ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1"

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Aika klo 18:15-19:13 Paikka Kaupungintalo, 3. krs Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Huhtala Anssi pj. Nieminen Tero vpj. Hanhela Jenni j. Kyrö Johanna j. Markkanen Jani j. Saarinen Niina j. Saarinen Ville j. Welling Mirva Khe Tuukkanen Aino nuorisovaltuutettu Hämäläinen Jorma esittelijä Liukkonen-Hämäläinen Kirsi asiantuntija Mansikkaniemi Tanja sihteeri Allekirjoitukset Anssi Huhtala Puheenjohtaja Tanja Mansikkaniemi Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Orimattilassa Ville Saarinen Tero Nieminen Pöytäkirjan nähtävilläolo Tämä pöytäkirja on ollut nähtävillä edellä ilmoitettuna ajankohtana klo teknisessä palvelukeskuksessa. Lupien antopäivä on Toimistosihteeri Tanja Mansikkaniemi

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Käsitellyt asiat Ympäristölautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 60 Pöytäkirjantarkistajien valinta 4 61 Työjärjestyksen hyväksyminen 5 62 Rakennuslupahakemus, Mallusjokisäätiö 6 63 Maa-aineslupahakemus, Mutkamusic Oy 7 64 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen laki kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta 64/ :n mukainen subdelegointi; ympäristönsuojelusihteerin ja ympäristötarkastajan tehtävät ja ratkaisuvalta 65 Pertti Laaksosen hallitusaloite Nastolaan suunnitteilla olevasta kierrätyspuistosta ja biokaasulaitoksesta Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Muut mahdolliset asiat 20 Valitusosoitus liitteenä.

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus YMPLTK 59 Päätös: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Pöytäkirjantarkistajien valinta YMPLTK 60 Päätös: Lautakunta valinnee kaksi pöytäkirjantarkistajaa. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Ville Saarinen ja Nieminen Tero.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Työjärjestyksen hyväksyminen YMPLTK 61 Päätös: Hyväksytään lähetetyn esityslistan ulkopuolelta käsiteltäväksi otettavat asiat. Esityslistan ensimmäiseksi pykäläksi lisättiin "Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus". Muilta osin työjärjestys hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Rakennuslupahakemus, Mallusjokisäätiö 145/ /2016 YMPLTK 62 Vanhusten palvelutalo, 30 paikkaa, 1686 m2 Mallusjoki Laaksola, 13:4, 6880 m2 Kaavoitusviranomainen: Ei huomauttamista. Paloviranomainen: Liite nro 1 Asian valmistelu ja tiedustelut: Johtava rakennustarkastaja Jorma Hämäläinen puh Johtava rakennustarkastaja: Puollan rakennusluvan myöntämistä. Ennen rakennustyön aloittamista järjestettävä aloituskokous ja saatava vastaavan työnjohtajan hyväksyminen ja ennen kvv- ja ilmanvaihtotöiden aloittamista saatava vastaavan kvv- ja iv-työnjohtajan hyväksyminen. Alueen pohjatutkimus suoritettava. Radon otettava rakentamisessa huomioon. Ennen kunkin työvaiheen aloittamista hyväksytettävä rakenne- ja LVI-suunnitelmat. Istutussuunnitelma esitettävä. Rakennustyön kuluessa pidettävä rakennustyön tarkastusasiakirjaa. Lopputarkastuksen yhteydessä esitettävä rakennuksen käyttö- ja huolto-ohje. Päätös: Lautakunta päätti yksimielisesti myöntää julkipanon jälkeen rakennusluvan 8/2016 viranomaisen asettamin ehdoin. Antopäivä on Täytäntöönpano: pöytäkirjanote hakijalle.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Mutkamusic Oy 55/ /2016 YMPLTK 63 Luvan hakija: Soraliike Jantunen / Mutkamusic Oy Linnustontie Orimattila Mutkamusic OY hakee maa-aineslain 4 :n tarkoittamaa lupaa ottaa soraa ja hiekkaa m3 Orimattilan Viljamaan kylän tiloilta Päiväkumpu 9:475, Sorametsa 9:246 ja Ormax I 8:299. Tilojen kokonaispinta-alat ovat 30.21, ja ha. Lupaa haetaan kymmeneksi (10) vuodeksi ja vuotuiseksi otoksi on ilmoitettu keskimäärin m3. Ottamisalueen pinta-ala on 4,4ha. Liitteenä on päivätty maa-ainesten ottamissuunnitelma Liite nro 2 Kyseessä on vanha hiekka-/sorakuoppa, josta on otettu maa-aineksia jo usean lupajakson aikana vuodesta 1975 lähtien. Viimeisin lupa umpeutui Nykyisellään alue on ottamisen vuoksi ns. maisemavaurioaluetta, joka korjaantuu ottamisen ja maisemointitöiden päättyä. Keskusta-Virenojan osayleiskaavassa ottamisalue on merkitty itäosaltaan teollisuusalueeksi, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY) sekä länsiosaltaan retkeily- ja ulkoilualueeksi (VR). TY-alueelle on laadittu myös asemakaava, jossa on vastaava teollisuusaluemerkintä (TY-1). Ottamisalueen länsipäässä kulkee kuntopolku, jonka siirtämisestä ottamisalueen ulkopuolelle on sovittu reittiä ylläpitävän Orimattilan kaupungin kanssa. Kulku alueelle tapahtuu Ollostentieltä toisen maa-ainesalueen tai teollisuusalueen kautta. Lähimmät asuinrakennukset on esitetty hakemuksessa. Lähin asuttu kiinteistö, Orimattilan Lepokoti sijaitsee n. 150 m ottoalueesta etelä/lounaaseen. Alue on valtaosin avattua soranottoaluetta. Ottamisalue ei kuulu suojeltuihin maisema-alueisiin. Alueella ei ole erityisiä maisema-arvoja tai maa-aineslain tarkoittamaa kaunista maisemakuvaa. Nykyinen ottamisalue on avattua sorapintaista aluetta. Ottamisalueen ympäristön luonnontilaiset alueet ovat tavanomaista kuivan harjualueen mäntyvaltaista metsämaata, jossa aluskasvillisuus on vähäistä. Ottamisalueelta ei ole tiedossa erityisiä luonnonsuojelullisia arvoja.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Ottamisalue sijaitsee Ämmäntöyräs-nimisellä ( ) vedenhankintaa varten tärkeällä pohjavesialueella (pohjavesialueluokka I) ja pohjaveden muodostumisalueella. Ottamisalueesta 1,1 km etelään sijaitsee Orimattilan kaupungin Uudenkartanon pohjavedenottamo. Pohjaveden päävirtaussuunta on ottamisalueelta etelään kohti vedenottamoa. Ottamisalueen eteläosassa sijaitsevasta havaintoputkesta (PVP1) on pohjaveden pinnantasoksi mitattu +74,40 m (N2000). Alin suunniteltu ottamistaso on +94,0 m (N2000). Ottamissuunnitelmassa esitetyn tarkkailusuunnitelman mukaan ottamisen vaikutuksia pohjaveteen tarkkaillaan havaintoputkesta PVP1 kerran vuodessa otettavin näyttein sekä neljästi vuodessa tehtävin pinnan mittauksin. Ottaminen on suunnitelmassa jaettu neljään vaiheeseen, joilta kuitenkin otetaan osittain yhtäaikaisestikin maa-aineksia, lajikkeista riippuen. Ottamisalueen itäosan teollisuusalueeksi kaavoitetulle alueelle ei tehdä varsinaista maisemointia vaan pohjataso jätetään hiekka-/sorapintaiseksi kentäksi. Länsiosa muotoillaan ja maisemoidaan metsäalueeksi. Ottamisen aikana ja lopulta ottamisen loppuvaiheessa alueen luiskat loivennetaan ja muotoillaan. Luiskakaltevuudet pyritään saamaan noin 1:2 tai loivemmiksi. Kasvukerroksen rakentamiseksi voidaan tuoda lisämaata alueen ulkopuolelta. Jos muualta tuodaan alueelle maata, noudatetaan seuraavia ehtoja: - Maa-aines tulee olla puhdasta eikä siitä saa liueta haitallisia aineita - Maalaji ei saa olla savea, koska se heikentää pohjaveden muodostumista - Soveltuvaa on esim. toiselta kitkamaalajialueelta kaivettu humuspitoinen pintamaa ja peltoalueelta kuorittu hiesumulta Alueelle kylvetään tai istutetaan puun taimia mäntyvaltaisesti. Alueen kasvillisuuden kehitystä seurataan ja tarvittaessa tehdään täydennyssiirtoja / -istutuksia / -kylvöjä. Lopputila on esitetty lopputilakartalla Maa-ainesten ottamisessa käytettävät koneet säilytetään ja tankataan ottamisalueen itäosaan suljetulle tehdasalueelle rakennettavalla tukitoiminta-alueella, jonka pohja rakennetaan vettä ja öljytuotteita läpäisemättömäksi. Polttoaineet säilytetään tukitoiminta-alueella kaksoisvaippa säiliössä. Ottamisalueella mahdollisesti käytettävän polttoöljykäyttöisen seulan

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta KUULUTUS JA NAAPUREIDEN KUULEMINEN käyttö-/seisontapaikan maaperä suojataan tiiviillä suojarakenteella. Kuulutus hakemuksen vireilläolosta on suoritettu Orimattilan Sanomissa ja Aluelehdessä Kuulutus ilmoitustaululla ja hakemus nähtävillä Luvan hakija on kuullut rajanaapurit MUISTUTUKSET Hakemuksen johdosta ei ole tullut muistutuksia. LAUSUNNOT Ympäristöterveydenhuollon lausunto Liite nro 3 Hämeen ELY-keskuksen lausunto Liite nro 4 Orimattilan Vesi Oy Liite nro 5 Asian valmistelu ja tiedustelut: rakennustarkastaja Timo Tarkkala, puh Johtava rakennustarkastaja: Ympäristölautakunta katsoo, että maa-ainesten ottaminen voidaan järjestää niin, ettei toiminnasta aiheudu maa-aineslain 3 :n (463/97) tarkoittamaa: 1) kauniin maisemakuvan turmeltumista; 2) luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista; 3) huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa; tai 4) tärkeän tai muun vedenhankintakäyttöön soveltuvan pohjavesialueen veden laadun tai antoisuuden vaarantumista, jollei siihen ole saatu vesilain mukaista lupaa, mikäli ottaminen tapahtuu lupapäätöksen mukaisesti. Ympäristölautakunta päättää, että Mutkamusic Oy:lle myönnetään maa-ainesten ottoon maa-aineslain 4 :n tarkoittama maa-ainestenottolupa Orimattilan Viljamaan kylän tiloilta Päiväkumpu 9:475, Sorametsa 9:246 ja Ormax I 8:299 kymmenen (10) vuoden määräajaksi seuraavin MAL 11 :ssä tarkoitetuin lupamääräyksin: 1. Lupa on voimassa kymmenen (10) vuotta päätöksen antamis-päivästä lukien. Perustelut: MAL 10 ( /495) 2. Ottamistoiminnan aloittamisesta on ilmoitettava maa-ainesten ottoa valvovalle viranomaiselle alkukatselmuksen pitämistä var-

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta ten. 3. Luvan hakija on velvollinen suorittamaan ottamissuunnitelman tarkastamisesta sekä ottamistoiminnan aikaisesta valvonnasta kaupungille maksun. Perustelut: MAL 23 ja MRL 145. Maksut peritään voimassaolevan taksan mukaisesti. 4. Maa-aineslain 12 :n tarkoittama vakuus on toimitettava Orimattilan kaupungille pankkitakauksena. Hakijan on annettava ennen oton aloittamista MAL 11 :n nojalla määrättyjen toimenpiteiden suorittamiseksi hyväksyttävä pankkivakuus kaupunginvaltuuston hyväksymän maa-ainestaksan mukaisesti. Kaupunginvaltuuston hyväksymän maa-ainestaksan mukaan vakuussumma lupaehtojen täyttämiseksi on 4000 /ha. Hakemuksessa esitetylle ottamisalueella (4,4 ha) pankkivakuussumma on 4,4 * 4000 euroa = ,00 euroa. Vakuuden on oltava voimassa vielä 6 kk voimassaolon päättymisen jälkeen. Perustelut: MAL 463/ Ennen oton aloittamista ottamis- / kaivuualueen rajat on merkittävä maastoon paaluin. Hakijan velvoitetaan pitämään paalut asianmukaisessa kunnossa luvan voimassaolon ajan. Lisäksi luvan saajan on asetettava pohjatason korkeusasemaa osoittava kiintopiste ottamisalueelle tai muuhun viranomaisen hyväksymään paikkaan. Perustelut: MAA 7 6. Ottamisalue on ympäröitävä lippusiimalla tai varoitusnauhalla. Lisäksi ympäristöön on sijoitettava toimintaa koskevat varoituskyltit. Jyrkänteen reunat tulee suojata yläreunaan sijoitettavilla aidoilla (teräsverkkoaita tms.) tai maa- tai kivivalleilla, jotka estävät tehokkaasti tahattoman pääsyn jyrkänteen reunalle. Varoitusmerkintöjä tulee ylläpitää säännöllisesti. Perustelut: MAA 7 7. Maa-ainesten oton vaikutusta pohjaveden laatuun tulee seurata havaintoputkesta vuosittain ottamissuunnitelman liitteenä esitetyn tarkkailuohjelman mukaisesti. Laaja analyysi tulee tehdä vähintään kolmen vuoden välein ja suppeampi analyysi muina vuosina. Pohjaveden pinnantaso ottamisalueella on mitattava kolmen kuukauden välein. Toiminnan vaikutuksia pohjaveden pinnankorkeuteen sekä pohja- ja pintavesien laatuun tulee seurata. Pohjaveden tarkkailun tulokset tulee toimittaa tiedoksi Hämeen ELY-keskukselle, lupaviranomaiselle ja Orimattila Vesi Oy:lle vuosittain. Tarkkailuraportin lisäksi pohjaveden laatunäytteiden tulokset pyydetään toimittamaan VYH-DAT tiedonsiirto-muodossa pohjavesitietojärjestelmään (POVET) tallennettavaksi. Myös mahdolliset umpeutuvan luvan mukaiset tarkkailutulokset tulee toimittaa ELY-keskukselle. Toiminnalla ei saa olla haitallisia vaikutuksia pohjaveden laatuun eikä lähistöllä mahdollisesti sijaitsevien talousvesi-kaivojen veden laatuun. Mikäli ottaminen vaikuttaa haitallisesti pohjaveden laatuun tai määrään, tulee ottaminen

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta keskeyttää ja oton jatkamiseksi hakea hankkeelle vesilain mukaista lupaa Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. 8. Toiminnasta aiheutuvan viihtyvyyshaitan vähentämiseksi kuljetus ja lastaus tulee tapahtua arkisin klo ja arkilauantaisin klo välisenä aikana. Poikkeavia lastaus- ja kuljetusaikoja enintään 10 päivän aikana vuodessa. 9. Liikenteen aiheuttaman pölyämisen estämiseksi ajoväylät tulee tarvittaessa kastella ja ajoneuvojen kuormat kostuttaa riittävästi tai peittää. Suolan käyttö pölyn sidontaan on kielletty pohjaveden suojelemiseksi. Toiminnasta aiheutuvat pöly-, melu- ja tärinähaitat tulee mahdollisuuksien mukaan estää. Tarvittaessa toiminnan aikana luvan saaja suorittaa melu- ja tärinämittauksia sekä muuttaa toimintaa niin, että em. haittoja ei aiheudu. Määriteltyjä raja-arvoja ei saa ylittää. 10. Ottamisalue on pidettävä siistissä kunnossa. Alueella ei saa varastoida, polttaa eikä sinne saa haudata jätteitä. Romutavara ja jätteet on kuljetettava asianmukaisiin käsittelypaikkoihin. 11. Alueelle ei saa tuoda muualta maa-ainestuotteita muutoin kuin maisemointitarkoituksessa. Muualta tuotavien aineiden tulee olla puhtaita eikä niistä saa liueta haitallisia aineita. 12. Alueella käytettävien aineiden, koneiden ja laitteiden sijoitus-, säilytys ja tankkauspaikat on rakennettava niin, ettei toiminnasta voi aiheutua pohjaveden tai maaperän pilaantumisen vaaraa. Alueella ei saa pestä eikä huoltaa koneita tai laitteita. Koneiden ja laitteiden säilytys ja tankkaus tulee sijoittaa keskitetysti tiivispohjaiselle alustalle ns. tukitoiminta-alueelle. Öljyt, polttoaineet ja muut kemikaalit on säilytettävä varikkoalueella lukittavissa säiliöissä tai konteissa. Polttoainesäiliöt ovat kaksivaippaisia ja varustettu lapon- ja ylitäytönestimillä. Pohjavedelle vahingollisten aineiden käsittelyssä tulee noudattaa erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Varikkoalueelle ja työkoneisiin tulee aina varata öljynimeytysainetta työkoneiden mahdollisten öljyvahinkojen varalta. Jos öljyä tai muuta pohjaveden laatua vaarantavaa ainetta joutuu maaperään, on siitä välittömästi ilmoitettava Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle, ympäristöviranomaiselle ja Orimattilan kaupungin vesilaitokselle sekä ryhdyttävä heti toimenpiteisiin vahingon leviämisen estämiseksi. Perustelut: MAL 11, MAA 2 ja YSL 4, 7, 8, Maa-ainesluvan haltijan tulee vuosittain ilmoittaa lupaviran-omaiselle otetun maa-aineksen määrä ja laatu. Perustelut: MAL 23 a 14. Alueen maisemointi tulee aloittaa heti, kun se on mahdollista. Maisemointia tehdään yhdessä ottamistoiminnan kanssa ja maisemointisuunnitelman mukaisesti siten, että loppuun otetut alueen osat maisemoidaan välittömästi kun niitä ei enää tarvita. Ottamisen ja jälkihoidon vaiheistus tulee toteuttaa siten, että kerralla avoimena olevan kaivualueen pinta-ala ei ylitä 2,5 ha.

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Varastoidut pintamaat on käytettävä alueen jälkihoitoon ja maisemointiin. Luiskat on muotoiltava kaltevuuteen 1:2 tai loivemmiksi. Alue tulee jälkihoidon yhteydessä tarvittaessa metsittää istuttamalla. Ottamisen päätyttyä tulee tarpeettomat kulkuväylät katkaista alueen epäasiallisen ja mahdollisesti pohjaveden laadun vaarantavan käytön ehkäisemiseksi. Ottamisalue on kokonaisuudessaan jälkihoidettava lupakauden aikana riippumatta siitä, onko kaikki otettavaksi suunniteltu maa-aines otettu vai ei. Perustelut: MAL 11 ja MAA Maa-ainesluvan voimassaoloajan päättyessä hakijan on pyydettävä lopputarkastusta Orimattilan kaupungin maa-ainesten ottoa valvovalta viranomaiselta, jotta alueella voidaan suorittaa tarkastus, jossa todetaan, että asetettuja lupaehtoja on noudatettu. Perustelut MAA Jälkihoidon ja pohjaveden tilan seurantaa tulee jatkaa vähintään 3 vuotta ottamisen päätyttyä. 17. Luvan hakija vastaa korvausvelvoitteista, jotka maa-ainesten ottamisesta saattavat aiheutua. Perustelut MAL 9 Lainvoimaa vailla olevan päätöksen noudattaminen: Maa-aineslain 21 :n 1 momentin mukaan ainesten ottaminen voidaan aloittaa lupapäätöksen tultua lainvoimaiseksi. Hakija on hakenut toiminnan aloittamislupaa muutoksenhausta huolimatta. Lupa toiminnan aloittamiseksi muutoksenhausta huolimatta myönnetään. Toiminta voidaan aloittaa lupapäätöstä noudattaen, kun hakija on toimittanut kohdan 4 mukaisen vakuuden. Vakuus niiden haittojen, vahinkojen ja kustannusten korvaamiseksi, jotka päätöksen kumoaminen tai luvan muuttaminen voi aiheuttaa. Perustelut: Kyseessä on alue, joka on avointa soranottoaluetta, jolla on ollut ottamistoimintaa entuudestaan ja joka on edelleen maisemoimatta. Luvan täytäntöönpano ei tee muutoksenhakua hyödyttömäksi. Sovelletut oikeus- ja viranomaisohjeet: Maa-aineslaki (555/1981) Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005)Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (379/2008)Orimattilan kaupungin maa-ainestaksa Päätös: Lautakunta päätti yksimielisesti myöntää julkipanon jälkeen maa-ainesluvan 1/2016 viranomaisen asettamin ehdoin. Hakijalle myönnettiin lupa toiminnan aloittamiseksi muutoksenhausta huolimatta. Antopäivä on Täytäntöönpano: pöytäkirjanote hakijalle, Orimattilan Vesi Oy:lle, ympäristöterveyskeskukselle ja Hämeen ely-keskukselle.

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen laki kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta 64/ :n mukainen subdelegointi; ympäristönsuojelusihteerin ja ympäristötarkastajan tehtävät ja ratkaisuvalta YMPLTK 64 Kaupunginvaltuusto on ( 25) antanut lain kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta 64/ :n mukaisesti kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, ympäristölautakunnalle, oikeuden siirtää toimivaltaansa edelleen alaisilleen viranhaltijoille. Siirto-oikeus tulee voimaan alkaen. Ympäristölautakunta ympäristönsuojeluviranomaisena ja maa-aineslain mukaisena lupa- ja valvontaviranomaisena päättää jatkossa ympäristönsuojelusihteerin ja ympäristötarkastajan tehtävistä ja ratkaisuvallasta. Tehtävä- ja ratkaisuvaltajaossa on noudatettu toiminnallisia kokonaisuuksia. Maa-aineslain mukaisen lupa- ja valvontaviranomaisen tehtävä/ratkaisuvalta-asiassa on katsottu parhaaksi olla erottelematta valmistelu- ja valvontatehtäviä erilleen, koska tästä on jo vastaavan valtionviranomaisen osalta saatu huonoja kokemuksia (avi/ely). Tänä vuonna päättyy viisi maa-aineslupaa. Seuraavina kymmenenä vuotena lupia päättyy keskimäärin 1-2 lupaa vuodessa lukuunottamatta vuotta 2021, jolloin päättyviä lupia on kuusi. Nykyisen käytännön mukaan valvontamaksut on laskutettu kerran vuodessa toimistosihteerin toimesta. Ympäristönsuojelulain 172 :n mukainen tiedoksisaati ja tarkastusoikeus on ympäristönsuojelusihteerillä ja ympäristötarkastajalla. Jätelain 122 :n ja 123 :n mukainen tarkastusoikeus on ympäristönsuojelusihteerillä ja ympäristötarkastajalla. Vesilain 3 :n mukainen tiedoksisaanti ja tarkastusoikeus on ympäristönsuojelusihteerillä ja ympäristötarkastajalla. Maa-aineslain 15 :n mukainen tiedoksisaanti ja tarkastusoikeus on ympäristönsuojelusihteerillä ja ympäristötarkastajallla. Päätösvallan siirtämispäätöksistä pidetään ajantasalla olevaa luetteloa. Päivitettyä luetteloa pidetään nähtävillä teknisen palvelukeskuksen ilmoitustaululla sekä keskustoimistossa. Asian valmistelu ja tiedustelut ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen puh Ympäristönsuojelusihteerin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää hyväksyä toimivallan siirron ympäristönsuojelusihteerille ja ympäristötarkastajalle seuraavien ympäristönsuojeluviranomaisen ja maa-aineslain mukaisen lupa- ja

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta valvontaviranomaisen tehtävien ja ratkaisuvallan osalta: Ympäristönsuojelusihteeri Tehtävät ja päätösvalta 1. Päättää koeluontoista toimintaa koskevasta ilmoituksesta (YSL 119 ja122 ) 2. Päättää poikkeuksellisia tilanteita koskevasta ilmoituksesta (YSL 120, 122 ja 123 ) 3. Päättää kiireellisessä tapauksessa YSL 182 :n ja jätelain 126 :n mukaisen määräyksen antamisesta sekä YSL 182:n ja vesilain14 luvun 11 :n mukaisesta toiminnan keskeyttämisestä 4. Päättää alle kahden kuukauden mittaisista ympäristöluvista 5. Antaa tarvittaessa lausunnon jäteveden johtamissuunnitelmasta ympäristölautakunnan myöntämää rakennuslupaa varten 6. Päättää maastoliikennelain ja vesiliikennelain mukaisista luvista (maastoliikennelaki 14, 22, 30, vesiliikennelaki 21 ) 7. Päättää YSL 205 :n ja jätelain 144 :n mukaisen maksun perimisestä kunnan hyväksymän taksan mukaisesti ellei maksu koske ympäristötarkastajan päätösvaltaan kuuluvaa lupa-asiaa 8. Huolehtia YSL 223 :n mukaisten tietojen tallentamisesta ja toimintojen rekisteröinnistä ympäristönsuojelun tietojärjestelmään 9. Päättää jätelain 75 :n tarkoittamasta roskaantuneen alueen siivoamiseen velvoittamisesta 10. Huolehtia YSL 143 :n mukaisesta kunnan tehtäväksi säädetystä ympäristöntilan seurannasta ja seurantatietojen julkaisemisesta 11. Huolehtia YSL 188 :n, jätelain 136 :n ja vesilain 14 luvun 2 :n mukaisten ilmoitusten tekemisestä poliisille esitutkintaa varten 12. Päättää YSL 157 :ssä tarkoitetuista poikkeuksista koskien talousjätevesien käsittelyvaatimuksia 13. Päättää YSL 36 :n tarkoittamisssa tapauksissa lupahakemuksen siirtämisestä aluehallintoviraston ratkaistavaksi 14. Päättää YSL 64 :ssä tarkoitetun ympäristöluvassa edellytetyn tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä sekä 65 :ssä tarkoitetusta tarkkailumääräysten muuttamisesta 15. Valmistella lautakunnan ympäristönsuojelun toimialaan kuuluvat tehtävät niiltä osin mitä ei ole erikseen määrätty ympäristötarkastajan tehtäväksi 16. Suorittaa ne tehtävät, jotka toimialan luonteen mukaan tehtäväalueen vastuuhenkilölle kuuluvat 17. Valmistella ja valvoa ne maa-aineslain mukaiset luvat, joiden alueella on ympäristölupaa vaativaa toimintaa 18. Päättää maa-aineslain 15 :n mukaisesta ottamisen keskeyttämisestä. 19. Hyväksyä maa-aineslupien vakuudet 20. Hyväksyä maa-aineslain mukaisen maa-ainesten ottoluvan siirron toiselle sekä hyväksyä vastaavan vakuuden siirto

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Ympäristötarkastaja Tehtävät ja päätösvalta 1. Valmistelee ja valvoo vesihuoltolain 3 luku 11 mukaiset vapautushakemukset 2. Valvoo valtioneuvoston asetusta eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta 1250/2014 ja 1251/ Päättää tilapäistä melua ja tärinää aiheuttavaa toimintaa koskevasta ilmoituksesta (YSL 118 ja 122 ) ja antaa tarvittaessa viranhaltijalausunnon ELY-keskuksen toimivaltaan kuuluvista meluilmoituksista 4. Antaa tarvittaessa lausunnon jäteveden johtamissuunnitelmasta rakennustarkastajan myöntämää rakennuslupaa varten 5. Päättää mineraaliperäisten (betoni, tiili) jätteiden käytöstä täyttöihin (YSL 27 lupatarveharkinta) 6. Valvoo hajajätevesiasetuksen (Valtioneuvoston asetus talousjätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla 2019/2011) 2 :n ja 3 :n noudattamista 7. Valmistelee ja valvoo ulkona sijaitsevien moottoriurheiluratojen (11c), maakaatopaikkojen (12a) ja eläinsuojien (10a ja b) ympäristölupahakemukset lautakunnalle 8. Päättää YSL 205 :n ja jätelain 144 :n mukaisen maksun perimisestä kunnan hyväksymän taksan mukaisesti 9. Päättää YSL 64 :ssä tarkoitetun ympäristöluvassa edellytetyn tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä sekä 65 :ssä tarkoitetusta tarkkailumääräysten muuttamisesta 10. Jätelain valvontaa 11. Valmistelee ja valvoo sellaiset maa-ainesluvat, joiden alueella ei ole ympäristölupaa vaativaa toimintaa Johtava rakennustarkastaja: Lautakunta päättää toimivallan siirrosta ympäristönsuojelusihteerin valmistelun mukaisesti. Päätös: Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote viranhaltioille sekä tiedoksi kaupunginhallitukselle.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Pertti Laaksosen hallitusaloite Nastolaan suunnitteilla olevasta kierrätyspuistosta ja biokaasulaitoksesta YMPLTK 65 Orimattilan kaupunginhallitus on lähettänyt ympäristölautakunnalle Pertti Laaksosen hallitusaloitteen koskien Nastolan kierrätyspuistoa ja biokaasulaitosta. Kokouskäsittely: Ympäristölautakunta on pyytänyt Hämeen ELY-keskukselta asiantuntijalausuntoa Nastolaan suunnitellun kierrätyspuiston ja biokaasulaitoksen haittavaikutuksista, tutkimustiedon riittävyydestä, asukkaiden kannanottojen huomioimisesta eri viranomaisprosesseissa ja vakuusrahaston perustamisesta. Lausunto pyydettiin mennessä. Hämeen ELY-keskuksen lausunnon antoi YVA-hankkeisiin perehtynyt erikoissuunnittelija Markku Paananen. Lausunnon mukaan Hämeen ELY-keskus on antanut Nastolan kierrätyspuistoa koskevasta YVA-arviointiselostuksesta lausunnon, jossa on otettu kantaa mm. suunniteltujen hankealueiden alapuolisten vesistöjen tilaan ja hankealueilla tapahtuvaan vedenkäsittelyyn. Hankkeen YVA-menettely on YVA-lausunnon antamisen myötä päättynyt ja hanke voi nyt Hämeen ELY-keskuksen mukaan mahdolliseen ympäristölupavaiheeseen. Biovakka Suomi Oy:n Nastolan biokaasulaitoksen ympäristölupaprosessi on lausunnon mukaan myös edelleen kesken, koska Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksestä on valitettu. Hämeen ELY-keskus on aiemmin antanut Biovakka Suomi Oy:n ympäristölupahakemuksesta lausunnon; tältä osin ELY-keskuksella ei lausunnon mukaan ole asiaan lisättävää. Hallitusaloitteentekijää, Pertti Laaksosta, on sähköpostitse kuultu ja pyydetty kirjallista vastinetta yllä mainitusta annetusta lausunnosta klo 10:00 mennessä. Ympäristönsuojelusihteeri esitteli lautakunnalle saapuneet vastineet. Liite nro 6 Asian valmistelu ja tiedustelut ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen puh Ympäristönsuojelusihteeri: Ympäristölautakunta toteaa, että Hämeen ELY-keskus on

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta antanut valtion valvonta/yva-viranomaisen näkemyksen aloitetta koskevista asioista. Orimattilan ympäristönsuojeluviranomainen on sekä Nastolan kierrätyspuistoa koskevan YVA-prosessin että Biovakka Oy:n ympäristölupaprosessin aikana tuonut esille huolensa Orimattilan asukkaiden, kaupungin ja ympäristönsuojeluviranomaisen oikeusturvasta kuulemisen yhteydessä. Lisäksi ympäristölautakunta on kantanut erityistä huolta molempien hankkeiden ympäristöselvitysten riittävyydestä ja suunniteltujen toimintojen vakavasta ympäriskialttiudesta Orimattilan läpi virtaavien jokien latvoilla. Ympäristölautakunta pitää mielessä Pertti Laaksosen esille tuomat asiat ja tulee huomioimaan ne soveltuvin osin omassa ympäristönsuojeluviranomaistehtävässään lausunnonantajana ja ympäristön yleisen edun valvojana. Ympäristölautakunta lähettää selvityksen tiedoksi Pertti Laaksoselle ja kaupunginhallitukselle. Johtava rakennustarkastaja: Ympäristölautakunta toteaa, että Hämeen ELY-keskus on antanut valtion valvonta/yva-viranomaisen näkemyksen aloitetta koskevista asioista. Orimattilan ympäristönsuojeluviranomainen on sekä Nastolan kierrätyspuistoa koskevan YVA-prosessin että Biovakka Oy:n ympäristölupaprosessin aikana tuonut esille huolensa Orimattilan asukkaiden, kaupungin ja ympäristönsuojeluviranomaisen oikeusturvasta kuulemisen yhteydessä. Lisäksi ympäristölautakunta on kantanut erityistä huolta molempien hankkeiden ympäristöselvitysten riittävyydestä ja suunniteltujen toimintojen vakavasta ympäriskialttiudesta Orimattilan läpi virtaavien jokien latvoilla. Ympäristölautakunta pitää mielessä Pertti Laaksosen esille tuomat asiat ja tulee huomioimaan ne soveltuvin osin omassa ympäristönsuojeluviranomaistehtävässään lausunnonantajana ja ympäristön yleisen edun valvojana. Ympäristölautakunta lähettää selvityksen tiedoksi Pertti Laaksoselle ja kaupunginhallitukselle. Päätös: Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote Pertti Laaksoselle sekä tiedoksi kaupunginhallitukselle.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Viranhaltijapäätökset YMPLTK 66 Johtava rakennustarkastaja ja ympäristötarkastaja ovat tehneet seuraavat vi ran hal ti ja päätökset. Johtava rakennustarkastaja: Rakennuslupapäätökset Liite nro 7 Ympäristötarkastaja: 5 /2016 Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta, Orimattilan kaupunki/nuorisopalvelut Johtava rakennustarkastaja: Lautakunta merkitsee päätökset tietoonsa saatetuiksi. Päätös: Lautakunta merkitsi yksimielisesti päätökset tietoonsa saatetuiksi ja päätti olla ottamatta niissä olevia siirtokelpoisia asioita.

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Ilmoitusasiat YMPLTK 67 Päätös: Ympäristölautakunnan tietoon saatetaan seuraavat asiat: - Hollolan kunta, valvontajaoston pöytäkirjanote , rakennusjärjestyksen uusiminen. - Hollolan kunta, valvontajaoston pöytäkirjanote , maa-aineslupa/laitinen Arto ja Riitta. Ympäristönsuojelu - Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto huhtikuulta 2016; lausunnon mukaan puhdistamolle tuli edelleen kylmiä vuotovesiä, mikä haittasi nitrifikaatiota ja typenpoistoa ja näkyi eräinä lupa/raja-arvojen ylityksinä - Hämeen ELY-keskuksen päätös HAMELY/813/2016 koskien Simakkalan luonnonsuojelualueen perustamista ( ); alue rajoittuu Palojokeen - Hämeen ELY-keskuksen lausunto HAMELY/413/07.00/2013 kaatopaikka-alueen puhdistustarpeesta, Heinämaantien vanha kaatopaikka, Orimattila - Hämeen ELY-keskuksen lausunto HAMELY/2193/2014 maaperän ja pohjaveden pilaantuneisuustutkimuksesta, entinen polttoaineen jakeluasema, Salmelantie 4, Artjärvi, Orimattila - Kiertotalous-työpaja Orimattilassa Hämeen ELY-keskuksen, yhteysviranomaisen, lausunto HAMELY/321/2015 ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta koskien Nastolan kierrätyspuistohankkeen arviontiselostuksesta ja sen riittävyydestä - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Pauli Malmiharjun eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Ilkka Eklundin ja Sirkka Huvisen eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Arttu Munnukan eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Terhi ja Jani Ahtiaisen eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Anne ja Pauli Sipilän eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Salolan maankaatopaikka, Orimattilan kaupunki - Yhteenveto vuoden 2015 toiminnasta; Pennalan maankaatopaikka, Orimattilan kaupunki - Ympäristöluvan edellyttämä pohjaveden laadun tutkimustodistus ; Sirpa ja Jouni Koskisen eläinsuoja Lautakunta merkitsi yksimielisesti ilmoitusasiat tiedoksi saatetuksi.

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Ympäristölautakunta Muut mahdolliset asiat YMPLTK 68 Päätös: - Seuraava kokous Ympäristötarkastaja ja ympäristöharjoittelija suorittavat vesistötarkkailua kesäkuussa Orimattilassa käyttäen iqwtr-mittauslaitetta, joka on myös lainattavissa ympäristötoimesta omatoimiseen tarkkailuun.

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Liitteenä on päivätty maa-ainesten ottamissuunnitelma Liite nro 8

Liitteenä on päivätty maa-ainesten ottamissuunnitelma Liite nro 8 Ympäristölautakunta 74 29.06.2016 Kaupunginhallitus 18 13.02.2017 18 Maa-aineslupahakemus, Orimattilan kaupunki, pohjoinen alue 374/10.03.00/2015 YMPLTK 29.06.2016 74 Luvan hakija: Orimattilan kaupunki

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Mäntyharjun kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi Maa-ainestaksat Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 5 23.4.2014 30. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 5 23.4.2014 30. Henkilökohtaiset varajäsenet: ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5 23.4.2014 30 Kokousaika Keskiviikko 23.04.2014 klo 19.00 20.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 Ympäristölautakunta Aika 04.11.2015 klo 18:00-19:27 Paikka Kaupungintalo, 3. krs Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Nieminen Tero vpj. Hanhela Jenni j. Heikkilä

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350. + ottamisalueen pinta-alan mukaan 170 /ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350. + ottamisalueen pinta-alan mukaan 170 /ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn NAANTALIN KAUPUNKI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TAR- 1(5) KASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVON- NASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.6.2011 alkaen Kaupunginhallitus 26.4.2011 184 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Leppävirran kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen

Ympäristölautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen Kalajoen kaupunki Ympäristölautakunta Ymp.ltk 18.10.2018 30 Ympäristölautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen Kalajoen kaupunki Ympäristölautakunta Ymp-ltk 18.10.2018 30 Sisällysluettelo Ympäristölautakunnan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen

Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen 1/10 1. Asia Maa-aineslain

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 90. PAIKKA Myrskylä, Myrskylän säästöpankin mökki, Syväjärventie 221

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 90. PAIKKA Myrskylä, Myrskylän säästöpankin mökki, Syväjärventie 221 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 90 Rakennus- ja ympäristölautakunta 18.06.2014 AIKA 18:00-18:55 PAIKKA Myrskylä, Myrskylän säästöpankin mökki, Syväjärventie 221 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 37 PORNAINEN, POIKKEAMISLUPA

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013

80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013 JOENSUUN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus- ja ympäristölautakunta 19.2.2014 22 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.2.2014 2154/11.01.00/2013

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain mukaisten lupien yhteiskäsittelyn ja valvonnan taksa 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040 673 8488) Hakemus ja luvat Savon

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Hyväksytty: Lupalautakunta 27.3.2019 23 Voimaatulo: 2.4.2019 Sivu 1 / 5 LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 SOVELTAMISALA

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Tammelan kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

T A K S A K O K O E L M A MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

T A K S A K O K O E L M A MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN 2011 T A K S A K O K O E L M A MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA N:o Kv Taksan nimi 11. 4.2011 Maa-aineslupa- ja valvontaviranomaisen taksa Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt

Lisätiedot

LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.2.2018 ALKAEN 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamislupahakemuksen ja ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Hangon kaupunki Tekninen ja ympäristövirasto 1(6) 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maaaineslain (555/81)

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 2 Sisällys: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen

Lisätiedot

Maa-aineslain mukainen taksa

Maa-aineslain mukainen taksa SODANKYLÄN KUNTA Ymp.ltk 26.9.2013 61 Maa-aineslain mukainen taksa Lapin Tähtikunta Kunnanvirasto Puhelin 0400 618 870 PL 60 Telefax (016) 618 102 99601 Sodankylä Y-tunnus 0193169-1 2 Sisältö 1 Yleistä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA (2016)

KOKKOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA (2016) KOKKOLAN KAUPUNKI Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksynyt 15.6.2016 ( 109) Voimassa 1.7.2016 lukien KOKKOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA (2016) 1 SOVELTAMISALA Maa-ainesten

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Nokelainen Erja

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Nokelainen Erja Iitin kunta Pöytäkirja 4/2014 47 Rakennuslautakunta 02.04.2014 Aika 02.04.2014 klo 18:00-19:00 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Koivunen Pasi

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa..2016 Voimassa 1.7.2016 alkaen 1 SOVELTAMISALA Maa-ainesten ottamista koskevan hakemuksen tarkastamisesta, maaaines-

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta 25.1.2017 Sivu 2 / 6 Laukaan kunnassa

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty Alavieskan kunnanvaltuustossa 13.2.2008, 5 Voimaantulo 1.4.2008 alkaen 1

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut:

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 1 YLEISTÄ 1(5) Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maa-aineslain

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA PÄLKÄNEEN KUNTA Viim. muutospvm 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PÄLKÄNEEN KUNNASSA Maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4 5 VAKUUDET...4 6 PAKKOKEINOPÄÄTÖKSET...4 7 LUVAN VELVOITTEISTA VAPAUTTAMINEN (MAL 13 A )...4

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille

Hakemus on tullut vireille 2/YMPLA 2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M5/2016 Ympla 31.8.2016 73 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2.9.2016 HAKIJA: Kulonen Erkki ja Matti Metsämaantie

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA Ympäristölautakunta 10.11.2015 Hyväksytty kunnanhallituksessa - 16.11.2015 304 Voimaan 1.1.2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNITELMAN TARKASTAMISETA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA Ympäristölautakunta 14.8.2019 49 TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 (4) 1. SOVELTAMISALA Maa-ainesten ottamista

Lisätiedot

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta.

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta. Kunnanhallitus 100 31.03.2014 Maa-ainesten ottamislupa/arto Kangas 3403/11.114/2014 KHALL 100 Hakija: Arto Kangas, Hautakankaantie 66 B, 92450 Luohua puh. 040 7156 823 Maanomistaja: hakija Toiminta, jolle

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle 1 ASIA: Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle VIREILLETULO: 17.1.2017 (hakemus saapunut 13.12.2016) HAKIJA: Ari Mikkonen LUVAN HAKEMISEN PERUSTE TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN:

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 26.2.2015) 1 Yleistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA Haminan kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan

Lisätiedot

Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta. RakYmp ltk

Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta. RakYmp ltk Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta RakYmp ltk 17.12.2018 172 Viranomaistoimiin määrääminen Rakennus- ja ympäristölautakunta määrää ympäristösihteerin ja ympäristötarkastajan suorittamaan

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristölautakunta

Tekninen ja ympäristölautakunta Tekninen ja ympäristölautakunta Koulutustilaisuus 13.3.2013, Karkkilasali Minna Sulander ympäristöpäällikkö Organisaatio Karkkilan kaupungin ja Vihdin kunnan yhteistyösopimus ympäristönsuojelun järjestämisestä

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 07.04.2008 5 Kunnanhallitus 08.05.2008 62 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Hallintosääntö Esitys Nykyinen 6 3 mom Kaupunginhallitus kohta 22: päättää maankäyttö- ja rakennuslain 91b :n tarkoittamista maankäyttösopimuksista,

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas

Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas Maa-aineslupahakemus, Hannula Tuomas Tuomas Hannula hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Preiviikissä sijaitsevilta tiloilta Metsä-

Lisätiedot

Tämän taksan perusteella määrätyt maksut eivät ole arvonlisäverollisia.

Tämän taksan perusteella määrätyt maksut eivät ole arvonlisäverollisia. MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 YLEISTÄ Maa-aineslain mukaisen maa-ainesten ottamista koskevan hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN 1 HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA 1.7.2006 LUKIEN Ympäristölautakunta 20.6.2006 95 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Tekymp 2.12.2014 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISUVALLAN SIIRTÄMINEN

TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Tekymp 2.12.2014 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISUVALLAN SIIRTÄMINEN 1 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA LIITE Tekymp 2.12.2014 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISUVALLAN SIIRTÄMINEN Tekninen ja ympäristölautakunta valtuuttaa jäljempänä mainitut viranhaltijat Ilomantsin

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT K A U H A J O E N K A U P U N K I MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VOIMAANTULO 1.1.2015 Kauhajoen kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370 Riihimäen kaupunki TAKSAT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty 12.12.2011 Voimaantulo 1.2.2012 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Polvijärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan maa-ainesten ottamistoiminnan lupia ja valvontaa koskeva taksa alkaen

Siilinjärven kunnan maa-ainesten ottamistoiminnan lupia ja valvontaa koskeva taksa alkaen Siilinjärven kunnan maa-ainesten ottamistoiminnan lupia ja valvontaa koskeva taksa 1.1.2017 alkaen Yleiset maksuperusteet hyväksytty Siilinjärven kunnanvaltuustossa 12.12.2016 Maksut hyväksytty Siilinjärven

Lisätiedot

(Maa-aineslaki 555/1981) PL 62 30101 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä Kokouspäivä ja pykälä 12.4.2016 5.4.2016 12

(Maa-aineslaki 555/1981) PL 62 30101 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä Kokouspäivä ja pykälä 12.4.2016 5.4.2016 12 1(10) FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölupalautakunta Maa-aineslupahakemuksesta (Maa-aineslaki 555/1981) PL 62 30101 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. (03) 41 411 Antopäivä Kokouspäivä ja pykälä 12.4.2016

Lisätiedot

VETELIN KUNTA MAA-AINESMAKSUT

VETELIN KUNTA MAA-AINESMAKSUT VETELIN KUNTA MAA-AINESMAKSUT 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1. YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SONKAJÄRVEN KUNNASSA MAA-AINESTEN OTTAMIS- SUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Lapinjärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot