YRITYKSEN INVESTOINTITUKI TUEN MAKSAMINEN JA MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET LOMAKKEESEEN 2315A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YRITYKSEN INVESTOINTITUKI TUEN MAKSAMINEN JA MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET LOMAKKEESEEN 2315A"

Transkriptio

1 1 YRITYKSEN INVESTOINTITUKI TUEN MAKSAMINEN JA MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET LOMAKKEESEEN 2315A YLEISTÄ Hakemus toimitetaan toimivaltaiselle Työ- ja elinkeinokeskukselle tai jos rahoitus on myönnetty paikallisen toimintaryhmän rahoituskiintiöstä, hakemus toimitetaan kyseiselle paikalliselle toimintaryhmälle. Maksuhakemus tulee vireille, kun se on toimitettu oikealle viranomaiselle. Koskee toimenpiteitä, jotka rahoitetaan paikallisten toimintaryhmien rahoituskiintiöstä. Paikallinen toimintaryhmä tarkistaa maksuhakemuksen ja arvioi sen, sekä antaa lausunnon maksuhakemuksesta. Paikallinen toimintaryhmä voi pyytää hakijaa täydentämään hakemusta ennen sen toimittamista toimivaltaiselle Työ- ja elinkeinokeskukselle. Työ- ja elinkeinokeskus tekee päätöksen tuen maksamisesta. Hakija merkitsee hakemuslomakkeeseen onko kyseessä uusi hakemus vai korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen. Hakemuksen vastaanottaja tekee hakemukseen kirjausmerkinnät. 1. HAKIJA 1.1 Tukipäätöksen mukainen hakija (t) tai hakijataho (yritys, yhteisö tms.). 1.2 Hakijan Y-tunnus tai henkilötunnus. 1.3 Merkitään tilatunnus. 1.4 Hakijan verotuskunta Hakijan voimassaoleva postiosoite, numero ja toimipaikka. 1.7 Ilmoitetaan hakijan pankin nimi, konttori ja tilinumero, jolle tuki halutaan maksettavaksi. (Jos tuki maksetaan muulle kuin hakijan tilille, niin mukaan on liitettävä valtuutusasiakirja ja valtuutetun henkilön tai yhteisön pankki ja tilinumero) Maksuhakemukseen lisätietoja antavan yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite Toimenpiteen kirjanpidosta vastaavan tahon ja/tai yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite Toimenpiteen kirjanpidon säilytyspaikka (nimi ja osoite), ellei hakijan luona. 2. TUETTAVA TOIMENPIDE Merkitään tukipäätöksen mukainen toimenpiteen nimi, diaarinumero ja toimenpiteen numero. 2.4 Tuetun toimenpiteen toteutuskunta. 2.5 Tuensaajan www-sivujen osoite. 3. KONEET JA LAITTEET, KALUSTO 3.1 Ilmoitetaan toimenpiteen edistymisen tilanne maksuhakemuksen ajanjaksolta. Jos toimenpide on keskeytynyt, ilmoitetaan syy keskeytykseen lomakkeen kohdassa 3.8 tai erillisellä liitteellä.

2 2 3.2 Ajanjakso, jonka aikana maksettuja kustannuksia maksuhakemus koskee. Maksuhakemuksen ajanjaksot eivät voi mennä limittäin. Esimerkiksi, jos ensimmäinen maksuhakemus koskee aikaväliä , on toisen maksuhakemuksen koskettava aikaväliä Merkitään, mikä hakukerta on kysymyksessä. 3.4 Tukipäätöksen mukainen tai mahdollisesti muuttunut tieto siitä, onko hakemuksen kustannuksiin sisältyvä arvonlisävero vähennyskelpoinen tai saako hakija toimenpiteen yhteydessä maksamansa arvonlisäverot palautuksina takaisin arvonlisäverovelvollisuutensa tai muun siihen verrattavan syyn johdosta. 3.5 Ilmoitetaan sisältyykö hakemuksen kohteena oleviin kustannuksiin käytetyn koneen hankintaa. Käytetyn koneen hankinnasta annetaan selvitys erillisellä liitteellä, jos selvitystä ei ole toimitettu tuen myöntämistä koskevan hakemuksen liitteenä. 3.6 Ilmoitetaan, onko toimenpide toteutettu tukipäätöksen mukaisena vai ei. Jos toteutus poikkeaa tukipäätöksestä, selvitys eroavuuksista annetaan lomakkeen kohdassa 3.8 tai erillisellä liitteellä. 3.7 Ilmoitetaan, onko tuen saajan taloudellisissa tai muissa olosuhteissa tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat toimenpiteen tukipäätöksen mukaiseen toteuttamiseen. Jos muutoksia tukipäätöksen jälkeen on tapahtunut, selvitys muutoksista esitetään lomakkeen kohdassa 3.8 tai erillisellä liitteellä. 3.8 Merkitään hakemukseen liittyviä lisätietoja, kuten toimenpiteen keskeytymisen syy, muutokset toimenpiteen toteutuksessa, muutokset tuen saajan taloudellisissa olosuhteissa tai muita toimenpiteen toteutukseen liittyviä lisätietoja. Toimenpiteen toteutuksessa tapahtuneista muutoksista on tehtävä tarvittaessa muutoshakemus tuen myöntäneelle viranomaiselle. Maksuhakemuslomakkeeseen liitetty selvitys toimenpiteen toteutuksessa aiheutuneista muutoksista ei ole hakemus tukipäätöksen muuttamiseksi. 4. TOIMENPITEEN TOTEUTTAMISESTA AIHEUTUNEET KUSTANNUKSET 4.1 Toimenpiteen toteuttamisesta aiheutuneet ja 3.2 kohdassa ilmoitetulla ajanjaksolla maksetut, hakemuksen perusteena olevat tukikelpoiset kustannukset yhteensä. 5. HAETTAVA TUKI JA TOTEUTUNUT RAHOITUS Haettava tuki: ilmoitetaan Työ- ja elinkeinokeskukselta haettava tuen osuus yhteensä (EU + valtio). Haettava tuki on tukipäätöksessä kohdassa "TE-keskuksen myöntämä tuki tukikohteittain" ilmoitetun koneiden ja laitteiden tukiprosentin mukainen osuus kohdassa 4.1 ilmoitetuista tukikelpoisista kustannuksista Ilmoitetaan toimenpiteen toteuttamiseen saatu kuntarahan, muun julkisen rahoituksen sekä yksityisen rahoituksen osuus. 5.6 Rahoitus yhteensä muodostuu sekä haettavan tuen osuudesta sekä toimenpiteen muun rahoituksen yhteenlasketusta määrästä. Lasketaan yhteen kohdat 5.2, 5.3, 5.4 ja AINEETTOMAT OIKEUDET 6.1 Ilmoitetaan toimenpiteen edistymisen tilanne maksuhakemuksen ajanjaksolta. Jos toimenpide on keskeytynyt, ilmoitetaan syy keskeytykseen lomakkeen kohdassa 6.7 tai erillisellä liitteellä.

3 3 6.2 Ajanjakso, jonka aikana maksettuja kustannuksia maksuhakemus koskee. Maksuhakemuksen ajanjaksot eivät voi mennä limittäin. Esimerkiksi, jos ensimmäinen maksuhakemus koskee aikaväliä , on toisen maksuhakemuksen koskettava aikaväliä Merkitään, mikä hakukerta on kysymyksessä. 6.4 Tukipäätöksen mukainen tai mahdollisesti muuttunut tieto siitä, onko hakemuksen kustannuksiin sisältyvä arvonlisävero vähennyskelpoinen tai saako hakija toimenpiteen yhteydessä maksamansa arvonlisäverot palautuksina takaisin arvonlisäverovelvollisuutensa tai muun siihen verrattavan syyn johdosta. 6.5 Ilmoitetaan, onko toimenpide toteutettu tukipäätöksen mukaisena vai ei. Jos toteutus poikkeaa tukipäätöksestä, selvitys eroavuuksista annetaan lomakkeen kohdassa 6.7 tai erillisellä liitteellä. 6.6 Ilmoitetaan, onko tuen saajan taloudellisissa tai muissa olosuhteissa tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat toimenpiteen tukipäätöksen mukaiseen toteuttamiseen. Jos muutoksia tukipäätöksen jälkeen on tapahtunut, selvitys muutoksista esitetään lomakkeen kohdassa 6.7 tai erillisellä liitteellä. 6.7 Merkitään hakemukseen liittyviä lisätietoja, kuten toimenpiteen keskeytymisen syy, muutokset toimenpiteen toteutuksessa, muutokset tuen saajan taloudellisissa olosuhteissa tai muita toimenpiteen toteutukseen liittyviä lisätietoja. Toimenpiteen toteutuksessa tapahtuneista muutoksista on tehtävä tarvittaessa muutoshakemus tuen myöntäneelle viranomaiselle. Maksuhakemuslomakkeeseen liitetty selvitys toimenpiteen toteutuksessa aiheutuneista muutoksista ei ole hakemus tukipäätöksen muuttamiseksi. 7. TOIMENPITEEN TOTEUTTAMISESTA AIHEUTUNEET KUSTANNUKSET 7.1 Toimenpiteen toteuttamisesta aiheutuneet ja 6.2 kohdassa ilmoitetulla ajanjaksolla maksetut, hakemuksen perusteena olevat tukikelpoiset kustannukset yhteensä. 8. HAETTAVA TUKI JA TOTEUTUNUT RAHOITUS Haettava tuki: ilmoitetaan TE-keskukselta haettava tuen osuus yhteensä (EU + valtio). Haettava tuki on tukipäätöksessä kohdassa "TE-keskuksen myöntämä tuki tukikohteittain" ilmoitetun koneiden ja laitteiden tukiprosentin mukainen osuus kohdassa 7.1 ilmoitetuista tukikelpoisista kustannuksista Ilmoitetaan toimenpiteen toteuttamiseen saatu kuntarahan, muun julkisen rahoituksen sekä yksityisen rahoituksen osuus. 8.8 Rahoitus yhteensä muodostuu sekä haettavan tuen osuudesta sekä toimenpiteen muun rahoituksen yhteenlasketusta määrästä. Lasketaan yhteen kohdat 8.2, 8.3, 8.4, 8.5, 8.6 ja RAKENTAMINEN 9.1 Ilmoitetaan toimenpiteen edistymisen tilanne maksuhakemuksen ajanjaksolta. Jos toimenpide on keskeytynyt, ilmoitetaan syy keskeytykseen lomakkeen kohdassa 9.7 tai erillisellä liitteellä. 9.2 Ajanjakso, jonka aikana maksettuja kustannuksia maksuhakemus koskee. Maksuhakemuksen ajanjaksot eivät voi mennä limittäin. Esimerkiksi, jos ensimmäinen maksuhakemus koskee aikaväliä , on toisen maksuhakemuksen koskettava aikaväliä Merkitään, mikä hakukerta on kysymyksessä.

4 4 9.4 Tukipäätöksen mukainen tai mahdollisesti muuttunut tieto siitä, onko hakemuksen kustannuksiin sisältyvä arvonlisävero vähennyskelpoinen tai saako hakija toimenpiteen yhteydessä maksamansa arvonlisäverot palautuksina takaisin arvonlisäverovelvollisuutensa tai muun siihen verrattavan syyn johdosta. 9.5 Ilmoitetaan, onko toimenpide toteutettu tukipäätöksen mukaisena vai ei. Jos toteutus poikkeaa tukipäätöksestä, selvitys eroavuuksista annetaan lomakkeen kohdassa 9.7 tai erillisellä liitteellä. 9.6 Ilmoitetaan, onko tuen saajan taloudellisissa tai muissa olosuhteissa tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat toimenpiteen tukipäätöksen mukaiseen toteuttamiseen. Jos muutoksia tukipäätöksen jälkeen on tapahtunut, selvitys muutoksista esitetään lomakkeen kohdassa 9.7 tai erillisellä liitteellä. 9.7 Merkitään hakemukseen liittyviä lisätietoja, kuten toimenpiteen keskeytymisen syy, muutokset toimenpiteen toteutuksessa, muutokset tuen saajan taloudellisissa olosuhteissa tai muita toimenpiteen toteutukseen liittyviä lisätietoja. Toimenpiteen toteutuksessa tapahtuneista muutoksista on tehtävä tarvittaessa muutoshakemus tuen myöntäneelle viranomaiselle. Maksuhakemuslomakkeeseen liitetty selvitys toimenpiteen toteutuksessa aiheutuneista muutoksista ei ole hakemus tukipäätöksen muuttamiseksi. 10. TOIMENPITEEN TOTEUTTAMISESTA AIHEUTUNEET KUSTANNUKSET 10.1 Toimenpiteen toteuttamisesta aiheutuneet ja 9.2 kohdassa ilmoitetulla ajanjaksolla maksetut, hakemuksen perusteena olevat tukikelpoiset kustannukset yhteensä. 11. HAETTAVA TUKI JA TOTEUTUNUT RAHOITUS Haettava tuki: ilmoitetaan TE-keskukselta haettava tuen osuus yhteensä (EU + valtio). Haettava tuki on tukipäätöksessä kohdassa "TE-keskuksen myöntämä tuki tukikohteittain" ilmoitetun rakentamisen tukiprosentin mukainen osuus kohdassa 10.1 ilmoitetuista tukikelpoisista kustannuksista Ilmoitetaan toimenpiteen toteuttamiseen saatu kuntarahan, muun julkisen rahoituksen sekä yksityisen rahoituksen osuus Rahoitus yhteensä muodostuu sekä haettavan tuen osuudesta sekä toimenpiteen muun rahoituksen yhteenlasketusta määrästä. Lasketaan yhteen kohdat 11.2, 11.3, 11.4, 11.5, 11.6 ja KIINTEISTÖN TAI RAKENNUKSEN HANKINTA 12.1 Ilmoitetaan toimenpiteen edistymisen tilanne maksuhakemuksen ajanjaksolta. Jos toimenpide on keskeytynyt, ilmoitetaan syy keskeytykseen lomakkeen kohdassa 12.7 tai erillisellä liitteellä Ajanjakso, jonka aikana maksettuja kustannuksia maksuhakemus koskee. Maksuhakemuksen ajanjaksot eivät voi mennä limittäin. Esimerkiksi, jos ensimmäinen maksuhakemus koskee aikaväliä , on toisen maksuhakemuksen koskettava aikaväliä Merkitään, mikä hakukerta on kysymyksessä Ilmoitetaan rakennuksen hankintapäivämäärä Ilmoitetaan, onko toimenpide toteutettu tukipäätöksen mukaisena vai ei. Jos toteutus poikkeaa tukipäätöksestä, selvitys eroavuuksista annetaan lomakkeen kohdassa 12.7 tai erillisellä liitteellä.

5 Ilmoitetaan, onko tuen saajan taloudellisissa tai muissa olosuhteissa tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat toimenpiteen tukipäätöksen mukaiseen toteuttamiseen. Jos muutoksia tukipäätöksen jälkeen on tapahtunut, selvitys muutoksista esitetään lomakkeen kohdassa 12.7 tai erillisellä liitteellä Merkitään hakemukseen liittyviä lisätietoja, kuten toimenpiteen keskeytymisen syy, muutokset toimenpiteen toteutuksessa, muutokset tuen saajan taloudellisissa olosuhteissa tai muita toimenpiteen toteutukseen liittyviä lisätietoja. Toimenpiteen toteutuksessa tapahtuneista muutoksista on tehtävä tarvittaessa muutoshakemus tuen myöntäneelle viranomaiselle. Maksuhakemuslomakkeeseen liitetty selvitys toimenpiteen toteutuksessa aiheutuneista muutoksista ei ole hakemus tukipäätöksen muuttamiseksi. 13. TOIMENPITEEN TOTEUTTAMISESTA AIHEUTUNEET KUSTANNUKSET 13.1 Toimenpiteen toteuttamisesta aiheutuneet ja 12.2 kohdassa ilmoitetulla ajanjaksolla maksetut, hakemuksen perusteena olevat tukikelpoiset kustannukset yhteensä. 14. HAETTAVA TUKI JA TOTEUTUNUT RAHOITUS Haettava tuki: ilmoitetaan TE-keskukselta haettava tuen osuus yhteensä (EU + valtio). Haettava tuki on tukipäätöksessä kohdassa "TE-keskuksen myöntämä tuki tukikohteittain" ilmoitetun rakennuksen hankinnan tukiprosentin mukainen osuus kohdassa 13.1 ilmoitetuista tukikelpoisista kustannuksista Ilmoitetaan toimenpiteen toteuttamiseen saatu kuntarahan, muun julkisen rahoituksen sekä yksityisen rahoituksen osuus Rahoitus yhteensä muodostuu sekä haettavan tuen osuudesta sekä toimenpiteen muun rahoituksen yhteenlasketusta määrästä. Lasketaan yhteen kohdat 14.2, 14.3, 14.4 ja VAKUUTUS JA ALLEKIRJOITUS Ilmoitetaan hakijan saama muu julkinen tuki. Jos hakija on saanut toimenpiteeseen samanaikaisesti muuta julkista tukea, saadusta tuesta ilmoitetaan tuen myöntäjä (rahoittaja), tukimuoto, tukipäätöksen päivämäärä, tuen määrä ja tuen maksupäivä. Hakemuksen allekirjoittaa hakija tai yrityksen tms. kyseessä ollessa sellainen henkilö, jolle on annettu virallinen nimenkirjoitusoikeus. Jos nimenkirjoitusoikeudessa on tapahtunut muutoksia tukipäätöksen jälkeen, on mukaan liitettävä asiakirjat, joista ilmenee muutos. MAKSUHAKEMUKSEN LIITELUETTELO Liiteluettelo on ohjeellinen. Hakijan tulee aina tarkastaa tukipäätöksestä tuen kohde/käyttötarkoitus. Tuki maksetaan tukipäätöksen perusteella. Maksuhakemukseen liitteenä ei tarvitse toimittaa liitteitä, jotka on toimitettu aiemmin joko tuen myöntämistä koskevan hakemuksen liitteenä tai tukipäätöksen valmistelun yhteydessä tai samaa toimenpidettä koskevan aiemman maksuhakemuksen liitteenä ja tuen saajan olosuhteissa ei ole tapahtunut muutoksia asiakirjan toimittamisen jälkeen. Tilinpitoasiakirjat Maksuhakemukseen liitetään hakemuksen kohteena olevien kustannusten ja rahoituksen

6 6 osalta ote kirjanpitovelvollisen toimenpidettä koskevasta pää- ja päiväkirjasta maksuhakemuksen kohteena olevalta ajanjaksolta. Maatilatalouden tuloverolain (543/1967) mukaisesti verotettava tuensaaja liittää maksuhakemukseen muistiinpanot toimenpiteen maksuhakemuksen kohteena olevalta ajanjaksolta. Tuensaajan kirjanpidosta vastaava henkilö tai taho varmentaa allekirjoituksellaan maksuhakemuksen liitteeksi esitettävän kirjanpidon oikeellisuuden. Menotositteet eli laskut Tositteiden tulee olla tukipäätöksen mukaiselle tuensaajalle osoitettuja. Jos maksuhakemuksen liitteenä oleva tosite on osoitettu muulle kuin tukipäätöksen mukaiselle tuensaajalle, on maksuhakemuksen yhteydessä esitettävä selvitys menon liittymisestä toimenpiteen toteuttamiseen. Maksuhakemuksen liitteenä olevat tositteet numeroidaan siten kuin kirjanpitolaissa (1336/1997) säädetään. Maatilatalouden tuloverolain (543/1967) mukaisesti verotettavien tuensaajien tositteet numeroidaan siten kuin verohallituksen päätöksessä (Dnro 1856/38/2006) säädetään. Menon tosiasiallisuuden ja toteutuneet kustannukset osoittavana selvityksenä on maksuhakemuksen liitteenä esitettävä jäljennökset maksetuista, hyväksytyistä ja kirjanpitoon kirjatuista laskuista. Laskun liitteet on toimitettava maksuhakemuksen liitteenä, ellei laskusta selviä hankinnan sisältö. Maksutositteet Menon tosiasiallisuuden ja toteutuneet kustannukset osoittavana selvityksenä on maksuhakemuksen liitteenä esitettävä jäljennökset maksutositteista. Maksutositteena hyväksytään pankkitilin tiliote, kaupan yksilöity kassakuitti tai muu luotettava selvitys. Maksuhakemukseen liitettyjen käteiskuittien osalta tuen saajan on osoitettava rahan lähde kirjanpitokirjauksilla, tiliotteilla tai muulla luotettavalla tavalla. Rahoitus Maksuhakemuksen yhteydessä tuen saajan on esitettävä selvitys yksityisen ja muun julkisen rahoituksen toteutumisesta tuen myöntämistä koskevan päätöksen mukaisesti. Rahoituksen osalta maksuhakemukseen liitetään jäljennökset kirjanpitoon merkityistä tositteista sekä jäljennökset tiliotteista. Jos yksityinen rahoitusosuus kerätään osallistumismaksuilla tai vastaavilla suoritteilla, tuen saajan on liitettävä maksuhakemukseen selvitys osanottomaksujen ja vastaavien maksujen kertymisestä. Toimenpide, joka on rahoitettu paikallisen toimintaryhmän rahoituskiintiöstä, maksuhakemuksen liitteenä on esitettävä jokaisen maksuhakemuksen yhteydessä tiliote, jolla osoitetaan kuntarahan maksaminen toteutuneita kustannuksia vastaavasti. Jos tiliotetta ei liitetä maksuhakemukseen, se on toimitettava Työ- ja elinkeinokeskukseen ennen maksupäätöksen hyväksymistä. Palkkakustannukset Palkkakustannusten osalta maksuhakemuksen liitteenä on esitettävä: Jäljennös työsopimuksen tai muun vastaavan selvityksen kohdasta, josta ilmenevät palkan suuruus ja sen perusteet, tuntikirjanpito toimenpiteelle tehdystä työstä käyttäen Maaseutuviraston lomaketta numero 2326L tai vastaavat tiedot sisältävä selvitys sekä selvitys lakisääteisten sivukulujen ja lomarahojen perusteesta ja maksamisesta. Palkkiot Maksuhakemukseen sisällytettävien palkkiokustannusten osalta on esitettävä jäljennös sopimuksen tai muun asiakirjan kohdasta, jonka perusteella palkkio maksetaan. Selvitys hintatasosta Kustannusten kohtuullisuutta koskeva selvitys toimitetaan maksuhakemuksen liitteenä. Jos hankintaan sovelletaan lakia julkisista hankinnoista, liitetään maksuhakemukseen hankintailmoituksesta kopio.

7 7 Jaetut kustannukset Jos maksuhakemuksen kohteena oleva kustannus ei kohdistu pelkästään hakemuksen kohteena olevalle toimenpiteelle, maksuhakemuksen liitteenä on esitettävä perusteltu selvitys kustannusten jakautumisesta. Selvitys jaettujen kulujen jakoperusteista on tehtävä Maaseutuviraston lomakkeelle numero 2321L tai vastaavat tiedot sisältävällä lomakkeella. Luontoissuoritukset Oman puutavaran käytön osalta esitetään selvitys Maaseutuviraston vahvistamalla lomakkeella L2323 ja maa-aineksen käytön osalta esitetään selvitys Maaseutuviraston vahvistamalla lomakkeella 2322L tai vastaavat tiedot sisältävällä lomakkeella. Rakentaminen Rakentamista koskevan maksuhakemuksen liitteenä on esitettävä jäljennökset rakennuslupapäätöksessä edellytettyjen katselmusten pöytäkirjoista, kun lupapäätöksessä edellytetty katselmus on suoritettu. Suunnittelukustannusten kulutositteet on liitettävä ensimmäiseen myöntöpäätöstä seuraavaan maksuhakemukseen. Koneet ja laitteet Käytettynä hankituista koneista ja laitteista on maksuhakemuksen liitteenä esitettävä asiantuntija-arvio tai muu selvitys koneen tai laitteen käyvästä arvosta, jäljellä olevasta käyttöiästä ja teknisistä ominaisuuksista. Rakennuksen hankinta Hankittaessa rakennus, joka sijaitsee vuokramaalla, ensimmäisen maksuhakemuksen yhteydessä on toimitettava kopio vuokrasopimuksesta ja asiakirja määräaikaisen vuokraoikeuden kirjaamisesta. Matkakulut Matkakuluista on maksuhakemuksen liitteenä esitettävä toimenpiteen toteuttajan hyväksymä matkalasku, josta ilmenee matkan tarkoitus. Ulkomaanmatkan ja opintomatkan osalta on esitettävä lisäksi matkan ohjelma ja matkaraportti. Kotimaan matkalasku on tehtävä Maaseutuviraston lomakkeelle numero 2320L tai vastaavat tiedot sisältävälle lomakkeelle. Ulkomaan matkalasku on tehtävä Maaseutuviraston lomakkeelle numero 2327L tai vastaavat tiedot sisältävälle lomakkeelle. Julkaisut ja tiedotteet Jos toimenpiteessä on tuettu julkaisun tai tiedotteen tekemistä, on maksuhakemuksen liitteenä toimitettava yksi kappale julkaisusta Säädösluettelo Neuvoston asetus (EY) N:o 1290/2005, annettu 21 päivänä kesäkuuta 2005,yhteisen maatalouspolitiikan rahoituksesta Neuvoston asetus (EY) N:o 1698/2005, annettu 20 päivänä syyskuuta 2005, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston (maaseuturahaston) tuesta maaseudun kehittämiseen Komission asetus (EY) N:o 1974/2006, annettu 15 päivänä joulukuuta 2006, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston (maaseuturahaston) tuesta maaseudun kehittämiseen annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1698/2005 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä Komission asetus (EY) N:o 1975/2006, annettu 7 päivänä joulukuuta 2006, neuvoston asetuksen (EY) N:o 1698/2005 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä

8 8 maaseudun kehittämisen tukitoimenpiteitä koskevien tarkastusmenettelyjen ja täydentävien ehtojen täytäntöönpanon osalta Komission asetus (EY) N:o 885/2006, annettu 21 päivänä kesäkuuta 2006 neuvoston asetuksen (EY) N:o 1290/2005 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä maksajavirastojen ja muiden elinten hyväksymisen sekä maataloustukirahaston ja maaseuturahaston tilien tarkastamisen ja hyväksymisen osalta Laki maaseudun kehittämiseen liittyvien ohjelmien hallinnoinnista (532/2006) (muutettu 1444/2006) Laki maaseudun kehittämiseen myönnettävistä tuista (1443/ 2006) (muutettu 1478/2007) Valtioneuvoston asetus maaseudun yritystoiminnan tukemisesta (632/2007) (muutettu 271/2008) Maaseutuviraston määräys yritys- ja hanketuella rahoitettujen toimenpiteiden sekä toimintaryhmän toimintarahan edistymistä ja vaikuttavuutta koskevista selvityksistä ja seurantatiedoista (Nro 10/08) Maaseutuviraston määräys yritystukien maksuhakemuksista ja niiden liitteistä (Nro 34/2009)

9 9 Tuen hakijan muistilista Suunnittele toimenpiteelle kirjanpitoon oma kustannuspaikka. Käytä kustannuspaikkanumeroa kaikissa toimenpiteeseen liittyvissä kirjanpitovienneissä. Tämä helpottaa kustannusten erottumista muun toiminnan kirjanpitoaineistosta. Tutustu tukipäätöksen ehtoihin. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä TEkeskukseen. Tukipäätöksessä on mainittu yhteyshenkilö ja yhteystiedot. Jos toimenpiteen toteuttamisessa tapahtuu muutoksia, tee muutoshakemus ja liitä mukaan muuttunut toimenpidesuunnitelma. Suunnitelluista muutoksista kannattaa keskustella TE-keskuksen ja paikallisen toimintaryhmän kanssa jo ennen muutoshakemuksen täyttämistä. Tutustu maksuhakemukseen huolella ja toimita sen liitteenä tarvittavat asiapaperit. Jos maksuhakemukseen liittyen pyydetään lisätietoja, toimita täydennykset määräajassa. Liitä maksuhakemukseen jäljennökset laskuista, maksutositteista sekä muusta aineistosta, joista ilmenee laskun tai maksutositteen liittyminen toimenpiteen toteuttamiseen. Maksuhakemuksen yhteydessä on esitettävä selvitys toimenpiteen toteutuneista rahoitussuhteista. Investointi kohteen pitää olla käytettävissä viisi vuotta viimeisen erän maksamisen jälkeen. Jos kohteen omistus- tai hallintaoikeus halutaan luovuttaa toiselle tätä aiemmin, on TE-keskukselta pyydettävä lupa ennen kohteen luovuttamista. Tuettuun investointiin liittyy vähintään yksi tarkastuskäynti maksuhakemuksen käsittelyn yhteydessä. Myös muissa toimenpiteissä saatetaan käydä maksuhakemuksen käsittelyn yhteydessä tarkastuskäynnillä. Lisäksi Maaseutuviraston tarkastusyksikkö, Komissio tai tilintarkastustuomioistuin saattaa tehdä paikalla tehtävän tarkastuksen. Muista tiedottaminen. Siitä löytyy lisätietoja sivuilta, mistä löytyy myös logoja tiedotteisiin sekä muuta tärkeää tietoa Manner- Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Lomakkeita ja liitelomakkeita löytyy -sivuilta.

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero Työ- ja elinkeinokeskus 1(6) MAKSUHAKEMUS YRITYKSEN INVESTOINTITUKI Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 ROOPAN YHTEISÖ Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi

Lisätiedot

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN, MAASEUDUN YRITYSTUEN JA TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUN HAKEMISESTA

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN, MAASEUDUN YRITYSTUEN JA TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUN HAKEMISESTA 1(5) MÄÄRÄYS Nro 53/15 Dnro 1189/54/2015 Voimassaoloaika 2.7.2015-31.12.2023 MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN, MAASEUDUN YRITYSTUEN JA TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUN HAKEMISESTA Maaseutuvirasto

Lisätiedot

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta.

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta. 1(5) LOMAKKEEN 3317 TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE Lnro 3316A EUROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Manner-Suomen

Lisätiedot

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Tällä maksuhakemuslomakkeella haetaan maksua myös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukaisiin yritysryhmähankkeisiin.

Tällä maksuhakemuslomakkeella haetaan maksua myös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukaisiin yritysryhmähankkeisiin. TÄYTTÖOHJE 1(6) KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKKEEN MAKSUHAKEMUKSEEN EUROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Lisätiedot

Yritystuen maksaminen

Yritystuen maksaminen Yritystuen maksaminen Leadertyön ajankohtaispäivät 28.10.2015 Maaseutuvirasto Tukien maksatusyksikkö Per-Ola Staffans Yritystuen maksamiseen liittyviä säännöksiä Ns. maaseuturahastoasetus (EU) N:o 1305/2013

Lisätiedot

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Kirjanpito ja kustannukset. Jarmo Heikkilä

Kirjanpito ja kustannukset. Jarmo Heikkilä Kirjanpito ja kustannukset Jarmo Heikkilä Kirjanpito Kirjanpitoon hankkeelle oma kustannuspaikka tai tili Kirjanpito on järjestettävä osaksi tuensaajan kirjanpitoa Tuettavan toimepiteen kirjanpito tulee

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info toimenpiteiden toteuttajille 29.10.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Toimenpiteen aloittaminen Toimenpiteen toteuttamisen on saanut aloittaa

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien maksaminen, sekä maksuhakemuksen vastaanottaminen paikallisessa toimintaryhmässä

Hanke- ja yritystukien maksaminen, sekä maksuhakemuksen vastaanottaminen paikallisessa toimintaryhmässä Hanke- ja yritystukien maksaminen, sekä maksuhakemuksen vastaanottaminen paikallisessa toimintaryhmässä Tilaisuus: Toimintaryhmien neuvottelupäivät 1.4.2009, Dipoli, Espoo Kirsi Murtomäki, ylitarkastaja,

Lisätiedot

Maatalouden investointitukien maksatus

Maatalouden investointitukien maksatus Maatalouden investointitukien maksatus 21.4.2015 1 Miten saada myönnetty investointituki maksuun? Hyrrän kautta Maksua ja nostolupaa on mahdollista hakea myös lomakkeella Tuki maksetaan/lainaa myönnetään

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 1974/22/2012 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 1974/22/2012 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 11.12.2012 Dnro 1974/22/2012 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Vuoden 2012 täydentävien ehtojen tilaneuvontatuen (1990) maksaminen, toinen hakukerta Liitteenä

Lisätiedot

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen Liitteenä on maksamista

Lisätiedot

TARKASTUSHAVAINTOJA LEADER-RAHOITTEISISTA YRITYS- JA HANKETUISTA

TARKASTUSHAVAINTOJA LEADER-RAHOITTEISISTA YRITYS- JA HANKETUISTA Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 TARKASTUSHAVAINTOJA LEADER-RAHOITTEISISTA YRITYS- JA HANKETUISTA Leader-toimintaryhmätyön ajankohtaispäivät 25.5.2012 suunnittelija Taru Niemelä Jatkotoimenpideyksikkö,

Lisätiedot

TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE

TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE Lomake 3306A 1 Uusi hakemus Korjaus/täydennys hakemukseen Muutoshakemus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin

Lisätiedot

KIMPSU-teemahanke Koulutus alahankkeille. Leena Karjalainen

KIMPSU-teemahanke Koulutus alahankkeille. Leena Karjalainen KIMPSU-teemahanke Koulutus alahankkeille Leena Karjalainen 7.4.2016 Kimpsu -teemahanke Missä olemme nyt: - Alahankkeiden hakemukset jätetty 30.11. 2015 mennessä - Hallitus puoltanut rahoitusta 14 hankkeelle

Lisätiedot

Hanketukien maksatus 2014-2020

Hanketukien maksatus 2014-2020 Hanketukien maksatus 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen Anette Mäkelä 18.3.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit 2014-2020 Käytetään pääsääntöisesti Perustuvat EU:n yleisasetuksen

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 3638/54/2014 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 3638/54/2014 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3638/54/2014 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Vuoden 2014 täydentävien ehtojen tilaneuvontatuen (1990) ensimmäisen hakukerran maksaminen Liitteenä

Lisätiedot

Mikä muuttui maaseuturahaston maksatuksessa? vs

Mikä muuttui maaseuturahaston maksatuksessa? vs Mikä muuttui maaseuturahaston maksatuksessa? 2014-2020 vs. 2007-2013 Maksua haetaan sähköisesti ja käsittely tapahtuu sähköisesti (paperillakin voi hakea, mutta ei mielellään) Hakijalle lähtee ilmoitus

Lisätiedot

Maksatus. Hanketoimijoiden koulutus 15.6.2011, Hotelli Santa Claus, järj. Lapin maaseudun bioenergian alueellinen koordinaatiohanke

Maksatus. Hanketoimijoiden koulutus 15.6.2011, Hotelli Santa Claus, järj. Lapin maaseudun bioenergian alueellinen koordinaatiohanke Maksatus Hanketoimijoiden koulutus 15.6.2011, Hotelli Santa Claus, järj. Lapin maaseudun bioenergian alueellinen koordinaatiohanke Sivu 1 15.6.2011 Maksatuksen hakuajat Sivu 2 15.6.2011 Maksatuksen hakuajat

Lisätiedot

OHJE VALTION TUEN MAKSUHAKEMUSLOMAKKEEN TÄYTTÄMISESTÄ

OHJE VALTION TUEN MAKSUHAKEMUSLOMAKKEEN TÄYTTÄMISESTÄ Ohje 1 (5) 11.3.2013 OHJE VALTION TUEN MAKSUHAKEMUSLOMAKKEEN TÄYTTÄMISESTÄ Yleistä Maksuhakemuslomaketta käytetään haettaessa laissa laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueille (1186/2009, jäljempänä

Lisätiedot

HANKETUKIHAKEMUS Yleishyödyllinen investointihanke

HANKETUKIHAKEMUS Yleishyödyllinen investointihanke 1(5) HANKETUKIHAKEMUS Ylshyödyllinen investointihanke Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 Uusi hakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen Muutos saatuun rahoituspäätökseen Euroopan

Lisätiedot

Toimeenpanon valmistelu on hyvässä vauhdissa, mutta ei vielä valmis. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vanhat menettelyt ylläpidetään

Toimeenpanon valmistelu on hyvässä vauhdissa, mutta ei vielä valmis. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vanhat menettelyt ylläpidetään 1 Toimeenpanon valmistelu on hyvässä vauhdissa, mutta ei vielä valmis. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vanhat menettelyt ylläpidetään sellaisenaan. EU-osarahoitteiset tuet vaativat mm otantatarkastukset

Lisätiedot

YRITYSTUKIHAKEMUS. Uusi hakemus. Leader-toimintaryhmän rahoituskiintiöstä. Y-tunnus/henkilötunnus. Hakijan verotuskunta. www-sivu

YRITYSTUKIHAKEMUS. Uusi hakemus. Leader-toimintaryhmän rahoituskiintiöstä. Y-tunnus/henkilötunnus. Hakijan verotuskunta. www-sivu YRITYSTUKIHAKEMUS Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 1(7) Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualusiin Lnro 3305 Uusi hakemus Korjaus/täydennys edelliseen

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3641/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3641/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 13.6.2014 Dnro 3641/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom. ja 18 2 mom. Vastaavat EU-säännökset:

Lisätiedot

MAARAYS Nro 4/18 Asianro 310/ /2018. Voimassaoloaika toistaiseksi

MAARAYS Nro 4/18 Asianro 310/ /2018. Voimassaoloaika toistaiseksi MAARAYS Nro 4/18 Asianro 310/04.00.00/2018 Voimassaoloaika 8.2.2018 - toistaiseksi Valtuutussaannokset Laki porotalouden ja luontaiselinkeinojen rakennetuista (986/2011) Koittalaki (253/1995) MAASEUTUVIRASTON

Lisätiedot

Ajankohtaista maksatuksesta

Ajankohtaista maksatuksesta Ajankohtaista maksatuksesta Lapin ELY-keskus Anne Moilanen Sivu 1 7.2.2017 Tilastotietoa 2016 kehittämishankkeet - maksupäätösten teko alkoi heinäkuussa - maksupäätöksiä 41 kpl, n. 900.000 - käsittelyaika

Lisätiedot

toteutuneet kustannukset

toteutuneet kustannukset ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm 01.11.2010 Diaarinumero 31/545/2008 Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S10947 Tunniste

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Flat rate 15% - EAKR 24.8.2016 Yksinkertaistettu kustannusmalli Flat rate 15% Käytössä perustelluissa rahoittajan hyväksymissä poikkeustapauksissa, joissa hankkeen sisällöstä

Lisätiedot

OHJEET HANKKEEN TOTEUTTAMISEEN JA MAKSATUKSEEN

OHJEET HANKKEEN TOTEUTTAMISEEN JA MAKSATUKSEEN OHJEET HANKKEEN TOTEUTTAMISEEN JA MAKSATUKSEEN Alahankkeiden toteutusaika Hanke on toteutettava sopimuksella hyväksytyn suunnitelman, kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman mukaisesti. Tuen myöntämisen

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

Hanki -koulutukset. Helmikuu 2013. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin. www.viisaankivi.

Hanki -koulutukset. Helmikuu 2013. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin. www.viisaankivi. Hanki -koulutukset Helmikuu 2013 Hankkeen vastuut ja velvollisuudet Hankkeesta vastaa aina hakija. Koordinointihankkeessa useita pieniä hankkeita on laitettu yhteen ja hankkeen hakijana on Viisari. Koordinointihankkeen

Lisätiedot

Maaseudun kehittämisen yritysrahoitustoimenpiteet ohjelmakaudella 2014-2020

Maaseudun kehittämisen yritysrahoitustoimenpiteet ohjelmakaudella 2014-2020 Maaseudun kehittämisen yritysrahoitustoimenpiteet ohjelmakaudella 2014-2020 ELY-keskus Eurooppa 2020 -strategian tavoitteet EU:n yhteisen maatalouspolitiikan on vastattava uusiin haasteisiin ruoan, luonnonvarojen

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 2455/54/2013 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 2455/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2455/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2013 valkuais- ja öljykasvipalkkion käsittelyssä

Lisätiedot

Maaseuturakentamisen suunnittelun ajankohtaispäivät

Maaseuturakentamisen suunnittelun ajankohtaispäivät Maaseuturakentamisen suunnittelun ajankohtaispäivät Rakentamisasiat toimeenpanossa 2014-20 Jyväskylä seija.oikarinen@mavi.fi #139927 ESITYKSEN SISÄLTÖ Maaseutuohjelman toimeenpano rakentamisinvestointien

Lisätiedot

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha Rahoitushakemus Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha (AIKO) Maakunnan kehittämisraha Haettava rahoitus on Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.7.2018 C(2018) 4838 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu 30.7.2018, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston (maaseuturahasto) tuesta maaseudun kehittämiseen

Lisätiedot

Vuoden 2015 ympäristösopimusten ( ) toisen erän maksaminen

Vuoden 2015 ympäristösopimusten ( ) toisen erän maksaminen Varainhoito-osasto 30.5.2016 Tukien maksatusyksikkö 920/03.03.00/2016 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukset Vuoden 2015 ympäristösopimusten (2014-2020) toisen

Lisätiedot

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa 2014-2020 Kansainvälisten hankkeiden koulutus Susanna Ollila, Maaseutuvirasto susanna.ollila@mavi.fi Kansainväliset yhteistyöhankkeet

Lisätiedot

Maatalouden ympäristötuen erityistuen 2049 toisen erän maksaminen. Lisätietoja määräyksen sisältämistä asioista antaa:

Maatalouden ympäristötuen erityistuen 2049 toisen erän maksaminen. Lisätietoja määräyksen sisältämistä asioista antaa: Varainhoito-osasto 30.5.2016 Tukien maksatusyksikkö 919/03.03.00/2016 ELY-keskukset Maatalouden ympäristötuen erityistuen 2049 toisen erän maksaminen Liitteenä on maksamista koskeva Maaseutuviraston määräys

Lisätiedot

Maksujen ajankohtaiset & ohjelmakauden 2007-2013 sulkeminen. Kirsi Perälä, ylitarkastaja Emmi Leppämäki, ylitarkastaja Tukien maksatusyksikkö

Maksujen ajankohtaiset & ohjelmakauden 2007-2013 sulkeminen. Kirsi Perälä, ylitarkastaja Emmi Leppämäki, ylitarkastaja Tukien maksatusyksikkö Maksujen ajankohtaiset & ohjelmakauden 2007-2013 sulkeminen Kirsi Perälä, ylitarkastaja Emmi Leppämäki, ylitarkastaja Tukien maksatusyksikkö Maksujen ajankohtaisia asioita Ylitarkastaja Kirsi Perälä Maksupäätökset

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Kymenlaakson liitto täyttää Saapumispvm Hakemusnumero Valmistelija Diaari-/muu tunnus 1. HANKE Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys

Lisätiedot

Vuoden 2013 uuhipalkkion ja sen lisäpalkkion käsittelyssä noudatettavista menettelyistä

Vuoden 2013 uuhipalkkion ja sen lisäpalkkion käsittelyssä noudatettavista menettelyistä Varainhoito-osasto 21.11.2013 Tukien maksatusyksikkö Dnro 2456/54/2013 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2013 uuhipalkkion

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 939/22/2010 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 939/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 31.5.2010 Dnro 939/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2009 timotein EU:n siementuotannon tuen käsittelyssä

Lisätiedot

Maksatuksen terveiset

Maksatuksen terveiset Maksatuksen terveiset Ajankohtaista Työtilanne (tilanne 4.12.2013) - Kehittämishankkeet: Maksuhakemuksia vireillä 55 kpl Maksuhakemuksia käsitelty 203 kpl - Yritystuet: Maksuhakemuksia vireillä 8 kpl Maksuhakemuksia

Lisätiedot

MAKSATUSHAKEMUS AIKO-rahoitus

MAKSATUSHAKEMUS AIKO-rahoitus 1 (5) TIEDOT AVUSTUKSEN SAAJASTA Avustuksen saaja Puutteellisesti täytettyä maksatushakemusta ei käsitellä Osoite Yhteyshenkilö Puhelin/email TIEDOT HANKKEESTA JA RAHOITUSPÄÄTÖKSESTÄ Hankkeen nimi Avustuksen

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 1456/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Määräysnumero 59/10

Varainhoito-osasto Dnro 1456/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Määräysnumero 59/10 Varainhoito-osasto 15.9.2010 Dnro 1456/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Määräysnumero 59/10 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Vuoden 2010 maatalouden ympäristötuen ja luonnonhaittakorvauksen

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 17.6.2015 Dnro 1272/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 58/15 Kumotaan Määräys Nro 33/15, Dnro 969/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Flat rate 24% - EAKR 24.8.2016 Yksinkertaistettu kustannusmalli Flat rate 24% Hankkeen välilliset kustannukset korvataan prosenttimääräisenä hyväksyttävistä välittömistä

Lisätiedot

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN

PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN PORNAISTEN NUORISOVALTUUSTON MYÖNTÄMÄ TUKI NUORTEN ITSENSÄ TOTEUTTAMIIN TAPAHTUMIIN, RETKIIN JA MUUHUN UUTEEN TOIMINTAAN SÄÄNNÖT JA HAKUKRITEERIT Sivistyslautakunta on hyväksynyt (Sivltk 26.5.2016, 49,

Lisätiedot

Maaseudun kehittämismahdollisuudet Hämeessä ohjelmakaudella 2014-2020. Lassi Hurskainen Hämeen ELY-keskus 18.3.2015 Hämeenlinna 19.3.

Maaseudun kehittämismahdollisuudet Hämeessä ohjelmakaudella 2014-2020. Lassi Hurskainen Hämeen ELY-keskus 18.3.2015 Hämeenlinna 19.3. Maaseudun kehittämismahdollisuudet Hämeessä ohjelmakaudella 2014-2020 Lassi Hurskainen Hämeen ELY-keskus 18.3.2015 Hämeenlinna 19.3.2015 Lahti Esityksen sisältö Kehittämishanketuen hyväksyttävät kustannukset

Lisätiedot

rakentaminen tai muu työ on tehtävä loppuun päätöksessä määrätyssä toteutusajassa.

rakentaminen tai muu työ on tehtävä loppuun päätöksessä määrätyssä toteutusajassa. MAKSATUKSET EU-HANKKEISSA (maaseuturahasto) Tuen maksaminen Eu-hankkeissa Kehittämis- tai investointihanke tulee toteuttaa rahoittajan päätöksessä hyväksytyn hankesuunnitelman, kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman

Lisätiedot

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa 2014-2020 Kansainvälisten hankkeiden koulutus Susanna Ollila, Maaseutuvirasto susanna.ollila@mavi.fi Kansainväliset yhteistyöhankkeet

Lisätiedot

Hanketukien maksatus. Lapin ELY-keskus. Säädöksiä

Hanketukien maksatus. Lapin ELY-keskus. Säädöksiä Hanketukien maksatus Lapin ELY-keskus Sivu 1 16.6.2016 Säädöksiä Laki maaseudun kehittämisen tukemisesta 28/2014 (muut. 1176/2014)(Laki) Valtioneuvoston asetus maaseudun hanketoiminnan tukemisesta 1174/2014

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN Työ- ja elinkeinoministeriö Alueiden kehittämisyksikkö Aluestrategiaryhmä Hallitusneuvos Tuula Manelius Työkokoukset kevät 2011 Säädöspohja rr-toiminnassa EU-säädökset

Lisätiedot

PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17%

PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17% PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17% YLEISTÄ Joensuun KAKE hankkeen budjetti 1 274 914 Pikku KAKE Palkkakustannukset Ostopalvelut Muut kustannukset Joensuun kaupungin rahoitus Kaupunki

Lisätiedot

Kyläverkkokoulutus 1.9.2011. Noora Hakola Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö

Kyläverkkokoulutus 1.9.2011. Noora Hakola Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö Kyläverkkokoulutus 1.9.2011 Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö Sivu 1 16.9.2011 Kyläverkkohankkeet ja lisävaroilla rahoitettavat laajat laajakaista hankkeet HankeVNA 22 : - Yleishyödyllisen

Lisätiedot

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1 YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita... 2 Hakijan perustiedot... 3 Maksatuksen tiedot...

Lisätiedot

Kansainvälisten hankkeiden ajankohtaisia asioita Mavista Susanna Ollila ja Merja Uusi-Laurila

Kansainvälisten hankkeiden ajankohtaisia asioita Mavista Susanna Ollila ja Merja Uusi-Laurila 27.3.2018 Kansainvälisten hankkeiden ajankohtaisia asioita Mavista Susanna Ollila ja Merja Uusi-Laurila Kansainvälisen toiminnan muodot Manner- Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa 1. Varsinaiset kansainväliset

Lisätiedot

YLEISHYÖDYLLINEN INVESTOINTIHANKE TUEN MYÖNTÄMINEN JA HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET

YLEISHYÖDYLLINEN INVESTOINTIHANKE TUEN MYÖNTÄMINEN JA HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET 1 YLEISHYÖDYLLINEN INVESTOINTIHANKE TUEN MYÖNTÄMINEN JA HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET Lnro 2306D YLEISTÄ Tätä hakulomaketta käytetään haettaessa maaseudun kehittämiseen myönnettävistä tuista annetun lain (1443/2006),

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

Valittavat kustannusmallit

Valittavat kustannusmallit Valittavat kustannusmallit 1. Todellisiin kustannuksiin perustuva 2. Kertakorvaus ( lump sum ) Julkinen tuki: enintään 100 000 3. Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta ( flat rate ) 24 % palkkakustannusten

Lisätiedot

Varainhoito-osasto /22/2007 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus

Varainhoito-osasto /22/2007 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus Varainhoito-osasto 26.9.2007 747/22/2007 Tukien maksatusyksikkö TE-keskusten maaseutuosastot Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus Liitteenä on maksatusta koskeva Maaseutuviraston

Lisätiedot

TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta

TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta Rahoitusehdot: Yritysten de minimis -avustus 30.8.2017 DM 1817112 v.2 Copyright Tekes Projektin vastuullinen johtaja: Lue rahoituspäätös

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5.2015 Sivu 1 27.5.2015 Kustannusmallivaihtoehdot Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta

Lisätiedot

Maaseutuviraston tehtäviä tuetun rakentamisen prosessissa

Maaseutuviraston tehtäviä tuetun rakentamisen prosessissa #91949 Maaseutuviraston tehtäviä tuetun rakentamisen prosessissa Maaseuturakentamisen suunnittelun ajankohtaispäivä Heureka, Vantaa 12.2.2013 Seija Oikarinen ylitarkastaja, rakentaminen Maaseutuvirasto

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09

Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 29.4.2009 Dnro 707/22/2009 Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3637/54/2014 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3637/54/2014 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3637/54/2014 Tukien maksatusyksikkö ELY-keskukset Vuoden 2014 maatalousyrittäjien opintorahaa (2521) koskevien hakemusten käsittelyssä noudatettavista menettelyistä Liitteenä

Lisätiedot

Aloituskoulutus Leena Karjalainen

Aloituskoulutus Leena Karjalainen Aloituskoulutus 13.3.2018 Leena Karjalainen Missä olemme nyt: Nuoret tekijät - Hallitus puoltanut rahoitusta 5 hankkeelle 25.1.2018 - Tuensiirtosopimukset allekirjoitettu - Alahankkeisiin liittyvät dokumentit

Lisätiedot

Ajankohtaista maksatuksessa. Raija Mikkonen ja Kati Niemilä

Ajankohtaista maksatuksessa. Raija Mikkonen ja Kati Niemilä Ajankohtaista maksatuksessa Raija Mikkonen ja Kati Niemilä 1 KEHA-keskus Hoitaa ELY-keskusten ja TE-toimistojen hallinto-, maksatus- ja yleiset kehittämistehtävät Hoitaa ja kehittää AVIen ja maistraattien

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Uusi rahoituslaki ja soveltaminen Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Rahoituslaki ja rahoitusasetus Laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta

Lisätiedot

Leader-työn uusien työntekijöiden koulutuspäivät, Oulu

Leader-työn uusien työntekijöiden koulutuspäivät, Oulu 3.5.2017 Leader-työn uusien työntekijöiden koulutuspäivät, Oulu Tiina Rinta-Rahko, ylitarkstaja Komission rooli Vastaa maatalousrahastosta (maaseuturahasto) Hyväksyy kansalliset kehittämisohjelmat Antaa

Lisätiedot

Kampsu-teemahanke Koulutus alahankkeille. Leena Karjalainen

Kampsu-teemahanke Koulutus alahankkeille. Leena Karjalainen Kampsu-teemahanke Koulutus alahankkeille Leena Karjalainen 29.3.2017 Kampsu -teemahanke Missä olemme nyt: - Hallitus puoltanut rahoitusta 19 hankkeelle 9.2.2017 - Tuensiirtosopimukset allekirjoitettu -

Lisätiedot

Tempo! De minimis -rahoitus

Tempo! De minimis -rahoitus Tempo! De minimis -rahoitus Kustannusseurannan keventämisen pilotti 1.6.2017 31.5.2018 Miten projektin tavoitteita seurataan ja miten eteneminen raportoidaan Tekesille? Aluksi Lue rahoituspäätös sekä rahoitusehdot

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit 12/2014 Noora Hakolan esityksen pohjalta Pekka Selkälä Yksinkertaistetut kustannusmallit (KehL 28/2014 13 ) Prosenttiperusteinen

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Tosiasiallisesti aiheutuneiden suorien kustannusten malli - EAKR 14.6.2016 Tosiasiallisesti aiheutuneiden suorien kustannusten malli Toteutetaan kokonaan investointina tai

Lisätiedot

VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1.2.2012 1 VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA... 1 Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita...

Lisätiedot

Teemahankeinfo. Neuvontaa toteuttajille Jaana Joutsen

Teemahankeinfo. Neuvontaa toteuttajille Jaana Joutsen Teemahankeinfo Neuvontaa toteuttajille 28.2.2018 Jaana Joutsen Mikä teemahanke? Ykkösakselin hakema hanke, joka kokoaa yhteen pieniä yleishyödyllisiä kehittämistoimia tai investointeja Teemana voi olla

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke. Maksuinfot 2019

Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke. Maksuinfot 2019 Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke Maksuinfot 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen toteuduttava pääosin

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.10.2018 C(2018) 7044 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 30.10.2018, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston (maaseuturahasto) tuesta maaseudun kehittämiseen

Lisätiedot

KKI-hankkeiden tiliselvitysohjeet

KKI-hankkeiden tiliselvitysohjeet KKI-hankkeiden tiliselvitysohjeet TUEN KÄYTTÖAIKA KKI-hanketuki tulee käyttää, sekä selvittää päätöskirjeessä esitettyyn päivämäärään mennessä. Mikäli hanke ei toteudu, tulee tuki palauttaa takaisin LIKESin

Lisätiedot

YRITYKSEN KEHITTÄMISAVUSTUKSEN MAKSATUSHAKEMUS

YRITYKSEN KEHITTÄMISAVUSTUKSEN MAKSATUSHAKEMUS YRITYKSEN KEHITTÄMISAVUSTUKSEN MAKSATUSHAKEMUS Ohjeita seuraavilla sivuilla Hakemuksen saapumispäivä 1 Hakijan virallinen nimi FarmiPeli Oy 3 Hakijan yhteyshenkilön nimi Urpo Manninen Faksi 4 Postinumero

Lisätiedot

YLEISHYÖDYLLINEN INVESTOINTIHANKE TUEN MYÖNTÄMINEN JA HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET

YLEISHYÖDYLLINEN INVESTOINTIHANKE TUEN MYÖNTÄMINEN JA HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET 1 YLEISHYÖDYLLINEN INVESTOINTIHANKE TUEN MYÖNTÄMINEN JA HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET Lnro 2306D YLEISTÄ Tätä hakulomaketta käytetään haettaessa maaseudun kehittämiseen myönnettävistä tuista annetun lain (1443/2006),

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot

Maksajaviranomaisten kevätpäivä Oulu 24.-25.3.2009

Maksajaviranomaisten kevätpäivä Oulu 24.-25.3.2009 Maksajaviranomaisten kevätpäivä Oulu 24.-25.3.2009 EU- tukiin liittyvät säädökset ja niiden vaatimukset, esittelijän ja ratkaisijan vastuut sekä päätöksen perustelut Mikko Knuutinen, YTT, HTL c/o Asianajotoimisto

Lisätiedot

(6) Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat Euroopan meri- ja kalatalousrahaston komitean lausunnon mukaiset,

(6) Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat Euroopan meri- ja kalatalousrahaston komitean lausunnon mukaiset, 9.5.2017 L 119/7 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2017/788, annettu 8 päivänä toukokuuta 2017, meri- ja kalatalousrahastosta annetun asetuksen (EU) N:o 508/2014 nojalla annettavista säännöistä, jotka

Lisätiedot

Maaseutuohjelman yritystuet Uudenmaan ELY-keskus

Maaseutuohjelman yritystuet Uudenmaan ELY-keskus Maaseutuohjelman 2014-2020 yritystuet Uudenmaan ELY-keskus Sivu 1 Investointituki Yritystoiminnan kehittämisen/aloittamisen kannalta tarpeellisen ja kannattavan investoinnin hankintaan Tuotantotilat/rakennukset

Lisätiedot

Viritys-teemahanke. Koulutus alahankkeille Leena Karjalainen

Viritys-teemahanke. Koulutus alahankkeille Leena Karjalainen Viritys-teemahanke Koulutus alahankkeille Leena Karjalainen 28.3.2019 Viritys-teemahanke Missä olemme nyt: - Hallitus puoltanut rahoitusta 12 hankkeelle, kustannukset yhteensä108 900,70 - Tuensiirtosopimukset

Lisätiedot

Maksatus Hyrrässä. Tuen hakijan näkökulmasta. Pirjo Tuomikoski. https://hyrra.mavi.fi/login.html

Maksatus Hyrrässä. Tuen hakijan näkökulmasta. Pirjo Tuomikoski. https://hyrra.mavi.fi/login.html Maksatus Hyrrässä Tuen hakijan näkökulmasta https://hyrra.mavi.fi/login.html Pirjo Tuomikoski Sivu 1 2.2.2017 Maksuhakemuksen täyttäminen Hyrrässä vaatii Katso-oikeudet Lisätietoja saat sivuilta https//yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

Kempele Kempele

Kempele Kempele TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE Lomake 3306A 1 Uusi hakemus Korjaus/täydennys hakemukseen Muutoshakemus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin

Lisätiedot

Maksatus. Maaseuturahaston hankekoulutus (flat rate)

Maksatus. Maaseuturahaston hankekoulutus (flat rate) Maksatus Maaseuturahaston hankekoulutus (flat rate) 14.1.2016 Maksuhakemus Maksua haetaan Maaseutuviraston ylläpitämässä sähköisessä verkkopalvelussa (Hyrrä) Voidaan hakea myös kehittämishanketuen maksuhakemuslomakkeella

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA 1(6) RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Uusi hakemus 1. Viranomainen, jolle hanke-esitys osoitetaan

Lisätiedot

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA EURA 2007 järjestelmän rahoituspäätösmallit 2010 ESR:ssa käytössä seuraavat

Lisätiedot

KKI-hankkeiden tiliselvitysohjeet

KKI-hankkeiden tiliselvitysohjeet KKI-hankkeiden tiliselvitysohjeet TUEN KÄYTTÖAIKA KKI-hanketuki tulee käyttää, sekä selvittää päätöskirjeessä esitettyyn päivämäärään mennessä. Mikäli hanke ei toteudu, tulee tuki palauttaa takaisin LIKESin

Lisätiedot

OHJE TUENHAKIJALLE Kiintiöilmoitus koordinaattorille Maksatushakemuksen täyttäminen

OHJE TUENHAKIJALLE Kiintiöilmoitus koordinaattorille Maksatushakemuksen täyttäminen OHJE TUENHAKIJALLE Kiintiöilmoitus koordinaattorille Maksatushakemuksen täyttäminen 1 YLEISTÄ Tuen piiriin kuuluvan yrityksen investoinneista ilmoittaminen Tuen piiriin kuuluva yhtiö voi tehdä koordinaattorille

Lisätiedot

Tarkastusmenettelyt Hanke- ja yritystuet/maaseuturahasto

Tarkastusmenettelyt Hanke- ja yritystuet/maaseuturahasto Tarkastusmenettelyt Hanke- ja yritystuet/maaseuturahasto Maaseutuvirasto Hanketarkastus Heli Pöyhönen Lahti 28.10.2014 Hanketarkastuksen tarkastukset Hallinnolliset tarkastukset Komission asetus (EY) N:o

Lisätiedot