Palveleva kirjapaino sukukirjan ja kyläkirjan tekijälle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palveleva kirjapaino sukukirjan ja kyläkirjan tekijälle"

Transkriptio

1 Palveleva kirjapaino sukukirjan ja kyläkirjan tekijälle Saarijärven Offset Oy ja Suomen sukututkimusseura tekevät hyvää yhteistyötä tarkoituksenaan edistää sukukirjaprojekteja kaikilla rintamilla. Saarijärven Offset Oy on painoasioissa Suomen sukututkimusseuran pääyhteistyökumppani. Painomme tarjoaa palvelevan perheyhtiön pitkän osaamisen kirjojen teossa sukuseurojen ja muiden sukukirjan tai kyläkirjan tekijöiden käyttöön. Pystymme tekemään kaikentyyppiset painotuotteet omassa tuotannossamme esitteistä ja lehdistä sekä pehmeäkantisista kirjoista aina kovakantisiin laadukkaisiin teoksiin saakka. Osallistumme mielellämme kirjaprojektiin jo suunnitteluvaiheessa ja autamme asiakasta löytämään oikeat ratkaisut tuotteen toteutukseen. Tähän pieneen esitteeseen on koottu muutamia tärkeitä asioita, joihin sukukirjan tekijän kannattaa kiinnittää huomiota. Ne helpottavat kirjaprojektin toteutusta sen eri vaiheissa. Esitteen kuvat käyvät läpi kovakantisen kirjan tekemisen eri vaiheita. Yleisnäkymä painosalista Esitteen kuvat: Saarijärven kameraseura.

2 Ohjeita ja vinkkejä sukukirja Projektin vaiheet ja vastuunjako aikataulutus kirjapainon konsultointi kirjan suunnitteluvaiheessa (koko, paperi, ) sisällön tuottaminen ja kuvien tuottaminen, tärkeää mm. kuvien nimeämi nen ja kuvien laadun varmistaminen. Muistettava myös, että kuvia ei sijoi- teta tekstin sekaan, vain kuvatiedostojen nimet. Kuvien säätäminen on erittäin tärkeä vaihe, joka pitäisi tehdä/teettää siihen tarkoitetulla ohjelmalla. taitto (tekninen testaus taiton alkuvaiheessa painon kanssa) taiton voi tehdä itse tai voi käyttää apuna taittofirmaa. Hyvä yhteistyökumppani taitossa on Taittopalvelu Yliveto ( Wordilla ei kannata lähteä tekemään muuta kuin itse teksti ja taitto kannattaisi tehdä siihen tarkoitetulla ohjelmalla kuten InDesignilla. teknisten yksityiskohtien päättäminen ja painopaikan valinta (sidonta, kannet, koko - tämä toki ennen taittoa, paperit, ) paino (vedostus) kirjan markkinointi ja myynti Painotekniikka Valittavana on käytännössä kaksi painotekniikkaa, digipaino tai offset-paino. Näiden menetelmien merkittävin ero kirjan tekijän kannalta on se, että useimmiten pienet, esim. alle 200 kappaleen painokset on järkevintä teettää digipainossa, kun taas isommat painokset onnistuvat tehokkaammin offset-menetelmällä. digipaino: tietokoneelta suoraan paperille tulostava menetelmä, kohdentaminen, pienet painokset offsetpaino: painoväri siirtyy painolevyltä kumisylinterille ja edelleen paperille Projekti on jo pitkällä, kun päästään suunnittelemaan taittoa ja kantta.

3 PaPerin valinta Paperia valittaessa kannattaa ottaa huomioon ainakin paperin laatu eli esim. pelkkää tekstiä sisältävässä kirjassa paperi voi olla ohuempaa ja pinnaltaan karheampaa kuin kirjassa, jossa on runsaasti kuvia. Paperin valinnassa tärkeä tekijä on myös opasiteetti eli läpinäkymättömyys. Mitä parempi opasiteetti paperilla on, sitä vähemmän näkyy läpi. Toisaalta ohuempi paperi on edullisempaa kuin samanlaatuinen paksumpi paperi, joten turhan takia paperia ei kannata paksuntaa (ellei kirjasta haluta paksumman näköistä). Paperimalleihin kannattaa tutustua aina ennen päätöstä. Varsin paljon sukukirjoissa käytetään kevyesti päällystettyä G-Print-paperia, joka on hyvä ja edullinen paperi ja jota voidaan käyttää niin teksti- kuin kuvakirjoissa. Paperi toimii hyvin mustavalkoisissa ja nelivärisissä kirjoissa. Muita usein vastaantulevia papereita ovat Art- eli taidepainopaperit ja päällystämättömät paperit kuten Munken ja MultiDesign. värisyys Kirja voidaan painaa yksi-, kaksi- tai nelivärisenä. Yksivärinen kirja tarkoittaa yleensä normaalia mustavalkoista kirjaa, mutta mustan sijaan käytetty väri voi olla myös mikä tahansa väri. Kaksivärisessä kirjassa useimmiten värit ovat niin, että mustan tekstin oheen on valittu vaikkapa punainen tehosteväri korostamaan otsikoita. Kalleinta on painaa kirja nelivärisenä (CMYK-väreissä). Kirjaa suunniteltaessa kannattaa miettiä, onko mahdollista jakaa kirjaa siten, että esim. alkuosa painettaisiin yksivärisenä ja loppuosa nelivärisenä tai että kirjaan tulisi muutama valokuvaliite, joihin neliväriset valokuvat olisi koottu. Digipainossa värilliset sivut voidaan sijoittaa mihin kohtaan tahansa. Vedos on hyväksytty ja aineistoa tulostetaan painopellille.

4 kirjan sidosasu Usein sukukirjat ovat kovakantisia eli sidottuja kirjoja. Kovakantisia kirjoja voidaan tehdä pelkästään liimattuna. Suositeltavaa on, että kirja tehdään ommeltuna, jotta kirja kestää vuodesta toiseen, kuten sukukirjan kuuluu. Varsinkin pienissä painoksissa kovakantisen kirjan tekeminen voi tulla turhan kalliiksi ja silloin kannattaa miettiä nidotun eli pehmeäkantisen vaihtoehdon toteuttamista. (tai liimattu): kirjan sivut liimattu yksi kerrallaan kartonki liimanidottu kansiin kirjan blokki ommeltu ensin ja sitten liimattu kartonki liinalankanidottu: kansiin niiteillä/metallihakasilla koottu vihko stiftattu: sidottu (tai lankasidottu): kovakantinen kirja kannet Erityisesti kovakantisen kirjan kansi kannattaa laminoida joko kiiltävällä tai mattakalvolla kestävyyden lisäämiseksi. Pehmeäkantisessa kirjassa kannessa voi olla myös offsetlakka, joka saadaan kanteen suoraan painokoneella tai kirkas uv-lakka, joka on ultravioletilla kuivattava lakka ja jota käytetään usein kohdelakkana. Nämä ratkaisut tulevat kyseeseen kirjassa, jossa on normaali nelivärinen ylivetokansi. Yliveto voidaan tehdä myös kluutista (kangaskantinen kirja), Miradurista (nahkajäljiltelmä) tai värillisestä ylivetopaperista. Tällöin kanteen tulee usein kirjan nimi esim. kultafolioinnilla. Folioinnissa voidaan käyttää myös muita värejä, kuten hopeaa, valkoista ja mustaa. Jos kansi ei ole nelivärinen, käytetään usein erillistä suojapaperia varsinaisen kannen päällä. Kansi voidaan tehdä myös ns. puoliranskalaisella sidonnalla, jolloin kirjan selkä on esim. kluuttia ja etu- ja takakansi ylivetopaperia. Muita kannessa käytettäviä tekniikoita: esim. kannen muotoon leikkaamista teräpuristuksella (vaikka stanssaus: pa reikä kanteen) tekniikka, jolla teksti (tai kuva) saadaan kohotettua kartonki preeglaus: kannesta kanteen voidaan painaa vaikkapa pronssivärillä elementtejä, täl lisäväri: löin kansi on 5-värinen

5 tarjouspyyntö Pyri täyttämään alla oleva lomake mahdollisimman tarkasti niiden tietojen osalta, jotka ovat jo tiedossa ja lähetä se meille, niin teemme tarjouksen tai kysymme tarkemmin mahdollisesti vielä puuttuvia tietoja. Tiedot voi lähettää myös takakannesta löytyviin sähköpostiosoitteisiin tai voit soittaa meille ja keskustella kirjasta tarkemmin kanssamme. asiakas: Yhteyshenkilö: Lähiosoite ja postiosoite: Puhelin: Sähköposti: Työn nimi: Painosmäärä/kpl: Työn arvioitu aikataulu: Kirjan sivukoko: Sivumäärä: Värisyys (sisus, kannet): Sidonta (kovakantinen, pehmeäkantinen): Materiaalit Sisuksen paperi ja grammapaino: Kannen materiaali: Kannen käsittely (laminointi, suojalakka): Aineistot (PDF, teksti+kuvat erillisinä): Painokone on kuntoonlaitettu ja arkkeja ryhdytään painamaan.

6 saarijärven offset oy on monipuolinen kirja- ja lehtitehdas, jonka asiakkaina ovat kustantamot, kirjapainot, yritykset, yhdistykset, yksityiset henkilöt jne. Meillä on yli 35 vuoden kokemus kirjojen, lehtien, esitteiden, vuosikertomusten ja muiden painotöiden tekemisestä. Perheyhtiössämme on noin 50 alan ammattilaista ja toimintaamme ohjaa asiakaslähtöisyys. Arvojamme ovat joustavuus, monipuolisuus, hyvä palvelu ja korkea laatu. joustavuutta tuotannonohjauksen sykli, asiakkaan kiireprojektit pystytään nopea sijoittamaan tuotantoon uusi tuotannonohjausjärjestelmä / integraatio CRM:ään kohtuullisen omat tilat, mahdollistaa väliaikaisvarastoinnin ja helpottaa prosessin isot kulkua eri välivaiheissa moniosaajakoulutuksella varmistetaan helppo resurssien koulutus, siirto prosessin eri vaiheisiin vuorotyöjärjestelyt MoniPuolisuutta tuotevalikoima: kova- ja pehmeäkantiset liimatut, stiftatut, wire laaja sidotut ja ommellut kirjat, oppaat ja lehdet, ohkopainotuotteet (28-40 g/m2), osaprojektit alihankintana muille painoille kattava oma konekanta: Lähes 100 kirjan tekemisen konetta m omissa tiloissa, digipaino, rotaatio ja arkkioffset (3 konetta), erikoisuute2 na kovakansisidontalinja, joita Suomessa vain neljässä kirjapainossa hyvä kustannustehokas sijainti takaa tehokkaan logistiikan Taitetut arkit odottavat jatkokäsittelyä.

7 hyvää Palvelua ja -haluinen henkilöstö yhteistyökykyinen tarjousten käsittely nopea yhdessä asiakkaiden kanssa tuotesuunnittelu käsittely reklamaatioiden tilausten postittamiseen suoraan painosta mahdollisuus yhteistyö pitkäkestoinen asiakassuhteet pitkät vuosisopimukset yhteistyöverkosto laaja mainospainotyöt tarvittaessa ja kuvanvalmistus sivun pienet markkinointipainokset korkeaa laatua Painamme laadukkaita taidekirjoja mm. venäläisille toimijoille ja useille eri museoille ympäri Suomea. Korkeasta laadusta kertoo myös se, että meillä on edelleen asiakkaita, jotka ovat tulleet asiakkaiksi jo painon alkuvuosina. Kirja on valmistunut kovakansilinjasta.

8 Ota yhteyttä Pirjo kunelius myyntipäällikkö jukka Pirttinen myyntipäällikkö Suomen Sukututkimusseura Seura on lähes 100-vuotias valtakunnallinen sukututkijoiden järjestö. Se on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsen ja sukututkimusharrastuksen edunvalvoja. Seuralla on Helsingissä Kruununhaassa suku- ja henkilöhistorian alaan erikoistunut kirjasto, jonka kokoelman kartuttaminen aloitettiin heti Seuran perustamisvuonna. Tänä päivänä kirjaston laajuus on noin 700 hyllymetriä ja se on Pohjoismaiden suurin suku- ja henkilöhistorian alan erikoiskirjasto. Suomen Sukututkimusseura on lähes sadan vuoden ajan pyrkinyt keräämään kokoelmaansa kaikki Suomessa julkaistut sukukirjat. Missään muualla ei ole niin täydellistä ja edustavaa suomalaista sukukirjakokoelmaa kuin Suomen Sukututkimusseuran kirjastossa. Seura jatkaa pyrkimyksiään kokoelman kartuttamiseksi ja pyytää tässä työssä apuanne. toivomme, että lahjoitatte yhden kappaleen Saarijärven Offsetissa painettua sukukirjaanne Suomen Sukututkimusseuran kirjastoon liitettäväksi kansainvälisesti huomionarvoiseen sukuja henkilöhistorialliseen kokoelmaan. Jos niin haluatte, Saarijärven Offset Oy huolehtii puolestanne sukukirjan lähettämisestä kokoelmaan. Lisätietoja asiassa antaa kirjastonhoitaja Vuokko Pärssinen-Tainio, puh tai

Oman kirjasi. tekee Erkki Luumi

Oman kirjasi. tekee Erkki Luumi Oman kirjasi tekee Erkki Luumi Kirjatalo Ekiteki sijaitsee Hämeenkyrön kansallismaisemissa F. E. Sillanpään syntysijoilla Maisematien ja Trossitien risteyksessä kaksi kilometriä Kolmostieltä Mahnala-Timi-liittymästä,

Lisätiedot

PAINON HALLINTAOPAS mitoitusohjeet

PAINON HALLINTAOPAS mitoitusohjeet PAINON HALLINTAOPAS mitoitusohjeet laatua kannesta kanteen AINEISTOPALVELU (09) 680 90313 aineistot@otavankirjapaino.fi Tuotanto ja myynti Otavantie 11 42700 Keuruu Myynti Hietalahdenranta 19 A 00180 Helsinki

Lisätiedot

PAINON HALLINTAOPAS mitoitusohjeet

PAINON HALLINTAOPAS mitoitusohjeet PAINON HALLINTAOPAS mitoitusohjeet laatua kannesta kanteen AINEISTOPALVELU (09) 680 90313 aineistot@otavankirjapaino.fi Tuotanto ja myynti Otavantie 11 42700 Keuruu Myynti Hietalahdenranta 19 A 00180 Helsinki

Lisätiedot

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Graafinen ohjeisto Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Yritystunnus Corpon yritystunnusta käytetään aina oheisessa muodossa. Logotekstiä ei saa latoa (kirjoittaa) eikä

Lisätiedot

Print on Demand palvelut kustantamoille

Print on Demand palvelut kustantamoille Print on Demand palvelut kustantamoille Yhteistyössä BoD ja Kirjavälitys 17.3.2017 BoD yhteistyösopimus Kirjavälitys on tehnyt yhteistyösopimuksen Books On Demandin kanssa BoD tekee sopimukset suoraan

Lisätiedot

Väitöskirjan kansien suunnittelu

Väitöskirjan kansien suunnittelu Väitöskirjan kansien suunnittelu Ohje koskee Lapin Yliopistopainossa painettavia julkaisuja. Väittelijä toimittaa tarvittavat tiedot tekijälle sähköisenä: - julkaisun nimi - acta sarjan numero sekä ISBN

Lisätiedot

2. Käyntikortti: materiaalina Munken Polar- Kysymys: paperin neliömassa ( = g/m2) puuttuu.

2. Käyntikortti: materiaalina Munken Polar- Kysymys: paperin neliömassa ( = g/m2) puuttuu. Kysymykset ja vastaukset tarjouspyyntöön HSL:n painotöistä sekä painotuotteiden varastointi- ja logistiikkapalveluista vuosille 2015-2016 sekä optio vuosille 2017 ja 2018 Kysymykset, jotka koskevat liitettä

Lisätiedot

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Sisältö Saatteeksi Tässä ohjeistossa määritellään Lähienergiatunnuksen käyttöä, linjataan ehdot sen käyttöoikeudelle ja kerrotaan valvonnasta. Ohjeiston tarkoituksena on selkeyttää

Lisätiedot

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI

SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ 1. VAAKUNA JA LOGOTYYPI 1.1 Vaakunan ja logotyypin mittasuhteet ja suoja-alue 1.2 Vaakunan ja logotyypin värit 1.3 Vaakuna ja logotyypin käyttö 1.4 Typografia 2. LOMAKKEISTO

Lisätiedot

Ohjeita ja lisätietoja viestilapuistamme

Ohjeita ja lisätietoja viestilapuistamme Ohjeita ja lisätietoja viestilapuistamme Maahantuomamme viestilaput valmistetaan suomalaisesta paperista. Viestilappujen liima sekä painatuksissa käytetyt värit ovat myrkyttömiä ja turvallisia käyttää.

Lisätiedot

KIRJASUUNNITTELU II. BA3 Arja Karhumaa

KIRJASUUNNITTELU II. BA3 Arja Karhumaa KIRJASUUNNITTELU II BA3 Arja Karhumaa IRMA BOOM http://vimeo.com/11869654 WHAT IRMA SAID... I HATE HANDMADE BOOKS Teollisesti tuotettu kirja vs. taiteilijakirja WHAT IRMA SAID... I HATE HANDMADE BOOKS

Lisätiedot

mediakortti 2013 WESTIE-lehti

mediakortti 2013 WESTIE-lehti mediakortti 2013 WESTIE-lehti Vuonna 2013 ilmestyy lehden 37. vuosikerta. Copyright Westiekerho ry. Kaikki oikeudet pidätetään. Lehden osittainenkin kopioiminen ilman lupaa on kielletty. Westie-lehden

Lisätiedot

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 2(12) Sisältö 1. Johdanto 3 2. Tunnus 4 - Tunnuksen koko 5 - Tunnuksen suoja-alue 6 - Tunnuksen käyttö 7 3. Värimääritykset

Lisätiedot

FRAM. Prepress Guide

FRAM. Prepress Guide 1 FRAM Prepress Guide 2 Tämän oppaan tarkoitus on opastaa painokelpoisen aineiston toteuttamisessa ja sen toimittamisessa meille. Osa ohjeistuksista perustuu siihen oletukseen, että dokumenteissä käytetyt

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

202 PAINOTEKNIIKKA, OFFSETPAINAMINEN

202 PAINOTEKNIIKKA, OFFSETPAINAMINEN 202 PAINOTEKNIIKKA, OFFSETPAINAMINEN 1) Offsetpainaminen Kilpailutehtävänä on painaa nelivärinen esite Heidelberg Printmaster 52/4 painokoneella. Painosmäärä on 1000 kpl, lisäksi kuntoonlaittoon on varattu

Lisätiedot

PoD-palvelut kustantamoille - Yhteistyössä BoD ja Kirjavälitys. Helsinki, 7. lokakuuta 2016

PoD-palvelut kustantamoille - Yhteistyössä BoD ja Kirjavälitys. Helsinki, 7. lokakuuta 2016 PoD-palvelut kustantamoille - Yhteistyössä BoD ja Kirjavälitys Helsinki, 7. lokakuuta 2016 1 Ohjelma BoD esittäytyy Tarvepainatuksen merkitys kasvaa Miksi tarvepainatus? Tarjoamamme palvelut Nimikkeiden

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 GRAAFISET ELEMENTIT 10 YHTEYSTIEDOT 13 TUNNUS JA

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Sisältö Tunnuksista yleisesti... 3 Tunnuksen versiot ja rakenne.... 4 Merkin värit.... 5 Tunnuksen värivaihtoehtoja... 7 Tunnuksen suoja-alue.... 8 Tunnuksen sijoittelu.... 9 Pienen

Lisätiedot

Toiminnallisen määrittelyn tarina. Esimerkki Reaktorin tavasta tehdä toiminnallista määrittelyä.

Toiminnallisen määrittelyn tarina. Esimerkki Reaktorin tavasta tehdä toiminnallista määrittelyä. Toiminnallisen määrittelyn tarina Esimerkki Reaktorin tavasta tehdä toiminnallista määrittelyä. Toimitusjohtajan pulma Tässä on toimitusjohtaja Roope, jonka tavoitteena on pyörittää Rengasmaster Oy:tä

Lisätiedot

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Graafiset ohjeet 1 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Tunnus Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus on järjestön nimen alkukirjaimista muodostettu nimilogo,

Lisätiedot

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista.

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. graafisen suunnittelun toimisto PIGME TARJOUSPYYNTÖ GRAAFIKOLLE kohderyhmä materiaalit (tekstit + kuvat) tulostus- vai painotyö

Lisätiedot

Melan graafinen ohje. Tämä ohjeisto esittelee Melan visuaalisen ilmeen peruselementit. Ohjeisto on yhdenmukaisen asiakasviestinnän työkalu.

Melan graafinen ohje. Tämä ohjeisto esittelee Melan visuaalisen ilmeen peruselementit. Ohjeisto on yhdenmukaisen asiakasviestinnän työkalu. Melan graafinen ohje Tämä ohjeisto esittelee Melan visuaalisen ilmeen peruselementit. Ohjeisto on yhdenmukaisen asiakasviestinnän työkalu. Selkeä ja yhtenäinen ilme vahvistaa positiivista mielikuvaa Melasta.

Lisätiedot

FORMAATIT JA LIITTEET

FORMAATIT JA LIITTEET FORMAATIT JA LIITTEET Kaikki tämän oppaan ohjeet ovat yleisohjeita, asiakkaiden tarpeet huomioiden keskustelemme aina jokaisesta painotyöstä erikseen ja etsimme tuotteelle taloudellisimman ja parhaan vaihtoehdon.

Lisätiedot

Hinnasto Suomessa 100% painetut pelikortit 2015

Hinnasto Suomessa 100% painetut pelikortit 2015 Hinnasto Suomessa 100% painetut pelikortit 2015 A B Asiakaspainetut pelikortit molemmin puolin + asiakkaan omalla aiheilla painettu rasia Taustapuolella asiakasmainos, kuvapuolella kortit TACTIC International

Lisätiedot

JULKAISUJEN, OPPAIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN PAINATUS

JULKAISUJEN, OPPAIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN PAINATUS TARJOUSPYYNTÖ 1 (8) JULKAISUJEN, OPPAIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN PAINATUS 1. Tarjouspyynnön kohde Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä (HAKKY) on kuuden kunnan muodostama kuntayhtymä,

Lisätiedot

T PIEN NT OPAS PIENPIEN NTN PAINA

T PIEN NT OPAS PIENPIEN NTN PAINA IEN PAS AINA ISEEN INFO Newprint info Newprint Oy on yksi Suomen monipuolisimmista ja merkittävimmistä painotaloista. Toimintamme kulmakiviä ovat ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö sekä moderni konekanta.

Lisätiedot

Unigrafia: print-on-demand ja verkkokirjakauppa. TSV ajankohtaista julkaisemisessa 8.3.2013 Hannele Kauranne

Unigrafia: print-on-demand ja verkkokirjakauppa. TSV ajankohtaista julkaisemisessa 8.3.2013 Hannele Kauranne Unigrafia: print-on-demand ja verkkokirjakauppa TSV ajankohtaista julkaisemisessa 8.3.2013 Hannele Kauranne Miksi yliopistojen julkaisut myyntiin? http://kirjakauppa.unigrafia.fi Julkisuusperiaate Avoimuusvaatimus

Lisätiedot

SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO

SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ Johdanto...3 Logo...4 Logon käyttö...6 Logo ja sloganit...8 Typografia...10 Värit...12 Valokuvien käyttö...14 2 Suomen Vapaakirkon lapsi-

Lisätiedot

Erilaisia tapoja tuottaa sukukirjoja

Erilaisia tapoja tuottaa sukukirjoja Erilaisia tapoja tuottaa sukukirjoja monisteina pieniä määriä muutamasta muutamaan kymmeneen kirjapainossa suuria määriä kymmenistä satoihin valokuvakirjaohjelmalla muutamasta muutamaan kymmeneen Monisteina

Lisätiedot

Kilpailijan tulee noudattaa ergonomiaa sekä toimia taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kilpailijan tulee noudattaa ergonomiaa sekä toimia taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Painotekniikka, 202, digitaalinen painaminen Kilpailutehtävänä on painaa digitaalisilla painokoneilla mallien ja annettujen ohjeiden mukaisia painotöitä. Työt voivat sisältää asemointia ja muuttuvaa tietoa.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Turku Centre for Computer Science

Graafinen ohjeisto. Turku Centre for Computer Science Graafinen ohjeisto Turku Centre for Computer Science tunnus Tunnus. Turku Centre for Computer Sciencen tunnus muodostuu kahdesta elementistä: nuolimaisesta liikemerkistä ja TUCSnimilogosta. Liikemerkkiä

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1.

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1. 1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE 4 1.2 VÄRILLINEN LOGO 5 1.3 LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA 6 1.4 MUSTA LOGO 7 1.5 EI NÄIN 8 3 1.1 Logo ja turva-alue neste jacobsin logo Neste Jacobsin uusi tekstilogo

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA 1. Tarjouspyynnön kohde 2. Hankintayksikkö 3. Yhteyshenkilö Opetushallitus

Lisätiedot

jälkikäsittelylaitteiden välillä.

jälkikäsittelylaitteiden välillä. TARKKUUSTYÖTÄ Nopea, tarkka, laadukas. Nämä sanat kuvaavat parhaiten Shinohara-tarkkuuspainokonetta. Shinohara aloitti toimintansa vuonna 1919 alun perin tarkkuustyökalujen valmistajana, josta juontaa

Lisätiedot

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS

TAMPEREEN SISU vuodesta d 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS TAMPEREEN SISU vuodesta 1960 GRAAFINEN OHJEISTUS Sisällysluettelo LOGO Logo 3 Typografia. 5 Värit... 8 Lomakkeet 10 Kuvitus 12 - A KU UVITUS KEET LOMAKK TYPO GRAFI VÄRIT 2 LOGO TAMPEREEN SISU vuodesta

Lisätiedot

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Graafinen ohjeisto

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto GRAAFINEN OHJEISTO TIETEENTEKIJÖIDEN LIITON LOGO Tieteentekijöiden liiton kaksivärinen logo koostuu symbolista ja kolmikielisestä tekstiosasta. Pelkkä logon symboliosan käyttö on mahdollista

Lisätiedot

Uudet Palvelut UDEPA Oy

Uudet Palvelut UDEPA Oy Uudet Palvelut UDEPA Oy Uudet Palvelut Udepa Oy on 1990 perustettu yhden miehen yritys, jonka toimialaan kuuluvat erilaiset graafiset, mainonnan, markkinoinnin ja viestinnän palvelut. Yrityksen toimialaa

Lisätiedot

TIES460 OPPIMATERIAALITUOTANTO,

TIES460 OPPIMATERIAALITUOTANTO, TIES460 OPPIMATERIAALITUOTANTO, LUENTO 5 Yliopistonopettaja, FT Antti Ekonoja antti.j.ekonoja@jyu.fi 8.11.2017 KOKEMUKSIA TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPPIMATERIAALIEN TUOTTAMISESTA 2006 2007 2012 2009

Lisätiedot

Luotettavuus Avoimuus Sitoutuneisuus Ekologisuus Rehellisyys

Luotettavuus Avoimuus Sitoutuneisuus Ekologisuus Rehellisyys Luotettavuus Avoimuus Sitoutuneisuus Ekologisuus Rehellisyys Laserkeskus Oy Vuonna 2003 Laitilaan perustettu Laserkeskus Oy on erikoistunut metalliteollisuudessa toimivien tuotannollisten yritysten esikäsittelypalveluiden

Lisätiedot

KORJAUSLIITE 1 AVOIMEEN TARJOUSPYYNTÖÖN. Nro EESC/COMM/01/2011. Erinäisten viestintään ja tiedottamiseen liittyvien aloitteiden ja toimien tukeminen

KORJAUSLIITE 1 AVOIMEEN TARJOUSPYYNTÖÖN. Nro EESC/COMM/01/2011. Erinäisten viestintään ja tiedottamiseen liittyvien aloitteiden ja toimien tukeminen Euroopan talous- ja sosiaalikomitea Bryssel 3. elokuuta 0 KORJAUSLIITE AVOIMEEN TARJOUSPYYNTÖÖN Nro EESC/COMM/0/0 Erinäisten viestintään ja tiedottamiseen liittyvien aloitteiden ja toimien tukeminen Hankintaviranomainen:

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

FORMAATIT JA LIITTEET

FORMAATIT JA LIITTEET FORMAATIT JA LIITTEET Kaikki tämän oppaan ohjeet ovat yleisohjeita, asiakkaiden tarpeet huomioiden keskustelemme aina jokaisesta painotyöstä erikseen ja etsimme tuotteelle taloudellisimman ja parhaan vaihtoehdon.

Lisätiedot

Paikallisen nuorisoseuran. graafinen ohjeisto. Mikä on graafinen ohjeisto ja sisällys

Paikallisen nuorisoseuran. graafinen ohjeisto. Mikä on graafinen ohjeisto ja sisällys Paikallisen nuorisoseuran graafinen ohjeisto Mikä on graafinen ohjeisto ja sisällys Graafinen ohjeisto tukee Suomen Nuorisoseurojen visuaalista ilmettä sekä auttaa ilmeen yhdenmukaisuuden säilyttämisessä.

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm Graafinen ohje Tunnus Oulu Sinfonian tunnuksena käytetään ensisijaisesti ohessa kuvattua liikemerkin ja nimilogon kiinteää yhdistelmää. Käytössä on huolehdittava, että tunnuksen mittasuhteet sekä nimilogon

Lisätiedot

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo.

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. 8 LOGO Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. Autokeskuksen logoa käytetään aina vaakamuodossa. Logoa ei saa latoa, piirtää tai asetella uudelleen. Logon mittasuhteita tai väritystä ei saa muuttaa.

Lisätiedot

VALMIS SUORA KUSTANNUSTEHOKASTA MAINONTAA

VALMIS SUORA KUSTANNUSTEHOKASTA MAINONTAA VALMIS SUORA KUSTANNUSTEHOKASTA MAINONTAA VALMISSUORA HELPPOA JA TEHOKASTA Kohderyhmäsi kotiosoitteeseen jaettu esite tai lehti on tehokas tapa toteuttaa viestintää ja mainontaa. Voit esittää asian juuri

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus

HINNASTO Kopiointi & tulostus HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 23 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI / TULOSTUS

Lisätiedot

DIGIPAINON HINNASTO. Voimassa 10/2017 -

DIGIPAINON HINNASTO. Voimassa 10/2017 - DIGIPAINON HINNASTO Voimassa 10/2017 - DIGIPAINOTUOTTEET Kaikkiin hintoihin sisältyy alv. 24 % JULISTEET A3 JA A2 Koko: A3 digipainatus ja A2 offset Värit: Yksipuolinen (4/0) Materiaali: 150 gr gloss Määrä

Lisätiedot

Tunnus 5. Tunnuksen perusversio. Tunnuksen suoja-alue on sama kuin tekstin korkeus. Tunnus Aluksi

Tunnus 5. Tunnuksen perusversio. Tunnuksen suoja-alue on sama kuin tekstin korkeus. Tunnus Aluksi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY) aloittavat toimintansa vuoden 2010 alussa osana perusteellista valtion aluehallinnon uudistusta. Uudet keskukset vastaavat niistä tehtävistä, jotka aiemmin

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus. www.oasismedia.fi. alv 24 % v004.130401

HINNASTO Kopiointi & tulostus. www.oasismedia.fi. alv 24 % v004.130401 HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi alv 24 % HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI

Lisätiedot

Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto

Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto Sisällys Logo 3 Logon käyttö 4 Värit 6 Typografia 7 Graafiset elementit 8 Esitteet 9 2 Logo Animalian logo muodostuu suorakulmiosta jossa on animalia -tekstin

Lisätiedot

1. Lehden tausta. mahdollisella tavalla olemalla tukena opetustyössä ja virkistyksenä vapaa-aikana.

1. Lehden tausta. mahdollisella tavalla olemalla tukena opetustyössä ja virkistyksenä vapaa-aikana. MEDIAKORTTI 2019 1. Lehden tausta Tekninen Opettaja -lehti on Teknisten aineiden opettajat TAO r.y:n jäsenlehti, jolla on menossa jo 54.vuosikerta. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa vähintään 32-sivuisena.

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö GRAAFINEN OHJEISTO 1

Graafinen ohjeisto. Päivitetty Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö GRAAFINEN OHJEISTO 1 Graafinen ohjeisto Päivitetty 4.6.2018 Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö GRAAFINEN OHJEISTO 1 Tavoitteena yhtenäinen ja tunnistettava järjestöilme Graafinen ohjeisto antaa ohjeet ja mallit siitä,

Lisätiedot

TEE TiLAUS ja erotu joukosta!

TEE TiLAUS ja erotu joukosta! Hyvin markkinoidulla yrityksellä tulee olla toimintaansa tehokkaasti kuvaava logo, esite ja toimivat nettisivut. Näiden tuotteiden avulla erotut kilpailijoistasi ja ostajaehdokkaat löytävät palvelusi helposti.

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TIEDOTUSLEHDESTÄ. 1 Hankinnan kohde

Tarjouspyyntö 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TIEDOTUSLEHDESTÄ. 1 Hankinnan kohde Tarjouspyyntö 1 (5) 16.11.2017 TARJOUSPYYNTÖ TIEDOTUSLEHDESTÄ 1 Hankinnan kohde Kaarinan kaupunki (tilaaja) pyytää tarjousta kaikkiin Kaarinan kaupungin kotitalouksiin jaettavan tiedotuslehden julkaisemista,

Lisätiedot

2. Graafi nen yrityskuva

2. Graafi nen yrityskuva 2. Graafi nen yrityskuva 2.1. Näin käytät tunnisteita 2.2. Liikemerkki / logo ja sen suhteet 2.3. Logon ja sloganin suoja-alueet 2.4. Logon käyttö 2.5. Typografi a 2.6. Värit TULIKIVI OYJ:N GRAAFINEN YRITYSKUVA

Lisätiedot

Optometria MEDIAKORT TI 2013

Optometria MEDIAKORT TI 2013 Optometria MEDIAKORT TI 2013 Optometria on 5 kertaa vuodessa ilmestyvä optiikan ja optometrian ammattilehti. Lehteä julkaisee Suomen Optinen Toimiala ry. Lisätietoja www.optometria.fi. ILMESTYMISAIKATAULU

Lisätiedot

Mediatiedot Julkaisija ja kustantaja. Määräpaikat 2. kansi kansi Takakansi Kustantaja: RPS-yhtiöt

Mediatiedot Julkaisija ja kustantaja. Määräpaikat 2. kansi kansi Takakansi Kustantaja: RPS-yhtiöt Mediatiedot 2017 1. Julkaisija ja kustantaja Kustantaja: RPS-yhtiöt Osoite: Malmin kauppatie 18, 3. krs, 00700 Helsinki Puhelin: 044 070 0401 Sähköposti: toimitus@julkaisija.fi Päätoimittaja: Tiina Ruulio

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015 Graafinen ohjeisto Päivitetty tammikuussa 2015 Sisällys Sisällys Esipuhe Liikemerkki ja logo Värit korteille ja kirjepohjalle Typografia Fontit korteille ja kirjepohjalle Kirje- ja esityspohja Käyntikorttipohjat

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA 2 3 4 5 6 Suomen Lions-liitto ry:n graafinen ohjeisto on tehty yhtenäistämään järjestön

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus

HINNASTO Kopiointi & tulostus HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 22 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI / TULOSTUS

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISIA

Lisätiedot

Suomalainen kauno- ja tietokirjallisuus pohjoismaisille kielille

Suomalainen kauno- ja tietokirjallisuus pohjoismaisille kielille This is a previewing sample. Please submit your application via the online application form. Suomalainen kauno- ja tietokirjallisuus pohjoismaisille kielille Hakijan tiedot Hakijan yhteystiedot Huom. tukea

Lisätiedot

Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA

Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA ajalla 2.5. 16.11.2008 SISÄLLYS 1. LÄHTÖTILANNE. 3 2. TAVOITTEET... 4 3. TOTEUTUS... 5 4. ARVIOINTIA. 6 LIITE Varastointi-

Lisätiedot

2 Graafinen ohjeisto. Viestintäosasto auttaa, kouluttaa ja ohjeistaa graafisen ilmeen käytössä ja soveltamisessa. Ota yhteyttä:

2 Graafinen ohjeisto. Viestintäosasto auttaa, kouluttaa ja ohjeistaa graafisen ilmeen käytössä ja soveltamisessa. Ota yhteyttä: GRAAFINEN OHJEISTO VAPAAN KANSAN LAHJA VAPAALLE TIETEELLE Turun yliopisto perustettiin vuonna 1920 suomalaisten lahjoitusvaroilla. Alusta asti Turun yliopisto on tehnyt työtä koko yhteiskunnan palvelemiseksi.

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Graafiset ohjeet Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Sisältö Tunnus...3 Typografia...4 Värit...5 Käyntikortit ja sähköinen allekirjoitus...6 Lomakkeet

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiivinen, tarkka ja käytännöllinen

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiivinen, tarkka ja käytännöllinen Created for design CMYK GUIDE Intuitiivinen, tarkka ja käytännöllinen CMYK GUIDE -kartasta värit löytyvät nopeasti, ja ne ovat painettuina juuri sitä mitä valittiinkin! INTUITIIVINEN Suunnittelijan nopea

Lisätiedot

Matot halutulla designilla.

Matot halutulla designilla. Matot halutulla designilla. Aulamaton tummat ja usein harmaat sävyt ovat luonnollisesti hyviä syksyllä ja talvella, kun matto on kovalla koetuksella. Ulkona on likaista ja jaloissa kantautuu sisälle lunta,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto* KESKENERÄINEN PIRAATTIPUOLUE. Visuaalisen suunnittelun ja viestinnän ohjeita Piraattipuolueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään

Graafinen ohjeisto* KESKENERÄINEN PIRAATTIPUOLUE. Visuaalisen suunnittelun ja viestinnän ohjeita Piraattipuolueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään versio 0.8 2010 Graafinen ohjeisto* PIRAATTIPUOLUE * Visuaalisen suunnittelun ja viestinnän ohjeita Piraattipuolueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään Alkusanat G raafiset ohjeistot ovat viestinnän alan

Lisätiedot

TIES460 OPPIMATERIAALITUOTANTO,

TIES460 OPPIMATERIAALITUOTANTO, TIES460 OPPIMATERIAALITUOTANTO, LUENTO 4 Yliopistonopettaja, FT Antti Ekonoja antti.j.ekonoja@jyu.fi 13.4.2016 KOKEMUKSIA TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPPIMATERIAALIEN TUOTTAMISESTA 2006 2007 2012 2009

Lisätiedot

1. Kiinteät liitteet 2-sivuiset liitteet

1. Kiinteät liitteet 2-sivuiset liitteet Liiteratkaisut 1. Kiinteät liitteet 2-sivuiset liitteet 2-sivuinen täysikokoinen liite 300 g/m² paperi 2-sivuinen rouhittu liite - Liimanidottu päätuote. - Päätuotteen koko A5 tai A4 johdannaisineen. Liitteen

Lisätiedot

Auraprint Paino palvelulla

Auraprint Paino palvelulla Auraprint Paino palvelulla Valitse Auraprint ja erotu eduksesi! Tuotteitamme TUOTETARRAT Valmistamme tuotetarroja eri materiaaleista käyttötarkoituksen ja toivomusten mukaan. Liimoissa, väreissä ja efekteissä

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Arkkioffset-painovärit

Arkkioffset-painovärit RESISTA RAPIDA REFLECTA IMPRESSION SURPRIZE PERFEXION More than just ink Synergia tuottaa innovaatioita Teknologia INNOVAATIO Know-how Kokemus Teknologia on vain niin onnistunutta kuin sen avulla saadut

Lisätiedot

MONIPUOLISISSA KANAVISSA!

MONIPUOLISISSA KANAVISSA! Ilmoita TTT-lehden MONIPUOLISISSA KANAVISSA! Painettu TTT-lehti: Ilmoitukset ja Kysy ensin meiltä -palvelupalsta Sähköinen TTT-uutiskirje TTT-verkkosivut Uutuustuotteiden palsta painetussa TTT-lehdessä

Lisätiedot

Lataa Hyvä arki. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Hyvä arki Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi

Lataa Hyvä arki. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Hyvä arki Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi Lataa Hyvä arki Lataa ISBN: 9789526707853 Sivumäärä: 66 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.29 Mb Kyllin hyvä tuettu elämä -projektin julkaisussa kuvataan asumisen ja toiminnan yksiköissä tehtyjä kehittämistöitä.

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

Kirjan toteutus BoD easybook -taittotyökalun avulla

Kirjan toteutus BoD easybook -taittotyökalun avulla Kirjan toteutus BoD easybook -taittotyökalun avulla Seuraavilla sivuilla esittelemme yksityiskohtaisesti, miten voit helposti ja nopeasti yhdistää kuvia ja tekstiä easybook -taittotyökalun avulla. Edellytykset

Lisätiedot

postinen MEDIAKORTTI 2015 2016

postinen MEDIAKORTTI 2015 2016 postinen MEDIAKORTTI 2015 2016 TAVOITA SUOMALAISET TEHOKKAASTI POSTISELLA Postinen on kuluttajat aktivoiva, täysin uudenlainen media. Nelisivuinen Postinen on kustannustehokas media mainostajalle. Postisen

Lisätiedot

Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa 10.-12.2.2012 MEDIAKORTTI 2012. Messulehti Messuopas Tuotekassi TuoteTalo

Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa 10.-12.2.2012 MEDIAKORTTI 2012. Messulehti Messuopas Tuotekassi TuoteTalo Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa 10.-12.2.2012 MEDIAKORTTI 2012 Messulehti Messuopas Tuotekassi TuoteTalo Asta Rakentaja -messulehti: Painosmäärä 140.000 Lehti jaetaan Aamulehden liitteenä pirkanmaalaisiin

Lisätiedot

Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi

Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi This is a previewing sample. Please submit your application via the online application form. Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi Hakijan tiedot Hakijan yhteystiedot Huom. suomennostukea voi hakea vain

Lisätiedot

HINNASTO Joulukortit ja joululahjatarrat

HINNASTO Joulukortit ja joululahjatarrat HINNASTO Joulukortit ja joululahjatarrat Voimassa 11/2018 - ASIAKASPALVELU MYYNTI Materiaalit, aikataulut Samu Scheiman Email: Isommat asiakaspalvelu@datamate.fi määrät tai toivekoot: kysy tarjous Hinnat

Lisätiedot

KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018

KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018 1 KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018 2 Graafinen ohjeisto Tervetuloa tutustumaan KVPS Tukena Oy:n graafisiin ohjeisiin. Tämä ohjeisto sisältää ohjeita ja vinkkejä brändi-identiteetin käyttöön ja

Lisätiedot

Suupohjan koulutuskuntayhtymä. Graafinen ohjeisto

Suupohjan koulutuskuntayhtymä. Graafinen ohjeisto Suupohjan koulutuskuntayhtymä Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Tämä graafinen ohjeisto antaa perusohjeet Vuoksin visuaalisen ilmeen käytöstä markkinointiviestinnässä. Graafisen ohjeiston noudattamisella

Lisätiedot

Arkkioffset, (haputtumalla kuivuvat värit) ja UV-OFFSET

Arkkioffset, (haputtumalla kuivuvat värit) ja UV-OFFSET Arkkioffset, (haputtumalla kuivuvat värit) ja UV-OFFSET PAINO JA TUOTEOPAS TAMMIKUU 2017 Tämä paino ja tuoteopas auttaa sinua eri tuotannon vaiheissa STAFIX GRIP- materiaalin kanssa. Seuraamalla oppaamme

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia

Graafinen ohjeistus. Taustaa. Logon elementit. Mittasuhtet. Suoja-alue. Värimääritykset. Logon sijoittelu. Kirjasintyypit eli typografia Graafinen ohjeistus Taustaa Logon elementit Mittasuhtet Suoja-alue Värimääritykset Logon sijoittelu Kirjasintyypit eli typografia Taustaa Nuorten Kotkien alkuperäinen logo on vaakunamalliseen kehyksen

Lisätiedot

ESITTEIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN PAINATUS

ESITTEIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN PAINATUS TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) ESITTEIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN PAINATUS Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä (HAKKY) on kuuden kunnan muodostama kuntayhtymä, joka ylläpitää Hämeen ammattikorkeakoulua

Lisätiedot

FOTONETTI BOOK CREATOR

FOTONETTI BOOK CREATOR F O T O N E T T I O Y FOTONETTI BOOK CREATOR 6 2012 Kemintie 6 95420 Tornio puhelin: 050-555 6500 pro/kirja: 050-555 6580 www.fotonetti.fi Ohjelman asentaminen 1 Hae ohjelma koneellesi osoitteesta http://www.fotonetti.fi/kuvakirjatilaa

Lisätiedot

5,75 FANI-PAITA 2015. 1-väri - painatus. Kpl/ hinta. 2-väripainatus 100 5,75 6,50 50 6,95 8,10. sis alv 24 %

5,75 FANI-PAITA 2015. 1-väri - painatus. Kpl/ hinta. 2-väripainatus 100 5,75 6,50 50 6,95 8,10. sis alv 24 % FANI-PAITA 2015 FRUIT OF LOOM VALUEWEIGHT O-AUKKOINEN T-PAITA Euroopan myydyin T-paita, hyvä hinta- /laatusuhde. 100 puuvillaa, Paino/paksuus 165 g/m²,27 eri väriä, Koot: S - 5XL, (3XL- 5XL : White, Black,

Lisätiedot

Hankinnan problematiikka

Hankinnan problematiikka Antti Kirmanen Hankinnan problematiikka Toimittajan näkökulma Asiakkaan näkökulma www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2 1. Ristiriita www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 3 Asiakas haluaa Onnistuneen

Lisätiedot

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen Kiipulan ammattiopisto Liiketalous ja tietojenkäsittely Erja Saarinen 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Hyvät internetsivut... 3 3. Kuvien koko... 4 4. Sivujen lataus... 4 5. Sivukartta... 5 6. Sisältö...

Lisätiedot

MEDIATIEDOT 2014. Syksyn numerointi uudistunut. Opetusalan ammattilehti, joka tavoittaa kaikki opettajat varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

MEDIATIEDOT 2014. Syksyn numerointi uudistunut. Opetusalan ammattilehti, joka tavoittaa kaikki opettajat varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. Opetusalan ammattilehti, joka tavoittaa kaikki opettajat varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. Syksyn numerointi uudistunut MEDIATIEDOT 2014 www.opettaja.fi Mediamyynti Opemedia Mediamyynti-Jyrki Ehnqvist

Lisätiedot

Jyväskylän Taiteilijaseura ry

Jyväskylän Taiteilijaseura ry TILATEOS YRITYKSEN VALMISTAMISTA TUOTTEISTA Valmistetaan yritykselle tilataideteos, jossa käytetään materiaalina yrityksen valmistamia tuotteita. Teoksen lähtökohtana ovat tilaajan toiveet. Teos voi olla

Lisätiedot

TEHOKAS HIILENHARMAA DYNAAMINEN MAGENTA

TEHOKAS HIILENHARMAA DYNAAMINEN MAGENTA GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUS 25 mm Tunnuksesta on myös nega-versio, jota käytetään värillisten taustojen sekä kuvataustojen kanssa. Tunnuksen suoja-alue määräytyy tunnuksen i-kirjaimen koon mukaan. Tunnuksen

Lisätiedot