UUTISET VK1/2015. Finnlamelli panostaa rakennustoimialan nousuun

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUTISET VK1/2015. Finnlamelli panostaa rakennustoimialan nousuun"

Transkriptio

1 UUTISET VK1/2015 Finnlamelli panostaa rakennustoimialan nousuun Suomen johtava hirsitalovalmistaja Finnlamelli Oy Alajärveltä ja Vertex Systems Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla Finnlamellin suunnitteluprosessia modernisoidaan. Sopimuksella Vertex Systems toimittaa Finnlamellille hirsi- ja pilari-palkkitalojen suunnittelussa käytettävät 3D-ohjelmistot, joilla tuotetaan ohjaustietoa myös huipputeknisille tuotantokoneille. Finnlamellin 25 suunnittelijaa aloittavat Vertex-ohjlemiston käytön. Samalla Finnlamelli Oy kehittää hirsitalojen tuotanto- ja toimitusprosessiaan. Finnlamellin juuret ovat vahvasti alajärveläisessä hirsitaloperinteessä lamellihirsien teollinen valmistus alkoi ensimmäisenä Suomessa Alajärvellä lähes kolme vuosikymmentä sitten Perälän Höyläämössä. Tänä päivänä Finnlamelli Oy tarjoaa perheille hirsikoteja ja vapaaajanrakennuksia. Kokonaistoimitusten lisäksi Finnlamelli tuottaa rakennus- ja puuteollisuudelle mm. hirsiaihioita, liimattuja pilareita ja sahatavaraa myös erikoistyöstettynä. Finnlamelli Oy on kasvanut tiukassa markkinatilanteessa yhdeksi Suomen johtavista hirsitalotehtaista, joka vaalii laatua nykyaikaisella huipputeknologialla ja toimivilla tuotantotiloilla. Vientitoiminta on ollut tärkeä osa Finnlamellin toimintaa alusta alkaen, ja nykyisin vajaa puolet tuotannosta menee vientiin. Jula kasvaa PLM:n avulla Jula, johtava ruotsalainen tee-se-itse vähittäiskauppa, on tehnyt sopimuksen Technian kanssa PLM-ratkaisun käyttöönotosta. Julan PLM-ratkaisu tulee perustumaan Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCES-alustaan. PLM-ratkaisun avulla Jula hakee kasvua ja laajemman tuoteportfolion hallintaa. Jula on kasvanut voimakkaasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Yhteistyö Technian ja Dassault Systèmesin kanssa auttaa meitä seuraavassa kasvuvaiheessa sekä mahdollistaa laajemman ja paremman ostokokemuksen asiakkaillemme, kertoo Magnus Sigurd, Julan ostojohtaja. PLM-ratkaisu tulee olemaan globaali alusta tuotehallinnalle, tuotevariaatioille, kampanjoilla ja toimittaja yhteistyölle. PLM myös integroidaan useisiin muihin liiketoimintajärjestelmiin. Metos panostaa PLM:ään Aikaisemmin suunnittelija teki tuotteesta osapiirustukset tuotantoon ja dxf-tiedostot leikkaamiseen. Nyt suunnittelun tuottamista piirustuksista syntyy tarvittavat tiedostot automaattisesti, kertoo Metos Oy Ab:n tuotesuunnittelupäällikkö Tero Kähärä.

2 Metos-ryhmä valmistaa ja markkinoi ammattikeittiölaitteita Metos-, Hackman- ja Wexiödisk tavaramerkeillä. Metos on markkinajohtaja Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Benelux - maissa ja kuuluu ALI-ryhmään, joka on Euroopan johtava ammattikeittiölaitteiden valmistaja. Metoslaisia on noin 850 yhdeksässä eri maassa. Metos-ryhmän liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 200 miljoonaa euroa. Tuotantomme on pitkälti aika perinteistä ohutlevyvalmistusta, johon liittyy ohjauselektroniikan ja sähköistyksen liittäminen kokonaisuuteen", kertoo Metos Oy Ab:n tuotesuunnittelupäällikkö Tero Kähärä ja jatkaa oleellista tietysti on, että keittopadat ja painekeittokaapit ovat paineastioita, joiden valmistamiseen tarvitaan hyväksynnät ja luokitellut hitsarit. Korkea laatu vaatii myös vankkaa osaamista. Kähärä kertoo, että jokainen pata valmistetaan tilauksen mukaisesti konfiguroituna, joskin menevimpien mallien perusrunkoja valmistetaan jonkin verran varastoon. Varsinaista suunnittelua vaativaa räätälöintiä keittolaitteissa ei ole kovin paljoa, mutta jakelulaitteiden kokoonpanot ovat usein pitkälle räätälöityjä ja niihin liittyy paljon asiakaskohtaisia piirustuksia. Aikaisemmin meillä ei ollut suoraa linkkiä suunnittelujärjestelmän ja ERPin välillä, jatkaa Kähärä. Siirtyminen uuteen ERP-järjestelmään toi tarpeen saada tuoterakenteet hyvin hallintaan. Suunnittelu palvelee tuotantoa ja tieto pitää saada oikeisiin järjestelmiin mahdollisimman vähällä käsityöllä. Aikaisemmin suunnittelija teki tuotteesta osapiirustukset tuotantoon ja dxf-tiedostot leikkaamiseen. Nyt suunnittelun tuottamista piirustuksista syntyy tarvittavat tiedostot automaattisesti. Tämä vähentää virhemahdollisuuksia oleellisesti. Kun Inventorissa liitetään kokoonpanoon osia, syntyy Soveliaan vastaava nimikerakenne automaattisesti. Suunnittelunaikaiset piirustukset hallitaan Autodesk Vaultissa ja suunnitelman valmistuttua tuote hyväksytään tuotantoon Soveliassa, jolloin rakenteet ja nimikkeet siirtyvät kontrolloidusti ERPiin. Lisäetuna on Kähärän mukaan kaiken tuotteeseen liittyvän dokumentaation hallinta, kuten komponenttien datalehdet, ohjelmakoodi, kokoonpano-ohjeet ja mittausdata. Mikä tahansa tieto saadaan liitettyä juuri oikeisiin kohteisiin. Cadmaticille uusi asiakas Italiasta Cadmaticin asiakaskunta on kasvanut Italiassa tasaiseen tahtiin viime vuosien aikana. Uusin asiakas Italiassa on Pensotti FCL S.p.A, joka on keskittynyt boilereiden valmistukseen. Sillä on toimintoja Euroopassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Päätimme investoida Cadmatic Plant 3D -tuotteeseen tehostaaksemme suunnittelutoimintojamme. Mielestämme tuote on kustannustehokkain työkalu teollisuuden 3Dsuunnitteluun. Tavoitteemme on ottaa Cadmatic käyttöön kaikissa projekteissamme tämän vuoden aikana, kertoo Mr. Maurizio Pizzoli Pensotti FCL S.p.A:n prosessiosastolta.

3 Cadmaticille merkittävä sopimus Intiasta Cadmatic on allekirjoittanut sopimuksen Intian kansallisen ydinvoimayhtiön Nuclear Power Corporationin (NPCIL) kanssa laitosten prosessisuunnitteluun. Kauppa sisältää suunnittelujärjestelmälisenssit, käyttökoulutukset ja ohjelman käyttöön liittyvän tuen. Sopimus kattaa myös ydinvoimalaitoksia rakentavat yhtiöt. Sopimus NPCIL:n kanssa auttaa Cadmaticiä kasvuun Intian ja Aasian kasvavilla energiamarkkinoilla "Asiakas vertasi meidän ja kilpailijoidemme ohjelmistoja tarkasti. Sopimus syntyikin pitkän ja sinnikkään oman panostuksen ja kontaktiverkoston tuloksena", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jukka Rantala. NPCIL haluaa kuusinkertaistaa ydinvoiman tuotannon seuraavien kymmenen vuoden aikana, ja yhtiö aikoo rakentaa yli 50 uutta tuotantoyksikköä vuoteen 2025 mennessä. Cadmatic on toiminut Intiassa vuodesta 2010 asti. Yhtiön tuotekehitys tapahtuu Suomessa, mutta myynti ja asiakastuki tehdään paikallisin voimin. Cadmaticilla on toimintaa useassa Aasian maassa, mutta yrityksen suurimmat lyhyen aikavälin kasvuodotukset kohdistuvat Intiaan, Persian lahden maihin, Japaniin ja Kiinaan. Intia on yksi maailman nopeimmin kasvavista kansantalouksista, mikä näkyy muun muassa voimakkaasti lisääntyvänä energiantarpeena. "Intialaiset asiakkaat ovat vaativia ja yleensä teknisesti hyvin taitavia. Teknistä osaamista arvostetaan paljon ja tuotteiden tuomaan hyötyyn tutustutaan perusteellisesti", Rantala sanoo. Husqvarna Group ja Etteplan Husqvarna Group ja Etteplan ovat sopineet pitkäjänteisestä yhteistyöstä, jossa Husqvarna Group ulkoistaa kaikkien tuotteidensa ja brändiensä teknisen dokumentaation tuotannon ja ylläpidon Etteplanille. Maailmanlaajuisen sopimuksen toimeenpano aloitetaan Ruotsista, jossa yhdeksälle Husqvarna Groupin työntekijälle tarjotaan työtä Etteplanin Jönköpingin toimistossa. Toimeenpanoa jatketaan seuraavaksi Husqvarna Groupin Ulmin yksikössä Saksassa ja Charlottessa Yhdysvalloissa. Kolmannessa vaiheessa seuraavat Husqvarna Groupin Kiinan ja Japanin yksiköt. Tekninen dokumentaatio tarkoittaa kaikkia tuotteiden käyttäjille ja huoltohenkilöstölle laadittavia teknisiä dokumentteja ja käsikirjoja, joiden tarkoituksena on varmistaa tuotteiden oikea ja turvallinen käyttö ja kunnossapito. Etteplanilla on edistyksellistä osaamista, työkaluja ja prosesseja, joilla tuotetaan ja jaetaan kustannustehokkaasti korkealaatuista teknistä dokumentaatiota.

4 Odotamme hedelmällistä ja tuloksellista yhteistyötä Etteplanin kanssa. Olemme varmoja, että teknisen dokumentaatiomme laatu paranee asiakkaittemme eduksi, sanoo Husqvarna Groupin Technology Officen Senior Vice President Henric Andersson. Solar Impulse ja Dassault Systèmes Dassault Systèmes ilmoittaa jatkavansa yhteistyötä Solar Impulsen kanssa. Solar Impulse 2 on aurinkovoimalla toimiva lentokone, joka teki onnistuneen testilennon viime kesänä. Kone on suunniteltu käyttäen Dassault Systèmesin kehittämää 3DEXPERIENCE-alustaa. Nyt yritysten yhteistyö jatkuu projektissa, jonka tavoitteena on lentää Solar Impulse 2 -koneella maailman ympäri. Solar Impulse hyödyntää Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustaa, johon kuuluvat CATIA- ja ENOVIA-sovellukset. Alustan avulla aurinkolentokonetta voidaan suunnitella, rakentaa ja testata virtuaalisesti. Jo Solar Impulse 1 toimi testialustana uudelle huipputeknologialle. Teknologian avulla testattiin, että aurinkovoimalla toimiva lentokone pystyi lentämään öisin ja päivisin. Solar Impulse 2 jatkaa tuotekehitystä. Koneen tavoitteena on lentää maailman ympäri tänä keväänä. Suunnitellessaan uutta innovatiivista lentokonetta tekijätiimi kohtasi lukuisia haasteita. Koneen runko ja siivet vaativat aivan uudenlaisten materiaalien käyttöä, jotta ne olivat tarpeeksi kevyitä. Ohjaamoa suunniteltaessa piti ottaa huomioon pilotin turvallisuus ja mukavuus, sekä koneen hyvä ohjattavuus. Suunnittelutiimi on hyödyntänyt Dassault Systèmesin ohjelmistoja työssään vuodesta 2006 lähtien. Suunnittelutyön pioneerit ovat jo vuosisadan ajan pyrkineet kehittämään lentämistä aina ensimmäisestä kuumailmapallolennosta avaruuslentoihin. Tavoitteenamme on pitää yllä tätä yrittäjyyden pioneerihenkeä. Insinöörimme ja tutkimusohjelmamme käyttävät 3DEXPERIENCEalustan kaltaista huipputeknologiaa, jotta voimme vähentää ihmiskunnan vaikutusta ympäristöön, kertoo Solar Impulsen perustaja, toimitusjohtaja ja lentäjä André Borschberg. Käännyimme Dassault Systèmesin puoleen, sillä tarvitsimme luotettavan, huipputeknologisen yritysratkaisun luodaksemme aurinkovoimalla toimivan koneen, joka kestäisi pitkiäkin lentoaikoja. Me lentäjät vietämme ohjaamossa viisi päivää kerrallaan. Kaiken koneen tekniikasta ohjaamon varustukseen on oltava hyvin suunniteltua, jotta onnistumme lentämään maailman ympäri, toteaa Bertrand Piccard, yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja lentäjä Solar Impulselta. Liitteet Image_Copyright Dassault Systèmes_SI2 Cockpit (5).png Kauko-ohjattavat kopterit

5 Dassault Systèmes kertoo Parrotin käyttävän SOLIDWORKS Industrial Design - ohjelmistoratkaisuaan kauko-ohjattavien helikoptereiden suunnittelussa. Parrot kehittää ja myy langattomia tuotteita kuluttaja- ja ammattilaiskäyttöön. Dassault Systèmesin tekniikka tarjoaa Parrotille pilvipalveluihin pohjaavan suunnittelutyökalun, joka tekee suunnittelutiimien yhteistyöstä entistä saumattomampaa. SOLIDWORKS Industrial Design -sovellus edustaa suunnittelu- ja muotoilutyökalujen uutta sukupolvea. Sovellus auttoi meitä luomaan innovatiivisia ratkaisuja koptereihimme ennätyksellisen nopeasti, kertoo Parrotin perustaja ja toimitusjohtaja Henri Seydoux. Sovelluksen ominaisuudet auttoivat Parrotin insinöörejä ja suunnittelijoita luomaan helikoptereista moninaisia 3D-malleja ja -muotoja, joiden tekeminen ja työstäminen teollisen muotoilun tarpeisiin ei aikaisemmin ole ollut mahdollista. Sovelluksen ominaisuudet mahdollistivat myös Parrotin tiimien virtuaalisen yhteistyön Ranskasta ja Kiinasta käsin ja säästivät näin merkittävästi aikaa. Kauko-ohjattavat helikopterit ovat kasvava teollisuuden haara, joka kiinnostaa yhä enemmän niin kuluttajia kuin kaupallisia ja sotilaallisiakin tahoja. Laitteen tekniset ominaisuudet, kuten rakenne, paino, vakaus, koko, ohjautuvuus ja teho vaikuttavat ratkaisevasti siihen, miten kiinnostavaksi tuote koetaan markkinoilla. parrot-bebop-drone-new-01.jpg.jpg SKYCONTROLLER+BEBOP_BLUE_Lifestyle00.jpg.jpg Miljoonien eurojen säästöt datan analysoinnilla Caryn ja SAS:n kehittämä järjestelmä tuottaa yksinkertaisia käyttöraportteja ja paljastaa poikkeamat, jotka voivat olla seurausta ongelmista vesijärjestelmässä tai asuin- ja liikekiinteistöissä. Kehittyneen analytiikan ansiosta Cary pystyy käsittelemään mittareiden tunneittain tuottamaa dataa tuhansista eri paikoista ja yhdistämään kulutustiedot tiettyyn kuluttajaan laskutusjärjestelmän kautta. Pohjois-Carolinassa sijaitseva Caryn kaupunki on yhdessä analytiikkaan erikoistuneen SAS:n kanssa kehittänyt vedenkulutusta mittavan järjestelmän, joka perustuu mittareiden etäluentaan ja kuluttajien mahdollisuuteen tarkkailla verkossa omaa vedenkulutustaan tunnin tarkkuudella. Caryn kaupunki auttaa asukkaitaan tarkkailemaan vedenkulutustaan uudella Aquastarjärjestelmällä, jossa perinteiset vesimittarit korvattiin etäluettavilla mittareilla. Uuden järjestelmän kautta kaupunki pystyy tarjoamaan asukkailleen aina ajan tasalla olevaa tietoa heidän vedenkulutuksestaan. Caryn kaupunki on korvannut vesimittaria uusilla etäluettavilla mittareilla ja radiolähettimillä. Kaupunki arvioi säästävänsä muutosten avulla projektin kulujen jälkeenkin jopa 10 miljoonaa dollaria. Ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa mittarit luettiin manuaalisesti kämmentietokoneiden avulla.

6 Uusi järjestelmä on muuttanut asiakaspalvelumme reaktiivisesta proaktiiviseksi. Voimme paitsi antaa yksityiskohtaisempaa tietoa veden käytöstä, myös tunnistaa mahdolliset ongelmat. Näin voimme auttaa asukkaita vähentämään kuluja ja säästämään vettä, Caryn kaupungin talousjohtaja Karen Mills kertoo. SAS:lla on mittava kokemus mittareiden tuottaman datan analysoinnista. Caryn ja SAS:n kehittämä järjestelmä tuottaa yksinkertaisia käyttöraportteja ja paljastaa poikkeamat, jotka voivat olla seurausta ongelmista vesijärjestelmässä tai asuin- ja liikekiinteistöissä. Kehittyneen analytiikan ansiosta Cary pystyy käsittelemään mittareiden tunneittain tuottamaa dataa tuhansista eri paikoista ja yhdistämään kulutustiedot tiettyyn kuluttajaan laskutusjärjestelmän kautta. Pystyimme yhdessä SAS:n kanssa tuottamaan ja julkaisemaan helposti ymmärrettävää dataa. Sähköiset käyttöraportit ovat saaneet asukkailtamme erittäin hyvän vastaanoton, teknologiajohtaja Bill Stice sanoo. Kaupungin tarjoaman verkkoportaalin avulla kansalaiset voivat nykyään seurata keskimääräistä veden kulutustaan tunti-, päivä- ja kuukausitasolla. Kuluttajat voivat myös asettaa kulutukselleen käyttörajoja, jolloin he saavat ylityksistä ilmoituksen sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kaupunki puolestaan tunnistaa raporttien avulla asiakkaita, joilla on mahdollinen vuototapaus tai epätavallinen vedenkäyttö. Vesilaitoksen henkilökunta on proaktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin ja ilmoittaa heille suuresta vedenkäytöstä. Asiakaskontakteja ja saavutettuja tuloksia seurataan tietojärjestelmän avulla. Uuden järjestelmän ansiosta kaupunki saa lisäksi päivittäistä dataa eri asiakastyypeistä, mikä auttaa ymmärtämään paremmin veden hukkakulutusta ja ennakoimaan käyttöastetta. Kaupunki voi esimerkiksi kohdentaa vedensäästökampanjoita tietyille, eniten vettä käyttäville alueille. Esineiden internet on yksi päivän kuumimmista sanoista. Aquastar on malliesimerkki siitä, kuinka yhdistämällä analytiikkaa automatisoituihin laitteisiin voidaan parantaa kaupunkilaisten saamaa palvelua ja samalla säästää veronmaksajien rahoja tehostamalla toimintaa, Business Advisor, Manufacturing and Supply Chain Practice Oscar Lindqvist SAS:lta sanoo. ework laajentaa Puolaan ework on tehnyt päätöksen toimipisteen avaamisesta Puolaan. Toimenpiteellä vastataan konsulttien kasvavaan tarpeeseen Puolassa. Puolan Warsovaan tullaan tämän vuoden aikana perustamaan oma tytäryhtiö. Warsova tulee olemaa eworkin ensimmäinen toimisto Pohjoismaiden ulkopuolella. Puolassa on 38 miljoonaa asiakasta verrattuna eworkin nykyiseen kotimarkkina-alueeseen Pohjoismaihin, jossa on yhteensä 27 miljoonaa asukasta. Puolan talous on kasvanut Pohjoismaita nopeammin jo useamman vuoden ajan.

7 Tämä on meille houkutteleva liiketoimintamahdollisuus. Kun olemme kertoneet kokeneen ja osaavan tiimin perustamisesta Puolaan, useat olemassa olevat asiakkaamme ovat osoittaneet kiinnostuksensa palveluihin, kommentoi eworkin toimitusjohtaja Zoran Covic. Cadmatic vahvistuu Singaporessa Cadmatic on aloittanut yhteistyön singaporelaisen TDS Engr Solutions Pte Ltd:n kanssa tavoitteena palvella Singaporen laitossuunnittelun markkinoita. TDS Engr Solutions yrityksellä on 25 vuoden kokemus laitossuunnittelusta ja 3D-sovelluksista. Liiketoimnnan kehitysjohtaja Mr. Thiam Seng Goh näkee monia etuja, joita Cadmatic Plant 3D voi tarjota paikallisille yrityksille. Hänen mukaan Cadmatic soveltuu sekä pieniin että laajoihin projekteihin. Joustava arkkitehtuuri sopii Gohin mukaan hyvin teollisuuden käytössä oleviin toimintamalleihin. Vuoden asiakas: Metso IDEAL PLM:n henkilökunta on saanut valita 'Vuoden Asiakkaan' jo useita vuosia. Valintakriteereinä on käytetty muun muassa seuraavia perusteluja: haastaa toimittajaa, esittää toteutuskelpoisia vaatimuksia, kehittää omaa toimintaansa, antaa palautetta ja odottaa yhteistyöltä paljon. Näiden perustelujen pohjalta IDEAL PLM:n henkilökunta valitsi 'Vuoden Asiakkaaksi 2014' Metson. Olemme pyrkineet Metson kanssa joustavaan ja vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Tavoitteenamme on vastata Metson tarpeisiin nopeasti, mutta samalla laadukkaasti. Tapaamme paljon ja pyrimme arvioimaan omaa tekemistämme kriittisesti ja kehittämään toimintaamme Metsolta saadun palautteen perusteella kuvailee IDEAL PLM:n Metsosta vastaava projektipäällikkö Joonas Konola. IDEAL PLM on yhteistyökumppanina ammattitaitoinen, nopea ja luotettava sekä hyvin tavoitettavissa paikasta ja ajasta riippumatta. Hyvään asiakastuntemukseen perustuen IDEAL PLM tutkii, esittelee ja tuottaa uusia ratkaisuja Metson PLM-alueen haasteisiin, tarvittaessa avoimesti kyseenalaistaen ja ohjaten Metson omaa toimintaa. Juurikin joustavuus ja avoimuus yhteistyössä on taannut perustan tuloksekkaalle yhteistyölle Metson ja IDEAL PLM:n välillä muotoilee Otto Voutilainen, Metson kehityspäällikkö. Multiprint on ostanut Paino-Arran liiketoiminnan Multiprint Oy on ostanut Tampereella toimivan Paino-Arra Oy:n liiketoiminnan. Liiketoiminnot ovat siirtyneet Multiprintille ja kauppaan sisältyvät asiakkuudet, vaihto-omaisuus, käyttöomaisuus sekä henkilöstö. Paino-Arra toimii jatkossa Multiprint-nimellä.

8 Olemme hakeneet laajentumismahdollisuuksia painamisen erityisalueilta ja Paino-Arra sopii tähän kuvaan erinomaisesti. Paino-Arran tuotesektori tuo meille lisää voimia monikanavaviestintään ja postituspalveluihin erityisesti suoramarkkinoinnin tuotteissa. Multiprint tavoittelee vahvaa osaamista painamisen lähellä olevissa palveluissa, sanoo Multiprintin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen. Yrityksellämme on vahva tausta markkinointiratkaisuiden toteuttajana. Olemme hyvin innoissamme mahdollisuuksista, joita liiketoimintakauppa Multiprintin kanssa tuo. Multiprintin mittavat resurssit sekä johtava asema painoalalla yhdistettynä erikoisosaamiseemme varsinkin crossmedia-palveluissa, tuovat asiakkaillemme uusia huikeita mahdollisuuksia viestinnän murroksessa", toteaa Paino-Arran toimitusjohtaja Kimmo Arramies. Kelan paperit sähköistyvät Kela uudistaa asiakirjatuotantoaan yhdessä CGI:n kanssa. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on lisätä automaatiota asiakirjojen käsittelyssä, sähköistää prosesseja ja tehostaa toimintaa. Tammikuussa käynnistyneen hankkeen kokonaisarvo optioineen on noin 8,5 miljoonaa euroa ja se sisältää toimituksen sekä tuotannon aikaiset ylläpito- ja tukipalvelut kaksi vuotta tuotantoon oton jälkeen. Toimituksessa hyödynnetään soveltuvin osin ketterän kehittämisen menetelmiä. Hanke kattaa kaikki Kelan operatiivisen toiminnan asiakirjat, kuten hakemukset, lomakkeet ja päätöskirjeet. Kela tuottaa vuosittain noin 16,5 miljoonaa kirjettä sekä vastaanottaa noin 12 miljoonaa asiakirjaa. Asiakirjatuotannon automatisointi helpottaa etuuskäsittelijöiden työtä ja luo valmiudet itsepalvelun lisäämiseen. Tulevaisuudessa Kelan asiakas voi valita, haluaako päätöksensä ja kirjeensä sähköisenä vai myös paperilla. Hän pystyy myös seuraamaan asiansa etenemistä helposti verkossa, Kelan etuusjohtaja Anne Neimala sanoo. Kelan asiakirjatuotannon järjestelmät ovat rakentuneet vuosien saatossa palasina. Nyt tuotantoa tarkastellaan kokonaisuutena ja luodaan keskitetty ratkaisu. ASKI-nimellä kulkeva hanke on osa Kelan Arkki-hanketta, jossa uudistetaan Kelan etuusjärjestelmät ja parannetaan ydinprosessien toimivuutta. Manuaalityön vähentäminen, monikanavaisuus ja palveluiden digitalisointi ovat nyt asialistalla monella organisaatiolla, kun toimintoja tehostetaan ja asiakaspalvelua parannetaan. On hienoa päästä auttamaan Kelaa näiden kehittämisessä. Nyt solmittu sopimus vahvistaa myös CGI:n asiakirjatuotannon ja dokumentinhallinnan palvelualuetta merkittävästi, CGI:n julkishallinnon palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Kimmo Koivisto kertoo. CAD-työvoimakoulutusta

9 Primetieto Oy järjestää yhdessä CAD-Quality Finland Oy:n kanssa useita CAD-osaajatyövoimakoulutuksia ajalla huhtikuu joulukuu Koulutus on tarkoitettu insinööreillä, arkkitehdeille, piirtäjille, kehittäjille ja muille suunnittelijoille. Koulutusyhteistyötä käynnistettäessä työnantaja kuvaa Primetiedolle talossa avautumassa olevan tehtävän. Primetieto seuloo koulutuksen hakijoista tehtävään sopivimmat ja toimittaa sopivien henkilöiden tiedot työnantajalle. Työnantaja valitsee valmennettavansa haastatteluiden jälkeen. Kuuden kuukauden valmennusajan valmennettava saa julkista koulutuspäivärahaa, työnantaja ei siis maksa palkkaa valmennettavalle. Koulutusajasta valmennettava työskentelee noin 5 kk työnantajan osoittamassa tehtävässä. Lisäksi hänen CAD-osaamistaan päivitetään päivän suunnitteluohjelmien opetuksella (AutoCAD, Revit Architect, Inventor, jne). Uuden CAD-osaajan valmentaminen koulutusyhteistyössä on taloudellisesti edullinen rekrytointimalli, sen kustannus on noin neljäsosa normaalista palkkauksesta. Tavoitteena on, että valmennettava ottaa työnantajan tehtävän haltuun koulutuksen aikana ja varsinaisesta rekrytoinnista sovitaan koulutuksen lopulla. Yritysten ilmoittautumiset ja lisätietoa:

Kauko-ohjattavat kopterit syntyvät 3D-tekniikalla. Teollisuuden Näytelehden internet -palveluosoitteisto. www.selcast.fi. .teijovi. k.fi. www.zeiss.

Kauko-ohjattavat kopterit syntyvät 3D-tekniikalla. Teollisuuden Näytelehden internet -palveluosoitteisto. www.selcast.fi. .teijovi. k.fi. www.zeiss. Kauko-ohjattavat kopterit syntyvät 3D-tekniikalla Lisätietoja: Puh. 09-8622 0100 www.guehring.fi Futuristiset pikkukopterit löytävät muotonsa Dassault Systèmesin SolidWorks Industrial Design -sovelluksen

Lisätiedot

SAP Our Story. Tarinamme asiakkaidemme kertomana

SAP Our Story. Tarinamme asiakkaidemme kertomana SAP Our Story Tarinamme asiakkaidemme kertomana 1 Sisällysluettelo: Aktia Parempaa asiakaspalvelua yhtenäisellä viestintäratkaisulla... 4 Anvia TV SAP Business One mukautuu kehittyvän konsernin tarpeisiin...

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ERP

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ERP ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Tammikuu 2008 ERP Toiminnanohjausjärjestelmä tukemaan liiketoimintatavoitteita Toiminnanohjausjärjestelmä pistää pyörät pyörimään

Lisätiedot

Me näemme teknologian mahdollisuudet. Sen inhimilliset mahdollisuudet. Lue lisää verkossa: company.nokia.com/fi

Me näemme teknologian mahdollisuudet. Sen inhimilliset mahdollisuudet. Lue lisää verkossa: company.nokia.com/fi Nokia vuonna 2014 Me Nokiassa olemme innostuneita siitä, mihin teknologia meitä johtaa. Visioimme maailmaa, jossa teknologia sulautuu osaksi elämäämme. Teknologiaa, joka toimii meitä varten, huomaamattomasti

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS. Aspo kehittää jatkuvasti henkilöstön osaamista ja osaamisen johtamista.

VUOSIKERTOMUS. Aspo kehittää jatkuvasti henkilöstön osaamista ja osaamisen johtamista. 2012 VUOSIKERTOMUS KASVUA IDÄSSÄ Venäjä, Ukraina ja muut IVYmaat tuovat jo kolmanneksen Aspon liikevaihdosta. ARKTISILLE ALUEILLE ESL Shippingin kalusto ja osaaminen mahdollistavat uudet arktisten alueiden

Lisätiedot

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen NRO 2/06 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen L7 - harppaus tulevaisuuteen PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus L7 - harppaus tulevaisuuteen...

Lisätiedot

TeollisuusPartneri. Teollisuus matkalla tulevaisuuteen. Monialaisuus toisi menestystä. Sähinää Suomimersutehtaalla. Suuntana kasvu ja kannattavuus

TeollisuusPartneri. Teollisuus matkalla tulevaisuuteen. Monialaisuus toisi menestystä. Sähinää Suomimersutehtaalla. Suuntana kasvu ja kannattavuus TeollisuusPartneri Näkemyksellisiä ratkaisuja teollisuuteen 3/2013 s www.siemens.fi/teollisuus Teollisuus matkalla tulevaisuuteen Monialaisuus toisi menestystä Sähinää Suomimersutehtaalla Suuntana kasvu

Lisätiedot

VISMAgazine LAITA PÄÄ PILVEEN JA KOE TULEVAISUUS TALOUSTIETEEN PROFESSORI:

VISMAgazine LAITA PÄÄ PILVEEN JA KOE TULEVAISUUS TALOUSTIETEEN PROFESSORI: VISMAgazine Visman asiakaslehti 2013 UUTUUS! Visma.net Expense kustannustehokasta ja helppoa matkalaskujen hallintaa Visma Navitalla katsot tulevaisuuteen NPS on osa asiakassuhteen hoitamista Visma Passelin

Lisätiedot

Hyödynnä tieto tehokkaasti Business Intelligence -ratkaisut täsmäaseeksi päätöksentekoon s. 3-5 3/2010 INNOFACTORIN ASIAKAS- JA SIDOSRYHMÄLEHTI

Hyödynnä tieto tehokkaasti Business Intelligence -ratkaisut täsmäaseeksi päätöksentekoon s. 3-5 3/2010 INNOFACTORIN ASIAKAS- JA SIDOSRYHMÄLEHTI 3/2010 INNOFACTORIN ASIAKAS- JA SIDOSRYHMÄLEHTI Kokonaisvaltaisen näkemyksen muodostaminen edellyttää monipuolisen tiedon käsittelyyn kykeneviä ratkaisuja s. 2 Uudet innofactorilaiset esittäytyvät s. 6-8

Lisätiedot

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22 2 sisältö Vacon lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Vuosi 2007 8 Toimintaympäristö 10 Strategia 12 Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20

Lisätiedot

ERP JOKAISEN TYÖSKENTELY TEHOSTUU HAITIA. Heidi Ekholm-Talas: Koen ERP:n ehdottoman tarpeelliseksi työvälineeksi liiketoimintamme kannalta.

ERP JOKAISEN TYÖSKENTELY TEHOSTUU HAITIA. Heidi Ekholm-Talas: Koen ERP:n ehdottoman tarpeelliseksi työvälineeksi liiketoimintamme kannalta. ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Kustannustehokkuus Suunnitelmallisuus tuo parempia tuloksia Integroitavuus ERP ei ole vain yksi järjestelmä ERP johtamisen

Lisätiedot

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija: Klarna Oy Nro 01 2012 HAASTATTELU Verkkokauppa.com, Boris Nikolov Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille sitouta asiakkaasi

Lisätiedot

Hänen majesteettinsa, asiakkaan, luottamuksellisessa palveluksessa

Hänen majesteettinsa, asiakkaan, luottamuksellisessa palveluksessa Käsissäsi on Fujitsu Intelligence Servicen (FIS) lisättyä todellisuutta sisältävä huippusalainen vuosikatsaus. Päästäksesi katsomaan lisättyä todellisuutta, toimi näin: 1. Mene tietokoneellasi osoitteeseen

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2011 VUOSIKERTOMUS

VUOSIKERTOMUS 2011 VUOSIKERTOMUS VUOSIKERTOMUS 2011 VUOSIKERTOMUS 1 3 SISÄLTÖ Solteq ja vuosi 2011 lyhyesti... 4 Avainluvut... 5 Toimitusjohtajan katsaus... 6 Toiminnan- ja taloudenohjaus... 10 Solteqin tarjonta täydentyi... 14 Toiminnanohjauksen

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Lean management Toimitusketjun tehostaminen

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Lean management Toimitusketjun tehostaminen ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Joulukuu 2008 Lean management Parempaan tulokseen Tehokkaammalla toiminnalla Lean sopii suomalaisille Toimiston voimavarat

Lisätiedot

Hiilineutraalit kaasuautot kiinnostavat SIVU 8-9. Energiapäällikkö pistää asiat kuntoon SIVU 6 ENERGIAKOLMION SIDOSRYHMÄLEHTI I 1/2014

Hiilineutraalit kaasuautot kiinnostavat SIVU 8-9. Energiapäällikkö pistää asiat kuntoon SIVU 6 ENERGIAKOLMION SIDOSRYHMÄLEHTI I 1/2014 E ENERGIAKOLMION SIDOSRYHMÄLEHTI I 1/2014 Energiapäällikkö pistää asiat kuntoon SIVU 6 Hiilineutraalit kaasuautot kiinnostavat SIVU 8-9 Energiakolmion sidosryhmälehti 1 Sisällysluettelo Koskemattomuus

Lisätiedot

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA

TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA ISMAgazine NRO 1 / 2009 VISMAN ASIAKASLEHTI ONNISTUNUT YHTEENLIITTYMÄ: TEEMUAHO-KONSERNI JA VISMA Esittelyssä kolme Visma-asiakasta Mobiiliratkaisuilla työniloa PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA...3 VISMAservices

Lisätiedot

Vuosikertomus 2011. Digian vuosikertomus 2011 löytyy verkosta osoitteesta vuosikertomus2011.digia.com

Vuosikertomus 2011. Digian vuosikertomus 2011 löytyy verkosta osoitteesta vuosikertomus2011.digia.com Vuosikertomus 2011 Digian vuosikertomus 2011 löytyy verkosta osoitteesta vuosikertomus2011.digia.com Vuosikertomus 2011 Sisällysluettelo 1 2011 lyhyesti 2 Avainluvut 4 Toimitusjohtajan katsaus 5 Liiketoimintojen

Lisätiedot

myynnin kuntoon Debomix sai järkeistämällä kaksinumeroiset kasvuluvut Integria vie ajoneuvoteollisuutta Venäjälle

myynnin kuntoon Debomix sai järkeistämällä kaksinumeroiset kasvuluvut Integria vie ajoneuvoteollisuutta Venäjälle teknologia kansainvälistyminen liiketoimintaosaaminen 1/2013 HANKE teknologiateollisuudelle 2010 2013 Alfame laittoi myynnin kuntoon Leanilla tulosta Debomix sai järkeistämällä kaksinumeroiset kasvuluvut

Lisätiedot

TALOUS- HALLINNON ULKOISTUS

TALOUS- HALLINNON ULKOISTUS sivu 12 sivu 2 sivu 6 sivu 23 TALOUS- HALLINNON ULKOISTUS kasvaa nopeasti NUMERO 3/2009 GREEN OFFICE -TOIMISTOSSA tehdään arjen ympäristötekoja MUSLIMIEN NETTIYHTEISÖLLE kasvualusta Suomesta TECHNOPOLIS

Lisätiedot

Nova7 - moderni uutuus

Nova7 - moderni uutuus NRO 1/07 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Nova7 - moderni uutuus Visma Proceedo Toimialauutisia PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus Nova7... 4 Omalta osaltani yhdyn väitteeseen, ettei

Lisätiedot

Aspo Vuosikertomus 2006

Aspo Vuosikertomus 2006 Aspo Vuosikertomus 2006 SISÄLLYS 1 Aspo Vuosikertomus 2006 Aspo lyhyesti 2 Aspon toiminta-ajatus 3 Toimitusjohtajan katsaus 4 Aspo Chemicals 6 Aspo Shipping 12 Aspo Systems 18 Henkilöstö ja ympäristö

Lisätiedot

Ajanmukaiset ohjelmistot tukevat suunnittelijan motivaatiota

Ajanmukaiset ohjelmistot tukevat suunnittelijan motivaatiota www.cads.fi Alte Oy: KYMDATA OY:N ASIAKASLEHTI 2/2008 Ajanmukaiset ohjelmistot tukevat suunnittelijan motivaatiota CADS Planner Electric 14 UUTTA TEHOKKUUTTA LOGIIKKASUUNNITTELUUN Uusi CADS Planner 14

Lisätiedot

Uutiset Valokynä. Valtra hankkinut EXAPT:in

Uutiset Valokynä. Valtra hankkinut EXAPT:in Uutiset Valokynä Valtra hankkinut EXAPT:in Valtra investoi EXAPT CAD/CAM-ohjelmistoon, koska kokonaisvaltaisen menetelmäsuunnittelun ja NC-ohjelmoinnin tueksi tarvitaan kattava ja monipuolinen CAMjärjestelmä.

Lisätiedot

Simpler Smoother Smarter

Simpler Smoother Smarter Vuosikertomus 2011 Sisältö ENFO Oyj Avainluvut 2011......3 Toimitusjohtajan katsaus...4 Konsernin strategia...6 Enfon vuosi...7 Liiketoiminnot...9 Henkilöstö... 15 Yhteiskuntavastuu...17 Case Case Eduskunta...

Lisätiedot

SISÄLTÖ. liiketoiminta-alueet. 2 Nebulan toiminta 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Toimintaympäristö ja strategia

SISÄLTÖ. liiketoiminta-alueet. 2 Nebulan toiminta 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Toimintaympäristö ja strategia VUOSIKERTOMUS 2012 VUOSIKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ 2 Nebulan toiminta 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Toimintaympäristö ja strategia liiketoiminta-alueet 8 Pilvipalvelut 10 Toimistopalvelut 12 Yhteyspalvelut 14

Lisätiedot

KONEen Kati Hagros: Asioiden internet on jo täällä. nro 1 2015. 16 IoT luo uusia liiketoimintamalleja. 20 Millainen on 2100-luvun koulu?

KONEen Kati Hagros: Asioiden internet on jo täällä. nro 1 2015. 16 IoT luo uusia liiketoimintamalleja. 20 Millainen on 2100-luvun koulu? nro 1 2015 16 IoT luo uusia liiketoimintamalleja 20 Millainen on 2100-luvun koulu? 24 Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo ja avaimet uuteen tuottavuuteen KONEen Kati Hagros: Asioiden internet on

Lisätiedot

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana VISMAgazine Visman asiakaslehti Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana SaaS-tuotteen suunnittelu on tiedettä ja taidetta VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU PILVESSA

Lisätiedot

Circle. Pekka Mattila uuden suomalaisen tuottavuuden jäljillä

Circle. Pekka Mattila uuden suomalaisen tuottavuuden jäljillä Circle Microsoft Circle Magazine nro 2/2012 Pekka Mattila uuden suomalaisen tuottavuuden jäljillä > AinaCom on kommunikaation ytimessä > Valmistaudu Kansallinen etätyöpäivä tulee > Talouden kasvu piilee

Lisätiedot

Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa.

Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa. Piia Simpanen ja Markku Ihonen Olis kiva tehdä jotain hemmetin isoa. Teknologiateollisuuden nuorten johtajien näkemyksiä hyvästä johtamisesta ja kasvusta Janne Anttila, Analyse²... Teknologiateollisuuden

Lisätiedot