Perniön keksijäyhdistys ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Perniön keksijäyhdistys ry. 29.08.2007"

Transkriptio

1 Perniön keksijäyhdistys ry Kameravalvonta-projekti Perniön keskustassa, ehdotus verkosta, radioins.(amk) Matti T. Koskinen Yleinen periaate toiminnalle: Yhdistys hakee Perniön kunnalta lupaa toiminnan aloittamiselle niin, että yhdistyksellä on oikeus rakentaa laajennettava langaton WLAN -järjestelmä ja kytkeä siihen alueen valvontakameroita. Kamerajärjestelmä toimii siis WLAN-IP-kameroilla langattomasti. Kamerat voivat olla jopa 3km.n etäisyydellä toistinasemasta, jos ne ovat näköyhteydessä toistimeen. Normaalisti etäisyydet ovat alle sadasta metristä kilometriin. Yhditys pitää verkkoa yllä ja luovuttaa valvontatietoa (kuvia ja videokuvaa) poliisiviranomaiselle sen sitä pyytäessä vahingontekoja ja varkauksia selvittäessään. Yritykset ja halukkaat yhteisöt voivat kustannuksellaan hankkia verkkoon yhdistettäviä kameroita niin, että yhdistys harrastus- ja talkootyönä kytkee ne verkkoon ja ylläpitää kameraverkkoa. Kameroita voi olla yhdessä järjestelmässä enintää 16kpl. Järjestelmiä voi rinnakkain olla useita. Käytännössä yhdellä 16 kameran järjestelmällä tultaneen kattamaan riittävä valvonta. Kameran hankkineet ja järjestelmään liittyneet toivotaan suorittavan yhdistykselle pientä ylläpitomaksua kuukausittain ylläpitokulujen kattamiseksi ja mahdollisten parannusten ja laiteuusintojen kustantamiseksi. Tukiasema- ja toistinasema-laitteet tullaan hankkimaan yhdistykselle lahjoitusvaroin.

2 Kartta alkuvaiheen kamerasijoituksista, tuki- ja toistinasemasta Tukiasema: Ohjaustietokone ja tallennusyksikkö, johon kuvat ja mahdolliset videotallenteet voidaan tallentaa.mahdollista myös muualle internetverkkoon. ADSL-yhteys Arpatie 3.stä yleiseen Internet-verkkoon (toiminnan alkuvaiheessa) on myös mahdollinen. Silloin joidenkin kamerojen kuvan seuraaminen on on-line -muodossa mahdollista. Silloin myöskin liiketunnistekuvien lähettäminen ulkopuoliseen serveriin (varastoon) on mahdollista, jolloin niiden selaaminen mistä tahansa internetissä olevasta tietokoneesta se on helpommin mahdollista. Kamerat: Toistin: Yksittäinen kamera toimii WLAN -yhteydellä toistimen kautta tukiasemaan. Kamera tarvitsee lämmitettävän suojakotelon, suunta-antennin kohti toistinta, verkkolaitteen (kameratoimituksen mukana) sekä verkkosähkön kameran lähettyville. Kameroissa on liiketunnistin ja mahdollisuus lähettää kuvia ja videoleikkeitä toistimen kautta tukiasemaan ja ulos edelleen Internet-verkkoon. Toistin on WLAN-verkon osa, jonka kautta yhteys tukiasemaan muodostuu kultakin kameralta. Toistimen antenni on ympärisäteilevä ja sen pitää olla mahdollisimman korkealla yhteyden varmistamiseksi kuhunkin kameraan sekä tukiasemaan. Kameran ja toistimen antenneilla pitää olla näköyhteys. Jos toistin on jollekin kameraryhmälle epäedullisessa asemassa eli näköyhteyttä ei ole mahdollista saada on mahdollista sijoittaa lisätoistin, tällaisessa tapauksessa, kamerapaikan ja päätoistimen välialueelle (tällainen on erikseen hankittava ko. tapauksessa).

3 Yhteen järjestelmään voi yhdistää kaikkiaan 16 kameraa. Kameroiden etäisyys voi olla siis jopa 2-3km, jos yhteys toistimen antenniin kameran antennista on esteetön ja kameran antenni on tarpeeksi tehokas, 18-25dBi. Parhaiten yhteys toimii muutaman sadan metrin etäisyydeltä maksimissaan. Tukiaseman voi sijoitta nykyisestä (Arpatie 3) poiketen sellaiseen paikkaan, josta on suuntaantenni yhteys rakennettavissa toistimeen joko toistimen lähialueelta pienellä antennilla tai kauempaa suuritehoisemmalla antennilla. Kustannukset. Tukiasema. Tukiasema tarvitsee suhteellisen tehokkaan tietokoneen ja ns. WLAN accesstoiminnon, DHCP palvelimen tukiasemaan, ADSL -yhteyden ulos Internettiin, kaapelin antennille (pienihäviöinen osa kaapelia), lyhyen antennin liitoskaapelin sekä antennin. Toistin: Tietokone, on olemassa, laitteen uusinta mahdollisesi myöhemmin (1000 ): Kaapeli 30 Lyhyt liitoskaapeli 15 Antenni 40 ADSL-modeemi + verkkoyhteys, olemassa (M. T. Koskinen), 30 /kk. YHT. 75 (yhdistyksen kustannus, lahjoituksina) Toistin tarvitsee lisäksi kaapelin ja antennin Toistin 45 Kaapeli 25 Lyhytkaapeli 10 Antenni 100 Asennus ja kiinn.tarv. 0 (kustannus riippuu sijoituspaikasta) Yht. 180 (yhdistyksen kustannus, lahjoituksina) Kamera: Kamera tarvitsee ympärilleen ulkotiloissa kotelon(lämmitettävä), virtalähteen, verkkosähkön sijoituspaikkaansa, kaapelin antennille ja lyhyen adapterikaapelin. Myös asennuksessa tarvitaan ehkä lyhyt mastoputki tai seinäkiinnityseen tarvikkeet. Sisäkamera voidaan liittää verkkoon myös, jos etäisyys toistinasemasta on riittävän lyhyt ja antenniasennus helposti mahdollista. Toistinasema siis näkyy sisäkameran asennuspaikasta tai antennin asennus on muuten helposti toteutettavissa. Sähköä pitää olla myös mahdollista saada kameralle kameran lähietäisyydeltä. Yhden kameran kustannukset (tarvikkeet) Kamera 280 (225 +ALV22% + toim.kulut) Kotelo 80 Kaapeli 40 Antenni 40 Virtalähde 10 (jos ei tule kameran mukana) Mastoputki + tarvikkeet (n. 50 ) (jos tarve) Yht. 440 (osallistuvan yhteisön tai yrityksen kustannus) Käyttökustannuksia muodostuu ADSL -yhteydestä ja laitteiston ylläpidosta. Kameroiden sähkökustannukset menevät kunkin kiinteistön sähkökuluihin (suhteellisen vähäinen kulu).

4 Kustannukset per kamera 10 /2kk-avustuksen, laitehankinnat avustuksena yhdistyksen tilille, asennus talkootyönä. Kameroiden lisäys verkkoon on suhteellisen helppoa, kun etäisyys toistimesta on ennalta esitetyn rajoissa. (ainoastaan asennus ja laiteiston installointi). Verkkoa voi laajentaa myös ottamalla käyttöön toinen toistin-asema. Silloin etäisyyttä voidaan kasvattaa ja lisäkameroilla on mahdollisuus kytkeytyä verkkoon. Kuvat luovutetaan aluksi, erityisten tapauksten jälkeen, vain poliisiviranomaisille heidän niitä pyytäessä. Perniön keksijäyhdistys ry. Matti T. Koskinen Esimerkkejä tarvikkeista: Kamera: - Langaton IP-kamera, hinta yksin kappalein ALV. + toimituskulut. - verkkolaite kameralle (20 ) - sis. liiketunnistin, ohjausohjelma Suojakotelot kameralle: - lämmitettävä ulkoasennus 62 + ALV, + toimitusk. - sisäkotelo 30 + ALV. (erillinen lämmityselementti 30 /kpl)

5 Erilaisia antenneja: - WLAN -antennit ja kaapelit valitaan olosuhteiden mukaan.hinnat Antenni sisäkäyttöön, 10dBi, 25, etäisyys tukiasemaan sisätiloista m Antenni 9dBi, n ALV, etäisyys tukiasemaan ulkotiloista > 400m Antenni 18dBi, 70 + ALV, etäisyys tukiasemaan ulkotiloista > 1500m

6 Antenni 9dBi, n.30, etäisyys tukiasemaan ulkotiloista > 400m Antenni 14dBi, n. 65, etäisyys tukiasemaan ulkotiloista > 900m Kaapelit: Välikaapelina tarvitaan erittäin hyvälaatuista kaapelia kameran ja antennin välille tarvittava pituus (paksuhkoa kaapelia) sekä lyhyt sovituskaapeli (adapteri) kameran puoleiseen päähän (ohutta kaapelia). Voi olla mahdollista, että kameran ja antennin välimatka asennuspaikassaan on vain alle 3m, jolloin selvitään pelkällä sovituskaapelilla (adapterilla). Kaapeli voidaan hankkia erikseen mittojen mukaan suunniteltuun paikkaan liittimet asennettuna. Hinnat riippuvat pituudesta Adapterijohtoa tarvitaan kameran puoleisessa päässä sovittamaan antennista tuleva hyvälaatuinen vähähäviöinen kaapeli kameraan. Valmiin johdon hinta on > n. 13, 1m pituus.

7 Normaali hyvälaatuinen Hi-Q-kaapeli on paksuhkoa n. 1cm halkaisijaltaan ja ei kovin taipuisaa hinta on myös melko korkea.riippuu tietysti pituudesta. Mastotarvikkeet: Jos etäisyys antennin ja kameran välillä on alle 4m on mahdollista käyttää myös hieman ohempaa välikaapelia antennin oma kaapeli 1m ja lisäkaapeli 3m. Joissakin tapauksissa, jolloin valvontapaikan antenni on katveessa toistimeen tai muuten alavalla paikalla voidaan tarvita mastoputkea antennin nostamiseksi edullisempaan paikkaan. Tällaisessa tapauksessa on luultavaa, että tarvitaan myös melko pitkä antennikaapeli 10-20m, joka aiheutta hieman lisäkustannuksia. Mastoputken ja sen kiinnitystarvikikkeiden hinta on luokkaa. Antennimastotarvikkeet hankinta suoritetaan helpoimmin paikallisesta TV-antenni liikkeestä. Ohessa eräs luettelo hintoineen mastoputken kiinnitystarvikkeista, ohjeellisiksi arvoiksi: 1. Mastotarvikkeet, metalliset sinkittyä terästä ellei toisin mainittu MASTO 6M Mastoputki 38mm, 6m, sinkitty teräs 40,00 MASTO 4,5M Mastoputki 38mm, 4,5m, sinkitty teräs 30,00 MASTO 3M Mastoputki 38mm, 3m, sinkitty teräs 20,00 MASTO 1,5M Mastoputki 38mm 1,5m, sinkitty teräs 10,00 YA-MASTO 5M Mastoputki 45mm, 5m, sinkitty teräs 80,00 TP1 Tukiputki pientalomastolle 35,- TP2 Tukiputki yhteisantennimastolle 45,- TPT1 Tarvikepakkaus pientalomaston tukiputkelle 29,- TPT2 Tarvikepakkaus yhteisantennimaston tukiputkelle 29,- LENKKI50 Lenkkilaatta, säädettävä kulma, sähkösinkitty 16,50 LENKKI110 Lenkkilaatta, sähkösinkitty 14,70 TELE LYHYT Teleskooppivarsi mm 31,50 TELE PITKÄ Teleskooppivarsi mm 33,50 HARJA JYRKKÄ Päätykolmio, jyrkkä 26,50 HARJA LOIVA Päätykolmio, loiva 33,90 PIIPPU Piippukiinnike, 2-vanteinen 69,00 PARVEKE Parveketeline, teleskooppi, SAT-antennille 139,00 SEINÄ Alumiininen seinäteline putken halk 50mm 40,00 MH Mastohattu 3,00 NK Kaapelin mastotiiviste vesinokalla 5,00 Update, MaKo,

Anvia TV Oy ANTENNIMASTOT

Anvia TV Oy ANTENNIMASTOT Anvia TV Oy ANTENNIMASTOT 2016 1 YHTEISANTENNIMASTOT MP455 antennimasto 5 metriä MP455 antennimasto 5m, 4 kaapelin läpivientireikää Putken pituus 5,0m Putken halkaisija 44,5mm Seinämän paksuus 2,0mm Materiaali:

Lisätiedot

Passiivista toistinantennia voidaan käyttää myös esimerkiksi WLAN-verkon laajentamiseen toiseen kerrokseen tai kantaman kasvattamiseen ulkona.

Passiivista toistinantennia voidaan käyttää myös esimerkiksi WLAN-verkon laajentamiseen toiseen kerrokseen tai kantaman kasvattamiseen ulkona. 1 (7) Passiivinen toistinantenni Passiivista toistinantennia tarvitaan, jos signaali ei kykene läpäisemään rakennuksen seiniä, ikkunoissa on heijastava metallipinnoite, tukiasema on viereisen rakennuksen

Lisätiedot

CISCO AIRONET 1242AG -TUKIASEMA

CISCO AIRONET 1242AG -TUKIASEMA CISCO AIRONET 1242AG -TUKIASEMA Asennus ja käyttöönotto -ohjeet 4.11.2010 Jaakko Helskyaho CISCO AIRONET 1242AG 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Tukiaseman liitännät... 3 1.2 Virransyöttösovitin...

Lisätiedot

Mobiiliverkon sisäpeiton toteuttaminen. Mobiiliverkon sisäpeiton toteuttaminen. Päivitetty 3/2015. Matti Pulkkanen

Mobiiliverkon sisäpeiton toteuttaminen. Mobiiliverkon sisäpeiton toteuttaminen. Päivitetty 3/2015. Matti Pulkkanen Mobiiliverkon sisäpeiton toteuttaminen Tärkeimmät toimittajamme: Sisäpeitto antennit: kaapelit: bedea Passion in high frequency Ongelma: GSM-signaali ei kanna rakennuksen sisään heikko kentänvoimakkuus

Lisätiedot

TUOTELUETTELO MASTOT JA TARVIKKEET

TUOTELUETTELO MASTOT JA TARVIKKEET TUOTELUETTELO 2019 1 Yhteisantennimastot MP455 antennimasto 5 metriä MP455 antennimasto 5m, 4 kaapelin läpivientireikää Putken pituus 5,0m Putken halkaisija 44,5mm Seinämän paksuus 2,0mm Materiaali: kuumasinkitty

Lisätiedot

SISÄPEITTOANTENNIVERKKO

SISÄPEITTOANTENNIVERKKO SISÄPEITTOANTENNIVERKKO RF-komponentit Antennikaapelointi Antennit Orbis Oy - Sisäpeittoantenniverkot, 2015 1 Järjestelmäkuvaus Combiner-toteutus Hybrid-toteutus 2G 2G Operaatttori 2 Virve Hybrid 3x3 tai

Lisätiedot

Äänekoski. Laajakaista kaikille 2013-2014 tilanne. Seppo Kuusisto

Äänekoski. Laajakaista kaikille 2013-2014 tilanne. Seppo Kuusisto Äänekoski Laajakaista kaikille 2013-2014 tilanne Seppo Kuusisto Rakennetut ja rakennettavat reitit Äänekoskella 2013 2014 Rakennetaan vain jos 50% vakituisista asunnoista tilaa liittymän Rakennettu vuonna

Lisätiedot

Suunta-antennin valinta

Suunta-antennin valinta Lähtötiedot Ennen antennin valintaa selvitettävä seuraavat asiat: Tukiaseman sijainti ja etäisyys Millä taajuuskaistalla 4G data liikkuu (800, 1 800, 2 100, 2 600 MHz) Maasto- ja rakennusesteet Antennin

Lisätiedot

Matkapuhelinten sisäverkkojen rakennuttaminen eroaa sähkösisäverkon rakennuttamisesta monin eri tavoin.

Matkapuhelinten sisäverkkojen rakennuttaminen eroaa sähkösisäverkon rakennuttamisesta monin eri tavoin. Matkapuhelinten sisäverkkojen rakennuttaminen eroaa sähkösisäverkon rakennuttamisesta monin eri tavoin. T e c h v o Oy V e s a O r p a n a A s e n t a j a n t i e 2 C 8 0 2 4 0 0 K i r k k o n u m m i

Lisätiedot

TeleWell TW-EA515 (b)

TeleWell TW-EA515 (b) TeleWell TW-EA515 (b) ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA515 (b) Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta seuraten. Laajennetun

Lisätiedot

Sisäverkon peittotuotteet

Sisäverkon peittotuotteet Sisäverkon peittotuotteet Laatuantennin sisäverkon peittotuotteilla voitte helposti parantaa kuuluvuutta tai nostaa mobiililaajakaistan nopeutta. Ulkoantennin avulla hitaasti toimivan laajakaistaliittymän

Lisätiedot

TeliaSonera Utsjoen matkaviestinverkot

TeliaSonera Utsjoen matkaviestinverkot TeliaSonera Utsjoen matkaviestinverkot 13.2.2014, Karigasniemi Antti Lehto Ville Lahti Timo Saxen Hannu Heikka Timo Hietalahti Prosessit ja verkkoviat Vakiohyvitykset Hoidamme asiakashyvitykset normaalin

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

myturf -tukiasemasarja Langaton tuntilaskurijärjestelmä

myturf -tukiasemasarja Langaton tuntilaskurijärjestelmä myturf -tukiasemasarja Langaton tuntilaskurijärjestelmä Mallinro: 114-5144 Mallinro: 114-5145 Mallinro: 115-4754 Mallinro: 115-9524 Mallinro: 115-9542 Mallinro: 115-9543 Form No. 3415-171 Rev A Quick Start

Lisätiedot

Järjestelmän suunnitteluohje. etolppa/eparking suunnitteluohje

Järjestelmän suunnitteluohje. etolppa/eparking suunnitteluohje Järjestelmän suunnitteluohje Tämä suunnitteluohje on tarkoitettu mahdollistamaan etolppa/eparking-järjestelmän suunnittelu parkkialueelle. Suunnitteluohje on tarkoitettu sähkösuunnittelijalle, rakennesuunnittelijalle

Lisätiedot

SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ABLOY PULSE

SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ABLOY PULSE SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ABLOY PULSE SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ABLOY PULSE -KULUNHALLINTAJÄRJESTELMÄ Suunnittelussa huomioitavaa 3 Kaapelit ja kaapelien mitat 3 Kaapelointi ulkotiloihin 4 Kaapelointi sisätiloihin

Lisätiedot

Webcam -palvelu. www.ergorise.fi/webcam

Webcam -palvelu. www.ergorise.fi/webcam Webcam -palvelu www.ergorise.fi/webcam Sisällysluettelo Webcam -palvelu sisältää... - 3 - Hinnasto... - 4 - Mahdolliset asennuspaikat... - 5 - Venekerhot... - 5 - Kesämökit... - 5 - Kerrostalot... - 5

Lisätiedot

UUSI STANDARDI TUO VAUHTIA JA VAKAUTTA:

UUSI STANDARDI TUO VAUHTIA JA VAKAUTTA: UUSI STANDARDI TUO VAUHTIA JA VAKAUTTA: Vikkelä VERKKO vanhallekin PC:lle Langaton lähiverkko on saanut uuden standardin. 80.ac-tekniikka parantaa lähiverkon vakautta ja kasvattaa sekä kantamaa että siirtonopeuksia,

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Koodi Kuvaus Hinta sis. alv24% Kuva

Koodi Kuvaus Hinta sis. alv24% Kuva Notesco Oy Hinnasto 23.7.2015 ALV 24%!!! Tämä hinnasto korvaa kaikki muut sivustolla mahdollisesti näkyvät hinnat ja mallit!!! Koodi Kuvaus Hinta sis. alv24% Kuva Kamerat (alv0%) JW0001 Wanscam IP65 WLAN

Lisätiedot

CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA

CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA Asennus ja käyttöönotto -ohjeet 8.10.2010 Jaakko Helskyaho CISCO AIRONET 1131AG 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 ASENNUS... 3 1.1 Kannen avaaminen... 3 1.2 Tukiaseman liitännät...

Lisätiedot

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA510v3 (c) ADSL 3G/4G Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Asenna palvelimeen Active Directory. Toimialueen nimeksi tulee taitajax.local, missä X on kilpailijanumerosi

Asenna palvelimeen Active Directory. Toimialueen nimeksi tulee taitajax.local, missä X on kilpailijanumerosi TAITAJA 2007 KILPAILUTEHTÄVÄ PÄIVÄ 2 W2K3 serverin asennus Yritykseen on hankittu palvelin (eilinen työasemakone), johon tulee asentaa Windows 2003 server. Tehtävänäsi on asentaa ja konfiguroida se. Tee

Lisätiedot

Kun kännykkä ei kuulu tai mobiililaajakaista tökkii. Mitä voin tehdä?

Kun kännykkä ei kuulu tai mobiililaajakaista tökkii. Mitä voin tehdä? Kun kännykkä ei kuulu tai mobiililaajakaista tökkii. Mitä voin tehdä? Matkaviestinverkon kuuluvuudesta Matkaviestinverkon kuuluvuutta voi parantaa lisäantennilla Matkaviestinverkon kuuluvuus voi olla pienestä

Lisätiedot

Isompi näyttö kannettavaan tietokoneeseen eli läppäriin

Isompi näyttö kannettavaan tietokoneeseen eli läppäriin Mukanetin logo Isompi näyttö kannettavaan tietokoneeseen eli läppäriin Läppäri on kätevä, koska se on kokonaisuus, mutta sen näyttö ei ole aina riittävän kokoinen ja kaksin sitä on vaikea katsoa yhdessä

Lisätiedot

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys Siitek Security Oy:n JM -hinnasto. Tarvikkeet & GSM -tuotteet. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Tämä hinnasto on toistaiseksi voimassa ja Siitek Security Oy pidättää oikeuden hinnan muutoksiin. Kaikki

Lisätiedot

Grä sbö len tuulivöimähänke: Kuväsövitteet

Grä sbö len tuulivöimähänke: Kuväsövitteet Grä sbö len tuulivöimähänke: Kuväsövitteet 1. Yleistä: Kaikissa kuvasovitteissa on käytetty tuulivoimalatyyppiä Nordex N117 2.4 MW. Napakorkeus: 141 m Lavan pituus: 58,5 m Roottorin halkaisija: 117 m Menetelmä:

Lisätiedot

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie 3, 02770 Espoo

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie 3, 02770 Espoo Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie, 02770 Espoo Tukiasemat 1. ja 2. kerros 2 Kerros 55 m 20 m Sähkökaappi A-rapun tuulikaapissa 1 Kerros 65 m Talojakamo parkkihallissa C-rapun lähellä 2 21 m 1 Sähkökaappi

Lisätiedot

Sisäverkon peittotuotteet

Sisäverkon peittotuotteet Sisäverkon peittotuotteet Laatuantennin sisäverkon peittotuotteilla voitte helposti parantaa kuuluvuutta tai nostaa mobiililaajakaistan nopeutta. Ulkoantennin avulla hitaasti toimivan laajakaistaliittymän

Lisätiedot

Fortum Fiksu Sisä- ja ulkolämpötilamittarit Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Sisä- ja ulkolämpötilamittarit Käyttöohjeet Fortum Fiksu Sisä- ja ulkolämpötilamittarit Käyttöohjeet 1 Lämpötilamittarit Fortum Fiksu -järjestelmään kytkettävä paristokäyttöinen lämpötilamittari mittaa lämpötilaa ja lähettää tiedot langattomasti

Lisätiedot

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Sivu 1/5 Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Laskelma HomePNA-tekniikkaa hyödyntävästä kiinteästä laajakaistaisesta internet-ratkaisusta taloyhtiöille. Ympäristönä voi olla erityyppiset

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Päätekotelo NC-125 asentaminen SM_ /8. FYO2PMU ja FYO2PMU Mini -kaapeleiden rakenne. Päätekotelo NC-125

ASENNUSOHJE. Päätekotelo NC-125 asentaminen SM_ /8. FYO2PMU ja FYO2PMU Mini -kaapeleiden rakenne. Päätekotelo NC-125 SM_09122016 1/8 Päätekotelo NC-125 asentaminen Tässä ohjeessa neuvotaan FYO2PMU ja FYO2PMU Mini -talokaapelin asennusta NC-125 -päätekoteloon. Tätä ohjetta voi jokainen soveltaa omalla tavallaan, mutta

Lisätiedot

Tietokoneet ja verkot. Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005. Kilpailijan numero. Server 2003 Administrator. XP pro Järjestelmänvalvojan

Tietokoneet ja verkot. Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005. Kilpailijan numero. Server 2003 Administrator. XP pro Järjestelmänvalvojan Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005 Kilpailijan numero allekirjoitus nimen selvennys Kirjoita työn edetessä tähän selvällä käsialalla Server 2003 Administrator XP pro Järjestelmänvalvojan Langattoman

Lisätiedot

Antennitarvikkeet. Antennit haaroittimet jaottimet kaapelit liittimet vahvistimet

Antennitarvikkeet. Antennit haaroittimet jaottimet kaapelit liittimet vahvistimet Antennitarvikkeet Antennit haaroittimet jaottimet kaapelit liittimet vahvistimet Antennit ULA-antenni Tilausnro: A100194/SSTL-koodi 75 001 02 ULA- radioantenni vaaka- ja pystypolarisaatio vastaanotolla,

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Todisteet kaiken varalta

Todisteet kaiken varalta 30 Videotallennin UUTTA Todisteet kaiken varalta Täpäristä tilanteista voi olla hyvä saada tallenne. Uusi videotallennin PerfectView REC 400 tarjoaa tähän monia mahdollisuuksia. Kompaktin laitteen avulla

Lisätiedot

SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE

SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta www.sant.fi Antenniasennukset kiinteistössä Sisältö: Määräys 65 A asettaa vaatimuksia antennien ja verkkojen

Lisätiedot

Lähettimet. Vastaanotin Hälytykset. OV-yksikkö DPR990

Lähettimet. Vastaanotin Hälytykset. OV-yksikkö DPR990 Vastaanottimet Omavalvontyksikkö DPR990 PromoLog-omavalvontaohjelma asennettuna Webserver-ohjelmisto asennettuna Yksinkertainen käyttöönotto, ei ohjelmien asennusta PromoLog-ohjelma käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

HDV600 -sarjan videoskoopit

HDV600 -sarjan videoskoopit HDV600 -sarjan videoskoopit Huolto & kunnossapito Tuotanto Ajoneuvoteollisuus Ilmailuala LVI Turvallisuus TARKAT VideosKOOPIT Tutki tarkemmin. Näe pa Uusi HDV600 -videoskooppisarja Extech-mittalaitetarjonta

Lisätiedot

RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN...

RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN... RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN... Tarjoamme Teille päätelaitteet, televisiot sekä Verkon

Lisätiedot

Liittymismaksuhinnasto. Caruna Espoo Oy

Liittymismaksuhinnasto. Caruna Espoo Oy Liittymismaksuhinnasto Caruna Espoo Oy 1.4.2018 Liittymismaksu Jakeluverkkoon liittymisestä laskutetaan tämän hinnaston mukainen liittymismaksu. Uuden sähköliittymän liittymismaksuun sisältyy jakeluverkostoon

Lisätiedot

7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$ .$$3(/2,17, 7<g.2+7$,1(1Ã7<g6(/,7<6

7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$ .$$3(/2,17, 7<g.2+7$,1(1Ã7<g6(/,7<6 1 7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$.$$3(/2,17, 7

Lisätiedot

Keskuspölynimurit - Puhdas ilma, alhainen äänitaso, huippuimuteho

Keskuspölynimurit - Puhdas ilma, alhainen äänitaso, huippuimuteho 150/250/LCD Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit myös ostaa kaikki osat erikseen. Nilfisk Supreme

Lisätiedot

Nestelämmittimet ja lisävarusteet

Nestelämmittimet ja lisävarusteet 2012 Nestelämmittimet ja lisävarusteet Tuotteet nesteiden lämmitykseen Veden lämmitys Öljyn lämmitys Läpivirtauslämmittimet Kytkentäkotelot ja termostaatit Asennustarvikkeet ym. Sivu 2 Hinnat ovat ohjehintoja

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Mökkiautomaatio StarterKit

Mökkiautomaatio StarterKit Mökkiautomaatio StarterKit Tervetuloa DEFA:n mökkiautomaatiojärjestelmän käyttäjäksi Tämän StarterKit:n avulla on helppo aloittaa mökkiautomaatiojärjestelmän käyttö. Tässä pikaohjeessa on kerrottu miten

Lisätiedot

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi TEKA-valvontakamerat koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin 4/8/16 kanavaiset, kehittyneet videotallentimet HDMI ulostulolla. 4/8 x 600 TVL korkearesoluutioiset kamerat Helppo nettikäyttö

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle

Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle Keruukontti saapuu Ennen porausta kohteeseen tuodaan kivituhkan keruuseen tarkoitettu kontti, jonka mitat ovat n. 2m x 2m x 3,5m. Kontin paikka

Lisätiedot

TW-EA510v4 TW-EA510 VERSIO 4. - Ulkoinen ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri, WLAN-tukiasema 54 Mb, VPN PPTP - 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps

TW-EA510v4 TW-EA510 VERSIO 4. - Ulkoinen ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri, WLAN-tukiasema 54 Mb, VPN PPTP - 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps TW-EA510v4 TW-EA510 VERSIO 4 - Ulkoinen ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri, WLAN-tukiasema 54 Mb, VPN PPTP - 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps - Tuetut käyttöjärjestelmät: Windows 95 (a, b), 98, 98SE, Me, NT4,

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Lämpöä tuulivoimasta ja auringosta. Esa.Eklund@KodinEnergia.fi. Kodin vihreä energia Oy 30.8.2012

Lämpöä tuulivoimasta ja auringosta. Esa.Eklund@KodinEnergia.fi. Kodin vihreä energia Oy 30.8.2012 Lämpöä tuulivoimasta ja auringosta 30.8.2012 Esa.Eklund@KodinEnergia.fi Kodin vihreä energia Oy Mitä tuulivoimala tekee Tuulivoimala muuttaa tuulessa olevan liikeenergian sähköenergiaksi. Tuulesta saatava

Lisätiedot

Sovellutukset. Kylmävarastojen lämpötilan valvonta langattomilla lähettimillä. Keskitetty lämpötilan valvonta

Sovellutukset. Kylmävarastojen lämpötilan valvonta langattomilla lähettimillä. Keskitetty lämpötilan valvonta Kylmävarastojen lämpötilan valvonta langattomilla lähettimillä Keskitetty lämpötilan valvonta Kylmähuoneet ja pakastimet Suurkeittiöiden omavalvonta Uunit ja jäähdytyskaapit Astianpesukoneet Lääketeollisuuden

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Hinnasto 1.1. 2014. Puzer Aino LCD-keskusyksikkö. LVI-koodi 6902004 (10630) Puzer Oiva -keskusyksikkö. LVI-koodi 6902010 (10002) Puzer Easy

Hinnasto 1.1. 2014. Puzer Aino LCD-keskusyksikkö. LVI-koodi 6902004 (10630) Puzer Oiva -keskusyksikkö. LVI-koodi 6902010 (10002) Puzer Easy Hinnasto 1.1. 2014 Vapaasti tehtaalla muutosvarauksin. Keskusyksiköt Puzer Aino LCD-keskusyksikkö Hinta ALV 0 % Hinta ALV 24 % 629,00 779,96 Voidaan sijoittaa asuintiloihin tai teknisiin tiloihin. LVI-koodi

Lisätiedot

Kuuluvuutta sisätiloihin 26.8.2014

Kuuluvuutta sisätiloihin 26.8.2014 Kuuluvuutta sisätiloihin 26.8.2014 Me Bandercomilla uskomme, että ihmisten pitäisi pystyä kommunikoimaan keskenään koska tahansa, missä tahansa, häiriöttömästi ja luotettavasti. Bandercom on omistautunut

Lisätiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot Pientalonrakentajan tietoliikenneopas Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot MIKSI KUITULIITTYMÄ? IPP:n kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen

Lisätiedot

MTR260C LÄMPÖTILALÄHETIN

MTR260C LÄMPÖTILALÄHETIN Käyttöohje Ohjelmistoversio V1.5 14.3.2007 MTR260C LÄMPÖTILALÄHETIN Nokeval MTR260C käyttöohje YLEISKUVAUS MTR260C on paristokäyttöinen langaton lämpötilalähetin, jossa on sisäinen Pt100-anturi. Laite

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero täyttää sisäasiainministeriön antamissa määräyksissä esitetyt vaatimukset. VTT on myöntänyt kuivakäymäläkomerolle sen vaatimusten mukaisuuden osoittavan tuotesertifikaatin

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

Toistinasemakuulumisia. SRAL Toistinasemakoordinaattori Erik Finskas OH2LAK oh2lak@sral.fi

Toistinasemakuulumisia. SRAL Toistinasemakoordinaattori Erik Finskas OH2LAK oh2lak@sral.fi Toistinasemakuulumisia SRAL Toistinasemakoordinaattori Erik Finskas OH2LAK oh2lak@sral.fi Toistinten nykytilanne 10m toistimia 1 kpl 6m toistimia 4 kpl 2m toistimia 37 kpl Aliäänisalpaa käyttää 2 kpl 70cm

Lisätiedot

REELWORKS LETKU- JA KAAPELIKELAT

REELWORKS LETKU- JA KAAPELIKELAT REELWORKS LETKU- JA KAAPELIKELAT Hinnasto 2020 PRO RATKAISUT TEOLLISUUDELLE JA TEKIJÖILLE EDULLISET JA KESTÄVÄT UMPI- JA AVOKELAT PAINEILMALLE, KORKEA- JA MATALAPAINEVEDELLE SEKÄ SÄHKÖLLE Reelworks kelat

Lisätiedot

LANGATTOMAN VERKON KÄYTTÖ JA ONGELMATILANTEET (WLAN/WIFI)

LANGATTOMAN VERKON KÄYTTÖ JA ONGELMATILANTEET (WLAN/WIFI) LANGATTOMAN VERKON KÄYTTÖ JA ONGELMATILANTEET (WLAN/WIFI) Tästä ohjeesta löydät apua langattoman lähiverkon (yleisesti käytetään myös nimitystä WLAN tai WiFi) käyttämiseen ja ongelmatilanteisiin. Tietoa

Lisätiedot

WLAN järjestelmän suunnittelu

WLAN järjestelmän suunnittelu 1 (7) WLAN järjestelmän suunnittelu WLAN on langaton 2.4 GHz taajuus-alueella toimiva radiojärjestelmä, ja sen suunnittelussa on hyvä tietää ja ottaa huomioon seuraavat asiat: 1) Lähetysteho ilmaistaan

Lisätiedot

Kamerapaketit nostureille

Kamerapaketit nostureille Konenäkö Ajoneuvokamerat Kamerapaketit Kamerapaketit nostureille Mobiilinosturit Torninosturit Taittopuominosturit Teleskooppinosturit, sarja LV7010 / LV7015 Teleskooppinosturisarja LV7010, (LV7015 12"

Lisätiedot

Radioyhteys: Tehtävien ratkaisuja. 4π r. L v. a) Kiinteä päätelaite. Iso antennivahvistus, radioaaltojen vapaa eteneminen.

Radioyhteys: Tehtävien ratkaisuja. 4π r. L v. a) Kiinteä päätelaite. Iso antennivahvistus, radioaaltojen vapaa eteneminen. 1S1E ietoliikenteen perusteet Metropolia/A. Koivumäki adioyhteys: ehtävien ratkaisuja 1. Langatonta laajakaistaa tarjoavan 3.5 GHz:n taajuudella toimivan WiMAX-verkon tukiaseman lähettimen lähetysteho

Lisätiedot

10 yleisintä kysymystä kameravalvonnasta

10 yleisintä kysymystä kameravalvonnasta 10 yleisintä kysymystä kameravalvonnasta Ari Räty, tekninen johtaja, Demon Turvallisuus Oy 1: Miten toimittamanne kamerat näkevät pimeässä? Kameran kuvaus perustuu kohteesta heijastuvaan valoon. Ellei

Lisätiedot

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle TEEMA 1 Tietokoneen peruskäyttö Digikamera Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle Tämä tietopaketti hahmottaa lukijalle, millä tavalla kuvat voidaan siirtää kamerakännykästä tai

Lisätiedot

NextMesh Mall wlan asennussuunnitelma Martinlaakson Ostari Kivivuorentie 4, Vantaa

NextMesh Mall wlan asennussuunnitelma Martinlaakson Ostari Kivivuorentie 4, Vantaa wlan asennussuunnitelma Martinlaakson Ostari Kivivuorentie 4, 1 1 Parturiliike Mansnerin kulma Jakamo 1. krs IV-konehuoneen perällä, käynti ulkokautta Sähkökaappi 1. krs Internet, Dual Eth, LAN switch,

Lisätiedot

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010)

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 19.5.2010) 2 (3) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

Orlaco kamerapaketit nostureille

Orlaco kamerapaketit nostureille Konenäkö Ajoneuvokamerat Orlaco kamerapaketit nostureille Mobiilinosturit Torninosturit Taittopuominosturit www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi, PUH, 0207 499 499, FAX 0207 499 456 1 / 13 Ajoneuvonosturit,

Lisätiedot

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Teliasonera/Seppo Kuusisto /Relation/Identifier 0.1 Draft Äänekoski 2013 rakennetut ja 2014 rakennettavat rungot 50 % Vuonna 2014 rakennettava osuus liittymiä tarjotaan

Lisätiedot

Teleoperaattorihinnasto Laitetilat ja kaapelikanavat

Teleoperaattorihinnasto Laitetilat ja kaapelikanavat Teleoperaattorihinnasto Laitetilat ja kaapelikanavat Voimassa 1.7.2013 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (JNT) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti toisille teleoperaattoreille

Lisätiedot

Kalkkiraitti, id 03418xxxxx Paraistentie, Lappeenranta

Kalkkiraitti, id 03418xxxxx Paraistentie, Lappeenranta Esisuunnitelma: Uusi matkaviestintukiasema, pylväs/mastopaikka Sito Oy, 19.6.2016 YHTEENVETO 2 Telia Finland Oyj (myöh. Telia) parantaa matkaviestinverkon kuuluvuutta Lappeenrannan alueella. Kohde korvaa

Lisätiedot

Induktiosilmukkavahvistimen tulee toistaa kaikki samat äänet mitä kaiuttimista toistetaan (mm.tietokone, langaton mikrofoni, digiboxi).

Induktiosilmukkavahvistimen tulee toistaa kaikki samat äänet mitä kaiuttimista toistetaan (mm.tietokone, langaton mikrofoni, digiboxi). Liite 2 Yksilöity tilojen käyttötarkoitus Esiopetustilat (507,509,607,609): Järjestelmän toiminnan kuvaus: Käyttäjän työpisteeseen tulee seuraavat laitteet: tietokone, monitori, dokumenttikamera, digiboxi,

Lisätiedot

Nexans seuraa kotiin saakka

Nexans seuraa kotiin saakka www.nexans.fi Kuitua kotiin kaivataan Nexans seuraa kotiin saakka Viime vuosina Nexans on ollut mukana rakentamassa infrastruktuuria uusia tiedonsiirtoväyliä varten mm. kaupunkiverkkojen muodossa. Nyt

Lisätiedot

E*LDS 2014 E*LDS-HINNASTO 2014. Hinnat voimassa alkaen 1.1.2014.

E*LDS 2014 E*LDS-HINNASTO 2014. Hinnat voimassa alkaen 1.1.2014. E*LDS-HINNASTO 2014 Hinnat voimassa alkaen 1.1.2014. 1 Hinnaston hinnat Alv. 0%. Toimitusehto V.v. Kellokoski. Hinnat voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeudet muutoksiin. E*LDS järjestelmän keskusyksiköt

Lisätiedot

Liitäntälaiteyksiköt tehokkaaseen valonheitinvalaistukseen

Liitäntälaiteyksiköt tehokkaaseen valonheitinvalaistukseen Lighting Liitäntälaiteyksiköt tehokkaaseen valonheitinvalaistukseen High Power GearUnits Philipsin innovatiiviset, tehokkaat liitäntälaiteyksiköt ovat pienikokoisia ja täysin valmiita asennettavaksi. Ne

Lisätiedot

Nyt 4G-netti ja HD-kuva kuntoon!

Nyt 4G-netti ja HD-kuva kuntoon! Nyt 4G-netti ja HD-kuva kuntoon! 4G-laitteet ja liittymät aina meiltä DNA Kotimokkula 4G lisää merkittävästi nettiyhteyden nopeutta ja vakautta erityisesti haja-asutusalueiden antennikodeissa. Tyylikäs

Lisätiedot

Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3

Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3 Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3 17.12.2016 Ksu Kelluva rantaraitti Selvityskohde sijaitsee Tuusulan kunnan alueella Tuusulanjärven eteläpäässä. Suunniteltu rantaraitti sijaitsee Gustavelundin

Lisätiedot

Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite

Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite Halton Zen Corner ZCO - syrjäyttävä tuloilmalaite Laaja ilmavirran säätöalue Tasainen ilmavirran virtauskuvio saadaan aikaan pienillä rei'illä, jotka muodostavat optimaaliset virtausolosuhteet hajottimen

Lisätiedot

INTERNET-yhteydet E L E C T R O N I C C O N T R O L S & S E N S O R S

INTERNET-yhteydet E L E C T R O N I C C O N T R O L S & S E N S O R S INTERNET-yhteydet IP-osoite IP-osoitteen tarkoituksena on yksilöidä laite verkossa. Ip-osoite atk-verkoissa on sama kuin puhelinverkossa puhelinnumero Osoite on muotoa xxx.xxx.xxx.xxx(esim. 192.168.0.1)

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/8 Labcom LoRa-D2 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen MUUTOS- JA LISÄTÖIDEN 11.12.2016 Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan sisältymättömien

Lisätiedot

6.4. Kaapeliasennusjärjestelmä. Cable Scout. Cable Scout - ratkaisu kaapeliasennuksiin. Asennustyökalut

6.4. Kaapeliasennusjärjestelmä. Cable Scout. Cable Scout - ratkaisu kaapeliasennuksiin. Asennustyökalut 6.4 Asennustyökalut Cable Scout Cable Scout kaapeliasennusjärjestelmä on monipuolinen apuväline kaapeliasennuksessa. Järjestelmä säästää työaikaa ja kustannuksia. HellermannTyton tarjoaa neljä erilaista

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI Muutos Pvm/Tarkastanut Pvm/Hyväksynyt Pvm/Julkaissut Huomautukset 10.02.2016 / HM 1 Katuvalot 2 Piirustukset Heinäveden kunta uusii nykyisiä elohopeahöyrylampuilla

Lisätiedot

Grä sbö len tuulivöimähänke: Kuväsövitteet

Grä sbö len tuulivöimähänke: Kuväsövitteet Grä sbö len tuulivöimähänke: Kuväsövitteet 1. Yleistä: Kaikissa kuvasovitteissa on käytetty tuulivoimalatyyppiä Enercon E101 3MW. Napakorkeus: 135,4 m Lavan pituus: 50,5 m Roottorin halkaisija: 101 m Menetelmä:

Lisätiedot

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT VARMISTA TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISEN JÄTEASTIASUOJAN AVULLA KIINTEISTÖSI TURVALLISUUS. Automaattisella palosammuttimella varustettu jäteastiasuoja

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 Kameran yleiskatsaus 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy

Lisätiedot

PST 18 W/m -lämpökaapelin asennusohje

PST 18 W/m -lämpökaapelin asennusohje PST 18 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin PST 18 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 18 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet: Lattialämmitys

Lisätiedot

TORNIONLAAKSON SÄHKÖ OY

TORNIONLAAKSON SÄHKÖ OY Reijo Mustonen, Jouni Koskenniemi 20.11.2017 TORNIONLAAKSON SÄHKÖ OY Yleisohjeet Sähköurakoitsijoille Ja Suunnittelijoille Sisällys Asiakkaan vastuut sähkönjakeluverkkoon liityttäessä... 3 Liittymissopimus...

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot