EKOSIIVOUS LAPSIPERHEESSÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EKOSIIVOUS LAPSIPERHEESSÄ"

Transkriptio

1 EKOSIIVOUS LAPSIPERHEESSÄ Hanna Pikkarainen

2 LAPSET MUKAAN SIIVOAMAAN Pienet lapset: omat vaatteet, kengät ja lelut paikoilleen. Eskarilaiset: roskat ulos, vuoteen sijaus. Ala-asteikäiset: oma huone kuntoon, roskien vientiä, pölyjen pyyhintää, kaupassa käyntiä. Teinit: kodin siivousta, ikkunan pesua, pyykinpesua, ruoanlaittoa.

3 MILLÄ KEINOIN? Porkkanoita, ei keppiä Kiristys ja uhkailu? Anna vaihtoehtoja Selkeät pelisäännöt: kuka, mitä ja milloin Omat vastuualueet Ole kärsivällinen, joustava ja unohda täydellisyys Muista neuvoa Sanomistapa Älä paikkaa lapsen jälkeä Anna kiitosta Oma esimerkki Maksaisitko?

4 MILLÄ KEINOIN? Soita taustalla lasten lempimusiikkia. Kirjoittakaa yhdessä siivouspuuhat pienille papereille ja laittakaa ne kulhoon. Arpokaa kullekin perheenjäsenelle oma tehtävä. Laittakaa työvuorolistat jääkaapin oveen. Pieni tehtävä päivittäin vai iso siivousurakka kerran viikossa? Pisteiden keruu. Muista kunnon siivousvälineet ja sopivat aineet. Tehkää siivouksen päätteeksi jotakin, mitä lapset/nuoret ovat toivoneet.

5 Ohjeita ja vinkkejä kokkailuun, kotitöihin, askarteluun ja leikkeihin.

6 SIIVOAMINEN VAIKUTTAA YMPÄRISTÖÖN Pesuainepäästöt rehevöittävät vesistöjä. Aineiden ja välineiden valmistus, kuljetus ja pakkaaminen kuluttavat energiaa. Koneiden käyttö kuluttaa energiaa. Runsas vedenkulutus. Siivoustavoilla on merkitystä

7 ESTÄ PINTOJEN LIKAANTUMINEN Siivoa säännöllisesti. Estä lian kulkeutuminen ulkoa sisälle. Tuuleta.

8 HANKI LAADUKKAITA SIIVOUSVÄLINEITÄ Hanki kestävää. Voiko välineitä pestä? Saako varaosia, voiko huoltaa? Muista hoitaa ja puhdistaa välineitä. Älä osta turhia laitteita.

9 SIIVOUSKAAPIN PERUSVÄLINEET Astiaharja Lattiamoppi ja varsi Ämpäri Suihkepullo Erivärisiä siivousliinoja (vessaan, keittiöön, pölyjen pyyhintään) Sienipesin lavuaarille WC-harja Ikkunanpesin ja kuivain Ikkunanavaaja Lattiankuivain kylpyhuoneeseen Imuri Silitysrauta

10 SIIVOUSKAAPIN PERUSAINEET 1. Käsiastianpesuaine 2. Yleispuhdistusaine 3. Hapan (ph alle 6) puhdistusaine 4. (wc:n puhdistusaine)

11 SIIVOUSAINEET KUORMITTAVAT Suosi ympäristömerkittyjä aineita. Vältä liuottimia, kloorattuja desinfektioaineita, antibakteerisia aineita, kuten triklosaania sekä synteettisiä hajusteita. Suosi fosfaatittomia pesuaineita. Käytä mietoa yleispuhdistusainetta voimakkaan erikoispuhdistusaineen sijaan, jos siivottava kohde ei ole kovin likainen. Käytä mieluummin saippua- ja suopapohjaisia pesuaineita kuin synteettisiä tensidejä sisältäviä aineita. (Ei laminaattilattiaan) Huomioi myös kotimaisuus, hinta ja pakkauksen kierrätettävyys.

12 ANNOSTELE OIKEIN Yliannostus on kallista voi vahingoittaa pintoja ja huonontaa pesu- ja huuhtelutulosta voi ärsyttää ihoa rasittaa ympäristöä.

13 SÄILYTÄ HUOLELLA JA TURVALLISESTI Säilytä siivous- ja pyykinpesuaineet huoneenlämmössä, kuivassa paikassa. Älä jätä aineita lasten tai lemmikkieläinten ulottuville edes tilapäisesti. Säilytä aineet omissa pakkauksissaan. Älä siirrä aineita elintarvikepakkausta muistuttavaan pakkaukseen. Sulje pakkaukset tiiviisti. Siivousaineen koostumus vaikuttaa säilyvyyteen. Useimmat aineet säilyvät vuosia. Nestemäinen klooripitoinen puhdistusaine säilyy ½ - 1 vuotta. Tarkista säilyvyys pakkausmerkinnöistä. Jos epäilet jonkun panneen suuhunsa puhdistusaineita, kysy neuvoa Myrkytystietokeskuksesta, puh (09) (24 h/vrk).

14 VALITSE JA TOIMI YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISESTI Siivoa säännöllisesti. Valitse oikea aine oikeaan tarkoitukseen. Käytä vähemmän ja mietoja siivousaineita. Suosi ympäristömerkki-tuotteita. Kokeile ekologisia puhdistusaineita. Vältä synteettisiä hajusteita, kirkasteita, kloorattuja desinfektioaineita, antibakteerisia aineita ja liuottimia sisältäviä aineita. Vältä kemiallisia sumutteita. Käytä tiivisteitä ja osta täyttöpakkauksia. Annostele oikein. Älä päästä pesuvesiä vesistöön. Huolehdi oikeasta jätehuollosta. Hoida välineitä ja koneita.

15 ISOÄIDIN SIIVOUS- VINKIT

16 ETIKKA Etikka ehkäisee ja poistaa kalkkisaostumia mm. hanojen ja suihkupäiden ympäriltä. Etikka myös kiillottaa ja poistaa hajuja. Älä laimenna etikkaa kuumaan veteen, jottei se haihdu ja menetä tehoaan. Älä käytä etikkaa tai muuta hapanta ainetta kaakeli- ja silikonisaumoihin syövyttävän vaikutuksen takia. Emali, alumiini ja marmori eivät pidä happamasta. Huuhtele pinnat etikan käytön jälkeen.

17 ETIKKA Joistakin höyryraudoista voi poistaa kalkkisaostumia vedellä ja etikalla (1 osa vettä ja 1 osa etikkaa). Tarkista asia kuitenkin käyttöohjeesta. Lisää ikkunanpesuveden joukkoon tilkka (1 rkl) etikkaa ja muutama tippa käsiastianpesuvettä. Saat kirkkaat ikkunat. Kattiloiden pinttyneet ruokajäämät saat pois, kun keität kattilassa 2 osaa etikkaa ja 1 osa vettä. Lisää ruokalusikallinen suolaa ja jätä liuos kattilaan yli yön (ei sovellu alumiinikattiloille). Laita etikka vettä laakeaan astiaan. Se neutralisoi tupakansavua. Tee etikasta ja suolasta tahna, jolla saat pinttymät pois teepannusta. Etikkavedellä saa suolatahrat kengistä.

18 RUOKASOODA Saat lavuaarit ja kattilat kirkkaiksi kostutetulla liinalla, jossa on ruokasoodaa. Poista pinttymät teekupeista ja kahvinkeittimen suppilosuodattimesta hankaamalla niitä ruokasoodalla. Huuhtele hyvin. Puhdista termoskannu täyttämällä se kuumalla vedellä, johon lisäät 2 rkl ruokasoodaa. Anna sekoituksen seistä muutama tunti. Pese kannu ja huuhtele. Kiillota hopeat ruokasoodalla ja lämpimällä vedellä. Laita mikroon astia, jossa on 2 rkl soodaa ja 1 kuppi vettä. Hajut lähtevät. Raikasta pehmolelut ripottelemalla niiden päälle ruokasoodaa. Imuroi 15 minuutin kuluttua.

19 RUOKASOODA Palanut kattila puhtaaksi Hiero palanutta astiaa sienipesimellä, jossa on ruokasoodasta ja vedestä tehtyä tahnaa. TAI Täytä ¼ astiasta vedellä ja lisää 5 rkl ruokasoodaa. Kuumenna seos kiehumapisteeseen, sammuta lämpö ja jätä soodavesi jäähtymään muutamaksi tunniksi. Kaavi ja harjaa astia. Huuhtele.

20 RUOKASOODAA JA ETIKKAA Puhdista lattiakaivo Kaada lattiakaivoon ½ 1 dl ruokasoodaa ja 1 2 dl väkiviinaetikkaa. Kun sihinä loppuu, kaada kaivoon 10 l kiehuvaa vettä. Avaa viemäri Kaada viemäriin ensin 2,5 dl ruokasoodaa ja sen jälkeen 2,5 dl väkiviinaetikkaa. Kun sihinä loppuu, kaada viemäriin vähintään 1 l kiehuvaa vettä.

21 SOKERIPALAT JA SUOLA Hankaa kostutetulla sokeripalalla palanutta kattilanpohjaa ja pinttynyttä liettä. Laita hopeaesineet alumiinifoliovuokaan ja kaada haaleaa vettä niin paljon, että esineet peittyvät. Sekoita joukkoon kourallinen ruokasuolaa. Anna vähän aikaa vaikuttaa. Huuhtele. Suolan voi korvata myös leivinjauheella. Perintöhopeat saat hohtaviksi myös sanomalehtipaperilla: hiero paperia kädessä ja hiero mytyllä astiat paraatikuntoon. Saat tuoreen punaviini tahran pois, kun hierot märkään tahraan runsaasti suolaa. Myös vichy tepsii.

22 RUOKASOODAA JA SUOLAA Uuninpuhdistaja Sekoita 2 rkl, suolaa, 2 rkl ruokasoodaa ja kuumaa vettä keskenään tahnaksi. Levitä uunin pinnoille. Anna vaikuttaa noin 2 tuntia tai yön yli ja hankaa puhtaaksi karkealla sienellä. Huuhtele lämpimällä vedellä. Jos ei tepsi, ota avuksi mäntysuopa Levitä mäntysuopaliuosta tahrojen pinnalle esimerkiksi astiaharjalla. Kuumenna uuni 50 asteeseen. Anna uunin jäähtyä hetki. Harjaa pehmeällä harjalla. Pyyhi veteen kostutetulla liinalla.

23 SITRUUNA Altaat ja kylpyammeet puhtaaksi: Hankaa ammetta halkaistulla, suolaan kastetulla sitruunalla. Huuhdo lopuksi vedellä. Leikkuulaudat ja puiset kauhat, paistinlastat : Hankaa puisia välineitä sitruunalla. Huuhdo vedellä. Sekoita keskenään kuumaa vettä ja puristettua sitruunanmehua ja kaada viemäreihin/vessanpönttöön. Puhdistaa viemärit ilman kemikaaleja. Kirkastaa kuparin ja messingin.

24 RUOKAÖLJY TAI MARGARIINI Saat tarrojen ja etikettien liimat pois lasista. Pihkakin lähtee ruokaöljyllä.

25 TIETOA MARTOISTA Martat-lehti twitter.com/marttaliitto twitter.com/martatvinkkaa twitter.com/marttamanna

26

27 KIITOS

Kodin kemikaalit ja hyvinvointi

Kodin kemikaalit ja hyvinvointi Kodin kemikaalit S i s ä l t ö Kodin kemikaalit ja hyvinvointi Kemikaalit voidaan jaotella luonnon kemikaaleihin (esimerkiksi vesi, suola) ja ihmisen valmistamiin eli synteettisiin kemikaaleihin. Molemmissa

Lisätiedot

Kootut kikat ja niksit:

Kootut kikat ja niksit: Aterimet: Pesujauhe puhdistus tai kloriitti puhdistus. Kootut kikat ja niksit: Vedestä riippuen aterimet harmaantuvat ja raidoittuvat Tarvikkeet: ruostumattomia ruokailuvälineitä, pyykkinpesujauhetta tai

Lisätiedot

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa.

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa. Sisältö Ruokasoodan ihmeet... 3 Onko olemassa mitään, mihin vanha kunnon ruokasooda ei tepsisi?... 3 Mitä ruokasooda on?... 3 Mistä ruokasooda on peräisin?... 4 Ruokasooda keittiössä... 5 Ruuanvalmistus...

Lisätiedot

Siivouksen ABC! Ota talteen!

Siivouksen ABC! Ota talteen! Siivouksen ABC! Ota talteen! Sisältö 4 Keittiössä kiiltää! 6 Ihanan puhtaat ikkunat 7 Saniteettitilat säihkyvän puhtaiksi 10 Lattianpesu kuin leikkiä 13 Pölyt pois! 14 Puhdasta pienellä vaivalla Iloista

Lisätiedot

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa Puhdistuspalvelu Sisältö MATERIAALIN KÄYTTÄJÄLLE... 4 1 MITÄ SIIVOUS ON?... 5 2 YLLÄPITOSIIVOUS... 7 2.1 PUHDISTUSMENETELMÄT... 7 2.2 SIIVOUSVÄLINEET... 9 2.3 PESUAINEEN KÄYTTÖOHJE... 13 2.4 SIIVOUSKONEET...

Lisätiedot

Kotisiivouksen suunnittelu

Kotisiivouksen suunnittelu Kotisiivouksen suunnittelu Kun teet kotisiivouksen itse, niin kannattaa tehdä suunnitelma, mitä siivotaan päivittäin, viikoittain ja mitä harvimmin. Esimerkki suunnitelmasta Päivittäin 1. Tavaroiden järjestely

Lisätiedot

PIENI SUURI SIIVOUSOPAS

PIENI SUURI SIIVOUSOPAS PIENI SUURI SIIVOUSOPAS Ohjeita ja vinkkejä helpompaan siivoukseen YMPÄRISTÖ JA KIILTO AIRI s. 2-3 LATTIANHOITO s. 4-8 IKKUNAT JA PEILIT s. 9 KEITTIÖ s. 10-11 SAUNA, WC JA KYLPYHUONE s. 12-13 VAIKEA LIKA

Lisätiedot

FI < Sisältö Puhdistustuotteet

FI < Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet FI Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet...2 Super 10...4 LDC...7 Disinfectant...9 G1...10 Soft...11 Käyttöalueet...12 1 PUHDISTUSTUOTTEET Puhdistustuotteet Puhtaus on hyvän terveyden

Lisätiedot

Etulehti. Kirkkaasti kohti kevättä! 1/2012. www. diversey. com. Sumuta raikkaaksi! Katso käyttöohjeet netistä!

Etulehti. Kirkkaasti kohti kevättä! 1/2012. www. diversey. com. Sumuta raikkaaksi! Katso käyttöohjeet netistä! Katso käyttöohjeet netistä! www. diversey. com Etulehden tuotteet ovat ammattilaistuotteita. Lue siis tarkemmat tuotetiedot ja annosteluohjeet tuotelehdestä nettisivultamme osoitteesta www.diversey.com

Lisätiedot

Etulehti 2/2012. Pian on aika pinota kesävaatteet kaappiin

Etulehti 2/2012. Pian on aika pinota kesävaatteet kaappiin Netti on aina ajan tasalla Parhaan hyödyn Etulehden esittelemistä tuotteista saat, kun käytät niitä ohjeiden mukaan. Lue siis tuoreimmat tuotetiedot ja tarkat annosteluohjeet netistä osoitteesta: www.diverseysolutions.com/fi

Lisätiedot

Etulehti 1/2010. Pese talven pölyt pois pyörästä ja autosta. Ohjeet ja oikeat aineet löydät sivulta 4. Pidä huolta jaloistasi

Etulehti 1/2010. Pese talven pölyt pois pyörästä ja autosta. Ohjeet ja oikeat aineet löydät sivulta 4. Pidä huolta jaloistasi Pidä huolta jaloistasi Terveeseen ihoon eivät taudit hevin tartu. Ohjeita ja vihjeitä saat sivulta 8. Puhtain lasein juhlien puolesta Jonmaster Pro -ikkunapyyhe kirkastaa myös kristallit ja aterimet. Lue

Lisätiedot

Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi.

Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi. Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi. Pese ympäristölle ystävällisemmin! Noudattamalla muutamaa yksinkertaista neuvoa toimit ympäristön puolesta ja säästät samalla rahaa.

Lisätiedot

Puotila-Seuran asialistalla on myös hurttia huumoria

Puotila-Seuran asialistalla on myös hurttia huumoria 5 Kuohuviini on yhä suosituin vappujuoma sivu 2 2012 Kevätaurinko paljastaa sivu 7 Puotila-Seuran asialistalla on myös hurttia huumoria Aktiivinen kaupunginosayhdistys Puotila-Seura piti kevätkokouksen

Lisätiedot

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Nykyihminen yleensä periaatteesta inhoaa rutiineja, mutta pienten siivousrutiinien iskostaminen selkäytimeen kannattaa, jotta voi harventaa huomattavasti työläämmän

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

Kotitalouskoneiden käyttöturvallisuus. Kuva: TTS ja Tukes

Kotitalouskoneiden käyttöturvallisuus. Kuva: TTS ja Tukes Kotitalouskoneiden käyttöturvallisuus Kuva: TTS ja Tukes Kotitalouskoneiden käyttöturvallisuuteen vaikuttavat Laitteen turvallisuus, rakenteelliset ratkaisut Sijoitus, asennus Kunnossapito-ominaisuudet

Lisätiedot

Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous 2 AUSTRIA'S LEADING COMPANIES 2010 TRIO OF THE YEAR 2008 Sisältö ENJO:sta...sivu 2-3 ENJO-kuitu...sivu 4-5 Tuote-etuja...sivu 6-11 ENJO Lattianpesumenetelmä...sivu

Lisätiedot

MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN

MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN www.moveria.fi. Katso myös www.moveria.se/blogg Valmistelu Tyhjennä koko asunnon huonekalut, muuttolaatikot ja kaikki tavarat, jotka vielä ovat kaapeissa ja laatikoissa. Muista

Lisätiedot

Luonnollista puhtautta höyryllä

Luonnollista puhtautta höyryllä Luonnollista puhtautta höyryllä Höyry Tehokas yhdistelmä energiaa ja vettä Ennen kuin ihminen oli kiinnostunut puhtaudesta ja hygieniasta, höyryä purkautui ulos tulivuorista ja kuumista lähteistä. Kun

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

Opiskelijain ympäristöopas

Opiskelijain ympäristöopas Opiskelijain ympäristöopas Toimitus ja kuvitus: Aija Amee Taitto: Saara Uotila Kestävää kuluttamista Puhtaus Merkittyä ekologisuutta Lajittelu ja kierrätys Järkeä energiankulutukseen Vapaa-aika Opiskelu

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 506 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 06 086 420 Pidä huolta

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 1713 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 654 400 Pidä huolta

Lisätiedot

PYYKINPESUKONE KÄYTTÖOHJE

PYYKINPESUKONE KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONE KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO LUKU 1: ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA Turvallisuusohjeet Suosituksia LUKU 2: ASENNUS Kuljetusruuvien poistaminen Jalkojen säätäminen Sähkökytkentä Tulovesiletkun kytkentä

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen.

Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. Käyttöohje Pesukone Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 844 140 Sisältö Pidä

Lisätiedot

2012 Julkaisija: Ekokumppanit Oy Teksti: Sanna Ovaska Kuvitus ja taitto: Kiira Käkönen, Nasta Design osk Paino: Kirjapaino Hermes Oy

2012 Julkaisija: Ekokumppanit Oy Teksti: Sanna Ovaska Kuvitus ja taitto: Kiira Käkönen, Nasta Design osk Paino: Kirjapaino Hermes Oy Lukijalle Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ympäristön tilaan. Velvollisuutemme on huolehtia siitä, että maapallo säilyy elinkelpoisena myös tuleville sukupolville. Perheen kasvaessa tehdään

Lisätiedot

OPUS 1 OPUS 1. Tuotteiden hoito-ohjeet

OPUS 1 OPUS 1. Tuotteiden hoito-ohjeet OPUS 1 Tuotteiden hoito-ohjeet Onneksi olkoon! Olet valinnut korkealaatuiset kiintokalustetuotteet. Niiden valmistuksessa käytetään uusimpia teknisiä menetelmiä ja laadukkaita raaka-aineita. Uskomme, että

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 5821 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 493 860 Pidä huolta

Lisätiedot