Miten taiteilija onnistuu joukkorahoituksessa? Kokemuksia kantapään kautta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Miten taiteilija onnistuu joukkorahoituksessa? Kokemuksia kantapään kautta"

Transkriptio

1 Miten taiteilija onnistuu joukkorahoituksessa? Kokemuksia kantapään kautta Mesenaatin Taiteen yhteisörahoitusohjelma Kiitos: Koneen Säätiö

2 Joukkorahoituskampanjan vaiheet Hämmennys Ekstaattinen innostus Saat sekä kannustusta että epäilyä. Usko kannustajia. Оlet hypännyt tuntemattomaan Mitä kaikkea tässä pitikään tehdä? Ota selville! Päätösten määrä ahdistaa. Oikeita vastauksia ei ole - kysy mielipiteitä muilta mutta päätä lopulta itse. Hyvä meininki Totuus turhauttaa: et voi vaikuttaa ihmisiin tarpeeksi Toivo ja epätoivo Rutiinia vaihtelevat. Rahaa ei tule niin paljon Alat osata! Teet samat päivittäiset some-kierrokset ja tiedät jo mikä toimii. Väsymys ja helposti kuin unelmoit. Uusi innostus Tämä saattaa sittenkin onnistua! Olet innoissasi jokaisesta rahoittajasta. On hieno tunne kun ihmiset uskovat sinuun ja kampanjaasi. IDEA Aloita heti Puhu kampanjastasi kaikkialla ja kaikille. Ilman joukkoistamista on vaikea onnistua. Ala kerätä sosiaalisessa mediassa kavereita, tykkääjiä ja seuraajia. On aika olla sosiaalinen. Jos sinulla ei vielä ole taiteilija- Facebook-kanavaa, luo se! Suunnittele Tee kampanjasuunnitelma. Mieti vastikkeet, tavoitesummat, kohderyhmä, aikataulutus, ydinviestit ja visuaalinen ilme. Luo kampanjasivu On aika ilmaista: älä tee apurahahakemusta, tee teos. Ole taiteilija. Pidä hauskaa! Julkaise kampanjasi Lähetä heti viestit lähipiirille ja tukijoille ja pyydä heitä auttamaan: tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan kaikkia some-viestejäsi innokkaasti. Pistä täysi pommitus päälle: medialle, blogareille, sähköpostissa, somessa. Päivittäistä työtä Tee markkinointia päivittäin: somettamista, rahoittajien kiittämistä, kampanjan ylläpitoa ja uutisten kertomista. Jos kampanja ei toimi, kokeile muutoksia: erilaisia someviestejä, uusia tai erihintaisia vastikkeita - kunnes löydät sen mikä toimii. Loppukiri Nyt voit taas pitää suurta melua kampanjastasi. Kutsu ja innosta kaikki mukaan jakamaan sanaa ja kirittämään. Joskus suurin osa rahoituksesta tulee kampanjan parina viimeisenä päivänä. Muista kiittää osallistujia!

3 Pitäisikö tehdä joukkorahoituskampanja? Tietysti! On huikea tunne kun ihmiset uskovat sinuun, kampanjoidessa saat tuoda hienoa työtäsi esiin suurelle yleisölle, ja jos otat kampanjan tosissasi, se luultavasti onnistuu hienosti. Mutta muista...

4 Varaudu yllätyksiin Alku tuntui abstraktilta. En tiennyt kuinka paljon ihmisiä voisimme tavoittaa, enkä muistanut mitä kaikkea pitikään tehdä. Oli pelottavaa mainostaa omaa työtään. Oli vaikeaa soitella ja lähetellä viestejä tuttaville ja pyytää apua. Se ei koskaan ole mitä odotit. Heittäydy!

5 Jos tekisin sen uudelleen markkinoisin enemmän. Mutta meillä ei ollut aikaa. Järjestäisin aikaa. Kampanjointi vie aikaa Olisi kannattanut aloittaa markkinointi aiemmin, paljon ennen kampanjaa. Tein kampanjani kesälomalla. Huono idea. En panostanut tarpeeksi. Joukkorahoituskampanja kannattaa tehdä kunnolla tai ei ollenkaan. Ihan kuten ei kannata tehdä huonoa apurahahakemustakaan.onnistua voi vain jos yrittää tosissaan. Joukkorahoituskampanjoissa se vaatii ennen kaikkea sosiaalista läsnäoloa koko kampanjan ajan.

6 Rahan saaminen on vaikeaa There is no such thing as free lunch Saimme rahoitusta koko kampanjan ajan, mutta pikku hiljaa alkoi selvitä millaiset viestit toimivat parhaiten. Joten kesti aika kauan ennen kuin tajusimme lähettää niitä. Edes iso artikkeli sanomalehdessa ei erityisemmin auttanut. Kovan työn jälkeen aloimme lopulta saada rahoitusta myös omien verkostojemme ulkopuolelta. Sosiaalinen media on minulle luonteva väline. Mutta oli yllättävän vaikeaa kääntää suosio rahoitukseksi.

7 Joskus ihmiset eivät oikein ymmärrä että heitä pyydetään rahoittamaan. He luulevat että kampanjantekijä vain esittelee työtään ja fanittavat mukana. Onkin tarpeen vääntää rahoituspyyntö rautalangasta. Facebookissa Mesenaatti.me -tiimi suosii jokaiselle foorumille sitä mitä he kutsuvat peruspostaukseksi : ylimmäksi sivulle kiinnitetään pysyvästi rahoituskampanjasta kertova julkaisu ja pyyntö osallistua rahoittamiseen. Linkki kampanjasivulle on MUST. Jokainen uusi sivulle tuleva ihminen näkee ensimmäiseksi tämän. Joskus pieni joukko sitoutuneita tukijoita on rahoituksen kannalta tärkeämpi kuin valtava määrä tykkääjämassaa. Siksi usein henkilökohtaisesti kampanjantekijältä yksittäisille ihmisille lähetetyt viestit toimivat parhaiten, vaikka onkin työlästä lähettää satoja viestejä yksitellen.

8 Mieti toimiiko se mitä teet joukkorahoituksessa? H elpoiten toimii projekti, josta tulee haluttava lopputuote ja jota ei saataisi aikaan ilman joukkorahoitusta. E lämyksellinen kampanja vetoaa. Ihminen saattaa rahoittaa vain koska tykkää kampanjasivusta. O nko projektin viesti kiteytettävissä? O nko projekti tärkeä maailmalle?

9 Tarvitaan yksi selkeä projekti

10 Tutki K äy läpi muiden joukkorahoituskampanjoita. Mieti mikä toimii ja mikä ei, ja etsi itsesi tyylisiä hyviä kampanjoita esikuviksi. Sekä Suomesta että maailmalta.

11 Et voi pyytää liiaksi apua. Ja kun kampanja on meneillään, sanan on levittävä tehokkaasti. Tarvitset muita ihmisiä. Näitä kontakteja kannattaa alkaa rakentaa ja konsultoida jo kauan ennen kun julkaiset kampanjasi. Sosiaalisen median kanavat kannattaa avata ja niitä kannattaa alkaa pyörittää ja seuraajamääriä kasvattaa heti kun tiedät aikovasti toteuttaa joukkorahoituskampanjan. Ole avoin muiden mielipitelle. Pahimmat kriitikot ja pessimistit voit kuitenkin sivuuttaa huoletta: nyt tarvitaan positiivista energiaa. Aloita jo kauan ennen kuin julkaiset kampanjasi

12 Rakenna hyvä kampanja Joukkorahoituskampanja on kaikkea muuta kuin apurahahakemus. Sinun ei tarvitse selittää rahantarvetta, vaan tarjota ihmisille elämys. Sinä annat heille tilaisuuden päästä osaksi taidetta, jotain suurempaa. Mieti mitkä ovat ne pari keskeisintä kiinnostavaa asia kampanjassasi, ja vetoa niihin.

13 Kun teet joukkorahoituskampanjan, tee teos

14 Tee lyhyt ja intensiivinen kampanja Rahoituksen kertymisen kannalta aikaa tärkeämpää on intensiivisyys. Ihmiset myös rahoittavat helpommin kun ilmassa on kiireen tuntu. Toisaalta jokaisessa kampanjassa on etsikkoaikansa, jolloin kokeillaan kaikenlaista ja opetellaan kampanjan vetämistä - parin viikon kampanjassa ei ehkä ehdi oikein päästä edes alkuun.1-2 kuukautta on yleensä sopiva, pidemmissä intensiteetti lässähtää helposti - ja itsekin väsyt.

15 Tee omannäköisesi kampanja Ei ole yhtä oikeaa vastausta siihen millainen kampanja on hyvä, millaiset vastikkeet tai video toimivat parhaiten. Monenlaiset tyylit voivat olla hyviä: rentous, vakavuus, huumori... Luo itsesi tai työsi näköinen persoonallinen kokonaisuus. Joskus joukkorahoituskampanja nivoutuu sulavasti osaksi varsinaista teosta: vastikkeetkin voivat olla pääsymahdollisuuksia osaksi teosta. Mikään ei kuitenkaan estä kopioimasta fanittamiesi aikisempien kampanjoiden ideoita myös itsellesi. Yritä koko ajan asettua yleisön asemaan: miltä tämä näyttää, miltä kuulostaa?

16 Kampanjakasvot ja henkilökohtaisuus toimii Joukkorahoituksessa on lupa tuoda itseään esiin taiteen takaa ja vedota ihmisiin henkilökohtaisella tasolla. Tässä olen minä, tällaista työtä minä teen, näistä syistä tämä on merkityksellistä ja tämän takia uskon että sinäkin haluat osallistua.ihmiset tykkäävät toisten ihmisten auttamisesta. Osa rahoituksesta tulee yleensä kampanjantekijän lähipiiriltä. Joistain tuntuu hölmöltä, että heidän tuttavansa rahoittavat heidän työtään, mutta ajattele niin, että kerrankin heille annetan siihen mahdollisuus. Eikö hienon ihmisen kiinnostavan taideprojektin rahoittaminen ole paljon merkityksellisempää ja antoisampaa rahankäyttöä kuin jonkun tavallisen kulutustuotteen ostaminen? On aika olla rohkea.

17 Anna selkeä viesti Mediaympäristömme on hektinen. Kovin monimutkaiset viestit eivät mene perille. On tärkeää pystyä muotoilemaan selkeä projektikuvaus kampanjaasi varten, vaikka todellisuudessa kyse olisikin monisärmäisemmästä kokonaisuudesta. Kaikkea ei tarvitse kertoa. Muista myös kertoa se mikä hankkeessasi on kiinnostavaa yleisön kannalta. Jos skeittarielokuva on jo kuvattu ja nyt tarvitset vielä vähän lisärahaa filmin jälkikäsittelyyn, pyydä silti ihmisiä rahoittamaan skeittarielokuvaa, ei jälkikäsittelyä. Ketään ei kiinnosta.joukkorahoituskampanjasivu on houkuttelua ja mainostamista. Mikä on parasta projektissasi? Kerro siitä.

18 Videossa sisältö on tärkein Joukkorahoituskampanjan video voi olla teknisesti monen tasoinen projektista riippuen. Se voi olla puhuva pää, tai valokuvakokoelma. Teknisesti kaksi asiaa ovat tärkeitä: äänen laatu ja valo. Äänitä rauhallisessa paikassa, ja mieti saisitko jostain ulkoisen mikrofonin. Etsi kuvauspaikka jossa kuvauksen kohde näyttää hyvältä. Jos video ei ole teknisesti korkeatasoinen, se kannattaa pitää lyhyenä: 1-2 minuuttia. Pidempi video vaatii yleensä kiinnostavaa sisältöä kamerakulmien ja kuvauspaikkojen vaihteluineen. Netissä on paljon työkaluja videoiden tekemiseen, esimerkiksi Vimeon ja Youtuben omat oppaat ja editointivälineet. Kameraksi voi riittää hyvä älypuhelin tai jopa tietokoneen oma kamera, mutta toki on sitä parempi mitä laadukkaammpi video on. Ensisijaista on kuitenkin sisältö: mieti videon käsikirjoitus ja idea hyvin. Tekninen laatu on näihin nähden toissijaista. Älä tee tylsää.

19 Älä jätä liian iso kuilua minimin ja tavoitteen välillä Mesenaatissa voi asettaa varsinaisen tavoitteen lisäksi minimitavoitteen. Se on summa joka riittää siihen että kampanjassa kuvattu hanke voidaan tehdä ja rahoittajille tarjotut vastikkeet toimittaa. Tämä vähentää riskiä siitä että kampanja epäonnistuu kokonaan. Toisaalta rahoittajien motivaatio osallistua voi laskea rajusti heti kun minimisumma on saavutettu. Minimisummaa ei kannata laittaa liian pieneksi, ja liian kauaksi varsinaisesta tavoitteesta. Se ei myöskään näytä uskottavalta: ovatko hankkeen tekijät tosissaan vai kokeilevatko vain jos saisivat helppoa rahaa? Nyrkkisääntö on, että minimisumman kannattaa olla 1/3 tai puolet varsinaisesta tavoitteesta.

20 Moni on valmis maksamaan euroa 8% euroa 18% euroa 23% 1-10 euroa 28% euroa 23% euroa Mieti vastikkeita kaikille kukkaroille. Mesenaatissa eniten on rahoitettu euron vastikkeita, mutta myös euron rahoittajia on paljon. Jos faneja on todella paljon, pienilläkin summilla voidaan saada hyvä rahoitus. Usein alle 20 euron ei kuitenkaan kannata mennä.

21 Houkuttele ihmiset rahoittamaan heti Usein isoin kiinnostuspiikki kampanjaa kohtaan koetaan heti ensimmäisenä päivänä: mieti miten saisit hyödynnettyä tämän samantien. Korosta viestinnässä että on tärkeää rahoittaa mahdollisimman nopeasti, koska se kannustaa muita rahoittajia mukaan. Mieti myös jos voit jaksottaa vastiketarjontaasi ja tarjota erityisiä vastikkeita eri vaiheissa, niin että koko ajan on tunne siitä että juuri nyt kannattaa rahoittaa.

22 Innosta loppukiriin Hyvissä joukkorahoituskampanjoissa suurin osa rahoituksesta tulee usein ihan alussa ja ihan lopussa. Moni osallistuu vasta viime metreillä. Loppuun kannattaa panostaa yhtä voimakkaasti kuin alkuun. Voit taas lähettää henkilökohtaisia viestejä, twiitata kaikille seuraajillesi ja kiittää Facebookissa jokaista uutta rahoittajaa. Tee loppukiristä oma jännittävä tapahtumansa.voit myös lähettää viestin kaikille jo rahoittaneille ja pyytää heitä apuun.

23 Pyydä apua Joukkorahoituskampanjoissa pelataan joukkoistamisella, ei mainoseuroilla. Tykkäämiset ja jakamiset somessa ovat todellista valuuttaa joka tuo kampanjalle näkyvyyttä. Mitä useampi ihminen sinua auttaa, sitä laajempi on yhteenlaskettu verkostonne. Hyvä kaava avunpyyntöviesteille on tämä: 1. Auttaisitko kampanjaa tykkäämällä sen somekanavista ja julkaisuista, kommentoimalla ja jakamalla niitä omalla seinälläsi jos mahdollista? 2. Jos voit, rahoita itsekin valitsemallasi summalla. 3. Kerro omissa verkostoissasi että rahoitit.

24 Kun kampanja on julkaistu, lähesty ja ole lähestyttävä Joukkorahoituskampanjointi on sosiaalista aikaa. Tapaa ihmisiä, juttele kampanjastasi, pyydä neuvoja. Moni haluaa tarjoa apuaan, suhtaudu auttajiin ystävällisesti. Ole paikalla: juttele ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa, vastaa viesteihin nopeasti, ole vilkas ja auttavainen myös muita joukkorahoituskampanjantekijöitä kohtaan.

25 Facebook on kampanjan sydän Käytä niitä kanavia joissa olet jo valmiiksi aktiivinen. Facebookia ei kuitenkaan. kannatta ohittaa. se on Suomessakin ylivoimaisesti suosituin sosiaalinen media.

26 Lopputulema: ei vain rahoitusta En saanut kovin paljon rahoitusta kampanjan aikana, mutta myynti on jatkunut kampanjan päätyttyä hyvänä ja sain paljon uusia faneja. Olen tosi tyyttyväinen siihen, miten viestintätaitoni kehittyivät kampanjan aikana. Joukkorahoituskampanja on samalla myös markkinointikampanja työllesi. Näkyyvydestä on takuulla hyötyä ja iloa myöhemmin. Saat uusia kontakteja ja tunnettuutesi kasvaa.

27 Kiitos rohkeille taiteilijoille joiden kanssa opimme paljon!

28 Mesenaatin Taiteen yhteisörahoitusohjelma 2014 Mesenaatti.me on suomalainen vastikkeellinen joukkorahoituspalvelu. Vuonna 2014 se toteutti Koneen Säätiön Koneen Säätiö tukemana taiteilijoille suunnatun koulutus- ja kokeiluhankkeen, jossa pyrittiin opettamaan taitelijoita hyödyntämään joukkorahoitusta työnsä mahdollistamiseksi sekä kehittämään uutta lisärahoituskanavaa taiteen tukemiseen.

Verkkokauppiaan Facebook-opas

Verkkokauppiaan Facebook-opas Verkkokauppiaan Facebook-opas Miksi kirjoitin tämän oppaan? Autan työkseni verkkokauppiaita kasvattamaan myyntiä. Keskustelen viikottain useiden eri alojen verkkokauppaiden kanssa. Riippumatta toimialasta,

Lisätiedot

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 2/51 10 askelta Facebookmarkkinointiin Jari Juslén 10 askelta Facebook-markkinointiin 3/51 10 askelta Facebook-markkinointiin

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Tieteen yhteisörahoitusohjelma 2015

Tieteen yhteisörahoitusohjelma 2015 Tieteen yhteisörahoitusohjelma 2015 Järjestää yhteisörahoituspalvelu Mesenaatti.me 6 koulutusta eri yliopistoissa maaliskuussa 6-10 hankkeen valinta ja joukkorahoituskampanjoiden tuottaminen yhdessä hankkeiden

Lisätiedot

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä.

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Katsaus oppaaseen Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Halusin antaa mahdollisimman selkeitä ohjeita, joiden avulla voit oikeasti muuttaa asioita elämässäsi.

Lisätiedot

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi

LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ www.internetmarkkinointi.fi Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen

Lisätiedot

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES IDEANIKKARIN HUNAJAPURKKI Johdanto Viime keväänä, kun olin myymässä asuntoani, sain päähäni hullun ajatuksen. Ajattelin testata ihan käytännössä ideaani uudesta markkinointitavasta.

Lisätiedot

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla 27.11. 15.12.2013 Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen,

Lisätiedot

Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44 A 10 Rovaniemi, Suomi, Finland

Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44 A 10 Rovaniemi, Suomi, Finland Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen käyttöön on ehdottomasti kielletty. Lukija

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Sosiaalinen media. osana julkisten organisaatioiden. viestintää

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Sosiaalinen media. osana julkisten organisaatioiden. viestintää AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Sosiaalinen media osana julkisten organisaatioiden viestintää HELMIKUU 2014 Sisällysluettelo 2 Sisällysluettelo... 2 3 Johdanto... 3 Kirjoittajat... 6 Kansalaisen näkökulma...

Lisätiedot

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa Työkalupakki järjestöjen viestintään Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa 2 Viestintätyökalupakin sisältö: 1. Miksi kertoa toiminnastanne tiedotusvälineille?

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o Viestintä OIKEAA TIETOA OIKEILLE IHMISILLE Viestintä on paljon muutakin kuin yksisuuntaista tiedottamista. Viestinnällä voidaan luoda yhteisöllisyyttä, me-henkeä, ratkaista hankalia tilanteita ja jopa

Lisätiedot

Copyright 2014 Vihreä Sivistysliitto ja kirjan tekijät Kansi: Kaisa Leka Taitto: Meri Tennilä, Visio

Copyright 2014 Vihreä Sivistysliitto ja kirjan tekijät Kansi: Kaisa Leka Taitto: Meri Tennilä, Visio Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2015 Valmiina vaaleihin - Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2015 Tekijät: Samuli Lintula, Lasse Miettinen, Suvi Reijonen, Kirsi Syväri, Ville Tuominen, Ville Ylikahri

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä

Lisätiedot

Opas: Kuinka teen kyselyn.

Opas: Kuinka teen kyselyn. Opas: Kuinka teen kyselyn. Oppaasi kyselyiden, tiedonkeruun, arviointimaailman ja liiketoiminnan tärkeimpien sidosryhmien ymmärtämiseen. Alkusanat tekijöiltä Olemme toimineet palautteenkeruun alalla jo

Lisätiedot

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi

INTERNETMARKKINOINTI.FI / TEEMU KINNUNEN / teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi 10 syytä sille, miksi verkkosivustosi EI myy sis. ratkaisut ongelmiin! Terve ja kiitos mielenkiinnostasi raporttiani kohtaan! Nimeni on Teemu Kinnunen ja esittelen sinulle 10 ylivoimaisesti yleisintä syytä

Lisätiedot

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE NO. 2 2013 Partylite Nordic magazine Syksy 2013 Täynnä väriä ja energiaa! Panosta PÄÄLLIKÖITYMISEEN - Se kannattaa! TH www.partylite.fi A NNIVERSARY 1 WORLDWIDE DRAMAATTISTA TUNNELMAA TH A NNIVERSARY WORLDWIDE

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

JOHDANTO. - Henri Liljeroos, Digivallankumous.fi

JOHDANTO. - Henri Liljeroos, Digivallankumous.fi JOHDANTO Haluatko matkustella? Viettää enemmän aikaa perheesi kanssa? Muuttaa maailmaa? Auttaa muita muuttamaan maailmaa? Ehkä haluat tarjota omille vanhemmillesi mukavat eläkepäivät. Haluatko kirjoittaa

Lisätiedot

Ohjaajan opas. Me mediassa

Ohjaajan opas. Me mediassa Ohjaajan opas teema Kerho Me mediassa Me mediassa -kerhossa lapset oppivat turvallisia mediataitoja ja perehtyvät yhdessä mediatuottamisen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Sisällysluettelo 1. KERHOKERTA

Lisätiedot

Lähidemokratian sankareille. ideoita kunta. vaali ehdokkaalle

Lähidemokratian sankareille. ideoita kunta. vaali ehdokkaalle Lähidemokratian sankareille ideoita kunta vaali ehdokkaalle Kuntavaalit 28.10.2012 Kohti kuntavaaleja OPAS EHDOKKAILLE Julkaisija Suomen Sosialidemokraattinen Puolue rp. Saariniemenkatu 6 00530 Helsinki

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Ehdokkaan viestintä ja markkinointi

Ehdokkaan viestintä ja markkinointi Ehdokkaan viestintä ja markkinointi Suvi Reijonen, Ville Tuominen ja Kirsi Syväri Viestinnällä luot tunnettuutta ja mainetta Viestinnän ensimmäisenä tavoitteena on hankkia sinulle ehdokkaana tunnettuutta:

Lisätiedot