Puuteollisuus. Puuammattilaisen kumppani Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Puuteollisuus. Puuammattilaisen kumppani Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön"

Transkriptio

1 Puuteollisuus Puuammattilaisen kumppani Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön

2 Teknos puuteollisuus Pintakäsittelyratkaisuja ulkokäyttöön Mikäli etsit yritystä, joka ymmärtää puun teollisen pintakäsittelyn vaatimukset, käänny Teknoksen puoleen. Tarjoamme teille euroopanlaajuisesti tunnetut ja laadukkaat Teknos-tuotteet. Teknoksen ulkokäyttöön tarkoitetut tuotteet suojaavat puuta erinomaisesti. Filosofiamme on selkeän johdonmukainen: Puun raaka-aine, puupinnan työstö, pintakäsittelyprosessin valvonta ja oikean pintakäsittelyaineen valinta ovat tärkeimmät tekijät, joilla varmistamme puutuotteelle mahdollisimman hyvän laadun ja pitkän iän. Tuotteemme on kehitetty erilaisiin käyttötarkoituksiin ja sääolosuhteisiin auringonsäteilyä, kosteutta ja kylmyyttä vastaan. Tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja antavat ulkotiloissa käytettäville puurakenteille esteettisen ulkonäön. Tuotteiden helppo levitettävyys ja nopea kuivuminen nopeuttavat tuotantoprosessia. 2.

3 Puunsuojakäsittely on suositeltavaa pintapuulle ja järkevä varotoimenpide myös sydänpuulle, jonka laatu saattaa vaihdella. Vertailu osoittaa selkeästi käsittelemättömän puun ja käsitellyn puun eron sinistymää vastaan. Käsittelemätön TAMMI Paljon Sydänpuuta MÄNTY Paljon pintapuuta Käsitelty Teknoksen tuotteilla puupintojen ulkonäky säilyy siistinä vuodesta toiseen; yhtä tärkeää on myös pintakäsittelyjärjestelmiemme helppokäyttöisyys ja tehokkuus käytetystä tekniikasta riippumatta. Teknoksen tuotteet soveltuvat erinomaisesti puuikkunoille ja -oville, puu/alumiini-ikkunoille ja ulkoverhouksille. Muita käyttökohteita ovat mm. vanerit, puuaidat, puutarhakalusteet, parvekkeet ja leikkikenttien puuelementit. Tuotteita on saatavina sekä kuultavina että peittävinä, sävyjä on lähes rajaton määrä. Tuotteemme ovat vesiohenteisia, ja EN-hyväksytyt järjestelmämme täyttävät Euroopassa voimassaolevat ympäristöstandardit. Puulajien kestävyysluokittelu EN350-2:n mukaan lahottajasientä vastaan Kuusi X Mänty X Lehtikuusi X Mahonki X Tammi X 2 4- Tiikki X = Erittäin kestävä 2 = Kestävä 3 = Tyydyttävästi kestävä 4 = Heikosti kestävä 5 = Ei kestävyyttä Havupuu Lehtipuu Kestävyys Sydänpuu Kestävyys Pintapuu 3.

4 Laatu ja Ympäristö Sitoutumista laatuun ja ympäristöön Laatu alkaa jo ennen pintakäsittelyä. Käyttämällä uusinta teknologiaa olemme pystyneet vähentämään pigmenttien ja sideaineiden partikkelikokoa useimmiten jopa alle 100 nanometrin (100 nanometriä = 0.1 mikrometriä). Näin olemme voineet parantaa laatuamme ja saaneet aikaiseksi parempia tuloksia pintakäsittelyaineen tasoittumisessa ja imeytymisessä. Teknos suhtautuu vakavasti ympäristövastuuseensa ja EU:n ympäristösäädökset ovat tuotekehityksessämme avainasemassa. Kaikki Teknoksen ulkokäyttöön tarkoitetut pintakäsittelyaineet täyttävät sekä REACH -kemikaaliasetuksen että VOC -direktiivin vaatimukset. Lisäksi Teknoksen puusuojat on hyväksytty BPD-direktiivin (biosididirektiivi) mukaisesti. Olemme etupainoitteisesti lakanneet käyttämästä sellaisia raaka-aineita, jotka saattavat tulla kiellettyjen listalle, kun REACH astuu täysimittaisesti voimaan. Tehokasta suojaa Teknoksen pintakäsittelyjärjestelmät suojaavat puupintoja tehokkaasti kosteudelta. Puusuojat sisältävät lahon-, homeen- ja sinistymänestoaineita, pohjamaalit, pintamaalit ja -lakat puolestaan homeenestoaineita. Puunsuojat ja kombipohjusteet ovat tyypillisesti EN 152 -hyväksyttyjä sinistymää vastaan ja EN 113 -hyväksyttyjä lahoa vastaan. 4.

5 Puunsuojat sisältävät ainesosia jotka imeytyvät puuhun. Neste haihtuu mutta ainesosat jäävät suojaamaan puuta. Optimaalinen suoja ja tarttuvuus saadaan aikaan teknologialla joka mahdollistaa nanohiukkasten imeytymisen syvälle puuhun. Hyvä tartunta Teknoksen tuotteet on kehitetty sopivaksi yhdistelmäksi parhaista sideaineista, jotka yhdessä mahdollistavat erittäin tehokkaan tartunnan pintakerrosten välillä. Erinomainen oksien kellastumisen ehkäisy Teknokselta löytyy erityisesti ulkokäyttöön tarkoitetuille puupinnoille oksien kellastumista ja läpilyöntiä ehkäiseviä tuotteita. Maalattu pinta ilman oksasuojaa Maalattu pinta oksasuojan kanssa 5.

6 Laatu ja Ympäristö Veden pääsy sisään estetään samalla kun kosteus pääse ulos Alhainen kosteuden läpäisy Sideaineteknologia ja korkealuokkaisten raaka-aineiden käyttö muodostavat yhdessä erinomaisen suojan ulkoa tulevaa kosteutta vastaan. Tehokas vesihöyryn haihduttaja Teknoksen tuotteet sallivat puun hengittämisen, mikä on olennaista puupinnan kestävyydelle. Teknoksen mikrohuokoiset tuotteet antavat vesihöyryn virrata ulos sallien puun oman kosteuden pysyä tasapainossa vuodenaikojen kierrossa, mikä puolestaan ehkäisee puun homehtumista ja lahoamista. Teknoksen pintakäsittely Kovuus ja joustavuus samassa tuotteessa Ulkokäyttöön tarkoitetut pintamaalit ja lakat muodostavat kovan mutta joustavan pinnan. Tuotteet tunkeutuvat syvälle puun huokosiin muodostaen suojaavan, joustavan pintakalvon. Tämä vastustaa puun luonnollisesta liikkumisesta johtuvaa halkeilua ja pitää pinnan yhtenäisenä. Kovuus puolestaan suojaa puuta mekaaniselta rasitukselta. Tavallinen pintakäsittely Hyvä läpikuultavuus Teknoksen kuultavat pintakäsittelyaineet ovat nimensä mukaisesti läpikuultavia. Ne kuivuvat kirkkaiksi, läpinäkyviksi kalvoiksi, jotka sallivat puun oman kuvioinnin ja syiden tulla esiin. Teknoksen tuotteet estävät mikrovaahtoamisen eli pienet ilmakuplat, jotka puhjetessaan imevät kosteutta. 6.

7 Kova mutta joustava pinta suojaa puuta halkeilulta. Teknoksen kuultavat pintakäsittelyaineet kuivuvat hyvin läpikuultavaksi kalvoksi. Teknoksen pintakäsittely Tavallinen pintakäsittely Teknoksen kuultokäsittely Tavallinen kuultokäsittely Vuosien intensiivisen tutkimuksen ja testauksen tulos -laadukkaat tuotteet ulkokäyttöön. 7.

8 Tuotteet Pitkäikäistä laatua Avain pitkään ikään löytyy optimaalisen suojausjärjestelmän valinnasta. Jokainen tuote Teknoksen pintakäsittelyjärjestelmissä on kehitetty toimimaan yhdessä järjestelmän muiden tuotteiden kanssa mahdollisimman hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuultosävyjen pigmentit suojaavat puupintaa auringon haitalliselta UV-säteilyltä. Teknoksen puuteollisuuden tuotteet: Kyllästysaineet, värittömät puunsuojat ja kombipohjusteet Kuultokäsittelyt ja puuöljyt Pohjamaalit täyttämään puun huokoset ja muodostamaan tartuntapinnan väli- ja pintamaaleille Erityispohjusteet estämään oksien kellastumista ja puun värjääntymistä Saumausmassat päätypuiden ja v-liitosten suojaamiseen Välilakka isohuokoisten puulajien (tammi) huokosten tukkimiseen Joustava ja kova pintamaali / lakka Pintakalvon likaa hylkivä ominaisuus ehkäisee pintahomeen muodostumista. 8.

9 Vahva kemiallinen sidos kerrosten välissä mahdollistaa hyvän keskinäisen tartunnan. PUUNSUOJA / KYLLÄSTE POHJAMAALI / KUULTOVÄRIT (VÄLIMAALI / LAKKA) PINTAMAALI / LAKKA Teknokselta löydät oikeat pintakäsittelymenetelmät havupuulle, lehtipuulle, jatkojalosteille ja komposiittirakenteille. Tarjoamme tuotteet ruisku-, vakuumi-, flowcoat- ja kastomaalauslaitteisiin sekä harja- ja telakoneisiin. Parempaa kestävyyttä Teknoksen tuotteet koostuvat toisiaan vahvistavista ominaisuuksista; yksittäisissä kerroksissa käytetään yhteensoveltuvaa sideaineteknologiaa, joka muodostaa vahvan kemiallisen sidoksen. Pintakäsittelyjärjestelmän jokaisessa pintakerroksessa on homeenestoainetta, joka estää homeen muodostumisen maalipinnalle. Jos pinta kuitenkin jostain syystä rikkoutuu, allaolevien kerrosten sisältämät suoja-aineet auttavat ehkäisemään puuta homehtumiselta ja laholta. Kosteudelle alttiit kohdat, kuten V-liitokset ja päätypuut kannattaa pohjamaalata flowcoatilla tai kastomaalauksella. 9.

10 Käyttökohteet Joustavuutta, valinnan vapautta ja tehokkuutta Teknos tarjoaa sinulle pintakäsittelyratkaisun käyttökohteen mukaan. Päätuoteryhmämme puuteollisuuden ulkokohteissa ovat ikkunat ja ulko-ovet, ulkoverhoukset, puurakenteet ja puutarhakalusteet sekä vanerit. Kaikkiin tuoteryhmin on valittavana sekä peittävät että kuultavat sävyt. Ikkunat ja ulko-ovet Ikkunoille ja ulko-oville tarkoitetut pintakäsittelyjärjestelmät ovat helposti levitettäviä ja nopeasti kuivuvia, joten ne soveltuvat mainiosti teolliseen prosessiin. Puuikkunoille on tarjolla tehokas pohjamaali oksien kellastumista vastaan sekä joustava pintamaali/lakka. Puualumiini-ikkunoille tarkoitetussa maalissa on taas hieman enemmän pintakovuutta. Laadukas sormijatkettu ikkuna-aihio ja HDF -ovilevy voidaan käsitellä teollisessa prosessissa ilman erillistä pohjamaalia. Tämä helpottaa ja nopeuttaa maalausprosessia. Ulkoverhoukset Teollisesti pohjamaalattujen tai valmiiksi pintamaalattujen ulkoverhousten suosio kasvaa koko ajan. Teknoksen tuotteilla ulkoverhouksille saadaan laadukas pinta, jolla on erinomainen säänkesto sekä sävyn ja kiillon pysyvyys. 10.

11 Ikkunat ja ulko-ovet Mitä tahansa puulajia, väriä tai levitysmenetelmää käytätkin, Teknoksen tuotteilla saat kestävän ja kauniin pinnan. Ulkoverhousten peittävät ja kuultavat pintakäsittelyjärjestelmät soveltuvat hyvin niin ruisku-, harja- kuin vakuumilevitysmenetelmiinkin. Puurakenteet ja puutarhakalusteet Teknoksen tuotteet soveltuvat erinomaisesti erilaisiin ulkorakenteisiin, kuten siltoihin, meluaitoihin, liimapuupalkkeihin ja puutarhakalusteisiin. Näissä kohteissa pintakäsittelyltä vaaditaan erityistä säänkestoa ja joustavuutta. Vanerit ja muut levytuotteet Monissa julkisissa rakennuksissa ja asuintaloissa käytetään nykyään esimerkiksi vaneria ja kuitusementtilevyä julkisivurakenteissa. Meiltä löydät oikeat tuotteet levytuotteiden pintakäsittelyyn ja reunojen suojaukseen. Pitkä kokemus teollisuudessa Mittavan kokemuksemme ansiosta teollisuusmaalien tuotannossa meillä on mahdolliuus tarjota asiakkaallemme ratkaisuja myös jauhe- ja märkämaalaukseen sekä metalli- ja alumiinipintaisille tuotteille, samoin kuin PVC- ja komposiittimateriaaleille. 11.

12 Käyttövarmuutta Käytön helppoutta Teknoksen tuotteet on tehty kestämään, mutta ne ovat myös helppokäyttöisiä asiakkaalle. Laajasta valikoimastamme on helppo valita vesiohenteiset tuotteet erilaisten puulajien, jatkojalosteiden ja käyttökohteiden vaatimuksiin. Mitä tahansa tarvitsettekin, etsimme teille mahdollismman vaivattoman ratkaisun. Valinnanvapaus on luonteenomaista myös Teknoksen muille palveluille. Koska meillä on tarjota asiakkaillemme laaja valikoima sävyjä sekä peittävissä että kuultavissa tuotteissa, meidän on myös helpompi löytää uusien trendien mukaiset ratkaisut ja tarjota asiakkaillemme juuri sitä, mitä he haluavat. Tuotantovarmuutta Teknoksen tuotteilla myös asiakkaan oma tuotanto on vaivatonta. Tuotteet soveltuvat erinomaisesti tuotantoprosesseihin, kuivuvat nopeasti ja pinkkaaminen onnistuu pian maalauksen jälkeen. Kombipohjusteemme ja laadukkaat järjestelmämme minimoivat prosessivaiheet. Tämä on tärkeää, kun halutaan saavuttaa nopea läpimeno ja lisätä tuotantovolyymiä nykypäivän yhä tiukemmassa kilpailussa. Peittävät ja kuultavat sävyt voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaan. 12.

13 13.

14 Käyttövarmuutta Nopeat ja luotettavat toimitukset Helppokäyttöisyys yltää Teknoksen tuotteissa myös varastointiin ja logistiikkaan. Ne on suunniteltu toimimaan joustavasti ja nopeasti sekä tarjoamaan luotettavaa toimitusta ympäri Euroopan. Maalaussuosituksemme perustuvat aina tarkkaan analyysiin asiakkaidemme tarpeista ja nopeaan kykyymme reagoida tarpeiden muuttuessa. Teknoksen tuotteet ehkäisevät vastamaalattujen pintojen tarttumista toisiinsa, mikä helpottaa tuotteiden käsittelyä ja nopeuttaa tuotantoprosessia. 14.

15 15.

16 Palvelu Tekninen asiakaspalvelu REACH, VOC, BPD Nykyajan monimutkaisten säännösten noudattaminen ja niistä selvillä pysyminen on hankalaa ja aikaa vievää. Miksi et antaisi Teknoksen ammattilaisten toimia apunasi? Tutkimusyksikkömme on täynnä erittäin kokeneita puuteollisuustuotteiden asiantuntijoita. He voivat auttaa sinua selviämään nykypäivän säännöistä ja varautumaan tuleviin säännöksiin. Tekninen tukemme ja palveluorganisaatiomme on yksi Euroopan arvostetuimmista. Henkilökuntamme osaa vastata sinulle pintakäsittelyaineita, kuivumista, levitysmenetelmiä ja prosesseja koskeviin kysymyksiisi sekä auttaa muissakin asioissa, jotka koskevat puuteollisuuden pintakäsittelyä. Tekninen palvelukeskus Tiloissamme on koemaalauksia varten laitteet erilaisille levitysmenetelmille, kuten ruisku-, flowcoat- ja telamaalaukselle. Varustukseen kuuluu myös erilaiset hionta- ja kuivauslaitteet. Teknisessä palvelukeskuksessa voidaan simuloida esimerkiksi kuumuutta, kylmyyttä, kosteutta ja UV-säteilyä pintakäsitellyillä puupinnoilla.tämän lisäksi voit kouluttaa tiloissamme vaikka omaa henkilökuntaasi. 16.

17 Lyhyesti sanottuna palvelumme kattaa kaiken oleellisen asiantuntemuksen, jota tarvitaan oikean ratkaisun löytämiseksi kunkin asiakkaan tarpeisiin. Tätä me kutsumme Teknoksella sitoutumiseksi. Asiakaspalvelusta ammattilaisen palvelu ja neuvot puun pintakäsittelyyn: Oikean pintakäsittely-yhdistelmän ja puulaadun valinta Levitystekniikan valinta (esim. ruiskutus, harjakone, vakuumilaite) Koemaalaukset asiakkaan tiloissa Sävypalvelu ja mallipalat Ongelmanratkaisu liittyen tuotteeseen tai tuotantoprosessiin Euroopan tuote- ja ympäristösäädökset Tutkimus ja tuotekehitys, tuotanto sekä tekninen neuvonta ovat saman katon alla. Tämä takaa nopean palvelun. Teknoksen tekninen palvelukeskus Tanskassa on yksi Euroopan johtavista pintakäsittelyn testauslaitoksista. 17.

18 Palvelu Vankka historia, josta riittää aineksia jatkuvaan kasvuun Lähes 70 vuoden kokemuksella Teknos-konserni on nykypäivänä pintakäsittelyaineiden vahva asiantuntija. Teknoksella voimavaroja suunnataan pintakäsittelyteknologian huipulla pysymiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen. Työssämme noudatetaan luonnollisesti hyvää liikemiestapaa. Teknos pyrkii olemaan asiakkaan valitsema maalitoimittaja, jolla on tarjota seuraavat palvelut: Erinomainen myynnin ja palvelun paikallisverkosto Luotettavat tuotteet ja toimitukset Innovatiivinen ja lisäarvoa tuottava teknologia Tuki asiakkaan omien markkinoiden kehittämiseen 18.

19 Teknoksen puuteollisuusmaalit valmistetaan ISO-sertifioiduissa tehtaissa Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa Rajamäellä. Tuotteitamme markkinoivat omat myyntiyhtiömme ja jälleenmyyjät kautta Euroopan. Tytäryhtiöiden ja jälleenmyyjien yhteystiedot löydät takasivulta. Otathan yhteyttä lähimpään Teknos-edustajaasi kun tarvitset lisätietoja. Tutustu myös kotisivuihimme osoitteessa 19.

20 Konserniyhtiöt Teknos Oy Helsinki factory, Head office Takkatie 3 P.O.Box 107 FI Helsinki Finland Tel sales@teknos.fi Teknos Oy Rajamäki factory Perämatkuntie 12 P.O.Box 14 FI Rajamäki Finland Tel sales@teknos.fi Teknos A/S Industrivej 19 DK 6580 Vamdrup Denmark Tel teknos@teknos.dk Teknos AB Head office in Tranemo Limmaredsv. 2, P.O.Box 211 SE Tranemo Sweden Tel info@teknos.se Teknos AB Vedevåg factory in Vedevåg Industrigatan 7 SE Vedevåg Sweden Tel info@teknos.se Teknos Deutschland GmbH Edelzeller Strasse 62 D Fulda Germany Tel info@teknos.de Teknos Norge AS Industriveien 28 NO 3430 Spikkestad Norway Tel teknos@teknos.no Teknos (UK) Limited Unit E1, Heath Farm Banbury Road, Swerford Oxfordshire OX7 4BN UK Tel sales@teknos.co.uk Teknos Ireland Limited Unit 1, Fortwilliam Industrial Estate Dargan Crescent Belfast BT3 9JP Northern Ireland, UK Tel sales.ni@teknos.co.uk Teknos Scotland Limited Nettlehill Road Houston Industrial Estate Livingston EH54 5DL UK Tel sales.scotland@teknos.co.uk Teknos OOO Butyrskij Val, 68/70, bl.4, of Moscow Russia Tel. /Fax +7(495) teknos.russia@teknos.com Branch of Teknos OOO in St.Petersburg Ul. Novye Zavody, d.56, k Peterhof, Maryino RUSSIA Teknos Sp. z o.o. ul. Ziemowita 59 PL Warsaw Poland Tel biuro@teknos.pl Teknos Oliva Sp. z o.o. ul. Chwaszczynska PL Gdynia Poland Tel biuro.gdynia@teknos.pl Teknos d.o.o. Cesta na Rupo Kranj Slovenia Tel Fax info@teknos.si Teknos LLC 50 Artema Str., Office 5B Kiev Ukraine Tel. /Fax teknos.ukraine@teknos.com Teknos OÜ Laki 3a EE Tallinn ESTONIA Tel teknos@teknos.ee SIA Teknos Gredu street 4a Riga LV-1019 Latvia Tel teknos@teknos.lv UAB Teknos Savanoriu pr. 349 Kaunas LT Lithuania Tel teknos@teknos.lt Teknos Coatings (Shanghai) Co., Ltd Rm 405a-407a Silver Centre No North Shan Xi Road Putuo District Shanghai China Tel teknos.china@teknos.com Teknos Coatings and Paints Private Limited 7 Udyog Bhavan, Sonawala Rd, Goregaon East Mumbai Maharashtra India Tel Joint Venture Company Manfield Teknos Chemical (Changzhou) Co. Ltd Contacts via Teknos Coatings Shanghai office Teknos Oy Representative Office Kiseljova Street 55, rom Minsk Republic of Belarus Tel. /Fax teknos.belarus@teknos.com Teknos Group Oy Teknos Group s Parent Company Takkatie 3 P.O.Box 107 FI Helsinki Finland Tel Fax sales@teknos.fi Teknos-konserni Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla. Teknoksella on omat yhtiöt kaikissa Pohjoismaissa sekä Saksassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Puolassa, Sloveniassa, Ukrainassa ja Venäjällä. Myyntiä on lisäksi oman edustajaverkoston välityksellä pariinkymmeneen muuhun Euroopan maahan. Teknoksen palveluksessa on noin henkeä. Teknos perustettiin vuonna 1948 ja se kuuluu Suomen suurimpien perheyritysten joukkoon. Konserniyhtiöt Jälleenmyyjäverkosto B FI

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Perinteinen epoksipinnoite ja TEKNOPUR 300-20 C:ssa suoritetun iskunkestotestin jälkeen. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

Puupintojen palosuojaus TEKNOSAFE 2407 TEKNOSAFE 2467

Puupintojen palosuojaus TEKNOSAFE 2407 TEKNOSAFE 2467 Puupintojen palosuojaus TEKNOSAFE 2407 TEKNOSAFE 2467 Puupintojen palosuojaus Teknoksen palosuojamaalausjärjestelmillä saavutetaan puutuotteelle korkein mahdollinen palosuojaus. Teknologia perustuu TEKNOSAFE

Lisätiedot

Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus. Teknosafe 2407

Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus. Teknosafe 2407 Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus Teknosafe 2407 Puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojaus Teknos on kehittänyt puu-ulkoverhouksen ja sisäpaneelien palosuojamaalausyhdistelmät, joilla

Lisätiedot

Jatkuvaa luovuutta. ovat kuitenkin pysyneet samoina. Perheyrityksenä Teknos on aina uskonut systemaattiseen työntekoon, pitkäjänteiseen

Jatkuvaa luovuutta. ovat kuitenkin pysyneet samoina. Perheyrityksenä Teknos on aina uskonut systemaattiseen työntekoon, pitkäjänteiseen Teknos lähikuvassa 2 Ajassa mukana Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaaleissa. Vuonna 1948 perustetulla yrityksellä on tällä hetkellä toimintaa

Lisätiedot

Puun teollinen pintakäsittely

Puun teollinen pintakäsittely Kuva 1. Maalin tartunta suhteessa maalausviiveeseen Kuva 3. Puutyypin ja maalisysteemin vaikutus halkeamien esiintymiseen Tartunta (MN/m ) 16 14 1 10 8 6 4 0 0 1 3 6 Maalausviive (kk) Kuullote Akryylimaali

Lisätiedot

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET

puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET puupinnat ulkona KUULLOTTEET PEITTOSUOJAT PUUÖLJYT POHJUSTEET 2 Woodex pitää puusta huolta Ulkona oleva puu tarvitsee suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Ja tietenkin kauniin värin, kuultavan tai peittävän.

Lisätiedot

TEKNOMIX Automaattiset sävytysjärjestelmät

TEKNOMIX Automaattiset sävytysjärjestelmät TEKNOMIX Automaattiset sävytysjärjestelmät Sävytyskoneet TEKNOMIX Automaattiset sävytysjärjestelmät Teknos toi markkinoille ensimmäiset automaattiset sävytysjärjestelmänsä yli 25 vuotta sitten. Innovaatio

Lisätiedot

Teknos Way. Teknos Way määrittelee päivittäisen toimintamme periaatteet, yhteiset arvot, vision ja keskeiset tavoitteet.

Teknos Way. Teknos Way määrittelee päivittäisen toimintamme periaatteet, yhteiset arvot, vision ja keskeiset tavoitteet. Teknos lähikuvassa Teknos perustettiin vuonna 1948. Yli 60-vuotisen toimintansa aikana yrityksestä on tullut yksi Euroopan johtavista teollisuusmaalien valmistajista, jolla on vahva asema myös kauppa-

Lisätiedot

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Euroopan Unionin lainsäädäntö ohjaa teollisten pinnoittajien maalinvalintaa. EU:n direktiivi 1999/13/EY orgaanisten liuottimien

Lisätiedot

Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä

Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä Johdanto Korroosio eli syöpyminen on metallin fysikaalis-kemiallinen reaktio ympäristönsä kanssa. Korroosio aiheuttaa muutoksia metallin ominaisuuksiin ja se johtaa

Lisätiedot

Jatkuvaa luovuutta. Innovatiivinen tuotekehitys on jatkossakin yksi Teknoksen toiminnan

Jatkuvaa luovuutta. Innovatiivinen tuotekehitys on jatkossakin yksi Teknoksen toiminnan Teknos lähikuvassa Ajassa mukana Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaaleissa. Vuonna 1948 perustetulla yrityksellä on tällä hetkellä toimintaa

Lisätiedot

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013 LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA 2013 SUOJAÖLJYT ULKOKÄYTTÖÖN Kestävää suojaa ulkopinnoille kasviöljyistä SUOJAAVA KUULTOÖLJY Kasviöljypohjainen Suojaava kuultoöljy imeytyy puun avoimeen pintasolukkoon

Lisätiedot

Puupinnat ulkona TALOMAALIT

Puupinnat ulkona TALOMAALIT Puupinnat ulkona TALOMAALIT 2 Puutalojen Suomi Puutalo on perinteinen rakennusmuoto Suomessa ja muissa Pohjoismaissa materiaalin saatavuuden, edullisuuden ja rakentamisen helppouden ansiosta. Tänä päivänä

Lisätiedot

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA

LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA LUONNOLLISTA SUOJAA PUUPINNOILLE ULKONA SUOJAÖLJYT ULKOKÄYTTÖÖN KESTÄVÄÄ SUOJAA ULKOPINNOILLE KASVIÖLJYISTÄ SUOJAAVA KUULTOÖLJY Kasviöljypohjainen Suojaava kuultoöljy imeytyy puun avoimeen pintasolukkoon

Lisätiedot

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite

Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa. TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Perinteinen epoksipinnoite ja TEKNOPUR 300-20 C:ssa suoritetun iskunkestotestin jälkeen. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

HOPEANHARMAA JA KESTÄVÄ PINTA PUULLE YMPÄRISTÖMERKITTY PUUNSUOJA

HOPEANHARMAA JA KESTÄVÄ PINTA PUULLE YMPÄRISTÖMERKITTY PUUNSUOJA HOPEANHARMAA JA KESTÄVÄ PINTA PUULLE YMPÄRISTÖMERKITTY PUUNSUOJA Suojaa puulle. Kauniisti harmaantuva, sileä pinta! LUONNON INSPIROIMA EDISTYKSELLINEN PUUNSUOJA OrganoWood on kehittänyt luonnon omien menetelmien

Lisätiedot

Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä

Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä Jauhemaalaus korroosionestomenetelmänä Teknos on Pohjoismaiden johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on myös vahva asema kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla. Teknoksella on omat yhtiöt kaikissa

Lisätiedot

Puujulkisivujen uudis- ja huoltomaalaus

Puujulkisivujen uudis- ja huoltomaalaus Puujulkisivujen uudis- ja huoltomaalaus Miksi puuta pintakäsitellään Esteettinen ja suojaaminen Pinnan sinistyminen/ homehtuminen pohjusteen fungisidit (sinistymän- ja homeenestoaineet) Puun halkeilu sideaineet

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille.

Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Tikkurilan ProHouse-menetelmä puujulkisivuille. Ultra tuoteperhe Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

Teknos 2009 PF, 7.4..2009

Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Teknos 2009 PF, 7.4..2009 Visiomme Teknos haluaa olla teknisesti edistyksellisillä maali- ja pinnoiteratkaisuillaan johtava paikallinen maalintoimittaja asiakkailleen Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Tavoitteenamme

Lisätiedot

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa

TEKNOPUR 300. elastomeeripinnoite. Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa TEKNOPUR 300 elastomeeripinnoite Vertaansa vailla olevaa puhdasta polyureateknologiaa PERINTEINEN EPOKSIPINNOITE JA TEKNOPUR 300-20 C:SSA SUORITETUN ISKUNKESTOTESTIN JÄLKEEN. Vertaansa vailla olevaa puhdasta

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

PUHDISTUKSEEN HOMETTA VASTAAN KOSTEUDEN TORJUNTAAN KAPILLAARI- KATKO SAUMA- SUOJA JULKISIVU- SUOJA HOME- SUOJA DESI

PUHDISTUKSEEN HOMETTA VASTAAN KOSTEUDEN TORJUNTAAN KAPILLAARI- KATKO SAUMA- SUOJA JULKISIVU- SUOJA HOME- SUOJA DESI PUHDISTUKSEEN HOMETTA VASTAAN KOSTEUDEN TORJUNTAAN DESI HOME- SUOJA SAUMA- SUOJA JULKISIVU- SUOJA KAPILLAARI- KATKO Puhdistaa ja desinfioi Pitkäaikainen suoja homeita, hiivoja ja bakteereja vastaan Keittiöön,

Lisätiedot

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU Otto Tuominen 29.02.2012 ULKOVERHOUKSEN PINTAKÄSITTELY Maalaus työmaalla, toimintaa säätelee RYL 2012 Maalaus teollisesti, toimintaa säätelee RT 21-10492 Teollinen

Lisätiedot

tuotapikaa maalissa! Teollinen valmistus ja rakentaminen sujuvat entistä nopeammin Laatu näkyy jälleenmyyntiarvon Taloudellisesti järkevä ratkaisu

tuotapikaa maalissa! Teollinen valmistus ja rakentaminen sujuvat entistä nopeammin Laatu näkyy jälleenmyyntiarvon Taloudellisesti järkevä ratkaisu Teollinen valmistus ja rakentaminen sujuvat entistä nopeammin Puu tarjoaa monipuoliset käyttömahdollisuudet sekä erinomaiset työstettävyysominaisuudet sisällä ja ulkona. Tämän ansiosta puuta arvostetaan

Lisätiedot

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille

Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Tikkurilan ProHouse-menetelmät ja Ultra-tuotteet puujulkisivuille Värikkäitä visioita vuodesta 1862 Tikkurila on tarjonnut suojaa ja kauneutta jo 150 vuotta. Pienestä öljynpuristamosta on kasvanut yksi

Lisätiedot

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET

N:o 837 4123 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUVOJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET N:o 837 4123 Liite 1 SOVELTAMISALAAN KUULUVAT MAALIT, LAKAT JA AJONEUJEN KOR- JAUSMAALAUSTUOTTEET 1. Maalien ja lakkojen alaluokat a) Sisäseinien ja -kattojen himmeillä maaleilla ja pinnoitteilla tarkoitetaan

Lisätiedot

Puupinnat ulkona TALOMAALIT

Puupinnat ulkona TALOMAALIT Puupinnat ulkona TALOMAALIT 2 Puutalojen Suomi Puutalo on perinteinen rakennusmuoto Suomessa ja muissa Pohjoismaissa materiaalin saatavuuden, edullisuuden ja rakentamisen helppouden ansiosta. Tänä päivänä

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Mäntyöljykyllästys vaihtoehto kreosootille?

Mäntyöljykyllästys vaihtoehto kreosootille? 28.5.2014 1 Mäntyöljykyllästys vaihtoehto kreosootille? Lieksan Puuakatemia seminaari Puun käytön laaja-alaistaminen Janne Monni, vtj, Iivari Mononen Oy 20.-21.5.2014 Lieksa 28.5.2014 2 Esityksen sisältö

Lisätiedot

WBC Onnistunutta auton viimeistelyä

WBC Onnistunutta auton viimeistelyä Tulevaisuus perustuu veteen... Mipa WBC Sekoitusjärjestelmä WBC Onnistunutta auton viimeistelyä Aika ei koskaan pysähdy Vesiperustaiset pintamaalit ovat olleet luokkansa kärkeä siitä lähtien kun VOCsäädökset

Lisätiedot

Jussi Tapola Helsinki 08.09.2014. Palonsuojamaalaus

Jussi Tapola Helsinki 08.09.2014. Palonsuojamaalaus Jussi Tapola Helsinki 08.09.2014 Palonsuojamaalaus Jussi Tapola Myyntineuvottelija Tuotevastaava palonsuojamaalit Puuteollisuusmaalit Etelä-Suomi puh. 046-8510998 Jussi.Tapola@teknos.fi Puupintojen palosuojaus

Lisätiedot

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää

Finnforest Kesto. _ kun puun pitää kestää Finnforest Kesto _ kun puun pitää kestää KUN PUUN PITÄÄ KESTÄÄ Finnforest Kesto Sääolosuhteet Suomessa asettavat puurakenteille suuret vaatimukset. Puun joutuessa kosketukseen veden, kosteuden, betonin

Lisätiedot

PALONSUOJAUS PUURAKENTAMISESSA

PALONSUOJAUS PUURAKENTAMISESSA PALONSUOJAUS PUURAKENTAMISESSA Teknos lyhyesti Teknos on Pohjoismaiden johtava teollisuusmaalitoimittaja, jolla on vahva asema myös kauppa- ja rakennusmaaleissa Teknoksella on tuotantoa seitsemässä maassa:

Lisätiedot

Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2

Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2 Sisältö 2/2014 Pääkirjoitus...1 Julkaisija: Teknos AS Uudet huipputuotteet: Värittömät, tehokkaasti UV-säteilyltä suojaavat lakat...2 Toimitus Karin Skov Katsaus maaliskuun fensterbau/frontale-messuihin...2

Lisätiedot

Puun teollinen pintakäsittely. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 1

Puun teollinen pintakäsittely. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 1 Puun teollinen pintakäsittely 1 Sisältö 1. Perustietoa maaleista ja lakoista 2. Eri pinnoitetyypit ja niiden käyttötavat 3. Puun rakenne ja puulajit 4. Eri alusmateriaalien erikoisvaatimukset pintakäsittelytyössä

Lisätiedot

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU

KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU KESTÄVÄ JA PALOTURVALLINEN PUUJULKISIVU Otto Tuominen 29.02.2012 ULKOVERHOUSLAUTOJEN MAALAUS Maalaus työmaalla, toimintaa säätelee RYL 2012 Maalaus teollisesti, toimintaa säätelee RT 21-10492 Teollinen

Lisätiedot

COOLDRY REFLECTIVE. Tuotetiedot Päivämäärä: 15.10.2014 SUOJA LÄMPÖÄ JA KOSTEUTTA VASTAAN

COOLDRY REFLECTIVE. Tuotetiedot Päivämäärä: 15.10.2014 SUOJA LÄMPÖÄ JA KOSTEUTTA VASTAAN COOLDRY REFLECTIVE Tuotetiedot Päivämäärä: 15.10.2014 SUOJA LÄMPÖÄ JA KOSTEUTTA VASTAAN 71640 Ludwigsburg GERMANY E info@sistec-coatings.de I www.sistec-coatings.de TUOTEKATSAUS 1 COOLDRY / FLEXDRY KATTOMAALIT

Lisätiedot

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille

Huippuluokan sisämaalit ammattilaisille ammattilaistuotteet Teknoksen uusi TeknosPro-tuotesarja sisältää laadukkaita ja teknisesti edistyksellisiä pintakäsittelyratkaisuja ammattirakentamiseen. TeknosPro kohottaa rakentamisen laatua. Sarjan

Lisätiedot

VALTTI SUOJAA JA KAUNISTAA PUUPINNAT

VALTTI SUOJAA JA KAUNISTAA PUUPINNAT VALTTI SUOJAA JA KAUNISTAA PUUPINNAT Aurinko ja kosteus ovat armottomia puupinnoille. Home- ja sinistäjäsienet viihtyvät käsittelemättömillä pinnoilla ja aiheuttavat ikävännäköistä värjäytymistä. Siksi

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Puu julkisivussa. Maalin tehtävät. puun pintakerroksen suojaaminen säärasitukselta. ulkonäkö, kiilto, puhtaanapysyvyys

Puu julkisivussa. Maalin tehtävät. puun pintakerroksen suojaaminen säärasitukselta. ulkonäkö, kiilto, puhtaanapysyvyys Puujulkisivut Puu julkisivussa puuta suojataan kosteudelta rakenteellisin keinoin räystäät sokkeli sadeveden ohjaus, pellitykset tuuletusrako tippanokat viisteet oikea naulaussuunta ja - syvyys Puu julkisivussa

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta

Tikkurila ProHouse. Kestävien puutalojen puolesta Tikkurila ProHouse Kestävien puutalojen puolesta Mitä ProHouse on? Ekologista ja asennusvalmista pintamaalattua ulkoverhouspaneelia Viimeisintä ympäristöystävällistä maaliteknologiaa sisältävät tuotteet

Lisätiedot

TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet

TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet TERVETULOA TIKKURILAN MAALIMYYJÄKOULUTUKSEEN! Ulkomaalauksen perusteet PIHA Miksi käsitellään Suojaa UV-säteilyä vastaan Puu kuivuu ja halkeilee, metalli ruostuu, pihakivet haalistuu Suojataan laholta

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytettypintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää säärasitusten

Lisätiedot

Puun kosteuskäyttäytyminen

Puun kosteuskäyttäytyminen 1.0 KOSTEUDEN VAIKUTUS PUUHUN Puu on hygroskooppinen materiaali eli puulla on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden vaihteluiden mukaan. Puu asettuu aina tasapainokosteuteen ympäristönsä

Lisätiedot

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä Tikkurilan Paneeli-Ässä -sarjasta löydät sopivan tuotteen sisäseinä- ja kattopinnoillesi oli sitten kyse puun säilyttämisestä luonnonvaaleana

Lisätiedot

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Sisältö 2/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Sisältö 2/2011 Pääkirjoitus...1 Teknoksen puusuojat todistetusti tehokkaita trooppisessa ilmastossa...2 Biosididirektiivi (BPD): Teknos merkitsee turvallisuutta...3 Uusi tehokas Teknos-pintakäsittelyjärjestelmä

Lisätiedot

Sisältö 1/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings

Sisältö 1/2011. Paint with Pride. Industrial Wood Coatings Paint with Pride Sisältö 1/2011 Pääkirjoitus...1 Uudet materiaalit tuovat uusia vaatimuksia...2 Biosididirektiivi alkaa purra...3 Puu kauneimmillaan (säärasitusta kestävä kirkas lakka)...4 Täydellistä

Lisätiedot

Sertifikaatti Nro 91659-2011-AQ-FIN-FINAS. Täten todistetaan, että SSAB EUROPE OY. Suolakivenkatu 1, FI-00810 Helsinki; Suomi

Sertifikaatti Nro 91659-2011-AQ-FIN-FINAS. Täten todistetaan, että SSAB EUROPE OY. Suolakivenkatu 1, FI-00810 Helsinki; Suomi MANAGEMENT SYSTEM CERTIFICATE Sertifikaatti Nro 91659-2011-AQ-FIN-FINAS Täten todistetaan, että Suolakivenkatu 1, FI-00810 Helsinki; Suomi noudattaa seuraavaa johtamisjärjestelmästandardia: ISO 9001:2008

Lisätiedot

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin kestävyyttä ja tyyliä miellyttävä kävellä ja katsella Kiinnostus puulattioiden öljykäsittelyyn on Suomessa kasvamassa. Suosituimpia kohteita ovat julkiset

Lisätiedot

Varmista että maalattava pinta on kauttaaltaan puhdistettu ja kuiva ennen ja jälkeen esikäsittelyn.

Varmista että maalattava pinta on kauttaaltaan puhdistettu ja kuiva ennen ja jälkeen esikäsittelyn. GLOBAL REFINISH SYSTEM 2006 D8077 Valkoinen 2K HS Märkää Märälle Pohjamaali D8078 Harmaa 2K HS Märkää Märälle Pohjamaali D8237 HS Express Kovete D8238 HS Nopea Kovete D8239 HS Hidas Kovete D8427 HS Sekoitussävy

Lisätiedot

Ympäristöluokiteltu. Puunsuojausmenetelmä

Ympäristöluokiteltu. Puunsuojausmenetelmä Ympäristöluokiteltu Puunsuojausmenetelmä TUTUSTU ORGANOWOODIN AINUTLAATUISEEN TEKNOLOGIAAN OrganoWood on ympäristöluokiteltu pintakäsittely- ja kunnossapitomenetelmä puutavaralle. Patentoitu tekniikka

Lisätiedot

Kun vain paras riittää puutalollesi.

Kun vain paras riittää puutalollesi. TIKKURILAN ULTRA Kun vain paras riittää puutalollesi. Tikkurilan uudistuneen Ultra talomaalin saat nyt 3 eri kiiltoasteessa; himmeä Ultra Matt, puolihimmeä Ultra Classic ja kiiltävä Ultra Lux. Täydellisen

Lisätiedot

Puujulkisivujen huolto- ja korjausmaalaus

Puujulkisivujen huolto- ja korjausmaalaus Puujulkisivujen huolto- ja korjausmaalaus Jouni Hamara 5.3.2015 Sisältö: Puun rakenteellinen suojaus Maalin tehtävät Maaliyhdistelmän elinkaari Alustatyypit Maalauskäsittelyt, työmenetelmät Huoltovälit

Lisätiedot

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä

Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Monarplan Luotettava PVC-vedeneristejärjestelmä Kevyt Kestävä Monipuolinen Taloudellinen Ainutlaatuinen Monarplan PVC-vedeneristejärjestelmä tunnetun laadukas Icopal PVC-vedeneristejärjestelmä on ollut

Lisätiedot

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä

Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä. BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Maailman täydeltä efektejä... Mipa Sekoitusjärjestelmä BC Menestyksekästä pintakäsittelyä Auto ja muotoilu - Maailma on täynnä efektejä Muotoilluista pinnoista ja sävyistä on tullut olennainen osa autojen

Lisätiedot

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen

Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen Stora Enso WoodPax höylätuotteet rakentamiseen ja sisustamiseen WoodPax-tuoteperheestä löydät valmiit tuotteet monenlaiseen rakentamiseen:

Lisätiedot

AvantGuard. aivan uudenlainen korroosionesto

AvantGuard. aivan uudenlainen korroosionesto AvantGuard aivan uudenlainen korroosionesto Suojaa kolmella tavalla Estää korroosiota Rauta on maailman yleisin rakennusmateriaali. Valitettavasti rauta reagoi ilmankehän sisältämään veteen, happeen ja

Lisätiedot

Ulkomaalit. Tee koti, jossa mieli lepää.

Ulkomaalit. Tee koti, jossa mieli lepää. Ulkomaalit Tee koti, jossa mieli lepää. Ulkomaalit kodin puupinnoille Miksi kannattaa valita Cello-maalit? Kun haluat katseen- ja säänkestävän kodin, valitse korkealuokkainen Cello-ulkomaali talosi pintaan.

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat lakattavat

Lisätiedot

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla

Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 5:2009 Sisältö 5/2009 Teollisuusmaalien tuotedirektiivi valmisteilla...1 Vastaus tulevaisuuden haasteisiin... 2-5 Julkaisija: Teknos Oy

Lisätiedot

KOTI SISÄMAALARIN VALINTAOPAS SAUNAT. Valitse oikeat tuotteet kodin pinnoille

KOTI SISÄMAALARIN VALINTAOPAS SAUNAT. Valitse oikeat tuotteet kodin pinnoille KOTI SISÄMAALARIN VALINTAOPAS SAUNAT Valitse oikeat tuotteet kodin pinnoille Maalina onnistuminen VALITSE OIKEAT TUOTTEET KODIN PINNOILLE Kauniisti käsitelty sauna kruunaa kodin. Tästä sisämaalarin valintaoppaasta

Lisätiedot

Sisämaalaus Ovet & ikkunat, kalusteet, sauna

Sisämaalaus Ovet & ikkunat, kalusteet, sauna Sisämaalaus Ovet & ikkunat, kalusteet, sauna KALUSTEIDEN MAALAUS ja LAKKAUS Mitä maalataan ja mihin käyttötarkoitukseen? Mikä alusta? Mitä aikaisempia käsittelyitä? Vesiohenteinen vai liuotinohenteinen?

Lisätiedot

Varmista että maalattava pinta on kauttaaltaan puhdistettu ja kuiva ennen ja jälkeen esikäsittelyn.

Varmista että maalattava pinta on kauttaaltaan puhdistettu ja kuiva ennen ja jälkeen esikäsittelyn. GLOBAL REFINISH SYSTEM Joulukuu 2007 D8718 / D8719 ohenteella D8077 Valkoinen 2K HS Märkää Märälle Pohjamaali D8078 Harmaa 2K HS Märkää Märälle Pohjamaali D8237 HS Express Kovete D8238 HS Nopea Kovete

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa,

Wedevåg Färgin liikevaihto on tänä vuonna noin 13 M. Yritysosto vahvistaa Teknoksen puuteollisuuden liiketoimintaa erityisesti sisäkohteissa, Paint with Pride Sisältö 5/2012 Teknos vahvistaa teollisuusliiketoimintaansa...1 Uudet ultranopeat INFRALIT matalapolttojauhemaalit...2 CHINA WINDPOWER 2012 -messut Pekingissä...4 TRY:n Pintakäsittelypäivä

Lisätiedot

Ylivoimainen palvelukonsepti. Toimitusjohtaja Matti Väänänen

Ylivoimainen palvelukonsepti. Toimitusjohtaja Matti Väänänen Ylivoimainen palvelukonsepti Toimitusjohtaja Matti Väänänen Leipurin avainluvut 2009 Q3/2011 2009 2010 1-9/2011 Liikevaihto, Me 99,3 108,7 93,1 Liikevoitto, Me 3,2 3,6 3,9 Henkilöstö 218 226 237 Leipurin

Lisätiedot

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon näkemyksiin ja yleistä

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA 1 Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely Lämpökäsitelty puu soveltuu ulkona ikkunanpuitteiden ja ovien, ulkoverhousten, puutarhakalusteiden sekä terassien

Lisätiedot

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee

Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee Paint with Pride Sisältö 5/2011 Metalliteollisuuden palvelukonsepti laajenee...1 MAZ Black Erityisosaamista vaativan tuotekehityksen tulos... 2-3 Täyden palvelun Complete Coating Services... 4-5 Julkaisija:

Lisätiedot

www.galebreaker.com Ilmanvaihto Sääsuoja ja Sisäänpääsyratkaisut

www.galebreaker.com Ilmanvaihto Sääsuoja ja Sisäänpääsyratkaisut Ilmanvaihto Sääsuoja ja Sisäänpääsyratkaisut Galebreaker tuotteet GALEBREAKER TUOTEOPAS Tämä kaava auttaa valitsemaan oikean ja juuri sinun vaatimuksiasi vastaavan Galebreaker- tuotteen. TÄSSÄ ESITTEESSÄ

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

Leipurin arkipäivässä, ETS seminaari

Leipurin arkipäivässä, ETS seminaari Oy arkipäivässä, ETS seminaari Aila Kiiskinen 5.3.2012 -konserni 2011 395,9 M (2010) 108,4 M (2010) Suomi 53,3 M (2010) Viro 7,3 M (2010) RCP Latvia 7,5 M (2010) Liettua 8,8 M (2010) Puola 3,8 M (2010)

Lisätiedot

TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT Mikko Soini

TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT Mikko Soini TIKKURILAN PINTAKÄSITTELYRATKAISUT 25.9.2014 Mikko Soini Käytettyjä maalityyppejä ALKYDI OKSIRAANIESTERI EPOKSI POLYURETAANI (TEMALAC) (TEMACOAT) (TEMATHANE, TEMADUR) Alkydimaalit TEMAPRIME EUR TEMAPRIME

Lisätiedot

Copyrights and patents Lappset Group Ltd FINNO - ABC 1 FINNO - ABC

Copyrights and patents Lappset Group Ltd FINNO - ABC 1 FINNO - ABC Copyrights and patents Lappset Group Ltd FINNO - ABC 1 FINNO - ABC UUSI LAPPSET TUOTESARJA PIENILLE LAPSILLE, ABC. KUTEN KAIKKI LAPPSETIN TUOTTEET, UUSI ABC TUOTESARJA TARJOAA TAAPEROILLE TURVALLISEN JA

Lisätiedot

- Älykkäitä nostolaitteita

- Älykkäitä nostolaitteita Ergonomisia nostoapulaitteita ainutlaatuisella ohjattavuudella ja joustavalla käytettävyydellä. Quick-Lift TUOTTEET - Älykkäitä nostolaitteita Since 1912 OTA YHTEYTTÄ! (09) 221 90 530 sales@erikkila.com

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä 016 MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat

Lisätiedot

Cembrit Module. Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana

Cembrit Module. Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana Cembrit Module Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana Cembrit Module Cembritin kuitusementtiset julkisivulevyt ovat erinomainen ratkaisu tuulettuviin ja kevytrakenteisiin julkisivuihin, sillä ne mahdollistavat

Lisätiedot

PUUKERROSTALOJEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET SUOMESSA TERO VESANEN

PUUKERROSTALOJEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET SUOMESSA TERO VESANEN PUUKERROSTALOJEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET SUOMESSA TERO VESANEN Sitoutumista jo 45 vuotta! (Tilastotietoa ajalta 1968 2012) - Liikevaihto yli 1,2 mrd - Puunhankinta 12,0 M k-m3 tukkia - Sahaustuotanto

Lisätiedot

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon.

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. Huippuluokan teknologiaan perustuva Bodyfence-kalvo suojaa ajoneuvoasi ulkoiselta

Lisätiedot

P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T

P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T Puhelin (03) 780 2363 465 019 ML Maalarinliuotin SIVU 2 l PESU- JA PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Palvelulasikko AIDA. Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille

Palvelulasikko AIDA. Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille Palvelulasikko AIDA Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille Aida 2/3 Kasvata myyntiä näyttävällä lasikolla Aida on innovatiivinen palvelulasikkomallisto, jossa muotoilu yhdistyy toimivuuteen ja viimeisin

Lisätiedot

Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne

Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne ATEX / INSTRUMENTIT Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne Sisällysluettelo sivu Tietoa valmistajasta ja tuotteista SKS Group

Lisätiedot

Crown Shield Asennusohje

Crown Shield Asennusohje Inspiration in wood Crown Shield Asennusohje Malli SP28 Valmistaja pidättää oikeuden tehdä tuotteeseen teknisiä muutoksia. www.huuden.com Suunnittelu ja laatu HUUDEN OÜ Hyvä asiakkaamme Onnittelut uuden

Lisätiedot

DP3000 on suoraan päällemaalattavissa Deltron UHS Progress tai Envirobase High Performance tuotteilla.

DP3000 on suoraan päällemaalattavissa Deltron UHS Progress tai Envirobase High Performance tuotteilla. GLOBAL REFINISH SYSTEM Marraskuu 2011 TUOTEKUVAUS D8511 vaalean harmaa G1 D8515 harmaa G5 D8517 tumman harmaa G7 D8225 kovete D8718/19/20 ohenteet DP3000 on 2K hiomapohjamaalien sarja, joka sopii laajalti

Lisätiedot

PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET. Terassit Parvekkeet Pergolat Aidat Portaat Säleiköt Laiturit

PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET. Terassit Parvekkeet Pergolat Aidat Portaat Säleiköt Laiturit PIHARAKENTAMISEN TUOTTEET Terassit Parvekkeet Pergolat Aidat Portaat Säleiköt Laiturit Pihaesite 2019 Puumerkki tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan valikoiman eri käyttötarkoituksiin sopivia piharakentamisen

Lisätiedot

Luotettavuus Avoimuus Sitoutuneisuus Ekologisuus Rehellisyys

Luotettavuus Avoimuus Sitoutuneisuus Ekologisuus Rehellisyys Luotettavuus Avoimuus Sitoutuneisuus Ekologisuus Rehellisyys Laserkeskus Oy Vuonna 2003 Laitilaan perustettu Laserkeskus Oy on erikoistunut metalliteollisuudessa toimivien tuotannollisten yritysten esikäsittelypalveluiden

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen

3M Ikkunakalvot. Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot. Kirkkaasti. Ensiluokkainen 3M Ikkunakalvot Prestige Auringonsuoja- ja turvakalvot Kirkkaasti Ensiluokkainen Uuden sukupolven 3M Ikkunakalvo Uutta toimivuutta Useat lämpöä torjuvat ikkunakalvot ovat sävyltään tummia, sisältävät metallia

Lisätiedot

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS

Teknos Kiinaan. Sisältö 1/2010. Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS Paint with Pride WORLD OF THE GENERAL INDUSTRY AND POWDER COATINGS 1/2010 Sisältö 1/2010 Teknos Kiinaan...1 Tuotannon läpimenoajan huomattava lyheneminen teki maalinvalinnasta helppoa...2 3 Teknoksen Norsok

Lisätiedot

VALDE ECP Teknologian läpimurto. Kari Uusitalo

VALDE ECP Teknologian läpimurto. Kari Uusitalo VALDE ECP Teknologian läpimurto Kari Uusitalo Ominaisuus-Estääreunakorroosiota Mikäaiheuttaareunakorroosiota? Monet teolliset maalit eivät peitä teräviäreunoja, kutenesim. laserleikattuja teräsreunoja.

Lisätiedot

Maalin koostumus. Esim: 5 % 25 % 40 % 30 % Liuote/vesi sideaine pigmentti apuaineet

Maalin koostumus. Esim: 5 % 25 % 40 % 30 % Liuote/vesi sideaine pigmentti apuaineet MAALIKEMIAA Maalin koostumus Esim: 5 % 25 % 40 % 30 % Liuote/vesi sideaine pigmentti apuaineet SIDEAINE Kiinteä tai nestemäinen polymeeri tai luonnonmateriaali, joka sitoo yhteen maalin aineosat tartuttaa

Lisätiedot

3M FAST -tiivistysteipit. Helppo, kestävä ja energiatehokas ratkaisu, joka täyttää uudet vaatimukset

3M FAST -tiivistysteipit. Helppo, kestävä ja energiatehokas ratkaisu, joka täyttää uudet vaatimukset 3M FAST -tiivistysteipit Helppo, kestävä ja energiatehokas ratkaisu, joka täyttää uudet vaatimukset Innovatiiviset tiivistysteipit kestävään ja helppoon asennukseen Folion yhdessä työvaiheessa Ilmatiivis

Lisätiedot

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MATERIAALI TEHOKKUUS TUTKIMUS CASE KIDEX Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MARTELA LYHYESTI Martela Oyj on työympäristöjen ja julkitilojen muutosten toteuttaja. Martelan sisustusratkaisut tukevat asiakkaan

Lisätiedot

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen!

METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN. Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! METALLIMAALIEN AMMATTILAINEN ULOS&SISÄLLE ULOS&SISÄLLE Opas täydelliseen metallinsuojaukseen! Aina oikea maali metallille! Hammerite Hammerite metallimaaleilla voidaan käsitellä kaiken tyyppisiä metallipintoja

Lisätiedot

13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 13

13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät. Tikkurila Oyj, 2010 Puun teollinen pintakäsittely Luku 13 13. Pinnoituskohteet ja suositeltavat maalausyhdistelmät 1 13.1 Huonekalut Katalyyttimaalit ja -lakat ovat vakiinnuttaneet asemansa huonekalujen pintakäsittelyaineina. Vesiohenteisia ja UV-kovettuvia tuotteita

Lisätiedot