3. Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias? Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3. Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias? Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille."

Transkriptio

1

2 1. Mitä etuja bodykey by NUTRIWAY tarjoaa? NUTRIWAY on lanseerannut yhteistyössä tutkijoiden ja ravitsemus- ja liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa kehitetyn bodykey by NUTRIWAY -painonpudotusohjelman, joka analysoi osallistujien DNA:ta geenitestin avulla ja kertoo, miten kehosi reagoi rasvaan, hiilihydraatteihin ja liikuntaan. Näiden tietojen ja Tee oma suunnitelma -sivulle tallentamiesi ruokailumieltymyksiä ja elämäntapatietoja koskevien tietojen avulla jokaiselle asiakkaalle luodaan henkilökohtainen ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma, joka noudattaa Nutrilite Health Instituten (NHI) terveellisen ravinnon ja painonpudotuksen ohjeita. Lisäksi ohjelma tarjoaa asiantuntevaa tukea ja motivaatiota verkossa oman Online bodykey -valmentajan avulla. bodykey -pikaateriat ja -tee sekä NUTRIWAY -ravintolisät tukevat painonpudotusmatkaasi. 2. Jos ohjelma ei sovikaan minulle, saanko rahani takaisin? bodykey-pakkauksen voi palauttaa, jos geenitestipakkausta ei ole avattu. Lue bodykey-pakkauksessa olevat ehdot huolellisesti ennen pakkauksen avaamista. Koska bodykey by NUTRIWAY ei ole tavallinen tuote vaan pikemminkin palvelu, siihen ei sovelleta Amwayn tyytyväisyystakuuta. Alan immateriaaliomaisuutta koskevan sääntelyn mukaisesti ohjelmaa ei voi palauttaa sen jälkeen, kun geenitestipakkauksen sinetti on rikottu: tämän jälkeen testiä ei voida enää kontrolloida ja sitä voitaisiin käyttää petokseen. 3. Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias? Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille. 4. Mikä on osallistumisen yläikäraja? Ohjelmaan ei ole yläikärajaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei ohjelmaa ole tarkoitettu hoitamaan tai parantamaan sairauksia eikä auttamaan lääketieteellisissä vaivoissa. Terveydellisistä syistä olemmekin laatineet muutamia ehtoja bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistumiselle. Lisätietoa on osoitteessa 5. Pitääkö minun myös harrastaa liikuntaa? Painonpudotus ja pysyvä painonhallinta vaativat ruokailutottumusten muuttamisen lisäksi myös liikuntatottumusten muutosta. Onneksi kaikenlainen liikunta on hyväksi! Löydät varmasti lajin, josta nautit. Voit vaikkapa harrastaa tanssia tai käyttää koiraa pitkillä lenkeillä. 6. Pitääkö minun tehdä ruokaa? Suosittelemme, että valmistat itse ruokaa. Meillä on kuitenkin paljon helppoja ja nopeita reseptejä myös niille, jotka eivät yleensä ehdi tai halua tehdä ruokaa. Aterian voi myös aina korvata bodykey -pikaaterialla. 7. Miten vaikeita reseptit ovat? Reseptit on luokiteltu vaikeusasteen mukaan. Jokaisen reseptin kohdalla ilmoitetaan vaikeusaste ja valmistusaika, joten sopiva resepti on todella helppo valita.

3 8. Milloin voin palata entiseen ruokavaliooni ja lopettaa liikunnan harrastamisen? Koko ohjelman tarkoitus on parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa koko elämäntavan muutosta, jotta näyttäisit paremmalta ja voisit paremmin. Jos haluat pudottaa painoasi ja parantaa hyvinvointiasi pysyvästi, sinun on myös muutettava elämäntapaasi pysyvästi. 9. Entä jos en pidä bodykey-pika-ateriatuotteista? Valikoimaamme kuuluu runsaasti erilaisia tuotteita. Voit myös valita suosittelemamme reseptin verkkopalvelustamme. 10. Voiko ohjelmaa noudattaa, jos kärsii sydän- tai munuaisvaivoista tai sairastaa diabetesta? Entä jos sairastaa jotakin muuta tautia? Jos sinulla on jokin sairaus, varmista aina lääkäriltäsi, että bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistuminen sopii sinulle. Ohjelmaa ei ole tarkoitettu hoitamaan tai parantamaan sairauksia eikä auttamaan lääketieteellisissä vaivoissa. Ohjelmassa ei ole otettu huomioon mahdollisia allergioita. Jos epäilet jonkin ainesosan aiheuttavan allergiaa, ota yhteyttä lääkäriin. Terveydellisistä syistä olemme laatineet muutamia ehtoja bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistumiselle. Lisätietoa on osoitteessa 11. Miksi en laihdu? Yleensä kaikki bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistuvat saavuttavat henkilökohtaisen tavoitepainonsa. Jos et kuitenkaan laihdu, varmista ensin, että olet varmasti noudattanut ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaa. Emme suosittele liian nopeaa painonpudotusta 500 grammaa viikossa riittää tavoitteena on kuitenkin kestävä ja pysyvä ratkaisu painonhallintaan. 12. Jos bodykey-pakkauksestani puuttuu jotakin, miten voin täydentää pakkausta? Ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella. 13. Mitä teen, kun henkilökohtainen näytekoodini ei toimi? Ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella, niin tutkimme asiaa. 14. bodykey-pakkaukseni oli avattu kun sain sen. Haluan vaihtaa pakkauksen. Miten se onnistuu? Älä käytä avattua bodykey-pakkausta. Dokumentoi tilanne ja lähetä bodykey-pakkaus takaisin meille. Lähetämme sinulla korvaavan pakkauksen. 15. Kadotin geenitestipakkauksen, jossa minun piti lähettää näyte laboratorioon. Mitä teen? Jos olet Amwayn Liikkeenharjoittaja: Lähetä sähköpostiviesti ja ALH-numerosi paikalliseen Amwayn toimipisteeseen niin lähetämme sinulle lisää näytepuikkoja maksutta. Säilytä jäljellä olevat henkilökohtaiset näytekooditarrat huolellisesti uusia näytepuikkoja varten. Kun saat

4 uudet näytepuikot, noudata geenitestin ohjeita tarkkaan ja liimaa samat koodit puikkoihin. Lähetä puikot laboratorioon analyysia varten. Jos olet asiakas: Ota yhteyttä pakkauksen myyneeseen Amwayn Liikkeenharjoittajaan. Amwayn Liikkeenharjoittajasi tilaa sinulle uuden näytteenottopakkauksen. Kun olet saanut pakkauksen, noudata geenitestin ohjeita ja liimaa henkilökohtaiset koodit näytepuikkoihin. Lähetä pakkaus laboratorioon analysoitavaksi. Online bodykey - valmentajaasi koskevissa yleisissä kysymyksissä täytä yhteydenottolomake osoitteessa Pahoittelemme mahdollista vaivaa. 16. Miksi tarvitaan kolme näytettä? Yleensä jo yksi näyte riittää analyysia varten. Toinen analyysi tarvitaan vain silloin, kun ensimmäisessä näytteessä ei ole tarpeeksi soluja tai sen DNA:ta ei voida mikrobiologisen hajoamisen takia analysoida. 17. Entä jos näytteeni katoaa? Jos et ole saanut henkilökohtaista ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi, ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella, niin saat uuden näytteidenottopakkauksen. Seuraa paketin matkaa verkossa varmistaaksesi, että se saapuu laboratorioon, jossa sen vastaanotto rekisteröidään. 18. Mitä näytepuikoille tehdään analyysin jälkeen? Kun tulokset on lähetetty, näytepuikot tuhotaan. 19. Miten pian saan tulokset? Tulokset ovat saatavilla verkossa työpäivän kuluessa. Voit tarkistaa analyysin tilan verkossa bodykeytiimiltä yhteydenottolomakkeen avulla. 20. Mitä voin tehdä sillä aikaa, kun odotan bodykeyn saavan geenitestini tulokset? Sillä aikaa, kun asiantuntijamme laativat yksiköllistä ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi, sinä voit aloittaa Online bodykey -valmentajan toimintojen käyttämisen. Ohjelman alussa on aloitusvaihe, jonka tarkoitus on auttaa sinua motivoitumaan fyysisesti ja henkisesti painonpudotusmatkallesi. Tässä vaiheessa on hyvä alkaa miettiä omaa painonpudotustavoitetta, valmistautua tulevaan koitokseen ja kokeilla parempiin ruokailu- ja liikuntatottumuksiin liittyviä hyviä vinkkejä. 21. Miksi pika-ateriat eivät sisällä vitamiineja ja kivennäisaineita? bodykey -pika-ateriat ovat vain yksi osa painonpudotusohjelmaa. Suosittelemamme ruokavaliosuunnitelma sisältää myös ihan tavallisia aterioita ja lisäksi voit tukea päivittäistä ruokavaliotasi NUTRIWAY ravintolisillä (vitamiinit ja kivennäisaineet).

5 22. Sisältävätkö tuotteet geneettisesti muunneltuja raaka-aineita? Eivät. Tämä koskee kaikkia NUTRIWAY-tuotteita. 23. Kuinka paljon hiilihydraatteja Natural Carb Reducer pystyy salpaamaan? Jopa 2/3 tavallisen 600 kalorin aterian hiilihydraateista. 24. Kuinka paljon rasvaa Natural Fat Reducer pystyy salpaamaan? Jopa 27,4 prosenttia tavallisen aterian sisältämästä rasvasta. 25. Saan Natural Carb Reducer- ja Natural Fat Reducer -tuotteista vatsakipuja. Mitä minun pitäisi tehdä? Tuotteiden vaikuttavat ainesosat heikentävät hiilihydraattien tai rasvojen imeytymistä, mikä saattaa aluksi aiheuttaa joillakin henkilöillä ilmavaivoja tai vatsakipuja. Tästä ei ole syytä olla huolissaan, sillä vaivat poistuvat, kun elimistö tottuu uuteen ruokavalioon. 26. Voinko käyttää Natural Fat Reduceria ja Natural Carb Reduceria yhtä aikaa? Emme suosittele sitä saman päivän aikana. Kumpaakin tuotetta voi ottaa 1 3 tablettia aterialla. Ota kuitenkin huomioon, että Natural Fat Reducerin suositeltu päivittäinen enimmäismäärä on yhdeksän tablettia ja Natural Carb Reducerin kuusi. Tasapainotettua ruokavaliota noudattaville sääntö on joko Natural Carb Reducer tai Natural Fat Reducer, mutta tuotteita voi käyttää vuoropäivinä. 27. Jos kyllästyn pika-ateriatuotteisiin, voinko lopettaa niiden syömisen ja saavuttaa silti tavoitteeni? Pyrimme tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Voit myös valita suosittelemamme reseptin verkkopalvelustamme. 28. Voinko syödä pelkästään bodykey-pika-aterioita enkä mitään muuta? Et, bodykey -pika-ateriat ovat vain yksi osa painonpudotusohjelmaa. Lisäksi päivittäiseen terveelliseen ruokavalioon kuuluu tavallisia aterioita ja ravintolisiä. Muista myös liikuntasuositukset! 29. Mitä teen, jos en pidä tuotteiden mausta? Ohjelman idea on korvata yksi päivittäinen ateria kätevällä bodykey-pika-ateriatuotteella. Kannattaa valita ateria, jonka valmistukseen ei muutenkaan olisi paljon aikaa, esimerkiksi lounas työpaikalla tai työmatkalla. Tämä onkin Online bodykey -valmentajan oletusasetus painonpudotusvaiheessa. Muita aterioita varten ohjelma antaa reseptisuosituksia. Tarjoamme sinulle lisäksi myös muita työvälineitä tueksi matkalla kohti optimaalista painoasi. Painonhallintavaiheessa bodykey-tuotteet voi poistaa päivittäisestä ruokavaliosta.

6 30. Yksi näytepuikoista on rikki. Mitä teen? Käytä kahta jäljellä olevaan näytepuikkoa. Yleensä jo yksi näyte riittää analyysia varten. Toinen analyysi tarvitaan vain silloin, kun ensimmäisessä näytteessä ei ole tarpeeksi soluja tai sen DNA:ta ei voida mikrobiologisen hajoamisen takia analysoida. Jos kaikki näytepuikot ovat rikki, ota yhteyttä bodykey tiimiin yhteydenottolomakkeella ja pyydä uusi geenitestipakkaus. 31. Havaitseeko geenitesti sairauksia tai voiko sen avulla ennustaa odotettavissa olevan elinaikani? Ei. 32. Miten ohjelmaan rekisteröidytään? Rekisteröidy bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan ja saa käyttöoikeus Online bodykey -valmentajaan täyttämällä rekisteröitymislomake ja käyttämällä geenitestipakkauksen henkilökohtaista näytekoodia. Sinua pyydetään luomaan käyttäjätunnus ja salasana. Rekisteröitymisen yhteydessä on myös annettava voimassa oleva sähköpostiosoite. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki ohjelmaan liittyvä tieto lähetetään sähköpostitse. 33. Minulla ei ole tietokonetta, mutta voinko osallistua ohjelmaan nettikahvilassa? bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistutaan internetissä, mutta et tarvitse omaa tietokonetta. Se saattaa kuitenkin olla kätevämpää kuin nettikahvilassa käyminen. 34. Voinko käyttää bodykey-ohjelmaa mobiililaitteilla? Onko ohjelmasta jokin sovellus? Kyllä, Online bodykey -valmentajasta on saatavilla myös mobiililaitteille optimoitu versio. Valitse Vaihda mobiilinäkymään alatunnisteesta. 35. Miksi yhteydenottolomakkeella pyydetään ALH-numeroani? Jos annat meille ALH-numerosi, voimme tarjota sinulle parempaa asiakaspalvelua. Jos taas olet asiakas, anna tuotteen sinulle myyneen ALH:n ALH-numero ja postinumerosi asiakaspalvelun nopeuttamiseksi. 36. Kuka näkee tietoni? Näkeekö ylälinja tietoni? Tietosi ovat turvassa, eikä niitä anneta kolmansille osapuolille. Vain ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi laativille asiantuntijoilla on oikeus tarkastella tietojasi. Ylälinja ei näe mitään tietojasi. 37. Ohjelma latautuu liian hitaasti. Mitä voin tehdä? Internet-yhteytesi on todennäköisesti liian hidas, mikä hidastaa myös käyttämiäsi sovelluksia, kuten bodykey-ohjelmaa. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi ja pyydä heitä nopeuttamaan yhteyttäsi. Jos ongelmana ei ole hidas internet-yhteys, ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella. Suosittelemme aina käyttämään verkkoselaimesi uusinta versiota, sillä versio voi vaikuttaa ohjelman käytettävyyteen. Internet Explorer -selainta käytettäessä ohjelman kaikki toiminnot toimivat parhaiten, kun käytössä on versio IE8 tai tätä uudempi versio.

7 38. Olen unohtanut salasanani/käyttäjätunnukseni, enkä pääse kirjautumaan sisään. Miten saan uudet tunnukset? Varmista, että olet kirjoittanut salasanan ja käyttäjätunnuksen oikein. Varmista myös, ettei CAPS LOCK -painike ole valittuna salasanaa kirjoittaessa. Jos olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksesi, mene salasanan vaihtamiseen tarkoitetulle sivulle ja noudata ohjeita. 39. Voinko muuttaa nimeni rekisteröinnin jälkeen, jos menen naimisiin? Kyllä. Mene käyttäjäprofiilisivullesi ja muuta nimitietosi. 40. Voinko käyttää jonkin muun maan sivustoa, koska se on omalla kielelläni tai sisältää herkullisia reseptejä? Voit käyttää kaikkia maakohtaisia bodykey-sivustoja. Tuotteet ja reseptit muokataan sen maan mukaan, jonka sivuille olet rekisteröitynyt. Tästä syystä suosituksissa ja tuotteiden saatavuudessa voi olla eroja. bodykey-pakkauksen mukana toimitettava henkilökohtainen koodi ei ole sidottu mihinkään tiettyyn maahan, vaan sillä voi käyttää joustavasti ohjelmaa myös muissa maissa, ohjelman saatavuuden mukaan. Huomaa kuitenkin, että voit käyttää ainoastaan yhden maan bodykey-verkko-ohjelmaa, eli et voi esimerkiksi siirtyä käyttämään Suomen sivustoa, mikäli olet jo rekisteröitynyt Ruotsin verkko-ohjelmaan. 41. Voinko muuttaa käyttäjätunnukseni? Suosittelemme, että valitset huolellisesti sinulle sopivan käyttäjätunnuksen. Asiakaspalvelu voi muuttaa käyttäjätunnuksia, mutta tämä voi viedä useita päiviä. 42. Miksi minun pitää pyytää tuotteita ALH:ni kautta? Amwayn liiketoimintamallin mukaisesti Amway ei myy tuotteita suoraan asiakkaille, vaan tuotteet myy asiakkaan oma Amwayn Liikkeenharjoittaja. 43. Voinko osallistua ohjelmaan ilman ALH:tani? Kyllä, osallistuminen ei liity mitenkään sponsorointilinjaasi. Kaikki voivat osallistua ohjelmaan. Jos olet asiakas, tarvitset kuitenkin ALH:n ostamaan ohjelman ja siihen liittyvät tuotteet. bodykey -pakkauksen ostamisen jälkeen voit rekisteröityä bodykey-verkko-ohjelmaan, ja sinulle tehdään geeniperimääsi ja tottumuksiisi perustuva yksilöity ohjelma. 44. Vastataanko kysymyksiini heti? Koska bodykey-ohjelmassa on niin paljon osallistujia ja koska haluamme laatia vastauksen huolellisesti, vastausta ei useinkaan saa ihan heti. Ehdoissamme luvataan, että vastaamme kysymyksiisi 48 tunnin kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta. Usein pystymme kuitenkin vastaamaan nopeammin.

8 45. Miksi tarvitsen sähköpostiosoitteen? Rekisteröitymisen yhteydessä on annettava voimassa oleva sähköpostiosoite. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki ohjelmaan liittyvä tieto, mukaan lukien ilmoitus henkilökohtaisen ruokavalio- ja liikuntasuunnitelman valmistumisesta, lähetetään sähköpostitse. 46. Olen noudattanut ohjelmaa onnistuneesti kolmen kuukauden ajan. Voinko siirtää ohjelman miehelleni? Valitettavasti se ei ole mahdollista. Saadakseen yksilöllisen ohjelman miehesi on annettava henkilökohtainen DNA-näyte ja henkilökohtaiset mieltymyksensä Tee oma suunnitelma -sivulla. 47. Perheeni syö samaa ruokaa kuin minä. Sopivatko reseptit vain painonpudottajille? Eivät, koko perhe voi syödä näillä resepteillä valmistettua ruokaa. Ravitsemusasiantuntijoiden kehittämät reseptimme ovat terveellisiä ja tasapainoisia, kaikille sopivia ruokaohjeita. 48. Miten luotettava mittari painoindeksi (BMI) on? Painoindeksillä arvioidaan tarvetta laihduttaa. Painoindeksi ei kuitenkaan kerro mitään kehossa olevan rasvakudoksen määrästä. Siksi mittaamme myös vyötärönympäryksen. 49. Voinko seurata edistymistäni? Voit seurata edistymistäsi milloin tahansa verkko-ohjelmassa. 50. Millaisia järjestelmävaatimuksia verkko-ohjelman käyttö asettaa tietokoneelleni? bodykey -online-ohjelma vaatii vain internet-yhteyden ja tavallisen tietokoneen, jossa on netin selailuun, videoiden katseluun (esim. mvg) ja esimerkiksi PDF-tiedostojen avaamiseen tarvittavat ohjelmistot. Koska ohjelma toimii verkossa, voit myös käyttää kaverin tai nettikahvilan tietokonetta. Suosittelemme aina käyttämään verkkoselaimen uusinta versiota, sillä versio voi vaikuttaa ohjelman käytettävyyteen. Internet Explorer -selainta käytettäessä ohjelman toiminnot toimivat parhaiten, kun käytössä on uusin versio (IE8 tai uudempi). 51. Mitä teen, jos sairastun kesken ohjelman ja joudun aloittamaan lääkityksen? Jos sairastut ja joudut aloittamaan lääkityksen, kysy lääkärin mielipidettä ennen ohjelman aloittamista uudelleen. Jos lääkäri neuvoo sinua lopettamaan ohjelman, noudata lääkärin ohjetta. Voit aloittaa uudestaan, kun olet parantunut tai se lääkärisi mielestä sopii.

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

CHALLENGE-haaste on? Challenge on maailman johtavia painonpudotukseen ja kunnon kohottamiseen kehitettyjä haasteohjelmia.

CHALLENGE-haaste on? Challenge on maailman johtavia painonpudotukseen ja kunnon kohottamiseen kehitettyjä haasteohjelmia. by VI CHALLENGE-haaste on? Challenge on maailman johtavia painonpudotukseen ja kunnon kohottamiseen kehitettyjä haasteohjelmia. 500 miljoonaa myytyä pirtelöä, 3 miljoonaa muodonmuutosta, yli 13 maassa

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas lähettäjälle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi Express

Lisätiedot

Olen saanut tyypin 2 diabeteksen

Olen saanut tyypin 2 diabeteksen Bolujem od dijabetesa tip 2 Olen saanut tyypin 2 diabeteksen Kysymyksiä ja vastauksia Pitanja i odgovori Mitä diabetekseen sairastuminen merkitsee? On täysin luonnollista, että diabetekseen sairastunut

Lisätiedot

Aikuisten (yli 18-vuotiaiden) paino selviää painoindeksistä, joka saadaan painosta ja pituudesta. Laske painoindeksisi laskurilla (linkki).

Aikuisten (yli 18-vuotiaiden) paino selviää painoindeksistä, joka saadaan painosta ja pituudesta. Laske painoindeksisi laskurilla (linkki). Lihavuus Lääkärikirja Duodecim Pertti Mustajoki, sisätautien erikoislääkäri Lihavuus tarkoittaa normaalia suurempaa kehon rasvakudoksen määrää. Suurin osa liikarasvasta kertyy ihon alle, mutta myös muualle,

Lisätiedot

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon FORMARE 2015 Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon Sisältö Kalorit ja kulutus Proteiini Hiilihydraatti Rasva Vitamiinit Kivennäis- ja hivenaineet Vesi ja nesteytys Ravintosuositukset

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Vastuu: 31.8.2015 vj Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

THASO12 - Ravitsemus Janne Rautiainen TH11K. Hoitotyön koulutusohjelma

THASO12 - Ravitsemus Janne Rautiainen TH11K. Hoitotyön koulutusohjelma THASO12 - Ravitsemus 25.10.2011 Janne Rautiainen TH11K Hoitotyön koulutusohjelma THASO12 - Ravitsemus 2 / 7 5.9.2012 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Ensimmäinen ohjauskerta... 4 2.1 Ravintoanamneesi... 4 2.2

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA

TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA Lue artikkeli ja vastaa sitä seuraaviin kysymyksiin. TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA Daily Mailin toimittaja 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Eräs opiskelija on hämmentänyt ravitsemusasiantuntijoita

Lisätiedot

Diabetes. Diabetespäiväkirja

Diabetes. Diabetespäiväkirja Diabetes Diabetespäiväkirja Diabetespäiväkirja Omat hoitotavoitteet Jos sairastat tyypin 2 diabetesta, sinun on tärkeä löytää oikea tasapaino asianmukaisen hoidon, säännöllisen liikunnan ja terveellisen

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 31.8.2015 vj huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

PERSONAL TRAINING HENKILÖKOHTAINEN KUNTOVALMENNUS

PERSONAL TRAINING HENKILÖKOHTAINEN KUNTOVALMENNUS PERSONAL TRAINING HENKILÖKOHTAINEN KUNTOVALMENNUS Personal Training eli henkilökohtainen valmennus on tänä päivänä yleisempää kuin moni ajatteleekaan. Miksikö? Se on tuottaa tuloksia kuntotasosta, liikuntataustasta

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS TILAUKSEN TEKEMINEN Ennen kuin alat tilata... sivut 2 6 Tilauksen luominen... sivut 7 22 2015-02-18 ENNEN KUIN ALAT TILATA Tämä verkkopohjainen tilausratkaisu perustuu

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista 2011 Toimittajaportaali Kysymyksiä? Missä voin rekisteröityä portaalin käyttäjäksi? Mistä saan uuden salasanan ja kuinka kirjaudun portaaliin?

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-25 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-14 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI ESITTELYN YLEISKATSAUS Carl Rehnborg ja NUTRIWAYn tarina Tasapainoisen ruokavalion haasteet Lisää väriä ruokavalioosi Tasapainoinen ruokavalio. Tasapainoinen

Lisätiedot

INFO TEVETULOA INFOON

INFO TEVETULOA INFOON INFO TEVETULOA INFOON Historia Cambridge 1970 25 v. historia Alan Howard, NASA USA 1980 Ruotsi 1994 Suomi 2003 VLCD ORGINAALI > 20 kliinistä tutkimusta UKK-instituutissa mm. VLCD? Very Low Calory Diet

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

HYPOGLYKEMIAPÄIVÄKIRJANI

HYPOGLYKEMIAPÄIVÄKIRJANI Hypoglykemia tarkoittaa tilaa, jossa verensokerin taso on alle 3,9 mmol/l tai 70 mg/dl 1, tosin tarkka lukema voi vaihdella yksilöllisesti. Hypoglykemia voi johtua useista syistä, ja sen yleisin aiheuttaja

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle

Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle 2 3 Lukijalle Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa sinua sairautesi seurannassa ja antaa lisäksi tietoa sinua hoitavalle hoitohenkilökunnalle hoitotasapainostasi.

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET Yleistä Opiston Internet-ilmoittautuminen perustuu siihen, että jokaisella ilmoittautujalla täytyy olla oma käyttäjätunnus ja salasana, jolla ilmoittautuminen

Lisätiedot

Tarjouspalvelu.fi. Käyttöohjeet. Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali

Tarjouspalvelu.fi. Käyttöohjeet. Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali Tarjouspalvelu.fi Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti Käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO Esittely... Tekniset vaatimukset... Rekisteröityminen... Sisäänkirjautuminen... Tarjouspyyntöjen

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje

Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje Peuramaa Golf Hjortlandet ry Nuorisotoimikunta Tiedotus- ja ilmoittautumistyökalun käyttöohje Peuramaan nuorisotoiminnan käytännön järjestelyiden tehostamiseksi on otettu käyttöön Internetpohjainen tapahtumien

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille

Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille Verkkoasioinnin käyttöohje 10.2.2011 v1.0 FI Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille Tämä ohje koskee lokakuun 2010 haussa käyttöönotettua

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy Painonhallinnan perusteet. Painonhallinta onnistuu Painonhallinnan periaate on yksinkertainen: paino tippuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Käytännössä onnistuminen vaatii suunnittelua ja sitoutumista

Lisätiedot

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi!

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tässä ohjeessa kerrotaan lyhyesti mikä on CWT Portal mistä löydät matkustajaprofiilisi kuinka rekisteröidyt ja kirjaudut CWT Portaliin mitä teet, jos olet unohtanut

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

EU login -ja rjestelma a n kirjautuminen

EU login -ja rjestelma a n kirjautuminen Päivitetty 21.11.2016 TP EU login -ja rjestelma a n kirjautuminen EU login on Euroopan komission tietojärjestelmien käyttäjien todennuspalvelu. EU loginin avulla käyttäjät voivat kirjautua erilaisiin komission

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN ILMOITA JOUKKUE SARJAAN Klikkaa sivulle http://fba.baskethotel.com/login/ Valitse etusivulta a) Sarjaan ilmoittautuminen, jos olet kokonaan uusi yhteyshenkilö b) Kirjaudu, jos olit yhteyshenkilö jo edellisellä

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

KYSELY TERVEYSTOTTUMUKSISTA JA ELÄMÄNTAVOISTA

KYSELY TERVEYSTOTTUMUKSISTA JA ELÄMÄNTAVOISTA KYSELY TERVEYSTOTTUMUKSISTA JA ELÄMÄNTAVOISTA Hyvinkään sairaanhoitoalueen Psykiatria 1 FYYSINEN AKTIIVISUUS 1.1 Kuinka paljon liikut ja rasitat itseäsi ruumiillisesti vapaa-aikana? Jos rasitus vaihtelee

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 09/2014 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway Amway Partner Stores Pyydämme sinua lukemaan nämä sivut, ennen kuin ostat tuotteita Amivon yhteistyöyritysten verkkokaupoista. Amivon yhteistyöyrityksiä koskeva ohjelma tarjoaa ostosmahdollisuuksia, jotka

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Nivelrikkopotilaiden hoidon laatustandardit (SOC)

Nivelrikkopotilaiden hoidon laatustandardit (SOC) Nivelrikkopotilaiden hoidon laatustandardit (SOC) Käännös kielelle: Laatija: Sähköposti: SOC 1 Henkilöiden, joilla on nivelrikko oireita, tulee päästä diagnoosin (erottavan) tekemiseen pätevän terveydenhoidon

Lisätiedot

Timmiin kirjautuminen

Timmiin kirjautuminen Sisällys Timmiin kirjautuminen... 1 Varaushakemukset - Oma asiointi... 2 Omat tiedot... 3 Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot... 3 Sähköpostiosoitteiden muutokset... 3 Käyttöoikeuksien laajennus...

Lisätiedot

Hyvä mobiilikortin käyttäjä!

Hyvä mobiilikortin käyttäjä! Hyvä mobiilikortin käyttäjä! AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on tänä vuonna Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille

Lisätiedot

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi Mobiilijäsenkortti AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille Jäsenmaksunsa maksaneille

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

Käyttöohjeet 2012-04-26

Käyttöohjeet 2012-04-26 2012-04-26 Vaihe 1: Kirjautuminen Jos koulusi on liittynyt Kouluruoka-sovellukseen, sinulle on toimitettu kirjautumistiedot sovellukseen. Jos et ole saanut kirjautumistietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Sonera ID. huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi

Sonera ID. huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi Sonera ID huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi 2 Joko sinulla on henkilöllisyystodistus matkapuhelimessasi? Sonera ID -mobiilivarmenne on uudenlainen sähköinen henkilötodistus,

Lisätiedot

Oppimisympäristön ominaisuudet

Oppimisympäristön ominaisuudet Oppimisympäristön ominaisuudet Skholen oppimisympäristö Skholessa voit opiskella tietokoneella, mobiililaitteella tai tabletilla Kaksikielinen käyttöliittymä suomeksi ja englanniksi Kirjautuminen osoitteista

Lisätiedot

BioNordika Webshop Pikaohjeet

BioNordika Webshop Pikaohjeet BioNordika Webshop Pikaohjeet Tervetuloa BioNordika WebShopin käyttäjäksi! Tässä pikaohjeessa on yhteenkoottuna ohjeistus nettikaupan käyttöön ja tuotteiden tilaamiseen. Rekisteröityminen Nettikaupan käyttäminen

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA S MOBIILIN VAKUUTUKSET OSIOSTA YLEISTÄ

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA S MOBIILIN VAKUUTUKSET OSIOSTA YLEISTÄ 1 KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA S MOBIILIN VAKUUTUKSET OSIOSTA 8.12.2016 YLEISTÄ Mikä on S mobiilin Vakuutukset osio? Näet S mobiilissa luettelon vakuutuksista joissa olet vakuutuksenottaja, vakuutettu tai

Lisätiedot

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Työttömyyskassan verkkopalvelun kautta voit lähettää hakemuksia tarkistaa ja muuttaa yhteystietojasi, laskea päivärahan suuruuden,

Lisätiedot

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus Pelaajaprofiili netissä Pelaajaprofiilin www-palvelu on osoitteessa http://www.pelaajaprofiili.fi. Rekisteröidy tai hanki tunnukset ennen mobiilisovelluksen käyttöä. Pelaajaprofiilin

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA Mitä kaikkea terveellinen ravinto on? Terveellinen ravinto Terveellisestä ruokavaliosta saa sopivasti energiaa ja tarvittavia ravintoaineita Terveellinen ravinto auttaa

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Pikaopas Min ansökan-palveluun ENNEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISTÄ Voit valita kielen aloitussivulla (ruotsi tai suomi) Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Ohjeita PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöönottoon

Ohjeita PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöönottoon Ohjeita PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöönottoon Mikä on PaikkaOppi? PaikkaOppi on verkkopohjainen oppimisympäristö, jonka tavoitteena on tukea paikkatietotaitojen ja ympäristöntutkimuksen monipuolista

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Miten edunvalvoja rekisteröidään?

Miten edunvalvoja rekisteröidään? Miten edunvalvoja rekisteröidään? Rekisteröintimenettely: konsultti- ja lakiasiaintoimistot, jotka harjoittavat edunvalvontaa EU:n toimielimissä 1. Esittely Rekisteröinti aloitetaan valitsemalla kotisivun

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

Kohonnut verenpaine (verenpainetauti)

Kohonnut verenpaine (verenpainetauti) Kohonnut verenpaine (verenpainetauti) Lääkärikirja Duodecim Pertti Mustajoki, sisätautien erikoislääkäri Verenpaine on koholla, kun yläarvo on 140 tai ala-arvo yli 90 tai kumpikin luku on korkeampi. Kohonnut

Lisätiedot