SUUNNATTU ANTI MERKITTÄVÄKSI TARJOTTU OSAKETTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUUNNATTU ANTI MERKITTÄVÄKSI TARJOTTU 7.850.000 OSAKETTA"

Transkriptio

1 LISTALLEOTTOESITE SUUNNATTU ANTI MERKITTÄVÄKSI TARJOTTU OSAKETTA Proha Oyj:n ( Yhtiö ) hallitus päätti kokouksessaan käyttää Proha Oyj:n norjalaisen tytäryhtiön, Safran Software Solutions AS:n ( Safran ) ja Dovre International AS:n ( Dovre ) osakkeenomistajien välisen optiosopimuksen ( Optiosopimus ) ehtojen mukaista optio-oikeuttaan ostaa loput 60% Dovren osakkeista. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 40% Dovresta Safranin kautta. Nyt hankittavat 60% Dovren osakkeista ostetaan suoraan Yhtiön omistukseen ja kauppa toteutetaan osakevaihtona. Vastikkeena annettavien Uusien Osakkeiden määrä määräytyy Optiosopimuksen perusteella. Edellä mainittuun liittyen, Yhtiön hallitus on päättänyt ylimääräisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen (rekisteröity ) nojalla korottaa yhtiön osakepääomaa suunnatulla osakeannilla ( Osakeanti ), jossa tarjotaan Dovren osakkeenomistajien merkittäväksi enintään kappaletta kirjanpidolliselta vasta-arvoltaan 0,26 euron määräistä osaketta ( Uudet Osakkeet ) vastaan siten, että kutakin Dovren osaketta vastaan saa 6, Yhtiön osaketta. Merkintähinta perustuu Optiosopimuksen ehtoihin. Osakkeen merkintähinta on täten 0,26 euroa. Osakeannin johdosta yhtiön osakepääoma voi nousta enintään ,00 eurolla Yhtiö hakee Osakeannissa merkittävien Uusien Osakkeiden ottamista julkisen kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Arvopaperi- ja johdannaispörssi, Selvitysyhtiö Oy:n ( Helsingin Pörssi ) NM-listalla samanlajisina vanhojen osakkeidensa kanssa. Osaa Uusista Osakkeista koskee luovutusrajoitus. Osakkeenomistajia ja mahdollisia sijoittajia kehotetaan huomioimaan, että tämä listalleottoesite ei ole tarjous tai tarjouspyyntö merkitä tai kehotus ostaa Yhtiön osakkeita. Yhtiö on laatinut tämän listalleottoesitteen hakeakseen Osakeannissa merkityt osakkeet julkisen kaupankäynnin kohteeksi siten kuin tässä esitteessä tarkemmin määritellään. Tämä listalleottoesite on laadittu Suomen lakien, muun muassa arvopaperimarkkinalain ( /495), valtiovarainministeriön listalleottoesitteestä antaman asetuksen ( /539) ja rahoitustarkastuksen soveltamien kannanottojen mukaisesti. Rahoitustarkastuksen poikkeusluvan 81/250/2004 perusteella listalleottoesitteen sisällöstä on poikettu siten, että tämä listalleottoesite sisältää soveltuvin osin ainoastaan valviovarainministeriön listalleottoesitteestä antaman päätöksen 4, 9, 10, 20 ja 21 :ssä tarkoitetut tiedot Osakkeista ja liikkeeseenlaskijasta. Tähän listalleottoesitteeseen sovelletaan Suomen lakia. Rahoitustarkastus on hyväksynyt tämän listalleottoesitteen Dnro:lla 86/250/2004, mutta ei vastaa siinä esitettyjen tietojen oikeellisuudesta.

2 Tiettyjen valtioiden lainsäädäntö saattaa asettaa rajoituksia tämän listalleottoesitteen levittämiselle. Yhtiö edellyttää, että tämän listalleottoesitteen haltuunsa saavat henkilöt hankkivat asianmukaiset tiedot sanotuista rajoituksista sekä noudattavat niitä. Tätä listalleottoesitettä ei saa luovuttaa tai jakaa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Japaniin tai Iso-Britanniaan tai muuhun sellaiseen maahan, jonka lainsäädäntö edellyttää ylimääräistä listalleottoesitettä, rekisteröimistä tai muita toimia kuin niitä, joita vaaditaan Suomen lakien mukaan. Tätä listalleottoesitettä ei saa julkaista missään valtoissa tai muissa yhteyksissä, joissa sen julkaiseminen olisi lainvastaista. Proha Oyj:n kotipaikka on Espoo ja osoite Maapallonkuja 1A, Espoo. Yhtiö on merkitty kaupparekisteriin ja sen yritys- ja yhteisötunnus on , Rahoitustarkastuksen hyväksymispäätökseen ja poikkeuslupaan sekä valtiovarainministeriön listalleottoesitteestä antaman asetuksen 9 :n 3 kohdan tarkoittamiin asiakirjoihin kokonaisuudessaan voi tutustua Yhtiön pääkonttorissa yllä mainitussa osoitteessa. Listalleottoesite on saatavana Yhtiön pääkonttorissa, internetissä osoitteessa sekä HEXGatesta osoitteessa Fabianinkatu 14, Helsinki. 2(2)

3 SISÄLLYSLUETTELO YHTIÖSTÄ... 4 ESITTEESTÄ JA TILINTARKASTUKSESTA VASTUULLISET (4 )... 4 TIEDOT YHTIÖN OSAKKEISTA (9 )... 5 TIEDOT OSAKKEIDEN TARJOAMISESTA (10 )... 6 RISKIT (20 )... 9 TULEVAISUUDENNÄKYMIÄ KOSKEVAT TIEDOT (21 ) (3)

4 YHTIÖSTÄ Proha-konserni on yritystason portfolio- ja projektijohtamisen ohjelmistoratkaisujen markkinajohtajia maailmassa sekä Suomen suurin ja kansainvälisin ohjelmistotuoteyritys. Konserniin kuuluvat Artemis-alakonserni, joka edustaa noin 70 % konsernin liikevaihdosta sekä öljy- ja kaasusektorille painottunut Norjan projektijohtamisen liiketoiminta, jonka liikevaihto-osuus on noin 30 %. Prohakonsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 76,8 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta noin 90% tulee Suomen ulkopuolelta. Vuonna 1984 toimintansa aloittaneen Prohan palveluksessa työskentelee noin 620 henkeä, joista noin 100 Suomessa. Proha-konserni toimii kaikilla maailman merkittävimmillä markkina-alueilla ja sillä on omistamiensa yhtiöden kautta 24 toimistoa. Lisäksi Prohalla on useita edustajia eri puolilla maailmaa. Prohan kansainvälisesti tunnetuin tuotemerkki on Artemis. Artemis-tuoteratkaisuja käyttäviä kansainvälisiä suurasiakkaita ovat mm. Boeing, English Regional Development Agencies, General Electric, General Motors, Hewlett- Packard, Lockheed Martin, NASA, Nokia, Pfizer, Philips, Shell International, Sun Microsystems ja UBS. Artemiksen asiakkaita Suomessa ovat mm. Fortum, Ilmarinen, Kemira, Kvaerner Masa-Yards, NCC, Nokia, Osuuspankkikeskus, Skanska, UPM- Kymmene ja VR-Yhtymä. Yhteensä lisenssoituja käyttäjiä on maailmassa noin ESITTEESTÄ JA TILINTARKASTUKSESTA VASTUULLISET (4 ) Proha Oyj:n hallituksen vakuutus Yhtiön hallitus vastaa tähän listalleottoesitteeseen sisältyvistä tiedoista. Yhtiön hallituksen jäsenten parhaan ymmärryksen mukaan tämän listalleottoesitteen tiedot vastaavat tosiseikkoja, eikä tiedoista ole jätetty pois mitään asiaan todennäköisesti vaikuttavaa. Espoossa Proha Oyj, hallitus Olof Ödman (hallituksen puheenjohtaja) Pekka Pere (hallituksen jäsen, toimitusjohtaja) Alec Gores (hallituksen jäsen) Pekka Mäkelä (hallituksen jäsen) Carlo Boldi (hallituksen jäsen) Yhtiön tilintarkastaja Yhtiön tilintarkastajana on toiminut tilikaudella 2003 ja siitä lukien KHT-yhteisö Ernst & Young Oy, Elielinaukio 5 B, Helsinki, päävastuullisena tilintarkastajanaan KHT Ulla Nykky. Yhtiön tilintarkastaja on toiminut myös riippumattomana asiantuntijana Osakeannin yhteydessä. 4(4)

5 Tilikausilla 2002 ja 2001 Yhtiön tilintarkastajana on toiminut KHT-yhteisö KPMG Wideri Oy Ab, Mannerheimintie 20 B, Helsinki, päävastuullisena tilintarkastajanaan KHT Reino Tikkanen. TIEDOT YHTIÖN OSAKKEISTA (9 ) Yhtiö hakee Osakeannissa merkittävien Uusien Osakkeiden ottamista julkisen kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssin NM-listalla samanlajisina vanhojen osakkeidensa kanssa. Uusien Osakkeiden liikkeeseenlasku toteutetaan julkisen kaupankäynnin kohteeksi ottamisen yhteydessä. Uusien Osakkeiden yhteenlaskettu kirjanpidollinen vasta-arvo on ,00 euroa ja Uusien Osakkeiden osuus Yhtiön osakepääomasta ja äänistä on n. 12,8 %. Osaa Uusista Osakkeista koskee alla mainituin tavoin luovutusrajoitus. Yhtiön merkitty kaupparekisteriin merkitty osakepääoma on ,20 euroa, joka jakautuu täysin maksettuun osakkeeseen. Yhtiöjärjestyksen mukaan Yhtiön vähimmäispääoma on ,00 euroa ja enimmäispääoma ,00 euroa, joissa rajoissa osakepääomaa voidaan korottaa tai alentaa yhtiöjärjestystä muuttamatta. Kunkin osakkeen kirjanpidollinen vasta-arvo on 0,26 euroa. Tämän listalleottoesitteen julkaisua edeltävän 12 kuukauden aikana yhtiön osakepääomaa on korotettu yhden kerran suunnatulla osakeannilla, josta yhtiön hallitus on tehnyt päätöksen varsinaisen yhtiökokouksen tekemän ja kaupparekisteriin merkityn valtuutuksen nojalla, ja jossa annettiin merkittäväksi uutta osaketta merkintähintaan 0,625 euroa osakkeelta. Osakkeiden merkintähinta perustui yhtiön osakkeen keskimääräiseen kurssitasoon ennen päätöksentekohetkeä. Osakeannin seurauksena yhtiön osakepääomaa korotettiin ,00 eurolla ja mainittu korotus on rekisteröity kaupparekisteriin Yhtiön osakkeilla on yhtäläinen äänioikeus. Yhtiön osakkeet kuuluvat arvo-osuusjärjestelmään. Oikeus saada yhteisesti jaettavia varoja sekä merkintäoikeus osakepääomaa korotettaessa on vain sillä: - joka on täsmäytyspäivänä merkitty osakkeenomistajaksi osakasluetteloon; tai - jonka oikeus suorituksen saamiseen on täsmäytyspäivänä kirjattu osakasluetteloon merkittynä osakkeenomistajan arvo-osuustilille ja merkitty osakasluetteloon; tai - jos osake on hallintarekisteröity, jonka arvo-osuustilille osake on täsmäytyspäivänä kirjattu, ja jonka osakkeidenhoitaja on täsmäytyspäivänä merkitty osakasluetteloon osakkeenhoitajaksi. Uudet Osakkeet oikeuttavat täyteen osinkoon alkaneelta tilikaudelta, muutoin niillä on samat oikeudet osinkoon kuin muillakin Yhtiön osakkeilla. Osinkooikeuden vanhentumiseen sovelletaan Suomen lainsäädäntöä. Yhtiön maksaman osingon vanhentumisaika on kymmenen vuotta osingonmaksun alkamispäivästä lukien. Maksamatta jääneet osingot kuuluvat Yhtiölle vanhentumisajan jälkeen. Yhtiö huolehtii osinkoon mahdollisesti liittyvän lähdeveron perimisestä. Osakkeiden tuottamat muut oikeudet Yhtiössä kuuluvat merkitsijöille osakepääoman korottamisen rekisteröimisestä lukien. 5(5)

6 Osaa Uusista Osakkeista koskee Optiosopimukseen perustuva luovutusrajoitus. Kunkin merkitsijän merkitsemistä Uusista Osakkeista yksi kolmasosa on luovutettavissa heti, yksi kolmasosa alkaen ja yksi kolmasosa alkaen. Luovutusrajoitus ei koske mm. perintöön, testamenttiin ja avio-oikeuteen perustuvia saantoja ja Yhtiö voi niin päättäessään antaa etukäteisen kirjallisen suostumuksen poiketa luovutusrajoituksesta. Uudet Osakkeet lasketaan liikkeelle arvo-osuusjärjestelmässä arviolta Yhtiön osakkeen kaupankäyntitunnus Helsingin Pörssissä on ART1V ja ISIN-koodi on FI Yhtiön osakkeet on otettu Helsingin Pörssin NM-listalla tapahtuvan julkisen kaupankäynnin kohteeksi alkaen. Tähän järjestelyyn liittyvän osakeannin merkintäajan päättymishetkellä Prohan 10 suurinta osakkeenomistajaa, näiden omistukset ja prosentuaalinen osuus Prohan osakepääomasta ovat seuraavat: Sija Nimi Osakk. määrä Osuus osakepääomasta 1 Alec E. Gores Trust ,23 % 2 Pekka Pere ,95 % 3 Etra-Invest Oy ,09 % 4 Pekka Mäkelä ,48 % 5 Erkki Etola ,38 % 6 Lars Nyqvist ,79 % 7 Gyllenberg Small Firm Fund ,30 % 8 Tapio Sarpola ,04 % 9 Thominvest Oy ,96 % 10 Sijoitusrahasto Gyllenberg ,87 % Finlandia Järjestelyn jälkeen ja nyt liikkeeseen laskettavien osakkeiden tultua rekisteröidyksi, 10 suurinta osakkeenomistajaa, näiden omistukset ja prosentuaalinen osuus Prohan osakepääomasta tulevat olemaan seuraavat (edellyttäen, että osakkeenomistajien omistuksissa ei tapahdu muita muutoksia): Sija Nimi Osakk. määrä Osuus osakepääomasta 1 Dovregruppen AS ,72 % 2 Alec E. Gores Trust ,66 % 3 Pekka Pere ,93 % 4 Etra-Invest Oy ,31 % 5 Pekka Mäkelä ,78 % 6 Erkki Etola ,69 % 7 Lars Nyqvist ,18 % 8 Gyllenberg Small Firm Fund ,00 % 9 Tapio Sarpola ,78 % 10 Thominvest Oy ,70 % TIEDOT OSAKKEIDEN TARJOAMISESTA (10 ) Yhtiön hallitus päätti kokouksessaan käyttää norjalaisen tytäryhtiönsä Safranin ja Dovren osakkeenomistajien välisen, allekirjoitetun Optiosopimuksen ehtojen mukaista optio-oikeuttaan ostaa loput 60% Dovren osakkeista. Yhtiö omistaa tällä hetkellä 40% Dovresta Safranin kautta. Nyt 6(6)

7 hankittavat 60% Dovren osakkeista ostetaan suoraan Yhtiön omistukseen ja kauppa toteutetaan osakevaihtona. Vastikkeena annettavien Uusien Osakkeiden määrä määräytyy Optiosopimuksen perusteella. Osakevaihdon jälkeen Yhtiöllä on omistuksessaan koko Dovren osakekanta. Määräysvallan perusteella Dovre on konsolidoitu tytäryhtiönä Prohan konsernitilinpäätökseen ja sen vuoksi järjestelyllä ei ole vaikutusta Prohan konserniliikevaihtoon eikä olennaista vaikutusta operatiiviseen tulokseen. Edellä mainittuun liittyen, Yhtiön hallitus on päättänyt ylimääräisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen (rekisteröity ) nojalla korottaa yhtiön osakepääomaa suunnatulla Osakeannilla, jossa tarjotaan Dovren osakkeenomistajien merkittäväksi enintään Uutta Osaketta. Osakeannin johdosta yhtiön osakepääoma voi nousta enintään ,00 eurolla. Osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta on poikettu, koska Dovren osakkeiden kauppa suoritetaan osakevaihtona, jossa Dovren osakkeenomistajat saavat vastikkeeksi Yhtiön osakkeita. Merkintään oikeutettuja Dovren osakkeenomistajia on yhteensä 36 kappaletta, joista kolme suurinta on oikeutettuja merkitsemään yhteensä 93,13 % nyt liikkeeseen laskettavista osakkeista. Uusien Osakkeiden yhteenlaskettu kirjanpidollinen vasta-arvo on ,00 euroa ja Uusien Osakkeiden osuus Yhtiön osakepääomasta ja äänistä on n. 12,8 %. Osakkeiden merkintäaika on Yhtiön hallitus voi keskeyttää merkinnän aikaisemmin, jos kaikki tarjotut osakkeet on merkitty. Osakkeiden merkintähinta on 0,26 euroa osakkeelta ja osakkeet merkitään apporttiehdoin Dovren osakkeita vastaan siten, että kutakin Dovren osaketta vastaan saa 6, Yhtiön osaketta, eli Uudesta Osakkeesta yhteensä 60% Dovren osakkeista ja äänistä. Merkintähinta perustuu Optiosopimuksen ehtoihin ja Optiosopimuksen sisältämään laskukaavaan, jossa merkintähinta määräytyy hankittavien osakkeiden määrän sekä Dovren konsolidoidun liikevaihdon ja tuloksen mukaan. Merkintäoikeus ei ole luovutettavissa. Yhtiön hallitus hyväksyy tehdyt merkinnät. Merkityt Uudet Osakkeet oikeuttavat täyteen osinkoon alkaneelta tilikaudelta. Merkityt Uudet Osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arvion mukaan ja Uudet Osakkeet on tarkoitus ottaa listalle Helsingin Pörssin NM-listalla välittömästi kun se on mahdollista suunnatun annin toteutumisen jälkeen, arviolta Yhtiölle ei ole syntynyt Osakeantiin liittyen VMA 539/2002:ssa tarkoitettuja kuluja ulkopuolisten palkkioista tai kuluista. Riippumattoman asiantuntijan lausunto apporttiomaisuudesta Proha Oyj:n hallitukselle Proha Oyj:n hallitus on käyttänyt yhtiön yhtiökokoukselta saamaansa valtuutta yhtiön osakepääoman korottamiseksi apporttiomaisuutta vastaan ,00 eurolla. 7(7)

8 Olen arvioinut hyvän tilintarkastustavan mukaisesti yhtiölle tulevan apporttiomaisuuden osakeyhtiölain säännösten perusteella. Apporttiomaisuutena yhtiölle on tuleva seuraava omaisuus: Dovre International AS:n osaketta, jotka vastaavat 60 %:a yhtiön osakekannasta. Omaisuuden arvioinnissa on käytetty seuraavia arvostusmenetelmiä: - Osakkeiden arvonmääritys perustuu yritysjohdon arvioon. Arvonmääritysmenetelminä on käytetty diskontattua kassavirtalaskelmaa sekä verrokkiryhmän tunnuslukuvertailua. Edellä mainittujen arvostusmenetelmien mukaan arvostettu apporttiomaisuus on yhteensä ,00 euroa. Apporttiomaisuutta vastaan annetaan kappaletta yhtiön osakkeita. Osakkeista maksettava määrä on yhteensä ,00 euroa. Osakeyhtiölain 4 luvun 6 :n mukaisena riippumattomana asiantuntijana toimivana hyväksyttynä tilintarkastajana esitän lausuntonani, että apporttiomaisuuden arvo vastaa vähintään sitä vastaan annettavista osakkeista maksettavaa määrää. Helsingissä Ulla Nykky, KHT Dovre lyhyesti Dovre on perustettu vuonna 1984, sen kotipaikka on Stavanger Norjassa ja Prohakonsernin omistusosuus Dovresta ennen kauppaa on 40 %. Dovren osakepääoma oli NOK , muu oma pääoma NOK , konsolidoitu liikevaihto tilikaudelta 2003 NOK ja konsolidoitu tulos verojen jälkeen NOK Dovren osakkeiden (40 %) kirjanpitoarvo Safranin taseessa oli yhteensä NOK Dovren henkilökuntaan kuuluu 165 asiantuntijaa. Määräysvallan perusteella Dovre on konsolidoitu tytäryhtiönä Prohan konsernitilinpäätökseen ja sen vuoksi järjestelyllä ei ole vaikutusta Prohan konserniliikevaihtoon eikä olennaista vaikutusta operatiiviseen tulokseen. Dovre toimittaa konsultointipalveluja öljy- ja kaasuteollisuudelle sekä sellaisille muiden alojen yrityksille, joiden toiminnalle korkeatasoinen ja ammattitaitoinen projektijohtaminen on välttämätöntä. Yhtiö on erikoistunut pääasiassa projektijohtamiseen ja toimitusketjujen hallintaan (hankinta ja sopimukset) ja se on näiden alojen suurin riippumaton konsulttiyritys Norjassa. Vuodesta 1984 yhtiö on johtanut ja toteuttanut vaativia asiakasprojekteja yli 2 miljoonan miestyötunnin verran. Dovren merkittävimpiä asiakkaita ovat suuret Euroopassa toimivat öljy-yhtiöt. Dovre tarjoaa palveluja seuraavilla erikoisaloilla: - Projekti- ja teknologiajohtaminen o Projektijohtaminen ja rakentamisen johtaminen o Projektijohtamisen ja projektien toteutuksen neuvontapalvelut 8(8)

9 o HES/ laadun varmistaminen o Projektin käynnistys, loppuunsaattaminen, toimeksiantaminen o Projektityö - Projektin seuranta o Suunnittelu ja seuranta kaikilla tasoilla o Kustannusarviointi, hallinta ja raportointi o Riskien hallinta, analysointi ja seuranta o Dokumentointi ja tiedon hallinta - Toimitusketjun hallinta o Strategia- / neuvontapalvelut projektien/ sopimusten malleista o Hankita ja toimittajan valinta o Ostotoimi o Sopimusten hallinta solmiminen, arviointi ja hallinnointi o Logistiikka o Materiaalin hallinta Tiedot Dovren tilinpäätöksestä päättyneeltä tilikaudelta ovat tämän listalleottoesitteen liitteenä. RISKIT (20 ) Valuuttoihin ja markkina-alueisiin liittyvät riskit Prohan liiketoiminta kattaa maantieteellisesti laajan alueen, mikä on omiaan pienentämään alueelliseen taloudelliseen kehitykseen liittyviä riskejä. Suhdanne-erot markkina-alueiden kehityksen välillä ovat kuitenkin pienentyneet maailmanlaajuisen entistä yhtenäisemmän talouskehityksen seurauksena. Valuuttariskiä pienentää se, että konsernin laskutus ja kulut ovat hyvin pitkälle samoissa valuutoissa. Riippuvuus asiakastoimialojen kehityksestä Prohan liiketoiminnassa millään yksittäisellä asiakkaalla ei ole vuositasolla yli 5%:n osuutta Proha-konsernin liikevaihdosta. Riippuvuus öljy-, kaasu- ja off-shore -teollisuudesta on merkittävä, ja siten rajut muutokset energian hinnassa saattavat muodostaa riskin Norjassa tapahtuvalle toiminnalle. Koska asiakassopimukset ovat Norjan liiketoiminnassa yleensä pitkäaikaisia ja työsopimuksista merkittävä osa on asiakasprojekteihin sidottuja, kohdistuu riski enemmän liiketoiminnan volyymiin kuin kannattavuuteen. Teknologiariskit Nopeat muutokset yleisesti hyväksytyissä tietotekniikan työkaluohjelmissa ja arkkitehtuureissa voisivat luoda riskin Artemis-liiketoiminnoille. Artemiksen järjestelmien laajuus huomioon ottaen erittäin nopeat muutokset ovat kuitenkin epätodennäköisiä. Laajojen tietojärjestelmien käyttäjät eivät yleensä ole ensimmäisenä hyödyntämässä uusia ja vielä kokeilemattomia teknologioita. Kysyntäriskit 9(9)

10 Useat analyytikot raportoivat portfolio-, projekti- ja resurssijohtamisen ohjelmistojen kysynnän kasvavan merkittävästi seuraavien vuosien aikana. Analyytikot ennustavat myös näiden ohjelmistojen toimittajien piirissä alkavan konsolidoitumiskehityksen parin seuraavan vuoden aikana. Konsolidointikehityksen kautta Prohalle ja sen alakonserni Artemikselle saattaa syntyä entistä vahvempaa kilpailua. VIIMEISEN OSAVUOSIKATSAUKSEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT julkaistu osavuosikatsaus on tämän esitteen liitteenä. Osavuosikatsauksen julkaisemisen jälkeen yhtiön tytäryhtiö Artemis International Solutions Corporation on hankkinut oman pääoman ehtoista rahoitusta yhteensä yhdeksän miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Seuraavassa järjestelyä koskeva, julkaistu pörssitiedote: Proha Oyj Pörssitiedote klo YHDEKSÄN MILJOONAA DOLLARIA UUTTA OMAA PÄÄOMAA PROHAN ARTEMIKSEEN Proha-konsernin rahoitusasema vahvistuu, kun sen tytäryhtiö Artemis International Solutions Corporation (Artemis) hankkii uutta omanpääoman ehtoista rahoitusta yhteensä yhdeksän miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Järjestelystä saatavalla rahoituksella lisätään Artemiksen käyttöpääomaa ja maksetaan takaisin Artemiksen vieraan pääoman ehtoisia velkoja. Järjestely vahvistaa Artemiksen ja Prohakonsernin tasetta. "Muuttuneilla arvopaperimarkkinoilla tämä Proha-konsernin omaa pääomaa merkittävästi vahvistava rahoitusjärjestely päätettiin toteuttaa Yhdysvalloissa suorana sijoituksena Prohan tytäryhtiöön Artemikseen. Rahoitus nopeuttaa Artemiksen kehitystä ja hyödyttää siten asiakkaitamme ja osakkeenomistajiamme", toteaa Proha Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Pere. "Strategianamme on säilyttää johtava asemamme kasvavilla portfolio- ja projektijohtamisen ohjelmistojen markkinoilla. Tähän saimme nyt ohjelmistomarkkinat hyvin tuntevien ammattisijoittajien aktiivisen tuen", sanoo Artemiksen toimitusjohtaja Patrick Ternier. Artemis suuntaa yhdysvaltalaisen Emancipation Capital LLP:n johtamalle sijoittajaryhmälle suunnatussa osakeannissa uusia Artemiksen etuoikeutettuja osakkeita kappaletta, 2,20 dollarin yksikköhintaan yhteensä 9 miljoonan dollarin arvosta. Lisäksi Artemis antaa sijoittajaryhmän merkittäväksi optioita, jotka oikeuttavat tavalliseen osakkeeseen. Optio-oikeudet ovat voimassa 5 vuotta ja oikeuttavat osakkeiden merkintään 2,64 dollarin yksikköhintaan. Etuoikeutetut osakkeet eivät oikeuta osinkoon, mutta ovat velkojien etuoikeusjärjestyksessä etusijalla tavallisiin osakkeisiin nähden ja enemmistön etuoikeutetuista osakkeista omistavien suostumus vaaditaan muun muassa tiettyihin Artemiksen konsernirakenteeseen vaikuttaviin päätöksiin. Kukin etuoikeutettu osake on vaihdettavissa yhteen Artemiksen tavalliseen osakkeeseen. Sijoittajaryhmään kuuluvat Emancipation Capitalin lisäksi mm. Potomac Capital ja Trilogy Software Corporation, jonka perustaja ja toimitusjohtaja Joe Liemandt tulee Artemiksen hallituksen jäseneksi. 10(10)

11 Nyt liikkeeseenlaskettujen etuoikeutettujen osakkeiden osuus on järjestelyn jälkeen 29 % Artemiksen kaikista osakkeista. Annin jälkeen Prohan omistusosuus Artemiksesta on 57 % yhtiön kaikista osakkeista, etuoikeutetut osakkeet mukaan luettuna. Rahoitusjärjestelyn ehdot on esitetty lähemmin Artemiksen raportissa (Form 8-K), joka on nähtävillä SEC:n internet-sivuilla osoitteessa nimellä Artemis International. Proha lyhyesti Proha-konserni on portfolio- ja projektijohtamisen ohjelmistoratkaisujen markkinajohtaja maailmassa sekä Suomen suurin ja kansainvälisin ohjelmistotuoteyritys. Konserniin kuuluvat Artemis-alakonserni, joka edustaa noin 70 % konsernin liikevaihdosta sekä öljy- ja kaasusektorille painottunut Norjan projektijohtamisen liiketoiminta, jonka liikevaihto-osuus on noin 30 %. Proha-konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 76,8 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta noin 90% tulee Suomen ulkopuolelta. Vuonna 1984 toimintansa aloittaneen Prohan palveluksessa työskentelee noin 600 henkeä, joista noin 100 Suomessa. Proha Oyj Pekka Pere, Toimitusjohtaja Lisätietoja PROHA OYJ Toimitusjohtaja Pekka Pere, puh , pekka.pere@proha.com JAKELU: Helsingin Pörssi Keskeiset tiedotusvälineet TULEVAISUUDENNÄKYMIÄ KOSKEVAT TIEDOT (21 ) Prohan johto ennakoi konsernin tuloksen vuonna 2004 paranevan edellisvuoteen verrattuna. Artemiksen kulutaso on sopeutettu tasolle, joka mahdollistaa Prohakonsernin kannattavuuden palauttamisen vuoden toisella neljänneksellä. 11(11)

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 Proha Oyj Pörssitiedote klo 9.00 PROHA OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS Proha-konsernin liikevaihto katsauskaudella oli 16,9 milj. euroa (22,1 milj. euroa ). - Myynnin volyymin lasku vertailukauteen nähden johtui eräiden konsultointisopimusten päättymisestä vertailukauden jälkeen sekä suurten ohjelmistosopimusten tuloutumisen ajoittumisesta alkuvuoteen Lisäksi euron vahvistuminen vähensi liikevaihtoa. - Tulos ennen liikearvon poistoja (EBITA) oli -2,1 (0,6) milj. euroa. - Konsernin tulosta heikensi Artemis-alakonsernin saneeraustoimien ajoittuminen pääosin vuoden ensimmäiselle neljännekselle. - Tulokseen sisältyy kertaluonteisia uudelleenjärjestelykuluja n. 1,0 milj. euroa. - Artemiksen uusi johto aloitti työnsä tammikuun lopussa. - Prohan Norjan toimintojen kehitys oli ennakoidun mukaista. - Katsauskauden jälkeen Proha Oyj päätti hankkia norjalaisen tytäryhtiönsä Dovre International AS:n kokonaan konsernin omistukseen. - Artemiksen kulutaso on sopeutettu tasolle, joka mahdollistaa Prohakonsernin kannattavuuden palauttamisen vuoden toisella neljänneksellä. LIIKETOIMINNAN KEHITYS Strategiansa mukaisesti Proha keskittyy kansainväliseen portfolio- ja projektijohtamisen ohjelmisto- ja palveluliiketoimintaan. Prohakonserniin kuuluvat alakonserni Artemis, joka edustaa 68 % koko konsernin liikevaihdosta sekä öljy- ja kaasusektorille painottuva Norjan projektijohtamisen liiketoiminta, jonka osuus on 32 % konsernin liikevaihdosta. Proha on maailmanmarkkinajohtaja yritystason projektija portfoliojohtamisen ohjelmistomarkkinoilla. Prohan johto arvioi markkina-aseman säilyneen vahvana katsauskaudella. Artemis-alakonsernin liikevaihdon kehittyminen on ollut epätasaista eri maissa. Vuoden 2003 toisen neljänneksen pudotuksen jälkeen liiketoiminnan volyymi on noudattanut normaalia kausivaihtelua. Ohjelmistojen myynti ei ole edennyt odotetusti Englannissa ja Yhdysvalloissa. Raportointikautena uusia Artemis-lisenssejä myytiin yhteensä noin kappaletta (20.000). Artemis-alakonsernin uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Patrick Ternier alkaen. Artemiksen kulurakenteen sopeuttamistoimet ovat painottuneet vuoden 2004 ensimmäiselle neljännekselle. Artemis julkisti katsauskaudella kaksi uutta toimialakohtaista ratkaisua, jotka on suunnattu energiayhtiöille ja julkiselle sektorille. Euroopassa julkisen sektorin portfolio-, ohjelma- ja hankejohtamisen ratkaisu on otettu hyvin vastaan. Uudistettu tuki Kauko-idän kirjoitusjärjestelmille on avannut markkinoita Artemiksen tuotteille erityisesti Japanin lääketeollisuudessa. Artemiksen johto uskoo positiivisen kehityksen jatkuvan alueella. Norjan liiketoiminta on kehittynyt ennusteiden mukaisesti.

27 Liikevaihdon lievä laskeminen vuoden 2003 ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna johtui euron noin 10 %:n vahvistumisesta Norjan kruunuun nähden. LIIKEVAIHTO Konsernin liikevaihto oli 16,9 (22,1) milj. euroa, mikä oli 5,2 milj. euroa vähemmän kuin vastaavan jakson liikevaihto vuonna Myynnin volyymin lasku vertailukauteen nähden johtui eräiden konsultointisopimusten päättymisestä vertailukauden jälkeen sekä suurten ohjelmistosopimusten tuloutumisen ajoittumisesta alkuvuoteen Lisäksi euron vahvistuminen vähensi liikevaihtoa. Yhdysvaltain palvelumyynnin volyymi aleni vuoden 2003 toisella neljänneksellä ja pysyi alentuneella tasolla vuoden 2004 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä 64 % konsernin liikevaihdosta tuli euroalueen ulkopuolelta. Euron kurssin vahvistuminen konsernin keskeisiin laskutusvaluuttoihin (Yhdysvaltain dollariin, Englannin puntaan, Japanin jeniin ja Norjan kruunuun) nähden pienensi katsauskauden euromääräistä liikevaihtoa 7 % tai 1,5 milj. euroa verrattuna vuoden 2003 ensimmäiseen neljännekseen. Liikevaihto jakautui tuotetyypeittäin seuraavasti: Liikevaihto Milj. Osuus Milj. Osuus tuote- euroa liike- euroa liiketyypeittäin 1-3/2004 vaihdosta 1-3/2003 vaihdosta Kertaluonteiset lisenssituotot 2,6 15,4 % 4,4 19,9 % Jatkuvat lisenssituotot 3,8 22,5 % 4,2 19,0 % Palvelutuotot 10,5 62,1 % 13,5 61,1 % Yhteensä 16,9 100,0 % 22,1 100,0 % Liikevaihto painottui edelleen palveluihin, joiden osuus katsauskaudella oli 10,5 (13,5) milj. euroa eli 62,1 (61,1) % liikevaihdosta. Palvelut muodostuvat Dovren harjoittamasta projektijohtamisen konsultoinnista sekä Artemiksen ohjelmistojen konsultointi-, koulutus-, käyttöönotto- ja tukipalveluista. Lisenssituotot olivat 6,4 (8,6) milj. euroa eli 37,9 % (38,9 %) liikevaihdosta. Kertaluonteiset lisensseistä kertyneet tuotot olivat 2,6 (4,4) milj. euroa ja jatkuvat lisenssituotot olivat 3,8 (4,2) milj. euroa. Vuoden 2004 ensimmäisellä neljänneksellä konsernin asiakkaat ostivat (20.000) uutta Artemis-loppukäyttäjälisenssiä. Artemislisenssejä on myyty kaikkiaan yli kappaletta maailmanlaajuisesti. Katsauskauden lisenssimäärät eivät ole täysin vertailukelpoisia vuoden 2003 vastaavaan kauteen nähden, sillä katsauskaudella lisenssien myynti painottui aikaisempaa enemmän toiminnoiltaan laajempiin tuotteisiin. Liikevaihdon jakauma maittain: 1-3/ /2003 Milj. Osuus Milj. Osuus

28 euroa liike- euroa liikevaihdosta vaihdosta Iso-Britannia 1,7 10 % 3,2 14 % Italia 1,6 10 % 1,6 7 % Japani 1,1 6 % 1,5 7 % Norja 5,4 32 % 6,4 29 % Ranska 1,4 9 % 2,0 9 % Saksa 0,8 5 % 0,8 4 % Singapore 0,4 2 % 0,4 2 % Suomi 2,1 13 % 2,4 11 % Yhdysvallat 2,4 14 % 3,8 17 % Yhteensä 16,9 100 % 22,1 100 % KANNATTAVUUS Tulos ennen liikearvon poistoja (EBITA) oli -2,1 (0,6) milj. euroa. Liiketulos (EBIT) oli -2,5 (0,1) milj. euroa eli -15,1 % (0,3 %) liikevaihdosta. Konsernin tulosta painoi Artemis-alakonsernin heikko myynnin kehitys ja liiketoiminnan tulos. Katsauskauden tulosta rasittivat edelleen myös merkittävät juridiset ja tilintarkastuskulut, jotka aiheutuivat Artemiksen toimimisesta julkisena yhtiönä Yhdysvalloissa. Liiketulokseen sisältyi kertaluonteisia uudelleenjärjestelykuluja 1,0 (0,0) milj. euroa. Ne muodostuivat henkilöstön irtisanomiskuluista 0,8 milj. euroa sekä liiketoiminnan muihin kuluihin sisältyneestä 0,2 milj. eurosta. Norjan liiketoimintojen tulos oli suunnitellulla tasolla. Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli -2,4 (-0,3) milj. euroa. Katsauskauden tulos oli -2,9 (-0,7) milj. euroa. Tulos osaketta kohden oli -0,054 (-0,013) euroa. Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) oli -47,6 % (1,1 %) ja oman pääoman tuotto (ROE) -117,1 % (-11,1 %). RAHOITUS JA INVESTOINNIT Katsauskauden päättyessä likvidien varojen määrä oli 6,5 (12,8) milj. euroa, vähennystä 6,3 milj. euroa vertailukauteen 2003 nähden ja 0,5 milj. edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Katsauskaudella liiketoiminnan rahavirta oli -3,8 milj. euroa, mikä johtui pääasiassa Artemiksen tappiollisesta toiminnasta. Proha Oyj:n tytäryhtiö Artemis International Solutions Corporation sopi Laurus Master Fund Ltd:n kanssa yhteensä 5 miljoonan dollarin lainalimiitistä liiketoimintansa rahoittamiseksi elokuussa Korollista vierasta pääomaa oli katsauskauden lopussa 11,1 (8,0) milj. euroa ja sen osuus oman ja vieraan pääoman yhteissummasta oli 25,5 % (15,2 %). Korollisesta vieraasta pääomasta pitkäaikaista oli 4,2 (5,3) milj. euroa ja lyhytaikaista 6,9 (2,7) milj. euroa.

29 Konsernin maksuvalmius (Quick Ratio) oli 1,0 (1,2). Bruttoinvestoinnit olivat katsauskaudella 0,2(0,03) milj. euroa. Taseen loppusumma oli 43,9 (53,6) milj. euroa. Omavaraisuusaste oli 18,5 % (34,1 %) ja nettovelkaantumisaste (Gearing) oli 59,4 % (-29,0 %). KANNANOTTO KONSERNIN KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIEN VAROJEN RIITTÄVYYDESTÄ Konsernin likvidien varojen määrä oli 6,5 (12,8) milj. euroa. Prohan johdon näkemyksen mukaan konsernin likvidit varat ovat riittävät konsernin liiketoiminnan harjoittamiseen. TUTKIMUS JA KEHITYS Strategisten tuotteiden tuotekehitysmenot olivat 1,9 (2,1) milj. euroa, eli 11 % (10 %) katsauskauden liikevaihdosta. Tutkimus- ja tuotekehitysmenot kirjataan kuluksi niiden syntymisvuonna. Myös alueellisesti kehitettyjen taktisten tuotteiden kehitysmenot kirjataan suoraan kuluksi. Tuotekehitysmenojen kirjanpitokäsittely tullaan muuttamaan IFRSperiaatteita vastaavaksi kuluvan tilikauden aikana. Suunnitelman mukaan laskentaperiaatteen muutosta sovelletaan ensimmäisen kerran katsauskaudella Laskentaperiaatteen muutos merkitsee sitä, että osa nykyisin suoraan kuluksi kirjatuista tuotekehitysmenoista aktivoidaan ja kirjataan poistoina kuluksi niiden taloudellisena vaikutusaikana. Laskentaperiaatteen muutoksella arvioidaan olevan positiivinen vaikutus tilikauden liiketulokseen. HENKILÖSTÖ Vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen lopussa Proha-konsernissa työskenteli 591 (649) henkilöä. Suomessa työskenteli yhteensä 99 (111) henkilöä ja ulkomailla 492 (538). Katsauskauden keskimääräinen henkilöstön määrä oli 598 (650). Henkilöstökulut olivat 13,2 (15,2) milj. euroa, mikä on 78 % (69 %) liikevaihdosta. Katsauskauden henkilöstökuluihin sisältyi 0,8 (0,0) milj. euroa työsuhteiden päättymisistä aiheutuneita kuluja. IFRS-SIIRTYMÄSUUNNITELMA Proha julkaisee ensimmäisen IFRS-säännösten mukaisesti laaditun tilinpäätöksen päättyvältä tilikaudelta. Myös vuoden 2005 osavuosikatsaukset aiotaan laatia IFRS-säännösten mukaisesti. Yhtiö tulee noudattamaan Euroopan arvopaperimarkkinavalvojien komitean (CESR) suosituksia tiedottamisesta IFRS-standardeihin siirryttäessä. Valmistelutyö uusien säännösten mukaiseen tilinpäätöskäytäntöön siirtymiseksi on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Yhtiön arvion mukaan merkittävimmät erot konsernin nykyisiin laskentaperiaatteisiin tulevat koskemaan tuotekehitysmenojen (IAS 38) käsittelyä. Osa aikaisemmin suoraan kuluksi kirjatuista tuotekehitysmenoista joudutaan aktivoimaan ja kirjaamaan poistoina kuluksi niiden taloudellisena

30 vaikutusaikana. Lisäksi IFRS:n säännösten soveltamisella saattaa olla merkittäviä vaikutuksia työsuhde-etuuksien (IAS 19), laskennallisten verojen (IAS 12) ja henkilöstöoptioiden (ED 2) kirjanpidolliseen käsittelyyn. Prohan nykyisin soveltaman kirjanpitokäytännön mukaan tutkimus- ja tuotekehitysmenot kirjataan kuluksi niiden syntymisvuonna. Tuotekehitysmenojen kirjanpitokäsittely tullaan muuttamaan IFRSperiaatteita vastaavaksi kuluvan tilikauden aikana. Suunnitelman mukaan laskentaperiaatteen muutosta sovelletaan ensimmäisen kerran katsauskaudella Laskentaperiaatteen muutoksella arvioidaan olevan positiivisen vaikutus tilikauden liiketulokseen. KONSERNIRAKENTEEN MUUTOKSET Katsauskaudella konsernin rakenteessa ei tapahtunut muutoksia. Katsauskauden jälkeen Prohan hallitus päätti käyttää optiotaan ja ostaa loput 60 % norjalaisesta Dovre International AS:stä. Ennen option toteuttamista Proha-konserni omistaa kokonaan omistamansa norjalaisen tytäryhtiön Safran Software Solutions AS:n kautta 40% Dovresta ja käyttää osakassopimukseen perustuen määräysvaltaa yhtiössä. Kauppa suoritetaan osakevaihtona ja sen suunniteltu toteutusaika on Vastikkeena annettavien Prohan uusien osakkeiden lopullinen määrä määräytyy optiosopimuksen perusteella. Uusien osakkeiden määrän arvioidaan olevan % osakevaihdon jälkeisestä osakemäärästä. ARTEMIS INTERNATIONAL SOLUTIONS CORPORATION Proha Oyj omistaa 80 % yhdysvaltalaisesta Artemis International Solutions Corporationinista (AISC). AISC:n hallituksen jäsenet ovat Steven Yager (hallituksen puheenjohtaja), Pekka Halonen, Ari Horowitz, Pekka Mäkelä, Mike Murphy, Olof Ödman, Pekka Pere ja Amos Barzilay. Katsauskauden jälkeen AISC julkisti lääketeollisuudelle kehitetyn portfolioratkaisun uusien tuotteiden kehitykseen. Sveitsiläinen Actelion Pharmaceuticals, joka keskittyy biolääketieteeseen otti käyttönsä Artemis 7 portfoliojohtamisen ratkaisun. PROHAN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Proha Oyj:n varsinainen yhtiökokous vahvisti tilivuoden 2003 tilinpäätöksen. Yhtiökokous myönsi vastuuvapauden toimitusjohtajalle ja hallitukselle. Yhtiökokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen, jonka mukaan tilikauden tappio siirretään edellisten tilikausien voitto / tappio -tilille eikä osinkoa tilikaudelta jaeta. Proha Oyj:n hallitukseen valittiin seuraavat viisi jäsentä: Olof Ödman, Pekka Pere, Alec Gores, Carlo Boldi ja Pekka Mäkelä. Yhtiökokous päätti, että jokaiselle hallituksen jäsenelle, joka ei ole

31 työsuhteessa Proha-konserniin tai Gores Technology Groupiin maksetaan korvauksena hallitustyöskentelystä euroa vuodessa kullekin. Yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajana valittiin jatkamaan KHTyhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Ulla Nykky. Optio-oikeuksien liikkeeseenlasku Varsinainen yhtiökokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen enintään optio-oikeuden liikkeeseenlaskemisesta, mutta valitun hallituksen jäsenten yhtiökokouksessa esittämän toivomuksen mukaisesti yhtiökokous ei jakanut optio-oikeuksia hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Järjestäytymiskokouksessaan hallitus päätti myös olla jakamatta optio-oikeuksia Proha-konsernin avainhenkilöille. Valtuutus osakepääoman korottamiseksi Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakepääoman korottamisesta uusmerkinnällä, antamalla optio-oikeuksia ja/tai ottamalla vaihtovelkakirjalainaa osakkeenomistajille kuuluvasta merkintäetuoikeudesta poiketen. Valtuutuksen perusteella osakepääomaa voidaan korottaa yhteensä enintään ,04 eurolla antamalla merkittäväksi enintään uutta kirjanpidolliselta vastaarvoltaan 0,26 euron arvoista osaketta hallituksen määräämään hintaan ja muutoin hallituksen päättämin ehdoin. Tämä määrä vastaa 20 prosenttia tällä hetkellä rekisteröidystä osakepääomasta ja osakkeiden yhteenlasketusta äänimäärästä. Valtuutus on voimassa vuoden ajan yhtiökokouksesta lukien. Yhtiökokous päätti, että varsinaisen yhtiökokouksen hallitukselle myöntämän antivaltuutuksen voimassaolo päättyy välittömästi. OSAKEPÄÄOMA JA ANTIVALTUUDET Proha Oyj:llä on yksi osakesarja. Osakkeiden kirjanpidollinen vastaarvo on 0,26 euroa / osake. Jokainen osake oikeuttaa yhteen ääneen. Proha Oyj:n osakkeet noteerataan Helsingin Pörssissä NM-listalla. Prohan osakepääoma oli ,20 euroa ja osakkeiden määrä kappaletta. Hallituksella on varsinaisen yhtiökokouksen antama valtuutus päättää osakepääoman korottamisesta. Valtuutuksen perusteella osakepääomaa voidaan korottaa yhteensä enintään ,04 eurolla antamalla merkittäväksi enintään uutta osaketta, mikä vastaa 20 prosenttia tällä hetkellä rekisteröidystä osakepääomasta. Valtuutus on voimassa vuoden ajan yhtiökokouksesta lukien. Hallitus päätti käyttää valtuutusta ja ostaa loput 60 % Dovre International AS:n osakekannasta osakevaihtona. Osakevaihdossa vastikkeena annettavien Prohan uusien osakkeiden määrä vahvistuu kaupan toteutuessa arviolta Uusien osakkeiden määrän arvioidaan olevan % osakevaihdon jälkeisestä osakemäärästä. VAIHTOVELKAKIRJALAINA Proha laski liikkeeseen ammattimaisille sijoittajille suunnatun vaihtovelkakirjalainan. Lainaa merkittiin euroa.

32 Lainalle maksetaan kiinteä 6,00 prosentin vuotuinen korko ja laina erääntyy maksettavaksi Laina voidaan vaihtaa enintään uuteen osakkeeseen. KAUPANKÄYNTI HELSINGIN PÖRSSISSÄ Proha Oyj:llä oli yhteensä 4023 rekisteröityä osakkeenomistajaa. Katsauskaudella kaupankäynnin alin kurssi oli 0,66 euroa ja ylin kurssi 1,15 euroa. Osakkeen päätöskurssi oli 0,67 euroa. Yhtiön markkina-arvo katsauskauden päättyessä oli noin 35,7 miljoonaa euroa. Osakkeen vaihto katsauskaudella Helsingin Pörssin NM-listalla oli noin 7,4 milj. euroa. KATSAUSKAUDEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT Dovre International AS kokonaan Prohan omistukseen Proha Oyj:n hallitus päätti käyttää optiotaan ja ostaa norjalaisen Dovre International AS:n (Dovre) kokonaan Prohan omistukseen. Ennen option toteuttamista Proha-konserni omistaa norjalaisen tytäryhtiönsä Safran Software Solutions AS:n kautta 40% Dovresta ja käyttää osakassopimukseen perustuen määräysvaltaa yhtiössä. Määräysvallan perusteella Dovre on konsolidoitu tytäryhtiönä Prohan konsernitilinpäätökseen ja sen vuoksi järjestelyllä ei ole vaikutusta Prohan konserniliikevaihtoon eikä olennaista vaikutusta operatiiviseen tulokseen. Kauppa toteutetaan osakevaihtona. Vastikkeena annettavien Prohan uusien osakkeiden lopullinen määrä määräytyy optiosopimuksen perusteella. Uusien osakkeiden määrän arvioidaan olevan % osakevaihdon jälkeisestä osakemäärästä. Kahteen kolmasosaan vastikkeena annettavista Prohan osakkeista liittyy myyntirajoitus, joka päättyy kokonaisuudessaan kahden vuoden kuluttua. Kaupan arvioidaan toteutuvan LÄHIAJAN NÄKYMÄT Prohan johto ennakoi konsernin tuloksen vuonna 2004 paranevan edellisvuoteen verrattuna. Artemiksen kulutaso on sopeutettu tasolle, joka mahdollistaa Proha-konsernin kannattavuuden palauttamisen vuoden toisella neljänneksellä. ARTEMIKSEN ENSIMMÄISEN VUOSINELJÄNNEKSEN TULOSJULKISTUS Artemis-alakonserni julkisti osavuosikatsauksensa Artemiksen osavuosikatsaus on kokonaisuudessaan (FORM 8-K) nähtävillä SEC:n internet-sivuilla osoitteessa nimellä Artemis International. TIEDOTUSTILAISUUS Tiedotustilaisuus osavuosikatsauksesta järjestetään tiedotusvälineiden edustajille ja analyytikoille klo World Trade

33 Centerissä, Marskin salissa, osoitteessa Aleksanterinkatu 17, Helsinki. Lisätiedot: PROHA OYJ Toimitusjohtaja Pekka Pere, puh JAKELU: Helsingin Pörssi Keskeiset tiedotusvälineet Osavuosikatsauksen luvut ovat tilintarkastamattomia PROHA-KONSERNIN TULOSLASKELMA JA TASE TULOSLASKELMA 1/04-3/04 1/03-3/03 1/03-12/03 (1 000 ( (1 000 eur) eur) eur) Liikevaihto Osuus osakkuusyhtiöiden tuloksista Liiketoiminnan muut tuotot Materiaalit ja palvelut Henkilöstökulut Poistot ja arvonalentumiset Suunnitelman mukaiset poistot Konserniliikearvon poisto Konsernireservin vähennys Poistot ja arvonalentumiset yhteensä Liiketoiminnan muut kulut Liikevoitto / -tappio Rahoitustuotot ja -kulut Voitto (tappio) ennen satunnaisia eriä, tilinpäätössiirtoja ja veroja Tuloverot Laskennallisen verovelan muutos

34 Voitto (tappio) ennen vähemmistöosuutta Vähemmistöosuus Katsauskauden tappio(voitto) TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Konserniliikearvo Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Pysyvät vastaavat yhteensä Vaihtuvat vastaavat Pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset saamiset Rahoitusarvopaperit Rahat ja pankkisaamiset Vaihtuvat vastaavat yhteensä VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA Oma pääoma Osakepääoma Ylikurssirahasto Edellisten tilikausien voitto (tappio) Katsauskauden voitto (tappio) Pääomalaina Oma pääoma yhteensä Vähemmistöosuus Konsernireservi

35 Pakolliset varaukset Vieras pääoma Pitkäaikainen vieras pääoma Lyhytaikainen vieras pääoma Vieras pääoma yhteensä VASTATTAVAA YHTEENSÄ PROHA-KONSERNIN TUNNUSLUVUT 12/03 1/04-3/04 1/03-3/03 1/03- Liikevaihto (1000 eur) EBITDA* % liikevaihdosta -11,5 % 3,7 % -3,8 % EBITA** % liikevaihdosta -12,4 % 2,5 % -5,3 % EBIT*** % liikevaihdosta -15,1 % 0,3 % -7,8 % Tulos ennen satunnaisia eriä tilinpäätössiirtoja ja veroja % liikevaihdosta -14,1 % -1,4 % -7,6 % Katsauskauden tulos % liikevaihdosta -17,2 % -3,1 % -8,1 % * Liiketulos ennen poistoja ** Liiketulos ennen konserniliikearvon poistoja *** Liiketulos Tutkimus- ja kehitysmenot, 1000 euroa % liikevaihdosta 11,0 % 9,6 % 10,3 % Henkilöstö tilikauden lopussa

36 Henkilöstö keskimäärin ) Osakkeiden määrä keskimäärin ) Tulos / osake, eur -0,05-0,013-0,12 2) Optio-oikeuksilla laimennettu osakkeiden määrä keskimäärin ) Tulos / osake, eur *) *) *) *) Laimennusvaikutuksella oikaistua tulos/osake-tunnuslukua ei ole esitetty, koska se muodostuisi paremmaksi kuin laimentamaton tunnusluku 3) Osakkeiden lukumäärä kauden lopussa ) Oma pääoma / osake, eur 0,12 0,28 0,19 Liikevaihdon maantieteellinen jakauma 1/04-3/04 1/03-3/03 1/03-12/03 Yhdysvallat 14 % 17 % 18 % Suomi 13 % 11 % 10 % Muu Eurooppa 66 % 63 % 64 % Aasia 7 % 9 % 8 % 100 % 100 % 100 % Liikevaihto tuotetyypeittäin Kertaluonteiset lisenssituotot 15 % 20 % 16 % Jatkuvat lisenssituotot 23 % 19 % 21 % Palvelutuotot 62 % 61 % 63 % Yhteensä 100 % 100 % 100 % RAHAVIRTALASKELMA

37 Liiketoiminnan rahavirta Liiketulos Oikaisut liiketulokseen Poistot ja arvonalentumiset Käyttöomaisuuden ja osakkeiden myyntivoitot ja -tappiot Muut oikaisut Nettokäyttöpääoman muutos Liiketoiminnan rahoituserät, netto Välittömät verot Liiketoiminnan rahavirta Investointien rahavirta Investoinnit aineellisiin ja aineettomiin hyödykkeisiin Tytär- ja osakkuusyritysten hankinnasta johtuva rahavirta -3 0 Tytär- ja osakkuusyritysten luovutuksesta johtuva rahavirta Muut suoritetut rahavirrat -9 0 Muut saadut rahavirrat 0 63 Investointien rahavirta Rahoituksen rahavirta Maksullinen osakeanti Lyhytaikaisten lainojen nostot Lyhytaikaisten lainojen takaisinmaksut Pitkäaikaisten lainojen nostot Pitkäaikaisten lainojen takaisinmaksut Pääomalainojen takaisinmaksut Maksetut osingot Rahoituksen rahavirta Rahavarojen muutos Rahavarat kauden alussa Rahavarat kauden lopussa Rahavarojen muutos

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2004 (9 KK) Konsernin liikevaihto kasvoi 16,0 % 99,90 (86,09) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,83 (7,65) milj.

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Julkaistu: 2003-04-24 07:01:11 CEST Solteq Oyj - neljännesvuosikatsaus SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2 Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Konsernin

Lisätiedot

OIKAISU PROHA OYJ:N ALUSTAVIIN IFRS-VERTAILUTIETOIHIN VUODELTA 2004 SEKÄ OIKAISU OSAVUOSIKATSAUKSEN TIETOIHIN

OIKAISU PROHA OYJ:N ALUSTAVIIN IFRS-VERTAILUTIETOIHIN VUODELTA 2004 SEKÄ OIKAISU OSAVUOSIKATSAUKSEN TIETOIHIN Proha Oyj Pörssitiedote 11.8.2005 klo 09.15 OIKAISU PROHA OYJ:N ALUSTAVIIN IFRS-VERTAILUTIETOIHIN VUODELTA 2004 SEKÄ OIKAISU OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. -31.3.2005 TIETOIHIN Proha Oyj julkaisee ensimmäisen

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2006 oli 3,8 meur (2,9 meur 1-3/2005). Vertailukelpoinen liikevaihto 1-3/2005 oli 3,4 meur.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2006 oli 3,8 meur (2,9 meur 1-3/2005). Vertailukelpoinen liikevaihto 1-3/2005 oli 3,4 meur. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 28.4.2006 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N TULOS PARANI Osavuosikatsaus 1-3/2006 (IFRS) - Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2006 oli 3,8 meur (2,9 meur 1-3/2005). Vertailukelpoinen

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.02.2003 klo 9.00

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.02.2003 klo 9.00 Julkaistu: 2003-02-13 08:06:55 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.02.2003 klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.5.2006, klo 9.00

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.5.2006, klo 9.00 Julkaistu: 2006-05-10 08:00:03 CEST Wulff - Pörssitiedote BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.5.2006, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2003 (6 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,2 % 53,60 (54,27) milj. euroon ja liikevoitto oli 3,82 (3,92) milj.

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.07.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2003

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.07.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2003 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.07.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.06.2003 Liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 121,8 (121,2) milj. euroa, muutos edelliseen vuoteen + 0,5 %. Liikevoitto

Lisätiedot

Konsernin liikevaihto oli 149,4 (151,8) miljoonaa euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 37,7 (35,8) miljoonaa euroa.

Konsernin liikevaihto oli 149,4 (151,8) miljoonaa euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 37,7 (35,8) miljoonaa euroa. GLASTON OYJ ABP Pörssitiedote 8.2.2011 klo 9.00 Glaston: Ennakkotietoja vuoden tuloksesta Saadut tilaukset olivat tammi-joulukuussa 148,3 (151,5) miljoonaa euroa. Neljännen vuosineljänneksen saadut tilaukset

Lisätiedot

L ä n n e n Te h t a a t O s a v u o s i k a t s a u s 1. 1. - 3 0. 4. 2 0 0 0

L ä n n e n Te h t a a t O s a v u o s i k a t s a u s 1. 1. - 3 0. 4. 2 0 0 0 Lännen Tehtaat Osavuosikatsaus 1.1.-30.4.2000 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2000 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-huhtikuun liikevaihto oli 491,7 miljoonaa markkaa (1999: 382,0 Mmk). Liikevaihto kasvoi 29

Lisätiedot

Muuntoerot 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0. Tilikauden laaja tulos yhteensä 2,8 2,9 4,2 1,1 11,0

Muuntoerot 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0. Tilikauden laaja tulos yhteensä 2,8 2,9 4,2 1,1 11,0 Kamux Oyj Liite pörssitiedotteeseen klo 12:00 HISTORIALLISET TALOUDELLISET TIEDOT 1.1. - 31.12.2016 Tässä liitteessä esitetyt Kamux Oyj:n ( Yhtiö ) historialliset taloudelliset tiedot osavuosijaksoilta

Lisätiedot

Vaisala Oyj Pörssitiedote 3.5.2004 klo 11.00 1(5)

Vaisala Oyj Pörssitiedote 3.5.2004 klo 11.00 1(5) Vaisala Oyj Pörssitiedote 3.5.2004 klo 11.00 1(5) Osavuosikatsaus 1.1.2004-31.3.2004 (3 kk) - Liikevaihto: 38,3 miljoonaa euroa (1-3/2003: 40,2) - Liikevoitto: 1,9 (-0,1) miljoonaa euroa - Saatujen tilausten

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 749,6 miljoonaa markkaa (2000: 764,3 Mmk). Elintarvikeryhmän liikevaihto aleni 327,8 miljoonaan markkaan (339,0

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 7 12/2015 7 12/2014 1 12/2015 1 12/2014 Liikevaihto, 1000 EUR 10 223 9 751 27 442 20 427 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 1 266 1 959 6 471 3 876 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus. Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010

Toimitusjohtajan katsaus. Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010 Toimitusjohtajan katsaus Varsinainen yhtiökokous 27.1.2010 Tilinpäätös 11/2008 10/2009 tiivistelmä 1/2 Liikevaihto 15,41 milj. euroa (18,40 milj. euroa), laskua 16 % Liikevoitto -0,41 milj. euroa (0,74

Lisätiedot

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 01.01.2015-31.12.2015 FINEXTRA OY 2(11) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Rahoituslaskelma 5 Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

FINNLINES OYJ 26.10.2005

FINNLINES OYJ 26.10.2005 FINNLINES OYJ 26.10.2005 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2005 Olennaiset tapahtumat katsauskaudella :n varsinainen yhtiökokous, joka pidettiin 17. maaliskuuta 2005, vahvisti tilinpäätöksen vuodelta 2004 ja myönsi

Lisätiedot

ELITE VARAINHOITO OYJ LIITE TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2015

ELITE VARAINHOITO OYJ LIITE TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2015 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT, 1000 EUR 7-12/2015 7-12/2014 1-12/2015 1-12/2014 Liikevaihto, tuhatta euroa 6 554 5 963 15 036 9 918 Liikevoitto, tuhatta euroa 69 614 1 172 485 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2004

Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2004 Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2004 Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2004 Liikevaihto kasvoi 14% edelliseen vuoteen verrattuna ja oli 42,8 miljoonaa euroa Liiketulos parani 93% ja nousi 2,4

Lisätiedot

Finnlines Oyj 2 (9) PL 197, FIN-00181 Helsinki

Finnlines Oyj 2 (9) PL 197, FIN-00181 Helsinki FINNLINES OYJ 2.8.2006 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 Olennaiset tapahtumat katsauskaudella Finnlines Oyj:n varsinainen yhtiökokous, joka pidettiin 10. huhtikuuta 2006, vahvisti tilinpäätöksen vuodelta

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.8.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 - Liikevaihto 11,2 milj. euroa, laskua 2 % - Liiketappio 82 tuhatta euroa, (94 tuhatta

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2016 1 6/2015 1 12/2015 Liikevaihto, 1000 EUR 10 370 17 218 27 442 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 647 5 205 6 471 Liikevoitto, % liikevaihdosta 6,2 % 30,2 % 23,6 %

Lisätiedot

Tiedotteet. Proha Oyj Pörssitiedote 11.5.2006 klo 9.05 PROHAN IFRS-STANDARDIEN MUKAINEN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006

Tiedotteet. Proha Oyj Pörssitiedote 11.5.2006 klo 9.05 PROHAN IFRS-STANDARDIEN MUKAINEN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 Tiedotteet Proha Oyj Pörssitiedote 11.5.2006 klo 9.05 PROHAN IFRS-STANDARDIEN MUKAINEN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 - Proha-konsernin liikevaihto katsauskaudella 1.1. - 31.3.2006 kasvoi 5,6 % edellisvuoden

Lisätiedot

Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS

Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS tuhatta euroa 1.1.-31.12.2010 1.1.-31.12.2009 Liikevaihto 9 862 6 920 Liiketoiminnan muut tuotot 4 3 Aineiden ja tarvikkeiden käyttö ( ) -557-508 Työsuhde-etuuksista

Lisätiedot

SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 13.2.2014 KLO 16:00 KIINTEISTÖT OYJ

SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 13.2.2014 KLO 16:00 KIINTEISTÖT OYJ SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 13.2.214 KLO 16: KIINTEISTÖT OYJ SSK-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE VUODELTA 213 - Liikevaihto oli 662 (647) tuhatta euroa. - Liikevoitto 11 (58) tuhatta euroa -

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2015 1 6/2014 1 12/2014 Liikevaihto, 1000 EUR 17 218 10 676 20 427 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 5 205 1 916 3 876 Liikevoitto, % liikevaihdosta 30,2 % 17,9 % 19,0

Lisätiedot

SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12.2.2009 KLO 11:00 KIINTEISTÖT OYJ

SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12.2.2009 KLO 11:00 KIINTEISTÖT OYJ SSK SUOMEN SÄÄSTÄJIEN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12.2.2009 KLO 11:00 KIINTEISTÖT OYJ SSK-KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE VUODELTA 2008 - Liikevaihto oli 722 (690) tuhatta euroa. - Liikevoitto 283 (262) tuhatta euroa

Lisätiedot

Elite Varainhoito Oyj Liite puolivuotiskatsaus

Elite Varainhoito Oyj Liite puolivuotiskatsaus Liite puolivuotiskatsaus 1.1. 3.6.216 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT, 1 EUR 1 6/216 1 6/215 1 12/215 Liikevaihto, tuhatta euroa Liikevoitto, tuhatta euroa 9 25 8 482 15 36 4 1 14 1 172 Liikevoitto, %

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 KONSERNIN KESKEISET AVAINLUVUT (tilintarkastetut) Privanet Group -konserni 1-12/2017 1-12/2016 Muutos 7-12/2017 7-12/2016 Muutos 12kk 12kk 6 kk

Lisätiedot

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 14.8.2003, klo 9.15 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2003 Beltton konserni kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 18.8.2015 KLO 8:30

ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 18.8.2015 KLO 8:30 ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 18.8.2015 KLO 8:30 ELECSTER -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2015 Elecsterillä vakaata kehitystä Yhteenveto luvuista Tammi-kesäkuu: Liikevaihto 22,3 MEUR (1-6/2014: 22,7

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2018

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2018 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2018 Privanet Group -konserni 1-12/2018 1-12/2017 Muutos 7-12/2018 7-12/2017 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto, 1000 EUR 8 292 13 971-40,65 % 4

Lisätiedot

1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla

1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla SAV Rahoitus Oyj 1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla Puolivuotiskatsaus lyhyesti: SAV-Rahoitus konsernin

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4,1 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4,1 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 29.4.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N TULOS KÄÄNTYI POSITIIVISEKSI - Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä

Lisätiedot

QPR SOFTWARE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- QPR SOFTWARE OYJ PÖRSSITIEDOTE 28.07.2004, klo 09.00 QPR SOFTWARE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.

QPR SOFTWARE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- QPR SOFTWARE OYJ PÖRSSITIEDOTE 28.07.2004, klo 09.00 QPR SOFTWARE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6. Julkaistu: 2004-07-28 07:02:16 CEST QPR Software Oyj - neljännesvuosikatsaus QPR SOFTWARE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- QPR SOFTWARE OYJ PÖRSSITIEDOTE 28.07.2004, klo 09.00 QPR SOFTWARE OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

Lisätiedot

Myynti 1.000 kpl 2008/2009

Myynti 1.000 kpl 2008/2009 TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2008-28.2.2009 Tämä osavuosikatsaus on laadittu IFRS-standardien kirjaamis- ja arvostusperiaatteita noudattaen. Katsauksen laatimisessa on noudatettu samoja

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

- Liikevaihto vuonna 2004 oli 18,4 miljoonaa euroa (22,6 miljoonaa euroa vuonna 2003).

- Liikevaihto vuonna 2004 oli 18,4 miljoonaa euroa (22,6 miljoonaa euroa vuonna 2003). Done Solutions Oyj Pörssitiedote 24.2.2005 klo 9.00 DONE SOLUTIONSIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2004 - Liikevaihto vuonna 2004 oli 18,4 miljoonaa euroa (22,6 miljoonaa euroa vuonna 2003). - Liiketulos oli -0,9

Lisätiedot

ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 7.11.2013 KLO 8:30. Elecsterillä hyvä kannattavuus kolmannella vuosineljänneksellä

ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 7.11.2013 KLO 8:30. Elecsterillä hyvä kannattavuus kolmannella vuosineljänneksellä ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 7.11.2013 KLO 8:30 ELECSTER -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2013 Elecsterillä hyvä kannattavuus kolmannella vuosineljänneksellä Yhteenveto luvuista Tammi-syyskuu Liikevaihto

Lisätiedot

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q3/2008

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q3/2008 1/8 Tunnusluvut 7-9 7-9 1-9 1-9 1-12 2008 2007 2008 2007 2007 Liikevaihto, milj. euroa 468,0 396,5 1 391,5 1 247,4 1 710,6 Liikevoitto, milj. euroa 24,2 14,1 68,1 79,7 101,8 Voitto ennen veroja, milj.

Lisätiedot

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q1/2008

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q1/2008 1/8 Tunnusluvut 1-3 1-3 1-12 2008 2007 2007 Liikevaihto, milj. euroa 447,4 431,5 1 688,3 Liikevoitto, milj. euroa 33,3 45,9 101,8 Voitto ennen veroja, milj. euroa 35,3 48,2 109,5 Liikevoittoprosentti 7,4

Lisätiedot

KONSERNIN TUNNUSLUVUT

KONSERNIN TUNNUSLUVUT KONSERNIN TUNNUSLUVUT 2011 2010 2009 Liikevaihto milj. euroa 524,8 487,9 407,3 Liikevoitto " 34,4 32,6 15,6 (% liikevaihdosta) % 6,6 6,7 3,8 Rahoitusnetto milj. euroa -4,9-3,1-6,6 (% liikevaihdosta) %

Lisätiedot

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 EFECTE OYJ Yhtiön taloudelliset tiedot 30.9.2017 päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta (Luvut euroina, ellei toisin ilmoitettu) Konsernin Tuloslaskelma 1.1.2017 30.9.2017 1.1.2016 30.9.2016 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

VALIKOITUJA TILINTARKASTAMATTOMIA CARVE-OUT-TALOUDELLISIA OSAVUOSITIETOJA PÄÄTTYNEELTÄ YHDEKSÄN KUUKAUDEN JAKSOLTA

VALIKOITUJA TILINTARKASTAMATTOMIA CARVE-OUT-TALOUDELLISIA OSAVUOSITIETOJA PÄÄTTYNEELTÄ YHDEKSÄN KUUKAUDEN JAKSOLTA VALIKOITUJA TILINTARKASTAMATTOMIA CARVE-OUT-TALOUDELLISIA OSAVUOSITIETOJA 30.9.2019 PÄÄTTYNEELTÄ YHDEKSÄN KUUKAUDEN JAKSOLTA TUNNUSLUVUT Milj. euroa, prosenttia 1 9/2019 1 9/2018 1 12/2018 Saadut tilaukset

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 6.5.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2004 - Yleiselektroniikka Oyj:n toimitusjohtajaksi Jussi Aspiala - Liikevaihto 5,6 milj.

Lisätiedot

Norvestia Oyj PÖRSSITIEDOTE 27.7.2005 klo 13.00 1 (5) ENNAKKOTIETO NORVESTIAN OSAVUOSIKATSAUKSESTA 1.1.-30.6.2005

Norvestia Oyj PÖRSSITIEDOTE 27.7.2005 klo 13.00 1 (5) ENNAKKOTIETO NORVESTIAN OSAVUOSIKATSAUKSESTA 1.1.-30.6.2005 Norvestia Oyj PÖRSSITIEDOTE 27.7.2005 klo 13.00 1 (5) ENNAKKOTIETO NORVESTIAN OSAVUOSIKATSAUKSESTA 1.1.-30.6.2005 Norvestian täydellinen osavuosikatsaus julkaistaan 9.8.2005 hallituksen kokouksen jälkeen.

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 10.8.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N LIIKEVAIHTO JA -TULOS KASVUSSA Osavuosikatsaus 1-6/2005 - Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004),

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

ROPOHOLD OYJ LIIKETOIMINTAKATSAUS

ROPOHOLD OYJ LIIKETOIMINTAKATSAUS Liiketoimintakatsaus Loka-joulukuu 2018 22.2.2019 2 / 6 ROPOHOLD OYJ LIIKETOIMINTAKATSAUS 1.10. 31.12.2018 Loka - joulukuu 2018 lyhyesti Konsernin liiketoiminta kehittyi vuoden neljännen kvartaalin aikana

Lisätiedot

Keskisuomalainen Oyj Osavuosikatsaus 22.5.2012 klo 15.55

Keskisuomalainen Oyj Osavuosikatsaus 22.5.2012 klo 15.55 1 (8) Keskisuomalainen Oyj Osavuosikatsaus 22.5.2012 klo 15.55 KESKISUOMALAINEN OYJ:n osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2012 Liikevaihto 26,5 Me (26,3 Me vertailukaudella 2011), kasvua 0,7% Liikevoitto 4,3 Me

Lisätiedot

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q2/2008

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q2/2008 1/8 Tunnusluvut 4-6 4-6 1-6 1-6 1-12 2008 2007 2008 2007 2007 Liikevaihto, milj. euroa 470,6 413,0 923,5 850,9 1 710,6 Liikevoitto, milj. euroa 10,6 19,7 43,9 65,6 101,8 Voitto ennen veroja, milj. euroa

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2003 (9 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,3 % 86,09 (87,24) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,65 (8,27) milj. euroa

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-9/2005 oli 8,4 meur (6,2 meur 1-9/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 34,7 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-9/2005 oli 8,4 meur (6,2 meur 1-9/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 34,7 %. DONE SOLUTIONS OYJ:N LIIKEVAIHTO JA -TULOS KASVUSSA Osavuosikatsaus 1-9/2005 - Liikevaihto katsauskaudella 1-9/2005 oli 8,4 meur (6,2 meur 1-9/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 34,7 %. - Liiketulos

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

FINNLINES OYJ 7.8.2003

FINNLINES OYJ 7.8.2003 1(5) FINNLINES OYJ 7.8.2003 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2003 Toimintaympäristö Talven poikkeukselliset sääolosuhteet sekä alkuvuoden aikana eri puolilla Eurooppaa järjestetyt muutaman päivän satamalakot

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Privanet Group -konserni 1-12/2016 1-12/2015 Muutos 7-12/2016 7-12/2015 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto,

Lisätiedot

Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2003}

Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2003} Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2003} Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2003 Kokonaismarkkinoiden supistumisesta johtuen liikevaihto laski, mutta liiketulos säästötoimenpiteiden ansiosta 1 miljoonaa

Lisätiedot

WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN

WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN WULFF-YHTIÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.8.2009, KLO 11.15 KORJAUS WULFF-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUKSEN 1.1. - 30.6.2009 TIETOIHIN Pörssille 11.8.2009 annetussa tiedotteessa oli toisen neljänneksen osakekohtainen

Lisätiedot

Vuokrasopimuskannan arvo 31.8.2015 oli 61,3 M (62,9 M ) ja vuokrasopimusten keskimääräinen kesto 3,9 v. (4,0 v.).

Vuokrasopimuskannan arvo 31.8.2015 oli 61,3 M (62,9 M ) ja vuokrasopimusten keskimääräinen kesto 3,9 v. (4,0 v.). JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 2.10.2015 JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.8.2015 Katsauskauden liikevaihto 10,1 M ylitti (+ 7,8 %) edellisvuoden liikevaihdon (9,4

Lisätiedot

Yhtiö tiedotti 29.9.2006 myyneensä tytäryhtiö PlanMill Oy:n liiketoiminnan toimivalle johdolle ja Sentica Partnersille.

Yhtiö tiedotti 29.9.2006 myyneensä tytäryhtiö PlanMill Oy:n liiketoiminnan toimivalle johdolle ja Sentica Partnersille. 1 TJ Group Oyj Pörssitiedote 26.10.2006 klo 08.30 TJ GROUP -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2006 (IFRS) - Liikevaihto 2,91 milj. euroa (7,70 milj. euroa) - Liiketulos 56 tuhatta euroa (-0,26 milj.

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 10.8.2012 KLO 09:15

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2012 10.8.2012 KLO 09:15 Yleiselektroniikka Oyj - Osavuosikatsaus YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-3.6.212 YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-3.6.212 1.8.212 KLO 9:15 - Liikevaihto 2,6 miljoonaa euroa (18,8

Lisätiedot

Q1-Q4 2013 Q4 2013 Q4 2012

Q1-Q4 2013 Q4 2013 Q4 2012 Atria Oyj Tilinpäätös 1.1. 31.12. Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria-konserni Katsaus 1.1.-31.12. Milj. *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon Q1- Q1- Liikevaihto 360,6 360,6

Lisätiedot

Korottomat velat (sis. lask.verovelat) milj. euroa 217,2 222,3 225,6 Sijoitettu pääoma milj. euroa 284,2 355,2 368,6

Korottomat velat (sis. lask.verovelat) milj. euroa 217,2 222,3 225,6 Sijoitettu pääoma milj. euroa 284,2 355,2 368,6 2014 2013 2012 KONSERNIN TUNNUSLUVUT Liikevaihto milj. euroa 426,3 475,8 483,3 Liikevoitto/ -tappio milj. euroa -18,6 0,7 29,3 (% liikevaihdosta) % -4,4 0,1 6,1 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä milj.

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Julkaistu: 2003-11-12 08:00:20 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.

Lisätiedot

1/8. Suomen Posti -konsernin tunnusluvut

1/8. Suomen Posti -konsernin tunnusluvut 1/8 n tunnusluvut Q1/2007 Q1/2006 Muutos 1-12/2006 % Liikevaihto, milj. euroa 431,5 384,9 12,1 1 550,6 Liikevoitto, milj. euroa 45,9 37,6 22,1 89,0 Liikevoittoprosentti 10,6 9,8 5,7 Voitto ennen veroja,

Lisätiedot

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla

TIEDOTE Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUU 2011 Operatiivinen tulos parani Laajennutaan mobiilimaksamiseen Uphill Oy:n osake-enemmistön ostolla Konserni Aina

Lisätiedot

Raision yhtiökokous 23.3.2016

Raision yhtiökokous 23.3.2016 Raision yhtiökokous 23.3.2016 1 0,03 0,04 0,07 0,09 0,10 0,11 0,12 0,13 0,14 0,16* Hyvä osinkohistoria Keskiarvo +22 % +29% +11% +10% +9% +8% +8% +14% +75% +33% * 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 7 12/2014 7 12/2013 1 12/2014 1 12/2013 Liikevaihto, 1000 EUR 9 751 6 466 20 427 13 644 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 1 959 462 3 876 1 903 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Oy Yritys Ab (TALGRAF ESITTELY) TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet

Oy Yritys Ab (TALGRAF ESITTELY) TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet Oy Yritys Ab 1.1.2009-31.12.2013 TP 5 Tilinpäätös - 5 vuotta - Tuloslaskelma ja tase - katteet 7000 7000 6000 6000 5000 5000 4000 4000 3000 3000 2000 2000 1000 1000 1209 KUM TOT. 1210 KUM TOT. 1211 KUM

Lisätiedot

1/8. Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q1/2009

1/8. Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q1/2009 1/8 Tunnusluvut 1-3 1-3 1-12 2009 2008 2008 Liikevaihto, milj. euroa 477,6 452,9 1 952,9 Liikevoitto 19,9 33,3 95,1* Liikevoittoprosentti 4,2 7,4 4,9 * Voitto ennen veroja, milj. euroa -8,1 35,3 46,6 Oman

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE 1(5) Hallinto ja viestintä 222222222222222222 Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu

Lisätiedot

RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE OSAVUOSIKATSAUS

RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE OSAVUOSIKATSAUS RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE 7.8.2003 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2003 30.6.2003 Ramirent-konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 80,7 (34,1) ME, kasvua 137% verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.10.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2003

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.10.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2003 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.10.2003 KLO 09.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2003 Tammi syyskuu Liikevaihto tammi-syyskuussa oli 191,8 (170,8) milj. euroa, muutos edelliseen vuoteen + 12,3

Lisätiedot

Henkilöstö, keskimäärin Tulos/osake euroa 0,58 0,59 0,71 Oma pääoma/osake " 5,81 5,29 4,77 Osinko/osake " 0,20 *) 0,20 -

Henkilöstö, keskimäärin Tulos/osake euroa 0,58 0,59 0,71 Oma pääoma/osake  5,81 5,29 4,77 Osinko/osake  0,20 *) 0,20 - 2012 2011 2010 KONSERNIN TUNNUSLUVUT Liikevaihto milj. euroa 483,3 519,0 480,8 Liikevoitto milj. euroa 29,4 35,0 32,6 (% liikevaihdosta) % 6,1 6,7 6,8 Rahoitusnetto milj. euroa -5,7-5,5-3,1 (% liikevaihdosta)

Lisätiedot

Vuokrasopimuskannan arvo 30.4.2016 oli 69,9 M (63,9 M ) ja vuokrasopimusten keskimääräinen kesto oli 4,3 v. (3,9 v.).

Vuokrasopimuskannan arvo 30.4.2016 oli 69,9 M (63,9 M ) ja vuokrasopimusten keskimääräinen kesto oli 4,3 v. (3,9 v.). JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 15.6.2016 JULIUS TALLBERG-KIINTEISTÖT OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2016 Katsauskauden liikevaihto 5,35 M oli 8,0 % suurempi kuin v. 2015 vastaavan ajanjakson

Lisätiedot

ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.5.2016 KLO 8:30

ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.5.2016 KLO 8:30 ELECSTER OYJ OSAVUOSIKATSAUS 12.5.2016 KLO 8:30 ELECSTER -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2016 Vakaa kehitys jatkui Elecsterillä YHTEENVETO Liikevaihto 10,2 MEUR (1-3/2015: 11,0 MEUR) Liikevoitto 0,8

Lisätiedot

ROPOHOLD OYJ LIIKETOIMINTAKATSAUS

ROPOHOLD OYJ LIIKETOIMINTAKATSAUS Liiketoimintakatsaus Heinä-syyskuu 2018 29.10.2018 2 / 5 ROPOHOLD OYJ LIIKETOIMINTAKATSAUS 1.7. 30.9.2018 Heinä-syyskuu 2018 lyhyesti Liikevaihto heinä-syyskuussa kasvoi 22 % ja käyttökate 66 % edellisen

Lisätiedot

Informaatiologistiikka Liikevaihto 53,7 49,4 197,5 186,0 Liikevoitto/tappio -2,0-33,7 1,2-26,7 Liikevoitto-% -3,7 % -68,2 % 0,6 % -14,4 %

Informaatiologistiikka Liikevaihto 53,7 49,4 197,5 186,0 Liikevoitto/tappio -2,0-33,7 1,2-26,7 Liikevoitto-% -3,7 % -68,2 % 0,6 % -14,4 % 1/8 Liiketoimintaryhmien avainluvut miljoonaa euroa 10-12 10-12 1-12 1-12 2006 2005 2006 2005 Viestinvälitys Liikevaihto 236,1 232,3 841,7 825,7 Liikevoitto 36,3 30,3 104,3 106,3 Liikevoitto-% 15,4 % 13,0

Lisätiedot

Osavuosikatsaus on laadittu EU:ssa sovellettavaksi hyväksyttyjä kansainvälisiä tilinpäätösstandardeja (IFRS) noudattaen.

Osavuosikatsaus on laadittu EU:ssa sovellettavaksi hyväksyttyjä kansainvälisiä tilinpäätösstandardeja (IFRS) noudattaen. 1/8 Tunnusluvut Liikevaihto, milj. euroa 391,2 359,8 1 230,9 1 120,6 1 550,6 Liikevoitto, milj. euroa 14,1 15,5 79,7 67,6 89,0 Liikevoittoprosentti 3,6 4,3 6,5 6,0 5,7 Voitto ennen veroja, milj. euroa

Lisätiedot

WESTEND ICT -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2009 (IFRS)

WESTEND ICT -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2009 (IFRS) 1 Westend ICT Oyj Tilinpäätöstiedote 11.2.2010 klo 8:50 WESTEND ICT -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2009 (IFRS) - Liikevaihto 4,33 milj. euroa (3,84 milj. euroa) - Liiketulos 0,45 milj. euroa

Lisätiedot

Oletus. Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO

Oletus. Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO Oletus 1, 8, 6, 4, 2,, Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Kuluva vuosi - LIIKEVAIHTO Edellinen vuosi - LIIKEVAIHTO 913 KUM TOT. 912 KUM TOT. Ero ed. vuoteen 1212 KUM TOT. Ennuste ed. vuoden

Lisätiedot

1/8. Tunnusluvut. Itella Oyj Tilinpäätös 2008

1/8. Tunnusluvut. Itella Oyj Tilinpäätös 2008 1/8 Tunnusluvut 10-12 10-12 1-12 1-12 2008 2007 2008 2007 Liikevaihto, milj. euroa 561,4 463,2 1 952,9 1 710,6 Liikevoitto ilman kertal. erää 27,0 22,1 95,1 101,8 Liikevoittoprosentti ilman kertal. erää

Lisätiedot

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2005

SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2005 SCANFIL OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.10.2005 KLO 08.00 SCANFIL OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 01.01. 30.09.2005 Tammi - syyskuu - Vuoden 2005 yhdeksän ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 244,8 milj. euroa (229,6 vastaavalla

Lisätiedot

Arvo EUR 1.000 2004/2005 Syyskuu 968 702 42.398 35.430 Varastomyynti 10 9 217 193 Yhteensä 978 711 42.616 35.624. 1.

Arvo EUR 1.000 2004/2005 Syyskuu 968 702 42.398 35.430 Varastomyynti 10 9 217 193 Yhteensä 978 711 42.616 35.624. 1. TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2005-30.11.2005 Konsernin kehitys Turkistuottajat-konsernin tilikauden ensimmäinen neljännes on kulupainotteista joulukuussa käynnistyvän myyntikauden valmistelua.

Lisätiedot

Täytetty 2.4.2001 kl 9.30 JV. TULOSLASKELMA Milj.e 1-3/2002 1-3/2001 2001

Täytetty 2.4.2001 kl 9.30 JV. TULOSLASKELMA Milj.e 1-3/2002 1-3/2001 2001 KEMIRAKONSERNI Luvut ovat tilintarkastamattomia. Täytetty 2.4.2001 kl 9.30 JV TULOSLASKELMA Milj.e 13/2002 13/2001 2001 Liikevaihto 656,3 651,4 2 454,4 Osuus osakkuusyritysten tuloksista 0,4 2,6 0,4 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Tuhatta euroa Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 - Q4. Liikevaihto

Tuhatta euroa Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 - Q4. Liikevaihto 1 (6) Asiakastieto Group Oyj, pörssitiedotteen liite 5.5.2015 klo 16.00 HISTORIALLISET TALOUDELLISET TIEDOT 1.1. - 31.12.2014 Tässä liitteessä esitetyt Asiakastieto Group Oyj:n ( Yhtiö ) historialliset

Lisätiedot

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS 30.9.2010 Tulos ja tase, FAS (Toteuma) Finavia konserni TULOSLASKELMA, FAS EUR 1.1.-30.9.2010 1.1.-30.9.2009 LIIKEVAIHTO 231 834 836,24 241 094 465,00 Valmiiden

Lisätiedot

Puolivuosikatsaus

Puolivuosikatsaus Puolivuosikatsaus 1.1 30.6. 2017 Avainluvut 4-6/2017 4-6/2016 Muutos% 1-6/2017 1-6/2016 Muutos% 1-12/2016 Liikevaihto, MEUR 196,0 192,4 1,9 % 352,6 350,6 0,6 % 775,8 Vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihdon

Lisätiedot

YHTIÖKOKOUS Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj

YHTIÖKOKOUS Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj YHTIÖKOKOUS 24.3.2011 Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 1 Raision strategiset jaksot Käänne 2007 Kannattavuus 2008-2009 Kasvu 2010-2011 Huhtikuu 2010: Glisten Helmikuu 2011: Big Bear Group 2 Raisio

Lisätiedot

Myynti kpl 2006/2007. Arvo EUR /2006 Syyskuu Varastomyynti Yhteensä

Myynti kpl 2006/2007. Arvo EUR /2006 Syyskuu Varastomyynti Yhteensä TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2006-30.11.2006 Tämä osavuosikatsaus on laadittu IFRS-standardien kirjaamis- ja arvostusperiaatteita noudattaen. Katsauksen laatimisessa on noudatettu samoja

Lisätiedot

TARJOUSASIAKIRJAN JA LISTALLEOTTOESITEEN TÄYDENNYS. Alma Median ja Talentumin osavuosikatsaukset 30.9.2015 päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta

TARJOUSASIAKIRJAN JA LISTALLEOTTOESITEEN TÄYDENNYS. Alma Median ja Talentumin osavuosikatsaukset 30.9.2015 päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta 26.10.2015 TARJOUSASIAKIRJAN JA LISTALLEOTTOESITEEN TÄYDENNYS Tätä täydennystä ei saa julkaista tai levittää, kokonaan tai osittain, suoraan tai välillisesti, Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Hongkongissa,

Lisätiedot

KEMIRA-KONSERNI. Luvut ovat tilintarkastamattomia. TULOSLASKELMA Milj. e 4-6/ / / /

KEMIRA-KONSERNI. Luvut ovat tilintarkastamattomia. TULOSLASKELMA Milj. e 4-6/ / / / KEMIRA-KONSERNI Luvut ovat tilintarkastamattomia. TULOSLASKELMA Milj. e 4-6/2004 4-6/2003 1-6/2004 1-6/2003 2003 Liikevaihto 729,9 671,9 1 447,2 1 371,4 2 738,2 Liiketoiminnan muut tuotot 17,2 3,8 23,6

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.30

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.30 Julkaistu: 2005-08-10 08:39:48 CEST Wulff - neljännesvuosikatsaus Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.8.2005, klo 9.30 Beltton-konsernin liikevaihto pysyi lähes ennallaan ja liiketulos laski edellisvuoden

Lisätiedot

KEMIRA-KONSERNI. Luvut ovat tilintarkastamattomia. TULOSLASKELMA Milj.e 4-6/ / / /

KEMIRA-KONSERNI. Luvut ovat tilintarkastamattomia. TULOSLASKELMA Milj.e 4-6/ / / / KEMIRA-KONSERNI Luvut ovat tilintarkastamattomia. TULOSLASKELMA Milj.e 4-6/2003 4-6/2002 1-6/2003 1-6/2002 2002 Liikevaihto 671,9 707,5 1 371,4 1 363,8 2 612,3 Osuus osakkuusyritysten tuloksista -0,3-0,4

Lisätiedot

1.1 Tulos ja tase. Oy Yritys Ab Syyskuu Tilikauden alusta

1.1 Tulos ja tase. Oy Yritys Ab Syyskuu Tilikauden alusta 1.1 Tulos ja tase KUMULATIIVINEN MYYNTI Current Ratio koko yritys 12 1 8 6 4 2 215 KUM TOT. 115 KUM TOT. 415 KUM TOT. 315 KUM TOT. 715 KUM TOT. 615 KUM TOT. 515 KUM TOT. 915 KUM TOT. 815 KUM TOT. 1,77

Lisätiedot

INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE 14.5.2003 klo 9.45

INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE 14.5.2003 klo 9.45 INCAP OYJ PÖRSSITIEDOTE 14.5.2003 klo 9.45 INCAP-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-MAALISKUULTA 2003 liikevaihto oli 15,3 milj. euroa liiketulos, -0,7 milj. euroa, parani sekä edellisestä neljänneksestä

Lisätiedot

TIEDOTE 14.11.2011. Medialiiketoiminnan liikevaihto ja kannattavuus pysyvät viime vuoden tasolla.

TIEDOTE 14.11.2011. Medialiiketoiminnan liikevaihto ja kannattavuus pysyvät viime vuoden tasolla. 1 (5) Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2011 Konserni Operatiivinen tulos parantunut lähes 4 milj. euroa Hallituksen puheenjohtajaksi Panu Ala-Nikkola Konserniin

Lisätiedot

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

6.5.2013. Liiketulokseen sisältyy omaisuuden myyntivoittoja 7,0 (6,8) miljoonaa euroa.

6.5.2013. Liiketulokseen sisältyy omaisuuden myyntivoittoja 7,0 (6,8) miljoonaa euroa. 6.5.2013 VR-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2013 VR-konsernin liikevaihto oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 310,4 (331,7) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia. Raportoitu

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Liite puolivuosikatsaus 1.1. 30.6.2018 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1-6/2018 1-6/2017 1-12/2017 Liikevaihto, 1000 EUR 17 962 11 561 25 038 Käyttökate, 1000 EUR 4 358 2 024 5 230 Käyttökate, % liikevaihdosta

Lisätiedot