Painting Wood newsletter selaimeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Painting Wood newsletter selaimeen"

Transkriptio

1 Sisältö Pääkirjoitus: Painting Wood newsletter selaimeen...1 Uusi AQUACOAT 2661 PVC pintamaali nyt saatavilla...2 Tuotteita sisäkohteisiin: TEKNOLUX-tuotesarja laajenee...3 UV-kovetus: kustannustehokkuutta LED-lampuilla...4 Messut: Teknos LESDREVMASH- messuilla Moskovassa...5 Teknoksen INFRALIT jauhemaalit: Loistava vaihtoehto alumiinille...6 Lähikuvassa Teknos Tanska...8 Käytännön pintakäsittelyvinkkejä: Puupinnat ulkona...9 Käytännön pintakäsittelyvinkkejä: Puupinnat sisällä /2014 Julkaisija: Teknos AS Toimitus Karin Skov Suomenkielinen versio: Hanna Paavilainen Painting Wood newsletter selaimeen Arvoisa Painting Wood-uutiskirjeen lukija PW1403FI-00 Yksi menestyksen tärkeimmistä tekijöistä on se, että oikean tiedon saa oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Siksi olemme siirtäneet Painting Wood -uutiskirjeen selaimeen. Lyhyt verkkoversiomme antaa sinulle yleiskatsauksen uutiskirjeen sisällöstä, ja sen voi lukea myös mobiililaitteella. Jos tahdot lukea koko artikkelin, sinun tarvitsee vain napsauttaa PDF-linkkiä. Voit myös ladata koko uutiskirjeen PDF-muodossa ja tulostaa sen, jos haluat. Joka tapauksessa Painting Wood tulee jatkossakin sisältämään uusien tuotteidemme esittelyä, teknisiä aiheita, malliesimerkkejä pintakäsittelystä sekä artikkeleita Teknoksesta ja teknoslaisista. Toivottavasti nautit lukemastasi sekä selaimessa että perinteisessä muodossa! P.S. Levittäkää sanaa. Meistä on aina mukavaa, kun kiinnostunut lukija liittyy Painting Wood-uutiskirjeen postituslistalle! Otamme myös mielellämme vastaan ehdotuksia, toiveita ja palautetta! Palautetta voi antaa helposti sähköpostilla tai palautelomakkeella. Søren Juhl Hansen, markkinointipäällikkö, puuteollisuus Karin Skov, markkinointikoordinaattori, puuteollisuus

2 Uusi AQUACOAT 2661 pintamaali PVC-pinnoille on nyt saatavilla AQUACOAT 2661 PW1403FI-01 Tämän vuoden ensimmäisessä uutiskirjeessä esitelty AQUACOAT 2661 on vesiohenteinen, yksikomponenttinen pintamaali, joka on tarkoitettu PVC-profiilien pintakäsittelyyn. Perinteisiä liuotinohenteisia pintamaaleja käytetään yhä vähemmän niistä aiheutuvien haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) päästöjen vuoksi. AQUACOAT 2661 haastaakin perinteiset PVC-maalit laadukkuudellaan ja kustannustehokkuudellaan. Tuote on kehitetty erityisesti nopeita läpimenoaikoja vaativille pintakäsittelylinjoille. AQUACOAT 2661 on hybridituote, joka antaa PVC-profiileille erittäin kestävän, tasaisen, kiiltävän ja elastisen pinnan. Tuotetta on saatavana puolikiiltävänä ja mattapintaisena, ja molemmat versiot voidaan sävyttää TEK- NOCOLOR -sävytysjärjestelmällä. Tummien värien kanssa käytetään erityistä mustaa pigmenttiä, joka heijastaa infrapunasäteilyä. Tämä vähentää maalipinnan kuumentumista ja siten suojaa PVC-profiileja vaurioitumiselta. AQUACOAT 2661-pintamaali kuivuu erittäin nopeasti ja se voidaan levittää yleisimmillä ruiskutusmenetelmillä. Kuivaus tapahtuu uunissa tai huoneenlämmössä, jossa tuote kuivuu tunnissa. Tämä lyhentää huomattavasti läpimenoaikoja perinteisiin, kaksikomponenttisiin maaleihin verrattuna. AQUACOAT 2661 on läpäissyt hyväksytysti kaikki AAMA 615-testit ensiluokkaisille pintakäsittelyaineille. Pintamaalin lisäksi saatavilla on myös kaksi uutta puhdistusainetta, jotka eivät sisällä NMP:tä: TEKNOCLEAN linjakäyttöön ja TEKNOCLEAN linjojen ulkopuolelle. Molemmat puhdistavat PVC-pinnan liasta ja kiinteistä hiukkasista, ja takaavat maalille hyvän tartunnan.

3 Uudet UV-kovettuvat tuotteet TEKNOLUX-tuotesarja laajenee Teknos laajentaa vesiohenteisten, UV-kovettuvien pintakäsittelyaineiden TEKNOLUX AQUA valikoimaansa kahdella uudella tuotteella. Kirkasta TEKNOLUX AQUA 1429 pintalakkaa on saatavilla nyt myös valkoisena (perusmaali1). Kyseessä on edullisempi peittävä versio, joka voidaan sävyttää vaaleisiin sävyihin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi sisäovissa, ikkunoiden sisäpuitteissa, listoissa ja paneeleissa. TEKNOLUX AQUA 1728 pintamaalia on puolestaan aiemmin ollut saatavilla vain peittävän valkoisena, mutta nyt tuotteesta on tarjolla myös lakkaversio. Tuote on tarkoitettu pääasiassa tammelle, koska se täyttää tehokkaasti puun suuret huokoset. Vesiohenteinen TEKNOLUX AQUA 1728 sopii loistavasti kestävyyttä vaativille pinnoille, esimerkiksi keittiökalusteisiin, huonekaluihin ja oviin. Koska tuote täyttää EN 71-3-standardin vaatimukset, sitä voidaan käyttää myös lasten leluissa ja huonekaluissa. Lisäksi se on luokiteltu DIN B:n ja IKEA IOS- MAT-0066:n (Luokka R2) mukaan. PW1403FI-02 TEKNOLUX AQUA tuotteet ovat mainio valinta siirryttäessä moderneihin, lyhyen läpimenoajan mahdollistaviin pinnoitteisiin, joiden VOC -päästöt ovat vähäiset.

4 UV-kovetuksen uutta teknologiaa Kustannustehokkuutta LED-lampuilla UV-kovettuvat maalit ja lakat ovat korkealaatuisia, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka mahdollistavat tehokkaan pintakäsittelyprosessin. Perinteisten kovetusmenetelmien ohella LED-lamppuihin perustuva teknologia on kovassa nousussa. LED-lamput eivät nosta maalatun kappaleen pintalämpötilaa, mikä nopeuttaa pinkattavuutta ja vähentää pihkan nousua männyssä. Lisäksi lamppujen elinikä on 5-kertainen perinteisiin elohopea- ja galliumlamppuihin verrattuna. UV-kovettuvien tuotteiden tuntemusta UV-kovettuvat pintakäsittelyaineet ovat tärkeä tuotekehityskohde Teknoksen teknisessä osaamiskeskuksessa Tanskan Vamdrupissa. Viimeisimpiin innovaatioihin kuuluvat muun muassa edellä mainittu vesiohenteinen ja UV-kovettuva TEKNOLUX AQUA 1728 sekä 100 % UV-tuote UVILUX Tuotekehitysosastomme tekee tiivistä yhteistyötä erittäin kokeneiden pintakäsittelytekniikan ammattilaisten kanssa. Tuloksena on saatu laadukkaita, kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä pintakäsittelyaineita teollisuuden käyttöön. LED-teknologia on kuitenkin vielä kehittyvä kovetusmenetelmä, ja se tarvitsee tuekseen elohopealamppuja täydellisen kovettumisen aikaansaamiseksi. LED-lamppu täytyy myös asettaa suhteellisen lähelle kohdetta, mikä asettaa tuotantolinjoille omat haasteensa. PW1403FI-03 Erityiset pinnoitevaatimukset On tärkeää muistaa, että UV-kovettaminen LED-lampulla vaatii pinnoitteelta erilaisia ominaisuuksia. LED-lamppujen valo ei säteile spektrinä niin kuin tavallisten lamppujen valo. Niiden säteily on yksiväristä, Teknoksen puuteollisuusliiketoimintayksikön tutkimus- ja kehitysjohtaja Jørgen Ulrik Hansen selittää. Tämä tarkoittaa, että kaikki UV-kovettuvat tuotteet eivät sovellu kuivattavaksi LED-lampulla. Teknos pystyy kuitenkin pyynnöstä toimittamaan LED-teknologialle soveltuvia UV-tuotteita.

5 PW1403FI-04 Teknoksen INFRALIT jauhemaalit Loistava vaihtoehto alumiinille INFRALIT jauhemaalit ovat taloudellisia, helppokäyttöisiä ja muodostavat kestävän sekä helposti puhdistettavan maalipinnan, mikä tekee niistä loistavan pintakäsittelyratkaisun alumiinille. Teknoksella on yli 40 vuoden kokemus jauhemaaleista. Teknos toi markkinoille ensimmäiset jauhemaalinsa jo 1960-luvun lopulla ja on saavuttanut sen jälkeen tuotekehityksessään monia tärkeitä virstanpylväitä. Eräs merkittävä edistysaskel oli ympäristöystävällisten raaka-aineiden käyttöönotto, esimerkiksi päätös raskasmetallipigmentoinnin käytön lopettamisesta, mikä oli jo tuolloin edellä aikaansa. Teknos on johtavassa asemassa Suomen jauhemaalimarkkinoilla ja kärjen tuntumassa monissa muissakin Euroopan maissa, kuten Tanskassa, Ruotsissa, Puolassa, Venäjällä ja Saksassa. Teknoksen tuotevalikoima on yksi markkinoiden monipuolisimmista ja siihen sisältyy laadukkaita ratkaisuja monenlaiseen käyttöön. Tuotevalikoimasta löytyy niin polyesteri-, epoksi-, silikoni- kuin polyuretaanipohjaisiakin jauhemaaleja. Innovatiiviset tuote- ja palvelukonseptit ovat yhtiön suurimpia vahvuuksia, yhtenä esimerkkinä mainittakoon metallirakenteiden pintakäsittelyn suunnittelua helpottamaan kehitetty INFRALIT Deco -palvelukonsepti. INFRALIT jauhemaaleja käytetään muun muassa maatalouskoneiden, perävaunujen, työkalujen ja huonekalujen maalaamiseen. Jauhemaalien erikoisominaisuuksien ansiosta niillä voidaan saada myös aikaan esimerkiksi antimikrobiaalisia, sähköä johtavia tai antigraffitimaalipintoja. Ratkaisuja ikkunateollisuudelle Myös alumiiniprofiilimarkkinat ovat yritykselle tärkeät. Teknos toimittaa tuotteitaan merkittäville valmistajille kuten Nordic Aluminiumille, Mäkelä Alu Oy:lle ja Dovistalle, sekä maalaamoille ja ikkunoiden ja julkisivuelementtien valmistajille. Teknos tarjoaa tälle teollisuudenalueelle laajan valikoiman jauhemaaleja, joiden mekaaniset ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Esimerkiksi INFRALIT PE 8350 ja INFRALIT PE 8928 polyesterijauhemaalit ovat säänkestäviä GSB- ja Qualicoat -hyväksyttyjä pinnoitteita, joita voidaan käyttää sekä tribo- että corona- tekniikalla toimivien maalauspistoolien kanssa. Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman jauhemaaleja moniin eri käyttötarkoituksiin, kertoo Pekka Paronen, jauhemaaliliiketoimintayksikön johtaja. Asiantuntevan ja ammattitaitoisen henkilöstömme ansiosta kykenemme antamaan asiakkaillemme teknistä tukea ja neuvomaan heitä tuotteittemme käytössä.

6 Lähikuvassa Teknos Tanska PW1403FI-05 Teknoksen Tanskan toimipisteessä Vamdrupissa on yli sadan vuoden kokemus maaleista ja muista pintakäsittelyaineista. Teknos loi perustan laajenemiselleen Tanskassa ja Keski-Euroopassa 1990-luvun alussa, kun se hankki Johs Schou maalitehtaan (perustettu 1912). Orgaaninen kasvu ja Hygæan, GORI Industryn ja viimeisimpänä Burcharthsin hankinta ovat tehneet Vamdrupista Teknoksen toiseksi suurimman tuotanto- ja jakelukeskuksen. Tehtaassa tuotetaan vuosittain noin 22 miljoonaa litraa pintakäsittelyaineita, ja niitä viedään yli 40 maahan. Teknoksen Vamdrupin toimipaikassa työskentelee yli 180 ihmistä, monet heistä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Vamdrupin teknologiakeskus on yksi Euroopan suurimmista ja nykyaikaisimmista. Vahva tekijä märkä- ja jauhemaalimarkkinoilla Metallin, muovin, komposiittimateriaalien ja mineraalituotteiden pinnoittamiseen käytettävät märkä- ja jauhemaalit muodostavat merkittävän osan Teknoksen liiketoiminnasta Tanskassa. Tuotekehityksessä kiinnitetään erityistä huomiota kestävään korroosiosuojaukseen, joka soveltuu esimerkiksi turbiineille, maatalouskoneille, teräsrakenteille, ajoneuvojen rungoille ja moottoreille. Teknos toimittaa myös asiakaskohtaisia efektipinnoitteita erilaisten laitteiden, kodinkoneiden ja erikoiskohteiden pintakäsittelyyn. Yksi uusista Teknoksen kehittämistä palvelukonsepteista on INFRALIT Deco, jonka ansiosta asiakkaat voivat tilata bondattuja metalliefektijauhemaaleja nopealla toimitusajalla. Vahvuuksiamme on esimerkiksi asiakaskohtaisten ratkaisujen kehittäminen ja tasaisen laadun toimittaminen, Tanskan metalliteollisuussegmentin markkinointipäällikkö Henrik Hansen arvioi. Se on tärkeää myös alumiiniprofiilien ja rakenne-elementtien valmistajille. Puupinnoitteiden ykkönen Teknos on valmistanut ympäristöystävällisiä ja vesiohenteisia puupinnoitemaaleja ja -lakkoja jo 1980-luvulta lähtien. Ulkopinnoille tarkoitetut tuotteemme sopivat erittäin hyvin ikkunateollisuudelle. Toimitamme tuotteitamme yli kolmannekselle tanskalaisista ikkunoiden valmistajista ja johdamme näitä markkinoita suurella marginaalilla, Tanskan puuteollisuussegmentin myyntipäällikkö

7 Marlene Juul Andersen sanoo. Tanskassa puuikkunat valmistetaan ensisijaisesti kotimaisesta puusta 2-Øko-järjestelmän mukaan. Tällöin tuotannossa käytetään yksinomaan sydänpuuta joka pintakäsitellään 2 kertaa, ensin combi-primerilla ja sitten pintamaalilla/lakalla. Teknos tarjoaa pinnoitteita, jotka on räätälöity erityisesti 2-Øko-järjestelmän vaatimuksiin. Sisäkohteisiin tarkoitettujen pintakäsittelyaineiden osalta Teknos toimittaa tuotteitaan pääasiassa paneelien, listojen ja huonekalujen valmistajille. Tanskalainen huonekaluteollisuus luo kansainvälisiä standardeja ja vaati paljon pinnoitteiden laadulta, mihin tuotekehitysosastomme on vastannut tasaisen varmalla otteella, Marlene Juul Andersen kertoo. Suurin osa puuteollisuudelle tarjottavista tuotteista on vesiohenteisista tai UV-kovettuvia. Toimitamme markkinoille laadukkaita, ympäristöystävällisiä ja helppokäyttöisiä pintakäsittelyaineita, jotka vastaavat lähes kaikkiin asiakkaiden vaatimuksiin. Lisäksi palvelemme asiakkaitamme tarjoamalla heille räätälöityjä pintakäsittelyratkaisuja, joista muodostuu menestyksemme pohja Tanskassa, Marlene Juul Andersen summaa.

8 Käytännön pintakäsittelyvinkkejä: Puupinnat ulkona Kuinka voin parantaa flow coat-maalien juoksevuutta? Flow coat-maalien juoksevuuteen tehdasoloissa vaikuttavat sekä maalaamon että haihdutusalueen lämpötila- ja kosteusolosuhteet. Suositeltava lämpötila on C ja ilman suhteellinen kosteus %. Jos ympäristön lämpötila on liian korkea ja ilman suhteellinen kosteus matala (esimerkiksi kuumana päivänä), puu on kuivaa ja pintakäsittelyaine kuivuu nopeammin eikä siten valu yhtä hyvin. Tästä seuraa yleensä ongelmia pohja- ja välimaalien kanssa. Märkä maali levittyy liian kuivalle pinnalle, mikä aiheuttaa ylikalvoa tai valumia. Tämän jälkeen pinta täytyy hioa erittäin huolellisesti. Tämä on ongelmallista etenkin ikkunanpuitteiden ja sellaisten osien kanssa, joilla on monimutkainen profiili. Kuultavien pinnoitteiden kohdalla voi tapahtua myös värimuutoksia, jolloin hiominen ja uudelleenpohjustaminen ovat välttämättömiä. Suosittelemme esimerkiksi ilman kosteuttamista ongelmien ehkäisemiseksi ja lisäkulujen välttämiseksi. Elementit voi myös kostuttaa ennen maalausta. Tavallista suurempi puun kosteus estää liian nopean kuivumisen ja parantaa näin juoksevuutta. PW1403FI-06 Vielä parempi vaihtoehto on ilmankosteuden säätäminen sopivaksi maalausalueella. Tämä edellyttää ilmankosteuden mittaamista anturilla ja ilmankostuttimen asentamista haihdutusalueelle maalaamon taakse. Mikäli ilmakosteus vähenee liikaa, ilmankostutin käynnistyy automaattisesti ja nostaa kosteustasoa. Myös ympäristön lämpötila laskee ja maalausalueen olosuhteet pysyvät ihanteellisina. Tarvittavaan tekniikkaan investoiminen kannattaa, koska se vähentää turhan hiomisen ja uudelleenpohjustamisen tarvetta.

9 Käytännön pintakäsittelyvinkkejä: Puupinnat sisällä Mistä tiedän, milloin UV-kovettumisprosessi on valmis? Polymerisaatioprosessin tilan voi testata kahdella eri tavalla: (1) Teippitesti: Liimaa käsiteltävälle pinnalle suikale teippiä ja vedä se sitten irti. Jos teippiin ei jää yhtään maalia, kovettumisprosessi on valmis. Tähän tarkoitukseen on olemassa erityisteippejä, mutta käytännössä useimmiten käytetään tavallista kirkasta teippiä. (2) Raaputustesti: Pintaa raaputetaan terävällä esineellä siksak-kuvion mukaisesti. Näin selviää, onko maalikerros kuivunut täysin. Mistä tiedän toimiiko UV-kovetuslamppu oikein? PW1403FI-07 Kuinka pitkään gallium- tai elohopealamppu kestää? Galliumlamppujen keskimääräinen käyttöikä on suunnilleen 1500 tuntia, kun taas elohopealamppujen keskimääräinen käyttöikä on 2000 tuntia. UV-kovetuslamppujen käyttöikään vaikuttavat kuitenkin esimerkiksi ympäristön olosuhteet (epäpuhtaudet) ja käytön luonne. Jatkuva käyttö on tehokkainta, sillä toistuva sytyttäminen ja sammuttaminen lyhentävät huomattavasti lamppujen käyttöikää. Lampun säteilyn voimakkuus tulisi mitata kahden tai kolmen kuukauden välein säteilymittarilla, jotta kovetustehosta voidaan olla varmoja. UV-kovetuslampun teho saadaan selville säteilymittarilla, joka mittaa lampun säteilyn voimakkuuden. Esimerkiksi EIT:n PowerPuck ja UV PowerMap ovat säteilymittareita, jotka sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Ne mittaavat UV-säteilyn enimmäisvoimakkuuden (W/cm²) ja energiatiheyden (J/cm²). Tarvittava säteilyvoimakkuus riippuu monesta tekijästä, esimerkiksi puun laadusta, pinnoituksen paksuudesta, pigmentoinnista (kirkas vai peittävä), ratanopeudesta ja lamppujen lukumäärästä.

10 Messut: Teknos LESDREVMASH-messuilla Moskovassa Teknos on mukana kansainvälisillä puualan LESDREVMASH-messuilla Moskovassa LESDREVMASH on yksi maailman tärkeimmistä saha- ja puuteollisuuden messuista, ja sillä on tärkeä rooli varsinkin Itä-Euroopassa. Löydät Teknoksen hallista 3, osastolta 8. Sähköiset liput ja lisätietoa messuista: PW1403FI-08

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 5:2009 Sisältö 5/2009 Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla...1 Vastaus tulevaisuuden haasteisiin... 2-5 Julkaisija: Teknos Oy

Lisätiedot

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET N:o 837 4123 Liite 1 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET 1. Maalien ja lakkojen alaluokat a) Sisäseinien ja -kattojen himmeillä maaleilla ja pinnoitteilla tarkoitetaan

Lisätiedot

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Euroopan Unionin lainsäädäntö ohjaa teollisten pinnoittajien maalinvalintaa. EU:n direktiivi 1999/13/EY orgaanisten liuottimien

Lisätiedot

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET 2 Woodex pitää puusta huolta Ulkona oleva puu tarvitsee suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Ja tietenkin kauniin värin, kuultavan tai peittävän.

Lisätiedot

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1/2010 Sisältö 1/2010 Teknos Kiinaan...1 Tuotannon läpimenoajan huomattava lyheneminen teki maalinvalinnasta helppoa...2 3 Teknoksen Norsok

Lisätiedot

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy

Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Antimikrobiaaliset jauhemaalit - case Abloy Harry Kouri Helsinki 10.09.2014 Teknos jauhemaalin valmistajana Jauhemaalien markkinointi aloitettiin 60-luvun lopussa ja valmistus 70-luvun alussa yhteistyössä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa,

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa, Paint with Pride Sisältö 5/2012 Teknos vahvistaa teollisuusliiketoimintaansa...1 Uudet ultranopeat INFRALIT matalapolttojauhemaalit...2 CHINA WINDPOWER 2012 -messut Pekingissä...4 TRY:n Pintakäsittelypäivä

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat lakattavat

Lisätiedot

Puupinnat ulkona TALOMAALIT

Puupinnat ulkona TALOMAALIT Puupinnat ulkona TALOMAALIT 2 Puutalojen Suomi Puutalo on perinteinen rakennusmuoto Suomessa ja muissa Pohjoismaissa materiaalin saatavuuden, edullisuuden ja rakentamisen helppouden ansiosta. Tänä päivänä

Lisätiedot

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee Paint with Pride Sisältö 5/2011 Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee...1 MAZ Black Erityisosaamista vaativan tuotekehityksen tulos... 2-3 Täyden palvelun Complete Coating Services... 4-5 Julkaisija:

Lisätiedot

VBH:n OMA TAVARAMERKKI

VBH:n OMA TAVARAMERKKI 16.11.2010 VBH:n OMA TAVARAMERKKI 1 VBH:n oma tavaramerkki VBH:n oma tavaramerkki greenteq valikoima täydentää VBH:n tähänastista vahvojen tavaramerkkien tuoteohjelmaa. greenteq tuotteet ovat korkealaatuisia

Lisätiedot

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä Tikkurilan Paneeli-Ässä -sarjasta löydät sopivan tuotteen sisäseinä- ja kattopinnoillesi oli sitten kyse puun säilyttämisestä luonnonvaaleana

Lisätiedot

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra RIB 2 Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimainen kestävyys Uponor Ultra Rib 2 on Ultra-tuoteperheen

Lisätiedot

Teknoksen palveluverkosto laajenee

Teknoksen palveluverkosto laajenee Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 2:2009 Sisältö 2/2009 Teknoksen palveluverkosto laajenee...1 Uusi vertikaalijauhemaalaamo Mäkelä Alu toimittaa laatutuotteita varmasti

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen Sävyvastaavaisuus Hyvä korjaustyö edellyttää joskus että sävyvastaavuus saavutetaan sävyttämällä tai häivytyksen avulla, tai kiillottamalla vanha maali. On siis tärkeää että vertaus alkuperäisen maalin

Lisätiedot

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Perinteinen epoksipinnoite ja TEKNOPUR 300-20 C:ssa suoritetun iskunkestotestin jälkeen. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa PERINTEINEN EPOKSIPINNOITE JA TEKNOPUR 300-20 C:SSA SUORITETUN ISKUNKESTOTESTIN JÄLKEEN. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytettypintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää säärasitusten

Lisätiedot

Liite 1. 3. Ajoneuvojen korjausmaalaus ja ajoneuvojen maalaus ( 15 t/a)

Liite 1. 3. Ajoneuvojen korjausmaalaus ja ajoneuvojen maalaus ( 15 t/a) 5222 Liite 1 3. Ajoneuvojen korjausmaalaus ja ajoneuvojen maalaus ( 15 t/a) Korjausmaalauksella tarkoitetaan teollista tai kaupallista maalaustoimintoa tai siihen liittyviä rasvanpoistotoimintoja, joilla

Lisätiedot

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ!

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ! Esikäsittely TÄRKEÄÄ! Korin metalli on suojattu korroosiolta mm. sinkkikerroksella. Täydellisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi tämä sinkkikerros on korjattava päällemaalaamalla, jos se on vahingoittunut

Lisätiedot

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen!

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN ULOS&SISÄLLE ULOS&SISÄLLE Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! Aina oikea maali metallille! Hammerite Hammerite metallimaaleilla voidaan käsitellä kaiken tyyppisiä metallipintoja

Lisätiedot

TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT Mikko Soini

TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT Mikko Soini TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT 25.9.2014 Mikko Soini Käytettyjä maalityyppejä ALKYDI OKSIRAANIESTERI EPOKSI POLYURETAANI (TEMALAC) (TEMACOAT) (TEMATHANE, TEMADUR) Alkydimaalit TEMAPRIME EUR TEMAPRIME

Lisätiedot

13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 13

13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 13 13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät 1 13.1 Huonekalut Katalyyttimaalit ja -lakat ovat vakiinnuttaneet asemansa huonekalujen pintakäsittelyaineina. Vesiohenteisia ja UV-kovettuvia tuotteita

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit 2015 MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee tarvittavat

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä 016 MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat

Lisätiedot

D8082 UV-Kuivattava Pohjamaali Reitti mutkattomaan työn läpimenoon ja laadukkaaseen korjausmaalaukseen.

D8082 UV-Kuivattava Pohjamaali Reitti mutkattomaan työn läpimenoon ja laadukkaaseen korjausmaalaukseen. Reitti mutkattomaan työn läpimenoon ja laadukkaaseen korjausmaalaukseen. Parempi maalaamon kannattavuus D8082 UV-Kuivattavalla Pohjamaalilla Maalaamot etsivät jatkuvasti uusia tapoja nopeuttaa korjausprosesseja

Lisätiedot

Kopadi Oy, timanttihiomalaikat

Kopadi Oy, timanttihiomalaikat Timanttihiomalaikat Kopadi Oy, timanttihiomalaikat Kopadi Oy:n timanttihiomalaikat on suunniteltu betonin hiontaan sekä erilaisten pintamateriaalien poistamiseen kuten: tasoitteet, liimat, maalit, epoksi,

Lisätiedot

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta Tikkurila ProHouse Kestävien puutalojen puolesta Mitä ProHouse on? Ekologista ja asennusvalmista pintamaalattua ulkoverhouspaneelia Viimeisintä ympäristöystävällistä maaliteknologiaa sisältävät tuotteet

Lisätiedot

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Toisen sukupolven KX-SARJAN timanttisegmenttien valmistuksessa on käytetty uusinta KX-teknologiaa, jossa timanttihiukkaset ovat tasaisena rivistönä sideaineessa.

Lisätiedot

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön!

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! PESUAINEET Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! TIKKURILAN PESUAINEET PERUSTEELLISEEN PUHDISTUKSEEN Oikealla esikäsittelypesulla varmistat maalaus systeemin toimivuuden

Lisätiedot

Puujulkisivujen uudis- ja huoltomaalaus

Puujulkisivujen uudis- ja huoltomaalaus Puujulkisivujen uudis- ja huoltomaalaus Miksi puuta pintakäsitellään Esteettinen ja suojaaminen Pinnan sinistyminen/ homehtuminen pohjusteen fungisidit (sinistymän- ja homeenestoaineet) Puun halkeilu sideaineet

Lisätiedot

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen TV-TASON MAALAUS LÄHTÖTILANNE TV-taso on laadukas, hyväkuntoinen ja aidolla tammiviilulla pinnoitettu. TV-taso ei kuitenkaan sovi väriltään omistajan sisustukseen, joten se halutaan maalata kiiltävän valkoiseksi

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 06. KALUSTEET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 06. KALUSTEET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 06 KALUSTEET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat...10 Öljyttävät ja

Lisätiedot

LED-LAMPUT 2012/13. Valitse laatu, mielenrauha ja vapaus lamppujen vaihtamisesta. Valitse Maxell LED-valaistus.

LED-LAMPUT 2012/13. Valitse laatu, mielenrauha ja vapaus lamppujen vaihtamisesta. Valitse Maxell LED-valaistus. LED-LAMPUT 2012/13 Valitse laatu, mielenrauha ja vapaus lamppujen vaihtamisesta. Valitse Maxell LED-valaistus. MIKSI VALITA MAXELL-VALAISTUS? Maxell on ollut yli viisikymmentä vuotta kehityksen kärjessä

Lisätiedot

Sisältö 1/2015. Industrial Wood Coatings PW1501FI-00

Sisältö 1/2015. Industrial Wood Coatings PW1501FI-00 Sisältö 1/2015 Uudet tuotteet sisäoville...2 Kattava perustuotevalikoima sisäkohteisiin...3 CLP-asetus: Uudet varoitusmerkinnät Teknoksen tuotteissa...5 Käytännön pintakäsittelyvinkkejä: Sisätuotteet...6

Lisätiedot

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa!

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBER comp Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBERcomp KUMIMAALISPRAY RUBBERcomp kumimaalispray on helposti levitettävä, monikäyttöinen, ilmakuivuva erikoiskumipinnoite. Se suojaa käsiteltävän pinnan

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA 1 Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely Lämpökäsitelty puu soveltuu ulkona ikkunanpuitteiden ja ovien, ulkoverhousten, puutarhakalusteiden sekä terassien

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 06. KALUSTEET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 06. KALUSTEET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 06 KALUSTEET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat...10 Öljyttävät ja

Lisätiedot

WBC Onnistunutta auton viimeistelyä

WBC Onnistunutta auton viimeistelyä Tulevaisuus perustuu veteen... Mipa WBC Sekoitusjärjestelmä WBC Onnistunutta auton viimeistelyä Aika ei koskaan pysähdy Vesiperustaiset pintamaalit ovat olleet luokkansa kärkeä siitä lähtien kun VOCsäädökset

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

Antimikrobiset maalit

Antimikrobiset maalit Antimikrobiset maalit TIMANTTI CLEAN Antimikrobinen sisämaali Käyttötarkoitus: Pintamaali kohottamaan hygieniatasoa kuiviin, kosteisiin ja märkiin tiloihin Tyyppi: Vesiohenteinen akrylaattidispersiomaali

Lisätiedot

KOTI KUVASTAA PERSOONAASI, MIKSI SIIS ET VALITSISI JOTAIN ERITYISTÄ?

KOTI KUVASTAA PERSOONAASI, MIKSI SIIS ET VALITSISI JOTAIN ERITYISTÄ? -HELAT 2012 s. 1 s. 2 KOTI KUVASTAA PERSOONAASI, MIKSI SIIS ET VALITSISI JOTAIN ERITYISTÄ? AM Security Oy:n tuotevalikoimaan kuuluu lähes 15 000 turvallisuus- ja lukitusalan tuotetta, niin kiinteistön

Lisätiedot

KALUSTEET. Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille

KALUSTEET. Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille KALUSTEET Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille Kodin vanhat aarteet saavat uuden elämän raikkaalla maalipinnalla. Kuluneetkin huonekalut voidaan helposti kunnostaa maalin tai lakan avulla. Kalustemaalilla

Lisätiedot

IKKUNAN RAKENNE. Ikkunamalli F (innovatiivinen lasielementti) Ikkunamalli C (kattokupu)

IKKUNAN RAKENNE. Ikkunamalli F (innovatiivinen lasielementti) Ikkunamalli C (kattokupu) kutsu valo sisään TASAKATTOIKKUNAT Luonnollisen valaistuksen edut rakennuksissa ovat kiistattomat, mutta rakennusten keskellä sijaitseviin huonetiloihin ei ole mahdollista asentaa ikkunoita ulkoseinään.

Lisätiedot

HydroHeater. HW HydroHeater. UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi. Tuotantokyky: 0-100 0 C. Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa

HydroHeater. HW HydroHeater. UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi. Tuotantokyky: 0-100 0 C. Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa HydroHeater HW HydroHeater UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi Tuotantokyky: 103 kw 0-100 0 C Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa HW HydroHeater Liikkuva yksikkö lämpimän veden nopeaan toimitukseen

Lisätiedot

HENSOTHERM 4KS - Palosuojamaali

HENSOTHERM 4KS - Palosuojamaali HENSOTHERM 4KS - Palosuojamaali OMINAISUUDET JA KÄYTTÖ: HENSOTHERM 4KS on paisuva, vesiohenteinen palosuojamaali. Maalin korkean viskositeetin ja hienojakoisuuden ansiosta palosuojamaalattu pinta on tasainen.

Lisätiedot

Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon OHUTLEVY- JA JOUSITUOTEKUMPPANISI

Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon OHUTLEVY- JA JOUSITUOTEKUMPPANISI PARTNERSHIP POWER Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon Meconet on johtava jousi-, meisto- ja syvävetotuotteiden valmistaja. Tarjoamme asiakkaillemme ylivoimaisen palveluketjun

Lisätiedot

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Auto ja muotoilu - Maailma on täynnä efektejä Muotoilluista pinnoista ja sävyistä on tullut olennainen osa autojen

Lisätiedot

Veneen maalauksen haasteet. 8. Korjaamopäivä 9.2.2009 Jonas Slotte

Veneen maalauksen haasteet. 8. Korjaamopäivä 9.2.2009 Jonas Slotte Veneen maalauksen haasteet 8. Korjaamopäivä 9.2.2009 Jonas Slotte Sisältö Miksi veneitä maalataan? Case: Vanhan gelcoatveneen maalaus Case: Metallihohtomaalaus Maalauksen suurimmat haasteet Muut maalaustyöt

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

Profe Tikkurilan ammattilaispalvelut

Profe Tikkurilan ammattilaispalvelut Profe Tikkurilan ammattilaispalvelut 13.2.2014 2 Esityksen sisältö: Tekninen palvelu Tikkurila-opisto Tukimateriaalit Väri- ja sävypalvelut Suunnittelijansalkku Hakupalvelut Palvelut teollisuudelle 13.2.2014

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

METALLITUOTTEIDEN MAALAUS

METALLITUOTTEIDEN MAALAUS METALLITUOTTEIDEN MAALAUS PINNALLA 2. 27.3.2014 Isto Jokinen 1 MAALAUKSEN TAVOITE Kaikkia tuotteita maalataan haluttaessa muuttaa niiden pinnan sävyä ja kiiltoa ja parannettaessa pinnan pitämistä puhtaana.

Lisätiedot

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen WoodPax-tuoteperheestä löydät valmiit tuotteet monenlaiseen rakentamiseen:

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

BETONILATTIOIDEN MAALAUS JA PINNOITUS

BETONILATTIOIDEN MAALAUS JA PINNOITUS BETONILATTIOIDEN MAALAUS JA PINNOITUS Tuotekehityksen kuulumisia 17.9.2015, Tikkurila Oyj, Vantaa Jenni Järvinen & Juha Nikkola Sisältö Yleistä vesiohenteisista epokseista Tikkurilan Fontefloor EP tuotteet

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

Puun teollinen pintakäsittely. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 1

Puun teollinen pintakäsittely. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 1 Puun teollinen pintakäsittely 1 Sisältö 1. Perustietoa maaleista ja lakoista 2. Eri pinnoitetyypit ja niiden käyttötavat 3. Puun rakenne ja puulajit 4. Eri alusmateriaalien erikoisvaatimukset pintakäsittelytyössä

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

Transportation Trailers & Bodies. PercoTop hyötyajoneuvoihin. Hyvännäköiseen ja kestävään viimeistelyyn

Transportation Trailers & Bodies. PercoTop hyötyajoneuvoihin. Hyvännäköiseen ja kestävään viimeistelyyn Transportation Trailers & Bodies PercoTop hyötyajoneuvoihin Hyvännäköiseen ja kestävään viimeistelyyn Imago ja näkyvyys ovat useimmille yrityksille brändin kulmakiviä. Logo, tunnukset ja pakkaus ne kaikki

Lisätiedot

Ulkomaalit. Tee koti, jossa mieli lepää.

Ulkomaalit. Tee koti, jossa mieli lepää. Ulkomaalit Tee koti, jossa mieli lepää. Ulkomaalit kodin puupinnoille Miksi kannattaa valita Cello-maalit? Kun haluat katseen- ja säänkestävän kodin, valitse korkealuokkainen Cello-ulkomaali talosi pintaan.

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 12 KALUSTEET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat... 9 Uudet öljyttävät

Lisätiedot

2 TEKNOS LÄHIKUVASSA

2 TEKNOS LÄHIKUVASSA TEKNOS LÄHIKUVASSA 2 TEKNOS LÄHIKUVASSA KESTÄVÄT PINNOITERATKAISUT LÄHELLÄ ASIAKASTA Teknos on kansainvälinen maalinvalmistaja. Tarjoamme tuotantoteollisuuden, rakennusalan ammattilaisten ja kuluttajien

Lisätiedot

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Sisältö 2/2011 Pääkirjoitus...1 Teknoksen puusuojat todistetusti tehokkaita trooppisessa ilmastossa...2 Biosididirektiivi (BPD): Teknos merkitsee turvallisuutta...3 Uusi tehokas Teknos-pintakäsittelyjärjestelmä

Lisätiedot

Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä

Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä Paint with Pride Sisältö 2/2013 Vahvaa teollisuusosaamista Eestissä...1 ELHO Tuotteen toimivuus ja ulkonäkö ratkaisevat...2 INERTA 270 epoksimaali säiliöiden sisäpinnoille...4 Uudella vesiohenteisella

Lisätiedot

Arkkioffset-painovärit

Arkkioffset-painovärit RESISTA RAPIDA REFLECTA IMPRESSION SURPRIZE PERFEXION More than just ink Synergia tuottaa innovaatioita Teknologia INNOVAATIO Know-how Kokemus Teknologia on vain niin onnistunutta kuin sen avulla saadut

Lisätiedot

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu Midea Group on myös yksi suuriista valmistajista ja ulkomaanvientiyrityksistä Kiinassa. Viimeisen vuoden aikana Midea on tehnyt laskelmia ja taktisia siirtoja muuttuvilla markkinoilla, joka on taannut

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

Teknos 2009 PF, 7.4..2009

Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Visiomme Teknos haluaa olla teknisesti edistyksellisillä maali- ja pinnoiteratkaisuillaan johtava paikallinen maalintoimittaja asiakkailleen Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Tavoitteenamme

Lisätiedot

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Tekniset tiedot Mitat koottuna (kork. pit. lev.) 2 140 740 640 mm Ritilän mitat (lev. pit.) 500 500 mm Paino (suunnilleen) 105 kg ENSIMMÄINEN KÄYTTÖÖNOTTO

Lisätiedot

Lanseeraustiedote. DP6000 2K Pikapohjamaali. Lokakuu 2015

Lanseeraustiedote. DP6000 2K Pikapohjamaali. Lokakuu 2015 Tuotteen Lanseeraus: Taustaa: Nopea 2K pohjamaali kolmessa harmaan sävyssä ja uusi pikaohenne. D8531/E1 Valkoinen G1 D8535/E3 Harmaa G5 D8537/E1 Tummanharmaa G7 D8716/E1 Pikaohenne DP6000 kehitettiin lyhentämään

Lisätiedot

liukuovijärjestelmät

liukuovijärjestelmät 36 UUTTA 2011 Mukava liukuovijärjestelmät Mellanon Mukava on täysin uusi ja innovatiivinen liukuovirunkojärjestelmä, jonka mittamuuntuvuus sekä asentamisen helppous ja nopeus täytyy todeta omin silmin!

Lisätiedot

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan 02 OVIA ON MONENLAISIA. MEIDÄN OVEMME OVAT JÄMÄKÖITÄ JA KESTÄVIÄ. Avaa sinäkin FM-ovi! Forssan Metallityöt Oy on Suomen

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin kestävyyttä ja tyyliä miellyttävä kävellä ja katsella Kiinnostus puulattioiden öljykäsittelyyn on Suomessa kasvamassa. Suosituimpia kohteita ovat julkiset

Lisätiedot

HSL-järjestelmäväliseinät.

HSL-järjestelmäväliseinät. HSL-järjestelmäväliseinät. Ylivoimainen muuntojoustavuus ja yksilöllinen design. Umpielementtiseinät Puulasiseinät Alumiinilasiseinät Täyslasiseinät OtsaelementiT muutospalvelu HSL Group HSL Group on järjestelmäväliseinien

Lisätiedot

Ennen ja jälkeen hionnan, pinta on puhdistettava huolellisesti rasvanpoistoaineella.

Ennen ja jälkeen hionnan, pinta on puhdistettava huolellisesti rasvanpoistoaineella. GLOBAL REFINISH SYSTEM WB Epoksi Pohjamaali Valkoinen WB Epoksi Pohjamaali Tumman Harmaa Kovete D8067 D8069 D8267 TUOTEKUVAUS Vesiohenteinen Epoksi Pohjamaali on low-voc 2K epoksi täytepohjamaali. Helppokäyttöinen,

Lisätiedot

LED. Tulevaisuuden valonlähde! Lyhyt katsaus LED-teknologiaan

LED. Tulevaisuuden valonlähde! Lyhyt katsaus LED-teknologiaan LED Tulevaisuuden valonlähde! Lyhyt katsaus LED-teknologiaan Ledit mahdollistavat tunnelman muuttamisen tässä modernissa kouluympäristössä. Lämpimämpi keltainen kylmiin, talvisiin päiviin Kylmempi värisävy

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Tulostettu 25.6.2016 1 / 7 11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Kiviväri KS 2 Kiviväri S 5 Kiviväri KS 2 / 7 KIVIVÄRI KS Tuotekuvaus Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen maali, jonka tartuntaominaisuuksia,

Lisätiedot

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille ammattilaistuotteet Teknoksen uusi TeknosPro-tuotesarja sisältää laadukkaita ja teknisesti edistyksellisiä pintakäsittelyratkaisuja ammattirakentamiseen. TeknosPro kohottaa rakentamisen laatua. Sarjan

Lisätiedot

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille Ovet ja ikkunat Maalausopas oville ja ikkunoille Maalausopas oville ja ikkunoille Maalausopas Oville ja ikkunoille... 4 Miten valitsen oikean tuotteen? Maalaukseen... 5 Lakkaukseen... 5 Ulkopuolen esikäsittelyyn...

Lisätiedot

KALUSTEET. Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille

KALUSTEET. Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille KALUSTEET Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille 2 TEKNOS / KALUSTEET Kodin vanhat aarteet saavat uuden elämän raikkaalla maalipinnalla. Kuluneetkin huonekalut voidaan helposti kunnostaa maalin tai lakan

Lisätiedot

D8186 ruiskutetaan puhtaalle ja pölyttömälle Envirobase HP basecoat pinnalle. Pölypyyhkeen käyttöä suositellaan.

D8186 ruiskutetaan puhtaalle ja pölyttömälle Envirobase HP basecoat pinnalle. Pölypyyhkeen käyttöä suositellaan. GLOBAL REFINISH SYSTEM Syyskuu 2011 TUOTTEET Vesiohenteinen kirkaslakka D8186 Vesiohenteisen kirkaslakan kovete D8224 Ohenne T494 Vesiohenteisen kirkaslakan häivytysohenne D8449 TUOTEKUVAUS D8186 perustuu

Lisätiedot

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon.

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. Huippuluokan teknologiaan perustuva Bodyfence-kalvo suojaa ajoneuvoasi ulkoiselta

Lisätiedot

KALUSTEET. Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille

KALUSTEET. Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille KALUSTEET Maalausopas kiinto- ja irtokalusteille Kodin vanhat aarteet saavat uuden elämän raikkaalla maalipinnalla. Kuluneetkin huonekalut voidaan helposti kunnostaa maalin tai lakan avulla. Kalustemaalilla

Lisätiedot

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus. Yleisiä tietoja maalauksesta. Erityistietoja kaasuajoneuvoista TÄRKEÄÄ!

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus. Yleisiä tietoja maalauksesta. Erityistietoja kaasuajoneuvoista TÄRKEÄÄ! Yleisiä tietoja maalauksesta Yleisiä tietoja maalauksesta TÄRKEÄÄ! Scania suosittelee, että pehmeästä ja joustavasta materiaalista valmistettuja osia ei maalata. Tämä ohje koskee esimerkiksi hydrauliletkuja

Lisätiedot

P-JÄRJESTELMÄT AIEMMAT ISO : 2007 MAALAUSJÄRJESTELMÄT

P-JÄRJESTELMÄT AIEMMAT ISO : 2007 MAALAUSJÄRJESTELMÄT P-JÄRJESTELMÄT AIEMMAT ISO 12944-5: 2007 MAALAUSJÄRJESTELMÄT Klikkaa järjestelmädokumentin nimeä siirtyäksesi tarvitsemasi järjestelmän sivulle. P214 INFRALIT PE 8350-00 POLYESTERIJAUHEMAALIJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille

Ovet ja ikkunat. Maalausopas oville ja ikkunoille Ovet ja ikkunat Maalausopas oville ja ikkunoille Maalausopas oville ja ikkunoille MAALAUSOPAS OVILLE JA IKKUNOILLE... 4 MITEN VALITSEN OIKEAN TUOTTEEN? Maalaukseen... 5 Lakkaukseen... 5 Ulkopuolen esikäsittelyyn...

Lisätiedot

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon näkemyksiin ja yleistä

Lisätiedot

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle Säilytä puun ainutlaatuinen lämpö ja aito kosketus sisustuksesi puupinnoissa ja kodin käyttöesineissä. Puumateriaalissa yhdistyvät kauniisti luonnonläheinen ajattomuus

Lisätiedot

WISA -Spruce monitoimivaneri

WISA -Spruce monitoimivaneri WISA -Spruce monitoimivaneri Enemmän kuin rakennevaneri. Pohjoisen hitaasti kasvanut kuusipuu antaa WISA -Spruce vanerille erinomaiset ominaisuudet; mainion yhdistelmän esteettisesti miellyttävää ulkonäköä

Lisätiedot

Huonekalujen käsittely ja entisöinti.

Huonekalujen käsittely ja entisöinti. Huonekalujen käsittely ja entisöinti. Muista korjata vanhaa vaalien. Vältä korjaamasta turhaan. Ethän toki ole tekemässä kalusteesta uutta. Poista maali kerroksittain näin saattaa alta löytyä alkuperäinen

Lisätiedot