RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Ympäristölautakunta Sivut 1-22

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Ympäristölautakunta Sivut 1-22"

Transkriptio

1 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Ympäristölautakunta Sivut 1-22 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Varsinainen jäsen Varajäsen Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Koukkari Mika X Puranen Pentti X Gråsten Sisko X Hänninen Erkki X Heimonen Airi X Pakkanen Irene - Päärnilä Harri X Karjalainen Jarmo Lundberg Lauri Haukka Raija Karjalainen Jaakko Hotti Anu Hirvonen Janne Huovinen Aimo X) läsnä --) poissa MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ympltk 1 Mannila Kirsi X Poussu Hannu X Tuppura Antti X Jalkanen Anneli Niemelä Risto X kunnanhallituksen edustaja vs.tekninen johtaja rakennustarkastaja-kunnan rak.mestari kunnanhallituksen puheenjohtaja kunnanjohtaja Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Päätös: Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA ( tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastamisesta) Ympltk 2 :t 1 12 Ympäristölautakunta päättää, että pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Pentti Puranen ja Sisko Gråsten. PÄÄTÖSTEN ANTAMISPÄIVÄ LUPA-ASIASSA Tässä kokouksessa lupa-asiassa tehdyt päätökset annetaan julkipanon jälkeen pvm PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN Mika Koukkari Hannu Poussu Antti Tuppura Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi lukuunottamatta :iä Tarkastusaika Rautalammilla Allekirjoitukset JULKIPANOTODISTUS (MRL 142 ) Tässä kokouksessa lupa-asissa tehtyjä päätöksiä koskeva ilmoitus on ollut julkipantuna rakennuslautakunnan ilmoitustaululla pvm Virka-asema Allekirjoitus Todistaa

2 RAUTALAMMIN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivä KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai klo Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Pöytäkirjan sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 1 3 Ympäristölautakunnan kokousajasta ja koolle kutsumisesta 2 4 Pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen 3 5 Teknisen johtajan ja rakennustarkastajan vastaanottoajat vuonna Ympäristölautakunnan tositteiden hyväksyjät Lausunnon antaminen poikkeamishakemuksesta, joka koskee Toholahden kylässä sijaitsevaa Huuhtmäki - tilaa RN:o 1: Päätöksen antaminen luvattoman rakennuksen purkamisesta Rautalammin kylässä sijaitsevalla Vilosensaari-tilalla, RN:o 15: Kiinteistön , Sahala kuuleminen, rakennusrekisterissä merkityn käyttötarkoituksen vastainen käyttö Päätöksen antaminen poikkeamishakemuksesta, joka koskee Hanhitaipaleen kylässä sijaitsevaa Sillankorva-tilaa RN:o 2: Lausunto Loukkulammen vedenpinnan nostamisesta Tiedoksiannot 22 PUHEENJOHTAJA Mika Koukkari

3 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 2 Ympäristölautakunnan kokousajasta ja koolle kutsumisesta Ympltk 3 Kunnan hallintosäännön mukaan kokoukset pidetään toimielimen päättäminä aikoina ja paikassa. Kokous pidetään myös silloin, kun puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai mikäli enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pitämisestä. Toimielimen tulee päättää millä tavoin kutsu kokoukseen lähetetään. Ympäristölautakunta päättää, että lautakunnan kokoukset vuonna 2015 pidetään tarvittaessa kunnanvirastolla kuukauden toinen torstai klo 16 alkaen. Lisäksi lautakunta päättää, että kokousajoista voidaan poiketa asian kiireellisyyden niin vaatiessa. Kokousajat ja esityslistat toimitetaan postitse siten, että ne ovat perillä neljä päivää ennen kokousta. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

4 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 3 Pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Ympltk 4 Lautakuntien, johtokuntien ja toimielinten sekä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat asetetaan yleisesti nähtäville sen mukaan, miten toimielin tai sen puheenjohtaja katsoo tarpeelliseksi. Ympäristölautakunta päättää, että ympäristölautakunnan pöytäkirjat pidetään julkisuuslain ja kuntaliiton ohjeiden mukaisesti nähtävillä teknisen osaston toimistossa sekä kuntaliiton suositusten mukaisesti kunnan internet-sivuilla kokouspäivää seuraavan viikon tiistaina ja lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat päätöstä seuraavana päivänä viraston aukioloaikana teknisen osaston toimistossa. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 4 Rakennustarkastajan vastaanottoajat vuonna 2015 Ympltk 5 Rakennustarkastaja on ollut vuonna 2014 asiakkaiden tavattavissa teknisellä osastolla maanantaisin ja torstaisin ja tekninen johtaja torstaisin Ympäristölautakunta päättää, että vuonna 2015 tekninen johtaja on tavattavissa torstaisin ja rakennustarkastaja maanantaisin ja torstaisin teknisellä osastolla. Päätös: Lisättiin ehdotukseen maininta, että asiakas otetaan vastaan myös muina aikoina, jos viranhaltija on virastolla. Hyväksyttiin yksimielisesti.

6 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 5 Ympäristölautakunnan tositteiden hyväksyjät Ympltk 6 Lautakunnan tai kunnan muun viranomaisen on määrättävä ne henkilöt, jotka sen puolesta hyväksyy lautakunnan tositteet, ellei hyväksyjää ole määrätty vastuualuesäännöllä. Teknisen toimen vastuualuesäännön mukaan lautakunnan hyväksymät sopimukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa lautakunnan puheenjohtaja tai kunnanjohtaja ja varmentaa esittelijänä toimiva viranhaltija. Kunnanhallitus on talousarvion täytäntöönpano-ohjeessaan määritellyt viranhaltijoiden taloudellisen päätösvallan euromääräiset rajat. Ympäristölautakunta päättää, että ympäristölautakunnan talousarvion tehtävätasojen 1. Ympäristönsuojelu, tositteet hyväksyy tekninen johtaja. 2. Rakennusvalvonta ja ohjaus, tositteet hyväksyy rakennustarkastaja. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

7 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 6 Lausunnon antaminen poikkeamishakemuksesta, joka koskee Toholahden kylässä sijaitsevaa Huuhtmäki - tilaa RN:o 1:30 Ympltk 7 Liite 1 Asia Poikkeaminen MRL 72 2 mom. Asian vireille tulo Hakemus on saapunut Rakennuspaikka Huuhtlammintie 120, Rautalampi Kiinteistön nimi Pinta-ala Rakennettu kerrosala Huuhtmäki 72,23 ha Rakentamaton Hakija Toimenpide Kahden vapaa-ajan asuinrakennuksen (80 k-m k-m2) rakentaminen Kuuleminen Kuuleminen on suoritettu Poikkeus Lisäselvitys MRL 72 2 mom. (rantavyöhykkeelle ja ranta-alueelle ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai yleiskaavaa) Kaavoitus: Alueella ei ole kaavaa. Kaupan maakuntakaavassa (vireillä) seudulle on suunniteltu tuulivoima-aluetta. Tieyhteys: Yksityistie Vesihuolto: Rakennuspaikkakohtainen Jätevesihuolto: Rakennuslupahakemuksen yhteydessä tulee esittää yksityiskohtainen suunnitelma jätevesijärjestelmän rakenteesta ja sijoituksesta tontilla. Suunnitelman tulee täyttää uuden haja-asutusalueiden jätevesien käsittelystä annetun asetuksen (209/2011) vaatimukset.

8 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 7 Kun kiinteistöllä on useita rakennuksia, tulee kiinteistön jätevesien käsittelyn kokonaisuutena tarkasteltuna täyttää asetuksen vaatimukset. Aiempi käsittely ymp.ltk Muuta: Kyseessä on kahden uuden vapaa-ajan asuinrakennuksen rakentaminen kaavoittamattomalle rantavyöhykkeelle. Lomarakennusten määrä rakennuspaikalla lisääntyy, joten kyseessä on uudisrakentaminen kaavoittamattomalle rantavyöhykkeelle, ja toimivalta on Pohjois-Savon ELY- keskuksessa. Kunta antaa hakemuksesta lausunnon. Uudet lomarakennukset sijoittuvat vähintään 25 metrin päähän rantaviivasta. Rakennusjärjestyksen mukaan alle 100 m2:n asuinrakennuksen tulee sijaita vähintään 25 metrin etäisyydellä rantaviivasta (Rautalammin kunnan rakennusjärjestys, kohta 5.1, s. 12). Naapurin huomautukset Liitteet Poikkeamishakemuksesta on huomauttanut yksi (1) naapuri. Kiinteistön Hepolampi, RN:o 4:34, omistaja vastustaa poikkeamishakemuksen kohteena olevien vapaa-ajan asuinrakennusten rakentamista, koska alueella ei ole yleiskaavaa. Kiinteistön Hepolampi, RN:o 4:34, omistajan mukaan hanke vaikeuttaisi kaavan toteuttamista. Rautalammin kunnan rakennusjärjestys (Rautalammin kunnanvaltuusto, ) Poikkeamisen toimivallan jakautuminen ja rakennusluvan käyttömahdollisuus rannalla (Ympäristöministeriö, tulkintaa selkeyttävä taulukko, ) Naapurien kuuleminen suoritettu Asemapiirustus Kantatilan rantaviivan laskentataulukko Lausuntoehdotus Ympäristölautakunta päättää puoltaa poikkeamista MRL 172 :n nojalla. Lausuntoehdotuksen perustelut Poikkeamishakemus käsittää kahden (2) uuden vapaa-ajan asuinrakennuksen rakentamisen Huuhtlampi - järven rannalla olevalle tilalle Huuhtalampi RN:o 1:30. Viereisille ranta-alueille on muodostunut jonkin verran vakituista asustusta ja kyseessä on rakentaminen kaavoittamattomalle ranta-alueelle. Maankäyttö- ja rakennuslain 72.2 :n mukaisesti rakennusta ei saa rakentaa meren tai vesistön ranta-alueelle, jolla alueen suunnitteleminen pääasiassa lomaasutuksen järjestämiseksi on tarpeen odotettavissa olevan rakentamisen vuoksi, ellei alueella ole voimassa asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena.

9 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 8 Poikkeamisen edellytyksistä maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetään muun ohella, että poikkeaminen ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei saa myöskään vaikeuttaa luonnonsuojelun eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Rakentaminen ei saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen eikä muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristötai muita vaikutuksia. Lisäksi maankäyttö- ja rakennuslaissa on asetettu ranta-alueiden loma-asutusta koskevalle kaavoitukselle erityisiä sisältövaatimuksia. Vaatimuksena on, että maisema-arvot ja virkistystarpeet sekä maaston ja luonnon ominaispiirteet otetaan huomioon aluetta kaavoitettaessa ja että ranta-alueille jää riittävästi yhtenäistä rakentamatonta aluetta. Poikkeamista haetaan kahdelle, kerrosaloiltaan 80 k-m2:n suuruisten lomarakennusten rakentamiseen Huuhtlampi - järven rannassa olevalle tilalle Huuhtmäki 1:30. Tilan kokonaispinta-ala on 72,23 ha. Poikkeamishakemuksesta on huomauttanut yksi (1) naapuri. Kiinteistön Hepolampi, RN:o 4:34, omistaja vastustaa poikkeamishakemuksen kohteena olevien vapaa-ajan asuinrakennusten rakentamista, koska alueella ei ole yleiskaavaa. Kiinteistön Hepolampi, RN:o 4:34, omistajan mukaan hanke vaikeuttaisi kaavan toteuttamista. Maankäyttö- ja rakennuslain pykälissä säädetään, että alueellinen ympäristökeskus (nyk. ELY keskus) voi myöntää poikkeusluvan, jos alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Hanke ei vaikeuttaisi kaavan toteuttamista, koska liitteenä olevan taulukon mukaan kantatilalla (1:30, Huuhtmäki) on ollut rantaviivaa 1,057 km, joka muunnetuksi rantaviivaksi muutettuna on 0,384 km. Tämä tarkoittaa teoreettisella mitoituksella (5 rantarakennuspaikkaa / muunn.rv) kahta (2) rantarakennuspaikkaa. Kantatilasta ei ole tällä hetkellä muodostettu yhtään rantarakennuspaikkaa. Lomarakennukset tulisivat sijaitsemaan vähintään 25 metrin etäisyydellä rantaviivasta. Rakennuspaikka sijaitsee kaavattomalla alueella, jossa rantarakentamista säädellään ELY-keskuksen poikkeamislupamenettelyllä (Poikkeamisen toimivallan jakautuminen ja rakennusluvan käyttömahdollisuus rannalla, Ympäristöministeriö, tulkintaa selkeyttävä taulukko, ). Tämän lausunnon liitteenä olevasta taulukosta on nähtävissä, että kantatilalla (1:30, Huuhtmäki) on ollut rantaviivaa 1,057 km, joka muunnetuksi rantaviivaksi muutettuna on 0,384 km. Tämä tarkoittaa teoreettisella mitoituksella (5 rantarakennuspaikkaa / muunn.rv) kahta (2) rantarakennuspaikkaa.

10 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 9 Kantatilasta ei ole tällä hetkellä muodostettu yhtään rantarakennuspaikkaa. Edellä esitetty huomioiden ei hakemuksen mukaisen poikkeamisen myöntäminen vaikeuttaisi muiden vastaavassa asemassa olevien maanomistajien mahdollisuuksia käyttää ranta-aluetta rakentamiseen. Poikkeamisen myöntäminen ei siten vaarantaisi maanomistajien yhdenvertaista kohtelua. Haettujen kahden (2) lomarakennuksen rakentaminen ei aiheuttaisi edellä sanotun perusteella haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) 72, 73, , 172, 173 Päätöksestä tiedottaminen Hakija Rautalammin kunnanhallitus Naapurit Esitys Päätös Puheenjohtaja esitti keskustelun päätteeksi asian pöydälle jättämistä. Sisko Gråsten ja Harri Päärnilä kannattivat esitystä. Asia päätettiin jättää yksimielisesti pöydälle. Asian käsittely Ympäristölautakunta päättää lausuntonaan, että rakentaminen Huutlammin ympäristössä tulisi ratkaista rantaosayleiskaavan avulla. Päätöksen perustelut Koska Tervalamminvuoren tuulivoimala-alue vaatii maakunnallisen kaavatarkastelun, tulisi Huutlammin alueelle laatia rantaosayleiskaava maankäyttö ja rakennuslain 43 :n nojalla. Muutoin voidaan vaikeuttaa alueen muiden yleiskaavojen toteutumista. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) 43 Päätöksestä tiedottaminen Hakija Rautalammin kunnanhallitus Pohjois-Savon ELY-keskus Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

11 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 10 Päätöksen antaminen luvattoman rakennuksen purkamisesta Rautalammin kylässä sijaitsevalla Vilosensaari-tilalla, RN:o 15:32 Ympltk 8 Liitteet 2-3 Asian aiempi käsittely (ymp.ltk ) Asia Poikkeaminen MRL mom. Poikkeaminen Rakennusjärjestys kohta 2.2 s. 5 Asian vireille tulo Hakemus on saapunut Rakennuspaikka Vilosensaari 319, Rautalampi Kiinteistön nimi Vilosensaari Pinta-ala 5500 m2 Rakennettu kerrosala 44 k-m2, loma-asunto Hakija Toimenpide Grillikatoksen, 16 k-m2, rakentaminen Kuuleminen Kuuleminen on suoritettu Poikkeus MRL mom. (poikkeaminen kunnan rakennusjärjestyksestä) Lisäselvitys Kaavoitus: Alueella on voimassa Hankaveden rantaosayleiskaava vuodelta Poikkeamishakemuksen kohteena oleva kiinteistö on kaavassa merkitty RA-merkinnällä (loma-asuntoalue, rakennuspaikalle saa rakentaa yhden loma-asunnon, saunan sekä tarpeellisia talousrakennuksia siten, että rakennusten yhteenlaskettu kerroala on enintään 200 m²). Tieyhteys: Kiinteistö on saaressa. Muuta: Kyseessä on vanhan kiinteistön täydennysrakentaminen. Lupahakemuksen kohteena oleva grillikatos on rakennettu luvattomasti vuonna Grillikatos, n. 16 m2, on rakennettu n. 3,5 metrin päähän rantaviivasta. Katoksessa on liukulasit. Kyseessä katsotaan olevan toimenpideluvan edellyttämä katos. Hakija on hakenut poikkeamislupaa kunnan rakennusjärjestyksestä. Ympäristölautakunnan

12 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 11 katselmusmiehet ovat tehneet rakennuspaikalla katselmuksen Ympäristölautakunta on päätöksellään hylännyt poikkeamislupahakemuksen. Kuopion hallinto-oikeus kumosi päätöksen , koska ympäristölautakunnan päätöstä ei oltu riittävästi perusteltu. Naapurin huomautukset Liitteet Poikkeamishakemuksesta ei ole tullut huomautuksia. Rautalammin kunnan rakennusjärjestys (Rautalammin kunnanvaltuusto, ) Asemapiirustus Päätös Ympäristölautakunta päättää olla myöntämättä poikkeamista MRL 171 :n nojalla. Päätöksen perustelut Avoin grillikatos rinnastetaan katokseksi ja seinillä varustettu grillikatos talousrakennukseksi. Grillikatos on suojattava rannan puolelta kasvistolla ja sen etäisyyden rantaviivasta on oltava vähintään 5 m katoksen pinta-alan ollessa enintään 10 m2, sitä suurempi grillikatos on sijoitettava vähintään 15 m etäisyydelle rantaviivasta. Rautalammin kunnan rakennusjärjestys, kohta 2.2, s. 5. Maankäyttö- ja rakennuslain momentin mukaan kunta voi erityisestä syystä myöntää poikkeuksen tässä laissa säädetyistä tai sen nojalla annetuista rakentamista tai muuta toimenpidettä koskevista säännöksistä, määräyksistä, kielloista ja muista rajoituksista. Poikkeamisen edellytyksistä maankäyttö- ja rakennuslain 172 :ssä säädetään muun ohella, että poikkeaminen ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei saa myöskään vaikeuttaa luonnonsuojelun eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeamishakemus käsittää puusta ja liukulaseista rakennetun grillikatoksen, n. 16 m2, rakentamisen n. 3,5 metrin päähän rantaviivasta Hankavesi-järvessä sijaitsevalle saarelle, tilalle Vilosensaari RN:o 15:32. Hakija on perustellut poikkeamishakemustaan seuraavasti: - Grillikatos istuu maisemaan paremmin esitetylle paikalle, kuin määräyksen mukaiselle paikalle. - Kaivinkonetta ei voi tuoda saareen. Lisäksi hakija on hallinto-oikeudelle toimittamassaan vastineessa perustellut poikkeamishakemustaan seuraavasti:

13 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 12 - Grillikatos ei ole talousrakennus. - Poikkeamishakemuksen hyväksyminen ei vaikuttaisi muiden samanlaiselle grillikatokselle hakevien lupapäätöksiin. Ympäristölautakunnan tekemän katselmuksen perusteella ei voitu havaita erityistä, esim. maastollista, syytä sille, että lupahakemuksen kohteena oleva rakennus pitäisi saada rakentaa rakennusjärjestyksen määräysten vastaisesti. Maasto nousee loivasti rantaviivasta (hakijan ottamat kuvat 1 ja 2, rak.tark. ottamo kuva 3), joten lupahakemuksen kohteena oleva rakennus on mahdollista tehdä määräyksen mukaiselle etäisyydelle rantaviivasta. Rautalammin kunnan alueella on paljon saaria. Saariin myönnetään vuosittain toimenpide- ja rakennuslupia. Saariin rakennettaessa noudatetaan samoja rakennusjärjestyksen määräyksiä, kuin mantereellekin rakennettaessa. Saariin viedään raskaampaa rakennuskalustoa, esim. kaivinkoneita. Kohteita, joissa lauttakuljetusta on käytetty vuonna 2012, ovat esim. Kaulasaari (lupanro 2012/0043) ja Lahtisaari (lupanro 2012/0060) Rautalammin kunnan rakennusjärjestys määrittelee poikkeamishakemuksen kohteena olevan rakennelman grillikatokseksi. Samalla nimikkeellä myös hakija kutsuu rakennelmaa (poikkeamishakemus ja vastine Kuopion hallinto-oikeudelle ). Grillikatoksesta mainitaan rakennusjärjestyksessä edellä kerrotusti: Avoin grillikatos rinnastetaan katokseksi ja seinillä varustettu grillikatos talousrakennukseksi. Grillikatos on suojattava rannan puolelta kasvistolla ja sen etäisyyden rantaviivasta on oltava vähintään 5 m katoksen pinta-alan ollessa enintään 10 m2, sitä suurempi grillikatos on sijoitettava vähintään 15 m etäisyydelle rantaviivasta. Rautalammin kunnan rakennusjärjestys, kohta 2.2, s. 5. Grillausta varten rakennettaville rakennelmille haetaan vuosittain joitain kymmeniä lupia. Saman Hankavesi-järven rannalle on myönnetty samankaltaisille, yli 10 m2 - kokoisille, grillikodille ja katoksille lupia vuosittain. Kunnan lupakäytännössä ja -ohjauksessa etäisyysvaatimuksista poikkeamisiin on suhtauduttu kielteisesti. Edellä kuvatuille rakennelmille on myönnetty luvat rakennusjärjestyksen määräysten mukaisesti (esim. lupanro 2011/1039). Koska Hankaveden alue on maisemallisesti kaunista ja monin paikoin hyvin harvaan rakennettua (esim. Vilosensaari, Sakkosaari, Lehtosaari) on kaavan ja rakennusjärjestyksen tavoitteena on ollut säilyttää rantavyöhykkeen läheisyys rakentamattomana. Täten hakemuksen mukaisen poikkeamisen myöntäminen vaikeuttaisi muiden vastaavassa asemassa olevien maanomistajien mahdollisuuksia käyttää ranta-aluetta rakentamiseen.

14 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 13 Maankäyttö- ja rakennuslain momentin mukaisena erityisenä syynä ei voida pitää sitä, että rakennus on rakennettu ennen toimenpidelupapäätöstä. Maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n 1 momentin mukaan poikkeaminen ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Poikkeamislupaa ei voida myöntää jos rakentamiselle määräysten mukaan ei ole estettä. Tällainen myönteinen poikkeamispäätös aiheuttaisi haittaa kaavan toteuttamiselle, koska muillekin kiinteistön omistajille tulisi myöntää samanlainen oikeus rakentaa suurempi grillikatos lähemmäs rantaa kuin määräykset sallivat. Maanomistajien tasapuolisen kohtelun vaatimus on keskeinen asia, kun poikkeamisen oikeudellisia edellytyksiä harkitaan. Edellä esitetty huomioiden hakemuksen mukaisen poikkeamisen myöntäminen vaikeuttaisi muiden vastaavassa asemassa olevien maanomistajien mahdollisuuksia käyttää ranta-aluetta rakentamiseen. Rakennusjärjestyksen määräyksiä suuremman grillikatoksen rakentaminen liian lähelle rantaa vaarantaisi siten maanomistajien yhdenvertaista kohtelua. Haetun grillikatoksen rakentaminen aiheuttaisi edellä sanotun perusteella haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä oikeudellisia edellytyksiä luvan myöntämiseen ole. Kuopion Hallinto-oikeuden päätös Kuopion hallinto-oikeus on päätöksessään 14/0003/3 todennut seuraavaa: Kunnalla on omalla alueella varsin laaja harkintavalta rakennusjärjestyksen määräysten suhteen. Se, että rakennusten ja rakennelmien etäisyys rantaviivasta poikkeaa jonkin toisen kunnan rakennusjärjestyksen määräyksistä, ei ole peruste myöntää poikkeamislupaa oman kunnan rakennusjärjestyksen määräyksistä. Poikkeamishakemukset ratkaistaan tapauskohtaisesti maankäyttö- ja rakennuslain säännösten edellyttämällä tavalla. Maanomistajien tasapuolinen kohtelu tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että jos grillikatoksen sijoittaminen hyväksyttäisiin rakennusjärjestyksen vastaisesti, olisi lupa myönnettävä myös muillekin vastaavassa tilanteessa oleville. Se, että grillikatos mahdollisesti sopeutuu maisemaan myös lähempänä rantaviivaa kuin rakennusjärjestyksen mukaiselle paikalle sijoitettuna, ei ole maanomistajien tasapuolisen kohtelun edellyttämä syy poikkeamisen myöntämiseen eikä muutenkaan riittävä peruste poikkeamisen myöntämiseen tilanteessa, jossa grillikatos voidaan sijoittaa myös rakennusjärjestyksen mukaiselle paikalle. Edellä todetut seikat huomioon ottaen, rakentaminen aiheuttaisi maankäyttö- ja rakennuslain 172 :n 1 momentin 1 kohdassa

15 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 14 tarkoitettua haittaa kaavoitukselle ja alueiden käytön järjestämiselle sekä olisi vastoin maanomistajien tasapuolisen kohtelun periaatetta. Johtopäätös Valituksenalaista päätöstä ei ole syytä muuttaa. Kuopion Hallintooikeus , diar.nro 14/0003/3. Kuopion Hallinto-oikeuden päätös on saanut lainvoiman Kuuleminen Rakennuttajan kuuleminen Kuopion Hallinto-oikeuden päätöksestä on suoritettu Luvaton grillikatos (16 m2) tulee purkaa Rautalammin kylässä sijaitsevalta Vilosensaari - tilalta ( ) mennessä (rakennuksen voi myös siirtää luvalliseen paikkaan, mutta toimenpiteelle tulee hakea lupa). Purkuvelvoitteen tehosteeksi asetetaan kiinteä uhkasakko, Ennen purkuvelvoitteen määräämistä ja sen tehosteeksi asetettavaa kiinteää uhkasakkoa, kuullaan kiinteistön Vilosensaari RN:o 15:32, omistajat. Päätöksen perustelut Rautalammin kunnan ympäristölautakunta on antamassaan päätöksessä todennut, että kyseessä olevalle grillikodalle (16 m2) ei voida myöntää poikkeuslupaa. Kuopion Hallinto-oikeus on todennut, että valituksenalaista päätöstä (Rautalammin kunnan ympäristölautakunta, ) ei ole syytä muuttaa. Koska rakennus on rakennettu ilman lupaa, ja koska rakennukselle ei nykyiselle paikalla (rantaetäisyys liian pieni) voida myöntää lupaa, on rakennus luvaton ja se tulee purkaa pois. Luvattoman rakennuksen voi myös siirtää, mutta tälle rakennushankkeelle tulee hakea asianmukainen lupa annetussa selvityksessä asianomainen kertoi, että purkutyön voi tehdä talviaikaan, siksi velvoitteen toteuttamiseen on annettu normaalia pidempi määräaika. Hallintopakkomenettelyssä ennen velvoitteen määräämistä, rakennuksen purku, ja uhkasakon asettamista, 5 000, tulee kuulla asianomaista (UhkasakkoL 22 ). Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) 171, 172, UhkasakkoL 22 Rautalammin kunnan rakennusjärjestys Päätöksestä tiedottaminen Hakija Rautalammin kunnanhallitus

16 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 15 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

17 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 16 Kiinteistön , Sahala kuuleminen, rakennusrekisterissä merkityn käyttötarkoituksen vastainen käyttö Kirsi Mannila jääväsi itsensä asiankäsittelyn ajaksi. Ympltk 9 Liitteet 4-5 Asia Asian vireille tulo Rakennusrekisterissä merkityn käyttötarkoituksen vastainen käyttö. Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palotarkastuspöytäkirja on saapunut Rakennuspaikka Sahalantie 41, Rautalampi Kiinteistön nimi Sahala Aiempi käsittely (ymp.ltk ) Muuta: Kyseessä on rakennusrekisterissä eläinsuojaksi merkitty rakennus. Rakennuksessa on mm. toimistotiloja, majoitustiloja ja tuotantotiloja. Rakennukselle ei ole haettu rakennuslupaa käyttötarkoituksen muutokselle. Pohjois-Savon pelastuslaitoksen pelastusviranomaiset havaitsivat tekemällään palotarkastuksella useita puutteita, jotka toiminnanharjoittajan tulee välittömästi korjata. Liitteet Pohjois-Savon pelastuslaitos, palotarkastuspöytäkirja Lausuntoehdotus Ympäristölautakunta päättää kuulla kiinteistön RN:o 6:433, Sahala, omistajaa rakennuksen käyttötarkoituksen vastaista käyttöä koskien. Lausuntoehdotuksen perustelut Kuuleminen koskee rakennusta, joka on rakennusrekisteriin kirjattu eläinsuojaksi. Rakennus sijaitsee kiinteistön RN:o 6:433, Sahala alueella. Rakennuksessa on mm. toimistotiloja, majoitustiloja ja tuotantotiloja. Rakennuksen tulee sen käyttötarkoituksen edellyttämällä tavalla täyttää rakenteiden lujuuden ja vakauden, paloturvallisuuden, hygienian, terveyden ja ympäristön, käyttöturvallisuuden meluntorjunnan sekä energiatalouden ja lämmöneristyksen perusvaatimukset (olennaiset tekniset vaatimukset). Maankäyttö- ja rakennuslaki, 117 (osa).

18 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 17 Koska rakennus ei Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tarkastuksen perusteella täytä rakennukselle käytön asettamia olennaisia teknisiä vaatimuksia, tulee kiinteistön omistajan antaa asiasta selvitys mennessä. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) 117 Asianomaisen kuuleminen Asianomainen on antanut vastineen Rautalammin kunnan ympäristölautakunnan tekemään selvityspyyntöön koskien rakennusrekisterissä merkityn käyttötarkoituksen vastaista käyttöä Vaajasalmen kylässä sijaitsevalla Sahala-tilalla, RN:o 6:433. Asianomainen kertoo, että rakennuslupahakemus käyttötarkoituksenmuutokselle tullaan hakemaan kevään 2015 aikana. Ympäristölautakunta päättää tyytyä annettuun selontekoon siten, että rakennuslupahakemus tulee jättää käsiteltäväksi mennessä. Päätöksen perustelut Päätös: Rakennuksen rakennusrekisterissä merkityn käyttötarkoituksen vastainen käyttö on mahdollista korjata siten, että asiakkaalle myönnetään hakemuksesta rakennuslupa käyttötarkoituksen muutokselle ja, että asiakas toteuttaa rakennuslupapäätöksessä määritellyt rakennustoimenpiteet. Tällä menettelyllä rakennusvalvontaviranomainen varmistuu, että rakennuksen olennaiset tekniset vaatimukset täyttyvät. Hyväksyttiin yksimielisesti.

19 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 18 Päätöksen antaminen poikkeamishakemuksesta, joka koskee Hanhitaipaleen kylässä sijaitsevaa Sillankorva-tilaa RN:o 2:123 Ympltk 10 Liite 6 Asia Poikkeaminen MRL 171. Asian vireille tulo Hakemus on saapunut Rakennuspaikka Häkkiläntie 316, Rautalampi Kiinteistön nimi Pinta-ala Rakennettu kerrosala Sillankorva 5835 m2 25 k-m2, vapaa-ajan asuinrakennus 15 k-m2, sauna Hakija Toimenpide Uuden vakituisen asuinrakennuksen, 152 k-m2, rakentaminen Vanhan vapaa-ajan asuinrakennuksen, 25 k-m2, purkaminen Kuuleminen Kuuleminen on suoritettu Poikkeus Lisäselvitys Alueella ei ole yleiskaavaa. MRL 171. (Kunta voi erityisestä syystä myöntää poikkeuksen tässä laissa säädetystä tai sen nojalla annetuista rakentamista koskevista säännöksistä, määräyksistä, kielloista ja muista rajoituksista.). Kaavoitus: Alueella ei ole voimassaolevaa rantayleiskaava. Tieyhteys: Yksityistie, Häkkilän yksityistiehoitokunta Vesihuolto: Rakennuspaikkakohtainen Jätevesihuolto: Rakennuspaikkakohtainen Muuta: Kyseessä on vanhan vapaa-ajan asuinrakennuksen korvaaminen uudella vakituisella asuinrakennuksella. Vanha vapaa-ajan asuinrakennus

20 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 19 puretaan, kun uusi päärakennus valmistuu, joten rakennuspaikalle ei tule kahta päärakennusta. Lainmuutoksen 134/2011 myötä kunnan toimivaltaan kuuluu olemassa olevan asuinrakennuksen korvaamisesta päättäminen. Naapurin huomautukset Liitteet Poikkeuslupahakemuksesta ei ole huomautettu. Poikkeamisen toimivallan jakautuminen ja rakennusluvan käyttömahdollisuus rannalla ( ) taulukko Rautalammin kunnan rakennusjärjestys (Rautalammin kunnanvaltuusto, ) Naapurien kuuleminen suoritettu Asemapiirustus Ympäristölautakunta päättää myöntää poikkeamisen MRL 171 :n ja MRL 172 :n nojalla. Päätöksen perustelut Poikkeamishakemus käsittää vakituisen asuinrakennuksen rakentamisen ja vanhan vapaa-ajan asuinrakennuksen purkamisen Vahvanen - järven rannalla olevalle tilalle Sillankorva RN:o 2:123. Viereisille rantaalueille on muodostunut jonkin verran vakituista- ja loma-asustusta, ja kyseessä on rakentaminen kaavoittamattomalle ranta-alueelle. Maankäyttö- ja rakennuslain 72.2 :n mukaisesti rakennusta ei saa rakentaa meren tai vesistön ranta-alueelle, jolla alueen suunnitteleminen pääasiassa loma-asutuksen järjestämiseksi on tarpeen odotettavissa olevan rakentamisen vuoksi, ellei alueella ole voimassa asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Poikkeamisen edellytyksistä maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetään muun ohella, että poikkeaminen ei saa aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei saa myöskään vaikeuttaa luonnonsuojelun eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Rakentaminen ei saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen eikä muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristötai muita vaikutuksia. Lisäksi maankäyttö- ja rakennuslaissa on asetettu ranta-alueiden loma-asutusta koskevalle kaavoitukselle erityisiä sisältövaatimuksia. Vaatimuksena on, että maisema-arvot ja virkistystarpeet sekä maaston ja luonnon ominaispiirteet otetaan huomioon aluetta kaavoitettaessa ja että ranta-alueille jää riittävästi yhtenäistä rakentamatonta aluetta.

21 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 20 Poikkeamista haetaan kerrosalaltaan 152 k-m2:n suuruisen vakituisen asuinrakennuksen rakentamiseen ja vanhan vapaa-ajan asuinrakennuksen purkamiseen Vahvanen-järven rannassa olevalle tilalle Sillankorva RN:o 2:123. Tilan kokonaispinta-ala on n m2. Vakituinen asuinrakennus tulisi sijaitsemaan noin 44 metrin etäisyydellä rantaviivasta. Vanha varastorakennus, jolle haetaan purkulupaa, sijaitsee osittain samalla paikalla. Rakennuspaikka sijaitsee kaavoittamattomalla alueella, jossa rantarakentamista säädellään ELY-keskuksen ja kunnan myöntämien poikkeuslupien, ja rakennusjärjestyksen avulla. Rakennusjärjestyksen mukaan asuinrakennuksen, jonka kerrosala on vähintään 100 m2, tulee sijaita vähintään 40 metrin etäisyydellä rantaviivasta (Rautalammin kunnan rakennusjärjestys, kohta 5.1, s. 12). Lisäksi rakennusjärjestyksessä määrätään, että asunnon alimman lattiatason tulee olla vähintään 1,0 metriä ylävesirajaa korkeammalla (Rautalammin kunnan rakennusjärjestys, kohta 5.1, s. 12). Molemmat rakennusjärjestyksen määräykset toteutuvat. Poikkeamishakemuksen kohteena oleva kiinteistö sijaitsee kaavoittamattomalla rantavyöhykkeellä. Lakimuutoksen 134/2011 perusteella kunta saa antaa poikkeamishakemukseen päätöksen, kun kyseessä on olemassa olevan asuinrakennuksen korvaaminen. Vanha vapaa-ajan asuinrakennus on käytössä, ja puretaan sitten, kun uusi päärakennus on valmis. Tällöin rantarakennuspaikkojen lukumäärä ei lisäänny. Edellä esitetty huomioiden ei hakemuksen mukaisen poikkeamisen myöntäminen vaikeuttaisi muiden vastaavassa asemassa olevien maanomistajien mahdollisuuksia käyttää ranta-aluetta rakentamiseen. Uuden vakituisen asuinrakennuksen rakentaminen ja vanhan vapaa-ajan asuinrakennuksen purkaminen ei siten vaarantaisi maanomistajien yhdenvertaista kohtelua. Haetun vakituisen asuinrakennuksen rakentaminen ja vanhan vapaa-ajan asuinrakennuksen purkaminen ei edellä sanotun perusteella aiheuttaisi haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999) , 172 Päätöksestä tiedottaminen Hakija Rautalammin kunnanhallitus Naapurit Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

22 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 21 Lausunto Loukkulammen vedenpinnan nostamisesta Ympltk 11 Liitteet 7-8 Aluehallintovirasto pyytää Rautalammin kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta lausuntoa Metsähallituksen hakemukseen Loukkulammen vedenpinnan nostamiseksi. Dnro ISAVI/3934/04.09/2014 vs.teknisen johtajan ehdotus: Metsähallitus hakee lupaa nostaa Loukkulammen vedenpintaa mm alueen soiden ennallistamisen yhteydessä. Vedenpinta on laskenut aiemman ojituksen seurauksena. Loukkulampi sijaitsee Natura-alueella, ympäröivät maat omistaa valtio ja ne kuuluvat Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Lammen vesialueen omistaa kosken osakaskunta, joka on hyväksynyt osaltaan vedenpinnan noston vuosikokouksessaan Ympäristölautakunta antaa lausuntonaan hakemuksesta seuraavaa: Ympäristölautakunnalla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Kohde on kokonaan valtion maiden sisällä ja vesialueen omistajalta on siihen myös hankittu suostumus. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

23 RAUTALAMMIN KUNTA Kokouspäivä Sivu 22 Tiedoksiannot Ymp.ltk 12 Liitteet Rakennustarkastajan viranhaltijapäätökset vuonna Myönnetyt rakennusluvat vuonna 2014 Ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksiannot tietoonsa saatetuiksi. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44 KOKOUSAIKA Torstai 18.4.2013 klo.16.00 16.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut 48-54 KOKOUSAIKA Torstai 11.5.2017 klo.16.00 16.11 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Ympäristölautakunta Sivut 39-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Ympäristölautakunta Sivut 39-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Ympäristölautakunta Sivut 39-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 19.5.2016 klo.16.00-16.22

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2016 Ympäristölautakunta Sivut 48- Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2016 Ympäristölautakunta Sivut 48- Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2016 Ympäristölautakunta Sivut 48- KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.6.2016 klo.15.00-15.25

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, lautakuntien huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, lautakuntien huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Ympäristölautakunta Sivut 23-27 KOKOUSAIKA Torstai 7.4.2016 klo.16.00 16.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2017 Ympäristölautakunta Sivut 41- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2017 Ympäristölautakunta Sivut 41- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2017 Ympäristölautakunta Sivut 41- KOKOUSAIKA Torstai 20.4.2017 klo.16.00 16.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2014 Ympäristölautakunta Sivut 92-105. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2014 Ympäristölautakunta Sivut 92-105. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2014 Ympäristölautakunta Sivut 92-105 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 Ympäristölautakunta Sivut 1-13 KOKOUSAIKA Torstai 9.2.2017 klo.16.00 16.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9/2014 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, lautakuntien huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9/2014 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, lautakuntien huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9/2014 Ympäristölautakunta Sivut 85-91 KOKOUSAIKA Torstai 13.11.2014 klo16.00 17.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, alakerran kahvio. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kunnanvirasto, alakerran kahvio. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Ympäristölautakunta Kokouspöytäkirja 29.3.2012 Sivut 18-25 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012. klo 17.00-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 3.5.2018 klo.16.00 16.08

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 28.3.2018 klo.16.00.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Ympäristölautakunta Sivut 44-49. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Ympäristölautakunta Sivut 44-49. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Ympäristölautakunta Sivut 44-49 KOKOUSAIKA Torstaina 9.12.2010 klo 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2014 Ympäristölautakunta Sivut 1-28. Torstai 30.1.2014 klo.16.00-17.45 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2014 Ympäristölautakunta Sivut 1-28. Torstai 30.1.2014 klo.16.00-17.45 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2014 Ympäristölautakunta Sivut 1-28 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 30.1.2014 klo.16.00-17.45

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55-71 KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 17.33 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Ympäristölautakunta Sivut 18-22 KOKOUSAIKA Torstai 10.3.2016 klo.16.00 17.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Ympäristölautakunta Sivut 1-8. Keskiviikko klo

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Ympäristölautakunta Sivut 1-8. Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Ympäristölautakunta Sivut 1-8 KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.2.2017 klo.17.00 17.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011 Ympäristölautakunta Sivut 47-50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011 Ympäristölautakunta Sivut 47-50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2011 Ympäristölautakunta Sivut 47-50 KOKOUSAIKA Torstai 16.6.2011. klo 16.00-16.22 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Ympäristölautakunta Sivut 62-69

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Ympäristölautakunta Sivut 62-69 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Ympäristölautakunta Sivut 62-69 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 12.6.2014 klo.16.00-16.23

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 Ympäristölautakunta Sivut 55-67

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 Ympäristölautakunta Sivut 55-67 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 Ympäristölautakunta Sivut 55-67 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 15.9.2016 klo.16.00-16.25

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2016 Ympäristölautakunta Sivut 68-88

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2016 Ympäristölautakunta Sivut 68-88 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2016 Ympäristölautakunta Sivut 68-88 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 27.10.2016 klo.16.00-16.35

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Ympäristölautakunta Sivut 44-59

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Ympäristölautakunta Sivut 44-59 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Ympäristölautakunta Sivut 44-59 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 12.5.2015 klo.16.00-16.50

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Ympäristölautakunta Sivut 13-39

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Ympäristölautakunta Sivut 13-39 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Ympäristölautakunta Sivut 13-39 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 3.4.2013 klo.16.00-17.35

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2015 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2015 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2015 Ympäristölautakunta Sivut 87-97 KOKOUSAIKA Keskiviikko 25.11.2015 klo.16.00 16.36 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2010 Ympäristölautakunta Sivut 30-36. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2010 Ympäristölautakunta Sivut 30-36. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2010 Ympäristölautakunta Sivut 30-36 KOKOUSAIKA Torstaina 26.8.2010 klo 16.00-17-25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009 Ympäristölautakunta Sivut 23-33. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009 Ympäristölautakunta Sivut 23-33. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009 Ympäristölautakunta Sivut 23-33 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.8.2009 klo.17.30 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2015 Ympäristölautakunta Sivut 77- Torstai 3.9.2015 klo.16.00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2015 Ympäristölautakunta Sivut 77- Torstai 3.9.2015 klo.16.00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2015 Ympäristölautakunta Sivut 77- KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 3.9.2015 klo.16.00

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Ympäristölautakunta. Tiistai 9.6.2015 klo.16.00-17.30 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Ympäristölautakunta. Tiistai 9.6.2015 klo.16.00-17.30 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Ympäristölautakunta S.60-72 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 9.6.2015 klo.16.00-17.30

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Ympäristölautakunta Sivut 37-43. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Ympäristölautakunta Sivut 37-43. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Ympäristölautakunta Sivut 37-43 KOKOUSAIKA Torstaina 25.11.2010 klo 16.00-17.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Ympäristölautakunta Sivut 49-57. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Ympäristölautakunta Sivut 49-57. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Ympäristölautakunta Sivut 49-57 KOKOUSAIKA Torstai 19.11.2009 klo.17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 AIKA 20.08.2015 klo 17:00-18:05 PAIKKA Messi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 51 Kokouksen lainmukaisuus ja päätösvaltaisuus 104 52 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi, 02-7785110, kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, timo.alhoke@salo.

Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi, 02-7785110, kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, timo.alhoke@salo. Kaupunkisuunnittelulautakunta 79 19.04.2016 Poikkeaminen, Kettula 734-725-1-1 716/10.03.00.03/2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 19.04.2016 79 Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Maa-29.321 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus

Maa-29.321 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus Maa-29.321 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus 1. Onko väite oikein vai väärin? (10/03) Yleistä tietä ei saa suunnitella tai rakentaa asemakaavan vastaisesti Alueellinen ympäristökeskus vastaa maakuntakaavoituksesta

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 4.12.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 4.12.2014 klo 16.30 17.10 Kunnanviraston kokoushuone Irja Keskinen Toni Aho Ossi Annala

Lisätiedot

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa.

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. - Taustalla 1.4.2016 voimaan tulleenmaankäyttö- ja rakennuslain muutos, jossa poikkeamistoimivalta on siirtynyt kunnille.

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila 13.4.2016 Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Poikkeamistoimivallan siirtoa

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Poikkeamislupa 444 Lensulan kylän tilasta Surmamäki RN:o 4:67 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 444 Lensulan kylän tilasta Surmamäki RN:o 4:67 muodostettavalle määräalalle Poikkeamislupa 444 Lensulan kylän tilasta Surmamäki RN:o 4:67 muodostettavalle määräalalle Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1224/10.03.00.02/2017 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Lisätiedot

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi Rakennuslautakunta 15 01.03.2017 Kaavoitustoimikunta 16 13.03.2017 Kunnanhallitus 69 03.04.2017 Poikkeamislupa, Piira Ismo ja Grenfors Heidi 831/10.03.00.02/2017 Rakennuslautakunta 01.03.2017 15 Hakija:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Ympäristölautakunta Sivut Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Ympäristölautakunta Sivut Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 Ympäristölautakunta Sivut 23-43 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 31.3.2015 klo.16.00-

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Rakennus- ja ympäristölautakunta

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Rakennus- ja ympäristölautakunta PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA 23.5.2019 KOKOUSAIKA Torstai 23. toukokuuta 2019 klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntala, kokouksen jälkeen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Liite HEL Hankenumero 2863_3. Rakentamisen ohjaamisen periaatteet Östersundomin rakennuskieltoalueella Helsingissä

Liite HEL Hankenumero 2863_3. Rakentamisen ohjaamisen periaatteet Östersundomin rakennuskieltoalueella Helsingissä 1 HEL 2018-003524 Hankenumero 2863_3 Rakentamisen ohjaamisen periaatteet Östersundomin rakennuskieltoalueella Helsingissä Rakennuskiellosta poikkeamista harkitaan aina tapauskohtaisesti. Tapauskohtaisessa

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 17.9.2008 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.9.2008 klo 16.30 17.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Kohtala Paavo Hautamäki

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Ympäristölautakunta Sivut 14- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Ympäristölautakunta Sivut 14- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Ympäristölautakunta Sivut 14- KOKOUSAIKA Torstai 16.3.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Tekninen lautakunta 24.2.2016

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Tekninen lautakunta 24.2.2016 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 24.2.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 24.2.2016 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jaana

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske

Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin toimenpiteisiin/ Seinäke/ Anna-Liisa Välske Ympäristölautakunta 5 20.01.2011 Ympäristölautakunta 14 08.02.2011 Ympäristölautakunta 13 05.02.2013 Ympäristölautakunta 24 12.03.2013 Ympäristölautakunta 15 04.03.2014 Ryhtyminen MRL 182 :n mukaisiin

Lisätiedot

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti Rakennuslautakunta 25 17.03.2015 Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti 162/11.116/2014 Rakla 25 Arttu Juosila hakee poikkeamislupaa (162/11.116/2014) uuden loma-asunnon rakentamiseen tulipalossa

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 8/2011 Rakennuslautakunta sivu 103. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 8/2011 Rakennuslautakunta sivu 103. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 8/2011 Rakennuslautakunta sivu 103 Kokousaika 26.10.2011 klo 17.00-17.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Rakennustoimenpide Asuinrakennuksen, saunan ja autokatos/varaston rakentaminen.

Rakennustoimenpide Asuinrakennuksen, saunan ja autokatos/varaston rakentaminen. Kunnanhallitus 186 18.06.2013 Poikkeamislupapäätös Anu ja Tero Ruotsalaiselle 171/10.03/2013 KHALL 186 Rakennustarkastaja Hakija Anu ja Tero Ruotsalainen Rinkkatie 16 87700 Kajaani Rakennuspaikka Kunta

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2017 Ympäristölautakunta Sivut 72-77 KOKOUSAIKA Torstai 21.9.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 26 26.01.2016 Suunnittelutarveratkaisu 14-54-POI, Gesterby 418-2-95 / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK 1023/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 26 Asia

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 28.4.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 28.4.2010 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot