Aditro Recruit 9.2. Ulkoisen hakijan käyttöohje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aditro Recruit 9.2. Ulkoisen hakijan käyttöohje"

Transkriptio

1 Aditro Recruit Aditro Recruit 9.2. Ulkoisen hakijan käyttöohje

2 Aditro Recruit Sisällys 1. Kirjautuminen Palveluun Käyttäjätilin lukkiutuminen Käyttäjätilin luominen Ulkoisen hakijan näkymä Hakemukset Hakuvahti Tilitiedot Ohjeet Valtiolle.fi Kirjaudu ulos Hakemuksen laatiminen ja lähettäminen Hakemuspohjan valinta Henkilötiedot Työkokemus Koulutus Osaaminen Suosittelijat Lisää tiedostoja Hakijan esittely ja osaaminen Esikatsele ja lähetä Lähetetty Hakemuksen laatiminen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi Avoin hakemus Hakijan vetäytyminen rekrytoinnista Profiilin poistaminen Java ohjeistus... 22

3 Kirjautuminen Palveluun Käyttäjätilille kirjaudutaan valtiolle.fi sivustolla kohdassa Kirjaudu työnhakuun. tai työpaikkailmoituksen kautta: Alla olevassa näkymässä kirjaudutaan sisään olemassa olevalle käyttäjätilille tai luodaan uusi käyttäjätili.

4 Kaikissa rekrytointia koskevissa kysymyksissä ole suoraan yhteydessä rekrytoivaan virastoon. Rekrytoiva virasto vastaa omiin rekrytointeihin liittyvistä kysymyksistä ja hakijoiden neuvonnasta. Viraston yhteystiedot löytyvät aina hakuilmoitukselta Käyttäjätilin lukkiutuminen Käyttäjätili lukkiutuu viiden virheellisen yrityksen jälkeen samalla käyttäjätunnuksella. Lukkiutuminen kestää 10 minuuttia, jonka jälkeen se avautuu automaattisesti. 2. Käyttäjätilin luominen Käyttäjätilin luominen aloitetaan painamalla Luo käyttäjätili -kuvaketta. Käyttäjätili luodaan täyttämällä henkilötiedot ja hyväksymällä tietosuojaseloste. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena. Salasanan tulee sisältää vähintään kolmeen ryhmään neljästä kuuluvia merkkejä: yksi pieni kirjain, yksi iso kirjain, yksi numero tai yksi erikoismerkki. Lisäksi pituuden on oltava vähintään 10 merkkiä. Järjestelmä vaatii käyttäjää vaihtamaan salasanan 90 päivän välein.

5

6 Ulkoisen hakijan näkymä Kutakin osiota painamalla pääsee sisään kyseiseen toimintoon. Hakija pääsee siirtymään takaisin aloitusnäkymään painamalla oikeassa yläkulmassa näkyvää Valikko-kuvaketta. Kuvake on näkyvillä kaikilla sivuilla.

7 Hakemukset Hakemukset-osiossa näkyvät kaikki hakijan lähettämät hakemukset. Hakemukset poistuvat profiilista kuusi kuukautta rekrytointiprosessin päättämisen jälkeen. Hakija näkee hakemuslistallaan: - Tehtävän, jota on hakenut - Hakemuksen tilan: o o o o Kesken Lähetetty Poistettu hakijan toimesta Poistettu työnantajan toimesta - Rekrytointiprosessin tilan o o o o o Hakuaika kesken Hakuaika päättynyt Haastattelut käynnissä Valintapäätös tehty Rekrytointi päätetty - Haku alkaa päivämäärän sekä kellonajan - Haku päättyy päivämäärän sekä kellonajan - Hakemuksen lähettämis- sekä päivitysajankohdan

8 Ilmoituksen edessä olevaa kuvaketta painamalla voi avata työpaikkailmoituksen. Ilmoituksen voi tulostaa ja lähettää sähköpostitse ilmoituksen Tulostus-painikkeella. Painamalla hakemuksen edessä olevaa suurennuslasi-kuvaketta, voi tarkastella lähetettyä hakemusta. Hakemuksen voi tulostaa ja tallentaa docx ja pdf-tiedostona. Jos hakuaika on vielä kesken, hakemusta voi päivittää painamalla rivin päässä olevaa kynä-symbolia. Jos hakuaika on vielä kesken, hakija voi itse vetäytyä hausta painamalla hakemuksen oikeassa reunassa olevaa punaista nuoli-kuvaketta. Jos hakuaika on jo päättynyt ja hakija haluaa vetäytyä hausta, tulee poistoa pyytää kirjallisesti rekrytoivalta virastolta. Rekrytoinnista vastaavan viraston yhteystiedot näet hakuilmoituksesta. Luonnostilassa olevan hakemuksen voi poistaa painamalla hakemuksen oikean reunana roskakorikuvaketta. Hakemusten järjestystä listalla voi muuttaa nousevaan tai laskevaan järjestykseen painamalla sarakkeen otsikkoa Hakuvahti Hakuvahti-osiossa hakija voi aktivoida yhden tai useampia hakuvahteja. Hakuvahdin lisääminen aloitetaan painamalla Lisää hakuvahti -painiketta. Hakijalle avautuu uusi sivu, jossa hakuvahdille annetaan nimi ja täytetään pakolliset kentät. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Hakija voi määritellä, haluaako tiedon uusista avoimista tehtävistä sähköpostiin vai tuleeko tieto vain käyttäjäprofiiliin sekä määrittää, kuin usein hakuvahti ilmoittaa uusista tehtävistä. Hakija antaa hakuvahdille viimeisen voimassaolopäivämäärän. Hakuehdot ovat: - tehtävän kesto - tehtävän taso - työssäkäyntialue(et)/työpaikan maantieteellinen sijainti,

9 ammattiala - tehtävän hallinnonala ja/tai virasto - vapaa sanahaku tehtävän otsikosta Maantieteellinen sijainti ja Ammattiala valikot: Pakolliset tasot Molemmissa valikoissa kaksi ylintä tasoa ovat pakolliset täyttää. Pakollisilla tasoilla voidaan valita maksimissaan 10 vaihtoehtoa per taso. Jokaiselta alatasolta tulee valita vähintään yksi vaihtoehto. Vapaaehtoiset tasot Maantieteellisen sijainnin alimmainen taso ja Ammattialan kaksi alimmaista tasoa ovat vapaaehtoiset täyttää. Jos näille tasoille ei valita yhtään vaihtoehtoa, ottaa järjestelmä mukaan kaikki vaihtoehdot. Jos kuitenkin valintoja tehdään näille tasoille, on maksimimäärä myös 10. Kuitenkin sillä poikkeuksella, että jokaiselle alatasolle ei ole pakko tehdä valintoja. Jos yhden alaotsikon alle ei valita mitään, tarkoittaa tämä samaa kuin kaikki olisi valittuna. Esim. jos yhden alaotsikon alla on 9 valintaa ja mitään niistä ei merkata valituksi, tarkoittaa tämä että 9/10 valinnasta on tehty. Kun hakuvahti on valmis, painetaan näkymän alaosassa Tallenna-painiketta ja järjestelmä aktivoi hakuvahdin. Aktivoitua hakuvahtia voi muokata hakuvahdin yleisnäkymässä kynä-kuvakkeesta ja sen voi poistaa painamalla roskakori-kuvaketta. Rekrytoiva virasto voi tarjota hakuvahdin aktivoimista kun työnhakija on jättänyt hakemuksensa avoimeen tehtävään. Järjestelmä tiedustelee hakijalta, haluaako hän aktivoida hakuvahdin. Kuittaamalla kysymyksyn hakuvahti aktivoituu ja lähettää tiedon koko valtionhallinnossa avautuvista tehtävistä haetun tehtävän ammattialaluokituksen mukaan Tilitiedot

10 Tilitiedot-osiosta löytyvät hakijan rekisteröitymisen yhteydessä antamat tiedot. Hakija voi muokata käyttäjätietojaan ja esimerkiksi vaihtaa käyttöliittymän oletuskieltä tai salasanaa. Jos hakija muuttaa henkilötietojaan, järjestelmä kysyy halutaanko muuttuneet tiedot päivittää hakemuksille, joiden hakuaika on vielä kesken. Jos hakija muuttaa henkilötietojaan uuden hakemuksen laatimisen yhteydessä, järjestelmä kysyy, haluaako hakija päivittää tiedot myös käyttäjätilin tietoihin Sähköpostiosoitteen ja salasanan vaihtaminen Kun ulkoinen hakija rekisteröityy palvelun käyttäjäksi, määrittää hän järjestelmään sähköpostiosoitteen, joka toimii aina järjestelmän käyttäjätunnuksena. Käyttäjä ei voi rekisteröidä kahta sähköpostiosoitetta yhteen profiiliin. Mikäli käyttäjä haluaa vaihtaa sähköpostisoitteensa profiiliin, tulee tämä tehdä Tilitiedot-toiminnon Kirjautumismenetelmä-välilehdellä. Tällä välilehdellä voi vaihtaa myös salasanan. Järjestelmä vaatii käyttäjää vaihtamaan salasanan 90 päivän välein.

11 Ohjeet Ohjeet-osioon on koottu hakijoille tarpeelliset ohjeet. Kaikissa rekrytointia ja hakemuksen täyttämistä koskevissa kysymyksissä hakijan tulee olla yhteydessä suoraan rekrytoivaan virastoon. Valtiolle.fi:n kautta hakija voi myös lähettää palautetta sivuston toimintaan ja järjestelmään liittyen Valtiolle.fi Valtiolle.fi -toiminnon kautta hakija pääsee siirtymään takaisin avoimiin työpaikkoihin. Järjestelmä avaa sivuston uuteen välilehteen. Tämä ei vaikuta hakijan kirjautumiseen Kirjaudu ulos Palvelusta kirjaudutaan ulos tämän toiminnon kautta. Järjestelmässä on tietoturvakäytäntöihin perustuva aikakatkaisutoiminto. Mikäli hakija ei tee aktiivisia toimintoja profiilissaan 60 minuuttiin, ilmoittaa järjestelmä aikakatkaisusta 10 minuuttia ennen automaattista uloskirjautumista. Käyttäjä voi jatkaa kirjautumistaan painamalla aikakatkaisuilmoituksella Pysy kirjautuneena -painiketta tai käyttäjä voi kirjautua ulos painamalla Kirjaudu ulos -painiketta.

12 Hakemuksen laatiminen ja lähettäminen Sähköinen hakemus lähetetään aina avoimen työpaikkailmoituksen kautta painamalla ilmoituksen alaosassa Hae tehtävää sähköisesti -painiketta. Sisäänkirjautumisen jälkeen avautuu hakemusnäkymä kyseiseen tehtävään Hakemuspohjan valinta Hakija voi lähettää uuteen tehtävään aina joko uuden (tyhjän) hakemuksen tai hyödyntää aiemmin laatimiaan hakemuksia uuden hakemuksen pohjana. Hakija valitsee tällöin hakemuksensa pohjaksi joko Aloita uusi hakemus -toiminnon tai jonkun aiemmin laatimansa hakemuksen. Tämän jälkeen painetaan Tallenna ja jatka. Jos aloitit täysin uuden hakemuksen, kaikki hakemusvaiheen tiedot ovat tyhjiä. Jos laadit uuden hakemuksen vanhan hakemuksen pohjalta, kaikki hakemuksen tiedot on jo täytettynä. Tarkista ja muokkaa tarvittaessa Henkilötiedot Järjestelmä lisää henkilötietoihin automaattisesti ne yhteystiedot, jotka hakija on ilmoittanut rekisteröitymisensä yhteydessä. Tarkista henkilötiedot ja lisää puuttuvat tiedot. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.

13 Voit myös lisätä kuvan hakemukseesi, mikäli rekrytoiva virasto on tämän toiminnon aktivoinut käyttöön. Tallenna ja jatka siirtyäksesi hakemuksella eteenpäin. Jos antamasi tiedot eroavat käyttäjätilin henkilötiedoista, järjestelmä kysyy lopuksi ennen hakemuksen lähetystä haluatko samalla päivittää myös käyttäjätilin henkilötiedot.

14 Työkokemus Lisää työkokemus painamalla Lisää työkokemus -painiketta. Täytä tarvittavat kentät ja paina Lisää - painiketta. Hakija voi lisätä tarvitsemansa määrän työkokemustietoja. Tallennettuja työkokemustietoja voi muokata painamalla kynä-kuvaketta tai poistaa annetun työkokemuksen painamalla punaista roskakori-kuvaketta kyseisen työkokemuksen rivillä.

15 Koulutus Lisää koulutus painamalla Lisää koulutus - painiketta. Täytä tarvittavat kentät ja paina Lisää - painiketta. Vähintään yleissivistävä (peruskoulu, lukio, kansakoulu) koulutus on annettava. Hakijan on myös ilmoitettava korkein koulutuksensa. Hakija voi lisätä tarvitsemansa määrän koulutustietoja. Koulutustietoja voi muokata painamalla kynä-kuvaketta tai poistaa annetun koulutustiedon painamalla punaista roskakori-kuvaketta yksittäisen koulutustiedon rivillä Osaaminen Osaaminen-näkymässä on pakollista ilmoittaa äidinkieli. Valitse äidinkieli pudotusvalikosta. Jos rekrytointiin on asetettu kielitaitoa koskevia kelpoisuusvaatimuksia, näkyvät vaadittavat kielet (suomi, ruotsi ja/tai saame) valmiina listalla. Hakijan on pakollista määrittää osaamisensa taso vaadittujen kielten osalta. Lisää muu kielitaito valitsemalla Lisää kieli pudotusvalikosta haluttu kieli ja paina Lisää kieli. Valitse osaamistaso pudotusvalikosta suullisen ja kirjallisen osaamisen sekä ymmärtämisen osalta. Voit poistaa kielen painamalla punaista roskakori-kuvaketta kyseisen kielen kohdalla. Kelpoisuusvaatimuksina olleita kieliä hakija ei voi poistaa.

16 Lisäksi tässä näkymässä käyttäjä voi kertoa osaamisestaan mm. IT-taitojen ja muiden mahdollisten taitojen osalta. Lisäksi käyttäjä voi kertoa ajokorttiluokkansa Suosittelijat Tässä näkymässä hakija voi lisätä suosittelijoita. Uusi suosittelija lisätään painamalla Lisää suosittelija - painiketta. Täytä tarvittavat kentät ja paina Lisää -painiketta. Hakija voi lisätä haluamansa määrän suosittelijoita.

17 Lisätyn suosittelijan tietoja voi muokata suosittelijan yhteystietorivillä näkyvästä kynä-symbolista. Suosittelijan tiedot voi poistaa roskakori-symbolista Lisää tiedostoja Rekrytoiva virasto on voinut pyytää hakijoita lisäämään hakemukselle liitetiedostona esim. kielitodistuksen tms.. Lue ohjeistus huolellisesti työpaikkailmoitukselta ja hakemuspohjalta. Liitetiedosto lisätään painamalla Browse-painiketta. Tämän jälkeen valitaan haluttu tiedosto omalta koneelta. Tiedosto ladataan painamalla Lataa tiedosto -painiketta. Suurin sallittu tiedostokoko: 25MB.

18 Hakemukselle tallennettu tiedosto näkyy listalla. Tiedoston voi poistaa painamalla tiedoston vieressä olevaa punaista roskakori-kuvaketta Hakijan esittely ja osaaminen Kirjoita tähän oma esittelysi. Hakijan esittelyn ja osaamisen maksimimerkkimäärä on merkkiä.

19 Esikatsele ja lähetä Tarkista hakemus ja paina Lähetä hakemus - painiketta. Jos olet muuttanut yhteystietojasi ja ne eroavat tilitiedoissa antamistasi yhteystiedoista, järjestelmä kysyy tässä vaiheessa haluatko päivittää tilitiedot Lähetetty Järjestelmä lähettää sähköpostiisi vahvistusviestin, että hakemus on otettu vastaan Hakemuksen laatiminen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi Hakija voi määrittää käyttäjäprofiilinsa oletuskielen (suomi, ruotsi, englanti) profiilin Tilitiedottoiminnon kautta. Hakijalle avautuu hakemuspohja tilin oletuskielellä riippumatta siitä, millä kielellä ilmoitus on laadittu. Jos hakijan tulee laatia hakemus muulla, kuin profiilin oletuskielellä, tulee hakijan vaihtaa profiilin kieli Tilitiedoissa.

20 Avoin hakemus voi laatia avoimen hakemuksen valtiolle.fi -sivuston kautta. Avoimen hakemuksen perusteella henkilö voidaan palkata alle vuoden määräaikaiseen tehtävään. Avointa hakemusta ei voi kohdistaa avoimeen työpaikkailmoitukseen, vaan näihin tehtäviin lähetetään aina kohdistettu hakemus. Avoimen hakemuksen pohja on lähes samanlainen kuin kohdistetun hakemuksen pohja. Kun hakija on laatimassa avointa hakemusta ensimmäistä kertaa, voi hän hakemuksen laatimisen ensimmäisessä vaiheessa valita, laatiiko avoimen hakemuksen tyhjälle hakemuspohjalle vai ottaako aiemmin laatimansa kohdistetun hakemuksen avoimen hakemuksen pohjaksi. Jos hakija on jo lähettänyt avoimen hakemuksen, tällöin tätä vaihetta ei tule vaan hakija ainoastaan päivittää lähettämäänsä avointa hakemusta. Hakija luokittelee avoimen hakemuksensa seuraavin tiedoin: Työssäkäyntialue (voi valita useita) Palvelussuhteen luonne (voi valita useita) o Vakinainen o Määräaikainen o Kesä- tai kausityö Ammattialat (voi valita useita) Hallinnonalat ja/tai virastot (voi valita useita) Käytettävissä oloaika, alku- ja loppuaika tai käytettävissä Hakija voi lähettää järjestelmän kautta vain yhden avoimen hakemuksen, jota voi päivittää halutessaan. Avoin hakemus löytyy hakemuslistalta nimellä Avoin hakemus. Avoin hakemus säilyy järjestelmässä 6 kuukautta sen viimeisestä päivityshetkestä eteenpäin, jonka jälkeen järjestelmä poistaa sen automaattisesti sekä hakijan profiilista että Palveluun lähetettyjen avointen hakemusten joukosta.

21

22 Hakijan vetäytyminen rekrytoinnista Hakija voi vetäytyä rekrytoinnista hakuajan puitteissa. Tämä tapahtuu painamalla hakemusnäkymässä poistettavan hakemuksen oikeassa reunassa olevaa punaista nuolipainiketta. Virasto saa tiedon hakemuksen poistamisesta. Hakuajanpäättymisen jälkeen hakija ei voi enää poistaa hakemustaan hakijaprofiilinsa kautta, vaan virasto vastaa poistosta. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä rekrytoivaan virastoon pyytääksesi hakemuksen poistoa. Hakija voi poistaa myös luonnostilassa olevan hakemuksen. Tämä tapahtuu hakemuksen oikeassa reunassa olevasta punaisesta roskakori-symbolista.

23 Profiilin poistaminen Jos hakija haluaa poistaa profiilinsa palvelusta, hakija voi lähettää profiilinsa poistopyynnön oman profiilinsa asetuksista (Käyttäjätiedot -> profiilin poisto välilehti). Yli vuoden käyttämättä olleet profiilit poistetaan palvelusta automaattisesti kerran vuodessa.

24 Java ohjeistus Järjestelmä antaessa viestin Toimiakseen oikein järjestelmä vaatii Javascriptin aktivoimisen selaimessa, saa javan aktivoitua eri selaimissa alla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Chrome selain 2 Internet Explorer selain Valinta: Google Chromen muokkaaminen ja hallinta Asetukset Näytä lisäasetukset Tietosuoja Sisältöasetukset Javascript x Salli kaikkien sivustojen käyttää JavaScpritiä (suositus) Valikosta: Työkalut Internet asetukset Tietoturva (Security) Internet Muokkaa taso (Custom level) Scripting Active scrpting x Enable

25 Mozilla Firefox selain Firefoxin versiossa 23 (ja sitä uudemmissa versioissa) JavaScript on automaattisesti käytössä, eli asetusten kautta käyttäjä ei voi sitä poistaa. Tämä muutos on tehty käytettävyyden parantamiseksi. Internetistä löytyy ohjeita JavaScript-asetuksen poistamiseksi, mutta Mozilla ei suosittele tätä toimenpidettä.

Aditro Recruit Ulkoisen hakijan käyttöohje

Aditro Recruit Ulkoisen hakijan käyttöohje Aditro Recruit 11.0 11.0 2.11.2016 Ulkoisen hakijan käyttöohje Aditro Recruit 11.0 11.0 2.11.2016 Sisällys 1. Kirjautuminen Palveluun... 1 1.1. Käyttäjätilin lukkiutuminen... 2 2. Käyttäjätilin luominen...

Lisätiedot

Käyttöohje Aditro Recruit 17.1 Hakijan käyttöohje Hakijan käyttöohje. Copyright Aditro. All rights reserved

Käyttöohje Aditro Recruit 17.1 Hakijan käyttöohje Hakijan käyttöohje. Copyright Aditro. All rights reserved Aditro Recruit 17.1 19.9.2017 Aditro Recruit 17.1 Hakijan käyttöohje Aditro Recruit 17.1 19.9.2017 Sisällys 1. Kirjautuminen Palveluun... 1 1.1. Käyttäjätilin lukkiutuminen... 2 2. Käyttäjätilin luominen...

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Valtiokonttori Sörnäisten rantatie 13 000054 VALTIOKONTTORI Rekisterin nimi Valtiolle.fi - Valtion rekrytointijärjestelmä Henkilötietojen

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Rekrypolku. - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön. Ohjeen sisältö. Rekrypolun ohje 1(12)

Rekrypolku. - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön. Ohjeen sisältö. Rekrypolun ohje 1(12) Rekrypolun ohje 1(12) Rekrypolku - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön Ohjeen sisältö 1 Rekisteröidy Rekrypolulle... 2 2 Henkilötiedot... 3 3 Oma hakijaprofiili... 4 4 Työpaikkailmoitukset... 9 Avoimet

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta.

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Mistä on kyse Lyhyt palvelukuvaus Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu.

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN Seinäjoen koulutuskuntayhtymä tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen MOT-sanakirjapalvelun. MOT-palvelu on suomalainen Kielikone Oy: n tuottama pilvipalvelu,

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

muutos mahdollisuudeksi Uudelleensijoittumisella uusiin työtehtäviin

muutos mahdollisuudeksi Uudelleensijoittumisella uusiin työtehtäviin muutos mahdollisuudeksi Uudelleensijoittumisella uusiin työtehtäviin Uudelleensijoittuminen tarjoaa mahdollisuuden jatkaa valtion palveluksessa Alueellistamisen ja tuottavuuden parantamiseen tähtäävien

Lisätiedot

Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut. Käyttöopas sähköisiin palveluihin

Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut. Käyttöopas sähköisiin palveluihin Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut Käyttöopas sähköisiin palveluihin 06.06.2016 1 Sisällys Asioi terveyspalveluissa sähköisesti!... 2 Tietoa palvelusta... 2 Käyttöoikeutesi... 2 Yhteystietosi...

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje 1 1. SoleOPS Sähköinen asiointi... 3 1.2 HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HAKEMUKSEN TEKOA... 3 1.2.1 KORVAAVUUS... 4 1.2.2 SISÄLLYTYS... 4 1.2.3 OSAAMISEN NÄYTTÖ... 4 1.2.4

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Suomen Kennelliitto ry. 12.5.2014 2(11) Näyttelyn anominen Sisältö Oikeus näyttelyiden sähköiseen anomiseen... 3 Yhdistysvalinta...

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

Ohjeita kirjan tekemiseen

Ohjeita kirjan tekemiseen Suomen Sukututkimustoimisto on yhdessä Omakirjan kanssa tehnyt internetiin uuden Perhekirja-sivuston. Se löytyy osoitteesta: www.omakirja.fi -> Kirjat -> Perhekirja tai http://www.omakirja.fi/perhekirja?product=6

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET

VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN PÄIKKYYN 1 1.1 Käyttäjätunnuksen aktivointi 1 1.2 Sisäänkirjautuminen 2 1.3 Salasanan vaihtaminen 2 1.3.1 Vanhentuva salasana 2

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Neuvolan käyttäjänopas

Neuvolan käyttäjänopas Neuvolan käyttäjänopas ipana Äitiys Mediware Oy Hermiankatu 8D 33720 Tampere passipaikka@mediware.fi puh. 010 525 1559 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen palveluun... 2 3. Asiakkaan valinta...

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1 SilvaToiminta Pikaohje Versio 1.0 12.12.2014 Oy Silvadata Ab 10.12.2014 Pikaohje 1 SISÄLLYS 1 SILVATOIMINTA... 3 2 OHJELMISTON KÄYTTÖTARKOITUS... 4 2.1 Osiot... 4 2.1.1 Asiakkaat... 4 2.1.2 Viestit...

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje

Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu: Kuntalaisten Omat sivut ohje Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta,

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

CEREMP-järjestelmän käyttöönotto

CEREMP-järjestelmän käyttöönotto CEREMP-järjestelmän käyttöönotto Ohje energian tukkumarkkinoiden markkinaosapuolille CEREMP-järjestelmän käyttöönottoon ja markkinaosapuolen ensimmäisen vaiheen rekisteröintiin Versio 1.0 Mikä on CEREMP?

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun SÄHKÖPOSTIOHJE Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Pekka Patrikka Voimaantulo 15.08.2013 Muutettu viimeksi 16.08.2013 Tarkistettu

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Mitkä ovat suurimmat muutokset yritysverkkopankissa? / Mikä yritysverkkopankissa muuttuu?

Mitkä ovat suurimmat muutokset yritysverkkopankissa? / Mikä yritysverkkopankissa muuttuu? Säästöpankin yritysverkkopankin uudistaminen Usein kysytyt kysymykset Yleistä Mitkä ovat suurimmat muutokset yritysverkkopankissa? / Mikä yritysverkkopankissa muuttuu? Verkkopankkiin kirjautuminen muuttuu

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen

Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen 1 Valintaperusteiden mallinnus Tämä osio koskee sekä tilanteita, joissa haku Opintopolun kautta tai korkeakoulun omalla tavalla. Jos erillishaussa on useampia hakukohteita,

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastusilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 09/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö 1 Käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE SISÄLLYS 1. Rekisteröityminen 2. Kirjautuminen 3. Sijaisrekisterin välilehdet 4. Hakemuksen tekeminen 5. Haastatteluajan varaus 6. Kalenterin

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu 1/6 Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu Järjestelmään kirjautuminen Kulttuuriympäristön tietojärjestelmä löytyy internetistä osoitteesta https://www.museoverkko.fi. Sivut

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot