Yhdyskuntarakentamisen lautakunta klo 16:30 pidettävän kokouksen esityslista Mustasaaren virastotalo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhdyskuntarakentamisen lautakunta klo 16:30 pidettävän kokouksen esityslista Mustasaaren virastotalo"

Transkriptio

1 Yhdyskuntarakentamisen lautakunta klo 16:30 pidettävän kokouksen esityslista Mustasaaren virastotalo

2 KUTSUSIVU Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta 8/2019 Kokousaika klo 16:30 Kokouspaikka Mustasaaren virastotalo Käsiteltävät asiat 115 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 116 Pöytäkirjan tarkastaminen 117 Esityslistan hyväksyminen 118 Tonttijako keväällä Karta 119 Kaavoituskatsaus Utdrag ur Smedsby delgeneralplan Planläggningsöversikt 120 Ilmoitusasiat

3 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu Dnro 115 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Mustasaaren kunnan hallintosäännön 174. :n mukaan toimielin päättää kokoustensa ajan ja paikan. Hallintosäännön 175. :n mukaan kokouskutsun antaa toimielimen puheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Kokouskutsussa on mainattava, mitä toimielimen päätöksentekotapaa noudatetaan kunkin asian kohdalla (varsinanen kokous, sähköinen kokous, sähköinen päätöksentekomenettely). Esityslista lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsänolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Kokouskutsu, esityslista, liitteet ja oheismateriaali lähetetään sähköisesti ( 176). Esityslista julkaistaan kunnan verkkosivuilla. Esityslistan liitteitä julkaistaan verkossa harkinnan mukaan ( 177). Kokouskutsu on lähetetty Kuntalain 103. :n mukaan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Ehdotus: Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja läsnä olevien jäsenten lukumäärään nähden päätösvaltaiseksi. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös:

4 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu Dnro 116 Pöytäkirjan tarkastaminen Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Kuntalain 140. :n mukaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Mustasaaren kunnan hallintosäännön 197. :n mukaan toimielinten pöytäkirja siihen liitettyine oikasuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään nähtävänä kunnan verkkosivuilla siten kuin kuntalain 140. :ssä tarkemmin säädetään. Ehdotus: Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan jäsenet Jussi Lahti ja Nina Söderberg. Pöytäkirja tarkastetaan Mustasaaren virastotalossa. Pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen ja valitusosoituksineen pidetään nähtävänä kunnan verkkosivuilla alkaen. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös:

5 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu Dnro 117 Esityslistan hyväksyminen Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Mustasaaren kunnan hallintosäännön 175. :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja. Puheenjohtaja ratkaisee, mitkä asiat otetaan esityslistalle. Hallintosäännön 185. :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Hallintosäännön 186. :n mukaan toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai jäsenen ehdotuksesta, jota on kannatettu, ottaa enemmistöpäätöksellä käsiteltäväksi asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Toimielimen kokouksessa asiat päätetään viranhaltijan esittelystä. Toimielin voi myös yksittäistapauksessa ja erityisestä syystä päättää, että asia ratkaistaan puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Ehdotus: Esityslista hyväksytään. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös:

6 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu Dnro KOMU/1050/ / Tonttijako keväällä 2019 Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Maankäyttöinsinööri Simon Weiner: Puh , Kunnan omakotitontit ovat olleet julkisesti haettavina Haettavana on ollut 19 uutta tonttia Mararnan alueella Koivulahdessa. Myös aiemmin haettavana olleita tontteja markkinoitiin. Jo ennen kuin hakuaika alkoi Mararnan tonteista saatiin yksi hakemus. Hakuaikana Mararnan tonteista saatiin kolme hakemusta. Katso jäljempänä oleva taulukko. Luettelo hakijoista on liitteenä. Jokaisella hakijalla oli mahdollisuus hakea kolmea eri tonttia, mutta hakijalle voidaan myöntää vain yksi tontti. Kaikki neljä hakijaa ovat hakeneet ensisijaisena vaihtoehtonaan eri tontteja. Hakija Tonttivaihtoehdot I II III A B C D Hakemus jätetty Tontin varausmaksu on 500 euroa, joka hyvitetään kaupanteon yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja luopuu tontista. Tontit pidetään varattuna saakka. Varausaikaa voidaan jatkaa erityisestä syystä. Rakennuslupahakemus on jätettävä ennen varausajan päättymistä. Tontin voi ostaa vasta sen jälkeen, kun rakennuslupahakemus on jätetty. Liitteet: Kartta Hakijat (ei julkisuuteen) Teknisen johtajan Ben Antellin ehdotus: Tonttijako tapahtuu yhdyskuntarakentamisen lautakunnan vahvistamien periaatteiden mukaisesti. Tontit jaetaan hakemusten mukaisesti. Yhdyskuntarakentamisen lautakunta päättää, että 1. korttelin 106 tontti 3 Mararnan alueella varataan hakijalle A. 2. korttelin 104 tontti 4 Mararnan alueella varataan hakijalle B. 3. korttelin 106 tontti 5 Mararnan alueella varataan hakijalle C. 4. korttelin 106 tontti 1 Mararnan alueella varataan hakijalle D. 5. tontit pidetään varattuna saakka. 6. tonteista peritään varausmaksu, joka on 500 euroa. Varaus tulee voimaan, kun varausmaksu on maksettu. Varausta ei voi siirtää kolmannelle osapuolelle. 7. varausmaksu hyvitetään kauppahinnan maksun yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta, jos varaaja luopuu tontista. 8. kauppakirja tehdään rakennusluvan hakemisen jälkeen. Rakennuslupaa on haettava ennen varausajan päättymistä.

7 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu 9. ilman varausta jäävät tontit laitetaan jatkuvaan hakuun. Jätetyt hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti hakemusten saapumisjärjestyksessä. 10. pykälä tarkastetaan heti. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös:

8

9 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu Dnro KOMU/449/ / Kaavoituskatsaus 2019 Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Kaavoitusinsinööri : Puh , marika.haggblom@mustasaari.fi Kunnan tulee kuntalaisten tiedottamiseksi laatia vähintään kerran vuodessa katsaus kunnassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista (maankäyttöja rakennuslain 7. ). Kaavoituskatsauksessa esitellään ajankohtaisia yleis- ja asemakaavoja sekä muita ajankohtaisia kaavoja ja selvityksiä. Kaavoituskatsauksen sisältö perustuu kunnan viisivuotiseen kaavoitusohjelmaan. Kaavoitusohjelma hyväksyttiin kunnanvaltuustossa Kaavoituskatsaus laaditaan esitemuotoon ja pidetään nähtävillä 30 päivän ajan. Kaavoituskatsaus on saatavilla virastotalosta sekä kunnan verkkosivuilta myös nähtävilläoloajan jälkeen. Kunnan hallintosäännön 55. :n mukaan kaavoituskatsauksen hyväksyy yhdyskuntarakentamisen lautakunta. Teknisen johtajan Ben Antellin ehdotus: Yhdyskuntarakentamisen lautakunta hyväksyy kaavoituskatsauksen sisällön. Kaavoituskatsaus kootaan ja pidetään julkisesti nähtävillä 30 päivän ajan. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös: Ehdotus hyväksyttiin. --- Kaavoitusinsinööri : Puh , marika.haggblom@mustasaari.fi Kaavoituskatsaus 2019 pidettiin nähtävillä Nähtävilläoloaikana saatiin kaksi mielipidettä, jotka molemmat koskevat Sepänkylän asemakaavassa osoitettua Karperöntien ja Bölentien välistä uutta tieyhteyttä. Karperöntien ja Bölentien välinen tieyhteystarve on nostettu esille Sepänkylän osayleiskaavassa Asutuksen kasvaessa syntyy uusia tieyhteystarpeita, ja ajan mittaan myös valtatien pohjoispuolisen alueen hyödyntäminen edellyttää kokoojatietä, johon uudet tonttikadut voidaan liittää. Kaavoituskatsauksen tarkoituksena on tiedottaa maankäytön suunnittelusta. Kaavoituskatsauksessa esitellään vuosittain kunnan tärkeimmät yleiskaavat ja asemakaavat samoin kuin muut kuntaa koskevat seudulliset maankäyttö- ja liikennesuunnitelmat. Aloitteen kaavan laatimisesta tekee kunta, maanomistaja tai jokin muu taho.

10 Toimielin Yhdyskuntarakentamisen lautakunta Sivu Kaavoituskatsauksesta jätetyt mielipiteet annetaan tiedoksi yhdyskuntarakentamisen lautakunnalle ja merkitään tiedoksi. Mielipiteet eivät kuitenkaan johda kaavoituskatsauksen muuttamiseen, sillä kaavoituskatsauksen tarkoituksena on tiedottaa ajankohtaisista kaava-asioista. Jokaisen kaavaprosessin aikana kaikilla niillä, joiden asumiseen, työhön tai muihin oloihin kaavalla voi olla huomattavaa vaikutusta, on mahdollisuus osallistua ja jättää kaavasta mielipiteitä ja muistutuksia. Liitteet: Ote Sepänkylän osayleiskaavasta 2030 Kaavoituskatsaus 2019 Kokousasiakirjat: Jätetyt mielipiteet Teknisen johtajan Ben Antellin ehdotus: Yhdyskuntarakentamisen lautakunta perehtyy kaavoituskatsauksesta jätettyihin mielipiteisiin ja merkitsee ne tiedoksi. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös:

11

12 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

13 Planläggningsöversikt 2019 För att öka möjligheterna till insyn i planläggningen ska kommunen minst en gång om året uppgöra och publicera en översikt över de planärenden som är anhängiga eller blir anhängiga i kommunen under den närmaste tiden. I planläggningsöversikten presenteras de viktigaste generalplanerna och detaljplanerna samt övriga regionala markanvändnings- och trafikplaner som berör kommunen och som kommunen deltar i. Kaavoituskatsaus 2019 Kunta tiedottaa maankäytön suunnittelusta laatimalla ja julkaisemalla vähintään kerran vuodessa katsauksen kunnassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Kaavoituskatsauksessa esitellään kunnan tärkeimmät yleiskaavat ja asemakaavat samoin kuin muut kuntaa koskevat seudulliset maankäyttö- ja liikennesuunnitelmat. Innehåll: Planläggningsöversikt Planläggningsnivåer... 3 Så kan du påverka... 4 Planläggningsprocessen... 5 Från planläggning till genomförande... 6 Landskapsplanläggning... 7 Aktuella generalplaner... 8 Aktuella detaljplaner Övriga aktuella planer och utredningar Beslutsfattande Kontaktuppgifter Sisältö: Kaavoituskatsaus Kaavoituksen tasot... 3 Näin voit vaikuttaa... 4 Kaavoitusprosessi... 5 Kaavoituksesta toteutukseen... 6 Maakuntakaavoitus... 7 Ajankohtaiset yleiskaavat... 8 Ajankohtaiset asemakaavat Muita ajankohtaisia suunnitelmia ja selvityksiä Päätöksenteko Yhteystiedot Planläggningsöversikt 2019 Korsholms kommun, planläggningsavdelningen. Planläggningsöversikten godkändes av samhällsbyggnadsnämnden Planläggningsöversikten finns även som PDF-fil på Korsholms kommuns webbplats Text, foton, kartor: Korsholms kommun. Kaavoituskatsaus 2019 Mustasaaren kunta, kaavoitusosasto. Kaavoituskatsaus hyväksyttiin yhdyskuntarakentamisen lautakunnassa Kaavoituskatsaus on luettavissa myös PDF-tiedostona Mustasaaren kunnan verkkosivuilta Teksti, kuvat, kartat: Mustasaaren kunta. Tryckeri KTMP Group Oy Ab Painotalo KTMP Group Oy Ab 2 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

14 Planläggningsnivåer Markanvändnings- och bygglagen (MBL) reglerar systemet för planeringen av markanvändningen. I Finland har vi ett hierarkiskt planläggningssystem som innebär att en mer allmän plan som täcker ett större område styr den mer detaljerade planläggningen. De riksomfattande målen för områdesanvändningen är en del av markanvändnings- och bygglagens system för planering av områdesanvändningen. Målen utgör statsrådets syn på områdesanvändningen ur riksintresse. Målens viktigaste uppgift är att säkerställa att frågor ur riksintresse beaktas vid områdesplaneringen. Landskapsplanen är en övergripande plan för områdesanvändningen i landskapet. I den presenteras de grundläggande lösningarna för landskapets samhällsstruktur och områdesanvändning på lång sikt. Landskapsplanen är en del av systemet för planering av områdesanvändningen i markanvändnings- och bygglagen och styr den kommunala planläggningen. Landskapsplanen utarbetas vid landskapsförbundet. Generalplanen uppgörs och godkänns av kommunen. Planen anger principerna för den eftersträvade utvecklingen och nödvändiga områden anvisas till grund för den detaljerade planläggningen och annan planering samt för byggande och övrig markanvändning. Det är kommunfullmäktige som godkänner generalplaner. Detaljplaner uppgörs och godkänns av kommunen. Detaljplaner ska utarbetas och hållas aktuella efter hand som kommunens utveckling eller behovet att styra markanvändningen det kräver. Detaljplaner som inte har betydande verkningar kan godkännas av samhällsbyggnadsnämnden. I annat fall är det kommunfullmäktige som godkänner detaljplanerna. Kaavoituksen tasot Maankäytön suunnittelujärjestelmästä säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (MRL). Suomessa noudatetaan hierarkkista kaavoitusjärjestelmää, jossa yleispiirteisempi ja suuremman alueen käsittävä kaava ohjaa yksityiskohtaisempaa kaavoitusta. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää. Tavoitteet kertovat valtioneuvoston näkemyksen valtakunnallisesti merkittävästä alueidenkäytöstä. Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden tärkein tehtävä on varmistaa, että alueidenkäytön suunnittelussa otetaan huomioon valtakunnallisesti merkittävät seikat. Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä esitetään maakunnan yhdyskuntarakenteen ja alueiden käytön perusratkaisut keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Maakuntakaava kuuluu maankäyttö- ja rakennuslain mukaiseen alueiden käytön suunnittelujärjestelmään ja ohjaa kuntien kaavoitusta. Maakuntakaavan laatii maakuntaliitto. Yleiskaavan laatii ja hyväksyy kunta. Kaavassa esitetään tavoiteltavan kehityksen periaatteet ja osoitetaan tarpeelliset alueet yksityiskohtaisen kaavoituksen ja muun suunnittelun perustaksi sekä rakentamiselle ja muulle maankäytölle. Yleiskaavat hyväksyy kunnanvaltuusto. Asemakaavan laatii ja hyväksyy kunta. Asemakaavoja on laadittava ja pidettävä ajan tasalla sitä mukaa kuin kunnan kehitys tai maankäytön ohjaustarve sitä edellyttää. Vaikutuksiltaan vähäiset asemakaavat voidaan hyväksyä yhdyskuntarakentamisen lautakunnassa. Muut asemakaavat hyväksyy kunnanvaltuusto. Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

15 Så kan du påverka Ett av markanvändnings- och bygglagens mest central a mål är växelverkan och öppenhet i planeringsprocessen på alla planenivåer. När kommunen beslutat att en planering påbörjas kallas detta att planläggningen blir anhängig. Beslutet ska meddelas endera för varje plan skilt för sig eller i planläggningsöversikten. Intressenter är områdets markägare och de vilkas boende, arbete eller övriga förhållanden betydligt kan påverkas av planen samt myndigheter och sammanslutningar vilkas verksamhetsområde behandlas i planeringen. Planläggningsprocessen delas in i tre huvudskeden: Program för deltagande och bedömning Planutkast Planförslag Beredningsmaterialet är framlagt under framläggningstiden i ämbetshusets andra våning och på kommunens webbplats Du kan påverka planläggningen genom att kontakta planläggningsavdelningen lämna en åsikt i beredningsskedet lämna en anmärkning söka ändring genom besvär. En intressent har möjlighet att framföra sin åsikt över en plan i beredningsskedet. Åsikten kan lämnas in gällande programmet för deltagande och bedömning samt över planutkastet. I förslagsskedet har intressenter möjlighet att lämna in en skriftlig anmärkning mot förslaget. Kommunen skickar sitt bemötande till de som har uppgett sin adress. Vid inlämnande av åsikter och anmärkningar kan man använda sig av en färdig åsiktsblankett eller ett fritt formulerat brev. Åsiktsblanketten finns tillgänglig på kommunens webbplats och vid ämbetshuset. Åsikten eller anmärkningen skickas till Korsholms kommun, Planläggningen, Centrumvägen 4, Korsholm, eller till planlaggning(at)korsholm.fi. I planärenden kan man söka ändring genom ett besvär till Vasa förvaltningsdomstol (VFD) efter att planen godkänts i kommunen. Den som anfört kommunalbesvär kan, om han har fått nekande svar, anföra ett besvär hos högsta förvaltningsdomstolen (HFD). Näin voit vaikuttaa Yksi maankäyttö- ja rakennuslain keskeisimmistä tavoitteista on suunnitteluprosessien avoimuus ja vuorovaikutteisuus kaikilla tasoilla. Kunnan on tiedotettava jokaisen kaavaprosessin vireilletulosta. Vireilletulosta tiedotetaan joko kaavakohtaisesti tai kaavoituskatsauksessa. Osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä ne viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Kaavoitusprosessi jaetaan kolmeen päävaiheeseen: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavaluonnos Kaavaehdotus Valmisteluaineistoon voi tutustua nähtävilläoloaikana virastotalon toisessa kerroksessa sekä kunnan verkkosivuilla Voit vaikuttaa kaavoitukseen ottamalla yhteyttä kaavoitusosastoon jättämällä mielipiteen valmisteluvaiheessa jättämällä muistutuksen hakemalla muutosta valittamalla. Osallisella on mahdollisuus esittää mielipiteensä kaavasta valmisteluvaiheessa. Mielipiteen voi jättää sekä osallistumisja arviointisuunnitelmasta että kaavaluonnoksesta. Osallisella on mahdollisuus jättää kirjallinen muistutus kaavasta ehdotusvaiheessa. Kunta lähettää vastineensa niille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa. Mielipiteen ja muistutuksen voi jättää valmiilla lomakkeella tai vapaamuotoisella kirjeellä. Lomakkeen saa kunnan verkkosivuilta tai virastotalosta. Mielipide tai muistutus lähetetään osoitteeseen Mustasaaren kunta, Kaavoitus, Keskustie 4, Mustasaari, tai kaavoitus(at)mustasaari.fi. Kaava-asioissa muutosta voi hakea valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen (VHO) sen jälkeen, kun kaava on hyväksytty kunnassa. Jos vastaus on kielteinen, kunnallisvalituksen tekijä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO). 4 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

16 Planläggningsprocessen Kaavoitusprosessi Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

17 Från planläggning till genomförande Förverkligandet av ett område som grundar sig på detaljplan kan starta när detaljplanen vunnit laga kraft. Innan tomter kan byggas ska kommunaltekniken, dvs. gator samt vattenoch avloppsledningar, anläggas. Gatuplaneringen och den kommunaltekniska planeringen kan starta efter att detaljplanen godkänts i kommunen. Själva byggandet startar först efter att detaljplanen och vägplanen fastställts samt kommunfullmäktige beviljat budgetmedel för projektet. En allmän princip är att gatorna i ett nytt område först byggs som grusvägar och beläggs när tomterna längs dem har bebyggts. På det här sättet söndras inte beläggningen genast i början av arbetsmaskiner och andra tunga fordon som belastar gatorna. Lekparker och dylikt som anvisas i detaljplanen genomförs i regel först då övriga byggandet till största delen är klart. Offentlig service som eventuellt anvisats i planen, såsom daghem och skolor, byggs utgående från behov. I ett nytt område sker tomtutdelning genom gemensam tomtansökning och för resterande tomter behandlas ansökningarna vartefter de lämnas in. På kommunens webbplats finns information om lediga kommunala tomter. Kaavoituksesta toteutukseen Asemakaavoitetun alueen toteuttaminen voi alkaa, kun asemakaava on saanut lainvoiman. Ennen kuin tontteja voidaan alkaa rakentaa, on rakennettava kunnallistekniikka eli kadut sekä vesi- ja viemäriverkko. Katusuunnittelu ja kunnallistekniikan suunnittelu voivat alkaa, kun asemakaava on hyväksytty kunnassa. Varsinainen rakentaminen alkaa vasta, kun asemakaava ja tiesuunnitelma on vahvistettu ja kunnanvaltuusto on myöntänyt hankkeeseen talousarviovaroja. Yleisperiaatteena on, että kadut rakennetaan uudella alueella ensin sorateiksi, jotka päällystetään sitten, kun tontit on rakennettu. Tällä tavalla työkoneet ja muut raskaat ajoneuvot eivät heti vaurioita päällystettä. Leikkipuistot ja muut asemakaavassa osoitetut alueet toteutetaan yleensä vasta, kun muu rakentaminen on suurimmaksi osaksi saatu valmiiksi. Kaavassa osoitetut julkiset palvelut, kuten päiväkodit ja koulut, rakennetaan tarpeen mukaan. Uuden alueen tontit jaetaan yhteisessä tonttihaussa, ja jäljelle jäävät tontit jaetaan sitä mukaa kuin niitä haetaan ja hakemukset on käsitelty. Kunnan verkkosivuilla on lisätietoja kunnan vapaista tonteista. 6 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

18 Landskapsplanläggning Landskapsplanen är en övergripande plan för områdesanvändningen i landskapet. I den presenteras de grundläggande lösningarna för landskapets samhällsstruktur och områdesanvändning på lång sikt. Landskapsplanen är en del av systemet för planering av områdesanvändningen i markanvändnings- och bygglagen och styr den kommunala planläggningen. Österbottens landskapsplan 2030 fastställdes av miljöministeriet Landskapsplanen har uppdaterats via etapplandskapsplaner. Etapplandskapsplan 1 behandlar placeringen av kommersiell service och fastställdes av miljöministeriet Etapplandskapsplan 2 behandlar placeringen av förnybara energiformer och fastställdes av miljöministeriet Maakuntakaavoitus Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä esitetään maakunnan yhdyskuntarakenteen ja alueiden käytön perusratkaisut keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Maakuntakaava kuuluu maankäyttö- ja rakennuslain mukaiseen alueiden käytön suunnittelujärjestelmään ja ohjaa kuntien kaavoitusta. Pohjanmaan maakuntakaava 2030 vahvistettiin ympäristöministeriössä Maakuntakaava on päivitetty vaihemaakuntakaavoilla. Vaihemaakuntakaava 1 käsittelee kaupallisten palvelujen sijoittamista. Kaava vahvistettiin ympäristöministeriössä Vaihemaakuntakaava 2 käsittelee uusiutuvien energiamuotojen sijoittamista. Kaava vahvistettiin ympäristöministeriössä Landskapsplan Maakuntakaava Landskapsstyrelsen beslutade i början av 2014 att påbörja uppgörandet av Österbottens landskapsplan Programmet för deltagande och bedömning var framlagt i början av år 2016 och planutkastet var framlagt i början av år Målsättningen är att planförslaget är framlagt hösten 2019 och att landskapsfullmäktige godkänner planen våren Enligt markanvändnings- och bygglagen ska landskapsförbunden längs med kusten uppgöra tre havsplaner. Landskaps-förbunden i Österbotten, Mellersta Österbottens, Norra Österbotten och Lappland har påbörjat uppgörandet av en gemensam havsplan för norra Bottenhavet, Kvarken och Bottenviken. Planen ska vara klar Maakuntahallitus päätti vuoden 2014 alussa Pohjanmaan maakuntakaavan 2040 laatimisen aloittamisesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä vuoden 2016 alussa ja kaavaluonnos oli nähtävillä vuoden 2018 alussa. Tavoitteena on saada kaavaehdotus nähtäville syksyllä 2019 ja kaava maakuntavaltuustoon hyväksyttäväksi keväällä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rannikkomaakuntien on laadittava kolme merialuesuunnitelmaa. Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakuntaliitot ovat aloittaneet pohjoisen Selkämeren, Merenkurkun ja Perämeren yhteisen merialuesuunnitelman laatimisen. Suunnitelman pitää olla valmis Österbottens förbund, www. obotnia.fi planläggningsdirektör Ann Holm tfn Pohjanmaan liitto, kaavoitusjohtaja Ann Holm puh Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

19 Generalplan Yleiskaava Aktuella generalplaner A. Karperö Singsby delgeneralplan Delgeneralplanen för Karperö-Singsby omfattar ett cirka hektar stort område, varav cirka 300 hektar består av vattenområdet Karperöfjärden. Delgeneralplanen som uppgörs med rättsverkningar ersätter tidigare plan godkänd av kommunfullmäktige år Ett planförslag hölls framlagt Målet är en godkänd plan sommaren Catarina Simons Ajankohtaiset yleiskaavat A. Karperön Singsbyn osayleiskaava Karperön Singsbyn osayleiskaava käsittää noin hehtaaria, josta noin 300 hehtaaria on Karperönjärven vesialuetta. Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena, ja se korvaa aiemman kaavan, joka hyväksyttiin kunnanvaltuustossa vuonna Kaavaehdotus oli nähtävillä Tavoitteena on, että kaava hyväksytään kesällä Catarina Simons B. Kvevlax delgeneralplan En revidering av delgeneralplanen för Kvevlax har påbörjats Planen får rättsverkningar och ersätter tidigare plan godkänd av kommunfullmäktige Två utkast till delgeneralplan var framlagda Ett informationsmöte kommer att ordnas i samband med framläggandet av planförslaget. Målsättningen är att presentera en godkänd plan vintern Anne Holmback B. Koivulahden osayleiskaava Koivulahden osayleiskaavan tarkistaminen on käynnistynyt vuonna Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena, ja se korvaa aiemman kaavan, joka hyväksyttiin kunnanvaltuustossa vuonna Kaksi osayleiskaavaluonnosta oli nähtävillä Kaavaehdotuksen nähtäville asettamisen yhteydessä järjestetään tiedotustilaisuus. Tavoitteena on, että kaava hyväksytään talvella Anne Holmback C. Björkö-Replot stranddelgeneralplan En revidering av stranddelgeneralplanen för Björkö Replot har påbörjats Avsikten är att se över planbestämmelserna och utreda förutsättningar till flytt av byggrätt enligt inlämnade ansökningar samt eventuella andra justeringar av planen. Avsikten med revideringen är inte att ändra planens dimensioneringsprinciper eller strandlinjemätningar. Ett program för deltagande och bedömning hölls framlagt i januari Målsättningen är att ett planutkast framläggs våren Catarina Simons C. Björkön Raippaluodon rantaosayleiskaava Björkön Raippaluodon rantaosayleiskaavan tarkistaminen on käynnistynyt vuonna Tarkoituksena on tarkistaa kaavamääräyksiä ja selvittää edellytyksiä rakennusoikeuksien siirtämiseen jätettyjen hakemusten mukaisesti sekä tehdä kaavaan mahdollisesti muita tarkistuksia. Tarkistamisen tavoitteena ei ole muuttaa kaavan mitoitusperusteita eikä tehdä uusia rantaviivan mittauksia. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä tammikuussa Tavoitteena on asettaa kaavaluonnos nähtäville keväällä Catarina Simons D. Replot delgeneralplan En revidering av delgeneralplanen för Replot ska påbörjas. Delgeneralplanen ska ersätta en tidigare plan som är godkänd av kommunfullmäktige år 1998 och som saknar rättsverkningar. Upphandling av delgeneralplan samt utredningar görs inom år D. Raippaluodon osayleiskaava Raippaluodon osayleiskaavan tarkistaminen käynnistyy. Osayleiskaava korvaa aiemman oikeusvaikutuksettoman kaavan, joka hyväksyttiin kunnanvaltuustossa vuonna Osayleiskaavan ja selvitysten laatiminen kilpailutetaan vuoden 2019 aikana. 8 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

20 Generalplan Yleiskaava Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

21 Detaljplan Asemakaava Aktuella detaljplaner Smedsby 1. Ändring av detaljplan i kvarter 17 Syftet med detaljplanändringen är att utreda förutsättningar för uppförande av flervåningshus på ett område reserverat för kommunaltekniska byggnader och inrättningar (YT) i kvarter 17. Ett planutkast hölls framlagt i beredningsskedet januari Målsättningen är en godkänd detaljplan år Ändring av detaljplan i kvarter 18 Syftet med detaljplanändringen är att utreda förutsättningar för uppförande av ett flervåningshus på ett område reserverat för sjukhus och byggnader för annan social verksamhet (YS) i kvarter 18. Ett planutkast hölls framlagt i beredningsskedet januari Målsättningen är en godkänd detaljplan år Klockars detaljplan En markägare har anhållit om uppgörande av detaljplan för ett delvis bebyggt markområde. Markområdet gränsar till detaljplanerat område öster om Violvägen och avsikten är att det ska planeras för bostadsändamål. Samtidigt utreds förutsättningar att planera att större enhetligt område som även innefattar ett markområde i kommunens ägo. Detaljplanering av privatägt markområde förutsätter uppgörande av markanvändningsavtal. Utredningar som ska ligga till grund för detaljplanen uppgörs och målsättningen är att en planen kan påbörjas under året. Martina Bäckman 4. Vägförbindelse Karperövägen Bölevägen I takt med att bebyggelsen växer uppstår behov att förverkliga en vägförbindelse mellan Karperövägen och Bölevägen. På sikt förutsätter också en exploatering av området norr om riksvägen en samlarväg till vilken nya tomtgator kan anslutas. Behovet av vägförbindelsen har uppmärksammats i Smedsby delgeneralplan 2030 och avsikten är att vägsträckning avgörs genom detaljplanen. Målsättningen är att beredningen av detaljplanen inleds under året. 5. Ändring av detaljplan invid Korsholmsvägen Ändringen av detaljplanen invid Korsholmsvägen berör i första hand ett område invid kvarter 224 och 234. Målsättningen är att förtäta bebyggelsestrukturen i centrumområdet. Som grund för en detaljplan görs en utredning för hur området kan förverkligas. Utgående från resultatet uppgörs sedan en detaljplanändring över området. Utredningen inleds under året. Ajankohtaiset asemakaavat Sepänkylä 1. Asemakaavan muutos korttelissa 17 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on selvittää edellytykset kerrostalojen rakentamiselle korttelissa 17 alueelle, joka on varattu kunnallisteknisiä rakennuksia ja laitoksia (YT) varten. Kaavaluonnos oli nähtävillä valmisteluvaiheessa tammikuussa Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään vuonna Asemakaavan muutos korttelissa 18 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on selvittää edellytykset kerrostalon rakentamiselle korttelissa 18 alueelle, joka on varattu sairaaloille ja muille sosiaalista toimintaa palveleville rakennuksille (YS). Kaavaluonnos oli nähtävillä valmisteluvaiheessa tammikuussa Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään vuonna Klockarsin asemakaava Maanomistaja on hakenut asemakaavan laatimista osittain rakennetulle maa-alueelle. Maa-alue rajautuu asemakaavoitettuun alueeseen Orvokkitien itäpuolella, ja alue on tarkoitus kaavoittaa asumiseen. Samalla selvitetään edellytykset kaavoittaa suurempi yhtenäinen alue, johon sisältyy myös kunnan omistama maa-alue. Yksityisomisteisen maa-alueen asemakaavoittaminen edellyttää maankäyttösopimuksia. Asemakaavan pohjaksi tehdään tarvittavat selvitykset, ja tavoitteena on kaavoituksen käynnistäminen vuoden aikana. Martina Bäckman 4. Tieyhteys Karperöntie Bölentie Asutuksen levitessä on tarpeen toteuttaa tieyhteys Karperöntien ja Bölentien välille. Ajan mittaan myös valtatien pohjoispuolisen alueen hyödyntäminen edellyttää kokoojatietä, johon uudet tonttikadut voidaan liittää. Tieyhteystarve on huomioitu Sepänkylän osayleiskaavassa 2030, ja tielinjaus on tarkoitus ratkaista asemakaavalla. Tavoitteena on aloittaa asemakaavan valmistelu vuoden aikana. 5. Asemakaavan muutos Mustasaarentien varrella Asemakaavan muutos Mustasaarentien varrella koskee ensisijaisesti kortteleiden 224 ja 234 vieressä olevaa aluetta. Tavoitteena on tiivistää keskustan yhdyskuntarakennetta. Asemakaavan pohjaksi tehdään selvitys siitä, miten alue voidaan toteuttaa. Alueen asemakaavan muutos laaditaan selvityksen tulosten perusteella. Selvitystyö käynnistetään vuoden aikana. 10 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

22 6. Ändring av detaljplan i kvarter 47 Kvarter 47 utgör en tomt reserverad för affärsverksamhet i korsningen Korsholmsvägen Karperövägen. Tomtinnehavaren anhåller om planändring för att förbättra tillgängligheten till tomten med en ny anslutning mot Korsholmsvägen. Ändringen möjliggör samtidigt en förbättring av trafiksäkerheten inom kvartersområdet. Under planprocessen utreds behovet av markanvändningsavtal. Målsättningen är att beredningen av detaljplanen inleds under våren. 6. Asemakaavan muutos korttelissa 47 Kortteli 47 muodostuu Mustasaarentien ja Karperöntien risteyksessä sijaitsevasta tontista, joka on varattu liiketoimintaan. Tontin haltija on hakenut asemakaavan muutosta, jossa tontin saavutettavuutta parannettaisiin avaamalla uusi liittymä Mustasaarentielle. Muutos mahdollistaa samalla liikenneturvallisuuden parantamisen korttelialueella. Kaavaprosessin aikana selvitetään, edellyttääkö asemakaava maankäyttösopimuksia. Tavoitteena on aloittaa asemakaavan valmistelu kevään aikana. Detaljplan Asemakaava Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

23 Detaljplan Asemakaava Böle 7. Hemskog 2 Detaljplanen utgör en fortsättning på bostadsområdet i Böle. Målsättningen med detaljplanen är att skapa tomter för egnahems-, par- och radhusboende. Stora delar av planområdet är i kommunens ägo men planens avgränsning innefattar även ett privatägt markområde där detaljplanering förutsätter uppgörande av markanvändningsavtal. Målsättningen är att beredningen av detaljplanen inleds våren Lättrafikled längs Bölevägen Genom detaljplanen utreds förutsättningar att förverkliga en enhetlig förbindelse för lätt trafik längs Bölevägen i syfte att förbättra trafiksäkerheten. Detaljplanen berör i första hand sträckan från Lärkasvägen fram till Skogsbacken benämnda vägförbindelse till Hemskog bostadsområde. Målsättningen är att beredningen av detaljplanen inleds under året. Böle 7. Kotimetsä 2 Asemakaava on jatkoa Bölessä sijaitsevalle asuinalueelle. Asemakaavan tavoitteena on luoda tontteja omakoti-, paritalo- ja rivitaloasumiseen. Suuri osa kaava-alueesta on kunnan omistuksessa, mutta kaavan rajaukseen sisältyy myös yksityisomisteinen maa-alue, jonka osalta asemakaavoittaminen edellyttää maankäyttösopimusta. Tavoitteena on aloittaa asemakaavan valmistelu keväällä Bölentien kevyen liikenteen väylä Asemakaavalla selvitetään edellytykset yhtenäiselle Bölentien kevyen liikenteen yhteydelle liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Asemakaava koskee ensisijaisesti osuutta Lärkantieltä Metsämäki-nimiselle tieyhteydelle Kotimetsän asuinalueella. Tavoitteena on aloittaa asemakaavan valmistelu vuoden aikana. Kvevlax 9. Ändring av detaljplan i kvarter 24 Korsholms kommun har under år 2017 köpt mark i centrala Kvevlax. Marken är detaljplanerad år Den i detaljplanen anvisade markanvändningen för kvarter 24 med omgivning kommer att ändras. Avsikten med ändringen av detaljplanen är att utvisa områden för affärs- och kontorsbyggnader. Ett program för deltagande och bedömning hölls framlagt Målsättningen är att ett utkast till detaljplan presenteras hösten Martina Bäckman Koivulahti 9. Asemakaavan muutos korttelissa 24 Mustasaaren kunta on vuonna 2017 ostanut maata Koivulahden keskustasta. Alue on asemakaavoitettu vuonna Asemakaavan muutos merkitsee kortteliin 24 ja sen ympäristöön osoitetun maankäytön muuttamista. Asemakaavan muutoksen tarkoituksena on osoittaa alueita liike- ja toimistorakennuksille. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Tavoitteena on esitellä asemakaavaluonnos syksyllä Martina Bäckman 12 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

24 Solf 10. Ändring av detaljplan i kvarter 13a Solf Energi Ab är i behov av en tomt då fjärrvärmecentralen i Solf ska förnyas i framtiden. Med anledning av det har ägarna till fastighet Berg RNr 2:180 anhållit om ändring av detaljplan i kvarter 13a. Området gränsar till den tomt där nuvarande fjärrvärmecentral är placerad. Genom detaljplanändringen undersöks förutsättningar att bilda en tomt för fjärrvärmecentral i angränsning till befintligt ledningsnät. Avgränsningen kan vid behov justeras under planprocessen. Detaljplanen inleds våren 2019 och målsättningen är en godkänd detaljplan inom år Sulva 10. Asemakaavan muutos korttelissa 13a Sulvan Energia Oy tarvitsee tontin Sulvan kaukolämpökeskuksen uusimista varten. Tästä syystä kiinteistön Berg RN:o 2:180 omistajat ovat hakeneet asemakaavan muutosta korttelissa 13a. Alue rajautuu tonttiin, jolla on nykyinen kaukolämpökeskus. Asemakaavan muutoksella tutkitaan edellytykset tontin muodostamiseen kaukolämpökeskusta varten lähelle nykyistä johtoverkkoa. Kaava-alueen rajausta voidaan tarvittaessa tarkistaa kaavaprosessin aikana. Asemakaavoitus käynnistetään keväällä Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään vuoden 2020 aikana. Detaljplan Asemakaava Tölby 11. Alkärret detaljplan Korsholms kommun godkände år 2011 en detaljplan för Hästsportcenter i Tölby. En ändring av detaljplanen ska göras så att markanvändningen i området mest fokuserar på bostadstomter. Ett program för deltagande och bedömning hölls framlagt hösten Målsättningen är att ett utkast till detaljplan presenteras sommaren Martina Bäckman Tölby 11. Alkärretin asemakaava Mustasaaren kunta hyväksyi vuonna 2011 Tölbyn alueelle suunnitellun hevosurheilukeskuksen asemakaavan. Asemakaavaa muutetaan alueen maankäytön suuntaamiseksi pääosin asumistarkoitukseen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä syksyllä Tavoitteena on esitellä asemakaavaluonnos kesällä Martina Bäckman Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

25 Detaljplan Asemakaava Jungsund 12. Svartholmen detaljplan En privat markägare har anhållit om detaljplanering av område med avsikt att bilda ett småhusdominerat bostadsområde. På området finns ingen ikraft varande generalplan och i första hand görs nödvändiga utredningar för att utreda planens förutsättningar. En detaljplanering förutsätter markanvändningsavtal. Målsättningen är att en konsekvensbedömning enligt markanvändnings- och bygglagen inleds våren Martina Bäckman Jungsund 12. Svartholmenin asemakaava Yksityinen maanomistaja on hakenut alueen asemakaavoittamista pientalovaltaisen asuinalueen muodostamiseksi. Alueella ei ole voimassa olevaa yleiskaavaa, ja ensin tehdään tarvittavat selvitykset kaavan edellytysten selvittämiseksi. Asemakaavoittaminen edellyttää maankäyttösopimuksia. Tavoitteena on, että maankäyttö- ja rakennuslain mukainen vaikutusten arviointi käynnistetään keväällä Martina Bäckman Fågelbergets företagscenter 13. Ändring och utvidgning i kvarter 1, 8 och 9 Riitan Herkku Oy har för avsikt att utvidga sin verksamhet på området och anhåller om ändring och utvidgning av detaljplan. Genom planändringen utreds förutsättningar att uppnå en funktionell helhetslösning med beaktande av områdets särdrag. Detaljplanen förutsätter uppgörande av markanvändningsavtal. En konsekvensbedömning som ligger till grund för detaljplanen färdigställdes hösten Målsättningen är en godkänd detaljplan inom år Ändring av detaljplan i kvarter 20 Gripen Wheels Finland Ab Oy har anhållit om detaljplan för del av kvarter 19 och 20. Företaget har behov av ett enhetligt område för sin verksamhet och anhåller om att genom ändring av detaljplan utvidga kvarter 20 så att det bildar en enhetlig helhet med en del av kvarter 19. Målsättningen är en godkänd detaljplan våren Lintuvuoren yrityskeskus 13. Muutos ja laajennus kortteleissa 1, 8 ja 9 Riitan Herkku Oy aikoo laajentaa toimintaansa alueella ja hakee asemakaavan muutosta ja laajennusta. Kaavanmuutoksella selvitetään edellytykset toiminnalliseen kokonaisratkaisuun alueen erityispiirteet huomioiden. Asemakaava edellyttää maankäyttösopimuksia. Asemakaavan pohjaksi laadittu vaikutusten arviointi valmistui syksyllä Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään vuoden 2019 aikana. 14. Asemakaavan muutos kortteleissa 20 Gripen Wheels Finland Ab Oy on hakenut asemakaavan muutosta osassa kortteleita 19 ja 20, koska yritys tarvitsee toimintaansa suuremman yhtenäisen alueen. Asemakaavan muutoksella korttelia 20 laajennetaan niin, että se muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden korttelin 19 osan kanssa. Tavoitteena on, että asemakaava hyväksytään keväällä Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

26 15. Ändring av detaljplan i kvarter 12 Markinnehavaren Kiinteistö Oy Vuoriseppä anhåller om ändring och utvidgning av detaljplanen med anledning av att företaget som har verksamhet på området har behov att utvidga sin verksamhet. Avsikten är att detaljplanen berör en del av kvarter 12. Utredning av förutsättningar för ändring och utvidgning detaljplanen med beaktande av områdets särdrag inleds våren Asemakaavan muutos korttelissa 12 Maa-alueen haltija Kiinteistö Oy Vuoriseppä on hakenut asemakaavan muutosta ja laajennusta, koska alueella toimintaa harjoittavan yrityksen on tarpeen laajentaa toimintaansa. Tarkoituksena on, että asemakaava koskee osaa korttelista 12. Asemakaavan muuttamisen ja laajentamisen edellytysten selvittäminen alueen erityispiirteet huomioiden aloitetaan keväällä Detaljplan Asemakaava Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

27 Detaljplan Asemakaava Smedsby företagscenter 16. Ändring av detaljplan i kvarter 604a Sepänkylän halli Oy har behov att utvidga sin verksamhet och anhåller därför om ändring av detaljplanen för tomt 1/604a. Genom detaljplanen undersöks förutsättningar att utvidga tomten mot angränsande rekreationsområde men avsikten är att fortsättningsvis kunna bevara en grön förbindelse mellan Industrivägen och Vattentagsvägen i enlighet med övergripande planer. Ett planförslag presenteras våren 2019 och målet är att detaljplanen kan godkännas inom Sepänkylän yrityskeskus 16. Asemakaavan muutos korttelissa 604a Sepänkylän halli Oy:llä on tarve laajentaa toimintaansa, ja tästä syystä yritys hakee asemakaavan muutosta korttelin 604a tontilla 1. Asemakaavalla tutkitaan edellytykset tontin laajentamiseen kohti viereistä virkistysaluetta, mutta tarkoituksena on voida jatkossa säilyttää Teollisuustien ja Vesilaitoksentien välinen viheryhteys yleispiirteisten kaavojen mukaisesti. Kaavaehdotus esitellään keväällä Tavoitteena on, että asemakaava voidaan hyväksyä vuoden 2019 aikana. Kvevlax företagscenter 17. Ändring och utvidgning av detaljplan Korsholms kommun har under år 2017 köpt mark i anslutning till industriområdet. Marken är detaljplanerad år Avsikten med utvidgning av detaljplanens kvarter 100 och en eventuell ändring av detaljplanen är att utvisa mera områden för industri- och lagerbyggnader. Målsättningen är att beredningen av detaljplanen inleds under år Koivulahden yrityskeskus 17. Asemakaavan muutos ja laajennus Mustasaaren kunta on vuonna 2017 ostanut maata yrityskeskuksen yhteydestä. Yrityskeskus on asemakaavoitettu vuonna Asemakaavan laajennuksella korttelissa 100 ja mahdollisella muutoksella osoitetaan lisää alueita teollisuus- ja varastorakennuksille. Tavoitteena on aloittaa asemakaavan valmistelu vuoden 2019 aikana. 16 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

28 STRANDDETALJPLANER 18. Ändring av stranddetaljplan på Grisselskär En privatperson har anhållit om ändring av del av stranddetaljplan på Grisselskär, kvarter 1. Målsättningen med ändringen är att ändra tomtens byggnadsyta, byggnadernas form, maximihöjd och fasamaterial samt att höja byggrätten till 150 m² våningsyta. PDB var framlagt hösten Ett planförslag presenteras under våren 2019 och målsättningen är en godkänd plan sommaren RANTA-ASEMAKAAVAT 18. Grisselskärin ranta-asemakaavan muutos Yksityishenkilö on hakenut Grisselskärin ranta-asemakaavan osan muutosta (kortteli 1). Muutoksen tavoitteena on muuttaa tontin rakennusalaa, rakennusten muotoa, maksimikorkeutta ja julkisivumateriaalia sekä korottaa rakennusoikeutta 150 m²:iin. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä syksyllä Kaavaehdotus esitellään keväällä Tavoitteena on, että kaava hyväksytään kesällä Detaljplan Asemakaava Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

29 Övriga planer Muita suunnitelmia Övriga aktuella planer och utredningar Världsarvsvägen En vägförbindelse mellan Björkö och Vistan skulle gagna såväl turismnäringen som den lokala befolkningen. Förbindelsen har utretts tidigare och i januari 2015 färdigställdes en komplettering med syftet att fungera som underlag för diskussioner med olika myndigheter om alternativ för utvecklande av förbindelsen. Målet är att hitta en väglösning som är tekniskt och ekonomiskt genomförbar och som beaktar områdets status som världsarv och som Natura område. I utredningsrapporten lyfts fyra alternativa vägsträckningar fram som är meter långa inklusive broar. Kommunstyrelsen beslutade våren 2015 att fortsätta utredningen av förbindelsen. En fågelinventering har utförts över området som påverkas av den nya vägen. En miljökonsekvensbedömning enligt lagen om förfarandet vid miljökonsekvensbedömning är aktuell. Första skedet är att uppgöra ett bedömningsprogram som beskriver alternativa sätt att genomföra projektet och vilka konsekvenser man kommer att utreda. Projektet ingår i Världsarvsdelegationens åtgärdslista och Unesco har gett sitt utlåtande om projektet. Mikael Alaviitala, tfn , Muita ajankohtaisia suunnitelmia ja selvityksiä Maailmanperintötie Tieyhteys Björkön ja Vistanin välillä hyödyttäisi sekä matkailuelinkeinoa että paikallisväestöä. Tieyhteyttä on selvitetty aiemmin, ja tätä selvitystä on täydennetty tammikuussa Selvityksen on tarkoitus olla pohjana keskusteluille eri viranomaisten kanssa tieyhteyden kehittämisvaihtoehdoista. Tavoitteena on löytää teknisesti ja taloudellisesti toteutettavissa oleva tieratkaisu, jossa otetaan huomioon, että alue on sekä maailmanperintöaluetta että Natura aluetta. Selvityksessä nostetaan esiin neljä vaihtoehtoista tielinjausta, joiden pituus on sillat mukaan lukien metriä. Kunnanhallitus päätti keväällä 2015, että tieyhteyden selvitystyö jatkuu. Linnustoselvitys on tehty alueella, johon uusi tie vaikuttaa. Hankkeessa tehdään ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointimenettely. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan arviointiohjelma, jossa kuvataan vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa hanke ja vaikutuksia, joita tullaan selvittämään. Hanke sisältyy Maailmanperintöneuvottelukunnan toimenpideluetteloon, ja Unesco on antanut lausuntonsa hankkeesta. Mikael Alaviitala, puh , Förbättring av riksväg 3 på sträckan mellan Helsingby och Laihela Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten har startat förfarandet av en miljökonsekvensbedömning (MKBförfarande) och börjat utarbeta en utredningsplan enligt lagen om trafiksystem och landsvägar för förbättring av riksväg 3 mellan Helsingby och Laihela. Målet för förbättringsprojektet är en fyrfilig, högklassig och säker riksvägsförbindelse mellan Laihela och Vasa. Planeringsområdet är cirka 14 kilometer långt och börjar från den planskilda anslutningen vid riksväg 8 i Vikby i Korsholm och sträcker sig till den planskilda anslutningen i Maunula i Laihela. I miljökonsekvensbedömningen och utredningsplanen undersöks olika alternativ att förbättra riksvägen och deras konsekvenser bedöms. Genom förfarandet samlas information som stöd för beslutsfattandet så att ett genomförbart alternativ väljs för den fortsatta planeringen. Programmet för miljökonsekvensbedömning blir färdigt på senvåren 2019 och miljökonsekvensbeskrivningen våren Därefter utarbetas en utredningsplan för det valda alternativet enligt lagen om trafiksystem och landsvägar före utgången av år 2020 i enlighet med den eftersträvade tidsplanen. För mer information: vt3-parantaminen-helsingby-laihia Valtatien 3 parantaminen Helsingbyn ja Laihian välillä Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on käynnistänyt ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA-menettelyn) ja lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaisen yleissuunnitelman laadinnan valtatien 3 parantamisesta Helsingbyn ja Laihian välillä. Parantamishankkeen tavoitteena on nelikaistainen, korkeatasoinen ja turvallinen valtatieyhteys Laihian ja Vaasan välille. Suunnittelualue on pituudeltaan noin 14 kilometriä, ja se alkaa Mustasaaren Vikbyssä valtatien 8 eritasoliittymästä ja yhdistyy Laihialla Maunulan eritasoliittymään. Ympäristövaikutusten arvioinnissa ja yleissuunnitelmassa tutkitaan erilaisia valtatien parantamisen vaihtoehtoja ja arvioidaan niiden vaikutuksia. Menettelyllä kerätään tietoa päätöksenteon tueksi. Vaihtoehtoja vertaamalla pyritään löytämään hankkeelle toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma valmistuu loppukeväällä 2019 ja ympäristövaikutusten arviointiselostus keväällä Tämän jälkeen laaditaan valitun vaihtoehdon yleissuunnitelma lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaisesti vuoden 2020 aikana suunnitellun aikataulun mukaan. Lisätietoja: 18 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

30 Övriga planer Muita suunnitelmia Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

31 Beslutsfattande Päätöksenteko Samhällsbyggnadsnämnden fungerar som kommunens planläggningsmyndighet. Förutom planläggningsärenden ansvarar samhällsbyggnadsnämnden för kommunaltekniska ärenden, fastighetsverket inklusive städning och kosthåll, vattentjänstverket samt investeringar i byggnader och kommunalteknik. Samhällsbyggnadsnämnden skapar förutsättningar för en utbyggnad av olika kommundelar och för en trivsam och trygg boendemiljö. Samhällsbyggnadsnämnden: Kenth Nedergård (ordförande) Jens Knipström (vice ordförande) Susanne Ekblad Jussi Lahti Mika Mäkisalo Johanna Nyman Patrik Pada Birgitta Söderback Nina Söderberg Jane Trygg-Kaipiainen Micael Westerholm Yhdyskuntarakentamisen lautakunta toimii kunnan kaavoitusviranomaisena. Yhdyskuntarakentamisen lautakunta vastaa kaavoitusasioista, kunnallisteknisistä asioista, kiinteistötoimesta mukaan lukien siivous ja ruokapalvelut, vesihuoltolaitoksesta sekä rakennusinvestoinneista ja kunnallisteknisistä investoinneista. Yhdyskuntarakentamisen lautakunta luo edellytyksiä kunnanosien laajentamiselle sekä viihtyisille ja turvallisille asuinympäristöille. Yhdyskuntarakentamisen lautakunta: Kenth Nedergård (puheenjohtaja) Jens Knipström (varapuheenjohtaja) Susanne Ekblad Jussi Lahti Mika Mäkisalo Johanna Nyman Patrik Pada Birgitta Söderback Nina Söderberg Jane Trygg-Kaipiainen Micael Westerholm Planläggningsöversikten godkändes av samhällsbyggnadsnämnden Utvecklingssektionen bistår kommunstyrelsen i ärenden som gäller kommunens utveckling. Utvecklingssektionen ansvarar bland annat för den strategiska utvecklingsoch markanvändningsplaneringen samt för kommunens markpolitik. Utvecklingssektionen: Ralf Degerlund (ordförande) Tomas Bäck (vice ordförande) Martin Ahlskog Terhi Lettelin Alice Lillas Nicklas Nygård Pernilla Vikström Kaavoituskatsaus hyväksyttiin yhdyskuntarakentamisen lautakunnassa Kehittämisjaosto avustaa kunnanhallitusta kunnan kehittämistä koskevissa asioissa. Kehittämisjaosto vastaa muun muassa strategisesta kehittämissuunnittelusta ja maankäytön suunnittelusta sekä kunnan maapolitiikasta. Kehittämisjaosto: Ralf Degerlund (puheenjohtaja) Tomas Bäck (varapuheenjohtaja) Martin Ahlskog Terhi Lettelin Alice Lillas Nicklas Nygård Pernilla Vikström 20 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019

32 Kontaktuppgifter Yhteystiedot Besöksadress: Korsholms ämbetshus, Smedsby Centrumvägen 4 Planläggningsavdelningen, 2 våningen Öppet (växel) planlaggning@korsholm.fi eller förnamn.efternamn@korsholm.fi Käyntiosoite: Mustasaaren virastotalo, Sepänkylä Keskustie 4 Kaavoitusosasto, 2. kerros Avoinna (vaihde) kaavoitus@mustasaari.fi tai etunimi.sukunimi@mustasaari.fi Personalen på planläggningsavdelningen: Planläggningschef eller Planläggningsingenjör eller Planläggare Catarina Simons Planläggare Anne Holmback Planläggare Martina Bäckman Planläggningsassistent Hanna Ranto-Nyby Markanvändningsingenjör Simon Weiner Mätningstekniker Gustav Forss eller Kartläggare Niklas Finne eller Byråsekreterare Anna Lundin-Pirkola Kaavoitusosaston henkilökunta: Kaavoituspäällikkö tai Kaavoitusinsinööri tai Kaavoittaja Catarina Simons Kaavoittaja Anne Holmback Kaavoittaja Martina Bäckman Kaavoitusavustaja Hanna Ranto-Nyby Maankäyttöinsinööri Simon Weiner Mittausteknikko Gustav Forss tai Kartoittaja Niklas Finne tai Toimistosihteeri Anna Lundin-Pirkola Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

33 Copyright Korsholms kommun - Mustasaaren kunta, 2019

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2019 www.korsholm.fi www.mustasaari.fi Planläggningsöversikt 2019 För att öka möjligheterna till insyn i planläggningen ska kommunen minst en gång om året uppgöra

Lisätiedot

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2018 www.korsholm.fi www.mustasaari.fi Aktuellt inom planläggningen Målsättningen med planläggning är att sammanjämka behov för boende, arbetsplatser, service och

Lisätiedot

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2017 www.korsholm.fi www.mustasaari.fi Aktuellt inom planläggningen I planläggningsöversikten presenteras de planläggningsarbeten som kommunfullmäktige 17.11.2016

Lisätiedot

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2015

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2015 Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2015 www.korsholm.fi www.mustasaari.fi Aktuellt inom planläggningen Till kommunens uppgifter hör att styra utvecklingen och byggandet i kommunen. Planläggningsavdelningen

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö Asia: ASEMAKAAVAMUUTOS NRO , VAPAALA, LUONNOS

Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö Asia: ASEMAKAAVAMUUTOS NRO , VAPAALA, LUONNOS Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 23.9.2011 Maanomistajat, rajanaapurit, viranomaiset ja osalliset Viite: Vuorovaikutus kaavaa valmisteltaessa MRL 62 mukaisesti Asia: ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 27.5.2016 SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus.

Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus. Planläggningsöversikt Kaavoituskatsaus 2016 www.korsholm.fi www.mustasaari.fi Aktuellt inom planläggningen Markplaneringens uppgift är att styra utvecklingen och byggandet i kommunen. Planläggningsavdelningen

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelin 721 tontilla 3

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelin 721 tontilla 3 O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, k o r t t e l i 7 2 1 S e p ä n k y l ä s s ä Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 7.4.2015 SEPÄNKYLÄ,

Lisätiedot

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 2.9.2013 Päivitetty 16.11.2015 BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Lintuvuoren yrityskeskus. Asemakaavan muutos korttelissa 20 ja siihen liittyvällä virkistysalueella

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Lintuvuoren yrityskeskus. Asemakaavan muutos korttelissa 20 ja siihen liittyvällä virkistysalueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Lintuvuoren yrityskeskus Asemakaavan muutos korttelissa 20 ja siihen liittyvällä virkistysalueella Kaavoitusosasto 1.10.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 20.4.2017, täydennetty 16.8.2017 SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18

SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 27.5.216, tarkistettu 21.8.217 SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , täydennetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , täydennetty OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 21.2.2018, täydennetty 20.4.2018 LINTUVUOREN YRITYSKESKUS Asemakaavan muutos osassa korttelia 2 ja kortteliin kuuluvilla tie- ja suojaviheralueilla

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Vanhakaupungintien asemakaava

SEPÄNKYLÄ Vanhakaupungintien asemakaava O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, V a n h a k a u p u n g i n t i e Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 21.3.2016 SEPÄNKYLÄ Vanhakaupungintien

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Vanhankaupungintien asemakaava

SEPÄNKYLÄ Vanhankaupungintien asemakaava O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, V a n h a n k a u p u n g i n t i e Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 21.3.2016 Päivitetty 10.4.2017

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus, korttelit

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus, korttelit O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, k o r t t e l i t 6 6 1-665 S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 11.12.2015 Täydennetty 3.5.2016

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 Sivu 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 SEPÄNKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 45 JA SIIHEN LIITTYVILLÄ TIE- JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto ,

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , Liite A OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 4.9.2014, 3.2.2017 VIKBY, ASEMAKAAVAN MUUTOS VIKBYN YRITYSALUEEN KORTTELEISSA 4, 7 JA 12 OAS, Asemakaavan muutos Vikbyn yritysalueen

Lisätiedot

S i v u 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto Karperö Holmhagen Svedjeback

S i v u 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto Karperö Holmhagen Svedjeback S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 26.5.2017 Karperö Holmhagen Svedjeback S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

S i v u 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SINGSBY Trollkunibackin asemakaava

S i v u 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SINGSBY Trollkunibackin asemakaava S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 20.5.2015 SINGSBY Trollkunibackin asemakaava S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

Lintuvuoren yrityskeskus

Lintuvuoren yrityskeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Lintuvuoren yrityskeskus Asemakaavan muutos korttelissa 20 ja siihen liittyvällä virkistysalueella Kaavoitusosasto 1.10.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Sivu 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto TUOVILA Asemakaavan muutos Tuovilan koulu

Sivu 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto TUOVILA Asemakaavan muutos Tuovilan koulu Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 12.9.2016 TUOVILA Asemakaavan muutos Tuovilan koulu Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee

Lisätiedot

MALAX KOMMUN MAALAHDEN KUNTA

MALAX KOMMUN MAALAHDEN KUNTA 1-1 Dokument / asiakirja BILAGA/LIITE 2 Projekt / projekti Åminne kolonilottsområde utvidgning och ändring av detaljplan Åminnen siirtolapuutarha-alue asemakaavan laajennus ja muutos Datum / päivämäärä

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18

SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 27..206, tarkistettu 2.8.207 SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 7 8 Sepänkylä, korttelit 7 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 4.9.2014 VIKBY, ASEMAKAAVAN MUUTOS VIKBYN YRITYSALUEEN KORTTELISSA 7 OAS, asemakaavan muutos Vikbyn yritysalueen korttelissa 7 ~ 2 ~ OAS,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN; LÅNGHOLMEN, JERMO TILA RN:o 1:

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN; LÅNGHOLMEN, JERMO TILA RN:o 1: PROGRAMMET FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING STRANDDETALJPLAN PARGAS; LÅNGHOLMEN, JERMO LÄGENHETEN RN:o 1:11 28.8.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN; LÅNGHOLMEN, JERMO TILA

Lisätiedot

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2018 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7.

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. YHTEYSTIEDOT 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan tulee

Lisätiedot

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 1/7 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 23.1.2013, 5.1.2015 TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 2/7

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, G ä d d a n a l u e S e p ä n k y l ä s s ä S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 11.12.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL. ) Kaavoitusosasto..0, tarkistettu.8.0..0 SEPÄNKYLÄ, GÄDDA II Asemakaavan muutos Liite Sivu Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

1. YLEISTÄ. Kaavaa valmisteltaessa varataan tilaisuus mielipiteen esittämiseen ja kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

1. YLEISTÄ. Kaavaa valmisteltaessa varataan tilaisuus mielipiteen esittämiseen ja kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. YHTEYSTIEDOT Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan tulee

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

KORSHOLM MUSTASAARI DETALJPLAN FÖR SMEDSBY CENTRUM I SEPÄNKYLÄN KESKUS I, ASEMAKAAVA. Bilaga/Liite 2

KORSHOLM MUSTASAARI DETALJPLAN FÖR SMEDSBY CENTRUM I SEPÄNKYLÄN KESKUS I, ASEMAKAAVA. Bilaga/Liite 2 KORSHOLM MUSTASAARI DETALJPLAN FÖR SMEDSBY CENTRUM I SEPÄNKYLÄN KESKUS I, ASEMAKAAVA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.4.2014 Bild 1. Planeringsområdet.

Lisätiedot

KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN

KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN FCG Planeko Oy Hangon kaupunki / Hangö stad KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN 0104-C9376 22.9.2009 LUONNOS / UTKAST FCG Planeko Oy Kantakaupungin yleiskaava I SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleiskaava-alue/

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Planläggning och landskapsreformen Kaavoitus ja maakuntauudistus

Planläggning och landskapsreformen Kaavoitus ja maakuntauudistus www.obotnia.fi/landskapsplanen Planläggning och landskapsreformen Kaavoitus ja maakuntauudistus Landskapsreformens grundstenar Maakuntauudistuksen peruspalikat Landskapsförbunden, NTM-centralerna och regionförvaltningsverken

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö

Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 27.10.2011 Maanomistajat, rajanaapurit, viranomaiset ja osalliset Viite: Vuorovaikutus kaavaa valmisteltaessa MRL 62 mukaisesti Asia: ASEMAKAAVAMUUTOKSET

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto / Planläggninssektionen

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUUN KEURUU 18.4.2012 Ritva Schiestl Ympäristölakimies Ritva Schiestl 19.4.2012 Osallistuminen ja vaikuttaminen perustuslain mukaan Kansanvaltaisuus Kansanvaltaan sisältyy

Lisätiedot

MUSTASAAREN KUNTA HEMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 6. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

MUSTASAAREN KUNTA HEMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 6. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MUSTASAAREN KUNTA HEMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.5.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN SISÄLTÖ JA TARKOITUS...

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS

KAAVOITUSKATSAUS OULAISTEN KAUPUNKI 13.2.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2011-2012 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Sepänkylän yrityskeskus. Asemakaavan muutos korttelissa 604a ja siihen liittyvällä virkistysalueella

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Sepänkylän yrityskeskus. Asemakaavan muutos korttelissa 604a ja siihen liittyvällä virkistysalueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sepänkylän yrityskeskus Asemakaavan muutos korttelissa 604a ja siihen liittyvällä virkistysalueella Kaavoitusosasto 9.10.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

MUSTASAAREN KUNTA GRISSELSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

MUSTASAAREN KUNTA GRISSELSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MUSTASAAREN KUNTA GRISSELSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.10.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.10.2017 Grisselskärin ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen 10 Lag om vattentjänster 119/2001 Vesihuoltolaki 119/2001 Anslutning av fastigheter till vattentjänstverkets

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Regional Council of Ostrobothnia www.obotnia.fi

Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Regional Council of Ostrobothnia www.obotnia.fi Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Österbottens förbund Pohjanmaan liitto En samkommun för de 15 Pohjanmaan maakuntaan kommunerna i landskapet kuuluvien 15 kunnan Österbotten muodostama kuntayhtymä

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför

PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför Kristinestad Matti Kautto, yksikön päällikkö YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kuortaneen kunnassa vuonna 2017 toteutuneet ja vuonna 2018 vireillä olevat kaava-asiat: Maakuntakaavat Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.12.2017 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 Hyväksytty: Valtuusto 29.11.2016 97 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus (MRA) säätelevät kaavoitusta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 834/2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan laaditaan asemakaava hankkeesta osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan osallisten

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 419/2010 vp Saaristomaiseman suojelu tuulivoimarakentamiselta Eduskunnan puhemiehelle Vanhasen II hallituksen uusiutuvan energian velvoitepaketissa esitetään, että tuulivoiman vuosituotannon

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Vaasa Tuulivoimakaavoitus

Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Vaasa Tuulivoimakaavoitus Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä 30.11 Vaasa Tuulivoimakaavoitus John Öst 1.12.2016 Österbotten Etapplandskapsplan 2 (förnybara energiformer) Etapplandskapsplan 2 godkändes av landskapsfullmäktige

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. ORIVEDEN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2013 Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KORSNÄSIN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS

KORSNÄSIN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 1 KORSNÄSIN KUNTA KAAVOITUSKATSAUS 2017 2 Sisällysluettelo: JOHDANTO 3 KAAVOITUSTASOT.... 3 MAAKUNTAKAAVA.... 3 YLEISKAAVAT... 4 RANTAYLEISKAAVA... 4 ASEMAKAAVAT 4 KORSNÄSIN KUNNAN KAAVAT 2017 4 1 Moikipään

Lisätiedot

SIPOON YLEISKAAVA 2025 PRESENTATION 11.6.2007

SIPOON YLEISKAAVA 2025 PRESENTATION 11.6.2007 SIPOON YLEISKAAVA 2025 GENERALPLAN FÖR SIBBO 2025 ESITTELY 11.6.2007 PRESENTATION 11.6.2007 YLEISKAAVOITUS JA KUNTASTRATEGIA GENERALPLANERINGEN OCH KOMMUNSTRATEGIN yleiskaava kaavoitusohjelmassa generalplanen

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KORSHOLM MUSTASAARI DETALJPLAN FÖR GÄDDA II -BOSTADSOMRÅDE GÄDDA II -ASUNTOALUEEN ASEMAKAAVA

KORSHOLM MUSTASAARI DETALJPLAN FÖR GÄDDA II -BOSTADSOMRÅDE GÄDDA II -ASUNTOALUEEN ASEMAKAAVA KORSHOLM MUSTASAARI DETALJPLAN FÖR GÄDDA II -BOSTADSOMRÅDE GÄDDA II -ASUNTOALUEEN ASEMAKAAVA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (PDB) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 05.09.2011 Bild 1. Planeringsområdet.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Drno 20/2016) RUKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELEISSA 140, 141 JA 142, YLEISELLÄ PYSÄKÖINTIALUEELLA JA NIIHIN LIITTYVILLÄ KATU-, URHEILU-, JA VIRKISTYS-, VESI- SEKÄ RETKEILY- JA ULKOILUALUEILLA

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR Sipoonkorpi-työryhmien mietinnöt 1993 ja 2004 Natura 2000 Ekologinen verkosto Itä-Uudellamaalla, Väre 2002 Ehdotus asetukseksi Sipoonkorven luonnonsuojelualueesta

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2018 Tekninen lautakunta 25.10.2018 Kunnanhallitus 12.11.2018 Valtuusto 18.12.2018 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö-

Lisätiedot