Amazing Tampere loppuraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Amazing Tampere 5.10.2006 loppuraportti"

Transkriptio

1 Amazing Tampere loppuraportti Amazing Tampere -kaupunkiseikkailu lähti liikkeelle yliopiston päärakennuksen edestä. Joukkueita ilmoittautui 12 kappaletta, joista yksi joukkue joutui perumaan viime hetkellä. Kaikki joukkueet lähtivät liikkeelle kello Lähdön yhteydessä osallistujille jaettiin kisakassit jotka sisälsivät seuraavat tarvikkeet: Tampereen kaupungin paperikassit Viking Linen risteilylahjakortit Tampereen kaupunkioppaat Tampereen kartat Nokian kynät Aamulehden tarjouskupongit ja Tieto on pop -hernekeitot Tampereen veden vesipullot Ilmoittautuneille joukkueille jaettiin etukäteen kisan säännöt. Lähtöpaikalla joukkueet allekirjoittivat vielä sopimuksen, jossa he sitoutuivat noudattamaan kyseisiä sääntöjä. Koska Tampereen kaupungin liikennelaitos ei tänä vuonna lähtenyt sponsoroimaan tapahtumaa, saivat osallistujat liikkua vain jalan. Pyörien, rullaluistinten, julkisten kulkuneuvojen ja omien autojen käyttö oli kielletty. Rastipisteiden suoritus päättyi viimeistään kello 17, tosin yhden joukkueen kanssa tätä rajaa pidennettiin hieman, sillä heille tuli poikkeuksellisen rankka reitti. Loppujuhla elokuvateatteri Niagarassa alkoi kello 18. Rastipisteet YAD o Päihderasti, päihteisiin liittyviä kysymyksiä. YAD:n toimisto. Pyynikin näkötorni o Urheilurasti, urheilusuoritus ylös asti. o Kilpailijat pääsevät ilmaiseksi torniin sekä voivat halutessaan ostaa kahvin ja munkin alennettuun 2 euron kisahintaan. o Arvo 80e (nousu 1e / hlö). Muumilaakso o Rastin tyyppi vielä määrittelemättä (tietovisa tms.?). o Muumilaakso tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kisailijoille. o Arvo 80e (sisäänpääsymaksu 1e / hlö). Moreenia o Teemana ilmastonmuutos + jätteiden lajittelu. o Moreenia lahjoittaa myös palkintoja kisaan osallistuville. Vertikaali, boulderluola 4 m korkea o Urheilurasti (kiipeilyä) o Vertikaali päästää kisailijat ilmaiseksi kiipeilemään. Paikalla oli kiipeilijöitä Vertikaalista, jotka opastivat ja valvoivat kisailijoita. o Arvo 240e (kertamaksu 3 e / hlö).

2 Tampereen tuomiokirkko o Hugo Simberg rasti (tehty aikavaraus Tuomiokirkkoon) o Joukkueet tutkivat Hugo Simbergin maalauksia, sekä suorittavat Haavoittunut enkeli performanssin ulkona. Performanssissa joukkue joutui esittämään Haavoittuneen enkelin. o Rastin järjesti korkeakoulupastori Kimmo Huilla. Työväen keskusmuseo Finlaysonilla o Tietorasti Tampereen tukinuittoa ja Suomen sosiaaliturvasta. o Osallistujat pääsivät ilmaiseksi sisälle. o Arvo 320e (sisäänpääsymaksu 4e / hlö). Tampereen kesäteatteri o Ultimate-rasti. o Rastin järjesti yliopiston ultimatekerho FreezeBees. Tamyn toimisto o Tampereen musiikkielämään liittyvä rasti. Joukkueet suorittavat ensin musiikkivisan, minkä jälkeen heillä oli mahdollisuus saada lisäpisteitä soittamalla ilmakitaraa. o Rastivalvojina oli Yliopiston kulttuurikerhon Kerin jäseniä. YTHS o Terveystietorasti o Rastin pitivät YTHS:n terveydenhoitajat. SPR o Ensiapurasti o Rastilla valvoi SPR:n vapaaehtoistyöntekijä. Loppujuhla Tapahtuman loppujuhla oli elokuvateatteri Niagarassa, Verkarannassa. Tapahtuman tarjoilu tuli Juvenekselta. Tarjoilu koostui täytetystä tortillasta ja omenapiirakasta. Tarjoilu maksoi yhteensä 2,90e / henkilö. Rastivalvojat olivat myös tervetulleita juhlaan. Loppujuhlaan ilmoittautui alun perin 77 henkeä ja ruokaa tilattiin tämän verran. Juvenes sponsoroi ruokaa 150 eurolla. Lisäksi Juvenes lahjoitti 10 euron arvoisia lahjakortteja neljä kappaletta Amazing Tampere -kaupunkiseikkailuun ja yhden lahjakortin Liikuntapäivän arvontaan. Amazing Tampere -kaupunkiseikkalun loppujuhlaan oli varattu aikaa 1 h 20 min, minkä jälkeen alkoi Niagarassa illan elokuva: Hayao Miayazakin animaatio Tonari No Totoro. Kaikki Amazing Tampere - tapahtuman osallistujat pääsivät elokuvaan 5 euron alennushintaan. Vastoin ennakkosopimusta Amazing Tampere joukkueet eivät päässeet elokuvasalin puolelle nauttimaan ruoasta, vaan kaikki joutuivat ahtautumaan aulaan. Aula oli liian pieni ja epämukava paikka nauttia loppuruoasta. Kolme parasta joukkuetta palkittiin loppujuhlassa. Kisapalkinnot saatiin sponsoreilta. Palkinnot sisälsivät seuraavat tuotteet: Voittajajoukkueen jäsenten kassit Nokian N-Gage -kassi Päivä Tukholmassa -risteilyt Viking Linella Moreenian t-paidat Ravintola Näsinneulan keittokirja: Arjen yläpuolella.

3 Moreenian heijastimet YAD:n cd-levyt Tuotteet kakkos- ja kolmosjoukkueiden palkintokasseihin Moreenian kangaskassit Moreenialta energian säästölamppuja Ilveksen peliliput Tapparan peliliput Juveneksen lahjakortit, arvo 10 euroa Tampereen kulttuurikalenterit Tampere-lakit Tieto on pop cd:t Moreenian heijastimet Biojätepusseja ja puuveitsiä Moreenialta Rastivalvojat Rastivalvojat olivat pääasiassa yliopiston opiskelijoita. Mukana oli myös Kulttuurikerho Kerin jäseniä, ultimatekerho FreezeBees, SPR:n vapaaehtoisia, YAD:n työntekijöitä, YTHS:n työntekijöitä sekä kiipeilykerho Vertikaalin jäseniä. Rastivalvojille tarjottiin rasteille eväät. He saivat Juveneksen kolmioleivät, pillimehut, banaanit ja suklaat. Lisäksi sponsorien kisakasseja oli niin paljon, että niitä voitiin antaa myös rastivalvojille. Amazing Tampere tulot Juvenes Rastipaikat Tamy 150e 720e 274e YHTEENSÄ Sponsoreilta ja yhteiskumppaneilta saatiin lisäksi erilaisia tuotelahjoituksia palkinnoiksi, joiden arvoa on vaikea arvioida. Amazing Tampere menot Loppujuhlan ruoka Juvenes 223e Baananit loppujuhlaan ja rastivalvojille, sekä trippimehut ja suklaat rastivalvoj. 32e Pyynikin kesäteatteri (vessojen avaus) 49e Rastivalvojien kolmioleivät 49e Rastimateriaalit + juoksevat menot 71e (sis. mm. kahvit, mehut tms.) Rastien sisäänpääsy 720e YHTEENSÄ 1.144

4 Markkinointi ja mainonta on eritelty erikseen, sillä se tapahtui osana Liikuntaviikon mainontaa Markkinointi ja mainonta Poltetta Puntissa liikuntapäivää, Eurolla liikkumaan teemaviikkoa ja Amazing Tampere - kaupunkiseikkailua markkinoitiin yhdessä Liikuntaviikkona. Näyttävän julisteilmeen tapahtumaviikolle loi Tamylla graafikkona/harjoittelijana ollut Noora Katto. Kaikki tapahtumien julisteet ovat nelivärillä painettuja ja kokoa A3. Liikuntaviikon pääjulistetta tilattiin 20 kappaletta. Samoin Amazing Tampere -julistetta ja Poltetta Puntissa -julistetta on tilattiin kumpaakin 20 kpl. Yhteensä A3 värijulisteita tuli siis 60 kappaletta, jotka levitettiin ympäri Tampereen yliopiston tiloja. Lisäksi niitä toimitettiin muihin opiskelijoiden suosimiin paikkoihin. Amazing Tampere julisteita toimitettiin myös Teknilliseen yliopistoon. Liikuntaviikosta teetettiin myös 100 kpl mustavalkoisia pöytäjulisteita, jotka laitettiin yliopistoruokaloiden pöytiin. Amazing Tampere kisapassit olivat kokoa A6, nelivärisiä ja molemminpuolisia. Tuotteiden painatus kilpailutettiin ja Juvenes Print oli noin 40 euroa halvempi kuin kilpaileva tarjous Multiprintiltä. Juvenes Print lähti sponsoroimaan tapahtumaa. Alla vielä tarkempi erittely painotuotteista ja niiden kustannuksista. Painokustannukset 122e (sis. alv.) Liikuntaviikon pääjulisteita 20 kpl, A3 Poltetta Puntissa julisteita 20 kpl, A3 Amazing Tampere julisteita 20 kpl, A3 Amazing Tampere kisapasseja 90 kpl, A6 Mustavalkoisia pöytäkolmiomainoksia 100 kpl (Julisteet ja kisapassit ovat nelivärillä, kun taas pöytämainokset ovat mustavalkoisia.) Mainonta: Tapahtumasta tehtiin myös tiedote, joka lähetettiin tamperelaisille medioille, kuten Aamulehteen ja Tamperelaiseen. Julisteet, pöytäkolmiot ja itse kopioidut/printatut flyerit. Haastattelu radio Moreenissa Hyvinvointiorientoivissa kolmena päivänä puhumassa tapahtumasta uusille opiskelijoille Yliopiston pääsivun tapahtumakalenterissa tapahtuman maininta ja esittely Päätalon ja Pinnin inforuuduissa puffit Tapahtumalle luotiin hyvät, informatiiviset verkkosivut joita päivitettiin myös ahkerasti Kahtena päivänä ennen tapahtumaa( viikkoa ennen ja tapahtumaviikon maanantaina) olimme varanneet pääaulan kaaripöydän, jossa julistein, esittein ja flyerein esittelimme tapahtumaa. Ihmiset voivat ennakkoilmoittautua tunneille ja maanantaina he voivat osallistua arvontaankin. Ainejärjestöjen vastaaville lähetettiin useampikin kaksikielinen (suom/engl) ja tiivis infoposti, mutta jostakin syystä kaikki eivät sitä laittaneet eteenpäin Mainonnassa pyrimme huomioimaan myös vaihto-opiskelijat ja suuri osa mainonnasta olikin myös englannin kielellä.

5 Amazing Tampere kaupunkiseikkailusta oli lisäksi kaksi juttua Aamulehdessä: Edellisen viikonlopun Valo-liitteessä oli maininta Amazing Tampere-tapahtumasta. Tapahtumaa seuraavana viikonloppuna sunnuntain Ihmiset-liitteessä tapahtumasta oli sivun kokoinen juttu. Tapahtumasta tuli myöhemmin loppusyksystä myös juttu YAD:n Viiva-lehteen. YHTEENVETO AMAZING TAMPEREESTA Amazing Tampere kaupunkiseikkailu suunniteltiin ja toteutettiin yhtenä osana Yliopiston liikuntaviikkoa Poltetta Puntissa liikuntasihteerien kanssa. Yhteistyö oli tärkeää ja mielekästä, ja se sujui erittäin hyvin. Rastipaikat Rastipaikkojen ja tehtävien suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa! Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella osa rastipaikoista oli erittäin onnistuneita. Kehuja saivat runsaasti ultimate-rasti, Muumilaakson rasti, kiipeilyrasti sekä Tuomiokirkon rasti. Pyynikin näkötornille osallistujat kaipasivat mielekkäämpää tehtävää. Osallistujat olisivat halunneet myös SPR:n rastille enemmän toimintaa tietovisan täytön sijaan. SPR:n rastin suunnittelivat vapaaehtoistyöntekijät. Osa joukkueista oli osallistunut myös vuonna 2005 järjestettyyn kisaan ja osa rastipaikoista oli samoja, kuten YAD:n ja Moreaanian rastit, mikä harmitti osaa joukkueista. Uudet joukkueet puolestaan pitivät rasteista. Palautteen perusteella joukkueet pitivät paljon toiminnallisista rasteista. Rastitehtävien monipuolisuus oli erittäin tärkeää. Lisäksi toivottiin rasteille haastetta ja rastivihjeitä haluttiin haastavammiksi. Rastivihjeitä suunniteltaessa voisi hyödyntää enemmän Tampereen karttaa. Joukkueet toivoivat selkeästi enemmän myös älyllisiä haasteita. Rastipaikkojen logiikka ja aikataulut eivät sujuneet ongelmitta. Koska joukkueiden suoritusajat vaihtelivat joillakin rasteilla hyvinkin paljon, joutuivat joukkueet joillakin rasteilla odottamaan vuoroaan ja toisilla rasteilla rastivalvojat saattoivat joutua odottamaan hyvin pitkiä aikoja. Rastireitin logiikkaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Parasta olisi jos joukkueita ja rastipaikkoja olisi yhtä paljon, jolloin joukkueet voisivat kiertää rastit samassa järjestyksessä. Ongelmia tuottivat myös pitkät matkat. Osa joukkueista ei ollut varautunut niin liikunnalliseen suoritukseen ja viiden tunnin kävely tuntui joistakin liian rankalta. Palautteessa järjestäjiä kehotettiin hankkimaan TKL tapahtuman sponsoriksi. Joukkueet Joukkueet olivat pääsääntöisesti nelihenkisiä. Kaksi joukkuetta suoritti kisan kolmen hengen voimin muutaman sairastapauksen takia. Tämä johti siihen, että joillakin rasteilla joku joukkueen jäsen suoritti rastitehtävän kahteen kertaan. Joukkueet ohjeistettiin varautumaan liikunnalliseen seikkailuun ja suurin osa joukkueista olikin varustautunut verryttelytamineilla. Yksikään joukkue ei rikkonut sääntöjä. Rastireitti koettiin välillä hieman liian liikunnalliseksi, mutta loppujuhlan jälkeen joukkueet ilmoittivat olevansa väsyneitä, mutta tyytyväisiä.

6 Loppujuhla Loppujuhla Niagarassa ei mennyt suunnitelmien mukaan. Sopimuksesta huolimatta joukkueita ei päästetty elokuvasalin puolelle, vaan kaikki joutuivat ahtautumaan tuloaulaan. Tämä sai väsyneet ja nälkäiset joukkueet hieman hämmentymään. Loppuruoasta vastasi Juvenes. Loppujuhlaan hankittiin myös kahvia, teetä, mehua ja banaaneja. Kahvinkeittimet ja termospullot lainattiin Niagaralta. Elokuvan katsominen seikkailun jälkeen ei osoittautunutkaan kovin hyväksi ideaksi, sillä joukkueet olivat niin väsyneitä rankan liikuntasuorituksen jälkeen, että he halusivat vain kotiin suihkuun ja nukkumaan. Loppujuhlaksi voisikin miettiä esimerkiksi jotain saunatilaa, jonne joukkueet voivat tulla suoraan viimeiseltä rastilta ja jossa he voivat kunnolla rentoutua. Yhteenveto Tapahtumalle olisi hyvä kehittää jokin juoni, ns. punainen lanka jota joukkueet ja rastitehtävät seuraavat. Tänä vuonna sen piti olla salapoliisijuoni, mutta resurssien ja materiaalin puuttuessa idea jouduttiin hylkäämään. Tapahtuman tiedostusta pitäisi saada tehokkaammaksi. Joukkueilta tuli palautetta, että tapahtumaa oli mainostettu liian vähän. Jostakin syystä ainejärjestöt eivät lähettäneet tiedotteitamme eteenpäin. Rastitehtäviin lisää haastetta ja monipuolisuutta! Keräämäni palautteen mukaan joukkueet kaipasivat enemmän toimintaa. Rastivihjeet haastavammiksi. Oli hyvin vaikea arvioida, että kuinka hyvin joukkueet tuntevat Tamperetta. Etenkin kun tapahtumalla pyrittiin tavoittamaan ekavuotiset opiskelijat. Vihjeet osoittautuivatkin liian helpoiksi. Joukkueet toivoivat selkeästi haastavia rastivihjeitä ja ehdottivat, että Tampereen karttaa käytettäisiin enemmän hyväksi. Yhteistyö liikuntapäivän sihteerin kanssa oli todella tärkeää, motivoivaa ja mielekästä. Onkin hyvä, että Amazing Tampereen projektisihteeri ei joudu täysin yksin pohdiskelemaan tapahtuman kulkua, vaan siitä on hyvä neuvotella muiden kanssa. Itse kilpailupäivänä tarvitaan enemmän kuin yksi vastuuhenkilö. Oli erittäin haastavaa pitää kaikkia lankoja käsissä yksin. Niin moni taho vaatii itse kisapäivänä huomiota, että olisi hyvä jos silloin olisi ainakin kaksi, mieluiten kolme henkilöä vastaamassa tapahtuman kulusta. Esimerkiksi vuonna 2005 järjestetyssä Amazing Tampere kisassa oli neljä henkilöä, jotka tarkkailivat tapahtuman kulkua, keräsivät kisatuloksia ja järjestivät loppujuhlapaikkaa. Tänä vuonna nämä kaikki asiat hoiti vain yksi henkilö ja valitettavasti näin ollen osa järjestelyistä hieman ontui. Loppujuhlaan ei kannata miettiä mitään liian raskasta ohjelmaa. Joukkueet olivat hyvin väsyneitä eivätkä jaksaneet juurikaan keskittyä esimerkiksi elokuvaan. Joukkueilta kerätty palaute oli kokonaisuudessaan erittäin positiivista ja vastaavanlaisia tapahtumia toivottiin lisää. Monet ilmoittivat halukkuutensa osallistua Amazing Tampere kaupunkiseikkailuun jos sellainen vielä järjestetään. Joukkueet kiittivät hyvästä tapahtumasta. Negatiivista palautetta annettiin loppujuhlan ontuneista järjestelyistä, sekä joidenkin mielestä liian raskaasta reitistä. Osa joukkueista puolestaan oli sitä mieltä, että näin liikunnallinen reitti oli erittäin hyvä asia. Loppujuhlaan toivottiin lisäksi jotakin suorituspalkintoa kaikille. Vuonna 2005 osallistujat olivat saaneet loppujuhlassa vielä liput Ilveksen peliin, mikä oli jättänyt osallistujille hyvän mielen. Vastaavaa palkintoa ei tänä vuonna ollut, vaan osallistujat saivat loppujuhlassa vain ruoan. Olisikin hyvä miettiä josko joiltakin sponsoreilta saisi kerättyä pienet kiitoslahjat kaikille osallistujille. Kustannukset jäivät arvioitua pienemmiksi koska joukkueita ilmoittautui vähemmän.

7 Sponsorien ja rastipaikkojen hankinta Sponsorit ja rastipaikat löytyivät suhteellisen hyvin. Liikuntapäivän sihteerien kanssa päätimme lähestyä tahoja ensin kirjeitse ja tämän jälkeen soitella perään, mutta tämä taktiikka ei osoittautunut kovin hyväksi. Ainoa taho joka vastasi kirjeeseemme oli Aamulehti. Kokemuksemme perusteella kannattaakin ensin soittaa suoraan eri tahoille ja tämän jälkeen lähettää heille lisämateriaali ja infoa tapahtumasta. Lisäksi kannattaa sopia myös tapaamisista eri tahojen kanssa, sillä kasvokkain on helpompi neuvotella paremmista sponsorisopimuksista. Päihteetön opiskelijakulttuuri ja liikunnallisen tapahtuman tukeminen kiinnosti sponsoreita. Lisäksi rastipaikat oli erittäin helppo saada mukaan. Ainoastaan Pyynikin kesäteatterin vessojen avaaminen rastivalvojille tuli maksamaan, muuten kaikki paikat olivat ilmaisia. Amazing Tampereen yhteistyökumppanit Osa yhteistyökumppaneista on yhteisiä Liikuntapäivän kanssa Juvenes Markkinointipäällikkö Sami Kaurto Ravintolapäällikkö Auli Lönqvist 5 x 10e lahjakorttia 150e ruokaan Viking Line Sales Promotor Heidi Kaatiala Kaikille kilpailijoille risteilylahjakortit Voittajille päivä Tukholmassa risteily Moreenia ympäristötietokeskus Markkinointipäällikkö Ilpo Mäkelä Rastipaikka Palkintoja kisan kolmelle parhaalle joukkueelle Nokia Hanna Kanto, Palkintoja kisan voittajajoukkueille Kynät osallistujille Palkintoja liikuntapäivän arvontaan Tappara Niina Itälinna Tuotepalkintoja Lahjakortit otteluun

8 YAD Rosita Juurinen toiminnanjohtaja P Rastipiste Tuotepalkintoja Aamulehti Maaret Väkinen/Aamulehti, Tuotelahjoitukset Amazing Tampere tuotekasseihin Sivun kokoinen juttu sunnuntain Aamulehden Ihmiset-liitteeseen. Muumilaakso Elina Bonelius Rastipiste Tampereen tuomiokirkko Vahtimestari Varaus kansliasta Rastin pitäjä Kimmo Huilla, Pyynikin näkötorni Omistaja Jaro Suoste Munkkikahvila Osallistujat saavat ilmaisen nousun torniin Kahvi ja munkki 2e. Ilves Myyntipäällikkö Jori Järvensalo lippua Ilves HPK peliin Tuotelahjoituksia Niagara Toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Laakso Vertikaali Sihteeri Risto Vainio,

9 Pyynikin kesäteatteri Toiminnajohtaja Jari Nieminen Työväen keskusmuseo Varpu Taavettila, p. (03) Rastipaikka, Anna tukin viedä Juvenes Print Timo Peltoniemi, toimitusjohtaja puh (03) julisteet, kisapassit, pöytäkolmiot (kilpailutettu tarjous, Juvenes sponsori) Tampereen kaupunki Kulttuuritoimenjohtaja Jaakko Masonen, Kalenteripalkinnot, 10 kpl Matkailujohtaja Kari Saikkonen, Kisakassit Tampereen kartat Kaupunkioppaat Pyöräilykartat Paljon palkintoja, kuten keittokirjat ja Tampere-pipot Tampereen vesi Toimitusjohtaja Reijo Kuivamäki Vesipullot YTHS Rastipaikka Anna Malmaberg Viivi Viren, SPR Toiminnanjohtaja Liisa Flinck-Vasama puh Rastipiste Ultimatekerho FreezeBees Markku Pajunen,

10 Ystävällisin terveisin Amazing Tampere projektisihteeri Hanna Niemi puh

Pilke Stay Up Late 2015

Pilke Stay Up Late 2015 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Sami Haverinen Anni Ketola Jenni Korhonen Leena Korteniemi Vilma Linna Pauliina Suojärvi Maarit Tähkänen Soluessee Kesäkuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI SM- KESKIMATKA R 1 17.9.2011 ALAVUS, SAPSALAMPI RASTIKETUT RY

LOPPURAPORTTI SM- KESKIMATKA R 1 17.9.2011 ALAVUS, SAPSALAMPI RASTIKETUT RY LOPPURAPORTTI SM- KESKIMATKA R 1 17.9.2011 ALAVUS, SAPSALAMPI RASTIKETUT RY SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 2 KILPAILUN VARAJOHTAJA 3 KILPAILUN PÄÄSIHTEERI 4 INFO 5 TIEDOTUS 6 TALOUS 7 TULOSPALVELU 8 KUULUTUS

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 2/2008 1 Yleistä 1.1.1 Puheenjohtajan näkökulma Kevät on mennyt taas aivan uskomattoman nopeasti! Itse kunkin päästessä koko ajan paremmin tehtäväänsä

Lisätiedot

TAITAJA 2010 OULU LOPPURAPORTTI

TAITAJA 2010 OULU LOPPURAPORTTI TAITAJA 2010 OULU LOPPURAPORTTI Sauli Jaara Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Taitaja 2010 Oulu 20.10.2010 2 Sisältö 1 Esipuhe... 5 Visio Taitaja 2010... 6 2 Kisojen suojelija... 6 3 Järjestelyjen vastuutahot...

Lisätiedot

HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU

HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU OPINNÄYTETYÖ Tapahtuma omilla opeilla Marjo-Riitta/art- näyttelyn tuottaminen Marjo-Riitta Heino ja Miia Valenko Kulttuurituotannon koulutusohjelma 240 op Marraskuu 2010

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI 29.9.2013 SM PITKÄ R1. Pudasjärven Urheilijat ry ja SK Pohjantähti ry

LOPPURAPORTTI 29.9.2013 SM PITKÄ R1. Pudasjärven Urheilijat ry ja SK Pohjantähti ry LOPPURAPORTTI 29.9.2013 SM PITKÄ R1 Pudasjärven Urheilijat ry ja SK Pohjantähti ry 2013 1 Sisällysluettelo 1. KILPAILUN JOHTAJA...2 2. JÄRJESTELYTOIMIKUNTA...2 3. KILPAILUN INFO...2 4. MAANKÄYTTÖSOPIMUKSET...4

Lisätiedot

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 2(19) YLEISKATSAUS OPTIMI RY:N TOIMINTAVUOTEEN 2013 Yleistä. Vuonna 2013 Optimin toiminnassa oli jatkuvuutta, sillä jopa kahdeksan hallituksen jäsentä oli edellisestä hallituksesta.

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia.

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia. Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 7 / 2000 Onko Nahkalilja-vaellus itsensä ylittämistä, hulluutta vai kaipuuta metsään? Useimmille 40 kilometrin nahkaliljavaeltajille kyseessä on ensimmäinen

Lisätiedot

Leiritoimikunta 15.1.2015. Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri

Leiritoimikunta 15.1.2015. Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Leiritoimikunta 15.1.2015 Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Hämeenlinnan Evolla 22. 30.7.2014 1 SAATTEEKSI Loppuraportti on koottu jokaisen osa-alueen päällikön tai mestarin kirjoittamien palautelomakkeiden

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 4/05 1 Yleistä Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 4/2005 1.1 Osastoyhteydet Jossain määrin ristiriitaisten tietojen mukaan osastolle

Lisätiedot

Suomen Lions-liiton 55. vuosikokous Lappeenrannassa 7-8.6.2008 LOPPURAPORTTI

Suomen Lions-liiton 55. vuosikokous Lappeenrannassa 7-8.6.2008 LOPPURAPORTTI Suomen Lions-liiton 55. vuosikokous Lappeenrannassa 7-8.6.2008 LOPPURAPORTTI 2 Sisällysluettelo Päätoimikunnan puheenjohtaja 3 Kokoustoimikunta 7 Kansliatoimikunta 9 Tiedotus 12 Lasten Turvapäivä 15 Ohjelmatoimikunta

Lisätiedot

MARKKINOINTITAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN PIHLAVAN IKKUNA OY:LLE

MARKKINOINTITAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN PIHLAVAN IKKUNA OY:LLE MARKKINOINTITAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN PIHLAVAN IKKUNA OY:LLE Anu Ukkonen Opinnäytetyö Huhtikuu 2009 Liiketalouden koulutusohjelma Yritystoiminnan suuntautumisvaihtoehto Pirkanmaan ammattikorkeakoulu 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Salpa-Jukola 2011. Loppuraportti

Salpa-Jukola 2011. Loppuraportti Salpa-Jukola 2011 Loppuraportti 1 Julkaisija Vehkalahden Veikot ry Salpa-Jukola 2011 Kansikuva Aapo Laiho Painopaikka Painokotka Oy, Kotka 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 KILPAILUNJOHTAJAN KATSAUS 9 1.1 Viestin hakeminen

Lisätiedot

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012. Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012. Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012 Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Sisällysluettelo Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry...1...1...1 1. Yleistä...4 1.1 Puheenjohtajalta...4 1.2 Yhteistyö sidosryhmien kanssa...5 1.3 Sihteeri ja

Lisätiedot

Albatrossi. Mikko Huopalaisen täysosuma seiskaväylällä. 20-vuotishistoriikki! Harri Ahtiainen on uusi pro. Kilpailukesä tulee olemaan vilkas

Albatrossi. Mikko Huopalaisen täysosuma seiskaväylällä. 20-vuotishistoriikki! Harri Ahtiainen on uusi pro. Kilpailukesä tulee olemaan vilkas PBG PORVOO BORGÅ GOLFIN JÄSENLEHTI 1/2012 Albatrossi 20-vuotishistoriikki! SIVUT 9-15 Mikko Huopalaisen täysosuma seiskaväylällä Harri Ahtiainen on uusi pro SIVU 3 Kilpailukesä tulee olemaan vilkas SIVU

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012 Inkubio ry

Toimintakertomus 2012 Inkubio ry Inkubio ry Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Fuksitoimikunta... 4 2.1 Kevään toiminta... 4 2.2 Syksyn toiminta... 4 3 Opintotoimikunta...5 3.1 Edunvalvonta... 6 3.2 Laskupiiri ja opintokysely... 6 4 Sisä-

Lisätiedot

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 Tässä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa esitellään Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokokemuksia lukuvuoden 2010-2011. Mukana on kertomuksia

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009. Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009. Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17 HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009 Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17 Pääkirjoitus TALI GOLF Tiedotustoimikunta Kari Kallio Jaana Jalonen Jeppe Arokanto

Lisätiedot

alo-jukola 2006 Loppuraportti Laajennettu versio (www) (versio 27.10.2006)

alo-jukola 2006 Loppuraportti Laajennettu versio (www) (versio 27.10.2006) 58. Jukolan ja 29. Venlojen viesti alo-jukola 2006 Laajennettu versio (www) (versio 27.10.2006) JULKAISIJA Salo-Jukola 2006 Järjestelytoimikunta, TOIMITUS Risto Kivinen KUVAT, KARTAT JA PIIRROKSET Pekka

Lisätiedot

VETE -HANKE Raportti sovellusten ja tiedotuskanavien käytöstä

VETE -HANKE Raportti sovellusten ja tiedotuskanavien käytöstä VETE -HANKE Raportti sovellusten ja tiedotuskanavien käytöstä Tiia Harjulampi, suunnittelija, PSSHP 2(13) SISÄLLYS 1. Tausta... 3 2. Microsoft SharePoint... 3 2.1 Toimintaan saattaminen... 3 2.2 Rajoitukset...

Lisätiedot

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan!

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan! SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry.:n virallinen äänitorvi. 2007 numero 5/2007 8,00 SATHY UUTISET SATHY ry. 10 vuotta yhdistysrekisterissä 1996-2006 Kannessa:

Lisätiedot

Työpyöräile! Uusia kulkutapoja elämään. Loppuraportti

Työpyöräile! Uusia kulkutapoja elämään. Loppuraportti Työpyöräile! Uusia kulkutapoja elämään Loppuraportti Sisällys Hankekuvaus... 3 Ohjausryhmä... 3 Työpaikkoihin kohdistunut kampanjointi... 4 Lainattavat pyörät... 4 Osallistuneet työpaikat... 4 Viisaan

Lisätiedot

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 infacto Ku Klux Klanin kevätkokous Muikku snapsilasissa Reittä pitkin töihin infacto Wappu on jo hyvässä vauhdissa. 30-vuotisjuhla TAMPPI paljastettiin viime viikolla,

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012 39. vuosikerta Nr 2 heinäkuu 2012 Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Uutisia Uutisia Uutisia Uutisia Bembölen Kartingrata sai yhdeksän (9) vuoden jatkoajan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Kansilehti Virkiä-Jukolan logot

SISÄLLYSLUETTELO. Kansilehti Virkiä-Jukolan logot SISÄLLYSLUETTELO Kansilehti Virkiä-Jukolan logot 1. Kilpailunjohtaja: Virkiä-Jukola takana 5 2. Organisaatio ja yhteystiedot 8 3. Kartoitus ja radat 9 4. Kenttätoiminnot 16 5. Kilpailutoiminnot 21 6. Huoltotoiminnot

Lisätiedot

terhi summa ja kaisu tuominen fasilitaattorin työkirja

terhi summa ja kaisu tuominen fasilitaattorin työkirja terhi summa ja kaisu tuominen fasilitaattorin työkirja Menetelmiä sujuvaan ryhmätyöskentelyyn Kepan raporttisarja / Kehitysyhteistyön palvelukeskus, 103 ISSN: 1236-4797 ISBN: 978-952-200-137-5 (nid.) ISBN:

Lisätiedot

Meidän juttu. Nuoret tapahtuman järjestäjinä

Meidän juttu. Nuoret tapahtuman järjestäjinä Meidän juttu Nuoret tapahtuman järjestäjinä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen. MLL:n keskusjärjestön

Lisätiedot

Copyright 2014 Vihreä Sivistysliitto ja kirjan tekijät Kansi: Kaisa Leka Taitto: Meri Tennilä, Visio

Copyright 2014 Vihreä Sivistysliitto ja kirjan tekijät Kansi: Kaisa Leka Taitto: Meri Tennilä, Visio Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2015 Valmiina vaaleihin - Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2015 Tekijät: Samuli Lintula, Lasse Miettinen, Suvi Reijonen, Kirsi Syväri, Ville Tuominen, Ville Ylikahri

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013

Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013 Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013 Laukaan Peurunkagolf 1 LPG 2/2013 24. vuosikerta Tässä lehdessä Peurunkagolf........................... 2 Kohtaamisia............................. 8 Toimikunnat.............................

Lisätiedot