilla Valokuva on kuin pieni elokuva Valokuvan moniosaajat Hiljaisuus pinnan alla Maailmanluokan luontokuvaa

Lisätiedot

MAN Roland Jyväskylän messuilla

MAN Roland Jyväskylän messuilla Syyskuu 2001 MAN Roland Finland Oy:n asiakaslehti MAN Roland Jyväskylän messuilla FinnGraf 2001 Jyväskylässä s. 1 Pääkirjoitus... s. 2 Suomen suurin arkkipainokonetilaus... s. 2 Offsetpaino Tuovinen...

Lisätiedot

Etulehdet visuaalisena mediana

Etulehdet visuaalisena mediana Laura Valkama Etulehdet visuaalisena mediana Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta Työn nimi: Etulehdet visuaalisena mediana Tekijä: Laura Valkama Koulutusohjelma/oppiaine: graafisen suunnittelun koulutusohjelma

Lisätiedot

Oma kirjani BoD :n. Olen ollut innostunut kirjoittamisesta jo pitkään, nyt sain julkaistua oman kirjani. www.bod.fi

Oma kirjani BoD :n. Olen ollut innostunut kirjoittamisesta jo pitkään, nyt sain julkaistua oman kirjani. www.bod.fi Oma kirjani BoD :n kautta Tietoa kirjailijoille Olen ollut innostunut kirjoittamisesta jo pitkään, nyt sain julkaistua oman kirjani. www.bod.fi 2 / Lehdistöpalautetta BoD :sta Hyvin moni suomalainen kirjoittaa

Lisätiedot

YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11)

YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11) YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 19.2.2008 1 (11) JÄSENREKISTERISTÄ REKISTERIVASTAAVALLE Sisään jäsenrekisteriin osoitteella: Kolme välilehteä: www.yrittajanaiset.fi/yhdistykset - kirjoita yhdistyksen tunnus

Lisätiedot

Digitaalinen painaminen osana toimintoketjuja

Digitaalinen painaminen osana toimintoketjuja VTT TIEDOTTEITA MEDDELANDEN RESEARCH NOTES 1901 Digitaalinen painaminen osana toimintoketjuja Helene Juhola Asta Bäck Timo Siivonen Tatu Lindberg Mikko Pitkänen Caj Södergård Olli Nurmi VTT Tietotekniikka

Lisätiedot

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan.

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. TOUKOKUU 2013 Ecom asiakaslehti nro. 1 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. Sivu 2 SähköJusalla työ ei valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton?

Lisätiedot

Kunta viestintäostoksilla

Kunta viestintäostoksilla MERJA OLARI-SINTONEN JARI SEPPÄLÄ, SIRPA PALO, TEIJA JÄRVELÄ, PÄIVI RAINIO Kunta viestintäostoksilla Opas viestintä- ja markkinointipalvelujen hankintaan Kirjoittajat: Merja Olari-Sintonen, FM, Suomen

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

VTT TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-06423-06. BookXML2-projekti. Sähköinen tiedonsiirto kirja-alalla. PrintTalk-prosessi JDF-pilotti ISBN13 ONIX 30.6.

VTT TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-06423-06. BookXML2-projekti. Sähköinen tiedonsiirto kirja-alalla. PrintTalk-prosessi JDF-pilotti ISBN13 ONIX 30.6. VTT TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-06423-06 BookXML2-projekti Sähköinen tiedonsiirto kirja-alalla PrintTalk-prosessi JDF-pilotti ISBN13 ONIX 30.6.2006 Hannele Antikainen, Pekka Siltanen, Asta Bäck Muutoshistoria

Lisätiedot

Huoltotiimimme palvelee

Huoltotiimimme palvelee YHTEYSTIEDOT Huoltotiimimme palvelee Petri Vitri Sampo Pennanen käyttökouluttaja varaosapäälikkö puh. 040 9030 506 puh. (09) 7256 6521 MAN Roland Finland Oy Muuntotie 1, 01510 Vantaa puh. (09) 7256 6500

Lisätiedot

Heidelberg Kevät 2013. Report

Heidelberg Kevät 2013. Report Graphic Heidelberg Kevät 2013 Report 1 Graphic Report FinnGraf Kohtaamispaikkana keväinen Jyväskylä Finngraf-messut Yleisön pyynnöstä ja näytteilleasettajien on Finngraf siirretty alkusyksystä aikaiseen

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

LEHTI MYYNNIN HENKILÖILLE NRO 2. Myynnin viisi elementtiä tehokkuuden tae SalesPeoplella valtakunnallinen verkosto

LEHTI MYYNNIN HENKILÖILLE NRO 2. Myynnin viisi elementtiä tehokkuuden tae SalesPeoplella valtakunnallinen verkosto 07 LEHTI MYYNNIN HENKILÖILLE NRO 2 SalesPeople Myynnin viisi elementtiä tehokkuuden tae SalesPeoplella valtakunnallinen verkosto Myyntitoiminnan käsikirja tehostaa osaamisen siirtoa 07 PÄÄKIRJOITUS Haaskaammeko

Lisätiedot

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskus - Georg Strien Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihdolla on pitkä perinne, vanhimmat viitteet löytyvät vuodesta 1694 Ranskasta.

Lisätiedot

Graafinen ja viestintäala mukana muotoiluprosessissa

Graafinen ja viestintäala mukana muotoiluprosessissa Graafinen ja viestintäala mukana muotoiluprosessissa 40 Perinteisesti muotoilu yhdistetään tuotteen muotoiluun, mutta nykyään sen merkitys ulottuu aina strategisesta suunnittelusta yrityksen operatiiviseen

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

Palvelumuotoilu. osana. MelbaGroup'n. tuotteistusprosessia

Palvelumuotoilu. osana. MelbaGroup'n. tuotteistusprosessia Palvelumuotoilu osana MelbaGroup'n tuotteistusprosessia melbamail@melbagroup.com Sisällysluettelo MelbaGroup tuotteistusprosessi...3 Tuote syntyy...3 Ideasta...3 Tarpeesta...3 Osaamisesta...3 Oivalluksesta...3

Lisätiedot

NÄIN TEEN LOISTAVAN ESITTEEN

NÄIN TEEN LOISTAVAN ESITTEEN NÄIN TEEN LOISTAVAN ESITTEEN Esite, joka puhuttelee työnantajaa Millainen on hyvä esite? Olennaista ei ole pohtia tekstin tai kuvien määrä. Tärkeintä on, että lukija saa esitteestä tiedon omaa päätöstä

Lisätiedot

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle Pia Piltz, Raita Särkkä 12.3.2015 Tiivistelmä Päiväys 12.3.2015 Tekijä(t) Pia Piltz, Raita Särkkä Koulutusohjelma Liiketalous Raportin/Opinnäytetyön

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

Savilahdenkatu 24 painon tilat katutasossa, kuva vuodelta 1972.

Savilahdenkatu 24 painon tilat katutasossa, kuva vuodelta 1972. Alkujaan Pieksämäellä toimineen Mäen Kirjapainon siirtyessä 1. 7. 1953 oston kautta Mikkeliin alkoi nykyisen Savilahden Kirjapaino Ky nimellä toimivan yrityksen varsinainen historia. Silloin yrityksen

Lisätiedot

Ostajan opas: mainostoimistopalvelut

Ostajan opas: mainostoimistopalvelut 1 Ostajan opas: mainostoimistopalvelut Mistä lähteä liikkeelle? Harkitse ensin, mitä kannattaa tehdä itse, ja mihin ulkopuolista yhteistyötahoa kannattaa käyttää. Mikäli organisaatiossanne on vahvaa markkinoinnillista

Lisätiedot