PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 209"

Transkriptio

1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:00-18:48 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 117 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kaupunginjohtajan katsaus Tieavustusperusteet Päällystystyöt Sähköenergian hankinta kaudelle sekä optio vuosille 2019 ja Hankintayhteistyösopimuksen uudistaminen Teknisen työn koneet ja laitteet Yhdyskuntatekniikan päällikön viran auki julistaminen Lausunto / tiesuunnitelma valtatien 20 liikennejärjestelyt välillä Varsitie Poropudas 127 Lausunto /Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnos Laajakaista kaikille -hanke/rakentamisen jatkoluvan antaminen/kairan Kuitu 231 Oy 129 Iijoen kalatiet yhteishankkeen rahoitus vuosille Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunnan nimen muutos Toimielimen täydentäminen/antti Ruottisen eronpyyntö 236 hyvinvointivaliokunnasta 132 Talouden toteutuminen Lautakuntien/viranhaltijain päätösten ottaminen kaupunginhallituksen 239 käsiteltäväksi 134 Kuntayhtymä- ja konsernikatsaus Tiedoksi saatettavat asiat Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeus/teija Sarajärvi Esitys Metsälän postinumeroalueen muuttamisesta 248 Kh:n puheenjohtaja Vesa Riekki Hallintojohtaja Seija Turpeinen Pöytäkirjantarkastajat:

2 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Aika klo 16:00-18:48 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Otava OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Riekki Vesa 16:00-18:48 Puheenjohtaja Parkkisenniemi Hilkka 16:00-18:48 1. varapj. Tykkyläinen Kari 16:00-18:48 2. varapj. Honkanen-Rönkkö 16:00-18:48 Jäsen Sari Ikonen Eija 16:00-18:48 Jäsen Kuukasjärvi Tuula 16:00-18:48 Jäsen Lantto Marja 16:00-18:48 Jäsen Ronkainen Onerva 16:00-18:48 Jäsen Talala Reijo 16:00-18:48 Jäsen Tihinen Paavo 16:00-18:48 Jäsen Turpeinen Alpo 16:00-18:48 Jäsen Vähäkuopus Timo 16:00-18:48 Valtuuston pj. Hämäläinen Henrik 16:00-18:48 Valt. 1. varapj. Törrö Marja-Leena 16:00-18:48 Valt. 2. varapj. Veivo Sointu 16:00-18:48 Valt. 3. varapj. Timonen Tomi 16:00-18:48 Kaupunginjohtaja Turpeinen Seija 16:00-18:48 Hallintojohtaja MUU Kälkäjä Mikko 16:40-17:00 Toimitusjohtaja Kairan Kuitu Oy ALLEKIRJOITUKSET Vesa Riekki Puheenjohtaja Seija Turpeinen Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Pudasjärvi Tuula Kuukasjärvi Marja Lantto PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ kaupunginvirastossa keskustoimistossa klo Seija Turpeinen, hallintojohtaja Pöytäkirjantarkastajat:

3 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen KH Kaupunginjohtajan esitys: Päätös: Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Todettiin. Pöytäkirjantarkastajat:

4 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta KH Kaupunginjohtajan esitys: Päätös: Kaupunginhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Tuula Kuukasjärvi ja Marja Lantto. Pöytäkirjantarkastajat:

5 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan katsaus KH Kuultiin kaupunginjohtajan katsaus ajankohtaisista asioista. Pöytäkirjantarkastajat:

6 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Tieavustusperusteet /10/20/2015 KH Kaupungin myöntämä tieavustus on tarkoitettu kaikille avustusehdot täyttäville pysyvän asutuksen teille myönnettävään tien hoitoon tarkoitettuun perusavustukseen ja tien kunnostukseen tarkoitettuun erityisavustukseen. Avustusta ei myönnetä talouksille, joiden tiet ovat tiestön yhteisalueurakassa. Myös kaupunginrajat ylittävät läpikulkutiet (3 kpl) on Pudasjärven osalta mukana alueurakassa. Läpikulkuteiden osalta talvikunnossapito suoritetaan ehdolla, että naapurikunta osallistuu kunnossapitokustannuksiin oman kuntansa osalta. Perusavustusta myönnettäessä otetaan huomioon tien liikenteellinen merkitys pisteyttämällä tie pysyvän asutuksen ja säännöllisen liikenteen mukaan. Tien pituudesta johtuva talvikunnossapidon suhteellinen kustannusvaikutus huomioidaan eri kertoimina. Säännöllisen liikenteen osalta tie jaetaan kunnossapitoluokkiin 1-4. Avustus maksetaan suoraan avustuksenhakijan pankkitilille ilman erillistä tilitystä. Avustukseen sisältyy tien talvi- ja kesähoito. Erityskohteisiin myönnettäessä, kuten siltojen ja rumpujen korjaukseen ja uusimiseen sekä tulvavaurion korjaukseen, avustus maksetaan jälkikäteen tositteita vastaan. Avustuksen hakemisesta tiedotetaan paikallislehdissä, kaupungin ilmoitustaululla ja nettisivuilla. Aikaisemmin avustettujen teiden osalta ei uutta hakemusta ole vaadittu kuin tapauksissa, joissa olosuhteet ovat muuttuneet. Uusilta avustuksenhakijoilta ja tapauksista, jossa tien pituus on muuttunut, on vaadittu kahden jäävittömän henkilön todistus tien pituudesta. Tieavustuksiin on vuodelle 2015 varattu määräraha (v ), joista tien hoitoon tarkoitettuihin perusavustuksiin on suunniteltu käytettävän ja erityiskohteiden avustamiseen sekä kaupungin toimesta tapahtuviin höyläyksiin 500. Määräraha on varattu laskentaperusteella 290 /km ja että avustettavan tien vähimmäispituus on 100 metriä. Määrärahavarausta tehtäessä on suunniteltu luokitusten, luokkien ja kertoimien pysyvän aikaisempien vuosien mukaisina. Vuonna 2014 tien auraus-/kunnossapitoavustuksia maksettiin n euroa ja erityisavutuksia n Tienkunnossapitoavustuksen saajia on n. 440 taloutta. Kuntalaisilta on tullut palautetta siitä, että tieavustusperusteena oleva /km on liian alhainen hintakehitykseen verrattuna. Tekniset palvelut tulee valmistelemaan ja päivittämään avustusperusteet mm. tieavustusten osalta, jolloin mahdolliset euromuutokset voidaan ottaa talousarvion laadintavaiheessa huomioon. Pöytäkirjantarkastajat:

7 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen jäsenille toimitetaan oheismateriaalina tieavustusperusteet vuodelle Asian on valmistellut osastosihteeri Terttu Määttä, Kaupunginjohtajan esitys: Päätös: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä: 1) vuoden 2015 avustuksen perusteeksi 290 /km, 2) avustettavan tien vähimmäispituudeksi 100 metriä, 3) tien kunnossapitoluokituksen ja tien pituudesta sekä kunnossapitoluokasta johtuvat kertoimet esitetyn mukaisina, 4) avustuksen maksamisen suoraan hakijan tilille ilman tilitystä, erityiskohteita lukuun ottamatta, 5) ettei sellaisia jääteitä avusteta, joilla ei ole järjestäytynyttä tiekuntaa. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

8 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Päällystystyöt /10/10/2015 KH Rakennuttajakonsultti Ramboll Finland Oy on teknisten palveluiden toimeksiannosta kilpailuttanut kaupungin päällystystöiden suorittamisesta vuonna 2015 kaikkine töineen ja materiaalihankintoineen yksikköhintaperusteisena kokonaisurakkana. Urakan laadunvarmistuksen muotona on laatuvastuurakentaminen (LVR). Päällystysurakan kohteina ovat kaupungin keskustaajamassa Tuulimyllyntien ja Suojakujan päällystäminen, Syötteen alueella Isosyötteentien ja Syötekeskuksentien päällystäminen sekä pienet paikkaustyöt. Urakkaan lisäksi kuuluu Tuulimyllyntien ja Suojakujan luiskien multaus ja kylvö. Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007) ja hankinta-asetusta (314/2007). Hankinnassa noudatetaan hankintalain mukaista kansalliset kynnysarvot ylittävää hankintatapaa. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA-palvelussa Hankintamenettely on avoin. Tarjouksen valintaperusteena on urakkaosien yhteenlaskettu edullisin hinta. Tarjous oli annettava pyydetyssä muodossa ja siihen tuli liittää tilaajavastuulain mukaiset selvitykset. Tarjouspyynnöt lähetettiin seuraaville: Lemminkäinen Oy, NCC Roads Oy, Skanska Asfaltti Oy ja ViherRengas Järvenpää Oy. Tarjouksen määräaikaan, klo 10:00 jättivät: Lemminkäinen Oy, NCC Roads Oy, Skanska Asfaltti Oy ja ViherRengas Järvenpää Oy. Kaikki jätetyt tarjoukset täyttivät tarjouspyyntöasiakirjoissa vaaditut kriteerit. Edullisimman tarjouksen jätti NCC Roads Oy urakkahintaan ,00 (alv 0 %). Tarjousten avauspöytäkirja toimitetaan oheismateriaalina. Vuoden 2015 investointiohjelmassa on varattu euron määräraha katujen kunnossapitoon. Em. lisäksi Pikku-Syötteen huipuntien ja Iso-Syötteen huipuntielle on varattu yhteensä euroa ko. teiden perusparantamiseksi. Asian on valmistellut osastosihteeri Terttu Määttä, Kaupunginjohtajan esitys: Päätös: Kaupunginhallitus päättää: 1) hyväksyä vuoden 2015 päällystystöiden urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen NCC Roads Oy:n urakkahintaan ,- (alv 0 %), 2) antaa teknisille palveluille töiden aloitusluvan. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

9 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Sähköenergian hankinta kaudelle sekä optio vuosille 2019 ja /11/45/2015 KH Tekninen toimi on kilpailuttanut Pudasjärven Kaupungin ja Pudasjärven Kaupungin omistuksessa olevien kiinteistöyhtiöiden puolesta sähköenergian marginaalin kaudelle , sekä option vuosille 2019 ja Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankintailmoitus on julkaistu Hilma- hankintakanavassa Tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous seuraavin perustein: - Marginaali - Mikäli spot-tunti/-kausi, kvartaali- ja vuosituotteella on eri marginaali, laskennassa käytetään näiden aritmeettista keskiarvoa - Muilta osin tarjouksen ominaisuudet arvostetaan tarjousliitteessä esitettyjen arvotuksien mukaisesti. Tarjouspyynnön mukaan sähkön toimituksen hinta kiinnitetään NASDAQ OMX Commodities Europe:ssa noteeratuilla systeemija Suomen aluehintaerotuotteilla, tuotteet voidaan kiinnittää eriaikaisesti. Hintakiinnitys toteutetaan kvartaali- ja vuosituotteilla 1-3 erässä. Aluehintaerotuote voidaan kiinnittää kiinnitettyyn systeemivuosituotteeseen ko. vuoden kvartaalihintaerotuotteilla. Mikäli Suomen aluehintaerotuotetta ei ole kiinnitetty, tai kiinnitysosuus on alle 100 %, niin loppuosa suoritetaan toteutuneen Helspot- kuukausikeskihinta toimituksen jälkikäteen toteutuneen SYS-HEL hintaeron keskiarvon mukaan. Määräaikaan klo 12:00 mennessä tarjouksena jättivät Nordic Green Energy, Turku Energia Oy, Energiapolar Oy, Kokkolan Energia Oy, Oulun Sähkönmyynti Oy, Vaasan Sähkö Oy, ja Helen Oy. Savon Voiman tarjous ei ollut tarjouspyynnön mukainen. Saapuneista tarjouksista on laadittu tarjousvertailu, jonka mukaan sähköenergian edullisin vertailumarginaali on 2,20 /MWh. Näin ollen edullisimman tarjouksen sähköenergian hinnaksi muodostuu 3,2 4,5 snt/kwh. Sähkötarjoajien marginaalit on esitetty liitteessä Vertailutaulukko. Hankittavan sähköenergian tämänhetkinen määrä on n MWh/vuosi Nykyinen sähköenergian marginaali on 2,00 /MWh, ja sähköenergian hinta kokonaisuudessaan 4,62 snt/kwh. Pöytäkirjantarkastajat:

10 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Asian on valmistellut kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen Kaupunginjohtajan esitys: Päätös: Kaupunginhallitus päättää: 1) hylätä Savon Voima Oy:n tarjouksen, koska tarjous ei ollut tarjouspyynnön mukainen, 2) valita Pudasjärven kaupungin ja kaupungin kiinteistöyhtiöiden sähköenergian toimittajaksi ajalle Nordic Green Energyn, sekä 3) hyväksyä optioiden käytön vuosille 2019 ja Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

11 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Hankintayhteistyösopimuksen uudistaminen 703/01/60/2015 KH Oulun kaupunki ja lähialueen kunnat ovat tehneet hankintayhteistyötä vuodesta 2008 lähtien. Vuonna 2008 solmittu hankintasopimus tarvitsee uudistamista. Sopimuksen keskeiset muutokset liittyvät tietojärjestelmiin, maksuosuuksienlaskentaan ja toimintatapojen selkiinnyttämiseen. Sopimuksen uudistamista on valmisteltu hankintayhteistyösopijapuolten välisissä neuvotteluissa syksyn 2014 ja talven 2015 aikana. Alkuperäisessä sopimuksessa on sovittu hankintayhteistyön lisäksi yhteisen ostotilausjärjestelmän käytöstä, käytön periaatteista ja kustannuksista. Tällaista yhteistä järjestelmää ei kuitenkaan ole enää käytössä, sillä v käyttöönotetun järjestelmän sopimus on päättänyt. Koska vuoden 2008 järjestelmä on rakennettu pitkälti tämän tietojärjestelmän käytön ympärille, on sopimus syytä uudistaa. Hankintayhteistyön kustannusten maksuosuuksien laskenta on ollut vanhassa sopimuksessa varsin monimutkaista ja aikaa vievää. Uudessa sopimuksessa maksu osuudet jäädytetään vanhan sopimuksen aikana vakiintuneille tasoille. Tasot eivät ole muuttuneet merkittävästi vuosien aikana. Mahdollinen sosiaali- ja terveystoimen rakenneuudistus tullee muuttamaan myös hankintatoimen organisointi malleja ja tästä syystä kiinteät maksuprosentit esitetään sovittavaksi vain kahdelle seuraavalle vuodelle ( ). Tämän jälkeen maksuosuudet määritellään uudestaan, kun toimintaympäristön mahdolliset muutokset ovat selvillä. Tällä hetkellä Oulun Konttori -liikelaitoksen hankintapalveluiden kustannukset ovat vuositasolla euroa, josta hankintayhteistyösopimukseen perustuvia, yhteisesti jaettavia kustannuksia on noin euroa. Muut muutokset sopimuksessa liittyvät toimintatapojen selkiyttämiseen. Sopimuksessa määritellään mm. eri hankintojen asiantuntijatyöryhmien roolia ja tehtävää sekä hankintayhteishenkilöiden vastuita. Onnistunut hankinta edellyttää, että hankinnan suorittavan tahon ja loppukäyttäjien välinen vuoropuhelu on toimivaa. Ainoastaan näin voidaan varmistaa käyttäjien ja veronmaksajien tarpeet täyttävä hankinta. Hankintayhteistyön hyödyt ovat olleet kiistattomat. Useiden hankintaprosessien yhteydessä on tullut ilmi, että tarjoajat pitävät Oulun hankintayhteistyösopimuksen laajuisia kilpailutuksia erittäin tärkeinä ja oman liiketoimintansa kannalta keskeisinä. Lisäksi useamman ostavan tahon yhdistetyt volyymit lisäävät hankinnan mielenkiintoa toimittajien suuntaan. Näin ollen tarjoajat osallistuvat kilpailutuksiin aktiivisesti ja kilpailutukset ovat tehokkaita. Hankintayhteistyö mahdollistaa sen osapuolille myös hintasäästöt ja hankintasopimusten pienemmät elin Pöytäkirjantarkastajat:

12 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus kaarikustannukset, kun jokainen toimija ei kilpailuta samoja tavaroita ja palveluita erikseen. Uusi sopimusluonnos on esityslistan liitteenä. Asian on valmistellut hankintapäällikkö Jouni Piri puh: Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus 1) hyväksyy Oulun kaupungin, Hailuodon kunnan, Iin kunnan, Kempeleen kunnan, Kuusamon kaupungin, Limingan kunnan, Lumijoen kunnan, Muhoksen kunnan, Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n, Oulun seudun koulutuskuntayhtymän, Oulunkaaren kuntayhtymän, Pudasjärven kaupungin, Tyrnävän kunnan ja Utajärven kunnan välisen hankintayhteistyö-sopimuksen. 2) oikeuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

13 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Teknisen työn koneet ja laitteet 620/04/05/2015 KH Kaupungin toimesta on kilpailutettu Pudasjärvelle valmistuvaan hirsikoulun teknisentyön koneet ja laitteet. Hankittavat laitteet tulevat koulun ala- ja yläkoulun, puu- ja metallityön opetuskäyttöön. Tarjouspyynnössä määriteltiin kaikille hankittaville laitteille minimivaatimukset, jota tarjottavat laitteet tuli täyttää. Lisäksi kaikki hankittavat työkoneet ja laitteet tulee olla uusia. Hankittavienkoneiden ja laitteiden on täytettävä työturvallisuusviranomaisten määrittämät turvallisuusvaatimukset. Kilpailutukseen liittyi myös lisähankintamahdollisuus, jossa kaupunki varaa itselle oikeuden tehdä valitulta toimittajalta täydentäviä lisähankintoja enintään 20 % arvosta alkuperäisestä hankintasummasta. Hankinnassa noudatetaan julkisen hankintalain mukaista kansallisen kynnysarvon ylittävää hankintatapaa. Hankinta ilmoitettiin virallisessa HILMA hankintakanavassa Hankintamuotona käytettiin avointa menettelyä. Kilpailutus suoritettiin sähköisellä kilpailutusjärjestelmällä, jossa kaikilla tarjoajilla oli mahdollista esittää tarkentavia kysymyksiä. Lisätietokysymykset oli lähetettävä 7 päivää ennen tarjouspyynnön tai osallistumispyynnön määräajan umpeutumista. Määräaikaan ei esitetty yhtään lisäkysymystä. Hankinnassa käytetään sähköistä hankintapäätöksen tiedoksiantoa. Määräaikaan klo mennessä tarjouksensa jätti Ab Bäck & Co Oy. Hankittavien laitteiden yhteishinta ,00 (alv 0%). Oikeuskäytännön mukaan tilanteessa, jossa on saatu vain yksi tarjous, hankinta on mahdollista keskeyttää, koska tällöin ei synny todellista kilpailua tai hyväksyä saatu tarjous. Asian on valmistellut hankintapäällikkö Jouni Piri Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää hankkia hirsikoulun teknisentyön koneet ja laitteet Ab Bäck & Co Oy:ltä. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

14 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Yhdyskuntatekniikan päällikön viran auki julistaminen 712/03/05/2015 KH Yhdyskuntatekniikan päällikkö Kauko Seppänen jää eläkkeelle alkaen. Sitä ennen hän pitää pitämättömät lomat, joten hän käytännössä jää pois viranhoidosta marraskuussa Liikenneväylistä ja yleisistä alueista Pudasjärvellä vastaa yhdyskuntatekniikan päällikkö. Kauko Seppäsen nykyisessä toimenkuvassa on sellaisia tehtäviä, joita tehdään virkavastuulla. Yhdyskuntatekniikan päällikön virka esitetään haettavaksi toistaiseksi täytettäväksi alkaen siten, että virka täytetään määräaikaisena saakka. Kelpoisuusehtona virkaan on soveltuva ammattikorkeakoulussa suoritettu insinöörin (AMK) tutkinto taikka teknisen koulun yhdyskuntatekniikan osastolla suoritettu teknikon tutkinto ja perehtyneisyyttä tie- ja vesirakennus- sekä kunnallistekniikassa. Palkkaus perustuu kunnalliseen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimukseen. Virassa sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa. Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää: 1) julistaa yhdyskuntatekniikan päällikön viran haettavaksi toistaiseksi täytettäväksi alken siten, että virka täytetään määräaikaisena saakka. 2) viran täyttämisessä noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

15 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Lausunto / tiesuunnitelma valtatien 20 liikennejärjestelyt välillä Varsitie - Poropudas 648/10/05/2015 KH Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa tiesuunnitelmasta valtatien 20 liikennejärjestelyt välillä Varsitie - Poropudas. Tiesuunnitelman mukaan valtatielle 20 rakennetaan kevyen liikenteen alikulkukäytävä (Jussinahon alikulkukäytävä) Varsitien liittymän pohjoispuolelle. Alikulkukäytävän kuivatus hoidetaan uuden rakennettavan pumppaamon kautta läheiseen laskuojaan. Alikulkukäytävän kohdalle rakennetaan tulvapenger, koska uusi jalankulku- ja polkupyörätie (J2) korvaa vanhan jalankulku- ja polkupyörätien joka on aiemmin toiminut tulvapenkereenä. Ritolantien nykyinen liittymä katkaistaan ja korvaava yhteys muodostuu uuden Nyynäjäntien katuyhteyden kautta (noin 200 m pohjoisempana). Valtatielle rakennetaan kanavointi uuden Nyynäjäntien liittymän kohdalle. Rahtimiehentien (mt 18776) tasausta korjataan noin 80 metrin matkalla. Melun suojaamiseksi valtatien ympäristöön suunnitellaan kaksi meluvallia, joista toiseen tulee lisäksi päälle meluaita. Melunsuojaukset toteutetaan vaiheittain. Yleisiin teihin kuuluva jalankulku- ja pyörätie Karhukunnaantie lakkaa yleisiin teihin kuuluvanvana väylänä välillä valtatie 20 - Rahtimiehentie kaupungin urakan valmistumisen jälkeen tekemällä kadunpitopäätöksellä. Valtatien suoja-alue ulotetaan 30 metrin etäisyydelle tien keskilinjasta. Hankkeella syntyvät sellaiset massat, joita ei voida hyödyntää rakenteissa ja istutusalustoissa. läjitetään valtatien meluvalleihin ja tulvapenkereeseen. Lisäksi leikkausmassoja voidaan läjittää Pudasjärven kaupungin omistamalle maanläjitysalueelle. Tiehankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat (alv 0, Mrindeksi 112,6, 2010=100), josta lunastus- ja korvauskustannukset arviolta ja laiteomistajien osuus Hanke rakennetaan vuosien aikana ELV-keskus pyytää lausuntonsa yhteydessä Pudasjärven kaupunkia samalla ilmoittamaan - onko suunnitelman käsittävälie alueelle vahvistettu tai hyväksytty oikeusvaikutteinen yleiskaava tai asemakaava tiesuunnitelman mukainen. Muuttaako kaupunki kaavan tiesuunnitelman mukaiseksi, jos ne eivät ole yhdenmukaisia. Asemakaavan vastaista tiesuunnitelmaa ei voida hyväksyä. - vastaako kaupunki kustannuksellaan omistamiensa johtojen ja laitteiden siirto- ja suojaustoimenpiteistä - vastaako kaupunki tiesuunnitelmassa esitettyjen toimenpiteiden rakennuskustannuksista asiakirjan 1.5T-1 (kustannusarvio) mukaisesti - ottaako kaupunki omistukseensa ja kunnossapidettäväkseen K4J-, K3J ja K1 (Nyynäjäntie) sekä Karhukunnaantien välillä vt 20 - Rahtimiehentie. - sitoutuuko kaupunki tekemään välittömästi hankkeen valmistuttua kadunpitopäätöksen Karhukunnaantien Pöytäkirjantarkastajat:

16 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus muuttamisesta kaduksi välillä vt 20 Rahtimiehentie. Karhukunnantie siirtyy kaupungin omistukseen kadunpitopäätöksen myötä. - sitoutuuko kaupunki tulevaisuudessa muuttamaan asemakaavassa Rahtimiehentien kaduksi koko asemakaavoitetun alueen osalta. - ottaako kaupunki ylläpidettäväkseen Jussinahon alikulkukäytävän kohdan uuden tulvapenkereen. - ottaako kaupunki ylläpidettäväkseen valtatien 20 paalulla 680 tien vasemmalla puolelle rakennettavan hulevesialtaan sekä siitä lähtevän purkuputken Ritolantien alikulkukäytävään saakka. Altaaseen johdetaan valtatien 20 vesiä valtatien nykyisestä rummusta sekä altaan ympäröivästä maastosta. Hulevesialtaasta vedet johdetaan sadevesiviemärissä Ritolan alikulkukäytävän pumppaamon kautta Iijokeen. - ottaako kaupunki kunnossapidettäväkseen meluvallit istutuksineen (sis. meluaidan). - antaako kaupunki / hankkiiko kaupunki suostumuksen käyttää läjitysalueelle johtavia katu- ja tieyhteyksiä asemaavoitetun alueen osalta läjitysmassojen kuljettamiseen läjitysalueelle - hyväksyykö kaupunki tiesuunnitelmassa esitetyt muutkin toimenpiteet - luovuttaako kaupunki omistamansa maa-alueet korvauksetta tietarkoitukseen. ELY-keskuksen omistukseen ja kunnossapitoon jäävät - valtatie 20 rakenteineen - maantie (Rahtimiehentie) rakenteineen - alikulkusilta S1 (Jussinahon akk) kuivatusjärjestelyineen - kevyen liikenteen väylät J1, J2. ELY-keskus vastaa kustannuksellaan hankkeen urakoitsijan valinnasta hankintalain mukaisesti ja vastaa rakennuttamiskustannuksista. ELY-keskus panee myös vireille yleisen tien parantamista koskevan maantietoimituksen ja vastaa tietoimitus- ja korvauskustannuksista. Tiesuunnitelmaehdotus on pidetty yleisesti nähtävänä Suunnitelmasta ei esitetty muistutuksia. Suunnitelmakartat ja kustannusarvio jaetaan esityslistan mukana. Esityslistan lähettämisen jälkeen on ELY-keskukselta saatu tieto, että hankkeesta jätetty halvin tarjous on euroa kustannusarviota suurempi (tarjouksessa hanke 2). Tarjous jaetaan kokouksessa. Asian on valmistellut maankäyttöinsinööri Markku Mattinen, puh Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää esittää lausuntonaan ELY-keskukselle: Pöytäkirjantarkastajat:

17 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus ) Kaupunki hyväksyy osaltaan tiesuunnitelman ja siinä esitetyt toimenpiteet; 2) tiesuunnitelma on voimassa olevan asemakaavan mukainen, lukuun ottamatta Jussinahon alikulkukäytävään liittyviä jalankulku- ja polkupyöräteiden alueita, joilta osin valtuusto on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ; 3) Kaupunki sitoutuu kaikkiin lausuntopyynnössä ja myöhemmässä tarjouksessa esitettyihin kustannuksiin ja tehtäviin; 4) Kaupunki luovuttaa omistamansa maa-alueet korvauksetta tietarkoitukseen ja antaa suostumuksensa käyttää rakennusaikana läjitysalueelle johtavia katu- ja tieyhteyksiä. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Lausunto /Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnos KH Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta. Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavoja täydennetään ja päivitetään kolmessa vaiheessa. Maakuntakaavan uudistamisen toinen vaihe koskee maaseudun asukasrakennetta, kulttuuriympäristöjä, virkistys- ja matkailualueita, materiaalikeskus- ja jätteenkäsittelyalueita, ampumaratoja ja puolustusvoimien aluetta. Maakuntakaavan 2. vaiheessa osoitetaan maaseudun asutusrakenne, kehittämisvyöhykkeet ja maaseutuasutuksen ja aluerakenteen kannalta tärkeät kylät. Maakuntakaavassa osoitetaan maakunnallinen virkistysalueiden ja reittien verkosto, laajat matkailun vetovoima-alueet ja virkistyksen kehittämisen kannalta tärkeät vyöhykkeet sekä matkailukeskusten alueet ja muut matkailupalvelujen keskittymät. Maakuntakaavassa osoitetaan maakunnallinen virkistysalueiden ja reittien verkosto, laajat matkailun vetovoima- alueet ja virkistyksen kehittämisen kannalta tärkeät vyöhykkeet sekä matkailukeskusten alueet ja muut matkailupalvelujen keskittymät. Maakuntakaavassa osoitetaan Oulun seudun materiaalikeskuksen ratkaisu ja muut seudulliset jätteenkäsittelyalueet. Maakuntakaavassa osoitetaan valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden mukaisesti puolustusvoimien ja rajavalvonnan aluetarpeet. Maakuntakaavassa osoitetaan seudullinen ampumaratojen verkko. Pudasjärven alueelle on maakuntakaavassa ositettu seuraavia merkintöjä: Maaseudun kehittämisen kohdealue Merkinnällä osoitetaan ylikunnallisia maaseutuasutuksen alueita, joilla kehitetään erityisesti maatalouteen ja muihin maaseutuelinkeinoihin, luonnon- ja kulttuuriympäristöön sekä maisemaan tukeutuvaa asumista, elinkeinotoimintaa ja virkistyskäyttöä. Vyöhykkeillä on tarvetta kehittää kuntien yhteistyöllä yhtenäisiä suunnitteluperiaatteita. Pudasjärvellä kohdealueeseen sisältyy Iijokivarsi laajennettuna Aittojärvelle ja Korentokylään. Iijokilaakson (mk-1) kehittämisen kohdealueelle on osoitettu suunnittelumääräys: voimalaitosympäristöjen suunnittelussa ja käytössä tulee ottaa huomioon kalateiden toteuttamismahdollisuudet. Kylä Merkinnällä osoitetaan maaseutuasutuksen kannalta tärkeitä kyläkeskuksia, jotka ovat toimintapohjaltaan vahvoja, aluerakenteen tai ympäristötekijöiden kannalta tärkeitä tai sijaitsevat taajaman läheisyydessä. Pudasjärvellä kyläalueiksi on merkitty Kipinä, Hetekylä, Aittojärvi, Taipaleenharju, Livo, Pärjänsuo, Hirvaskoski, Sarakylä, Syötekylä, Jaurakkajärvi ja Pöytäkirjantarkastajat:

19 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Puhos. Uusina kylinä maakuntakaavaan on osoitettu Aittojärvi, Taipaleenharju ja Livo. Aikaisemmista kylistä on poistettu Iinattijärvi. Kyläverkosto on muodostettu kylistä laskettujen erilaisten tilastotietojen, olemassa olevia palvelujen, kuntien yleiskaavojen ja strategisten suunnitelmien, aluerakenteellisen merkityksen sekä kylän sijoittumisen kaupunki-maaseutuvyöhykkeille pohjalta. Keskeisin valintaan vaikuttava tekijä on väkiluku, joka tuli olla harvaan asutulla maaseudulla yli 100 asukasta, ydinmaaseudulla vähintään noin 150 ja muilla vyöhykkeillä yli 200 asukasta. Väestön voimakas väheneminen, sekä lasten ja nuorten vähäinen määrä on katsottu kylän tulevaisuuden kannalta merkitykselliseksi. Olemassa olevien koulujen ja kauppapalvelujen merkitystä on korostettu samoin kuin loma-asutusta ja sijaintia matkailualueella. Vaikka väestölliset tai muut kriteerit eivät aina ole toteutuneet, niin kylän aluerakenteellisen merkityksen ja pitkien etäisyyksien vuoksi eräät kylät on otettu mukaan kyläverkostoon. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa kyläkeskuksen asemaa on pyrittävä vahvistamaan sovittamalla yhteen asumisen, alkutuotannon ja muun elinkeinotoiminnan tarpeet sekä kehittämällä kylän ydinaluetta toiminnallisesti, kyläkuvallisesti ja liikennejärjestelyiltään selkeästi hahmottuvaksi kohtaamispaikaksi. Uudisrakentaminen on pyrittävä sijoittamaan siten, että se sijoittuu palvelujen kannalta edullisesti olevan kyläasutuksen sekä tie- ja tietoliikenneyhteyksien läheisyyteen. Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota rakentamisen sopeuttamiseen kyläkokonaisuuteen ja -ympäristöön, vesihuollon järjestämiseen ja hyvien peltoalueiden säilyttämiseen maatalouskäytössä. Pohjois-Pohjanmaan maaseutustrategian päämääränä on edesauttaa maaseudulla asuvien ja sinne muuttavien ihmisten elinolojen paranemista, maaseudulla toimivien yritysten toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn turvaamista ja kehittämistä sekä maaseutuympäristön viihtyisyyden ja vetovoimaisuuden lisääntymistä. Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet Pohjois-Pohjanmaalla Aittojärvi Kyngäs (Pudasjärvi Aittojärven ja Livojokivarren kulttuurimaisema (Pudasjärvi) Olvassuo (Pudasjärvi, Utajärvi, Puolanka). Maakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet Hirvisuo (Oulu, Pudasjärvi) Kollajan kulttuurimaisema Iijokivarressa (Pudasjärvi) Taipaleenharjun kulttuurimaisema (Pudasjärvi) Korentojärven rantamaisemat (Pudasjärvi) Syötteen maisematie (Pudasjärvi). Valtakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö Pudasjärven kirkko ympäristöineen ja Naamanka, Kynkään Pöytäkirjantarkastajat:

20 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus kesänavetat ja Hiltulan pihapiiri Hilturannassa. Pohjois-Pohjanmaan arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt Pudasjärven osalta maakunnallisten arvojen inventointi on kesken. Luettelo esitetään ehdotusvaiheessa. Muinaismuistot Pudasjärvellä paljon kohteita Matkailun vetovoima-alue / matkailun ja virkistyksen kehittämisen kohdealue Syötteen alue (mv-2) Alueen kehittäminen perustuu matkailukeskuksen palveluihin sekä kansallispuistoon, muuhun luontoon ja retkeilyyn liittyviin virkistystoimintoihin. Olvassuo (mv-8) Alueen virkistyskäytön kehittäminen perustuu suoluontoon ja se pyritään toteuttamaan alueen luonteeseen soveltuvana kansallispuistona. Keskustatoimintojen alue Merkinnällä osoitetaan kaupunkikeskusten ja kaupunkiseudun kuntakeskusten ydinalue, johon sijoittuu keskustahakuisia palveluja sekä asumista. Alueelle saa sijoittaa merkitykseltään seudullisia vähittäiskaupan suuryksiköitä. Suuryksiköiden enimmäismitoitus Kurenalla on kerrosalaneliömetriä. Luonnon monikäyttöalueet Merkinnällä osoitetaan virkistyskäytön kannalta kehitettäviä, arvokkaita luontokohteita sisältäviä aluekokonaisuuksia. Litokaira sekä Hirvisuo- Martimojoen alue-kuusisuo-hattusuo. Kaavasta on poistettu Paikallista merkitystä omaavat Ohtosensuo, Soininsuo-Kapustasuo ja Pudasjärven eteläosan vanhat metsät sekä Pudasjärven lintuvedet, joka on liitetty osaksi laajempaa Iijoen kokonaisuutta. Virkistysalue Merkinnällä osoitetaan seudullisesti merkittäviä retkeily-, ulkoilu-, urheilu- ja virkistysalueita. Syötteellä merkinnällä on osoitettu talviurheilukeskus, valtion retkeilyalue ja virkistysmetsä. Muut virkistysalueet? Matkailupalvelujen alue Loma- ja matkailualue (R): Merkinnällä osoitetaan pääasiassa loma-asumiselle ja matkailua palveleville toiminnoille rakentamisalueita. Matkailupalvelujen alue (RM):Merkinnällä osoitetaan valtakunnallisesti merkittävien matkailukeskusten ydinalueita, joihin sisältyy hotelli-ym. palveluja. Viheryhteystarve Merkinnällä osoitetaan kaupunkiseutujen ja jokilaaksovyöhykkeiden sisäisiä ja niitä yhdistäviä tavoitteellisia ulkoilun runkoreitistöjä ja niihin liittyviä pienialaisia virkistysalueita. Merkintään sisältyy sekä olemassa olevia että kehitettäviä ulkoilu-, pyöräily-, melonta- ym. reittejä. Iijokivarsi. Pöytäkirjantarkastajat:

Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta.

Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta. Kaupunginhallitus 127 28.04.2015 Lausunto /Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnos KH 28.04.2015 127 Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan

Lisätiedot

KH Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta.

KH Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta. Kaupunginhallitus 127 28.04.2015 Kaupunginhallitus 143 10.05.2016 Lausunto /Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan ehdotus KH 28.04.2015 127 Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää Pudasjärven kaupungin lausuntoa

Lisätiedot

Erityisenä painopisteenä Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavassa ovat seuraavat maakunnalliset alueidenkäytön tavoitteet:

Erityisenä painopisteenä Pohjois-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavassa ovat seuraavat maakunnalliset alueidenkäytön tavoitteet: Tekninen lautakunta 38 07.04.2015 2. Vaihemaakuntakaavaluonnos Teknltk 38 Pohjois-Pohjanmaan alueella voimassa olevia maakuntakaavoja täydennetään ja päivitetään kolmessa vaiheessa. Maakuntakaavan uudistamisen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2014 818

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2014 818 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 24/2014 818 Kaupunginhallitus 04.11.2014 AIKA 04.11.2014 klo 16:00-19:00 PAIKKA Ammattioppilaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 384 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2016 882 Kaupunginhallitus 20.12.2016 AIKA 20.12.2016 klo 16:00-19:05 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 406 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Lausunto Pohjois-Pohjanmaan 2. Vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Lausunto Pohjois-Pohjanmaan 2. Vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Tekninen lautakunta 38 07.04.2015 Kunnanhallitus 94 20.04.2015 Lausunto Pohjois-Pohjanmaan 2. Vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Teknltk 07.04.2015 38 Pohjois-Pohjanmaan alueella voimassa olevia maakuntakaavoja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisuhakemus

Suunnittelutarveratkaisuhakemus ALUEARKKITEHDIN LAUSUNTO Suunnittelutarveratkaisuhakemus Diaarinumero: 734/605/2015 Hakija: Karppinen Anna-Mari ja Ossi Tila: Kirstinä Kiinteistötunnus: 859-401-12-14 Kylä: Tyrnävä Asia: Haetaan suunnittelutarveratkaisua

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 77 10.03.2015 Valtuusto 13 19.03.2015. Kaupungin kannanotto Kollaja-hankkeeseen 341/05.10/2014

Kaupunginhallitus 77 10.03.2015 Valtuusto 13 19.03.2015. Kaupungin kannanotto Kollaja-hankkeeseen 341/05.10/2014 Kaupunginhallitus 77 10.03.2015 Valtuusto 13 19.03.2015 Kaupungin kannanotto Kollaja-hankkeeseen 341/05.10/2014 KH 10.03.2015 77 Pudasjärven kaupunginhallitus päätti perustaa kokouksessaan 19.5.2014 232

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016)

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016) VASTINE MARKKINAOIKEUS RADANRAKENTAJANTIE 5 00520 HELSINKI Viite: Dnro 2016/350 VASTINE MUSAMAAILMA OY:N VALITUKSEEN 1. VASTINEEN ANTAJA Pudasjärven kaupunki PL 10 93101 Pudasjärvi 2. VASTINEEN ANTAJAN

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Suunnittelupäällikkö Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Suunnittelupäällikkö Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) KA JDno-2017-1314 Matkakeskuksen liikennejärjestelyjen katu- ja rakennussuunnitelmien laatiminen Kajaanin kaupungin ympäristötekninen toimiala / aluesuunnittelu

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 12/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 12/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 19.12.2016 klo 16:00-17:32 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-17:32 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-17:32 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Aika 11.06.2019 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Häkkinen Jukka Lauronen Mirja Häkkänen Pipsa puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85 Kokousaika 29.06.2011 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

KH 04.02.2014 54 Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila on 28.1.2014 lähettänyt Pudasjärven kaupuginhallitukselle seuraavan kirjeen:

KH 04.02.2014 54 Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila on 28.1.2014 lähettänyt Pudasjärven kaupuginhallitukselle seuraavan kirjeen: Kaupunginhallitus 54 04.02.2014 Kaupunginhallitus 83 25.02.2014 Kaupunginhallitus 150 08.04.2014 Kaupunginhallitus 177 16.04.2014 Kaupunginhallitus 189 28.04.2014 Valtuusto 17 12.05.2014 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Liite 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI KORPISEN KYLÄ Tila 5:22 Valola Jurakkajärven ranta-asemakaavan laatiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.9.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAAN PÄIVITETTY

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 56 Tekninen lautakunta 26.04.2016 AIKA 26.04.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Pyhän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Asemakaavan laajennus koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 08 Kurikankylä.

Asemakaavan laajennus koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 08 Kurikankylä. Liite 1. 1(14) Asemakaavan laajennus koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 08 Kurikankylä. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. 3. Keskustan läheisyyteen soveltuva

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 283

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 283 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 283 Kaupunginhallitus 10.05.2016 AIKA 10.05.2016 klo 16:00-20:21 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 139 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari. Lauri Kullervo, maankäyttöinsinööri, osastopäällikkö Heiskari Veijo, pöytäkirjanpitäjä

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari. Lauri Kullervo, maankäyttöinsinööri, osastopäällikkö Heiskari Veijo, pöytäkirjanpitäjä KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2010 Tekninen lautakunta sivu 107 Kokousaika 8.7.2010 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Pantsar Antero, puheenjohtaja

Lisätiedot

-- Merkitään pöytäkirjaan, että vs. tekninen johtaja Eero Talala esitteli asiaa kokouksessa.

-- Merkitään pöytäkirjaan, että vs. tekninen johtaja Eero Talala esitteli asiaa kokouksessa. Kaupunginhallitus 455 17.12.2013 Kaupunginhallitus 108 18.03.2014 Kaupunginhallitus 163 16.04.2014 Kaupunginhallitus 201 06.05.2014 Kaupunginhallitus 248 04.06.2014 Ruokapalvelupäällikön viran täyttäminen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Kaupunginhallitus 12.01.2016 AIKA 12.01.2016 klo 16:00-16:54 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT. Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-17.15

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT. Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-17.15 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-.15 Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Varsinainen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 19.02.2014 AIKA 19.02.2014 klo 09:00-11:42 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2010 16 Maaseutulautakunta 24.06.2010 AIKA 24.06.2010 klo 10:35-11:55 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KATUJA P28913 1.6.2016 Kaavan

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 410

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 410 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 410 Kaupunginhallitus 06.05.2014 AIKA 06.05.2014 klo 17:00-18:37 PAIKKA Pohjantähden yläkerran kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 194 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö Lausunto 1 (3) 29.12.2016 Dnro 511/05.01/2016 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Kirkkonummen kunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Lausuntopyyntö 11.11.2016 Lausunto Rastirannan ranta-asemakaavan luonnoksesta Kirkkonummen

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) JARDno-2017-1579 Pohjoisväylä (Mt 1456) plv 10-620 Helsingintie plv 10-180 rakennusurakan kilpailuttamisen, turvallisuuskoordinaattorin tehtävien sekä työn rakennuttamisen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.2.2011 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911, fax 03 536 1050

Lisätiedot

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 1(7) Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 2(7) TARJOUSPYYNTÖ Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille. 1. HANKINNAN TAUSTA JA TARKOITUS Oulun kaupungin Konsernipalveluiden

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 33 Aika: 2.3.2017 klo 19 20.40 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Da Conceicao Sari Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUUN KEURUU 18.4.2012 Ritva Schiestl Ympäristölakimies Ritva Schiestl 19.4.2012 Osallistuminen ja vaikuttaminen perustuslain mukaan Kansanvaltaisuus Kansanvaltaan sisältyy

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(9) Asemakaavamuutos koskien yleisen tien alueiden muutamista katualueiksi sekä virkistysaluetta kaupunginosissa 9 IKARI, 12 SAARI JA 14 HAKOLA. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Kajaanin Veden verkostopäällikkö Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Kajaanin Veden verkostopäällikkö Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) KA JDno-2017-572 Otanmäen venttiilikaivon hankinta Kajaanin Vesi -liikelaitos pyysi tarjouksia Otanmäen venttiilikaivosta kolmelta venttiilikaivovalmistajalta

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 16.8.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 21.8.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 53 43 Notkotien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (5) 158 Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy:n hankintaoikaisuvaatimus HKL:n kiinteistöissä tehtävien arkkitehti- ja pääsuunnittelutöiden puitejärjestelystä HEL 2015-008728

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 1/7 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 23.1.2013, 5.1.2015 TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 2/7

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 16.7.2010 kello 13.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2018 1 (5) 254 Oikaisuvaatimus kotihoidon saunapalvelujen hankinnasta HEL 2018-004548 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

ELY-keskus on myöntänyt suunnitteluluvan dnro: 494/2012/POP/2. Pyhäjärven kaupunki vastaa suunnittelukustannuksista.

ELY-keskus on myöntänyt suunnitteluluvan dnro: 494/2012/POP/2. Pyhäjärven kaupunki vastaa suunnittelukustannuksista. Tekninen lautakunta 14 19.02.2013 Kaupunginhallitus 128 04.03.2013 Tekninen lautakunta 42 16.04.2013 Tekninen lautakunta 56 21.05.2013 Tekninen lautakunta 43 19.06.2018 Pyhäjärven kevyenliikenteen väylien

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 354 08.12.2015 Valtuusto 62 10.12.2015

Kaupunginhallitus 354 08.12.2015 Valtuusto 62 10.12.2015 Kaupunginhallitus 354 08.12.2015 Valtuusto 62 10.12.2015 Pudasjärven kaupungin omavelkaisten takausten muuttaminen Danske Bank Oyj:n Pudasjärven kaupungin laajakaista -hanketta varten myöntämien lainojen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Koska tehtäväjärjestelyjä ei voi enää jatkaa, tulee käynnistää teknisen johtajan viran täyttöprosessi.

Koska tehtäväjärjestelyjä ei voi enää jatkaa, tulee käynnistää teknisen johtajan viran täyttöprosessi. Kaupunginhallitus 255 29.08.2017 Kaupunginhallitus 319 09.10.2017 Kaupunginhallitus 341 24.10.2017 Teknisen johtajan virka 1405/03.05/2017, 1029/03.05/2016 KH 29.08.2017 255 Kaupunginhallitus on kokouksessaan

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

Elinympäristövaliokunta Elinympäristövaliokunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Elinympäristövaliokunta Elinympäristövaliokunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Elinympäristövaliokunta 14 27.06.2017 Elinympäristövaliokunta 25 29.08.2017 Kaupunginhallitus 264 11.09.2017 Kaupunginhallitus 284 25.09.2017 Hirvikosken urheilukentän peruskorjaus 10/12.04.02/2017 Elymvali

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta Sataman ajankohtaiset asiat 5

Sisällysluettelo. 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta Sataman ajankohtaiset asiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 Satamalautakunta 09.04.2013 Sisällysluettelo Sivu 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta 3 20 Sataman ajankohtaiset asiat 5 Naantalin

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012 Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 02.08.2011 kello 17.00 18.37 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Mikonkarin kehittämissuunnitelma 1057/50/501/2005 MST 10 Mikonkarin kehittämisen lähtökohtana on Raahen ja Pattijoen kuntajaon muutokseen liittyvä yhdistymissopimus,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 117 Staran kaupunkitekniikoiden pienten louhintatöiden uudelleen kilpailutus ajalle 1.7.2014-31.12.2015. HEL 2013-013178 T 02 08 03 00 Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

Pudasjärven kaupungin kehittämis- ja toimintatuet vuodelle 2015 / 2. hakukierros

Pudasjärven kaupungin kehittämis- ja toimintatuet vuodelle 2015 / 2. hakukierros Kaupunginhallitus 107 14.04.2015 Kaupunginhallitus 245 08.09.2015 Pudasjärven kaupungin kehittämis- ja toimintatuet vuodelle 2015 / 2. hakukierros 621/02.45/2015, 731/02.45/2015 KH 14.04.2015 107 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 381

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 381 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 381 Kaupunginhallitus 28.04.2014 AIKA 28.04.2014 klo 17:00-18:49 PAIKKA Pohjantähden auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 178 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Pelastusjohtaja Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Pelastusjohtaja Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) KA JDno-2017-1534 Moottorikelkan hankinta Kajaanin kaupunki/ Kainuun pelastuslaitos pyysi 23.10.2017 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia pelastustoimen käyttöön

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PUDASJÄRVEN KAUPUNKI HULHAVANAHON, ISO-SYÖTTEEN JA LUOKKAVAARAN ASEMA- KAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.10.2010 Ote ajantasa-asemakaavasta. Asemakaavan muutosalue sijaitsee

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 tarkastusta varten 14.12.2011 AIKA 14.12.2011 klo 16:30-17:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 laitettu extranettiin Tarkastuslautakunta

SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 laitettu extranettiin Tarkastuslautakunta SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Sivu 1 laitettu extranettiin 10.1.2018 Tarkastuslautakunta Aika: Keskiviikkona 17.01.2018 kello 09.00 Kahvi kokoushuoneessa klo 8.45 Paikka: Kunnanhallituksen huone Päätöksentekotapa:

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 30.9.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 11.10.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 65 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6) EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 05.08.2015 klo 15:30-15:40 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Arvola Hannu Junkkala Juho Ketola

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 tarkastusta varten 11.04.2012 AIKA 11.04.2012 klo 16:30-19:15 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Nro 9/2012. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Nro 9/2012. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Nro 9/2012 Sivistyslautakunta 20.12.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Torstai 20.12.2012 klo 16.15 16.20 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot