TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA"

Transkriptio

1 1 Turun yliopisto Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Hyväksytty johtokunnassa TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA Sisällys TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA... 1 Yleistä... 1 Tutkimusalat JATKO-OPINTO-OIKEUDEN SAAMINEN... 4 Yleiset edellytykset... 4 Hakeminen... 4 Valintakriteerit... 4 Jatko-opiskelijan vastuut... 5 Passiivirekisteri FILOSOFIAN TAI TEKNIIKAN TOHTORIN TUTKINNON SUORITTAMINEN FILOSOFIAN TAI TEKNIIKAN LISENSIAATIN TUTKINNON SUORITTAMINEN JATKO-OPINTOJEN OHJAAJAT JATKO-OPINTOJEN VALVOJA OHJAUSSUUNNITELMA OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI VÄITÖSKIRJAN JA LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TARKASTAMINEN JA VÄITTELYLUPA... 8 Tarkastajien lausunnot ja opiskelijan vastine VÄITTELIJÄN OHJEET VÄITÖSKIRJAN JA LISENSIAATINTUTKIMUKSEN ARVOSTELU... 9 Arvosteluperusteet Arvostelun oikaiseminen TUTKINTOTODISTUS JATKO-OPISKELIJAKSI ILMOITTAUTUMINEN VOIMAANTULO YLEISTÄ Tässä asiakirjassa säädetään ja kuvataan Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa annettavaa tieteellistä jatkokoulutusta, jota tässä asiakirjassa kutsutaan tohtorikoulutukseksi. Tämä asiakirja koskee kaikkia tiedekunnassa jatkotutkintoa suorittavia opiskelijoita, riippumatta siitä mihin Turun yliopiston tohtoriohjelmaan he kuuluvat. Tiedekunnan jatkokoulutukseen liittyviä päätöksiä valmistelevat koordinaattori, opintopäällikkö ja hallintopäällikkö yhdessä tiedekunnan koulutuksen kehittämistyöryhmän, Turun yliopiston tutkijakoulun tiedekunnan tieteenaloja edustavien tohtoriohjelmien johtoryhmien, tiedekunnan ainelaitosten ja tiedekunnan johtoryhmän kanssa. Jatko-opiskelijat ovat edustettuina tiedekunnan koulutuksen kehittämistyöryhmässä ja tohtoriohjelmien johtoryhmissä.

2 2 Jatkokoulutukseen liittyviä päätöksiä tekevät dekaanit ja tiedekunnan johtokunta. Tiedekunnan johtokunta myöntää väittelyluvat ja arvostelee sekä väitöskirjat että lisensiaatintutkimukset. Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa sekä luonnontieteellisen että teknillistieteellisen alan jatkotutkintoja. Luonnontieteellisiä jatkotutkintoja ovat filosofian lisensiaatin ja filosofian tohtorin tutkinnot. Teknillistieteellisiä jatkotutkintoja ovat tekniikan lisensiaatin ja tekniikan tohtorin tutkinnot. Tohtorin tutkinnon suorittaminen suoraan ylemmän korkeakoulututkinnon pohjalta on pääsääntö. Lisensiaatin tutkinto on ensisijaisesti ammatillisesti pätevöittävä tutkinto. TUTKIMUSALAT Tiedekunnassa voidaan suorittaa jatkotutkinto seuraavilla aloilla ja niiden tarkennetuilla tutkimusaloilla: LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA BIOTIETEET - Biodiversiteettitutkimus / Biodiversity Research (BDIV) - Biokemia / Biochemistry (BKEM) - Biologia/ Biology (BIOL) - Molekulaarinen biotekniikka ja diagnostiikka / Molecular Biotechnology and Diagnostics (BTEK) - Ekologia / Ecology (EKOL) - Elintarvikekemia / Food Chemistry (FOOD) - Evoluutiobiologia / Evolutionary Biology (EVOL) - Fysiologia ja genetiikka / Physiology And Genetics (FYGE) - Molekulaarinen kasvibiologia / Molecular Plant Biology (KABI) - Solu- ja molekyylibiologia / Cell- and Molecular Biology (SOMO) - Ympäristötiede / Environmental Science (YMPS) KEMIALLISET JA FYSIKAALISET TIETEET Fysiikka / Physics (FFYS) Materiaalitiede / Materials Science (MFYS) Teoreettinen fysiikka / Theoretical Physics (TFYS) Tähtitiede / Astronomy (TÄHT) Kemia / Chemistry (KEMI) - Analyyttinen kemia / Analytical Chemistry (AKEM) - Epäorgaaninen kemia / Inorganic Chemistyry (EKEM) - Fysikaalinen kemia / Physical Chemistry (FKEM) - Luonnonyhdisteiden kemia / Natural Compound Chemistry (NKEM) - Materiaalikemia / Materials Chemistry (MKEM) - Orgaaninen kemia / Organic Chemistry (OKEM) - Radiokemia / Radiochemistry (RKEM)

3 3 GEOTIETEET Geologia / Geology (GEOL) - Geologia ja mineralogia / Geology and mineralogy (GMIN) - Maaperägeologia / Quaternary geology ( GMAA) - Soveltava geologia/ (applied geology) (GSOV) Maantiede / Geography (MAAN) - Luonnonmaantiede / Physical geography (LUMA) - Ihmismaantiede / Human geography (HUMA) - Aluemaantiede / regional geography (ALMA) - Geoinformatiikka / Geoinformatics (GEMA) - Talousmaantiede / Economic geography (TAMA) MATEMAATTISET TIETEET JA TILASTOTIETEET Matematiikka / Mathematics (MATE) - Analyysi / Analysis (AMAT) - Diskreetti matematiikka / Discrete Mathematics (DMAT) - Matemaattinen mallintaminen / Mathematical Modelling (MMAT) - Sovellettu matematiikka / Applied Mathematics (SMAT) Tilastotiede / Statistics (TIMA) TIETOJENKÄSITTELYTIETEET Tietojenkäsittelytiede /Computer Science (TKO_) Bioinformatiikka / Bioinformatics (BINF) TEKNIIKAN KOULUTUSALA BIOTEKNIIKKA Biotekniikka / Biotechnology (DABI) Elintarvikekehitys / Food Development (EKEH) TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA Tietotekniikka / Information and Communication Technology (DTEK) Elektroniikka / Electronics (DELT) Ohjelmistotekniikka / Software Engineering (DOHT) Tietoliikennetekniikka / Communication Engineering (DTIL)

4 4 1. JATKO-OPINTO-OIKEUDEN SAAMINEN YLEISET EDELLYTYKSET Jatko-opiskelijalta edellytetään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava soveltuva ulkomainen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin sekä antaa riittävät tiedot ja valmiudet jatko-opintoihin kyseisellä tutkimusalalla tai jolla tiedekunta toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. HAKEMINEN Jatko-opiskelijaksi hakeudutaan pääsääntöisesti tiedekunnan ainelaitosten ja niissä toimivien tutkijoiden ja heidän tutkimusryhmiensä kautta. Luomalla henkilökohtaiset yhteydet suunnittelemansa lisensiaatti- tai väitöskirjatyön tutkimusalan professoriin ja muihin tutkijoihin on jatko-opiskelijaksi aikovalla parhaat edellytykset laatia itselleen toteuttamiskelpoinen suunnitelma jatko-opinnoista. Tiedekunnan jatko-opiskelijaksi haetaan täyttämällä hakemus, joka toimitetaan tiedekuntaan. Tiedekunta tekee päätöksen jatko-opiskelijaksi hyväksymisestä. Hakemus koostuu seuraavista osista: - hakijan henkilötiedot ja hakemisen perusteena oleva tutkinto/opinnot - suoritettavan tutkinnon tutkimusala ja tohtoriohjelma - väitöskirjan tai lisensiaatintutkimus aihe tai aihepiiri - tutkimussuunnitelma ja suunnitelma opintojen rahoituksesta ja ajoituksesta - jatko-opintojen ohjaaja(t), valvoja ja mahdollinen seurantaryhmä - jatko-opintojen alustava henkilökohtainen opintosuunnitelma - laitoksen lausunto hakemuksesta - tohtoriohjelman lausunto hakemuksesta Kansainväliseen tohtoriohjelmaan jatko-opiskelijaksi valittu voidaan pääsääntöisesti hyväksyä samalla hakemuksella tiedekunnan jatko-opiskelijaksi. Hakemusta täydennetään tarvittaessa tiedekunnan hyväksyntää varten. Vieraskielisestä tutkinnosta on liitettävä hakemukseen todistuskopion lisäksi myös englanninkielinen käännös. Opinto-oikeuden saamiseksi hakijan tulee toimittaa alkuperäiset todistukset valinnan perusteena olevista tutkinnoista ja opinnoista sekä muista suorituksista nähtäväksi tiedekunnan kansliaan. Väitöskirjan valvojan vastuulla on varmistaa, että jatkoopiskelijalla on jatko-opintojen suorittamiseen riittävä kielitaito. VALINTAKRITEERIT Opiskelijaksi valitseminen tapahtuu hakemuksessa ja sen liitteissä esitettyjen tietojen perusteella. Jatko-opiskelijaksi valittavalta edellytetään lisäksi, että perustutkinnon syventävät opinnot on suoritettu vähintään hyvin tiedoin tai sitä vastaavalla tasolla. Muussa tapauksessa tai jos perustutkinnon ala poikkeaa jatko-opintojen tutkimusalasta, tietoja ja taitoja edellytetään täydennettäväksi ko. tason saavuttamiseksi. Hyväksymisen edellytyksenä on myös, että hakijan

5 5 tutkimuksen aihe on soveltuva tiedekunnan ja ainelaitosten tutkimusaloihin ja tiedekunnasta löytyvät tarvittavat ohjausresurssit. Hakemus laaditaan yhteistyössä laitoksen henkilökunnan kanssa ja siihen liitetään sen laitoksen lausunto, jonka tutkimusalaan tutkinto kuuluu. Päätöksen jatko-opiskelijaksi hyväksymisestä tekee tiedekunnan jatkokoulutuksesta vastaava dekaani. Opiskelijavalintapäätöksen tiedekunnassa valmistelee koordinaattori. JATKO-OPISKELIJAN VASTUUT Jatko-opintoja suorittavalla on ensisijainen vastuu opintojen etenemisestä. Jatko-opiskelijan vastuut määritellään seuraavasti: - opiskelija valmistautuu tapaamisiin huolellisesti ja noudattaa sovittuja aikatauluja - opiskelija tekee jatko-opintonsa ohjaajan tuella, mutta itsenäisesti ja oma-aloitteisesti - opiskelija suorittaa vuosittain sovitun määrän jatko-opintokursseja ja huolehtii niiden rekisteröinnistä - opiskelija vastaa oman tutkimustyönsä etenemisestä ja siitä, että tiedottaa ohjaajalleen ja tohtoriohjelmalleen tutkimuksen edistymisestä vähintään sovitun raportointitiheyden mukaisesti ja sovitulla tavalla - opiskelija tiedottaa ohjaajalle (seurantaryhmän jäsenille) kaikista muutoksista, jotka vaikuttavat huomattavasti työskentelyoloihin, työn edistymiseen tai sovitussa aikataulussa pysymiseen. PASSIIVIREKISTERI Mikäli jatko-opiskelijaksi hyväksytty ei opiskele aktiivisesti, opinto-oikeus voidaan siirtää passiiviseksi (Turun yliopiston opintojohtosääntö, 8 ). Jatko-opiskelijan opinto-oikeus siirretään passiiviseksi, jos opiskelijalle ei kerry opintosuorituksia kolmen lukuvuoden aikana tai hän ei osallistu ohjaukseen sovitulla tavalla. Opinto-oikeus siirretään passiiviseksi myös, jos opiskelija ilmoittautuu poissaolevaksi tai laiminlyö ilmoittautumisen kolmeksi lukuvuodeksi. Passiivirekisterissä oleva opiskeluoikeus säilyy piilevänä, mikä tarkoittaa, että opiskeluoikeus voidaan uudelleen muuttaa aktiiviseksi. Passiivirekisteri ei tarkoita sitä, että opiskelija menettää kokonaan opiskeluoikeutensa. 2. FILOSOFIAN TAI TEKNIIKAN TOHTORIN TUTKINNON SUORITTAMINEN Filosofian tai tekniikan tohtorin tutkinnon suorittamiseksi opiskelijan on: 1) Suoritettava opintosuunnitelmassa määriteltyjä opintoja yht. 60 opintopistettä. Opintojen on muodostettava hyväksyttävä tutkimusalan opintoja ja tutkimustyötä tukeva kokonaisuus ja niiden tulee antaa valmiuksia tutkijan tehtäviin ja muihin vaativiin asiantuntijatehtäviin. Opinnot voivat olla osallistumista tiedekunnan omaan ja muiden yhteisöjen järjestämään opetukseen, kirjallisuuteen perehtymistä, opintomatkoja ja osallistumista tieteellisiin kongresseihin ja myös julkaisuja, jotka eivät sisälly

6 6 opinnäytetyöhön. Opintoihin voi kuulua ns. yleisiä tutkijankoulutustapahtumia. Opintoihin voidaan sisällyttää esim. myös tutkimusalaa tai tutkimustyötä tukevia muiden oppiaineiden opintoja ja suoritteita. Perusopintoja voidaan sisällyttää ainoastaan perustellusta syystä. Opintoihin suositellaan sisällytettäväksi noin 6-10 op yleisiä Turun yliopiston tutkijakoulun tarjoamia jatko-opintoja, kuten esim. tieteenfilosofia, tutkimusetiikka, yliopistopedagogiikka, tieteellinen viestintä, kieliopinnot, projektityöskentely tai johtaminen. Jatko-opintoihin ei voi sisällyttää ylempään korkeakoulututkintoon sisällytettyjä opintoja. Sääntö koskee jälkeen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita. 2) Laadittava ja julkaistava väitöskirja, jonka tiedekunta hyväksyy julkisen tarkastuksen jälkeen. Väitöskirjaksi voidaan hyväksyä joko monografia tai useista tieteellisistä julkaisuista ja niiden pohjalta laaditusta katsauksesta (jossa esitetään tutkimuksen tavoitteet, menetelmät ja tulokset sekä niiden tarkastelu) muodostuva kokonaisuus. Väitöskirja voi sisältää myös julkaistavaksi tarkoitettuja käsikirjoituksia kuitenkin niin, että merkittävä osa töistä on jo hyväksytty julkaistavaksi referoiduissa julkaisusarjoissa. Yhteisjulkaisuihin perustuvasta väitöskirjasta varmistetaan väittelijän itsenäinen panos erillisellä selvityksellä. Väitöskirjatyön valvoja varmistaa ennen esitarkastajien ehdottamista, että väitöskirjan kokonaisuus vastaa väitöskirjalta vaadittavaa laajuutta ja että ennakkotarkastukseen lähetettävä käsikirjoitus täyttää väitöskirjatyön muodolliset edellytykset. Tavoitteena on, että tohtorin tutkinto voidaan täysipäiväisesti opiskellen suorittaa FM tai DItutkinnon jälkeen neljässä vuodessa. 3. FILOSOFIAN TAI TEKNIIKAN LISENSIAATIN TUTKINNON SUORITTAMINEN Filosofian tai tekniikan lisensiaatin tutkinnon suorittamiseksi opiskelijan on: 1) Suoritettava edellä kuvattu tohtorin tutkinnon vaatimuksien 1. kohta. 2) Laadittava lisensiaatintutkimus, jonka tiedekunnan johtokunta hyväksyy. Lisensiaatintutkimukseksi voidaan hyväksyä myös tieteellisistä julkaisuista ja niiden pohjalta laaditusta katsauksesta (jossa esitetään tutkimuksen tavoitteet, menetelmät ja tulokset sekä niiden tarkastelu) muodostuva kokonaisuus. Julkaisut voivat olla yhteisjulkaisuja, jolloin väittelijän itsenäinen panos varmistetaan erillisellä selvityksellä. Lisensiaatintutkimus voi sisältää myös julkaistavaksi tarkoitettuja käsikirjoituksia. Tavoitteena on, että lisensiaatin tutkinto voidaan täysipäiväisesti opiskellen suorittaa kahdessa ja puolessa vuodessa FM tai DI-tutkinnon jälkeen.

7 7 4. JATKO-OPINTOJEN OHJAAJAT Jatko-opiskelijaksi hyväksymisen yhteydessä tutkinnon suorittajalle määritellään vastuuohjaaja ja tarvittaessa 1-2 muuta ohjaaja. Vastuuohjaajan tulee olla vähintään dosentti ja muun ohjaajan tohtorin tutkinnon suorittanut. Tiedekunta voi opiskelijan, ohjaajan tai valvojan esityksestä vaihtaa ohjaajaa. Ohjaajan tehtäviin kuuluu mm: ohjata opiskelijaa jatko-opintojen suunnittelussa ja suorittamisessa ohjata opiskelijaa tutkimustyön suunnittelussa ja suorittamisessa sekä väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen laatimisessa, seurata ohjaussuunnitelman mukaisesti tutkimustyön ja jatko-opintojen etenemistä auttaa opiskelijaa saamaan yhteyksiä muihin saman alan tutkijoihin ja tutkimuksen soveltajiin, avustaa opiskelijaa rahoituksen hakemisessa välittämällä tietoa rahoitusmahdollisuuksista. 5. JATKO-OPINTOJEN VALVOJA Jatko-opintojen valvojasta päätetään jatko-opiskelijaksi hyväksyttäessä. Tiedekunta nimittää valvojaksi yliopiston professorin sen laitoksen esityksestä, johon tutkinnon tutkimusala kuuluu. Valvoja voi toimia myös ohjaajana. Jos valvoja toimii ohjaajana, opiskelijalle pitää lisäksi nimetä vähintään toinen ohjaaja tai seurantaryhmä. Valvojan tehtävänä on: seurata vuosittain tutkimustyön ja jatko-opintojen etenemistä yhteistyössä ohjaajan kanssa vastata suoritettavan tutkinnon tieteellisestä tasosta vastata opiskelun edellytysten turvaamisesta esittää mahdollisen seurantaryhmän perustamista varmistaa, että väitöskirjan kokonaisuus vastaa väitöskirjalta vaadittavaa laajuutta huolehtia, että vieraskieliselle väitöskirjalle tai lisensiaatintutkimukselle tehdään tarvittaessa kieliasun tarkistus tehdä esitys lisensiaatintutkimuksen tarkastajiksi tai väitöskirjan esitarkastajiksi, vastaväittäjäksi ja kustokseksi toimittaa tiedekunnalle ohjaajan, valvojan ja opiskelijan hyväksymä lausunto, josta käy ilmi tekijän panos yhteisjulkaisuihin perustuvan lisensiaatintutkimuksen tai väitöskirjan toteutuksessa. Lausunnosta pitää myös ilmetä, jos jotakin väitöskirjan osatyötä on aiemmin käytetty toisessa väitöskirjassa tai jos sen käyttöä toiseen väitöskirjaan suunnitellaan. varmistaa että lisensiaatintutkimuksen tai väitöskirjan lopulliseksi tarkoitettu versio toimitetaan tarkastajille ja tiedekuntaan (pdf tiedostona sähköpostilla osoitteeseen heti tarkastajien määräämisen jälkeen opiskelijan, ohjaajan tai valvojan toimesta. varmistaa että väitöskirja toimitetaan vastaväittäjälle välittömästi vastaväittäjän määräämisen jälkeen opiskelijan, ohjaajan tai valvojan toimesta. vastata väitöskirjatutkimuksen tarkastamisesta yliopiston hyväksymällä plagiaatintunnistusjärjestelmällä.

8 8 6. OHJAUSSUUNNITELMA Opiskelija ja ohjaaja laativat hakulomakkeella ohjausuunnitelman, jossa määritellään ohjaajan ja opiskelijan vastuut, velvollisuudet ja sitoutuminen yhteistyösuhteeseen. Tohtorin tutkintoa suorittavalle opiskelijalle voidaan perustaa aihepiiriin perehtynyt seurantaryhmä. Seurantaryhmä kokoontuu jatko-opiskelijan aloitteesta vähintään kerran vuodessa. Opiskelijalta edellytetään, että hän tulee seurantaryhmän kokouksiin valmistautuneena ja esittelee ryhmälle omaa tutkimustaan ja sen edistymistä. 7. OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI Jatko-opintosuoritukset rekisteröidään laitoksilla. Opiskelijan on huolehdittava ja valvottava myös muualla suoritettujen opintosuorituksiensa ajantasaisesta kirjautumisesta rekisteriin. Oman tiedekunnan ulkopuolisista opinnoista, konferensseista julkaisuista yms. opinnoista edellytetään opintorekisteriviennit siten, että alkuperäisen suorituksen tiedot ovat helposti jäljitettävissä. 8. VÄITÖSKIRJAN JA LISENSIAATINTUTKIMUKSEN TARKASTAMINEN JA VÄITTELYLUPA Dekaani määrää valvojan esityksestä väitöskirjatutkimukselle vähintään kaksi esitarkastajaa sekä väitöstilaisuuteen yhden tai useampia vastaväittäjiä ja kustoksen. Väitöskirjan esitarkastajat ja vastaväittäjä(t) (jatkossa tarkastajat) tulee valita oman yliopiston ulkopuolelta. Tarkastajilla, tulee olla dosentin pätevyys tai vastaavat tieteelliset ansiot. Tarkastajien tulee olla eri organisaatioista ja mielellään eri maista. Tarkastajien tulee olla väitöskirjatyön suhteen ulkopuolisia, eikä heillä saa olla yhteisjulkaisuja väitöskirjan tekijän kanssa. Tiedekunnan johtokunta päättää väittelyluvan myöntämisestä väitöskirjan esitarkastajien lausuntojen perusteella. Väittelyluvan saaminen edellyttää että väittelijä on suorittanut kaikki tohtorintutkintoon vaadittavat opinnot ja toimittanut tutkintotodistusanomuksen tiedekuntaan. Mikäli tohtorikoulutettavalle on myönnetty tutkinnon suoritusoikeus ennen , opintojen suorittamista koskeva siirtymä kausi jatkuu asti Kustos antaa tiedekunnalle lausunnon siitä, sujuiko väitöstilaisuus asianmukaisesti. Kustos ei osallistu väitöskirjan arvosteluun. Lisensiaatintutkimukselle dekaani määrää valvojan esityksestä vähintään kaksi tarkastajaa. Lisensiaatintutkimuksen tarkastajista yhden tulee edustaa sitä laitosta, johon tutkinnon suorittajan tutkimusala kuuluu. Toisen tarkastajan tulee olla oman yliopiston ulkopuolelta. Tarkastajilla tulee olla dosentin pätevyys tai vastaavat tieteelliset ansiot. Tiedekunta lähettää tarkastajille, ja kustokselle tiedon määräämisestä, toimintaohjeet sekä mahdollisen yhteisjulkaisuselvityksen.

9 9 Jatko-opintojen ohjaaja, valvoja, opinnäytteeseen sisältyvän yhteisjulkaisun tekijä tai seurantaryhmän jäsen ei voi toimia tarkastajana. Esitarkastaja ei voi toimia vastaväittäjänä. Tarkastajien valinnassa ja opinnäytteen tarkastamisessa ja hyväksymisessä on otettava huomioon hallintolain (434/03) 28 esteellisyysperusteet. Väitöskirjatutkimuksen ja lisensiaattitutkimuksen tekijälle varataan ennen tarkastajien valintaa tilaisuus antaa asiasta lausuntonsa. Mikäli näistä ohjeista poiketaan, tulee valvojan perustella esityksensä kirjallisesti. TARKASTAJIEN LAUSUNNOT JA OPISKELIJAN VASTINE Väitöskirjatutkimuksen esitarkastajan ja lisensiaattitutkimuksen tarkastajan tulee antaa lausunto kahden kuukauden kuluessa tehtävän saatuaan. Vastaväittäjän/vastaväittäjien tulee antaa lausunto kuukauden kuluessa väitöstilaisuudesta. Tarkastajien tulee antaa erilliset lausunnot. Lausunnon viivästyessä tiedekunta on tarvittaessa yhteydessä tarkastajiin. Väitöskirjan tekijälle varataan tilaisuus vastineen antamiseen esitarkastajien lausunnoista ennen väittelyluvan myöntöä ja vastaväittäjän lausunnosta ennen väitöskirjan arvostelua. Lisensiaattitutkimuksen tekijälle varataan tilaisuus vastineen antamiseen tarkastajien lausunnoista ennen lisensiaattitutkimuksen arvostelua 9. VÄITTELIJÄN OHJEET Turun yliopiston tutkijakoulu ohjeistaa tohtorikoulutettaviaan Ohjeet väittelijälle -www-sivuillaan. Sivut sisältävät tietoa väitöskirjan julkaisemisesta ja painamisesta, väitöspäivän salin varaamisesta, väitöksestä tiedottamisesta, väitöskirjan julkipanosta, painatuskustannuksista ja rahoituksesta, väitöstilaisuuden kulusta yms. Näitä ohjeita täydentävät tiedekunnan omat ohjeet, jotka lähetetään jatko-opiskelijalle samalla kun hänelle lähetetään tiedekunnan päätös esitarkastajien määräämisestä. Ohjeita on saatavana myös tiedekunnan kansliasta. 10. VÄITÖSKIRJAN JA LISENSIAATINTUTKIMUKSEN ARVOSTELU Tiedekunnan johtokunta päättää väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen hyväksymisestä. Väitöskirjasta annetaan arvolause kiittäen hyväksytty, hyväksytty tai hylätty. Väitöskirja arvostellaan tarkastajien lausuntojen perusteella. Mikäli kaikki tarkastajat ilmoittavat lausunnoissaan arvioivansa väitöskirjan kuuluvan tasoltaan kansainvälisesti tutkimusalallaan 10 % parhaimmistoon, voidaan väitöskirja hyväksyä arvolauseella kiittäen hyväksytty. Lisensiaatintutkimus arvostellaan asteikolla hyväksytty tai hylätty. Lisensiaatintutkimus hyväksytään tarkastajien lausuntojen perusteella.

10 10 ARVOSTELUPERUSTEET Väitöskirjaa ja soveltuvin osin lisensiaatintutkimusta arvosteltaessa on otettava huomioon ainakin seuraavat seikat: tutkimusasetelman merkittävyys, omaperäisyys tai uutuus suhteessa muuhun asianomaisella alalla suoritettuun ja meneillään olevaan tutkimukseen valittujen tutkimusmenetelmien perustelu, menetelmien käytön omaperäisyys ja uusien menetelmien kehittely saatujen tulosten laatu, vaikuttavuus sekä teoreettinen tai käytännöllinen merkitys työn osoittama perehtyneisyys asianomaiseen tutkimusalaan ja kyky tarkastella omaa ja muuta tutkimusta kriittisesti esityksen johdonmukaisuus ja selkeys ja muut tyyliseikat väitöskirjan tekijän kyky puolustaa tutkimustaan väitöstilaisuudessa. ARVOSTELUN OIKAISEMINEN Asianosainen voi tehdä tiedekunnan johtokunnalle oikaisupyynnön väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen arvostelusta 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 11. TUTKINTOTODISTUS Tutkintotodistuksen saamiseksi opiskelijan on täytettävä todistusanomus. Anomuslomake on tulostettavissa tiedekunnan verkkosivulta ja niitä on saatavana myös tiedekunnan kansliasta. Opiskelija merkitsee rekisteriotteelleen ne opintojaksot, jotka hän on suorittanut tutkintoon sisällytettäviksi jatko-opinnoiksi. Tutkintotodistusanomus tulee toimittaa tiedekuntaan ennen kuin väittelylupa voidaan myöntää, (Mikäli tohtorikoulutettavalle on myönnetty tutkinnon suoritusoikeus ennen opintojen suorittamista koskeva siirtymäkausi jatkuu asti). Tutkintotodistus kirjoitetaan heti väitöskirjan hyväksymisen jälkeen. Tutkintotodistukseen kirjataan koulutusala, lisensiaatintutkimuksen tai väitöskirjan aihe ja arvolause. Kun tutkinto suoritetaan joltakin tämän asiakirjan alussa mainitulta tarkennetulta tutkimusalalta (merkitty ranskalaisin viivoin), merkitään tutkintotodistukseen tarkennetun tutkimusalan lisäksi myös sen yläpuolella mainittu ala. Muusa tapauksessa todistukseen kirjataan näkyviin ainoastaan ala. Tutkintotodistuksesta saa pyydettäessä englanninkielisen käännöksen. 12. JATKO-OPISKELIJAKSI ILMOITTAUTUMINEN Jatko-opiskelijan on ilmoittauduttava lukuvuosittain yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi. Ilmoittautumisen edellytyksenä on, että tiedekunta on myöntänyt jatkotutkinnon suorittamisoikeuden. Ilmoittautuminen koskee kaikkia tiedekunnan jatko-opiskelijoita riippumatta siitä, missä yhteisössä tai minkä organisaation puitteissa opinnot suoritetaan.

11 VOIMAANTULO Nämä menettelyohjeet astuvat voimaan alkaen ja ne kumoavat hyväksytyn samannimisen ohjeen. Kumottujen menettelyohjeiden voimassaoloaikana hyväksyttyjen opiskelijoiden kohdalla voidaan noudattaa aiempia määräyksiä soveltuvilta osin.

TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA

TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA 1 Turun yliopisto Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Hyväksytty johtokunnassa 30.5.2013 TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNONTIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA Sisällys TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISESSÄ

Lisätiedot

TOHTORIKOULUTUS LUONNONTIETEIDEN JA TEKNIIKAN TIEDEKUNNASSA

TOHTORIKOULUTUS LUONNONTIETEIDEN JA TEKNIIKAN TIEDEKUNNASSA 1 Turun yliopisto Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta Hyväksytty johtokunnassa 14.12.2017 ja 1.3.2018 tutkinnot ja tutkimusalat TOHTORIKOULUTUS LUONNONTIETEIDEN JA TEKNIIKAN TIEDEKUNNASSA Sisällys

Lisätiedot

Laitosten FL-jatko-opiskelijat kartoitetaan vuosittain ja heidän jatko-opintosuunnitelmansa ajanmukaistetaan tarvittaessa. Ajanmukaistamista (esim.

Laitosten FL-jatko-opiskelijat kartoitetaan vuosittain ja heidän jatko-opintosuunnitelmansa ajanmukaistetaan tarvittaessa. Ajanmukaistamista (esim. O U L U N Y L I O P I S T O L u o n n o n t i e t e e l l i n e n t i e d e k u n t a F L - t u t k i n n o n s u o r i t t a m i n e n 1. Opinto-oikeus Jatko-opinto-oikeuden saaminen. Tieteellisen, taiteellisen

Lisätiedot

Väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen tarkastaminen teologisessa tiedekunnassa

Väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen tarkastaminen teologisessa tiedekunnassa Väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen tarkastaminen teologisessa tiedekunnassa 1 (Alleviivattuna uusittu ehdotus ja lisäykset) Säädökset Tohtorin ja lisensiaatin tutkinnoista säädetään asetuksessa yliopistojen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016,

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016, PASSIIVIREKISTERI Henkilökohtainen opintosuunnitelma palautetaan tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelijalle passiivirekisterilomakkeen kanssa viimeistään 31.3. Lisätietoa passiivirekisteristä www.utu.fi/opiskelu/opinnot/passiivirekisteri/

Lisätiedot

FILOSOFIAN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT

FILOSOFIAN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT FILOSOFIAN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT 1 Jatkotutkintojen suorittamisoikeus Filosofian lisensiaatin ja tohtorin tutkintoa suorittamaan tiedekunta voi hyväksyä hakijan, joka on suorittanut luonnontieteellisen

Lisätiedot

Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset

Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset Filosofisessa tiedekunnassa suoritettavista humanistisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta ja opiskelijoista on voimassa, mitä yliopistolaissa

Lisätiedot

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulutusalan vuoden 2016 jatko-opiskelijavalintojen perusteet

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulutusalan vuoden 2016 jatko-opiskelijavalintojen perusteet Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulutusalan vuoden 2016 jatko-opiskelijavalintojen perusteet VALINTA JATKOKOULUTUKSEEN 1. Yleinen hakukelpoisuus Yleinen hakukelpoisuus määritellään yliopistolaissa

Lisätiedot

Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus. Ritva Dammert 12.3.2014

Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus. Ritva Dammert 12.3.2014 Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus Ritva Dammert 12.3.2014 Tohtorikoulutuksen organisoinnin periaatteita Helsingin yliopistossa Uusi tohtorikoulutusjärjestelmä on mittasuhteiltaan suuri muutos

Lisätiedot

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Hyväksytty sähkötekniikan akateemisessa komiteassa 7. päivänä kesäkuuta 2011. Niissä kohdissa, joissa päättäjä johtuu jostain muusta säännöstä

Lisätiedot

JATKOTUTKINNOT Jatko-opintokelpoisuus

JATKOTUTKINNOT Jatko-opintokelpoisuus JATKOTUTKINNOT Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan jatkotutkintoja ovat valtiotieteiden, psykologian ja filosofian lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot. Yliopistojen tutkinnoista annetun asetuksen (1039/2013)

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus Maanpuolustuskorkeakoulusta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2008 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty puolustusministeriön esittelystä, säädetään Maanpuolustuskorkeakoulusta

Lisätiedot

VUODEN 2005 TUTKINTOSÄÄNNÖN MUKAISET JATKO-OPINNOT

VUODEN 2005 TUTKINTOSÄÄNNÖN MUKAISET JATKO-OPINNOT TEKNILLINEN KORKEAKOULU REHTORIN PÄÄTÖS 15.6.2005 VUODEN 2005 TUTKINTOSÄÄNNÖN MUKAISET JATKO-OPINNOT Teknillisen korkeakoulun rehtori on tänään tekemällään päätöksellä hyväksynyt liitteenä olevan tutkintorakennetyöryhmän

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010 OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010 Pertti Tikkanen Tiedekuntaneuvosto Kokous 2.6.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 19 A 20 A 19/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 20/2010 2 Ilmoitusasiat OULUN

Lisätiedot

Jatkotutkinnon suorittaminen

Jatkotutkinnon suorittaminen Jatko-opiskelu Jatkotutkinnon suorittaminen 5. Tutkinnon myöntäminen 2. Jatko-opintojen suorittaminen 1. Valinta jatkokoulutukseen Tutkimuksen tekeminen 3. Lisensiaatintutkimuksen tarkastus ja hyväksyntä

Lisätiedot

Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä

Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä 2012-2015 Nämä lukuvuosia 2012-2015 koskevat määräykset astuvat voimaan 1.8.2012 ja ovat voimassa 31.7.2015

Lisätiedot

Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013.

Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013. Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013. Tämä sääntö sisältää tiedekunnassa suoritettaviin tutkintoihin ja opintoihin

Lisätiedot

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Asetus teologisista tutkinnoista 7.4.1995/517 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Koulutusvastuu Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. 2 Tutkinnot

Lisätiedot

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu VÄITÖSKIRJAOHJE

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu VÄITÖSKIRJAOHJE Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun akateeminen komitea 19.9.2012 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu VÄITÖSKIRJAOHJE Tätä ohjetta noudatetaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun

Lisätiedot

LISENSIAATTI- JA TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNON- TIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA

LISENSIAATTI- JA TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNON- TIETEELLISESSÄ TIEDEKUNNASSA 1 (6) Turun yliopisto Matemaattis- luonnontieteellinen tiedekunta Hyväksytty johtokunnassa 17.6.2014 Päivitetty johtokunnassa 14.6.2016 LISENSIAATTI- JA TOHTORIKOULUTUS MATEMAATTIS- LUONNON- TIETEELLISESSÄ

Lisätiedot

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat?

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat? Seppo Saastamoinen 25.9.2003 Sivu 1/6 TEKNILLISEN KORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ (http://www.hut.fi/yksikot/opintotoimisto/lait/tutkintosaanto_111200_voimassaoleva.htm) 1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan

Lisätiedot

LT /FT tutkinto. Tutkinnon rakenne

LT /FT tutkinto. Tutkinnon rakenne LT /FT tutkinto Tutkinnon rakenne Lääketieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: lääketieteen tohtori (LT) filosofian tohtori (FT) ja filosofian lisensiaatti (FL) (lääketieteellisen

Lisätiedot

Hyväksytty kauppatieteellisen tiedekuntaneuvoston kokouksessa 29.1.2013. Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset

Hyväksytty kauppatieteellisen tiedekuntaneuvoston kokouksessa 29.1.2013. Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset 1 Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta

Lisätiedot

Tieteellinen jatkokoulutus

Tieteellinen jatkokoulutus Hyväksytty käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 16.2.2016 Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tieteellisiä jatkotutkintoja koskevat pysyväismääräykset

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Dekaanin päätös 1 (6) Tehtäväseloste ELINTARVIKEKEMIAN PROFESSORI Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on haettavana Elintarvikekemian professorin

Lisätiedot

MAISTERIKOULUTUS 2015 VALINTAPERUSTEET Konetekniikka

MAISTERIKOULUTUS 2015 VALINTAPERUSTEET Konetekniikka MAISTERIKOULUTUS 2015 VALINTAPERUSTEET Konetekniikka Haku maisterikoulutukseen (Oulun yliopisto) ( 15.12.2014 klo 08:00 30.1.2015 klo 15:00 ) Hakija voi hakea vain yhteen teknillisen tiedekunnan maisteriohjelmaan

Lisätiedot

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille 28.1.2019 Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille Yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi koordinaattori Olli Nuutinen, tutkijakoulu Taustaa Yliopisto järjestää tieteelliseen ja taiteelliseen

Lisätiedot

Suostun ohjaajaksi ja hyväksyn oheisen liitteen mukaisen tutkimus- ja jatko-opintosuunnitelman.

Suostun ohjaajaksi ja hyväksyn oheisen liitteen mukaisen tutkimus- ja jatko-opintosuunnitelman. HAKEMUS Lääketieteen yksikkö Lääketieteen tohtorin Filosofian tohtorin Terveystieteiden tohtorin Filosofian lisensiaatin Terveystieteiden lisensiaatin TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A13 / 2010

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A13 / 2010 OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A13 / 2010 Pertti Tikkanen Akateeminen arviointiryhmä Kokous 15.12.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 34 A 34/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus PÖYTÄKIRJA OULUN YLIOPISTO

Lisätiedot

FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ

FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ Ote humanistisen tiedekunnan jatkotutkinto-oppaasta 3. FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ Tavoitteet Filosofian tohtorin tutkinnon tavoitteena on kouluttaa tieteellisiä asiantuntijoita,

Lisätiedot

HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN FYSI- KAALISTEN JA KEMIALLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAAN

HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN FYSI- KAALISTEN JA KEMIALLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAAN Hakuilmoitus 1 (6) HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN FYSI- KAALISTEN JA KEMIALLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAAN 1 Tohtoriohjelman lyhyt kuvaus Fysikaalisten ja kemiallisten tieteiden

Lisätiedot

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan tutkintoja koskevat pysyväismääräykset

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan tutkintoja koskevat pysyväismääräykset Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan tutkintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty farmasian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 3.5.2011. I YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ Tutkintojen ja opintojen

Lisätiedot

Ohjeet ja määräykset

Ohjeet ja määräykset Ohjeet ja määräykset TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset

Lisätiedot

Tiedekunnan tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset

Tiedekunnan tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty tiedekuntaneuvoston kokouksessa 17.5.2016 Tiedekunnan tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tutkintoja ja opintoja

Lisätiedot

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Filosofinen tiedekunta / Hallintotieteet Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat opetusta ja tutkintoja sääteleviä lakeja,

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET

TERVEYSTIETEIDEN PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET TERVEYSTIETEIDEN PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Terveystieteiden tutkinto-ohjelman yleisrakenne ja vaadittavat opintosuoritukset Terveystieteiden tutkinto-ohjelmassa kandidaatin tutkinto

Lisätiedot

Laitosten jatko-opiskelijat kartoitetaan vuosittain ja heidän jatko-opintosuunnitelmansa ajanmukaistetaan tarvittaessa.

Laitosten jatko-opiskelijat kartoitetaan vuosittain ja heidän jatko-opintosuunnitelmansa ajanmukaistetaan tarvittaessa. 1 J AT K O T U T K I N N O T 1. Opinto-oikeus Jatko-opinto-oikeuden saaminen. Tieteellisen, taiteellisen ja ammatillisen jatkokoulutuksen pohjana on ylempi korkeakoulututkinto tai sitä tasoltaan vastaava

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA Sisällys: 1. Suunnitteletko maisterintutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja? Väitöskirjaa? 2. Alustavaa informaatiota jatko-opiskelusta perustutkintovaiheessa

Lisätiedot

TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET

TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Tohtoriohjelman kuvaus http://www.uva.fi/fi/research/researcher/graduate_school/programmes/technical_sciences/ Opiskelijavalinta

Lisätiedot

Jatkotutkintoja koskevat yleiset määräykset lukuvuosille

Jatkotutkintoja koskevat yleiset määräykset lukuvuosille Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden tieteenalayksikkö Jatkotutkintoja koskevat yleiset määräykset lukuvuosille 2010 2012 Informaatiotieteiden tiedekunnan tutkinnot, koulutukset ja pääaineet siirtyvät

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokous: Keskiviikko 18.5.2016 klo 9.00 Paikka YN330 Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen varajäsen: Läsnä:

Lisätiedot

VÄITÖSKIRJA, VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTUS, VÄITÖSKIRJAN JULKINEN TARKASTUS SEKÄ VÄITÖSKIRJAN HYVÄKSYMINEN JA ARVOSTELU

VÄITÖSKIRJA, VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTUS, VÄITÖSKIRJAN JULKINEN TARKASTUS SEKÄ VÄITÖSKIRJAN HYVÄKSYMINEN JA ARVOSTELU 1 (7) 14.9.2006 VÄITÖSKIRJA, VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTUS, VÄITÖSKIRJAN JULKINEN TARKASTUS SEKÄ VÄITÖSKIRJAN HYVÄKSYMINEN JA ARVOSTELU 1. VÄITÖSKIRJA 1.1 Säädökset Filosofian tohtorin tutkinnosta säädetään

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoululla on toimipisteet Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.

Mikkelin ammattikorkeakoululla on toimipisteet Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Ohjeen nimi MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ Vastuuhenkilö Opetusjohtaja Tuija Vänttinen Voimaantulo 1.8.2011 Päätös Koulutustiimi 17.5.2011 76 Johtoryhmä 24.5.2011 74 AMK-hallitus 14.6.2011

Lisätiedot

Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmaportfolio 2017 alkaen

Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmaportfolio 2017 alkaen 15.6.2016 Oulun yliopiston tutkinto-ohjelmaportfolio 2017 alkaen Kandidaattiohjelmat Ohjelman nimi tummennetulla, englanninkielinen nimi alla, hakukohteet kursiivilla. Tutkinto-ohjelman nimen perässä on

Lisätiedot

/440/2017

/440/2017 Hakuilmoitus 1 (5) HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN MATEMAATTIS- TIETOTEKNISEEN TOHTORIOHJELMAAN 1. Tohtoriohjelman lyhyt kuvaus Matemaattis-tietoteknisessä tohtoriohjelmassa

Lisätiedot

HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS

HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS TAMPEREEN YLIOPISTO HUMANISTINEN TIEDEKUNTA HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS TOIMITTANUT TERTTU ORPANA SISÄLLYS Lukijalle 1. TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS HUMANISTISESSA TIEDEKUNNASSA Filosofian tohtorin

Lisätiedot

Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma

Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma Tutkintoja koskevan asetuksen (794/2004) 7 :n mukaan alempaan korkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen tulee antaa

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tohtorikoulutuksessa noudatetaan seuraavia yhteisiä määräyksiä.

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tohtorikoulutuksessa noudatetaan seuraavia yhteisiä määräyksiä. 1 Tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmat lukuvuodeksi 2017 2018 (Hyväksytty tiedekuntaneuvoston kokouksessa 13.2.2017; täydennetty dekaanin päätöksellä 15.3.2017; korjattu 10.8.2017) TIEDEKUNNAN MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

Apurahatutkija toivottu vai torjuttu yliopistossa

Apurahatutkija toivottu vai torjuttu yliopistossa Apurahatutkija toivottu vai torjuttu yliopistossa Ritva Dammert 17.3.2014 Tieteentekijöiden liiton seminaari Helsingin yliopiston toimenpideohjelma 2013 2016 ja tohtorikoulutus Huippututkimuksen tunnistaminen

Lisätiedot

MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPAS

MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPAS JOENSUUN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPAS LUKUVUONNA 2009 2010 Joensuu 2009 Julkaisija Toimittaja Taitto Joensuun yliopisto Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Riitta

Lisätiedot

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013

1 Hyväksytty kauppatieteen akateemisen komitean kokouksessa 31.5.2013 1 SIIRTYMÄSÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULUN KTK- JA KTM-TUTKINTOJA SUORITTAVILLE Nämä siirtymäsäännöt sisältävät periaatteet, joita sovelletaan, kun ennen 1.8.2013 opintooikeuden saanut opiskelija

Lisätiedot

JOHTAMISKORKEAKOULUN TOHTORIKOULUTUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty johtamiskorkeakoulun johtokunnan kokouksessa

JOHTAMISKORKEAKOULUN TOHTORIKOULUTUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty johtamiskorkeakoulun johtokunnan kokouksessa JOHTAMISKORKEAKOULUN TOHTORIKOULUTUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty johtamiskorkeakoulun johtokunnan kokouksessa 14.5.2012. 1 Jatkotutkintojen suorittamisoikeus Johtamiskorkeakoulu myöntää jatkotutkinto-oikeuden

Lisätiedot

1 (5) Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. ott. Hakukohde. Kirj. Haken. Kok. osall. Kirj. osall. osall. ott.

1 (5) Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. ott. Hakukohde. Kirj. Haken. Kok. osall. Kirj. osall. osall. ott. Hakeneet, hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet tiedekunnittain ja hakukohteittain, kaikki valinnat vuosina -2014 1 (5) Haken. Kok. Hyv. Hyv. Humanistinen tiedekunta Arkeologia 168 58 12 8 8 166

Lisätiedot

HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN

HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN 1. Henkilötiedot * Etunimi Sukunimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Maa Puhelin Syntymäaika 2. Hakijan pohjatutkinto * Tutkinnon nimi Yliopisto Valmistumispäivä

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TUTKINTOSÄÄNTÖ. Annettu Rovaniemellä 16 päivänä kesäkuuta 2014

LAPIN YLIOPISTON TUTKINTOSÄÄNTÖ. Annettu Rovaniemellä 16 päivänä kesäkuuta 2014 1 LAPIN YLIOPISTON TUTKINTOSÄÄNTÖ Annettu Rovaniemellä 16 päivänä kesäkuuta 2014 Lapin yliopiston hallitus on 16. päivänä kesäkuuta 2014 annetun yliopistolain (558/2009) 41 :n nojalla hyväksynyt seuraavan

Lisätiedot

ULKOMAILLA SUORITETTUJEN TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN SUOMESSA

ULKOMAILLA SUORITETTUJEN TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN SUOMESSA ULKOMAILLA SUORITETTUJEN TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN SUOMESSA ULKOMAILLA SUORITETTUJEN TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN SUOMESSA Opetushallituksen päätökset ulkomailla suoritettujen korkeakouluopintojen rinnastamisesta

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 7/2017 Kokous: Keskiviikko 23.8.2017 klo 9.00 Paikka YN330 Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen varajäsen: Läsnä:

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / A 18/ FT Juha Ridanpään dosentuuriasia; tieteellinen pätevyys

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / A 18/ FT Juha Ridanpään dosentuuriasia; tieteellinen pätevyys OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010 Akateeminen arviointiryhmä Kokous 28.5.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 17 A 18 A 17/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 18/2010 2 FT Juha Ridanpään dosentuuriasia;

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A10 / A 30/ FT Jyrki Mannisen dosentuuriasia; asiantuntijaehdotus

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A10 / A 30/ FT Jyrki Mannisen dosentuuriasia; asiantuntijaehdotus OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A10 / 2010 Pertti Tikkanen Akateeminen arviointiryhmä Kokous 1.11.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 29 A 30 A 29/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 30/2010 2 FT Jyrki

Lisätiedot

TIETOJENKÄSITTELYTIEDE

TIETOJENKÄSITTELYTIEDE TIETOJENKÄSITTELYTIEDE Tietojenkäsittelytieteen laitos Exactum (Kumpulan kampus) PL 68 (Gustaf Hällströmin katu 2b) 00014 Helsingin yliopisto Puhelinnumero 02941 911 (vaihde), ohivalinta 02941... http://www.cs.helsinki.fi/

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS 2005 2006 TERVETULOA OPISKELEMAAN JATKO-OPINTOJA TAMPEREEN YLIOPISTON KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN Kädessäsi on Tampereen yliopiston

Lisätiedot

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET 1.10.2010 Sivu 1 / 7 Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta ja

Lisätiedot

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.)

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) HAKUOHJE VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolla on syksystä 2005 alkaen mahdollista suorittaa visuaalisen alan taideopettajien

Lisätiedot

HUMANISTINEN TIEDEKUNTA. Filosofian lisensiaatin tutkinto

HUMANISTINEN TIEDEKUNTA. Filosofian lisensiaatin tutkinto HUMANISTINEN TIEDEKUNTA Filosofian lisensiaatin tutkinto Oulun yliopiston tutkijakoulun opiskelijaksi hyväksytty opiskelija voi halutessaan suorittaa lisensiaatintutkinnon humanistisessa tiedekunnassa.

Lisätiedot

Tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunnan tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunta. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset

Tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunnan tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunta. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset 91 Hallintotieteiden tiedekunta Tutkintomääräykset Hyväksytty hallintotieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 15.5.2006. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset Tutkintojen suorittamisessa

Lisätiedot

Vuoden 2015 opiskelijavalintojen aloituspaikkamäärät

Vuoden 2015 opiskelijavalintojen aloituspaikkamäärät Liite 1 Vuoden 2015 opiskelijavalintojen t Vuonna 2012 ylemmän korkeakoulututkinnon suoritti 1315 opiskelijaa ja vuonna 2013 vastaavasti 1324 opiskelijaa. Vuonna 2012 alemman korkeakoulututkinnon suoritti

Lisätiedot

Haku neuropsykologian erikoispsykologin koulutukseen 2016 2019 erikoistumiskoulutus 70 op, Helsingin yliopisto

Haku neuropsykologian erikoispsykologin koulutukseen 2016 2019 erikoistumiskoulutus 70 op, Helsingin yliopisto Haku neuropsykologian erikoispsykologin koulutukseen 2016 2019 erikoistumiskoulutus 70 op, Helsingin yliopisto Yliopistojen erikoistumiskoulutukset ovat korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettaviksi tarkoitettuja,

Lisätiedot

Liite opintojohtosääntöön (päivitetty vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä)

Liite opintojohtosääntöön (päivitetty vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä) 1/5 Liite opintojohtosääntöön (päivitetty 4.1.2016 vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä) Turun yliopistossa edustettuina olevat t, tutkinnot, pääaineet, koulutusohjelmat

Lisätiedot

Tutkintovaatimukset ennen : lääketiede ja hammaslääketiede. Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto

Tutkintovaatimukset ennen : lääketiede ja hammaslääketiede. Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto VANHAT TUTKINTOVAATIMUKSET: Tutkintovaatimukset ennen 1.8.2017: lääketiede ja hammaslääketiede... 1 Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto... 1 Filosofian tohtorin tutkinto... 2 Opintopisteiden

Lisätiedot

Sihteerinä ja pöytäkirjanpitäjänä Hallintopäällikkö Matti Pylvänäinen, ,

Sihteerinä ja pöytäkirjanpitäjänä Hallintopäällikkö Matti Pylvänäinen, , JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 9/2013 Kokous: Keskiviikko 16.10.2013 klo 9.00 Fysiikan laitoksen luentosali 5 (FL226) Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen

Lisätiedot

Oikeustieteiden tohtoriohjelma

Oikeustieteiden tohtoriohjelma Oikeustieteiden tohtoriohjelma 2017 2018 Oikeustieteiden laitoksella voi jatkotutkintona suorittaa oikeustieteen lisensiaatin (OTL) ja oikeustieteen tohtorin (OTT) sekä filosofian lisensiaatin (FL) ja

Lisätiedot

Terveystieteiden yksikkö

Terveystieteiden yksikkö Terveystieteiden yksikkö HAKEMUS Terveystieteiden tohtorin Terveystieteiden lisensiaatin Filosofian tohtorin Filosofian lisensiaatin Lääketieteen tohtorin TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO 30.4.2013 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 5/2013 Aika Maanantai 6.5.2013 klo 8.15 10.00 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2013 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot

Lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot Lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot Nämä informaatiotieteiden tiedekunnan jatkotutkintoja koskevat määräykset astuvat voimaan 1.8.2005 yhtä aikaa uuden tutkintoasetuksen (794/2004) kanssa. Opiskelija joka

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT

YHTEISKUNTATIETEIDEN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT YHTEISKUNTATIETEIDEN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT Informaatiotutkimus pääaineena voidaan suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: Yhteiskuntatieteiden lisensiaatin ja tohtorin tutkinto (A 245/94). Filosofian

Lisätiedot

Liite 1 15.6.2016 Oulun yliopisto PL 8000 90014 Oulun yliopisto oulun.yliopisto @ oulu.fi Puh 0294 480 000 Fax 08 344 064 www.oulu.fi 6 Tutkinto-ohjelmaportfolio 2017, aloituspaikkamäärät, lukuvuosimaksut

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Esitys: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi dekaani ja sihteerit. Päätös: Esityksen mukainen.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Esitys: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi dekaani ja sihteerit. Päätös: Esityksen mukainen. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kokous: Keskiviikko 23.1.2013 klo 9.00 Fysiikan laitoksen luentosali 4 (FL227) Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA 1 (6) HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA Tohtoriopintojen opetussuunnitelma löytyy tiedekunnan jatko-opinto-oppaasta: www.utu.fi/fi/yksikot/edu/tutkimus/tohtorikoulutus/opinnot/opinto-opas/sivut/home.aspx

Lisätiedot

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 9 Hallitus 25.1.2012 Päivitysvastuu: hallintojohtaja OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRYTOINTISÄÄNTÖ 1 luku Tehtävät 1 Professorin tehtävät Professorin tehtävistä

Lisätiedot

AKATEEMISEN ARVIOINTIRYHMÄN KOKOUS 8/2011

AKATEEMISEN ARVIOINTIRYHMÄN KOKOUS 8/2011 LU ONNONTI ETEELLI NEN TI EDEKU NTA AKATEEMISEN ARVIOINTIRYHMÄN KOKOUS 8/2011 Aika Paikka maanantaina 13.6.2011 klo 9.15 alkaen Tiedekunnan kokoushuone YL136-1 Käsiteltävät asiat Hallintopäällikön esittelylistan

Lisätiedot

JOHTAMISKORKEAKOULUN TOHTORIKOULUTUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty johtamiskorkeakoulun tiedekuntaneuvoston kokouksessa 27.

JOHTAMISKORKEAKOULUN TOHTORIKOULUTUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty johtamiskorkeakoulun tiedekuntaneuvoston kokouksessa 27. JOHTAMISKORKEAKOULUN TOHTORIKOULUTUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Hyväksytty johtamiskorkeakoulun tiedekuntaneuvoston kokouksessa 27.11/2017 1 Jatkotutkintojen suorittamisoikeus Johtamiskorkeakoulu myöntää jatkotutkinto-oikeuden

Lisätiedot

4.5. MATEMAATTISTEN AINEIDEN OPETTAJANKOULUTUS. 4.5.1. Tutkinnon rakenne. Matemaattisten aineiden koulutusohjelma

4.5. MATEMAATTISTEN AINEIDEN OPETTAJANKOULUTUS. 4.5.1. Tutkinnon rakenne. Matemaattisten aineiden koulutusohjelma Matemaattisten aineiden 82 4.5. MATEMAATTISTEN AINEIDEN OPETTAJANKOULUTUS Koulutuksesta vastaa professori Seppo Pohjolainen, Matematiikan laitos, huone Sg207, puhelin 365 2424 email: seppo.pohjolainen@tut.fi.

Lisätiedot

Haku maisterikoulutukseen (Oulun yliopisto) ( 15.12.2014 klo 08:00 30.1.2015 klo 15:00 )

Haku maisterikoulutukseen (Oulun yliopisto) ( 15.12.2014 klo 08:00 30.1.2015 klo 15:00 ) Konetekniikka Haku maisterikoulutukseen (Oulun yliopisto) ( 15.12.2014 klo 08:00 30.1.2015 klo 15:00 ) Valintaperusteet Hakukelpoisuus ja mahdolliset hakemista koskevat rajoitukset: Hakukelpoisia ovat

Lisätiedot

26.6.2015 HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN KEVEKO- JA OPPI-TOHTORIOHJELMIIN

26.6.2015 HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN KEVEKO- JA OPPI-TOHTORIOHJELMIIN Hakuilmoitus 1 (5) HAKU TOHTORIKOULUTETTAVAKSI TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN KEVEKO- JA OPPI-TOHTORIOHJELMIIN 1 Kasvatustieteiden tiedekunnan tohtoriohjelmat KEVEKO ja OPPI Koulutuspolitiikan, elinikäisen

Lisätiedot

Oulun yliopiston luonnontieteellisen tiedekunnan tutkintosääntö

Oulun yliopiston luonnontieteellisen tiedekunnan tutkintosääntö Oulun yliopiston luonnontieteellisen tiedekunnan tutkintosääntö I Yleisiä määräyksiä Tämä tutkintosääntö koskee kaikkia tiedekunnan opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opintonsa 1.8.2005 tai sen jälkeen.

Lisätiedot

Tutkintoasetuksen (1039/2013) 21 mukaan jatkokoulutuksen tavoitteena on, että sen suorittanut on:

Tutkintoasetuksen (1039/2013) 21 mukaan jatkokoulutuksen tavoitteena on, että sen suorittanut on: 1 (7) OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMA YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Jatkokoulutuksen tavoitteet Tutkintoasetuksen (1039/2013) 21 mukaan jatkokoulutuksen tavoitteena on, että sen suorittanut on: 1) perehtynyt syvällisesti

Lisätiedot

Ohje yleisistä siirtymäsäännösperiaatteista ennen aloittaneille opiskelijoille

Ohje yleisistä siirtymäsäännösperiaatteista ennen aloittaneille opiskelijoille Ohje yleisistä siirtymäsäännösperiaatteista ennen 1.8.2012 aloittaneille opiskelijoille Tampereen yliopiston hallituksen 13.6.2012 hyväksymän ja 1.8.2012 voimaan tulevan tutkintosäännön 33 2 momentin mukaan

Lisätiedot

LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA

LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET Seuraavat tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat asetuksia ja johtosääntöjä. Nämä määräykset hyväksyy

Lisätiedot

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA 1. TYÖSKENTELYAPURAHAT vuodelle 2011 = APURAHAT TOHTORINTUTKINTOON TÄHTÄÄVIIN OPINTOIHIN 1. ERÄ 2. JATKO-OPISKELIJOIDEN MATKA-APURAHAT 3. TUTKIJOIDEN

Lisätiedot

Luonnontieteellinen tiedekunta Sivuaine-info. Tanja Kähkönen

Luonnontieteellinen tiedekunta Sivuaine-info. Tanja Kähkönen Luonnontieteellinen tiedekunta Sivuaine-info Tanja Kähkönen 21.11.2014 Koulutusohjelmat, syksy 2014 Luonnontieteellinen tiedekunta Biologia Fysiikka Kemia Maantiede 15 suuntautumisvaihtoehtoa, 18 oppiainetta

Lisätiedot

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET BioMediTech Johtokunta hyväksynyt 25.8.2015 LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2015-2018 1. Tutkintojen yleisrakenne, vaadittavat opintosuoritukset

Lisätiedot

HAKIJAN OPAS. AMK-INSINÖÖRISTÄ KONETEKNIIKAN (Koneteollisuuden tuotantotekniikka) DIPLOMI-INSINÖÖRIKSI. Seinäjoella toteutettava koulutus

HAKIJAN OPAS. AMK-INSINÖÖRISTÄ KONETEKNIIKAN (Koneteollisuuden tuotantotekniikka) DIPLOMI-INSINÖÖRIKSI. Seinäjoella toteutettava koulutus HAKIJAN OPAS AMK-INSINÖÖRISTÄ KONETEKNIIKAN (Koneteollisuuden tuotantotekniikka) DIPLOMI-INSINÖÖRIKSI Seinäjoella toteutettava koulutus Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan yksikössä järjestetään avoimet

Lisätiedot

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET 1.10.2010 Sivu 1 / 11 Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta

Lisätiedot

Matematiikka. Orientoivat opinnot /

Matematiikka. Orientoivat opinnot / Matematiikka Orientoivat opinnot / 30.8.2011 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot erillisiä

Lisätiedot

Turun yliopisto Suoritetut tohtorin tutkinnot laitoksittain ja pääaineittain Lähde: Nettiopsu

Turun yliopisto Suoritetut tohtorin tutkinnot laitoksittain ja pääaineittain Lähde: Nettiopsu 1 (6) Hum.tdk Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos Arkeologia ARKE 1 0 2 1 1 Digitaalinen kulttuuri, Pori DIGU 1 3 0 1 0 Folkloristiikka FOLK 1 0 0 1 2 Kansatiede KANS 0 0 1 2 0 Kotimainen

Lisätiedot

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Kopio e-lomakkeesta 11.3.2011 Kysely sulkeutunut 4.4.2011 Helsingin yliopiston vastuullisille tutkijoille suunnattu KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Taustatiedot

Lisätiedot

Lääketieteen tohtorin

Lääketieteen tohtorin Yhteiskuntatieteiden tiedekunta HAKEMUS Terveystieteiden tohtorin Filosofian tohtorin Terveystieteiden lisensiaatin Lääketieteen tohtorin TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Turun yliopisto Suoritetut alemmat, ylemmät ja tohtorin tutkinnot ohjauksen alan ja pääaineen mukaan Lähde: Nettiopsu 17.1.

Turun yliopisto Suoritetut alemmat, ylemmät ja tohtorin tutkinnot ohjauksen alan ja pääaineen mukaan Lähde: Nettiopsu 17.1. 1 (7) Alemmat korkeakoulututkinnot 1. Kasvatusalat Aikuiskasvatustiede K 10 4 10 7 9 Erityispedagogiikka K 14 13 12 21 20 Kasvatustiede (varhaiskasvatus), OKL Rauma K 3 2 1 Kasvatustiede, kasvatustieteiden

Lisätiedot

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkintosääntö

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkintosääntö Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkintosääntö Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 17.1.2012 vahvistama 1 Tiedekunnan koulutustehtävä Helsingin

Lisätiedot