KLUBITAPAHTUMAT (109)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KLUBITAPAHTUMAT (109)"

Transkriptio

1 KLUBITAPAHTUMAT (109)

2 2(109) Kauden viimeinen kokous Kauden viimeinen kokous pidettiin hotelli Scandicissa Vanha ja uusi hallitus kokoontuivat kokouksen alla. Simo Veistola alusti keskustelua koulumaailman asioista. Uudistuksia on luvassa. Sähköiset yo-kirjoitukset sekä uusi tuntijakokokeilu ovat tulossa ja ministerimme Sanni Grahn-Laasonen on esittänyt yliopistoihin pääsyyn ylioppilaskiintiöitä. Opettajille on tulossa lisää YT-aikaa, mutta koulupäiviä ei lisätä. Vilkkaassa keskustelussa muun muassa epäiltiin sähköisen kokeen toimintavarmuutta ja oltiin huolissaan kielten puheentuottamiskyvyn oppimisesta. Simon mukaan näistä ei tarvitse huolestua. Kiitokset Sepänhaan klubille hienosta ja aktiivisesta kaudesta! Osallistumis-% oli yli 75, saatiin kolme uutta jäsentä kahden poistuessa ja nuorten työllistämisprojekti The Goodfather sekä RYLA jälleen kerran hoidettiin mallikkaasti. Tuleva presidenttimme Simo Veistola alustaa leppoisasti keskustelua kouluasioista. 19 osallistujaa Sepänhaasta sekä Jorma Karjala vieraana Kluuvin klubista kuuntelemassa ja keskustelmassa.

3 3(109) Ketjujenvaihto vaihdettiin ketjuja juhlavasti hotelli Scandicissa. Aluksi Voice of Finlandista tuttu Forssan laulajapoika Marko Simi esitti meille pari laulua kitarallaan säestäen. Sitten jaettiinkin PHF:iä ja vaihdettiin ketjuja oikein urakalla. Sepänhaasta Juhani O. Kuusisto sai PHF:n kahdella safiirilla tunnustuksena upeasta työstään Goodfather- projektin vetäjänä, onnittelut. Veli Hietaniemi luovutti Forssan klubin presidentin ketjut Anna-Maria Silfveniukselle, Jari Kaunisto Sepänhaan Simo Veistolalle, Erik Stenström alue 5:n käädyt Heidi Cavenille ja lopuksi Olli Pihlava piiri 1410:n Pentti Aspilalle. Päätteeksi nautimme illallista ja viihdyimme toistemme seurassa. Kiitokset Forssan klubin järjestäjille! Marko Simi viihdytti meitä alkuun. Etupöytä kuuntelee. Hyvin oli väkeä paikalla.

4 4(109) Vahdinvaihto. Onnea Simolle! Uudet ja vanhat pressat ryhmäkuvassa. Menestystä myös Anna-Marialle Forssan klubin vetämiseen!

5 5(109) Ja Heidi ottaa Erikiltä AG käädyt vastaan. Tästä alkaa sitten Pentti Aspilan vastuu 1410 piirin luotsaamisessa. Olli Pihlava luovuttaa käädyt.

6 6(109) Ohi on. Vanha ja uusi pressa Merjan kainalossa. Timo Uusi-Rauvan esitelmä 7.6. Timo Uusi-Rauva piti meille 7.6. viikkokouksessamme esitelmän Herne ja härkäpapu viljan vaihtoehtona. Kummankin viljely on lisäänynyt selvästi kolmen viime vuoden aikana. Herneen viljelyala on nyt ha ja härkäpavun Pääkäyttö on eläinten valkuaisrehu ja parhaat mahdollisuudet on sikojen ruokinnassa. Soija määrittelee hinnat ja tällä hetkellä sen hinta on alhaalla. Herne ja härkäpapu ovat vaativia viljelykasveja, mutta siten myös osaaville viljelijöille mahdollisuus. Kumpikin ovat typpiomavaraisia, joten tähän ei tarvita lannoitetta ja kasvit ovat siten myös hyviä esikasveja. Viljely tarjoaa myös hyvän yhteistyömahdollisuuden naapuritilojen välillä rehutuotannossa ja eläinten kasvatuksessa. Kiitokset Timo mielenkiintoisesta esitelmästä! Kokouksen alussa uusin jäsenemme Veikko Valento esittäytyi meille vaikuttavasti.

7 7(109) Timo Uusi-Rauva esitelmöimässä. Sepänhaka seuraa esitystä. Etualalla oikealla uusin jäsenemme Veikko Valento.

8 8(109) Augustineilla 3.6. Sepänhaan viskijaoston ohjausryhmä kokoontui 3.6. Augustineilla. Islayn eli kotoisemmin Ailan viskejä maisteltiin. Suuntaviiva on suora ja tavoite SELVÄ. Kiitokset Merjalle ja Eerolle maukkaasta ja kodikkaasta illasta! Tästä oli kyse. Tällä porukalla. Ja mää.

9 9(109) Goodfather-projektin päätöskatsaus Heidi Sipilä piti meille päätöskatsauksen mahtavasta Goodfather- hankkeestamme. Numerot puhukoot puolestaan; listalla oli lopulta 85 yritystä, ovet avattiin 50:een, 51 nuorta ohjattiin yrityksiin ja 27 heistä sai työpaikan tai pääsi työkokeiluun. Asetettu 26 työllistetyn tavoite siis saavutettiin. Hienoa! Hankkeemme jatkunee myöhemmin tarkentuvassa muodossa ja siitä on tehty tietopaketti muille kiinnostuneille kubeille hyödynnettäväksi. Tarina siis jatkuu. Lopuksi Heidi kiitti meitä ja eritoten GF-ryhmää kauniisti projektikoordinaattoritehtävästään. Me puolestamme kiitimme Heidiä hänen kerrassaan upeasta suorituksestaan nuorten työllistämisessä ja palkitsimme hänet asiaankuuluvin ruusuin sekä stipendillä. Myös GF-ohjausryhmä; Juhani O. Kuusisto, Kari Pohjola ja Hannu Ruotsi sekä idean isä Mika Laine saivat pienet muistot hekin. Kokouksessa valittiin myös siirtojäsenenä klubiimme Veikko Valento, joka on rotarykonkari ja aloittanut uransa Sepänhaassa 1974 sekä sittemmin kiertänyt pari muuta klubia. Tervetuloa Veikko klubiin takaisin! Se on siinä! Goodfather- hankkeen hieno lopputulos Heidin esittelemänä. Heidi palkitaan ansaitusti ja GF- ohjausryhmä myhäilee taustalla. Sepänhaka s Four Roses nipussa.

10 10(109) Virallinen Goodfather loppupotretti. Työryhmä vasemmalta Juhani O. Kuusisto, Hannu Ruotsi, projektikoordinaattori Heidi Sipilä, (taustalla klubin presidentti Jari Kaunisto) ja Kari Pohjola.

11 11(109) kuulimme Lean-filosofiaa Riitta Ahonjoki piti meille mielenkiintoisen esitelmän Leanista. Filosofiahan tulee Japanista ja ensinnä Toyotalta. Riitta yrityskumppaninsa Kati Väljän kanssa on muokannut systeemin suomalaiseen muotoon. Alunperin johtamisfilosofiaa käytettiin teollisuuden prosessien virtaviivaistamisessa, mutta nyt on siirrytty myös palvelupuolelle. Riitan paketissa on 5 kivijalkaa; ihmisten mukaan tempaiseminen, standardisointi, lyhyt läpimenoaika, sisään rakennettu laatu ja jatkuva reagointi muuttuvaan maailmaan. Esitelmä ja eritoten Riitan esittämä sisäisen motivaaation kolmio herättivät ajatuksia. Kiitokset esitelmästä! Kokouksen aluksi Helmi Hautala kävi esittäytymässä. Hän on lähdössä kesällä kuukaudeksi Kaliforniaan vaihtoon ja sieltä sitten vastaavasti tulee Forssaan Nicola. Myös vaihto-oppilaamme Jeran Paris oli paikalla. Riitta Ahonjoki kertoi aluksi yrityksestään Fadenosta. Leanin kivijalat.

12 12(109) Ja taas oli Sepänhaka aktiivisena. 24 osallistujaa! juttu Forssan Lehdessä Iiro Viinasen esitelmästä Sepänhaan viikkokokouksessa Forssan Lehti oli paikalla viikkokokouksessamme, jossa esitelmöi Ahon hallituksen valtiovarainministeri Iiro Viinanen. Lue aiheesta lisää viikkokokousuutisestamme. Sepänhaka Forssan Lehdessä järjestämämme Iiro Viinasen esitelmän yhteydessä.

13 13(109) Iiro Viinanen esitelmöi kokouksessamme Ahon hallituksen legendaarinen valtiovarainminsteri Iiro Viinanen vieraili esitelmöimässä Sepänhaan viikkokokouksessa Suomen tilanteesta. Paikalla oli 53 henkeä kuuntelemassa ja vierainamme muun muassa saman hallituksen maa- ja metsätalousministeri Martti Pura. Lisäksi kuulijoina Sepänhaan ja alueen muiden klubien rortareiden ja AG:mme Erik Stenströmin ohella oli paikallista yrityselämää ja kunnallishallintoa. Iiro kertoi yhtäläisyyksistä -90 luvun alun ja nykytilanteen välillä; lama, BKT:n lasku, työttömyys. Toisaalta korot ovat nyt aivan eri tasoa, aikoinaan valtion lainoissa pahimmillaan 13 %! Devalvointi työkaluna opetti maan johdon löysään taloudenpitoon. Työmarkkinajärjestöt pitävät kiinni asemistaan sekä keskittyvät kinasteluun ja löysiin puheisiin, kuten poliitikot yleensäkin. Tämä on myrkkyä Suomen luokitukselle (käytännössä velan hinnalle), mitä ei näytetä ymmärrettävän. Palkat ovat nouseet meillä suhteellisesti eniten Euroopassa ja ikärakenne on kallistunut nopeasti vanhempaan päin. Yritysmaailmassa on optiot ja johtajien palkat ylimitoitettu. Mitä tehdä? Iiron lääkkeinä ovat muun muassa pienyritysten, erityisesti vientiä harjoittavien, lisääminen ja kehittäminen sekä hintakilpailukyvyn vahvistamisen lisäksi tuotteiden uudistaminen ja laadun kehittäminen. Tuet tulee saada vastiikkeellisiksi ja julkinen talous sekä byrokratia kuriin. Saksasta voisi kopioida suoraan mallin, jolla Suomi laitetaan kuntoon, mutta.? Esitelmä sai aikaan vilkkaan keskustelun yleisön ollessa aika lailla Iiron linjoilla. Kiitokset Iiro Viinaselle ja yleisölle hienosta tapahtumasta sekä Scandicin väelle maukkaasta ruuasta ja tilaisuutta valmistelleiden klubilaistemme ohella järjestelyistä! Iiro Viinanen aloittelee esitelmäänsä.

14 14(109) Yleisöä. ja lisää yleisöä kuuntelemassa vaikuttuneena.

15 15(109) Isänmaan asialla. Paikalla oli myös saman Ahon hallituksen maa- ja metsätalousmnisteri Martti Pura, kuvassa pöydän ääressä keskellä

16 16(109) Nuorten kännykkäelokuva Forssan Lehdessä Sepänhaan rotaryklubin ja Forssan Mykkäelokuvayhdistyksen yhteishanke, Nuorten kännykkäelokuva oli näkyvästi esillä Forssan Lehden etuaukeamalla.

17 17(109)

18 18(109) Nuorten kännykkäelokuvan ensi-ilta Sepänhaan rotaryklubin ja Forssan Mykkäelokuvayhdistyksen yhteishanke sai arvoisensa päätöksen, kun järjestettiin nuorten tekemän kännykkäelokuvan ensi-ita Forssan Elävienkuvien teatterissa. Paikalla oli runsas yleisö todistamassa, millaista hienoa jälkeä nuori porukka saa aikaan ihan tavallisilla kännyköillä. Elokuva rakennettiin 5 päivän sessioissa. Lyhytelokuva Pekka tulee YouTubeen ja sitä pääse myös katsomaan ainakin näiden sivujemme sekä Mykkäelokuvayhdistyksen sivujen linkeistä ( Käykääpä katsomassa. Kiitokset nuorten porukalle Tero Kolehmainen, Nella Pennanen, Tiina Leppänen ja Heidi Sipilä hienosta elokuvasta ja ensi-illan maukkaista tarjoiluista! Kiitokset myös pääosan esittäjä Kalle Tulanderille sekä klubimme sivuosasankareille Kari Kasuriselle ja Jari Toivolalle. Kiitokset lisäksi asintuntijoille Jussi U. Pellonpäälle ja Antti Latvalle prosessin ohjaamisesta sekä Juhani O. Kuusistolle hankeideasta ja kuvan tuottamisesta. Ja vielä kiitokset kaikille hankkeen tukijoille ja mukana olleille yrityksille! Uusia rainoja odotellaan! Yleisöä saapumassa ensi-iltaan pittoreskiin Forssan Elävienkuvien teatteriin. Pekka (Kalle Tulander) miettimässä tulevaisuuttaan.

19 19(109) Juhani O. Kuusisto klubistamme kohottaa filmin tuottajana maljan tekijöille Tero Kolehmaiselle, Nella Pennaselle, Tiina Leppäselle ja Heidi Sipilälle. Tekijät palkittiin todistuksilla.

20 20(109) Jokioisten Maanrakennus Olimme yhdessä Forssan klubin kanssa verailulla Jokioisten Maanrakennuksella Hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön perustaja Raimo Kalliola kertoi ensin meille yhtiön historiasta ja kehityksestä yhden kaivurimiehen 1974 alkaneesta toiminnasta mil. /vuosi maanrakennusyhtiöksi. Toimitusjohtaja Marko Tuomola jatkoi nykytilanteesta. Päämarkkina on pääkaupunkiseudulla ja toiminta jakautuu talonrakentamisen maatöihin, alueviemäröintiin, rakennusten perustuksiin sekä katu- ja kunnallistekniikkaan. Yhtiö työllistää 15 toimihenkilön ja 50 työntekijän lisäksi alihankkijaa, yhteensä 120 henkilöä vuoden aikana. Markkinoinnin terä on maine hyvänä ja luotettavana projektien hoitajana. Henkilöstöstä ja sen terveydestä sekä kouluttautumisesta pidetään esimerkillisesti huolta ja työsuhteet ovat pitkiä. Hienolta kuulosti. Kiitokset Raimolle ja Markolle sekä menestystä jatkossakin! Rotarit valmiina vierailuun. Tj Marko Tuomola kertomassa Jokioisten Maanrakennuksen toiminnasta

21 21(109) Vilkasta keskustelua. Hallituksen pj Raimo Kalliola vastailee. Ja alasin on luovutettu kiitoksena hienosta vierailusta

22 22(109) Goodfather katsaus 3.5. Heidi Sipilä kävi päivittämässä Goodfather-projektimme tilanteen. Hienosti menee. 26 työllistettävän tavoite koetetaan nyt ylittää. Mika Laine idean isänä esitti 30. Menköön! Mika myös kiitti vaihto-oppilaamme Jeranin puolesta tämän saamasta tuesta klubiltamme. Hienoa välittämistä Mikalta ja koko klubilta. Puhuttiin myös muun muassa 1.7. voimaan tulevasta RI:n päättämästä kokouskäytännön vapautumisesta sekä Iiro Viinasen esitelmästä. Näistä lisää jatkossa. Pohditaan strategiaa tuplaviiniarvontaan. Ettei pressa taas voita koko pottia. No eipä sitten voittanut. Klubi valmistautuu kokouksen aloitukseen. Desibelejä löytyy kun 22 rotaria vaihtaa kuulumisia.

23 23(109) Siinä tunnusluvut Heidin kiteyttämänä. Hyvä! Klubin kevätkokous pidettiin Seänhaan kevätkokous. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli mm. toimintasuunnitelma ja budjetti kaudelle sekä vahvistettiin lopullisesti toimihenkilöt ja nimettiin jäsenyyskomitea. Paikalla oli 19 rotaria ja videoyhteydessä lisäksi 3, joten osallistuminen oli jälleen liki 60 %. Hallitus kokoontui ennen klubikokousta alustamaan asioita. Tuleva presidentti Simo Veistola esittelee kauden toimintasuunnitelmaa. Ensi kauden 1. sihteeri Jarkko Nikander kirjaa tarkkana.

24 24(109) Sepänhaka kuuntelee keskittyneenä ja jälleen runsaslukuisena ensi vuoden toiminnan suuntaviivoja. Vapun kunniaksi oli arvonnassa pöntöllinen viiniä ja pullo kuoharia! Vierailu Södertäljen rotaryklubiin Forssan klubin kanssa Teimme 7 hengen ryhmällä forssalaisklubien yhteisvierailun Södertäljeen Lensimme torstaiaamuna Tukholman Arlandaan ja sieltä sitten taksilla Södertäljeen. Södertälje on Forssan ystävyyskaupunki. Siellä asuu asukasta, joista 50 % on ulkomaalaistaustaisia! Kaupunki on perustettu 1100-luvulla. Syy varhaiseen syyntyyn on loistava sijainti Itämeren ja Mälaren välissä, jotka on yhdistetty lyhyellä kanavalla. Osallistuimme klubikokoukseen ja vakioasioiden jälkeen esittelimme toimintaamme. Tämän jälkeen alkaneessa palaverissa meille esiteltiin Södertäljen klubin varsin laajaa projektitoimintaa. Heillä on mm. kaksi ystävyysklubia Englannissa, ruotsin oppikirja maahan muuttaneille lapsille, klassisen musiikin koulutusta heikoista lähtökohdista tuleville lapsille, tukiopetusta eri aineissa heikosti pärjääville lukiolaisille, Kongossa Bukavuussa tukea koululle (Let Africa Live, raiskattujen tyttöjen ja pakenemaan onnistuneiden lapsisotilaiden normaaliin elämään saattamiseksi jne. Klubin keski-ikä on korkea 66 vuotta. Södertäljessä on kaksi jättimäistä työnantajaa Scania ja lääkefirma AstraZeneca, jossa vierailimme. Yhtiö on maailman suurimpia lääkevalmistajia, liikevaihtoa 25 mrd$ ja työntekijää! Södertäljessä heillä on maailman suurin lääketehdas, jossa työskentelee henkilöä. Illalla meitä kestittiin kolmessa kodissa lämpimästi ja vieraanvaraisesti. Kutsuimme klubin vastavierailulle Forssaan ja sovimme pitävämme yhteyttä sekä jätimme harkintaan ystävyysklubitoiminnan. Perjantaina lähdimme Tukholmaan lounastamaan, shoppailemaan ja muuten vain haahuilemaan. Sitten iltakoneella kotiin. Ikä piteni ainakin vuodella, mikäli vanha sanonta pitää paikkansa. Suosittelemme vastaavia matkoja jatkossa. Kiitos koko porukalle, erityisesti Velille ja isännillemme Södertäljeen!

25 25(109) Södertäljen klubin prsesidentti Åke Persson aloittelemassa kokousta. Klubilla on oma huone Scandicissa! 22 omaa jäsentä, 7 vierasta Forssasta ja 3 muualta kuuntelee kokousta. Maailmalla on käyty seinän viirien määrästä päätellen.

26 26(109) Projektipalaverin osallistujat yhteiskuvassa. Tauolla.

27 27(109) Yritysvierailulla. Ryhmä AstraZenecan konttorin edessä Viestintäjohtaja Jacob Lund esitteli AstraZenecan strategiaa sekä erittäin kansainvälistä ja huipputieteellistä toimintaa. Vaikuttavaa!

28 28(109) Hietaniemet ja Jaakko Kuusinen olivat yhden kolmesta isäntäperheestä vieraana illallisella. Isäntien lisäksi kussakin oli mukana myös toinen pariskunta Södertäljen klubista. Pönötystä Vorssan tapaan ennen rautatieasemalle ja Tukholmaan lähtöä. Kari koetti piiloutua, mutta korvat näkyy.

29 29(109) Johanna sai miehen kiinni Tukholman vanhassa kaupungissa. Oltiinhan me ihan asiallisesti kylillä.

30 30(109) Paluulentoa odotellessa. Näkemiin Södertälje ja Tukholma. RYLA- todistukset jaettiin RYLA-todistukset jaettiin 11. kerran Ravintola Vanhassa Värjäsissä. Todistuksen sai tänä vuonna 19 opiskelijaa. RYLA tulee sanoista Rotary Youth Leadership Awards. Tämän Rotary Internationalin virallisen nuorisotoimintamuodon kohteena ovat vuotiaat aloitekykyiset, sosiaalisesti kypsät ja vireät nuoret. Yhteystyökumppanina alue viiden rotaryklubien kanssa toimi Hämeen Ammattikorkeakoulu. Sepänhaan klubista esitelmöijinä olivat tänä vuonna Juhani Kuusisto ja Heikki Lauronen, Jaakko Kuusisen ollessa jälleen rotarien puolelta pääjärjestelijänä. Kiitokset teille, kuten kaikille muillekin koulutuksen puuhahenkilöille! Lisää Ryla-toiminnasta löydät sivuiltamme täältä: RYLA-todistuksen saaneet yhteiskuvassa piirikuvernööri Olli Pihlavan (oikealla) ja aluekuvernööri Eik Stenströmin kanssa.

31 31(109) RYLA- opiskelijat ja järjestelyissä mukana olleet kuuntelevat piirikuvernööri Olli Pihlavan puhetta. Goodfather- projektikoordinaattorimme Heidi Sipilä sai RYLA- todistuksensa. Onneksi olkoon Heidi!

32 32(109) Voihan Wilson! Wilson Kirva viihdytti ja nauratti jälleen kerran nuorta yleisöään omassa RYLA-esitelmässään. Kulttuurit kohtaavat. Kaija Parko opastaa esiintymisessä.

33 33(109) Viikkokokouksen aiheena jäsenhankinta viikkokokous oli klubineuvottelu, jossa muun muassa katsottiin loppukauden ohjelmaa ja jäsentilannetta. Erityisesti keskusteltiin jäsenhankinnasta. Muutama idea syntyi ja pari potentiaalista rotariehdokasta oli esillä. Juhani O. Kuusiston jo aiemmin esittämä idea jäsenyyskomitean aktivoimisesta jatkuvana olevan, tulevan ja kolmen edellisen pressan konklaavina tullaan ottamaan käyttöön. Jari Kaunisto toi kokouksen alussa terveisiä Rauman piirikonfrenssista, ja kokouksen lopuksi Kari Pohjola toivotti rotarit tervetulleiksi Forssan Yhteislyseon koulupäivään Juhani O. Kuusisto esittää ideaansa jäsenyyskomitean aktivoimiseksi. Kari Pohjola; tervetuloa koulupäivään 16,4. Forssan Yhteislyseolle!

34 34(109) PRID Noraseth Pathmanand Thaimaasta toi RI:n tervehdyksen Rauman piirikonfrenssiin. Sepänhaan vaihto-oppilas Jeran Paris USA:sta esittäytyy porukan mukana piirikonfrenssin osallistujille.

35 35(109) Tuleva piirikuvernööri Pentti Aspila kiitää Olli Pihlavalta tunnustuksen saaneiden puolesta. Forssan leidit Heidi Caven ja Johanna Talikainen saivat PHF:nsä iltajuhlassa. Onnea!

36 Alue 5 pönöt palaveeraa iltajuhlassa Raumalla. 36(109)

37 37(109) Goodfather tilannekatsaus 5.4. Heidi Sipilä kertoi 5.4. kokouksessamme Goodfather-projektin tilanteesta. Huiman hienosti on mennyt! Sepänhaan rotarit ovat avanneet oven 46 yritykseen, joista 29 on lähtenyt mukaan. Ohjattuja nuoria on ollut 44. Näistä 20 on jo päässyt joko työkokeiluun tai työhön ja kokeiluistakin on kaksi päätynyt työsuhteeseen. 26 nuoren työllistetyn tavoite tullaan saavuttamaan. Goodfather oli esillä työllisyysmessuilla ja kylkiprojektina kännykkäelokuvahanke nuorille on aloitettu. Positiivista palautetta on tullut paljon ja Heidi esimerkiksi sai kiitoskirjeen ja itse kudotut villasukat yhdeltä nuorelta! Taas kerran suuret kiitokset koko työryhmälle ja Heidille! Projektikoordinaattorimme Heid Sipilä tutussa roolissa kertomassa hyviä uutisia Goodfather-projektista. Kelpasi meidän kuunnella Heidin mukavia uutisia Goodfather-hankkeesta.

38 38(109) Vuosijuhla yhdessä Forssan klubin kanssa 2.4. Vietimme hienon vuosijuhlan Hotelli Maakunnan Taidehallissa lauantaina 2.4. yhdessä Forssan klubin kanssa. Vierainamme olivat AG Erik Stenström puolisonsa Sirpan kanssa sekä vaihto-oppilaamme Jeran Paris. Väkeä oli tuvan täydeltä, eli peräti 48 henkeä! Hotellin yrittäjä Jarmo Mäkelä piti isäntänä värikkään esitelmän talon historiasta ja kierrätti meitä Hotelli Maakunnassa. Olipa hieman ketjuhotelleista poikkeava miljöö. Emäntänä Eeva-Liisa Mäkelä oli yhdessä Forssan klubin Liisa Lempisen kanssa loihtinut meille upean italialaisen menun. Suussa sulaen se upposi vatsoihimme italialaisten viinien saattelemana. Kahvi avec ja eritoten emännän tiramisu saivat runsaasti kiitosta. Ruokailua ja loppuiltaa tahditti tyylikkäästi jazzbändi Monktown saaden etenkin rotarien öljylanneosaston parketille tanssin pyörteisiin. Kahvien alla Kimmo Leinolle ojennettiin PHF ansioista viime kauden presidenttinä sekä näiden hienojen sivujemme rakentajana ja ylläpitäjänä. Juhani O. Kuusistolle annettiin hallituksen tunnustuksena nuorisotyöllisyyden edistämishankkeemme vetämisestä asianmukaisesti brändätty lasialasimemme hopealaatalla: The Goodfather Naiselle puhuttiin kauniisti ja tupa porisi iloisesti koko illan. Illan loppupuolella arvottiin pullo formulaskumppaa ja sen voitti Forssan klubin presidentti. Kiitokset järjestelytoimikunnalle, vireälle yleisölle, Makunnan yrittäjäpariskunnalle sekä hienolle bändille! Lisää kuvia löytyy Galleriastamme (vuosijuhla 2016). Illan ohelma ja menu.

39 39(109) Maukkaat alkupalat. Maistuivat varmaan AG Erikillekin puolisoineen. Tyylikäs Monktown säesti ruokailua ja lopuksi tanssitti.

40 40(109) Erik Stenström kiinnitti PHF:n edellisen presidenttimme Kimmo Leinon rintaan. Sepänhaan pressa Jari Kaunisto oli mukana luovuttamassa. The Goodfather Juhani O. Kuusisto saa Sepänhaan hallituksen tunnustuksena lasialasimen laattoineen. Kiitokset myös koko ohjausryhmälle, Heidi Sipilälle ja idean isälle Mika Laineelle!

41 41(109) Jarmo Mäkelä esitteli isäntänä värikkäästi Hotelli Maakunnan historiaa ja tiloja. Kodikasta ja tunnelmallista. Sepänhaan pressa Jari Kaunisto puhuu naisille. Itkeä vai nauraa, miettii yleisö?

42 Sepänhaan sihteeri Kari Pohjola keskittyy skumppa-arvonnan lippujensa täyttöön. Otetaan kolme vitosella! 42(109)

43 43(109) PHF Erikille ja tietoisku Louneasta kokouksemme aloitettiin juhlallisesti ojentamalla aluekuvernöörillemme Erik Stenströmille PHF alueen klubien yhteisenä. Paikalla oli neljän klubin presidentit luovuttamassa ja pari muuta vierasta todistamassa hienoa tapahtumaa. Onnittelut Erikille ansaitusta tunnustuksesta! Päivän esitelmöitsijänä oli Ville Peltonen Louneasta. Paljasjalkaisena Forssan poikana Ville kertoi Lounean tilanteesta. Vuoden alussa Louneaan yhtyi Satakunnan Puhelin ja yhtiön liikevaihto tullee tänä vuonna olemaan 67 m ja henkilöstöä noin 230. Lounean pääteeseinä ovat paikallisuus ja Yksi kumppani riittää. Vuosittain investoidaan noin 7 m täkäläiseen tietoinfraan. Toivotimme menestystä paikallisena pysymisessä ja tietoverkon kehittämisessä. Seuraavaksi 2.4. onkin sitten vuosijuhla Hotelli Maakunnan Taidehallissa yhdessä Forssan klubin kanssa. Vasemmalta presidentit Mikko Lindeman Somerolta, Jari Kaunisto Sepänhaasta, Tuomo Närvänen Urjalasta ja Risto Sinervo Loimaalta luovuttivat PHF:n Erik Stenströmille ansioista AG:na.

44 44(109) Ville Peltonen kertoo Lounean tilanteesta. Kokouksessa oli kokonaista 8 vierasta. mm. klubissamme 70-luvulla vaikuttanut Veikko Valento Hollolasta kuvan keskellä.

45 45(109) Maistelimme viskejä Heikki Lauronen vihki Sepänhaan jäseniä viskin saloihin Parman neuvottelutiloissa Paikalla oli runsas tusina aloittamassa toivottavasti perinteeksi muodostuvaa yhdessäoloa hyvien juomien parissa. Aloiteltiin viidellä viskillä, Nyt jo on alustavasti sovittuna kaksi tapahtumaa tälle vuodelle ja jatkoa heti 2017 alkuun. Mukaan vain kaikki kiinnostuneet. Kiitokset Heikille! Vasemmalta; Glenmorangie (helppo, hedelmäinen, sitruksinen, maltainen, makea), Nikka, sekoitettu viski Japanista (maata, tummaa sokeria, voimaa), Ardbeg 10 years single malt (savua, tervaa, voimakkaan palvikinkun jälkimaku suosikki), Knob Creek maissiviski jenkseistä, 9 years (tammea, vaniljaa, vaahterasiirappia erilainen), Bunhahabahain 18 years old (laatua, rusinaa, suklaata, mustaherukkaa, pitkä jälkimaku 135 euroa pullo). Heikki opastaa alkuun.

46 46(109) Ja aloitellaan. Ihan vain sitten maisteltiin. Sepänhaka esitteli Goodfather-hanketta Loimaalla ja PETS:issä Somerolla Kari Pohjola Sepänhaan Goodfather -projektista esitteli nuorten työllistämishankettamme Loimaan rotaryklubille Paikalla oli runsaasti paikallisia rotareita ja aiheesta keskusteltiin vilkkaasti. Kiitokset Loimaalle kutsusta ja kiinnostuksesta! Toivottavasti saitte ajatuksia ja pontta auttaa myös oman paikkakuntanne nuoria. Tätä ennen Sepänhaasta projektiryhmästä Hannu Ruotsi ja pääesiintyjänä projetikoordinaattorimme Heidi Sipilä esittelivät kiteytetysti hankettamme PETS:issä Somerolla Kiinnostusta kuulemma olisi joillakin klubeilla tehdä vastaavaa nuorten hyväksi. Hyvä, hyvä! Kari Pohjola Sepänhaan Goodfather-ohjausryhmästä esittelee projektin tuloksia.

47 47(109) Vilkasta keskustelua nuorten työllistämisestä. Goodfather-projektikioordinaattorimme Heidi Sipilä kertoo hankkeesta PETS:issä Somerolla 12.3.

48 48(109) Kännykkäelokuvaprojekti nuorille Forssan Lehdessä 9.3. Sepänhaka sai taas mukavaa julkisuutta, kun Juhani Kuusiston ideoimasta nuorten kännykkäelokuvaprojektista oli juttu Forssan Lehdessä 9.3. Juhani Kuusisto Sepänhaasta takana oikealla ja Goodfather koordinaattorimme Heidi Sipilä takana keskellä hymyilivät Forssan Lehdessä 9.3.

49 Kari Tasala kertoi seudullisesta vesihuollosta 8.3. viikkokokouksessa 49(109) Kuulimme 8.3. viikkokokouksessamme asiantuntevan esitelmän seudullisesta vesihuollosta. Kari tasala keskittyi puhtaaseen veteen, joka on myös yksi rotarien keskeisiä maailmanlaajuisia kehitysprojekteja. Seudun vedensaannin turvaamiseksi tehdään yhteistyötä kuntien kesken ja suurin osa siirtoyhteyksistä on jo olemassa. Muun muassa Jokioisilla on kartoitettu riskit 2013 ja tämän vuoden aikana kaikki on varmistettu. Vedenlaatua mitataan automaattiselle UV-laitteella ja sitä valvotaan koko ajan nykyaikaisesti paikkaan riippumattomana mobiililaitteilla, kuten tableteilla. Seutukunnan puhtaan veden saanti tuntuu olevan hyvin turvattu nyt ja tulevaisuudessa. Juhani Kuusisto kertoi lisäksi nuorten kännykkäelokuvahankkeen lähtevän nyt liikkeelle ja aiheesta on juttu 9.3. Forssan Lehdessä. Myös 2.4. vuosijuhlan valmistelut ovat loppusuoralla ja suuri joukko jo sinne ilmoittautunut. Kari Tasala esittelee alueen vedensaanniin karttaa. 25 sepänhakalaista kuuntelee keskittyneesti. Naisten päivän kunniaksi eturivissä Forssan klubista Heidi Caven ja takana kunniajäsenistä Jaakko Pietilä olivat mukana kokouksessa.

50 50(109) Sepänhaka järjesti elokuvanäytöksen turvapaikanhakijoille 2.3. Sepänhaan ja Forssan rotaryklubit järjestivät yhdessä elokuvanäytöksen Metsän tarina 2.3. Forssan Elävienkuvien teatterissa. Alkuun annettiin tietoisku rotareista. Näytös simultaanitulkattiin arabiaksi ja sitä seuraamassa oli 50 turvapaikanhakijaa. Tilaisuus liittyi Kultttuuriyhdistys Kuvion ja Hamkin organisoimaan Monikulttuurinen kohtaaminen- projektiin. Ohessa on asiasta artikkeli Forssan Lehdestä 1.3.

51 51(109) Kännykkäelokuvatyöpaja Forssan seudun nuorille Sepänhaan Rotaryklubi haluaa vauhdittaa nuorten työllistymisvalmiuksia ja aktivoitumista järjestämällä yhdessä Forssan Mykkäelokuvayhdistys ry:n kanssa työpajan, jossa nuoret itse ideoivat, kuvaavat ja editoivat kännykkäkameralyhytelokuvan, joka kertoo lukoista ja vaikeuksista työllistymisen tiellä nuoren etsiessä polkuaan elämässä eteenpäin. Työpaja koostuu viidestä erillisestä osiosta. 1. Mentorointi ja ideointi (Sepänhaan Rk fasilitoi) 30. tai Tilaisuudessa esitellään ja kuvataan, mitä on tarkoitus tehdä ja mitä voidaan saada aikaan, käyttäen esimerkkinä vastaavalla tekniikalla tehtyjä filmejä. Korostetaan, että on tarkoitus luoda elokuva, joka kertoo nuoren työttömän arjesta ja ongelmista hänen yrittäessään löytää omaa polkuaan ja työtään. Keskustelussa on mukana myös rotareita ja yrittäjien edustajia. Päivän toisessa osassa kerätään tarralapputekniikalla nuorten ideoita ja aihioita elokuvan käsikirjoituksen materiaaliksi. 2. Käsikirjoituspalaveri ja työnjako (Mykkäelokuvayhdistys fasilitoi) 6.tai Seulotaan ja yhdistellään aivoriihessä kerättyjä ideoita ja aihioita kohtauksiksi, joiden pohjalta kootaan lappukäsikirjoitus, joka nivotaan yhteen elokuvan käsikirjoitukseksi.. Päivän lopuksi laaditaan kuvaussuunnitelma ja jaetaan tehtävät esiintyjille, kuvaajille (kuvataan yhtä aikaa usealla kameralla), tekniikalle ja järjestelijöille sekä kartoitetaan mahdolliset musiikintekijät. 3. Kuvaustyöpaja 13. tai Työpajan ohjaajien vetämänä kuvataan monella kameralla materiaalia laaditun käsikirjoituksen pohjalta sekä nauhoitetaan nuorten itse tuottamaa musiikkia. 4. Editointi eli elokuvan leikkaus ja viimeistely 20. tai Elokuva leikataan ja viimeistellään, lisätään alku ja lopputekstit sekä mahdollinen musiikki ja ääniefektit. 5. Elokuvan ensi-ilta Elävien Kuvien Teatterissa nuorille ja heidän ystävilleen Työpajapäivät alkavat kello 9 ja päivä päättyvät noin kello 17. Työpajaan osallistuville tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounas työpajapäivinä. Työpajan osallistujien kesken arvotaan Lounean ja Mykkäelokuvayhdistyksen lahjoittamia teemaan liittyviä palkintoja. Elokuva tulee ladattavaksi Nuorten Info Forssan seutu Facebook-sivulle, Sepänhaan Rk:n netti- ja facebooksivuille, Forssan Mykkäelokuvayhdistyksen netti- ja facebook-sivuille, Louna Plussan sivuille ja Maaseutuverkoston sivuille sekä tietysti YouTubeen, jos nuoret niin haluavat. Työpajan ohjaajat Jussi Pellonpää ja Antti Latva Taiteellinen johtaja Ville Koivisto Tuottaja Juhani O. Kuusisto Tiedottaja Goodfather-koordinaattori Heidi Sipilä Ilmoittautumiset ja työpajan tiedotus facebookissa Nuorten Info Forssan seutu ( Mukaan mahtuu minimissään 6 maksimissaan 20 nuorta.

52 52(109) Sepänhaka vieraili Boreal Kasvinjalostuksella Olimme parinkymmenen Sepänhaan rotarin ryhmällä toimitusjohtaja Markku Äijälän vieraina Boreal Kasvinjalostuksella Jokioisissa Nimensä mukaisesti yritys jalostaa kasveja viljelyyn pääasiassa Suomeen. Yhtiön suurin omistaja on valtio 61 %:lla ja muut ovat elintarvikeketjun yrityksiä. Liikevaihto pyörii 10 m paikkeilla koostuen lähinnä kantasiemenen myynnistä ja rojalteista. Vakituista henkilöstöä on 68. Melkoista tiedettä monilta alueilta vaatii tämä jalostustoiminta. Aika risteytyksestä myytävään tuotteeseen on 10 vuotta ja vuosittaisesta noin kohteesta vain noin 10 päätyy tuotteiksi. Siinä tarvitaan erilaisten jalostusasiantuntijoiden lisäksi monimutkaista matematiikkaa malleineen ja lisääntyvästi biotekniikkaa. Kiitokset Markulle äärimmäisen kiinnostavasta esittelystä ja tietenkin kahveista lisukkeineen! Suosittelemme vierailukohteeksi. Kasvinjalostus on tuotekehitystä. Tj Markku Äijälä aiheen parissa. Näitä jalostetaan.

53 53(109) Jalostus risteytyksestä myyntiin on pitkä prosessi. Sepänhaka puskissa Borealin kasvihuoneessa.

54 54(109) Kuulemme mallastuksen saloista. Eipä isoa määrää jyviä yhteen olutpullolliseen tarvita.

55 55(109) Pentti Aspila esitelmöi viikkokokouksessa Tuleva piirikuvernöörimme Pentti Aspila piti meille esitelmää kokouksessamme aiheesta Maailmalle Forssan rotarit!. Kuulimme Pentin kokemuksista San Diegossa ja saimme vankkaa informaatiota rotarien kansainvälisestä toiminnasta sekä hyväntekeväisyydestä. San Diegossa olivat paikalla lähes kaikki maailman 537 piiristä aveceineen. Tulevan RI presidentin John F. Germin ohjenuorana on, että tekemällä tulee uskottavasi. Tärkeätä on myös, että klubeissa viihdytään ja kokouksiin osallistutaan vilkkaasti. Myös informaation kulkua on tehostettava ja siksi My Rotary on otettu jatkossa ainoaksi yhteisesksi raportointikanavaksi. Kiitokset Pentille ja onnea tulevaan tehtävään! Pentti Aspila potkimassa meitä maailmalle. Pentti pönöttää San Diegossa. Eli tässä tulevan RI pressan John F. Germin käteltävänä.

56 56(109) Sepänhaka pönöttää? Goodfather katsaus 9.2. Projektikoordinaattorimme Heidi Sipilä piti katsauksen Goodfather-hankkeen tilanteesta. Todella hienosti on edelleen edistytty. Jo 14 nuorta on saatu työkokeiluun tai työllistettyä. Positiivista palautetta on tullut niin nuorilta kuin yrityksiltäkin ja rotareiden panosta ovien avaamisessa arvostetaan. Projekti on myös saanut valtakunnallista rotarytunnustusta. The Goodfather sai kunniamaininnan Paras piiriapurahahanke -kisassa. Hävisimme vain niukasti tamperelaiselle voittajalle. Kiitokset Heidille ja koko ryhmälle! Heidi kertoi myös positiivisista kokemuksistaan RYLA:an osallistumisesta. Lisäksi Juhani Kuusisto viestitti Nuorten kännykkäelokuvahankkeen etenemisestä. Ja golfporukkamme lähdön päivämäärä Brnoon on varmistunut, ja 14 tai 15 rotarin joukolla. Heidi Sipilä kertoi Goodfather hankkeen tilanteesta.

57 57(109) Hienosti Goodfather etenee! Juha Strandberg esitelmöi maanrakennuskoneista 2.2. viikkokokouksessa Juha Strandberg piti esitelmän Maanrakennusalan kone- ja laitemarkkinoista Suomessa 2.2. viikkokokouksessamme. Alan markkina on Suomessa 1,1 mrd euroa. Viime vuonna uusia ja käytettyjä koneita myytiin Suomessa yhteensä noin kappaletta. Markkinat reagoivat hyvin nopeasti talouden muutoksiin, mikä vaikuttaa määrän lisäksi uusien ja vanhojen laitteiden jakaumaan. Juha toimii Kinshoferin Suomen yksikön toimitusjohtajana. Kinshofer on sakasalainen yhtiö, joka on perustettu vuonna Yhtiön liikevaihto oli 92 m ja henkilöstöä 500 henkeä. Päämarkkinat ovat Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Suomen yhtiö on myyntiyhtiö kahden hengen miehityksellä ja päätuoteryhmä täällä on kaivinkoneiden lisälaitteet. Mielenkiintoista esitelmää kuunteli yhteensä ennätykselliset 26 sepänhakalaista paikan päällä tai videolla.

58 58(109) Juha Strandberg kertoi meille maanrakennuskoneista ja työnantajastaan Kinshoferista. Sepänhaka seurasi esitelmää 26 rotarin yleisönä.

59 59(109) Forssan kaupungintalolla kaupunginjohtajan vieraina Vierailimme illalla 23 Sepänhakalaisen ryhmällä kuuntelemassa jäsenemme kaupunginjohtaja Sami Sulkon esitelmää. Hän kertoi meille kokemuksistaan Forssassa ja kaupunkimme tilanteesta sekä näkymistä. Hyvin hän on asukkaana viihtynyt. Politikoinnin ja seudun yhteistyön kanssa on ollut tekemistä. Pikkuasioissa täällä tupataan jähnäämään, mutta toisaalta isompia ratkaisuja on pystytty tekemään. Talouden kanssa ollaan jatkossa tiukoilla muun muassa heikon työllisyystilanteen, kuntarakenteen ja muuttuvien tehtävien sekä rahoituksen johdosta. Seutukunnalla on kuitenkin hyviä yrityksiä, laajaa osaamista, uusia ideoita ja ainakin toistaiseksi laadukasta koulutusta tarjolla. Nyt pitäisi saada vain päätöksenteossa ajattelutapaa muutettua, yrittämisen henkeä (spirittiä) lisättyä ja laadukasta markkinointia aikaan alueen ulkopuolelle ulkomaita myöden. Nyt viimeistään olisi toimenpiteiden aika. Sami otti esille kiertotalouden osaamisen ja sen markkinoinnin positiivisena esimerkkinä ja suurena mahdollisuutena. Eiköhän tästä Forssan alue nousuun saada. Esitys aiheutti vilkasta keskustelua, mistä kiitokset kaikille. Erityisesti kiitokset isännälle mahdollisuudesta vierailla valtuustosalissa kuulemassa perusteellista esitystä sekä nauttimassa illtakahveista. Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko aloittelemassa esitelmäänsä.

60 60(109) Sepänhaka 23 rotarin ryhmällä valtuustosalissa. Kiitokset vierailusta. Sepänhaan lasinen alasin muistoksi.

61 61(109) Jumppaa Minnan opastuksella jumpattiin Vesihelmessä Sepänhaasta ei porukkaa ollut tällä kertaa ruuhkaksi asti, mutta mukava liikuntatuokio vietettiin. Mainoksena, Vesihelmessä ukkojumppaa joka maanantai klo hyvässä äijjäseurassa, since Tulkaapa kokeilemaan! Äh puh!

62 62(109) HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! Viikkokokous kevään ohjelmasta. Hyviä uutisia Goodfather- hankkeesta! Kevätkauden ensimmäinen kokous pidettiin Scandicissa. Käytiin läpi kevään ohjelma ja vahvistettiin se parilla muutoksella. Aluksi Heikki Lauronen kertoi kokemuksestaan ensimmäisestä RYLA- luennosta. Lisäksi Juhani Kuusisto kertoi hienoja uustisi Goodfather- projektista, mistä on tarkempi artikkeli alla. (LUE UUTINEN 12.1.). Juhani Kuusisto kertoi hienoja uutisia Goodfather- hankkeesta.

63 63(109) The Goodfather-ovenavaukset poikivat työ- ja työkokeilupaikkoja. The Goodfather yhteenveto 2015 Idea Forssan Seudun nuorisotyöttömyys on noussut noin 20%:iin, eikä nuorisotakuu ole tuonut tilanteeseen juurikaan parannusta. Forssalla, sen ympäristökunnilla ja Suomella ei ole varaa menettää näitä nuoria ja heidän kapasiteettiaan, vaan on haettava keinoja, joilla he löytävät työtä tai koulutusta ja sitä kautta tukevamman pohjan eteenpäin elämässä. Klubimme vuoden Presidentin Mika Laineen testamentti uudelle hallituksella oli Meidän on tehtävä jotain alueemme pahenevalle nuorisotyöttömyydelle. Hankkeen tavoitteet The Goodfather-hankkeen tarkoituksena on löytää keinoja työllistää työttömiä nuoria rotarien avulla ja tuella. Rotareissa on runsaasti työelämässä toimivia tai jo eläkkeelle siirtyneitä yrittäjiä, esimiehiä ja ammattilaisia, jotka ovat valmiit tarjoamaan oman kokemuksensa ja osaamisensa työpaikkojen löytämiseksi nuorille. He ovat valmiita aukomaan ovia yrityksiin ja yhteisöihin, pitämään yhteyttä yrittäjiin sekä panostamaan nuoren työllistymispyrkimysten aktivoimiseen. He tulevat toimimaan tukihenkilöinä kummeina työkokeiluun menevälle tai työllistyvälle nuorelle tämän ja työpaikan johdon välillä tukien näin työssä menestymistä. Hankkeen käynnistyminen Sepänhaan Rotaryklubin hallitus asetti saatuaan piiriltä myönteisen päätöksen tukianomukseensa hankkeelle ohjausryhmän, jonka puheenjohtajana toimii Juhani O. Kuusisto ja jäseninä Hannu Ruotsi sekä Kari Pohjola. Ohjausryhmän jäsenillä on vankka kokemus yrityselämästä ja johtamisesta. Kari Pohjola on myös klubin hallituksen jäsen, joten klubin hallitus käsittelee hanketta ja sen edistymistä säännöllisesti kokouksissaan. Ohjausryhmä lähti välittömästi kartoittamaan tilannetta Forssan kaupungin nuorisotyöttömyyden kanssa painivien virkamiesten kanssa. Ensimmäinen yhteiskokous pidettiin ja useita jatkokokouksia seurasi Palvelukeskus Viltterin, Oppisopimustoimiston ja Lyhtyhankkeen edustajien kanssa. Käytyjen keskustelujen pohjalta päädyttiin siihen, että hankkeeseen pyritään palkkaamaan koordinaattoriksi työtön nuori työllistämistuella. Yhdessä Lyhty-hankkeen kanssa lähdettiin hakemaan sopivaa nuorta ja haastattelujen perusteella valittiin TGfkoordinaattoriksi Heidi Sipilä. Tukihakemus laitettiin sisään huhtikuussa ja myönteinen tukipäätös saatiin toukokuussa, jolloin Heidi aloitti työnsä hankkeen hyväksi. Forssan kaupungin kanssa päästiin sopimukseen siitä, että Heidin työpiste voitiin sijoittaa Palvelupiste Viltteriin, jolloin saumaton yhteistyö nuorisotyöttömyyttä hoitavien viranomaisten kanssa voidaan taata. TGf-koordinaattorin työpiste pystyttiin pääosin varustamaan huonekaluin ja laittein, jotka saatiin lainaan klubimme rotaryjen yrityksistä. Rotaryt hoitivat myös tarvittavat muuttotyöt ja esimerkiksi laitteiden ohjelmistoasennukset. Palkanlaskenta- ja maksupalvelut sekä työterveyspalvelut alihankitaan paikallisilta yrityksiltä. Ohjausryhmä laati TGf-koordinaattorille perehdytyskoulutuksen, jonka puitteissa hän on tutustunut kattavasti TEkeskuksen, Forssan kaupungin ja ympäryskuntien nuorisotyöllisyysorganisaatioihin ja oppisopimustoimintaan. Perehdyttämisjakson aikana TGf-koordinaattori tuotti ohjausryhmän sparraamana lisäksi markkinointimateriaalia, jonka avulla eri työllistymisteitä avataan klubimme jäsenille ja edelleen jalkautumisvaiheessa yrityksille ja yhteisöille sekä toisaalta markkinointimateriaalia työttömille nuorille, jonka avulla heitä pyritään valmentamaan työelämään ja antamaan suuntaa esimerkiksi opiskeluun. Lisäksi TGf-koordinaattori on laatinut nuoria puhuttelevan animaation työllistymisen erilaisista reiteistä. Hän on avannut ja ylläpitää alueen nuorille suunnattua matalan kynnyksen Facebook-sivustoa Nuorten info Forssan seutu, josta animaatio ja muu Goodfather-informaatio on helposti nähtävillä ja tavoitettavissa. TGf-koordinaattori raportoi hankkeesta viikkokokouksissa noin kerran kuukaudessa, lisäksi hanketta vauhditetaan tarvittaessa klubineuvotteluin pidetyssä klubineuvottelussa klubin jäsenet ryhmätöissään kokosivat alustavan listan alueemme 67 potentiaalisesta yrityksestä ja yhteisöstä, joista uskottiin löytyvän työ- ja työkokeilupaikkoja, kun rotarykummit aukovat niihin ovia. Ohjausryhmä ja TGf-koordinaattori ovat työstäneet listaa edelleen työkokouksissaan niin, että se vuoden lopussa lista käsitti jo yli 80 yritystä ja yhteisöä. Ohjausryhmä on nimennyt kullekin potentiaaliselle yritykselle tai yhteisölle kummin, jonka tehtävä on aukaista ovi kyseessä olevaan yritykseen. Ensimmäinen The Goodfatherhankkeen kautta luotu työkokeilu alkoi jo kesäkuussa, lisäksi saatiin yksi oppisopimustoimeksianto eli hanke sai lentävän lähdön.

64 64(109) Jalkautuminen Jalkautuminen yrityksiin ajoitettiin elokuulle, jolloin kesätyöntekijäsesonki yrityksissä on ohi ja yrityksissä on taas kapasiteettia opastaa ja ohjata uusia työntekijöitä ja työkokeilijoita. Listalta valittiin 15 potentiaalisen kohdeyrityksen pilot-otos, joihin kummit lähtivät avaamaan ovia. Hankkeemme vastaanotettiin yrityksissä hyvin ja erilaisia työ- ja työkokeilupaikkoja ja -polkuja alkoi heti löytyä ja avautua. Viltteriin perustettiin Työpaikkaseinä ja sen lisäksi facebook-sivuston avulla pyrittiin viestimään nuorille auenneista mahdollisuuksista. Uusi 15 yrityksen lista jaettiin kummeille ja lisää ovia aukesi ja paikkoja löytyi lisää. Törmäsimme yllättävään ongelmaan; paikkoja ja polkuja on, mutta miten saada nuoret hakeutumaan niihin? Nuoria on nykyisessä mediaviidakossa vaikeaa tavoittaa ja saada heidät liikkeille ohjattavaksi avattujen polkujen päähän. Keskustelu/valmennustilaisuuskaan ei vedä. Tehostamme vuoropuhelua viranomaisten kanssa, osallistumme yhdessä muiden nuorisotyöttömyys- toimijoiden kanssa Forssan Business Treffeille ja ideoimme uuden polun, jossa nuoret pääsevät varmasti työhaastatteluun. Forssa Lehti tekee hankkeesta hienon jutun, jossa nostetaan esiin ongelmamme saada nuoret liikkeelle hakeutumaan avattuihin polkuihin. Toimet tehoavat ja niin yrityksiin ohjautuneiden ja työllistyneiden määrät lähtevät nopeaan nousuun ja työtä hakevat nuoret itse alkavat ottaa yhteyttä TGf-koordinaattoriin. Joulukuun 2015 loppuun mennessä ovi on aukaistu 26 yritykseen, niistä 16 on lähtenyt mukaan hankkeeseen. Yrityksiin on ohjattu yhteensä 29 nuorta ja heistä 10 nuorta on työllistynyt tai aloittanut työkokeilun. Oheinen grafiikka kertoo hankkeen kehityskulun tähän asti. Klubimme on tämän lisäksi työllistänyt yhden työttömän nuoren, joka on päässyt näyttämään ja kehittämään osaamistaan vaativassa projektissa. Hankkeemme on saanut erittäin myönteisen vastaanoton ja projektiin antaa panoksensa sekä osallistuu jollain tavalla jokainen klubimme jäsen. Myös hankkeen loppujakso näyttää lupaavalta. Heti vuoden ensimmäisellä viikolla alkoi taas yksi uusi työkokeilu ja saatiin lisää kiinnostuneita yhteydenottoja. Yritys- ja yhteisölistamme ovenavauspotentiaalista on vielä selvästi yli puolet selvittämättä, joten lisää paikkoja varmasti aukeaa. Tavoitteemme on, että The Goodfather hankkeen aikana toukokuun 2016 loppuun mennessä työllistyy tai aloittaa työkokeilun vähintään 26 nuorta eli kaksi työllistynyttä per hankekuukausi. Dokumentoimme projektimme niin, että hankkeen kokemuksia ja käytänteitä muut rotaryklubit voivat jatkossa hyödyntää omissa mahdollisissa vastaavissa projekteissaan. Sepänhaan Rotaryklubi ry luovuttanee hankkeen ja sen toimintaspesifikaatiot edelleen alueen nuorisotyöttömyyden piirissä työskenteleville tahoille, joiden kanssa on tehty hyvää yhteistyötä koko hankkeen ajan.

65 65(109) Joululauluja Koijärven kirkossa HYVÄÄ JOULUA! Vietimme hienon hiljentävän hetken valoisassa Koijärven kirkossa yhdessä Forssan klubin kanssa. Seurakuntapastori Mauri Laihorinne valotti meille mielenkiintoisella tuoreella tieteellisellä otteella ensimmäisen joulun tapahtumia. Esa Lahti johdatti 40 päisen rotariseurakunnan soinnukkaaseen yhteislauluun. Kun vielä Kojon maatalousnaiset tarjoilivat maittavat kahvit leivonnaisineen, oli päästy aitoon joulunalustunnelmaan. Hartaat kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille ja HYVÄÄ JOULUA TEILLE KAIKILLE! ***************************************************************************************** Koijärven kirkko Kojolaiset olivat suunnitelleet omaa kirkkoa Kokon kylään. Piirustuksetkin olivat jo valmiina, mutta kustannukset pelottivat. Ratkaisuksi tuli uuden seurantalon muuttaminen kirkoksi, kun seurakunnan itsenäistyminen läheni. Rakennus tehtiin vuosina metsänhoitaja M.J. Kallion piirustusluonnosten mukaan. Tämä Kojon seurantalo otettiin seurakunnan käyttöön ja vihittiin kirkoksi Vihkimisen toimitti Tampereen hiippakunnan piispa Jaakko Gummerus. Kirkon ulkosivuja korjattiin v , ja 1953 sisäänkäynti muutettiin rakennuksen itäpäätyyn. Sisätilojen peruskorjaus tehtiin 1992 arkkitehti Sampo Kyanderin piirustusten pohjalta. Puukirkon ulkosivut saivat 1997 uuden vaalean värisävyn. Kirkon alttaritaulun Jeesus Getsemanessa on maalannut professori, maisemataiteilija Elias Muukka. Kirkon 10-äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan valmistamat vuonna Kirkonkellot on valettu Jaroslavlissa ja ostettu Tammisaaren entisestä venäläisestä sotilaskirkosta. Molemmissa kelloissa ovat sanat: Maa, julista suurta iloa. Kiittäkää taivaat Jumalan kunniaa. ***************************************************************************************** Valoa kansalle.

66 66(109) Valmistaudutaan joululaulantaan. Ja saatiin kahvia juodaksemme.

67 67(109) Immo Sundholm esitelmöi ja Jeran Paris vieraili viikkokokouksessa Immo Sundholm piti mielenkiintoisen esitelmän viikkokokouksessamme aiheesta Erityisjäte Oy:n ja jätevoimalaitosten pohjakuonan hyödyntäminen. Yhtiö syntyi vuonna 2004 ja 2010 aloitettiin jätteideden poltto. Yhtiön omistavat Loimi-Hämeen jätehuolto (51 %) ja Kuusakoski Oy (49 %). Liikevaihto oli viime vuonna 7 milj. euroa ja tominta on hyvin kannattavaa. Suomessa poltetaan noin 1,3 milj. tonnia jätteittä vuodessa ja tästä syntyy 300 tonnia kuonaa. Euroopassa määrä on 50 milj. tonnia, mistä tulee kunaa 20 milj. tonia, eli melkoinen bisnes. Kuonaa hyödynnetään mm. maanrakennuksessa ja betonituotteiden valmistuksessa. LHJ:n tavoite poltossa on 200 tonnia vuoteen 2023 mennessä. Vaihto-oppilaamme Kanadasta, Jeran Paris, kertoi kokouksen aluksi syksyn kokemuksistaan Suomessa. Hän oli muun muassa juuri käynyt Lapissa ja nähnyt poroja ensi kertaa sekä tutustunut joulupukkiin. Jeran on viihtynyt hyvin ja Suomi tuntuu hyvin kotoisalta. Olemme myös saaneet viestiä Annina Arvolta, ringetteä pelaavalta vaihto-oppiaaltamme Kanadasta. Hänkin on viihtynyt hyvin ja on juuri vaihtanut uuteen mukavaan perheeseen, jossa harrastetaan ringetteä. Anninalla on ollut paljon pelejä ja joukkue on menestynyt. Jeran kertoi kokemuksistaan syksyisessä Suomessa. Immo Sundholmin vankkaa esitystä.

68 68(109) Sepänhaan klubille ja Goodfather- hankkeelle näkyvyyttä Forssan Lehdessä Sepänhaan rotaryklubi ja meidän Goodfather- hankkeemme sai mukavasti näkyvyyttä, kun projektiryhmäämme ja Forssan kaupungin Nuorison palvelupiste Viltteriä haastateltiin Forssan Lehteen. Juttu julkaistiin heti perään Etenkin projektiryhmämme, eli Juhani Kuusisto, Kari Pohjola ja Hannu Ruotsi sekä projektikoordinaattorimme Heidi Sipilä ovat tehneet hienoa työtä seudun nuorison työllistämisen eteen. Kiitokset heille ja samoin klubimme jäsenille sekä Viltterille! Hankkeestamme voi lukea lisää mm. näiltä meidän sivuiltamme ja Goodfatherin Facebook-sivuilta. Sepänhaka ja Goodfather- hanke hienosti esillä Forssan Lehdessä Klubineuvottelu Sepänhaan kehittämisestä Pidimme klubineuvottelun Sepänhaan kehittämisestä. Purimme juuri tehdyn jäsenkyselyn tuloksia ja ideoimme sekä keskustelimme aiheesta. Asioiden nähdään olevan pääsääntöisesti kunnossa, mutta toki parannettavaakin on. Siihen tuli vilkkaassa neuvottelussamme hyviä ajatuksia. Otetaan onkeen ensi keväälle ja uusi hallitus sitten tulevalle kaudelle. Kiitokset kyselyyn osallistujille ja kokouksessa olleille 20 sepänhakalaiselle! Kokouksen alussa Juhani Kuusisto aktivoi jäseniä oven avauksiin Goodfather- projektissa ja kertoi suoraan haastattelusta tulleena hankkeestamme tulevan juttua seuraavaan Forssan Lehteen.

69 69(109) Lounaskeskustelut loppusuoralla Alkuun tiedotusasioita. Sihteeri tarkkana.

70 70(109) Forssan teatterissa yhdessä Forssan klubin kanssa; Isältä pojalle Olimme Forssan teatterissa katsomassa tippaleipäfarssia Isältä pojalle yhdessä Forssan klubin kanssa. Aika totaalisesti siinä näytelmän perhe sai asiansa sekaisin ja siitähän riemua riitti. Tauolla täytettiin kahvila 32 hengen voimin ja juotiin maukkaat kahvit pikkusuolaisineen sekä juteltiin mukavia. Kiitokset Forssan klubille ja eritoten presidentilleen Veli Hietaniemelle järjestelyistä! Perheen isä ja luottoystävänsä etsivät itseään. Lentopallo-ottelussa Loimaalla Olimme katsomassa kansainvälistä CEV-CUP:in ottelua Hurrikaani Posojolnica Aich/Dob (Itävalta) Loimaalla Kyseessä on maailman toiseksi arvostetuin lentopallosarja Mestareiden Liigan jälkeen. Ottelun alla Hurrikaanin johto, valmentajat ja ottelukuuluttaja kertoivat meille kattavasti eurpoppalaisesta lentopallosta sekä illan ottelusta ja joukkueista. Vastustajasta mainittakoon, että se tulee vain 121 asukkaan kylästä, siinä on vain yksi itävaltalaispelaaja ja kaikkiaan kuutta kansallisuutta. Seurojen toisessa ja ratkaisevassa ottelussa oli panoksena jatkaminen CEV-CUP:issa. Itävaltalaiset olivat voittaneet kotonaan 3-1, joten Hurrikaanin piti vähintään ensin voittaa 3-1 ja sitten ns. kultainen erä päälle. Hurrikaani voitti ottelun 3-2 yli 700 päisen yleisön ja kamppailua selostaneen moottoriturvan kannustuksella, mutta putosi täpärästi sarjasta pelaamaan Euroopan Challenge CUP:iin. Kiitokset taas isännällemme Risto Sinervolle järjestelyistä kahveineen!

71 71(109) Tästä oli kyse. Ryhmämme kahvittelemassa.

72 72(109) Oikealta lukien Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito (ITA), kakkosvalmentaja Lauri Rantanen, otteluiden luottokuuluttaja Valtteri Arra ja seuran johtokunnan puheenjohtaja Rauno Mäkelä alustamassa illan ottelua. Ottelu vauhdissa.

73 73(109) Viikkokokouksessa Goodfather- projektin katsaus Projektikoordinaattorimme Heidi Sipilä piti katsauksen Goodfather- projektin tilanteesta. Tähän mennessä on avattu jo 20 yrityksen ovet ja näistä 10 on lähtenyt mukaan hankkeeseen. Lisäksi on laajennettu asiantuntijaverkostoa ja oltu yhteydessä muun muassa Turun ohjaamoon, TE-keskukseen ja seudun työpajoihin. Hanketta on myös esitelty muille rotareille, Businessmessuilla ja avatuilla Facebook-sivuilla. Vastaanotto on ollut hyvä kaikkialla. Lisäksi on aloitettu yhteistyö Optiimi Oy:n kanssa, mistä ohjausryhmän vetäjä Juhani Kuusisto kertoi hieman tarkemmin. Pohjatyöt on tehty huolella ja nyt haasteena on nuorten aktivoiminen. Tätä silmällä pitäen ollaan järjestämässä motivointitilaisuutta. Kiitokset Heidille ja ohjausryhmälle hienosta työstä! Heidi Sipilä esitteli meille Goodfather- projektin tilannetta.

SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, TOIMINTAKERTOMUS

SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, TOIMINTAKERTOMUS 13.9.2016 1/5 SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, TOIMINTAKERTOMUS 2015-2016 1. Hallitus ja komiteat (1.7.2015 30.6.2016) Presidentti 2015 2016 Kaunisto Jari Tuleva presidentti 2016 2017 Veistola Simo Tuleva presidentti

Lisätiedot

SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, VUOSIKERTOMUS 2014-2015

SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, VUOSIKERTOMUS 2014-2015 6.9.2015 1/41 SEPÄNHAAN ROTARYKLUBI, VUOSIKERTOMUS 2014-2015 1. Hallitus ja komiteat (1.7.2014 30.6.2015) Presidentti 2014 2015 Leino Kimmo Tuleva presidentti 2015 2016 Kaunisto Jari Tuleva presidentti

Lisätiedot

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012

Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Toimintakertomus kaudelta 2011 2012 Kauden kansainvälinen teema Kauden kansainvälinen teema oli Kuuntele sydäntäsi auttaaksesi muita RI presidenttinä toimi Kalyan Banerjee. Kokemäen rotaryklubilla oli

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI JÄSENTIEDOTE Syyskuu 2014 Syyskuun läsnäoloprosentti 82,95 to 04.09. Klubikokous o Markku Kalliomäki, ystävyyttä yli rajojen / saksal. ystävyysklubin vierailu 02.10. to 11.09. Järjestelyt

Lisätiedot

Suomen Rotary 2012. NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards

Suomen Rotary 2012. NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary 2012 NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards RYLA palvelee nuorten kasvua RYLA on Rotaryn toimintamuoto jo yli 40 v. ajan Jokaisen rotarin tulee osallistua

Lisätiedot

Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin toimintasuunnitelma kaudelle

Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin toimintasuunnitelma kaudelle Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubin toimintasuunnitelma kaudelle 2019-2020 Lappeenranta-Saimaa Rotaryklubi Yhteystiedot Lappeenrannan Upseerikerho Upseeritie 2 53850 Lappeenranta Rotaryklubi Lappeenranta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

Kauniainen Grankulla Rotary Club

Kauniainen Grankulla Rotary Club Kauniainen Grankulla Rotary Club Toimintasuunnitelma Rotaryvuosi 2008-2009 Juha Pulkkinen Toteuta unelmasi Förverkliga drömmen Make Dreams Real Yleistä Toiminta jatkuu noudattaen klubissa hyviksi koettuja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Vesa Martikkala Governor 2018-2019 Sisällys PIIRINEUVOSTO/PIIRIHALLITUS... 3 PIIRIN STRATEGISET TAVOITTEET... 3 PIIRIN TOIMINNAN AIKATAULU VUONNA 2018-2019... 4 Kokoukset...

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumat

Marraskuun tapahtumat Marraskuu on jo onnellisesti takanapäin ja joulu on ihan kohta ovella. Marraskuun tapahtumat Ennen syyskokouksen alkua Tuulia Alanen-Brandt piti mielenkiintoisen luennon vartalon mittalinjoista ja esitteli

Lisätiedot

Salon Rally 3-4.10.2015

Salon Rally 3-4.10.2015 Salon Rally 3-4.10.2015 Laitan tunnelmapaloja Salon Rallysta. Nettisivuille tulevat Hannelen ja Ritva-Liisan esityksistä koosteet. Lauantain esiintyjistä löytyvät kattavat tiedot netistä. Piirin 142 puheenjohtaja

Lisätiedot

Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012. GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi

Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012. GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi Raision Rotaryklubin TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012 4.1 Raision Rotaryklubin organisaatio 4.1.1 Hallitus Puheenjohtaja Presidentti Erkki Haavisto GSM 0500 540032 erkki.haavisto@utu.fi Jäsenet Pastpresidentti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 LIONS CLUB TAMMELA RY TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 Yleistä Tällä kaudella ei ole kansainvälisiä projekteja. Pääpaino on paikallisissa palveluaktiviteeteissa sekä klubin toiminnan kehittämisessä.

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Juhla-,kokous- ja muistelumamatka Lappiin Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Kukonlaulun aikaan syyskuun 19.päivänä aloitimme LaaksojenAutoteknillisen yhdistyksen matkan Rovaniemen suuntaan.

Lisätiedot

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 Suunnitelma 1 (5) KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 1 Sisältö Klubijohtosuunnitelman 2013-2014 sisältö: Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Pietari Brahen Rotaryklubi

Pietari Brahen Rotaryklubi Pöytäkirja 1 (5) Lassi Myllykoski 2.9.2013, 2013-2014 Aika 20.8.2013 klo 11:45 13:00 Paikka Läsnä Raahen seurakuntakoti, Kirkokatu 10, pienempi Sali Jäsenet Juha Grekula puheenjohtaja, Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Näin me sen teimme. RYLA-koulutus Urpilan kartanossa

Näin me sen teimme. RYLA-koulutus Urpilan kartanossa Näin me sen teimme RYLA-koulutus Urpilan kartanossa Ylivieskan Rotary klubi Ylivieskan Jokivarsi Rotary klubi Haapaveden Rotary klubi Oulaisten Rotary klubi 22.3.2014 MARTTI MATIKAINEN 1 OHJELMA RYLA-JOHTAMISSEMINAARI

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset PIRKKA STREET BASKET KEVÄT 2019 - PALAUTTEET Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Kyllä Ei Jotain siltä väliltä Lisäksi avoimet vastaukset Vastaukset on analysoinut Veera Sääski

Lisätiedot

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI Vuosien 2007 09 ja nykyisen valtuuskunnan jäsenet kokoontuivat yhteiseen juhlakokoukseen. JUHLAVUOSI Lääkäriliitto juhli näyttävästi Lääkäriliitto juhli 100-vuotista taivaltaan 26.2. monin eri tavoin.

Lisätiedot

Jäsenyyskomitean mietteitä

Jäsenyyskomitean mietteitä Jäsenyyskomitean mietteitä Kari Koski, Presidentti 2016-2017, 2017-2018 Turku Samppalinnan Rotaryklubi ry Piirin jäsenyyskomitean pj 2017-2018 JÄSENYYSKOMITEA 2017-2018 PP Kari Koski, Turku Samppalinna

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4/2016 PUHEENJOHTAJALTA. Hienoa on ollut kokea, miten hyvällä vireellä ja fiiliksellä yrittäjät ovat olleet liikkeellä!

JÄSENTIEDOTE 4/2016 PUHEENJOHTAJALTA. Hienoa on ollut kokea, miten hyvällä vireellä ja fiiliksellä yrittäjät ovat olleet liikkeellä! Raastuvankatu 12-14 D 65100 VAASA info@vaasanyrittajat.com 15.12.2016 PUHEENJOHTAJALTA Sinulle jäsenyrittäjämme, haluan puheenjohtajana tuoda vuoden viimeisen tervehdyksen. Ensinnäkin kiitän saamastani

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Forssan Rotaryklubi & Sepänhaan Rotaryklubi, Forssa KENIA HANKE

Forssan Rotaryklubi & Sepänhaan Rotaryklubi, Forssa KENIA HANKE Forssan Rotaryklubi & Sepänhaan Rotaryklubi, Forssa KENIA HANKE Hankeidea Onko kaikilla maailman lapsilla samat mahdollisuudet oppimiseen? oli kysymys, joka nousi esille, kun Forssan rotaryklubin tuleva

Lisätiedot

Laihian Rotaryklubin hallituksena ja toimihenkilöinä toimivat seuraavat henkilöt: Osmo Säntti, Olli Hietala, Varatilintarkastaja: Kari Koskenranta

Laihian Rotaryklubin hallituksena ja toimihenkilöinä toimivat seuraavat henkilöt: Osmo Säntti, Olli Hietala, Varatilintarkastaja: Kari Koskenranta 7.12.2007 / Olavi Vähämäki 1 LAIHIAN ROTARYKLUBI Vuosikertomus v. 2006-2007 Hallitus ja komiteat Laihian Rotaryklubin hallituksena ja toimihenkilöinä toimivat seuraavat henkilöt: Presidentti Past Presidentti

Lisätiedot

Hymer Club Finland 23-25.5.2014

Hymer Club Finland 23-25.5.2014 Hymer Club Finland 23-25.5.2014 25-vuotisjuhla ja kevätkokous iloisessa Itä-Suomessa, Muuruvedellä! Loistava valinta juhlapaikaksi, Hymer Clubin perustamispaikkakunta, Muuruvesi. Aurinkoisena perjantaina

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

2014 LC TORNIO PUDAS UUTISIA TAMMIKUU. Tammi TIETÄMÄT 6

2014 LC TORNIO PUDAS UUTISIA TAMMIKUU. Tammi TIETÄMÄT 6 2014 LC TORNIO PUDAS UUTISIA 31.1.2014 TAMMIKUU Tammi TIETÄMÄT 6 Tammikuun TIETÄMÄT aloittaa kevätkauden klubimme tekemien yritysvierailujen merkeissä. Ensimmäisenä tutustumiskäynti tehtiin Keminmaalle

Lisätiedot

Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Huhtikuu 2016

Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Huhtikuu 2016 KUVERNÖÖRIPOSTI Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Huhtikuu 2016 Hyvät vastaanottajat! Äidin ja lapsen terveys Suomessa on äidin ja lapsen terveys hyvällä tasolla. Lastensuojelun Keskusliiton

Lisätiedot

TITLE Klubijohtosuunnitelma Hannu Simström

TITLE Klubijohtosuunnitelma Hannu Simström TITLE Klubijohtosuunnitelma 2018-2019 Hannu Simström 22.5.2018 Someron Rotaryklubi - nykytilanne Someron Rotaryklubi perustettu 23.10.1954 Jäseniä tällä hetkellä 30 25 miestä, 5 naista Kauden 2017-2018

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset!

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset! Vilu Syksy 2016 Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2 Opettajan haastattelu 3 Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5 Tervetuloa ykköset! 8 Kuvarunoja 9 Pääkirjoitus On alkanut uusi lukuvuosi

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia

Lisätiedot

RL Nuorisotyöryhmän avoinkokous 3/12

RL Nuorisotyöryhmän avoinkokous 3/12 Aika 27.05.12 klo: 09:30 Paikka Siikaranta Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 4. Osastojen

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta Saarijärven Lossi 74/6 vuotta 25.3.2017 Saarijärven Lossi juhli syntymäpäiväänsä ravintola White Ladyssa Helsingissä lauantaina 25.3. 2017 aiheenaan edesmennyt näyttelijä Tarmo Manni. Seuraavat henkilöt

Lisätiedot

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN Uusiutunut lipunnostotilaisuus täytti Pietarinkarin paviljongin ääriään myöten äitienpäivää edeltäneenä lauantaina. - Väkimäärä yllätti järjestäjät! totesi kommodori Timo

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017 AIKA: 11.10.2017 klo 17:00 18:29 PAIKKA: Laitilan kirjaston kokoushuone, Kauppakatu 5, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika pj. Vuorela Ilmari II vara pj. poistui kokouksesta 17:59 Elo Jalmar

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus Toimintakertomus 1.7.2016 30.6.2017 Forssan Rotaryklubi ry on osa Rotary Internationaalin maailmanlaajuista rotaryklubien yhteisöä, joka palvelee, vaalii korkeita eettisiä arvoja, edistää maailman yhteisymmärrystä,

Lisätiedot

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa Pikkujoulussa oli teemana Haapavesi 150-vuotta Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa 11.11.2016 Pikkujoulua vietettiin 11.11.2016 Helsingissä Ostrobotnialla. Ostrobotnia on

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E Klubin kehittämistyöpaja 2013 Työpajan tavoitteet Klubin toiminnan laadun parantaminen Jäsentyytyväisyyden nostaminen Jäsenten sitouttaminen Mitä klubi tekee ja miten tekee? LAADUKKAASTI TOIMIVASSA KLUBISSA

Lisätiedot

Piirin johtamiskoulutustilaisuus/ Ryhmätyöt: presidentit

Piirin johtamiskoulutustilaisuus/ Ryhmätyöt: presidentit Piirin johtamiskoulutustilaisuus/ Ryhmätyöt: presidentit Erja Vihervaara, Olli Pihlava Suomen Rotary 2015 Sisällysluettelo 1. Presidentin odotukset ja tavoitteet s. 2 2. Tavoitteet s. 6 3. Johtaminen s.

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012 ROTARYVUODEN SUNNITTELU Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä: 17.03.2012 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin hallinto ja toiminta

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Klubipresidentin avaintehtävät 2017-2018 TITLE 2 Presidentin avaintehtävä 1. Klubin toiminnan organisointi ja johtaminen - Toimintasuunnitelman laadinta hallituksen

Lisätiedot

Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017)

Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017) Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017) Rotary tänään jäseniä 1.22 milj./ 34 000 klubissa mukana 200 maassa ja maantieteellisellä alueella palvelee, auttaa ja kehittää jäsenistöään noudattaa

Lisätiedot

PL HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012

PL HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012 2.5.2012 1 (6) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. (09) 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2012 Kokousaika: Tiistai 8.5.2012 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisali, Itäinen papinkatu 2. Käynti

Lisätiedot

Markkinointi & viestintä. Olkkarikekkerit 2018

Markkinointi & viestintä. Olkkarikekkerit 2018 Olkkarikekkerit 2018 Olkkarikekkerit! -keikkasarja toi yhteen naapuruston lapsia eri puolilla Helsinkiä loppuvuodesta 2018. Vuoden pimeimpänä aikana olohuoneiden nurkissa nähtiin viisi erilaista elämystä:

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa www.vaasanteknillinenseura.fi VAASAN TEKNILLINEN SEURA RY 5 Toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1 YLEISTÄ Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuoden 2015 aikana järjestämme useita erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n jäsentiedote. Julkaisija: Piiritoimisto, osoite: Keskuskatu 12 B 12 04600 Mäntsälä Puhelin 019 -- 6871

Lisätiedot

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Kuidut Käyttöön -hanke Hankeaika: 1.1.2016-30.6.2017 Hankealue: Haapavesi, Pyhäntä ja Siikalatva Hallinnoija: Haapaveden- Siikalatvan seudun kuntayhtymä Rahoittaja:

Lisätiedot

1970-luku. Kansalliset Vihijärvellä. Heikki Sivill voitti pääsarjan. Äänekosken liikuntapuistosta valmistui mustavalkoinen opetuskartta.

1970-luku. Kansalliset Vihijärvellä. Heikki Sivill voitti pääsarjan. Äänekosken liikuntapuistosta valmistui mustavalkoinen opetuskartta. 1970-luku 1972 Sumiaisten Kunto järjesti Keski-Suomen viestin Syvälahden koululla. Radat suuntautuivat Vintilänvuoren suuntaan. Voittajaksi yöviestissä suunnisti Rajamäen Rykmentti joukkueella Matti Kovanen,

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TEEMAT Kansainvälinen teema: Liiton teema: Piirin teema: Klubin teema: Taidolla tavoitteisiin Skickligt goda resultat Passion to Excel Turvallinen tulevaisuus En trygg framtid

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI

UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI UUDENKAUPUNGIN ROTARYKLUBI KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015 2016 Uudenkaupungin Rotaryklubi kokoontuu joka arkitorstaina Hotelli Aquariuksessa klo 12.00 1 / 5 KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2015-2016 Uudenkaupungin Rotaryklubi

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä.

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä VÄLITIEDOTE 4/2018 27.3.2018 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Yrittäjien Roadshow 2018 Tervetuloa mukaan

Lisätiedot

Koulutapahtuma. Ampumaurheilun tietoisku koululaisille. Pohjois-Hämeen Ampujat

Koulutapahtuma. Ampumaurheilun tietoisku koululaisille. Pohjois-Hämeen Ampujat Koulutapahtuma Ampumaurheilun tietoisku koululaisille Koulutapahtuma miksi? Uusista nuorista harrastajista pulaa ampumaseuroissa Isät eivät enää tuo poikiaan automaattisesti radalle Ihmiset eivät oikein

Lisätiedot

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Kotkantie 1, Oulu Leijonehenki Esityslista 1. Kokouksen avaus -DG Eero avasi kokouksen -DG jakoi Lions liiton palkitsemiset ensimmäisen

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Pöytäkirja ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ARMATUURI RY 2/2016 21.1.2016

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Pöytäkirja ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ARMATUURI RY 2/2016 21.1.2016 ENERGIATEKNIIKAN KILTA Sivu 1 / ENERGIATEKNIIKAN KILTA PÖYTÄKIRJA ARMATUURI ry Ylioppilastalo Laserkatu 10 53850 Lappeenranta HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Torstai klo 19.30 Paikka: Skinnarilan sauna Skinnarilankatu

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy. Emmi Salo & Mervi Laaksonen

Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy. Emmi Salo & Mervi Laaksonen Lahden nuorisopalveluiden Tyttöjen tila esittäytyy Emmi Salo & Mervi Laaksonen Historiaa Tyttöjen tila sai alkunsa Tyttöprojekti Helmestä vuonna 2003, jossa koottiin tyttötyötä tekeviä tahoja yhteen ja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen Lions Clubs International MD 107 Finland Klubin presidentti 8.5.2012 päivitetty 16.4.2012 Varpu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä

Lisätiedot

KUVERNÖÖRIPOSTIA. Teemat. Sisältö. Raili Töntsi, piirikuvernööri , piiri 1390 Loka ja marraskuu Hyvät rotarit!

KUVERNÖÖRIPOSTIA. Teemat. Sisältö. Raili Töntsi, piirikuvernööri , piiri 1390 Loka ja marraskuu Hyvät rotarit! KUVERNÖÖRIPOSTIA Raili Töntsi, piirikuvernööri 2015-2016, piiri 1390 Loka ja marraskuu 2015 Hyvät rotarit! Piirikokous ja Syysseminaari Lahdessa la 10.10.2015 Piirikokous kokosi Lahden Upseerikerholle

Lisätiedot

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle.

Kaikki toimintamme perustuu aitoon rotaryhenkeen, jonka ytimessä ovat neljän kysymyksen koe ja mottomme Palvelumieli itsekkyyden edelle. ROTARYPIIRI 00 Toiminta rotaryvuonna 200 20 n rotaryvuoden teemana on RIP Ray Klinginsmithin teema Rakentaa yhteiskuntaa, yhdistää maanosia tai vapaasti muokaten Rotary toimii lähellä ja kaukana n toimintaa

Lisätiedot

Muistio E-P Senioripoliisien helmikuun tapaamisesta Kauhavan Lentosotakoululla alkaen klo 10.00

Muistio E-P Senioripoliisien helmikuun tapaamisesta Kauhavan Lentosotakoululla alkaen klo 10.00 Muistio E-P Senioripoliisien helmikuun tapaamisesta Kauhavan Lentosotakoululla 16.2.2010 alkaen klo 10.00 Erittäin sumuisena helmikuun kolmannen tiistain aamupäivänä ajeli runsaslukuinen senioripoliisijoukko

Lisätiedot

Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut. VisitKouvola

Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut. VisitKouvola Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut VisitKouvola 1 Kouvolan kokous- ja tapahtumapalvelut Yhteinen kokous- ja tapahtumamatkailu brändi Yksi paikka, mistä asiakas saa asiantuntija-apua Sähköiset palvelut

Lisätiedot

D R A A M A T Y Ö P A J O I S S A O N T I L A A I D E O I L L E J A P E R S O O N I L L E

D R A A M A T Y Ö P A J O I S S A O N T I L A A I D E O I L L E J A P E R S O O N I L L E D R A A M A T Y Ö P A J O I S S A O N T I L A A I D E O I L L E J A P E R S O O N I L L E Draamatyöpajassa ryhmä ideoi ja tuottaa synopsiksen pohjalta musiikkiteatteriesityksen käsikirjoituksen. Käsikirjoitus

Lisätiedot

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä!

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä! 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 25.8.2017 http://www.klubi.biz/viikkokirje.html SYYSKUUN KUUKAUDEN TAIDETEOS Seppo Larste öljyvärityö Ströömin auringonlasku 2017 KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI

Lisätiedot

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Syksy aloitettiin mukavasti yöleirikoululla Ruunassa Raunin majalla. Yön vietto oli palkka yrittäjä Rauni Hietaselle keväällä tehdystä ikkunanpesusta Raunilla

Lisätiedot

Yllätetään yhteiskunta -yritysyhteisössä Kotka

Yllätetään yhteiskunta -yritysyhteisössä Kotka Mistä kaikki alkoi? Rannikkopajalla nuorille tarjottavien palveluiden määrää lisättiin käynnistämällä 2010 vuoden maaliskuussa Nuorta ei jätetä -hankkeen työhönvalmennuspalvelu Vuoden aikana työhönvalmennuksessa

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

K O O D E E. Kangasalan Kristillisdemokraatit toivottaa hyvää alkavaa syksyä ja menestystä vaaleissa.

K O O D E E. Kangasalan Kristillisdemokraatit toivottaa hyvää alkavaa syksyä ja menestystä vaaleissa. K O O D E E Kangasalan Kristillisdemokraattien tiedotuslehti 3/2012 Kangasalan Kristillisdemokraatit toivottaa hyvää alkavaa syksyä ja menestystä vaaleissa. Sisällys: Puheenjohtajan mietteitä.. 3 Vierailu

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Joulukuu 2017 Tiedeluokka SOLUn kutsuvierasavajaiset 21.11. Tiedeluokka SOLUn juhlallisia kutsuvierasavajaisia vietettiin 21.11.2017. Tiedeluokan avasi opetusministeri

Lisätiedot

Johtoryhmän kokous 19.5.2009 klo 9 11 / Mikkeli / Kaupungintalo

Johtoryhmän kokous 19.5.2009 klo 9 11 / Mikkeli / Kaupungintalo UUSI PARADIGMA MUN JUTTU! Johtoryhmän kokous 19.5.2009 klo 9 11 / Mikkeli / Kaupungintalo Muistio 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja toivotti osallistujat tervetulleiksi kera kahvin. - puheenjohtajana

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 15.12.2015 Jouluinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Tässä vuoden viimeisessä jäsenkirjeessä on tietoa Maaseudun uusi aika -yhdistyksen ajankohtaisista

Lisätiedot

ROTARYKLUBIN JULKISUUSKUVA. Julkisuuskuvakomitean pj. Johanna Talikainen Julkisuuskuvakoulutus Mynämäen Rotaryklubi

ROTARYKLUBIN JULKISUUSKUVA. Julkisuuskuvakomitean pj. Johanna Talikainen Julkisuuskuvakoulutus Mynämäen Rotaryklubi ROTARYKLUBIN JULKISUUSKUVA Julkisuuskuvakomitean pj. Johanna Talikainen Julkisuuskuvakoulutus 17.11.2015 Mynämäen Rotaryklubi JULKISUUSKUVA Näy julkisuudessa tai kuole Jos puu kaatuu metsässä, eikä sitä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä 19.03.2011 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin

Lisätiedot

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 Hyvä Sanoma ry järjesti virkistyspäivän Nivalassa helluntaiseurakunnan tiloissa. Se oli tarkoitettu erikoisesti diakonia työntekijöille sekä evankelistoille ja mukana

Lisätiedot

Seuratoiminnan. Tämä on seuroille tarkoitettu työkirja urheiluseuran tulevaisuuden pohtimiseen. Kokoa tiimi omasta seurasta.

Seuratoiminnan. Tämä on seuroille tarkoitettu työkirja urheiluseuran tulevaisuuden pohtimiseen. Kokoa tiimi omasta seurasta. Seuratoiminnan Tulevaisuus Miten meidän urheiluseuramme menestyy muuttuvassa maailmassa? 1 Kokoa tiimi omasta seurasta. Tämä on seuroille tarkoitettu työkirja urheiluseuran tulevaisuuden pohtimiseen. 2

Lisätiedot

KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ. GTM Tuomo Romakkaniemi

KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ. GTM Tuomo Romakkaniemi KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ GTM 5.11.2018 Tuomo Romakkaniemi Asialista Todetaan läsnäolijat Muistio, sivut 5 Jäsenmäärä, GAT ja raportointi

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2017 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot