SAVONLINNAN KAUPUNKI 1 (12) Liite 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAVONLINNAN KAUPUNKI 1 (12) Liite 1"

Transkriptio

1 SAVONLINNAN KAUPUNKI 1 (12) ALUSTAVA HANKEKUVAUS 1. YLEISTÄ Savonlinnan kaupunki (myöh. tilaaja) etsii neuvottelumenettelyllä kumppania tuottamaan uimahallipalvelut kokonaisuudessaan ostopalveluna. Neuvottelumenettelyn valinta on tässä hankinnassa perusteltua, koska hankinnan luonne ja toteutustapaan liittyvät vastuu-, hinnoittelu- ja riskikysymykset eivät mahdollista etukäteistä yksityiskohtaista sopimusvelvoitteiden asettamista. Tämän vuoksi on välttämätöntä, että hankinnan toteutusratkaisuista neuvotellaan ja määrittelyjä täsmennetään prosessin aikana tarkoituksenmukaisimman toteutustavan löytämiseksi. Tilaaja korostaa, että kaikki hankinnan ehdot ovat tässä vaiheessa alustavat ja tarkentuvat hankintamenettelyn edetessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikkia hankinnan ehtoja voidaan vielä neuvottelujen kuluessa täsmentää tai muuttaa. Tilaaja neuvottelee hankintamenettelyyn hyväksyttyjen tarjoajien kanssa löytääkseen ratkaisun, joka vastaa sen tavoitteita ja tarpeita. Tavoite lopullisesta ratkaisumallista vie neuvotteluja eteenpäin, huomioiden kuitenkin tämän hankekuvauksen lähtökohdat. 2. TAVOITTEET Uimahallihankkeella tavoitellaan kumppanuutta Savonlinnan kaupungin ja yksityisen palveluntuottajan välille. Sopimussuhteen tavoitteena on, että molemmat osapuolet hyötyvät yhteistyöstä. Savonlinnan kaupungin tavoitteena tässä hankkeessa on luoda nykyaikaiset, houkuttelevat ja kustannustehokkaat uimahallipalvelut kaupunkilaisten ja myös matkailijoiden käyttöön. Uuden uimahallin arvioitu käyttäjämäärä on noin henkilöä/vuosi (sis. kaikki asiakkaat). Määrä on arvio eikä sido tilaajaa. Olennaista on luoda houkutteleva palvelukonsepti, joka mahdollistaa kävijämäärän kasvun ja eri asiakassegmenttien tavoittamisen. Palveluntuottaja sitoutuu omatoimisesti kehittämään ja ylläpitämään palvelukonseptia esimerkiksi siten, että uimahallin tilat, palvelut ja irtaimisto on ajanmukainen ja houkutteleva koko sopimuskauden ajan. Edellytyksenä on, että uimahallipalvelut tuotetaan nykyaikaisesti, asiakaslähtöisesti, joustavasti ja laadukkaasti koko sopimuskauden ajan.

2 SAVONLINNAN KAUPUNKI 2 (12) 3. PALVELULLE ASETETUT VAATIMUKSET 3.1. Yleiset vaatimukset Palvelun suunnittelussa ja toiminnassa on huomioitava erilaiset asiakasryhmät tarpeineen, kohteen houkuttelevuuden varmistaminen, turvallisuus ja esteettömyys koko sopimuskauden ajan. Veden laadun, tilojen hygienian ja tiloissa olevien laitteiden täytyy koko sopimuksen voimassaoloajan täyttää kaikki tilojen käyttöturvallisuudelle ja käyttäjien terveydelle asetetut vaatimukset. Palveluntuottajan on kaikessa toiminnassaan noudatettava voimassaolevaa suomen lainsäädäntöä. Palveluntuottajan on erityisesti huomioitava palveluntuotannossa: - Terveydensuojelulaki 763/ Sosiaali- ja terveysministeriön asetus uimahallien ja kylpylöiden allasvesien laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista 315/2002 sekä asetuksen 315/2002 soveltamisopas - Sosiaali- ja terveysministeriön asetus uimahallissa, kylpylässä tai vastaavassa laitoksessa työskentelevältä vaadittavasta laitosteknisestä ja allasvesihygieenisestä osaamisesta ja osaamisen testaamisesta 1350/ Pelastuslaki 379/ Valtioneuvoston asetus pelastustoimesta 407/ Kuluttajaturvallisuuslaki 920/ Valtioneuvoston asetus eräitä kuluttajapalveluja koskevasta turvallisuusasiakirjasta 1110/ Valtioneuvoston asetus kulutustavaroista ja kuluttajapalveluksista annettavista tiedoista 613/ Kuluttajaviraston ohjeet uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi. Kuluttajaviraston julkaisusarja 1/2015 Palveluntuottaja vastaa kaikista ko. toimintaan liittyvistä lakien ja asetusten edellyttämistä ilmoituksista ja suunnitelmista, niiden laatimisesta, päivittämisestä ja noudattamisesta sekä niihin liittyvistä kustannuksista. Lisäksi palveluntuottaja vastaa henkilökunnan kouluttamisesta ja valmiusharjoitusten järjestämisestä. Palveluntuottaja vastaa pelastussuunnitelman laadinnasta ja noudattamisesta. Ennen palvelun tuotannon aloittamista palveluntuottajalla tulee olla kaikki tarvittavat selvitykset, suunnitelmat ja luvat laadittuina sekä suunnitelma uimahallin määräaikaistarkastuksia vaativista kohteista ja niiden ajankohdista. Palveluntuottaja vastaa siitä, että uimahallikiinteistölle on suoritettu vaadittavat viranomaistarkastukset hyväksytysti ja tarkastuksissa havaitut puutteet on korjattu vaaditun mukaisesti Palvelun sijainti Tilaaja edellyttää, että uimahallipalvelut ovat kaupunkilaisille helposti saavutettavissa ja sijainti palvelee mahdollisimman suurta osaa kaupunkilaisista ja matkailijoista. Tämän vuoksi kaupunki edellyttää, että palve-

3 SAVONLINNAN KAUPUNKI 3 (12) lu tuotetaan 5 km:n säteellä laskettuna Savonlinnan kauppatorilta. Lisäksi edellytyksenä on, että palvelu on saavutettavissa säännöllisellä julkisella liikenteellä vähintään arkisin ajalla Palvelun voi tuottaa palveluntuottajan omassa kiinteistössä/tontilla (kuitenkin niin, että yllä mainittu sijaintivaatimus täyttyy) tai vaihtoehtoisesti kaupungin osoittamalla vuokratontilla (kts. Liite 4) Palvelun saatavuus Uimahallipalvelut ovat kattavasti saatavilla koko vuoden ympäri (12 kk). Tämä tarkoittaa mm. mahdollisimman pitkiä aukioloaikoja ja joustavuutta toiminnassa. Palveluntuottajan on sitouduttava siihen, että uimahallin ja sen laitteiden huoltamiseksi uimahalli on suljettuna enintään yhden (1) kuukauden ajan kalenterivuodessa (ei syys-huhtikuun aikana). Suluista sovitaan etukäteen erikseen tilaajan kanssa. Palveluntuottaja vastaa huoltokatkoista tiedottamisesta uimahallin käyttäjille. Huoltotöistä vastaa palveluntuottaja. Uimahallin aukioloajat yleisölle ovat alustavasti vähintään seuraavat: maanantai, keskiviikko ja perjantai klo: tiistai ja torstai klo: lauantai ja sunnuntai klo: Tilaajalla on kuitenkin ensisijainen oikeus varata ja käyttää opetuskäyttöön ja ryhmäliikuntaan tarvitsemiaan uimahallitiloja. Tilaajan omaan toimintaan alustavasti varatut ajat (pääallas ja opetusallas ei avoinna yleisölle): tiistai ja torstai klo: koulupäivät pääsääntöisesti aina arkisin klo 8.00 ja klo välisenä aikana Tilaajalla on oikeus päättää tilaajan yllä mainittujen yksinomaisessa käytössä olevien käyttöaikojen jakamisesta sekä ryhmäliikuntaan tarkoitettujen käyttövuorojen järjestämisestä. Palveluntuottaja voi käyttää em. tiloja omiin tarpeisiinsa silloin, kun tilaajalla ei ole tarvetta käyttää niitä. Tilojen käytöstä sovitaan sopimuskaudella aina hyvissä ajoin etukäteen. Menettelytapa tarkentuu neuvottelujen edetessä. Tilaaja ei voi jälleenvuokrata yksinomaiseen käyttöön varattuja tiloja edelleen. Muuhun toimintaan (seuravuorot) lisäksi (ei avoinna yleisölle), tarve on ympärivuoden (huoltotaukoja lukuunottamatta): maanantai-perjantai klo: (pääallas ja opetusallas) lauantai ja sunnuntai klo: (pääallas ja opetusallas)

4 SAVONLINNAN KAUPUNKI 4 (12) Palveluntuottajan on sitouduttava myös siihen, että uimahallissa voidaan pitää vuosittain viikonloppuisin (lasu) uintikilpailuja, joiden aikana uimahalli on kokonaan suljettu muulta käytöltä. Tällaisia kilpailuja voi olla kalenterivuodessa enintään 8 päivää. Palveluntuottaja ymmärtää, että Tilaajan omaan toimintaan ja ym. muuhun toimintaan varatut ajat sisältyvät palvelumaksuun eikä niistä voi veloittaa erikseen Tilaajaa. Tilaaja ei edellytä, että uimahalli on auki uudenvuodenpäivänä, helatorstai, vappupäivä, juhannusaatto, juhannuspäivä ja juhannussunnuntai, itsenäisyyspäivä, jouluaatto ja joulupäivä. Em. pyhäpäiviä edeltävinä päivinä uimahalli voidaan sulkea klo: Palveluntuottaja vastaa uimahallin avaamisesta ja sulkemisesta ja huolehtii, että uimahalli jää sulkemisen jälkeen tyhjäksi ihmisistä ja sulkemistoimenpiteet on tehty asianmukaisesti. Tilaaja ei hanki alustavan näkemyksen mukaan palveluntuottajalta muita palveluja. Uinninopetuksen tilaaja järjestää itse omille koululais- ym. ryhmilleen Lipunmyynti Lipunmyynti on oltava avoinna uimahallin aukioloaikoina. Lipunmyynti voi sulkeutua aikaisintaan 30 min. ennen yleisön aukioloaikojen päättymistä. Palvelu on saatava hyvällä suomenkielellä. Asiakasmaksuvälineiksi on hyväksyttävä käteinen sekä yleiset maksuvälineet (pankki- ja luottokortit, tyky-maksuvälineet) Uinninvalvonta Palveluntuottajan tulee sitoutua siihen, että uimahallissa ja oheistiloissa on aina tilojen ollessa joko tilaajan tai yleisön käytössä, oltava riittävä ja asianmukainen uinnin- ja käytönvalvonta. Vastuu käyttäjien turvallisuudesta on yksinomaan palveluntuottajalla kaikkina aikoina. Vastuu uinninvalvonnasta kuuluu kokonaisuudessaan palveluntuottajalle kaikkina aikoina. Palveluntuottaja vastaa siitä, että uimavalvonnan määrä ja laatu noudattaa Kuluttajaviraston antamissa ohjeissa (Kuluttajaviraston ohjeet uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi 1/2015) ilmoitettuja Suomen Uimaopetus- ja Hengen-pelastusliiton (SUH) suosituksia. Palveluntuottaja vastaa uimahallin turvallisuudesta ja valvoo sen toteutumista. Uinninvalvojat vastaavat allasosaston asiakkaiden turvallisuudesta. Uinninvalvojilla on suoritettuna vähintään jokin Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton kursseista. Lisäksi uinninvalvojilla tulee olla hyväksytysti suoritettuna hengenpelastajien testiuinti. Uinninvalvonnassa tulee huomioida lapsiryhmien, erityisryhmien ja uimataidottomien ryhmien läsnäolo. Uinninvalvojilla tulee olla tunnistettava asu.

5 SAVONLINNAN KAUPUNKI 5 (12) Uinninvalvojien minimimäärä uimahallin allashuoneessa uimahallin aukioloaikoina: 1 valvoja + tallentava kameravalvonta. Allashuoneen yhtäaikainen kävijämäärä ei saa ylittää paloviranomaisen määrittelemää enimmäismäärää. Allashuone ei koskaan saa jäädä ilman valvontaa. Uimahallissa tulee olla toimiva avunhälyttämisjärjestelmä, jolla voi hälyttää tauolla olevan valvojan. Uinninvalvojien tauottajien tulee olla vesipelastuskykyisiä ja tuntea avunhälyttämisjärjestelmä. Tauottajien tulee osallistua valmiusharjoituksiin. Valvontavuorossa olevien valvojien tulee olla taukojenkin aikana tavoitettavissa ja lähellä allashuonetta. Uinninvalvojat vastaavat lisäksi pukeutumis- ja pesuhuoneiden sekä saunatilojen valvonnasta ja tarkistuskäynneistä. Tarkistuskäyntejä suoritetaan asiakasmääriin perustuen, ohjeellinen arvio n. 1 kerta/tunnissa. Tarvittaessa valvontaa on lisättävä (esim. erityistilanteet kuten tapahtumat yms.). Uinninvalvojilla ei saa samanaikaisesti olla muita valvontaa häiritseviä tehtäviä. Uimahallissa on tallentavat kameravalvontalaitteet, joita voidaan hyödyntää osana valvontaa. Palveluntuottaja vastaa kameravalvonnasta kokonaisuudessaan huomioiden myös henkilötietolain (523/1999) ao. säännökset. Jos uimahallissa käytetään tallentavaa kameravalvontaa, on jokainen uimahallin tai vastaavan ylläpitäjä henkilötietolain (523/1999) tarkoittama rekisterinpitäjä ja on siten velvollinen laatimaan rekisteriselosteen henkilötietolain 10 :n mukaisesti. 4. ALUSTAVAT SOPIMUKSELLISET ASIAT 4.1. Sopimuskausi Tilaaja ja palveluntuottaja solmivat palvelusopimuksen, jonka kestoksi on suunniteltu alustavasti 25 vuotta. Varsinaisen sopimuskauden jälkeen tilaajalla on mahdollisuus käyttää optio, jota tarkennetaan neuvotteluvaiheen aikana. Optiokaudella tilaajalla on sopimuksen irtisanomisoikeus. Savonlinnan kaupungilla on tavoite käynnistää uimahallihanke mahdollisimman pikaisesti. Palvelun tulisi olla täysimittaisesti palvelusopimuksen mukaisesti tilaajan käytössä kahden (2) vuoden kuluessa hankintasopimuksen allekirjoittamisesta lukien. Sopimuskauden aloitushetki määritetään ja tarkentuu neuvottelujen yhteydessä Palvelumaksu ja asiakasmaksut Tilaaja maksaa palveluntuottajalle uimahallipalvelujen tuottamisesta vuosittaista kiinteää palvelumaksua. Palveluntuottajalla ei ole oikeutta veloittaa palvelumaksun lisäksi mitään muita kustannuksia tilaajalta. Palvelumaksu on sopimuskauden alkaessa /vuosi alv 0 %. Tilaajan maksuvelvollisuus alkaa solmittavan sopimuksen ehtojen mukaisesti. Tilaaja ei maksa etukäteismaksuja. Palvelumaksu maksetaan takautuvasti kuukausittain tasasuuruisissa erissä. Palvelumaksu on kiinteä kaksi (2) vuotta palvelujakson alkamisesta

6 SAVONLINNAN KAUPUNKI 6 (12) laskettuna, minkä jälkeen Osapuolet voivat ehdottaa hintojen tarkastamista neuvotteluissa täsmentyvien indeksiehtojen mukaisesti. Tilaajan maksaman palvelumaksun lisäksi Palveluntuottaja veloittaa uimahallipalvelun käyttäjiltä enintään tilaajan määrittelemän asiakasmaksun. Asiakasmaksut jäävät tuloksi palveluntuottajalle. Asiakasmaksut ovat tällä hetkellä seuraavat (sis. alv:n): Uimahalli - aikuiset 6,30 euroa/kerta, - opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet 3,60 euroa/kerta, - koululaiset 2,50 euroa/kerta, - lapset (alle 7 v) 1,20 euroa/kerta. - urheiluseurat ja järjestöt 57,0 /h (palveluntuottajalla ei ole Palveluntuottajalla ei ole oikeutta periä urheiluseuroilta ja järjestöiltä muita maksuja tai korvauksia kuin mitä tässä sopimuksessa on sovittu). Pesu-, pukeutumis- ja allastilojen käyttö, kävimäärää ei ole rajoitettu. Asiakasmaksut ovat kiinteät kaksi (2) vuotta palvelujakson alkamisesta laskettuna, minkä jälkeen Osapuolet voivat ehdottaa hintojen tarkastamista neuvotteluissa täsmentyvien indeksiehtojen mukaisesti Uintiaika yhdellä lipulla on vähintään 1,5 h Asiakkaille tulee olla myynnissä yksittäislippujen lisäksi myös sarjalippuja, kuukausikortteja, kausikortteja tai vastaavia, jotka kannustavat ja sitouttavat asiakkaita palvelujen käyttöön. Lipputuotteiden käyttö, sisältö ja hinnoittelu täsmentyvät neuvotteluissa. Palveluntuottaja ei saa periä uimahallipalveluja käyttäviltä asiakkailta edellä mainittujen asiakasmaksujen lisäksi muita maksuja. Tilaajan opetuskäyttöön, ryhmäliikuntakäyttöön sekä kilpailukäyttöön tehdyt varaukset sisältyvät kokonaisuudessaan tilaajalta perittävään palvelumaksuun eikä niistä saa laskuttaa tilaajaa erikseen. Asiakasmaksut niistä perii tilaaja. Tilaajalla on oikeus tuottaa omia palveluita (uimakoulut, vesijumpat yms.) alihankintana. Tilaajalla ei ole oikeutta myydä palveluntuottajan kanssa sovittua tilaajan omaan käyttöön varattua käyttöaikaa kolmannelle osapuolelle Palvelun viivästyminen ja käytettävyys- ja olosuhdevähennykset Mikäli palvelun käyttöönotto viivästyy sovitusta aloituspäivästä tilaajasta riippumattomasta syystä, tilaajalla on oikeus viivästyssakkoon, joka tarkentuu neuvottelujen edetessä. Mikäli palveluntuottajan tuottamat palvelut eivät täytä sopimuksen mukaisia vaatimuksia tai asetettuja käytettävyys- ja olosuhdevaatimuksia, tai palveluntuottaja laiminlyö sovittujen palvelujen suorittamisen tai ne eivät

7 SAVONLINNAN KAUPUNKI 7 (12) laadultaan ja/tai määrältään vastaa sovittua, palveluntuottajalle maksettavaa palvelumaksua vähennetään maksumekanismin mukaisesti tai mikäli on kyse palveluntuottajan olennaisesta ja/tai jatkuvasta sopimusvelvoitteiden laiminlyönnistä, tilaajalla on oikeus purkaa palvelusopimus (purkamisen ehdot sovitaan tarkemmin neuvottelujen yhteydessä) Henkilöstönsiirtosopimus ja liikkeenluovutussopimus Palvelusopimuksen syntyessä palveluntuottaja sitoutuu ottamaan tilaajalta liikkeenluovutuksella 2 henkilöä. Henkilöt ovat toimineet uinninvalvojina. Henkilöt siirtyvät palveluntuottajan palvelukseen nykyisillä palvelu- /työsuhde-ehdoilla ns. vanhoina työntekijöinä. Tarkemmat ehdot ja liikkeenluovutuksen yksityiskohdat sovitaan liikkeenluovutussopimuksessa Muut ehdot Tilaaja varaa oikeuden vaatia palveluntuottajalta hankkeen luonteeseen soveltuvat vakuudet palvelusopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttymisen vakuudeksi. Palveluntuottajalle voidaan myös asettaaa vaatimuksia koskien palvelutuotantoon liittyvien vakuutusten ottamista esim. toiminnan vastuuvakuutus, keskeytysvakuutus jne. Vaatimukset täsmentyvät neuvotteluvaiheessa. Hankkeen rahoituksen järjestämisestä vastaa palveluntuottaja. Palveluntuottaja vastaa alihankinnoista kuten omasta työstään. Tarjoajan tulee hyväksyttää alihankinnat tilaajalla ennen alihankintasopimusten allekirjoittamista. Alihankintojen ketjuttaminen on sallittua siten, että tarjoajan alihankkijalla voi olla alihankkija, joka tulee myös hyväksyttää tilaajalla. Pidemmistä ketjuista on neuvoteltava erikseen. Alihankintoja ei tarvitse nimetä osallistumishakemusvaiheessa. Tilaajalla on oikeus esittää alihankkijoita koskevia vaatimuksia neuvottelujen edetessä. Hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen sopimusehtoja JYSE 2014 palvelut myöhemmin neuvotteluissa täsmentyviltä osin Sopimuksen toteuttamista koskevat ehdot Neuvottelumenettelyn edetessä voidaan täsmentää ja tarkentaa sopimukseen liittyviä vaatimuksia koskien tarjoajan yhtiö-/yritysjärjestelyjä. Sopimus voidaan tilaajan niin hyväksyessä, tehdä myös myöhemmin perustettavan yhtiön lukuun, jossa tarjoaja on osakkaana. Menettely ja vaatimukset tältä osin täsmentyvät menettelyn edetessä.

8 SAVONLINNAN KAUPUNKI 8 (12) Tilaaja varaa oikeuden vaatia sopimusaikana ryhmittymältä tietyntyyppistä oikeudellista muotoa tai yksittäiseltä toimijalta ensisijaista vastuuta tai vaatia jokaiselta toimijalta yhteisvastuullista vastuuta riippumatta hankkeen toteutusmuodon oikeudellisesta muodosta. Tilaaja tulee asettamaan myös mahdolliselle sopimuksen siirtämiselle erikseen täsmennettäviä ehtoja. Koska kyseessä on pitkä sopimuskausi, on perusteltua, että sopimus voidaan siirtää kolmennelle osapuolelle, mikäli tilaaja hyväksyy sopimuksen siirron. Sopimusvelvoitteet siirtyvät tällöin kolmannelle osapuolelle sellaisenaan. 5. Tiloille ja ylläpidolle asetetut vaatimukset Palveluntuottajan edellytetään suunnittelevan ja toteuttavan tilat, joissa uimahallipalvelut tuotetaan niin, että palvelutuotanto on toteutettavissa vaatimusten mukaisesti. Tilaaja edellyttää, että uimahallin yleisilme on selkeä ja siisti. Uimahallin tilat on oltava suljettavissa tarvittaessa muulta kiinteistön käytöltä. Tilojen suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitava RT-tiedostossa asetetut vaatimukset niiltä osin, kun tässä palvelukuvauksessa ei ole toisin mainittu. Tilaajan vähimmäisvaatimuksena on, että uimahallissa, jossa palvelut tarjotaan, tulisi olla vähintään seuraavat toiminnallisuudet, tilat ja varusteet: 5.1. Allastilat - kokonaisvesipinta-ala vähintään 500 m² - vähintään 5-ratainen, 25 metriä pitkä uima-allas, joka täyttää RT-tiedoston (RT ) tai rakentamishetkellä voimassa olevan vastaavan tiedoston mitoitus- ja laatuvaatimukset, altaan syvässä päässä oltava lähtökorokkeet jokaisella radalla, veden lämpötila vähintään ja enintään 27 C, altaaseen käynti erillisestä syvennyksestä (portaat eivät saa viedä ratatilaa), valmius sähköiseen ajanottoon, allasnostin, irrotettavat rataköydet - kolmen metrin korkeudella oleva hyppytaso sekä metrin korkeudella oleva ponnahduslauta (mikäli hyppytaso rakennetaan rata-altaan yhteyteen, hyppytasoa käytettäessä uimaratoja on oltava samanaikaisesti uintikäytössä väh. 4 kpl). Edellyttävät syvennystä altaan pohjaan. - pääaltaan koko on vähintään 25x15,40 m ja vesimäärä vähintään 650 m³, syvyys syvässä päässä vähintään 2,20 m, opetusallas vähintään 75 m² veden lämpötila vähintään 32 C, RT-tiedoston (RT ) mukaiset vaatimukset - lisäksi allastilan jossakin altaassa (pl. pää- ja kylmävesiallas, opetusallas) on oltava vähintään seuraavat toiminnallisuudet: niskahierontasuihkut, vesihieronta-asema, vastavirtalaite; veden lämpötila vähintään 30 C - kylmävesiallas tai talviuintimahdollisuus

9 SAVONLINNAN KAUPUNKI 9 (12) - vesiliukumäki vähintään 35 m (oltava joko erillinen alastuloallas tai muutoin rajattava erillisellä alastuloalueella muusta allastilasta) - ilman lämpötila allastiloissa vähintään 29 C - vähintään 60 hengen katsomo uimahallissa järjestettävien kilpailujen seuraamista varten, oltava istumapaikat - valvomon vähimmäiskoko 8 m², valvomo tulee sijoittaa allastiloissa keskeiselle paikalla lähelle opetusallasta. Tilasta tulee olla esteetön näkyvyys altaille ja suora käynti allashuoneeseen. - ensiaputilan koko on vähintään 7 m² ja uloskäynnin tulee olla mitoitettu paarikuljetuksille Pukeutumis-, peseytymis- ja saunatilat - erilliset pukeutumistilat miehille ja naisille - pukeutumistilojen mitoitus vähintään 1 m² henkilö eli vähintään 100 m²/puoli (naiset/miehet) - vähintään 110 lukollista pukeutumiskaappia (vähimmäisvaatimukset: leveys 300 mm, syvyys 500 mm, korkeus 1700 mm, kaappitilan korkeus 1400 mm, kaapin edessä istumista varten penkki, jonka korkeus väh. 390 mm) /pukeutumistila, pukeutumistiloissa oltava wc-tilat - vauvanhoitoa varten hoitopöydät 2 kpl - erilliset ryhmäpukuhuoneet miehille ja naisille 25 m²/tila, pukeutumiskaapit (kts. vaatimukset yllä) kpl/tila - vähintään yksi sauna 20 m² miesten puolelle ja yksi sauna 20 m² naisten puolelle - erilliset peseytymistilat naisille ja miehille, suihkujen määrä vähintään 10 kpl suihkuja/puoli, suihkujen välittömässä läheisyydessä oltava lokerikot ja naulakot pyyhkeille ja tavaroille, peseytymistiloissa oltava wc-tilat 5.3. Muut tilat - lipunmyyntitila - uimahallin käyttäjiä varten varattuja pysäköintipaikkoja kohtuullisen matkan päässä uimahallista vähintään 40 kappaletta - urheiluseurojen käyttöön vuokrattvat säilytystilat (vuokrataso ja tilat täsmentyvät neuvotteluissa) Tilaajan asettamat tila-, käytettävyys ja olosuhdevaatimukset täsmentyvät neuvottelumenettelyn aikana Uimahallirakennuksen esteettömyys Uimahalli tulee suunnitella siten, että sen käyttö on mahdollista liikkumis- ja toimimisesteiselle. Pääsy uimaaltaaseen on järjestettävä, sekä sauna-, pesuhuone- ja pukuhuonetilat on suunniteltava liikkumis- ja toimimi-

10 SAVONLINNAN KAUPUNKI 10 (12) sesteisille soveltuviksi. Esteettömyys tulee huomioida Suomen Rakentamismääräyskokoelman osa F1 esteetön rakennus mukaisesti. Rakentamisessa tulee huomioida em. lisäksi seuraavat seikat: - allashuoneen kulkuväylät tulee olla yhdessä tasossa - lattian kaltevuus saa olla enintään 2 % - välttämättömät korokkeet on merkittävä selkeästi kontrastilla - altaan reunalla on oltava vapaata tilaa pyörätuoleja varten - allashuoneen kulkuväylillä ei saa olla luiskia - loiskekourun ulkopuolinen osa tulee viettää altaasta poispäin - WC-tilat esteettömiä - ensiapuhuoneeseen ja valvomoon tulee olla esteetön kulkuyhteys - tilojen tulee olla mitoitettu paarikuljetukselle sopiviksi - kaikki altaat tulee olla esteettömiä, allasnostimet, riittävän loivat portaat - allasnostin tai hissi tulee olla itsenäisesti käytettävissä - portaat tulee sijoittaa varsinaisen uintialueen ulkopuolelle, matalaan päähän, pitkän sivun suuntaisesti - allashuone tulee varustaa yhtenäisillä, seiniin kiinnitetyillä käsijohteilla - käsijohteet ohjaavat portaille ja allashissille - altaassa käsijohteet tulee upottaa seinäsyvennyksiin - käsijohteen tulee kiertää altaassa vähintään yksi pääty ja sivu Opasteet: - opasteet tulee olla selkeitä ja katseluetäisyyteen nähden riittävän suurikokoisia - opasteet tulee sijoittaa täysikasvuisen henkilön silmän korkeudelle - opasteen eteen ei saa sijoittaa kalusteita tai muita esteitä - opasteissa tulee käyttää kohotekstiä ja symboleita sekä mahdollisesti pistekirjoitusta - veden lämpötila, syvyys altaan eri kohdissa ja altaan tasoerot on ilmoitettava selkeästi - hyppääminen altaan matalasta päästä on kiellettävä opastein (Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö, liikuntapaikkajulkaisu 106, Esteettömät liikuntatilat) - Opasteet ja tiedotteet on laadittava yhdenmukaisesti ja ymmärrettävästi huomioiden koko kiinteistön visuaalinen ilme Tilat ja varustevaatimukset voivat muuttua ja täsmentyä neuvottelujen edetessä. Palveluntuottajan tulee sitoutua siihen, että uimahallissa ja oheistiloissa on aina tilojen ollessa joko tilaajan tai yleisön käytössä, oltava riittävä ja asianmukainen uinnin- ja käytönvalvonta. Vastuu käyttäjien turvallisuudesta on yksinomaan palveluntuottajalla.

11 SAVONLINNAN KAUPUNKI 11 (12) Neuvottelemenettelyn aikana tilaaja esittää mahdolliset vähimmäisvaatimukset koskien mm. projektihenkilöstön ja suunnittelijoiden, rakentajien koulutusta, kokemusta ja pätevyyttä sekä tarjoajien toimintaa ja hankinnan sisältöä rakennus- ja ylläpitovaiheessa sekä palvelutuotannossa Hygienia ja siivous Palveluntuottajalle kuuluu kokonaisvastuu uimahallin siivouksesta ja vaaditun hygieniatason ylläpidosta. Palveluntuottajan tulee noudattaa toiminnassaan seuraavia siivousta ja hygieniatason ylläpitoa koskevia säädöksiä ja määräyksiä: - Terveydensuojelulaki ja -asetus (1280/1994), Yleisten kosteiden tilojen hygieniaa ja valvontaa koskevat perusteet - Kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011), Yleisten kosteiden tilojen turvallisuudesta - Kuluttajaviraston ohjeet uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi (Kuluttajaviraston julkaisu 4/2002) - Uimahallien ja kosteiden tilojen hygieniaopas (Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy, 2010) - Uimahallitilojen puhtaus, Puhtaustiedon tietopaketti 14 (Puhtaustieto PT Oy, 2011) Palveluntuottaja ymmärtää ja ottaa huomioon toiminnassaan, että uimahalli sisältää korkean hygienian tiloja (allasosasto, pesuhuone, sauna ja wc-tilat), mikä edellyttää ko. tiloja koskevien määräysten ja erityisohjeiden noudattamista. Uimahallin muiden tilojen ylläpito-, väli- ja perussiivousmenetelmät ja taajuudet määräytyvät kävijämäärien, tilojen pintamateriaalien ja likaantumisen mukaan. Siivouspalveluun sisältyy myös uimavälineiden ja muiden varusteiden puhdistaminen. Siivouksen ajankohdat on suunniteltava siten, ettei siivouksesta aiheudu vaaraa tai haittaa uimahallin käyttäjille. Palvelun tuottaja vastaa kaikista siisteyteen ja näytteiden ottoon liittyvistä kustannuksista ja niiden johdosta tehtävistä toimenpiteistä. Siivouksessa tulee ottaa huomioon työturvallisuus, asiakasturvallisuus ja ympäristöturvallisuus. Kiiretapauksissa (määritellään myöhemmin tarkemmin) siivooja tulee saada paikalle uimahalliin alle 30 minuutissa kutsusta (koskee uimahallin aukioloaikoja). Palveluntuottaja vastaa siitä, että uimahallissa on asetusten ja määräysten mukaiset siivoustilat. Palveluntuottaja vastaa siitä, että siivouksen laatu täyttää asetusten ja määräysten mukaiset laatuvaatimukset. Siivouksen laatua valvotaan sekä viranomaisten ottamien näytteiden että omavalvontanäytteiden avulla. Palveluntuottaja vastaa laadunvalvontaan liittyvistä kustannuksista. Palveluntuottaja sopii kaupungin terveydensuojeluviranomaisten kanssa korkean hygienian tilojen kriittisten pisteiden pintapuhtausnäytteiden ottamisesta kaksi kertaa vuodessa, huhti- ja lokakuussa. Näytteidenottokohdat määrittelee terveydensuojeluviranomainen. Palveluntuottaja on velvollinen suorittamaan pintahy-

12 SAVONLINNAN KAUPUNKI 12 (12) gienian laadunvalvontaa vähintään kerran kuukaudessa terveydensuojeluviranomaisten määrittämistä paikoista ja yhteistyöryhmän määrittäminä ajankohtina. Tulokset ja mahdolliset tuloksista aiheutuneet toimenpiteet käsitellään tilaajan kanssa. Mikäli tulokset eivät täytä laatuvaatimuksia, on palveluntuottajan ryhdyttävä Uimahallin kiinteistöhuolto Palveluntuottaja vastaa kaikilta osin uimahallin ja sen piha-alueiden ml. kulkuväylät ja pysäköintialue huollosta ja kunnossapidosta. Vähimmäisvaatimus kiinteistöhuollolle on Kiinteistö RYL 2009 Kiinteistöpalveluiden yleiset laatuvaatimukset. Palveluntuottaja noudattaa lainsäädäntöä ja hyvää kiinteistönhuoltotapaa ja vastaa siitä, että kiinteistöt pysyvät vaaditun laatutason mukaisessa hyvässä kunnossa, turvallisina ja siisteinä, tasaisesti koko sopimuskauden ajan. Palveluntuottaja huomioi, että kiinteistöhuolto on tukipalvelu ja tehtävät on suoritettava siten, etteivät ne häiritse uimahallin toimintaa ja asiakkaita. Palveluntuottajan on järjestettävä kiinteistön valvonta, turvallisuus ja järjestysasiat siten, että uimahallin käyttäminen on turvallista asiakkaille kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Palveluntuottaja huolehtii rakennuksen huollosta siten, että rakennus säilyy koko sopimuskauden ajan sovitun mukaisessa kunnossa. Palveluntuottaja vastaa siitä, että uima-altaiden vedestä huolehditaan niin, että se täyttää aina terveysviranomaisten vaatimukset. Palveluntuottaja vastaa siitä, että allashuoltoon osallistuvilla henkilöillä on kelpoisuus tehtävään (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus uimahallissa, kylpylässä tai vastaavassa laitoksessa työskentelevältä vaadittavasta laitosteknisestä ja allasvesihygieenisestä osaamisesta ja osaamisen testaamisesta 1350/2006). Palveluntuottaja vastaa uima-allasalueen laitteiden käyttötarkkailusta (Kuluttajaviraston ohjeet uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi 4/2002). Allaslaitteet tulee huoltaa valmistajien ohjeiden mukaisesti ja huollot suoritettava silloin, kun uimahalli on suljettu käyttäjiltä. Tilaajalla on oikeus tehdä katselmuksia uimahallikiinteistössä. Uimahallikiinteistön kunnon ja toimintaedellytysten säilyminen varmistetaan vuosittain tilaajan katselmuksessa ja katselmuksen tulokset käsitellään palveluntuottajan ja tilaajan yhteisessä yhteistyöryhmässä. Havaitut puutteet ja huoltotoimenpiteiden laiminlyönnit on palveluntuottajan korjattava kustannuksellaan viipymättä.

TIETOPYYNTÖ TAUSTAA. Tällä tietopyynnöllä on tarkoitus kartoittaa, onko palvelun tuottaminen ostopalveluna toteutettavissa oleva vaihtoehto.

TIETOPYYNTÖ TAUSTAA. Tällä tietopyynnöllä on tarkoitus kartoittaa, onko palvelun tuottaminen ostopalveluna toteutettavissa oleva vaihtoehto. 1 TIETOPYYNTÖ TAUSTAA Savonlinnan kaupungin uimahalli PikkuSaimaa on rakennettu vuonna 1970. Uimahalli on peruskorjattu vuonna 1998. Hallin rakenteet ovat vuodelta 1970 ja tekniset järjestelmät ovat pääsääntöisesti

Lisätiedot

ESTEETTÖMYYSSELVITYS

ESTEETTÖMYYSSELVITYS esteettömyysselvitys s. 1 / 7 (Mahdollinen kuva kohteesta) ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: _ Kunta: Päivämäärä: esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT Rakennuskohteen nimi: Postinro ja

Lisätiedot

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Opistotie 2

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Opistotie 2 esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Opistotie 2 Kunta: Kuopio Päivämäärä: 24.11.2016 esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT Rakennuskohteen

Lisätiedot

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy Microkatu 1, Technopolis Oyj

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy Microkatu 1, Technopolis Oyj esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy Microkatu 1, Technopolis Oyj Kunta: Kuopio Päivämäärä: 2.11.2016 esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 C

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 C esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 C Kunta: Kuopio Päivämäärä: 4.1.2017 esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT Rakennuskohteen

Lisätiedot

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT www.vantaa.fi/liikunta SISÄLLYS Erillisaunavuorot 3 Perhesaunavuorot 4 Erityisuintivuorot 5 Erityisryhmien

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UINNINVALVONNASTA

TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UINNINVALVONNASTA Utsjoen Kunta Tarjouspyyntö Utsjoen uimahalli 28.10.2011 Utsjoentie 48 A 99980 Utsjoki TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UINNINVALVONNASTA HANKINNAN KOHDE Utsjoen kunta/ sivistyslautakunta pyytää

Lisätiedot

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT www.vantaa.fi/liikunta SISÄLLYS Erillisaunavuorot 3 Perhesaunavuorot 4 Erityisuintivuorot 5 Erityisryhmien

Lisätiedot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot www.vantaa.fi/liikunta Toiminnan järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. 1 Sisällys Erillisaunavuorot ja perhesaunavuorot

Lisätiedot

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 TARJOUSPYYNTÖ Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön kohde... 2 1.2 Hankintamenettely ja hankinnasta ilmoittaminen... 2 2. Sopimuskausi... 2 3. Tarjousten valinta

Lisätiedot

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Haukisaarentie 2

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Haukisaarentie 2 esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Haukisaarentie 2 Kunta: Iisalmi Päivämäärä: 9.11.2016 esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax Internet

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax  Internet 08.11.2016 1/11 84213 ENMG-tutkimusten hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: ENMG-tutkimusten hankinta Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 84213 Hankinnan

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Rakennetun ympäristön esteettömyys Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Fyysinen esteettömyys Jne. Tiedonsaannin esteettömyys Saavutettavuus

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle (tavoite) optio 3.v.

Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle (tavoite) optio 3.v. Alustava Tarjouspyyntö 1 (6) Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle 1.6.2017(tavoite) - 31.8.2022 + optio 3.v. Sisällys 1 Hankinnan taustaa... 2 2 Palvelun kuvaus... 2

Lisätiedot

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Opiskelijankatu 3

esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Opiskelijankatu 3 esteettömyysselvitys s. 1 / 7 ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Opiskelijankatu 3 Kunta: Varkaus Päivämäärä: 13.12.2016 esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Kardiologisten palveluiden hankinta

Kardiologisten palveluiden hankinta 55969 24.03.2016 1/12 55969 Kardiologisten palveluiden hankinta Yhteystiedot: Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : : Hankintaviranomaisen luonne: Julkisoikeudellinen laitos: : Terveydenhuolto Muu:

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle 2015-2016. 1

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO LIITE 1 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36,

Lisätiedot

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät 1 LOMAKE: YHTEISPALVELUSOPIMUS 9.2.2007; LUONNOS 1. Sopimusosapuolet 1.1. Toimeksisaaja(t) 1.2. Toimeksiantajat 1 2 3 4 5 6 2. Yhteispalveluntehtävät 2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS LIITE 4 PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Sipoon kunta PL 7, 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Yhteyshenkilö: Palveluntuottaja:? Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Perheryhmäkoti

Lisätiedot

Uimahallien suunnittelu ja rakentaminen eri käyttäjäryhmien näkökulmasta

Uimahallien suunnittelu ja rakentaminen eri käyttäjäryhmien näkökulmasta Uimahallien suunnittelu ja rakentaminen eri käyttäjäryhmien näkökulmasta Ville Nummelin 13.10.2016 Esityksen sisältö (35-40min) Esittely Nykytilanne ja liikuntalaki Uimahallin tilat eri käyttäjien näkökulmista

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Palvelusopimus SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Hoitokatu 6 A, PL 23, 38200 Sastamala, www.servi.fi etunimi.sukunimi@servi.fi, Y-tunnus: 2414170-5 Sisällys 1. Sopijapuolet... 3 2. Määritelmät...

Lisätiedot

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka.

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka. 2- LUOKKALAISTEN UIMAOPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOTKASSA 2014-2015 YLEISTÄ Kukin toisen luokan oppilas saa uimaopettajan antamaa uinnin opetusta yhteensä kymmenen tuntia. Opetus tapahtuu mahdollisuuksien

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA. Kh TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSHUOLTOPALVELUSTA Kh 17.04.2018 Tarjouspyyntö 1. Hankinnan kohde Työterveyshuoltolain (1383/2001, Tthl 4 ) mukaan työnantajan on kustannuksellaan järjestettävä työterveyshuolto työstä

Lisätiedot

Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa

Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa Sisäilmastoseminaari 11.3.2015 toimitusjohtaja Tarja Andersson Elinkaarihanke (1) Hankintatapa, joissa tilaajan valitseman palveluntuottajan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) SOPIMUSLUONNOS, ERIKOISIKKUNOIDEN PESUPALVELU 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin opetusvirasto, PL 3000, 00099 Helsingin kaupunki jäljempänä Tilaaja

Lisätiedot

PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA

PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA Palotarkastusinsinööri Tapio Stén Pirkanmaan pelastuslaitos, pvm. 27.9.2017 Pelastusviranomaisen rooli väestönsuojien

Lisätiedot

KOULULAISTEN RUOTSINKIELISET ILTAPÄIVÄHOITOPAIKAT KAARINASSA

KOULULAISTEN RUOTSINKIELISET ILTAPÄIVÄHOITOPAIKAT KAARINASSA TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Sivistyspalvelut / KOULULAISTEN RUOTSINKIELISET ILTAPÄIVÄHOITOPAIKAT KAARINASSA Kaarinan kaupungin sivistyspalvelut pyytää tarjouksia Kaarinan kaupungissa järjestettävästä ruotsinkielisestä

Lisätiedot

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO URAKKAOHJELMA ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO Tilaaja Espoon Asunnot Oy Upseerinkatu 3 B 02600 Espoo Espoon Asunnot

Lisätiedot

Kuuluuko ylläpitosiivous suorittaa myös koulujen ja lukion kesäloma-aikana?

Kuuluuko ylläpitosiivous suorittaa myös koulujen ja lukion kesäloma-aikana? 1 (5) KIINTEISTÖNHOITO- JA SIIVOUSPALVELUT Hätilän koulu ja lukio sekä Tuomelan koulu KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 9.5.2011 KYSYMYS 1 Kuuluuko ylläpitosiivous suorittaa myös koulujen ja lukion kesäloma-aikana?

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / TILAOHJELMA

MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / TILAOHJELMA MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / TILAOHJELMA VE-1 HANKESUUNNITELMAN LIITE 30.11.2018 mitoitusohje RT -ohejkortti 97-10839 Vuotuinen kävijämääräarvio on (6 x 20.000) 120 000 6* Mäntsälän asukasluku Huippukuukauden

Lisätiedot

Hankinnan sisällön määrittely

Hankinnan sisällön määrittely Hankinnan sisällön määrittely lakimies Rasmus Ingman Markkinakartoitus sekä ehdokkaan tai tarjoajan osallistuminen hankinnan valmisteluun Ennen hankintamenettelyn aloittamista voi tehdä markkinakartoituksen

Lisätiedot

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Kasvatus- ja opetustoimi/ Varhaiskasvatus, jäljempänä kaupunki PL 214 53101 LAPPEENRANTA Palveluntuottaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 TOIMISTOTILAN VUOKRAAMINEN LIIKUNTAMYLLYSTÄ SALIBANDYSEURA VIIKINGIT RY:LLE Vuokranantaja Vuokralainen Helsingin kaupungin liikuntavirasto PL 4800, Toivonkatu 2 A 00099

Lisätiedot

Järvenpään kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys JARDno

Järvenpään kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys JARDno Tarjouspyyntö Päiväys 09.10.2017 1/3 TARJOUSPYYNTÖ JARDno-2017-1324 KORJAUSILMOITUS: Uinninvalvonnan resurssi 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö Liikuntapalvelut Tiia Viherlinna Suomi puh.

Lisätiedot

Pelastuslain muutokset paloilmoittimien kannalta. Hannu Olamo

Pelastuslain muutokset paloilmoittimien kannalta. Hannu Olamo Pelastuslain muutokset paloilmoittimien kannalta Hannu Olamo 14.4.2010 Paloilmoittimia koskevat säännökset pelastuslaissa Laitteiden kunnossapidosta nykyistä vastaavat vaatimukset SM:n asetuksenantovaltuutta

Lisätiedot

SOPIMUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ

SOPIMUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ SOPIMUS LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ Sopimusosapuolet: Oy Vihdin Jäähalli Ab, myöhemmin Myyjä Vihti-Nummela Mudo Taekwondoseura ry, myöhemmin Ostaja Tausta Myyjä on kolmannen sektorin yritys, joka yhtiöjärjestyksensä

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA Itä-Suomen aluehallintovirasto/kuopion kaupunki TARKASTUSKERTOMUS SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA TARKASTUSKOHDE Kaupunki / Kunta Palveluntuottaja Kuopion kaupunki Toimintayksikkö

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Tuusulan uimahalli

TARJOUSPYYNTÖ. Tuusulan uimahalli TARJOUSPYYNTÖ Tuusulan uimahalli Kiinteistönhoidon tarjouspyyntö 22.1.2015 2/5 Kiinteistönhoidon tarjouspyyntö 1. Kohdetiedot Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi, tilakeskus Koskenmäenpolku 4, PL 60

Lisätiedot

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus ja -testi

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus ja -testi Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus ja -testi Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 20.9.2017 Oulu, 11.10.2017 Turku Marita Koskinen Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 482/2017 02.08.00 88 Valtuustokysymys koulujen siivoukseen liittyvien ostopalvelujen ongelmista (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Aija Leino, puh. 050 566 7134

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO POSELY/387/2016 22.3.2016 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja.

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin tytäryhteisöiden taloustoimintojen hoito.

Lisätiedot

Talousvesi otetaan vesijohtoverkostosta Jokin muu vedenhankinta, mikä: Milloin tutkittu: Vesipisteiden lukumäärä alueella: Naiset.

Talousvesi otetaan vesijohtoverkostosta Jokin muu vedenhankinta, mikä: Milloin tutkittu: Vesipisteiden lukumäärä alueella: Naiset. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristöterveydenhuolto ILMOITUS SUURESTA YLEISÖTILAISUUDESTA Elintarvikelaki (23/2006), Kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011), Terveydensuojelulaki (763/1994), Tupakkalaki (693/1976)

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN N TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN 1 SOPIJAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Helsingin kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1 Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1. Hankintayksikkö Rautjärven kunta Kunnanhallitus 56800 Simpele Yhteyshenkilö ja lisätietoja talouspäällikkö Paula Hinkkanen puh.

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354 RUOKOLAHDEN KUNTA 1 TARJOUSPYYNTÖ 1. Tarjouspyynnön kohde 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Ruokolahden kunta/tekninen osasto. Tarjouspyynnön kohteena ovat: 1. Kasvitarhan alueen tasaustyöt,

Lisätiedot

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA 1. Sopimuksen osapuolet Palvelun tilaaja Kinnulan kunta/perusturva Keskustie 45 43900 Kinnula Y-tunnus: 0242816-6 Yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

Terveydensuojelulain mukainen suunnitelmallinen riskinarviointi

Terveydensuojelulain mukainen suunnitelmallinen riskinarviointi Terveydensuojelulain mukainen suunnitelmallinen riskinarviointi Sisäilmapaja 2 24.11.2010 Jyväskylän kaupunki Sosiaali- ja terveyspalvelut Ympäristöterveysosasto 13.12.2010 Terveystarkastaja Seija Pulkkinen

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

MÄRKÄTILAKORJAUKSET 27.3. 2013. Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi

MÄRKÄTILAKORJAUKSET 27.3. 2013. Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi MÄRKÄTILAKORJAUKSET 27.3. 2013 Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Osakkeenomistajan remontit Kunnossapito- tai muutostyö Kunnossapitotyöt: Yhtiön kunnossapitoa on kiinteistön ylläpitoon kuuluva toiminta, joka

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Tuusulan uimahalli

TARJOUSPYYNTÖ. Tuusulan uimahalli TARJOUSPYYNTÖ Tuusulan uimahalli Siivouksen tarjouspyyntö 22.1.2015 2/6 Siivouksen tarjouspyyntö 1. Kohdetiedot Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi, tilakeskus Koskenmäenpolku 4, PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ/ Vastuunjakotaulukko. Liite 3

TARJOUSPYYNTÖ/ Vastuunjakotaulukko. Liite 3 TARJOUSPYYNTÖ/ Vastuunjakotaulukko Liite 3 Sopimuskauden alkaessa olemassa oleva irtaimisto ja laitteet annetaan palveluntuottajan käyttöön veloituksetta. Em. määrät ja kunto vaihtelevat, joten liitteessä

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE

PALVELUKUVAUS LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE 1/5 LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE 2016 2019. 1. Yleiskuva näyttelyrakenteiden valmistamisesta: Palvelun tilaaja on. Taidemuseo tilaa

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

Hankintamenettelyt mikä muuttuu?

Hankintamenettelyt mikä muuttuu? Hankintamenettelyt mikä muuttuu? Julkisten hankintojen neuvontayksikön seminaari 21.10.2013 Lakimies Katariina Huikko, Suomen Kuntaliitto Hankintamenettelyt mikä muuttuu? Avoin menettely Rajoitettu menettely

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA 1. Taustatietoja Sipoon kunta ostaa joukkotarkastuksen rintasyövän varhaistoteamiseksi seulontana kansanterveysasetuksen ohjekirjeen

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS 2015, KAAVOITUSPALVELUT

HANKINTASOPIMUS 2015, KAAVOITUSPALVELUT HANKINTASOPIMUS 2015, KAAVOITUSPALVELUT 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA SOPIJAOSAPUOLET Tällä sopimuksella sovitaan niistä kaavoituspalveluhankkeista vuodelle 2015, joiden toteutuksesta Rantasalmen kunta tilaajana

Lisätiedot

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät]

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät] 1(5) L I I T E 5B T I E T O S U O J A 1. TARKOITUS Tällä tietosuojaliitteellä ( Tietosuojaliite ) [tilaaja] ( Tilaaja ) rekisterinpitäjänä ja käsittelijänä ja [toimittaja] ( Toimittaja ) henkilötietojen

Lisätiedot

Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Uusi asunto-osakeyhtiölaki OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Hyvän asumisen puolesta Uusi asunto-osakeyhtiölaki Osakkeenomistajan remontit Pakkalan Sali 2. 9 2010 Pekka Luoto Uusien määräysten tavoitteita, miksi uudet määräykset ovat

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 2.10.2014. Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 2.10.2014. Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 2.10.2014 Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi Valvontaohjeiden päivitys Tarve saattaa Kuluttajaviraston aikaiset

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille

Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille Oppaan on laatinut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

Lisätiedot

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen

Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen Hakemus palveluntuottajaksi palvelusetelillä tuotettavaan mielenterveyskuntoutujien tukiasumiseen ja palveluasumiseen Hakemus saapunut / 201 Palveluntuottajaa koskevat tiedot Yritys/järjestö/yhteisö Y-tunnus

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS

PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS PALVELUSOPIMUS UIMAOPETUS Lukuvuodelle 2016-2017 Ohjaavan osan voimassaolo (1-4 vuotta) s. 1-3 Palveluosan voimassaolo (1 vuosi) s. 4-5 Hyväksymismerkinnät: Lasten ja nuorten lautakunta 18.5.2016 Liikelaitosten

Lisätiedot

PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA

PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA LUONNOS 2.12.2015 PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1 OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Kemijärven kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16)

TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Rautjärven kunta 1 TARJOUSPYYNTÖ RAUTJÄRVEN KUNNAN HARJAANTUMISOPETUKSEN KOULUKULJE- TUKSESTA LUKUVUODELLE 2014-15 (+OPTIO 2015-16) Pyydämme tarjoustanne Rautjärven kunnan harjaantumisopetuksen koulukuljetuksesta

Lisätiedot

2. ESISOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT, VOIMASSAOLO JA VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN

2. ESISOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT, VOIMASSAOLO JA VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN tekninen lautakunta 18.10.2016 Vesialueen vuokraamista koskeva ESISOPIMUS 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tuleva vuokranantaja: Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 0166906-4 Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä KAUPUNKI)

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. SUURTALOUSLAITTEEN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen Puitesopimus Keski-Suomen työpajoilla tapahtuvaa nuorisoasteen koulutuksena toteutettavaa opetussuunnitelmaperusteisen koulutuksen opintojaksojen suorittamista koskien Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO Liite 1. POSELY/1773/06.10.02/2013 Käyttöoikeussopimusmalli Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Perusturvalautakunta 29.9.2014 YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(5) Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan

Lisätiedot

Sopimus Kuopion kaupungin liikuntapaikkojen käyttöoikeudesta ja tilojen vuokrauksesta vuosina / Bright Eyes & Sport Oy

Sopimus Kuopion kaupungin liikuntapaikkojen käyttöoikeudesta ja tilojen vuokrauksesta vuosina / Bright Eyes & Sport Oy Kuopion kaupunki Sopimus 1 (5) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan päätös Sopimus Kuopion kaupungin liikuntapaikkojen käyttöoikeudesta ja tilojen vuokrauksesta vuosina 2018 2022/ Bright Eyes & Sport Oy

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Hankintasopimusluonnos Liite1

Helsingin kaupunki Hankintasopimusluonnos Liite1 xx.xx.20xx 1 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 Palveluntuottaja Yrityksen nimi Osoite: xxxx Y-tunnus 2 Yhteyshenkilöt Tilaaja: Sopimusasiat:

Lisätiedot

1. Tarjoajan perustiedot

1. Tarjoajan perustiedot LIITE 5. Tarjouslomake 1(6) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 2/2013 tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1(5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO HEL

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1(5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO HEL HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1(5) VALLILAN TYÖ- JA VALMENNUSKESKUKSEN ATERIAPALVELUT SEMPATIK OY:ltä 1 SOPIJAPUOLET Helsingin kaupunki (Tilaaja) Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto PL 6000, 00099

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus LUONNOS 8.6.2016 Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 117 e :n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 7 ) OPPISOPIMUSKESKUS Talotekniikan perustutkinto 26.05.2011

TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 7 ) OPPISOPIMUSKESKUS Talotekniikan perustutkinto 26.05.2011 TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 7 ) 1. YLEISTÄ Satakunnan Oppisopimuskeskus on Porin kaupungin hallinnoima ja yhteistyössä muiden satakuntalaisten koulutusten järjestäjien kanssa oppisopimuskoulutuksen viranomaistehtävistä

Lisätiedot

KORJATTU. TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Siivouspalvelut

KORJATTU. TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Siivouspalvelut 1 (11) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö KORJATTU TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Siivouspalvelut Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22 Luonnos 20.3.2017 1/4 MAANVUOKRASOPIMUS SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki PL 38201 Sastamala Vuokralainen Vapo Oy, 0174817-6 PL 22 40101 Jyväskylä Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot