C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin"

Transkriptio

1 C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin, kuivaa, noin +3 astetta. Suuret unelmat FC HAKAlta olivat jo karanneet ja jäljelle oli jäänyt vain pieni kasvojen pesu: voitolla kuitattaisiin tuon rakkaan kisakumppanin Ilveksen ohi. Tätä kirjoittaessa kaikki pelit on pelattu, ja käteen jäi Alueliigan 4. sija. Kauden wrap-up, summary, statistics & highlights tulee myöhemmin. Mutta otteluun. Vastustaja ÅIFK ei etukäteen paljoa motivoinut, sillä sen sijoitus oli häntäpäässä. FC HAKA sai kuitenkin heti hyvän alun, kun hyökkäyspäässä oltiin läpiajossa ja paikoilla. Hiipikö hyvä olo ja liika into hyökätä, kun 6 ÅIFK siirtyi johtoon? FC HAKAn peli muuttui yliyrittämiseksi ja pelattiin keskialueen sumppuun. Toisaalta, laidat olivat liian kapealla, jotta heitä olisi oikeasti voinut käyttää. Pelin hallinta oli HAKAn käsissä, mutta huonoja syöttöjä, lohkareita, vääriä ratkaisuja; vedetään kun pitäis syöttää ja toisinpäin. Puhetta vähän, päätä ei nosteta ylös, ajatus karkaa jo seuraavaan ajatukseen(?). Siis jalkapalloa. Samoilla sanoilla voisin raportoida vaikka Suomen maajoukkueen peliesitystä.

2 Finalmente. 23 saatiin lopulta pallo maaliin painostuksen ja missattujen paikkojen jälkeen. Hene missas oman paikkansa, mutta tarjoili Vikelle boxiin, joka onneksi ei vetänyt silmät kii, vaan sijoitti takanurkkaan. Huh, helpotti ja tuntui, että nyt laitetaan kello käyntiin ja odotetaan HAKAn seuraavaa maalia. Ja 36 se tulikin ihan nätin kuvion jälkeen, Vikke avas laitaan ja Otto heitti chipin boxiin, johon Tomppa ryntäsi ja nosti molken yli. Melkein harjoiteltu kuvio. Sitten 40 tuli merkillinen hetki. Åbolainen pakki torjui käsillä alimpana Akun vedon. Ja sai ansaitusti suoran punaisen. Aku pisti pilkulta varmasti moken käsien kautta pallon maaliin ja peli alkoi olla pelattu. Toinen puoliaika oli jo HAKAn näytöstä. 61 Vikke veti vaparin yläripaan, josta kimmonneen pallon jatkoi Petrus sisään. Tilanne åbolaiselta meni hermo, ruma taklaus ja toinen keltainen. Ja sitä myöten suihkuun. Peli oli siis uusilla säännöillä 8 vastaan 10. ÅIFK kuitenkin välillä pyöritti peliä 8 niin, että alkoi vähän hävettää. No, jostain koskilaiset kaivoi vielä itsekunnioituksen rippeensä ja 80 Vikke syötti ja Tomppa sai vielä yhden onnistumisen aika monen missatun paikan jälkeen. Videomateriaalin perusteella löytyi paljonkin huomautettavaa, mutta kausi on mukava laittaa voitolla pakettiin. Valmennuksella on jo selkeät kehityskohteet mietittynä tulevalle talvelle ja kaudelle. Ja palataan vielä näihinkin kauden loppuraportissa. Nyt naatitaan. Ja mennään saunaan. Tähdet:

3 Vikke Tuomas Aku FC HAKA j YJ1- ÅIFK 5-1 Perjantaina 9.10 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Joonas(10), Aku(11), Joonas(14), Henrik (15), Tuomas(17), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 6 : (15) (42) (rp)

4 5-1 35(21) Seuraava Alueliigan peli : C15 pojat ja anno domini 2016 C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT - HAKA 1-5 Parit ottelurapot yhdellä iskulla. FC HAKA FC Jazz, joka pelattiin Saharassa, päättyi vierasvoittoon. Vastaavasti vieraspeli Kaukajärvellä TKT:tä vastaan katkaisi tappioputken ja voitolla yö tä myöten kotiin. Ensin FC Jazz-peliin. Tekniikka jyllää, sano porilainen, kun mutterin näki. Porin pojilla oli tekniikka ja syöttöpeli hallussa. Vastaavasti..tai no ei mitään. Mutta hetkensä oli HAKAllakin. Mun muassa herrat nr. 11, 31, 35 ja 38 viettivät tuhlaajapojan päiviä eli vapaista paikoista laitettiin yli, ali (?), ohi ja huti. Ensimmäinen jakso oli vielä katseltavaa, mutta sitten tuli hämärä ja alkoi sataa. Porilaiset teki sitten meidän suosiollisella avustuksella maalinsa ja epäonnen soturina toimi herra nr. 27. Mutta kohtuuden nimissä kaikki muutkin pelasivat kuin tosi huonosti. Paitsi Samu. Joka siis taas oli lähellä pitää HAKAa pystyssä ja taistella sen 1 pisteen kotiin. Mutta ei tällä

5 kertaa. Homma alkoi olla vakavaa ja apina kiivetä selkään kahden tappion putkessa, kun lähdettiin keskiviikkona Tampereelle TKT:ta vastaan. Vempulaputkeen oli joutunut melkoinen joukko avauksen herroja, joten täydennysmiehiä oli melkoisesti paikalla. Mutta, ihme kyllä, nyt ketsuppipullo aukesi heti. Vain 11 sekuntia ja pallo TKT:n maalissa. Asialla herra nr. 35. Ja aika lailla samoilla kuviolla jatkettiinkin, TKT piti paljon palloa ja HAKA kävi tekemässä maalit. Nyt oli puolustus ja hyökkäys mainolla pelipäällä. Yläkerran herrat nr. 38, 35, 15 ja vastaavasti alakerran herrat nr. 17 ja nr.4 varsinkin loistivat erikseen. Ja, kun vastustajalla oli se Tami Tammisen momentum, Samu maalissa oli taas mies paikallaan. FC HAKA YJ1 keskittyy jo ensi kauteen. Jäljellä on yksi peli. Ja saunailta. Tähdet: ja molemmat pelit mukaan lukien Samu Tuomas Petrus FC HAKA j YJ1- FC Jazz 0-1 Sunnuntai 27.9 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas(10), Aku(11), Henrik (15), Tuomas(17), Vikke(21),

6 Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 53 : 0-1 TKT FC HAKA j YJ1 1-5 Keskiviikko 30.9 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Joonas(10), Aku(11), Henrik (15), Tuomas(17), Santtu(28), Vihtori(33), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 11sek. : : 40 : 66 : (11) (38) (15) (11) Seuraava Alueliigan peli FC HAKA j YJ1 ÅIFK Kelt. : Pe 9.10 klo 19:30, Sahara.

7 C14 Pojat AL, FC HAKA YJ1 SalPa 1-2 Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan Jack Palance s debut film. FC HAKA j YJ1:n lähti Saloon hakemaan tärkeitä pisteitä noustakseen Alueliigan ykköskahinoihin. Tällä kertaa rosteri oli paras mahdollinen ja miehenalut kunnossa. Fasiliteetit olivat myös kohdallaan, sillä aurinko paistoi. Salon alkuperäinen nurmikenttä ilmeisesti ei ollut kunnossa, koska peli siirrettiin viime tingassa Perniöön. Ja niin kuiva kenttähän sieltä löytyi, että palloa sai potkia tosissaan, että liikkui. Isossa maailmassahan kentät kastellaan, muttei sentään Alueliigassa. Mutta pelin alku lupaili sentään kohtuullista. HAKA meni johtoon 25. Otto heitti ja Tomppa puski. Peli oli kohtuu fyysistä ja melkoista repimistä. Puolin ja toisin. Pikkaisen HAKAn hallintaa 1. puoliaika. Sitten tuli väliaika. Ja yleensähän sitä seuraa 2. puoliaika. Mutta nyt sitä seurasi myös HAKAn paniikki. Ikään kuin eri

8 joukkue olisi tullut kentälle. SalPa tasoitti heti 43. Pelin hallinta oli täysin SalPan käsissä. HAKAn maalissa Samu piti joukkuetta pystyssä. Valmennus yritti herätellä joukkuetta vaihdoilla, mutta tuloksetta. Laitettiin lotto vetämään kentän reunalla, että josko tasapeli tästä saatais. Lopulta väistämätön tapahtui 77 SalPa sai sen lirun maalin alanurkkaan ja peli oli siinä. Niin on ihmeellinen jalkapallon maailma, sanoo videotuomari jälkeenpäin. Mikä ihmeen paniikki iski HAKAn 2. puoliajalla? Ei sitä peliä roiskimalla voiteta. Pallo haltuun, hyvät syötöt ja mennään heittämällä vastustajan puoliskolle. Paniikkia hillitsee mukavasti se, että yksinkertaistetaan tekemistä. Pidetään pallo omalla joukkueella(1), keskitytään syöttämään omille (2)- mistä saadaan itseluottamusta. Pelataan alaspäin (3), jos ei ylhäältä löydy tilaan. HAKAn maalivahti, Samu, on lisäksi vielä hyvä jalalla, joten toimii vallaan mainiosti alakerran liberona. Nyt oli aivan pakonomaista pystyyn roiskimista, jotka kaveri katkoi keskialueella ja pääsi pyörittämään peliä. Ihan hyvin ja järkevästi SalPalta, mutta kyllä HAKA itse sitä asiaa auttoi. Ja liikaa. Jos, ja kun, pallo saatiin, sorruttiin yksin yrittämiseen. Ja siinäkin palloa vietiin ylöspäin niin kauan kunnes seinä tuli vastaan. Jaa että, mikä seinä, no yksi, sit kaksi ja lopulta kolme SalPalaista. Hyökkäys, keskikenttä ja puolustus kaikki saavat ehdot: tunnista paniikki! Maalissa Samu oli niin lähellä pelastaa HAKAlle piste, mutta joutui lopulta antamaan periksi. Ja ei. Maalia ei edeltänyt virhe. Olli sortui maahan pääpallotilanteessa vähän niin kuin 1 vastaan 3 pallontavoittelutilanteessa. Ei virhettä sanoo videotuomari. Eli kertauksena, meidän joukkueella on vain yksi uhka ja se on :

9 1. Paniikki 2. Paniikki 3. Paniikki Tuomarilinja oli no comments. Pari varoitusta tutuille eli Petrus ja Samu. Samu, kapteeni, johtohahmo.. pazienza! Stink twice! Laske kolmeen kymmeneen tms. FC HAKAn mahkut kärkikahinoihin taisivat mennä tässä. Mutta vielä on pelejä jäljellä. Jotka pitää voittaa. Perinteisesti (1. kerran viime keväänä) on sarjan kärkijoukkue kaadettu loppusuoralla eli ensi sunnuntaina kaatuu FC Jazz aivan vimmaisella pelillä uskon. Tähdet: Aurinko Samu ABC SalPA- FC HAKA j YJ1 2-1 Sunnuntai 20.9 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas(10), Aku(11), Henrik (15), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

10 25 : (42) 43 : : 2-1 C14 Pojat YJ1 kauneuspisteet sikseen, HAKA TPS 4-1 FC HAKA j YJ1:n lähti MuSa vierasvoitto alla ja Waltikka turnaus vielä jaloissa kotipeliin TPS valkoista vastaan. Peli alkoi hieman nahkeasti ja TPS pöyritteli palloa näyttävästi. Ensimmäinen maali tulikin HAKAn verkkoon jo 10. Tämä maali kuitenkin herätti HAKAn ja kauneuspisteet sikseen- pojat saivat taisteluhenkeä päälle. 22 Vikke löysi nätillä syötöllä linjasta Tompan ja tilanne 1-1. Vielä ennen 1. puoliajan loppua Tomppa puski keskiympyrässä linjan taakse, kytki turbon päälle, ohitti TPS:n pakit ja laittoi pallon oikeaan alanurkkaan. Tauolle 2-1. Toinen puoliaika olikin melko tasaista keskialueen taistelua. Tilanne 2-1 on aina vaarallinen, jossa seuraavan maalin tekijä saa usein miten hengen päälle, joten jokainen tilanne, kaksinkamppailu, pallonmenetys, nousee arvoon arvaamattomaan. Ajassa lainamies, Seeti, sai TPS-

11 hyökkäyksen poikki keskialueella, laittoi Henelle juoksupallon oikeaa kulmaa kohti. Hene jatkoi pilkun kohdilla vapaana olevallle Tompalle, jolle jäi helppo työ iskeä 3-1. TPS ranka katkesi ja loppu 4-1 oli Hat-trick-tompalle vielä extraa. Pari normaalia kuittailua video-analyysien perusteella. HAKA oli ryhmityksellä joka välillä muotoutu , kun etenkin Petrus on kova nousemaan hyökkäyksiin. Pikkaisen alussa aina hermoillaan ja syötöt ei tosiaan napsahda omille jalkaan. Taktisesti yksi helppo juttu, ja jota voisi opetella, on välit Siis hyökkäys-, keskikenttä-, ja puolustuslinjojen välit. Ne vaan ei saisi kasvaa liian suuriksi. Ja sitä voi kyllä itse seurata kentälläkin..ja kokea ns. ahaa-elämyksen. Hyökkäyksessä Turbo-Tomppa oli elementissään. Pysyi poissa patsiosta ja teki hyvää työtä myös puolustussuuntaan. Yleensäkin teki valtavan määrän töitä. Paikkoja olisi tietenkin ollut vielä suurempaan maalimäärään. Toinen onnistuja oli Hene, joka teki myös valtavan työn. Mies on varsinainen Box-to-Box-pelaaja. Keskikenttä oli poikkeuksellisesti hieman hapeton, varsinkin alussa. Sekä Petrus että Make menettelivät palloja. Normaalit tilastomerkinnätkin, yötö ja maalit, jäivät uupumaan. Omalla hyvällä tasollaan jakeli ja katkoi Vikke. Puolustus teki taas tasaisen varmaa työtä. Mr. Cool n Gang Tuomas teki taas nättejä vartaloharhautuksia ja rauhoitti alakertaa. Hyviä nousuja ja pelin rakentamista. Samu, maalissa, koppasi hyvin irtopallot kiinni. Syntyneelle maalille ei voinut mitään, laukaus oli unelma eli säkä. Maalivahdin avaukset vain näyttää edelleen sinnittelevän ongelmana. Hätäily pois, selkeä ohjaus ja pelaajien oikeaaikainen liike. Eli kertauksena, vain avainsanat, tiedätte mitä tarkoitan:

12 1. Välit 2. Avaukset Tuomarilinja oli ok. Yhtään keltaista ei jaettu joten siisti peli. Yleisöä helli aluksi lämmin sää joka muutui koleaksi iltaa kohti. Nopeat tähdet kuten poleemiseen urheilu-journalismiin kuuluu: Tomy Vikke Tuomas FC HAKA j YJ1 TPS Valk. 4-1 Sunnuntai 13.9 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Seeti(14), Henrik (15), Tuomas(17), Niklas(19), Julius (20), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 10 : : (21)

13 38 : : (15) 77 : Seuraava Alueliigan peli SalPa FC HAKA j YJ1 : Su 20.9 klo 13:00, Salo. FC HAKA ILVES C14 Alueliiga, Pirkanmaan Derby 2-2 If you re attacking, you don t get as tired as when you re chasing. Kyle Rote, Jr. (*1950: retired American soccer striker) Aina tunteikas, joskus kiihkeä ja usein tasainen Pirkanmaa Derby HAKA-ILVES pelattiin C14-poikien Alueliigassa viime maanantaina 24.8 Lotilan kentällä. Ja perinteinen tasainen taistelu siitä tulikin. Ilves on tuttu vastustaja ja tunnettu tiki-taka-pelistään. Ja hyvin se Lotilassa toimikin. Syötöt napsuivat omille ja pallo siirtyi hienosti pysty- ja poikkisuunnassa, joten HAKA oli melkoisessa helteessä ja jyrän alla oikeastaan koko pelin. Heti alussa Ilves tuli aggressiivisesti karvaten. Nopea tikitaka maustettuna hyvällä liikkeellä ja katsomossa tuntui että ne jyrää meitin. Vastaavasti meitin HAKA oli kuin vanha diesel-mersu: nakuttaa, savuttaa ja ainoa mikä liikkuu on

14 vauhtipyörä. Ilves menikin 1. puoliajan 10 johtoon. Tässä vaiheessa moni ajatteli, että tästä tulee vielä rumat lukemat. Onneksi muutama syöttö saatiin omille ja itseluottamus hieman nousi. Ilveksen pallonhallinta ja vauhti jatkui tyrmäävänä. Tästä seurasi kuitenkin se, että Ilveksen topparitkin nousivat keskiviivalle. Muutama riisto keskialueella saatiin ja syöttö ylöspäin Ilveksen taakse. Mutta. HAKAn nopeat kärjet kärsivät edelleen ongelmista; jos ei olla paitsiossa, pallot karkaavat tai kärsivällisyys ei riitä kylmään ratkaisuun. Onneksi lopulta kuvio loksahti paikalleen ja Markus vapautti Späden linjan taakse. Tällä kertaa Späde ei erehtynyt; kylmän viileä, rauhallinen nosto maalivahdin yli ja tilanne tasan. HAKA-dieseli oli startannut ja käynnissä ja vastaavasti Ilveksen vauhti alkoi jo hieman hiipua. Maalista tuli selvästi lisää itseluottamusta ja peli tasaantui. HAKAn peli sujui ajoittain hyvin; liikettä ja asennetta. Maalipaikkoja oli molemmiin puolin ja peli oli tasaista. Ilves onnistui kuitenkin tekemään johtomaalin, jonka jälkeen se yritti kontrolloida peliä ja hallita palloa. HAKA oli jo melko väsynyt juostuaan helteisessä kelissä Ilveksen perässä. 60 HAKA sai kuitenkin vaparin keskellä hyökkäysaluetta, jonka jälkeisestä tilanteesta Markus täräytti vasurillaan pallon maaliin. Tilanne taas tasan. Loppu trilleristä oli jälleen Ilveksen selkeää hallintaa, vaikka HAKAllekin avautui muutama läpiajo tai maalipaikka. Keskikentän ja puolustuksen juostua itsensä väsyksiin Ilveksen tiki-takassa Samu maalissa piti joukkuetta pystyssä. Muutama aivan mahdoton pelastus urheiluruutukamaa piti HAKAn pystyssä ja pelasti pisteen.

15 Sitten jorinoita ja video-analyysiä pelistä. HAKA oli ryhmityksellä kuten ennenkin. Ilves myös, mutta se muuttui hyökkäyspuoliskolla toisen topparin noustessa usein Vanhan toistoa jälleen, mutta HAKAn peleihin lähtö on varovaista ja lepsua pelistä toiseen. Lisää toistoa on hyökkäksen hermoilu ja yksissuuntaisuus. Hyvin vähän poikittaista liikettä tai peliä, saati sitten alaspäin pelaamista. Vastustajan hyökätessä erityisesti vastahyökkäyksen aikana hyökkäyksen ja keskikentän väli kasvaa liian suureksi, jolloin vastustaja saa keskikentälle puretut pallot heti uudelleen haltuunsa. Kyllä hyökkääjän pitää jaksaa juosta keskiviivalle saakka. Keskikenttä oli jälleen HAKAn vahvuus, vaikka helle ja vastustajan tiki-taka veikin mehut lopussa. By-the-way: lenkkeily auttaa. Silti poikittaissuuntaista liiketta ja peliä tarvitaan muiltakin kuin Markukselta. Toinen kehityskohde, joka kyllä koskee kaikkia, on kaksinkamppailut. Kaksinkamppailuja ei saa hävitä. Ja jos häviät, seuraat pallon vienyttä kaveriä vaikka pukuhuoneeseen saakka ja voitat pallon takaisin. Puolustus teki tuloksesta huolimatta vähän virheitä. Avaukset olivat melko usein roiskimista, mutta paineen alla ymmärrettävää. Melko hyvin vastujan hyökkäyksiä ohjattiin laitaa kohti. Ongelmat ovat enemmänkin peliin osallistumisessa, kun pallo on hyökkäyspäässä. Toppariosasto voisi meilläkin osallistua enemmän pelinrakenteluun ja pallonhallintaan vastustajan puoliskolla. Tämä tietenkin vaatii myös hyökkäyspäässä sitä alaspäin -pelaamista. Maalivahtipeli oli taas HAKAn peruskivi ja voiton tae. Edelleen avauspeli kärsii samoista asioista kuin aiemminkin; korkeat avaukset menevät kaverille. Lisää etukäteen ohjaamista ja yhteispeliä keskikentän ja hyökkäyksen kanssa. Eli nopeat ja lyhyet ovat samat kuin edellisen pelin jälkeen:

16 1. Hyökkäysalueella ei aina pidä puskea eteenpäin. Pitkät hyökkäykset puuttuvat. 2. Avaukset ja korkeat pallot pudota alas ja omille ja liiku pelattavaksi. Tuomarilinja oli hyvä, tarkka ja tasapuolinen. Yhtään keltaista ei jaettu joten peli pysyi hyvin kontrollissa ja siistinä. Yleisöllä ei ollut kuin seisomapaikkoja, mutta lämmin sää kompensoi. Lotilan fasiliteetit ovat vain onnettomat näiden pelien järjestämiseen, mikä on valitettavaa sillä kenttä on muuten hyvä. Tosin nyt hälteen jälkeen hieman kova ja palanut. Nopeat tähdet kuten poleemiseen urheilu-journalismiin kuuluu: Markus Samu Späde FC HAKA j YJ1 Ilves Kelt. 2-2 Maanantai 24.8 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville To(9), Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42)

17 FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 10 : : (31) 52 : : (21) Seuraava Alueliigan peli MuSa FC HAKA j YJ1 : Su 30.8 klo 14:00, Pori. FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football team) C14 FC HAKA YJ1:n tiivis pelailutahti jatkui 19. elokuuta, kun PalloIirot Raumalta saapui aurinkoiselle Tehtikselle. Iirot on hyvin pelaava joukkue ja kakkosena sarjassa, joten tiedossa oli kova ja kuuma peli. Peli lähtikin Iirojen vahvassa hallinnassa. Aivan alussa Spädelle siunaantui yllättäen paikka, mutta edessä oli tyhjä maali, joten seurauksena taisi olla paniikki. Tämän jälkeen Iiroilla oli 5 selvää maalintekotilannetta, mutta maalissa

18 Samu, tolpat, jokunen puolustaja ja keskikenttäpelaaja pelastivat HAKAn takaiskulta. Koko 1. puoliajan peli oli pääsääntöisesti HAKAn puolustusalueella. Ja kliseisesti sanottuna maali roikkui jo ilmasssa. Toinen puoliaika alkoi, jos voi, Iirojen vieläkin kovemmalla painostuksella. Palloa siirreltiin näyttävästi kolmiopelillä ja HAKAn maalissa Samu sai tehdä täyden päivätyön. Käytännössä pelattiin yhtä maalia ja vain ylimaallinen ihme, joka konkretisoitui lihaksi maalivahti Samuna, esti Iirojen maalin. Katsomossa luettiin Ave Mariaa ja vedettiin nitroa. Iirot alkoivat tuskastua ja väsyä. Pari hyökkäystä HAKAkin sai aikaiseksi, jotka tuhrittiin taas niihin huonoihin viimeisiin kosketuksiin. Lopulta Markus sai keskialueella pallon ja purjehti tyylikkäästi läpi ja antoi vasurin puhua. Maalivahti heittäytyi, mutta liian myöhään ja pallo pomppasi käsien alta oikeaan alakulmaan. Aikaa oli kellossa enää vähän jäljellä ja Iirot lähti hakemaan vimmatusti tasoitusta. Muutama vastaiskumaalin paikka HAKAlaisillekin tuli, muttei sekään hyökkääjille kelvannut. Aivan pelin viimehetkillä Iirot sai kulmapotkun, johon kaikki heidän pelaajansa mukaan luettuna maalivahti- ryntäsivät, mutta Samu koppasi jälleen pallon talteen. Väsyneet mutta onnelliset HAKAlaiset kuulivat lopulta vapauttavat loppuvihellykset. Iirojen pojat ottivat tappionsa raskaasti, sillä muutama istui pitkään Tehtiksen vierajoukkueen katetuilla penkeillä väsyneinä, hiljaisina, tappion karvasta kalkkia maistellen. Sitten perusjuttuja ja huomioita pelistä. Molemmat joukkueet pelasivat ryhmityksellä. HAKAn pelien alku on ollut ja oli nytkin jostain syystä erittäin tahmeaa. Puuttuu adrenaliini. Rauman pojat olivat selvästi hereillä heti alusta, kun taas HAKA vaikutti

19 nukkuvan. Haemaelaeisiae sno raumlane. Lisäksi helmasynti, huono syöttely, on riesana nimenomaan alussa, jossa väsymys ei vielä voi painaa. Erikoista valmistautumista, joka toistuu pelistä toiseen. Hyökkäys on aivan eri tilanteessa kuin kevätkaudella, maaleja ei tahdo syntyä. Paikkoja on ja ne hermoillaan. On liian kova kiire mennä eteenpäin. Tämä johtaa usein paitsioon läpiajon sijaan. Lisäksi pusketaan kohti kahta, kolmea jopa neljää vastustajaa, kun pitäisi pysähtyä, pitää palloa ja ottaa alhaalta tulevat pelaajat mukaan. Missään ei toivottavasti ole sanottu, että hyökkäysalueella ei saa syöttää taaksepäin. Positiivista oli, että paikkoja Spädellä oli vaikka 6 maaliin. Laitahyökkääjien vastaantulo on myös selkeä kehityskohde, tästä muistutus menee erityisesti Henelle. Molemmat laidat tulivat liian hiljaa vastaan hakemaan palloa ikään kuin hätäisesti- heti valmiina lähtemään hyökkäysuuntaan. Seurauksena huono palautus, johon vastustaja pääsee väliin. Keskikenttä pelasi taas hyvän pelin. Markus käytännössä ratkaisi yksilösuorituksellaan koko pelin. Vikke raatoi hyvin ja Antti jaksoi 1. puoliajan hyvin. Antin vaihto Petrukseenkin onnistui vaikka muutama hasardisyöttö Petrukselle tulikin. Puolustusta ei pitäisi voida moittia nollapelin jälkeen, mutta.. ajoittain pallot pomppivat boxissa kuin flipperissä. Ääntä ja johtamista kaivataan. Tuomas ja Olli pelasivat kyllä normitasollaan. Olli otti erittäin tärkessä paikassa keltaisen kortin, josta voi sanoa, että taktisesti fiksu virhe. Maalivahtipeli oli loistavaa, erityisesti lähitorjunnat ja nopeat refleksitorjunnat olivat Samulta aivan fenomenaalisia. Äänenkäyttö ja pelinjohtamista oli myös kohdallaan. Muut, ottakaa mallia! Hermokontrolli piti myös. On vain yksi asia, joka koskee muitakin kuin maalivahtia. Avaukset. Maalivahdin on kerrottava tai osoitettava, minne

20 avaukset tulee. Tai antaa ne sinne, missä omilla pelaajilla on paikallinen ylivoima. Pelaajien on seurattava maalivahdin merkkejä ja siirryttävä sille puolelle, minne avausta aiotaan. Nyt miltei kaikki avaukset menivät keskiympyrään ja vastustajalle. Ei ollut mitään suunnitelmaa. Ja on niihin palloihin sitten mentävä ja lujaa. Sama koskee myös kaikkia korkeita palloja: kulmia, vapareita. Vastustajankin avauksia voi lukea ja pitääkin lukea. Eli kertaus, koska Repetitio mater studiorum est: Hyökkäysalueella ei aina pidä puskea eteenpäin Avaukset ja korkeat pallot omille Tuomarilinja ei ollut hirveän tarkka, mutta tasapuolinen. Peli oli kontrollissa eikä rumuuksia nähty vaikka kolme keltaista näytettinkin (vain 1 HAKAlle). Yleisö viihtyi lämpimässä säässä Tehtiksen Puukatsomossa ja käyttäytyi mallikkaasti. Nopeat tähdet kuten urheilu-journalismiin kuuluu:

21 Samu Markus Vikke FC HAKA j YJ1 PalloIirot 1-0 Keskiviikko 19.8 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville To(9), Riku (12), Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Vihtori(33), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 69 : Seuraava Alueliigan peli FC HAKA j YJ1 Ilves: Ma 24.8 klo 18:30, Lotila. C14 Pojat YJ1 Alueliigan ennakkosuosikin paineet liian

22 kovat C14 FC HAKA YJ1 lopetti kevätkauden Alueliigassa komeasti ollen toinen ja vieden nousijan päänahan. Syksyyn pelaajat, taustat ja vanhemmat lähtivät suurin odotuksin. Mutta urheilu on raakaa, sillä lopulta vain voitto merkitsee. Olet yhtä hyvä kuin viimeinen pelisi; voittaja tai häviäjä. FC HAKAn syksy on lähtenyt vastoinkäymisten kera käyntiin. Paineet ovat kasvaneet vuoren kokoiseksi. Suuret odotukset tuntuvat romahtavan. No niin, tämä otteluraportti keskittyy nyt henkisten lukkojen avaamiseen eikä niinkään tapahtuneen kertaamiseen. Pelaajien taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Joukkue on sama kuin keväällä. Yllätysmomentti on vain nyt mennyt. HAKAn päänahka on arvokas muille. Unohtakaa sarjataulukko! Unohtakaa paineet! Unohtakaa kauden tavoitteet! Nauttikaa pelaamisesta. Nauttikaa pienistä voitoista Keskittykää seuraavaan peliin, puoliaikaan, kaksinkamppailuun, syöttöön, maalintekotilanteeseen, hetkeen. Voittokin on hetkellistä. Tavoiteltavaa, mutta hetkellistä. Everything that man esteems. Endures a moment or a day. Love s pleasure drives his love away, The painter s brush consumes his dreams; The herald s cry, the soldier s tread Exhaust his glory and his might: Whatever flames upon the night

23 Man s own resinous heart has fed. William Butler Yeats, Irish Poet, 13 June January 1939 HJS FC HAKA j YJ1 2-2 Keskiviikko 5.8 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31, pelasi nr 2), Tomy(35) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 09 : (31) 45 : : : (35) FC HAKA j YJ1 -KaaPo 0-4 Keskiviikko 9.8 Riku seivaa maalin. Otto suojaa.

24 Otto vie pallon. Vikke in action. Späde and high ball.

25 Olli ja Tomy. Speed. Kiitos Jussi Rämälle kuvista. FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Riku(12), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy(35), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 40 : : : : 0-4 Seuraava Alueliigan peli NoPS -FC HAKA j YJ1: Su 16.8 klo 12:00, Nokia, Menkalan kenttä., NoPS., TEHTIS.

26 C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 FC HAKA YJ1 lopetti alkukauden sarjan komeasti Tehtiksellä. Vastaan tuli Tampereen TKT. Ja lopulta TKT oli se vastaantulija lukemin 8-5. Mutta sitä ennen pelattiin yleisöön menevä trilleri. Maksanutta yleisöä oli paikalla ilahduttavasti vanhempien muodossa. Liput oli ilmaiset, mutta kausimaksut ei. HAKA aloitti pelin hallinnalla, mutta TKT sai vastahyökkäyksestä ensin 0-1 ja melko nopeasti perään vielä 0-2. Puolustuksen pehmeys ja hätäily johtui paljolti alakerran johtavan topparin, Tuomaksen poissaolosta. Mutta keskikentän kingeinä hääri Markus ja Vikke ja 5 minuttia myöhemmin tilanne saatiin tasoihin. Ensin mainitun pallokosketus ja driblailu on kyllä kaunista katseltavaa jälkimmäisen raataessa fyysisellä kovuudella ja potkuvoimalla. Molempien vahvuudet keskikentällä täydentävät sopivasti toisiaan. Keskikenttä olikin HAKAn hallinnassa koko pelin ajan. Mutta 1. puoliaika ei suinkaan ollut vielä ohi. TKT meni vielä kahdesti johtoon. Trilleri jatkui, kun HAKA toi puoliaikaan mennessä tilanteen jälleen tasoihin. Yleisö jännitti täysillä mukana. Toiselle puoliajalle valmennus teki mitä pitää ja paketti saatiin tiivimmäksi. 45 kohdalla peli oli jo 6-4 kotijoukkueelle. TKT näytti väsyvän ja selkäranka nitkahti ratkaisevasti 54 ja 57 tilanteeseen 8-4. Lopputulos 8-5 kertoo pienestä lohdutusmaalista vieraille.

27 FC HAKA j YJ1 C14 pojat: Alueliigan alkukausi Summa Summarum Aloitetaan sarjatilanteesta. FC HAKA johti alkukauden pitkään sarjaa. Joukkueen runkopelaajien loukkaantumiset ja sairastumiset söivät johtopaikan loppukaudesta. Lopullinen sarjasijoitus 3. sija. Otteluita 11 kappaletta, 8 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio. Maaliero +32, selkeästi sarjan paras. Ylivoimaisesti eniten tehtyjä maaleja 51 kappaletta; seuraavaksi paras Pallo-Iirot 42 ja sarjan voittaja ÅIFK 32 kpl. Alueliigan lopullinen sarjataulukko kevät 2015 HJS, FJK, TPV ja FC Inter putoavat piiriliigaan. Etelä-Länsiliigasta Porin Jazzin visittii jäi ranskalaiseksi, joten syksyllä kohdataan. Piirin sarjoista nousee 1/piiri. FC HAKA YJ2:n karsii NoPSin kanssa pääsystä Alueliigaan, joten meillä sattaa olla kohta positiivinen ongelma: kaksi joukkuetta Alueliigassa. Pelillisesti asiaa voidaan anaysoida vaikkapa puolustuksen, keskikentän ja höykkäyksen kautta. Puolustuksen tilastollinen suorituskyky mitataan karkeasti

28 päästetyillä maaleilla, joita oli 19. Tulos oli sarjan 4. paras. Ylilvoimainen oli ÅIFK, jonka saldo näytti 6. HAKA puolustus rakentui kauden mittaan vahvasti muutimin tukipilareihin. Ykköseksi on nostettava maalivahti Samu the spiderman, joka toimi myös joukkueen kapteenina. Toiseksi nousee LEKin lahja, toppari Tuomas, the one and only Mr. Cool. Lisäksi toinen LeKi-tuonti, Otto, Mr. Palindromi-pakki, paransi kauden loppua kohden otteitaan huimasti ja oli lopussa yksi vahvoista, nopeista ja pallovarmoista alakerran miehistä. Keskikentän tilastoja onkin sitten vaikeampi mitata. Yksi lähtökohta on maalit ja maaleihin johtaneet syötöt. Näillä numeroilla Markus erottuu hienosti ylivomaiseksi 13 maaliin johtaneella syötöllään. Maaleja keskikentän miehet tekivät yhteensä 5. Toki ne olivatkin toisinaan hyvin tärkeitä maaleja vähämaalisissa otteluissa. Lisäksi on sanottava, että keskikentän miehet Antti, Markus ja Vikke, olivat kaikki jonkin verran kauden aikana toipilaina. Esimerkiksi Markus ja Vikke yht aikaa poissa kolmesta pelistä. On myös tärkeää muistaa, että keskikentän mittari voi yhtä hyvin olla päästetyt maalit. Joten balanssi akselilla tehdyt ja päästetyt on ainakin osittain keskikentän syytä tai ansiota.

29 C14 YJ1 Score Board Hyökkäyksen mittari on luonnollisesti maalit. Ja niitä syljettiin oikein kunnolla. Maalipörssin kärkipaikan otti heti alussa Späde, Mr. Puhdas Kosketus, joka antaa ja ottaa iskuja, tekee spurtteja ja maaleja. Faktat eivät valehtele: kauden maalikunkku on Späde. Tomy, Tomppa, Mr. Speed, otti hurjasti Spädeä kiinni loppukautta kohden. Ratkoi pelejä yksin. Ilman muuta hyökkäyksen kulmakivi nro 1 kokonaispistemäärällän 25. Hene, working man hero, kuntoihme, nousi kauden aikana maalipörssin kolmanneksi. Selkeästi HAKAn hyökkääjistä tasapuolisin hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Muuten HAKAn peli kehittyi alkukauden maalihuumasta kohta tasapainoisempaa ja tarkempaa peliä kohti. Valmennuksen yksi tärkeä tavoite oli pelin nopea kääntäminen hyökkäyssuuntaan, jonka onnistumisesta tilastotkin puhuvat puolestaan. Lisäksi pelin sisällä taktiset muutokset paranivat kauden mittaan, joskin osin näihin johduttiin jo aiemmin sanotusta rosterin ohuudesta johtuen.

30 FC HAKA C14 YJ1. Following managers instructions. Three passes from own goalie to opponents goal. Time 15 seconds. Nr 35 Tomppa, Mr. Mean Machine himself at work! Nämä kirjoituksetkin toivottavasti viihdyttivät ja paranivat kauden mittaan. Riippuu niin paljon lääkityksestä. Paraneeko videoiden ja kuvien laatu kysymykseen vastaus on varma ehkä. Kritiikkiä, kommenteja ja kehitysehdotuksia saa antaa, muttei ei oteta vastaan. Enkä niiden toteuttamisestakaan mitään lupaa. Nyt on hyvä relaxoida lihakset, pitää kesälomaa ja ajatella muutakin kuin jalkapalloa. Hyvää kesää kaikille pelaajille, valmentajille ja vanhemmille. Ja kuka näitä jorinoita nyt sitten lukeekin;). O sole mio! Ja kireitä siimoja! FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tmy(35), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 10 : : : : : : : : 4-4

31 35 (15) 41 : (31) 44 : (9) 54 : : (21) 77 : 8-5 FC HAKA j YJ2 Alueliigan karsintapeli: To 2.7 klo 18:30, NoPS., TEHTIS. Syksyn Alueliiga jatkuu uusilla joukkueilla heinä-elokuun vaihteessa. C14 Pojat YJ1 Tärkeintä ei ole voitto..vaan sarjaykkösen päänahka Kun HAKA joutui aikanaan luopumaan Alueliigan johtopaikastaan, paikan valtasi ÅIFK. Sen jälkeen ÅIFK johti sarjaa ilman ainuttakaan tappiota tai tasapeliä. Ja tässä vaiheessa sarjaa näytti jo vahvasti siltä, että ÅIFK nousee Etelä-Länsiliigaan. Historian kirjoihin jää kuitenkin yksi tahra ja sen

32 aiheutti HAKA Åbon Kupittaalla HAKA YJ1 pieksi sarjajohtajan ja Etelä-Länsiliigaan nousijan maalein 1-2. Kovasti myöhässä oleva otteluraportti perustuu poikien omiin värittämättömiin ja totuudellisiin kuvauksiin, kuulo- ja huhupuheisiin sekä hevosmiesten tietotoimiston uutisiin (HTT). Tämä siksi koska tapahtumahetkellä allekirjoittanut kärvisteli kaatosateisessa Shanghaissa. Täten myös kuvat ja videomateriaali puuttuu. Mutta totuus eikä journalistin erehtymättömyys pala tulessakaan. HAKAlla ei ollut missään vaiheessa mitään hätää. Näin aikalaiskertomus alkaa. Tosin ÅIFK teki heti alussa maalin. Mutta HAKAlaisten asenne oli kohdallaan ja peli kulki. Tiukka prässi-peli yllätti sarjajohtajan ja vaarallisia hyökkäyksiä saatiin jatkuvasti åbolaisten maalille. HAKAn peli oli hyvässä balanssissa ja rosteri kasassa. Ainoa merkittävä puute oli Tompan poissaolo, mutta muut olivat valmiita ottamaaan vastuuta. Ja toisen puoliajan aikana tilanteet johtivat jo tulokseen. Make syötti upeasti ÅIFK puolustuslinjan taakse Henelle juoksupallon, jonka Hene Henkke Larsson otti täydellisesti haltuun. Näin kerrotaan. Vastustajan mokke juoksi liian lujaa peittämään, jolloin Hene vei tylysti moken ohi ja pisti pallon tyhjiin. Peli tasan. Ja HAKA löi lisää löylyä. Hetken päästä Vikke antoi vaparin boxiin, molke seikkaili taas ja Jommi oli vaaksan päässä päästä pukkaamaan pallon sisään. Mutta tästä ei mennyt kuin tovi niin sama paikka, sama vapari, sama Vikke ja sama Jommi. Ja tällä kertaa Jommi osui puhtaan osuman ja pisti verkot tötterölle. Ja jonkun versio puhui jostain saksipotkustakin, mutta siitä tarvittaisiin kyllä vahvoja aikalaistodistuksia. Loppu hyvin kaikki hyvin. HAKA vei ja ÅIFK vikisi. Ja tässä

33 vaiheessa kautta kun HAKAlla jäljellä on vielä yksi ottelu ja ÅIFK on pelannut jo omat ottelunsa, voi todeta että ÅIFK tulee voittamaan sarjan ja nousemaan Etelä-länsi-liigaan. Mutta ainoan tappionsa he kärsivät HAKAlle. Ja voi vain spekuloida, mikä olisi HAKAn sijoitus, jos kauden aikana rosteri olisi pysynyt hieman paremmin terveenä ja kasassa. Paluumatkalla bussissa tunnelma oli katossa ja tilanteita kerrattiin vahvalla näkemyksellä. Keskiviikkona 24.6 HAKA kohtaa alkukauden viimeisessä ottelussaan TKT:n. Areenana ei ole mikään vähäisempi kuin TEHTIS. Aika klo 20:00. Vähän niiku TV-ottelu. Kyseessä on kunniakas päätös alkukaudelle. Panoksena mahdollinen toinen sija. Tervetuloa! FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 55 : (31) 71 : (21) FC HAKA j YJ1 Alueliigan seuraava peli: Ke 24.6 klo 20:00, TKT., TEHTIS. Alkukauden päätöspeli. C14 Pojat YJ1 SalPa 2-2 FC HAKA j YJ1 kohtasi SalPa Salosta Sunnuntaina 7.6

34 Valkeakosken Saharassa. Kuinka ollakaan taas keskikentän vakioavauksesta puuttui Markus ja Vikke. Huonoa tuuria tuntuu olevan HAKAn kohdalla aivan liikaa näiden loukkaantumisten ja sairastumisten suhteen. Haka pelaa yleensä systeemillä. 02-ikäluokasta oli saatu Seeti paikkaamaan ja hyvin hän paikkansa täytti. Ensimäisellä puoliajalla kova myötätuuli auttoi HAKAn pienoista hallintaa ja toi maalipaikkoja. Mutta 24 SalPa iski nopeasta vastahyökkäyksestä tilanteeksi 0-1. Siitä sisuuntunut HAKA laittoi heti keskiympyrän aloituksesta pallon pussiin ja tilanteen tasoihin 1-1. Maalien välillä oli 59 sekunttia. Peli tasaantui ja aaltoili molemmissa päissä. Lopulta 32 Hene latasi HAKA 2-1 johdon Tompan mainosta syötöstä. Toinen puoliaika sekä tuuli käänsi hallinnan vastustajalle. Ja heti alussa SalPa tasoitti pelin 2-2:een. Tämä tulos säilyi loppuun saakka huolimatta SalPan kovasta painostuksesta. FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas (17), Niklas(19), Seeti(21), Olli(27), Tomy(35), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 24 : (35) 32 : (35)

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 FC HAKA YJ1 lopetti alkukauden sarjan komeasti Tehtiksellä. Vastaan tuli Tampereen TKT. Ja lopulta TKT oli se vastaantulija

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1 C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1 Rauli-myrsky puhalteli, kun FC HAKA reipotteli SalPan nurin. Perinteisesti Salosta on aina tultu pois enemmän tai vähemmän murtuneena. Nytkin lähtöasetelmat olivat melko

Lisätiedot

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin,

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 Lisää pituutta heti! Hirvee flow päällä niin kaikki onnistuu. Mistä se on tullut, en tiedä. Mutta nautitaan. Ja joka hetkestä, kun se on päällä. Kaikki onnistuu. Yksikössä

Lisätiedot

C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1

C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1 C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1 tapaa. Alueliiga pyörähti käyntiin Hakan osalta vieraspelissä Tampereella TKT:ta vastaan. Tuttu vastustaja ja odotusarvona oli melko tasainen peli. Viimekaudella HAKA vei

Lisätiedot

TET- harjoittelija Ville Karirinne

TET- harjoittelija Ville Karirinne TET- harjoittelija Ville Karirinne Minä olen Karirinteen Ville, 9. luokkalainen ja tämän viikon TET-harjoittelussa FC Haka juniorit ry:n toimistolla. Olen siis 15-vuotias toijalalainen, ja pelaan jalkapalloa

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin,

Lisätiedot

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 Palokan Riento, PaRi, Jyväskylästä, haki kovaa vastusta nousukarsintoihinsa Puolen Suomen liigaa varten. Netistä bongasivat FC Hakan ja kutsuivat Palokan kuplahallin

Lisätiedot

C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT HAKA 1-5

C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT HAKA 1-5 C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT HAKA 1-5 Parit ottelurapot yhdellä iskulla. FC HAKA FC Jazz, joka pelattiin Saharassa, päättyi vierasvoittoon. Vastaavasti vieraspeli Kaukajärvellä TKT:tä vastaan katkaisi

Lisätiedot

Anniina D-tyttöjen SubWay-pelaaja

Anniina D-tyttöjen SubWay-pelaaja Anniina D-tyttöjen SubWay-pelaaja Anniina Passila on Elokuun D-tyttöjen Elokuun SubWay-pelaaja. Anniina on osoittanut asenteellaan harjoituksissa ja peleissä haluavansa auttaa joukkuetta hyviin tuloksiin.

Lisätiedot

NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5.

NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5. NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5. D13 Valkoinen jatkoi siitä, mihin Mustat jäivät tiistaina. Nollapeli ja 5 maalia vastustajan verkkoon. 0-5. Here we go again! Peli alkoi hermostuneesti kummaltakin

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi.

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi. 14 Tärkeitä on joka alueella: Aluepeli Näkökenttäpeli Kakkospallot Äänenkäyttö Liikkuminen ilman palloa Periksiantamattomuus Pallo liikkeelle yhdellä ja kahdella kosketuksella. Kavereiden auttaminen Taktiikan

Lisätiedot

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 FC Haka junioreiden C15 pojat voitti Futsalin piirinmestaruuden 20.3.2016 Pirkkahallissa pelatussa lopputurnauksessa, johon osallistui alkusarjan neljä parasta

Lisätiedot

kaksi tiukkaa 0-0 taistelua!

kaksi tiukkaa 0-0 taistelua! D-tytöillä piirinsarjassa kaksi tiukkaa 0-0 taistelua! Haka j. D-tytöt matkasivat Su 6.9 Tampereelle TPV:n vieraaksi. Peli käytiin tiukan taistelun merkeissä. Haka tytöt saivat pallon ylärimaan sekä tolppaan,

Lisätiedot

Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan Jack Palance s debut film.

Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan Jack Palance s debut film. C14 Pojat AL, YJ1 SalPa 1-2 FC HAKA Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan 1950. Jack Palance s debut film. FC HAKA j YJ1:n lähti Saloon hakemaan tärkeitä pisteitä noustakseen Alueliigan

Lisätiedot

B-tytöt: Kauden viimeiden peli

B-tytöt: Kauden viimeiden peli B-tytöt: Kauden viimeiden peli Kauden päätös peliin B-tytöt matkasivat Janakkalaan. Ottelussa oli kova paikallislataus ja tottakai, kaikki halusivat päättää kauden hyvin mielin voittoon. Samalla ottelu

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

03-pojat Otteluhistoria

03-pojat Otteluhistoria 03-pojat Otteluhistoria 2016. IKU-CUP Ikaalinen 20-21.8. La 20.8. Haka-Ilves, 1-0. (Nile). Haka-APU, 3-1. (Elias K 2 ja Nile). Haka-FC Ulvila, 3-1. (Jere, Valto ja Ville). Su 21.8. Haka-Karhufutis, 0-7.

Lisätiedot

C14 Alueliigaa, FC Haka SalPa: 5-0!

C14 Alueliigaa, FC Haka SalPa: 5-0! C14 Alueliigaa, FC Haka SalPa: 5-0! 18.9 C-14 Alueliiga Haka vs SalPa, 5-0 (2-0). Pelipäivä, juhlapäivä. Fantastinen keli ja vielä Tehtis. Vastassa SalPa Salosta. Voitto alla lähdettiin tähän matsiin ja

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ]

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ] Testialue [pt_view id= 68411ed84d ] Pe 4.9 Aika Ottelu Paikka Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos 14:00 1 Tehtis Haka JJK 3-0 (2-0) 14:00 2 Sahara TKT HPS 1-1 (0-0) 15:00 3 Tehtis Ilves GrIFK 1-1 (0-0) 15:00

Lisätiedot

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ Alueliigan ensimmäinen kaukomatka sattui äänestyspäivälle eli 19. huhtikuuta. Suuntana oli Kaarina tuo Turun Kauniainen. Tiedossa oli hyvä vastus, KaaPo. Kevät on kiireista aikaa;

Lisätiedot

D-tytöt Särkänniemi Cupissa

D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt osallistuivat kolmen päivän Särkänniemi cupiin, pelit pelattiin Pirkkahallin nurmi kentillä! Ensimmäinen peli oli perjantai aamusella TPV:tä vastaan. Tytöt taistelivat

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

FcJazzC14 Mentaalisesti vahvana. kesän peleihin. Markku Gardin 1.4.2014

FcJazzC14 Mentaalisesti vahvana. kesän peleihin. Markku Gardin 1.4.2014 FcJazzC14 Mentaalisesti vahvana kesän peleihin Markku Gardin 1.4.2014 Mentaalitarinoita "Peliä edeltävänä iltana makaan vuoteessani ja kuvittelen mielessäni, kuinka teen maalin ja kuinka pelaan hyvin.

Lisätiedot

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt!

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! Keväisin toteutettava FC Haka junioreiden liite on ilmestynyt keskiviikkona 27.5 Valkeakosken Sanomien välissä! D13 Mustat kukistivat sarjajohtajan 2-1 Alueliigan

Lisätiedot

A-pojat vaikeuksien voittoon

A-pojat vaikeuksien voittoon A-pojat vaikeuksien voittoon kautta A-pojat kokivat kovia ja pitivät katsomon jännityksessä loppuminuuteille saakka sunnuntaina 6.3. ottelussaan Vaasan Palloseuran junioreita vastaan. Pisteet jäivät kuitenkin

Lisätiedot

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5 C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5..niks..naks 0-3 Ketsuppia! Running man -video? Maalihanat auki kauden parhaalla pelillä. Kenttä tasapainossa ja onnistumista tuli joukkueena ja yksilöinä. Pukukopista

Lisätiedot

A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina

A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina FC Haka-j/HJS:n yhteisjoukkue osallistuu tulevalla kaudella jälleen karsintoihin, jossa palkkana on paikka SM-sarjassa. Tammikuun lopulla alkavissa

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

ennakkosuosikin paineet liian kovat

ennakkosuosikin paineet liian kovat C14 Pojat YJ1 Alueliigan ennakkosuosikin paineet liian kovat C14 FC HAKA YJ1 lopetti kevätkauden Alueliigassa komeasti ollen toinen ja vieden nousijan päänahan. Syksyyn pelaajat, taustat ja vanhemmat lähtivät

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! Päättäjäiset ja palkitut Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! B-tytöt: syyskuun Subway pelaaja on Laura Lähdekorpi Valmentajat valitsivat B-tyttöjen syyskuun Subi-pelaajaksi

Lisätiedot

A:n pelurit esittelyssä

A:n pelurit esittelyssä A:n pelurit esittelyssä Ville Karirinne Ville Karirinne nuoresta iästä huolimatta vakuuttanut A:ssa hyvillä torjunnoillaan ja varmoilla otteilla. Antton Asikainen Antton Asikainen hyvin peittävä ja sijoittuva

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Valkoiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät. FC Haka Valkoinen JanPa, 4-2. Alku ei lupaillut kovin hyvää kun olimme alussa

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta!

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! FUTSALISTA Maailman huippumaat pelaavat jalkapalloakin kuin futsalia. Katsomalla mitä tahansa maailman huippuliigaa, näkee

Lisätiedot

Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1.

Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1. Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1. Taas Kauppi 7:lla. Alueliigan viimeinen sarjapeli. Ja vastassa uudelleen TPV. Hoidetaan homma kotiin, pojat! Tiesimme kaikki ottelun panokset.

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN Hakan A-poikien Toukokuun Kuukauden subway-pelaajaksi on valittu Eemi Räsänen. Eemi on joukkueen sisällä hyvin rakastettu persoona, hänen persoonallisuutensa hipoo

Lisätiedot

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. Yleistä MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. MuSaFutsal (Pori Futsal) pelannut nyt viisi peräkkäistä

Lisätiedot

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Valkoiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät. FC Haka Valkoinen JanPa, 4-2. Alku ei lupaillut kovin hyvää kun olimme alussa

Lisätiedot

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 RYHMITYS 4 4-2 FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 KÄYNNISTÄMINEN (tarkoitetaan vaihetta, jossa peli käynnistetään maalivahdilta) Pyritään avaamaan peliä lyhyellä -> toppareille / AKK:lle, jos mahdollista (vastustajia

Lisätiedot

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. Yleistä MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. MuSaFutsal (Pori Futsal) pelannut nyt viisi peräkkäistä

Lisätiedot

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja Juulia on aktiivinen ja innostunut jalkapalloilijatar, antaen harjoituksissa sekä peleissä 100%. Pelissä keskikentän moottori on kauden aikana pyörittänyt

Lisätiedot

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0 D12 Ottelut Webasto-turnaus 23.11.2013 JJK haaste D02-pojat 2 1 23.11.2013 FC Loviisa haaste D02-pojat 1 3 23.11.2013 D02-pojat Akilles Green 2 0 24.11.2013 D02-pojat RiPS 5 0 24.11.2013 D02-pojat JJK

Lisätiedot

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle!

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! Haka lähti pikakomennuksella Särkänniemi Cuppiin, kun TPV tarvitsi vielä yhden joukkueen turnaukseensa. Aurinko paistoi koko turnauksen ajan ja useampikin poika

Lisätiedot

Opas omatoimiseen harjoitteluun

Opas omatoimiseen harjoitteluun Opas omatoimiseen harjoitteluun Muista myös taitopassi ja kuperkeikkapassi Tämä on opas omatoimiseen jalkapallotaitojen harjoitteluun. Oppaasta saat vinkkejä eri tekniikoiden opetteluun. Katso ja opi videolta

Lisätiedot

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Haka j D12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Iiittalan Palloa vastaan Roukon nurmella. Puolustus pelasi tiiviisti ja keskikenttä

Lisätiedot

Hyökkääminen Pelin alueet

Hyökkääminen Pelin alueet Hyökkääminen Pelin alueet Alue 1 Pelin avaaminen sekä rakenteluvaihe Alue käytännössä vastustajan keskikenttäpelaajien etupuolella oleva alue Alue 2 Murtautumisvaihe Alue käytännössä vastustajan alimpien

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

SAMI HYYPIÄ ACADEMY FOOTBALL CAMP 6.-8.6.2015, EERIKKILÄ LEIRIN HARJOITTEET YHTEENVETO: KIMMO KANTOLA

SAMI HYYPIÄ ACADEMY FOOTBALL CAMP 6.-8.6.2015, EERIKKILÄ LEIRIN HARJOITTEET YHTEENVETO: KIMMO KANTOLA SAMI HYYPIÄ ACADEMY FOOTBALL CAMP 6.-8.6.2015, EERIKKILÄ LEIRIN HARJOITTEET YHTEENVETO: KIMMO KANTOLA 1.HARJOITUS LA 6.6 13.30-13.45 (75 ) SISÄLTÖ JA TAVOITTEET: PALLOTTOMAN PELAAJAN SIJOITTUMINEN, LIIKKUMINEN

Lisätiedot

Valmistuneiden kukitus.

Valmistuneiden kukitus. Valmistuneiden kukitus. Sunnuntaina pelatun Haka AC Oulu ottelun puoliajalla kukitettiin Haka-perinteen mukaisesti sekä uudet yliopilaat että ammattiin valmistuneet Hakalaiset. Tänä vuonna ylioppilaiksi

Lisätiedot

Hakan hyvä vire jatkuu

Hakan hyvä vire jatkuu Hakan hyvä vire jatkuu Hakan A-pojat hakivat lauantaina SM-sarjan ensimmäiset reissupelipisteet Kontulan samettiselta nurmelta. Isäntäjoukkue KäPa joutui lähes samanlaiseen myllytykseen kuin 5 0 edellisessä

Lisätiedot

C14 Pojat YJ1 Back in business, NoPS kaatui 1-6

C14 Pojat YJ1 Back in business, NoPS kaatui 1-6 C14 Pojat YJ1 Back in business, NoPS kaatui 1-6 C14 FC HAKA YJ1 kävi paitsioansassa Nokialla. Peli ei ihan kulkenut kuin Strömsöössä, mutta voitolla tultiin takaisin Koskiin. Pikkaisen uusia kasvoja HAKAn

Lisätiedot

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme Kesäkausi, täältätullaan Joukkuejako, alkuehdot Poikia 50 kpl Pelaajamäärä kasvanut talvikauden lopussa huomattavasti Röllin suositus pelaajamääräksi otteluun: 10 poikaa Talvikauden kokemus: ilmoittautuneet

Lisätiedot

HYÖKKÄYSPELAAMINEN KOULUTUSPÄIVÄT 10.-11.2.2006 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki

HYÖKKÄYSPELAAMINEN KOULUTUSPÄIVÄT 10.-11.2.2006 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki KOULUTUSPÄIVÄT 10.-11.2.2006 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Timo Tuomi I. Yksilö => henk.koht. taktiikka LITURGIA Hyökkäys lähtee puolustuksen kautta! Miten pelaaja tämän ymmärtää??? Yksilö harjoituksissa

Lisätiedot

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta Mika Lehkosuo KIRJE PELAAJILLE Moi Pelaajat, Pelirohkeus on sana joka usein esiintyy, kun kuvataan meidän pelitapaamme ja ajatteluamme jalkapallon

Lisätiedot

KÄSIPALLO. Olympialaji vuodesta 1972

KÄSIPALLO. Olympialaji vuodesta 1972 KÄSIPALLO Olympialaji vuodesta 1972 Tiesitkö, että Käsipallo on maailman 3. suurin sisäpallopeli (koris, lentis, käsis) Maailmassa on 20 miljoonaa käsipalloilijaa lähes 200 maassa Käsipalloa luonnehditaan

Lisätiedot

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006 Sääntö 7: PELIAIKA Käsitteet 1. Varsinainen peliaika: yleensä 2 * 45 min = 90 min 2. Erotuomarin määräämä lisäaika 3. Jatko-ottelu 4. Puoliaikojen välinen tauko ei yli 15 min 5. Erotuomarin rankaisuvalta

Lisätiedot

YJ taisteli tähdet kertovat

YJ taisteli tähdet kertovat YJ taisteli tähdet kertovat FC Haka/HJS A-poikien kausi paketoitiin hopeamitalien jakoon Kupittaalla syyskuun lopussa. Menestystä voi mitata muullakin kuin mitaleilla, mutta joka tapaukssa toinen sija

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010 1) Joukkueen A maalivahti on aikeissa vapauttaa pallon peliin käsistään pompauttaen palloa kerran kentän kautta potkaistakseen pallon kohti vastustajan maalia. Vastustajan B pelaaja yrittää ja onnistuu

Lisätiedot

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle Kentän osia Maalivahdinalue Rangaistusalue Meillä tätä ei vielä erotella Maalipotku annetaan laatikon sisäpuolelta Kulmapotkut annetaan kulmista Keskipiste Peli alkaa

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

Säännöt. Pelivalmistelut

Säännöt. Pelivalmistelut Haasteet Haasteet 1. Lusikka kuppiin 2. Posse Pong 3. Räkäpallo 4. Syömäpuikkohaaste 5. hamsteriposket 6. Lattian kautta kuppiin 7. Korttipalapeli 8. Lajitteluhaaste 9. Pingis ristinolla 10. Lusikkaflipperi

Lisätiedot

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Kämmenniemi, Amuri, Sampola,

Lisätiedot

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 MEIDÄN PELIN PRIORITEETIT = TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP 14.11.2015

CHAMPIONS CUP 14.11.2015 CHAMPIONS CUP 2 15 14.11.2015 Champions Cup 2015 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kukin joukkue pelaa kolme alkusarjan peliä, voitosta saa kolme

Lisätiedot

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä Suomalaisen jalkapallon ll teknistaktinen lajianalyysi Henri Lehto, LitM Projektitutkija Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Tervetuloa idylliseen Porvooseen nauttimaan hienosta jalkapallosta! Aika ja

Lisätiedot

hetken maalilla Inka Molin 54. Ella Huovinen (Vilma Mahlio) 79. Anni Konttinen (Inka Molin) Alku oli kotijoukkueen painostusta.

hetken maalilla Inka Molin 54. Ella Huovinen (Vilma Mahlio) 79. Anni Konttinen (Inka Molin) Alku oli kotijoukkueen painostusta. C-tytöt tasapeliin hetken maalilla viime Paikallispeli tarjosi juuri sellaista herkkua, mitä fanit näiltä peleiltä varmasti aina odottavat. Pisteet jaettiin sopuisasti 2-2 (1-0) numeroin, mutta pelin viimeinen

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA ALKUPOTKU JA PELIN JATKAMINEN JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 Ottelun alku Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla. Veikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen. Vastajoukkue saa oikeuden

Lisätiedot

Osoite. Puhelin Sposti

Osoite. Puhelin Sposti Nimi Seura Osoite Puhelin Sposti 1) Muistathan tuomarina seuraavat asiat? a) Milloin tuomarin on saavuttava kentälle? minuuttia ennen peliä. b) Montako pelaajaa joukkueessa on vähintään oltava? pelaajaa.

Lisätiedot

Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta

Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta varmasti! Haka juniorit järjestivät yhteistyössä Fc Hakan ja Aito Säästöpankin kanssa hiihtoloman futiskoulun innokkaille tulevaisuuden tähdille Valkeakosken

Lisätiedot

FC HONKA AKATEMIA 06 ECKERÖ ACADEMY CAMP U10,

FC HONKA AKATEMIA 06 ECKERÖ ACADEMY CAMP U10, FC HONKA AKATEMIA 06 ECKERÖ ACADEMY CAMP U10, 12.2 14.2.2016 Marraskuisen Eckerön turnauksen jatkoksi joukkueemme toinen puolikas osallistui helmikuussa Eckerö Academy Camp tapahtumaan. Turnaus oli tälläkin

Lisätiedot

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT: SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 5-6 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Torstai 21.1.2010 Paikka:4Pirkka-halli, D-halli kentät no 3 ja 4, A-halli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen 23.1.2016

Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen 23.1.2016 Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen 23.1.2016 Turnauksen suojelijana toimii Hyvinkää Ringette Ry valmennuspäällikkö Sini Forsblom Kisakallion Urheiluopisto sijaitsee Lohjanjärven

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA -

JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA - JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA - Yleistä: Aloitetaan harjoittelu heti Tarvikkeet valmentajien toimesta jäällä valmiina Päävalmentaja kokoaa pelaajat yhteen

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET 1. Maalinteko 1v1 vastakkaisiin maaleihin Tilanne käynnistyy valmentajan merkistä molemmilta maaleilta yhtäaikaa. Puolustava pelaaja syöttää lyhyen kuljetuksen jälkeen

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

FC Honka P09 -turnaus

FC Honka P09 -turnaus FC Honka P09 turnaus Ulkokenttäturnaus Tapiolassa vuonna 2009 syntyneille pojille lauantaina 22.4.2017 klo 9.00 alkaen Tervetuloa turnaukseen! Kun saavutte paikan päälle, käykää ilmoittautumassa turnaustoimistoon

Lisätiedot

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA?

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? Yksi huuhkaja (kiinniottaja), loput viivalle. Huuhkaja huutaa kuka pelkää huuhkajaa?!, jonka jälkeen viivalla olevat yrittävät päästä toiseen päähän ilman, että huuhkaja koskee

Lisätiedot

keskustelutilaisuus vanhemmille

keskustelutilaisuus vanhemmille Avoin keskustelutilaisuus vanhemmille FC Haka juniorit kutsuu FC Haka junioreiden vanhemmat avoimeen keskustelutilaisuuteen lauantaina 13.5.2017 klo 10 Hotelli Waltikkaan. Aiheina ovat mm. huhtikuisen

Lisätiedot

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA D -IKÄISTEN HARJOITTELUA VERYTTELYT niveljumppa Erityisen tärkeitä kaikki käsien heilautukset, olkapäiden rentouden kehittämiseen paljon aikaa. Matkitaan rennosti iskulyönnin käsien vientiä ylös ja liikettä

Lisätiedot

VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ

VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ LYHYESTI VIISIPALLOSTA Viisipallo muistuttaa pohjimmiltaan paljon polttopalloa: Siinä on sisäjoukkue ja ulkojoukkue. Sisäjoukkue lyö pallon

Lisätiedot