Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas (42) <> 1.1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1"

Transkriptio

1 (42) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID , VAT No. FI

2 (42) Sisällysluettelo 1 Johdanto Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihteen käyttäjä Puhelinnumeron muoto Typografiset käytännöt Aloitus Järjestelmävaatimukset Sisäänkirjautuminen Käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Sovelluksessa navigoiminen Uloskirjautuminen Käyttöasetukset Tavoitettavuuden hallinta Läsnäoloprofiilit Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen Työajat Kirjautuminen ryhmänumeroon Tavoitettavuuspalvelu Tavoitettavuuspalvelun asetukset Henkilökohtaiset soittoketjut Puheluiden suodatus Yleistä Sallittujen numeroiden lista Estettyjen numeroiden lista Soitonsiirto estetyille puheluille Numeroiden lisääminen Numeroiden poistaminen Tietojen muuttaminen Muut asetukset Puhelinluettelo Yleistä Puhelinluettelohaku Yhteystiedot Soittaminen puhelinluettelosta Tekstiviestin lähettäminen puhelinluettelosta Henkilökohtainen puhelinluettelo Yleistä Uusi henkilökohtainen kontakti Henkilökohtaisen kontaktin yhteystietojen muuttaminen Henkilökohtaisten kontaktien poistaminen Omat ryhmät Uusien ryhmien luominen Sisäisten numeroiden lisääminen Ulkoisten numeroiden lisääminen Ryhmien muokkaaminen Ryhmäpuhelun soittaminen Ryhmätekstiviestin lähettäminen Ryhmien poistaminen Vastuuvapautuslauseke Tämän asiakirjan, sen otteiden tai sen sisältämän tiedon kopiointi tai levitys ilman TeliaSonera Finland Oyj:n lupaa on kielletty. Kaikki asiakirjassa kuvatut ja mainitut tekniset ja muut tiedot ja tuotetiedot perustuvat asiakirjan julkaisupäivän tilanteeseen. TeliaSonera Oyj varaa oikeuden tehdä teknisistä muutoksista ja parannuksista johtuvia muutoksia ja parannuksia tuotteisiin ja niitä koskevaan dokumentaation ilman ennakkoilmoitusta.

3 (42) 1 Johdanto 1.1 Yleiskatsaus palveluun Sonera Mobiilivaihde tarjoaa yritykselle mahdollisuuden siirtyä paikallisesta puhelunvälitysympäristöstä virtuaaliseen ympäristöön langattomine yhteyksineen ilman, että menetetään tärkeitä välitystoimintoja. Mobiilivaihteen käyttäjä voi näin käyttää matkapuhelimessaan samoja toimintoja kuin yrityksen puhelinvaihteeseen liitetyllä kiinteällä yhteydellä. 1.2 Mobiilivaihteen käyttäjä Mobiilivaihteen käyttäjä voi käyttää verkkosovellusta ilmoittaakseen kollegoilleen läsnäolotietonsa ja ohjatakseen puhelut vastaajaan, puhelunvälittäjälle tai toiseen numeroon. Tämä asiakirja sisältää ohjeet Mobiilivaihteen käyttäjille, jotka käyttävät web-sovellusta tietokoneella. 1.3 Puhelinnumeron muoto Puhelinnumerot tulee kirjoittaa palveluun alla määritellyssä muodossa: kansainvälinen: [plus-merkki (+) ulkomaansuunta] [maatunnus] [suuntanumero] [puhelinnumero], esim sisäiset lyhytnumerot Huom. Puhelinnumerot ovat eripituisia eri maissa, joten tämän oppaan kuvat ovat vain esimerkkejä. Huom. Soittaminen suoraan numeroa napsauttamalla -toiminto tunnistaa myös kotimaannumerot verkkokäyttöliittymässä. 1.4 Typografiset käytännöt Tässä asiakirjassa noudatetaan typografisia käytäntöjä, joiden tarkoitus on helpottaa ohjeen luettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Näitä typografisia käytäntöjä ovat: Käyttöliittymän objektit graafisen käyttöliittymän valikkojen, kenttien ja painikkeiden nimet kirjoitetaan lihavoituna, kuten esimerkiksi seuraavassa esimerkissä: Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA -painiketta.

4 (42) 2 Aloitus 2.1 Järjestelmävaatimukset Sonera Mobiilivaihde -palvelun käyttö edellyttää ohjelmistoversioita Internet Explorer 6.0 (Java 1.5) tai FireFox 1.0 tai uudempia versioita näistä selaimista. 2.2 Sisäänkirjautuminen Käynnistä Mobiilivaihde web-osoitteessa Omat t. Kirjaudu tunnuksillasi ja valitse laatikosta Yrityspalvelut linkki Mobiilivaihde. Näet käytössäsi olevat roolit. Jos roolin teksti näkyy harmaana, se ei ole sinun käytettävissäsi. Huom! Jos sinulle on määritelty vain Käyttäjän rooli, Valitse rooli -ikkuna ei avaudu, vaan siirryt suoraan päänäkymään. Valittuasi Käyttäjän roolin sovellus siirtyy päänäkymään. Ruudulla näkyy alla olevan kuvan mukainen Käyttäjän yleisasetukset -näkymä.

5 (42) 2.3 Käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Puhelinluettelonäkymä avataan valitsemalla navigointikehyksestä Puhelinluettelo Hakukenttä tähän syötetään hakuehdot, jotka voivat olla nimiä tai numeroita. 2. Päänäkymä työskentelyalue, jossa näkyy valitun aiheen sisältö, esim. puhelinluettelot tai ryhmänumeroiden tiedot. 3. ETSI-painike tätä napsauttamalla käynnistät hakutoiminnon. 4. Sarakkeen nimi tietojen järjestämiseen käytettävän sarakkeen nimi on punainen. 5. Anna numero -kenttä tähän syötetään numero tai lyhytnumero soitettaessa ulos.

6 (42) 6. Muuta-painike tästä saat auki Omat tiedot -näkymän, jossa voit muuttaa käyttöasetuksiasi. Huom. Omat tiedot -aiheesta pääset samaan näkymään. 7. SOITA-painike tätä napsauttamalla soitat kentässä näkyvään numeroon. 8. Käyttäjän nimi, käyttäjän rooli ja yrityksen nimi, eli nimesi, rooli, jolla kirjauduit sisään, sekä yrityksesi nimi. 9. SULJE -painike tästä käyttäjä kirjautuu ulos sovelluksesta. 10. OHJE-painike avaa palveluun integroidun ohjeistuksen. 11. Aiheet valittavissa olevat vaihtoehdot. Valitse haluamasi aihe saadaksesi siihen liittyvät tiedot päänäkymään. Huom. Valittavissa olevat aiheet riippuvat asennetuista ominaisuuksista. 12. TEKSTIVIESTI-painike avaa tekstiviestinäkymän. 13. Valintaruutu rastita haluamasi käyttäjät tai kontaktit. 14. Valitse kaikki käyttäjät -ruutu valitse ruutu, kun haluat valita kaikki yrityksen käyttäjät ja ulkoiset kontaktit. 15. Läsnäolotieto-kuvake ilmoittaa kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Seuraavat kuvakkeet ovat näkyvissä: Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Myös vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet näkyvät tässä sarakkeessa: Avoin vaihdenumero Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä

7 (42) 16. Yhteystietoikkunasta saat näkyviin valittujen käyttäjien tai kontaktien tarkemmat tiedot. Tiedot saa näkyviin napsauttamalla etu- tai sukunimeä. Tiedot saa piiloon napsauttamalla uudelleen etu- tai sukunimeä nimikentistä. 17. Napsauttamalla numeroa voit soittaa suoraan käyttäjälle tai kontaktille. 18. Soita vastaajaan -kuvaketta napsauttamalla voit soittaa suoraan käyttäjän vastaajaan. 2.4 Sovelluksessa navigoiminen Napsauta haluamaasi aihetta navigointinäkymässä saadaksesi näkyviin aiheen sisällön. Käytä sovelluksessa näkyviä painikkeita ja aktivoituja linkkejä. 2.5 Uloskirjautuminen Sovellus suljetaan napsauttamalla KIRJAUDU ULOS -painiketta päänäkymän oikeassa yläkulmassa. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Valitse OK kirjautuaksesi ulos ja sulkeaksesi sovelluksen. Sovelluksen sulkeuduttua avautuu sisäänkirjautumisikkuna, ja toinen käyttäjä voi nyt kirjautua sisään. Huom. Sovellus kirjaa käyttäjän automaattisesti ulos palvelusta 30 minuutin kuluttua, jos sovellusta ei käytetä.

8 (42) 3 Käyttöasetukset 3.1 Tavoitettavuuden hallinta Tässä palvelussa soitonsiirtoasetukset on integroitu osaksi läsnäoloprofiilia. Saapuvaan puheluun pätevät useat eri ehdot, puhelujen suodatukset ja soitonsiirrot noudattavat seuraavaa tärkeysjärjestystä: 1. Sallitut puhelut 2. Estetyt puhelut 3. Läsnäolotiedot/Profiilit Läsnäoloprofiilit Voit muuttaa nykyistä profiiliasi ja määritellä aikatauluja tuleville tapahtumille sovelluksen päänäkymässä. Valitse Asetukset ja näet yleisasetuksesi.

9 (42) Profiilin asettaminen: Muuta läsnäoloprofiilia valitsemalla haluamasi läsnäolovaihtoehto Käytä pohjaa -alasvetovalikosta ja paina ASETA. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika valitsemalla Loppuualasvetovalikosta kohta määrä. Määrittele soitonsiirtoasetukset. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut (SSL1, SSL2 ja SSL3) Puhelinnumero, puhelut siirretään annettuun puhelinnumeroon. Takaisinsoitto on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla voit tarjota soittajille mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoosi. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

10 (42) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Napsauta ASETA -painiketta aktivoidaksesi läsnäoloprofiilin itsellesi välittömästi. Huom! Voit asettaa profiilin myös lähettämällä ennakkoon määritellyn koodin tekstiviestitse, esim. KOKOUS lähtiessäsi kokoukseen. Kullekin läsnäolotyypille on määriteltynä oletusarvo. Voit määritellä profiilille myös keston ja saat aktivoitua kyseisen profiilin lähettämällä ennakkoon määritellyn koodin ja siihen liittyvät aikaparametrit tekstiviestitse, esim. KOKOUS 14:00 lähtiessäsi kokoukseen, joka päättyy klo 14:00. Tekstiviestit lähetetään numeroon Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Olet vaihtanut käyttöösi profiilin Kokous. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Profiilinmuutos ei onnistunut, ole hyvä ja yritä uudelleen. Kaikki käytettävissä olevat tekstiviestitoiminnot on esitetty Liitteessä 1.

11 (42) Määritä profiilille kesto: Määritä uusi profiilitapahtuman kesto valitsemalla läsnäolovaihtoehto Käytä pohjaa - alasvetovalikosta ja paina AJASTA. Syötä tapahtumalle alkuaika. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuu-alasvetovalikosta kohta määrä. Määrittele profiilin soitonsiirtoasetukset. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut, ks. kohta 3.4. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon.

12 (42) Takaisinsoitto on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla voit tarjota sinulle soittaville mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoosi. Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Jos tapahtuma on luonteeltaan toistuva, voit käyttää määrittelyssä seuraavia vaihtoehtoja: o Ei toistoa, kertaluonteinen tapahtuma. o Maanantai perjantai, tapahtuma voimassa joka arkipäivä samaan aikaan, esim. lounas. o Päivittäin, tapahtuma voimassa joka päivä samaan aikaan. o Viikoittain, tapahtuma voimassa joka viikko samana viikonpäivänä. Napsauta AJASTA-painiketta tallentaaksesi läsnäoloprofiilille määrittelemäsi keston. Profiili aktivoituu syötettynä alkuaikana Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen Valitse Läsnäolovaihtoehdot-aihe päästäksesi tilatietojen yleisnäkymään.

13 (42) Huom. Muokattuasi läsnäolotyyppiä sen oikealle puolelle ilmestyy keltainen nuoli. Keltaista nuolta napsauttamalla muutetut asetukset voi palauttaa yrityksen oletusasetuksiksi. Valitse jokin läsnäolotyyppi muokataksesi sen asetuksia:

14 (42) Määritä kesto tai aseta tietty aika, jolloin läsnäolotyyppi on voimassa. Määrittele läsnäolotyypin soitonsiirtoasetukset: o soitonsiirto kaikille puheluille o soitonsiirto ollessasi varattu o soitonsiirto, kun et vastaa o soitonsiirto, kun et ole tavoitettavissa. Soitonsiirtovaihtoehdot ovat: o Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. o Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. o Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. o Henkilökohtaiset soittoketjut, ks. kohta 3.4. o Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. o Tavoitettavuuspalvelu on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu.. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

15 (42) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista.. Tallenna päivitetty läsnäolovaihtoehto napsauttamalla VAHVISTA -painiketta. Päivitys tulee voimaan heti Työajat Työaikoja käytetään automaattiseen kahden läsnäoloprofiilin välillä vuorottelemiseen: työ ja koti. Profiilit määräytyvät käyttöliittymään asetettujen aikojen perusteella. Syötetty aikaväli tarkoittaa työaikaa ja kaikki muu aika on vapaa-aikaa. Valitse Työajat -aihe nähdäksesi määritetyt palveluajat. Valitse työajat koko työviikolle. Jos työaikasi eivät ole samat koko viikon ajan, syötä päiväkohtaiset ajat ja valitse ASETA. Kukin päivä näytetään tällöin erikseen.

16 (42) 3.2 Kirjautuminen ryhmänumeroon Jos sinut on määritelty ryhmänumeron jäseneksi, voit kirjautua ryhmään sisään ja ulos seuraavin tavoin: voit kirjautua sisään verkkokäyttöliittymässä voit soittaa ryhmänumeroon voit lähettää (järjestelmän pääkäyttäjän määrittelemän) avainsanan tekstiviestillä. Sovelluksen aloitusnäkymässä voit kirjautua sisään niihin ryhmänumeroihin, joihin sinut on lisätty, ja kirjautua niistä ulos.

17 (42) Kirjaudu sisään napsauttamalla haluamasi ryhmänumeron KIRJAUDU SISÄÄN -painiketta, joka on näkyvissä silloin, kun et ole kirjautuneena ryhmään. Kirjaudu ulos napsauttamalla haluamasi ryhmänumeron KIRJAUDU ULOS -painiketta, joka on näkyvissä silloin, kun olet kirjautunut sisään ryhmään. Kun olet kirjautuneena sisään, osallistut kyseisen ryhmän työtehtäviin. Yrityksen pääkäyttäjä on määritellyt valmiiksi eräitä ryhmänumeroon kirjautumiseen liittyviä asetuksia. Niitä ovat seuraavat sisään- ja uloskirjautumistoimintojen asetukset: automaattinen uloskirjaus, kun numero ei vastaa automaattisesta uloskirjauksesta ilmoittava tekstiviesti automaattinen sisäänkirjaus sallittu -toiminto automaattinen sisäänkirjausaika (minuuttia) automaattisesta sisäänkirjauksesta ilmoittava tekstiviesti

18 (42) Jos Automaattinen uloskirjaus jos ei vastausta -vaihtoehto on valittu ryhmänumerollesi, etkä vastaa ryhmään tuleviin puheluihin, sinut kirjataan automaattisesti ulos. Jos vaihtoehto on valittu, voit (valinnoista riippuen): saada uloskirjauksesta ilmoittavan tekstiviestin tulla automaattisesti kirjatuksi uudelleen sisään määrätyn ajan kuluttua uloskirjauksesta saada sisäänkirjauksesta ilmoittavan tekstiviestin Huom. Yrityksen pääkäyttäjä määrittää ryhmien jäsenet sekä sen, onko automaattinen ulos- ja sisäänkirjaustoiminto käytössä kyseisessä ryhmänumerossa. 3.3 Tavoitettavuuspalvelu Tavoitettavuuspalvelu -toiminto mahdollistaa puhelimeesi soittavien henkilöiden: pitoon asettamisen henkilökohtaiseen jonoosi eli alaliittymän jonotus (sekä sisäiset että ulkoiset puhelut) asettamisen takaisinsoittojonoon, jolloin soitat soittajalle automaattisesti takaisin, kun olet jälleen käytettävissä (vain sisäiset puhelut) Henkilökohtainen jono mahdollistaa sen, että soittajan voi asettaa pitoon, jolloin soitat hänelle automaattisesti takaisin, kun olet päättänyt edellisen puhelusi. Takaisinsoittojono antaa soittajalle mahdollisuuden valita haluaako hän, että soitat hänelle takaisin, kun olet jälleen tavoitettavissa. Käyttäjänä voit tehdä takaisinsoittoasetukset ja aktivoida toiminnon valitsemalla Takaisinsoittovaihtoehdon kohdasta Sisäiset puhelut. Huom. Tavoitettavuuspalvelu on aktiivinen, kun se on valittu läsnäolotiedon kohdasta Soitonsiirto, jos numero on varattu. Huom. Jonoihin sovelletaan seuraavia rajoituksia: Henkilökohtaisessa jonossa voi olla ainoastaan yksi aktiivinen puhelu kerrallaan. Takaisinsoittojonossa voi olla enintään viisi yhtäaikaista puhelua jonossa yhtä aikaa.

19 (42) Tavoitettavuuspalvelun asetukset Valitse Tavoitettavuuspalvelu-aihe nähdäksesi voimassa olevat asetuksesi. Määrittele henkilökohtaiset asetuksesi Tavoitettavuuspalvelu-näkymässä. Päätä, tarjotaanko sisäisille soittajille takaisinsoittojonoon vai henkilökohtaiseen jonoon (alaliittymän jonotus) siirtämistä. Päätä, tarjotaanko ulkoisille soittajille henkilökohtaiseen jonoon siirtämistä. Päätä, minne jonojen enimmäismäärän ylittävät puhelut siirretään: Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut Puhelinnumero, puhelut siirretään annettuun puhelinnumeroon.

20 (42) 3.4 Henkilökohtaiset soittoketjut Kukin käyttäjä voi luoda enintään kolme henkilökohtaista soittoketjua. Niitä käytetään soitonsiirtovaihtoehtoina. Valitse Henkilökohtaiset soittoketjut nähdäksesi aktiiviset henkilökohtaiset soittoketjusi. Syötä uusia numeroita tai muuta listoissasi olevia numeroita. Valitse soittotapa Hälytystapa-alasvetovalikosta. Vaihtoehdot ovat sarja ja rinnakkain. Sarja tarkoittaa, että numeroihin soitetaan yksi kerrallaan siten, että puhelu siirtyy hälyttämään seuraavassa numerossa tietyn ennalta määrätyn ajan kuluttua. Rinnakkain tarkoittaa, että puhelu soi kaikkien listan käyttäjien/kontaktien puhelimissa yhtä aikaa. Huomaa, että soittajat saavat aina välittömästi ilmoituksen siitä, että rinnakkain-vaihtoehto on valittu.

21 (42) Valitse Soitonsiirto, jos ei vastausta -alasvetovalikosta mihin puhelu siirretään, jos yksikään ketjun jäsenistä ei vastaa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat vastaaja, vaihdenumero (ensisijainen vaihdenumero) ja tiedote (soittajalle soitetaan ennalta määritelty viesti, minkä jälkeen puhelu katkaistaan). Valitse, näytetäänkö soittoketjuihisi sisältyville käyttäjille ja kontakteille sinun numerosi vai soittajan numero. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA -painiketta. 3.5 Puheluiden suodatus Yleistä Puheluiden suodatus on toiminto, jolla voidaan tarkistaa, onko tulevan puhelun numero sallittujen tai estettyjen puheluiden listalla. Puheluiden suodatus -näkymä avataan seuraavasti: Valitse Puheluiden suodatus -aihe. Näet ruudulla aktiivisina olevat sallittujen ja estettyjen numeroiden listat sekä estetyille puheluille määritellyn soitonsiirron. Huom. Soittajat voivat kiertää rajoituslistat soittamalla vaihteen kautta. Huom. Vaikka soittajalla olisi käytössään soittajan numeron näytön esto, numero kuitenkin tunnistetaan. Huom. Jos verkko ei tunnista soittajan numeroa, kuten esimerkiksi ulkomaanpuheluiden kohdalla voi käydä, puhelua ei voida estää.

22 (42) Sallittujen numeroiden lista Sallittujen numeroiden lista on luettelo puhelinnumeroista, joista tulevat puhelut ohjautuvat käyttäjälle läsnäoloasetuksista riippumatta. Välittömät soitonsiirrot ovat voimassa myös näille puheluille Estettyjen numeroiden lista Estettyjen numeroiden lista on lista puhelinnumeroista, joista tulevia puheluja ei koskaan ohjata käyttäjän numeroon, vaikka käyttäjä olisi paikalla ja vaikkei soitonsiirtoa olisi asetettu Soitonsiirto estetyille puheluille Estetyille puheluille on valittavissa seuraavat soitonsiirrot: Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Puhelut ohjataan puhelimeesi aivan kuin se ohjattaisiin, jos se ei olisi estettyjen numeroiden listalla. Huom. Valittu soitonsiirto vahvistetaan napsauttamalla PÄIVITÄ -painiketta Numeroiden lisääminen Näin voit lisätä puhelinnumeron sallittujen tai estettyjen numeroiden listalle: Aseta kursori LISÄÄ -painikkeen vieressä olevaan tekstikenttään. Syötä puhelinnumero kansainvälisessä muodossa. Huom. Jos et syötä numeroa kokonaisuudessaan, määrittely koskee useita numeroita. Esimerkiksi jos syötät listaan numeron +3589, kaikki suomalaiset numerot, joiden suuntanumero on 09, lisätään listaan. Tallenna lisätty numero napsauttamalla LISÄÄ -painiketta. Huom. Jos sama numero (tai numeron alkuosa) on sekä sallittujen että estettyjen numeroiden listalla, puhelu ohjautuu sallittujen numeroiden listan mukaan Numeroiden poistaminen Näin voit poistaa puhelinnumeron sallittujen tai estettyjen puheluiden listalta: Numero poistetaan napsauttamalla X-kuvaketta numeron oikealla puolella. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Napsauta OK -painiketta vahvistaaksesi numeron poistamisen. Numero poistuu listalta välittömästi.

23 (42) 3.6 Tietojen muuttaminen Käyttäjänä voit muuttaa alla kuvatulla tavalla kaikkia omia tietojasi paitsi rekisteröityä puhelinnumeroa (jota käytetään käyttäjätunnuksena sisäänkirjautumisessa), alanumeroa ja puhelinnumeroa. Puhelinnumerot toimittaa operaattori. Valitse Muuta omia tietoja -aihe. Näet tämänhetkiset käyttäjätietosi. Syötä kaikki tarvittavat muutokset. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan Omat tiedot -näkymässä napsauttamalla VAHVISTA - painiketta. 3.7 Muut asetukset Voit valita kielet, joita käytät sovelluksessa. Kieliasetus muuttuu kaikkiin käytössäsi oleviin rooleihin. Myös tiedotteiden kieli voidaan valita. Valitse Muut asetukset.

24 (42) Valitse käyttöliittymän kieli Kieli-alasvetovalikosta. Valitse tiedotteiden kieli Tiedotteen kieli -alasvetovalikosta. Tallenna kielivalinnat napsauttamalla VAHVISTA.

25 (42) 4 Puhelinluettelo 4.1 Yleistä Puhelinluettelo on jaettu kolmeen kansioon: Sisäinen yrityksen työntekijät. Ulkoinen ulkoiset kontaktit, joiden yhteystiedot ovat kaikkien yrityksen käyttäjien käytössä. Yrityksen pääkäyttäjä luo nämä yhteystiedot. Henkilökohtainen omat henkilökohtaiset kontaktit, joita muut käyttäjät eivät näe.

26 (42) Puhelinluetteloihin siirrytään seuraavasti: Valitse Puhelinluettelo-aihe siirtyäksesi puhelinluettelonäkymään, jossa näkyvät kaikki käyttäjät ja kontaktit. Näkymässä voit suorittaa hakuja kaikista puhelinluetteloista. Saadaksesi näkyviin tietyn puhelinluettelon käyttäjät tai kontaktit, valitse suoraan kyseinen puhelinluettelo. Esimerkki: valitse Sisäinen nähdäksesi kaikki yrityksen käyttäjät. Huom. Vaihdenumerot, ryhmänumerot ja automaattinumerot sisältyvät sisäiseen puhelinluetteloon. 4.2 Puhelinluettelohaku Voit hakea käyttäjää tai kontaktia puhelinluettelosta seuraavasti: Kirjoita hakuehdot hakukenttään ja käynnistä sitten haku napsauttamalla ETSI-painiketta.

27 (42) Puhelinluettelohaun ohjeet: Voit syöttää hakukenttään joko nimiä tai numeroita. Huom. Haku voidaan tehdä hakuehdolla, jonka edessä tai jäljessä on välilyönti. Kun hakuehdon edessä (jäljessä) on välilyönti, haku suoritetaan niistä käyttäjistä ja kontakteista, joiden sukunimi (etunimi) alkaa hakuehdolla. Etunimi (sukunimi) voi olla mikä tahansa. Esimerkki: hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden sukunimi alkaa a- kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen etunimi, kun taas hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa a-kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen sukunimi. Huom. Haku voidaan tehdä myös kahdella hakuehdolla, joiden välissä on välilyönti. Tällöin haku suoritetaan niistä käyttäjistä tai kontakteista, joiden etunimi alkaa ensimmäisellä hakuehdolla ja sukunimi toisella hakuehdolla. Esimerkki: hakuehdolla mar aal saadaan haettua kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa mar ja sukunimi aal tai joiden etunimi alkaa aal ja sukunimi mar. Huom. Numerohaku suoritetaan koko numerosarjan perusteella. Hakutulos näkyy puhelinluettelonäkymässä. 4.3 Yhteystiedot Napsauta haluamasi kontaktin nimeä nähdäksesi kontaktin tarkemmat tiedot yhteystietoikkunassa valitun kontaktin alla. Huom. Käyttäjien ja ulkoisten kontaktien yhteystietoja voi muuttaa ainoastaan puhelinluettelon tai yrityksen pääkäyttäjä. Puhelinluettelonäkymässä (sisäinen, ulkoinen ja henkilökohtainen puhelinluettelo) on käytettävissä seuraavat toiminnot: Soita kontaktille napsauttamalla tämän matkapuhelin- tai työnumeroa, jos sellainen on syötetty. Soita suoraan vastaajaan napsauttamalla valitun käyttäjän kohdalla Soita Vastaajaan. Lähetä tekstiviesti napsauttamalla TEKSTIVIESTI-painiketta. Ks. kohta 4.5. Huom. Voit järjestellä puhelinluettelon nimiä ja numeroita. Napsauta Läsnäolotieto, Etunimi, Sukunimi, Lyhytnumero, Matkapuhelimen numero tai Työnumero järjestääksesi tiedot aakkos- tai numerojärjestykseen tai läsnäolotietokuvakkeen mukaiseen järjestykseen. Sen sarakkeen nimi, jonka mukaan tiedot on järjestetty, näkyy punaisena.

28 (42) 4.4 Soittaminen puhelinluettelosta Jos haluat soittaa kontaktille suoraan puhelinluettelosta, toimi seuraavasti: Napsauta kontaktin matkapuhelin- tai työnumeroa. Matkapuhelimesi alkaa soida. Vastaa puheluun. Puhelu on nyt muodostettu. Huom. Voit soittaa sovelluksesta myös kirjoitamalla numeron tai lyhytnumeron Anna numero -kenttään ja napsauttamalla SOITA-painiketta. 4.5 Tekstiviestin lähettäminen puhelinluettelosta Tekstiviesti lähetetään kontaktille seuraavasti: Valitse kontaktit puhelinluettelonäkymästä. Napsauta TEKSTIVIESTI-painiketta avataksesi Lähetä tekstiviesti -näkymän. Valitut kontaktit näkyvät automaattisesti Lähetä tekstiviesti -näkymässä viestin vastaanottajina. Jos haluat lähettää saman viestin myös muille käyttäjille tai kontakteille, syötä hakusana hakukenttään (jos vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla on valittu), ja napsauta ETSI -painiketta.

29 (42) Hakuehtoja vastaavat käyttäjät ja kontaktit ilmestyvät ruutuun. Rastita ne käyttäjät ja kontaktit, jotka haluat lisätä, ja napsauta sitten LISÄÄ -painiketta. Ulkoinen puhelinnumero lisätään kirjoittamalla kukin numero tekstikenttään, kun lisää numero - vaihtoehto on valittuna ja napsauttamalla tämän jälkeen LISÄÄ -painiketta. Ks. ohje puhelimen sallitusta muodosta kohdasta 1.4. Huom. Jos haluat poistaa tekstiviestilistaan syötetyn käyttäjän tai kontaktin, napsauta X-painiketta kyseisen käyttäjän tai kontaktin oikealla puolella. Kirjoita viesti ja paina LÄHETÄ lähettääksesi viestit valittuihin numeroihin. Tekstiviestin pituus voi olla korkeintaan 160 merkkiä. Kun viesti on lähetetty, Lähetä tekstiviesti-näkymä sulkeutuu ja palaat puhelinluettelonäkymään. 4.6 Henkilökohtainen puhelinluettelo Yleistä Henkilökohtaisessa puhelinluettelossasi voit käyttää seuraavia toimintoja: Lisää uusi henkilökohtainen kontakti. Muuta henkilökohtaisen kontaktin yhteystietoja. Poista henkilökohtainen kontakti.

30 (42) Uusi henkilökohtainen kontakti Uusi henkilökohtainen kontakti luodaan seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta Uusi kontakti -painiketta luodaksesi uuden henkilökohtaisen kontaktin. Lisää uusi henkilökohtainen kontakti -näkymä avautuu tyhjänä.

31 (42) Kirjoita uuden henkilökohtaisen kontaktin tiedot ja napsauta VAHVISTA-painiketta tallentaaksesi uuden kontaktin tiedot. Huom. Sukunimi on pakollinen Henkilökohtaisen kontaktin yhteystietojen muuttaminen Henkilökohtaisten kontaktiesi yhteystietoja voit muuttaa ja päivittää seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta muuta-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Näytölle avautuu Muuta tietoja -näkymä, jossa näkyvät tämänhetkiset tiedot.

32 (42) Muuta haluamiesi kenttien tietoja. Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta Henkilökohtaisten kontaktien poistaminen Voit poistaa kontakteja omasta puhelinluettelostasi seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta Poista-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Vahvista henkilökohtaisen kontaktin poisto napsauttamalla OK-painiketta.

33 (42) 5 Omat ryhmät Voit luoda kontaktiryhmän käytettäväksi lähtevissä neuvottelupuheluissa ja tekstiviestien lähettämiseen. Ryhmä on henkilökohtainen, ja jokainen käyttäjä voi luoda omat ryhmänsä. Ryhmät voivat sisältää käyttäjiä, ulkoisia kontakteja ja henkilökohtaisia kontakteja. 5.1 Uusien ryhmien luominen Valitse Omat ryhmät. Napsauta LUO UUSI RYHMÄ -painiketta luodaksesi uuden ryhmän. Tyhjä Uusi ryhmä -näkymä avautuu. Huom. Vaikka et kirjoittaisi numeroita tai käyttäjiä, uusi ryhmä nimeltä Nimetön ryhmä on nyt perustettu.

34 (42) Sisäisten numeroiden lisääminen Valitse Lisää jäsen -alasvetovalikosta vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla. Napsauta ETSI-painiketta nähdäksesi valittavissa olevat vaihtoehdot. Rastita niiden käyttäjien/kontaktien valintaruudut, jotka haluat lisätä ryhmään. Napsauta LISÄÄ-painiketta lisätäksesi käyttäjät/kontaktit. Anna ryhmälle nimi Nimi-kenttään. Napsauta PÄIVITÄ NIMI -painiketta tallentaaksesi nimen ja ryhmän.

35 (42) Ulkoisten numeroiden lisääminen Valitse Lisää numero -alasvetovalikosta vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla. Syötä ulkoinen numero LISÄÄ -painikkeen alapuolella olevaan kenttään. Napsauta LISÄÄ -painiketta lisätäksesi ulkoisen numeron.

36 (42) 5.2 Ryhmien muokkaaminen Valitse Omat ryhmät. Näet käytössä olevat ryhmät. Valitse muokattava ryhmä napsauttamalla sen muuta-kuvaketta ( ) Omat ryhmät - päänäkymässä.

37 (42) Käyttäjien lisäämiseen löydät ohjeet luvuista ja Käyttäjä poistetaan napsauttamalla X- merkkiä käyttäjän/kontaktin oikealla puolella. Esiin avautuu vahvistusikkuna. Huom. Lisätyt ja poistetut jäsenet tallennetaan ryhmään heti automaattisesti. Ryhmän nimen voi muuttaa kirjoittamalla uuden nimen Nimi-kenttään. Muutos tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. 5.3 Ryhmäpuhelun soittaminen Valitse ryhmä Omat ryhmät -aiheen alta. Napsauta SOITA-painiketta. Matkapuhelimesi alkaa soida. Vastaa puheluun. Ryhmäpuhelu on nyt muodostettu.

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 14.4.2011 1 (44) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 14.4.2011 1 (44) <> 1.0 14.4.2011 1 (44) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2 23.6.2014 1 (30) Sonera Mobiilivaihde Vaihteenhoitajan opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No.

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1 7.3.2012 1 (48) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Raahen seutu Johanna Paananen

Raahen seutu Johanna Paananen Raahen seutu Johanna Paananen 1 Koulutuksen sisältö Vaihdepalvelu Läsnäolotiedot vaihteelle Loma- ja poissaolotiedot Kirjautuminen käyttöliittymiin 2 Vaihdepalvelu pähkinänkuoressa Sisäiset puhelut soitetaan

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0 14.4.2011 1 (56) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0 23.8.2011 1 (52) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

Elisa Lomatiedote Käyttöohje

Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 1 (6) Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 2 (6) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Palvelun käyttöönotto... 4 3 Palvelun käyttö... 4 3.1 Päävalikko... 4 3.2 Palvelun asetukset... 4 3.3 Hallintapalvelun

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Cuuma Pikaohje Cuuma Communications Oy

Cuuma Pikaohje Cuuma Communications Oy Cuuma Pikaohje Puhelinjärjestelmään kirjautuminen Ylläpitäjälle on annettu järjestelmään käyttäjätunnus ja salasana. Kirjautuminen tapahtuu annetusta webosoitteesta tai IP-osoitteesta. https://xxx.xxx.xxx.xxx:883

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Elisa Ring Plus Käyttöohje

Elisa Ring Plus Käyttöohje Elisa Ring Plus Käyttöohje Elisa Oyj Elisa Ring 2 (52) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Aloitusnäyttö... 3 1.2 Navigointi painikkeet... 3 2 Kirjautuminen palveluun... 4 3 Elisa Ring Plus palveluiden

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS

Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS Ohjelmaan kirjautuminen Siirry osoitteeseen www.nutri-flow.fi Klikkaa sivun ylälaidassa näkyvää Nutri-Flow palvelu painiketta. Avautuvalla sivulla on tiedotteita ja

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä SONERA VIESTINTÄPALVELU VIP Pikaohje palvelun käyttöönottoon 1 Yleistä VIP on moderni puhelinvaihderatkaisu, joka toteutetaan palveluna internet-/ datanetyhteyttä pitkin asiakkaan ei siis tarvitse itse

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

ViLLE Mobile Käyttöohje

ViLLE Mobile Käyttöohje ViLLE Mobile Käyttöohje -TEKSTI- JUHANI VÄÄTÄJÄ -TAITTO- TOMMY JOHANSSON Verkossa http://ville.utu.fi http://villeteam.fi villeteam@utu.fi 2013 2015. ViLLE Team. Tämän kirjan kopiointi muuttamattomana

Lisätiedot

TELIA TOUCHPOINT. Käyttäjän opas

TELIA TOUCHPOINT. Käyttäjän opas TELIA TOUCHPOINT Käyttäjän opas TELIA TOUCHPOINT 1 Telia Touchpoint -palvelu Telia Touchpoint on pienyrityksille tarkoitettu helppokäyttöinen viestintäpalvelu, joka parantaa yrityksen ja sen työntekijöiden

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Tavoitettavuusketjujen hallinta. IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle

Tavoitettavuusketjujen hallinta. IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle Tavoitettavuusketjujen hallinta IISI-käyttöliittymäohje yrityksen pääkäyttäjälle Palvelun käyttö: Kirjaudu palveluun osoitteessa: https://oma.elisa.fi/iisi Valitse listalta 010-numero, jonka asetuksia

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä.

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä. Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Elisa Ring 2.0 kalenterin, tilatiedon, näytettävän numeron pikaohje 1.1 Yleistä 1.1.1 Kalenterin muokkaaminen Pääset muuttamaan tilatietoasi ja Ring kalenterimerkintöjäsi

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj Elisa Toimisto Toimistoviestintäratkaisu Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj 2 1. Johdanto Tämä käyttöohje opastaa käyttämään Elisa Tavoitettavuus

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

text Windows Pikakäyttöopas

text Windows Pikakäyttöopas Otsikkorivi Nimesi ja sip osoitteesi näytetään otsikkorivillä. Käyttöliittymäsi Kirjoita numero tai osoite johon haluat soittaa Valitse Dialer saadaksesi esille numerovalitsimen. Valitse Yhteystietoluettelo

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Elisa Ring. Yleisopas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Yleisopas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Yleisopas Elisa Ring Yleisopas 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 Puhelujen ohjausperiaatteet... 3 2. Käyttäjäryhmät... 5 Elisa Ring -pääkäyttäjä... 5 Elisa Ring -asiakaspalvelupäällikkö...6 Elisa

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

2013 Asiakaspalvelun työvälineet. Cuuma Communications Oy

2013 Asiakaspalvelun työvälineet. Cuuma Communications Oy 2013 Asiakaspalvelun työvälineet Cuuma Communications Oy Ratkaisut kaikkiin tarpeisiin Päätelaitteet Laadukkaan asiakaspalvelun lähtökohtana on laadukas ääni ja helppokäyttöiset työkalut. 710 720 760 820

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 SISÄLLYS Johdanto... 1 Uuden ARVI -tunnuksen luominen... 2 Varmista, onko käyttäjä entuudestaan Opalusermanagerissa...

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Käyttöopas ABAX RFID READER. The difference is ABAX

Käyttöopas ABAX RFID READER.  The difference is ABAX www.abax.fi Käyttöopas ABAX RFID READER The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX RFiD-LUKIJA ABAX RFiD-lukijan avulla työntekijä voi kirjautua auton kuljettajaksi oman RFiD-kortin tai -tunnisteen

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen)

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Tässä käyttöoppaassa annetaan käyttöohjeet Omat tietoni -osiota varten, joka on portaali, joka tarjoaa Ashlandin työntekijöille keskitetyn paikan käyttää ja hallita

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot