C14 Pojat YJ1 Back in business, NoPS kaatui 1-6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "C14 Pojat YJ1 Back in business, NoPS kaatui 1-6"

Transkriptio

1 C14 Pojat YJ1 Back in business, NoPS kaatui 1-6 C14 FC HAKA YJ1 kävi paitsioansassa Nokialla. Peli ei ihan kulkenut kuin Strömsöössä, mutta voitolla tultiin takaisin Koskiin. Pikkaisen uusia kasvoja HAKAn riveissä, alueliigaan juuri noussut NoPS vastassa, tarkat dumarit ja hyvä, mutta helteinen keinonurmi. Muutamia perusasioita pelistä. Jo tuttu ryhmitys, jolla lähdettiin. Maalissa pelasi Samun poissa ollessa YJ2:sta Riku. Peli alkoi hermostuneesti, eikä syöttöjä saanut omille oikeastaan kumpikaan joukkue. HAKAlla oli tilanteita kyllä selkeästi enemmän, mutta pallot eivät mahtuneet tolppien sisään tai sitten oltiin patsiossa. NoPSin alakerta pelasi hyvin ylhäällä ja oli selvästi harjoitellut paitsioansaa. Meidän pojat kyllä tuntee paitsion. Se on se. no, ei mennä siihen tarkemmin. Teoriassa se tiedetään. Nyt tarkan videolaskennan perusteella käytännössä HAKAlainen oli tässä yksittäisessä pelissä 22 kertaa PAITSIOSSA! Maalivahtipeli oli ihan ok. Tietyt kopit erittäin hyviä ja tärkeitä, mutta vastaantulot ja avauspeli selkeitä kehityskohteita. Äänenkäyttö ja pelinjohtamista kaivataan myös, koska maalivahti näkee kentän parhaiten. Puolustus pelasi suht hyvän ottelun toppariparin johdolla. Puheella johtamista kaipaisi alakerran miehille. Rakentelu maata pitkin kaipaa nopeutta ja nousuja. Nyt katkominen ja iholla oleminen onnistui melko hyvin. HAKAn vahvuuksiin on kuulunut keskikenttä ja niin nytkin. Kun hyökkääjät eivät saaneet paitsiota kummempaa aikaan, maalinteon aloittivat keskikenttämiehet. Uusi kasvo, Petrus haasteesta, toi paljon hyvää liikettä, pallovarmuutta ja

2 äksöniä keskelle. Markuksella oli hyvä päivä, jonka kruunuina oli tehdyt maalit ja maalisyötöt. Hyökkääjät olivat, kuten jo todettiin, kertaamassa paitsiosääntöä. Muutamia paikkoja tuhlailtiin normityyliin ja hieman laput silmillä tehtiin boxissa ratkaisuja. Mutta lopulta 2. jaksolla oppi meni päähän ja palloja saatiin maaliinkin asti. Mutta kauan se kesti. Tuomarilinja oli tietenkin tarkka kuten asiayhteydestä voi päätellä mutta hyvä. Ehkä paras tuomarikolmikko koko kaudella. Paitsio on paitsio vaikka voissa paistaisi. Kova peli ja törkeydet otettiin pois heti alkuun. Vain yksi varoitus, joka tuli NoPSin pelaajalle. Hyvä HAKA, josko se hermokontrollikin opittaisiin pikkuhiljaa. Yleisö käyttäytyi hienosti ja jutustelu oli mukavaa nokialaisten kanssa. Päivän hienoimman kopin esittikin yleisön puolella Tompan isä. Nopeat tuomiot eli tähdet, kuten urheilu-journalismiin kuuluu: Markus nro 31 Olli nro 27 Tomy nro 35

3 Päivän mietelause eli quote by Paul Brown: Football is game of errors The team that makes the fewest errors in the game Usually wins NoPS FC HAKA j YJ1 1-6 Sunnuntai 16.8 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Riku (12), Antti(4), Ville To(9), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville Tu(16), Tuomas(17), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy(35); Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 18 : : (31) 53 : : : (15) 62 : : Seuraava Alueliigan peli FC HAKA j YJ1 Pallo-Iirot: Ke 19.8 klo 19:00, TEHTIS.

4 C14 Pojat YJ1 Alueliigan ennakkosuosikin paineet liian kovat C14 FC HAKA YJ1 lopetti kevätkauden Alueliigassa komeasti ollen toinen ja vieden nousijan päänahan. Syksyyn pelaajat, taustat ja vanhemmat lähtivät suurin odotuksin. Mutta urheilu on raakaa, sillä lopulta vain voitto merkitsee. Olet yhtä hyvä kuin viimeinen pelisi; voittaja tai häviäjä. FC HAKAn syksy on lähtenyt vastoinkäymisten kera käyntiin. Paineet ovat kasvaneet vuoren kokoiseksi. Suuret odotukset tuntuvat romahtavan. No niin, tämä otteluraportti keskittyy nyt henkisten lukkojen avaamiseen eikä niinkään tapahtuneen kertaamiseen. Pelaajien taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Joukkue on sama kuin keväällä. Yllätysmomentti on vain nyt mennyt. HAKAn päänahka on arvokas muille. Unohtakaa sarjataulukko! Unohtakaa paineet! Unohtakaa kauden tavoitteet! Nauttikaa pelaamisesta. Nauttikaa pienistä voitoista Keskittykää seuraavaan peliin, puoliaikaan, kaksinkamppailuun, syöttöön, maalintekotilanteeseen, hetkeen. Voittokin on hetkellistä. Tavoiteltavaa, mutta hetkellistä. Everything that man esteems. Endures a moment or a day. Love s pleasure drives his love away, The painter s brush consumes his dreams;

5 The herald s cry, the soldier s tread Exhaust his glory and his might: Whatever flames upon the night Man s own resinous heart has fed. William Butler Yeats, Irish Poet, 13 June January 1939 HJS FC HAKA j YJ1 2-2 Keskiviikko 5.8 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31, pelasi nr 2), Tomy(35) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 09 : (31) 45 : : : (35) FC HAKA j YJ1 -KaaPo 0-4 Keskiviikko 9.8 Riku seivaa maalin.

6 Otto suojaa. Otto vie pallon. Vikke in action.

7 Späde and high ball. Olli ja Tomy. Speed. Kiitos Jussi Rämälle kuvista. FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Riku(12), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas(17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy(35), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 40 : : : : 0-4 Seuraava Alueliigan peli NoPS -FC HAKA j YJ1: Su 16.8 klo 12:00, Nokia, Menkalan kenttä., NoPS., TEHTIS.

8 C14 YJ2 JATKAA SYKSYLLÄ EDELLEEN PIIRILIIGASSA FC Haka j YJ2 NoPS FC Haka j. C14 YJ2 jatkaa syyskierroksella pelejään edelleen Piiriliigassa, koska se hävisi Tehtiksellä 2.7. pelatun yksiosaisen Alueliigan nousukarsintaottelun Nokian Palloseuralle lukemin 1-3. NoPS siirtyi ottelun alussa komealla kaukolaukauksella 0-1 johtoon, mutta Haka pääsi kuittaamaan tilanteen nopeasti tasoihin Juliuksen seuratessa hyvin NoPS:n maalivahdin epäonnistuneen avauksen. NoPS ei tasoituksesta kuitenkaan hätkähtänyt vaan jatkoi painostustustaan ja pääsi tekemään

9 viidentoista minuutin pelin jälkeen tilanteeksi 1-2. Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle mentiin NoPS:n yhden maalin johdossa. FC Haka j YJ2 NoPS Toisella jaksolla Haka yritti pienellä riskilläkin tasoittaa pelin ja saikin luoduksi muutamia hyviä tilanteita, mutta tärkein eli maali jäi tekemättä. Ja vanha totuushan on että jos et omista paikoista tee niin kaveri yleensä tekee. Näin kävi tälläkin kertaa ja NoPS viimeisteli toisen jakson puolivälissä loppulukemiksi 1-3. Näin NoPS pääsi ottelun loputtua juhlimaan ansaittua nousuaan Alueliigaan. FC HAKA j YJ2 kokoonpano: Riku (12), Luke (5), Atte (3), Petro (6), Sampo (7), Teemu (8), Miikka (13), Julius (20), Elias (22), Eemeli (23), Ruslan (25), Santtu (28), Tuukka (30), Petrus (38), Elmer (39) ja Niilo (44) FC Haka j YJ2 NoPS:

10 6 : : ( ) 15 : : 1-3 C14 Pojat YJ1 Tärkeintä ei ole voitto..vaan sarjaykkösen päänahka Kun HAKA joutui aikanaan luopumaan Alueliigan johtopaikastaan, paikan valtasi ÅIFK. Sen jälkeen ÅIFK johti sarjaa ilman ainuttakaan tappiota tai tasapeliä. Ja tässä vaiheessa sarjaa näytti jo vahvasti siltä, että ÅIFK nousee Etelä-Länsiliigaan. Historian kirjoihin jää kuitenkin yksi tahra ja sen aiheutti HAKA Åbon Kupittaalla HAKA YJ1 pieksi sarjajohtajan ja Etelä-Länsiliigaan nousijan maalein 1-2. Kovasti myöhässä oleva otteluraportti perustuu poikien omiin värittämättömiin ja totuudellisiin kuvauksiin, kuulo- ja huhupuheisiin sekä hevosmiesten tietotoimiston uutisiin (HTT). Tämä siksi koska tapahtumahetkellä allekirjoittanut kärvisteli kaatosateisessa Shanghaissa. Täten myös kuvat ja videomateriaali puuttuu. Mutta totuus eikä journalistin erehtymättömyys pala tulessakaan. HAKAlla ei ollut missään vaiheessa mitään hätää. Näin aikalaiskertomus alkaa.

11 Tosin ÅIFK teki heti alussa maalin. Mutta HAKAlaisten asenne oli kohdallaan ja peli kulki. Tiukka prässi-peli yllätti sarjajohtajan ja vaarallisia hyökkäyksiä saatiin jatkuvasti åbolaisten maalille. HAKAn peli oli hyvässä balanssissa ja rosteri kasassa. Ainoa merkittävä puute oli Tompan poissaolo, mutta muut olivat valmiita ottamaaan vastuuta. Ja toisen puoliajan aikana tilanteet johtivat jo tulokseen. Make syötti upeasti ÅIFK puolustuslinjan taakse Henelle juoksupallon, jonka Hene Henkke Larsson otti täydellisesti haltuun. Näin kerrotaan. Vastustajan mokke juoksi liian lujaa peittämään, jolloin Hene vei tylysti moken ohi ja pisti pallon tyhjiin. Peli tasan. Ja HAKA löi lisää löylyä. Hetken päästä Vikke antoi vaparin boxiin, molke seikkaili taas ja Jommi oli vaaksan päässä päästä pukkaamaan pallon sisään. Mutta tästä ei mennyt kuin tovi niin sama paikka, sama vapari, sama Vikke ja sama Jommi. Ja tällä kertaa Jommi osui puhtaan osuman ja pisti verkot tötterölle. Ja jonkun versio puhui jostain saksipotkustakin, mutta siitä tarvittaisiin kyllä vahvoja aikalaistodistuksia. Loppu hyvin kaikki hyvin. HAKA vei ja ÅIFK vikisi. Ja tässä vaiheessa kautta kun HAKAlla jäljellä on vielä yksi ottelu ja ÅIFK on pelannut jo omat ottelunsa, voi todeta että ÅIFK tulee voittamaan sarjan ja nousemaan Etelä-länsi-liigaan. Mutta ainoan tappionsa he kärsivät HAKAlle. Ja voi vain spekuloida, mikä olisi HAKAn sijoitus, jos kauden aikana rosteri olisi pysynyt hieman paremmin terveenä ja kasassa. Paluumatkalla bussissa tunnelma oli katossa ja tilanteita kerrattiin vahvalla näkemyksellä. Keskiviikkona 24.6 HAKA kohtaa alkukauden viimeisessä ottelussaan TKT:n. Areenana ei ole mikään vähäisempi kuin TEHTIS. Aika klo 20:00. Vähän niiku TV-ottelu. Kyseessä on kunniakas päätös alkukaudelle. Panoksena mahdollinen toinen sija. Tervetuloa!

12 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Aku (11), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 55 : (31) 71 : (21) FC HAKA j YJ1 Alueliigan seuraava peli: Ke 24.6 klo 20:00, TKT., TEHTIS. Alkukauden päätöspeli.

13 10 nopeaa pelaajille: Samu Lindgren FC Haka juniorit esittelevät yhden pelaajan ja yhden taustahenkilön viikoittain Uutiskirjeen 10 nopeaa -sarjassa. Jos haluat ehdottaa haastateltavaa/uusia kysymyksiä haastateltaville, niin ota ystävällisesti yhteyttä osoitteeseen Tutustu uutiskirjeeseen täällä ja tilaa uutiskirje sivupalkista!

14 Nimi: Samu Lindgren Joukkue: C14-pojat Mieluisin pelipaikka: Maalivahti Miten ammut rankkarin: Kovaa ylös! Suosikkipelaaja Hakassa: Ville Kauppinen Suosikkijoukkue Hakan ulkopuolella: Chelsea Suosikkipelaaja Hakan ulkopuolella: Thibaut Courtois Tavoitteet futiksessa: Maajoukkue ja ainakin Hakan edustus! Harrastatko jotain muuta kuin jalkapalloa: En. Terkut! Vikelle terkkuja! C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset

15 vastakkain 1-1 FC HAKA j YJ1:n lähti tappio niskassa kohti Turkua hakemaan TPS:ltä Alueliiga-pisteitä. Paikka oli Samppalinnanmäki, Paavo Nurmen Stadion kupeessa oleva Yläkenttä. Etelässä oli lämmintä ja paistoi aurinko. Tyyntä ennen myrskyä? Kyllä Turku on hieno kesäkaupunki. Aurajoen rannat pullistelevat houkutuksia lähteä laivajänikseksi. Kenttäkin oli positiivinen kokemus, pieni sievä Yläkenttä, hyvä uudehko tekonurmi. No, pukutilat kuin lavatanssibändillä eikä lämmittelylle ollut kunnon paikkaa. Mutta ei valiteta. Tai siis ei pitäisi ainakaan. Valittaa. Siis aina. Ja siitä aasinsillasta se valitus sitten alkaakin. Kovin paljon henkilökohtaisia virheitä. Videomateriaalin purkuvaiheessa pisti silmään erityisesti hyökkäyspään pelikäsitys ja pallokosketus. Ja liike. Tai sen puute. Näytti enemmänkin siltä, että hyökkääjät olivat tulleet puolustussuuntaan tapahtuvaan kävelykilpailuun. Hyökkäyssuuntaan juoksuaskelia otettiin näön vuoksi. Kuitenkin niin, ettei palloa vastaan tarvinnut tulla. Ja jos tultiin, niin lohkareet kolisi. Pelikäsityksestä, siis siitä, että ajatellaan, mikä paikka minulla on, missä olen nyt ja mihin liikun seuraavassa hetkessa ja voinko siirtymä tapahtua syöttämällä, voi olla parempi, etten sano mitään. Mutta mieleen tuli Kummelin vanha Vibrado-tango Päässä liiku ei mikään. Kaikille tulee virheitä. Tässäkin pelissä sekä puolustus ja keskikenttä tekivät virheitä. Mutta, kun henkilökohtaisten virheiden määrän laskee videomateriaalista, niin muiden virheet oli tasolla 5-15, kun hyöjkkääjien virheet olivat Se herättää kysymyksen, miksi?

16 Jalkapallossa kentällä pitää ajatella ja tehdä harkittuja ratkaisuja. Jalkapallo on shakkia. Siis paikat ja suunnat ovat tiedossa. Niitä harjoitellaan jatkuvasti. Niistä puhutaan jatkuvasti harjoituksissa. Ne asiat pitää muistaa ja toteuttaa myös peleissä. Jos haluaa menestyä. Jos haluaa, että joukkue menestyy. Nosta se pää ylös, katso: mitä, missä, milloin? Ja shakinpelaaja tietää ainakin 10 siirtoa eteenpäin. Sitten on se toinen suuri asia. Protestointi. Hyvät nuoret miehet ilmeisesti kerron teille uutisen: maailma ei ole oikeudenmukainen. On syytä tottua epäoikeudenmukaisuuteen. Oikeus on ansaittava. Kentällä. Elämässä. Jokaista väärää tuomiota ei kannata protestoida kirosanoin höystettynä. Tuomarit erehtyvät. Tuomarit tulkitsevat sääntöjä. Säännöt ovat samat kaikille, tulkinta vaihtelee. Kiroilu vaikuttaa tulkintaan. Kiroilu sucks. Myöskään jokaista omaa epäonnistumisen tuskaa ei tarvitse huutaa koko maailmalle kirosanojen saattelemena. Maailma ei auta. Virheiden karsiminen lähtee teistä itsestä. On nieltävä kiukkunsa, purtava hammasta, keskityttävä ja taisteltava eteenpäin. Jos mokaat niin mokaa edes hiljaa. Valittaminen omista mokista sucks. Peli oli tasainen, mutta ei mikään mestarin näyte. Päättyi 1-1. FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus(31), Tomy(35), Otto (42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 46 : (-)

17

18 FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! Keväisin toteutettava FC Haka junioreiden liite on ilmestynyt keskiviikkona 27.5 Valkeakosken Sanomien välissä! C14 Pojat YJ1 ja YJ2 Urakka-lauantai Molemmat FC HAKA junioreiden C14 joukkueet urakoivat lauantaina ottelunsa Saharassa. Päivä oli kolea ja tuulinen, mutta suhteellisen kuiva. Ensimmäisenä aloitti Alueliigaa pelaava C14 YJ1 ja vastaan asettui FJK YJ Forssasta. Hakan kokoonpano kärsi monen runkopelaajan poissaolosta. Ja peli alkoikin tahmeasti. Jotain muutakin oli tapahtunut. Liekö

19 syynä vilkuilu sarjataulukkoon, jossa Haka oli piikkipaikalla ja FJK hännillä, sillä niin unessa ja huolimattomasti hakalaiset pelasivat. Voi sanoa, että huonompi joukkue voitti. HAKAn pelinhallinta, syötöt, juokseminen ja tilanteisiin meneminen oli karmeta katsottavaa. Hyökkäyksen, keskikentän ja puolustuksen välit venyivät ja vanuivat. Työnteko, liike, valmennuksen ohjeet,..loistivat poissaolollaan. Mitähän sinne kentällä jää silloin? En tiedä. Vain muutama yksilö pelasi omalla tasollaan. Mr. Willpower, Hene tahtoi pari tahtomaalia. Ei kauniita, mutta niin tarpeen. HAKAn maalissa kapteeni Samu oli nauhalle kunniaksi. Puolustuksessa Mr. Cool, Tuomas, oli HAKAn tärkein pelaaja. Katkoi, paikkasi muiden missejä, hankki vapareita, puski ja dominoi alakertaa jättäen vain murusia vastustajalle. Näiden herrojen tekeminen riitti. Tänään. Muut.. mikä häpeä! Viikon päästä Ilves-derby, sarjataulukon hegemonia-ottelu. Viikko aikaa herätä. Ilves pelin kokoontuminen on lauantaina klo 10:00. Haka voitti 3-0. Muuten tämä urakka kusi. HAKAn YJ2 pelaa piiriliigaa ja vastaan asettui Padasjoen PadY. Myös YJ2 on Piiriliigan kärjessä, toisena. HAKAn rivit olivatkin kotiottelussa hyvin järjestyksessä, sillä pelaajia oli melkein kahteen joukkueeseen. Päinvastoin kuin Alueliigan pelissä, HAKAn pelaajat olivat hyvin hereillä ja tempokin oli hyvä. Ensimmäisellä puoliskolla peli aaltoili erittäin tasaisena. Toisen puoliajan alussa vastustajan kulmatilanteen jälkeen HAKAn vastaisku puri ja Eemeli iski. Ensimmäisen kerran. Toinen maali seurasi noin 15 kohdalla 2. puoliaikaa. Eemeli sai pallon 16-rajalla, nopea harhautus ja kaunis sisäsyrjä

20 takakulmaan. Maalintekijän maali. Game over. Peli päättyy HAKAlle 2-0. YJ2:n pojista näkee selvästi, että paineen alla kovia pelejä on pelattu. Osa pojista on harjoitellut paljonkin YJ1:n kanssa ja tämähän se tarkoitus onkin. Potentiaali on. Futsal peleissä talvella, nyt Piiriliigassa ja muutama on jo kokeillut siipiään Alueliigassakin. Huomataan, että kaikki syövät samaa puuroa ja kahville menevät. On mielenkiintoista kuinka johtajahahmot joukkeissa löytyvät. Kun YJ1:ssä ääntä pitää ja peliä ohjaa maalivahti-kapteeni Samu, niin YJ2:ssa homman hoitaa alakerran luunkova toppari Sampo piiriliigan John Terry. Sampolla on kokemusta myös Alueliigasta ja se näkyy huikeana itseluottamuksena. Pelinohjaus on monipuolista, kannustavaa ja erittäin järkevää. Toinen alakerran hahmo on Tuukka Pique Salonen. Pituus, nopeus, voima, pallokosketus ja pelikäsitys kohdallaan. Sanoisin, että Alueliiga odottaa kieli pitkällä. Kentän hahmoihin kuului myös kaksi pienempää kaveria ; Tuukka Stende Salonen, jonka liikkuminen pallottomana sekä pallollisena on mukavaa katseltavaa, sekä Iiro Igi Inkinen, jonka sijoittuminen ja syötöt ovat hyvää tasoa. HAKA YJ2:n piiriliigan joukkueen peli odottaa vielä hieman jotain. Ehkä enemmän taktista ajatusta ja niiden noudattamista peleissä, että palaset loksahtavat kohdalleen. Pelissä ja pojissa on paljon hyvää, mutta sarja on varmasti kova. Ja ikuinen dilemma on aina, kuinka seurat tailteilevat kunniahimonsa ja eri tasoisten joukkueidensa välillä pelaajia; alueliigapelaajia käyttämällä piiriliigassa tulokset varmasti paranevat, mutta poikien kehityksen kannalta, se ei ole järkevää. FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10), Joonas V.(14), Henrik (15), Ville(16) Tuomas (17), Niklas(19), Olli(27), Tomy(35), Elias (22)

21 FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 19 : (16) 25 : (1) 55 : (19) FC HAKA j YJ2 maalintekijä(syöttäjä): 19 : (20) 25 : (-) FC HAKA j YJ1 seuraava peli: La 15.5 klo 11:00, Ilves Kelt., Kauppi2. FC HAKA j YJ2 seuraava peli: Ke 20.5 klo 18:00, HJS Sininen, Pulleri2 YJ1 C14 pojat Per Aspera ad Astra C14 Alueliigan johtopaikalla oleva FC HAKA YJ1 lähti Raumalle hakemaan lisäpisteitä. Kaikki näytti hyvältä vielä aamulla, kun aurinko lämmitti ja ja länsi-rannikolla ei näkynyt pilven hattaraakaan. Tuttu Hämeen Turistiauton kuski ja SubWayn eväät kontissa niin pohjatyöt oli kunnossa. Oli tiedossa, että Iirot olivat pelanneet hyvin. Pari selkeää

22 voittoa ja vain yhden maalin tappio Ilvekselle niskassa. Mutta HAKAn pojista huokui hyvä fiilis kuitenkin ilman ylimääräistä leijuntaa. Mutta kukaan ei ollut valmistautunut siihen mitä tuleman piti. Pukukopissa mukavuuksia olivat haiseva vesi ja vanha hiki, mutta valmennuksen ohjeet oli jälleen selkeät ja yksinkertaiset. Jopa joukkueenjohtaja ymmärsi. Olla hiljaa. Peli pyörähti käyntiin ja HAKAlla oli heti tilanne; nopea hykkäys ja läpiajo. Tai oikeastaan edessä vain tyhjä maali. Tyhjäksi jäi. About minutti aiemmin valmennus muistutti: hereillä heti alusta ja tehdään paikoista maali. Carpe diem. HAKAn hyvä ote kuitenkin jatkui ja laidoista Tomppa ja Hene ajelivat mukavan tuntuisesti jatkuvasti läpi. Vain maali jäi uupumaan. Ja PAM! Keskialueella Makelle harvinainen pallonmenetys, josta kaveri oli pääsemässä läpi. Make oli kuitenkin nopeampi ja otti kaverin kiinni. Kevyesti olkapäätä ja jalkaa palloon. Kaveri kaatui rähmälleen vähän 16-rajan ulkopuolelle. Kaikki odottivat vaparia. Mutta.. Punainen. Tuomari kaivoi esiin punaisen kortin. Siis punaisen. Iirojen puolellakin pidäteltiin hengitystä. Ilmeisesti uskomatta hyvää tuuria. Alueliigassa punaisia on nähty lähinnä rumasta jälkipelistä. Ja vastaavia tilanteita on nähty menevän läpi ilman korttejakin, saati sitten punaista. Oliko punainen? Päättele itse: Koko joukkue meni pienee shokkiin. Make on yksi avainpelaajista ja suihkuun. Kapteeni Samu otti keltaisen suunsoitosta. Ärräpäitä lenteli ilmassa. Ja lopulta Iirojen vaparikin lenteli jonnekin vaarattomasti.

23 Joukkue oli hermostunut. Yhden vajaalla ja peliaikaa aivan liikaa jäljellä. 1. puoliskolla tuuli oli vielä myötäinen, mutta jälkimmäinen puolikas tulisi olemaan vaikea. Tuomari oli tehnyt hetkessä pelistä ruman, jossa pelattiin kovaa eikä armoa pyydetty. Vapareita rupesi satelemaan molemmille. Kaikesta huolimatta HAKA pystyi vielä rakentelemaan tilanteita. Ja 24 Vikke sai pallon hyökkäysalueella rinnalla alas ja kovan kaukolaukauksen vasempaan alakulmaan. 0-1 HAKAlle. Maalin jälkeen peli alkoi väkisin kääntyä IIROille. Tultiin puoliajalle ja valmennus sai annettua uudet ohjeet jo hieman puuskuttavalla HAKAlle. Ja 2. puoliaika toisi tullessaan kovan vastatuulen. IIROt otti komennon ja HAKA ryhmittyi pallon alle omalle puoliskolle. Yhden maalin turvaaminen noin 60 minuuttia on lähestulkoon mahdoton tehtävä. Ja ne minuutit ovat pitkiä. Ajoittaisia Tompan läpiajoyrityksiä lukuunottamatta, HAKA oli parkeerannut bussin. Puolustuksen kunniaksi (Joonas, Tuomas, Olli, Ville) on sanottava, että alakerta pelasi lähes täydellisen pelin. IIROjen läpiajot jäi paitsio-trappiin tai ajettiin päädystä yli. Tällä tasolla, näin kypsää puolustuspeliä näkee todella harvoin. Ja kuin lukkona, Samu-the-candyman, koppaili karkit, kaukovedot ja muutaman lähivedonkin. Viimeiset minuutit ja tuomarin antama yliaika oli väsyneiden miesten karmeaa taistelua. Joka ikinen hikipisara, jokainen kolhu, jokainen pallo. Hene linkutti puujalalla, Joonas oli täysin puhki vasemmalla, Antti rampana vaihdossa. HAKAn pelaajat liikkuivat kuin hidastetussa filmissä. Lopulta vapauttava loppuvihellys. Taululla 0-1. Edelleen. Ansaitusti. Against all odds. Hikeä, verta ja kyyneleitä. Joskus tälläiset voitot muistetaan pitkään. Joskus tällaiset

24 voitot tekevät joukkueesta Joukkueen. FC HAKA j / LeKi kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Joonas K.(10), Aku(11), Joonas V.(14), Henkrik (15), Ville(16), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus(31), Tomy(35) Vasta pelin jälkeen ehti ajatella, mitä oikein tapahtui. FC HAKA j / LeKi maalintekijä(syöttäjä): 10 : (-) FC HAKA j / LeKi seuraava peli: La 9.5 klo 12:30, FJK YJ, Sahara. C14 YJ1 Pojat Tehtiksellä

25 ja putki jatkuu! Kun C14 Alueliigan ottelu oli esiotteluna FC HAKA HJK Suomen Cupin ottelulle Suomen kauneimmalla Tehtaan kentällä, ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Sekä vettä. Kun muina päivinä paistaa aurinko niin pelipäivänä sataa. Kaikesta huolimatta. Kun pojatkin pääsevät Tehtikselle niin, on se.hianoo. Itäkaarteen Ultrat, eli Pyrde, heilutti HAKAlippua ja paukutti rumpua, hoilasi kannatuslauluja ja huuteli tuomareille siihen malliin, että tunnelma oli kuin Torinossa. Vastaan asettui FC Inter Mustat, Suomen Turuust. Odoteltiin Interin -02 kohupelaaja, Jason ia, kokoonpanoon, mutta Jason ia ei näkynyt. Sokerista. Peli alkoi hakalaisittain vähän nihkeästi. Hakan kokoonpanoa oli jouduttu hieman rukkaamaan poissaolojen takia ja alakertaan oli tiputettu Vikke ja keskikentälle nostettu avaukseen Jommi. Kaikesta huolimatta Späde pääsi tuikkaamaan Hakalle johdon ajassa 6. Sitten Inter onnistui 15 tasoittamaan tasaisena aaltoilleen pelin. 18 Tomppa kuittasi murtautumalla vasemmalta laidalta 2-1. Ensimmäinen puoliaika oli tämän jälkeen tasaista kamppailua, jossa kumpi joukkue tahansa olisi voinut lisätä maalitiliään. Maalissa oli onneksi jälleen Haamukäsi-Samu, joka seivasi muutaman tosi vaarallisen läpiajon. Väliajalla valmennus oli hereillä ja tarkensi ohjeita. 2. puoliajalle juoksikin hieman parempi Haka. 6 Make veivasi kaverit kahveelle ja tilanteeksi 3-1. Vaikka Inter tuli vielä tilanteeseen, Hakan pelissä oli kredibiliteettiä ja 12 tutut miehet, Späde ja Tomppa, siirsivät Haka 4-2 johtoon. Inter näytti väsyneeltä ja 2. puoliajan 23 ja 29 välissä Inter taipui lopullisesti. 6 minuutissa tilanne muuttui 7-2.

26 Se on siinä, sano Mertsi. Lopussa isännät lahjoitti balsamia Inter-haavoille rankkarin muodossa. Hakalaisista on ihan pakko antaa Stahanovin-palkinto yhdelle pelaajalle. Hene siellä, Hene täällä ja Hene joka puolella. Hene syötti ja teki maalin. Ja suorastaan juoksi vastustan pakkikaluston suohon. 2. puoliajalla Interin pakit oli aivan zippi, mutta Henkka..still fresh & go. Lisäksi on mainittava Tompan merkittävyys joukkueelle. Varmaan kaikille tuli ja on tullut selväksi, kuka on herra ja hidalgo Hakan hyökkäyksessä. Ja kaikilla tarkoitan katsojia sekä vastustajia. Ja vastustajilla tarkoitan koko Alueliigaa. Sanon, että missä tahansa sarjassa tässä ikäluokassa Suomessa jos tarjoilu on hyvää Tomppaa on vaikea pysäyttää. On pakko ihmetellä isoon ääneen, miksi Tomppa ei ole Tampereen piirin joukkueessa. Seuraavaksi on reissupeli Raumalla. Jossa Haka yrittää katkaista Pallo-Iirojen lennon. Sno snääki mnuu snuuks, snuuks mnääki snuu sno..tai sinnepäin. Raumlaisittas.

27 C14 YJ1 Pistepörssi, tilanne FC HAKA j / LeKi kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville To(9), Joonas K.(10), Aku(11), Joonas V.(14), Henkrik (15) Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus(31), Tomy(35), Otto(42) FC HAKA j / LeKi maalintekijä(syöttäjä): 6 : : : (15) 46 : (19) 50 : : (35) 63 : (31) 66 : (19) 69 : (9) 71 : 7-3 FC HAKA j / LeKi seuraava peli: 3.5 klo 14:00, Pallo-Iirot YJ, Äijän suo.

C14 Pojat YJ1 ja YJ2 Urakka-lauantai

C14 Pojat YJ1 ja YJ2 Urakka-lauantai C14 Pojat YJ1 ja YJ2 Urakka-lauantai Molemmat FC HAKA junioreiden C14 joukkueet urakoivat lauantaina ottelunsa Saharassa. Päivä oli kolea ja tuulinen, mutta suhteellisen kuiva. Ensimmäisenä aloitti Alueliigaa

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 Lisää pituutta heti! Hirvee flow päällä niin kaikki onnistuu. Mistä se on tullut, en tiedä. Mutta nautitaan. Ja joka hetkestä, kun se on päällä. Kaikki onnistuu. Yksikössä

Lisätiedot

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 FC Haka junioreiden C15 pojat voitti Futsalin piirinmestaruuden 20.3.2016 Pirkkahallissa pelatussa lopputurnauksessa, johon osallistui alkusarjan neljä parasta

Lisätiedot

D-tytöille tappio Iittalassa

D-tytöille tappio Iittalassa D-tytöille tappio Iittalassa D-tytöt pelasivat Iiittalassa paikallista pallo seuraa (IPA) vastaan. Ensimmäisella puoliajalla pääsivät IPAlaiset kaksi kertaa läpiajosta tekemään maalin. Toisella puoliajalla

Lisätiedot

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 FC HAKA YJ1 lopetti alkukauden sarjan komeasti Tehtiksellä. Vastaan tuli Tampereen TKT. Ja lopulta TKT oli se vastaantulija

Lisätiedot

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia 10 nopeaa taustoille: Marko Hopia FC Haka juniorit esittelevät yhden pelaajan ja yhden taustahenkilön viikoittain Uutiskirjeen 10 nopeaa -sarjassa. Jos haluat ehdottaa haastateltavaa/uusia kysymyksiä haastateltaville,

Lisätiedot

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt!

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! Keväisin toteutettava FC Haka junioreiden liite on ilmestynyt keskiviikkona 27.5 Valkeakosken Sanomien välissä! D13 Mustat kukistivat sarjajohtajan 2-1 Alueliigan

Lisätiedot

NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5.

NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5. NoPS FC Haka Valkoinen D13 Piiriliigaa, 0-5. D13 Valkoinen jatkoi siitä, mihin Mustat jäivät tiistaina. Nollapeli ja 5 maalia vastustajan verkkoon. 0-5. Here we go again! Peli alkoi hermostuneesti kummaltakin

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

10 nopeaa pelaajille: Samu Lindgren

10 nopeaa pelaajille: Samu Lindgren 10 nopeaa pelaajille: Samu Lindgren FC Haka juniorit esittelevät yhden pelaajan ja yhden taustahenkilön viikoittain Uutiskirjeen 10 nopeaa -sarjassa. Jos haluat ehdottaa haastateltavaa/uusia kysymyksiä

Lisätiedot

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 Palokan Riento, PaRi, Jyväskylästä, haki kovaa vastusta nousukarsintoihinsa Puolen Suomen liigaa varten. Netistä bongasivat FC Hakan ja kutsuivat Palokan kuplahallin

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT HAKA 1-5

C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT HAKA 1-5 C14 Pojat AL: HAKA Jazz 0-1 ; TKT HAKA 1-5 Parit ottelurapot yhdellä iskulla. FC HAKA FC Jazz, joka pelattiin Saharassa, päättyi vierasvoittoon. Vastaavasti vieraspeli Kaukajärvellä TKT:tä vastaan katkaisi

Lisätiedot

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin,

Lisätiedot

ennakkosuosikin paineet liian kovat

ennakkosuosikin paineet liian kovat C14 Pojat YJ1 Alueliigan ennakkosuosikin paineet liian kovat C14 FC HAKA YJ1 lopetti kevätkauden Alueliigassa komeasti ollen toinen ja vieden nousijan päänahan. Syksyyn pelaajat, taustat ja vanhemmat lähtivät

Lisätiedot

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ Alueliigan ensimmäinen kaukomatka sattui äänestyspäivälle eli 19. huhtikuuta. Suuntana oli Kaarina tuo Turun Kauniainen. Tiedossa oli hyvä vastus, KaaPo. Kevät on kiireista aikaa;

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset vastakkain 1-1

C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset vastakkain 1-1 C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset vastakkain 1-1 FC HAKA j YJ1:n lähti tappio niskassa kohti Turkua hakemaan TPS:ltä Alueliiga-pisteitä. Paikka oli Samppalinnanmäki, Paavo Nurmen Stadion kupeessa oleva Yläkenttä.

Lisätiedot

D13 Valkoinen tasasi pisteet Pirkkalassa 3-3 tuloksella

D13 Valkoinen tasasi pisteet Pirkkalassa 3-3 tuloksella D13 Valkoinen tasasi pisteet Pirkkalassa 3-3 tuloksella Sunnuntaina 17.3.2015 Pirkkalan keskuskentän aurinkoisessa säässä pelatussa PJK Stars 02 vastaan FC Haka-j. Valkoinen D13-poikien piiriliigapelissä

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin,

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta!

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! FUTSALISTA Maailman huippumaat pelaavat jalkapalloakin kuin futsalia. Katsomalla mitä tahansa maailman huippuliigaa, näkee

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1 C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1 Rauli-myrsky puhalteli, kun FC HAKA reipotteli SalPan nurin. Perinteisesti Salosta on aina tultu pois enemmän tai vähemmän murtuneena. Nytkin lähtöasetelmat olivat melko

Lisätiedot

TET- harjoittelija Ville Karirinne

TET- harjoittelija Ville Karirinne TET- harjoittelija Ville Karirinne Minä olen Karirinteen Ville, 9. luokkalainen ja tämän viikon TET-harjoittelussa FC Haka juniorit ry:n toimistolla. Olen siis 15-vuotias toijalalainen, ja pelaan jalkapalloa

Lisätiedot

Valmistuneiden kukitus.

Valmistuneiden kukitus. Valmistuneiden kukitus. Sunnuntaina pelatun Haka AC Oulu ottelun puoliajalla kukitettiin Haka-perinteen mukaisesti sekä uudet yliopilaat että ammattiin valmistuneet Hakalaiset. Tänä vuonna ylioppilaiksi

Lisätiedot

C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1

C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1 C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1 tapaa. Alueliiga pyörähti käyntiin Hakan osalta vieraspelissä Tampereella TKT:ta vastaan. Tuttu vastustaja ja odotusarvona oli melko tasainen peli. Viimekaudella HAKA vei

Lisätiedot

Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan Jack Palance s debut film.

Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan Jack Palance s debut film. C14 Pojat AL, YJ1 SalPa 1-2 FC HAKA Panic in the streets Film noir-classic directed by Elia Kazan 1950. Jack Palance s debut film. FC HAKA j YJ1:n lähti Saloon hakemaan tärkeitä pisteitä noustakseen Alueliigan

Lisätiedot

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin,

Lisätiedot

A-pojat vaikeuksien voittoon

A-pojat vaikeuksien voittoon A-pojat vaikeuksien voittoon kautta A-pojat kokivat kovia ja pitivät katsomon jännityksessä loppuminuuteille saakka sunnuntaina 6.3. ottelussaan Vaasan Palloseuran junioreita vastaan. Pisteet jäivät kuitenkin

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta Mika Lehkosuo KIRJE PELAAJILLE Moi Pelaajat, Pelirohkeus on sana joka usein esiintyy, kun kuvataan meidän pelitapaamme ja ajatteluamme jalkapallon

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

D-tytöt Särkänniemi Cupissa

D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt osallistuivat kolmen päivän Särkänniemi cupiin, pelit pelattiin Pirkkahallin nurmi kentillä! Ensimmäinen peli oli perjantai aamusella TPV:tä vastaan. Tytöt taistelivat

Lisätiedot

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ]

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ] Testialue [pt_view id= 68411ed84d ] Pe 4.9 Aika Ottelu Paikka Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos 14:00 1 Tehtis Haka JJK 3-0 (2-0) 14:00 2 Sahara TKT HPS 1-1 (0-0) 15:00 3 Tehtis Ilves GrIFK 1-1 (0-0) 15:00

Lisätiedot

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! Päättäjäiset ja palkitut Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! B-tytöt: syyskuun Subway pelaaja on Laura Lähdekorpi Valmentajat valitsivat B-tyttöjen syyskuun Subi-pelaajaksi

Lisätiedot

YJ1 C14 pojat Per Aspera ad Astra

YJ1 C14 pojat Per Aspera ad Astra YJ1 C14 pojat Per Aspera ad Astra C14 Alueliigan johtopaikalla oleva FC HAKA YJ1 lähti Raumalle hakemaan lisäpisteitä. Kaikki näytti hyvältä vielä aamulla, kun aurinko lämmitti ja ja länsi-rannikolla ei

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Valkoiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät. FC Haka Valkoinen JanPa, 4-2. Alku ei lupaillut kovin hyvää kun olimme alussa

Lisätiedot

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

03-pojat Otteluhistoria

03-pojat Otteluhistoria 03-pojat Otteluhistoria 2016. IKU-CUP Ikaalinen 20-21.8. La 20.8. Haka-Ilves, 1-0. (Nile). Haka-APU, 3-1. (Elias K 2 ja Nile). Haka-FC Ulvila, 3-1. (Jere, Valto ja Ville). Su 21.8. Haka-Karhufutis, 0-7.

Lisätiedot

YJ taisteli tähdet kertovat

YJ taisteli tähdet kertovat YJ taisteli tähdet kertovat FC Haka/HJS A-poikien kausi paketoitiin hopeamitalien jakoon Kupittaalla syyskuun lopussa. Menestystä voi mitata muullakin kuin mitaleilla, mutta joka tapaukssa toinen sija

Lisätiedot

A:n pelurit esittelyssä

A:n pelurit esittelyssä A:n pelurit esittelyssä Ville Karirinne Ville Karirinne nuoresta iästä huolimatta vakuuttanut A:ssa hyvillä torjunnoillaan ja varmoilla otteilla. Antton Asikainen Antton Asikainen hyvin peittävä ja sijoittuva

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0

C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0 C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0 Australia voittaa jalkapallon EM-kisat? C15 AL FC HAKA-TPS 1-0 Soccer is not just about scoring. It s about winning. Voitto oli tärkeintä. Päästiin sarjan keskivaiheille.

Lisätiedot

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 RYHMITYS 4 4-2 FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 KÄYNNISTÄMINEN (tarkoitetaan vaihetta, jossa peli käynnistetään maalivahdilta) Pyritään avaamaan peliä lyhyellä -> toppareille / AKK:lle, jos mahdollista (vastustajia

Lisätiedot

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN Hakan A-poikien Toukokuun Kuukauden subway-pelaajaksi on valittu Eemi Räsänen. Eemi on joukkueen sisällä hyvin rakastettu persoona, hänen persoonallisuutensa hipoo

Lisätiedot

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET 1. Maalinteko 1v1 vastakkaisiin maaleihin Tilanne käynnistyy valmentajan merkistä molemmilta maaleilta yhtäaikaa. Puolustava pelaaja syöttää lyhyen kuljetuksen jälkeen

Lisätiedot

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle!

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! Haka lähti pikakomennuksella Särkänniemi Cuppiin, kun TPV tarvitsi vielä yhden joukkueen turnaukseensa. Aurinko paistoi koko turnauksen ajan ja useampikin poika

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

FC Honka P09 -turnaus

FC Honka P09 -turnaus FC Honka P09 turnaus Ulkokenttäturnaus Tapiolassa vuonna 2009 syntyneille pojille lauantaina 22.4.2017 klo 9.00 alkaen Tervetuloa turnaukseen! Kun saavutte paikan päälle, käykää ilmoittautumassa turnaustoimistoon

Lisätiedot

IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN

IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN IKÄ PIENPELI KEHITYS IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN MUUT PELIMUODOT TEKNIIKKA FYSIIKKA 7 2v2 3v3 1v1 Pallon kuljetus Tasapaino, liikkuvuus, reaktionopeus 8 2v2 3v3 1v1 2v1 3v1 Kuljetus, harhautukset,

Lisätiedot

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi 7 VS 7 PELIKIRJA OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi 7 VS 7 PELIRYHMITYS PELIN AVAUS TILA ALHAALLA Maalivahti pelaa pallon topparille niin, että topparin pelisuunta on eteenpäin PELIN

Lisätiedot

Hakan hyvä vire jatkuu

Hakan hyvä vire jatkuu Hakan hyvä vire jatkuu Hakan A-pojat hakivat lauantaina SM-sarjan ensimmäiset reissupelipisteet Kontulan samettiselta nurmelta. Isäntäjoukkue KäPa joutui lähes samanlaiseen myllytykseen kuin 5 0 edellisessä

Lisätiedot

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA HJS E10 Tytöt TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki Areena Harjoitus 1 su 10.11. klo 11.00-12.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA HJS F9 SININEN TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 18.00-19.00 Pullerin Säästöpankki Areena Harjoitus 1 su 10.11. klo 12.00-13.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

Otteluraportit 03-pojat

Otteluraportit 03-pojat Otteluraportit 03-pojat Piiriliiga syksy: 6.8 HJS E11 sinivalkoinen-haka 3-8 (0-1 1min. Eero, 1-2 12min. Eero, 1-3 24min. Eero,2-4 34min. Lauri, 2-5 38min. Oiva, 2-6 41min. Leo,2-7 46min. Ville, 2-8 47min.

Lisätiedot

Palaute joukkueen toiminnasta

Palaute joukkueen toiminnasta Pelikirja Vanhemmille Toimintakausi 2017-2018 Vanhemmat: SÄÄNNÖT VANHEMMILLE - Huolehtivat, että pelaajat ilmoittautuvat tapahtumiin nimenhuudossa https://nimenhuuto.com/ - Huolehtivat, että pelaajilla

Lisätiedot

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä Suomalaisen jalkapallon ll teknistaktinen lajianalyysi Henri Lehto, LitM Projektitutkija Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi

Lisätiedot

Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010

Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010 Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010 Aihe: Puolustus / joukkuepuolustus (pelaajavartiointi) Mikään puolustusmuoto ei toimi, jollei pelaaja osaa puolustuksen perustaitoja. Joukkuepuolustus

Lisätiedot

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Haka j D12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Iiittalan Palloa vastaan Roukon nurmella. Puolustus pelasi tiiviisti ja keskikenttä

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Tervetuloa idylliseen Porvooseen nauttimaan hienosta jalkapallosta! Aika ja

Lisätiedot

B-tytöt: Kauden viimeiden peli

B-tytöt: Kauden viimeiden peli B-tytöt: Kauden viimeiden peli Kauden päätös peliin B-tytöt matkasivat Janakkalaan. Ottelussa oli kova paikallislataus ja tottakai, kaikki halusivat päättää kauden hyvin mielin voittoon. Samalla ottelu

Lisätiedot

KARNEVAALITURNAUS 2012

KARNEVAALITURNAUS 2012 KARNEVAALITURNAUS 2012 Kaupin urheilupuisto, Tampere 08.09. E11 pojat Liiga ja Ykkönen E-tytöt Liiga ja Ykkönen F7-pojat ja F-tytöt 09.09. E10 pojat Liiga ja Ykkönen F9 pojat Liiga ja Ykkönen F8 pojat

Lisätiedot

Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta

Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta varmasti! Haka juniorit järjestivät yhteistyössä Fc Hakan ja Aito Säästöpankin kanssa hiihtoloman futiskoulun innokkaille tulevaisuuden tähdille Valkeakosken

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja Juulia on aktiivinen ja innostunut jalkapalloilijatar, antaen harjoituksissa sekä peleissä 100%. Pelissä keskikentän moottori on kauden aikana pyörittänyt

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

Valmistaudu peliin, keskity omaan pelaamiseesi. Porin Narukerä Markku Gardin 6.2.2015

Valmistaudu peliin, keskity omaan pelaamiseesi. Porin Narukerä Markku Gardin 6.2.2015 Valmistaudu peliin, keskity omaan pelaamiseesi Porin Narukerä Markku Gardin 6.2.2015 Mentaaliharjoittelun perusta (hyvä tietää) Aivot ohjaavat - hermojärjestelmät, hormonit ja lihakset toimeenpanevat Omat

Lisätiedot

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0 D12 Ottelut Webasto-turnaus 23.11.2013 JJK haaste D02-pojat 2 1 23.11.2013 FC Loviisa haaste D02-pojat 1 3 23.11.2013 D02-pojat Akilles Green 2 0 24.11.2013 D02-pojat RiPS 5 0 24.11.2013 D02-pojat JJK

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin A-poikien harjoitusmatsit käyntiin Haka-j/HJS:n A-pojat pelasivat alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelun Tehtaan kentällä lauantaina 5.12. JJK:ta vastaan. Tarkoitus oli hakea tuntumaa pelaamiseen

Lisätiedot

A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina

A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina FC Haka-j/HJS:n yhteisjoukkue osallistuu tulevalla kaudella jälleen karsintoihin, jossa palkkana on paikka SM-sarjassa. Tammikuun lopulla alkavissa

Lisätiedot

Päättäjäiset ja palkitut

Päättäjäiset ja palkitut Päättäjäiset ja palkitut [embeddoc url= http://www.fchakajuniorit.fi/wp-content/uploads/2015/10/p alkittavat-2015.pdf viewer= google ] Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! Lahjoita

Lisätiedot

TERVETULOA HYUNDAI VAPPUTURNAUS 30.4-1.5.2016

TERVETULOA HYUNDAI VAPPUTURNAUS 30.4-1.5.2016 TERVETULOA HYUNDAI VAPPUTURNAUS 30.4-1.5.2016 TERVETULOA TURNAUKSEEN! Turnaustoimisto: Sijaitsee keskuskentän sisäänkäynnin viereisessä kopissa yhteyshenkilönä Karita Koskinen 0400 392782 Puhelinnumeroita:

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

FC ESPOO. Pelitavan pääpiirteet 9v9

FC ESPOO. Pelitavan pääpiirteet 9v9 FC ESPOO Pelitavan pääpiirteet 9v9 ISO KUVA: - Rohkea: Pelaaja uskaltaa käyttää taitojaan joka osa-alueella - Liikkuva: Pelaajan liikkuminen on monipuolista ja nopeaa - Taitava: Pelaajalla on perustaidot

Lisätiedot

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003 SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

Jalkapallon Maire-liiga

Jalkapallon Maire-liiga 2018 Jalkapallon Maire-liiga jari.kujala@kouvolanjalkapallo.fi Kouvolan jalkapallo 2.3.2018 Kortteliliigan (Maireliiga) ajatuksena on järjestää jalkapallon harrastusmahdollisuus lähikentille eri puolille

Lisätiedot

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012 HooGee Tiikerit 2004 Vanhempainilta 11.4. 2012 Kevään toiminta Treenejä: Tiistaisin Myntinsyrjässä ja Niittykummussa huhtikuun loppuun La 10-11 Matinkylän uudella tekonurmella Toukokuun alusta to klo 17/17.30-18.30

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

sarja avauksessa taistelu

sarja avauksessa taistelu D-tytöille niukka sarja avauksessa tappio D-Tytöillä taistelu hyvä Maanantaina 27.4 avasi D-tytöt piirinsarja kautensa Saharassa Hämeenlinnan Jalkapallo Seuraa (HJS) vastaan. Ottelu käytiin tasaisissa

Lisätiedot

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Pelaaminen 4-4-2 SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Hyökkääminen Avaaminen on alhaalta alkavan hyökkäyksen ensimmäinen vaihe, eli se miten pelaamme vastustajan ensimmäisen linjan ohi.

Lisätiedot

Anniina D-tyttöjen SubWay-pelaaja

Anniina D-tyttöjen SubWay-pelaaja Anniina D-tyttöjen SubWay-pelaaja Anniina Passila on Elokuun D-tyttöjen Elokuun SubWay-pelaaja. Anniina on osoittanut asenteellaan harjoituksissa ja peleissä haluavansa auttaa joukkuetta hyviin tuloksiin.

Lisätiedot

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto (pallo

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot

Alkuverryttelyt, leikit ja pelit. 1.Kiinan keisari. 2.Käpyjahti

Alkuverryttelyt, leikit ja pelit. 1.Kiinan keisari. 2.Käpyjahti Harjoituksia 2009-2010 Alkuverryttelyt, leikit ja pelit 1.Kiinan keisari Haetaan neliöstä palloja (jalalla) ja kartioita (kädellä) jaetaan pelaajat 3-4 hengen joukkueisiin valitaan 2 pelaajaa lohikäärmeiksi

Lisätiedot

Oppiminen ja oivaltaminen

Oppiminen ja oivaltaminen Oppiminen ja oivaltaminen OPPIMINEN Oppimiseen liittyy usein jotain vanhaa, tai osatun käyttöä uudella tavalla Oppiminen on hyödyllistä liittää jo osattuun Oppiminen on prosessi emme tule koskaan valmiiksi

Lisätiedot

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5 C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5..niks..naks 0-3 Ketsuppia! Running man -video? Maalihanat auki kauden parhaalla pelillä. Kenttä tasapainossa ja onnistumista tuli joukkueena ja yksilöinä. Pukukopista

Lisätiedot

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015 20142015 Futsalin Kymiliiga Kouvolan jalkapallo 2014-2015 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin

Lisätiedot

SPL Länsi-Suomen piiri Alustavat lohkojaot kevät 2019

SPL Länsi-Suomen piiri Alustavat lohkojaot kevät 2019 SPL Länsi-Suomen piiri Alustavat lohkojaot kevät 2019 Piirisarjat Aikuisten sarjojen kierros/ottelumäärä on koko kauden osalta Nuorten sarjoissa kyseessä on kevätkierros Lohkojaot ja pelimäärät saattavat

Lisätiedot

Leirin ohjelma ja harjoitteet

Leirin ohjelma ja harjoitteet Leirin ohjelma ja harjoitteet "Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do" Pele 24.-26.7.2013 Lippumäki,

Lisätiedot

ÅIF:n maalivahdille suunnattujen harjoituksien harjoituspankki

ÅIF:n maalivahdille suunnattujen harjoituksien harjoituspankki ÅIF:n maalivahdille suunnattujen harjoituksien harjoituspankki Muutama huomioitava asia maalivahtiharjoituksissa: - Harjoitukset tehdään maalivahtien ehdoilla (esim. suoraan syötöstä harjoituksissa odotetaan,

Lisätiedot