MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN"

Transkriptio

1 MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN Katso myös Valmistelu Tyhjennä koko asunnon huonekalut, muuttolaatikot ja kaikki tavarat, jotka vielä ovat kaapeissa ja laatikoissa. Muista myös tyhjentää autotalli, parveke, varasto - kylmäkellaria unohtamatta. Sekin on tyhjennettävä siivousta varten. Siivousmateriaali Tässä on luettelo tarvitsemistasi puhdistusaineista ym. parhaan tuloksen saamiseksi loppusiivouksessa. Älä unohda, että sinun täytyy käyttää (kuumaa) vettä ja sähköä siivouksen aikana. o Siivousliinoja sekä sieniä pölynpyyhkimiseen ja puhdistusta varten o Moppi ja ämpäri o Pölynimuri o WC- harja o Ikkunakaavin o Puhdistusaineet kaikille eri pinnoille (muista että kaikkia voimakkaita hajusteita sekä puhdistus- ja valkaisuaineita on syytä käyttää harkiten) o Teräsvillaa tai vastaavaa vaikeampien tahrojen käsittelyyn kovilta pinnoilta o Kalkinpoisto- tai viemärinaukaisuaineita keittiöön ja kylpyhuoneeseen Suunnittelu Suunnittele muuttosiivous huolellisesti, jotta voit olla tehokas kun aloitat. Aloita keittiön ja kylpyhuoneen siivouksella. Sen jälkeen voit sulkea ne huoneet jottei sinun tarvitse siivota niitä uudelleen. Älä aloita siivousta tiloista joita käytät toisiin huoneisiin pääsemiseksi (eteinen, käytävät, jne.) Aloita aina ylhäältä: katoista ja seinistä. Sen jälkeen otat ikkunat ja kiinteät kalusteet - pyyhkimällä puiset pinnat yms. Ei ole järkevää esimerkiksi pestä pesuallas ensin, ellet ole puhdistanut kylpyhuoneen kattoa, kaappia tai kylpyhuoneen peiliä ensin. Pesuallas likaantuu uudelleen kun siihen putoaa roskia ja pölyä ylhäältä. Kattojen ja seinien, sekä kaiken muun puhdistamisen jälkeen, pese lattia ja sulje ovi huoneeseen estämään uutta likaantumista.

2 Asunnon kaikki huoneet Maalattujen sekä muiden käsiteltyjen pintojen puhdistaminen Huoneiden pinnat ovat usein maalattu tai muuten käsitelty: sokkelit, ovenkarmit, ikkunanpuitteet, listat, kynnykset, puiset pinnat jne. Nämä tulee puhdistaa pölystä ja tahrat poistetaan kaikilta pinnoilta. Tämä koskee myös maalattuja pintoja, kuten lattiat ja seinät, samoin seinäpinnat pattereiden takana. Ikkunat Kaikki asunnon ikkunat avataan, ja kaikki lasipinnat puhdistetaan. Ikkunanpuitteet pyyhitään, sekä tahrat poistetaan kaikista kulmista. Kaihtimet on pyyhittävä pölystä ja liasta. Ovet Ovet pyyhitään joka puolelta ja putsataan tahroista. Älä unohda kahvoja eikä oven yläreunoja, jotka usein keräävät paljon pölyä. Vaatekaapit ja muut kiinteät kalusteet Kodin kaikki kaapit on puhdistettava i joka puolelta pesuaineella ja kostealla liinalla. Jos kaapissa on hyllyjä, lanka- koreja, tankoja tai vastaavia, ne on myös puhdistettava. Kaapit ja muut huonekalut jotka eivät aina yllä kattoon asti olisi tietysti myös puhdistettava ylhäältä. Muista myös pyyhkiä vaatekaappien ovet. Pistorasiat sekä venttiilit Asunnon kiinteisiin järjestelmiin kuuluvat laitteet - kuten sähkö- ja puhelinpistorasiat, erilaiset kytkimet esim. ilmanvaihto ja valvontalaitteet pyyhitään pölystä ja tahroista. Sulje virta pistorasioista ennen niiden puhdistamista. Jos tämä ei ole mahdollista, älä pyyhi niitä liian kostealla pyyhkeellä. Ilmanvaihto- ja muut venttiilit pyyhitään sisältä ja ulkoa. Ne keräävät usein paljon pölyä ja likaa. Katto, seinät ja lattiat Kattojen ja seinien tulisi olla mahdollisimman pölyttömät ja tahrattomat. Lattiat imuroidaan, pestään ja tahrat poistetaan. Muut Poista kaikki tarrat ym. huoneista. Varmista myös että liimajäänteet ja tahrat näistä ovat poistettu. Jos edelleen on nauloja tai taulun koukkuja seinissä, poista myös nämä. Joskus verhotangot jätetään ostajalle. Tästä sovitaan myyjän ja ostajan välillä.

3 Keittiö Rasvanpoisto sekä pyyhkiminen Koska kodin keittiö on kovin altis likaantumiselle, se täytyy pestä huolellisesti. Jos keittiössä on maalattu katto, tämä on pestävä puhtaaksi liasta ja rasvasta. Lisäksi on myös pyyhittävä keittiön seinät puhtaiksi. Mieti missä järjestyksessä peset keittiön pintoja. Vältä likaamasta jo puhdistettuja pintoja, joten aloita aina katosta. Jääkaappi, pakastin sekä viileä- kaappi Jää-, viileäkaappi (jos sellainen on) sekä pakastin on ensin tyhjennettävä kokonaan. Pakastin sulatetaan sekä kaikki kaapit tuuletetaan. Sisäosat pestään, hyllyt ja laatikot tulisi poistaa pesua varten jos ne ovat irrotettavat, muuten ne pestään puhdistusaineella ja pyyhitään kuivaaksi. Kaappien ulkopuoliset osat puhdistetaan samalla tavalla. Niiden kaikki pinnat on muistettava - myös yläpuolella. Lopuksi kaapit vedetään irti seinästä niin, että niiden alla sekä takana olevat tilat voidaan puhdistaa pölystä ja liasta. Jätä kaapinovet raolleen - tuuletuksen takia, jos niistä katkaistaan virta. Liesi ja uuni Liesi on vedettävä seinästä, koska se on puhdistettava joka puolelta, myös sen takatilassa ja sen alla on tietysti puhdistettavaa. Liesitaso sekä erityisesti reunat ja levyt voivat vaatia paljon työtä rasvasta ja kiinnipalaneista ruuantähteistä johtuen. Sinun tulee myös puhdistaa uunin sisäpinnat sekä kaikki varusteet, kuten uuninpellit, ritilät jne. Jos uuninluukku on varustettu kaksinkertaisilla ikkunoilla, nämä puretaan jotta kaikki pinnat saisivat puhtaiksi. Lopuksi: lämpökaapit, peltikaapit ja laatikot on puhdistettava sekä sisä- että ulkopuolelta. Liesituuletin Liesituulettimen ja liesikuvun kaikki pinnat tulee pestä. Liesituulettimen suodattimesta poistetaan kaikki rasva sekä tiskataan. Jos tuulettimessa on aktiivihiilisuodatin, se on vaihdettava. Jos liesituuletinta ei ole, ilmanpoistoventtiili olisi puhdistettava perusteellisesti, myös ulkopuolelta. Kaappien ja laatikostojen pyyhkiminen Keittiön kaapit, leikkuulaudat, laatikot, maustehyllyt jne. pyyhitään sisältä ja ulkoa. Tahrat poistetaan. Jos keittiön kaapit eivät yllä kattoon asti, ne on puhdistettava myös päältä. Myös ovet, niiden kahvat ja saranat pyyhitään puhtaiksi.

4 Astianpesuallas ja astianpesukone Astianpesuallas sekä hanat pestään puhtaaksi rasvasta, ruuanjätteistä sekä liasta. Tarvittaessa on myös tehtävä kalkinpoisto. Astianpesukone, jos sellainen on, on puhdistettava sekä sisä- että ulkopuolelta. Älä unohda työpöytien reunoja, jotka usein likaantuu paljon. Myös astianpesukone voi olla kalkinpoiston tarpeessa. Kylpyhuone ja WC Suihku ja kylpyamme Suihku ja kylpyamme tulee puhdistaa huolellisesti joka puolilta. Myös ammeen tai suihkukaapin alatilat ja sivut on puhdistettava. Hanat, suihkupää sekä letku puhdistetaan, kalkinpoistoainetta käytetään tarvittaessa. Lattiakaivo tyhjennetään ja sen ritilä puhdistetaan. Peilit ja kiinteät kalusteet Pyyhi peilit, puhdista kalusteet ja varusteet, kuten pyyhekuivain ja vastaavat esineet, sekä sisä- että ulkopuolelta. Älä unohda kaappien ja ovien ylimpiä osia. Käsienpesuallas Pese käsienpesuallas, hana ja tulppa. Pyyhi myös käsipesualtaan alapuoli, putkien mutkat ovat alueita, jotka usein ovat hyvin likaiset ja voivat vaatia paljon työtä. WC WC- istuin on pestävä sisältä sekä ulkopuolelta. Siinä on monta osaa, joita vaikeapääsyisyytensä vuoksi voi olla haastava pestä. Useimmat WC- istuimet ovat irrotettavissa puhdistuksen helpottamiseksi. Lisäksi sinun täytyy olla tarkkana ja varattava paljon aikaa lattia- alueelle, koska WC:n takana oleviin putkien mutkiin kerääntyy paljonkin likaa. Jos on bidee tai tms. sekin on puhdistettava samalla tavalla kuin pesuallas ja wc. Putket ja vesijohdot Kaikki näkyvät vesijohdot on puhdistettava. Näitä ei puhdisteta niin usein, ja nämä koostuvat monista pienistä likaa keräävistä osista sekä mutkista, ja siksi puhdistaminen voi olla varsin aikavievää.

5 Kodinhoitohuone ja pesutupa Pesulaitteet Pesukone, kuivausrumpu ja kuivauskaappi on puhdistettava sekä sisä- että ulkopuolilta. Kaikki irrotettavat osat poistetaan ja pestään. Koneiden suodattimet poistetaan. Jälleen voi käyttää kalkinpoistoainetta tarvittaessa. Säilytys Kaikki säilytykseen liittyvät asiat, kuten esimerkiksi pyykkikorit yms. puhdistetaan ja tahrat poistetaan. Lattiakaivot ja vesiputket Lattiakaivo tyhjennetään ja kaikki vesiputket ym. pestään kuten kylpyhuone ja wc. Muut alueet Tontti Jos kiinteistöllä on tontti, tämä luovutetaan siistissä kunnossa. Tämä tarkoittaa, että rakennusjätteet ja roskat on viety alueelta. Parveke ja terassi Parveke tai terassi on aivan kuten tonttikin jätettävä hyväkuntoisina. Joten: "sotkut ja vempaimet" poistetaan. Lattiat yms. on lakaistava, tahrat poistetaan seinistä ja ikkunalaudat pyyhitään. Jos parveke tai terassi on lasitettu, lasit pitää putsata. On ilmeistä, ettet voi saada parveketta tai terassia yhtä puhtaiksi kuin kodin sisätiloja, mutta tilat on kuitenkin puhdistettava mahdollisimman hyvin. Varastotila ja autotalli Varastotilasta, autotallista sekä muista tiloista on tyhjennettävä kakki sisältö. Seuraavaksi lattia lakaistaan ja kaikki hyllyt pyyhitään puhtaaksi liasta, pölystä ja roskista. Palkkaa siivousyrityksen Muuttosiivoukseen hinta. Jos sinusta tuntuu, että ei ole aikaa, energiaa tai resursseja, siivota asuntoa itse, sinulla on mahdollisuus ostaa muuttosiivous yritykseltä. Muuttosiivouksen kokonaishinta voi vaihdella, joten muista vertailla siivousalan yrityksiä ennen siivousavun ostamista.

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Nykyihminen yleensä periaatteesta inhoaa rutiineja, mutta pienten siivousrutiinien iskostaminen selkäytimeen kannattaa, jotta voi harventaa huomattavasti työläämmän

Lisätiedot

Kotisiivouksen suunnittelu

Kotisiivouksen suunnittelu Kotisiivouksen suunnittelu Kun teet kotisiivouksen itse, niin kannattaa tehdä suunnitelma, mitä siivotaan päivittäin, viikoittain ja mitä harvimmin. Esimerkki suunnitelmasta Päivittäin 1. Tavaroiden järjestely

Lisätiedot

... 4... 6 3 Kunnossapitovastuu ja remontit... 9 4 Vakuutukset... 10

... 4... 6 3 Kunnossapitovastuu ja remontit... 9 4 Vakuutukset... 10 Kodin käyttöopas 2 Sisällysluettelo 1 Asunto-osakeyhtiö... 2 Uudessa kodissa............. 4.......... 6 3 Kunnossapitovastuu ja remontit......... 9 4 Vakuutukset......... 10 5 Kodin huolto ja kodissa tehtävät

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

Opas asukkaalle Y-Asunnot

Opas asukkaalle Y-Asunnot Opas asukkaalle Y-Asunnot 16.03.2015 1 Tervetuloa Y-Asuntojen asukkaaksi Tämän asukasoppaan tarkoitus on helpottaa asettumistasi uuteen kotiin, ja antaa neuvoja asumiseen liittyviin yleisiin käytännön

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

Kootut kikat ja niksit:

Kootut kikat ja niksit: Aterimet: Pesujauhe puhdistus tai kloriitti puhdistus. Kootut kikat ja niksit: Vedestä riippuen aterimet harmaantuvat ja raidoittuvat Tarvikkeet: ruostumattomia ruokailuvälineitä, pyykkinpesujauhetta tai

Lisätiedot

TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2

TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2 SISÄLLYSLUETTELO TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2 ASUNNON VUOKRAAMINEN 3 Vuokrasopimus Vakuus Virhelomake Vuokranmaksu Asunnon vaihtaminen, eli sisäinen muutto Irtisanominen ASUNNON KUNNON TARKKAILU

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY PIHTIPUTAAN VUOKRA- ASUNNOT

KIINTEISTÖ OY PIHTIPUTAAN VUOKRA- ASUNNOT KIINTEISTÖ OY PIHTIPUTAAN VUOKRA- ASUNNOT JÄRJESTYSMÄÄRÄYKSET JA ASUINTALOJEN KÄYTTÖOHJEET Tutustu kansion sisältöön, sieltä löydät vastauksen moniin asumista koskeviin kysymyksiin. 29.10.2001 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa Puhdistuspalvelu Sisältö MATERIAALIN KÄYTTÄJÄLLE... 4 1 MITÄ SIIVOUS ON?... 5 2 YLLÄPITOSIIVOUS... 7 2.1 PUHDISTUSMENETELMÄT... 7 2.2 SIIVOUSVÄLINEET... 9 2.3 PESUAINEEN KÄYTTÖOHJE... 13 2.4 SIIVOUSKONEET...

Lisätiedot

Siivouksen ABC! Ota talteen!

Siivouksen ABC! Ota talteen! Siivouksen ABC! Ota talteen! Sisältö 4 Keittiössä kiiltää! 6 Ihanan puhtaat ikkunat 7 Saniteettitilat säihkyvän puhtaiksi 10 Lattianpesu kuin leikkiä 13 Pölyt pois! 14 Puhdasta pienellä vaivalla Iloista

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa.

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa. Sisältö Ruokasoodan ihmeet... 3 Onko olemassa mitään, mihin vanha kunnon ruokasooda ei tepsisi?... 3 Mitä ruokasooda on?... 3 Mistä ruokasooda on peräisin?... 4 Ruokasooda keittiössä... 5 Ruuanvalmistus...

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

Ovien aukaisupalvelu Oven aukaisupalvelun voi saada vain isännöitsijätoimiston asukasluetteloon merkitty henkilö. Aukaisupalvelusta peritään

Ovien aukaisupalvelu Oven aukaisupalvelun voi saada vain isännöitsijätoimiston asukasluetteloon merkitty henkilö. Aukaisupalvelusta peritään HATTULA-KIINTEISTÖT OY 1 (15) ASUMISOPAS Tämä asumisopas jaetaan jokaiseen huoneistoon ja taloon muuttaville uusille asukkaille. Asumisoppaan tarkoituksena on tutustuttaa Sinut Hattulan kunnan vuokratalojen

Lisätiedot

PIENI SUURI SIIVOUSOPAS

PIENI SUURI SIIVOUSOPAS PIENI SUURI SIIVOUSOPAS Ohjeita ja vinkkejä helpompaan siivoukseen YMPÄRISTÖ JA KIILTO AIRI s. 2-3 LATTIANHOITO s. 4-8 IKKUNAT JA PEILIT s. 9 KEITTIÖ s. 10-11 SAUNA, WC JA KYLPYHUONE s. 12-13 VAIKEA LIKA

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna 1 TALOON MUUTTO Vuokrasopimus tehdään Viialan Asuntotuotanto Oy:n toimistossa os. Keskuskatu 43, 37830 Viiala. Vakuusmaksu on maksettava ennen vuokrasopimuksen alle-kirjoitusta. Vakuusmaksu palautetaan

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi

TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA. www.domusacademica.fi TUPAOPAS DOMUS ACADEMICA www.domusacademica.fi Asukaspalvelu / HOAS 09-5499 00 klo 9-16 vuokranmaksu avaimet vuokrasopimukset Kampin aluetoimisto: Pohjoinen Rautatiekatu 29 e-mail: asiakaspalvelu@hoas.fi,

Lisätiedot

Asukasopas. Espoonkruunun

Asukasopas. Espoonkruunun Asukasopas Espoonkruunun Hyvä Espoonkruunun asukas! Tämä asukasopas antaa ajantasaista tietoa asumisesta, muuttamisesta sekä vuokratalojen hallinnosta. Opas annetaan vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto

IDO Kylpyhuonekuvasto 2013 IDO Kylpyhuonekuvasto IDO tekee jatkuvaa tuotekehitystyötä. Sen vuoksi pidätämme oikeuden esitteen painoon menon jälkeen tapahtuviin mahdollisiin muutoksiin tuotevalikoimassa tai tuotteissa, painoteknisistä

Lisätiedot

KEITTIÖN ASENNUSOPAS

KEITTIÖN ASENNUSOPAS KEITTIÖN ASENNUSOPAS Tee-se-itse-opas keittiön asentamiseen Tämän oppaan avulla voit asentaa keittiösi itse. Oppaasta löydät vinkkejä ja ideoita, asennuksen eri vaiheet ja tiedot tarvittavista työkaluista.

Lisätiedot

HUONEISTON TEKNIIKKAOHJEET HUONEISTON TEKNIIKKAOHJEET

HUONEISTON TEKNIIKKAOHJEET HUONEISTON TEKNIIKKAOHJEET HUONEISTON TEKNIIKKAOHJEET 1 1 POIKKEUSTILANNEOHJEET...4 1.1 Kova pakkasjakso...4 Lämmöntuotanto...4 Kylmän veden verkosto...4 Viemäriverkosto...4 Ilmanvaihto...4 1.2 Pitkä vesisadejakso...4 Lämmöntuotanto...4

Lisätiedot

Joka kodin huoltovihko

Joka kodin huoltovihko vu t si N äy te 6 Joka kodin huoltovihko 1 WC ja kylpyhuone Tiloissa, joissa käytetään vettä, on aina kosteusvahingon mahdollisuus. Siksi on tärkeää, että kylpyhuoneiden ja WC-tilojen seinä- ja lattiapinnat

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 2 IDO Inspiraatio IDOn kylpyhuonekalusteille ja keramiikkatuotteille on myönnetty Avainlippu. IDO Inspiraatio 3 IDO on mukana arjessasi hektisistä aamuhetkistä viikonloppujen

Lisätiedot

Marraskuu 2 2008. TVA:n tiloissa Tesomalla harrastetaan pian itsepuolustustaitoja sivu 7

Marraskuu 2 2008. TVA:n tiloissa Tesomalla harrastetaan pian itsepuolustustaitoja sivu 7 1 Marraskuu 2 2008 TVA:n tiloissa Tesomalla harrastetaan pian itsepuolustustaitoja sivu 9 Ilkivalta tulee kalliiksi sivu 8 Punakylä muistuttaa Tampereen historiasta sivu 7 2 Tampere 31.10.2008 Maksuhuomautusten

Lisätiedot

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille ASUKKAAN OPAS Koteja isoiksi kasvaneille OHJEITA hyvään asumiseen Asumisturvallisuus kuuluu kaikille Muuttajan muistilista Talleta tärkeät puhelinnumerot Tampereen Kotilinnasäätiön, Vellamonkodit Oy:n

Lisätiedot