Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas (42) <> 1.1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1"

Transkriptio

1 (42) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID , VAT No. FI

2 (42) Sisällysluettelo 1 Johdanto Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihteen käyttäjä Puhelinnumeron muoto Typografiset käytännöt Aloitus Järjestelmävaatimukset Sisäänkirjautuminen Käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Sovelluksessa navigoiminen Uloskirjautuminen Käyttöasetukset Tavoitettavuuden hallinta Läsnäoloprofiilit Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen Työajat Kirjautuminen ryhmänumeroon Tavoitettavuuspalvelu Tavoitettavuuspalvelun asetukset Henkilökohtaiset soittoketjut Puheluiden suodatus Yleistä Sallittujen numeroiden lista Estettyjen numeroiden lista Soitonsiirto estetyille puheluille Numeroiden lisääminen Numeroiden poistaminen Tietojen muuttaminen Muut asetukset Puhelinluettelo Yleistä Puhelinluettelohaku Yhteystiedot Soittaminen puhelinluettelosta Tekstiviestin lähettäminen puhelinluettelosta Henkilökohtainen puhelinluettelo Yleistä Uusi henkilökohtainen kontakti Henkilökohtaisen kontaktin yhteystietojen muuttaminen Henkilökohtaisten kontaktien poistaminen Omat ryhmät Uusien ryhmien luominen Sisäisten numeroiden lisääminen Ulkoisten numeroiden lisääminen Ryhmien muokkaaminen Ryhmäpuhelun soittaminen Ryhmätekstiviestin lähettäminen Ryhmien poistaminen Vastuuvapautuslauseke Tämän asiakirjan, sen otteiden tai sen sisältämän tiedon kopiointi tai levitys ilman TeliaSonera Finland Oyj:n lupaa on kielletty. Kaikki asiakirjassa kuvatut ja mainitut tekniset ja muut tiedot ja tuotetiedot perustuvat asiakirjan julkaisupäivän tilanteeseen. TeliaSonera Oyj varaa oikeuden tehdä teknisistä muutoksista ja parannuksista johtuvia muutoksia ja parannuksia tuotteisiin ja niitä koskevaan dokumentaation ilman ennakkoilmoitusta.

3 (42) 1 Johdanto 1.1 Yleiskatsaus palveluun Sonera Mobiilivaihde tarjoaa yritykselle mahdollisuuden siirtyä paikallisesta puhelunvälitysympäristöstä virtuaaliseen ympäristöön langattomine yhteyksineen ilman, että menetetään tärkeitä välitystoimintoja. Mobiilivaihteen käyttäjä voi näin käyttää matkapuhelimessaan samoja toimintoja kuin yrityksen puhelinvaihteeseen liitetyllä kiinteällä yhteydellä. 1.2 Mobiilivaihteen käyttäjä Mobiilivaihteen käyttäjä voi käyttää verkkosovellusta ilmoittaakseen kollegoilleen läsnäolotietonsa ja ohjatakseen puhelut vastaajaan, puhelunvälittäjälle tai toiseen numeroon. Tämä asiakirja sisältää ohjeet Mobiilivaihteen käyttäjille, jotka käyttävät web-sovellusta tietokoneella. 1.3 Puhelinnumeron muoto Puhelinnumerot tulee kirjoittaa palveluun alla määritellyssä muodossa: kansainvälinen: [plus-merkki (+) ulkomaansuunta] [maatunnus] [suuntanumero] [puhelinnumero], esim sisäiset lyhytnumerot Huom. Puhelinnumerot ovat eripituisia eri maissa, joten tämän oppaan kuvat ovat vain esimerkkejä. Huom. Soittaminen suoraan numeroa napsauttamalla -toiminto tunnistaa myös kotimaannumerot verkkokäyttöliittymässä. 1.4 Typografiset käytännöt Tässä asiakirjassa noudatetaan typografisia käytäntöjä, joiden tarkoitus on helpottaa ohjeen luettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Näitä typografisia käytäntöjä ovat: Käyttöliittymän objektit graafisen käyttöliittymän valikkojen, kenttien ja painikkeiden nimet kirjoitetaan lihavoituna, kuten esimerkiksi seuraavassa esimerkissä: Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA -painiketta.

4 (42) 2 Aloitus 2.1 Järjestelmävaatimukset Sonera Mobiilivaihde -palvelun käyttö edellyttää ohjelmistoversioita Internet Explorer 6.0 (Java 1.5) tai FireFox 1.0 tai uudempia versioita näistä selaimista. 2.2 Sisäänkirjautuminen Käynnistä Mobiilivaihde web-osoitteessa Omat t. Kirjaudu tunnuksillasi ja valitse laatikosta Yrityspalvelut linkki Mobiilivaihde. Näet käytössäsi olevat roolit. Jos roolin teksti näkyy harmaana, se ei ole sinun käytettävissäsi. Huom! Jos sinulle on määritelty vain Käyttäjän rooli, Valitse rooli -ikkuna ei avaudu, vaan siirryt suoraan päänäkymään. Valittuasi Käyttäjän roolin sovellus siirtyy päänäkymään. Ruudulla näkyy alla olevan kuvan mukainen Käyttäjän yleisasetukset -näkymä.

5 (42) 2.3 Käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Puhelinluettelonäkymä avataan valitsemalla navigointikehyksestä Puhelinluettelo Hakukenttä tähän syötetään hakuehdot, jotka voivat olla nimiä tai numeroita. 2. Päänäkymä työskentelyalue, jossa näkyy valitun aiheen sisältö, esim. puhelinluettelot tai ryhmänumeroiden tiedot. 3. ETSI-painike tätä napsauttamalla käynnistät hakutoiminnon. 4. Sarakkeen nimi tietojen järjestämiseen käytettävän sarakkeen nimi on punainen. 5. Anna numero -kenttä tähän syötetään numero tai lyhytnumero soitettaessa ulos.

6 (42) 6. Muuta-painike tästä saat auki Omat tiedot -näkymän, jossa voit muuttaa käyttöasetuksiasi. Huom. Omat tiedot -aiheesta pääset samaan näkymään. 7. SOITA-painike tätä napsauttamalla soitat kentässä näkyvään numeroon. 8. Käyttäjän nimi, käyttäjän rooli ja yrityksen nimi, eli nimesi, rooli, jolla kirjauduit sisään, sekä yrityksesi nimi. 9. SULJE -painike tästä käyttäjä kirjautuu ulos sovelluksesta. 10. OHJE-painike avaa palveluun integroidun ohjeistuksen. 11. Aiheet valittavissa olevat vaihtoehdot. Valitse haluamasi aihe saadaksesi siihen liittyvät tiedot päänäkymään. Huom. Valittavissa olevat aiheet riippuvat asennetuista ominaisuuksista. 12. TEKSTIVIESTI-painike avaa tekstiviestinäkymän. 13. Valintaruutu rastita haluamasi käyttäjät tai kontaktit. 14. Valitse kaikki käyttäjät -ruutu valitse ruutu, kun haluat valita kaikki yrityksen käyttäjät ja ulkoiset kontaktit. 15. Läsnäolotieto-kuvake ilmoittaa kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Seuraavat kuvakkeet ovat näkyvissä: Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Myös vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet näkyvät tässä sarakkeessa: Avoin vaihdenumero Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä

7 (42) 16. Yhteystietoikkunasta saat näkyviin valittujen käyttäjien tai kontaktien tarkemmat tiedot. Tiedot saa näkyviin napsauttamalla etu- tai sukunimeä. Tiedot saa piiloon napsauttamalla uudelleen etu- tai sukunimeä nimikentistä. 17. Napsauttamalla numeroa voit soittaa suoraan käyttäjälle tai kontaktille. 18. Soita vastaajaan -kuvaketta napsauttamalla voit soittaa suoraan käyttäjän vastaajaan. 2.4 Sovelluksessa navigoiminen Napsauta haluamaasi aihetta navigointinäkymässä saadaksesi näkyviin aiheen sisällön. Käytä sovelluksessa näkyviä painikkeita ja aktivoituja linkkejä. 2.5 Uloskirjautuminen Sovellus suljetaan napsauttamalla KIRJAUDU ULOS -painiketta päänäkymän oikeassa yläkulmassa. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Valitse OK kirjautuaksesi ulos ja sulkeaksesi sovelluksen. Sovelluksen sulkeuduttua avautuu sisäänkirjautumisikkuna, ja toinen käyttäjä voi nyt kirjautua sisään. Huom. Sovellus kirjaa käyttäjän automaattisesti ulos palvelusta 30 minuutin kuluttua, jos sovellusta ei käytetä.

8 (42) 3 Käyttöasetukset 3.1 Tavoitettavuuden hallinta Tässä palvelussa soitonsiirtoasetukset on integroitu osaksi läsnäoloprofiilia. Saapuvaan puheluun pätevät useat eri ehdot, puhelujen suodatukset ja soitonsiirrot noudattavat seuraavaa tärkeysjärjestystä: 1. Sallitut puhelut 2. Estetyt puhelut 3. Läsnäolotiedot/Profiilit Läsnäoloprofiilit Voit muuttaa nykyistä profiiliasi ja määritellä aikatauluja tuleville tapahtumille sovelluksen päänäkymässä. Valitse Asetukset ja näet yleisasetuksesi.

9 (42) Profiilin asettaminen: Muuta läsnäoloprofiilia valitsemalla haluamasi läsnäolovaihtoehto Käytä pohjaa -alasvetovalikosta ja paina ASETA. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika valitsemalla Loppuualasvetovalikosta kohta määrä. Määrittele soitonsiirtoasetukset. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut (SSL1, SSL2 ja SSL3) Puhelinnumero, puhelut siirretään annettuun puhelinnumeroon. Takaisinsoitto on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla voit tarjota soittajille mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoosi. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

10 (42) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Napsauta ASETA -painiketta aktivoidaksesi läsnäoloprofiilin itsellesi välittömästi. Huom! Voit asettaa profiilin myös lähettämällä ennakkoon määritellyn koodin tekstiviestitse, esim. KOKOUS lähtiessäsi kokoukseen. Kullekin läsnäolotyypille on määriteltynä oletusarvo. Voit määritellä profiilille myös keston ja saat aktivoitua kyseisen profiilin lähettämällä ennakkoon määritellyn koodin ja siihen liittyvät aikaparametrit tekstiviestitse, esim. KOKOUS 14:00 lähtiessäsi kokoukseen, joka päättyy klo 14:00. Tekstiviestit lähetetään numeroon Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Olet vaihtanut käyttöösi profiilin Kokous. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Profiilinmuutos ei onnistunut, ole hyvä ja yritä uudelleen. Kaikki käytettävissä olevat tekstiviestitoiminnot on esitetty Liitteessä 1.

11 (42) Määritä profiilille kesto: Määritä uusi profiilitapahtuman kesto valitsemalla läsnäolovaihtoehto Käytä pohjaa - alasvetovalikosta ja paina AJASTA. Syötä tapahtumalle alkuaika. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuu-alasvetovalikosta kohta määrä. Määrittele profiilin soitonsiirtoasetukset. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut, ks. kohta 3.4. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon.

12 (42) Takaisinsoitto on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla voit tarjota sinulle soittaville mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoosi. Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Jos tapahtuma on luonteeltaan toistuva, voit käyttää määrittelyssä seuraavia vaihtoehtoja: o Ei toistoa, kertaluonteinen tapahtuma. o Maanantai perjantai, tapahtuma voimassa joka arkipäivä samaan aikaan, esim. lounas. o Päivittäin, tapahtuma voimassa joka päivä samaan aikaan. o Viikoittain, tapahtuma voimassa joka viikko samana viikonpäivänä. Napsauta AJASTA-painiketta tallentaaksesi läsnäoloprofiilille määrittelemäsi keston. Profiili aktivoituu syötettynä alkuaikana Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen Valitse Läsnäolovaihtoehdot-aihe päästäksesi tilatietojen yleisnäkymään.

13 (42) Huom. Muokattuasi läsnäolotyyppiä sen oikealle puolelle ilmestyy keltainen nuoli. Keltaista nuolta napsauttamalla muutetut asetukset voi palauttaa yrityksen oletusasetuksiksi. Valitse jokin läsnäolotyyppi muokataksesi sen asetuksia:

14 (42) Määritä kesto tai aseta tietty aika, jolloin läsnäolotyyppi on voimassa. Määrittele läsnäolotyypin soitonsiirtoasetukset: o soitonsiirto kaikille puheluille o soitonsiirto ollessasi varattu o soitonsiirto, kun et vastaa o soitonsiirto, kun et ole tavoitettavissa. Soitonsiirtovaihtoehdot ovat: o Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. o Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. o Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. o Henkilökohtaiset soittoketjut, ks. kohta 3.4. o Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. o Tavoitettavuuspalvelu on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu.. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

15 (42) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja (etupäässä välittäjälle, mutta viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka aktivoivat yhteystietoikkunan). Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista.. Tallenna päivitetty läsnäolovaihtoehto napsauttamalla VAHVISTA -painiketta. Päivitys tulee voimaan heti Työajat Työaikoja käytetään automaattiseen kahden läsnäoloprofiilin välillä vuorottelemiseen: työ ja koti. Profiilit määräytyvät käyttöliittymään asetettujen aikojen perusteella. Syötetty aikaväli tarkoittaa työaikaa ja kaikki muu aika on vapaa-aikaa. Valitse Työajat -aihe nähdäksesi määritetyt palveluajat. Valitse työajat koko työviikolle. Jos työaikasi eivät ole samat koko viikon ajan, syötä päiväkohtaiset ajat ja valitse ASETA. Kukin päivä näytetään tällöin erikseen.

16 (42) 3.2 Kirjautuminen ryhmänumeroon Jos sinut on määritelty ryhmänumeron jäseneksi, voit kirjautua ryhmään sisään ja ulos seuraavin tavoin: voit kirjautua sisään verkkokäyttöliittymässä voit soittaa ryhmänumeroon voit lähettää (järjestelmän pääkäyttäjän määrittelemän) avainsanan tekstiviestillä. Sovelluksen aloitusnäkymässä voit kirjautua sisään niihin ryhmänumeroihin, joihin sinut on lisätty, ja kirjautua niistä ulos.

17 (42) Kirjaudu sisään napsauttamalla haluamasi ryhmänumeron KIRJAUDU SISÄÄN -painiketta, joka on näkyvissä silloin, kun et ole kirjautuneena ryhmään. Kirjaudu ulos napsauttamalla haluamasi ryhmänumeron KIRJAUDU ULOS -painiketta, joka on näkyvissä silloin, kun olet kirjautunut sisään ryhmään. Kun olet kirjautuneena sisään, osallistut kyseisen ryhmän työtehtäviin. Yrityksen pääkäyttäjä on määritellyt valmiiksi eräitä ryhmänumeroon kirjautumiseen liittyviä asetuksia. Niitä ovat seuraavat sisään- ja uloskirjautumistoimintojen asetukset: automaattinen uloskirjaus, kun numero ei vastaa automaattisesta uloskirjauksesta ilmoittava tekstiviesti automaattinen sisäänkirjaus sallittu -toiminto automaattinen sisäänkirjausaika (minuuttia) automaattisesta sisäänkirjauksesta ilmoittava tekstiviesti

18 (42) Jos Automaattinen uloskirjaus jos ei vastausta -vaihtoehto on valittu ryhmänumerollesi, etkä vastaa ryhmään tuleviin puheluihin, sinut kirjataan automaattisesti ulos. Jos vaihtoehto on valittu, voit (valinnoista riippuen): saada uloskirjauksesta ilmoittavan tekstiviestin tulla automaattisesti kirjatuksi uudelleen sisään määrätyn ajan kuluttua uloskirjauksesta saada sisäänkirjauksesta ilmoittavan tekstiviestin Huom. Yrityksen pääkäyttäjä määrittää ryhmien jäsenet sekä sen, onko automaattinen ulos- ja sisäänkirjaustoiminto käytössä kyseisessä ryhmänumerossa. 3.3 Tavoitettavuuspalvelu Tavoitettavuuspalvelu -toiminto mahdollistaa puhelimeesi soittavien henkilöiden: pitoon asettamisen henkilökohtaiseen jonoosi eli alaliittymän jonotus (sekä sisäiset että ulkoiset puhelut) asettamisen takaisinsoittojonoon, jolloin soitat soittajalle automaattisesti takaisin, kun olet jälleen käytettävissä (vain sisäiset puhelut) Henkilökohtainen jono mahdollistaa sen, että soittajan voi asettaa pitoon, jolloin soitat hänelle automaattisesti takaisin, kun olet päättänyt edellisen puhelusi. Takaisinsoittojono antaa soittajalle mahdollisuuden valita haluaako hän, että soitat hänelle takaisin, kun olet jälleen tavoitettavissa. Käyttäjänä voit tehdä takaisinsoittoasetukset ja aktivoida toiminnon valitsemalla Takaisinsoittovaihtoehdon kohdasta Sisäiset puhelut. Huom. Tavoitettavuuspalvelu on aktiivinen, kun se on valittu läsnäolotiedon kohdasta Soitonsiirto, jos numero on varattu. Huom. Jonoihin sovelletaan seuraavia rajoituksia: Henkilökohtaisessa jonossa voi olla ainoastaan yksi aktiivinen puhelu kerrallaan. Takaisinsoittojonossa voi olla enintään viisi yhtäaikaista puhelua jonossa yhtä aikaa.

19 (42) Tavoitettavuuspalvelun asetukset Valitse Tavoitettavuuspalvelu-aihe nähdäksesi voimassa olevat asetuksesi. Määrittele henkilökohtaiset asetuksesi Tavoitettavuuspalvelu-näkymässä. Päätä, tarjotaanko sisäisille soittajille takaisinsoittojonoon vai henkilökohtaiseen jonoon (alaliittymän jonotus) siirtämistä. Päätä, tarjotaanko ulkoisille soittajille henkilökohtaiseen jonoon siirtämistä. Päätä, minne jonojen enimmäismäärän ylittävät puhelut siirretään: Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut Puhelinnumero, puhelut siirretään annettuun puhelinnumeroon.

20 (42) 3.4 Henkilökohtaiset soittoketjut Kukin käyttäjä voi luoda enintään kolme henkilökohtaista soittoketjua. Niitä käytetään soitonsiirtovaihtoehtoina. Valitse Henkilökohtaiset soittoketjut nähdäksesi aktiiviset henkilökohtaiset soittoketjusi. Syötä uusia numeroita tai muuta listoissasi olevia numeroita. Valitse soittotapa Hälytystapa-alasvetovalikosta. Vaihtoehdot ovat sarja ja rinnakkain. Sarja tarkoittaa, että numeroihin soitetaan yksi kerrallaan siten, että puhelu siirtyy hälyttämään seuraavassa numerossa tietyn ennalta määrätyn ajan kuluttua. Rinnakkain tarkoittaa, että puhelu soi kaikkien listan käyttäjien/kontaktien puhelimissa yhtä aikaa. Huomaa, että soittajat saavat aina välittömästi ilmoituksen siitä, että rinnakkain-vaihtoehto on valittu.

21 (42) Valitse Soitonsiirto, jos ei vastausta -alasvetovalikosta mihin puhelu siirretään, jos yksikään ketjun jäsenistä ei vastaa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat vastaaja, vaihdenumero (ensisijainen vaihdenumero) ja tiedote (soittajalle soitetaan ennalta määritelty viesti, minkä jälkeen puhelu katkaistaan). Valitse, näytetäänkö soittoketjuihisi sisältyville käyttäjille ja kontakteille sinun numerosi vai soittajan numero. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA -painiketta. 3.5 Puheluiden suodatus Yleistä Puheluiden suodatus on toiminto, jolla voidaan tarkistaa, onko tulevan puhelun numero sallittujen tai estettyjen puheluiden listalla. Puheluiden suodatus -näkymä avataan seuraavasti: Valitse Puheluiden suodatus -aihe. Näet ruudulla aktiivisina olevat sallittujen ja estettyjen numeroiden listat sekä estetyille puheluille määritellyn soitonsiirron. Huom. Soittajat voivat kiertää rajoituslistat soittamalla vaihteen kautta. Huom. Vaikka soittajalla olisi käytössään soittajan numeron näytön esto, numero kuitenkin tunnistetaan. Huom. Jos verkko ei tunnista soittajan numeroa, kuten esimerkiksi ulkomaanpuheluiden kohdalla voi käydä, puhelua ei voida estää.

22 (42) Sallittujen numeroiden lista Sallittujen numeroiden lista on luettelo puhelinnumeroista, joista tulevat puhelut ohjautuvat käyttäjälle läsnäoloasetuksista riippumatta. Välittömät soitonsiirrot ovat voimassa myös näille puheluille Estettyjen numeroiden lista Estettyjen numeroiden lista on lista puhelinnumeroista, joista tulevia puheluja ei koskaan ohjata käyttäjän numeroon, vaikka käyttäjä olisi paikalla ja vaikkei soitonsiirtoa olisi asetettu Soitonsiirto estetyille puheluille Estetyille puheluille on valittavissa seuraavat soitonsiirrot: Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Puhelut ohjataan puhelimeesi aivan kuin se ohjattaisiin, jos se ei olisi estettyjen numeroiden listalla. Huom. Valittu soitonsiirto vahvistetaan napsauttamalla PÄIVITÄ -painiketta Numeroiden lisääminen Näin voit lisätä puhelinnumeron sallittujen tai estettyjen numeroiden listalle: Aseta kursori LISÄÄ -painikkeen vieressä olevaan tekstikenttään. Syötä puhelinnumero kansainvälisessä muodossa. Huom. Jos et syötä numeroa kokonaisuudessaan, määrittely koskee useita numeroita. Esimerkiksi jos syötät listaan numeron +3589, kaikki suomalaiset numerot, joiden suuntanumero on 09, lisätään listaan. Tallenna lisätty numero napsauttamalla LISÄÄ -painiketta. Huom. Jos sama numero (tai numeron alkuosa) on sekä sallittujen että estettyjen numeroiden listalla, puhelu ohjautuu sallittujen numeroiden listan mukaan Numeroiden poistaminen Näin voit poistaa puhelinnumeron sallittujen tai estettyjen puheluiden listalta: Numero poistetaan napsauttamalla X-kuvaketta numeron oikealla puolella. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Napsauta OK -painiketta vahvistaaksesi numeron poistamisen. Numero poistuu listalta välittömästi.

23 (42) 3.6 Tietojen muuttaminen Käyttäjänä voit muuttaa alla kuvatulla tavalla kaikkia omia tietojasi paitsi rekisteröityä puhelinnumeroa (jota käytetään käyttäjätunnuksena sisäänkirjautumisessa), alanumeroa ja puhelinnumeroa. Puhelinnumerot toimittaa operaattori. Valitse Muuta omia tietoja -aihe. Näet tämänhetkiset käyttäjätietosi. Syötä kaikki tarvittavat muutokset. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan Omat tiedot -näkymässä napsauttamalla VAHVISTA - painiketta. 3.7 Muut asetukset Voit valita kielet, joita käytät sovelluksessa. Kieliasetus muuttuu kaikkiin käytössäsi oleviin rooleihin. Myös tiedotteiden kieli voidaan valita. Valitse Muut asetukset.

24 (42) Valitse käyttöliittymän kieli Kieli-alasvetovalikosta. Valitse tiedotteiden kieli Tiedotteen kieli -alasvetovalikosta. Tallenna kielivalinnat napsauttamalla VAHVISTA.

25 (42) 4 Puhelinluettelo 4.1 Yleistä Puhelinluettelo on jaettu kolmeen kansioon: Sisäinen yrityksen työntekijät. Ulkoinen ulkoiset kontaktit, joiden yhteystiedot ovat kaikkien yrityksen käyttäjien käytössä. Yrityksen pääkäyttäjä luo nämä yhteystiedot. Henkilökohtainen omat henkilökohtaiset kontaktit, joita muut käyttäjät eivät näe.

26 (42) Puhelinluetteloihin siirrytään seuraavasti: Valitse Puhelinluettelo-aihe siirtyäksesi puhelinluettelonäkymään, jossa näkyvät kaikki käyttäjät ja kontaktit. Näkymässä voit suorittaa hakuja kaikista puhelinluetteloista. Saadaksesi näkyviin tietyn puhelinluettelon käyttäjät tai kontaktit, valitse suoraan kyseinen puhelinluettelo. Esimerkki: valitse Sisäinen nähdäksesi kaikki yrityksen käyttäjät. Huom. Vaihdenumerot, ryhmänumerot ja automaattinumerot sisältyvät sisäiseen puhelinluetteloon. 4.2 Puhelinluettelohaku Voit hakea käyttäjää tai kontaktia puhelinluettelosta seuraavasti: Kirjoita hakuehdot hakukenttään ja käynnistä sitten haku napsauttamalla ETSI-painiketta.

27 (42) Puhelinluettelohaun ohjeet: Voit syöttää hakukenttään joko nimiä tai numeroita. Huom. Haku voidaan tehdä hakuehdolla, jonka edessä tai jäljessä on välilyönti. Kun hakuehdon edessä (jäljessä) on välilyönti, haku suoritetaan niistä käyttäjistä ja kontakteista, joiden sukunimi (etunimi) alkaa hakuehdolla. Etunimi (sukunimi) voi olla mikä tahansa. Esimerkki: hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden sukunimi alkaa a- kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen etunimi, kun taas hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa a-kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen sukunimi. Huom. Haku voidaan tehdä myös kahdella hakuehdolla, joiden välissä on välilyönti. Tällöin haku suoritetaan niistä käyttäjistä tai kontakteista, joiden etunimi alkaa ensimmäisellä hakuehdolla ja sukunimi toisella hakuehdolla. Esimerkki: hakuehdolla mar aal saadaan haettua kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa mar ja sukunimi aal tai joiden etunimi alkaa aal ja sukunimi mar. Huom. Numerohaku suoritetaan koko numerosarjan perusteella. Hakutulos näkyy puhelinluettelonäkymässä. 4.3 Yhteystiedot Napsauta haluamasi kontaktin nimeä nähdäksesi kontaktin tarkemmat tiedot yhteystietoikkunassa valitun kontaktin alla. Huom. Käyttäjien ja ulkoisten kontaktien yhteystietoja voi muuttaa ainoastaan puhelinluettelon tai yrityksen pääkäyttäjä. Puhelinluettelonäkymässä (sisäinen, ulkoinen ja henkilökohtainen puhelinluettelo) on käytettävissä seuraavat toiminnot: Soita kontaktille napsauttamalla tämän matkapuhelin- tai työnumeroa, jos sellainen on syötetty. Soita suoraan vastaajaan napsauttamalla valitun käyttäjän kohdalla Soita Vastaajaan. Lähetä tekstiviesti napsauttamalla TEKSTIVIESTI-painiketta. Ks. kohta 4.5. Huom. Voit järjestellä puhelinluettelon nimiä ja numeroita. Napsauta Läsnäolotieto, Etunimi, Sukunimi, Lyhytnumero, Matkapuhelimen numero tai Työnumero järjestääksesi tiedot aakkos- tai numerojärjestykseen tai läsnäolotietokuvakkeen mukaiseen järjestykseen. Sen sarakkeen nimi, jonka mukaan tiedot on järjestetty, näkyy punaisena.

28 (42) 4.4 Soittaminen puhelinluettelosta Jos haluat soittaa kontaktille suoraan puhelinluettelosta, toimi seuraavasti: Napsauta kontaktin matkapuhelin- tai työnumeroa. Matkapuhelimesi alkaa soida. Vastaa puheluun. Puhelu on nyt muodostettu. Huom. Voit soittaa sovelluksesta myös kirjoitamalla numeron tai lyhytnumeron Anna numero -kenttään ja napsauttamalla SOITA-painiketta. 4.5 Tekstiviestin lähettäminen puhelinluettelosta Tekstiviesti lähetetään kontaktille seuraavasti: Valitse kontaktit puhelinluettelonäkymästä. Napsauta TEKSTIVIESTI-painiketta avataksesi Lähetä tekstiviesti -näkymän. Valitut kontaktit näkyvät automaattisesti Lähetä tekstiviesti -näkymässä viestin vastaanottajina. Jos haluat lähettää saman viestin myös muille käyttäjille tai kontakteille, syötä hakusana hakukenttään (jos vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla on valittu), ja napsauta ETSI -painiketta.

29 (42) Hakuehtoja vastaavat käyttäjät ja kontaktit ilmestyvät ruutuun. Rastita ne käyttäjät ja kontaktit, jotka haluat lisätä, ja napsauta sitten LISÄÄ -painiketta. Ulkoinen puhelinnumero lisätään kirjoittamalla kukin numero tekstikenttään, kun lisää numero - vaihtoehto on valittuna ja napsauttamalla tämän jälkeen LISÄÄ -painiketta. Ks. ohje puhelimen sallitusta muodosta kohdasta 1.4. Huom. Jos haluat poistaa tekstiviestilistaan syötetyn käyttäjän tai kontaktin, napsauta X-painiketta kyseisen käyttäjän tai kontaktin oikealla puolella. Kirjoita viesti ja paina LÄHETÄ lähettääksesi viestit valittuihin numeroihin. Tekstiviestin pituus voi olla korkeintaan 160 merkkiä. Kun viesti on lähetetty, Lähetä tekstiviesti-näkymä sulkeutuu ja palaat puhelinluettelonäkymään. 4.6 Henkilökohtainen puhelinluettelo Yleistä Henkilökohtaisessa puhelinluettelossasi voit käyttää seuraavia toimintoja: Lisää uusi henkilökohtainen kontakti. Muuta henkilökohtaisen kontaktin yhteystietoja. Poista henkilökohtainen kontakti.

30 (42) Uusi henkilökohtainen kontakti Uusi henkilökohtainen kontakti luodaan seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta Uusi kontakti -painiketta luodaksesi uuden henkilökohtaisen kontaktin. Lisää uusi henkilökohtainen kontakti -näkymä avautuu tyhjänä.

31 (42) Kirjoita uuden henkilökohtaisen kontaktin tiedot ja napsauta VAHVISTA-painiketta tallentaaksesi uuden kontaktin tiedot. Huom. Sukunimi on pakollinen Henkilökohtaisen kontaktin yhteystietojen muuttaminen Henkilökohtaisten kontaktiesi yhteystietoja voit muuttaa ja päivittää seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta muuta-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Näytölle avautuu Muuta tietoja -näkymä, jossa näkyvät tämänhetkiset tiedot.

32 (42) Muuta haluamiesi kenttien tietoja. Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta Henkilökohtaisten kontaktien poistaminen Voit poistaa kontakteja omasta puhelinluettelostasi seuraavasti: Valitse Henkilökohtainen nähdäksesi tämänhetkiset henkilökohtaiset kontaktisi. Napsauta Poista-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Vahvista henkilökohtaisen kontaktin poisto napsauttamalla OK-painiketta.

33 (42) 5 Omat ryhmät Voit luoda kontaktiryhmän käytettäväksi lähtevissä neuvottelupuheluissa ja tekstiviestien lähettämiseen. Ryhmä on henkilökohtainen, ja jokainen käyttäjä voi luoda omat ryhmänsä. Ryhmät voivat sisältää käyttäjiä, ulkoisia kontakteja ja henkilökohtaisia kontakteja. 5.1 Uusien ryhmien luominen Valitse Omat ryhmät. Napsauta LUO UUSI RYHMÄ -painiketta luodaksesi uuden ryhmän. Tyhjä Uusi ryhmä -näkymä avautuu. Huom. Vaikka et kirjoittaisi numeroita tai käyttäjiä, uusi ryhmä nimeltä Nimetön ryhmä on nyt perustettu.

34 (42) Sisäisten numeroiden lisääminen Valitse Lisää jäsen -alasvetovalikosta vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla. Napsauta ETSI-painiketta nähdäksesi valittavissa olevat vaihtoehdot. Rastita niiden käyttäjien/kontaktien valintaruudut, jotka haluat lisätä ryhmään. Napsauta LISÄÄ-painiketta lisätäksesi käyttäjät/kontaktit. Anna ryhmälle nimi Nimi-kenttään. Napsauta PÄIVITÄ NIMI -painiketta tallentaaksesi nimen ja ryhmän.

35 (42) Ulkoisten numeroiden lisääminen Valitse Lisää numero -alasvetovalikosta vaihtoehto Etsi nimellä tai numerolla. Syötä ulkoinen numero LISÄÄ -painikkeen alapuolella olevaan kenttään. Napsauta LISÄÄ -painiketta lisätäksesi ulkoisen numeron.

36 (42) 5.2 Ryhmien muokkaaminen Valitse Omat ryhmät. Näet käytössä olevat ryhmät. Valitse muokattava ryhmä napsauttamalla sen muuta-kuvaketta ( ) Omat ryhmät - päänäkymässä.

37 (42) Käyttäjien lisäämiseen löydät ohjeet luvuista ja Käyttäjä poistetaan napsauttamalla X- merkkiä käyttäjän/kontaktin oikealla puolella. Esiin avautuu vahvistusikkuna. Huom. Lisätyt ja poistetut jäsenet tallennetaan ryhmään heti automaattisesti. Ryhmän nimen voi muuttaa kirjoittamalla uuden nimen Nimi-kenttään. Muutos tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. 5.3 Ryhmäpuhelun soittaminen Valitse ryhmä Omat ryhmät -aiheen alta. Napsauta SOITA-painiketta. Matkapuhelimesi alkaa soida. Vastaa puheluun. Ryhmäpuhelu on nyt muodostettu.

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2 23.6.2014 1 (30) Sonera Mobiilivaihde Vaihteenhoitajan opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No.

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1 7.3.2012 1 (48) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0 14.4.2011 1 (56) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0 23.8.2011 1 (52) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä SONERA VIESTINTÄPALVELU VIP Pikaohje palvelun käyttöönottoon 1 Yleistä VIP on moderni puhelinvaihderatkaisu, joka toteutetaan palveluna internet-/ datanetyhteyttä pitkin asiakkaan ei siis tarvitse itse

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Käyttöopas ABAX RFID READER. The difference is ABAX

Käyttöopas ABAX RFID READER.  The difference is ABAX www.abax.fi Käyttöopas ABAX RFID READER The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX RFiD-LUKIJA ABAX RFiD-lukijan avulla työntekijä voi kirjautua auton kuljettajaksi oman RFiD-kortin tai -tunnisteen

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(13) Sisällysluettelo 1. Uuden valikon lisääminen...

Lisätiedot

Employee Self Service

Employee Self Service Employee Self Service Työntekijät voivat nyt päivittää ja tarkistaa tärkeät henkilötietonsa: mahdollisuus päivittää henkilötietoja, kuten osoite, puhelinnumero, lähiomaisten yhteystiedot, siviilisääty

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5)

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5) 1 (5) TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE KESKUSTELUA Mihin Åke-työryhmäsivustoa halutaan käyttää? Esim. kokouksiin, tehtäviin, linkkeihin, jaettuihin asiakirjoihin. Wiki voisi toimia edelleen paremmin

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen VIITETYÖKALUN KÄYTTÖOPAS ERIC (European Request Information Capture) on viitetyökalu, joka on suunniteltu koko Euroopan lainvalvonnan avuksi ja tueksi.

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

VIRTUAALITOIMISTO. Käyttäjän opas

VIRTUAALITOIMISTO. Käyttäjän opas ------- VIRTUAALITOIMISTO Käyttäjän opas OHJE VIRTUAALITOIMISTO Yleiset ohjeet 15.7.2016 Sisältö 1 VIRTUAALITOIMISTON KÄYTTÖ... 1 1.1 Kirjautuminen virtuaalitoimistoon... 1 1.2 Uloskirjautuminen virtuaalitoimistosta...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Fronter - opiskelijan opas

Fronter - opiskelijan opas Fronter - opiskelijan opas 1 2 Yleisiä ohjeita 1.1 Kielen vaihtaminen 4 1.2 Omien perustietojen muokkaaminen 6 1.3 Oman sivun ulkoasu 7 1.4 Huoneeseen siirtyminen 9 1.5 Huoneen lisääminen alasvetovalikon

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 1 (8) Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 2 (8) Sisältö 1 PALVELUN PERUSTOIMINTOJEN KÄYTTÖ... 3 1.1 Soittotavat... 3 1.1.1 Sisäpuhelujen soittaminen...

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Sonera Touchpoint. -palvelun pääkäyttäjän ohje. Pääkäyttäjän ohje. Ohje. Sivu. Päivä. Versio 1.0

Sonera Touchpoint. -palvelun pääkäyttäjän ohje. Pääkäyttäjän ohje. Ohje. Sivu. Päivä. Versio 1.0 Ohje 10.8.2016 1 (6) Sonera Touchpoint -palvelun pääkäyttäjän ohje Pääkäyttäjän ohje Yritystiedot TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus 1475607-9, ALV

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS Standard Taloushallinto Käyttöopas page 1/6 Table of Contents PERUSIKKUNA... 3 HENKILÖKOHTAINEN TYÖPÖYTÄ... 4 ASETUKSET PERUSKÄYTTÖÄ VARTEN... 5 Yritystiedot... 5 Henkilöt

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Oppimisympäristön ominaisuudet

Oppimisympäristön ominaisuudet Oppimisympäristön ominaisuudet Skholen oppimisympäristö Skholessa voit opiskella tietokoneella, mobiililaitteella tai tabletilla Kaksikielinen käyttöliittymä suomeksi ja englanniksi Kirjautuminen osoitteista

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Hoitokoti Päiväkumpu. Keikkapörssi Mobilen käyttöohjeet

Hoitokoti Päiväkumpu. Keikkapörssi Mobilen käyttöohjeet Hoitokoti Päiväkumpu Keikkapörssi Mobilen käyttöohjeet Keikkapörssi Mobile I Rekisteröityminen, asentaminen & etusivu 2 II Keikoille ilmoittautuminen 7 III Kalenterin käyttö 12 IV Profiilin hallinta 16

Lisätiedot

Avaya one-x Mobile J2ME:n käyttöopas

Avaya one-x Mobile J2ME:n käyttöopas Avaya one-x Mobile J2ME:n käyttöopas 18-602147FI Versio 1 Marraskuu 2007 2007 Avaya Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Ilmoitus Vaikka Avaya Inc. on pyrkinyt varmistamaan, että tämän asiakirjan tiedot ovat

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Hakusuosikit UNIFAUN

Hakusuosikit UNIFAUN Hakusuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 4 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.3.1 Päivämäärä... 5 1.4 Jaa

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössä täytyy olla HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu Tila Julkaistu Dok.nro Versio P Sivumäärä 18 Päiväys www.insta.fi Hallintatiedot Yleiset hallintatiedot Nimi Nimikirjoitus Päivämäärä Laatija Hyttinen Henna Tarkastaja Hyväksyjä Arkistoviite Versiohistoria

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

Terveystasku- palveluun kirjautuminen

Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palvelun käyttäminen edellyttää palveluun kirjautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 1. Mene osoitteeseen www.terveystasku.fi 2. Aloita

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot