Sisältö 1/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö 1/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings"

Transkriptio

1 Paint with Pride Sisältö 1/2011 Pääkirjoitus...1 Uudet materiaalit tuovat uusia vaatimuksia...2 Biosididirektiivi alkaa purra...3 Puu kauneimmillaan (säärasitusta kestävä kirkas lakka)...4 Täydellistä viimeistelyä lehtikuuselle...4 Vakuuttavaa osaamista...5 Teknos Karibialla...6 Teknos maailmalla...6 NORDICA EKO AQUA FILLER ANTISTAIN AQUA TEKNOSAFE BIOWAX...8 TEKNOFILL Julkaisija: Teknos AS Toimitus: Karin Skov Suomenkielinen versio: Hanna Paavilainen Arvoisa asiakas, Vaikka Teknoksen vuoden 2010 tilinpäätös olikin verrattain hyvä, vuoden 2011 arviot Euroopassa vaihtelevat paljon. Joissakin maissa on odotettavissa positiivista kehitystä, kun taas toisissa maissa vuoden 2011 odotetaan olevan edelleen vaikea. Tästä huolimatta Teknos-konserni panostaa edelleen kasvuun ja vahvempaan osuuteen kansainvälisistä markkinoista. Puuteollisuudessa haluamme tukea asiakkaitamme uusilla ratkaisuilla sekä Teknoksen että GORI Industryn tuotteilla. Tämä teille tulevaisuudessa säännöllisesti lähetettävä Painting Wood -tiedote on osa pyrkimyksestämme tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Tulevia numeroita varten olemme erittäin kiinnostuneita myös teidän ideoistanne. Menestyksekästä vuotta 2011! Kim Smith Group Vice President Teknos

2 2 Uudet materiaalit tuovat uusia vaatimuksia Ovien ja ikkunoiden valmistuksessa käytettävien materiaalien valikoima laajenee kehityksen edistyessä. Teknoksen tutkimus- ja kehitysjohtaja Jørgen Ulrik Hansen uskoo, että komposiittimateriaalit yleistyvät jatkossa. Puusta tai puualumiinista valmistetut ikkunat eivät välttämättä pysty täyttämään tiukentuvia lämpöeristysvaatimuksia. Eri materiaalien yhdistelmät yleistyvät, ja erityisen paljon käytetään komposiitteja, joiden ominaisuudet voidaan sovittaa juuri ikkunoiden valmistuksen tarpeisiin. Yhä useammat ikkunanvalmistajat luottavatkin puun ja lasikuituvahvisteisen muovin (GFK:n) yhdistelmään. Sen avulla koristeellistenkin ikkuna- ja julkisivurakenteiden toteutus onnistuu, ja lämmöneristävyys kohenee niin paljon, että päästään jopa passiivitaloilta vaadittaviin alle 0,8 W:n/m²k U-arvoihin. Polyesterihartsipohjaisten GFK-ikkunaprofiilien valmistaminen on vaativampaa kuin tähänastisella muotopuristetekniikalla, koska materiaalissa on useita komponentteja ja se on hyvin kuitupitoisena haastava käsiteltävä. Tuloksena saadaan monen muotoisia ja kokoisia profiileja, jotka ovat perinteisiä ikkunaprofiileja ohuempia, keveämpiä ja eristävät lämpöä paljon paremmin. Pintakäsittelyn uudet haasteet Uudet materiaalit merkitsevät uusia haasteita myös pintakäsittelylle. Käytössä on yhä enemmän komposiitteja, joiden ominaisuuksia ei oikein tunneta, Jørgen Ulrik Hansen kertoo. Oikean pintakäsittelyn löytäminen onkin vaativaa. Teknoksen tuotekehitys on esimerkiksi testannut laajasti erään valmistajan tuotteita GFKprofiilien käsittelyssä. Testien seurauksena Teknos tarjoaa nyt pintakäsittelyaineeksi uutta vesiohenteista, helposti teollisesti käytettävää yksikomponenttimaalia. Uusien materiaalien pintakäsittely on tärkeä ja kiinnostava aihe, Jørgen Ulrik Hansen toteaa. Teemme tiivistä yhteistyötä tutkijoiden ja valmistajien kanssa uusien tietojen saamiseksi. Kun ne yhdistetään Teknoksen pitkäaikaiseen kokemukseen eri materiaalien pintakäsittelystä, voimme tarjota arvokasta tietotaitoa asiakkaidemme avuksi.

3 3 Biosididirektiivi alkaa purra Euroopan biosididirektiivin (BPD:n) toimeenpano etenee. Yhä suurempi määrä tuotteita ei enää täytä direktiivin vaatimuksia, ja käyttäjien on itse huolehdittava käyttämiensä tuotteiden laillisuudesta. Puurakennuselementeille merkityksellinen on nimenomaan valmisteryhmä 8 (biosideja sisältävät puunsuoja-aineet). Kyseisten tuotteiden saama lupa perustuu siihen, että niiden sisältämät aineet on merkitty (eli ilmoitettu) tulevaisuuden käyttöä silmällä pitäen ja ne on tarkastuksen perusteella lisätty nk. positiiviseen luetteloon. Jo alkaen ei ole periaatteessa saanut enää myydä tuotteita, joiden sisältämiä biosideja ei ole ilmoitettu. Viime vuonna suoritettujen tutkimusten jälkeen joukko biosidivalmisteita lisättiin positiiviseen luetteloon, kuten esimerkiksi propikonatsoli ja tebukonatsoli Näitä aineita sisältäviä tuotteita, joille on aiemmin haettu lupa, saa myydä myös ilman lupaa vielä 24 kuukautta määräpäivän jälkeen. Teknos varmalla pohjalla Teknos on yli 10 vuoden kokemuksellaan biosididirektiivistä pyrkinyt varmistamaan tuotteidensa luvan saannin. Kaikki direktiivin piiriin kuuluvat Teknos- ja GORI-tuotteet sisältävät ainoastaan ilmoitettuja ja jo positiiviseen luetteloon lisättyjä aineita. Tuotteille on haettu lupaa asianomaisissa myyntimaissa ja lupamenettelyt ovat parhaillaan käynnissä. Koska tuotteet ovat direktiivin vaatimusten mukaisia, niitä saa siirtymäkauden aikana edelleen myydä ja käyttää. Teknoksen arvion mukaan ensimmäiset Teknos- ja GO- RI-tuotteiden lupamenettelyt saadaan päätökseen vuoden 2011 puolivälissä. Tällöin tuotteet saavat lupanumeron. Tuotteita käyttävien on jatkuvasti seurattava, että heidän käyttämänsä tuotteet ovat direktiivin mukaisia. Biosideja sisältävät puunsuoja-aineet ovat saaneet rekisteröitäessä ilmoitusnumeron ja valmistajan on luvan saadakseen esitettävä kattavat tuote- ja testausasiakirjat. Mitään muita tuotteita ei saa enää markkinoida. Sen sijaan jo toimitettuja, mutta ei enää vaatimusten mukaisia tuotteita saa edelleen käyttää. Lisätietoja Teknoksen yhteyshenkilöltä.

4 4 Puu kauneimmillaan (säärasitusta kestävä kirkas lakka) Ulkorakenteiden värittömät pintakäsittelyaineet vaativat paljon UV-suojalta. Ilman pigmentointia lakka on entistä herkempi UV-säteille ja säärasitukselle, jotka aiheuttavat pintakäsittelyn kellertymistä ja nopeuttavat hilseilyä. Paras ratkaisu tähän on väritön pintalakka GORI 666. Sen tarkoin valikoitu koostumus ja uusinta tekniikkaa edustavat valmistusaineet takaavat huomattavasti kirkkaamman pinnan ja selkeästi kestävämmän UV-suojan kuin markkinoiden muut vastaavat tuotteet. Männylle, kuuselle ja lehtikuuselle Teknos suosittelee pohjustusaineeksi puunsuojaainetta TEKNOL AQUA 1410 / GORI 356 ja välikäsittelyyn GORI 650:tä. Näin ulkorakenteet saavat pitkäaikaisen värittömän suojan, joka tuo puun oman luonnollisuuden esiin. Täydellistä viimeistelyä lehtikuuselle Lehtikuusi on haastava materiaali ikkuna- ja ovivalmistajille. Vesiliukoiset fenoliaineet reagoivat pintamaalin kanssa ja aiheuttavat pintaan ilmakuplia, kupruja ja halkeilua. Uusi GORI 644 Larch Wood Primer tarjoaa ongelmaan ensimmäistä kertaa tehokkaan ja ympäristön huomioon ottavan ratkaisun. Erityisesti lehtikuuselle kehitetty pohjamaali muodostaa laadukkaan, sileän pinnan ja mahdollistaa ongelmattoman pintakäsittelyn. Kaksikomponenttinen tuote soveltuu ruisku-, flow coat- ja kastomaalaukseen.

5 Vakuuttavaa osaamista 5 Teknoksen Tanskan Vamdrupissa sijaitseva tekninen osaamiskeskus on yksi alansa suurimmista ja moderneimmista Euroopassa. Siellä on testaukseen ja koulutukseen käytettävissä kaikki tärkeät puuteollisuudessa käytettävät pintakäsittelylaitteet. Osaamiskeskuksen tarjoamia mahdollisuuksia esiteltiin lokakuussa JOTA GmbH:lle järjestetyssä tapahtumassa. JOTA GmbH on Teknoksen puuteollisuusmaalien jälleenmyyjä Italiassa. Tämä italialainen tukkukauppa toi Vamdrupiin viitisenkymmentä asiakastaan ja yhteistyökumppaniaan, kaikki puuikkunoiden, -ovien, -ikkunaluukkujen ja -parvekkeiden valmistajia. Puolessatoista päivässä osanottajat kävivät läpi tiiviin ohjelman, jossa sekä kuultiin teoreettisia esityksiä että nähtiin havainnollisia käytännön esimerkkejä. Teknoksen pintakäsittelyasiantuntijat esittelivät kaikkiaan 16 erilaista pintakäsittelyjärjestelmää eri kohteisiin ja puulajeille. Teknos ja JOTA olivat laatineet ohjelman tiiviissä yhteistyössä. Osanottajat vakuuttuivat tilaisuuden kitkattomuudesta ja Teknoksen tinkimättömästä teknisestä osaamisesta. JOTAn toimitusjohtaja Georg Plankensteiner kiitteli erinomaisia järjestelyjä ja teknisen osaston erinomaista panosta. Onnistunut tilaisuus, jota voi suositella myös muille.

6 6 Teknos Karibialla Vaikka Teknoksen Tanskan tehtailta on Jamaikalle linnuntietä kilometriä, Teknoksen GORI-tuotteet ovat lentäneet sinne asti: kingstonilainen Dougall Flooring Ltd. on käyttänyt skandinaavisia laatutuotteita pintakäsittelyyn jo neljä vuotta. Perheyritys aloitti parketin valmistuksella vuonna 1982 ja tekee nykyään noin puolet liikevaihdostaan puuikkunoilla ja ovilla. Jo ensikontaktit vakuutti- vat meidät loistavasta teknisestä osaamisesta ja palvelusta, ja yhtä vakuuttuneita olemme edelleen, Alex Dougall kehuu. Pääraakaainetta, brasilialaista jatobaa, käsitellään tuotteilla GORI 615, GORI 642 Anti-bleed Primer, GORI 650 ja GORI 660. Jatoba on punaruskeaa kovapuuta, joista pintakäsittelyllä saadaan eri ruskean sävyisiä kuultavia ikkunoita ja ovia. maailmalla Teknos hankki omistukseensa vuoden 2010 lopulla tunnetun puolalaisen metalli- ja venemaalien valmistajan Oliva Sp. z o.o:n (Gdynia). Sen toiminta jatkuu nimellä Teknos-Oliva, joka kuuluu tämän jälkeen Puolan merkittävimpiin metalli- ja teollisten puuteollisuusmaalien tarjoajiin. Teknos osti Tikkurila-konsernilta tammikuussa venäläisen ooo Tikkurila Powder Coatingsin. Yritys kehittää, tuottaa ja markkinoi jauhemaaleja Ohtek-tuotenimellä. Toiminta yhdistyy Teknoksen toimintoihin ja Pietarin tehdas jatkaa toimintaansa nimellä ooo TeknosOhtek. Kiinan toimintojen menestyksekkään alun jälkeen Teknos avasi Shanghaihin oman myyntikonttorin ja teknisen palvelukeskuksen. Marraskuusta alkaen Teknoksella on ollut myös tuotantoa Kiinassa. Teknos tuottaa Kiinassa vain ruosteenestomaaleja ja tulevaisuudessa valikoimiin tulevat nimenomaan Kiinan markkinoille tarkoitetut erikoistuotteet.

7 7 NORDICA EKO NORDICA EKO : sta on kehitetty uusi kovempi ja kiiltävämpi versio. Paremman kovettumisen myötä sen pinkattavuus on nopeampaa, joten sitä on helpompi ja tehokkaampi käyttää. NORDICA EKO :lle on tehty pinkattavuustesti marraskuussa 2010 CENTRIA:n tutkimus- ja kehitysyksikössä. Testin mukaan tuote kestää vaurioitumatta 5000 kg/m²:n painon taulukon 1 muuttujien mukaisesti, kun maalatut levyt asetetaan pintapuolet vastakkain painon alle. Taulukko 1. Uuden NORDICA EKO :n pinkkaustesti, jonka mukaan tuote kestää 5000 kg/m²:n painon vaurioitumatta. Ympäristön lämpötila/ suhteellinen kosteus Levitysmäärä Uuni 45 C kiertoilma + IR Jäähdytys Kuormitus 5000 kg/m 2 19,7 C/24,7 % 125 g/m² 5 min 30 min 72 h Tuotteesta on testattu myos heilurikovuus König-menetelmällä (mitä enemmän heilahduksia, sen kovempi pinta). Kovuus osoittautui uudessa versiossa huomattavasti paremmaksi kuin vanhassa versiossa. Vanhan ja uuden version heilurikovuuden vertailu taulukossa 2. Taulukko 2. Heilurikovuuden vertailu NORDICA EKO :n vanhalla ja uudella versiolla. NORDICA EKO 15 min uunikuivatuksen jälkeen 2 viikon ilmakuivatuksen jälkeen vanha versio 14 heilahdusta 24 heilahdusta uusi versio heilahdusta heilahdusta AQUA FILLER 6400 AQUA FILLER 6400 on vesiohenteinen, akryyliperustainen pohjamaali, jolla on korkea kuiva-ainepitoisuus (54 ± 2 tilavuusprosenttia, 70 ± 2 painoprosenttia). AQUA FILLER on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi puulistoissa, karmeissa ja puitteissa, mutta ei kuitenkaan säältä suojaamattomissa ulkotiloissa. Se kuivuu nopeasti ja on helppo hioa. Sillä saadaan täyttävä pinta, joka voidaan pintamaalata vesiohenteisilla maaleilla. Tuote täyttää sormijatketun aihion jatkoskohdat ja vähentää kittauksen tarvetta. ANTISTAIN AQUA ANTISTAIN AQUA on uusi, vesiohenteinen oksien läpilyöntiä hidastava pohjamaali sisäkohteisiin. Se soveltuu etenkin mänty- ja kuusipaneeleille. Testeissä tuote on osoittautunut paremmaksi kuin perinteiset pohjamaalit. Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, jossa uuteaineet reagoivat maalin kanssa ja jäävät maalikalvoon. Alla olevissa kuvissa esitettynä testikappaleet, jotka ovat olleet 24 tuntia UV-kaapissa. Maalikalvojen paksuus on noin 150 μm. AQUA FILLER muodostaa kovemman, sileämmän ja helpommin hiottavan pohjan kuin 00-versio. Käytetään vain sisätiloissa MDF-levylle ja massiivipuulle. MDF-levyn pohjamaalina vähentää kuidun turpoamista paremmin kuin perinteiset vesiohenteiset pohjamaalit. Tavallinen pohjamaali x 2 + vesiohenteinen pintamaali x 1 ANTISTAIN AQUA x 2 + vesiohenteinen pintamaali x 1

8 TEKNOSAFE 2407 Teknos on kehittänyt ulkoverhouksille palosuojajärjestelmän, jolla saavutetaan korkein mahdollinen paloluokka B s1 d0. Järjestelmässä yhdistyy palosuoja ja ulkovuoren säänkesto. Järjestelmä on testattu SP Trätekillä Ruotsissa EN standardin mukaan SBI-testillä. SBI (=single burning item) on rakenteen pintakerrosten palotesti. Rakenne altistetaan palolle ja palamisprosessia tarkastellaan sekä koneellisesti että visuaalisesti. 8 Maalausyhdistelmän säänkesto on testattu standarditesteillä (QUV, Cold check, ulkotestaus sääkentällä). Veden imeytymä standardin EN 927-5:n mukaan sama kuin normaalilla ulkoverhouksen maalausyhdistelmällä. Järjestelmällä voidaan korvata monikerroksisen puujulkisivurakenteen muu rakenteelinen palosuojaus tai sprinklaus. Järjestelmän mahdollistaa uusi palonsuojapohjamaali TEKNOSAFE Palosuojajärjestelmän maalausyhdistelmä: 1. TEKNOL 1410 väritön puunsuoja 2. TEKNOSAFE 2407 palonsuojapohjamaali 3. NORDICA EKO teollinen pintamaali 4. NORDICA EKO Talomaali SBI-testattu pinta. BIOWAX BIOWAX on uusi nanoteknologiaan ja luonnontuotteisiin perustuva pintakäsittelyaine. Saatavana sekä sisä- että ulkokohteisiin. Tuote kuivuu nopeasti ja se voidaan sävyttää sekä Teknomix- että Teknocolor-sävytysjärjestelmissä. Kiiltoaste on himmeä. Tuotenimet: INT (sisäkäyttöön) EXT (ulkokäyttöön) EXT NON SLIP (karhennettu tuote ulkokäyttöön) BIOWAXIN veden läpäisevyys on vähäistä, siksi sen säänkesto on erinomainen. Säänkestoa on testattu nopeutetulla sääkoestuksella QUV ja WOM- testausmenetelmiin perustuen. Lisäksi useita pitkän aikavälin testejä on meneillään eri rakennuskohteissa. Levitysmäärä on g/m², teolliseen levitykseen käytetään joko vakuumia tai ruiskua. Valmista pintaa ei tarvitse kiillottaa. Yksi käsittelykerta riittää, mutta tarvittaessa voidaan käsitellä kahteen kertaan. Uudelleenkäsittely voidaan suorittaa ilman välihiontaa. TEKNOFILL 5700 kitti 3 litran astiassa TEKNOFILL 5700 Vesiohenteinen kitti saatavana nyt kätevissä 3 litran astioissa käsikittaukseen. Täyttää kolot ja muodostaa helposti hiottavan pinnan. Kitin väri on valkoinen.

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU Otto Tuominen 29.02.2012 ULKOVERHOUKSEN PINTAKÄSITTELY Maalaus työmaalla, toimintaa säätelee RYL 2012 Maalaus teollisesti, toimintaa säätelee RT 21-10492 Teollinen

Lisätiedot

Jussi Tapola Helsinki 08.09.2014. Palonsuojamaalaus

Jussi Tapola Helsinki 08.09.2014. Palonsuojamaalaus Jussi Tapola Helsinki 08.09.2014 Palonsuojamaalaus Jussi Tapola Myyntineuvottelija Tuotevastaava palonsuojamaalit Puuteollisuusmaalit Etelä-Suomi puh. 046-8510998 Jussi.Tapola@teknos.fi Puupintojen palosuojaus

Lisätiedot

PARASTA PALOSUOJAUSTA PUULLE

PARASTA PALOSUOJAUSTA PUULLE PARASTA PALOSUOJAUSTA PUULLE Otto Tuominen 27.10.2011 E1 RAKENNUSTEN PALOTURVALLISUUS Rakennusosat Kantavat ja osastoivat rakennusosat (esim. ulko-ovet ja ikkunat) jaetaan luokkiin sen perusteella, miten

Lisätiedot

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU Otto Tuominen 29.02.2012 ULKOVERHOUSLAUTOJEN MAALAUS Maalaus työmaalla, toimintaa säätelee RYL 2012 Maalaus teollisesti, toimintaa säätelee RT 21-10492 Teollinen

Lisätiedot

PALONSUOJAUS PUURAKENTAMISESSA

PALONSUOJAUS PUURAKENTAMISESSA PALONSUOJAUS PUURAKENTAMISESSA Teknos lyhyesti Teknos on Pohjoismaiden johtava teollisuusmaalitoimittaja, jolla on vahva asema myös kauppa- ja rakennusmaaleissa Teknoksella on tuotantoa seitsemässä maassa:

Lisätiedot

Puupinnat ulkona TALOMAALIT

Puupinnat ulkona TALOMAALIT Puupinnat ulkona TALOMAALIT 2 Puutalojen Suomi Puutalo on perinteinen rakennusmuoto Suomessa ja muissa Pohjoismaissa materiaalin saatavuuden, edullisuuden ja rakentamisen helppouden ansiosta. Tänä päivänä

Lisätiedot

US Wood Oy Jäsperintie 6, MYLLYKOSKI

US Wood Oy Jäsperintie 6, MYLLYKOSKI SERTIFIKAATTI SUORITUSTASON PYSYVYYDESTÄ 0416-CPR-7326-08 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 305/2011 (eurooppalainen rakennustuoteasetus, CPR), annettu 9. päivänä maaliskuuta 2011, mukaisesti

Lisätiedot

Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus. Teknosafe 2407

Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus. Teknosafe 2407 Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus Teknosafe 2407 Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus Teknos on kehittänyt puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojamaalausyhdistelmät, joilla

Lisätiedot

HENSOTHERM 4KS - Palosuojamaali

HENSOTHERM 4KS - Palosuojamaali HENSOTHERM 4KS - Palosuojamaali OMINAISUUDET JA KÄYTTÖ: HENSOTHERM 4KS on paisuva, vesiohenteinen palosuojamaali. Maalin korkean viskositeetin ja hienojakoisuuden ansiosta palosuojamaalattu pinta on tasainen.

Lisätiedot

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 5:2009 Sisältö 5/2009 Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla...1 Vastaus tulevaisuuden haasteisiin... 2-5 Julkaisija: Teknos Oy

Lisätiedot

Puun teollinen pintakäsittely

Puun teollinen pintakäsittely Kuva 1. Maalin tartunta suhteessa maalausviiveeseen Kuva 3. Puutyypin ja maalisysteemin vaikutus halkeamien esiintymiseen Tartunta (MN/m ) 16 14 1 10 8 6 4 0 0 1 3 6 Maalausviive (kk) Kuullote Akryylimaali

Lisätiedot

Massiivipuupaneelit maalattu teollisesti ja asennettu seuraavasti:

Massiivipuupaneelit maalattu teollisesti ja asennettu seuraavasti: Nro 7455-12 Sivu 1 (10) Siparila Vaajakoski Teknos FR-palonsuojamaalaus Massiivipuupaneelit maalattu teollisesti ja asennettu seuraavasti: Vaihtoehto 1: - Massiivipuinen kuusipaneeli hienosahapinnalla,

Lisätiedot

13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 13

13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 13 13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät 1 13.1 Huonekalut Katalyyttimaalit ja -lakat ovat vakiinnuttaneet asemansa huonekalujen pintakäsittelyaineina. Vesiohenteisia ja UV-kovettuvia tuotteita

Lisätiedot

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1/2010 Sisältö 1/2010 Teknos Kiinaan...1 Tuotannon läpimenoajan huomattava lyheneminen teki maalinvalinnasta helppoa...2 3 Teknoksen Norsok

Lisätiedot

Fontefire WF Palosuojamaali. Tikkurila Oyj - Arto Nummela

Fontefire WF Palosuojamaali. Tikkurila Oyj - Arto Nummela Fontefire WF Palosuojamaali Tikkurila Oyj - Arto Nummela Tikkurilan uusi vesiohenteinen palosuojamaali puumateriaalien palosuojaukseen Fontefire WF 10.7.2016 2 Palosuojamaali Yksi palosuojametodeista Kuumuudessa

Lisätiedot

CE-MERKINNÄN VARMENTAMISPÄÄTÖS Sertifikaatti suoritustasojen pysyvyydestä 0416-CPR

CE-MERKINNÄN VARMENTAMISPÄÄTÖS Sertifikaatti suoritustasojen pysyvyydestä 0416-CPR Päätös 2016-04-22 CE-MERKINNÄN VARMENTAMISPÄÄTÖS Sertifikaatti suoritustasojen pysyvyydestä 0416-CPR-7326-07 myöntää tämän tuotesertifikaatin osoitukseksi siitä, että tässä päätöksessä mainitut tuotteet

Lisätiedot

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Sisältö 2/2011 Pääkirjoitus...1 Teknoksen puusuojat todistetusti tehokkaita trooppisessa ilmastossa...2 Biosididirektiivi (BPD): Teknos merkitsee turvallisuutta...3 Uusi tehokas Teknos-pintakäsittelyjärjestelmä

Lisätiedot

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta Tikkurila ProHouse Kestävien puutalojen puolesta Mitä ProHouse on? Ekologista ja asennusvalmista pintamaalattua ulkoverhouspaneelia Viimeisintä ympäristöystävällistä maaliteknologiaa sisältävät tuotteet

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille.

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Ultra tuoteperhe Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET 2 Woodex pitää puusta huolta Ulkona oleva puu tarvitsee suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Ja tietenkin kauniin värin, kuultavan tai peittävän.

Lisätiedot

Puupintojen palosuojaus TEKNOSAFE 2407 TEKNOSAFE 2467

Puupintojen palosuojaus TEKNOSAFE 2407 TEKNOSAFE 2467 Puupintojen palosuojaus TEKNOSAFE 2407 TEKNOSAFE 2467 Puupintojen palosuojaus Teknoksen palosuojamaalausjärjestelmillä saavutetaan puutuotteelle korkein mahdollinen palosuojaus. Teknologia perustuu TEKNOSAFE

Lisätiedot

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa,

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa, Paint with Pride Sisältö 5/2012 Teknos vahvistaa teollisuusliiketoimintaansa...1 Uudet ultranopeat INFRALIT matalapolttojauhemaalit...2 CHINA WINDPOWER 2012 -messut Pekingissä...4 TRY:n Pintakäsittelypäivä

Lisätiedot

Puupinnat ulkona TALOMAALIT

Puupinnat ulkona TALOMAALIT Puupinnat ulkona TALOMAALIT 2 Puutalojen Suomi Puutalo on perinteinen rakennusmuoto Suomessa ja muissa Pohjoismaissa materiaalin saatavuuden, edullisuuden ja rakentamisen helppouden ansiosta. Tänä päivänä

Lisätiedot

Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä

Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä Paint with Pride Sisältö 2/2011 Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä...1 ABB aloittaa isojen tahtigeneraattoreiden valmistuksen Kiinassa... 2 3 TEKNODUR COMBI 3560:lle Prometey-hyväksyntä

Lisätiedot

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET N:o 837 4123 Liite 1 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET 1. Maalien ja lakkojen alaluokat a) Sisäseinien ja -kattojen himmeillä maaleilla ja pinnoitteilla tarkoitetaan

Lisätiedot

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Euroopan Unionin lainsäädäntö ohjaa teollisten pinnoittajien maalinvalintaa. EU:n direktiivi 1999/13/EY orgaanisten liuottimien

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytettypintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää säärasitusten

Lisätiedot

TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet

TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet PIHA Miksi käsitellään Suojaa UV-säteilyä vastaan Puu kuivuu ja halkeilee, metalli ruostuu, pihakivet haalistuu Suojataan laholta

Lisätiedot

Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2

Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2 Sisältö 2/2014 Pääkirjoitus...1 Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2 Toimitus Karin Skov Katsaus maaliskuun fensterbau/frontale-messuihin...2

Lisätiedot

Sisämaalaus Ovet & ikkunat, kalusteet, sauna

Sisämaalaus Ovet & ikkunat, kalusteet, sauna Sisämaalaus Ovet & ikkunat, kalusteet, sauna KALUSTEIDEN MAALAUS ja LAKKAUS Mitä maalataan ja mihin käyttötarkoitukseen? Mikä alusta? Mitä aikaisempia käsittelyitä? Vesiohenteinen vai liuotinohenteinen?

Lisätiedot

US Wood Oy Jäsperintie 6, 46800 MYLLYKOSKI

US Wood Oy Jäsperintie 6, 46800 MYLLYKOSKI SERTIFIKAATTI SUORITUSTASOJEN PYSYVYYDESTÄ 0416-CPR-7326-04 Euroopan parlamentin ja neuvoston 9. maaliskuuta 2011 antaman asetuksen (EU) N:o 305/2011 (eurooppalainen rakennustuoteasetus, CPR) mukaisesti

Lisätiedot

Kun vain paras riittää puutalollesi.

Kun vain paras riittää puutalollesi. TIKKURILAN ULTRA Kun vain paras riittää puutalollesi. Tikkurilan uudistuneen Ultra talomaalin saat nyt 3 eri kiiltoasteessa; himmeä Ultra Matt, puolihimmeä Ultra Classic ja kiiltävä Ultra Lux. Täydellisen

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

VALTTI SUOJAA JA KAUNISTAA PUUPINNAT

VALTTI SUOJAA JA KAUNISTAA PUUPINNAT VALTTI SUOJAA JA KAUNISTAA PUUPINNAT Aurinko ja kosteus ovat armottomia puupinnoille. Home- ja sinistäjäsienet viihtyvät käsittelemättömillä pinnoilla ja aiheuttavat ikävännäköistä värjäytymistä. Siksi

Lisätiedot

WBC Onnistunutta auton viimeistelyä

WBC Onnistunutta auton viimeistelyä Tulevaisuus perustuu veteen... Mipa WBC Sekoitusjärjestelmä WBC Onnistunutta auton viimeistelyä Aika ei koskaan pysähdy Vesiperustaiset pintamaalit ovat olleet luokkansa kärkeä siitä lähtien kun VOCsäädökset

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

Sisältö 3/2013. Arvoisa yhteistyökumppani. Industrial Wood Coatings

Sisältö 3/2013. Arvoisa yhteistyökumppani. Industrial Wood Coatings Sisältö 3/2013 Arvoisa yhteistyökumppani...1 Laadukasta pintaa paneeleille, listoille ja huonekaluille...2 Haastattelussa Carsten Lauth, myyntijohtaja, Interior Wood...2 Toimivia ratkaisuja sisätiloihin...3

Lisätiedot

Puuteollisuuden tuotteet

Puuteollisuuden tuotteet 1 Teknos puuteollisuus Teknos on tarjonnut laadukkaita, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä pintakäsittelyratkaisuja puuteollisuudelle jo yli 30 vuoden ajan. Lähes kaikki tuotteemme ovat vesiohenteisia

Lisätiedot

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Harry Kouri Helsinki 10.09.2014 Teknos jauhemaalin valmistajana Jauhemaalien markkinointi aloitettiin 60-luvun lopussa ja valmistus 70-luvun alussa yhteistyössä

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat lakattavat

Lisätiedot

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talon ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talon ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja Hyvin peittävä, arvokkaan näköinen rouhepinnoite on suunniteltu erityisesti uusille ylitasoitetuille harkkopinnoille sekä betonipinnoille. Soveltuu myös maalatuille betonipinnoille. Markkinoiden laajin

Lisätiedot

Julkaisija: Teknos AS Täydellistä suojaa parvekkeille ja puutarhakalusteille...2. Toimitus: Karin Skov Moderni UV-kovettuva tuote sisäkäyttöön...

Julkaisija: Teknos AS Täydellistä suojaa parvekkeille ja puutarhakalusteille...2. Toimitus: Karin Skov Moderni UV-kovettuva tuote sisäkäyttöön... Sisältö 2/2013 Arvoisa yhteistyökumppani...1 Julkaisija: Teknos AS Täydellistä suojaa parvekkeille ja puutarhakalusteille...2 Toimitus: Karin Skov Moderni UV-kovettuva tuote sisäkäyttöön...3 www.teknos.com

Lisätiedot

Teknoksen palveluverkosto laajenee

Teknoksen palveluverkosto laajenee Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2:2009 Sisältö 2/2009 Teknoksen palveluverkosto laajenee...1 Uusi vertikaalijauhemaalaamo Mäkelä Alu toimittaa laatutuotteita varmasti

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA 1 Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely Lämpökäsitelty puu soveltuu ulkona ikkunanpuitteiden ja ovien, ulkoverhousten, puutarhakalusteiden sekä terassien

Lisätiedot

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Perinteinen epoksipinnoite ja TEKNOPUR 300-20 C:ssa suoritetun iskunkestotestin jälkeen. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

Puu julkisivussa. Maalin tehtävät. puun pintakerroksen suojaaminen säärasitukselta. ulkonäkö, kiilto, puhtaanapysyvyys

Puu julkisivussa. Maalin tehtävät. puun pintakerroksen suojaaminen säärasitukselta. ulkonäkö, kiilto, puhtaanapysyvyys Puujulkisivut Puu julkisivussa puuta suojataan kosteudelta rakenteellisin keinoin räystäät sokkeli sadeveden ohjaus, pellitykset tuuletusrako tippanokat viisteet oikea naulaussuunta ja - syvyys Puu julkisivussa

Lisätiedot

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen!

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN ULOS&SISÄLLE ULOS&SISÄLLE Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! Aina oikea maali metallille! Hammerite Hammerite metallimaaleilla voidaan käsitellä kaiken tyyppisiä metallipintoja

Lisätiedot

Painting Wood newsletter selaimeen

Painting Wood newsletter selaimeen Sisältö Pääkirjoitus: Painting Wood newsletter selaimeen...1 Uusi AQUACOAT 2661 PVC pintamaali nyt saatavilla...2 Tuotteita sisäkohteisiin: TEKNOLUX-tuotesarja laajenee...3 UV-kovetus: kustannustehokkuutta

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen WoodPax-tuoteperheestä löydät valmiit tuotteet monenlaiseen rakentamiseen:

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 12 KALUSTEET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat... 9 Uudet öljyttävät

Lisätiedot

Puuteollisuuden tuotteet

Puuteollisuuden tuotteet Puuteollisuuden tuotteet Puuteollisuuden tuotteet Teknos puuteollisuus Teknos on tarjonnut laadukkaita, kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä pintakäsittelyratkaisuja puuteollisuudelle jo lähes

Lisätiedot

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä Tikkurilan Paneeli-Ässä -sarjasta löydät sopivan tuotteen sisäseinä- ja kattopinnoillesi oli sitten kyse puun säilyttämisestä luonnonvaaleana

Lisätiedot

Antimikrobiset maalit

Antimikrobiset maalit Antimikrobiset maalit TIMANTTI CLEAN Antimikrobinen sisämaali Käyttötarkoitus: Pintamaali kohottamaan hygieniatasoa kuiviin, kosteisiin ja märkiin tiloihin Tyyppi: Vesiohenteinen akrylaattidispersiomaali

Lisätiedot

TARJOUS ID: Tyyppi: alu Malli: MSEAL 175, 131, 96 Karmisyvyys: 175 Leveys: 1190 Korkeus: 1390 Väri: RAL9010 Valkoinen

TARJOUS ID: Tyyppi: alu Malli: MSEAL 175, 131, 96 Karmisyvyys: 175 Leveys: 1190 Korkeus: 1390 Väri: RAL9010 Valkoinen TARJOUS 7.0.07 ID: Lasse Kontiola Puomitie 0 96900 Saarenkylä lkontiola@gmail.com Puh. 050 575 6366 Kuva Tiedot Tarvikkeet Hinta/kpl (alv 0 %) Kpl Malli: MSE 75, 3, 96 Karmisyvyys: 75 Leveys: 690 Korkeus:

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee Paint with Pride Sisältö 5/2011 Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee...1 MAZ Black Erityisosaamista vaativan tuotekehityksen tulos... 2-3 Täyden palvelun Complete Coating Services... 4-5 Julkaisija:

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä 016 MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat

Lisätiedot

DOMUSCLASSICA. Ikkunat. Rakenne

DOMUSCLASSICA. Ikkunat. Rakenne TEKNISET TIEDOT Ikkunat Domus Classica valikoimaamme kuuluvat puurunkoiset ikkunat valmistetaan yli neljäkymmentä vuotta toimineessa ikkunaverstaassa vanhoja perinteitä kunnioittaen. Ikkunan rakenne on

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013 LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013 SUOJAÖLJYT ULKOKÄYTTÖÖN Kestävää suojaa ulkopinnoille kasviöljyistä SUOJAAVA KUULTOÖLJY Kasviöljypohjainen Suojaava kuultoöljy imeytyy puun avoimeen pintasolukkoon

Lisätiedot

OVI- JA IKKUNAMAALI SISÄLLE JA ULOS / PUOLIKIILTÄVÄ

OVI- JA IKKUNAMAALI SISÄLLE JA ULOS / PUOLIKIILTÄVÄ TIKKURILA OVI- JA IKKUNAMAALI SISÄLLE JA ULOS / PUOLIKIILTÄVÄ TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Akrylaattimaali. Ikkunanpuitteet, ovet ja karmit sekä ulkokalusteet. Myös lasitettujen parvekkeiden puiset

Lisätiedot

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ!

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ! Esikäsittely TÄRKEÄÄ! Korin metalli on suojattu korroosiolta mm. sinkkikerroksella. Täydellisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi tämä sinkkikerros on korjattava päällemaalaamalla, jos se on vahingoittunut

Lisätiedot

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Auto ja muotoilu - Maailma on täynnä efektejä Muotoilluista pinnoista ja sävyistä on tullut olennainen osa autojen

Lisätiedot

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa PERINTEINEN EPOKSIPINNOITE JA TEKNOPUR 300-20 C:SSA SUORITETUN ISKUNKESTOTESTIN JÄLKEEN. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

tuotapikaa maalissa! Teollinen valmistus ja rakentaminen sujuvat entistä nopeammin Laatu näkyy jälleenmyyntiarvon Taloudellisesti järkevä ratkaisu

tuotapikaa maalissa! Teollinen valmistus ja rakentaminen sujuvat entistä nopeammin Laatu näkyy jälleenmyyntiarvon Taloudellisesti järkevä ratkaisu Teollinen valmistus ja rakentaminen sujuvat entistä nopeammin Puu tarjoaa monipuoliset käyttömahdollisuudet sekä erinomaiset työstettävyysominaisuudet sisällä ja ulkona. Tämän ansiosta puuta arvostetaan

Lisätiedot

Palo-ovet ja teräsovet

Palo-ovet ja teräsovet Palo-ovet ja teräsovet Metal Elite+ -teräsovet Novoferm tarjoaa täydellisen valikoiman teräsovia yritysten, vähittäiskaupan, teollisuuden ja julkisten rakennusten tarpeisiin. Ovia voidaan käyttää rakennusten,

Lisätiedot

Teknos kasvaa kaikilla markkina-alueilla

Teknos kasvaa kaikilla markkina-alueilla Sisältö 1/2013 Teknos kasvaa kaikilla markkina-alueilla...1 Wedevåg Färg...2 Erinomaiset näkymät sisäkohteiden pintakäsittelylle...3 Laadukkaita ulko-ovia Sloveniasta...4 Suomalainen puunjalostaja panostaa

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 12 KALUSTEET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat... 9 Uudet öljyttävät

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee tarvittavat

Lisätiedot

Informaatio. Pintakäsittely LAKKA. Lakka. Tuotetyyppi. Käyttötarkoitus Kalusteisiin, sisusteisiin ja sisäkäyttöön. Kiilto. Sideaineet.

Informaatio. Pintakäsittely LAKKA. Lakka. Tuotetyyppi. Käyttötarkoitus Kalusteisiin, sisusteisiin ja sisäkäyttöön. Kiilto. Sideaineet. LAKKA Lakka MODULEN DA 25, 37221X127 MODULEN DA 25, 37221S127 on nopeasti kuivuva reaktiolakka. Voidaan käyttää sekä pohja- että pintalakkana. Täyttää hyvin ja sillä on hyvä kemikaalien kesto. MODULEN

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 08 PUUJULKISIVUT. Lauta- ja hirsiseinät

MAALILINJA NEUVOO 08 PUUJULKISIVUT. Lauta- ja hirsiseinät 2015 MAALILINJA NEUVOO 08 PUUJULKISIVUT Lauta- ja hirsiseinät SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 5 Vanhat maalattavat pinnat... 7 Uudet kuullotteilla käsiteltävät pinnat... 9 Vanhat

Lisätiedot

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää Finnforest Kesto _ kun puun pitää kestää KUN PUUN PITÄÄ KESTÄÄ Finnforest Kesto Sääolosuhteet Suomessa asettavat puurakenteille suuret vaatimukset. Puun joutuessa kosketukseen veden, kosteuden, betonin

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit 2015 MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee

Lisätiedot

Puuteollisuus. Puuammattilaisen kumppani Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön

Puuteollisuus. Puuammattilaisen kumppani Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön Puuteollisuus Puuammattilaisen kumppani Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön Teknos puuteollisuus Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön Mikäli etsit yritystä, joka ymmärtää puun teollisen pintakäsittelyn

Lisätiedot

Asennusohjeet ammattilaisille

Asennusohjeet ammattilaisille Asennusohjeet ammattilaisille Tämän ohje on tarkoitettu ammattilaisille mahdollistamaan paras mahdollinen lopputulos. Ei loppukäyttäjille. Valmistajan suosittelema kitti: Gyproc Promix Lite https://www.youtube.com/watch?v=blchabm0j9a

Lisätiedot

CLT-TUOTTEITA SUOMALAISESTA PUUSTA

CLT-TUOTTEITA SUOMALAISESTA PUUSTA CLT-TUOTTEITA SUOMALAISESTA PUUSTA MITÄ ON CLT? Cross-laminated timber Massiivipuusta tehtyjä rakennuslevyjä, jotka koostuvat ristikkäinliimatuista lamelli- eli puulevykerroksista Ristiinlaminointi takaa

Lisätiedot

LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT. Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä.

LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT. Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. TYÖTASOJA POLVIJÄRVELTÄ Ecolamin valmistamat työtasot tunnetaan ensiluokkaisesta laadustaan ja

Lisätiedot

TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT Mikko Soini

TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT Mikko Soini TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT 25.9.2014 Mikko Soini Käytettyjä maalityyppejä ALKYDI OKSIRAANIESTERI EPOKSI POLYURETAANI (TEMALAC) (TEMACOAT) (TEMATHANE, TEMADUR) Alkydimaalit TEMAPRIME EUR TEMAPRIME

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET. Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET. Ulkona 2015 MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot

Teräsrakenne

Teräsrakenne Teräsrakenne 4 2016 1 2 Teräsrakenne 4 2016 Teräsrakenne 4 2016 1 1. Artikkelit Rakenteiden optimoinnista entistä helpompaa Maailman kolmanneksi suurin ruostumattomien neliö- ja suorakaideputkien valmistaja

Lisätiedot

G r a a f i s e t o h j e e t

G r a a f i s e t o h j e e t Graafiset ohjeet Edux-ovet Oy (ennen Välikylän Puutyö Oy) on vuonna 1990 perustettu perheyritys, jonka toimipaikka sijaitsee Nivalassa. Valmistamme ja markkinoimme valtakunnallisesti sekä standardi- että

Lisätiedot

Alkanut vuosi haastava

Alkanut vuosi haastava Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1:2009 Sisältö 1/2009 Alkanut vuosi haastava...1 ABB Puola leikkasi maalauskustannuksiaan...2 4 Ultranopea korroosionestojärjestelmä avomerille...5

Lisätiedot

Sisältö 3/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Sisältö 3/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Paint with Pride Sisältö 3/2011 Pääkirjoitus...1 Kattava sävypalvelu...2 Ensimmäiset BPD -hyväksyntäkäsittelyt Teknoksen puunsuojille...2 Norjan suurin ovivalmistaja luottaa Teknos-pintakäsittelyratkaisuihin...3

Lisätiedot

Metalliteollisuuden markkinanäkymät

Metalliteollisuuden markkinanäkymät Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2/2010 Sisältö 2/2010 Metalliteollisuuden markkinanäkymät...1 Kansainväliset asiakkaat luottavat Teknoksen korkean teknologian tuotteisiin...2

Lisätiedot

Strenx-teräksen edut: erikoisluja rakenneteräs, josta valmistetaan entistä vahvempia, kevyempiä ja kilpailukykyisempiä tuotteita

Strenx-teräksen edut: erikoisluja rakenneteräs, josta valmistetaan entistä vahvempia, kevyempiä ja kilpailukykyisempiä tuotteita Strenx-teräksen edut: erikoisluja rakenneteräs, josta valmistetaan entistä vahvempia, kevyempiä ja kilpailukykyisempiä tuotteita Strenx-teräksessä yhdistyvät 1300 MPa Domex } Weldox Optim 600 MPa Strenx

Lisätiedot

TARJOUS Numero: #27514 Tulostettu: 27.07.2015

TARJOUS Numero: #27514 Tulostettu: 27.07.2015 TARJOUS Numero: #27514 Tulostettu: 27.07.2015 Asiakas Malli Tarjous Voimassa kaksi viikkoa. 123 0504643000 jani.hirvonen@widor.fi Toimitus Malli Tarjous Voimassa kaksi viikkoa. 123 0504643000 jani.hirvonen@widor.fi

Lisätiedot

Piikarbidi, jalokorundi ja tavallinen korundi

Piikarbidi, jalokorundi ja tavallinen korundi Piikarbidi, jalokorundi ja tavallinen korundi c/o Cerablast GmbH & Co.KG Gerhard-Rummler-Str.2 D-74343 Sachsenheim / Saksa Puhelin: 0049 7147 220824 Faksi: 0049 7147 220840 Sähköposti: info@korutec.com

Lisätiedot

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille Ovet ja ikkunat Maalausopas oville ja ikkunoille Maalausopas oville ja ikkunoille Maalausopas Oville ja ikkunoille... 4 Miten valitsen oikean tuotteen? Maalaukseen... 5 Lakkaukseen... 5 Ulkopuolen esikäsittelyyn...

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

Ullakkoportaat Seinä- ja tarkastusluukut

Ullakkoportaat Seinä- ja tarkastusluukut Ullakkoportaat Seinä- ja tarkastusluukut Laatutuotteet valmistaa Tunnettua ruotsalaista laatua Muotoilua ja toimivuutta, joka kestää sukupolvien ajan. Näin ajattelemme kehittäessämme tuotteita. Noudatamme

Lisätiedot

Kalustelevyjen pinnoitusmateriaalien kulutuskestävyyden määritys käyttäen standardia

Kalustelevyjen pinnoitusmateriaalien kulutuskestävyyden määritys käyttäen standardia 0 TESTI RAPORTTI 24.11.2017 Version 0.0.2 Kalustelevyjen pinnoitusmateriaalien kulutuskestävyyden määritys käyttäen standardia ENV 13696:2000 Puu ja parkettilattiat Kimmoisuuden ja kulutuskestävyyden määritysmenetelmä

Lisätiedot

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille Ovet ja ikkunat Maalausopas oville ja ikkunoille Maalausopas oville ja ikkunoille MAALAUSOPAS OVILLE JA IKKUNOILLE... 4 MITEN VALITSEN OIKEAN TUOTTEEN? Maalaukseen... 5 Lakkaukseen... 5 Ulkopuolen esikäsittelyyn...

Lisätiedot

Exel Composites Reinforcing Your Business

Exel Composites Reinforcing Your Business Pienten yhtiöiden Pörssi-ilta 2.9.2013 Exel Composites Reinforcing Your Business Vesa Korpimies Toimitusjohtaja - 1 - Exel Composites on kansainvälinen pultruusioalan yritys, jolla on tuotantolaitoksia

Lisätiedot

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen TV-TASON MAALAUS LÄHTÖTILANNE TV-taso on laadukas, hyväkuntoinen ja aidolla tammiviilulla pinnoitettu. TV-taso ei kuitenkaan sovi väriltään omistajan sisustukseen, joten se halutaan maalata kiiltävän valkoiseksi

Lisätiedot

SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1

SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1 SANCO Eurooppalainen kupariputki Nro 1 Selvän tuotekonseptin ja luotettavien ratkaisujen ansiosta SANCO -kupariputket ovat hyvä valinta kaikkiin asuntojen putkijärjestelmiin. Puhdas kupariputki juomavesijärjestelmään,

Lisätiedot

Sisältö 1/2011. Lähellä asiakasta. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings

Sisältö 1/2011. Lähellä asiakasta. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings Paint with Pride Sisältö 1/2011 Lähellä asiakasta...1 Hiekka ja Suola Epoken valmistamien tuotteiden pahimmat viholliset... 2 3 TEKNODUR COMBI 3560 Kuivuu nopeasti ja säästää resursseja... 4 5 Julkaisija:

Lisätiedot

INTACT-tuotteet Kestävä valinta kalusteille ja varusteille

INTACT-tuotteet Kestävä valinta kalusteille ja varusteille INTACT-tuotteet Kestävä valinta kalusteille ja varusteille VAIN AMMATTIKÄYTTÖÖN. Tikkurilan Professionaltuotevalikoima ylpeille ammattilaisille TIKKURILA PROFESSIONAL-TUOTEVALIKOIMA ON SUUNNITELTU AMMATTILAISTEN

Lisätiedot

PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA

PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA UUSI! PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA Panssari Akva - uusien sinkittyjen peltikattojen suojaamiseen. Soveltuu vanhan, ehjän alkydimaalin päälle ilman pohjamaalausta sekä maalipinnoitettujen / muovipinnoitettujen

Lisätiedot