LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanhallitus sivu 21. Valtionosuudet ja muu rahoitus vuonna

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanhallitus 30.1.2012. sivu 21. Valtionosuudet ja muu rahoitus vuonna 2012...28"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanhallitus sivu 21. Valtionosuudet ja muu rahoitus vuonna Opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden tarkistaminen vuodelta Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Investointien toteutuminen vuonna Eksoten suoritetietoja Kunnan Etera-eläkerahaston siirto Eksotelle Agromaster Oy:n vuokrasopimuksen päättyminen Aluearkkitehtitoiminnan valtionavustus Kuntauudistuksen aluekierros kuntauudistusseminaari Iitiän päiväkodin rakennustoimikunnan valmistelutoimien hyväksyminen Iitiän päiväkodin urakkatarjouspyynnöt: määrärahan tarve Etelä-Karjalan maakuntakaavan vahvistamispäätös Tilapäislainan myöntäminen Kuukanniemen Vanhempainyhdistykselle Saapuneet kirjeet Muut asiat...42

2 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 2/2012 LEMIN KUNTA 27 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Paloasema Sinkko Eija Penttilä Arto Pietiläinen Risto Laitinen Sonja Tuomi Paula Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Lehtonen Matti puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Junnonen Juha kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Koivisto Juha " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti kunnankamreeri Immonen Markku kunnaninsinööri :t 30 ja 31 LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Todettiin. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKATUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) PÖYTÄKIRJAN ALLE- KIRJOITUS JA VARMENNUS Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kyösti Väisänen ja Matti Lehtonen. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Arto Penttilä Tarkastusaika Lemillä klo 8.30 Allekirjoitukset Kyösti Väisänen Markku Peutere Matti Lehtonen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Lemillä Virka-asema Hallintojohtaja

3 Kunnanhallitus Valtionosuudet ja muu rahoitus vuonna 2012 Kunnanhallitus 21 Valtionvarainministeriö on tehnyt päätöksen kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta ja päätöksen verotuloihin perustuvan valtionosuuksien tasauksen vahvistamisesta kunnille vuonna Valtionvarainministeriö on tehnyt päätöksen kuntien kotikuntakorvauksen perusosista vuodelle Opetus- ja kulttuuriministeriö on päivätyllä päätöksellä vahvistanut perusopetuksen yksikköhinnat, aamu- ja iltapäivätoiminnan yksikköhinnat ja ohjaustuntien laskennallisen määrän. Opetus- ja kulttuuriministeriö on päivätyllä päätöksellä myöntänyt kunnille opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätökset ovat saapuneet kuntaan Niissä ei ole muita merkittäviä muutoksia kuin ylläpitäjäjärjestelmän omarahoitusosuuden lasku. Lemin kunnalle myönnetty valtionosuus ja muu rahoitus on euroa pienempi kuin kunnan talousarvioon merkitty valtionosuus. Suurimmat poikkeama syntyivät seuraavista eristä: Sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuus väheni : työttömyyskertoimen muutos , sairastavuuskertoimen muutos , työttömien määrän muutos ja päivähoitokertoimen muutos Vähäisiä muutoksia tuli lisäksi laskennallisissa kustannuksissa ja muissa kertoimissa. Valtionosuuksiin tehtävissä lisäykset ja vähennykset: tasauksen neutraalisuuskorjaus nousi ja verovähennysten kompensaatio vuodelta 2012 nousi Kunnan omarahoitusosuus asukasta kohti peruspalvelujen valtionosuuteen on noussut aamu- ja iltapäivätoiminnan tuntimäärä on budjetissa arvioitua korkeampi: +114 Ylläpitäjäjärjestelmän omarahoitusosuus asukasta kohti on budjetoitua pienempi: Kotikuntakorvaustulot ovat talousarviossa kokonaisuutena hyvin lähellä valtionosuuspäätöstä, mutta kirjanpidossa esiopetuksen osuus tullaan kirjaamaan esiopetuksen tuloksi kun se talousarviossa on kokonaan perusopetuksen tulona. Päätöksiin tyytymätön kunta voi kunnan peruspalvelujen valtionosuuslain 64 :n nojalla tehdä kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan kirjallisen oikaisuvaatimuksen valtionvarainministeriölle. Vertailu päätöksen ja kunnan talousarvion välillä on liitteenä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee valtionosuuspäätökset tiedoksi ja tyytyy päätöksiin. hyväksyttiin.

4 Kunnanhallitus Opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden tarkistaminen vuodelta 2011 Kunnanhallitus 22 Opetusministeriö on tarkistanut kunnille vuodelle 2011 myönnetyn opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuden vuoden 2011 keskimääräisten oppilasmäärien mukaiseksi. Samalla on tarkistettu kunnan rahoitusosuutta. Perusopetuksen valtionosuutta on vähennetty vaikeimmin kehitysvammaisten opetuksesta euroa. Kunnan rahoitusosuus nousi euroa. Kokonaisuutena valtionosuus väheni eurolla. Päätökseen tyytymätön saa hakea siihen oikaisua opetusministeriöltä kolmen kuukauden kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen. hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet 2012 Kunnanhallitus 23 Kunnanhallitus on vuosittain kuntalain 23 :n ja hallintosäännön nojalla antanut lisäohjeita kunnanvaltuuston hyväksymän talousarvion täytäntöönpanoon. Ohjeilla on pyritty täsmentämään menettelytapoja ja toimivaltuuksia, mutta myös ohjaamaan tarvittaessa taloudenhoitoa. Viime vuosien talouden tasapainottamisessa on keskeisessä asemassa ollut vain katettujen ylitysoikeuksien myöntäminen. Tätä korostetaan ohjeissa edelleenkin. Talousarvion toimintamenojen nousu on vain 2,3 %, josta suurin osa syntyy Iitiän päiväkodin toiminnan aloittamisesta. Eksoten maksuosuudet ovat kuukausiennakkoja ja samalla lopullisia maksuja. Siksi menot toteutuvat edellisiä vuosia tasaisemmin vuoden alusta alkaen eikä viimeinen erä enää jää menojäämäksi vuodelle täytäntöönpano-ohjeeksi on liitteenä. Verotulojen kehitys saattaa aiheuttaa tarvetta rajoittaa myönnettyjen määrärahojen käyttöä huomattavastikin ja siksi käytön seuranta on tärkeää. Palkkausmäärärahat sisältävät noin 3 %:n korotusvarauksen, joka kuluu pakollisiin sopimuskorotuksiin eikä harkinnanvaraisiin korotuksiin ole varaa. Menojen tasaamiseksi mm. maksuvalmiuden vuoksi on ohjeissa edellisvuosien tapaan rajaus käyttötalousmenojen kehitykselle vuoden aikana. Rajauksen tarkoituksena on menojen pitäminen hallinnassa koko vuoden ajan. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan talousarvion täytäntöönpanoohjeen vuodeksi hyväksyttiin.

6 Kunnanhallitus Investointien toteutuminen vuonna 2011 Kunnanhallitus 24 Vuoden 2011 tilinpäätökseen liittyvä investointien toteutumisvertailu on jokseenkin valmis. Suurimmat hankkeet jätettiin toteuttamatta. Tämän hetken tilanteen mukaan toteutuneiden investointien yhteiskustannukset olivat ,21 euroa. Ulkopuolista rahoitusta saatiin liikuntahankkeisiin euroa ja Palolan sprinklauksen yhteydessä toteutettuihin vanhustentuen tilojen sprinklaukseen vanhustentuelta euroa. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee investointien toteutumisvertailun tiedoksi. hyväksyttiin. 25. Eksoten suoritetietoja 2011 Kunnanhallitus 25 Liitteenä on palvelujohtajan kokoama raportti vuoden 2011 toteutuneista suoritteista lemiläisten osalta. Kaikkia tietoja ei vielä ole saatu ja kaikkia tietoja ei ole koko vuodelta. Kunnanhallituksen palvelujohtajan tueksi asettama Eksotetyöryhmä on kokoontunut vain kerran. Käytännössä erillinen työryhmä palvelujohtajan tukena ei toimi halutulla tavalla. Säännöllisesti kokoontuva kunnanhallitus on palvelujohtajan kannalta sopivampi elin käsittelemään Eksoten palveluja, mikäli niitä on toimielimessä tarpeen käsitellä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee suoriteraportin tiedoksi. Samalla kunnanhallitus päättää lopettaa Eksote-työryhmän ja toteaa, että tarvittavat päätökset, lausunnot ja muun toiminnan ohjauksen antaa jatkossa kunnanhallitus. hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus Kunnan Etera-eläkerahaston siirto Eksotelle Kunnanhallitus 26 Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen tukitoimi vaikeavammaiselle henkilölle. Henkilökohtaisessa avussa avustettava henkilö on yksityisen työnantajan asemassa ja vastaa työnantajavelvoitteista. Eksote (kunta) korvaa avustettavalle velvoitteista aiheutuvat kustannukset vammaispalvelulain 9 perusteella. Henkilökohtaisen avun ohjaus ja neuvonta sekä avustajien palkanlaskentapalvelut hoidetaan Kaakkois-Suomen alueella keskitetysti (Socom Oy/Henkka). Myös työnantajavelvoitteisiin perustuvat vakuutukset (työeläke- ja työtapaturma- ja ryhmähenkivakuutus) olisi tarkoituksenmukaista järjestää keskitetysti, jolloin saavutettaisiin synergiaetuja sekä vakuutus-, tilitoimisto- että hallintokustannuksissa. Tämä edellyttää, että kuntayhtymä (Eksote) ryhtyy sijaismaksajaksi työnantajan sijaan. Kun Eksote toimii sijaismaksajana, tarkoittaa se käytännössä sitä, että Eksote tekee Eteran kanssa yhden sopimuksen. Tällä yhdellä sopimuksella tilitetään kaikkien vammaisten henkilöiden avustajien TyEL-maksut. Vaikka vakuutussopimus tehdään esim. Eteran ja Eksoten välille, ei Eksote ole varsinainen vakuutuksenottaja. Vammainen henkilö on edelleen juridinen työnantaja. Samoin Eksote sijaismaksaja tekee verottajan ja vahinkoyhtiön (tapaturma ja ryhmähenkivakuutus) kanssa yhdet sopimukset. Eksoten perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja Kosonen ja vammaispalvelupäällikkö Riitta Hakoma ovat osoittaneet Eksoten palvelusopimuskunnille kirjeen, jossa he ovat ilmoittaneet, että Eksote hoitaa perussopimuksen mukaisesti jäsenkuntiensa puolesta vaikeavammaisen henkilön avustajapalvelujen toteutuksen. Eksote aikoo tehdä päätökset sijaismaksajaksi ryhtymisestä ja vakuutusten keskittämisestä vaikeavammaisten henkilöiden avustajapalvelujen toteuttamisessa. Eksoten esitys perustuu Socom Oy:n Kaakkois-Suomen kaikille kunnille tekemään aloitteeseen. Kymenlaakson kunnat ovat jo tehneet päätökset ryhtymisestä sijaismaksajaksi. Maa-, metsä-, rakennus- ja satama-alan työt (LEL), sekä tilapäiset työsuhteet (TaEL) oli ennen vakuutettava vain LEL Työeläkekassassa (nimenmuutos 2003 Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera), tämän vuoksi rahasto on vain Eterassa. TyEL (työntekijöiden eläkelaki) tuli voimaan , tällöin lakkautettiin TEL, LEL ja TaEL eläkelaki. Työsuhteet kunnan palveluksessa vakuutetaan kuntien eläkevakuutuksessa alkaen. Eläkevakuutusyhtiöt eivät voi kilpailla lakisääteisen eläkevakuutuksen hinnalla. Työeläkevakuutusmaksut määräytyvät työntekijän eläkelain (TyEL 152 ja 153 ) perusteella. Kunnille on LEL- ja TaEL-vakuutusten osalta kertynyt vuoteen 2007 saakka LEL ja TaEL-maksuihin perustuneita eläkerahastoja vain Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Eteraan. Eteran rahastoosuudet on mahdollista hyödyntää tulevien vakuutusmaksujen asiakashyvityksinä vain sijaissuorittajana.

8 Kunnanhallitus Mikäli kunta/kuntayhtymä toimii sijaismaksajana, voi kunta/kuntayhtymä ottaa vakuutuksen mistä tahansa valitsemastaan yhtiöstä. Nykyisen lainsäädännön puitteissa kunnat eivät voi enää muiden työntekijäryhmien osalta hyödyntää Eteran rahasto- ja asiakashyvitystä eläkemaksuissa. Tällä hetkellä rahastoosuus on maksussa olevien vanhojen eläkkeiden osalta syöpyvä. Kuntien palvelujohtajat, Eksote ja Eteran asiakaspäällikkö Tarja Tunttunen ovat neuvotelleet kuntien eläkerahastojen siirtämisestä Eksotelle ja päätyneet yhteisesti esittämään, että palvelusopimuskunnat siirtävät Eteran eläkerahastonsa Eksotelle lukien, siten että Eksote ryhtyy vammaispalvelulaissa määriteltyjen vaikeavammaisten henkilöiden eläke- ja muiden lakisääteis.ten vakuutusmaksujen sijaismaksajaksi. Siirron käytännön toteutus edellyttää, että päätös siitä tehdään ja ilmoitetaan Eteralle maaliskuun puoliväliin mennessä Etera on luovuttanut kunkin kunnan ja Eksoten tasoisen arviolaskelman rahastojen asiakashyvitysten kehityksestä vuoteen 2019 asti. Laskennassa on käytetty palkkoja marraskuuhun 2011 saakka, kuluvan vuoden vakuutusmaksuprosenttia sekä yleistä palkkakehitysindeksiä, joka on keskimäärin 4 prosenttia. Mikäli Eksoten toiminta vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun sijaismaksajana lakkaa tulee työnantaja vastuu siirtää uudelle toimijalle, joka vastaa toiminnan järjestämisestä kaikkien Eksoten kuntien (rahastoluovutuspäätöksen tehneiden kuntien) puolesta. Rahaston luovutus on lopullista eikä sitä voida myöhemmin perua tai luovutettua rahaston osuutta palauttaa. Vastaanottajan rahastoa ei voida myöhemminkään jakaa osiin ja luovuttaa osina eteenpäin. Rahasto-osuuksia ei voi saada takaisin eikä niitä voida muutenkaan hyödyntää kunnan toiminnassa. Kunnanhallitus päättää siirtää Eteran eläkerahastot Eksotelle lukien. hyväksyttiin.

9 Kunnanhallitus Lemin Teollisuushallia koskevien vuokrasopimusten päättyminen; kunnan ja Agromaster Oy:n ja kunnan Huolto Sepon väliset sopimukset sekä Teollisuushalli Oy:n ja kunnan välinen sopimus Kunnanhallitus 27 Kunnan ja Agromaster Oy:n kesken allekirjoitettu ja jatkettu teollisuustilojen välivuokraussopimus on päättynyt , josta lähtien Lemin Teollisuushalli Oy vuokraa suoraan kyseiset tilat Agromaster Oy:lle. Samanaikaisesti on päättynyt myös Lemin kunnan ja autokorjaamo Huolto Sepon välinen vuokrasopimus. Lemin Teollisuushalli Oy:n (Pentti Muhli) ja kunnan välinen teollisuuskiinteistöä koskenut, vuodesta 1985 alkanut ja joitakin kertoja uusittu vuokrasopimus on päättynyt lukien. (valm. sl). Kunnanhallitus merkitsee asian tietoonsa saatetuksi. hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus Aluearkkitehtitoiminnan valtionavustus Kunnanhallitus 28 Ympäristöministeriö on myöntänyt Lemin kunnalle valtionavustusta enintään euroa aluearkkitehtitoimintaan vuoden 2012 aikana Lemin ja Savitaipaleen kunnissa. Avustus voi olla enintään 40 % avustuksen piiriin kuuluvista toteutuneista kustannuksista. Valtionavustuspäätökseen tyytymätön asianosainen saa hakea siihen oikaisua 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Lemin kunnassa on ollut aluearkkitehti vuoden 2009 kesäkuun alusta alkaen. Vuoden 2010 alusta alkaen aluearkkitehti on toiminut puoliksi Savitaipaleen kunnassa. Aluearkkitehtitoiminnan aikana kuntien tehtävät ja vastuut kaavoituksen ja kiinteistötoimen alueella ovat lisääntyneet. Samalla saadut kokemukset aluearkkitehtitoiminnasta ovat olleet hyvin myönteisiä. Asiantuntemus kaavoitusasioissa on lisääntynyt ja kaavoitusprosessi on tullut sujuvammaksi ja nopeammaksi. Tarve toiminnan jatkamiseen on ilmeinen ja myös Savitaipaleella jatkoon on suhtauduttu myönteisesti. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee valtionavustuspäätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen. Samalla kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle toiminnan vakinaistamista vuoden 2013 talousarviossa. hyväksyttiin.

11 Kunnanhallitus Kuntauudistuksen aluekierros kuntauudistusseminaari Kunnanhallitus 29 Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän toimeksiannon mukainen selvitys kullekin alueella tarkoituksenmukaisesta kunta- ja palvelurakenteesta valmistuu alkuvuodesta Valtiovarainministeriö järjestää selvityksestä aluekierroksen helmimaaliskuussa Selvitys luovutetaan hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkuselle ennen aluekierroksen käynnistymistä ja se toimitetaan kaikkiin kuntiin sähköisesti. Valtiovarainministeriö kutsuu kunnan edustajat (10 henkilöä sisältäen kunnan henkilöstön edustajat) keskiviikkona klo Lappeenrannan teknisellä yliopistolla järjestettävään Etelä-Karjalaa koskevaan kuntauudistusseminaarin. (valm. sl). Kunnanhallitus nimeää edustajat. Juha Junnonen kv:n pj Eija Sinkko khall pj Arto Penttilä, Kokoomuksen ryhmän pj Outi Torkkeli, Vihreiden ryhmän pj Jarmo Tölski, Keskustan ryhmän pj Osmo Pylkkö, KD:n ryhmän pj Juha Koivisto, PS:n ryhmästä Sonja Laitinen, kh:n jäsen, SDP Lisäksi kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja kunnankamreeri sekä henkilöstöryhmien edustaja.

12 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Iitiän päiväkodin rakennustoimikunnan valmistelutoimien hyväksyminen Tekninen lautakunta 10 Kunnanhallitus on asettanut rakennustoimikunnan valmistelemaan Iitiän alueen päiväkodin rakentamista. Toimikunta on valmistellut asiaa suunnitteluttamalla tilatarpeet Arkkitehtuura Oy:llä ja kilpailuttamalla sen pohjalta rakennuksen KVR-urakkana. Maanrakennustyöt tontin osalta ja leikkivälinetarjoukset kilpailutetaan erikseen ja alistetaan KV-urakkaan. Esitys ki tekninen lautakunta hyväksyy rakennustoimikunnan tekemät valmistelutoimenpiteet. Kunnanhallitus 30 Tekninen lautakunta hyväksyy rakennustoimikunnan rakennuttamistoimenpiteet ja edellyttää, että rakennuskohteen toimintasuunnitelma esitellään tekniselle lautakunnalle helmikuun kokouksessa. Merkitään tiedoksi. Kunnanhallitus toteaa, että rakennustoimikunta asetettiin, koska teknisen lautakunnan mahdollisuudet hoitaa käytännössä hankkeen valmistelua olivat viime vuoden puolella henkilöstöpulan vuoksi rajoittuneet. Kunnanhallitus päättää, että rakennustoimikunta lakkautetaan. Tekninen lautakunta jatkaa hanketta hallintosäännön mukaisesti tästä eteenpäin tarpeen mukaan käyttäjiä ja asiantuntijoita kuullen. Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle hallintosääntöön lisäystä: Tekninen lautakunta saa asettaa avukseen kuntalain 17 :n 5 momentin tarkoittaman toimikunnan rakennushankkeita varten. hyväksyttiin.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Iitiän päiväkodin urakkatarjouspyynnöt: määrärahan tarve, urakoitsijan valinta Kunnanhallitus 219 Kunnanhallitus on antanut ( ) Iitiän päiväkodin rakennustoimikunnalle tehtäväksi mm valmistella pääpiirustukset, yksityiskohtaiset suunnitelmat, urakkatarjouspyynnöt ja urakoitsijoiden valinnan sekä rakennustyön valvonnan järjestämisen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. Rakennustoimikunta on valmistellut urakan kilpailuttamista. Viimeksi (muistio 4) se on käynyt läpi mm piirustusaineiston ja toteaa muistiossaan mm, että tarjouspyyntöasiakirjat kunnanhallitukseen Hankkeesta on ollut etukäteisilmoitus HILMASSA. Luonnoskuvat julkisivuista, alustava pohjapiirros sekä asemapiirros toimitettiin esityslistan mukana. Asiaa selvitetään ennalta ilmoitetun mukaisesti tarkemmin kunnanhallitukselle ennen kokousta tilaisuudessa, jossa pääsuunnittelija Ville Tuura on paikalla. (valm MP) Kunnanhallitus hyväksyy julkisivujen ja pohjaratkaisun luonnoskuvat, työselityksen sekä asemapiirroksen urakkakilpailutuksen perusteeksi. hyväksyttiin seuraavin huomautuksin: Kattomateriaaliin ei oteta tässä vaiheessa yksiselitteistä kantaa, pyydetään tarjoukset vaihtoehtoisista ratkaisuista. Esitetty kattokaltevuus 1:45 arveluttaa. Lämmitysratkaisu maalämpö, jossa vaihtoehtoina osateho lisättynä sähköllä ja täysteho. Ilmastoinnin tehon mitoitus väh 30 lasta/osasto + laajennusvara. Ei hyväksytä mineraalivillapohjaisia eristysmateriaaleja ilmastointiin. Arvosteluperusteet päätettiin seuraaviksi: Kokonaishinta 60 %, tarjouksen sisältö ja suunnitelman tilaohjelmanmukaisuus 40 % Merkittiin, että kunnanhallituksessa olivat kuultavana ennen päätöksentekoa pääsuunnittelija Ville Tuura ja rakennustarkastaja Eero Henttu.

14 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta 11 Tekninen osasto on pyytänyt tarjouksia Iitiän alueen päiväkodin KVR-urakasta klo 12 mennessä. Tarjouksia saapui määräaikaan mennessä 5 kpl. Tarjousten avaustilaus pidettiin , jossa paikalla oli rakennustoimikunnan jäsenet ja kunnanjohtaja. Rakennustoimikunta kokoontuu vertailemaan annettuja tarjouksia tarjouspyyntöön nähden , jonka jälkeen se tekee päätöksen urakoitsijasta, jota se ehdottaa valittavaksi. esitetään kokouksessa. ki Rakennustoimikunta esittää tekniselle lautakunnalle ja edelleen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi kokouksessa esitettävän, pisteytyksen perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi osoittautuneen urakoitsijan. Kokouksessa käydyn keskustelun ja esitettyjen valintaan liittyvien asiakirjojen perusteella valitaan KVR urakoitsijaksi Cramo Productions Oy. hyväksyttiin. Lisäksi tekninen lautakunta edellyttää, että erityistä huomiota kiinnitetään rakennuskohteen työnaikaiseen valvontaan mm. ilmastoinnin, viemäröinnin ja höyrysulkujen tiiviyden osalta. Samoin tekninen lautakunta edellyttää, että lautakunta voi tehdä tarkistuskäynnin tehtaalla elementtien valmistuksen aikana. Kunnanhallitus 31 Iitiän päiväkodin rakentamiseen ja kalustamiseen on vuoden 2012 talousarviossa varattu euron määräraha. Urakkatarjoukset on avattu Tarjousten avausten yhteydessä on käynyt ilmeiseksi, että talousarvioon merkitty määräraha ei riitä kunnanhallituksen päättämässä laajuudessa toteutettavan päiväkodin tontti-, rakennus- ja kalustamiskustannuksiin. Määrärahatarve on yhteensä noin 2 miljoonaa euroa. Samalla tarvitaan myös valtuudet lisääntyneiden kustannusten rahoittamiseen. Talousarvioon sisältyy euron lainanottovaltuus, jota tulisi myös korottaa eurolla. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntäisi Iitiän päiväkodin rakentamiseen euron lisämäärärahan ja päättäisi samalla korottaa vuoden 2012 talousarvioon sisältyvää lainanottovaltuutta eurolla niin, että lainanottovaltuuden määrä on yhteensä euroa. hyväksyttiin. Lisäksi päätettiin hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti KVR-urakoitsijaksi Cramo Productions Oy sillä ehdolla, että valtuusto myöntää tarvittavan rahoituksen.

15 Kunnanhallitus Etelä-Karjalan maakuntakaavan vahvistamispäätös Kunnanhallitus 32 Ympäristöministeriö on vahvistanut Etelä-Karjalan maakuntakaavan, jossa osoitetaan maakunnan tärkeimmät alueidenkäyttötarpeet seuraavan vuoden aikana. Maakuntakaava on kokonaismaakuntakaava, joka korvaa Etelä-Karjalan vuonna 2001 vahvistetun seutukaavan. Ympäristöministeriön päätöksen mukaisiin kaavaasiakirjoihin voi tutustua maakuntaliiton kotisivuilla / suunnittelu ja kehittäminen. Päätöksessään ympäristöministeriö jätti vahvistamatta useita maakunnan kehityksen kannalta keskeisiä kohteita maakuntakaavassa. vähittäiskaupan suuryksiköiden kohdemerkinnät Lappeenrannan Selkäharjussa ja Lavolassa sekä Parikkalan Koirniemessä Lappeenrannan keskusta-aluevarauksen (C) vt 6:n eteläpuolella tuulivoimatuotantoon soveltuvat alueet asuinaluevaraukset (Ar) Joutsenon ja Lappeenrannan väliseltä alueelta sekä Pien-Saimaan saaristosta ja sen ohjeellinen tieyhteys Luumäen Uron liikenneterminaali / matkakeskusmerkintä Suomenniemen muinaismuistokohde Kotalampi 3 Uusi maakuntakaava kumoaa kokonaisuudessaan vanhan seutukaavan lukuun ottamatta vahvistamatta jätettyjen Ar ja C aluevarausten alueita. Ympäristöministeriö määräsi maakuntakaavan tulevan voimaan MRL 201.n mukaisesti. Lemin kunnan kannalta merkittävin asia maakuntakaavassa on Selkäharjun kauppakeskittymän poisjättö kaavasta. Alue olisi mahdollistanut Lappeenrannan läntiselle alueelle lukuisten uusien työpaikkojen synnyn ja sitä kautta tehnyt Lemin alueesta yhden varteenotettavan vaihtoehdon asuinpaikaksi. Lappeenranta joutuu myös miettimään uudelleen pitkän tähtäimen asuinaluepolitiikkaansa. Tällä saattaa olla joitakin vaikutuksia Lemin alueeseen. Kirkonkylän valmisteilla olevaan kaavoitukseen vahvistamispäätöksellä ei ole vaikutusta, koska yleiskaavaa on jo lähdetty valmistemaan maakuntavaltuuston hyväksymän kaavan pohjalta. (Valm AH). Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi ympäristöministeriön vahvistamispäätöksen. hyväksyttiin.

16 Kunnanhallitus Tilapäislainan myöntäminen Kuukanniemen Vanhempainyhdistykselle Kunnanhallitus 33 Kuukanniemen Vanhempainyhdistys on hakenut Leader-rahoitusta liikunta-alueen grillikatoksen/-kodan rakentamiseen. Katos liittyy Kotajärven alueen liikuntareitteihin. Mahdollisesti myönnettävä rahoitus tulee hankkeen toteutumisen myötä jälkikäteen eikä yhdistyksellä ole omaa rakennusaikaista rahoitusta. Yhdistys pyytää, että kunta myöntäisi hankkeen tarvitseman rakennusaikaisen rahoituksen tilapäislainana. Hankkeen kustannukset ovat noin euroa. Tästä tilapäisrahoituksena tarvitaan euroa. Hanke on tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden aikana, jolloin myös tilapäislaina maksettaisiin takaisin tämän vuoden loppuun mennessä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus myöntää Kuukanniemen Vanhempainyhdistykselle sen pyytämän euron tilapäislainan korottomana. hyväksyttiin.

17 Kunnanhallitus Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 34 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet (valm. ph). Merkittiin tiedoksi. 35. Muut asiat Kunnanhallitus Työjärjestystä muutettiin niin, että pykälät 30 ja 31 käsiteltiin ensiksi. 2. Keskusteltiin pidettäväksi ilmoitetusta eräiden kiinteistöjen huutokaupasta, johon lähetetään edustaja. 3. Ennen varsinaisten asioiden käsittelyä kuultiin selostus VPK:n naisosaston toiminnasta ja nautittiin talon tarjoamat kahvit sekä tutustuttiin paloasemakiinteistöön.

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanvaltuusto

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 6.2.2012 klo 18.00 - Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. 6. Kokouksen avaus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kunnanhallitus Käsiteltävät asiat 36. Lemin Koulukeskuksen apulaisrehtorijärjestelyt...45

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kunnanhallitus Käsiteltävät asiat 36. Lemin Koulukeskuksen apulaisrehtorijärjestelyt...45 PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kunnanhallitus 6.2.2012 Käsiteltävät asiat 36. Lemin Koulukeskuksen apulaisrehtorijärjestelyt...45 37. Iitiän päiväkodin urakkatarjouspyynnöt: määrärahan tarve, urakoitsijan valinta...50

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 22

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 22 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 22 Tekninen lautakunta Nro 2/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 23.2.2012 klo 18.00 19.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 5.2.2015 klo 17-18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 Tekninen lautakunta Nro 2/2015 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 1.4.2015 klo 17-18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 45

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 45 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 45 Tekninen lautakunta Nro 5/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 19.6.2013 klo 17 18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISTEN AVUSTAJIEN LAKISÄÄTEISTEN VAKUUTUSTEN KILPAI- LUTTAMINEN JA KUNNAN RYHTYMINEN SIJAISMAKSAJAKSI

HENKILÖKOHTAISTEN AVUSTAJIEN LAKISÄÄTEISTEN VAKUUTUSTEN KILPAI- LUTTAMINEN JA KUNNAN RYHTYMINEN SIJAISMAKSAJAKSI 23.8.2011 Kaakkois-Suomen kunnat / kuntayhtymät HENKILÖKOHTAISTEN AVUSTAJIEN LAKISÄÄTEISTEN VAKUUTUSTEN KILPAI- LUTTAMINEN JA KUNNAN RYHTYMINEN SIJAISMAKSAJAKSI Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 9.11.2018 kello

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 40

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 40 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 40 Tekninen lautakunta Nro 4/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.4.2012 klo 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/ 2012

LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/ 2012 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.1.2012 klo 18.00-20.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 05.09.2013 klo 9.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 17.10.2013 klo 17 18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo 18.00

Maanantai klo 18.00 REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 /2018 KOKOUSAIKA Maanantai 17.9.2018 klo 18.00 Kisatien koulu Sivunro KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 20/2011 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Keskiviikkona 16.11.2011 klo 16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. 4. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 02.08.2011 kello 17.00 18.37 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 27.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.3.2014 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/2013 39 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.9.2013 klo 10-10.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus 22.09.2014 Asialista 129. Talouden tasapainotusohjelma 2015-2019...159 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 14/2014 LEMIN KUNTA 158 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 22.9.2014 klo 20.00-21.50

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 16.1.2014 klo 17-19 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona klo MULTIAN KUNTA 4/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama keskiviikkona 20.12.2017 klo 13.00 13.45 ASIAT 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 32

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 30.11.2016 klo 16.00 17.50 Puumilan juhla- ja taitotalossa Petteri Wiinamäki

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 15.3.2018 Klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.3.2015 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI Halla,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 05/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 05/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 05/2017 17 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20.9.2017 kello 17.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimiston B-rak 2. krs, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (-) (-) (-) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (-) (-) (-) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6/2011 44 Kokousaika Keskiviikko 11.05.2011 klo 17.00 17.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 2.2.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 8.2.2016 kello 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tiistaina 17.2.2015 klo 12.00 15.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Tiistaina 17.2.2015 klo 12.00 15.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistaina 17.2.2015 klo 12.00 15.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (-) (x) (x) (x) (-) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (-) (x) (x) (x) (-) (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5/2011 37 Kokousaika Keskiviikko 27.04.2011 klo 17.00 18.21 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 5/2007 ASIA LIITE 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 11.05.2010 klo 17.30 18.05

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 11.05.2010 klo 17.30 18.05 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.05.2010 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/2017 25 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 25.10.2017 kello 17.30 KOKOUSPAIKKA Uuden virastotalon kokoushuone, Laituritie 1, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Maanantai klo 9: Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai klo 9: Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 7.11.2016

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 24.11.2008 klo 17.30-19.02 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila jäsen

SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 07.03.2018 klo 13.00 14.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot