Kriittinen kommunikaatio: Trendejä ja Appseja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kriittinen kommunikaatio: Trendejä ja Appseja"

Transkriptio

1 Kriittinen kommunikaatio: Trendejä ja Appseja Virvepäivät, , Helsinki TCCA Applications Working Group apps.tetra-association.com Hannu Aronsson Chairman, TCCA Applications Working Group CTO, Portalify Oy

2 Kriittinen kommunikaatio Puheradiosta...

3 TETRA ja Virve palvelee kriittistä kommunikaatiota. TETRA Association on nyt TETRA and Critical Communications Association joka palvelee kriittisen kommunikaation käyttäjiä, tänään (TETRA) ja huomenna.

4 Lue lisää:

5 Mission Critical Broadband Focus Group tuo yhteen kriittisen kommunikaation käyttäjät teknologian vaatimusten ja taajuusasioiden tiimoilta.

6 #1 TETRA and TCCA tapahtuma kriittisen viestinnän käyttäjille: TETRA World Congress , Dubai tetraworldcongress.com 2013 TWC:stä tulee... Critical Communications World 2013 Paris

7 Mukana Käyttäjiä Operaattoreita TCCA Apps WG Valmistajia Sovelluskehittäjiä Data ja appsit Vaatimukset Tarpeet TETRA standardointi TCCA Teknisen Foorumin Apps työryhmä on mukana dataan ja sovelluksiin liittyvissä asioissa, käyttäjien vaatimusten keräämisesti standardin muutosehdotuksiin ja ongelmien ratkaisuihin.

8 TETRAlla on toimiva yhteisö mitä vetää käyttäjien tarpeet. TCCA Tekninen Foorumi toimii yhdessä ETSI:n TETRA työryhmien kanssa. AppsWG on mukana data ja sovellusasioissa. TETRA:n malli luo yhteensopivan markkinan missä on kilpailua (hinta, ominaisuudet).

9 Miten käsketään hidastaa ilman että lähetetään lisää dataa? Käytetään solun kuormitustietoa sovellusten toiminnan hallintaan Sovellukset voidaan ottaa käyttöön Vältä data ruuhkat verkossa Ruuhkat vältetään AppsWG:ssä tehdään työtä käyttäjille tärkeiden asioiden kanssa. Esimerkiksi: Verkon ruuhkia voidaan välttää käyttämällä cell service level -tietoa sovellusten toiminnan ohjaukseen dynaamisesti. Tarvittavat rajapinnat ja toiminnot on nyt standardoitu ja tulossa tuotteisiin.

10 TCCA AppsWG löytyy täältä TETRA-yhteisö on aktiivinen ja vie asioita eteenpäin.

11 Dataominaisuuksista... Kriittiset Appsit

12

13 Toimistossa IT jokapäiväisessä käytössä Data ja sovellukset ovat muodostuneet keskeisiksi myös kenttätyössä. Yhdistä toimiston IT järjestelmät kenttätyöhön. Kohta "chat-sukupolvi" tulee sinunkin organisaatioosi töihin ;-)

14 Kriittinen viestintä = Yksityinen radioverkko Aina saatavilla, turvallinen, ominaisuuksia mitä ammattikäyttäjät tarvitsee. Käytä tätä verkkoa kriittisiin toimintoihin, sekä puheen että sovellusten kanssa. PMR verkossa tekee datallakin jo paljon.

15 Tulevaisuuden PMR = Ääni + Appsit Ammattikäyttöön kelpaavissa radioverkoissa äänen ja datan tulee toimia yhdessä.

16

17

18 Tietokantahaku: Tiedot mitä tarvitset, siellä ja silloin kun tarvitset niitä. Tietoihin pääsee käsiksi jo tämän päivän päätelaitteilla. Kannat aina mukanasi ääniradiota, käytä sitä myös sovelluksiin. Source: Portalify

19 Esimerkki tietokantasovelluksesta kuvien kanssa: Intian parlamentin VIP ja kulkuluvat. (source: Indian parliament TETRA network, Demo data shown)

20

21 Komentokeskuksessa tuli hiljaista Käyttämällä dataa ja sovelluksia voi verkosta vapauttaa kapasiteettia tärkeimpiin äänipuheluihin ja muuhun käyttöön. Käytä verkkosi ääni- että dataominaisuudet täysin hyväksi. Quote: Police, Finland.

22 Perinteinen äänikeskustelu tiedon saamiseksi kentälle...

23 Tietokantahaku millä saa samat tiedot kentälle. Sovelluksessa tiedot jäävät ruudulle ja ne on helppo tarkistaa uudestaan tarvittaessa.

24 Ajankäytön vertailu.

25 Resurssien käyttö, sekä henkilöt että radioverkko.

26 Tehokkuuserot ovat joskus sitä luokkaa, että koko toimintamallia voi muuttaa. Tee enemmän, tee paremmalla tavalla ("new ways of work")

27 Monia kyselyitä tehdään monta kertaa päivässä, jolloin tehokkusedut kertautuvat. Aloita niistä sovelluksista joista on omalle organisaatiollesi eniten hyötyä.

28 Todellinen tilannekuva Paikkatiedosta...

29 Paikkatiedon seuranta on yleensä ensimmäinen sovellus. AVL = Automatic Vehicle Location. APL = Automatic Person Location. Source: Police, Finland.

30 Paikannus -> Todellinen tilannekuva Integroi AVL ja muut sovellukset Kerää kaikki tapahtumat samaan näkymään Iso kuva kaikilla tiedossa koko ajan Paranna tilannekuvan avulla organisaation toimintaa. Sovellustoiminnot ja paikkatiedot voi yhdistää yhteiseen tilannekuvaan komentokeskuksessa, kenttäjohdossa ja kentällä.

31 Suomessa ollaan oltu tässä asiassa edelläkävijöiden joukossa: POKE yhdistää paikkatiedot, sovellukset, tilannekuvan, statuspäivitykset, tietokantahaut ja viestinnän, kymmeniä tietolähteitä vedetty yhteen. Miten jatkossa? Source: Police, Finland

32 Vahva trendi paikannuksessa vetää kaikki paikkatiedot eri lähteistä käyttäjien käyttöön, komentohuoneesta, kenttäjohtoon ja kenttäkäyttäjille. Keskitetty hallinta hoitaa integroinnin järkevästi ja tarjoaa kaikki tiedot käyttöön.

33 Tehokas työnkulku Erillisistä sovelluksista...

34 Vähennä paperitöitä Raportointi reaaliajassa Paikka ja status mukaan automaattisesti Enemmän aikaa olla Yksi työnkulku kentältä toimistoon kentällä Tiedot voi päivittää suoraan kentältä toimiston IT-järjestelmiin ja tietokantoihin. Reaaliaikainen raportointi antaa enemmän mahdollisuuksia työnohjaukseen ja tehokkuuden kasvattamiseen.

35 Esimerkki lomakesovelluksesta: Tiedot kentältä konttorin IT-järjestelmiin saman tien. Source: Police forms, Finland

36 Tehtäväsovelluksen esimerkki, tiedot selvästi näkyvissä ruudulla ja reaaliaikaisesti tehtävätiedot ajan tasalla kentällä ja komentokeskuksessa. Shown: Sepura Short Data Application (SDA)

37 Oheislaitteet tulossa osaksi vielä kätevämpää sovelluskokonaisuutta. Lue viivakoodi suoraan sovellukseen nopeasti kentällä ilman näppäilyjä tai ota vaikka kuva. Example device from Stopnoise.

38 Myös automaatioon löytyy valmiita ratkaisuja. Erillistä verkkoa voi käyttää operatiiviseen toimintaan ja ohjaukseen. Laitteita löytyy SCADA ominaisuuksien kanssa ja moneen käyttöön. Devices from

39 Laajakaistainen tulevaisuus Kapeakaistaisesta...

40

41 Tämän päivän kapeakaistaiset PMR-verkot tarjoavat turvalliset perustoiminnot kriittiseen viestintään.

42 Muita verkkoja kannattaa lisäksi ottaa käyttöön sovelluksiin jotka tarvitsevat enemmän kaistaa. Kannattaa kuitenkin muistaa että ne eivät ole kriittiseen viestintään suunniteltuja tai rakennettuja verkkoja.

43 PMR:ää voi myös laajentaa nopeampaan dataan (esim. TETRA TEDS) joka antaa myös lisäkapasiteettia kaikkeen verkon käyttöön.

44 Tulevaisuudessa kriittisen viestinnän laajakaistaverkot tarjoavat koko paletin palveluita myös operatiiviseen käyttöön. Monta verkkoa yhdessä antaa parhaan kattavuuden ja nopeimmat yhteydet. Keep in mind that mission critical comms should be on a mission critical network.

45 Tällaisten verkkojen standardointi ja rakentaminen vie aikaa. EU "second digital dividend" päätöksiä aiotaan tehdä jo Jotta kunnon verkko on käytettävissä myös tulevaisuudessa, pitää jo tänään aloittaa valmistelut varsinkin taajuuksien saamiseksi tässä kaikilla käyttäjille on tärkeä rooli.

46 TETRA GSM/3G Vertailu PMR-verkon (TETRA) (vas) ja GSM/3G (oik) verkon kattavuudesta. PMR verkko tarjoaa toimivia yhteyksiä, kaupallinen verkko pätkii helpommin. Source:

47 Maanlaajuinen LTE verkko public safety käyttäjille 2x10MHz 700MHz alueella kaupallisten taajuuksien vieressä Kaupalliset laitteet? Ryhmäpuhelut ja muut PMR äänipalvelut LTE:ssä? USA = LTE Siirtyminen P25 + legacy ratkaisuja paljon käytössä FCC "Narrowbanding" pakottaa digitalisointiin Miksi LTE? LTE on valittu USA:ssa, Lähi-idässä ja Aasiassa public safety käyttöön. TETRA tulossa käyttöön muualle kuin public safetyyn pohjois-amerikan markkinoilla. Terveiset IWCE:stä 2/2012

48 TCCA rapahtumia kriittisen viestinnän käyttäjille: Näe LTE, TETRA, DMR, dpmr, Tetrapol, ym käytännössä! Professional LTE & PMR Summit , Barcelona pmrsummit.com

49 Next Gen 911 Komentokeskuksesta...

50 Miten ihmiset saavat yhteyden hätäkeskukseen? Perinteisesti lankapuhelimella...

51 Kännykällä saa yhteyden hätäkeskukseen tien päältä, mutta käyttäjien paikannus aiheuttaa lisävaivaa. Kyseessä edelleen melko perinteinen puhelinyhteys.

52 Tekstariyhteyksiä ollaan ottamassa käyttöön vammaisia varten monessa maassa. Tekstarisukupolvi käyttänee myös näitä palveluita. Joskus tilanne on sellainen että ei voi puhua mutta voi naputtaa tekstarin. On odotettavissa että tekstareista tulee tärkeämpiä kuin ensi alkuun kuvitellaan.

53 Muussa viestinnässä käytetään jo monia eri kanavia. Näiden käyttöönottoa hätäkeskuksessa ja komentokeskuksessa ollaan miettimässä monessa paikassa, sekä hätäyhteyksiin että tilannekuvan parantamiseksi. Mielenkiintoinen kysymys on miten tietotulvasta saadaan hyödyllistä tietoa operatiiviseen käyttöön.

54 TCCA tapahtumia kriittisen viestinnän käyttäjille: Control Room Communications Komentokeskus ja kommunikaatio , Kööpenhamina controlroomcommunications.com

55 Aloita tänään!

56 TETRAkin riittää moneen käyttöön TETRA (Virve) on kapeakaistainen radiojärjestelmä jolla on rajoitettu kapasiteetti. Käyttämällä tätä älykkäästi voi kuitenkin toteuttaa monia sovelluksia. Sovellusten tuominen operatiiviseen käyttöön kannattaa aloittaa jo nyt...

57 Esimerkiksi kuvaviestintä TETRAssa: Kuva valvontakamerasta käsiradioon.

58 500k 50k 1.5k Sovelluksen optimointi TETRA-verkkoon tarpeellinen tieto sinne missä sitä tarvitaan.

59 Älykkäät TETRA appsit Esimerkkitapaus: Käytetään ryhmä-tekstiviestejä kuvan lähettämiseksi luureihin. Kuva kulkee radioverkossa vain kerran (tehokasta) mutta menee monelle vastaanottajalle yhtäaikaa. Jopa tämän päivän TETRA-verkossa kuva perille 14 sekunnissa. Source: Portalify, Cassidian

60 Kuvaviestintä ja muut sovellukset toimivat kaikkien valmistajien radioissa...

61 Data ja käytännön sovellukset Narrow band IP Nopeudet, yhteyden avaaminen, pakettien katoaminen, ym. ongelmia? Kapeakaistaiset appsit Optimoi radioverkkoon Käytä sopivia viestintämenetelmiä Optimoi myös käyttöliittymä kenttäkäyttöön Kapeakaistaisessa verkossa IP ei aina ole paras ratkaisu. TETRAssa on monia dataominaisuuksia jotka tarjoavat lisämahdollisuuksia (tekstiviestit, ryhmäviestit, ym). Esimerkiksi paikkatiedon välitykseen löytyy standardoidut kevyet ratkaisut (LIP).

62 Hälytä käyttäjiä Lähetä tehtävän tiedot Päivitä tietoja Käsittele kuittaukset Hakulaite: Hälytä Kuittaa TETRA standardi "Callout": Hoitaa hälytykset ja kuittaukset monissa laitteissa niin että käyttäjä varmasti herää. TETRA-hakulaitteita löytyy jo markkinoilta.

63 TCCA tapahtumia kriittisen viestinnän käyttäjille: TETRA World Congress , Dubai tetraworldcongress.com... ja muut tapahtumat kriittisen viestinnän kaikki osa-alueet. Tule mukaan myös TCCA:n työryhmiin, omaksi ja yleiseksi eduksi. Lähetä joku organisaatiostasi mukaan.

64 TETRA Apps WG apps.tetra-association.com Hannu Aronsson

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Web Services. Web Services

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Web Services. Web Services Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Standardoidutu tapa integroida sovelluksia Internetin kautta avointen protokollien ja rajapintojen avulla. tekniikka mahdollista ITjärjestelmien liittämiseen yrityskumppaneiden

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Avoimet web-rajapinnat

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Avoimet web-rajapinnat Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) SOA yleistyvät verkkopalveluissa Youtube Google... Avaavat pääsyn verkkopalvelun sisältöön. Rajapintojen tarjoamia tietolähteitä yhdistelemällä luodaan uusia palveluja,

Lisätiedot

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301 5 opintopistettä Petri Nuutinen 5 opintopistettä Petri Nuutinen Storage Storage hallinnassa tärkeää saatavuus laajentaminen turvaaminen optimointi Storagen

Lisätiedot

FENG OFFICE -PROJEKTINHALLINTATYÖKALU

FENG OFFICE -PROJEKTINHALLINTATYÖKALU 1(5) FENG OFFICE -PROJEKTINHALLINTATYÖKALU Verkkoprojektissa tarkoituksenmukaisen projektinhallintatyökalun käyttö vähentää viestintään kuluvaa työaikaa merkittävästi, kun projektin osapuolilla on reaaliaikainen

Lisätiedot

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen Smart grid mahdollistaa tulevaisuuden vision toteutumisen Strateginen suunnittelu Mistä aloittaa? Mihin investoida? Mitä teknologioita valita?

Lisätiedot

Helsingin urbaani luovuus käyttöön: Open311 kaupunkilaisten palautekanavana. Hanna Niemi-Hugaerts

Helsingin urbaani luovuus käyttöön: Open311 kaupunkilaisten palautekanavana. Hanna Niemi-Hugaerts Helsingin urbaani luovuus käyttöön: Open311 kaupunkilaisten palautekanavana Hanna Niemi-Hugaerts 1 SUORA KAKSISUUNTAINEN KANAVA Aita vääntynyt Steissillä. Kaupunkilainen raportoi ongelmasta Vääntynyt aita!

Lisätiedot

Paikkatiedon hyödyntäminen älykkään sairaalan ICTympäristössä

Paikkatiedon hyödyntäminen älykkään sairaalan ICTympäristössä Paikkatiedon hyödyntäminen älykkään sairaalan ICTympäristössä Jouko Kuisma Sairaalatekniikan päivät Hankejohtaja, Fujitsu Finland Helsinki 12.2.2014 jouko.kuisma@fi.fujitsu.com Jokapaikan tietotekniikka?

Lisätiedot

TIES530 TIES530. Moniprosessorijärjestelmät. Moniprosessorijärjestelmät. Miksi moniprosessorijärjestelmä?

TIES530 TIES530. Moniprosessorijärjestelmät. Moniprosessorijärjestelmät. Miksi moniprosessorijärjestelmä? Miksi moniprosessorijärjestelmä? Laskentaa voidaan hajauttaa useammille prosessoreille nopeuden, modulaarisuuden ja luotettavuuden vaatimuksesta tai hajauttaminen voi helpottaa ohjelmointia. Voi olla järkevää

Lisätiedot

Tiedonsiirron kokonaisoptimointi erilaisten tietoverkkojen yhteiskäytössä

Tiedonsiirron kokonaisoptimointi erilaisten tietoverkkojen yhteiskäytössä Tiedonsiirron kokonaisoptimointi erilaisten tietoverkkojen yhteiskäytössä Juuso Meriläinen 27.11.2015 Juuso Meriläinen Tiedonsiirron kokonaisoptimointi erilaisten tietoverkkojen yhteiskäytössä 1 / 11 Johdanto

Lisätiedot

DMR- ja digipuhefoorumi Ham Karelia Erik Finskas OH2LAK

DMR- ja digipuhefoorumi Ham Karelia Erik Finskas OH2LAK DMR- ja digipuhefoorumi Ham Karelia 20.7.2018 Erik Finskas OH2LAK Nuorissa on tulevaisuus! FinDMR Motorola repeaters Fin-DMR cbridge FI talkgroups Hot spots, homemade, Hytera Brandmeister Master-2441 Motorola

Lisätiedot

KUINKA DIGITAALISET RADIOPUHELIMET PARANTAVAT JA NOPEUTTAVAT TURVAVIESTINTÄÄ?

KUINKA DIGITAALISET RADIOPUHELIMET PARANTAVAT JA NOPEUTTAVAT TURVAVIESTINTÄÄ? KUINKA DIGITAALISET RADIOPUHELIMET PARANTAVAT JA NOPEUTTAVAT TURVAVIESTINTÄÄ? 1936 Motorola esittelee Police Cruiser -autoradiopuhelimen, joka otettiin ensimmäisenä käyttöön Chicagon poliisiautoissa. 1940

Lisätiedot

Laajakaistainen taktinen kognitiiviradio ja RF-tekniikka. Vision Aug 20 th 2013 Ari Hulkkonen

Laajakaistainen taktinen kognitiiviradio ja RF-tekniikka. Vision Aug 20 th 2013 Ari Hulkkonen Laajakaistainen taktinen kognitiiviradio ja RF-tekniikka Vision Aug 20 th 2013 Ari Hulkkonen Radio- ja tietoliikennetekniikka murroksessa: Perinteinen matkapuhelinteknologia, jolla suomalainen tietoliikenneteollisuus

Lisätiedot

VIRVE-päivä 2011. Mihin viranomaisten turvallisuusviestintä on menossa? Janne Koivukoski Sisäasiainminsteriö Pelastusosasto

VIRVE-päivä 2011. Mihin viranomaisten turvallisuusviestintä on menossa? Janne Koivukoski Sisäasiainminsteriö Pelastusosasto VIRVE-päivä 2011 Mihin viranomaisten turvallisuusviestintä on menossa? Janne Koivukoski Sisäasiainminsteriö Pelastusosasto 1.3.2011 Viranomaisten tarvitsemat palvelut Luotettava ja varma puheviestintä

Lisätiedot

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Video aiheesta: http://connect.metropolia.fi/p38171838/ Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Tarvitaan vain -Tietokone nettiyhteydellä - mieluiten johdolla nettiin; Wlan ja etenkin

Lisätiedot

Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin. Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft.

Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin. Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft. Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft.com Agenda 29.11.2011 Microsoftin strategia pähkinän kuoressa Kuluttajat

Lisätiedot

Kesäseminaari 4.6.2015. Jani Heikkilä Metsä mukaasi Kantoon sovelluksella

Kesäseminaari 4.6.2015. Jani Heikkilä Metsä mukaasi Kantoon sovelluksella Kesäseminaari 4.6.2015 Jani Heikkilä Metsä mukaasi Kantoon sovelluksella Kesäseminaari 4.6.2015 Jani Heikkilä, Myyntijohtaja Metsä mukaasi Kantoon - sovelluksella Mobiililaajennus Metsään.Ai - palveluun

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

AKKREDITOITU TESTAUSLABORATORIO ACCREDITED TESTING LABORATORY

AKKREDITOITU TESTAUSLABORATORIO ACCREDITED TESTING LABORATORY T297/A01/2016 Liite 1 / Appendix 1 Sivu / Page 1(7) AKKREDITOITU TESTAUSLABORATORIO ACCREDITED TESTING LABORATORY NOKIA SOLUTIONS AND NETWORKS OY, TYPE APPROVAL Tunnus Code Laboratorio Laboratory Osoite

Lisätiedot

Kuka ratkaisee kuuluvuusongelmat - miten saadaan kokonaisuus hallintaan? Entä mitä tuo 5G?

Kuka ratkaisee kuuluvuusongelmat - miten saadaan kokonaisuus hallintaan? Entä mitä tuo 5G? Kuka ratkaisee kuuluvuusongelmat - miten saadaan kokonaisuus hallintaan? Entä mitä tuo 5G? Heidi Himmanen 16.5.2019, Jyväskylä Kuuluuko Kankaalla? - miniseminaari 1 Kolme + kolme vinkkiä Kolme vinkkiä

Lisätiedot

Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen. Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business

Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen. Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business Tietomäärän räjähdysmäinen kasvu Sosiaalinen media Pilvilaskenta ja pilvipalvelut Luonnolliset käyttöliittymät

Lisätiedot

Movikan CallMEDIA-palvelut

Movikan CallMEDIA-palvelut Movikan CallMEDIA-palvelut kuluttaja osaksi Median sisältöä Älykkäät Puhe- ja Viestipalvelut CallTV-palvelut Älykkäät Puhe- ja Viestipalvelut interaktiivista sisältöä medioille IVR-, SMS- ja älypuhelintekniikka

Lisätiedot

Nomis asiakaspäivät 29.11.2012 Nomis HelpDesk 2.0 demo

Nomis asiakaspäivät 29.11.2012 Nomis HelpDesk 2.0 demo Nomis asiakaspäivät 29.11.2012 Nomis HelpDesk 2.0 demo Projektipäällikkö Jussi Villanen Tuotepäällikkö Esa Isoniemi Nomis HelpDesk 2.0 version esittely Uusien ominaisuuksien esittely demon muodossa Demon

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

DAISY. Esteetöntä julkaisua

DAISY. Esteetöntä julkaisua DAISY Digital Accessible Information SYstem Esteetöntä julkaisua Markku Leino 27.4.2009 ESITYKSEN SISÄLTÖ Mikä on DAISY kirja? DAISY-järjestelmän lyhyt historia Miten rakentaa DAISY-kirja ja kirjatyypit

Lisätiedot

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy LEDit ulkovalaistuksessa Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy Liiketoimintamme 24% 2012 41% 35% Philips Healthcare Philips Lighting Philips Consumer Lifestyle 2 2

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvonta Copyright, 2011 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog sovelluksia Korroosionestojärjestelmien kaukokäyttö Katuvalo-ohjaukset Pumppaamot Jätevedenpuhdistamot

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

W3C ja Web-teknologiat

W3C ja Web-teknologiat W3C ja Web-teknologiat Ossi Nykänen Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Digitaalisen median instituutti (DMI), W3C Suomen toimisto Esitelmä Hyvin lyhyt versio: World Wide Web Consortium (W3C) on kansainvälinen

Lisätiedot

Success Factors of the Finnish Mobile Services Market

Success Factors of the Finnish Mobile Services Market Success Factors of the Finnish Mobile Services Market Jukka Leinonen Product management & development Integrated Enterprise Services Suomalaisen mobiilimarkkinan perinteiset vahvuudet Vahva ekosysteemi

Lisätiedot

PASTORI-PROJEKTI. Paikkasidonnaisten liikenteen palveluiden liiketoiminta- ja toteutusratkaisut. Paikkasidonnaiset kaupalliset palvelut

PASTORI-PROJEKTI. Paikkasidonnaisten liikenteen palveluiden liiketoiminta- ja toteutusratkaisut. Paikkasidonnaiset kaupalliset palvelut -PROJEKTI Paikkasidonnaisten liikenteen palveluiden liiketoiminta- ja toteutusratkaisut Paikkasidonnaiset kaupalliset palvelut Haasteet ja tulevaisuuden näkymät Eetu Pilli-Sihvola, VTT 28.1.2011 Suntiossa

Lisätiedot

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Tosi elävä virtuaalimalli 27.4.2017 Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Agenda Teollinen internet Uudet teknologiat: VR & MR Soveltaminen käytännössä Yhteenveto & demo 2 Teollinen internet

Lisätiedot

Tietojärjestelmien yhteensovittaminen turvallisesti älykkäisiin koneisiin

Tietojärjestelmien yhteensovittaminen turvallisesti älykkäisiin koneisiin Tietojärjestelmien yhteensovittaminen turvallisesti älykkäisiin koneisiin Tampereen teknillinen yliopisto 28.1.2010 Jouni Vuorensivu Remion Ltd. www.remion.com jouni.vuorensivu@remion.com Jouni Vuorensivu

Lisätiedot

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Verkon avulla voidaan kehittää monia toimintoja Kauppa Urheilu / Viihde Käyttäjä Energiankulutus Koulutus

Lisätiedot

Kattava tietoturva kerralla

Kattava tietoturva kerralla Kattava tietoturva kerralla PROTECTION SERVICE FOR BUSINESS Tietoturvan on oltava kunnossa Haittaohjelmahyökkäyksen tai tietoturvan vaarantumisen seuraukset voivat olla vakavia ja aiheuttaa merkittäviä

Lisätiedot

Liiketoimintajärjestelmien integrointi

Liiketoimintajärjestelmien integrointi Liiketoimintajärjestelmien integrointi Vierailuluento 2.3.2015 Esa Heikkinen Mystes Oy Agenda Liiketoimintajärjestelmien integrointi EAI: Enterprise Application Integration EAS: Enterprise Application

Lisätiedot

Tieliikenteen automaatio. Päivi Antikainen Yksikön johtaja

Tieliikenteen automaatio. Päivi Antikainen Yksikön johtaja Tieliikenteen automaatio Päivi Antikainen Yksikön johtaja Tieliikenne 2017 Haasteita Mahdollisuuksia Suuri murros....on jo käynnissä Tulevaisuuden Suomi on digitaalinen Robotiikka ja älykäs automaatio

Lisätiedot

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu LIIKKEENJOHDON SUURIN HAASTE Modernin yrityksen on muutoksen kyydissä pysyäkseen suunniteltava tehokas strategia ja seurattava sitä. Siinä piilee kuitenkin

Lisätiedot

Palvelutaloratkaisu. Kokonaisvaltainen paikantava turvallisuusja viestintäratkaisu palvelutaloihin 9SOLUTIONS

Palvelutaloratkaisu. Kokonaisvaltainen paikantava turvallisuusja viestintäratkaisu palvelutaloihin 9SOLUTIONS 9SOLUTIONS Palvelutaloratkaisu Kokonaisvaltainen paikantava turvallisuusja viestintäratkaisu palvelutaloihin 9Solutions Oy on Suomen johtava paikantavien turva- ja viestintäjärjestelmien sekä älykkäiden

Lisätiedot

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 26. 27.5.2009, Jyväskylä Mika Kolhinoja Teknologiakonsultti Citrix CCA, Citrix CCEA, Citrix CCSP, Microsoft MCP, Microsoft MCSA, Microsoft MCSE, Microsoft MCTS, Microsoft

Lisätiedot

Dream Broker. Jani Heino Asiakkuusjohtaja

Dream Broker. Jani Heino Asiakkuusjohtaja Dream Broker Jani Heino Asiakkuusjohtaja Dream Broker lyhyesti Dream Broker on online-videoratkaisuja toimittava ohjelmistoyritys Tarjoamme SaaS-ohjelmiston online-videoiden tuotantoon, editointiin, hallintaan,

Lisätiedot

Tableaun hyödyntäminen Toyota Rahoituksessa

Tableaun hyödyntäminen Toyota Rahoituksessa Tableaun hyödyntäminen Toyota Rahoituksessa Lauri Varonen Toyota Finance Finland Oy Myynti & markkinointi 12.6.2015 Toyota Finance Finland Oy Tehtaan omistama rahoitusyhtiö 3 Toyota Finance Finland Oy

Lisätiedot

LANGATON TIEDONSIIRTO ENERGIA

LANGATON TIEDONSIIRTO ENERGIA LANGATON TIEDONSIIRTO ENERGIA Radiomodeemit ovat yksi luotettavimmista tavoista langattomaan tiedonsiirtoon toimintakriittisissä -sovelluksissa kuten sähköntuotannossa, -siirrossa ja -jakelussa. Satel

Lisätiedot

TIEMERKINTÄPÄIVÄT Radisson Blu, Oulu (Hallituskatu 1) Torstai

TIEMERKINTÄPÄIVÄT Radisson Blu, Oulu (Hallituskatu 1) Torstai TIEMERKINTÄPÄIVÄT 7-8.2.2013 Radisson Blu, Oulu (Hallituskatu 1) Torstai 14:00 14:30 Tiemerkinnät ELY:n näkökulmasta Markku Tervo / POP-ELY 1 PUHEENVUORON TEEMAT 1. Tiemerkintöjen tilanne ELYn näkökulmasta

Lisätiedot

Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle

Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle Sisältö Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Lisätiedot

Robotiikan tulevaisuus ja turvallisuus

Robotiikan tulevaisuus ja turvallisuus Robotiikan tulevaisuus ja turvallisuus NWE 2014 Satelliittiseminaari 4.11.2014 Jyrki Latokartano TTY Kone- ja Tuotantotekniikan laitos Suomen Robotiikkayhdistys ry Robottiturvallisuus? Kohti ihmisen ja

Lisätiedot

Big-data analytiikka-alusta osana markkinoinnin kokonaisratkaisua

Big-data analytiikka-alusta osana markkinoinnin kokonaisratkaisua Big-data analytiikka-alusta osana markkinoinnin kokonaisratkaisua IAB Finland Big Data seminaari 6.6.2014 Fonecta Enterprise Solutions Mikko Hakala, Head of Business IT 105 asiakkuusmarkkinoinnin, analytiikan

Lisätiedot

Sähkönjakeluverkon hallinnan arkkitehtuuri. Sami Repo

Sähkönjakeluverkon hallinnan arkkitehtuuri. Sami Repo Sähkönjakeluverkon hallinnan arkkitehtuuri Sami Repo Miksi? Energiansäästö Muut lämmitysmuodot korvautuvat lämpöpumpuilla Nollaenergiarakentaminen (ZEB) Sähköautot Lämmityskuormien ohjaaminen hinnan perusteella

Lisätiedot

PUSH palvelut mobiilikehityksessä: Android ja Windows phone 7. Pauli Kettunen

PUSH palvelut mobiilikehityksessä: Android ja Windows phone 7. Pauli Kettunen PUSH palvelut mobiilikehityksessä: Android ja Windows phone 7 Pauli Kettunen Esityksen rakenne 1. Taustaa 2. Push web-ohjelmoinnissa Comet Interaktiomallit 3. Push älypuhelinalustoilla Deacon pilvipalveluna

Lisätiedot

HP Change Rules of Networking

HP Change Rules of Networking H Change Rules of Networking kehittyminen vaatii muutosta! Jani Vahvanen & Mikko Eerola LN&WN Executive -seminaari Finlandia Talo 15.2.2012 Miksi tietoverkkojen on muututtava? Toimintatavat IT-ympäristöissä

Lisätiedot

Älykkään vesihuollon järjestelmät

Älykkään vesihuollon järjestelmät Älykkään vesihuollon järjestelmät Älykkään vesihuollon järjestelmät fcgsmart.fi Älykäs vesihuolto 6. Organisaatio, johtaminen ja asiakaspalvelu 5. Tiedon yhdistäminen ja analysointi 4. Tiedon hallinta

Lisätiedot

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ. Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ. Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla Laite 1 TW- EAV510 v2: - Tähän laitteeseen tulee ulkoverkon

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Virtualisoi viisaasti paranna palvelua. Iikka Taanila Systems Architect IBM Systems and Technology Group

Virtualisoi viisaasti paranna palvelua. Iikka Taanila Systems Architect IBM Systems and Technology Group Virtualisoi viisaasti paranna palvelua Iikka Taanila Systems Architect IBM Systems and Technology Group Älykkäämpi IT Web Servers App Servers End Users App Servers App Servers App/DB Server App/DB Servers

Lisätiedot

Mehiläisen kasvutarina & teknologia

Mehiläisen kasvutarina & teknologia Mehiläisen kasvutarina & teknologia Kalle Alppi CIO, Mehiläinen @AlppiK ASIAKKAAT LUOTTIVAT MEHILÄISEEN JA VAHVA KASVU JATKUI VUONNA 2017 Vuonna 1909 perustettu Mehiläinen on kasvanut viimeisen kolmen

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Järjestelmäarkkitehtuuri. Järjestelmäarkkitehtuuri

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Järjestelmäarkkitehtuuri. Järjestelmäarkkitehtuuri Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) ja Järjestelmäarkkitehtuuri Sovellukset ovat olemassa Järjestelmien uudistaminen vie yleensä arvioitua enemmän resursseja ja kestää arvioitua kauemmin Migration (Migraatio

Lisätiedot

Logistiikkapalvelujen digitalisaatio kuljetusyrittäjän näkökulmasta

Logistiikkapalvelujen digitalisaatio kuljetusyrittäjän näkökulmasta Logistiikkapalvelujen digitalisaatio kuljetusyrittäjän näkökulmasta TransSmart-seminaari Finlandia-talo 11.11.2015 Sakari Backlund Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry 1) Logistiikkapalvelujen 2) digitalisaatio

Lisätiedot

Vuorekseen liittyvä tutkimusja kehitysprojekti. Langaton Vuores. Kotikatupalvelin

Vuorekseen liittyvä tutkimusja kehitysprojekti. Langaton Vuores. Kotikatupalvelin Vuorekseen liittyvä tutkimusja kehitysprojekti Langaton Vuores Kotikatupalvelin Tutkimuksen tausta Langaton tietoliikenne on arkipäivää Personoidut päätelaitteet (taskutietokone, matkapuhelin, kannettava

Lisätiedot

MY KNX, KNX sivu sinua varten Mitä pitää muistaa: Pidä tietosi ajan tasalla

MY KNX, KNX sivu sinua varten Mitä pitää muistaa: Pidä tietosi ajan tasalla MY KNX, KNX sivu sinua varten Mitä pitää muistaa: Pidä tietosi ajan tasalla Tervetuloa mukaan Sisällysluettelo yleistä... 3 MY KNX... 3 Kirjaudu KNX organisaation kotisivulle... 4 Partnerluettelo... 5

Lisätiedot

Helsinki Testbedin säätuotteet tänään ja tulevaisuudessa

Helsinki Testbedin säätuotteet tänään ja tulevaisuudessa Helsinki Testbedin säätuotteet tänään ja tulevaisuudessa Helsinki Testbed Workshop 6.4.2006 Pekka Keränen 06.04.06 Johdanto Projektin www-sivusto http://testbed.fmi.fi Säätuotteet julkisiksi MM-kisoihin,

Lisätiedot

Edtech kestää aikaa!

Edtech kestää aikaa! Edtech kestää aikaa! kokoa.io Saila Juuti @KokoaStandard Ohjelmistojen paisuminen Software bloat Ohjelmistojen paisuminen Software bloat Teknologiakehityksen keskittyminen Ohjelmistojen paisuminen Software

Lisätiedot

Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa

Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa Cisco Expo 8.9.2009 Jari Litmanen 1 Agenda Kuinka IP-palveluverkko tukee asiakkaan liiketoimintaa Palvelukeskusten ja konsolidoinnin asettamat haasteet verkkoratkaisuille

Lisätiedot

LIIKENNEDATA HYÖTYKÄYTTÖÖN

LIIKENNEDATA HYÖTYKÄYTTÖÖN LIIKENNEDATA HYÖTYKÄYTTÖÖN 6AIKA PILOTTI - LIIKENTEEN REAALIAIKAISET RAJAPINNAT LIIRA 27.01.2016 Jukka Lintusaari (esitys) Tampereen Yliopisto Jukka.lintusaari@uta.fi (040-1901332) Marko Luomi projekrpäällikkö

Lisätiedot

PPO Core. Jari Roininen 15.3.2013

PPO Core. Jari Roininen 15.3.2013 PPO Core Jari Roininen 15.3.2013 1 TP1 TP2 Coressa tehty PPO:lla 4G-teknologiaa hyödyntävien sovellusten ja palveluiden analysointi Työpaketissa on tutkittu ja analysoitu käytännössä kaupallisista verkkoelementeistä

Lisätiedot

Sonera sovelluspalomuurin muutoshallintaohjeistus

Sonera sovelluspalomuurin muutoshallintaohjeistus Sonera sovelluspalomuurin muutoshallintaohjeistus 1. GUI-clientin asennus GUI-client saadaan ladattua osoitteesta https://partnergate.sonera.com/firewall.html Asennusohjeet löytyvät myös osoitteesta https://partnergate.sonera.com/firewall.html

Lisätiedot

Suomalainen pilvimaisema Yhteenveto Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksestä 2013

Suomalainen pilvimaisema Yhteenveto Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksestä 2013 Suomalainen pilvimaisema Yhteenveto Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksestä 2013 Seppo Kalli Digital Media Finland Selvitys Suomalainen pilvimaisema Liikenne- ja viestintäministeriö Julkaisuja

Lisätiedot

W3C ja Web-teknologiat

W3C ja Web-teknologiat W3C ja Web-teknologiat Ossi Nykänen Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Digitaalisen median instituutti (DMI), W3C Suomen toimisto Esitelmä Hyvin lyhyt versio: World Wide Web Consortium (W3C) on kansainvälinen

Lisätiedot

@juhojokinen. fi.linkedin.com/in/juhojokinen juho.jokinen@dingle.fi

@juhojokinen. fi.linkedin.com/in/juhojokinen juho.jokinen@dingle.fi @juhojokinen fi.linkedin.com/in/juhojokinen juho.jokinen@dingle.fi Agenda Maailma muuttuu Uusi tapa johtaa Viestintä Työkalut Kanavat Seurattavat Oma sisältö Päivittäinen prosessi https://www.youtube.com/watch?v=slhqzxv_tzu

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Palkittu Seniortek Oy

Palkittu Seniortek Oy SENIORTEK Oy Seniortek Oy on Rovaniemellä v.2005 perustettu Suomalainen innovatiivinen turva alan valtakunnallinen toimia. Toimistot neljällä paikkakunnalla, lisäksi toimintaa Pohjoismaissa. SenioriTurva

Lisätiedot

Liikkuminen palveluna seminaari. Älyliikenne

Liikkuminen palveluna seminaari. Älyliikenne Liikkuminen palveluna seminaari Älyliikenne Kuinka materiaalien käsittely tehostuu, arvoketjut Aki Jumppanen Toimitusjohtaja HUB logistics Älyliikenne Älyliikenteen perusajatus on luoda kansallista kilpailukykyä.

Lisätiedot

W3C: teknologia ja (tieto)yhteiskunta

W3C: teknologia ja (tieto)yhteiskunta W3C: teknologia ja (tieto)yhteiskunta Ossi Nykänen Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Digitaalisen median instituutti (DMI), W3C Suomen toimisto Esitelmä Hyvin lyhyt versio: World Wide Web Consortium

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Tietotyön rooli liiketoiminnan tehokkuuden ja kehittämisen moottorina

Tietotyön rooli liiketoiminnan tehokkuuden ja kehittämisen moottorina Tietotyön rooli liiketoiminnan tehokkuuden ja kehittämisen moottorina Tuomo Peltola johtava konsultti Digia Portal Solutions AGENDA Fokuksessa tietotyön tuottavuus Tietotyön tukiympäristöjen muutostekijöitä

Lisätiedot

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Modernit sähköiset työvälineet mahdollistavat uuden tavan tehdä asioita ja seurata

Lisätiedot

Mikä mättää mobiilipalveluissa?

Mikä mättää mobiilipalveluissa? Mikä mättää mobiilipalveluissa? Diplomi-insinööri Mika Helenius Toimitusjohtaja 19.12.2005 Esitys Mermit lyhyesti Ekosysteemi Palvelut Kumppanit Tulevaisuus Diplomi-insinööri Mika Helenius s. 1966 Mermitin

Lisätiedot

Älykästä. kulunvalvontaa. toimii asiakkaan omassa tietoverkossa

Älykästä. kulunvalvontaa. toimii asiakkaan omassa tietoverkossa Älykästä kulunvalvontaa e Acces toimii asiakkaan omassa tietoverkossa Perinteisen kulunvalvonnan seitsemän pullonkaulaa eli miksi useat yritykset eivät ole hankkineet kulunvalvontajärjestelmää? 1. Koska

Lisätiedot

IBM Iptorin pilven reunalla

IBM Iptorin pilven reunalla IBM Iptorin pilven reunalla Teppo Seesto Arkkitehti Pilvilinnat seesto@fi.ibm.com Cloud Computing Pilvipalvelut IT:n teollistaminen Itsepalvelu Maksu käytön mukaan Nopea toimitus IT-palvelujen webbikauppa

Lisätiedot

ZENworks Application Virtualization 11

ZENworks Application Virtualization 11 ZENworks Application Virtualization 11 ZENworks / perinteinen asennus ZENworks virtualisointi Ei erillistä asennusta Ei vaadita erilisiä oikeuksia Oletusasetukset mukana Eri versiot samanaikaisesti Sama

Lisätiedot

Sanomalehti Karjalainen Oy Jakelun prosessinseurantajärjestelmä

Sanomalehti Karjalainen Oy Jakelun prosessinseurantajärjestelmä Sanomalehti Karjalainen Oy Jakelun prosessinseurantajärjestelmä VTT Jakelun infopäivä 25.11.2004 Mistä on kysymys? Jakelun edistymisen reaaliaikaisesta seurannasta tietokoneella Tämän tiedon hyödyntämisestä

Lisätiedot

EU:n energiapolitiikka työllistää operaatiotutkijoita. Jukka Ruusunen Toimitusjohtaja, Fingrid Oyj

EU:n energiapolitiikka työllistää operaatiotutkijoita. Jukka Ruusunen Toimitusjohtaja, Fingrid Oyj EU:n energiapolitiikka työllistää operaatiotutkijoita Jukka Ruusunen Toimitusjohtaja, Fingrid Oyj FORS-seminaari 2011 - Operaatiotutkimuksella kohti energiatehokkuutta, Aalto-yliopisto, 16.12.2011 EU:n

Lisätiedot

Kannettavaa teknologiaa

Kannettavaa teknologiaa Kannettavaa teknologiaa Sotilaan toimintakyky poikkeusoloissa Esityksen sisältö PVTO2010 Taistelija tavoitteet ja tulokset Tutkimuksesta tuotteeksi Tulevaisuuden haasteita Taustalla kriittisten teknologioiden

Lisätiedot

Älyliikenteen innovaatio-, kokeilu- ja kehitysympäristö

Älyliikenteen innovaatio-, kokeilu- ja kehitysympäristö Älyliikenteen innovaatio-, kokeilu- ja kehitysympäristö ITS Factory lyhyesti Älyliikenteen yhteistyöverkosto aloittanut Tampereella jo 2006 (Tampere region ITS - TRITS) ITS Factory perustettu 2012 Mukana

Lisätiedot

#vibes2016 TERVETULOA. Enfo Digital Dimension Vibes 2016

#vibes2016 TERVETULOA. Enfo Digital Dimension Vibes 2016 TERVETULOA Enfo Digital Dimension Vibes 2016 LOISTE OY DIGITALISAATION AVULLA UUTTA LIIKETOIMINTAA - CASE LOISTE EERO LUHTANIEMI AGENDA Loiste-konserni Digitalisaatio Kehityshaasteet energiayhtiössä Talousprosessien

Lisätiedot

Helppo ottaa käyttöön, helppo käyttää Basware Virtual Printer

Helppo ottaa käyttöön, helppo käyttää Basware Virtual Printer Helppo ottaa käyttöön, helppo käyttää Basware Virtual Printer Hannu Katila, Marketing Manager Basware Experience User Forum Collaborate. Innovate. Succeed. Australia Denmark Finland France Germany Netherlands

Lisätiedot

RTK-Palvelu Oy on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä.

RTK-Palvelu Oy on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä. KIITOS RTK-Palvelu Oy on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä. Konsernimme liikevaihto on n. 114 milj. euroa ja palveluksessamme työskentelee maanlaajuisesti yli 3500 alamme ammattilaista. Olemme

Lisätiedot

Online and mobile communications for Crisis Response and Search and Rescue

Online and mobile communications for Crisis Response and Search and Rescue Online and mobile communications for Crisis Response and Search and Rescue Hätä- ja häiriötilanteiden aikana niiden vaikutuspiiriin kuuluvat kansalaiset voivat älypuhelimien ja sosiaalisen median avulla

Lisätiedot

Standardit ja niihin vaikuttaminen

Standardit ja niihin vaikuttaminen Standardit ja niihin vaikuttaminen Lauri Halme IEC TC 46 ja CLC TC 46X Puheenjohtaja lauri.halme@tkk.fi SFS:n delegaattivalmennus 16.12.2011 Frankfurt am. 14.12.2011 1 Standardointi Yhteisesti sovitut

Lisätiedot

PANK ry Tiemerkintäpäivät 12.-13.2.2015 Tampere Tiemerkintöjen ylläpidon tietopalvelun kehittäminen

PANK ry Tiemerkintäpäivät 12.-13.2.2015 Tampere Tiemerkintöjen ylläpidon tietopalvelun kehittäminen PANK ry Tiemerkintäpäivät 12.-13.2.2015 Tampere Tiemerkintöjen ylläpidon tietopalvelun kehittäminen 13.2.2015/Keijo Pulkkinen Sisältö Yleistä Tietopalvelukokonaisuus Kehittäminen OfficeAutori Tiedonsiirron

Lisätiedot

Horisontti 2020 mistä on kyse? Marja Nykänen 19.11.2014

Horisontti 2020 mistä on kyse? Marja Nykänen 19.11.2014 Horisontti 2020 mistä on kyse? Marja Nykänen 19.11.2014 Seuraavaksi aiheena: Mikä? Puiteohjelmien kunniakas historia Miksi? Kenelle Horisontti 2020 sopii? Mitä? Horisontin hankerahoituksen filosofia ja

Lisätiedot

Helpommin paikasta toiseen. Tuupin ja Fölin yhteistyö Video

Helpommin paikasta toiseen. Tuupin ja Fölin yhteistyö Video Helpommin paikasta toiseen Tuupin ja Fölin yhteistyö 8.3.2016 Video Tuup Oy tammikuussa 2015 perustettu Mobility as a Service -operaattori Hannu Tapanila Ohjelmistokehittäjä, Nysse-sovelluksen tekijä Hannes

Lisätiedot

Jouni Huotari OLAP-ohjetekstit kopioitu Microsoftin ohjatun OLAP-kuution teko-ohjeesta. Esimerkin kuvaus ja OLAP-määritelmä

Jouni Huotari OLAP-ohjetekstit kopioitu Microsoftin ohjatun OLAP-kuution teko-ohjeesta. Esimerkin kuvaus ja OLAP-määritelmä OLAP-kuution teko Jouni Huotari OLAP-ohjetekstit kopioitu Microsoftin ohjatun OLAP-kuution teko-ohjeesta Esimerkin kuvaus ja OLAP-määritelmä Tavoitteena on luoda OLAP-kuutio Northwind-tietokannan tilaustiedoista

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

Millainen on menestyvä digitaalinen palvelu?

Millainen on menestyvä digitaalinen palvelu? Millainen on menestyvä digitaalinen palvelu? TOIMIVA ÄLYKÄS ILAHDUTTAVA Ohjelmistokehitys Testaus ja laadunvarmistus Ohjelmistorobotiikka Tekoäly Käyttöliittymäsuunnittelu Käyttäjäkokemussuunnittelu 1

Lisätiedot

Paikkatiedon tulevaisuus

Paikkatiedon tulevaisuus Paikkatiedon tulevaisuus Yksityismetsätalouden metsänhoitajien vierailu TE:llä 11.10.2007 Juhani Tervo Pääarkkitehti, GIS Iso skaala erilaisia paikkatietojärjestelmiä Paikkatieto tietojärjestelmissä Paikkatietojärjestelmä

Lisätiedot

Toimintavarmat ammattiradiot

Toimintavarmat ammattiradiot Toimintavarmat ammattiradiot Siirry digiaikaan! MOTOTRBO TM tarjoaa yhteydenpitoon toimintavarman, kustannustehokkaan ja aina räätälöidyn ratkaisun. MOTOTRBO TM on uusi digitaalinen tuoteperhe, johon kuuluvat

Lisätiedot

Welding Procedure and Qualification Management WELDEYE-HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI

Welding Procedure and Qualification Management WELDEYE-HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI Welding Procedure and Qualification Management WELDEYE-HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI 16.01.2018 Welding Procedure and Qualification Management HELPPOKÄYTTÖINEN OHJELMISTO HITSAAVILLE VALMISTAJILLE

Lisätiedot

Telepalvelujen saatavuus- ja laatutiedot seminaari

Telepalvelujen saatavuus- ja laatutiedot seminaari Telepalvelujen saatavuus- ja laatutiedot seminaari 17.5.2013 Viestintävirasto, Helsinki [Esittäjän nimi, titteli] [pvm] 1 Seminaariohjelma 9:00 9:30 Aamiainen 9:30 11:00 Telepalveluiden laadun ja saatavuuden

Lisätiedot

Centria tutkimus ja kehitys

Centria tutkimus ja kehitys Luonnontuote-digiä Janne Känsäkoski Centria tutkimus ja kehitys Centria tutkimus ja kehitys Luonnontuote-digiä Yhteinen alusta Metsästä ovelle Palvelullistaminen Työn automatisointi, robotit jalostuksessa

Lisätiedot

Tyky-Online: Sähköinen maksuväline liikuntaan ja kulttuuriin

Tyky-Online: Sähköinen maksuväline liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Online: Sähköinen maksuväline liikuntaan ja kulttuuriin Tutustu Tyky-Kuntoseteli -tuoteperheen uusimpaan jäseneen, helppoon ja monipuoliseen Tyky-Onlineen! turvallinen vaivaton nopea käyttöönotto

Lisätiedot

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ 24.04.2018 (dia 1) YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ Miten viestimme tehokkaasti ja turvallisesti? Järjestötreffit, Kansalaistoiminnan keskus Lohja, 24.4.2018 24.04.2018 (dia 2) ESITTELY Erno Haapalehto,

Lisätiedot