Liitetiedostolla on Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistys ry:n jättämä muistutus.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liitetiedostolla on Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistys ry:n jättämä muistutus."

Transkriptio

1 Ympäristöjaosto Päätös Ilotulitus Oy / D1 Ultimate-GT:n maastoliikennelain 30 :n mukaisesta hakemuksesta moottoriajoneuvoilla ajamiseen Kemin Mansikkanokan edustan merialueen jäällä 447/ /2015 Ympäristöjaosto Valmistelu: ympäristöpäällikkö Risto Pöykiö Liitetiedostolla on Ilotulitus Oy / D1 Ultimate-GT:n maastoliikennelain 30 :n mukainen hakemus maastossa (jäällä) tapahtuvaan moottoriajoneuvoilla ajamiseen Kemin Mansikkanokan merialueen jäällä. Hakemukseen on liitetty ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta. Alueen käyttöön on vesialueen omistajien luvat (Kemin kaupunki, tekninen lautakunta ja Lautiosaaren Yhteisalueen Osakaskunta, ), jotka ovat lainvoimaisia. Hakemus on ollut nähtävillä (kuulutus) välisen ajan Kemin kaupungin julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä kaupungin WWW-sivuilla. Hakemus on kuulutettu myös Lounais-Lappi lehdessä ( ). Liitetiedostolla on Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistys ry:n jättämä muistutus. Liitetiedostolla on Ilotulitus Oy:n / D1 Ultimate-Gt:n antama vastine Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistys ry:n muistutukseen. Asiapapereissa on myös Ilotulitus Oy:n / D1 Ultimate-GT:n vastauksia eräisiin lupaviranomaisen kuulutuksen jälkeen tekemiin lisäkysymyksiin. Ehdotus YMPPÄ Pöykiö: Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Ympäristöjaosto päättää myöntää Ilotulitus Oy / D1 Ultimate-GT:lle maastoliikennelain 30 :n mukaisen luvan moottoriajoneuvoilla jäällä ajamiseen Kemin Mansikkanokan merialueen jäällä kiinteistöillä " KAUPUNGINVESI" ja " KIIKELINVÄYLÄ" päätöksen liitteenä olevan kuvan (nimeltä: Havainnekuva jäärata-alueesta_ ") mukaisessa paikassa siten, että toiminta tapahtuu vuokra-alueen sisällä (Huom: kuva likimääräinen; radan yksityiskohtainen muoto määräytyy rakennettaessa).

2 Toiminta tulee toteuttaa hakemuksen mukaisesti noudattaen kuitenkin seuraavia lupamääräyksiä: 1. Yleiset määräykset: 1) Lupa myönnetään moottoriajoneuvoilla jäällä ajamisen, Ralli Show tapahtumiin ja siihen liittyviin järjestelyihin (ml. radan rakentaminen, auraus ja jälkihoitotyö) määräaikaisena ajalle ) Moottoriajoneuvojen jäärata-alueen ja Ralli Show alueen tulee olla vuokra-alueen sisällä (ks. päätöksen kuvaliite). Jäällä ajon tulee tapahtua tämän vuokra-alueen sisällä. 3) Tapahtumat tulee järjestää klo: välisenä aikana. Nämä ajat eivät koske aurauksia jotka voidaan hoitaa tarvittaessa. 4) Jään kantavuus on varmistettava aina ennen jäälle menoa. 5) Jäärata-alue ja sinne johtava tie tulee merkitä niin, että sitä käyttävät eivät harhaudu ulos reitiltä eikä alueesta aiheudu vaaraa muille jäälle liikkuville. Maalta jäälle johtava ajoliuska tulee varustaa lukittavalla puomilla tai portilla. 6) Asiattomien pääsy jäärata-alueelle tulee estää. 2. Ympäristönsuojelumääräykset: 7) Jäärata-alueella käytettävien moottoriajoneuvojen huoltoa ja tankkausta ei saa suorittaa jäärata-alueella. 8) Toiminta tulee järjestää siten, että ympäristön ja vesistön pilaantumista ja roskaantumista ei tapahdu. Alueelle kulkeutuvat jätteet ja roskat on toimitettava välittömästi asianmukaisen luvan omaavalle laitokselle hyödynnettäväksi tai käsiteltäväksi. Toiminnan loputtua alue on siivottava roskista ja toimintaan liittyvistä tavaroista välittömästi toiminnan päätyttyä. 9) Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä sekä hoitotai oppilaitoksia palvelevilla alueilla ulkona melun A-painotetun ekvivalenttitason (LAeq) päiväohjearvoa (klo 7-22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22-7) 50 db. Uusilla alueilla on melutason yöohjearvo kuitenkin 45 db. Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei kuitenkaan sovelleta yöohjearvoja. Loma-asumiseen käytettävillä alueilla, leirintäalueilla, taajamien ulkopuolella olevilla virkistysalueilla ja luonnonsuojelualueilla melutaso ei saa ylittää päiväohjearvoa 45 db, eikä yöohjearvoa 40 db. 10) Alueella on oltava riittävästi öljyntorjuntakalustoa mahdollisten öljy- ja bensiinivuotojen varalle. Jäälle tai maalle valuneet aineet on kerättävä

3 välittömästi talteen ja ne on toimitettava asianmukaisen vastaanottoluvan omaavalle laitokselle. 11) Toiminnanharjoittajan on viivytyksettä ilmoitettava Kemin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle alueella tapahtuneista onnettomuuksista (esim. öljyvahinkot) tai muista poikkeuksellisista ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavista tilanteista sekä mahdollisista valituksista. Samalla on ilmoitettava niistä toimenpiteistä, joihin on ryhdytty tilanteen korjaamiseksi. 12) Toiminnalle on nimettävä vastuuhenkilö. 13) Ympäristönsuojeluviranomainen voi tarvittaessa tehdä alueella tarkastuksia. 14) Toiminnanharjoittajana (Ilotulitus Oy / D1 Ultimate-GT) tulee tiedottaa Kemin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaista ajokauden jälkeen mahdollisista toimintaa koskevista valituksista. 3. Luvan voimassaolo: Tämä lupa on voimassa asti. Mikäli toiminnassa tapahtuu olennaisia muutoksia, toiminnalle tulee hakea uusi maastoliikennelain 30 :n mukainen lupa. 4. Muut tarvittavat luvat: Toiminnanharjoittajan tulee hakea ennen toiminnan aloittamista muut toimintaa varten vaadittavat luvat ja tehdä näihin liittyvät ilmoitukset (esim. kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 mukainen ilmoitus ja turvallisuusasiakirja kunnan kuluttujaturvallisuudesta vastaavalle viranomaiselle). 5. Maastoliikennelain mukaisen luvan harkinnan perusteet ja luvan myöntämisen edellytykset: Perämeren pohjukka (Kemi) on talvisin jään peittämä. Yleensä jään muodostuminen alkaa sisimmissä lahdissa marraskuun puolivälissä ja meren keskiosissa tammikuussa. Tyypillisesti jään vahvuus on pohjoisessa rannikoiden tuntumassa 70 cm ja meren keskiosissa cm. Jäiden lähtö alkaa etelässä toukokuun alussa ja pohjoisessa kuun lopussa. Suurin osa Perämerta on jään peitossa vähintään 120 päivää vuodessa, pohjoisimmassa osissa yli puoli vuotta (lähde: Perämeren Life - Perämeren toimintasuunnitelma). Täten perämeren pohjukka muodostaa jäälosuhteiden puolesta potentiaalisen paikan järjestää turvallisesti jäätapahtumia. Rata-alueella tehtyjen jääkairausten mukaan jään paksuus oli välisenä aikana 80 cm kauttaaltaan (8 pistokoetta), joten Mansikkanokan alue on turvallinen alue jääradalle. Lupapäätöksessä jäärata-alue on määräytty rakennettavaksi vuokra-alueen sisälle (päätöksen kuvaliite). Huomioiden jäärata-alueen sijainti vuokra-alueen sisällä ja toiminnan luonne sekä annetut lupamääräykset, moottoriajoneuvoilla

4 ajaminen Kemin Mansikkanokan vesialueen jäällä täyttää maastoliikennelain 30 :n mukaiset vaatimukset ja lupa voidaan myöntää. Huomioiden toiminnanharjoittajan aikaisempi kokemus vastaanlaisten tapahtuminen järjestämisestä (vuodesta 2008 alkaen) sekä annetut lupamääräykset, toiminnanharjoittajan ammattitaito voidaan katsoa riittäväksi ja toiminnan voidaan katsoa täyttävän riittävät turvallisuuden vaatimukset. Huomioiden toiminnan luonne ja sen järjestämispaikka sekä annetut lupaehdot, ei toiminnasta voida arvioida aiheutuvan terveyshaittaa eikä ympäristön pilaantumista tai kohtuutonta haittaa luonnolle tai muulle ympäristölle, kalastukselle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle tai muulle yleiselle edulle. Jäärata-aluetta suunniteltaessa on huomioitu mm. hiihtäjien tarpeet (yleinen virkistyskäyttö), sillä alue on suunniteltu siten, että hiihtolatuja ei estetä. Hiihtoladut on merkitty päätöksen liitteen kuvaan. Ennen toiminnan aloittamista hakija tulee tiedottamaan lehdissä hiihtoladuista ja toiminnasta jotta konflikteja ei synny. Alue ei ole kaavassa merkitty virkistyskalastusalue, eikä sillä tapahtu ammattikalastusta, joten kalastukselle ei aiheuteta haittaa. Toiminnassa käytettävät autot (polttomoottoriautot ja sähköautot) ovat uusia ja joko Suomessa katsastettuja tai varustettu ns. "Tullin punaisilla kilvillä", joilla voi myös ajaa Suomessa. Ajoneuvoilla on liikennevakuutus. Ajoneuvoista 50% on sähköautoja. Moottoriajoneuvoilla jäällä ajo ei ole kilpailu- eikä rallitoimintaa vaan elämyksellistä jäällä (liukkaalla) ajamista. Ajaminen tapahtuu päiväaikaan sesonkiluontoisesti klo: välisenä aikana. Ajaminen ei ole välttämättä päivittäistä vaan toteutetaan vain jos tapahtumia saadaan myytyä ja sää sen sallii. Jäärata- alueella ajetaan vain erikseen järjestettäviä ryhmätilaisuuksia. Ralli Show kestää 10 minuuttia kerralla. Ajaminen tapahtuu 20 minuutin koulutussykleissä, jonka jälkeen on 10 minuutin tauko. Syklejä toistetaan harjoituspäivän aikana 1-2 autoa per rata (ratoja 4-6 klp, pituus 850 m - 2 km). Lisäksi ammattimainen henkilökunta valvoo ja ohjaa ajokoulutusta ja huolehtii turvallisuudesta. Auraukset voidaan hoitaa tarvittaessa ja myös klo: ulkopuolella, koska aurattavaa aluetta on paljon ja avoimella jää-alueella lumiolosuhteet voivat olla haastavia. Rata-alueen tulee olla aurattuna kun turistiryhmä alueelle saapuu, jotta vältytään taloudellisilta tappioilta. Toiminta tukee Kemin Lumilinnan toimintaa ja päinvastoin. Hakemuksen mukaan Lumilinna toimii mm. koulutuksen tukipisteenä ja parkkipaikkana taukojen ajan, joten toiminnallinen yhteys on selvä. Toiminta voi täten lisätä Kemiin tapahtuvaa talvimatkailua ja Lumilinnassa käyntiin voidaan yhdistää jäällä tapahtuva ajaminen. Toiminta tukee myös jäänmurtaja Sampon toimintaa, sillä jäänmurtajaristeilyihin voidaan tarvittaessa yhdistää autoilu jäällä.

5 Jääradan lähistöllä ei sijaitse asuntoja tai muita häiriintyviä kohteita. Asiapapereiden mukaan henkilöautojen melutaso 10 metrin päässä mitattuna on alle 45 db(a). Toiminnanharjoittajan puolesta melua mitataan tapahtumien aikana. Autoista aiheutuva melupäästö rajoittuu ajoradalle koska lumi sitoo ääntä. Edellä mainitun johdosta autoilla jäällä ajamisesta ja muusta oheistoiminnasta (esim. Ralli Show) ei ole syytä olettaa aiheutuvan häiritsevää melua ja tärinää. Toiminnasta aiheutuvaa melua on lisäksi rajoitettu lupamääräyksillä (lupamääräys nro 9). Toiminnanharjoittaja on velvoitettu ilmoittamaan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle jos sen toiminnasta tehdään valituksia (lupamääräys nro 14). Alueella ei harjoiteta luontaiselinkeinoja eikä kalastusta. Alueella ei ole todettu uhanalaista lajistoa tai rauhoitettuja kasvilajeja. Toiminta täyttää maastoliikennelain 30 :ssä edelletyt riittävät turvallisuuden vaatimukset, sillä turvallisuussuunnitelmassa hiihtoreitit, kelkkareitit ja muu yleinen kulku ohjataan vähintään 50 m päähän radasta. Kun jäällä ajetaan, on paikalla aina ammattimaista henkilökuntaa joka valvoo ja ohjaa ajokoulutusta ja huolehtii turvallisuudesta. Autojen nopeudet ovat alempia kuin maantiellä käytetyt, koska ajajina ovat usein ensikertalaiset. Turvallisuuden vaatimukset täyttyvät myös siltä osin, että käytetyt autot ovat katsastettuja ja niillä on siten liikennevakuutus. Maalta merelle on vain yksi kulkuyhteys, joka on turvallisuutta lisäävä toimenpide. Maalta merelle tarvittava ajoliuska rakennetaan syksyllä. Ajoliuskaan tulee lukittava portti, joka estää luvattomien pääsyn jäärata-alueelle. Ajoliuskan (ml. portti) ja muuiden rakenteiden mahdollinen luvitus ei kuulu tämän lupapäätöksen piiriin, vaan ratkaistaan muun lainsäädännön perusteella (esim. kaavoitus ja/tai maakäyttö- ja rakennuslaki). Myös muut maalla olevat toiminnot (kuten Ralli Show katsomo/katseluterassi; rakennetaan lumesta kuten Lumilinna) luvitetaan tarvittaessa muun lainsäädännön perusteella (rakennuslupa), eivätkä ne kuulu luvituksen osalta tämän luvan piiriin. Toiminnanharjoittajan on tehtävä ennen toiminnan aloittamista vielä kuluttajaturvallisuuslainmukainen ilmoitus, jossa kiinnitetään huomiota turvallisuusnäkökohtiin. Toiminnan järjestämiseen on saatu vesialueen omistajien tai haltijoiden kirjallinen lupa (Kemin kaupunki, tekninen lautakunta ja Lautiosaaren Yhteisalueen Osakaskunta, ). Päätökset ovat lainvoimaisia. 6. Lupamääräysten perustelut: Lupamääräykset on annettu luvan myöntämisen edellytysten täyttämiseksi riittävän turvallisuuden varmistamiseksi sekä haitallisten vaikutusten ehkäisemiseksi.

6 Lupamääräys nro 1 on annettu rajoittamaan tapahtuman kesto määräaikaiseksi. Lupamääräys mahdollistaa kuitenkin toiminnanharjoittajaa rakentamaan rata ennen varsinaisen ohjelmakauden alkamista. Lupamääräys mahdollistaa myös jälkihoitotyöt tapahtumakauden päätyttyä. Lupamääräys nro 2 on annettu rajoittamaan tapahtuma ja jäällä ajo tietylle alueelle johon toiminnanharjoittajalla on vuokrasopimus. Lupamääräys nro 3 mahdollistaa tapahtuminen järjestämisen valoisaan aikaan joustavasti. Lupamääräys ei koske kuitenkaan aurauksia. Lupamääräys mahdollistaa aurauksien tekemisen tarvittaessa siten että itse ajotapahtumaan käytetty aika ei lyhene aurausten johdosta. Matkailijat jotka ovat jäärata-ajoja ohjelmapaketteihinsa ostaneet viipyvät alueella vain lyhyen aikaa. Tämän johdosta jäärata-alueen tulee olla matkailijaryhmien käytössä (aurattuna) heidän saapuessaan, jotta toiminnanharjoittajalle ei tule taloudellisia tappiota. Lupamääräykset nro 4-6 on annettu turvallisuuden varmistamiseksi. Lupamääräykset nro 7-8 on annettu ympäristön suojelemiseksi ja alueen puhtaana pitämisen johdosta. Lupamääräys nro 9 on annettu melupäästöjen rajoittamiseksi. Lupamääräykset nro on annettu ympäristön suojelemiseksi ja onnettomuustilanteiden varalle. Lupamääräys nro 13 ja 14 on annettu valvonnallisista syistä. Toiminnanharjoittajaa on muistutettu hakemaan ennen toiminnan aloittamista myös muut toimintaa varten vaadittavat luvat ja tekemään näihin liittyvät ilmoitukset esim. kuluttajaturvallisuuslainmukainen ilmoitus. 7. Vastaus Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistys ry muistutukseen: Muistutuksessa esitetyt huomautukset (alla pääotsikoittain) on huomioitu lupapäätöksessä seuraavasti: 7.1. Lain vaatimukset Lupahakemus ja sen täydennys ja tämä lupapäätös antavat riittävästi tietoa toiminnan luonteesta. Lisäksi päätöksen liitteenä oleva kuva (likimääräinen) antaa riittävästi tietoa tietoa toiminnasta ja sen sijoittumisesta Mansikkanokan alueelle ja Kemin uuteen suunnitteilla olevaan Lumilinna-alueeseen nähden. Lupamääräykset on annettu luvan myöntämisen edellytysten täyttämiseksi riittävän turvallisuuden varmistamiseksi sekä haitallisten vaikutusten ehkäisemiseksi.

7 Toiminta täyttää maastoliikennelain mukaiset luvan myöntämisen edellytykset. Maastoliikennelain 30 :n mukaisen luvan myöntämisen edellytyksiä ovat, että tapahtuma täyttää riittävät turvallisuuden vaatimukset ja ettei toiminnasta aiheudu kohtuutonta haittaa luonnolle tai muulle ympäristölle, kalastukselle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle tai muulle yleiselle edulle. Toiminnan järjestämiseen tulee olla alueen omistajan tai haltijan kirjallinen lupa. Toimittaessa tämän lupapäätöksen mukaisesti, toiminnasta ei aiheudu haittaa luonnolle tai muulle ympäristölle, luontaiselinkeinolle, yleiselle virkistyskäytölle tai muulle yleiselle edulle taikka yksityiselle edulle. Toiminnan järjestämiseen on saatu vesialueen omistajien tai haltijoiden kirjallinen lupa (Kemin kaupunki, tekninen lautakunta ja Lautiosaaren Yhteisalueen Osakaskunta, ). Päätökset ovat lainvoimaisia. Toiminnasta ei myöskään aiheudu terveyshaittaa, ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa. Toiminta ei myöskään aiheuta erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista koska niitä ei alueella ole. Toiminta ei aiheuta myöskään eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n mukaista kohtuutonta rasitusta koska toiminta on sesonkiluontoista ja lyhytkestoista. Toimintaa on vain jos tapahtumia saadaan myytyä. Toiminta ei ole massatapahtuma, vaan jäärata-ajoon osallistuvat ovat ennakkovarauksen tehneitä ryhmiä Yleistä lupa-anomuksesta / Aluetta ei ole määritelty Lupa-anomuksen (kuulutuksen) kartassa toiminta-alue oli nähtävillä selvästi samoin kuin hiihtoladut (punaiset viivat), jotka kulkevat toiminta-alueen laidoilla. Ralli-Show alue näkyi myös kuulutuksen kartassa selvästi samoin kuin suunniteltu rataprofiili (likimääräinen; tarkentuu radan rakentamisen yhteydessä). Alueen sijoittumisesta Kemin uuteen suunnitteilla olevaan lumilinna-alueeseen nähden sekä ilmakuvat (lintuperspektiivikuvat) ovat olleet nähtävillä viranomaispalveluissa koko kuulutuksen ajan. Niiden puuttuminen kuulutuksesta johtui siitä, että asemakaavan muutosehdotusta Sauvosaaren kaupunginosan korttelin 171 (Mansikkanokka) osalta ei ollut olemassa. Kyseinen asemakaavan muutosehdotus on hyväksytty teknisessä lautakunnassa vasta tämän lupahakemuksen kuulutuksen jälkeen ( ). Täten ei ollut perusteita laittaa hakijan toimittamia suunnitteluasteella olevia luonnosvaiheen "työpiirustuksia" kuulutukseen, koska ne eivät ole virallisia. Havainnekuva Mansikkanokan alueesta on kuitenkin oheismateriaalina tämän päätöksen mukana. Ilmakuvien (lintuperspektiivikuvat) olemassa olo tai niiden puuttuminen ei ole lupahakemuksen kannalta merkityksellinen, vaan niillä voi olla vain informatiivista arvoa. Ilmakuvia vuoden 2016 testiradasta on kuitenkin oheismateriaalina tämän päätöksen mukana. Toiminta-alue on määritelty selvästi tämän päätöksen liitteenä olevassa kuvassa,

8 josta erottuu mm. vuokra-alue (suuruus m 2 ) ja sille suunniteltu rataprofiili (periaatekuva; tarkentuu radan rakentamisen yhteydessä). Kuvasta näkyy selvästi mm. jäärata-alueen sijainti Kemin uuteen ns. Lumilinna alueeseen nähden sekä hiihtoladut. Havainnekuva Mansikkanokan alueesta selventää mm. Ralli Show alueen ja Ralli Show katsomon sijaintia. Jäälle rakennettavan ajoradan ja Ralli Show alueen tulee pysyä vuokra-alueen sisällä (määrätty lupamääräyksellä nro 2). Lisäksi vesialueen omistajilla (Kemin kaupunki ja Lautiosaaren Yhteisalueen Osakaskunta) on intressi valvoa että toiminta on vuokratun alueen sisällä, jotta sopimusrikkomusta ei tapahdu Turvallisuuden varmistaminen Toiminnanharjoittajalla on kokemus vastaanlaisten tapahtuminen järjestämisestä vuodesta 2008 alkaen, joten toiminnanharjoittajan ammattitaito voidaan katsoa riittäväksi tapahtuman turvallisuuden varmistamiseksi. Ajoradan pysyminen vuokra-alueen sisällä on määrätty lupaehdoissa (lupamääräys nro 2) ja vuokrasopimuksessa. Jäällä ajamisen tulee tapahtua tämän alueen sisällä (lupamääräys nro 2). Turvallisuus on otettu riittävästi huomioon toiminnassa ja varmistettu lisäksi lupamääräyksillä (nro 4-6), jossa mm. jäärata-alue ja sinne johtava tie on määrätty merkittäväksi sekä maalta jäälle johtava ajoliuska on määrätty varustumaan lukittavalla puomilla tai portilla. Näin estetään luvattomien pääsy jääradalle ja varmistetaan että alueesta ei aiheudu vaaraa muille jäälle. Myös moottorikelkkailijoiden turvallisuus on varmistettu, sillä hakemuksen mukaan ne tullaan opastamaan kiertoreitille. Toiminnanharjoittajan tulee hakea ennen toiminnan aloittamista muut toimintaa varten vaadittavat luvat ja tehdä näihin liittyvät ilmoitukset (esim. kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 mukainen ilmoitus ja turvallisuusasiakirja kunnan kuluttujaturvallisuudesta vastaavalle viranomaiselle). Kyseinen ilmoitus ei kuulu tämän luvan piiriin, mutta sen hakemisesta on muistutettu tässä lupapäätöksessä. Yleisellä tasolla voidaan todeta, että turvallisuusasiakirjassa ennakoidaan mm. vaaratilanteet ja niiden mahdolliset seuraukset, toimenpiteet vaarojen poistamiseksi tai tapaturmien ja onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseksi. Toiminnassa käytettävät autot (polttomoottoriautot ja sähköautot) ovat joko Suomessa katsastettuja tai varustettu ns. "Tullin punaisilla kilvillä", joilla voi myös ajaa Suomessa. Ajoneuvoilla on liikennevakuutus. Näin käytettyjen autojen käyttö- ja liikenneturvallisuus on varmistettu. Kysessä ei ole massatapahtuma, joka vaatisi työmaa-aitoja eristämään toimintaa

9 ja ohjaamaan ihmisiä. Rata-alueen ympäröiminen rakennustyömaiden tapaan verkkoaidalla on potentiaalinen turvallisuusriski, jota ei voida käyttää jääradoilla. Lupaviranomaisella ei ole tiedossa yhtäkään tapausta, jossa metallinen verkkoaita olisi edellytetty ympäröimään jäärataa. Verkkoaidassa on metalliosia (metalliputkista tehty kehys). Jos ajoneuvo liukuu verkkoaitaan, saattaa tällainen metalliputki aiheuttaa auton vahingoittumisen ja jopa henkilövahinkoja. Nykyinen jääalueen vuokrasopimus mahdollistaa toiminnanharjoittajan (Ilotulitus Oy / D1 Ultimate-Gt) rakentamaan vuokra-alueen ( m 2 ) sisälle turvaalueen (turvavyöhyke). Hakemuksessa todetaan selvästi, että "... yleisen turvallisuuden takia anomamme alue on laajempi kuin todellinen tarpeemme, sillä olemme laskeneet lupahakemuksalueeseemme myös turvavyöhykkeen. Turvavyöhyke on alue joka kiertää koko jäärata alueen rauhoitten sitä niin että hiihtäjiä tai kelkkoja ei eksy radoille". Rata-alueella tehtyjen jääkairausten mukaan jään paksuus oli välisenä aikana 80 cm kauttaaltaan (8 pistokoetta), joten Mansikkanokan alue on turvallinen alue jääradalle. Jään kantavuuden varmistaminen on lisäksi määrätty lupaehdoilla (lupamääräys nro 4) Melu Toiminta tapahtuu päiväaikaa ja ajo lyhyissä sykleissä. Asiapapereiden mukaan henkilöautojen melutaso 10 metrin päässä mitattuna on alle 45 db(a). Ajoneuvoista 50% on sähköautoja eli tyhjäkäynnillä erittäin hiljaisia. Toiminnanharjoittajan puolesta melua mitataan tapahtumien aikana. Lupamääräyksillä on lisäksi varmistettu melupäästöjen rajoittaminen. Toiminta-alueen etäisyys lähimpiin asuintaloihin ja hautausmaalle on noin 400 metriä ja radan kaukaisemmista osista noin 1 km, joten meluhaittoja näihin ei voida olettaa oleva. Toiminnassa käytetyt autot ovat joko Suomessa katsastettuja tai varustettu ns. "Tullin punaisilla kilvillä", joten niiden aiheuttama melu täyttää määräykset. Autoissa ei käytetä kilpailuun tarkoitettuja nastoja tai piikkejä vaan tieliikenteeseen soveltuvia ja Suomessa sallittuja nastarenkaita. Muistutuksessa mainitulla EU:n rengasdirektiiviasetuksella (N:o 661/2009) säädetään muun muassa myyntiin tulevien renkaiden tyyppihyväksynnän minimivaatimukset renkaiden vierintävastuksesta, melupäästöistä ja märkäpitoominaisuuksista. Portaittain kiristyvien henkilö- ja pakettiautojen renkaiden märkäpitovaatimusten sekä kaikkia rengasluokkia koskevien melupäästövaatimusten vuoksi näiden ominaisuuksien osalta kaikkein huonoimpien renkaiden myynti ja käyttöönotto tulee kielletyksi tulevaisuudessa. Kyseinen direktiiviasetus on yhdenmukainen testaus- ja merkintäjärjestelmä, joka ohjaa sekä kuluttajien valintoja että valmistajien tuotekehitystä yhä laadukkaampiin renkaisiin. Asetusta sovelletaan sellaisenaan kaikissa EU-maissa. Asetusta ei voi käyttää esim. maastoliikennelain mukaisissa lupapäätöksissä.

10 Ajaminen tapahtuu 20 minuutin koulutussykleissä, jonka jälkeen on 10 minuutin tauko. Syklejä toistetaan harjoituspäivän aikana 1-2 autoa per rata (ratoja 4-6 klp, pituus 850 m - 2 km). Päivisin radoilla on vain henkilöä. Jäärata-ajoon osallistuvat ovat ennakkovarauksen tehneitä ryhmiä. Tallaisen ryhmän saapuminen alueelle ei lisää lähikatujen (esim. Etelärantakatu tai Mansikkanokankatu) ajoneuvoliikennettä juuri ollenkaan, varsinkaan jos tämä ryhmä saapuu linja-autolla, kuten turistiryhmät yleensä tekevät. Edellä mainitusta auto- ja henkilömääristä ei aiheudu muistutuksessa esitettyä melun häiritsevyyttä tai turvallisuuden alentumista lähikaduilla. Jos toiminnanharjoittajan tapahtumista tai toiminnasta tehdään valituksia, on toiminnanharjoittaja velvoitettu ilmoittamaan niistä kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle (lupamääräys nro 14) Ihmisten talvinen hiihtäminen ja kävely Toiminnassa on huomioitu että hiihtäminen ja muu yleinen kulku on mahdollista jäärata-alueen rakentamisen jälkeenkin. Hiihtoladut kiertävät jäärata-aluetta (punaiset viivat kuvassa). Ennen toiminnan aloittamista hakija tulee tiedottamaan lehdissä hiihtoladuista ja toiminnasta jotta konflikteja ei synny. Hakemuksen mukaan myös jäällä ajavat moottorikelkat tullaan opastamaan kiertoreitille Muut ympäristöhaitat Toiminnassa käytetyt ajoneuvot ovat uusia ja Suomessa katsastettuja tai varustettu ns. "Tullin punaisilla kilvillä", joten niillä voidaan ajaa Suomessa. Täten autot täyttävät pakokaasumääräykset, määräykset hiukkaspäästöistä ja määräykset melun osalta. Puolet (50%) ajokalustosta on sähköautoja, joiden tyhjäkäyntiääni on erittäin alhainen, jopa olematon. Toimintaa liittyvät tukipalvelut, kuten autojen pesu, yösäilytys, tankkaaminen (polttomoottoriautot) ja lataaminen (sähköautot) tapahtuvat maalla lähialueen toimijoiden kanssa. Näin estetään autoista mahdollisesti aiheutuva ympäristön pilaantuminen (esim. polttoainevuoto). Annetuilla lupamääräyksillä (nro 7-8 sekä 10-12) suojellaan ympäristöä ja pidetään jääalue puhtaana sekä varaudutaan mahdollisiin onnettomuuksiin ja niiden torjuntaan. 8. Päätöksen liitteet jotka havainnollistavat toimintaa ja sen lähiympäristöä: Liite nimeltä "Havainnekuva jäärata-alueesta_ " (tehty ; likimääräinen; radan yksityiskohtainen muoto määräytyy rakennettaessa). Kuvasta käy esille mm. vuokra-alueen laajuus, Ralli Show alue ja niiden sijoittuminen Kemin uuteen Lumilinna-alueeseen nähden, hiihtolatujen sijainti ja

11 mittakaava. 9. Oheismateraalit, jotka havainnollistavat toimintaa ja sen lähiympäristöä: Oheismateriaali nimeltä "Havainnekuva Mansikkanokan alueesta" ( ). Kuvasta käy esille mm. Ralli Show Areena ja Ralli Swow katsomo ja niiden sijoittuminen Kemin uuteen Lumilinna-alueeseen nähden. (Huom Havainnekuva Mansikkanokan alueesta on vain informatiivinen. Se ei ole korttelin 171 asemakaavan muutosehdotus). Oheismateriaalina ilmakuvia kevään 2016 testiradasta. 10. Sovelletut oikeusohjeet ja muut päätökset: Maastoliikennelaki (1710/1995) 2, 3, 4, 5, 30, 31, 32 Maastoliikennelain 30 :n perusteella lupahakemuksen käsittelee kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Kemin kaupungin teknisen palvelukeskuksen johtosäännön (KV ) 5 mukaan ympäristöjaostolla on asiassa ratkaisuvalta. Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 7, 15-17, 118, 122, 134 ja 172 Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) 1, 2 Jätelaki (646/2011) Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920, muutos 90/2000) 17 Hallintolainkäyttölaki (586/1996) Kemin kaupungin tekninen lautakunta ( ). Lautiosaaren Yhteisalueen Osakaskunta (pöytäkirja ) 11. Lupamaksut: Lupa on maksuton, mutta hakijalta peritään kuulutuksesta ja julkipanosta aiheutuneet maksut (KRLTK ). 12. Lupapäätöksestä tiedottaminen: Hakija Muistutuksen tekijä (c/o puheenjohtaja) Peräpohjolan poliisilaitos Kemin kaupungin tekninen palvelukeskus (maankäyttö- ja mittaustoimi) Lautiosaaren Yhteisalueen Osakaskunta (Kemi) Päätös tiedotetaan Kemin kaupungin kaupungintalon 1. kerroksen julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja Lounais-Lappi lehdessä. Päätös on nähtävillä Kemin kaupungin kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä (Valtakatu 26, Kemi, 1. krs) ja viranomaispalveluiden kansliassa (5 krs). 13. Muutoksenhaku: Tähän päätökseen voi hakea muutosta valittamalla siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään. Valitusosoitus on tämän

12 päätöksen liitteenä. Päätös YMPJAOSTO : Ympäristöjaosto hyväksyi ympäristöpäällikön tekemän päätösehdotuksen. Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa.

Alueen käyttöön on vesialueen omistajan lupa (Kemin kaupunki, tekninen lautakunta ). Päätös on saanut lainvoiman.

Alueen käyttöön on vesialueen omistajan lupa (Kemin kaupunki, tekninen lautakunta ). Päätös on saanut lainvoiman. Ympäristöjaosto 56 16.06.2016 Päätös Arctic Icekarting (t:mi) maastoliikennelain 30 :n mukaisesta hakemuksesta moottoriajoneuvolla ajamiseen Kemin Mansikkanokan edustan merialueen jäällä 133/11.01.03/2016

Lisätiedot

Ympäristöjaosto

Ympäristöjaosto Ympäristöjaosto 113 17.12.2015 Päätös Ilotulitus Oy:n ja D1 Ultimate-GT:n maastoliikennelain 30 :n mukaisesta hakemuksesta moottoriajoneuvoilla ajamiseen Kemin Mansikkanokan merialueen jäällä 447/11.01.03/2015

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (24 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (24 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 (24 ) Ympäristöjaosto 18.08.2016 AIKA 18.08.2016 klo 13:00-13:52 PAIKKA Kaupungintalon 3. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 67 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (25 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (25 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 (25 ) Ympäristöjaosto 16.06.2016 AIKA 16.06.2016 klo 13:00-13:56 PAIKKA Kaupungintalon 3. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ (25 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ (25 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 (25 ) Ympäristöjaosto 17.12.2015 AIKA 17.12.2015 klo 13:00-14:30 PAIKKA Kaupungintalon 2. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 110 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 30.4.2015 4 195/15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVAA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Haminan kaupunki / Hamina Bastioni Raatihuoneentori

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Oikaisuvaatimukset maastoliikennelain mukaisesta ajoratapäätöksestä

Oikaisuvaatimukset maastoliikennelain mukaisesta ajoratapäätöksestä Ympäristölautakunta 20 15.03.2017 Oikaisuvaatimukset maastoliikennelain mukaisesta ajoratapäätöksestä 970/11.01.02.00/2016 YMPLTK 20 Ympäristölautakunnalle on tullut kuusi oikaisuvaatimusta ympäristötarkastajan1.2.2017

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ympäristöpäällikkö Ympäristönsuojelun luvat ja ilmoitukset

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ympäristöpäällikkö Ympäristönsuojelun luvat ja ilmoitukset Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) MliDno-2017-1737 Maastoliikennelain 30 :n mukainen lupa moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla maastossa tapahtuvaan kilpailuun ASIA Maastoliikennelain 30 :n mukainen

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Päätöksentekijä Päivämäärä Pykälä Sivu Ympäristösihteeri Joroinen

Päätöksentekijä Päivämäärä Pykälä Sivu Ympäristösihteeri Joroinen Ympäristösihteeri 21.6.2018 2 1 MAASTOLIIKENNELAIN 30 :N MUKASESTA HAKEMUKSESTA, ASKO TUOVI- NEN Hakija Asian vireille tulo Asko Tuovinen Koskentie 287 79600 Hakemus on saapunut Keski-Savon ympäristötoimelle

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Liite 1 sivu 1. Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 15.12.2011 123 Asematie 4 73100 LAPINLAHTI ASIA Maastoliikennelain mukainen lupa

Liite 1 sivu 1. Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 15.12.2011 123 Asematie 4 73100 LAPINLAHTI ASIA Maastoliikennelain mukainen lupa 1 LAPINLAHDEN KUNTA PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 15.12.2011 123 Asematie 4 73100 LAPINLAHTI ASIA Maastoliikennelain mukainen lupa Hakija Lapinlahden Autourheilijat ry. Osoite Kehruukuja

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

MELUA AIHEUTTAVA TOIMINTA Enduromoottoripyöräkilpailu SE-Team Enduro

MELUA AIHEUTTAVA TOIMINTA Enduromoottoripyöräkilpailu SE-Team Enduro Päätös 1 (4) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisesta tilapäistä melua koskevasta ilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ Keravan Motoristiseura ry Piikiventie 7 04250 Kerava MELUA AIHEUTTAVA

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN Kari Nieminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus Parainen 9.5.2012 9.5.2012/ Lähtökohta (VL 2:6): Yleisen oikeuden mukaisen ruoppauksen toteuttamiseen ei tarvitse

Lisätiedot

Päätös maastoliikennelain 30 :n mukaisen hakemuksen johdosta jäärata-ajoon Siniluodonlahdella

Päätös maastoliikennelain 30 :n mukaisen hakemuksen johdosta jäärata-ajoon Siniluodonlahdella YMPÄRISTÖSIHTEERI PÄÄTÖS 22.01.2015 RHE-2/2015 Päätös maastoliikennelain 30 :n mukaisen hakemuksen johdosta jäärata-ajoon Siniluodonlahdella Luvan hakija Yhteyshlö Toiminta, jolle lupaa haetaan Arkkukari

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p Etelä-Savo PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 03.02.2010 Dnro ESAELY/49/07.00/2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 15.1.2010 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Päätös. Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen. raukeamisesta Kouvolan kaupungin Valkealassa

Päätös. Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen. raukeamisesta Kouvolan kaupungin Valkealassa Päätös Etelä-Suomi Nro 30/2011/2 Dnro ESAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2011 ASIA HAKIJA Päätös EnviOn Oy:n puhdistetun jäähdytysnesteen vastaanotto- ja hyödyntämislaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 Etelä-Suomi 11.12.2013 Naantalin kaupunki Kaupunginhallitus PL 43 21101 NAANTALI!/. C:'.?('. ()(/ Viite Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen/

Lisätiedot

Johtava ympäristötarkastaja

Johtava ympäristötarkastaja 566/67/675/2012 YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN (86/2000) 60 :N MUKAINEN ILMOITUS ERITYISEN HÄIRITSEVÄÄ MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TOIMINNASTA: Stora Enso Oy, Puuaineksen murskaus, Metsäenergiaterminaali Pitkäkadun

Lisätiedot

Ympäristötarkastaja PÄÄTÖS ILMOITUKSESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA, TORNION RALLIHARRASTAJAT RY

Ympäristötarkastaja PÄÄTÖS ILMOITUKSESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA, TORNION RALLIHARRASTAJAT RY MERI-LAPIN YMPÄRISTÖ- PALVELUT VIRANHALTIJAPÄÄTÖS dnro 793/11.03.01/2017 Ympäristötarkastaja 15.1.2018 1 Päätöksentekijä Ympäristötarkastaja Asia PÄÄTÖS ILMOITUKSESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 843/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 843/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 99 Asianro 843/11.01.03/2016 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle / Maastoliikennelain 30 :n mukainen lupa, Sarvilahti 778-421-2-23, Suonenjoki Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA Vesialueen rakentamista Karistoon Kymijärven rantaan koskevassa Itä- Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys päivitetty 13.8.2012 S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe... 3 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 3 Ohjearvot... 3 4 Raideliikennemelun leviäminen...

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN Kari Nieminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus Salo 6.3.2013 Oikeus vesialueen ruoppaukseen VL 2:6: Lietteestä, matalikosta tai muusta niihin verrattavasta

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, SM MOOTTORIKELKKA ENDURO TAPAHTUMA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, SM MOOTTORIKELKKA ENDURO TAPAHTUMA Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä PÄÄTÖS Ympäristöterveyslautakunta Kauppakuja 2 A 1 19.3.2019 98800 Savukoski Dnro: Y/12/2019 PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1655

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1655 PÄÄTÖS Helsinki 28.11.2008 Dnro UUS 2008 Y 597 115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 1655 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 979

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 979 PÄÄTÖS Helsinki 20.8.2009 Dnro UUS-2009-Y-348-115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 979 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain menettelyt. Marko Nurmikolu

Ympäristönsuojelulain menettelyt. Marko Nurmikolu Ympäristönsuojelulain menettelyt. Marko Nurmikolu 11.9.2019 Jo muinaiset roomalaiset NaapL:n asema ympäristönpilaantumisen torjunnassa muuttui vahvemmaksi 1970- luvulla, kun niin kutsutuissa sikalaprejudikaateissa

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

TUULIVOIMALOIDEN MELUVAIKUTUKSET

TUULIVOIMALOIDEN MELUVAIKUTUKSET TUULIVOIMALOIDEN MELUVAIKUTUKSET Tuulivoima Kotkassa 28.11.2013 Jani Kankare Puh. 040 574 0028 Jani.Kankare@promethor.fi Promethor Oy Vuonna 1995 perustettu asiantuntijayritys, jonka yhtenä toimialueena

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Selkäsaaren aallonmurtajan poistamisajan jatkaminen, Kemi Morenia Oy PL 81 90101 OULU 2 HAKEMUS Morenia

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

MAASTOLIIKENNELAIN 30 :N MUKAISEN LUVAN MYÖNTÄMINEN JÄÄRADALLE PYHÄJÄRVEN PAJULAHDESSA

MAASTOLIIKENNELAIN 30 :N MUKAISEN LUVAN MYÖNTÄMINEN JÄÄRADALLE PYHÄJÄRVEN PAJULAHDESSA MAASTOLIIKENNELAIN 30 :N MUKAISEN LUVAN MYÖNTÄMINEN JÄÄRADALLE PYHÄJÄRVEN PAJULAHDESSA Rakla 24.1.2018 13 Kaupunkikehityspalvelut, rakennusvalvonta ja ympäristö, ympäristönsuojelusuunnittelija Antti Mäkelä:

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki 29.5.2007. No YS 719. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS. Helsinki 29.5.2007. No YS 719. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS Helsinki 29.5.2007 Dnro UUS 2007 Y 216 115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 719 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Länsi-Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2015/1 Dnro ISAVI/55/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2015 ASIA Varkauden tehtaiden ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Varkaus, Joroinen ja Rantasalmi HAKIJA

Lisätiedot

Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta. RakYmp ltk

Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta. RakYmp ltk Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta RakYmp ltk 17.12.2018 172 Viranomaistoimiin määrääminen Rakennus- ja ympäristölautakunta määrää ympäristösihteerin ja ympäristötarkastajan suorittamaan

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA

KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA Ympäristölupaa edellyttävät toiminnot Ympäristöluvan tarpeesta ja yleisestä (ympäristö)luvanvaraisuudesta säädetään

Lisätiedot

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät, Kuopio 3.-4.2019 28.3.2019 YSL 29 Luvanvaraisen toiminnan olennainen muuttaminen "Ympäristöluvanvaraisen

Lisätiedot

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 55 12.05.2015 Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus 154/11.01.00.01/2015

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun Ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 87101 Kajaani Dnro: 1297Y0008-121 puh. 08-61631 ASIA Päätös hakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 29.3.2018 ML2017:0030 Kalajoki Kalajoentie 5 85100 Kalajoki KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöstä koskevan kuulutuksen. Kuulutuksen on oltava

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) 71 Fitness24Seven Oy:n/Fitness24Seven - Sörnäinen kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Vaasankatu 2 HEL 2014-002138 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 28

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 28 PÄÄTÖS Helsinki 13.1.2009 Dnro UUS 2009 Y 3 115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 28 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Etelä-Savon ELY-keskus Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60

Etelä-Savon ELY-keskus Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 60 Etelä-Savo 21.1.2011 Dnro ESAELY/6/07.00/2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 14.1.2011 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat ry Lekatie 2 50170 Mikkeli Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 84/06/2 Dnro Psy-2006-y-122 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 84/06/2 Dnro Psy-2006-y-122 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 84/06/2 Dnro Psy-2006-y-122 Annettu julkipanon jälkeen 25.10.2006 ASIA HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan lupamääräyksen muuttaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun satama

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro 14.9.2007 ESA 2007 Y 207 115 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 28.8.2007 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat ry Kasarminkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot