Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas (42) <> 1.1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1"

Transkriptio

1 (42) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID , VAT No. FI

2 (42) Sisällysluettelo 1 Johdanto Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihteen käyttäjä Puhelinnumeron muoto Typografiset käytännöt Aloitus Järjestelmävaatimukset Sisäänkirjautuminen Käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Sovelluksessa navigoiminen Uloskirjautuminen Käyttöasetukset Tavoitettavuuden hallinta Läsnäoloprofiilit Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen Työajat Kirjautuminen ryhmänumeroon Tavoitettavuuspalvelu Tavoitettavuuspalvelun asetukset Henkilökohtaiset soittoketjut Puheluiden suodatus Yleistä Sallittujen numeroiden lista Estettyjen numeroiden lista Soitonsiirto estetyille puheluille Numeroiden lisääminen Numeroiden poistaminen Tietojen muuttaminen Muut asetukset Puhelinluettelo Yleistä Puhelinluettelohaku Yhteystiedot Soittaminen puhelinluettelosta Tekstiviestin lähettäminen puhelinluettelosta Henkilökohtainen puhelinluettelo Yleistä Uusi henkilökohtainen kontakti Henkilökohtaisen kontaktin yhteystietojen muuttaminen Henkilökohtaisten kontaktien poistaminen Omat ryhmät Uusien ryhmien luominen Sisäisten numeroiden lisääminen Ulkoisten numeroiden lisääminen Ryhmien muokkaaminen Ryhmäpuhelun soittaminen Ryhmätekstiviestin lähettäminen Ryhmien poistaminen Vastuuvapautuslauseke Tämän asiakirjan, sen otteiden tai sen sisältämän tiedon kopiointi tai levitys ilman TeliaSonera Finland Oyj:n lupaa on kielletty. Kaikki asiakirjassa kuvatut ja mainitut tekniset ja muut tiedot ja tuotetiedot perustuvat asiakirjan julkaisupäivän tilanteeseen. TeliaSonera Oyj varaa oikeuden tehdä teknisistä muutoksista ja parannuksista johtuvia muutoksia ja parannuksia tuotteisiin ja niitä koskevaan dokumentaation ilman ennakkoilmoitusta.

3 (42) 1 Johdanto 1.1 Yleiskatsaus palveluun Sonera Mobiilivaihde tarjoaa yritykselle mahdollisuuden siirtyä paikallisesta puhelunvälitysympäristöstä virtuaaliseen ympäristöön langattomine yhteyksineen ilman, että menetetään tärkeitä välitystoimintoja. Mobiilivaihteen käyttäjä voi näin käyttää matkapuhelimessaan samoja toimintoja kuin yrityksen puhelinvaihteeseen liitetyllä kiinteällä yhteydellä. 1.2 Mobiilivaihteen käyttäjä Mobiilivaihteen käyttäjä voi käyttää verkkosovellusta ilmoittaakseen kollegoilleen läsnäolotietonsa ja ohjatakseen puhelut vastaajaan, puhelunvälittäjälle tai toiseen numeroon. Tämä asiakirja sisältää ohjeet Mobiilivaihteen käyttäjille, jotka käyttävät web-sovellusta tietokoneella. 1.3 Puhelinnumeron muoto Puhelinnumerot tulee kirjoittaa palveluun alla määritellyssä muodossa: kansainvälinen: [plus-merkki (+) ulkomaansuunta] [maatunnus] [suuntanumero] [puhelinnumero], esim sisäiset lyhytnumerot Huom. Puhelinnumerot ovat eripituisia eri maissa, joten tämän oppaan kuvat ovat vain esimerkkejä. Huom. Soittaminen suoraan numeroa napsauttamalla -toiminto tunnistaa myös kotimaannumerot verkkokäyttöliittymässä. 1.4 Typografiset käytännöt Tässä asiakirjassa noudatetaan typografisia käytäntöjä, joiden tarkoitus on helpottaa ohjeen luettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Näitä typografisia käytäntöjä ovat: Käyttöliittymän objektit graafisen käyttöliittymän valikkojen, kenttien ja painikkeiden nimet kirjoitetaan lihavoituna, kuten esimerkiksi seuraavassa esimerkissä: Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA -painiketta.

4 (42) 2 Aloitus 2.1 Järjestelmävaatimukset Sonera Mobiilivaihde -palvelun käyttö edellyttää ohjelmistoversioita Internet Explorer 6.0 (Java 1.5) tai FireFox 1.0 tai uudempia versioita näistä selaimista. 2.2 Sisäänkirjautuminen Käynnistä Mobiilivaihde web-osoitteessa Omat t. Kirjaudu tunnuksillasi ja valitse laatikosta Yrityspalvelut linkki Mobiilivaihde. Näet käytössäsi olevat roolit. Jos roolin teksti näkyy harmaana, se ei ole sinun käytettävissäsi. Huom! Jos sinulle on määritelty vain Käyttäjän rooli, Valitse rooli -ikkuna ei avaudu, vaan siirryt suoraan päänäkymään. Valittuasi Käyttäjän roolin sovellus siirtyy päänäkymään. Ruudulla näkyy alla olevan kuvan mukainen Käyttäjän yleisasetukset -näkymä.

5 (42) 2.3 Käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Puhelinluettelonäkymä avataan valitsemalla navigointikehyksestä Puhelinluettelo Hakukenttä tähän syötetään hakuehdot, jotka voivat olla nimiä tai numeroita. 2. Päänäkymä työskentelyalue, jossa näkyy valitun aiheen sisältö, esim. puhelinluettelot tai ryhmänumeroiden tiedot. 3. ETSI-painike tätä napsauttamalla käynnistät hakutoiminnon. 4. Sarakkeen nimi tietojen järjestämiseen käytettävän sarakkeen nimi on punainen. 5. Anna numero -kenttä tähän syötetään numero tai lyhytnumero soitettaessa ulos.

6 (42) 6. Muuta-painike tästä saat auki Omat tiedot -näkymän, jossa voit muuttaa käyttöasetuksiasi. Huom. Omat tiedot -aiheesta pääset samaan näkymään. 7. SOITA-painike tätä napsauttamalla soitat kentässä näkyvään numeroon. 8. Käyttäjän nimi, käyttäjän rooli ja yrityksen nimi, eli nimesi, rooli, jolla kirjauduit sisään, sekä yrityksesi nimi. 9. SULJE -painike tästä käyttäjä kirjautuu ulos sovelluksesta. 10. OHJE-painike avaa palveluun integroidun ohjeistuksen. 11. Aiheet valittavissa olevat vaihtoehdot. Valitse haluamasi aihe saadaksesi siihen liittyvät tiedot päänäkymään. Huom. Valittavissa olevat aiheet riippuvat asennetuista ominaisuuksista. 12. TEKSTIVIESTI-painike avaa tekstiviestinäkymän. 13. Valintaruutu rastita haluamasi käyttäjät tai kontaktit. 14. Valitse kaikki käyttäjät -ruutu valitse ruutu, kun haluat valita kaikki yrityksen käyttäjät ja ulkoiset kontaktit. 15. Läsnäolotieto-kuvake ilmoittaa kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Seuraavat kuvakkeet ovat näkyvissä: Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Myös vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet näkyvät tässä sarakkeessa: Avoin vaihdenumero Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä

7 (42) 16. Yhteystietoikkunasta saat näkyviin valittujen käyttäjien tai kontaktien tarkemmat tiedot. Tiedot saa näkyviin napsauttamalla etu- tai sukunimeä. Tiedot saa piiloon napsauttamalla uudelleen etu- tai sukunimeä nimikentistä. 17. Napsauttamalla numeroa voit soittaa suoraan käyttäjälle tai kontaktille. 18. Soita vastaajaan -kuvaketta napsauttamalla voit soittaa suoraan käyttäjän vastaajaan. 2.4 Sovelluksessa navigoiminen Napsauta haluamaasi aihetta navigointinäkymässä saadaksesi näkyviin aiheen sisällön. Käytä sovelluksessa näkyviä painikkeita ja aktivoituja linkkejä. 2.5 Uloskirjautuminen Sovellus suljetaan napsauttamalla KIRJAUDU ULOS -painiketta päänäkymän oikeassa yläkulmassa. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Valitse OK kirjautuaksesi ulos ja sulkeaksesi sovelluksen. Sovelluksen sulkeuduttua avautuu sisäänkirjautumisikkuna, ja toinen käyttäjä voi nyt kirjautua sisään. Huom. Sovellus kirjaa käyttäjän automaattisesti ulos palvelusta 30 minuutin kuluttua, jos sovellusta ei käytetä.

8 (42) 3 Käyttöasetukset 3.1 Tavoitettavuuden hallinta Tässä palvelussa soitonsiirtoasetukset on integroitu osaksi läsnäoloprofiilia. Saapuvaan puheluun pätevät useat eri ehdot, puhelujen suodatukset ja soitonsiirrot noudattavat seuraavaa tärkeysjärjestystä: 1. Sallitut puhelut 2. Estetyt puhelut 3. Läsnäolotiedot/Profiilit Läsnäoloprofiilit Voit muuttaa nykyistä profiiliasi ja määritellä aikatauluja tuleville tapahtumille sovelluksen päänäkymässä. Valitse Asetukset ja näet yleisasetuksesi.

9 (42) Profiilin asettaminen: Muuta läsnäoloprofiilia valitsemalla haluamasi läsnäolovaihtoehto Käytä pohjaa -alasvetovalikosta ja paina ASETA. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika valitsemalla Loppuualasvetovalikosta kohta määrä. Määrittele soitonsiirtoasetukset. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut (SSL1, SSL2 ja SSL3) Puhelinnumero, puhelut siirretään annettuun puhelinnumeroon. Takaisinsoitto on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla voit tarjota soittajille mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoosi. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

10 (42) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Napsauta ASETA -painiketta aktivoidaksesi läsnäoloprofiilin itsellesi välittömästi. Huom! Voit asettaa profiilin myös lähettämällä ennakkoon määritellyn koodin tekstiviestitse, esim. KOKOUS lähtiessäsi kokoukseen. Kullekin läsnäolotyypille on määriteltynä oletusarvo. Voit määritellä profiilille myös keston ja saat aktivoitua kyseisen profiilin lähettämällä ennakkoon määritellyn koodin ja siihen liittyvät aikaparametrit tekstiviestitse, esim. KOKOUS 14:00 lähtiessäsi kokoukseen, joka päättyy klo 14:00. Tekstiviestit lähetetään numeroon Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Olet vaihtanut käyttöösi profiilin Kokous. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Profiilinmuutos ei onnistunut, ole hyvä ja yritä uudelleen. Kaikki käytettävissä olevat tekstiviestitoiminnot on esitetty Liitteessä 1.

11 (42) Määritä profiilille kesto: Määritä uusi profiilitapahtuman kesto valitsemalla läsnäolovaihtoehto Käytä pohjaa - alasvetovalikosta ja paina AJASTA. Syötä tapahtumalle alkuaika. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuu-alasvetovalikosta kohta määrä. Määrittele profiilin soitonsiirtoasetukset. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut, ks. kohta 3.4. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon.

12 (42) Takaisinsoitto on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla voit tarjota sinulle soittaville mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoosi. Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Jos tapahtuma on luonteeltaan toistuva, voit käyttää määrittelyssä seuraavia vaihtoehtoja: o Ei toistoa, kertaluonteinen tapahtuma. o Maanantai perjantai, tapahtuma voimassa joka arkipäivä samaan aikaan, esim. lounas. o Päivittäin, tapahtuma voimassa joka päivä samaan aikaan. o Viikoittain, tapahtuma voimassa joka viikko samana viikonpäivänä. Napsauta AJASTA-painiketta tallentaaksesi läsnäoloprofiilille määrittelemäsi keston. Profiili aktivoituu syötettynä alkuaikana Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen Valitse Läsnäolovaihtoehdot-aihe päästäksesi tilatietojen yleisnäkymään.

13 (42) Huom. Muokattuasi läsnäolotyyppiä sen oikealle puolelle ilmestyy keltainen nuoli. Keltaista nuolta napsauttamalla muutetut asetukset voi palauttaa yrityksen oletusasetuksiksi. Valitse jokin läsnäolotyyppi muokataksesi sen asetuksia:

14 (42) Määritä kesto tai aseta tietty aika, jolloin läsnäolotyyppi on voimassa. Määrittele läsnäolotyypin soitonsiirtoasetukset: o soitonsiirto kaikille puheluille o soitonsiirto ollessasi varattu o soitonsiirto, kun et vastaa o soitonsiirto, kun et ole tavoitettavissa. Soitonsiirtovaihtoehdot ovat: o Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. o Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. o Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. o Henkilökohtaiset soittoketjut, ks. kohta 3.4. o Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. o Tavoitettavuuspalvelu on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu.. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

15 (42) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista.. Tallenna päivitetty läsnäolovaihtoehto napsauttamalla VAHVISTA -painiketta. Päivitys tulee voimaan heti Työajat Työaikoja käytetään automaattiseen kahden läsnäoloprofiilin välillä vuorottelemiseen: työ ja koti. Profiilit määräytyvät käyttöliittymään asetettujen aikojen perusteella. Syötetty aikaväli tarkoittaa työaikaa ja kaikki muu aika on vapaa-aikaa. Valitse Työajat -aihe nähdäksesi määritetyt palveluajat. Valitse työajat koko työviikolle. Jos työaikasi eivät ole samat koko viikon ajan, syötä päiväkohtaiset ajat ja valitse ASETA. Kukin päivä näytetään tällöin erikseen.

16 (42) 3.2 Kirjautuminen ryhmänumeroon Jos sinut on määritelty ryhmänumeron jäseneksi, voit kirjautua ryhmään sisään ja ulos seuraavin tavoin: voit kirjautua sisään verkkokäyttöliittymässä voit soittaa ryhmänumeroon voit lähettää (järjestelmän pääkäyttäjän määrittelemän) avainsanan tekstiviestillä. Sovelluksen aloitusnäkymässä voit kirjautua sisään niihin ryhmänumeroihin, joihin sinut on lisätty, ja kirjautua niistä ulos.

17 (42) Kirjaudu sisään napsauttamalla haluamasi ryhmänumeron KIRJAUDU SISÄÄN -painiketta, joka on näkyvissä silloin, kun et ole kirjautuneena ryhmään. Kirjaudu ulos napsauttamalla haluamasi ryhmänumeron KIRJAUDU ULOS -painiketta, joka on näkyvissä silloin, kun olet kirjautunut sisään ryhmään. Kun olet kirjautuneena sisään, osallistut kyseisen ryhmän työtehtäviin. Yrityksen pääkäyttäjä on määritellyt valmiiksi eräitä ryhmänumeroon kirjautumiseen liittyviä asetuksia. Niitä ovat seuraavat sisään- ja uloskirjautumistoimintojen asetukset: automaattinen uloskirjaus, kun numero ei vastaa automaattisesta uloskirjauksesta ilmoittava tekstiviesti automaattinen sisäänkirjaus sallittu -toiminto automaattinen sisäänkirjausaika (minuuttia) automaattisesta sisäänkirjauksesta ilmoittava tekstiviesti

18 (42) Jos Automaattinen uloskirjaus jos ei vastausta -vaihtoehto on valittu ryhmänumerollesi, etkä vastaa ryhmään tuleviin puheluihin, sinut kirjataan automaattisesti ulos. Jos vaihtoehto on valittu, voit (valinnoista riippuen): saada uloskirjauksesta ilmoittavan tekstiviestin tulla automaattisesti kirjatuksi uudelleen sisään määrätyn ajan kuluttua uloskirjauksesta saada sisäänkirjauksesta ilmoittavan tekstiviestin Huom. Yrityksen pääkäyttäjä määrittää ryhmien jäsenet sekä sen, onko automaattinen ulos- ja sisäänkirjaustoiminto käytössä kyseisessä ryhmänumerossa. 3.3 Tavoitettavuuspalvelu Tavoitettavuuspalvelu -toiminto mahdollistaa puhelimeesi soittavien henkilöiden: pitoon asettamisen henkilökohtaiseen jonoosi eli alaliittymän jonotus (sekä sisäiset että ulkoiset puhelut) asettamisen takaisinsoittojonoon, jolloin soitat soittajalle automaattisesti takaisin, kun olet jälleen käytettävissä (vain sisäiset puhelut) Henkilökohtainen jono mahdollistaa sen, että soittajan voi asettaa pitoon, jolloin soitat hänelle automaattisesti takaisin, kun olet päättänyt edellisen puhelusi. Takaisinsoittojono antaa soittajalle mahdollisuuden valita haluaako hän, että soitat hänelle takaisin, kun olet jälleen tavoitettavissa. Käyttäjänä voit tehdä takaisinsoittoasetukset ja aktivoida toiminnon valitsemalla Takaisinsoittovaihtoehdon kohdasta Sisäiset puhelut. Huom. Tavoitettavuuspalvelu on aktiivinen, kun se on valittu läsnäolotiedon kohdasta Soitonsiirto, jos numero on varattu. Huom. Jonoihin sovelletaan seuraavia rajoituksia: Henkilökohtaisessa jonossa voi olla ainoastaan yksi aktiivinen puhelu kerrallaan. Takaisinsoittojonossa voi olla enintään viisi yhtäaikaista puhelua jonossa yhtä aikaa.

19 (42) Tavoitettavuuspalvelun asetukset Valitse Tavoitettavuuspalvelu-aihe nähdäksesi voimassa olevat asetuksesi. Määrittele henkilökohtaiset asetuksesi Tavoitettavuuspalvelu-näkymässä. Päätä, tarjotaanko sisäisille soittajille takaisinsoittojonoon vai henkilökohtaiseen jonoon (alaliittymän jonotus) siirtämistä. Päätä, tarjotaanko ulkoisille soittajille henkilökohtaiseen jonoon siirtämistä. Päätä, minne jonojen enimmäismäärän ylittävät puhelut siirretään: Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut Puhelinnumero, puhelut siirretään annettuun puhelinnumeroon.

20 (42) 3.4 Henkilökohtaiset soittoketjut Kukin käyttäjä voi luoda enintään kolme henkilökohtaista soittoketjua. Niitä käytetään soitonsiirtovaihtoehtoina. Valitse Henkilökohtaiset soittoketjut nähdäksesi aktiiviset henkilökohtaiset soittoketjusi. Syötä uusia numeroita tai muuta listoissasi olevia numeroita. Valitse soittotapa Hälytystapa-alasvetovalikosta. Vaihtoehdot ovat sarja ja rinnakkain. Sarja tarkoittaa, että numeroihin soitetaan yksi kerrallaan siten, että puhelu siirtyy hälyttämään seuraavassa numerossa tietyn ennalta määrätyn ajan kuluttua. Rinnakkain tarkoittaa, että puhelu soi kaikkien listan käyttäjien/kontaktien puhelimissa yhtä aikaa. Huomaa, että soittajat saavat aina välittömästi ilmoituksen siitä, että rinnakkain-vaihtoehto on valittu.

21 (42) Valitse Soitonsiirto, jos ei vastausta -alasvetovalikosta mihin puhelu siirretään, jos yksikään ketjun jäsenistä ei vastaa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat vastaaja, vaihdenumero (ensisijainen vaihdenumero) ja tiedote (soittajalle soitetaan ennalta määritelty viesti, minkä jälkeen puhelu katkaistaan). Valitse, näytetäänkö soittoketjuihisi sisältyville käyttäjille ja kontakteille sinun numerosi vai soittajan numero. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA -painiketta. 3.5 Puheluiden suodatus Yleistä Puheluiden suodatus on toiminto, jolla voidaan tarkistaa, onko tulevan puhelun numero sallittujen tai estettyjen puheluiden listalla. Puheluiden suodatus -näkymä avataan seuraavasti: Valitse Puheluiden suodatus -aihe. Näet ruudulla aktiivisina olevat sallittujen ja estettyjen numeroiden listat sekä estetyille puheluille määritellyn soitonsiirron. Huom. Soittajat voivat kiertää rajoituslistat soittamalla vaihteen kautta. Huom. Vaikka soittajalla olisi käytössään soittajan numeron näytön esto, numero kuitenkin tunnistetaan. Huom. Jos verkko ei tunnista soittajan numeroa, kuten esimerkiksi ulkomaanpuheluiden kohdalla voi käydä, puhelua ei voida estää.

22 (42) Sallittujen numeroiden lista Sallittujen numeroiden lista on luettelo puhelinnumeroista, joista tulevat puhelut ohjautuvat käyttäjälle läsnäoloasetuksista riippumatta. Välittömät soitonsiirrot ovat voimassa myös näille puheluille Estettyjen numeroiden lista Estettyjen numeroiden lista on lista puhelinnumeroista, joista tulevia puheluja ei koskaan ohjata käyttäjän numeroon, vaikka käyttäjä olisi paikalla ja vaikkei soitonsiirtoa olisi asetettu Soitonsiirto estetyille puheluille Estetyille puheluille on valittavissa seuraavat soitonsiirrot: Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Puhelut ohjataan puhelimeesi aivan kuin se ohjattaisiin, jos se ei olisi estettyjen numeroiden listalla. Huom. Valittu soitonsiirto vahvistetaan napsauttamalla PÄIVITÄ -painiketta Numeroiden lisääminen Näin voit lisätä puhelinnumeron sallittujen tai estettyjen numeroiden listalle: Aseta kursori LISÄÄ -painikkeen vieressä olevaan tekstikenttään. Syötä puhelinnumero kansainvälisessä muodossa. Huom. Jos et syötä numeroa kokonaisuudessaan, määrittely koskee useita numeroita. Esimerkiksi jos syötät listaan numeron +3589, kaikki suomalaiset numerot, joiden suuntanumero on 09, lisätään listaan. Tallenna lisätty numero napsauttamalla LISÄÄ -painiketta. Huom. Jos sama numero (tai numeron alkuosa) on sekä sallittujen että estettyjen numeroiden listalla, puhelu ohjautuu sallittujen numeroiden listan mukaan Numeroiden poistaminen Näin voit poistaa puhelinnumeron sallittujen tai estettyjen puheluiden listalta: Numero poistetaan napsauttamalla X-kuvaketta numeron oikealla puolella. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Napsauta OK -painiketta vahvistaaksesi numeron poistamisen. Numero poistuu listalta välittömästi.

23 (42) 3.6 Tietojen muuttaminen Käyttäjänä voit muuttaa alla kuvatulla tavalla kaikkia omia tietojasi paitsi rekisteröityä puhelinnumeroa (jota käytetään käyttäjätunnuksena sisäänkirjautumisessa), alanumeroa ja puhelinnumeroa. Puhelinnumerot toimittaa operaattori. Valitse Muuta omia tietoja -aihe. Näet tämänhetkiset käyttäjätietosi. Syötä kaikki tarvittavat muutokset. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan Omat tiedot -näkymässä napsauttamalla VAHVISTA - painiketta. 3.7 Muut asetukset Voit valita kielet, joita käytät sovelluksessa. Kieliasetus muuttuu kaikkiin käytössäsi oleviin rooleihin. Myös tiedotteiden kieli voidaan valita. Valitse Muut asetukset.

24 (42) Valitse käyttöliittymän kieli Kieli-alasvetovalikosta. Valitse tiedotteiden kieli Tiedotteen kieli -alasvetovalikosta. Tallenna kielivalinnat napsauttamalla VAHVISTA.

25 (42) 4 Puhelinluettelo 4.1 Yleistä Puhelinluettelo on jaettu kolmeen kansioon: Sisäinen yrityksen työntekijät. Ulkoinen ulkoiset kontaktit, joiden yhteystiedot ovat kaikkien yrityksen käyttäjien käytössä. Yrityksen pääkäyttäjä luo nämä yhteystiedot. Henkilökohtainen omat henkilökohtaiset kontaktit, joita muut käyttäjät eivät näe.

26 (42) Puhelinluetteloihin siirrytään seuraavasti: Valitse Puhelinluettelo-aihe siirtyäksesi puhelinluettelonäkymään, jossa näkyvät kaikki käyttäjät ja kontaktit. Näkymässä voit suorittaa hakuja kaikista puhelinluetteloista. Saadaksesi näkyviin tietyn puhelinluettelon käyttäjät tai kontaktit, valitse suoraan kyseinen puhelinluettelo. Esimerkki: valitse Sisäinen nähdäksesi kaikki yrityksen käyttäjät. Huom. Vaihdenumerot, ryhmänumerot ja automaattinumerot sisältyvät sisäiseen puhelinluetteloon. 4.2 Puhelinluettelohaku Voit hakea käyttäjää tai kontaktia puhelinluettelosta seuraavasti: Kirjoita hakuehdot hakukenttään ja käynnistä sitten haku napsauttamalla ETSI-painiketta.

27 (42) Puhelinluettelohaun ohjeet: Voit syöttää hakukenttään joko nimiä tai numeroita. Huom. Haku voidaan tehdä hakuehdolla, jonka edessä tai jäljessä on välilyönti. Kun hakuehdon edessä (jäljessä) on välilyönti, haku suoritetaan niistä käyttäjistä ja kontakteista, joiden sukunimi (etunimi) alkaa hakuehdolla. Etunimi (sukunimi) voi olla mikä tahansa. Esimerkki: hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden sukunimi alkaa a- kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen etunimi, kun taas hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa a-kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen sukunimi. Huom. Haku voidaan tehdä myös kahdella hakuehdolla, joiden välissä on välilyönti. Tällöin haku suoritetaan niistä käyttäjistä tai kontakteista, joiden etunimi alkaa ensimmäisellä hakuehdolla ja sukunimi toisella hakuehdolla. Esimerkki: hakuehdolla mar aal saadaan haettua kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa mar ja sukunimi aal tai joiden etunimi alkaa aal ja sukunimi mar. Huom. Numerohaku suoritetaan koko numerosarjan perusteella. Hakutulos näkyy puhelinluettelonäkymässä. 4.3 Yhteystiedot Napsauta haluamasi kontaktin nimeä nähdäksesi kontaktin tarkemmat tiedot yhteystietoikkunassa valitun kontaktin alla. Huom. Käyttäjien ja ulkoisten kontaktien yhteystietoja voi muuttaa ainoastaan puhelinluettelon tai yrityksen pääkäyttäjä. Puhelinluettelonäkymässä (sisäinen, ulkoinen ja henkilökohtainen puhelinluettelo) on käytettävissä seuraavat toiminnot: Soita kontaktille napsauttamalla tämän matkapuhelin- tai työnumeroa, jos sellainen on syötetty. Soita suoraan vastaajaan napsauttamalla valitun käyttäjän kohdalla Soita Vastaajaan. Lähetä tekstiviesti napsauttamalla TEKSTIVIESTI-painiketta. Ks. kohta 4.5. Huom. Voit järjestellä puhelinluettelon nimiä ja numeroita. Napsauta Läsnäolotieto, Etunimi, Sukunimi, Lyhytnumero, Matkapuhelimen numero tai Työnumero järjestääksesi tiedot aakkos- tai numerojärjestykseen tai läsnäolotietokuvakkeen mukaiseen järjestykseen. Sen sarakkeen nimi, jonka mukaan tiedot on järjestetty, näkyy punaisena.

28 (42) 4.4 Soittaminen puhelinluettelosta Jos haluat soittaa kontaktille suoraan puhelinluettelosta, toimi seuraavasti: Napsauta kontaktin matkapuhelin- tai työnumeroa. Matkapuhelimesi alkaa soida. Vastaa puheluun. Puhelu on nyt muodostettu. Huom. Voit soittaa sovelluksesta myös kirjoitamalla numeron tai lyhytnumeron Anna numero -kenttään ja napsauttamalla SOITA-painiketta. 4.5 Tekstiviestin lähettäminen puhelinluettelosta Tekstiviesti lähetetään kontaktille seuraavasti: Valitse kontaktit puhelinluettelonäkymästä. Napsauta TEKSTIVIESTI-painiketta avataksesi Lähetä tekstiviesti -näkymän. Valitut kontaktit näkyvät automaattisesti Lähetä tekstiviesti -näkymässä viestin vastaanottajina. Jos haluat lähettää saman viestin myös muille käyttäjille tai kontakteille, syötä hakusana hakukenttään (jos vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla on valittu), ja napsauta ETSI -painiketta.

29 (42) Hakuehtoja vastaavat käyttäjät ja kontaktit ilmestyvät ruutuun. Rastita ne käyttäjät ja kontaktit, jotka haluat lisätä, ja napsauta sitten LISÄÄ -painiketta. Ulkoinen puhelinnumero lisätään kirjoittamalla kukin numero tekstikenttään, kun lisää numero - vaihtoehto on valittuna ja napsauttamalla tämän jälkeen LISÄÄ -painiketta. Ks. ohje puhelimen sallitusta muodosta kohdasta 1.4. Huom. Jos haluat poistaa tekstiviestilistaan syötetyn käyttäjän tai kontaktin, napsauta X-painiketta kyseisen käyttäjän tai kontaktin oikealla puolella. Kirjoita viesti ja paina LÄHETÄ lähettääksesi viestit valittuihin numeroihin. Tekstiviestin pituus voi olla korkeintaan 160 merkkiä. Kun viesti on lähetetty, Lähetä tekstiviesti-näkymä sulkeutuu ja palaat puhelinluettelonäkymään. 4.6 Henkilökohtainen puhelinluettelo Yleistä Henkilökohtaisessa puhelinluettelossasi voit käyttää seuraavia toimintoja: Lisää uusi henkilökohtainen kontakti. Muuta henkilökohtaisen kontaktin yhteystietoja. Poista henkilökohtainen kontakti.

30 (42) Uusi henkilökohtainen kontakti Uusi henkilökohtainen kontakti luodaan seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta Uusi kontakti -painiketta luodaksesi uuden henkilökohtaisen kontaktin. Lisää uusi henkilökohtainen kontakti -näkymä avautuu tyhjänä.

31 (42) Kirjoita uuden henkilökohtaisen kontaktin tiedot ja napsauta VAHVISTA-painiketta tallentaaksesi uuden kontaktin tiedot. Huom. Sukunimi on pakollinen Henkilökohtaisen kontaktin yhteystietojen muuttaminen Henkilökohtaisten kontaktiesi yhteystietoja voit muuttaa ja päivittää seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta muuta-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Näytölle avautuu Muuta tietoja -näkymä, jossa näkyvät tämänhetkiset tiedot.

32 (42) Muuta haluamiesi kenttien tietoja. Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta Henkilökohtaisten kontaktien poistaminen Voit poistaa kontakteja omasta puhelinluettelostasi seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta Poista-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Vahvista henkilökohtaisen kontaktin poisto napsauttamalla OK-painiketta.

33 (42) 5 Omat ryhmät Voit luoda kontaktiryhmän käytettäväksi lähtevissä neuvottelupuheluissa ja tekstiviestien lähettämiseen. Ryhmä on henkilökohtainen, ja jokainen käyttäjä voi luoda omat ryhmänsä. Ryhmät voivat sisältää käyttäjiä, ulkoisia kontakteja ja henkilökohtaisia kontakteja. 5.1 Uusien ryhmien luominen Valitse Omat ryhmät. Napsauta LUO UUSI RYHMÄ -painiketta luodaksesi uuden ryhmän. Tyhjä Uusi ryhmä -näkymä avautuu. Huom. Vaikka et kirjoittaisi numeroita tai käyttäjiä, uusi ryhmä nimeltä Nimetön ryhmä on nyt perustettu.

34 (42) Sisäisten numeroiden lisääminen Valitse Lisää jäsen -alasvetovalikosta vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla. Napsauta ETSI-painiketta nähdäksesi valittavissa olevat vaihtoehdot. Rastita niiden käyttäjien/kontaktien valintaruudut, jotka haluat lisätä ryhmään. Napsauta LISÄÄ-painiketta lisätäksesi käyttäjät/kontaktit. Anna ryhmälle nimi Nimi-kenttään. Napsauta PÄIVITÄ NIMI -painiketta tallentaaksesi nimen ja ryhmän.

35 (42) Ulkoisten numeroiden lisääminen Valitse Lisää numero -alasvetovalikosta vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla. Syötä ulkoinen numero LISÄÄ -painikkeen alapuolella olevaan kenttään. Napsauta LISÄÄ -painiketta lisätäksesi ulkoisen numeron.

36 (42) 5.2 Ryhmien muokkaaminen Valitse Omat ryhmät. Näet käytössä olevat ryhmät. Valitse muokattava ryhmä napsauttamalla sen muuta-kuvaketta ( ) Omat ryhmät - päänäkymässä.

37 (42) Käyttäjien lisäämiseen löydät ohjeet luvuista ja Käyttäjä poistetaan napsauttamalla X- merkkiä käyttäjän/kontaktin oikealla puolella. Esiin avautuu vahvistusikkuna. Huom. Lisätyt ja poistetut jäsenet tallennetaan ryhmään heti automaattisesti. Ryhmän nimen voi muuttaa kirjoittamalla uuden nimen Nimi-kenttään. Muutos tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. 5.3 Ryhmäpuhelun soittaminen Valitse ryhmä Omat ryhmät -aiheen alta. Napsauta SOITA-painiketta. Matkapuhelimesi alkaa soida. Vastaa puheluun. Ryhmäpuhelu on nyt muodostettu.

Elisa Ring Elisa Ring Välitys

Elisa Ring Elisa Ring Välitys Elisa Ring Elisa Ring Välitys Elisa Oyj Elisa Ring 2 (58) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 3 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 3 3 Elisa Ring Välitys... 4 3.1 Asenna Elisa Ring

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja Elisa Ring 2.0 Vaihteenhoitaja Johdanto Ring käyttöliittymä Asiakaspalvelusarjat Vaihteenhoitajan toiminteet Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0 Loppukäyttäjä

Elisa Ring 2.0 Loppukäyttäjä Elisa Ring 2.0 Loppukäyttäjä Kirjautuminen palveluun Puheposti Ring käyttöliittymä Asiakaspalvelijan (agentin) ohje Sovelluspuhelimen käyttöohje (ohjelmistopuhelin) Multimobile käyttöohje Ring valikko

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet YA verkkopalvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita tai ominaisuuksia,

Lisätiedot

R-Phone 1.3.3 Käyttöohje

R-Phone 1.3.3 Käyttöohje R-Phone 1.3.3 Käyttöohje versio 08.04.2005 2 R-Phone käyttöohje 8.4.2005 TJK Tietolaite Oy Sisällys Esittely...5 Mikä on R-Phone?...5 Esivaatimukset...5 PC:n vähimmäisvaatimukset...5 Ohjelmistovaatimukset...5

Lisätiedot

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten SISÄLTÄÄ KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN JA TAKUUN Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

Elisa Ring. Pääkäyttäjän opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Pääkäyttäjän opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Pääkäyttäjän opas Elisa Ring Pääkäyttäjän opas 2 Sisällys 1. Pääkäyttäjän tehtävät ja työkalut... 3 Kirjaudu sisään Oma Elisa -palveluun... 3 Avaa pääkäyttäjän verkkosovellus... 3 2. Suunnittele

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Uudet ja muuttuneet toiminnot

Uudet ja muuttuneet toiminnot Gigaset S675 IP, S685 IP, C470 IP, C475 IP: Uudet ja muuttuneet toiminnot Tämä asiakirja täydentää Gigaset IP-puhelimien käyttöohjetta. Gigaset C470 IP, Gigaset C475 IP, Gigaset S675 IP ja Gigaset S685

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Sonera Viestintäpalvelu VIP. 1.1 Palveluratkaisu 8.5.2014

Palvelukuvaus. Sonera Viestintäpalvelu VIP. 1.1 Palveluratkaisu 8.5.2014 Palvelukuvaus 8.5.2014 Sonera Viestintäpalvelu VIP 1.1 Palveluratkaisu Sonera Viestintäpalvelu VIP on yrityksille tarkoitettu viestintäratkaisu, joka yhdistää viestinnän palvelut sekä asiakaspalvelu-,

Lisätiedot

IBM SmartCloud for Social Business. IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas

IBM SmartCloud for Social Business. IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas IBM SmartCloud for Social Business IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas IBM SmartCloud for Social Business IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas

Lisätiedot

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus Nebula dokumentti Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Yhteenveto... 4 2. Ympäristöt... 4 3. Tilityypit... 4 4. Hosted Exchange 2010... 5 4.1. Exchange-tilin käyttöönotto - Outlook 2010... 5 4.2. Exchange-tilin

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2014 1 (49) Käyttöohje 6.4.0 Toukokuu 2014 2 (49) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Laskujen asiatarkastus ja hyväksyminen... 5 2. Laskun maksamisen toiminnot... 5 3. Laskun kiertokulku... 6 4.

Lisätiedot

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas

Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Hallintaportaalin pääkäyttäjän opas Sonera Yrityssähköposti Sonera Työtila Sonera Toimistoviestintä 27.11.2012 Sisältö 1/39 Sonera Toimisto -palveluiden pääkäyttäjän opas 27.11.2012 1 Perusteet... 4 1.1

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Pääkäyttäjän opas Sonera Viestintäpalvelu VIP Pääkäyttäjän opas 27 joulukuu 2011 2 1. Pääkäyttäjän näkymä (Admin view)... 4 1.1 Asetusten tasot... 4 1.2 Asetusten periytyminen...

Lisätiedot

Hallintaportaalin 1.4 käyttöohje. ver 1.0

Hallintaportaalin 1.4 käyttöohje. ver 1.0 Hallintaportaalin 1.4 käyttöohje ver 1.0 5/2009 Sisällysluettelo 1 Sisäänkirjautuminen 2 Tiedotteet 3 Käyttäjä 3.1 Omat tiedot 3.1.1 Omat tiedot 3.1.2 Hallintaportaali Asetukset 3.1.3 Käyttöoppaat 3.1.4

Lisätiedot

Verkkosovelluksen käyttöopas

Verkkosovelluksen käyttöopas www.novell.com/documentation Verkkosovelluksen käyttöopas Filr 1.1 Heinäkuu 2014 Tekijänoikeustiedot Novell, Inc. ei takaa, että tämän oppaan tiedot ja ohjeet ovat virheettömiä, ja torjuu nimenomaiset

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2012 1 (57) Käyttöohje 6.1.2 SP1 Copyright Aditro 2012 Toukokuu 2012 2 (57) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Sovellusversion päivitys... 7 1.2. Internet Explorer

Lisätiedot

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja 0 LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja Sisällysluettelo. OHJELMAN ASENNUS.... YLEISNÄKYMÄ... 4. Yleistä... 4. Agentti... 4. Agenttiryhmä... 5.4 Kampanja... 6.5 Aktiivisuuslogi... 6.6 Soitot... 7.7 Soittopyynnöt...

Lisätiedot

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman Sisällysluettelo 1. Käyttäjän opas...3 1.1 Sivuston katselu...3 1.2 Sivustolle siirtyminen...3 1.3 Navigointi...3 1.4 Keskusteluihin osallistuminen...4 1.5 Gallupeihin vastaaminen...5 1.6 Ajankohtaista

Lisätiedot

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen.................... 4 Puhelimen kokoaminen, SIM-kortti, akku, soittaminen. Tutustuminen puhelimeen......... 9 Puhelimen yleiskuvaus, valikoiden käyttäminen, kirjainten syöttäminen,

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Lokakuu 2012 1 (61) Käyttöohje 6.2.0 Copyright Aditro 2012 Lokakuu 2012 2 (61) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Tuetut käyttöjärjestelmät ja selaimet... 5 1.2. Sovellusversion

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 23/01/15 VERSION 5.0 VERSIO HISTORIA Versio päivämäärä Kuka Muutoksien kuvaus Approved By 5.0 23/01/15 KH Käännetty ENG -> FIN V5.0 23/01/15 UD0011PAGE 2 SISÄLTÖ Versio historia...

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved. Laaja käyttöopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NHL-8 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on

Lisätiedot