3. Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias? Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3. Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias? Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille."

Transkriptio

1

2 1. Mitä etuja bodykey by NUTRIWAY tarjoaa? NUTRIWAY on lanseerannut yhteistyössä tutkijoiden ja ravitsemus- ja liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa kehitetyn bodykey by NUTRIWAY -painonpudotusohjelman, joka analysoi osallistujien DNA:ta geenitestin avulla ja kertoo, miten kehosi reagoi rasvaan, hiilihydraatteihin ja liikuntaan. Näiden tietojen ja Tee oma suunnitelma -sivulle tallentamiesi ruokailumieltymyksiä ja elämäntapatietoja koskevien tietojen avulla jokaiselle asiakkaalle luodaan henkilökohtainen ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma, joka noudattaa Nutrilite Health Instituten (NHI) terveellisen ravinnon ja painonpudotuksen ohjeita. Lisäksi ohjelma tarjoaa asiantuntevaa tukea ja motivaatiota verkossa oman Online bodykey -valmentajan avulla. bodykey -pikaateriat ja -tee sekä NUTRIWAY -ravintolisät tukevat painonpudotusmatkaasi. 2. Jos ohjelma ei sovikaan minulle, saanko rahani takaisin? bodykey-pakkauksen voi palauttaa, jos geenitestipakkausta ei ole avattu. Lue bodykey-pakkauksessa olevat ehdot huolellisesti ennen pakkauksen avaamista. Koska bodykey by NUTRIWAY ei ole tavallinen tuote vaan pikemminkin palvelu, siihen ei sovelleta Amwayn tyytyväisyystakuuta. Alan immateriaaliomaisuutta koskevan sääntelyn mukaisesti ohjelmaa ei voi palauttaa sen jälkeen, kun geenitestipakkauksen sinetti on rikottu: tämän jälkeen testiä ei voida enää kontrolloida ja sitä voitaisiin käyttää petokseen. 3. Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias? Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille. 4. Mikä on osallistumisen yläikäraja? Ohjelmaan ei ole yläikärajaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei ohjelmaa ole tarkoitettu hoitamaan tai parantamaan sairauksia eikä auttamaan lääketieteellisissä vaivoissa. Terveydellisistä syistä olemmekin laatineet muutamia ehtoja bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistumiselle. Lisätietoa on osoitteessa 5. Pitääkö minun myös harrastaa liikuntaa? Painonpudotus ja pysyvä painonhallinta vaativat ruokailutottumusten muuttamisen lisäksi myös liikuntatottumusten muutosta. Onneksi kaikenlainen liikunta on hyväksi! Löydät varmasti lajin, josta nautit. Voit vaikkapa harrastaa tanssia tai käyttää koiraa pitkillä lenkeillä. 6. Pitääkö minun tehdä ruokaa? Suosittelemme, että valmistat itse ruokaa. Meillä on kuitenkin paljon helppoja ja nopeita reseptejä myös niille, jotka eivät yleensä ehdi tai halua tehdä ruokaa. Aterian voi myös aina korvata bodykey -pikaaterialla. 7. Miten vaikeita reseptit ovat? Reseptit on luokiteltu vaikeusasteen mukaan. Jokaisen reseptin kohdalla ilmoitetaan vaikeusaste ja valmistusaika, joten sopiva resepti on todella helppo valita.

3 8. Milloin voin palata entiseen ruokavaliooni ja lopettaa liikunnan harrastamisen? Koko ohjelman tarkoitus on parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa koko elämäntavan muutosta, jotta näyttäisit paremmalta ja voisit paremmin. Jos haluat pudottaa painoasi ja parantaa hyvinvointiasi pysyvästi, sinun on myös muutettava elämäntapaasi pysyvästi. 9. Entä jos en pidä bodykey-pika-ateriatuotteista? Valikoimaamme kuuluu runsaasti erilaisia tuotteita. Voit myös valita suosittelemamme reseptin verkkopalvelustamme. 10. Voiko ohjelmaa noudattaa, jos kärsii sydän- tai munuaisvaivoista tai sairastaa diabetesta? Entä jos sairastaa jotakin muuta tautia? Jos sinulla on jokin sairaus, varmista aina lääkäriltäsi, että bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistuminen sopii sinulle. Ohjelmaa ei ole tarkoitettu hoitamaan tai parantamaan sairauksia eikä auttamaan lääketieteellisissä vaivoissa. Ohjelmassa ei ole otettu huomioon mahdollisia allergioita. Jos epäilet jonkin ainesosan aiheuttavan allergiaa, ota yhteyttä lääkäriin. Terveydellisistä syistä olemme laatineet muutamia ehtoja bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistumiselle. Lisätietoa on osoitteessa 11. Miksi en laihdu? Yleensä kaikki bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistuvat saavuttavat henkilökohtaisen tavoitepainonsa. Jos et kuitenkaan laihdu, varmista ensin, että olet varmasti noudattanut ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaa. Emme suosittele liian nopeaa painonpudotusta 500 grammaa viikossa riittää tavoitteena on kuitenkin kestävä ja pysyvä ratkaisu painonhallintaan. 12. Jos bodykey-pakkauksestani puuttuu jotakin, miten voin täydentää pakkausta? Ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella. 13. Mitä teen, kun henkilökohtainen näytekoodini ei toimi? Ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella, niin tutkimme asiaa. 14. bodykey-pakkaukseni oli avattu kun sain sen. Haluan vaihtaa pakkauksen. Miten se onnistuu? Älä käytä avattua bodykey-pakkausta. Dokumentoi tilanne ja lähetä bodykey-pakkaus takaisin meille. Lähetämme sinulla korvaavan pakkauksen. 15. Kadotin geenitestipakkauksen, jossa minun piti lähettää näyte laboratorioon. Mitä teen? Jos olet Amwayn Liikkeenharjoittaja: Lähetä sähköpostiviesti ja ALH-numerosi paikalliseen Amwayn toimipisteeseen niin lähetämme sinulle lisää näytepuikkoja maksutta. Säilytä jäljellä olevat henkilökohtaiset näytekooditarrat huolellisesti uusia näytepuikkoja varten. Kun saat

4 uudet näytepuikot, noudata geenitestin ohjeita tarkkaan ja liimaa samat koodit puikkoihin. Lähetä puikot laboratorioon analyysia varten. Jos olet asiakas: Ota yhteyttä pakkauksen myyneeseen Amwayn Liikkeenharjoittajaan. Amwayn Liikkeenharjoittajasi tilaa sinulle uuden näytteenottopakkauksen. Kun olet saanut pakkauksen, noudata geenitestin ohjeita ja liimaa henkilökohtaiset koodit näytepuikkoihin. Lähetä pakkaus laboratorioon analysoitavaksi. Online bodykey - valmentajaasi koskevissa yleisissä kysymyksissä täytä yhteydenottolomake osoitteessa Pahoittelemme mahdollista vaivaa. 16. Miksi tarvitaan kolme näytettä? Yleensä jo yksi näyte riittää analyysia varten. Toinen analyysi tarvitaan vain silloin, kun ensimmäisessä näytteessä ei ole tarpeeksi soluja tai sen DNA:ta ei voida mikrobiologisen hajoamisen takia analysoida. 17. Entä jos näytteeni katoaa? Jos et ole saanut henkilökohtaista ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi, ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella, niin saat uuden näytteidenottopakkauksen. Seuraa paketin matkaa verkossa varmistaaksesi, että se saapuu laboratorioon, jossa sen vastaanotto rekisteröidään. 18. Mitä näytepuikoille tehdään analyysin jälkeen? Kun tulokset on lähetetty, näytepuikot tuhotaan. 19. Miten pian saan tulokset? Tulokset ovat saatavilla verkossa työpäivän kuluessa. Voit tarkistaa analyysin tilan verkossa bodykeytiimiltä yhteydenottolomakkeen avulla. 20. Mitä voin tehdä sillä aikaa, kun odotan bodykeyn saavan geenitestini tulokset? Sillä aikaa, kun asiantuntijamme laativat yksiköllistä ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi, sinä voit aloittaa Online bodykey -valmentajan toimintojen käyttämisen. Ohjelman alussa on aloitusvaihe, jonka tarkoitus on auttaa sinua motivoitumaan fyysisesti ja henkisesti painonpudotusmatkallesi. Tässä vaiheessa on hyvä alkaa miettiä omaa painonpudotustavoitetta, valmistautua tulevaan koitokseen ja kokeilla parempiin ruokailu- ja liikuntatottumuksiin liittyviä hyviä vinkkejä. 21. Miksi pika-ateriat eivät sisällä vitamiineja ja kivennäisaineita? bodykey -pika-ateriat ovat vain yksi osa painonpudotusohjelmaa. Suosittelemamme ruokavaliosuunnitelma sisältää myös ihan tavallisia aterioita ja lisäksi voit tukea päivittäistä ruokavaliotasi NUTRIWAY ravintolisillä (vitamiinit ja kivennäisaineet).

5 22. Sisältävätkö tuotteet geneettisesti muunneltuja raaka-aineita? Eivät. Tämä koskee kaikkia NUTRIWAY-tuotteita. 23. Kuinka paljon hiilihydraatteja Natural Carb Reducer pystyy salpaamaan? Jopa 2/3 tavallisen 600 kalorin aterian hiilihydraateista. 24. Kuinka paljon rasvaa Natural Fat Reducer pystyy salpaamaan? Jopa 27,4 prosenttia tavallisen aterian sisältämästä rasvasta. 25. Saan Natural Carb Reducer- ja Natural Fat Reducer -tuotteista vatsakipuja. Mitä minun pitäisi tehdä? Tuotteiden vaikuttavat ainesosat heikentävät hiilihydraattien tai rasvojen imeytymistä, mikä saattaa aluksi aiheuttaa joillakin henkilöillä ilmavaivoja tai vatsakipuja. Tästä ei ole syytä olla huolissaan, sillä vaivat poistuvat, kun elimistö tottuu uuteen ruokavalioon. 26. Voinko käyttää Natural Fat Reduceria ja Natural Carb Reduceria yhtä aikaa? Emme suosittele sitä saman päivän aikana. Kumpaakin tuotetta voi ottaa 1 3 tablettia aterialla. Ota kuitenkin huomioon, että Natural Fat Reducerin suositeltu päivittäinen enimmäismäärä on yhdeksän tablettia ja Natural Carb Reducerin kuusi. Tasapainotettua ruokavaliota noudattaville sääntö on joko Natural Carb Reducer tai Natural Fat Reducer, mutta tuotteita voi käyttää vuoropäivinä. 27. Jos kyllästyn pika-ateriatuotteisiin, voinko lopettaa niiden syömisen ja saavuttaa silti tavoitteeni? Pyrimme tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Voit myös valita suosittelemamme reseptin verkkopalvelustamme. 28. Voinko syödä pelkästään bodykey-pika-aterioita enkä mitään muuta? Et, bodykey -pika-ateriat ovat vain yksi osa painonpudotusohjelmaa. Lisäksi päivittäiseen terveelliseen ruokavalioon kuuluu tavallisia aterioita ja ravintolisiä. Muista myös liikuntasuositukset! 29. Mitä teen, jos en pidä tuotteiden mausta? Ohjelman idea on korvata yksi päivittäinen ateria kätevällä bodykey-pika-ateriatuotteella. Kannattaa valita ateria, jonka valmistukseen ei muutenkaan olisi paljon aikaa, esimerkiksi lounas työpaikalla tai työmatkalla. Tämä onkin Online bodykey -valmentajan oletusasetus painonpudotusvaiheessa. Muita aterioita varten ohjelma antaa reseptisuosituksia. Tarjoamme sinulle lisäksi myös muita työvälineitä tueksi matkalla kohti optimaalista painoasi. Painonhallintavaiheessa bodykey-tuotteet voi poistaa päivittäisestä ruokavaliosta.

6 30. Yksi näytepuikoista on rikki. Mitä teen? Käytä kahta jäljellä olevaan näytepuikkoa. Yleensä jo yksi näyte riittää analyysia varten. Toinen analyysi tarvitaan vain silloin, kun ensimmäisessä näytteessä ei ole tarpeeksi soluja tai sen DNA:ta ei voida mikrobiologisen hajoamisen takia analysoida. Jos kaikki näytepuikot ovat rikki, ota yhteyttä bodykey tiimiin yhteydenottolomakkeella ja pyydä uusi geenitestipakkaus. 31. Havaitseeko geenitesti sairauksia tai voiko sen avulla ennustaa odotettavissa olevan elinaikani? Ei. 32. Miten ohjelmaan rekisteröidytään? Rekisteröidy bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan ja saa käyttöoikeus Online bodykey -valmentajaan täyttämällä rekisteröitymislomake ja käyttämällä geenitestipakkauksen henkilökohtaista näytekoodia. Sinua pyydetään luomaan käyttäjätunnus ja salasana. Rekisteröitymisen yhteydessä on myös annettava voimassa oleva sähköpostiosoite. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki ohjelmaan liittyvä tieto lähetetään sähköpostitse. 33. Minulla ei ole tietokonetta, mutta voinko osallistua ohjelmaan nettikahvilassa? bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistutaan internetissä, mutta et tarvitse omaa tietokonetta. Se saattaa kuitenkin olla kätevämpää kuin nettikahvilassa käyminen. 34. Voinko käyttää bodykey-ohjelmaa mobiililaitteilla? Onko ohjelmasta jokin sovellus? Kyllä, Online bodykey -valmentajasta on saatavilla myös mobiililaitteille optimoitu versio. Valitse Vaihda mobiilinäkymään alatunnisteesta. 35. Miksi yhteydenottolomakkeella pyydetään ALH-numeroani? Jos annat meille ALH-numerosi, voimme tarjota sinulle parempaa asiakaspalvelua. Jos taas olet asiakas, anna tuotteen sinulle myyneen ALH:n ALH-numero ja postinumerosi asiakaspalvelun nopeuttamiseksi. 36. Kuka näkee tietoni? Näkeekö ylälinja tietoni? Tietosi ovat turvassa, eikä niitä anneta kolmansille osapuolille. Vain ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi laativille asiantuntijoilla on oikeus tarkastella tietojasi. Ylälinja ei näe mitään tietojasi. 37. Ohjelma latautuu liian hitaasti. Mitä voin tehdä? Internet-yhteytesi on todennäköisesti liian hidas, mikä hidastaa myös käyttämiäsi sovelluksia, kuten bodykey-ohjelmaa. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi ja pyydä heitä nopeuttamaan yhteyttäsi. Jos ongelmana ei ole hidas internet-yhteys, ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella. Suosittelemme aina käyttämään verkkoselaimesi uusinta versiota, sillä versio voi vaikuttaa ohjelman käytettävyyteen. Internet Explorer -selainta käytettäessä ohjelman kaikki toiminnot toimivat parhaiten, kun käytössä on versio IE8 tai tätä uudempi versio.

7 38. Olen unohtanut salasanani/käyttäjätunnukseni, enkä pääse kirjautumaan sisään. Miten saan uudet tunnukset? Varmista, että olet kirjoittanut salasanan ja käyttäjätunnuksen oikein. Varmista myös, ettei CAPS LOCK -painike ole valittuna salasanaa kirjoittaessa. Jos olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksesi, mene salasanan vaihtamiseen tarkoitetulle sivulle ja noudata ohjeita. 39. Voinko muuttaa nimeni rekisteröinnin jälkeen, jos menen naimisiin? Kyllä. Mene käyttäjäprofiilisivullesi ja muuta nimitietosi. 40. Voinko käyttää jonkin muun maan sivustoa, koska se on omalla kielelläni tai sisältää herkullisia reseptejä? Voit käyttää kaikkia maakohtaisia bodykey-sivustoja. Tuotteet ja reseptit muokataan sen maan mukaan, jonka sivuille olet rekisteröitynyt. Tästä syystä suosituksissa ja tuotteiden saatavuudessa voi olla eroja. bodykey-pakkauksen mukana toimitettava henkilökohtainen koodi ei ole sidottu mihinkään tiettyyn maahan, vaan sillä voi käyttää joustavasti ohjelmaa myös muissa maissa, ohjelman saatavuuden mukaan. Huomaa kuitenkin, että voit käyttää ainoastaan yhden maan bodykey-verkko-ohjelmaa, eli et voi esimerkiksi siirtyä käyttämään Suomen sivustoa, mikäli olet jo rekisteröitynyt Ruotsin verkko-ohjelmaan. 41. Voinko muuttaa käyttäjätunnukseni? Suosittelemme, että valitset huolellisesti sinulle sopivan käyttäjätunnuksen. Asiakaspalvelu voi muuttaa käyttäjätunnuksia, mutta tämä voi viedä useita päiviä. 42. Miksi minun pitää pyytää tuotteita ALH:ni kautta? Amwayn liiketoimintamallin mukaisesti Amway ei myy tuotteita suoraan asiakkaille, vaan tuotteet myy asiakkaan oma Amwayn Liikkeenharjoittaja. 43. Voinko osallistua ohjelmaan ilman ALH:tani? Kyllä, osallistuminen ei liity mitenkään sponsorointilinjaasi. Kaikki voivat osallistua ohjelmaan. Jos olet asiakas, tarvitset kuitenkin ALH:n ostamaan ohjelman ja siihen liittyvät tuotteet. bodykey -pakkauksen ostamisen jälkeen voit rekisteröityä bodykey-verkko-ohjelmaan, ja sinulle tehdään geeniperimääsi ja tottumuksiisi perustuva yksilöity ohjelma. 44. Vastataanko kysymyksiini heti? Koska bodykey-ohjelmassa on niin paljon osallistujia ja koska haluamme laatia vastauksen huolellisesti, vastausta ei useinkaan saa ihan heti. Ehdoissamme luvataan, että vastaamme kysymyksiisi 48 tunnin kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta. Usein pystymme kuitenkin vastaamaan nopeammin.

8 45. Miksi tarvitsen sähköpostiosoitteen? Rekisteröitymisen yhteydessä on annettava voimassa oleva sähköpostiosoite. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki ohjelmaan liittyvä tieto, mukaan lukien ilmoitus henkilökohtaisen ruokavalio- ja liikuntasuunnitelman valmistumisesta, lähetetään sähköpostitse. 46. Olen noudattanut ohjelmaa onnistuneesti kolmen kuukauden ajan. Voinko siirtää ohjelman miehelleni? Valitettavasti se ei ole mahdollista. Saadakseen yksilöllisen ohjelman miehesi on annettava henkilökohtainen DNA-näyte ja henkilökohtaiset mieltymyksensä Tee oma suunnitelma -sivulla. 47. Perheeni syö samaa ruokaa kuin minä. Sopivatko reseptit vain painonpudottajille? Eivät, koko perhe voi syödä näillä resepteillä valmistettua ruokaa. Ravitsemusasiantuntijoiden kehittämät reseptimme ovat terveellisiä ja tasapainoisia, kaikille sopivia ruokaohjeita. 48. Miten luotettava mittari painoindeksi (BMI) on? Painoindeksillä arvioidaan tarvetta laihduttaa. Painoindeksi ei kuitenkaan kerro mitään kehossa olevan rasvakudoksen määrästä. Siksi mittaamme myös vyötärönympäryksen. 49. Voinko seurata edistymistäni? Voit seurata edistymistäsi milloin tahansa verkko-ohjelmassa. 50. Millaisia järjestelmävaatimuksia verkko-ohjelman käyttö asettaa tietokoneelleni? bodykey -online-ohjelma vaatii vain internet-yhteyden ja tavallisen tietokoneen, jossa on netin selailuun, videoiden katseluun (esim. mvg) ja esimerkiksi PDF-tiedostojen avaamiseen tarvittavat ohjelmistot. Koska ohjelma toimii verkossa, voit myös käyttää kaverin tai nettikahvilan tietokonetta. Suosittelemme aina käyttämään verkkoselaimen uusinta versiota, sillä versio voi vaikuttaa ohjelman käytettävyyteen. Internet Explorer -selainta käytettäessä ohjelman toiminnot toimivat parhaiten, kun käytössä on uusin versio (IE8 tai uudempi). 51. Mitä teen, jos sairastun kesken ohjelman ja joudun aloittamaan lääkityksen? Jos sairastut ja joudut aloittamaan lääkityksen, kysy lääkärin mielipidettä ennen ohjelman aloittamista uudelleen. Jos lääkäri neuvoo sinua lopettamaan ohjelman, noudata lääkärin ohjetta. Voit aloittaa uudestaan, kun olet parantunut tai se lääkärisi mielestä sopii.

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 3.3.2017 Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 1 Aiheet 1. Yleistä 2. Avaa sivu ja kirjaudu sisään 3. Luo itsellesi omat tunnukset 4. Kirjaudu omilla tunnuksillasi 5. Rekisteröi uusi asiakas 6. Katso

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

THASO12 - Ravitsemus Janne Rautiainen TH11K. Hoitotyön koulutusohjelma

THASO12 - Ravitsemus Janne Rautiainen TH11K. Hoitotyön koulutusohjelma THASO12 - Ravitsemus 25.10.2011 Janne Rautiainen TH11K Hoitotyön koulutusohjelma THASO12 - Ravitsemus 2 / 7 5.9.2012 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Ensimmäinen ohjauskerta... 4 2.1 Ravintoanamneesi... 4 2.2

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle

Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle 2 3 Lukijalle Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa sinua sairautesi seurannassa ja antaa lisäksi tietoa sinua hoitavalle hoitohenkilökunnalle hoitotasapainostasi.

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

HYPOGLYKEMIAPÄIVÄKIRJANI

HYPOGLYKEMIAPÄIVÄKIRJANI Hypoglykemia tarkoittaa tilaa, jossa verensokerin taso on alle 3,9 mmol/l tai 70 mg/dl 1, tosin tarkka lukema voi vaihdella yksilöllisesti. Hypoglykemia voi johtua useista syistä, ja sen yleisin aiheuttaja

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

EU login -ja rjestelma a n kirjautuminen

EU login -ja rjestelma a n kirjautuminen Päivitetty 21.11.2016 TP EU login -ja rjestelma a n kirjautuminen EU login on Euroopan komission tietojärjestelmien käyttäjien todennuspalvelu. EU loginin avulla käyttäjät voivat kirjautua erilaisiin komission

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

Miten edunvalvoja rekisteröidään?

Miten edunvalvoja rekisteröidään? Miten edunvalvoja rekisteröidään? Rekisteröintimenettely: konsultti- ja lakiasiaintoimistot, jotka harjoittavat edunvalvontaa EU:n toimielimissä 1. Esittely Rekisteröinti aloitetaan valitsemalla kotisivun

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy Painonhallinnan perusteet. Painonhallinta onnistuu Painonhallinnan periaate on yksinkertainen: paino tippuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Käytännössä onnistuminen vaatii suunnittelua ja sitoutumista

Lisätiedot

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN ILMOITA JOUKKUE SARJAAN Klikkaa sivulle http://fba.baskethotel.com/login/ Valitse etusivulta a) Sarjaan ilmoittautuminen, jos olet kokonaan uusi yhteyshenkilö b) Kirjaudu, jos olit yhteyshenkilö jo edellisellä

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Psoriasisliiton sivusto Keskustelufoorumin käyttöohje 1

Psoriasisliiton sivusto Keskustelufoorumin käyttöohje 1 Keskustelufoorumin käyttöohje 1 Psoriasisliiton keskustelufoorumin käyttöohjeet Yleiset periaatteet Psoriasisliiton keskustelufoorumi on keskustelupalsta psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Oppimisympäristön ominaisuudet

Oppimisympäristön ominaisuudet Oppimisympäristön ominaisuudet Skholen oppimisympäristö Skholessa voit opiskella tietokoneella, mobiililaitteella tai tabletilla Kaksikielinen käyttöliittymä suomeksi ja englanniksi Kirjautuminen osoitteista

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUSETELI

HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUSETELI HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUSETELI Mikä on palveluseteli? Palveluseteli on rahallinen avustus kunnalta. Palvelusetelillä voi ostaa palveluita, jotka kunnan kuuluu järjestää asukkailleen. Henkilökohtaisen

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen VIITETYÖKALUN KÄYTTÖOPAS ERIC (European Request Information Capture) on viitetyökalu, joka on suunniteltu koko Euroopan lainvalvonnan avuksi ja tueksi.

Lisätiedot

Healthy eating at workplace promotes work ability. Terveellinen ruokailu työpaikalla edistää työkykyä

Healthy eating at workplace promotes work ability. Terveellinen ruokailu työpaikalla edistää työkykyä Healthy eating at workplace promotes work ability Terveellinen ruokailu työpaikalla edistää työkykyä Jaana Laitinen Dosentti, Team Leader Työterveyslaitos, Suomi Finnish Institute of Occupational Health

Lisätiedot

Suositukset maksan haittavaikutusten välttämiseksi. Valdoxan voi aiheuttaa haittavaikutuksena mm. muutoksia maksan toimintaan.

Suositukset maksan haittavaikutusten välttämiseksi. Valdoxan voi aiheuttaa haittavaikutuksena mm. muutoksia maksan toimintaan. Potilaan opas VALDOXAN Suositukset maksan haittavaikutusten välttämiseksi Valdoxan voi aiheuttaa haittavaikutuksena mm. muutoksia maksan toimintaan. Tässä oppaassa kerrotaan suosituksista maksan haittavaikutusten

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA S MOBIILIN VAKUUTUKSET OSIOSTA YLEISTÄ

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA S MOBIILIN VAKUUTUKSET OSIOSTA YLEISTÄ 1 KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA S MOBIILIN VAKUUTUKSET OSIOSTA 8.12.2016 YLEISTÄ Mikä on S mobiilin Vakuutukset osio? Näet S mobiilissa luettelon vakuutuksista joissa olet vakuutuksenottaja, vakuutettu tai

Lisätiedot

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Luottotietokyselyissä, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin tarvitaan tietojen loppukäyttäjän

Lisätiedot

Employee Self Service

Employee Self Service Employee Self Service Työntekijät voivat nyt päivittää ja tarkistaa tärkeät henkilötietonsa: mahdollisuus päivittää henkilötietoja, kuten osoite, puhelinnumero, lähiomaisten yhteystiedot, siviilisääty

Lisätiedot

Vaikuta rintojesi terveyteen. Tee oikeita valintoja.

Vaikuta rintojesi terveyteen. Tee oikeita valintoja. Vaikuta rintojesi terveyteen. Tee oikeita valintoja. Rintojen terveys on tärkeää Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Suomessa rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 5000 ja kuolee lähes 900 naista. Aktiivinen

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin Jopa 80% ihmisen

Lisätiedot

Distribution Cert Verkostoasentajan osaamiskartoitus Käyttöohje Oskari.net.

Distribution Cert Verkostoasentajan osaamiskartoitus Käyttöohje Oskari.net. Distribution Cert Verkostoasentajan osaamiskartoitus Käyttöohje Oskari.net http://www.oskari.net Sisältö Oskari.net osaamiskartoituksen käyttöohje... 3 Johdanto... 3 Ohjelman käynnistäminen... 3 Tutkinnon

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin.

Lisätiedot

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri - LOSE WEIGHT SMILING- Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri Sisältö: - FIT CAMP idea - Liikunta - Ruokailu - Ilmoittautuminen ja yhteystiedot 1. FIT CAMP FIT CAMP on leiriohjelma joka

Lisätiedot

OHJEET. päivitetty Sähköinfo Oy

OHJEET. päivitetty Sähköinfo Oy OHJEET päivitetty 7.11.2016 - Sähköinfo Oy Aloitus: https://severi.sahkoinfo.fi/tarketti Kirjaudu Severitunnuksillasi (sama kuin STUL:n ja Sähköinfon palveluihin) käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi

Lisätiedot

TILAUSVIHKO. Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika:

TILAUSVIHKO.  Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika: TILAUSVIHKO Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika: www.gutz.fi NÄIN SE TOIMII 1. KERÄÄ TILAUKSET Nyt on aika kerätä tilaukset, tilausvihkon, kuvaston ja kotisivun avulla. Ole huolellinen ja repäise

Lisätiedot

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN Seinäjoen koulutuskuntayhtymä tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen MOT-sanakirjapalvelun. MOT-palvelu on suomalainen Kielikone Oy: n tuottama pilvipalvelu,

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

Expedia Traveler Preference. Tervetuloa Expedian kumppaniksi

Expedia Traveler Preference. Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Tervetuloa Expedian kumppaniksi Kiitos, että olet liittynyt Expedia -perheeseen, joka muodostaa ensiluokkaisista matkailupalvelujen tarjoajista koostuvan kansainvälisen

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

DIPLOMITYÖN, PRO GRADU TUTKIELMAN, KANDIDAATIN TYÖN TAI LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TALLENTAMINEN LUTPUBIIN (DORIA-PALVELIMELLE)

DIPLOMITYÖN, PRO GRADU TUTKIELMAN, KANDIDAATIN TYÖN TAI LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TALLENTAMINEN LUTPUBIIN (DORIA-PALVELIMELLE) DIPLOMITYÖN, PRO GRADU TUTKIELMAN, KANDIDAATIN TYÖN TAI LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TALLENTAMINEN LUTPUBIIN (DORIA-PALVELIMELLE) Ole hyvä ja lue nämä 15-sivuiset tallennusohjeet huolellisesti läpi. Huomaa,

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin. Erilaiset

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet,

Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, Seuraavat kysymykset koskevat erilaisia tekijöitä, jotka liittyvät digitaaliseen mediaan ja digitaalisiin laitteisiin kuten pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, tablettitietokoneet,

Lisätiedot

NÄYTÖN JAKAMINEN OPPILAILLE, JOTKA MUODOSTAVAT YHTEYDEN SELAIMELLA TAI NETOP VISION STUDENT -SOVELLUKSELLA

NÄYTÖN JAKAMINEN OPPILAILLE, JOTKA MUODOSTAVAT YHTEYDEN SELAIMELLA TAI NETOP VISION STUDENT -SOVELLUKSELLA NÄYTÖN JAKAMINEN OPPILAILLE, JOTKA MUODOSTAVAT YHTEYDEN SELAIMELLA TAI NETOP VISION STUDENT -SOVELLUKSELLA Vision-ohjelmistoa käyttävät opettajat voivat nyt muodostaa luokan, jossa on yhdistelmä Windows-pohjaisia

Lisätiedot

Exercise Guide FIN A.fh8 2/12/02 18:31 Page 1 KUNNON LIIKUNTAOP KUNNON LIIKUNT AS

Exercise Guide FIN A.fh8 2/12/02 18:31 Page 1 KUNNON LIIKUNTAOP KUNNON LIIKUNT AS KUNNON LIIKUNTAOPAS TURVALLISUUTESI VUOKSI Vähentääksesi liikunnan riskejä, noudata seuraavia neuvoja, varsinkin, jos olet aloittamassa säännöllistä liikuntaa pidemmän tauon jälkeen. Ennen säännöllisen

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 5.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-22 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-13 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen 2 Open Badge -osaamismerkit Open badge on Mozilla.org:n kehittämä osaamismerkkijärjestelmä, joka on Mozillan osalta vielä betavaiheessa; tuotantovaiheeseen siirrytään

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä

Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta. mutta et ole uskaltanut kysyä Mitä olet aina halunnut tietää tupakoinnin lopettamisesta mutta et ole uskaltanut kysyä 1 2 Tuumasta toimeen Mielessäsi on ehkä käynyt tupakoinnin lopettaminen. Lopettamisprosessiin ja omiin tupakointitapoihisi

Lisätiedot

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Päivitetty 16.3.2012 KÄYTTÖÖNOTTO 1. Päivitetään ohjelmaversio 2010.1.1 (tai uudempi) ohjelman tukisivuilta. Ohjeen julkaisuhetkellä versio löytyy tukisivujen

Lisätiedot

URHEILURAVITSEMUKSEN PERUSTEET RENTOUS RUOKAILUUN

URHEILURAVITSEMUKSEN PERUSTEET RENTOUS RUOKAILUUN Urhean valmentajakoulutus URHEILURAVITSEMUKSEN PERUSTEET RENTOUS RUOKAILUUN LAURA MANNER JA MARI LAHTI 4.12.2014 Terveurheilija.fi 1 Ravinto, ravitsemus ja ruoka? Ravinto = ruoka, juoma tai aine, jota

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. toukokuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. toukokuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. toukokuuta 2016 (OR. en) 8540/16 DENLEG 34 AGRI 222 SAN 162 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 29. huhtikuuta 2016 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D043783/02

Lisätiedot

Pitääkö murtunut jalkani leikata? Mitä röntgenkuvissa näkyy? Mitä laboratoriokokeet osoittavat? Pitääkö minun olla syömättä ennen laboratoriokokeita?

Pitääkö murtunut jalkani leikata? Mitä röntgenkuvissa näkyy? Mitä laboratoriokokeet osoittavat? Pitääkö minun olla syömättä ennen laboratoriokokeita? '' Pitääkö murtunut jalkani leikata? Mitä röntgenkuvissa näkyy? Mitä laboratoriokokeet osoittavat? Pitääkö minun olla syömättä ennen laboratoriokokeita? Kuinka kauan kipsiä pidetään jalassa? Saako kipeälle

Lisätiedot

Kilpailun järjestää MTV OY (jäljempänä "Järjestäjä"). Yhteistyökumppanina Fazer (jäljempänä Yhteistyökumppani ).

Kilpailun järjestää MTV OY (jäljempänä Järjestäjä). Yhteistyökumppanina Fazer (jäljempänä Yhteistyökumppani ). Tanssii Tähtien Kanssa Fazer Pure Dark -kilpailun säännöt 1. Kilpailun järjestäjä Kilpailun järjestää MTV OY (jäljempänä "Järjestäjä"). Yhteistyökumppanina Fazer (jäljempänä Yhteistyökumppani ). 2. Kilpailuun

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä KÄYTTÖOPAS Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä Tämän oppaan avulla näet, kuinka helppoa on ladata materiaalien tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centren nettisivuilta ja siirtää

Lisätiedot

Nimi Ikä Paino Pituus

Nimi Ikä Paino Pituus Nimi Ikä Paino Pituus Osoite Puhelin Sähköposti Arjen tottumukset Sisältääkö työsi fyysistä ponnistelua? A) Paljon B) Jonkin verran C) Hieman D) Ei ollenkaan Miten kuljet työmatkasi? A) Pääsääntöisesti

Lisätiedot

SUULI - JÄSENSEUROJEN REKISTERIOHJELMISTON KÄYTTÖOHJE SEURAN JÄSENELLE / HVK

SUULI - JÄSENSEUROJEN REKISTERIOHJELMISTON KÄYTTÖOHJE SEURAN JÄSENELLE / HVK SUOMEN PURJEHDUS JA VENEILY RY Segling och Båtsport i Finland rf 17.11.201 ver_1.2 SUULI - JÄSENSEUROJEN REKISTERIOHJELMISTON KÄYTTÖOHJE SEURAN JÄSENELLE / HVK Sisällys Yleisiä ohjeita käytöstä ja käyttöliittymästä...2

Lisätiedot

Kirsi Englund RATKAISUJA ARKIRUOKAAN. 4 askelta helppoon hyvinsyömiseen

Kirsi Englund RATKAISUJA ARKIRUOKAAN. 4 askelta helppoon hyvinsyömiseen Kirsi Englund RATKAISUJA ARKIRUOKAAN 4 askelta helppoon hyvinsyömiseen Osa 2: ASKELEET PAREMPAAN ARKIRUOKAAN Panosta oikeisiin asioihin, ruokavalion perusteet kuntoon Arkiruoka kuntoon mikä on oleellista

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

RAVITSEMUS JA YLIKUNTO

RAVITSEMUS JA YLIKUNTO RAVITSEMUS JA YLIKUNTO Anna Ojala, ETM Ravitsemusasiantuntija Ravitsemuksellisia syitä ylikunnossa 1. Riittämätön kokonaisenergian ja HH- saanti 2. Epäsäännöllinen syöminen Energia ajoittain puutteellista

Lisätiedot

Ohjeistus kouluttajille

Ohjeistus kouluttajille Ohjeistus kouluttajille Käytyäsi Tajua mut! -toimintamallin kouluttajakoulutuksen olet valmis perehdyttämään kollegoitasi ja oman työyhteisösi jäseniä Tajua mut! -toimintamallin käyttöön. Jos toimipaikkasi

Lisätiedot

LIITE 7. Painonhallintaryhmäohjausmalli

LIITE 7. Painonhallintaryhmäohjausmalli LIITE 7. Painonhallintaryhmäohjausmalli DILLI-HANKE 1. tapaaen ORIENTOITUMINEN Avauspuheenvuoro Ryhmän idea Omien valintojen ja tekojen korostaen, elämäsi tilaisuus Muutosten kokeilu tärkeää, positiivinen

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun Työantajan ns. seurantahenkilönä - pääset verkkopalvelussa seuraamaan tehtyjä väli- ja päättöarviointeja ja koulutuskorvaushakemusten tilannetta sekä tulostamaan

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Työmatkalaskurin käyttöohje

Työmatkalaskurin käyttöohje Työmatkalaskurin käyttöohje Hienoa, että olet ottanut askeleen kohti viisaampaa liikkumista ja päättänyt tutkia työpaikkanne liikkumista Työmatkalaskurin avulla. Työmatkalaskuri tuottaa työnantajalle tietoa

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

DIABETES. Mikä on HbA 1C. -testi? MSD:n valmistama koulutusmateriaali

DIABETES. Mikä on HbA 1C. -testi? MSD:n valmistama koulutusmateriaali Mikä on -testi? MSD:n valmistama koulutusmateriaali Mikä on -testi? -testi on verikoe, joka otetaan yleensä laboratoriossa tai lääkärin tai hoitajan vastaanotolla. -testi mittaa keskimääräisiä verensokeritasojasi

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

HYVINVOINTILOMAKE. pvm

HYVINVOINTILOMAKE. pvm HYVINVOINTILOMAKE pvm Tämä kyselylomake käsittelee hyvinvointiasi, elämäntapojasi ja sitä, miten hoidat pitkäaikaissairauttasi tai -sairauksiasi, jos sinulla on sellaisia. Täytä lomake ja ota se mukaasi

Lisätiedot

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) FL - Companies engaged in online activities FIF A Myykö yrityksenne verkon kautta ja/tai käyttääkö

Lisätiedot

Prospektini. Usein kysytyt kysymykset SISÄLLYS

Prospektini. Usein kysytyt kysymykset SISÄLLYS Prospektini Usein kysytyt kysymykset SISÄLLYS Prospektini - yleistä 1. Mikä on Prospektini sovellus? 2. Mistä löydän Prospektini sovelluksen ja kuinka voin ladata sen? 3. Millä laitteilla Prospektini sovellus

Lisätiedot

AINEETTOMAN OMAISUUDEN HUOLTOKIRJA

AINEETTOMAN OMAISUUDEN HUOLTOKIRJA AINEETTOMAN OMAISUUDEN HUOLTOKIRJA 1 Tämä huoltokirja on tarkoitettu yrityksesi aineettoman omaisuuden tunnistamiseen, oman osaamisen ja työn tulosten suojaamiseen sekä niiden hallintaan ja hyödyntämiseen.

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88 Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2 4. KÄYTÖN ALOITTAMINEN...3

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot