Vuosikatsaus vuotta aina lähelläsi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuosikatsaus 2013. 100 vuotta aina lähelläsi"

Transkriptio

1 Vuosikatsaus 2013

2 Jämsän Seudun Osuuspankin perustehtävä ja arvot Perustehtävämme Edistämme omistajajäsentemme, asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Arvot Ihmisläheisyys Jämsän Seudun Osuuspankki on ihmistä varten. Aito välittäminen asiakkaista ja työyhteisön jäsenistä on lähtökohta toiminnallemme. Vastuullisuus Toimimme paikallisesti esimerkillisenä ja eettisesti vastuullisena yrityksenä. Vahvan ammattitaidon pohjalta vastaamme palvelujemme laadukkuudesta ja luotettavuudesta. Yhdessä menestyminen Menestyminen yhdessä asiakkaiden kanssa antaa suunnan toiminnan ja palvelujen kehittämiselle. Toiminta yhtenäisenä OP-Pohjola-ryhmänä lisää turvaa asiakkaalle ja parantaa palvelukykyämme.

3 Jämsän Seudun Osuuspankki 100 vuotta mukana talouden eri käänteissä Suomen talouskehitys oli heikkoa vuonna Bruttokansantuote supistui ja työttömyys nousi. Inflaatio vaimeni selvästi. Vuoden lopulla luottamus alkoi kohentua ja merkit viennin elpymisestä lisääntyivät. Pankkimme asiakkaille myönnettyjen luottojen kokonaismäärä viime vuoden lopussa oli 180,5 miljoonaa euroa kasvun ollessa 1,9 prosenttia. Talouden epävarmuus hidasti ennen kaikkea toimialueemme asuntokauppaa ja -rakentamista selvästi. Kotitalouksien huoli työpaikkojen säilymisestä ja luottamus tulevaisuudesta hillitsi asuntoluottojen ottamista. Asuntoluottokannan kasvu viime vuonna jäi 0,4 prosenttiin. Asiakkaidemme talletusten ja sijoitusten kasvu sen sijaan jatkui vahvana. Talletukset vuoden lopussa olivat 187,6 miljoonaa euroa, kasvua vuoden aikana 3,8 prosenttia. Matalasta markkinakorosta johtuen asiakkaat ovat entistä enemmän kiinnostuneita rahasto- ja vakuutussäästämisestä. Näiden pääomat kasvoivat viime vuoden aikana 20,6 %. kittäväksi pankki- ja vakuutuspalveluja tarjo- avaksi finanssimyymäläksi. Pankkimme liikevoitto oli 1,8 miljoonaa euroa. Korkokate supistui edelliseen vuoteen verrattuna 14,2 prosenttia. Palkkiotuotoista eniten kasvoivat tuotot maksuliikkeestä 18,1 prosenttia ja luotonannosta 14,0 prosenttia sekä arvopapereiden välitystuotot 11,9 prosenttia. Haluan lämpimästi kiittää Teitä arvoisat omistaja- jäsenemme, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme tuloksellisesta yhteistyöstä ja luottamuksesta pankkiamme kohtaan. Kiitokset myös osaavalle henkilöstölle sekä työtämme tukeville aktiivisille hallintohenkilöille. Yhdessä olemme enemmän. Jokainen asiakas on meille tärkeä. Talouden ja elämäntilanteiden muutoksissa olemme valmiita toimimaan talouden neuvonantajina ja asiantuntevina finanssikumppaneina niin pankki- kuin vakuutuspalveluissa. Vuoden lopussa pankillamme oli omistajajäsentä. OP-bonuksia heille kertyi viime vuonna 0,8 miljoonaa euroa. Pankkimme toiminnan aloittamisesta tulee kuluneeksi 100 vuotta. Joulukuussa 1913 Sammallahden Mäkelässä pidetyssä kokouksessa päätettiin perustaa Jämsänniemen Osuuskassa. Osuuskassa merkittiin kaupparekisteriin ja pankkitoiminta käynnistyi vuoden 1915 alussa. Kalle Isännäisen pirtin nurkasta alkunsa saanut pankki on 100 vuoden ja monien vaiheiden jälkeen kasvanut toimialueensa mer- Vaikka toimintaympäristö on haasteellinen, uskomme vahvasti tulevaisuuteen. Me kaikki osuuspankkilaiset haluamme olla osaltamme rakentamassa ja kehittämässä Jämsän seutua. Kyösti Myller toimitusjohtaja

4 Keskeisimpien tunnuslukujen kehitys vv ,0 240,0 230,0 220,0 210,0 200,0 190,0 212,0 Tase (milj.euroa) 224,4 228,4 230,6 239, ,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Liikevoitto (milj. euroa) 2,1 2,1 2,1 2,3 1, # Tase mittaa pankin omaisuuden ja velkojen arvoa tili- # Liikevoitto tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen veroja, kauden lopussa. Taseen kasvu kertoo pankin volyymien voitonjakoa ja tilinpäätössiirtoja. Matalasta korkotasosta kasvusta. Pankkimme tase oli viime vuoden lopussa johtuen viime vuoden liikevoitto supistui 0,5 miljoonaa 239,9 miljoonaa euroa, kasvua 4,0 % edellisestä vuodesta. euroa 1,8 miljoonaan euroon ,4 Asiakasvarat (milj.euroa) 209,6 209,7 207,0 219, ,9 Rahoitustoiminta (milj.euroa) 186,6 187,9 172,9 177, # Tehtävämme on menestyä yhdessä asiakkaidemme # Olemme mukana asiakkaidemme arjessa. Viime vuonna kanssa. Vuonna 2013 asiakkaidemme talletusten ja rahoitimme yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä 35 miljoonalla sijoitusten kasvu oli vahvaa. Asiakasvarojen määrä vuoden eurolla, lähinnä asunto- ja yritysinvestointeihin. Rahoituslopussa oli 219,3 miljoonaa euroa. toiminta vuoden lopussa oli 187,9 miljoonaa euroa. Vakavaraisuus (%) Keskittäjäasiakkaat (kpl) ,1 31,7 43,0 42,3 42, # Jämsän Seudun Osuuspankin korkea vakavaraisuus # Olet keskittäjäasiakas, kun olet pankkimme omistajamerkitsee asiakkaillemme vakautta ja luotettavuutta pankki- jäsen ja kun sinun ja perheesi asiointi pankissamme ylittää toiminnassa. Vuoden 2013 lopussa vakavaraisuutemme oli kuukausittain 5 tuhatta euroa ja lisäksi sinulla on vähintään 42,9 % ja se ylittää selvästi lakisääteisen alarajan 8 %. kolme vakuutusta Pohjolassa. Viime vuonna saimme 456 uutta keskittäjäasiakasta.

5 HENKILÖASIAKKAIDEN PÄIVITTÄISPALVELUT Olemme usein ensimmäinen kontaktisi asioidessasi pankissa. Palvelemme sinua sekä konttorissa että verkossa. Vastaamme tileihin, kortteihin, verkkopalveluun ja säästämiseen liittyviin tarpeisiisi. Tervetuloa asioimaan olemme täällä sinua varten! Melisa Kukko, Tiina Valtonen, Sari Saarinen, Hanna Laaksonen, Hanna Ärling, Nina Suominen ja Päivi Mäyrämäki. Takana Marika Karjalainen, Arja Röman ja Riikka Lepikko. Suurin osa asiakkaistamme käyttää jo sujuvasti helposti automaateista ja toki edelleen myös kaiverkkopalvelua, jossa voi hoitaa lähes kaikki kista pankkimme konttoreista. Verkkopankin pankkipalvelut kotoa käsin. Myös Mobiilipalvelu kautta voit olla myös yhteydessä meihin, lupaamon useimmille älypuhelimen ja kannettavien lait- me palata sinua askarruttaviin asioihin 1-3 pankteiden käyttäjille tuttu sillä voit hoitaa niin pank- kipäivän sisällä. ki- kuin vakuutusasiasi missä tahansa sitten satutkin olemaan. E-laskutus ja suoramaksupal- Enemmän aikaa vaativille asiantuntijapalveluille velu helpottavat toistuvien maksujen hoitamises- haluamme varata rauhallisen neuvotteluajan. sa. Korttien käyttörajoilla voit lisätä kortin turval- Ajan voi varata puhelimella numerosta lisuutta sekä kotimaassa että ulkomailla liikkeis- 2001, verkkopalvelussa tai käymällä konttorimsä ja verkossa asioidessasi. Käteistä saat korteilla me info-pisteessä.

6 HENKILÖASIAKASRAHOITUS Mari Sarajärvi, Sanna Järvinen, Marika Peltonen, Johanna Laitinen, Leena Lamminen ja Katja Soponen. Olipa kyseessä asunnon tai auton hankinta, opintojen rahoittaminen tai vaikkapa lomamatka, remontti tai kesämökin hankinta, autamme mielellämme suunnitelmiesi toteuttamisessa. Kerro meille, mihin tarvitset rahaa, me kerromme, miten se on mahdollista toteuttaa. Ja jotta voit nukkua yösi rauhassa myös lainasi kanssa, mitoitamme maksukykysi oikean kokoiseen lainaan sekä turvaamme lainan takaisinmaksukykysi, jos elämäntilanteessa tapahtuukin yllättäviä käänteitä esim. työttömyyden, sairastumisen, koronnousun tai kuoleman sattuessa kohdalle lainaaikana. Tiesithän, että lainasi kerryttävät myös OP- bonuksia ja kertyneitä OP-bonuksia voit käyttää mm. lainan toimitusmaksuihin ja hoitomaksui- hin. Lainahakemuksen teet helpoimmin verkkopan- kissa op.fi/lainat tai varaa aika konttorille. Toteutetaan unelmasi yhdessä.

7 VARALLISUUDENHOITOPALVELUT Helena Äikäs, Riitta Lampio, Marja Manninen, Marika Peltonen, Maarit Heino-Ekman ja Tuija Heinäjärvi. Tarjoamme myös OP-private -varainhoito- palveluja yhteistyössä Keski-Suomen Osuuspan- kin kanssa. Meillä on sijoitusasioissa kattavat palvelut ja runsaasti asiantuntijoita avuksesi. Tarjoamme monipuolisen valikoiman sijoituspalveluita. Perinteisten, erilaisiin tarkoituksiin sopivien tilien ja talletusten lisäksi valikoimaamme kuuluvat mm. laaja valikoima OP-rahastoja. Rahastojen avulla voi helposti ja pienillä kuluilla hajauttaa sijoituksia myös kansainvälisille markkinoille mm. Afrikkaan. Sopivien sijoituskohteiden valinta on asiakkaillemme helppoa konttorissa yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Henkilökohtainen sijoitussuunnitelma tehdään sijoittajakuvakartoituksen avulla ja ajankohtaisia sijoitussuosituksia hyödyntäen. Sijoittajakuvakartoituksen voi tehdä myös op.fi -palvelussa, helposti kotona ja näin saadaan heti tämän hetken parhaat ja sopivimmat sijoitussuositukset käyttöön. OP-sijoituspalvelu tarjoaa jokaiselle joustavaa varainhoitoa. Tuotteessa yhdistyy helppous, vaivattomuus sekä mahdollisuus käyttää myös yhteistyökumppaneidemme sijoitustuotteita. OP- sijoituspalvelu tarjoaa käyttöösi varainhoidon huolehtimaan varoistasi haluamallasi riskitasolla ja tuotto-odotuksesi mukaisesti. Voit valita joko turvallista ja vakaampaa tuottoa tai mikäli haluat, sinulla on mahdollisuus tavoitella asiantuntijoidemme avulla myös suurempaa tuottoa. Ota yhteys tai tule käymään, niin valitaan yhdes- sä sinulle sopivimmat sijoitustuotteet.

8 HENKILÖVAKUUTUSPALVELUT Saisiko olla vakuutus, joka ei lopu silloin kun vaivat alkavat? Uudistuneet henkilövakuutukset tarjoavat turvaa aina 100 vuoden ikään saakka. Vakuutusasioissa palvelemme sinua pankkimme pääkonttorilla. Kätevimmin asiointi hoituu, kun varaat etukäteen tapaamisajan. Näin pääset tapaamiseen ilman jonotusta. Vahinkoasioissa tarjoamme asiakkaille ilmaisen vahinkolinjan, jonka käytössä autamme mielellämme. On hyvä muistaa, että vakuutusasioita kannattaa käydä päivittämässä aina noin 2 vuoden välein. Vaikka oma elämäntilanne olisikin säilynyt samana, muuttuvat vakuutustuotteet jatkuvasti. Esimerkiksi vuosi 2013 toi tullessaan loistavia uudistuksia henkilövakuutuksiin: Nyt vielä 85-vuotias asiakkaamme voi hakea uusittuja Pohjolan terveysturvavakuutuksia. Voit itse valita, mitä haluat vakuutuksen kattavan; o tapaturmat o tapaturmat ja ehdoissa määritellyt sairaudet o tapaturmat ja sairaudet 99 vuotta täyttänyt asiakkaamme voi saada uuden jatkuvasti voimassaolevan matkus- tajavakuutuksen. Uudistetut terveysturvat ja matkustajavakuutukset ovat voimassa aina 100 vuoden ikään saakka. Varaa aika vakuutustapaamiseen, kerromme mielellämme lisää. Tiina Kurkinen, Satu Rautiainen ja Riikka Rämö

9 YRITYSPALVELUT en analysoinnissa ja hallinnassa. Yhdessä suun- nitellen pystymme tarjoamaan oikeat toimenpi- teet ja tuotteet riskeiltä suojautumiseen. Pankkimme yrityspalveluissa työskentelee neljä henkilöä. Paikallistuntemuksemme sekä paikallinen päätöksenteko antavat vahvan näkemyksen asiakkaidemme tarpeista. Paikallisena toimijana kannamme vastuuta toimialueemme yritysten toimintaympäristön kehittymisestä. Markkinoiden laajimmat palvelut tarjoavat toimivan ratkaisun kaikenlaisiin pankki- ja vakuutuspalvelutarpeisiin yrityksen kokoon katsomatta. Vakuutuspalvelut tarjoaa Pohjola ja A-Vakuutus. Kanssamme on helppoa asioida ja meidät tavoittaa vaivattomasti. Tuemme yrityksiä niiden kasvutavoitteissa, olivatpa ne suuria tai pieniä. Autamme yrityksiä niiden rahoituksen järjestämisessä, rahoitusrakenteen suunnittelussa ja hallinnassa sekä riski- Toimiva maksuliike on yrityksen pankkipalvelui- den peruskivi. Avustamme sinua suunnittele- maan yrityksesi kassavirran tehokkaan toimin- nan. Suunnitellaan yhdessä yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopiva ja mahdollisimman pitkälle auto- matisoitu maksuliikenne. Kun kassaan kertyy ylijäämää, niin mietitään yhdessä fiksu tapa sijoittaa pääomat kannattavasti lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Olemme palvelukehityksen kärjessä ja meillä on kilpailukykyiset hinnat. Tervetuloa asioimaan niin pankki- kuin vakuutusasioissa. Kari Kansanaho, Sanna Järvinen, Juha Varila, Elisa Mäkinen ja Sami Leino

10 LAINOPILLISET PALVELUT Jämsän Seudun Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen myös lainopillisia palveluita. Tällaisia lainopillisia omaisuuden hoitoon liittyviä notariaattitehtäviä ovat esimerkiksi testamentit, kauppa- ja lahjakirjat sekä vuokrasopimukset, kaupanvahvistukset, verosuunnittelu liittyen henkilöasiakkaiden omaisuutta koskeviin järjestelyihin, avioja avopuolisoiden väliset sopimukset ja asiakirjat, perunkirjoitukset ja perinnönjaot, edunvalvontavaltuutukset, erilaiset hakemukset ja ilmoitukset koskien ns. riidattomia asioita sekä yhteisöjen perustamiset ja uudelleenjärjestelyt. Tämän lisäksi Jämsän Seudun Osuuspankki tarjoaa muutoinkin asiakkailleen varsin kattavasti lainopillista neuvontaa riidattomissa asioissa. Pääasiallisesti lainopillisista toimeksiannoista huolehtivat pankkilakimies, varatuomari Sanna Vihmalo sekä notariaattiasiantuntija Tarja Kouhia. Tarvittaessa lainopillisia toimeksiantoja ottaa vastaan myös myyntijohtaja, pankkilakimies Mari Sarajärvi. OP-Bonuksia voi luonnollisesti hyödyntää myös lainopillisten toimeksiantojen palkkioiden maksamiseen. Mari Sarajärvi, Tarja Kouhia ja Sanna Vihmalo RISKIENHALLINTA Pankissa on oltava liiketoiminnan laajuuteen ja laatuun sopeutettu riskienhallinta. Riskienhallinnan on oltava myös riippumaton pankin liiketoiminnasta. Jämsän Seudun Osuuspankissa tämä on haluttu varmistaa perustamalla riskienhallintapäällikön toimi yhdessä Korpilahden, Kuhmoisten ja Luhangan Osuuspankkien kanssa. OP-Pohjola-ryhmän limiitti- ja valvontarajajärjestelmällä turvataan se, ettei ryhmä tai sen yhteisö ota niin suurta riskiä, että se vaarantaisi ryhmän tai yhteisön vakavaraisuuden, kannattavuuden, maksuvalmiuden tai toiminnan jatkuvuuden. Jämsän Seudun Osuuspankilla ei ole yhtään valvontarajan rikkoutumista. Seppo Manninen Ryhmän keskusyhteisön riskienhallinnan tehtävänä on huolehtia siitä, että osuuspankeilla on oikea-aikaisesti tiedossa muutokset lainsäädännössä tai viranomaisohjeissa. Riskienhallintapäällikön tehtävänä on viestittää mukana olevien pankkien toimivaa johtoa muutoksista ja auttaa johtoa perustelemaan muutosten edellyttämät pankin hallinnon päätökset.

11 KIINTEISTÖVÄLITYSPALVELUT Oman kodin myynti tai vaihto on merkittävä tapahtuma ihmisen elinkaaren varrella. Palvelemme sinua asuntoasioiden asiantuntijana mm. asunto-osakkeiden, kiinteistöjen, vapaa-ajankohteiden, vuokra-asuntojen välityksessä ja arviointitoiminnassa. Teemme vuosittain yli 100 kauppaa. Hoidamme puolestasi kaikki asuntokauppaan liittyvät asiat, kuten esim. arvioinnin, kohteen myynnin ja markkinoinnin. Välittäjiemme vahva paikallinen, henkilökohtainen kotiseututuntemus sekä vuosien kokemus asuntovälityksestä varmistaa ja takaa paikkansa pitävän hinta-arvion ja ammattimaisen palvelun. Vaadi ammattitaitoa! Kyseessä on omaisuutesi! Yhdessä me kaikki tulemme tekemään parhaamme, jotta löytäisimme uuden omistajan kodillesi ja uuden kodin perheellesi! Ja mikäli sinulle on kertynyt OP-bonuksia, niitä käytetään automaattisesti välityspalkkion maksamiseen. Tarja Mäkelä, Hellevi Laaksonen, takana Kristiina Rinne ja Eliisa Talikainen TILITOIMISTOPALVELUT Jo yritystoiminnan suunnitteluvaiheessa kannat- taa käyttää tilitoimistomme palveluita, sillä ensimmäiset virheet saatetaan tehdä jo ennen kuin koko yritystoiminta on edes virallisesti alkanutkaan. Monipuolinen ja laaja taloushallin- non osaamisemme hyödynnetään alusta alkaen asiakkaittemme käyttöön. Tarja Oksanen, Päivi Saraniemi, Kristina Muuriaisniemi Jämsän Tilikeskus Oy tarjoaa yksilöllistä ja laadukasta taloushallinnon palvelua yrityksen eri osa-alueilta. Taloushallintopalveluihimme kuuluvat kirjanpito, tilinpäätös ja veroilmoitus. Saat kuukausittain päivä- ja pääkirjan sekä tuloslaskelman ja taseen. Toteutamme myös tarvittaessa myynti- ja ostolaskujen käsittelyä ja reskontran hoitoa sekä kustannusseurantaa. Suoritamme palkanlaskennan ilmoitettujen tietojen perusteella, ennalta sovitussa aikataulussa. Ilmoitukset viranomaisille ja vakuutusyhtiöille kuuluvat automaattisesti palkanlaskennan piiriin. Hoidamme asiakkaidemme laskutuksen sovitusti omalla järjestelmällämme. Laskutuspalvelun ohessa toteutamme tarvittaessa myyntireskontran hoidon ja myyntisaatavienne maksuhuomautusten lähettämisen. Voit jättää ostolaskujen maksamisen ajallaan meidän huoleksemme. Uutena palveluna olemme aloittaneet metsätalouden veroilmoitukset.

12 JÄMSÄN SEUDUN OSUUSPANKIN HALLINTO Jämsän Seudun Osuuspankin johtaminen Edustajisto 35 jäsentä Hallintoneuvosto 15 jäsentä Päätöksentekoelimet Hallitus 5 jäsentä Hallintoelimet Toimitusjohtaja Kyösti Myller Johtoryhmä Kyösti Myller, Mari Sarajärvi, Arja Röman, Kari Kansanaho ylin johto

13 Edustajisto Jämsän Seudun Osuuspankissa jäsenten päätös- Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm: valtaa käyttää jäsenten valitsema edustajisto. * päätetään edellisen tilikauden tuloslaskel- Uusi edustajisto, johon kuuluu 35 jäsentä, valit- man ja taseen vahvistamisesta tiin viime vuoden marraskuussa pidetyissä edus- * päätetään vastuuvapauden myöntämisestajiston vaaleissa. tä hallituksen jäsenille, hallintoneuvoston jäsenille ja toimitusjohtajalle edelliseltä Edustajan toimikausi alkaa vaalivuonna valinnan tilikaudelta päättyessä ja päättyy seuraavana vaalivuonna * päätetään toimenpiteistä, joihin vahvisteedustajien valinnan päättyessä. Seuraavat edusta- tun taseen mukainen ylijäämä tai tappio jiston vaalit ovat vuonna antaa aihetta * vahvistetaan hallintoneuvoston jäsenten Sääntöjen mukaan vuosittain pidetään yksi varsi- lukumäärä ja valitaan tarvittavat jäsenet nainen edustajiston kokous ja tarvittaessa voi- hallintoneuvostoon daan järjestää myös ylimääräisiä kokouksia. * valitaan tilintarkastaja ja mahdollinen varatilintarkastaja Marraskuussa 2013 valittu edustajisto. Ylhäältä vasemmalta: Timo Nevalainen, Jorma Poti, Kari Vanhatalo, Mikko Veitonmäki, Paavo Hienola, Tapio Hakanen, Ari Virtanen, Heikki Rosti, Kalle Rantanen, Asko Mäkinen, Leena Pärnäjärvi. Keskeltä vasemmalta: Eija Hännikäinen, Saila Häyhänen, Seija Jatkonen, Terhi Nieminen, Helena Kotiaho, Anna-Maija Silvan, Paula Rantanen, Mari Heinäkenkä, Riitta Kangas, Veli-Matti Lindeman, Teuvo Hakanen, Juho Koskinen, Sari Hautamäki. Alhaalta vasemmalta: Pekka Laurila, Tuomo Isännäinen, Jarmo Anttila, Klaus Tiitto, Raija-Liisa Virtanen, Arvo Kruus, Voitto Suosaari, Mika Järvinen, Mika Kyrö. Kuvasta puuttuu Heidi Jylhä ja Jorma Lindeman.

14 Hallintoneuvosto Hallintoneuvosto valvoo hallituksen ja toimitus- Hallintoneuvoston keskeiset tehtävät: johtajan hoitamaa osuuspankin hallintoa. Pank- * valita hallituksen jäsenet ja toimitusjohtakimme hallintoneuvostoon kuuluu tällä hetkellä ja sekä vahvistaa toimitusjohtajan ja halli- 15 jäsentä, jotka valitaan osuuspankin jäsenistä tuksen välinen työnjako ja joiden tulee edustaa monipuolisesti jäsenkun- * ohjeistaa pankin toimintaa laajakantoisistaa. sa ja periaatteellisesti tärkeissä asioissa * vahvistaa pankin sisäistä valvontaa ja ris- Hallintoneuvoston jäsenen toimikausi alkaa kienhallintaa koskevat periaatteet valinnasta päättäneen edustajiston kokouksen * antaa lausunto tilinpäätöksestä ja toiminpäättyessä ja päättyy kolmantena kalenterivuon- takertomuksesta na uuden valinnan toimittavan edustajiston * määrätä edustajiston jäsenten lukumäärä kokouksen päättyessä. Hallintoneuvostosta on * nimetä tarkastusvaliokunta ja keskusvaavuosittain kolmannes erovuorossa. lilautakunta. Ylhäältä: Esa Peijari, Jarmo Kaurahuhti, Tarmo Konstari, Hannu Lemmetty, Timo Hirvelä, Tapani Malmberg, Alempi rivi; Kirsi Ruuhijärvi, Terhi Karisalmi, Leena Valkeajärvi, Mika Jokela, Elina Rantanen, Raija Kattilakoski ja Tarja Nevalainen. Kuvasta puuttuu Ari Paju.

15 Hallitus Hallituksen tehtävänä on osuuspankin toiminnan Hallituksen keskeisiä tehtäviä ovat: johtaminen kulloinkin voimassa olevan lainsää- * vastata pankin strategisesta johtamisesta dännön, sääntöjen ja hallintoneuvoston vahvista- * ohjata ja valvoa pankin toimivaa johtoa mien ohjeiden mukaan. * vahvistaa sisäistä valvontaa ja riskienhal- Hallituksen on huolehdittava, että pankin liike- lintaa koskevat sisäiset menettelytavat ja toiminta on jatkuvan menestyksen turvaamiseksi toimintaohjeet suunnitelmallista, tehokasta ja kannattavaa, toi- * vastata riskienhallintajärjestelmien riittämintaympäristön muutoksiin sopeutuvaa ja ris- vyydestä, vahvistaa liiketoiminnan tavoitkeiltään hallittua. teet sekä riskinkantokykyä ja eri riskilajeja koskevat riskilimiitit sekä valvoa ja seu- Pankkimme nykyiseen hallitukseen kuuluu toi- rata säännöllisesti pankin liiketoimintaa, mitusjohtaja ja neljä muuta jäsentä, jotka ovat riskinkantokykyä ja riskitilannetta. osuuspankin jäseniä. Hallitus arvioi vuosittain jäsentensä riippumatto- Hallituksen toimikausi alkaa valinnasta päättä- muuden pankista. Riippumattomuudella tarkoineen hallintoneuvoston kokouksen päättyessä ja tetaan sitä, ettei hallituksen tiedossa ole sellaisia päättyy seuraavana kalenterivuonna uuden halli- seikkoja, jotka voivat vaikuttaa hallituksen jäsentuksen valinnan toimittavan hallintoneuvoston ten itsenäisyyteen tehdä päätöksiä. kokouksen päättyessä. Pankin hallitukseen vuonna 2013 kuuluivat: Kyösti Myller, Markku Kankainen, Harri Turkkila, Anja Kaislo, Kalle Hankamäki ja Aulis Ilmonen.

16 EDUSTAJISTON JÄSENET Jarmo Anttila, maanvilj./eläk., Haavisto Tapio Hakanen, rakennusmies, Jämsänkoski Teuvo Hakanen, automaatioasentaja, Jämsä Sari Hautamäki, aluemyyntipäällikkö, Kaipola Mari Heinäkenkä, lastentarhanopettaja, Juokslahti Paavo Hienola, maatalousyrittäjä, Koskenpää Eija Hännikäinen, eläkeläinen, Harmoinen Saila Häyhänen, laborantti/opiskelija, Jämsä Tuomo Isännäinen, maatalousyrittäjä, Jämsä Seija Jatkonen, yrittäjä, Jämsä Heidi Jylhä, vastaanottovirkailija, Jämsä Mika Järvinen, isännöitsijä, Jämsä Riitta Kangas, tekstiilihuoltaja, Jämsänkoski Juho Koskinen, yrittäjä, Jämsä Helena Kotiaho, tilausten käsittelijä, Jämsä Arvo Kruus, eläkeläinen, Jämsä Mika Kyrö, rakennusmestari, YAT, Haavisto Pekka Laurila, mv/asentaja, Längelmäki Jorma Lindeman, paperityöläinen, Jämsänkoski Veli-Matti Lindeman, paperityöläinen, Jämsänkoski Asko Mäkinen, yrittäjä, Koskenpää Timo Nevalainen, kauppias, Jämsänkoski Terhi Nieminen, yritysneuvoja/eläkeläinen, Jämsä Jorma Poti, kiinteistönhoitaja, Koskenpää Leena Pärnäjärvi, myyntineuvottelija, Jämsä Kalle Rantanen, opettaja, Jämsä Paula Rantanen, laitoshoitaja, Jämsä Heikki Rosti, toimitusjohtaja/eläkeläinen, Jämsä Anna-Maija Silvan, tutkintasihteeri, Jämsänkoski Voitto Suosaari, yrittäjä, Längelmäki Klaus Tiitto, ylikonstaapeli evp., Jämsä Kari Vanhatalo, yrittäjä, Jämsä Mikko Veitonmäki, maaseutuyrittäjä, Koskenpää Ari Virtanen, erätarvikemyyjä, Jämsä Raija-Liisa Virtanen, lehtori/eläkeläinen, Jämsänkoski HALLINTONEUVOSTON JÄSENET (suluissa toimikauden alkamisvuosi ja erovuoroisuusvuosi) Puheenjohtaja Hannu Lemmetty, maanviljelijä, Längelmäki (2011- Leena Valkeajärvi, sairaanhoitaja, Jämsänkoski, 2014) ( ) Tapani Malmberg*, rakennusinsinööri, Koskenpää ( ) Varapuheenjohtaja Tarja Nevalainen, lastenhoitaja, Jämsänkoski (2012- Mika Jokela, vuoroasentaja, Jämsä, ( ) 2015) Ari Paju, hiertämönhoitaja, Jämsänkoski ( ) Muut jäsenet: Esa Peijari, maanviljelijä, Jämsä ( ) Hirvelä Timo*, taksiyrittäjä, Längelmäki ( ) Jukka Peutere, yrittäjä, Jämsänkoski, saak- Karisalmi Terhi, puunostaja, Jämsä ( ) ka. Raija Kattilakoski, erityisopettaja, Jämsä ( ) Elina Rantanen, emäntä, Jämsä ( ) Jarmo Kaurahuhti, asentaja, Jämsä ( ) Kirsi Ruuhijärvi, maanviljelijä, Jämsä ( ) Tarmo Konstari*, IT-päällikkö, Jämsänkoski ( *Hallintoneuvoston tarkastusvaliokunnan jäsen HALLITUKSEN JÄSENET Hallintoneuvoston kokouksessaan valitsemat hallituksen jäsenet: Puheenjohtaja Muut jäsenet: Kalle Hankamäki, maatalousyrittäjä, Koskenpää Jukka Peutere, yrittäjä, Jämsänkoski Harri Turkkila, metsäasiakasvastaava, Jämsä Varapuheenjohtaja Kyösti Myller, toimitusjohtaja, Jämsä Markku Kankainen, paperimies, Jämsänkoski

17 HENKILÖKUNTA HALLINTO Kyösti Myller, toimitusjohtaja Arja Röman, hallintojohtaja Mari Sarajärvi, myyntijohtaja Seppo Manninen, riskienhallintapäällikkö Nina Suominen, johdon assistentti PÄIVITTÄISPALVELUT Liisa Kannisto, asiakasneuvoja Marika Karjalainen, asiakasneuvoja Melisa Kukko, asiakasneuvoja Hanna Laaksonen, asiakasneuvoja Riikka Lepikko, asiakasneuvoja Päivi Mäyrämäki, asiakasneuvoja Sari Saarinen, asiakasneuvoja Tiina Valtonen, asiakasneuvoja Hanna Ärling, asiakasneuvoja HENKILÖASIAKASRAHOITUS Johanna Laitinen, rahoitusasiantuntija Leena Lamminen, palveluneuvoja Marika Peltonen, palveluneuvoja Katja Soponen, rahoitusneuvoja Heidi Paananen, rahoitusneuvoja (äl) Heli Salonen, asiakasneuvoja (äl) YRITYSPALVELUT Kari Kansanaho, yritysasiakasjohtaja Juha Varila, yritysasiakaspäällikkö Elisa Mäkinen, yritysasiakasneuvoja Sanna Järvinen, rahoitusneuvoja Yritysvakuutukset (Pohjola ja A-Vakuutus) Sami Leino, yhteyspäällikkö LAINOPILLISET PALVELUT Sanna Vihmalo, pankkilakimies Tarja Kouhia, notariaattiasiantuntija OP-KIINTEISTÖKESKUS Hellevi Laaksonen, toimitusjohtaja, LKV Tarja Mäkelä, myyntineuvottelija Kristiina Rinne, kiiteistönvälittäjä LKV, LVV Eliisa Talikainen, myyntineuvottelija OP-TILIKESKUS Kristina Muuriaisniemi, kirjanpitäjä Tarja Oksanen, kirjanpitäjä Päivi Saraniemi, kirjanpitäjä VARALLISUUDENHOITOPALVELUT Marja Manninen, sijoituspäällikkö Maarit Heino-Ekman, sijoitusasiantuntija Tuija Heinäjärvi, sijoitusasiantuntija Riitta Lampio, palveluneuvoja Helena Äikäs, asiakkuuspäällikkö HENKILÖVAKUUTUSPALVELUT Satu Rautiainen, palvelupäällikkö Riikka Rämö, vakuutusneuvoja Tiina Kurkinen, vakuutusneuvoja

18 JÄMSÄN SEUDUN OSUUSPANKIN YHTEYSTIEDOT Jämsän Seudun OP:n puhelinpalvelu * (ajanvaraukset, tilit, kortit, maksut) Rahoituspalvelut * Sijoituspalvelut * Henkilöasiakkaan vakuutuspalvelut * * * Vakuutusten korvauspalvelut Yrityspalvelut * Yritysten maksuliikeasiat OP-Kiinteistökeskus * OP-Tilikeskus * Verkkopalveluneuvonta Korttien katoamiset Verkkopalvelutunnusten sulkupalvelu Sähköposti: *) Puhelu OP-Pohjola-ryhmän 010-Yritysnumeroon maksaa 0,0835 e/puhelu+0,07 e/min, kun soitetaan kotimaan kiinteän verkon lankaliittymästä (hinta sisältää ALV:n). 0,0835 e/puhelu+0,17 e/min, kun soitetaan matkapuhelinliittymästä (hinta sisältää ALV:n).

19 Jämsän Seudun Osuuspankin 100-vuotisjuhlaa vietämme sunnuntaina klo alkaen Paunun koululla Jämsässä. (kahvitarjoilu alkaa klo 12:30) Kutsun esitämme paikallislehdessä lähempänä juhlan ajankohtaa.

20 Pasicopy 2014

Selvitys Jämsän Seudun Osuuspankin hallinnointi- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2015

Selvitys Jämsän Seudun Osuuspankin hallinnointi- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2015 Selvitys Jämsän Seudun Osuuspankin hallinnointi- ja ohjausjärjestelmästä vuodelta 2015 1 Sisällys 1 Sovellettavat säännökset... 3 2 OP Ryhmän rakenne... 3 3 Edustajisto... 3 4 Hallintoneuvosto... 4 5 Hallitus...

Lisätiedot

Hyvässä myötätuulessa

Hyvässä myötätuulessa Hyvässä myötätuulessa Ainutlaatuinen asiakaskohtaaminen Me tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuisen asiakaskohtaamisen. Se on joustavuutta, ihmisläheisyyttä, välittämistä ja paikallisuutta. Meillä on kasvot.

Lisätiedot

Lammin Osuuspankki Lähellä ihmistä

Lammin Osuuspankki Lähellä ihmistä Lammin Osuuspankki Lähellä ihmistä Vuosikatsaus 2016 Lammin Osuuspankin vuosi Lammin Osuuspankin tulos, kannattavuus ja vakavaraisuus paranivat vuoden 2016 aikana ja pankki saavutti näin tilikaudelle asettamansa

Lisätiedot

Limingan Osuuspankki LIMINGAN. Yhdessä hyvä tulee.

Limingan Osuuspankki LIMINGAN. Yhdessä hyvä tulee. Limingan Osuuspankki 213 LIMINGAN Yhdessä hyvä tulee. Limingan Osuuspankille vuoden 212 merkittävin asia, joka näkyy myös Limingan katukuvassa, on kesäkuussa käyttöön otettu uusi moderni toimitalomme.

Lisätiedot

Lammin Osuuspankki Lähellä ihmistä

Lammin Osuuspankki Lähellä ihmistä Lammin Osuuspankki Lähellä ihmistä Vuosikatsaus 2017 Lammin Osuuspankin vuosi Lammin Osuuspankin kertaeristä puhdistettu asiakasliiketoiminnan kannattavuus sekä vakavaraisuus paranivat vuoden 2017 aikana

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Pohjolan Osuuspankki paikallinen kumppanisi. Yrityspalvelut.

Pohjolan Osuuspankki paikallinen kumppanisi. Yrityspalvelut. Pohjolan Osuuspankki paikallinen kumppanisi. Yrityspalvelut. Lähinnä menestystä. Lähialueesi yritysten menestyksessä mukana jo 90 vuotta Pohjolan Osuuspankki on markkinajohtaja toimialueellaan henkilöasiakkaiden

Lisätiedot

Y-tunnus 21744500 Siltakatu 4, Joensuu

Y-tunnus 21744500 Siltakatu 4, Joensuu Yrityksen nimi Pohjois-Karjalan Osuuspankki Yhtiömuoto Osuuspankki Y-tunnus 21744500 Osoite Siltakatu 4, Joensuu E-mail joensuu@op.fi Puhelinnumero 0102564201 Perustamisvuosi 2008 Yhtiön kotipaikka Joensuu

Lisätiedot

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu?

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? 1 Mistä asuntopalvelumme koostuu? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme

Lisätiedot

Kainuun Osuuspankissa ensimmäistä kertaa myös nettivaalina postivaalien ohella

Kainuun Osuuspankissa ensimmäistä kertaa myös nettivaalina postivaalien ohella Kainuun Osuuspankissa 3.-16.5.2011 ensimmäistä kertaa myös nettivaalina postivaalien ohella Sisältö 1. Osuustoiminta 2. Kainuun Osuuspankin hallinto 3. Miksi ja miten voi asettua ehdokkaaksi? 1. Osuustoiminta

Lisätiedot

Metsäliitto Osuuskunnan hallintoneuvoston ja hallituksen jäseniä sekä Metsä Groupin pääjohtaja ja toimihenkilöitä.

Metsäliitto Osuuskunnan hallintoneuvoston ja hallituksen jäseniä sekä Metsä Groupin pääjohtaja ja toimihenkilöitä. Pöytäkirja 96 1(7) Metsäliitto Osuuskunnan edustajiston varsinainen kokous Aika Tiistaina 3.5.2016 kello 15.00 Paikka Metsätapiola, Revontulenpuisto 2 C, Espoo Läsnä Poissa Anttila Juha Haikkonen Aila

Lisätiedot

Taivassalon Osuuspankki

Taivassalon Osuuspankki Taivassalon Osuuspankki V U O T T A 1 9 2 5-2 0 1 5 Juhlavuoden kakkukahvit tarjoillaan pankin kokoustilassa perjantaina 27.3.2015 klo 9-16. Tervetuloa! Taivassalon Osuuspankki 1925 2015 Pankin hallitus

Lisätiedot

Kunnallisten luottamustoimien täyttäminen toimikaudeksi Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala

Kunnallisten luottamustoimien täyttäminen toimikaudeksi Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala Kunnanhallitus 94 05.06.2017 Kunnanvaltuusto 49 12.06.2017 Kunnallisten luottamustoimien täyttäminen toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2021 Kh 05.06.2017 94 Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala Alla lueteltuja

Lisätiedot

AKTIAN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12/2017

AKTIAN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12/2017 AKTIAN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12/2017 1 TOIMINTA & STRATEGIA 2 TULOSKATSAUS & NÄKYMÄT 3 TUOTTOJAKAUMA 4 TASE TOIMINTA 2017 Uusi strategia ja uudet taloudelliset tavoitteet 2022 lanseerattiin pääpaino omaisuudenhoidossa

Lisätiedot

Taloyhtiön remonttiratkaisu Kokonaisratkaisu taloyhtiön korjausrakentamisen tarpeisiin

Taloyhtiön remonttiratkaisu Kokonaisratkaisu taloyhtiön korjausrakentamisen tarpeisiin Taloyhtiön remonttiratkaisu Kokonaisratkaisu taloyhtiön korjausrakentamisen tarpeisiin Energiaekspertti kurssi 3.11.2015 OP Tampere Kati Klint Taloyhtiön remonttiratkaisu on kokonaisratkaisu taloyhtiön

Lisätiedot

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Toimitusjohtajan katsaus Vuosi 2015 Aktia panostaa kasvuun Näkymät ja suunnitelmat 2016 2 Suomen kasvu jatkossa heikkoa 0,6 0,9 3 Kilpailukyky on edelleen ongelma 4 Työllisyysaste

Lisätiedot

1. Hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten yläikärajaa koskeva yhtiöjärjestyksen määräys poistetaan (6 ja 8 )

1. Hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten yläikärajaa koskeva yhtiöjärjestyksen määräys poistetaan (6 ja 8 ) 25.2.2015 1 (5) Fennian hallituksen ehdotus 20.4.2015 yhtiökokoukselle koskien yhtiöjärjestyksen muuttamista: Muutosehdotuksien pääasiallinen sisältö on: 1. Hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten yläikärajaa

Lisätiedot

YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI. 12.5.2015 Juha Kiviluoma

YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI. 12.5.2015 Juha Kiviluoma YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI 12.5.2015 Juha Kiviluoma LIEDON SÄÄSTÖPANKKI LYHYESTI Perustettu 2.9.1895 Yksi 25 itsenäisestä säästöpankista Taseella mitattuna Suomen toiseksi suurin säästöpankki

Lisätiedot

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2011

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 23.3.2011 KUNTARAHOITUS OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 23.3.2011 klo 12 Paikka: Radisson Blu Royal -hotelli, kokoustila Finlandia, Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki

Lisätiedot

3. Edellisen tilikauden tuloslaskelma tai tuloslaskelman yhteenveto sekä tase.

3. Edellisen tilikauden tuloslaskelma tai tuloslaskelman yhteenveto sekä tase. 1. Yhtiön nimi sekä valtion omistus- ja äänivaltaosuus. HAUS kehittämiskeskus Oy Suomen valtio omistaa koko osakekannan. 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä. 2 Yhtiön toimiala Yhtiö toimii julkisia hankintoja

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan Osuuspankki. Menestystä vuodesta toiseen I 2011

Itä-Uudenmaan Osuuspankki. Menestystä vuodesta toiseen I 2011 Itä-Uudenmaan Osuuspankki Menestystä vuodesta toiseen I 2011 Itä-Uudenmaan Osuuspankki I 2 Itä-Uudenmaan Osuuspankki on paikallinen OP-Pohjola-ryhmään kuuluva, yrityskuvaltaan ja markkinaosuudeltaan vahva

Lisätiedot

Suur-Savon OP-liitto ry. Toimintakertomus 2015 80. toimintavuosi

Suur-Savon OP-liitto ry. Toimintakertomus 2015 80. toimintavuosi Suur-Savon OP-liitto ry Toimintakertomus 80. toimintavuosi 2 (10) SISÄLLYS 1 KATSAUS VUOTEEN... 3 1.1 TOIMINTAYMPÄRISTÖ... 3 2 SUUR-SAVON OP-LIITON LUKUJA... 3 3 KESKEISIMPIÄ TUNNUSLUKUJA (LIITON PANKIT

Lisätiedot

Katsaus vuoteen Pankkimme osuuskuntakokous pidetään Hailuodon Nuorisoseuran tiloissa lauantaina klo Lämpimästi tervetuloa!

Katsaus vuoteen Pankkimme osuuskuntakokous pidetään Hailuodon Nuorisoseuran tiloissa lauantaina klo Lämpimästi tervetuloa! VUOSIKATSAUS 2009 Katsaus vuoteen 2009 Veijo Nissilä toimitusjohtaja Vuodesta 2009 muodostui Hailuodon Osuuspankille menestyksekäs huolimatta alkaneesta talouden taantumasta. Pankin asiakas- ja jäsenmäärät

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. 24 Edustajan nimeäminen ja toimiohjeen antaminen Espoon Asunnot Oy:n vuoden 2016 varsinaiseen yhtiökokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. 24 Edustajan nimeäminen ja toimiohjeen antaminen Espoon Asunnot Oy:n vuoden 2016 varsinaiseen yhtiökokoukseen 14.03.2016 Sivu 1 / 1 633/2016 00.04.02.00 24 Edustajan nimeäminen ja toimiohjeen antaminen Espoon Asunnot Oy:n vuoden 2016 varsinaiseen yhtiökokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen,

Lisätiedot

Limingan Osuuspankki. Juhlavuosi täynnä tapahtumia s.4 Edustajisto esittäytyy s.6. Yhdessä hyvä tulee. LIMINGAN

Limingan Osuuspankki. Juhlavuosi täynnä tapahtumia s.4 Edustajisto esittäytyy s.6. Yhdessä hyvä tulee. LIMINGAN Limingan Osuuspankki Juhlavuosi täynnä tapahtumia s.4 Edustajisto esittäytyy s.6 LIMINGAN Yhdessä hyvä tulee. Pienistä kyläkassoista täyden palvelun pankiksi Otteita Limingan Osuuspankin satavuotiselta

Lisätiedot

SÄÄTIÖLAKI MUUTTUI Pitääkö jotakin muuttaa säätiössä? Asianajaja Oili Kela 12.1.2016

SÄÄTIÖLAKI MUUTTUI Pitääkö jotakin muuttaa säätiössä? Asianajaja Oili Kela 12.1.2016 SÄÄTIÖLAKI MUUTTUI Pitääkö jotakin muuttaa säätiössä? Asianajaja Oili Kela 12.1.2016 SÄÄNNÖT JA JOHTAJASOPIMUS Tarkistakaa, tuleeko sääntöjä muuttaa Ainakin Toimintamuodot Tukisäätiötä koskevat määräykset

Lisätiedot

Tervehdys Osuuspankista!

Tervehdys Osuuspankista! Ihan tässä lähellä. Tervehdys Osuuspankista! Saanko esittäytyä? Olen yhteyspäällikkö Mervi Kallio, järjestösi suora kontakti Tampereen Seudun Osuuspankkiin. Olemme tehneet yhteistyösopimuksen OAJ:n Pirkanmaan

Lisätiedot

esityslista Turunen Hannele professori, jäsen Laukkanen Tommi professori, varajäsen Laitinen Mikko professori, varapuheenjohtaja

esityslista Turunen Hannele professori, jäsen Laukkanen Tommi professori, varajäsen Laitinen Mikko professori, varapuheenjohtaja 6/2018 1 Aika, 09:00 Paikka Joensuun kampus, Aurora AU206 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Kaarniranta Kai professori, jäsen Rouvinen Juha professori, varajäsen Honkakoski Paavo professori, jäsen Elorinne

Lisätiedot

Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne )

Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne ) Rauman enorssi-seminaariin ilmoittautuneet (tilanne 15.4.2015) 1 Marko van den Berg Helsingin normaalilyseo 2 Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo 3 Tuula Koskimies-Sirén Helsingin normaalilyseo 4 Veli-Pekka

Lisätiedot

LähiTapiola Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus Turuntie 8, Salo Perustamisvuosi 1935 Yhtiön kotipaikka Salo

LähiTapiola Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus Turuntie 8, Salo Perustamisvuosi 1935 Yhtiön kotipaikka Salo Yrityksen nimi LähiTapiola Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Yhtiömuoto Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus 01395577 Osoite Turuntie 8, Salo Perustamisvuosi 1935 Yhtiön kotipaikka Salo n tyyppi aloitettu

Lisätiedot

Ulkomaalaisten jäsenten luku voi olla korkeintaan 1/5 yhdistyksen koko jäsenluvusta.

Ulkomaalaisten jäsenten luku voi olla korkeintaan 1/5 yhdistyksen koko jäsenluvusta. 1 (7) V9.12.2008 PRH:n hyväksymät FINPRO RY:N SÄÄNNÖT Sääntöjen muutos rekisteröity 18.9.2009. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Finpro ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

Suomen suurin säästöpankki lähellä ja läsnä

Suomen suurin säästöpankki lähellä ja läsnä TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS TAKANA TULOKSEKAS VUOSI Suomen suurin säästöpankki lähellä ja läsnä Oma Säästöpankin markkina-asema jatkoi vahvistumistaan viime vuonna. Tahtotilamme jatkon suhteen on selkeä,

Lisätiedot

Rajapiikki Tornion Jousiampujat r.y. (RP2013) Putaan Urheiluhalli, Juniorit AHO Akseli POJO HOVILA Juho HIRO

Rajapiikki Tornion Jousiampujat r.y. (RP2013) Putaan Urheiluhalli, Juniorit AHO Akseli POJO HOVILA Juho HIRO Juniorit 13 Sija Kilpailija Maa/Seura Karsinta Finaali 1 AHO Akseli POJO 555-01 2 HOVILA Juho HIRO 401-02 1/13 Pudotus- ja finaalikierrokset: henkilökohtaiset sijoitukset - Juniorit 15 Sija Kilpailija

Lisätiedot

KATSAUS RIISTAVEDEN OSUUSPANKIN TOIMINTAAN VUONNA 2015

KATSAUS RIISTAVEDEN OSUUSPANKIN TOIMINTAAN VUONNA 2015 Riistaveden Osuuspankki vuonna 2015 KATSAUS RIISTAVEDEN OSUUSPANKIN TOIMINTAAN VUONNA 2015 1 1. TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Takana on Riistaveden Osuuspankin 107. toimintavuosi. Vuosi oli pankillemme erinomainen

Lisätiedot

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa Suunta-Jurva 1(5) E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa 17.2.2013 Lopputulokset H21 (2+2+2+2+2+2) 1) Pohjankyrön Rasti 1 52:47 (Saari Petri 8:18/2., Heiska Samu 9:25/1., Saari Petri 8:59/2., Heiska

Lisätiedot

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen

Auli Sirviö 1963 yleinen Kangasala 333 Hanna Lilja 1986 yleinen Tiistenjoki 334 Eija Kestilä 1976 yleinen Jyväskylä 335 Erika Parviainen 1995 yleinen KUNTO+ NAISET kisailijan nimi syntymä vuosi ikäsarja paikkakunta kilpailija numero Helena Laaksonen 1966 yleinen Tampere 300 Tiina Penttilä-Metso 1966 yleinen triva, Nokia 301 Maria Laine 1982 yleinen

Lisätiedot

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko 1/13 Asunto Oy Tammelan Eskontie 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Kallela 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Martinpelto 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen

Lisätiedot

Elämäsi pankki TOIMINTAKATSAUS 2005 1

Elämäsi pankki TOIMINTAKATSAUS 2005 1 Elämäsi pankki Kiihtelysvaaran Osuuspankin TOIMINTAKATSAUS 2005 1 Elämäsi pankki Luotettava ja henkilökohtainen asiakkaidemme pankkiasioiden hoitaminen jatkui pankissamme vuonna 2005. Helmikuun puolessa

Lisätiedot

Uudenlainen tapa sijoittaa kiinteistöihin verotehokkaasti. Sijoitusjohtaja Jussi Pekka Talsi Arvoasuntopäivä, Pörssitalo, Helsinki, 06.05.

Uudenlainen tapa sijoittaa kiinteistöihin verotehokkaasti. Sijoitusjohtaja Jussi Pekka Talsi Arvoasuntopäivä, Pörssitalo, Helsinki, 06.05. Uudenlainen tapa sijoittaa kiinteistöihin verotehokkaasti Sijoitusjohtaja Jussi Pekka Talsi Arvoasuntopäivä, Pörssitalo, Helsinki, 06.05.2015 Investium Oy Perustettu 1994 Suomen suurin ja vanhin finanssialan

Lisätiedot

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO KuntaPro Oy vuonna 2014... 2 Keskeiset tuotanto- ja talousluvut... 3 KuntaPro Oy:n hallinto... 3 Johdon palkitseminen... 3 Henkilöstö... 3 Tuloslaskelma 2014... 4 Tase

Lisätiedot

AKTIA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtajan katsaus

AKTIA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtajan katsaus AKTIA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtajan katsaus 2011 vaiheikas vuosi Aktialle Liikevoitto (milj. euroa) Osakekohtainen tulos laski 0,53 (0,83) euroon 77,9 Muuttumaton osinko 0,30 euroa/osake

Lisätiedot

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70

2.00,2 Ilmo Siitari ,59 Henri Manninen ,0 Väinö Lestelä ,8 Tapio Nykänen ,8 Erkki Oikarinen -70 100 m: 10,93 Tero Heikkinen -94 11,18 Hannu Hokkanen -84 11,1 Tapani Nykänen -80 11,44 Pasi Tervonen -90 11,2 Kalevi Vauhkonen -70 11,54 Jari Pynnönen -87 11,57 Reijo Erkkilä -84 11,4 Seppo Kupila -56

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten Kaupunginhallitus 290 25.09.2017 Kaupunginhallitus 311 09.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten Kh 25.09.2017 290 Valmistelija: palvelusihteeri Johanna

Lisätiedot

Yhtiöllä on peruspääomana takuupääoma ja pohjarahasto.

Yhtiöllä on peruspääomana takuupääoma ja pohjarahasto. YHTIÖJÄRJESTYS 2015 YHTIÖJÄRJESTYS 2 (7) 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka 2 Yhtiön toimiala Yhtiön toiminimi on Valion Keskinäinen Vakuutusyhtiö, ja sen kotipaikka Helsinki. Yhtiön toiminta käsittää Euroopan

Lisätiedot

Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat:

Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat: Kunnanhallitus 75 24.02.2015 Kunnanhallitus 100 09.03.2015 EDUSKUNTAVAALIT 19.4.2015 618/0/06/060/2014 Khall 24.02.2015 75 Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

enorssin syysseminaari Joensuussa Didaktiikka, OPS ja TVT koulun keskiössä

enorssin syysseminaari Joensuussa Didaktiikka, OPS ja TVT koulun keskiössä Osallistujaluettelo yksiköittäin (ver. 18.4.2014) 1. Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo yläkoulu ja lukio 2. Tuula Koskimies-Sirén Helsingin normaalilyseo lukio 3. Tiia Karpin Helsingin normaalilyseo

Lisätiedot

Tammi-joulukuu Op-ryhmä

Tammi-joulukuu Op-ryhmä Tammi-joulukuu 22 Op-ryhmä Osuuspankkiryhmä 31.12.22 243 jäsenosuuspankkia Osuuspankkikeskus- OPK Osuuskunta OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj Tytäryritykset Osakkeenomistajia (A-osakkeet) noin 24 9 Asiakkaita

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

SM Darts Sokos Hotel Vantaa

SM Darts Sokos Hotel Vantaa SM Darts 9.-10.3.2013 Sokos Hotel Vantaa Tulokset NS 501 osmäärä: 39 1. Lumi-Tuuli Silvan 2. Kaisu Rekinen 3.-4. Tarja Salminen 3.-4. Sari Nikula 5.-8. Kirsi Viinikainen 5.-8. Maria Lindström 5.-8. Katja

Lisätiedot

PALKITSEMISTIEDOT ALKO OY

PALKITSEMISTIEDOT ALKO OY PALKITSEMISTIEDOT ALKO OY 1. a) Yhtiön nimi Alko Oy b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus Valtion omistus- ja äänivaltaosuus 100 %. 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä Yhtiön toimialana on harjoittaa sille

Lisätiedot

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 LIIKEVAIHTO 7 800 884,11 7 480 643,09

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 LIIKEVAIHTO 7 800 884,11 7 480 643,09 1. a) Yhtiön nimi: Hevosopisto Oy b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 25 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä Yhtiön toimialana on hevosalan sekä ravi- ja ratsastusurheilun korkeatasoinen koulutustoiminta,

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Vuosikatsaus 2012 Toimitusjohtajan katsaus Toimintaympäristö rahoitusalalla niin Suomessa kuin koko Euroopassa on ollut viime vuosina haastavaa. Jo pitkään jatkunut finanssikriisistä alkanut epävarmuuden

Lisätiedot

Puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Varapuheenjohtaja Anne Luhtala KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA JA VARAPUHEENJOHTAJAT

Puheenjohtaja Esko Lehtimäki. Varapuheenjohtaja Anne Luhtala KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA JA VARAPUHEENJOHTAJAT 1 (10) TEUVAN KUNTA LUOTTAMUSTOIMIEN TÄYTTÄMINEN - Teuvan kunnanvaltuusto 19.1.2009 KUNNANVALTUUSTON VAALILAUTAKUNTA varsinaiset et Lehtimäki Esko Luhtala Anne Lilja Jukka Mäntylä Anu henkilökohtaiset

Lisätiedot

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta 1 / 5 KV-2012 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24 Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. 2 Aho Maria toimistosihteeri 3 Ailio kapteeni evp

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu)

Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten. 001 äänestysalue (Yhteiskoulu) Kaupunginhallitus päätti valita vuonna 2017 toimitettavia kuntavaaleja varten 1. asetettaviin äänestysalueiden vaalilautakuntiin viisi varajäsentä 2. asettaa kaksi vaalitoimikuntaa ja niihin nimetään kolme

Lisätiedot

Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016)

Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016) Norssiope.fi juhlaseminaari ja enorssin kevätseminaari, osallistujaluettelo (27.4.2016) 1 Kiviharju Jani Helsingin normaalilyseo 2 Hyvönen Olli Helsingin normaalilyseo 3 van den Berg Marko Helsingin normaalilyseo

Lisätiedot

SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015

SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015 SIEVI CAPITAL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 0190457-0 No. 1/2015 SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015 AIKA: 14.4.2015 alkaen klo. 13:00 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

tämä sääntömuutosesitys käsitelty Kangasalan Seudun Osuuspankin hallituksen kokouksessa 9.9.2011

tämä sääntömuutosesitys käsitelty Kangasalan Seudun Osuuspankin hallituksen kokouksessa 9.9.2011 sääntömuutoksen edellyttämät muutokset merkitty punaisella tämä sääntömuutosesitys käsitelty Kangasalan Seudun Osuuspankin hallituksen kokouksessa 9.9.2011 säännöt käsitellään pankin edustajiston ylimääräisessä

Lisätiedot

Akaan Seudun Osuuspankki. Vuosikatsaus 2007

Akaan Seudun Osuuspankki. Vuosikatsaus 2007 Akaan Seudun Osuuspankki Vuosikatsaus 2007 2 Kuvasatoa vuodelta 2007 Pankin pääkonttorin peruskorjaus oli vuoden 2007 suuri ponnistus. Pankki huputettuna. Sisätilat uudistettiin täydellisesti. Uusi ilme

Lisätiedot

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2013

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2013 SCANFIL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 2422742-9 No. 1/2013 SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2013 AIKA: alkaen klo. 13:00 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon (Liite 1) mukaisesti

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 [tilintarkastamaton]

Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 [tilintarkastamaton] Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 [tilintarkastamaton] Monipuolisempia rahoituspalveluita Toisen vuosineljänneksen liikevaihto+korkotuotot nousivat 24.6% edellisvuodesta ja olivat EUR 5.1m (EUR 4.1m /20)

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen. 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen. 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen YLIOPISTOKOLLEGIO 14.12.2015 Kokous 02/15 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lapin yliopiston hallituksen kokoonpanon vahvistaminen 3 Yliopistokollegion kokoonpanon vahvistaminen 4

Lisätiedot

EHDOTUS puolueen ehdokaslistaksi

EHDOTUS puolueen ehdokaslistaksi Puolueen nimi Lehtiä yht. Ehdokkaat on lueteltava siinä iäriestyksessä johon heidät ehdokaslistoien yhdistelmässä tulee asettaa. Acar Fethi Yrittäjä Airaksinen Katja Verkostoasiantuntija Antila Erkki Paperikoneenhoitaja,

Lisätiedot

1 (6) HYPO KONSERNIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

1 (6) HYPO KONSERNIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 1 (6) HYPO KONSERNIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Tämä selvitys sisältää Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen N:o 575/213 artiklan 450 mukaiset tiedot Suomen Hypoteekkiyhdistyksen konsernin palkitsemisjärjestelmästä.

Lisätiedot

Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna!

Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna! Hyvä vapaaehtoistoiminnan kehittäjä ja aktiivi, lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna! Ensi vuotta käynnistämme innolla vapaaehtoistoiminnan juhlavuotena. Kutsumme sinutkin mukaan yhteiseen

Lisätiedot

Teht. Pist. Ikä Hyv.

Teht. Pist. Ikä Hyv. Kilpailu: Puumieskesätaitokilpailu 2013 Järjestäjä: Mikkelin Seudun Puumiehet ry Päivämäärä: 21.9.2013, Anttolanhovi, Mikkeli Miesten kilpasarja Ikä Hyv. Pisteet 1 Pekka Repo P-Savo 88 17 72 177 29:10

Lisätiedot

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet

Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet Toimialakohtaisten työryhmien ja alaryhmien jäsenet 1. Sosiaali- ja terveysryhmä Aulis Laaksonen, pj. Pori Terttu Nordman Eija Kuokka Hanna-Leena Markki Harjavalta Jaana Karrimaa Eero Mattsson Pomarkku

Lisätiedot

Energiaekspertti kurssi Taloyhtiön peruskorjausrahoitus

Energiaekspertti kurssi Taloyhtiön peruskorjausrahoitus Energiaekspertti kurssi 25.4.2017 Taloyhtiön peruskorjausrahoitus Kati Klint Tampereen Seudun Osuuspankki kati.klint@op.fi, @katiklint Selkeät arvot IHMISLÄHEISYYS VASTUULLISUUS YHDESSÄ MENESTYMINEN Selkeä

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 220 Orimattilan kaupungin 1.6.2017 voimaan

Lisätiedot

AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017. Toimitusjohtaja Martin Backman

AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017. Toimitusjohtaja Martin Backman AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017 Toimitusjohtaja Martin Backman 8.8.2017 ENSIMMÄINEN VUOSIPUOLISKO Liiketoiminnan tuotot yhteensä olivat 107,3 (109,8) milj. euroa. Palkkiotuottojen netto nousi 16 % 45,7

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 1. YLEISTÄ SSuL:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laatimisessa noudatetaan yhdistyslain,

Lisätiedot

4-6/2014: Vakaa kehitys

4-6/2014: Vakaa kehitys OSAVUOSIKATSAUS 1-6/2015 4-6/2014: Vakaa kehitys Liikevoitto oli 19,7 (22,0) miljoonaa euroa. Palkkiotuotot netto kasvoivat 11 %; korkokate pysyi vakaana 24,3 (25,9) miljoonassa eurossa. Liiketoiminnan

Lisätiedot

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 22.3.2016 KUNTARAHOITUS OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 22.3.2016 klo 15 Paikka: Kuntarahoitus Oyj:n toimitilat, Jaakonkatu 3 A, 00100 Helsinki Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä)

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) 1 Pekka Ahokas kaupunginhallituksen jäsen Johto ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, Hulmin Huollon hallitus Kiinteistö Oy Kurittula hallitus Muu

Lisätiedot

Testi Testi Testi

Testi Testi Testi Testi 20 13.1.1990 Pentti Hiirijoki 48:48:00 11 Juha Haapamäki 41:19:00 11 Timo Santamäki 42:12:00 11 Pasi Ulven 48:55:00 11 Toivo Paunuvuori 35:57:00 7 Taisto Haapamäki 31:08:00 7 Juhani Ketamo 33:27:00

Lisätiedot

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Oulu, 42 edustajaa Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Nämä 79 valittua edustavat sinua. Antero Aakko insinööri, myyntijohtaja Allu Alatalo 48 vuotta myynti- ja markkinointipäällikkö Kyösti Asikainen

Lisätiedot

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus Filha ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yleishyödyllisen yhdistyksen tarkoituksena on edistää kansanterveyttä

Lisätiedot

Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt

Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt MALLISÄÄNNÖT 1(6) Vapaaehtoisen palokunnan (vpk:n) mallisäännöt Päivitetty 28.5.2007 Vapaaehtoisen palokunnan säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on vapaaehtoinen palokunta. Yhdistystä nimitetään

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Lohjan Kylät ry. ja sen kotipaikka on Lohjan kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Lohjan kaupunki ja siihen liittymispäätöksensä tehneet

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 2/2011 23.2.2011

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 2/2011 23.2.2011 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) Aika Keskiviikko 23.2.2011 klo 18.30 19.45 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta Jutila

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 4,7 miljoonaan euroon (5,1).

OSAVUOSIKATSAUS Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 4,7 miljoonaan euroon (5,1). Sampo Asuntoluottopankki Oyj 7.8.2007 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2008 SAMPO ASUNTOLUOTTOPANKKI OYJ TAMMI-KESÄKUUSSA 2008 Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 4,7 miljoonaan euroon (5,1).

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 Kunnanhallitus 208 26.09.2017 Kunnanhallitus 220 10.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 211/00.00.00/2017 Kh 26.09.2017 208 Valmistelija: Satu Tuomela, keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

Osuuspankin toiminimi on Ikaalisten Osuuspankki. Sen kotipaikka on Ikaalisten kaupunki. Osuuspankki kuuluu valtakunnalliseen OP-Pohjola-ryhmään.

Osuuspankin toiminimi on Ikaalisten Osuuspankki. Sen kotipaikka on Ikaalisten kaupunki. Osuuspankki kuuluu valtakunnalliseen OP-Pohjola-ryhmään. SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka 2 Toimiala 3 Kuuluminen OP-Pohjola-ryhmään Osuuspankin toiminimi on Ikaalisten Osuuspankki. Sen kotipaikka on Ikaalisten kaupunki. Osuuspankin tarkoituksena on harjoittaa

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan Osuuspankki. Menestystä vuodesta toiseen I 2012

Itä-Uudenmaan Osuuspankki. Menestystä vuodesta toiseen I 2012 Itä-Uudenmaan Osuuspankki Menestystä vuodesta toiseen I 2012 Itä-Uudenmaan Osuuspankki I 2 Itä-Uudenmaan Osuuspankki on asiakkaidensa omistama OP-Pohjola-ryhmään kuuluva paikallinen pankki. Pankin toiminta

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA ENEMMÄN AIKAA TYÖLLE, JOLLA ON MERKITYSTÄ Tiimien erilaiset toimintatavat ja tiedon tarpeet aiheuttavat usein turhaa selvittelytyötä ja samaa tietoa

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Ministeri Vehviläinen Valtiovarainministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot

MIKA KULJULLE KRAATERINYKYTYKSEN YLIVOIMAINEN VOITTO

MIKA KULJULLE KRAATERINYKYTYKSEN YLIVOIMAINEN VOITTO MIKA KULJULLE KRAATERINYKYTYKSEN YLIVOIMAINEN VOITTO LAPPAJÄRVEN KALAVEIKKOJEN JÄRJESTÄMÄT JO PERINTEISET KRAATERINYKYTYKSET KÄYTIIN HIENOSSA PILKKISÄÄSSÄ.102 PILKKIJÄÄ OLI LÄHTENYT TAVOITTELEMAAN SUURIA

Lisätiedot

Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Järjestön tarkoitus

Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Järjestön tarkoitus Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Teknisten aineiden opettajat - TAO r.y. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere ja toiminta-alueena Suomen

Lisätiedot

OSUUSKAUPPA SUUR-SAVON HALLINTO 2016

OSUUSKAUPPA SUUR-SAVON HALLINTO 2016 OSUUSKAUPPA SUUR-SAVON HALLINTO 2016 JOROINEN RANTASALMI ENON- KOSKI SAVONRANTA KERIMÄKI SULKAVA HIRVENSALMI PERTUN- MAA RISTIINA PUUMALA HALLITUS 2016 Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Hämäläinen Heikki

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

TILINTARKASTUS VAI TOIMINNANTARKASTUS. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki

TILINTARKASTUS VAI TOIMINNANTARKASTUS. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki TILINTARKASTUS VAI TOIMINNANTARKASTUS Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Yhdistyslain muutos 1.9.2010 Yhdistyslain (678/2010) muutos tullut voimaan 1.9.2010 Keskeisimmät muutokset Toiminnantarkastus Tämän lain

Lisätiedot

Paikka Työvalmennussäätiö Avitus, Valionkadun toimipiste, Valionkatu 3, Jämsä

Paikka Työvalmennussäätiö Avitus, Valionkadun toimipiste, Valionkatu 3, Jämsä Jämsän kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Aika 25.06.2015 klo 15:30-18:45 Paikka Työvalmennussäätiö Avitus, Valionkadun toimipiste, Valionkatu 3, Jämsä Läsnäolleet Putkonen Aira puheenjohtaja Virtanen Raija-Liisa

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös Y-tunnus 2009335-5 Tilinpäätös Toimintakertomus TASEKIRJA 31.12.2009 VESIOSUUSKUNTA UHKOILA VESIOSUUSKUNTA UHKOILA TOIMINTAKERTOMUS Sisällysluettelo: Toimintakertomus 1-2 Vesiosuuskunta Uhkoilan perustamiskokous

Lisätiedot

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015

SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015 SCANFIL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 2422742-9 No. 1/2015 SCANFIL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015 AIKA: 8.4.2015 alkaen klo. 13:00 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon (Liite 1) mukaisesti

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot