TANSSILLISEN VOIMISTELUN KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TANSSILLISEN VOIMISTELUN KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJE"

Transkriptio

1 TANSSILLISEN VOIMISTELUN KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJE Yleistä Hienoa, että järjestätte tanssillisen voimistelun kilpailun. Jotta kilpailu onnistuisi mahdollisimman hyvin, olemme tehneet tanssillisen voimistelun kilpailun järjestämisohjeen apuvälineeksi. Lue tämä ohje sekä Voimisteluliiton yleiset kilpailuiden järjestämisohjeet huolella ennen kilpailun järjestämistä. Tämän ohjeistuksen lisäksi tanssillisen voimistelun kilpailuissa voi olla muitakin tekijöitä, joilla tapahtumasta saa onnistuneen kaikille tapahtumaan osallistuville. Tanssillisessa voimistelussa kilpaillaan kahden tasoisissa kilpailuissa: valtakunnallisissa tanssillisen voimistelun kilpailuissa sekä seurakilpailuissa. Valtakunnallisissa kilpailuissa järjestetään aina kaikki lajin sarjat, jos osallistujamäärä on riittävä. Seurakilpailuissa järjestävä seura voi rajata kilpailun sarjat. Seurakilpailuissa voidaan myös järjestää kilpailuita eri teemoilla kuten tanssillisen voimistelun koreografiakilpailu tai tanssillisen voimistelun taitokilpailu. Kilpailuiden järjestämisoikeus on Suomen Voimisteluliiton jäsenseuroilla. Järjestämisoikeutta haetaan Voimisteluliitolta Kisapalvelun kautta. Seuran tehtävät järjestämisoikeuden saamisen jälkeen Kilpailujen vastuuhenkilöt ja toimitsijat Kilpailun järjestämisoikeuden myöntämisen jälkeen valitaan kilpailulle seuraavat vastuuhenkilöt: - Kilpailun johtaja - Tuomarivastaava - Markkinointi- /viestintävastaava - Kisapalvelu- ja tulospalveluvastaava - Kisatoimiston vastuuhenkilö - Tila- ja tekniikkavastaava - Ruokailu- ja majoitusvastaava - Ensiapu-/turvallisuusvastaava - Harjoitus- ja suoritusjärjestyksen valvoja Vastuualueita voi olla yhdellä henkilöllä useampi kuin yksi riippuen kilpailun laajuudesta.

2 Onnistunutta kilpailua varten tarvitaan riittävästi toimitsijoita vastuuhenkilöiden lisäksi: - Tulospalvelun sihteerit - Kisatoimiston toimitsijat - Lapputytöt - Järjestyksen valvojat ja harjoitus-/kilpailualueen sisäänheittäjät - Ovivahdit - EA-taitoisia toimitsijoita kilpailu- ja harjoitusalueille - Lipunmyyjät - Mahdolliset kahvion/myyntipisteiden pitäjät Kilpailukutsu Järjestävän seuran tehtävänä on laatia kilpailukutsu, jossa tulee mainita - kilpailupaikka - sarjat - alustava aikataulu - tuomarivelvoitteet - ohjeet tuomareiden ilmoittamiseen - ilmoittautumisaikataulu sekä osallistumismaksu. Joukkueiden ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat kilpailuun Kisapalvelun kautta ilmoittautumisajan puitteissa. Myöhästyneitä ilmoittautumisia voidaan ottaa mukaan järjestävän seuran harkinnan mukaan. Myöhästyneistä ilmoittautumisista voidaan periä kaksinkertainen osallistumismaksu. Tuomaristo Tanssillisen voimistelun kilpailussa yhtä kilpailusarjaa tuomaroi 4-6 koulutettua tuomaria. Tuomareiden arvioitavat osa-alueet arvotaan ennen harjoituksia. Järjestävän seuran tehtävänä on hankkia yhdessä Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun vastuuhenkilön kanssa tarvittava määrä tuomareita kilpailuihin. Tanssillisen voimistelun kilpailuissa voi tuomaroida ainoastaan tanssillisen voimistelun tuomarikoulutuksen käyneet henkilöt.

3 Tuomari ei voi tuomaroida sarjaa, jossa itse kilpailee voimistelijana, koreografina tai valmentajana. Sukulaissuhde ei jäävää tuomaria. Järjestävän seuran tehtävänä on huolehtia tuomareiden jakamisesta sarjoihin jääviyssäännön mukaisesti. Ennen kilpailua Kisapalvelu Voimisteluliitto luo uuden kilpailun Kisapalveluun, jonka jälkeen järjestävä seura saa oikeudet päivittää kilpailun tietoja. Kisapalvelun kautta hoidetaan mm. joukkueiden ilmoittautuminen, lisenssien tarkistus, pistelasku ja tulokset. Tiedotus osallistujille Kisapalveluun lisätään vähintään kaksi viikkoa ennen kilpailua infokirje, josta selviää vähintään seuraavat asiat: - Kilpailupaikka (nimi, osoite, mahdollisesti ohjeet saapumiseen ja tiedot parkkipaikoista) - Kilpailujen aikataulut (harjoitusaikataulu, kilpailuaikataulu, ruokailuajat, tauot, suullisen tuomaripalautteen aikataulu) - Harjoituspaikka - Esiintymisalueen koko ja materiaali - Ruokailu- ja majoitusvarauslomake - Tieto kisatoimiston paikasta ja aukioloajoista (osanoton varmistus ja ajanvaraus suullisia tuomaripalautteita varten) - Avajaisten ja mahdollisen alkumarssin ohjeet - Videointi (tallentaako järjestävä seura kilpailut ja voiko videon tilata) - Kilpailun järjestäjät ja yhteystiedot - Tieto pääsylipuista - Tieto mahdollisesta oheisohjelmasta Kilpailupaikka Tanssillisessa voimistelussa joukkueen koko voi olla yli 20 voimistelijaa, joten kilpailualueen tulee olla riittävän suuri. Lisäksi tapahtumapaikalla tulee olla riittävät katsomo-, pukuhuone- ja lämmittelytilat osallistuja- ja yleisömäärälle. Kilpailualueen vähimmäisvaatimukset: - Suositus 14 m x 14 m kilpailuareena, jonka alustana on tanssimatto tai parketti

4 - Nouseva katsomo - Tuomariston paikat esteettömällä näkymällä kilpailualueelle - Riittävästi pukuhuonetilaa osallistujille - Lämmittelytila - Sihteeristön työpiste ja tulospalvelu kilpailualueen välittömässä läheisyydessä - Kisatoimisto - Selkeästi merkitty ensiapupiste - Tuomareiden kokoustila Kilpailualueen somistuksella on tarkoitus tunnelmoittaa aluetta. Kilpailualueen somisteiksi sopivat esimerkiksi taustakankaat, sermit, lisävalaistus ja muut koristelut. Kilpailu- ja tapahtuma-alueelle somistetaan myös Voimisteluliiton näkyvyys mm. julisteilla ja roll up-telineillä. Tuomariston tilat Tuomareille tulee varata esteetön näkyvyys kilpailualueelle katsomosta tai kilpailualueen edestä. Jos tila on katsomossa, tulee tuomariston työn rauhoittamiseksi varata useampi penkkirivi. Tuomareille tulee myös varata pöytätilaa ja riittävä valaistus arviointilomakkeiden täyttämiselle. Yhdessä tuomaripaneelissa on tanssillisen voimistelun sääntöjen mukaan 4-6 tuomaria (2-3 suoritus- ja 2-3 koreografia tuomaria). Jos kilpailussa suoritetaan useampaa sarjaa rinnakkain tulee jokaiselle tuomaripaneelille varata paikat. Tuomaristo saa itse päättää missä järjestyksessä istuvat. On suositeltavaa, että koreografia- ja suoritustuomarit istuvat keskenään lähekkäin mahdollisen tuomarineuvottelun varalta. Lisäksi tuomaristolle varataan kokoustila, jossa on jokaiselle tuomarille istuinpaikka ja pöytätilaa arviointilomakkeiden esitäyttämiselle. Tarvittava tekniikka Yleisten lajien kilpailujen järjestämisohjeessa mainittujen teknisten vähimmäisvaatimusten lisäksi tarvitaan Kisapalvelun pistelaskuohjelma sekä kilpailulle sopiva alusta eli tanssimatto tai parketti. Harjoitus- ja kilpailuaikataulun laatiminen Järjestävä seura vastaa harjoitus- ja suoritusjärjestyksestä ja sen tiedottamisesta osallistujille. Järjestävä seura arpoo sarjojen suoritusjärjestyksen. Aikatauluun vaikuttaa ohjelmien kesto sekä lomittain kilpailtavien sarjojen määrä.

5 Harjoitukset määräytyvät suoritusjärjestyksen mukaan sarjoittain. Harjoitusaikaa kilpailualueella musiikin kanssa annetaan kilpailun kokonaisaikataulun mukaan siten, että jokainen osallistuva joukkue ehtii suorittaa oman kilpailuohjelmansa. Harjoitukset pidetään sarjoittain suoritusjärjestyksessä, jotta tuomarit voivat seurata joukkueiden harjoitukset ja antaa palautetta kilpailijoille. Tanssillisen voimistelun tuomareista osa toimii myös valmentajina, koregrafeina tai kilpailijoina. Tästä johtuen tuomaripalaveri ei voi alkaa ennen kuin harjoitukset päättyvät. Materiaalien valmistelu Kilpailuissa jaettavat materiaalit: - Yleisölle on suositeltavaa tehdä käsiohjelma. Käsiohjelmassa tulisi mainita seuran koko nimi (ei lyhenteitä) ja joukkueen nimi, ohjelman nimi ja siinä käytetty musiikki, koreografien ja valmentajien nimet. Käsiohjelman tiedot voidaan näyttää myös screenillä. - Tuomaristolle suoritus- ja harjoitusjärjestykset ja muut lomakkeet (ks. kohta Tuomaripalaveri ja tuomariarvonta) - Osallistujille tuomariston arviointilomakkeet sarjan päätyttyä - Kisatoimistoon lista ilmoittautuneista joukkueista osanoton varmistusta varten sekä lista tuomaripalautteen ajanvarausta varten. Kisatoimistossa on hyvä olla saatavilla kaikki mahdollinen kilpailuihin liittyvä tieto. Seuran tehtävät kilpailun aikana Osanoton varmistus / ilmoittautuminen kisatoimistoon Osanoton varmistuksessa tarkastetaan: Harjoitukset - Joukkueen voimistelijoiden nimet - Onko joukkueen osallistumismaksu maksettu. Osallistuminen edellyttää maksun suorittamista ennen kilpailua. Joukkueet harjoittelevat ennen kilpailua harjoitusaikojen mukaisesti. Harjoituksista vastaava toimitsija huolehtii oikeasta harjoitusjärjestyksestä ja harjoittelevien joukkueiden kuuluttamisesta. Harjoituksissa kuulutetaan seuran nimi (ei lyhenteitä) ja joukkueen nimi.

6 Tuomaripalaveri ja -materiaalit Tuomareiden arvioitavat osa-alueet arvotaan ennen harjoituksia. Arvonnan jälkeen tuomareiden nimet ja arvioitavat osa-alueet toimitetaan tulospalveluun. Tuomaripalaveri pidetään harjoitusten jälkeen ennen kilpailua. Tuomaripalaverissa järjestävä seura tiedottaa tuomareita käytännön järjestelyistä ja aikatauluista. Järjestävä seura ja Voimisteluliitto nimeävät henkilön, joka toimii tuomaripalaverin vetäjänä. Tuomaripalaverissa ovat paikalla kaikki tuomarit, kilpailujen johtaja ja liiton edustaja. Seura jakaa tuomareille: - Suoritusjärjestys - Käsiohjelma - Tyhjiä A4-papereita muistiinpanoille - Kyniä - Kulkulupa - Mahdolliset ruoka- ja kahvilipukkeet - arviointilomakkeet - pistekoontitaulukko Kilpailun kulku Kilpailun avaus Alkuseremoniat toteutetaan järjestävän seuran toiveiden mukaan. Suoritukset ja tuomaroinnin kulku Joukkueet lämmittelevät järjestäjän merkitsemällä lämmittelyalueella. Ennen kilpailusuoritusta joukkue ohjataan valmistautumistilaan, odottamaan suoritusvuoroa. Valmistautumistilassa voi olla kerrallaan useampi joukkue. Kilpailusuorituksen jälkeen joukkue poistuu kilpailualueelta järjestäjän ilmoittaman poistumissuunnan mukaan takaisin kilpailijoille varattuihin tiloihin. Järjestävän seuran tulee merkitä selvästi kilpailualueen sisääntulo ja poistuminen ja huolehtia, että suoritusjärjestystä noudatetaan. Sarjan ensimmäisen suorituksen jälkeen varataan hieman pidempi aika tuomaristolle ennen sarjan seuraavaa suoritusta. Kilpailusuorituksen jälkeen tuomaristo antaa pisteet ja kirjoittaa sanallisen palautteen. Tuomarit ojentavat valmiit arviointilomakkeet lapputytöille, jotka toimittavat arviointilomakkeet tulospalvelulle. Tulospalvelu siirtää tuomariston antamat pisteet Kisapalvelun pistelaskuohjelmaan. Jos tuomarin toimittamassa lomakkeessa on epäselvyyksiä, palautetaan arviointilomake tuomarille ja hän selventää antamansa numeroarvioinnin. Tuomariston kanssa sovitaan merkki, jonka he näyttävät, kun koko tuomaristo on valmis.

7 Jos tuomarin kirjoittamassa arviointilomakkeessa on paljon korjauksia, tuomari merkitsee selkeästi lomakkeelle kirjoittavansa palautteen puhtaaksi sarjan suoritusten jälkeen. Puhtaaksikirjoitettava arviointilomake toimitetaan tuomarille, kun hänen antamansa pisteet on kirjattu tuloksiin. Tuomari palauttaa arviointilomakkeen puhtaaksikirjoitettuna tulospalveluun. Päivän aikataulun venyminen estetään suorittamalla useita kilpailusarjoja rinnakkain. Tällöin tuomaristolle jää aikaa kirjoittaa palaute muiden kilpailusarjojen suorituksien aikana. Jos kilpailuun osallistuvien joukkueiden ohjelmien pituuksissa on paljon eroa, kannattaa järjestävän seuran varata kilpailusuoritusten väliin oheisohjelmaa. Kuulutukset Kilpailupäivän sujuvuus taataan hyvällä kuuluttajalla, joka pitää yleisön, tuomariston sekä kilpailijat ajantasalla siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Kuuluttajalle toimitetaan riittävästi äänimainoksia, sekä riittävät tiedot joukkueista, koreografoista ja lajista. Tuloksia ei kuuluteta kesken kilpailun. Voimisteluliiton kuulutukset huomioidaan kilpailun aikana. Keskusteluaika Sarjan suoritusten jälkeen joukkueilla on mahdollisuus varata 5 minuutin keskusteluaika yhden tuomarin kanssa. Joukkueiden tulee varata keskusteluaika ennen palkintojen jaon alkamista kisatoimistossa. Järjestäjä toimittaa listan varatuista ajoista tuomareille ennen palkintojen jakoa. Palkintojenjako Sarjan päätyttyä julkistetaan tulokset ja palkittavat joukkueet pyydetään järjestäytymään kilpailualueelle palkintojenjakoon. 8-12v sarja: Kerrotaan joukkueiden sijoittuminen kategorioihin. Palkitaan pisteiden perusteella kolme parasta joukkuetta aakkosjärjestyksessä. Kaikki joukkueet saavat kultamitalit. Pisteitä ei kuuluteta eikä julkisteta. Muut sarjat: Kerrotaan joukkueiden saamat yhteispisteet ja palkitaan kolme parasta joukkuetta jokaisesta sarjasta (kulta, hopea, pronssi). Valtakunnallisissa kilpailuissa mitalit tilaa ja toimittaa kilpailupaikalle Voimisteluliitto. Seurakilpailuissa palkinnoista vastaa järjestävä seura. Palkintoina voi olla mitalin lisäksi erilaiset pokaalit tai muut palkinnot. Jos kilpailussa jaetaan kiertopalkinto, tulee järjestäjän ilmoittaa selkeästi kilpailukutsussa kuinka kiertopalkinto toimitetaan kilpailupaikalle ja kuka vastaa mahdollisista kaiverruksista tai muista palkintoon liittyvistä merkinnöistä. Kilpailuiden jälkeen Tulokset Tulokset päivittyvät Kisapalveluun. Lisäksi järjestävä seura voi lisätä linkin Kisapalveluun ja/tai tulokset seuran omille verkkosivuille.

8 8-12v sarja: Julkaistaan kategoria. Muut sarjat: Julkaistaan koreografiapisteiden keskiarvo, suorituspisteiden keskiarvo ja yhteispisteet. Palautteet Tuomareiden allekirjoittamat tuomaripalautteet jaetaan sarjan päätyttyä joukkueille kisatoimistosta. Pöytäkirjat Sihteeristö huolehtii tulospöytäkirjoihin suorituksen 1 tuomarin allekirjoitukset. Järjestävä seura toimittaa tulospöytäkirjat Voimisteluliiton yhteyshenkilölle. Tuomareiden palkkiot ja maksut Tuomareille maksetaan päiväraha ja matkakorvaukset Voimisteluliiton matkustussäännön mukaan. Muuta Kilpailun jälkeen Voimisteluliitolle toimitetaan liiton tavarat kuten ylimääräiset mitalit ja somisteet. Kilpailun järjestäjä toimittaa Voimisteluliitolle tiiviin loppuraportin kahden (2) kuukauden sisällä kilpailun päättymisestä. Vapaamuotoisen loppuraportin tulee sisältää mm.: - faktat/statistiikka (osallistuja- vapaaehtois-, katsojamäärät, tuomarit) - logistiset asiat (passit, majoitukset, kuljetukset, ateriat, tilat yms.) - tiedottaminen, Kisapalvelu, markkinointi - tekniikka, turvallisuus, ensiapu, liikennejärjestelyt yms. - mahdollinen oheisohjelma - järjestäjän päällimmäiset fiilikset & kehittämisideat - suuntaa-antavasti taloudellinen tulos seuralle Tarvittaessa järjestäjä on velvollinen osallistumaan tapahtuman aikana Voimisteluliiton observointiin ja tapahtuman jälkeen Voimisteluliiton koolle kutsumaan palaute- ja tiedonsiirtokokoukseen.

JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE

JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 18.12.2018 1 / 10 JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE Alkuperäiset ohjeet Eila Uitto Päivitys Susanna Porola Voimassa 1.1.2019 alkaen 18.12.2018 2 / 10 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Kilpailujen

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE 22.2.2017 1 / 10 OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE Alkuperäiset ohjeet Eila Uitto Päivitys Sari Mustajärvi päivitetty 2017 22.2.2017 2 / 10 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Kilpailujen hakeminen...

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE 1 / 10 OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE Alkuperäiset ohjeet Eila Uitto Päivitys Sari Mustajärvi 2 / 10 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kilpailujen hakeminen... 3 3. Järjestämismaksu...

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa Aika 18 19.4.2015. Paikka Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu Kilpailun aikataulu: Lauantai 18.4.2015 klo 8.30 klo 10.30 klo 9.00 klo 10.30-12.30 klo 13.00 klo 19.10 Sunnuntai 19.4.2015 klo

Lisätiedot

Kilpailusuoritukset 70-99. Kilpailujen arvioitu päättymisaika klo 20.00. Lauantaina katselmussarja, 10-12v sekä muiden sarjojen alkukilpailut.

Kilpailusuoritukset 70-99. Kilpailujen arvioitu päättymisaika klo 20.00. Lauantaina katselmussarja, 10-12v sekä muiden sarjojen alkukilpailut. TUL:n joukkuevoimistelun vapaasarjojen mestaruuskilpailut sekä avoimet kilpailut yli 12- vuotiaiden kilpa- ja mestaruussarjoissa 2.- 3.5.2015 Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa kilpailemaan Kotkaan!

Lisätiedot

www.aerobicfactory.com

www.aerobicfactory.com KILPAILUINFO Tämä on kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon. Huolehdittehan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken tarvittavan tiedon.

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014 KILPAILUINFO Tämä on Aerobic Cup 1 kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon kilpailuista. Huolehdithan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT

TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT TUL 100 INTERNATIONAL SHOW COMPETITION ISC SÄÄNNÖT 19.11.2018 1. YLEISTÄ Näillä säännöillä määritellään TUL:n 100-vuotisjuhlakilpailun International Show Competition (ISC) kilpailut. ISC on uudenlainen

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Kilpailun avaus, 2. luokan kilpailijoiden ja tuomareiden

Kilpailun avaus, 2. luokan kilpailijoiden ja tuomareiden 1 (5) Kilpailuinfo Tämä on Aerobic Cup 3 kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon kilpailuista. Huolehdithan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

VISION. Tervetuloa Vision Unelmiesi tanssikilpailuun! la Mäntsälän lukiolle

VISION. Tervetuloa Vision Unelmiesi tanssikilpailuun! la Mäntsälän lukiolle Tervetuloa Vision Unelmiesi tanssikilpailuun! la 12.5.2018 Mäntsälän lukiolle VISION Kisajärjestelyt ovat kovassa vauhdissa ja suurella innolla odotamme jo kilpailupäivää. Meistä on ihana nähdä erilaisia

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU

KILPAILUKUTSU MUODOSTELMALUISTELUN I-LOHKON KANSALLISTEN SARJOJEN 1. KILPAILU JYVÄSKYLÄSSÄ 22.11.2015 Jyväskylän Taitoluisteluseura ry (JyTLS) kutsuu STLL:n jäsenseurojen I - lohkon muodostelmaluistelijoita tulokkaiden,

Lisätiedot

Kilpailuinfo Aerobic Cup 4

Kilpailuinfo Aerobic Cup 4 Kilpailuinfo Aerobic Cup 4 Kiitos ilmoittautumisestanne Aerobic Cup 4 -kilpailuun Kajaaniin! INFOKIRJE Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi Aerobic Cup 4- kilpailuihin Kajaaniin! Infokirjeessä on

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Rata- ja maratonjaosto Sivu 1(7) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2019 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Marjaana Risku 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen Melonta- ja Soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille voimistelulajeille

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut

Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut OHJEET KILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI Päivitys 10.12.2015 2 SISÄLLYS KILPAILUJÄRJESTÄJÄN AIKATAULU...

Lisätiedot

MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti, N16 V sprintti, M18 V sprintti, N18 V sprintti

MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti, N16 V sprintti, M18 V sprintti, N18 V sprintti Kilpailuohjeet KILPAILUOHJELMA PERJANTAI 3.8.2018 Kilparata auki koko päivän LAUANTAI 4.8.2018 (aikataulu on alustava) MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti,

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

SM AEROBIC 2008 FINNISH OPEN Infokirje

SM AEROBIC 2008 FINNISH OPEN Infokirje SM-kilpailut 2008/Finnish Open 2008 AIKA: PAIKKA: 5.-6.4.2008, lauantaina 5.4.2008 Aerosport-sarjat sekä alkukilpailut yli 8 kisaajan sarjoissa, sunnuntaina 6.4.2008 Aerosport-ohjelmat sekä kilpasarjojen

Lisätiedot

Voimistelu liikuttaa!

Voimistelu liikuttaa! Materiaalit löytyvät osoitteesta https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ salasana: rv2018 Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Tarkennus aikataulutukseen 14.8.2019. Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja

Lisätiedot

Kilpailuinfo Aerobic Cup 5

Kilpailuinfo Aerobic Cup 5 Kilpailuinfo Aerobic Cup 5 Kiitos ilmoittautumisestanne Aerobic Cup 5 -kilpailuun Kajaaniin! INFOKIRJE Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi Aerobic Cup 5- kilpailuihin Kajaaniin! Infokirjeessä on

Lisätiedot

Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston antamia ohjeita.

Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET KILPAILULAJIT Kilpailut käydään SML:n ilma-aselajeissa: - Ilmahirvi - Ilmaluodikko SÄÄNNÖT Noudatetaan Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä 2017 sekä liiton ja tuomarineuvoston

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Palokuntanuorten (2017)

Palokuntanuorten (2017) Palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailujen järjestäminen (2017) Säännöt Palokuntanuorten suomenmestaruuskilpailujen säännöt löytyvät SPEKin palokuntanuorisotyön Materiaalia-sivulta Kilpailusääntöjä-otsikon

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015)

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen JunnuGym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

Head of delegation -opas

Head of delegation -opas Head of delegation -opas HEAD OF DELEGATION Sinut on valittu head of delegation (HoD) tehtäviin eli Suomen joukkueenjohtajaksi kansainvälisiin kilpailuihin. Tästä joukkueenjohtajan oppaasta löydät ohjeistuksen

Lisätiedot

Suomen Työväen Urheiluliitto ry

Suomen Työväen Urheiluliitto ry 1 Suomen Työväen Urheiluliitto ry TUL:n JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- ja VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT SARJAT YLI 25V ja YLI 35V Säännöt hyväksytty TUL:n voimistelu- ja tanssijaostossa 4.8.2016 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( )

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( ) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 (24112011) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen junnu-gym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

Pole Dance & Show 24.5.

Pole Dance & Show 24.5. Pole Dance & Show 24.5. Missä? Ylöjärven urheilutalo, Koulutie 6. Kuinka pääset paikalle? TKL:n pysäkki Matkatie n. 5 min kävelymatkan päässä kilpailupaikasta. Pysäkin linjat: 80, 81 ja 85. Bussi Matkatielle

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010.

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010. KILPAILUKUTSU Jyväskylän Taitoluisteluseura ry kutsuu STLL:n jäsenseurojen SM-kilpailupaikan lunastaneet luistelijat Jyväskylän Synergia- areenalle yksinluistelun ja jäätanssin SMsenioreiden ja SM-junioreiden

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto ry. Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt

Suomen Ilmailuliitto ry. Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2011 1(5) SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus KILPAILUKUTSU JA SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Momo Endurance Cup Ahvenisto Päivämäärä: 31.8.2013 Kilpailun arvo: Cup/Kansallinen Kilpailun järjestäjä Momo Racing Team ry Paikkakunta: Ahveniston moottorirata

Lisätiedot

VÄLINEKILPAILUN OHJEET RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty )

VÄLINEKILPAILUN OHJEET RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty ) 1 VÄLINEKILPAILUN OHJEET RYTMINEN VOIMISTELU (Päivitetty 20.11.2016) 1. YLEISTÄ: - Välinekilpailussa kilpaillaan välineohjelmilla. - Voimistelija voi valita kilpaileeko yhdellä vai kahdella ohjelmalla

Lisätiedot

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt SUOMEN ILMAILULIITTO RY Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 22.11.2006 1 SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

VEIKON MALJA PALOKUNTANUORTEN SUOMENMESTARUUSKILPAILU

VEIKON MALJA PALOKUNTANUORTEN SUOMENMESTARUUSKILPAILU SÄÄNNÖT 1(7) VEIKON MALJA PALOKUNTANUORTEN SUOMENMESTARUUSKILPAILU Kilpailu VEIKKO NUMMELAN lahjoittamasta VEIKON MALJASTA 1 KILPAILUN TARKOITUS Kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten henkilökohtaisia

Lisätiedot

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Agenda: 1. Kokouksen avaus, Ville Niemelä 2. Läsnäolijat: todetaan kiertävällä listalla 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Perjantain kommentit 5. Organisaatio 6.

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 3/2012 LAHTI 5.5.2012 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Taekwondo Lahti Ry järjestää liikesarjojen SM- liigan kolmannen

Lisätiedot

HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN

HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN Etelä Suomen Maanpuolustuspiiri Helsingin Koulutus- ja Tukiyksikkö KILPAILUKUTSU 1 (6) Ase- ja Ampumakoulutuksen toimiala Kilpailu IV / 2012 29.8.2012 HELSINGIN PIIRIN AVOIN PERINNEKIVÄÄRI SYYSKILPAILUN

Lisätiedot

Järilänvuori Suomen Kartingliiton mestaruussarjan osakilpailu Kokemäki

Järilänvuori Suomen Kartingliiton mestaruussarjan osakilpailu Kokemäki Järilänvuori 2016 Suomen Kartingliiton mestaruussarjan osakilpailu 28.8.2016 Kokemäki KILPAILUKUTSU Kokemäen FK-Kerho ry kutsuu karting kilpailijoita, joilla on jonkin FIA:n kansallisen lajiliiton myöntämä

Lisätiedot

KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET TRAMPOLIINIVOIMISTELU. Lisäosa 1 SYNKROTRAMPOLIINI Lisäosa 2 DMT

KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET TRAMPOLIINIVOIMISTELU. Lisäosa 1 SYNKROTRAMPOLIINI Lisäosa 2 DMT KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET TRAMPOLIINIVOIMISTELU Lisäosa 1 SYNKROTRAMPOLIINI Lisäosa 2 DMT 1 Sisällys 1 YLEISIÄ OHJEITA... 5 1.1 Kilpailujen järjestämisoikeus ja anominen... 5 1.2 Osallistumisoikeus...

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat Cadett Micro Raket Junior Raket KF6 Junior KF6 Versio 5, 8.7.2014 KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Hyvinkää Karting Päivämäärä: 2.8.2014 Kansallinen

Lisätiedot

TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019

TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019 TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019 Hyväksytty Kennelliitossa 29.2.2019. Voimassa 4.4.2019 alkaen. Tokon Suomen mestaruuskilpailussa noudatetaan lisäksi SPKL:n SM-kilpailujen

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009 Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna Hämeenlinna 7.11.2009. Järjestäjä: Hämeenlinnan Taekwondoseura ry Kilpailukutsu Liikesarjakilpailut Hämeenlinnan Taekwondoseura järjestää liikesarjojen SM-liigan kilpailun

Lisätiedot

JOKAMIESLUOKAN KILPAILUKUTSU Ylitornion Urheiluautoilijat ry.

JOKAMIESLUOKAN KILPAILUKUTSU Ylitornion Urheiluautoilijat ry. JOKAMIESLUOKAN KILPAILUKUTSU Ylitornion Urheiluautoilijat ry. www.ylitornionua.com Kilpailun nimi: Nuuskakaira JM Aika ja paikka: 7.6.2014 klo 11.00, Pello, Kittisvaara Kilpailun arvo: Kansallinen Lupanumero:

Lisätiedot

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE AJANKOHTA 28.12.2015 3.1.2016 1. Naisten finaalipeli perjantaina 2. Naisten finaalipeli lauantaina 3. Naisten finaalipeli (tarvittaessa)

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Aika ja Paikka: Kilpailun arvo: Kilpailun järjestäjä: AutoCenter JM 12.5.2019, Tammisaaren JM-rata, Grabbskog Kansallinen, Aluemestaruus osakilpailu Ekenäs-Tammisaaren

Lisätiedot

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2005/km SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS

KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen(viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Päivitetty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 21.8.2017. Voimaantulo 1.1.2018. Suomen Ilmailuliitto Finlands Flygförbund ry 1 SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut Hämeenlinnassa

Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut Hämeenlinnassa Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut 15. 16.9.2018 Hämeenlinnassa Kilpailukutsu Osallistumisoikeus Osallistumisoikeus on kaikilla peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten koulujen vakituisilla

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/2013 KAMPPAILUAREENA 30.3.2013 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 Taekwondo Lahti ry järjestää liigakauden toisen

Lisätiedot

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013 Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen Mäntsälän Voimistelijat Perustettu 1983 Jäseniä noin 750, joista valtaosa alle 19-vuotiaita Ohjaajia ja valmentajia

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun tuomariohje

Joukkuevoimistelun tuomariohje Joukkuevoimistelun tuomariohje Tuomareille, valmentajille ja kilpailujärjestäjille Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Tuomarien eettiset ohjeet... 2 3. Tuomarien esteettömyys... 3 4. Tuomarikoulutusjärjestelmä...

Lisätiedot

HOI JEON MOO SOOL SM 2016

HOI JEON MOO SOOL SM 2016 HOI JEON MOO SOOL SM 2016 Kilpailukutsu Hoijeonmoosool SM 16 Tervetuloa Hoijeonmoosoolin suomenmestaruuskilpailuihin Lohjalle 10.12.2016! Toivotamme kaikki tervetulleiksi kisailemaan reippaalla mielellä!

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki) 23.-25.7.2019 1. Säännöt Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman Rules of Golf (voimassa tammikuu

Lisätiedot

Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI

Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI Lajipäällikkö: Timo Lampinen 00-8701 timo.lampinen@autourheilu.fi kilpailu: päivämäärä: järjestäjä(t): e-mail: paikkakunta: Crosskart Challenge Kemora 20.08

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisestä vastaa Sotkamon ampujien, Kajaanin ampujien ja Vuolijoen urheiluampujien muodostama seurayhtymä.

Kilpailujen järjestämisestä vastaa Sotkamon ampujien, Kajaanin ampujien ja Vuolijoen urheiluampujien muodostama seurayhtymä. Kilpailukutsu Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägärförbund ry Metsästysammunnan ilma-aselajien SM-kilpailut 13-14.4.2019 Kutsumme kaikki Suomen Metsästäjäliiton piirit ja niiden jäsenet SML:n ilmaluodikon

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

Teatterinäyttämö, musta tanssimatto. Koko sääntöjen mukainen (leveys n. 9 m x syvyys n. 10 m). Lattia kallistuu kohti yleisöä 1,7 cm/m.

Teatterinäyttämö, musta tanssimatto. Koko sääntöjen mukainen (leveys n. 9 m x syvyys n. 10 m). Lattia kallistuu kohti yleisöä 1,7 cm/m. 1 KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Kilpailun nimi Aika Paikka Kilpailunjohtaja Observeri / BW Observeri / RR Tuomarit Tuloslaskenta Musiikintarkkailijat Lattia Musiikki Kilpailuluokat Rock n Roll Dance Club

Lisätiedot

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf 25.-27.7.2018 1. Säännöt Kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton julkaisemia Golfin sääntöjä (voimassa 1. tammikuuta

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

Rytmisen voimistelun lajikohtaiset kilpailuohjeet Voimassa 01/2019. Päivitetty

Rytmisen voimistelun lajikohtaiset kilpailuohjeet Voimassa 01/2019. Päivitetty Rytmisen voimistelun lajikohtaiset kilpailuohjeet Voimassa 01/2019. Päivitetty 27.8.2019 Luokkakilpailut Ikäkausikilpailut Välinekilpailut Duo/trio kilpailut Stara (RV kilpailujen yhteydessä järjestettävät,

Lisätiedot

KUTSU. Cetuksella on ilo kutsua kaikki Suomen taitouimarit. IKÄKAUSIMESTARUUS JA CETUS CUP -kilpailuihin 7. 8.5.2016

KUTSU. Cetuksella on ilo kutsua kaikki Suomen taitouimarit. IKÄKAUSIMESTARUUS JA CETUS CUP -kilpailuihin 7. 8.5.2016 KUTSU Cetuksella on ilo kutsua kaikki Suomen taitouimarit IKÄKAUSIMESTARUUS JA CETUS CUP -kilpailuihin 7. 8.5.2016 Järjestävä seura Cetus Espoo Ry Paikka Tapiolan uimahalli Kirkkopolku 3, 02100 Espoo Allas

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Itä-ja Kaakkois-Suomi 31.8-1.9.2019 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 15.8.2019 27.8.2019 klo: 23.00 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut

Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut OHJEET KILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Voimisteluliitto Päivitys 25.1.2017 2 SISÄLLYS 1. KILPAILUJÄRJESTÄJÄN AIKATAULU... 3 2. KILPAILUSARJAT... 4 2.1. KANSALLISET

Lisätiedot

Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019

Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019 Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019 1 Sisällys 1. Crosskart Winter Cup säännöt... 2 1.1. Osakilpailuiden säännöt... 2 1.2. Crosskart talvisarjan organisaatio... 2 1.3. Tapahtumien lukumäärä ja

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Itä- ja Kaakkois-suomi 16-17.9.2017 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 28.8.2017 11.9.2017 klo: 23.59 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

2013 Luokkajärjestelmäohje

2013 Luokkajärjestelmäohje Suomen Voimisteluliitto/ NTV TIEDOTE 10.4.2013 2013 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut

Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut Suomen Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut OHJEET KILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄLLE Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI Päivitys 7.3.2015 2 SISÄLLYS OHJEET KILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄLLE...

Lisätiedot

6. Arviointi... 4. 9. Joukkueen kokoonpanon muuttaminen... 4. 12. Vakuutukset... 5

6. Arviointi... 4. 9. Joukkueen kokoonpanon muuttaminen... 4. 12. Vakuutukset... 5 Taitaja9 säännöt SISÄLLYSLUETTELO 1. Kilpailun järjestäjä... 3 2. Kilpailun tarkoitus, eettiset säännöt ja arvot... 3 3. Käsitteitä... 3 4. Kilpailutehtävät... 4 5. Osanottajat... 4 6. Arviointi... 4 7.

Lisätiedot

1.1 Kilpailuissa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä. 1.2 Mitkään kansallisen järjestön määräykset eivät ole voimassa.

1.1 Kilpailuissa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä. 1.2 Mitkään kansallisen järjestön määräykset eivät ole voimassa. Espoon Merenkävijät ry KILPAILUKUTSU - EMK JATKOLUOKKAREGATTA 2018 Tapahtuma: Jatkoluokkaregatta 2018 Zoom8 SM Europe SM Laser Radial SM Laser 4.7 ranking Laser Standard ranking Järjestäjä: Espoon Merenkävijät

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot