Sisältö 3/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö 3/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!"

Transkriptio

1 Paint with Pride Sisältö 3/2011 Pääkirjoitus...1 Kattava sävypalvelu...2 Ensimmäiset BPD -hyväksyntäkäsittelyt Teknoksen puunsuojille...2 Norjan suurin ovivalmistaja luottaa Teknos-pintakäsittelyratkaisuihin...3 Teknos osallistuu Fensterbau/Frontale-messuille maaliskuussa...4 Raaka-aineetilanne pysyy vaikeana...4 Teknos on laajentunut Vietnamissa...4 Teknos-pinnoitteet kestävät hiekkaa ja suolaa...5 Julkaisija: Teknos AS Toimitus: Karin Skov Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Arvoisa yhteistyökumppani, Viime vuonna useimmat markkina-alueet ovat toipuneet vuoden 2009 finanssikriisistä. Kehitys on kääntynyt myönteiseen suuntaan vuoden 2011 alusta alkaen. Puuteollisuudelle suunnattujen tuotteidemme myynti ylitti edellisen vuoden myynnin koko Euroopassa. Pohjoismaiden ja Saksan kaltaisilla markkinaalueilla tilanne on vakaa. Kasvu on ollut vahvaa Puolassa ja Sloveniassa, joissa paikalliset toimipisteemme ovat saaneet jalansijan myös niitä ympäröiviltä markkina-alueilta. Olemme saaneet näistä maista tärkeitä uusia asiakkaita ja kasvattaneet markkinaosuuttamme merkittävästi. Vaikka vuosi 2011 alkoi myönteisenä, talousennusteet ovat olleet varovaisia, sillä kysyntä on kääntynyt laskusuuntaan kesän jälkeen. Varsinkin raaka-aineet herättävät huolia, sillä niiden hinnan nouseminen merkitsee meille valtavaa haastetta. Teknos pyrkii pitämään vaikutukset mahdollisimman vähäisinä. Toivomme hyvää tulosta vuodelta 2011 ja runsaasti menestystä tulevana vuotena! Tomas Kjellker International Sales Director, Teknos Industrial Wood

2 2 Kattava sävypalvelu Puisten ovien ja ikkunoiden väreillä on suuri merkitys. Laadukkaita puisia ikkunaratkaisuja haluavat eivät tyydy massatuotteisiin. He arvostavat yksilöllisyyttä ja esteettisyyttä. Arkkitehdit ja rakentajat haluavat yksilöllisiä värisävyjä yhä useammin. Ikkunavalmistajat tuovat markkinoille myös omia värikokoelmiaan. Kun on kyse väreistä, Teknoksen asiakkaat voivat luottaa Teknoksen vankkaan osaamiseen ja täyteen tukeen. Sävytys perustuu Suomessa toimivaan keskitettyyn sävypalvelukeskukseen. Se tarjoaa asiakkaiden käyttöön perusteellista, erilaisten materiaalien pintakäsittelemisestä saatua kokemusta. Sävypalvelukeskus kehittää ja tarjoaa sekä peittäviä että kuultavia sävyjä. Läpikuultavien värisävyjen kehittäminen on vaativaa. Se tehdään usein tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Suomessa yksilölliset, kuultavat värisävyt kehitetään sävypalvelun ja teknisen tuen yhteistyönä asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. Teknos on viime vuosina perustanut paikallisia värilaboratorioita, joissa tehdään läheisempää yhteistyötä asiakkaiden kanssa paikan päällä. Tällöin yksilölliset värisävyt saadaan aikaan nopeammin ja tarkemmin. Vamdrupissa toimivan Industrial Wood Competence Centre -keskuksen lisäksi paikalliset värilaboratoriot toimivat Saksan, Puolan ja Iso-Britannian sävytyskeskuksissa. Paikallisten keskusten tarjoamat palvelut kattavat myös yksilöllisten sävyjen kehittämisen asiakkaan puunäytteelle esimerkiksi arkkitehtejä ja rakentajia varten. Ensimmäiset BPD hyväksyntäkäsittelyt Teknoksen puunsuojille Ensimmäiset BPD hyväksyntäkäsittelyt teolliseen käyttöön tarkoitetuille puunsuojille on saatu päätökseen joulukuussa. Kyseiset puunsuojat ovat: AQUAPRIMER AQUAPRIMER GORI 356 GORI 605 Tanskassa saatujen hyväksyntöjen jälkeen vuorossa ovat kansalliset hyväksynnät muissa EU -maissa. Hyväksyntöjä odotetaan viimeistään huhtikuussa Tällä välin kyseisten puunsuojien myymistä ja käyttöä saa jatkaa EU-maissa tehtävien siirtymäjärjestelyjen ansiosta.

3 3 Norjan suurin ovivalmistaja luottaa Teknos-pintakäsittelyratkaisuihin Vuonna 1948 viisi yritteliästä veljestä aloitti toiminnan pienellä Etelä-Norjan Rogalandissa sijaitsevalla sahalla. Se kasvanut Norjan suurimmaksi puisia ovia ja ikkunoita valmistavaksi tehtaaksi. Gilje Group muodostuu Dirdalissa toimivasta Gilje Tre- ja Moissa toimivasta Gilje Door -yrityksestä. Tuotevalikoima ulottuu energiaa säästävistä ikkunoista ulko-oviin, turvaoviin sekä palosuojaikkunoihin ja -oviin. Konsernin 280 työntekijää valmistavat vuosittain ikkunaa ja ovea. Suurin osa tuotannosta menee Norjan markkinoille. Noin 15 % menee vientiin, pääasiassa Iso- Britanniaan. Gilje Doorin tehdas sijaitsee Norjan Moissa. Gilje valmistaa ulko-ovia Moissa, sillä konserni osti siellä toimivan ovivalmistajan Nordør AS:n vuonna oven vuosituotanto ja 10 miljoonan euron liikevaihto ovat nostaneet Gilje Doorin Norjan suurimmaksi ulko-ovien ja ovielementtien valmistajaksi. Tämä innovatiivinen yritys sai Norjan puuteollisuusliiton Kultainen sahanterä -palkinnon. Oikea ratkaisu kokemuksen pohjalta Gilje Door on luottanut Teknos-järjestelmiin vuodesta 2010 alkaen. Tällöin yritys etsi Gilje-ulko-ovissa käytettävälle erityiselle materiaaliyhdistelmälle soveltuvaa ratkaisua. Ovilehti on mäntyä, mutta uloin laminaattikerros on komposiittimateriaalia. Vaikeinta oli löytää ratkaisu, jonka avulla männylle ja komposiittimateriaalille saadaan halutut ominaisuudet, kertoo Trine Busch Vamdrupissa toimivasta Teknoksen teknisestä asiakaspalvelusta. Löysimme oikean pintakäsittelyratkaisun erilaisista materiaaleista omaamamme laajan kokemuksen avulla. Ratkaisu on vesiohenteinen kaksikerroksinen TEKNOSEAL ja AQUATOP pinnoitus. Pohjakäsittelyaine estää kosteutta pääsemästä puuhun ja mahdollistaa lopullisen pinnoitteen tarttumisen tiukasti myös komposiittimateriaaliin. Pintamaali jättää Gilje Doors -tuotteisiin erittäin tasaisen ja kestävän pinnan. Kehittynyt tuotantolaitos on pitkälle automatisoitu monipuolista tuotantoa varten. Gilje Doorin ulko-ovivalikoima on laaja. Siihen sisältyy myös erikoisratkaisuja. Gilje on tyytyväinen yhteistyöhön Teknoksen kanssa. Käymme hyödyllistä keskustelua Teknoksen myyntiorganisaation ja teknisen henkilöstön kanssa, vahvistaa Gilje Doorin osto- ja IT-päällikkö Svein Egil Korsbø. Olemme erittäin tyytyväisiä Teknos-tuotteiden prosesseihin ja laatuun. Gilje-ovilehtiä tuotantolinjalla Teknos AQUATOP pintakäsittelyn jälkeen.

4 4 Teknos osallistuu Fensterbau/ Frontale-messuille maaliskuussa Nürnbergissä järjestettäviin Fensterbau/Frontale-messuihin tutustuu yli kävijää, joten se on yksi ikkuna-, ovi- ja julkisivualan merkittävimmistä tapahtumista. Teknos on tietysti paikalla, kun messut avataan ensi maaliskuussa. Teknos esittelee uraauurtavat pintakäsittelyratkaisunsa perinteisille ja uusille materiaaleille With Teknos you are covered -iskulauseen avulla. Tapahtuma kannattaa merkitä kalenteriin: Nürnberg halli 6, messuosasto 356. Raaka-ainetilanne pysyy vaikeana Maalien ja lakkojen raaka-ainetilanne pysyy hankalana. Toimialamme on joutunut vuoden aikana kohtaamaan yllättäviä keskeisten raaka-aineiden saatavuusongelmia ja hinnankorotuksia, kertoi CEPE:n toimitusjohtaja Jan van der Meulen sen lokakuussa Dublinissa järjestämässä konferenssissa. Kansallisten toimialajärjestöjen edustajat kertoivat samanlaisista huolista. Esimerkiksi tärkeän raaka-aineen titaaninidioksidin hinta on noussut vuodesta 2010 alkaen noin 10 % jokaisella vuosineljänneksellä. Myös Teknos on joutunut kärsimään tästä tilanteesta, joten hintoja on ollut pakko tarkistaa. Raaka-aineet muodostavat suurimman osan valmistuskustannuksista, joten hinnankorotukset ovat näkyneet myyntihinnoissamme, kertoo Teknoksen ostojohtaja Jens Nyrup Larsen. Toivoimme, että tilanne helpottuisi vuoden jälkipuoliskolla. Itse asiassa hartsien hinnannousu jatkui kolmannella vuosineljänneksellä. Syyskuussa titaanidioksidin hinta nousi ennätysmäiset 20 %. Vaikka tilanne on vaikea, yritämme kaikin keinoin pitää sen vaikutukset asiakkaisiin mahdollisimman vähäisinä. Teknos on laajentunut Vietnamissa Helsingissä ja Vamdrupissa elokuussa mutta nykyään Teknoksen kenttätehtävissä Vietnamissa: Timo Mäkinen, Nguyen Huong Giang ja Nguyen Thi Nhu Thai. Teknos laajenee edelleen Aasian markkinoilla. Teknos avasi vuonna 2011 myyntikonttorin Vietnamin Ho Chi Minh Cityssä. Tämä on kasvava markkina-alue, sillä puutarhakalusteiden valmistus on kasvussa. Timo Mäkinen vastaa Vietnamissa puun teollisen pintakäsittelyn liiketoiminnoista. Hän on aiemmin toiminut lukuisissa tehtävissä Teknoksella. Kesäkuussa hän sai avukseen Nguyen Huong Giangin (42), jolla on vuosikausien kokemus myynnistä ja johtamisesta, sekä Nguyen Thi Nhu Thain (35), joka on työskennellyt yli 10 vuotta puunjalostusteollisuudessa.

5 5 Valmiina ankaraa talvea varten: EPOKEn levitin varmistaa, että Fyniltä Själlantiin johtavalla Ison-Beltin sillalla on turvallista ajaa. Levitin on pintakäsitelty Teknos-metallipinnoitteella. Teknos 360 Muutkin kuin puunjalostusteollisuus luottavat Teknoksen pintakäsittelyjärjestelmiin. Teknos toimittaa metalli-, mineraali- ja jauhepintakäsittelyratkaisuja erilaisia materialeja, vaatimuksia ja toimialoja varten. Tuotantopäällikkö Per Kragelund ja pintakäsittelyosaston päällikkö Nigel Curtis sekä valmiita EPOKE-levityslaitteita. Teknos-pinnoitteet kestävät hiekkaa ja suolaa Kun talvella on kylmää ja erittäin liukasta, jyllantilaisessa Vejenin kaupungissa iloitaan. Johtava suolanlevityslaitteiden valmistaja EPOKE nimittäin toimii täällä. Se toimittaa eri puolilla maailmaa sijaitseville asiakkaille suolan, suolaveden ja muiden aineiden levityslaitteita. Tuotevalikoima ulottuu pienikokoisista levityslaitteista suuriin lentokentillä käytettäviin laitteisiin. Tällaiset laitteet on pintakäsiteltävä kestämään erittäin rasittavia ja ruostuttavia olosuhteita. EPOKE on luottanut Teknoksen osaavaan tekniseen tukeen ja nopeasti kuivuviin pintakäsittelyaineisiin. Erinomaisten kuivumisominaisuuksien ansiosta kuivattamista uunissa ei enää tarvita. Tästä on paljon hyötyä pintakäsittelyprosessille, sanoo EPOKEn pintakäsittelyliiketoimintaryhmästä vastaava Nigel Curtis. Sa2½-hiekkapuhalluksen jälkeen EPOKE-levityslaitteet käsitellään TEKNOZINK 3232-sinkkiepoksipohjustusaineella ja TEKNODUR COMBI polyuretaanipinnoitteella. Kuiva-ainekalvon paksuudeksi tulee µm. Viimeistelyn jälkeen tasaisen pinnan kiilto on Tulikoe läpäistiin Teknoksen pintakäsittelyratkaisu osoittautui erittäin toimivaksi myös vuosien 2009/10 pitkän talven aikana. Tiesuola kävi vähiin, joten sen sekaan lisättiin monissa paikoissa hiekkaa, kertoo EPOKEn tuotantopäällikkö Per Kragelund. Jo pelkkä suola vaatii erittäin kestävää pintaa, sillä se aiheuttaa korroosiota. Mutta kun sen sekaan lisätään hiekkaa, pinta joutuu todella koville. Teknoksen tuotteet läpäisivät tämän tulikokeen hienosti. Teknos on ollut EPOKEn erilaisissa prosesseissaan käyttämien maalien pääasiallinen toimittaja vuodesta 2008 alkaen. Valmistajan kirkkaan oranssin tunnusvärin lisäksi toimitetaan useita EPOKEn asiakkaiden haluamia sävyjä. Teknoksella on keskeinen tehtävä näiden sävyjen kehittämisessä. Siksi Per Kragelund ja Nigel Curtis EPOKElta ja Teknoksen teknikko Charlie Pedersen tekevät tiivistä yhteistyötä. Heillä on kaikki syyt toivoa, että talvesta tulee ankara.

Sisältö 1/2011. Lähellä asiakasta. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings

Sisältö 1/2011. Lähellä asiakasta. Paint with Pride. World of the General Industry and Powder Coatings Paint with Pride Sisältö 1/2011 Lähellä asiakasta...1 Hiekka ja Suola Epoken valmistamien tuotteiden pahimmat viholliset... 2 3 TEKNODUR COMBI 3560 Kuivuu nopeasti ja säästää resursseja... 4 5 Julkaisija:

Lisätiedot

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1/2010 Sisältö 1/2010 Teknos Kiinaan...1 Tuotannon läpimenoajan huomattava lyheneminen teki maalinvalinnasta helppoa...2 3 Teknoksen Norsok

Lisätiedot

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee Paint with Pride Sisältö 5/2011 Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee...1 MAZ Black Erityisosaamista vaativan tuotekehityksen tulos... 2-3 Täyden palvelun Complete Coating Services... 4-5 Julkaisija:

Lisätiedot

Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä

Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä Paint with Pride Sisältö 2/2011 Venäjälle suunnitellaan valmistuskapasiteetin lisäystä...1 ABB aloittaa isojen tahtigeneraattoreiden valmistuksen Kiinassa... 2 3 TEKNODUR COMBI 3560:lle Prometey-hyväksyntä

Lisätiedot

Sisältö 1/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Sisältö 1/2012. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Sisältö 1/2012 Pääkirjoitus...1 Päivä Teknoksen asiantuntijoiden seurassa...2 Komposiittimateriaalien pintakäsittely...3 Täyden palvelun Teknos...4 Testatuilla ulkoverhouspaneeleilla suuri

Lisätiedot

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa,

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa, Paint with Pride Sisältö 5/2012 Teknos vahvistaa teollisuusliiketoimintaansa...1 Uudet ultranopeat INFRALIT matalapolttojauhemaalit...2 CHINA WINDPOWER 2012 -messut Pekingissä...4 TRY:n Pintakäsittelypäivä

Lisätiedot

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 5:2009 Sisältö 5/2009 Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla...1 Vastaus tulevaisuuden haasteisiin... 2-5 Julkaisija: Teknos Oy

Lisätiedot

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET 2 Woodex pitää puusta huolta Ulkona oleva puu tarvitsee suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Ja tietenkin kauniin värin, kuultavan tai peittävän.

Lisätiedot

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA Valtakunnan vaivattomin ovi- ja ikkunaremontti palveluasenteella ja maankuululla Kaskilaadulla. MATTI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA HELPOSTI JA KERRALLA KUNTOON Ovi- ja ikkunaremontti

Lisätiedot

Teknos kasvaa kaikilla markkina-alueilla

Teknos kasvaa kaikilla markkina-alueilla Sisältö 1/2013 Teknos kasvaa kaikilla markkina-alueilla...1 Wedevåg Färg...2 Erinomaiset näkymät sisäkohteiden pintakäsittelylle...3 Laadukkaita ulko-ovia Sloveniasta...4 Suomalainen puunjalostaja panostaa

Lisätiedot

Kemiran osavuosikatsaus Tammi - kesäkuu 2005

Kemiran osavuosikatsaus Tammi - kesäkuu 2005 1 Kemiran osavuosikatsaus Tammi - kesäkuu 2005 Lasse Kurkilahti, Pääjohtaja 28.7.2005 IR: Päivi Antola, paivi.antola@kemira.com, puh. 010 86 21140 Sisältö Kemiran tammi - kesäkuu Liiketoiminta-alueet tammi

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2011 20. huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q1 2011: Vahvaa kasvua tilauksissa ja liikevoitossa Q1/2011 Q1/2010 Historiallinen muutos 2010 Saadut tilaukset

Lisätiedot

KONE Pörssi-ilta , Espoo Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONE Pörssi-ilta , Espoo Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONE Pörssi-ilta 25.3.2013, Espoo Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Vuosi 2012 lyhyesti KONE lyhyesti myynnin ja henkilöstön jakautuminen vuonna 2012 Liikevaihto liiketoiminnoittain, yhteensä 6,3 miljadia

Lisätiedot

Kansalliset seniorit PORVOO

Kansalliset seniorit PORVOO Kansalliset seniorit PORVOO Marjo Miettinen Hallituksen puheenjohtaja Ensto-konserni @marjomannu Ensto sähköistysratkaisujen tarjoaja Enston liiketoiminta-alueet: Ensto Smart Buildings Ensto Digital Solutions

Lisätiedot

Sisältö 3/2013. Arvoisa yhteistyökumppani. Industrial Wood Coatings

Sisältö 3/2013. Arvoisa yhteistyökumppani. Industrial Wood Coatings Sisältö 3/2013 Arvoisa yhteistyökumppani...1 Laadukasta pintaa paneeleille, listoille ja huonekaluille...2 Haastattelussa Carsten Lauth, myyntijohtaja, Interior Wood...2 Toimivia ratkaisuja sisätiloihin...3

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja 18.5.2005 Ramirent - konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen,

Lisätiedot

Raisio Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018 Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi

Raisio Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018 Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi Raisio Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 18 Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi 8.8.18 Raision Q2/18 lyhyesti Määrätietoinen työ Raision uudistamiseksi ja kannattavan orgaanisen kasvun tukemiseksi jatkuu

Lisätiedot

Palo-ovet ja teräsovet

Palo-ovet ja teräsovet Palo-ovet ja teräsovet Metal Elite+ -teräsovet Novoferm tarjoaa täydellisen valikoiman teräsovia yritysten, vähittäiskaupan, teollisuuden ja julkisten rakennusten tarpeisiin. Ovia voidaan käyttää rakennusten,

Lisätiedot

Inwido Finland Oy. Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt Seppo Hyry

Inwido Finland Oy. Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt Seppo Hyry Inwido Finland Oy Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt 7.4.2017 Seppo Hyry 2 Inwido Euroopan suurin ikkunavalmistaja 25 tehdasta Yli 20 tuotemerkkiä Liikevaihto 580 M (Suomi 155 M ) N 4000 työntekijää

Lisätiedot

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Sisältö 2/2011 Pääkirjoitus...1 Teknoksen puusuojat todistetusti tehokkaita trooppisessa ilmastossa...2 Biosididirektiivi (BPD): Teknos merkitsee turvallisuutta...3 Uusi tehokas Teknos-pintakäsittelyjärjestelmä

Lisätiedot

Raision liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani

Raision liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani Raision liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani Raision huhti-kesäkuu 2019 toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi talousjohtaja Toni Rannikko Raisio Oyj 7.8.2019 Raision Q2/2019: liikevaihto kasvoi ja liiketulos

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2010 20. heinäkuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q2 2010: Kokonaisuudessaan vahvaa kehitystä Q2/2010 Q2/2009 Historiallinen muutos 2009 Saadut tilaukset Me

Lisätiedot

Jalat maassa, tavoitteet korkealla. MSK Group Oy

Jalat maassa, tavoitteet korkealla. MSK Group Oy Jalat maassa, tavoitteet korkealla MSK Group Oy 6.9.2016 Sisältö 01 MSK Groupin historia 02 MSK Group korkean teknologian perheyhtiö 03 MSK lukuina 04 Tytäryhtiöt 1. Sukupolvi - perustaja "Ville Isosaari

Lisätiedot

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET N:o 837 4123 Liite 1 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET 1. Maalien ja lakkojen alaluokat a) Sisäseinien ja -kattojen himmeillä maaleilla ja pinnoitteilla tarkoitetaan

Lisätiedot

Teknoksen palveluverkosto laajenee

Teknoksen palveluverkosto laajenee Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2:2009 Sisältö 2/2009 Teknoksen palveluverkosto laajenee...1 Uusi vertikaalijauhemaalaamo Mäkelä Alu toimittaa laatutuotteita varmasti

Lisätiedot

Transformaatio jatkuu

Transformaatio jatkuu 1 Kemiralla vahva heinä syyskuu Transformaatio jatkuu Lasse Kurkilahti, Pääjohtaja 2.11.2005 Sisältö Kemiran heinä syyskuu Tammi syyskuu Liiketoiminta-alueet heinä syyskuussa Kemiran osakkeen kehitys Muutoksen

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus. Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Helsinki, Toimitusjohtaja Heikki Takanen

Toimitusjohtajan katsaus. Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Helsinki, Toimitusjohtaja Heikki Takanen Toimitusjohtajan katsaus Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Helsinki, 27.3.2006 Toimitusjohtaja Heikki Takanen 2 1 Lähtökohdat vuodelle 2005 Tavoite Toiminnallisen tuloksen parantaminen lupausten

Lisätiedot

SUOMALAISEN HIRSITALON VIENTIVERKOSTO JAPANIIN EKOMUOTO

SUOMALAISEN HIRSITALON VIENTIVERKOSTO JAPANIIN EKOMUOTO SUOMALAISEN HIRSITALON VIENTIVERKOSTO JAPANIIN EKOMUOTO VERKOSTON VETURINA KUUSAMO HIRSITALOT CANNUS TUNTEE JAPANIN JA SEN RAKENNUSALAN ERITTÄIN KUSTANNUSTEHOKAS TAPA VIENTIIN SYNERGIAA JA KOON EKONOMIAA

Lisätiedot

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy - Rekrytointiohjelma ProCountor International Oy:n tilitoimistokumppaneille Poolia on toiminut ProCountorin

Lisätiedot

Jalkineiden vienti ja tuonti. Toukokuu 2017

Jalkineiden vienti ja tuonti. Toukokuu 2017 Jalkineiden vienti ja tuonti Toukokuu 2017 Jalkineiden vienti ja tuonti / sisällysluettelo Tekstiili- ja muotialan tuoteryhmät viennin ja tuonnin tilastoissa Keskeiset huomiot 1. Vaatteiden vienti ja tuonti

Lisätiedot

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon näkemyksiin ja yleistä

Lisätiedot

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä 1 Stockmann-konserni lyhyesti Kansainvälinen vähittäiskaupan yritys, joka on perustettu vuonna 1862 Kolme liiketoimintayksikköä: tavarataloryhmä, Lindex

Lisätiedot

Ympäristö ja turvallisuus: päämäärät ja tavoitteet 2006-2008; toteumat 2006, 2007

Ympäristö ja turvallisuus: päämäärät ja tavoitteet 2006-2008; toteumat 2006, 2007 Ympäristö ja turvallisuus: päämäärät ja tavoitteet 2006-2008; toteumat 2006, 2007 TUOTTEET JA PAKKAUKSET : - liuottimien käyttö liima-, lakka- ja pesuainevalmistuksessa pienemmäksi - M1-luokiteltujen tuotteiden

Lisätiedot

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Euroopan Unionin lainsäädäntö ohjaa teollisten pinnoittajien maalinvalintaa. EU:n direktiivi 1999/13/EY orgaanisten liuottimien

Lisätiedot

POHJOISMAIDEN JOHTAVA JALOMETALLITUOTTAJA

POHJOISMAIDEN JOHTAVA JALOMETALLITUOTTAJA POHJOISMAIDEN JOHTAVA JALOMETALLITUOTTAJA www.rasmussen.fi K.A.Rasmussen Pohjoismaiden merkittävimpänä jalometallitoimittajana tarjoamme metallituotteita useisiin eri käyttö tarkoituksiin: sijoituskullasta

Lisätiedot

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-9/2008

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-9/2008 YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-9/28 Hannu Leinonen Konsernijohtaja Analyytikko- ja sijoittajatilaisuus 29.1.28 Itävalta Latvia Liettua Norja Puola Romania Ruotsi Saksa Suomi Tanska Tshekki Unkari Venäjä

Lisätiedot

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9. Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Ilari Vaalavirta, toimitusjohtaja Mediq Suomi Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.7. - 30.9.2001

Osavuosikatsaus 1.7. - 30.9.2001 Osavuosikatsaus 1.7. - 30.9.2001 1 Elisan kasvu jatkui ja taloudellinen asema säilyi hyvänä Valitun strategian mukainen ohjelma eteni Osakevaihtotarjous Soonin osakkeenomistajille toteutui, Elisan omistus

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous

Varsinainen yhtiökokous Varsinainen yhtiökokous 29.3.2012 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja - 1 - Keskeiset tapahtumat vuonna 2011 Sisältö Keskeiset tapahtumat vuonna 2011 Tilinpäätös 2011 Markkinat ja markkina-asema Tavoitteet

Lisätiedot

Capital Markets Day Atria Suomi

Capital Markets Day Atria Suomi Capital Markets Day Atria Suomi Toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi Atria Suomi 1.1. 30.9.2018 Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Milj. EUR 2018 2017 2018 2017 2017 Liikevaihto 250,1 245,0 750,7 725,7 986,4 Liikevoitto 13,6

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta lokakuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi syyskuulta 2012 23. lokakuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Q3 2012: Myönteinen kehitys jatkui ja rahavirta oli ennätystasolla Q3/2012 Q3/2011 Historiallinen muutos

Lisätiedot

Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2

Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2 Sisältö 2/2014 Pääkirjoitus...1 Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2 Toimitus Karin Skov Katsaus maaliskuun fensterbau/frontale-messuihin...2

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q2 2015

Osavuosikatsaus Q2 2015 Osavuosikatsaus Q2 2015 Enabling digital evolution Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Edistämme Company restricted Jokapäiväisen elämäsi sujuvuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta. Company restricted Liiketoiminta-alueet

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Tulostiedote Esitys Suominen Yhtymä Oyj

Suominen Yhtymä Oyj. Tulostiedote Esitys Suominen Yhtymä Oyj Tulostiedote 1.1. 31.12.2010 Esitys 11.2. 1 Suominen yhteensä Takana vaikea vuosi Milj. Q4/2010 Q4/2009 2010 2009 Liikevaihto 45,3 44,9 173,4 179,4 Liikevoitto -8,7 87 06 0,6-10,8 67 6,7 Katsauskauden

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Slovakian palkkitehtaan tarina

Slovakian palkkitehtaan tarina Slovakian palkkitehtaan tarina 22.1.2009 Topi Paananen Hallituksen puheenjohtaja, Peikko Group Oy Topi.paananen@peikko.com, tel 050-384 3001 Peikko Group Peikko Group on Euroopan johtava yritys betonirakenteiden

Lisätiedot

Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä

Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä Paint with Pride Sisältö 2/2013 Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä...1 ELHO Tuotteen toimivuus ja ulkonäkö ratkaisevat...2 INERTA 270 epoksimaali säiliöiden sisäpinnoille...4 Uudella vesiohenteisella

Lisätiedot

Lisää luomua: Valio ja LUOMU 2012

Lisää luomua: Valio ja LUOMU 2012 Lisää luomua: Valio ja LUOMU 2012 26.1.2011 Valio Luomu on lanseerattu vuonna 1993 Lähes 20 vuotta luomua Valiolta Valio on tarjonnut kuluttajille luomuvaihtoehtoja jo vuodesta 1993 alkaen Tuotevalikoimaa

Lisätiedot

Q1 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008. Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 18.4.2008

Q1 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008. Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 18.4.2008 Q1 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 1 Keskeistä tammi-maaliskuussa 2008 Saadut tilaukset kasvoivat yli 26 % ja olivat 1 155 (1 3 /2007: 915) milj. euroa Liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

Osavuosikatsaus I/2006

Osavuosikatsaus I/2006 Osavuosikatsaus I/2006 25.4.2006 Juha Rantanen, toimitusjohtaja www.outokumpu.com Ensimmäinen neljännes lyhyesti Ruostumattoman teräksen markkinat Toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi Ensimmäisen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu

Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu Osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 2014 25.7.2014 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon näkemyksiin ja

Lisätiedot

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Harry Kouri Helsinki 10.09.2014 Teknos jauhemaalin valmistajana Jauhemaalien markkinointi aloitettiin 60-luvun lopussa ja valmistus 70-luvun alussa yhteistyössä

Lisätiedot

arkkitehtipalvelu Arkkitehtipalvelumme kautta saat lisää tietoa ja apua profiilien valinnassa, rakenneratkaisuissa ja laskelmissa, puh. 09-8678 2899.

arkkitehtipalvelu Arkkitehtipalvelumme kautta saat lisää tietoa ja apua profiilien valinnassa, rakenneratkaisuissa ja laskelmissa, puh. 09-8678 2899. Sapa Rakennusjärjestelmät arkkitehtipalvelu FIN-2000/04.05 Division System Condesign Ljungby AB 2004 Arkkitehtipalvelumme kautta saat lisää tietoa ja apua profiilien valinnassa, rakenneratkaisuissa ja

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely Puukuitupohjaisia lämmöneristeitä valmistava Ekovilla Oy on 30-vuotias rakennusteollisuusyritys, joka toimii Kuusan-koskella. Yhtiöllä on tehtaat myös Kiimingissä ja Ylistarossa. Ekovilla on orgaanisten

Lisätiedot

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus. Syyskuu 2019

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus. Syyskuu 2019 Elintarviketeollisuuden talouskatsaus Syyskuu 2019 Suhdannetilanne normaali, varovaisin odotuksin syksyyn Alkuvuosi 2019 oli elintarviketeollisuudelle suotuisa ja suhdanteet etenivät myönteisesti. Odotukset

Lisätiedot

Teknos 2009 PF, 7.4..2009

Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Visiomme Teknos haluaa olla teknisesti edistyksellisillä maali- ja pinnoiteratkaisuillaan johtava paikallinen maalintoimittaja asiakkailleen Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Tavoitteenamme

Lisätiedot

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR 362,6 (338,7) milj. EUR, kasvua 7,0 % tai 10,1 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla kasvoi 40,9 % ja oli 48,4 (34,4) milj. EUR tai 13,4 % (10,2 %) liikevaihdosta 15,7 % (8,4 %) 15,9 % (11,4 %); 110,7

Lisätiedot

International System Transport

International System Transport International System Transport HISTORIA 1900 Paul Lehmann perusti yrityksen Kööpenhaminassa 1971 LEMAN USA perustetaan 1973 Nimeksi muutetaan LEMAN, syntyy sanonta: -helpommin sen tekee LEMAN 1987 LEMAN

Lisätiedot

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa PERINTEINEN EPOKSIPINNOITE JA TEKNOPUR 300-20 C:SSA SUORITETUN ISKUNKESTOTESTIN JÄLKEEN. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

Pääpaino kannattavuuteen. Lasse Kurkilahti, Pääjohtaja 2.5.2007

Pääpaino kannattavuuteen. Lasse Kurkilahti, Pääjohtaja 2.5.2007 Pääpaino kannattavuuteen Lasse Kurkilahti, Pääjohtaja 2.5.27 Sisältö Kemiran tammi-maaliskuu Liiketoiminta-alueet tammi-maaliskuu Näkymät 2 Kemiran tammi-maaliskuu Tunnusluvut Q1/7 Q1/6 Muutos Liikevaihto

Lisätiedot

Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.04.09 2 LIIKEIDEA Iivari Mononen -konserni valmistaa ja myy infrastruktuurin rakentamisessa tarvittavia korkean

Lisätiedot

SHAPE & SHARE CRAMO OYJ

SHAPE & SHARE CRAMO OYJ SHAPE & SHARE CRAMO OYJ Varsinainen yhtiökokous 2018 Leif Gustafsson, toimitusjohtaja Helsinki, 28.3.2018 VAHVA ASEMA VUOKRAUS- MARKKINOILLA #2 Euroopassa #1 #2 Pohjoismaissa (Siirtokelpoiset tilat) in

Lisätiedot

Matkailun kehitys 2016

Matkailun kehitys 2016 Matkailun kehitys 2016 3.5.2017 Lähde: Tilastokeskus. Luvut perustuvat ennakkotietoihin. Kiina jatkoi vahvaan kasvuaan myös piristyi loppuvuotta kohden Suomessa kirjattiin 5 768 000 ulkomaista yöpymistä

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 ESITYS 26.4.2006 Liikevaihdon jakauma 1-3/2006 49,2 milj. euroa Joustopakkaukset 18,6 milj. euroa 38 % Kosteuspyyhkeet 34 % Kuitukankaat 28 % Pyyhkeet

Lisätiedot

INLOOK GROUP OY. Toimintakertomus tilikaudelta 1.10.2012-30.9.2013

INLOOK GROUP OY. Toimintakertomus tilikaudelta 1.10.2012-30.9.2013 1 INLOOK GROUP OY Toimintakertomus tilikaudelta 1.10.2012-30.9.2013 Toimintaympäristö Päättyneellä tilikaudella kotimaan rakentavat liiketoiminnot pystyivät ylläpitämään volyyminsa ja kannattavuutensa

Lisätiedot

Metsä Group Jyväskylän hankintapiiri 01.03.2016. 23.6.2016 Esityksen nimi

Metsä Group Jyväskylän hankintapiiri 01.03.2016. 23.6.2016 Esityksen nimi Metsä Group Jyväskylän hankintapiiri 01.03.2016 2 23.6.2016 Esityksen nimi Äänekosken biotuotetehdashanke Piiripäällikkö Matti Rossi, Metsä Group Metsä- ja viherpäivät, Jyväskylä, 7.-8.6.2016 Avainluvut

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2013 7.11.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia

Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2013 7.11.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2013 7.11.2013 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Huomautus Osavuosikatsauksen laatimisessa on sovellettu vuonna 2013 käyttöönotettuja uusia tai uudistettuja

Lisätiedot

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008 YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008 Hannu Leinonen Konsernijohtaja Analyytikko- ja sijoittajatilaisuus 25.7.2008 1 Sisältö Osavuosikatsaus 1-6/2008 Strategisia askeleita kaudella Näkymät vuodelle 2008

Lisätiedot

Finda Vuosikertomus 2014

Finda Vuosikertomus 2014 DNA OY VUONNA 2014 YLEISTÄ Yleinen taloustilanne säilyi koko vuoden 2014 haasteellisena, mikä lisäsi epävarmuutta myös tietoliikennealalla. Kuluttajien ostovoiman ja taloudellisen luottamuksen heikentyminen

Lisätiedot

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Pohjoismaat menettäneet teollisia työpaikkoja (1980 2010) lähes miljoonan Suomi = 240 000 Norja = 120 000 Ruotsi = 400 000 Tanska = 160 000 Suomi menettää

Lisätiedot

METSÄN UUDET MAHDOLLISUUDET UPM BIOFORE YHTIÖ. ProSuomi-projektin päätösseminari 16.11.2012, Juuso Konttinen

METSÄN UUDET MAHDOLLISUUDET UPM BIOFORE YHTIÖ. ProSuomi-projektin päätösseminari 16.11.2012, Juuso Konttinen UPM BIOFORE YHTIÖ ProSuomi-projektin päätösseminari 16.11.2012, Juuso Konttinen AGENDA 1. UPM BIOFORE YHTIÖ 2. UUSI METSÄTEOLLISUUS 3. UUDET MAHDOLLISUUDET AGENDA 1. UPM BIOFORE YHTIÖ 2. UUSI METSÄTEOLLISUUS

Lisätiedot

Teollisuuden ja metalliteollisuuden uusien tilausten trendisarjat Indeksi (2010=100), viimeinen havainto 8/2017

Teollisuuden ja metalliteollisuuden uusien tilausten trendisarjat Indeksi (2010=100), viimeinen havainto 8/2017 Teollisuuden ja metalliteollisuuden uusien tilausten trendisarjat Indeksi (21=1), viimeinen havainto 8/217 16 14 12 1 8 6 4 2 27/1 28/1 29/1 21/1 211/1 212/1 213/1 214/1 215/1 216/1 217/1 C Tehdasteollisuus

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Osavuosikatsaus 1.1. - 3.9. Esitys 24.1. Toimintakatsaus Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja Suominen yhteensä Milj. EUR Q3/ Q3/26 1-9/ 1-9/26 26 Liikevaihto 55,7 51,4 161,2 148,4 22,6 Liikevoitto,5,3 2,2,4

Lisätiedot

Glaston tammi-joulukuu 2016

Glaston tammi-joulukuu 2016 Glaston tammi-joulukuu 2016 10.2.2017 Glaston Oyj Abp Q4 lyhyesti Saadut tilaukset: 33,6 milj. euroa, +39 % Liikevaihto: 35,1 milj. euroa, +8 % Vertailukelpoinen liiketulos: 2,7 milj. euroa, +384% Tilauskanta:

Lisätiedot

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT YRITYS EIN UNTERNHEMEN AUF sinulle ERFOLGSKURS. Noin 10 vuotta sitten perustettu GGM Gastro International GmbH on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi

Lisätiedot

20.5.2015 TERO VESANEN MODERNIT PUUKOULUT (TEM)

20.5.2015 TERO VESANEN MODERNIT PUUKOULUT (TEM) PÖLKKY OY KUUSAMO HIRSITALOT OY VVR WOOD OY PÖLKKY Perustettu 1968 Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja Liikevaihto yli 150M, vientiin n. 100M Sahaus n. 630 000m3, höylätavaraa 130 000m3, kyllästettyjä

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Vaisala vuonna 2012. Kjell Forsén Toimitusjohtaja 26.03.2013

Vaisala vuonna 2012. Kjell Forsén Toimitusjohtaja 26.03.2013 Vaisala vuonna 2012 Kjell Forsén Toimitusjohtaja 26.03.2013 Taloudelliset mittarit Yleiskatsaus vuoteen 2012 Saadut tilaukset 264,7 (278,8) milj. euroa Liikevaihto 293,3 (273,6) milj. euroa Liiketulos

Lisätiedot

Osavuosikatsaus II/05

Osavuosikatsaus II/05 Osavuosikatsaus II/05 26.7.2005 Juha Rantanen, toimitusjohtaja www.outokumpu.com Toinen neljännes lyhyesti Hyvä tulos vaikeassa markkinatilanteessa. Toimitusmäärät laskivat, mutta tuotevalikoima ja myynnin

Lisätiedot

Vesi ja Vietnam liiketoimintamahdollisuudet kehi1yvillä markkinoilla. Erityisasiantun*ja Tomi Särkoja Suomen suurlähetystö Hanoi

Vesi ja Vietnam liiketoimintamahdollisuudet kehi1yvillä markkinoilla. Erityisasiantun*ja Tomi Särkoja Suomen suurlähetystö Hanoi Vesi ja Vietnam liiketoimintamahdollisuudet kehi1yvillä markkinoilla Erityisasiantun*ja Tomi Särkoja Suomen suurlähetystö Hanoi 2 Nopeas8 kehi1yvä Vietnam 89 milj. asukasta ja BKT n. 142 miljardia USD

Lisätiedot

Ahlstrom-konsernin osavuosikatsaus Q1/2006

Ahlstrom-konsernin osavuosikatsaus Q1/2006 Ahlstrom-konsernin osavuosikatsaus Q1/2006 Jukka Moisio, toimitusjohtaja Jari Mäntylä, talousjohtaja Helsingissä 28.4.2006 1 Liikevaihto kasvoi 10,6 % ja myyntimäärät 3,6 %* ) Taloudellinen kehitys Q1/2006

Lisätiedot

Pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo PÖRSSI-ILTA

Pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo PÖRSSI-ILTA 26.11.2018 TOIMITUSJOHTAJA PEKKA TENNILÄ Pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo PÖRSSI-ILTA Olemme pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo Markkina-asemat

Lisätiedot

Ajankohtaista Rautaruukista

Ajankohtaista Rautaruukista Ajankohtaista Rautaruukista Sakari Tamminen, toimitusjohtaja Sijoitus-Invest 2005 Wanha Satama, Helsinki 16.11.2005 www.ruukki.com Sakari Tamminen Ruukki lyhyesti Strategia etenee Avainlukuja Lähiajan

Lisätiedot

Raision osavuosikatsaus tammi-syyskuu Toimitusjohtaja Matti Rihko

Raision osavuosikatsaus tammi-syyskuu Toimitusjohtaja Matti Rihko Raision osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2011 Toimitusjohtaja Matti Rihko 8.11.2011 Raisio-konserni Q3/2011 Raision historian paras kvartaalitulos! Liikevaihdon kasvu +28 % 141,7 M (111,0 M Q3/2010) Liiketuloksen

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2005

Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2005 Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2005 Kari Kallio, toimitusjohtaja Ramirent-konserni lyhyesti Ramirent on yksi Euroopan johtava konevuokraamo. Tällä hetkellä Ramirentillä on 270 (223) toimipistettä yhdessätoista

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUULTA heinäkuuta 2007 Matti Alahuhta, pääjohtaja

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUULTA heinäkuuta 2007 Matti Alahuhta, pääjohtaja Q2 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUULTA 2007 20. heinäkuuta 2007 Matti Alahuhta, pääjohtaja Q2-KATSAUS 2007 4-6/2007 4-6/2006 muutos 2006 Saadut tilaukset M 944,4 821,9 15 % 3 116,3 Tilauskanta M 3 318,0 2

Lisätiedot

Arvokas juusto Anja Pölönen

Arvokas juusto Anja Pölönen Arvokas juusto 20.3.2018 Anja Pölönen 1 ARVOKAS JUUSTO ESITYKSEN SISÄLTÖ Yhteiskunnallinen ja taloudellinen merkitys Haasteellinen valmistus Henkilökohtainen vastuu 2 MAITO JA JUUSTO TUOVAT TYÖTÄ JA TOIMEENTULOA

Lisätiedot

Rahapäivä 14.9.2010 Asiakaslähtöisemmäksi, globaalimmaksi ja tuottavammaksi KONEeksi. Matti Alahuhta Toimitusjohtaja

Rahapäivä 14.9.2010 Asiakaslähtöisemmäksi, globaalimmaksi ja tuottavammaksi KONEeksi. Matti Alahuhta Toimitusjohtaja Rahapäivä 14.9.2010 Asiakaslähtöisemmäksi, globaalimmaksi ja tuottavammaksi KONEeksi Matti Alahuhta Toimitusjohtaja Sisältö Vuosi on alkanut hyvin KONEen kilpailukyvyn kehittäminen Miten KONE on kehittynyt

Lisätiedot

Terve kunta rakentuu puulle Log Capital Pudasjärvi

Terve kunta rakentuu puulle Log Capital Pudasjärvi Terve kunta rakentuu puulle Log Capital Pudasjärvi Mikko Löf Asiakaspalvelu ja suunnittelupäällikkö / Kontiotuote Oy Teknisen ryhmän puheenjohtaja / Hirsitaloteollisuus HTT ry Rakennusinsinööri Suunnittelupäällikkönä

Lisätiedot

Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla

Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla Toimittajatapaaminen Osuuskunta Maitomaa 26.4.2010 Outi Fagerlund Viestintäpäällikkö 09 272 001 outi.fagerlund@arlafoods.com 1 26.4.2010 1 Arla

Lisätiedot

Tammi-kesäkuu 2019 Tommi Santanen, toimitusjohtaja

Tammi-kesäkuu 2019 Tommi Santanen, toimitusjohtaja Tammi-kesäkuu 2019 Tommi Santanen, toimitusjohtaja 29.8.2019 Uudistunut Titanium Hyvä alkuvuosi vertailuajankohta huomioiden. Investium-yhtiöiden yrityskaupan integraatiotyö on saatu pääosin päätökseen.

Lisätiedot

Raisio Oyj:n osavuosikatsaus tammi-syyskuu toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi

Raisio Oyj:n osavuosikatsaus tammi-syyskuu toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi Raisio Oyj:n osavuosikatsaus tammi-syyskuu 18 toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi 7.11.18 Raision Q3/18 lyhyesti Kalanrehujen vientikielto Venäjälle painoi kolmatta vuosineljännestä Raisioaquan liikevaihto

Lisätiedot

Julkaisija: Teknos AS Täydellistä suojaa parvekkeille ja puutarhakalusteille...2. Toimitus: Karin Skov Moderni UV-kovettuva tuote sisäkäyttöön...

Julkaisija: Teknos AS Täydellistä suojaa parvekkeille ja puutarhakalusteille...2. Toimitus: Karin Skov Moderni UV-kovettuva tuote sisäkäyttöön... Sisältö 2/2013 Arvoisa yhteistyökumppani...1 Julkaisija: Teknos AS Täydellistä suojaa parvekkeille ja puutarhakalusteille...2 Toimitus: Karin Skov Moderni UV-kovettuva tuote sisäkäyttöön...3 www.teknos.com

Lisätiedot

Tuoteinformaatio. Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille. Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin

Tuoteinformaatio. Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille. Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin CUSTOM LAMINATES by FORMICA GROUP Tuoteinformaatio Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin Mitä mahdollisuuksia

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q1 2015

Osavuosikatsaus Q1 2015 Osavuosikatsaus Q1 2015 Enabling digital evolution Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Unclassified Edistämme Company restricted Jokapäiväisen elämäsi sujuvuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta. Company restricted

Lisätiedot

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Sopimuksen pääkohdat Uponor ja KWH-yhtymä ovat julkistaneet aikeensa

Lisätiedot