TOIMINTAKERTOMUS. 64. toimintavuosi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS. 64. toimintavuosi"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 64. toimintavuosi 2013

2

3 Uusia avauksia Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön päätös lähteä tukemaan nuorten työllistymistä oli hyvä päätös! Kesällä 90 nuoren työpanos versoi alueen järjestöissä, yhdistyksissä ja yrityksissä monenlaista toimeliaisuutta. Nuoret puolestaan saivat tuntumaa työelämään ja arvokkaita elämänkokemuksia. Tätä tukea jatkamme myös vuonna 2014 kaikkiaan eurolla. Tuki suunnataan ensisijaisesti pohjois- ja eteläkarjalaisiin kulttuurihankkeisiin, joissa työhön pääsevät käsiksi vuotiaat nuoret. Merkittävänä alueellisena toimijana ja kulttuurielämän tukijana Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön on huolehdittava siitä, että tulevaisuus on sekä taloudellisesti että moraalisesti kestävällä pohjalla. Vaikka kulunut vuosi oli talouden yleisiä suhdanteita ajatellen monella tavalla vaikea, säätiön talous säilyi vakaana. Apurahoihin ja kulttuuritoiminnan avustuksiin käytimme kaikkiaan euroa. Säätiö on tukenut Viipurin läänin historian kirjasarjaa, jonka ensimmäinen osa ilmestyi jo vuonna Sarjan neljäs osa, Vanhan Suomen aika, julkaistiin lokakuussa. Kaikkiaan kuusiosaisen sarjan viimeinen osa julkaistaan tulevana kesänä. Kirjasarja perustuu vuosituhannen vaihteesta lähtien tehtyyn tieteelliseen tutkimukseen, jonka kohteena on ollut Karjala ja Karjalan historia. Säätiö on osallistunut myös Pohjois-Karjalan historian kirjasarjan tuottamiseen. Historian viidettä osaa on työstetty Karjalan tutkimuslaitoksessa, ja julkaisun aika koittanee vuoden 2014 syksyllä. Aina 2010-luvulle saakka ulottuvassa viimeisessä osassa näkökulmat avautuvat osittain myös tulevaisuuteen. Historiadokumentit mahdollistavat roolissaan uusia avauksia ja ovat arvokkaita tietolähteitä tulevalle tutkimukselle. Säätiö käynnisti myös merkittäviä investointihankkeita sekä Joensuussa että Lappeenrannassa. Joensuussa aikomuksemme on panostaa vuokra-asuntojen rakentamiseen. Lappeenrannassa korjaus- ja rakennustoimet kohdistuvat Karjalankulmaan. Uuden rakentaminen ja vanhan korjaaminen ovat vastuunkantoa vuokraasuntotarpeesta, arvokkaan kulttuuriperinnön vaalimista ja kaupunkikuvan kehittämistä. Pohjois-Karjalan Prikaatin lopettamisen myötä Olli Tiaisen majan käyttö oli vähentymässä. Nyt olemme tavattoman iloisia siitä, että majan käyttö on organisoitu sujuvasti maanpuolustuksellisten toimijoiden kanssa. Tieteessä, taiteessa ja kulttuurissa syntyy parhaimmillaan uusia toimintatapoja. Rajapintoja rikkoontuu ehkä hyvinkin hedelmällisellä tavalla. Ei säätiökään jähmety paikoilleen, vaan hengittää alueensa mukana. Henkisesti ja taloudellisesti vahvana kannustamme toimijoita uudenlaisiin avauksiin! Matti Virtaala hallituksen puheenjohtaja

4 SÄÄTIÖN TEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on yleishyödyllinen apurahasäätiö, jonka tarkoituksena on karjalaisen henkisen ja aineellisen viljelyn tukeminen ja kehittäminen sekä maassamme tapahtuva karjalaisten perinteiden vaaliminen. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa myöntämällä apurahoja ja avustuksia, tukemalla tutkimus- ja julkaisutoimintaa, ylläpitämällä perinnekokoelmia ja laitoksia, järjestämällä kulttuuritilaisuuksia sekä osallistumalla erilaisiin kulttuurihankkeisiin Pohjois- ja Etelä-Karjalassa. Säätiön kotipaikka on Joensuu, toiminta-alue Pohjois- ja Etelä-Karjala sekä menetetty Karjala, jonka perinteen vaalimista tuetaan evakkokarjalaisten nykyisillä asuinalueilla. 1. KULTTUURITOIMINTA Apurahoihin ja avustuksiin käytettiin vuoden aikana euroa. Kaikkiaan kulttuuritoimintaan ja kulttuurikiinteistöjen kuluihin käytettiin euroa. Säätiö osallistui yhteistyökumppanina 3-vuotiseen EAKR-rahoitteeseen Itä-Suomen yliopiston Metsä hyvinvointimatkailun kohteena -hankkeeseen sekä Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen Pohjois-Karjalan maakuntahistorian 5. osan Raja ja maakunta. Pohjois-Karjalan historia kirjoittamishankkeeseen. Viipurin Läänin historiakirjasarjan 4. osa, Vanhan Suomen aika, julkaistiin lokakuussa. Säätiö osallistui Karjalan Kirjapaino Oy:n ohella toisena kustantajana teoksen toteuttamiseen. Säätiöllä oli yhteistoimintasopimus Joensuun Popmuusikkojen toteuttamissa Ilosaarirock-, Vekararock- ja Rokumentti- tapahtumissa. Joensuun Taidemuseon ja pohjoiskarjalaisten peruskoulujen 8.-luokkalaisten taidepajatoiminnan toteuttamiseen säätiö osallistui maksamalla mm. koululaisten kuljetukset Joensuuhun. Säätiö tuki myös Joensuun Oopperayhdistyksen tuottaman Akseli-oopperan toteutumista Joensuussa. Seurakuntaneuvos Eevi Väistö osoitti merkkipäivänään saamastaan huomionosoituksesta euroa Kiihtelysvaarassa järjestettävien konserttien kustannuksiin ja euroa Ylisoutajan veneen kunnostamiseen. TUNNUSTUSPALKINNOT Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalille myönnettiin kolmivuotinen, euron Karjala-kulttuuripalkinto. Joensuulaiselle teatteriohjaaja Tuire Hindikalle myönnettiin säätiön euron tunnustuspalkinto MYÖNNETYT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT Tieteen ja taiteen apurahat myönnettiin pääasiassa yhden vuoden ja puolen vuoden työskentelyapurahoina. Kulttuuritoiminnan apurahat myönnettiin hallituksen linjauksen mukaisesti ensisijaisesti pohjois- ja eteläkarjalaisille kulttuurialan järjestöille vuotiaiden nuorten työllistämiseen erilaisissa kesätapahtumissa ja muissa kulttuuri- ja taidehankkeissa.

5 TIEDEAPURAHAT Böök Netta, arkkitehti Toista maailmansotaa edeltäneen ajan rakennusperinnön käyttöä luovutetulla Kurkijoella käsittelevään arkkitehtuurin alan väitöskirjaan. Yhden vuoden tutkimusapuraha. Harri Jopi, filosofian tohtori Valamon luostarin kirkkolauluperinnettä käsittelevän väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen. Puolen vuoden tutkimusapuraha. Kinnunen Mika, filosofian maisteri, Urho Kekkosen poliittisia suhdeverkostoja kokoomukseen v käsittelevän väitöskirjatyön kuluihin. Kohvakka Mikko, filosofian maisteri Yliopiston ja ympäröivän yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta käsittelevään väitöskirjatyöhön. Puolen vuoden tutkimusapuraha. Kosonen Matti, filosofian lisensiaatti Osasto Kuismasen ritari Onni Määttänen ja OsKun sotavuodet sekä sodan jälkeiset kokoontumiset ja perinnetoiminta -tutkimuksen kuluihin. Kuusisto Alina, filosofian maisteri Joensuun lyseon 150-vuotishistoriateoksen kirjoittamiseen. Yhden vuoden työskentelyapuraha. Massinen Henna, filosofian maisteri Raja-Karjalan murteen näytekokoelman toimittamiseen. Puolen vuoden työskentelyapuraha. Tormulainen Aino, filosofian maisteri Itä-Suomen yliopistossa tehtävän kulttuurintutkimuksen väitöskirjatyöhön Koettu ja tulkittu tyttöenergia. Tutkimus populaarikulttuurin ilmiöstä Suomessa". Yhden vuoden tutkimusapuraha. Tuunainen Pasi, filosofian tohtori, dosentti Suomen kenttäarmeijan taistelukykyä talvisodassa käsittelevän tutkimuksen kuluihin. Uusitupa Milla, filosofian maisteri Itä-Suomen yliopiston väitöskirjatyöhön "Avoin yksikön 2. ja 3. persoona rajakarjalaismurteissa". Yhden vuoden tutkimusapuraha. TAITEILIJA-APURAHAT Arminen Anna, kuvataiteilija Taiteelliseen työskentelyyn. Puolen vuoden työskentelyapuraha. Matikainen Ari, TaM, KM/elokuvaohjaaja Taiteelliseen työskentelyyn dokumentaarisen elokuvan parissa. Yhden vuoden työskentelyapuraha. Peura Emma, kuvataiteilija, AMK Näyttelyiden järjestämiskuluihin. Turunen Reijo, kuvataiteilija Taiteelliseen työskentelyyn ja 60-vuotisnäyttelyn toteuttamiseen. Yhden vuoden työskentelyapuraha.

6 KULTTUURITOIMINTA POHJOIS-KARJALASSA Eettisesti Innovatiiviset Kulttuurin Uudistajat EIKU ry Pohjoiskarjalaisen kulttuurialan opiskelijan palkkaamiseen tuottaja-assistentiksi karjalankieliseen EIGU -tenavaoopperaproduktioon. Honkavaaran seudun kyläyhdistys Nuorten palkkaamiseen Lasten Kesähässäkät - päivätoimintaan. Iljala ry Nuorten palkkaamiseen Ilomantsin Nukke- ja nalletalon sekä Ilomantsin vanhan pappilan näyttelyiden esittelijöiksi ja oppaiksi. Ilomantsin Museosäätiö Nuorten palkkaamiseen Parppeinvaaran runokylän oppaiksi ja kanteleen soittajiksi sekä markkinointikuluihin. Itä-Suomen katutanssiyhdistys ry Nuorten palkkaamiseen tanssijoiksi kesätanssiryhmään. Joensuun Paasikivi-Seura ry Yhdistyksen 50-vuotishistoriateoksen toteuttamiskuluihin. Joensuun Puhallinorkesteriyhdistys ry Nuorten palkkaamiseen Joensuun Puhallinorkesterin nuotiston inventointiin ja digitointiin sekä muihin alan harjoittelutehtäviin. Joensuun Taiteilijaseura ry Taidegalleriatoiminnan turvaamiseen. Joensuun Tanssiopistoyhdistys ry Nuorten työllistämiseen Joensuun Tanssiopistossa. Juuan Karjalaisseura ry Nuorten palkkaamiseen valokuvien ja videomateriaalin tallentamistehtäviin Juuan Kotiseutuarkistoon. Kinocompany Finland Oy Nuorten työllistämiseen Sodan vuodet -portaalin toteuttamisessa. Kontiolahti seura ry Kontiolahden kirkonkylän kyläkirjan painatuskuluihin. Koveron Nuorisoseura ry Nuorten työllistämiseen Koveron Kamarimusiikkileirillä. Kulttuuriyhdistys Louhi ry Nuorten palkkaamiseen kesänäyttelyn valvontatehtäviin Louhitalossa. Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä ry Nuorten palkkaamiseen Sampo soikoon! - työpajoihin Pakkahuoneella. Kyläpari Ry. / Myllyteatteri Nuorten palkkaamiseen teatteriprojektin eri tehtäviin.

7 Lieksan Vaskiviikon kannatusyhdistys ry Nuorten työllistämiseen Lieksan Vaskiviikko festivaalille. Liperi - Seura ry Nuoren palkkaamiseen Lasten museoseikkailu- ja museopäivän tehtäviin. Makasiini Osuuskunta Nurmes Nuorten palkkaamiseen musiikkifestivaalien järjestelytehtäviin. MSL:n Joensuun Kulttuuriyhdistys Nuorten palkkaamiseen kesämuusikon tehtäviin Sinkkolassa. Nuorisoseura Motora ry Nuorten palkkaamiseen tanssi- ja musiikkiryhmään. Outokummun teatterin kannatusyhdistys ry Valoteknikko-, ääniteknikko- ja lavasterakentajaopiskelijoiden palkkaamiseen kesäteatteriin. Pielinen Soi työryhmä Karjala-kulttuuripalkinto, kolmivuotinen à euroa, yhteensä euroa. Pohjois-Karjalan musiikkiyhdistys ry Nuorten työllistämiseen Puhoksen musiikkileirillä ja Ilomantsin kanteleleirillä sekä työharjoittelukoulu SOITTARISSA sekä Ilomantsin kanteleleirin muihin kuluihin. Pyhäselkä-kirjan historiatoimikunta Entisen Pyhäselän kunnan historian kirjoittamiseen. Kolmivuotisen hankkeen ensimmäisen vuoden kuluihin. Rääkkylä Folk yhdistys ry Nuorten palkkaamiseen Kihaus Folk-festivaalin järjestelytöihin. Taito Pohjois-Karjala ry Nuorten palkkaamiseen Taitokortteliin kesänäyttelyiden valvojiksi ja korttelimuusikoksi. Tappiokierre Productions Nuorten palkkaamiseen kulttuurialan työhön. Teatteri Otsot ry Nuorten palkkaamiseen näyttelijöiksi kesäteatteriin. Teatteriyhdistys Satama ry Nuorten työllistämiseen Teatteri Sataman kesäkahvilaan. Tuupovaara-Seura ry Nuorten palkkaamiseen Koskenniskan myllykievarimuseon valvontatyöhön. Meriläinen Juhani Nuorten opiskelijoiden palkkaamiseen historiakirjan toteuttamiseen liittyviin aputehtäviin. Suomen Sotien Veteraanien Tuki SVT ry JR 200:n veteraanien matkakuluihin ja varustehankintoihin Karjalan Poikien Killan jotokselle.

8 KULTTUURITOIMINTA ETELÄ-KARJALASSA Aino Uski Design Kommandiittiyhtiö Nuorten palkkaamiseen Lappeenrannan Linnoituksen tekstiilinäyttelyn opastukseen ja valvontaan sekä sisäpihatapahtumien järjestämiseen. Imatra Big Band Festival ry Nuorten palkkaamiseen avustajiksi festivaalin äänitekniikassa, valokuvauksessa, tuotemyynnissä sekä toimistotehtävissä. Kansantanssiryhmä Kirjavat/Ns Rajan Nuoret ry Luokittelukoreografian musiikin sävellys- ja sovitustyöhön ja äänitteen valmistamiseen. Kontufolk ry Kontufolk-festivaalien järjestämiseen. Lappeen kotiseutuyhdistys ry Lappeen seurakunnan 600-vuotisjuhlakirjan kuluihin. Lauritsalan alueen asukasyhdistys ry Nuorten palkkaamiseen Kyliltä Kartanolle -tapahtuman avustajiksi. Lemin musiikkiyhdistys ry Lemin musiikkijuhlien 2013 järjestämiseen. Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry Kymmenennen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin järjestämiseen Imatralla ja Lappeenrannassa P.E. Svinhufvudin muistosäätiö Nuorten työllistämiseen Luumäellä Kotkaniemen kotimuseossa opastus- ja puutarhan kunnostustehtäviin. Saimaan Nuorisoseurat ry Nuorten palkkaamiseen Lasten Kalenat kulttuuritapahtuman valmisteluun ja toteuttamiseen. MUU KARJALAINEN KULTTUURITOIMINTA Karjalan kielen seura ry Kolmannen vuoden apuraha karjalan kielen elvyttämishankkeisiin. Jonkerin kyläseura ry Jonkeri. Kylä rajan kainalossa -kylähistorian kuluihin. Karjalan Kielen Seura ry Karjalankielinen kielipesä ja julkaisutoiminta, 3-vuotinen hankekokonaisuus, 3. vuoden apuraha. Metsäpirtin Saaroisten kyläyhdistys ry. Metsäpirtin Saaroisten kyläkirjan kuluihin Suvannon seudun paikallishistorian työryhmä Karjalan Kannaksen Suvannon seudun pitäjien ja väestön poikkeuksellisia oloja vuosina käsittelevän julkaisun kuluihin. Nurmi Sirkka Uukuniemen Mensuvaaran ja Härkälän perinnekirjan kuluihin.

9 OPISKELUAPURAHAT MARTTA JA AARNE CEDERBERGIN RAHASTO Eronen Anna, Polvijärvi, 850 Tilastotieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Haapasalo Timo, Eno, 850 Historian opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Hatakka Iiris, Joensuu, 1000 Kauppatieteiden opintoihin Turun kauppakorkeakoulussa Göteborgin yliopistossa Haverinen Aleksi, Joensuu, 850 Energiatekniikan opiskeluun Aalto-yliopistossa Heikkinen Mari, Lieksa, 850 Lääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Heikura Helmi, Nurmes, 850 Biologian opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Heinonen Riku, Joensuu, 1000 Liiketalouden opiskeluun Karelia-ammattikorkeakoulussa ja vaihto-opiskeluun Espanjassa Hirvonen Teemu, Kontiolahti, 850 Konetekniikan opiskeluun Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa Honkanen Heini, Joensuu, 850 Fysiikan opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Härkönen Antti, Tohmajärvi, 850 Historian opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Ikonen Laura, Joensuu, 850 Logopedian opiskeluun Oulun yliopistossa Jolkkonen Roosa, Pyhäselkä, 1000 Sosiaalipolitiikan opiskeluun Turun yliopistossa ja vaihto-opiskeluun Englannissa Kalliokoski Aili, Kesälahti, 850 Valtio-opin opiskeluun Jyväskylän yliopistossa Kartasalo Kimmo, Joensuu, 850 Biotekniikan opiskeluun Tampereen teknillisessä yliopistossa Kellosaari Saara, Kesälahti, 850 Suomen kielen opettajaopintoihin Jyväskylän yliopistossa Kinnunen Pekka, Joensuu, 850 Tuotantotalouden opiskeluun Tampereen teknillisessä yliopistossa Kortelainen Kati, Joensuu, 1000 Oikeustieteen opiskeluun Lapin yliopistossa ja vaihto-opiskeluun Ranskassa Kotilainen Joona, Kontiolahti, 1000 Kauppatieteiden opiskeluun Pietarin valtiollisessa yliopistossa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa Kurki Teemu, Kontiolahti, 850 Biologian opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Kurki Teija, Kontiolahti, 850 Matematiikan, kemian ja fysiikan opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Kuuru Tiina-Kaisa, Joensuu, 850 Kauppatieteiden opiskeluun Tampereen yliopistossa Laaninen Sampo, Nurmes, 850 Lääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Laasonen Janne, Joensuu, 850 Oikeustieteen opiskeluun Turun yliopistossa Lamminsalo Tiia, Rääkkylä, 1000 Saksan kielen ja käännöstieteen opiskeluun Tampereen yliopistossa ja harjoitteluun Berliinissä Lampinen Anni, Joensuu, 850 Historian opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Lappalainen Lasse, Eno, 850 Oikeustieteen opiskeluun Turun yliopistossa Leppänen Hanna, Joensuu, 850 Kauppatieteiden opiskeluun Jyväskylän yliopistossa Malinen Anni, Kitee, 850 Suomen kielen opiskeluun Tampereen yliopistossa Mohell Iida, Joensuu, 850 Suomen kielen ja kirjallisuuden opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa

10 Moilanen Suvi, Juuka, 1000 Oikeustieteiden opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa ja vaihto-opiskeluun Saksassa Nevalainen Tiia, Valtimo, 850 Fysiikan opiskeluun Jyväskylän yliopistossa Ojanen Simo, Joensuu, 850 Fysiikan opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Patjas Helmi, Joensuu, 1000 Saksan kielen ja kääntämisen opiskeluun Itä- Suomen yliopistossa ja vaihto-opiskeluun Saksassa Pitkänen Tero, Juuka, 850 Oikeustieteen opiskeluun Tampereen yliopistossa Pyykönen Jenni, Valtimo, 850 Lääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Romppanen Tuomo, Kontiolahti, 850 Lääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Rundgren Anna, Kontiolahti, 850 Sosiologian opiskeluun Helsingin Yliopistossa Saarelainen Heidi, Lieksa, 850 Lääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Suomalainen Oili, Joensuu, 850 Venäjän kielen ja kauppatieteiden opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Tervo Niina, Nurmes, 850 Historian ja kotitaloustieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Tolvanen Anna, Joensuu, 1000 Saksan kielen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa ja CIMO:n työharjoitteluun Saksassa Tolvanen Joonas, Joensuu, 850 Lääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Tuononen Jukka, Juuka, 850 Hammaslääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Tuononen Mikko, Juuka, 850 Hammaslääketieteen opiskeluun Itä-Suomen yliopistossa Turhanen Toni, Joensuu, 850 Materiaalitekniikan opiskeluun Tampereen teknillisessä yliopistossa SANNI JA PEKKA MENSOSEN RAHASTO Hottinen Samuli, Outokumpu, 500 Talonrakennusalan opiskeluun P-K:n ammattiopistossa Joensuussa

11 KULTTUURIKIINTEISTÖT Säätiön omistamia perinne- ja kulttuurikiinteistöjä ovat Karjalantalo Joensuussa, Murtovaaran talomuseo Valtimolla ja Olli Tiaisen maja Ylämyllyllä. Karjalantalo on vuokrattu Joensuun Popmuusikot ry:n omistamalle Töminä Oy:lle ravintola- ja konserttitoimintaa varten. Popmuusikoiden alivuokralaisena talossa toimii myös Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun popjazzmusiikin ja kansanmusiikin koulutusyksikkö. Murtovaaran talomuseon ylläpidosta, auki pidosta ja opaspalveluiden järjestämisestä säätiöllä on sopimus valtimolaisen yrittäjäpariskunnan Anni ja Jarno Korhosen kanssa. Olli Tiaisen majaa vuokrattiin kesäaikaan yritysten ja yhteisöjen kokoontumis- ja juhlakäyttöön. Parppeinvaaraa hallinnoivan Kalevanpirtti Oy:n säätiö omistaa yhdessä Ilomantsin kunnan kanssa. Parpppeinvaaralla toimii karjalaista perinnettä vaaliva ravintola Parppeinpirtti, joka on vuokrattu Tsipaniekka Oy:lle. Runokylän ja Luontokeskus Mesikän toiminnasta Kalevanpirtti Oy:llä on sopimus Ilomantsin Museosäätiön kanssa. Joensuussa, Papinkatu 5:ssä säätiön omistama liikehuoneisto on vuokrattu kulttuuritoimintatilaksi NS Motora ry:lle. Kulttuurikeskus Kerubin ravintolasali Karjalantalossa. Kuva: Töminä Oy

12 2. SIJOITUSTOIMINTA VARALLISUUS Säätiön varallisuus on kertynyt lahjoituksista ja sijoitusten tuotoista. Varat on sijoitettu pääasiassa kiinteistö- ja huoneisto-osakkeisiin, pörssiosakkeisiin ja muihin arvopapereihin, sekä maa- ja metsäalueisiin. Varallisuuden tasearvo säätiön kirjanpidossa on noin 18,4 miljoonaa euroa. Pääosa säätiön tuloista kertyi huoneisto-osakkeiden tuotoista. Osinkotuotot olivat euroa, joista Karjalan Kirjapaino Oy:n osuus euroa. Sijoitus- ja rahoitusomaisuuden tuotto oli euroa. Taseen loppusumma on euroa. Tilinpäätössiirtojen jälkeen vuoden 2013 ylijäämä oli euroa. RAHASTOT Säätiössä on yleisrahaston lisäksi erillinen Yliopistorahasto, jonka pääoma on euroa. Rahaston tuottoa käytetään yliopistotoimintaan Pohjois-Karjalassa. Yliopistorahastoa kartutetaan säätiön sijoitustoiminnan tuloksesta ja rahastoon osoitetuista lahjoituksista. Nimikkorahastot Säätiössä on 38 nimikkorahastoa, joista yksi on omakatteinen rahasto. Nimikkorahastojen pääoma oli vuoden lopussa miljoonaa euroa ja omakatteisen rahaston euroa. Riitta ja Väinö H. Bromanin rahasto Martta ja Aarne Cederbergin rahasto Etelä-Karjalan rahasto Eino ja Marjatta Hietasen rahasto Aini ja Toivo Hirvosen rahasto Paavo ja Hilkka Honkajuuren rahasto E. J. Huttusen Rahasto Joensuun Marttayhdistys ry:n rahasto Pohjois-Karjalan Osuuspankkien rahasto Karjalaisen Kosti Aaltosen rahasto Karjalan Äänen rahasto Elma ja Väinö Kokkosen rahasto Kaupunginlääkäri O. A. Kososen muistorahasto V. A. Kotilaisen rahasto Antti Kukkosen rahasto Laakkosen rahasto Martta Laineen rahasto Veijo Mannelinin rahasto Sanni ja Pekka Mensosen rahasto Olli Tiaisen maanpuolustusrahasto Kirjastonhoitaja Ritva Oravan rahasto Irma ja Reino Pitkäsen rahasto Pohjoiskarjalainen sotilasmusiikkirahasto Pohjois-Karjalan Osuuskaupan rahasto 21. Prikaatin rahasto Jorma Reenpään rahasto Anja ja Arto Ruudun rahasto Aino ja Nuutti J Rädyn rahasto Ensio Salmenkallion rahasto Erkki ja Inkeri Salomaan rahasto Tauno ja Siiri Talluksen rahasto Mirjam ja Pauli Talvion Kantele-rahasto Väinö ja Taimi Toron rahasto Apteekkari Kerttu Tossavaisen rahasto Hanna ja Antti Turusen rahasto Vuokko Vallinkosken rahasto Wiipuri-museon säätiön rahasto Eevi ja Matti Väistön rahasto Pääomalahjoitukset Säätiö vastaanotti pääomalahjoituksia yhteensä euroa. Broman Group Oy kartutti Riitta ja Väinö H. Bromanin rahastoa eurolla, Eero ja Harri Broman kartuttivat Jorma Reenpään rahastoa eurolla ja Väinö ja Taimi Toro kartuttivat rahastoaan eurolla. Yrjö Laakkonen lahjoitti 70-vuotissyntymäpäivänsä huomionosoitukset, yhteensä euroa, säätiössä olevaan Erkki, Reino ja Yrjö Laakkosen rahastoon. Seurakuntaneuvos Eevi Väistö kartutti nimikkorahastoaan merkkipäivänään saamillaan huomionosoituksilla.

13 KONSERNIYHTIÖT Säätiön taloushallintoa hoidetaan konsernina, johon kuului säätiön lisäksi kymmenen tytäryhtiötä. Ilomantsilaista Kalevanpirtti Oy:tä lukuun ottamatta konserniyhtiöiden raha- ja maksuliikenne hoidetaan säätiön toimistossa. Pääkirjanpito ostetaan Visma Services Oy:ltä. Myös kiinteistöyhtiöiden isännöinti ja suuri osa kiinteistöjen huoltoon liittyvistä tehtävistä hoidetaan säätiön konsernipalveluina. Kiinteistö Oy Lappeenrannan Karjalankulman isännöinnistä vastaa Ovenia Oy. Säätiön tytäryhtiöitä Joensuussa ovat Karjalan Kirjapaino Oy, Kiinteistöyhtiö Kauppakulma, Kiinteistöyhtiö Inarinkulma ja Kiinteistöyhtiö Kuurnankatu 16. Kiinteistö Oy Inarinkulma lakkasi olemasta vuoden lopussa ja jakaantui kahdeksi uudeksi yhtiöksi Kiinteistö Oy Joensuun Jokelankulmaksi ja Kiinteistö Oy Joensuun Inarinkulmaksi. Säätiö omistaa myös Kiinteistöyhtiö Pataluodonhakan ja Kiinteistöyhtiö Utrankosken, Asunto Oy Joensuun Aarnelan sekä Kolmikärki Oy:n kaikki osakkeet. Lukuunottamatta Kalevanpirtti Oy:tä, konserniyhtiöiden kaikki operatiivinen toiminta hoidetaan säätiön toimistossa. Konserniyhtiöt ja säätiön omistusosuus Kiinteistö Oy Joensuun Kauppakulma 100 % Kiinteistö Oy Joensuun Inarinkulma 100 % Kiinteistö Oy Joensuun Kuurnankatu % Kiinteistö Oy Lappeenrannan Karjalankulma 92,83 % Kiinteistö Oy Utrankoski 100 % Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö Kiinteistö Oy Pataluodonhaka 100 % Asunto Oy Joensuun Aarnela 100 % Kalevanpirtti Oy 53,40 % Karjalan Kirjapaino Oy 65,61 % Kolmikärki Oy 100 % Metsät Säätiö omistaa Kaavin Luikonniemessä metsätiloja, joiden pinta-ala on yhteensä noin 350 hehtaaria. Lapissa, Kittilän ja Enontekiön kunnissa säätiöllä on maa- ja metsäalueita, joiden pinta-ala on yhteensä noin 600 hehtaaria. Metsien hoidosta säätiöllä on sopimus UPM Metsän kanssa. Arvopaperit Vuoden lopussa pörssiosakkeiden ja muiden arvopapereiden markkina-arvo oli yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.

14 3. HALLINTO Hallintoneuvosto Hallintoneuvoston tehtävänä on valvoa ja tukea säätiön toimintaa sekä valita säätiön luottamushallinnon jäsenet. Hallintoneuvoston jäseneksi ei voi valita 75 vuotta täyttänyttä henkilöä. Hallintoneuvosto piti kevätkokouksensa 13. huhtikuuta Joensuussa ja syyskokouksensa 23. marraskuuta Joensuussa. Puheenjohtaja kanslianeuvos Matti Halonen, Joensuu Varapuheenjohtaja lehtori Liisa Ryyppö, Joensuu Jäsenet kauppaneuvos Harri Broman, Joensuu museonjohtaja Liisa Eskelinen, Lieksa professori Tapio Hämynen, Joensuu filosofian tohtori Laura Jetsu, Ilomantsi toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen, Joensuu kauppaneuvos Risto Kiljunen, Lappeenranta emeritusprofessori Seppo Knuuttila, Joensuu varatuomari Timo Nevalainen, Joensuu kanslianeuvos Arto Oikkonen, Lappeenranta diplomi-insinööri Pertti Parmio, Joensuu filosofian tohtori Jukka Partanen, Joensuu filosofian lisensiaatti Eeva Punta, Joensuu eversti evp. Pekka Ripatti, Kontiolahti diplomi-insinööri Antti Reenpää, Helsinki opetusneuvos Seppo Saarinen, Lappeenranta professori Risto Turunen, Joensuu vuorineuvos Pertti Voutilainen, Helsinki Kunniajäsenet emeritusprofessori Heikki Kirkinen professori Heikki A. Reenpää professori Veijo Saloheimo kauppaneuvos Väinö H. Broman diplomi-insinööri Pentti Immonen varatuomari Risto Piepponen Hallitus Säätiölain mukaan hallituksen tulee hoitaa säätiön asioita lakia ja säätiön sääntöjä noudattaen. Säätiön hallituksen on erityisesti huolehdittava säätiön toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä ja siitä, että säätiön varat sijoitetaan varmalla ja tuloa tuottavalla tavalla. Sääntöjen mukaan säätiön hallitukseen kuuluu kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja ja kolmeksi vuodeksi kerrallaan valitut kuusi jäsentä, joista kaksi on vuosittain erovuorossa. Hallitukseen ei voida valita henkilöä, joka on täyttänyt 70 vuotta. Hallitus kokoontui vuoden aikana neljä kertaa. Puheenjohtaja teollisuusneuvos Matti Virtaala, Joensuu Varapuheenjohtaja professori Marjatta Palander, Joensuu Jäsenet toimitusjohtaja Eero Broman, Joensuu varatuomari Antti Heliövaara, Joensuu professori Raija Komppula, Kontiolahti FM, KTM Anu Talka, Lappeenranta varatuomari Risto Voipio, Helsinki Tilintarkastus Säätiön tilintarkastajia olivat KHT-yhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Katja Pesonen, ja toisena tilintarkastajana HTM Sirkka Pirinen. Toimihenkilöt Säätiön asiamies ja toiminnanjohtaja oli filosofian maisteri Satu Kokkonen, talouspäällikkö tradenomi Sari Karhu ja kiinteistöpäällikkö rakennusmestari Eero Kuittinen.

15 Tuloslaskelma Rahayksikkö: EURO Varsinainen toiminta Tuotot yhteensä , ,24 Kulut Apurahat ja avustukset yhteensä , ,89 Kulttuurirakennuksien kulut yhteensä , ,15 Henkilöstökulut yhteensä , ,16 Poistot yhteensä , ,04 Hallinnon yleiskulut yhteensä , ,10 Kulut yhteensä , ,34 Varsinainen toiminta , ,10 Tuotto-/kulujäämä , ,10 Varainhankinta Tuotot yhteensä , ,43 Varainhankinta , ,43 Tuotto-/kulujäämä , ,67 Sijoitus- ja rahoitustoiminta Tuotot Sijoitustoiminnan tuotot yhteensä , ,04 Rahoitustoiminnan tuotot yhteensä , ,33 Kulut Sijoitustoiminnan kulut yhteensä , ,92 Rahoitustoiminnan kulut yhteensä , ,22 Sijoitus- ja rahoitustoiminta , ,23 Tuotto-/kulujäämä , ,56 Tilikauden tulos , ,56 Tilinpäätössiirrot Siirrot rahastoihin/rahastoista , ,21 TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ , ,35

16 Tase vastaavaa Rahayksikkö EURO VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet , ,15 Rakennukset ja rakennelmat , ,53 Koneet ja kalusto , ,87 Muut aineelliset hyödykkeet , ,02 Aineelliset hyödykkeet yhteensä , ,57 Aineelliset sijoitusomaisuushyödykkeet Maa- ja vesialueet , ,73 Koneet ja kalusto 2 626, ,39 Aineelliset sijoitusomaisuushyödykkeet yhteensä , ,12 Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä , ,21 Muut osakkeet ja osuudet , ,25 Sijoitukset yhteensä , ,46 Pysyvät vastaavat yhteensä , ,15 OMAKATTEISTEN RAHASTOJEN VARAT V.A: Kotilaisen nimikkorahasto , ,38 Omakatteisten rahastojen varat yhteensä , ,38 VAIHTUVAT VASTAAVAT Saamiset Pitkäaikaiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä , ,65 Pitkäaikaiset saamiset yhteensä , ,65 Saamiset Lyhytaikaiset Myyntisaamiset , ,38 Saamiset saman konsernin yrityksiltä , ,86 Lainasaamiset 2 068, ,71 Muut saamiset 0,35 0,00 Siirtosaamiset , ,52 Lyhytaikaiset saamiset yhteensä , ,47 Rahat ja pankkisaamiset Rahat ja pankkisaamiset yhteensä , ,18 Vaihtuvat vastaavat yhteensä , ,30 VASTAAVAA YHTEENSÄ , ,83

17 Tase vastattavaa Rahayksikkö EURO VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Säätiöpääoma , ,01 Omakatteiset rahastot , ,23 Sidotut rahastot yhteensä , ,24 Arvonkorotusrahasto , ,94 Muut rahastot , ,89 Toimintapääoma (ed. tilikausien ylijäämä/alijäämä) , ,70 Tilikauden ylijäämä/alijäämä , ,35 Oma pääoma yhteensä , ,12 VIERAS PÄÄOMA Pitkäaikainen Lainat rahoituslaitoksilta , ,65 Pitkäaikaiset velat yhteensä , ,65 Lyhytaikainen Lainat rahoituslaitoksilta , ,34 Saadut ennakot 8 977, ,62 Ostovelat , ,29 Velat saman konsernin yrityksille 3 507, ,88 Muut velat , ,01 Siirtovelat , ,92 Lyhytaikaiset velat yhteensä , ,06 Vieras pääoma yhteensä , ,71 VASTATTAVAA YHTEENSÄ , ,83 Joensuussa 17. maaliskuuta 2014 Matti Virtaala Eero Broman Antti Heliövaara Raija Komppula Marjatta Palander Anu Talka Risto Voipio

18

19 2013 KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ PL 259, JOENSUU puh

Kinnunen Mika, filosofian maisteri 10.000 Urho Kekkosen poliittisia suhdeverkostoja kokoomukseen v. 1956-1968 käsittelevän väitöskirjatyön kuluihin.

Kinnunen Mika, filosofian maisteri 10.000 Urho Kekkosen poliittisia suhdeverkostoja kokoomukseen v. 1956-1968 käsittelevän väitöskirjatyön kuluihin. 2013 MYÖNNETYT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT TIEDEAPURAHAT Böök Netta, arkkitehti 21.700 Toista maailmansotaa edeltäneen ajan rakennusperinnön käyttöä luovutetulla Kurkijoella käsittelevään

Lisätiedot

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ VUODELLE 2014 MYÖNNETYT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ VUODELLE 2014 MYÖNNETYT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ VUODELLE 2014 MYÖNNETYT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT TIEDEAPURAHAT Itä-Suomen yliopisto, Sivakka-Rasimäki tutkimusryhmä 4.000 Sivakka-Rasimäki -tutkimuksen

Lisätiedot

VUODELLE 2016 MYÖNNETYT TIEDE- TAIDE- JA MUUT KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT

VUODELLE 2016 MYÖNNETYT TIEDE- TAIDE- JA MUUT KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ VUODELLE 2016 MYÖNNETYT TIEDE- TAIDE- JA MUUT KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT TIEDE Itä-Suomen yliopisto / Filosofinen tiedekunta, humanistinen osasto Raja-Karjalan ja

Lisätiedot

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ Toimintakertomus 2014 Karjalaisuutta tässä ajassa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö perustettiin 65 vuotta sitten. Suomi oli toipumassa sodan koettelemuksista,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. 63. toimintavuosi

TOIMINTAKERTOMUS. 63. toimintavuosi TOIMINTAKERTOMUS 63. toimintavuosi 2012 VAIKUTTAVIA ARJEN TEKOJA Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö jakoi vuonna 2012 yhteensä 553 000 euroa apurahoihin ja kulttuuritoiminnan avustuksiin. Saajiensa

Lisätiedot

2015 APURAHAT TIETEESEEN Berger Laura Master of Arts, Helsinki puolen vuoden apurahana arkkitehtuurialan väitöskirjatutkimukseen The Building that

2015 APURAHAT TIETEESEEN Berger Laura Master of Arts, Helsinki puolen vuoden apurahana arkkitehtuurialan väitöskirjatutkimukseen The Building that 2015 APURAHAT TIETEESEEN Berger Laura Master of Arts, Helsinki puolen vuoden apurahana arkkitehtuurialan väitöskirjatutkimukseen The Building that Disappeared - The Vyborg Aalto Library in its Political-historic

Lisätiedot

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 61. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS 61. TOIMINTAVUOSI 0 TOIMINTAKERTOMUS 1 61. TOIMINTAVUOSI 2010 PUHEENJOHTAJAN KATSAUS Suomessa on kaikkiaan liki 3000 säätiötä. Suuri osa niistä on nk. toiminnallisia säätiöitä, jotka tarjoavat esimerkiksi sosiaali-, terveys-

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009

TOIMINTAKERTOMUS 2009 60. toimintavuosi Hallituksen TOIMINTAKERTOMUS 2009 1 VARSINAINEN TOIMINTA Tehtävä ja tavoitteet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on yleishyödyllinen apurahasäätiö, jonka tarkoituksena on Pohjois-

Lisätiedot

KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT

KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT Aatteellisen yhteisön ja säätiön tuloslaskelma laaditaan seuraavan kaavan mukaan: Varsinainen toiminta a) Henkilöstökulut

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim. tuotot

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 666,67 4

Lisätiedot

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Tuotto-/Kulujäämä Varainhankinta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Yleisavustukset

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain)

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211)

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Yh16 - Aatteellinen yhdistys - Asterin malli

Yh16 - Aatteellinen yhdistys - Asterin malli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset Tilikauden tulos Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Verotusper. varausten

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44 Y-tunnus 0678820-6 2 TULOSLASKELMA Euroina Euroina VARSINAINEN TOIMINTA 1.1.2015-31.12.2015 1.1.2014-31.12.2014 1. Tuotot Työtoimintatuotot 60 408,58 55 222,39 Järjestötoimintatuotot 4 988,00 5 116,00

Lisätiedot

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr U3 Asteri urheiluseurau314.wtr TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PIENYRITYKSEN KULULAJIKOHTAINEN TULOSLASKELMA 1. LIIKEVAIHTO 2. Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos 3. Valmistus omaan käyttöön 4. Liiketoiminnan

Lisätiedot

SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA

SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA 1.1.2015 31.12.2015 SUOMEN SHAKKILIITTO RY Hiomotie 10 00380 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 1106880-1 Tilinpäätös kaudelta 1.1.2015 31.12.2015 Tuloslaskelma 1 2

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

U2 Asteri urheiluseura laaaja tase U214L.WTR

U2 Asteri urheiluseura laaaja tase U214L.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta

Lisätiedot

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖN MYÖNTÄMÄT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT 2017

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖN MYÖNTÄMÄT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT 2017 KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖN MYÖNTÄMÄT TIEDE-, TAIDE- JA KULTTUURITOIMINNAN APURAHAT 2017 TUTKIMUSAPURAHAT, TIEDE Filosofian tohtori Helena Hirvonen, Joensuu Sortovuosia ja Suomen itsenäistymistä

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

KANSAN SIVISTYSRAHASTO

KANSAN SIVISTYSRAHASTO Kansan Sivistysrahasto Siltasaarenkatu 6 00530 HELSINKI Y-tunnus 0213501-3 KANSAN SIVISTYSRAHASTO TILINPÄÄTÖS 31.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3-5 Kirjanpitokirjat,

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2015 1.1. 31.12.2014 LIIKEVAIHTO 124 532 128 967 Valmistus omaan käyttöön 4 647 4 869 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213)

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot 1000 Aineettomat hyödykkeet Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut

Lisätiedot

MK VASTAAVAA VASTATTAVAA

MK VASTAAVAA VASTATTAVAA Sairaanhoitopiiri yhteensä Aineettomat hyödykkeet Peruspääoma 1 029 977 625,00 962 973 150,00 Aineettomat oikeudet 2 690 352,75 3 732 308,58 Arvonkorotusrahasto 12 500,00 12 500,00 Ennakkomaksut 17 252

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA

Tringa TASE VASTAAVAA Esitysvaluutta EUR PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 950,00 2 950,00 2 950,00 2 950,00 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Rakennukset ja rakennelmat Koneet ja kalusto

Lisätiedot

Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Muut pysyvät vastaavat. Rahoitusarvopaperit Rahat ja pankkisaamiset

Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Muut pysyvät vastaavat. Rahoitusarvopaperit Rahat ja pankkisaamiset TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Muut pysyvät vastaavat Omakatteisten rahastojen varat Aktiiviteettirahastojen varat Muiden omakatteisten rahastojen

Lisätiedot

Gumböle Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4

Gumböle Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4 Gumböle Golf Oy PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Gumböle Golf ry 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

RI Riistanhoitoyhdistys RI13.WTR

RI Riistanhoitoyhdistys RI13.WTR RI RI13.WTR TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Saamiset Rahat ja pankkisaamiset 31.12.2013 31.12.2012 VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2015 Säilytettävä vähintään 31.12.2025 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2015 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2015

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Y-tunnus: 01.01.2018-31.12.2018 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2028 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Toimintakertomus tilikaudelta

Lisätiedot

hallituksen kokouksessa 11.5.2009 karjalaiseen kulttuuritoimintaan myönnetyt apurahat

hallituksen kokouksessa 11.5.2009 karjalaiseen kulttuuritoimintaan myönnetyt apurahat KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ hallituksen kokouksessa 11.5.2009 karjalaiseen kulttuuritoimintaan myönnetyt apurahat Yleisrahasto Hilska Matti, Lahti, 400 Bibliografian keräämiseen eversti ja olympiaratsastaja

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry

TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry 1 / 14 TILINPÄÄTÖS Joensuun Jääkarhut ry Ytunnus: 01.01.2016 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 14 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016 31.12.2016 Sisällysluettelo Vuosikertomus

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 maa- ja vesialueet 1110 rakennukset ja rakennelmat 1120 koneet ja kal. kauden alussa 1121

Lisätiedot

UB urheiluseura alv UB14.WTR

UB urheiluseura alv UB14.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Myyntisaamiset lyhytaik.

Lisätiedot

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (yb11)

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (yb11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2014 Säilytettävä vähintään 31.12.2024 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TASEKIRJA 31.12.2014 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2014

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry 1 / 8 TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry Y-tunnus: 1.1. 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 8 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. 31.12.2016 Sisällysluettelo Tase... 3 Tuloslaskelma...

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2017 Säilytettävä vähintään 31.12.2027 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 tilikaudelta 1.1. - 31.12.2017 SISÄLLYS

Lisätiedot

Yb16L - Yhdistys (ALV) - Asterin malli

Yb16L - Yhdistys (ALV) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (Yb13)

Yhdistys - ALV - Asteri mallitilikartta (Yb13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 maa- ja vesialueet 1110 rakennukset ja rakennelmat 1120 koneet ja kal. kauden alussa 1121

Lisätiedot

Amnesty International Suomen osasto ry. y-tunnus TILINPÄÄTÖS

Amnesty International Suomen osasto ry. y-tunnus TILINPÄÄTÖS Amnesty International Suomen osasto ry y-tunnus 0224270-8 TILINPÄÄTÖS 1.1.2017-31.12.2017 Amnesty International Suomen osasto ry Hietaniemenkatu 7 A 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 0224270-8

Lisätiedot

Piirinmestaruuskilpailut/piiricup IV Juuan Suurin tulos KKP:n Otto Huovisella 3892 g. Osallistujia 139.

Piirinmestaruuskilpailut/piiricup IV Juuan Suurin tulos KKP:n Otto Huovisella 3892 g. Osallistujia 139. Piirinmestaruuskilpailut/piiricup IV Juuan 24.3.2013. Suurin tulos KKP:n Otto Huovisella 3892 g. Osallistujia 139. NU12 NU15 NU18 1. Issakainen Iida PKUK 656 g 2. Lintunen Riku PP 246 g 1. Väistö Jalmari

Lisätiedot

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry Aleksanterinkatu 48 A 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 1831814-8 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA TASEKIRJA

SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA TASEKIRJA SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA TASEKIRJA 01.01.2015-31.12.2015 SUOMEN METSÄTIETEELLINEN SEURA Kotipaikka Helsinki Y -tunnus 0202223-8 Tasekirja tilikaudelta 01.01.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo: Tilinpäätös

Lisätiedot

YB Yhdistys ALV AB14.WTR

YB Yhdistys ALV AB14.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA TASEKIRJA Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti. Laatija: Nurmi Susanna Sivu 2(11) Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2010-31.12.2010

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry Y-tunnus: 01.01.2016-31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016-31.12.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00 SUOMEN LUTERILAINEN EVANKELIUMIYHDISTYS RY TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 Testamentit 140 489,00 275 845,49 Srk:n talousarviomäärärahat 1 203 139,49 1 351 418,02 Vapaaehtoinen

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET

Tringa TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET Tringa TASE VASTAAVAA Kirjanpito 9.4.0.133 Esitysvaluutta EUR Kaudelta Kaudelta 1.1.2016-31.12.2016 1.1.2015-31.12.2015 PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA

Tringa TASE VASTAAVAA TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 312,55 4

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y.

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. 1 / 15 TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. Y-tunnus: 01.01.2012-31.12.2012 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2022 asti 2 / 15 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2012-31.12.2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

Suomen Shakkiliitto ry, Tilinpäätös Suomen Shakkiliitto ry

Suomen Shakkiliitto ry, Tilinpäätös Suomen Shakkiliitto ry Suomen Shakkiliitto ry Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 1 SUOMEN SHAKKILIITTO RY Hiomotie 10 00380 HELSINKI Kotipaikka HELSINKI Y-tunnus 1106880-1 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 6 Liitetiedot 8

Lisätiedot

SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014

SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014 SUOMEN SHAKKILIITTO RY TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014 SUOMEN SHAKKILIITTO RY Hiomotie 10 00380 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 1106880-1 Tilinpäätös kaudelta 1.1.2014-31.12.2014 Tuloslaskelma 1-2

Lisätiedot

Hyvinkään Tennisseura ry. Tilinpäätös

Hyvinkään Tennisseura ry. Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2016 Hyvinkään Tennisseura ry Torikatu 12 05800 HYVINKÄÄ Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0825800-6 tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016 Sisällys TULOSLASKELMA... 1 TASE... 2 LIITETIEDOT... 4 TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Y-tunnus 2009335-5 1 TASEKIRJA 31.12.2010 Toimintakertomus Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Sisällyslueftelo: Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot 5-6 Päiväys

Lisätiedot

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ 2018 MYÖNNETYT APURAHAT TIEDEAPURAHAT

KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ 2018 MYÖNNETYT APURAHAT TIEDEAPURAHAT KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ 2018 MYÖNNETYT APURAHAT TIEDEAPURAHAT August Wesley historiatoimikunta August Wesleyn elämäkertateoksen kustannuksiin Eerola Jari, filosofian tohtori Vepsäläisten

Lisätiedot

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13)

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

RI Riistanhoitoyhdistys ry

RI Riistanhoitoyhdistys ry RI Riistanhoitoyhdistys ry TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Tulot Valtionavustus Metsästäjätutkinto Metsästäjäkurssit Ampumakoe Ulkomaalaisten ampumakoetod. Harrastustodistukset Metsästyksenvalvonta

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA

Tringa TASE VASTAAVAA TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 010,67 4

Lisätiedot

Ub16L - Urheiluseura (alv, tuloslaskelma toiminnanaloittain) - Asterin malli

Ub16L - Urheiluseura (alv, tuloslaskelma toiminnanaloittain) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 LIIKEVAIHTO 7 800 884,11 7 480 643,09

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 LIIKEVAIHTO 7 800 884,11 7 480 643,09 1. a) Yhtiön nimi: Hevosopisto Oy b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 25 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä Yhtiön toimialana on hevosalan sekä ravi- ja ratsastusurheilun korkeatasoinen koulutustoiminta,

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA. Period

Tringa TASE VASTAAVAA. Period TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 986,18 4

Lisätiedot

Nuorisoseurat TASEKI RJA. Ti Ii kausi Suomen Nuorisoseurat ry

Nuorisoseurat TASEKI RJA. Ti Ii kausi Suomen Nuorisoseurat ry Nuorisoseurat TASEKI RJA Ti Ii kausi 1.1.-31. 12.2016 Suomen Nuorisoseurat ry 02 15296-4 Suomen Nuorisoseurat ry TULOSLASKELMA Vernissakatu 8 A 1.1.-31.12.2016 01300 VANTAA 1.1-31.12.2016 1.1-31.12.2015

Lisätiedot

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2013

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2013 MAANOMISTAJAIN LIITTO - T A S E K I R J A Tilinpäätös 31.12.2013 Toimintakertomus Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Kirjanpitokirjat Allekirjoitukset MAANOMISTAJAIN LIITTO - : y-tunnus 0201663-9 Tuloslaskelma

Lisätiedot

Amcham Finland/Suomalais-Amerikkalainen Kauppakamariyhdistys Suomessa ry

Amcham Finland/Suomalais-Amerikkalainen Kauppakamariyhdistys Suomessa ry Kauppakamariyhdistys Suomessa ry TASEKIRJA 31.12.2014 Eteläranta 6 a 8 00130 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 1985788-0 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2014-31.12.2014 Sivu No Toimintakertomus 1.1-1

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS

TOIMINTAKERTOMUS JANE JA AATOS ERKON SÄÄTIÖ 1 TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2006 YLEISTÄ Jane ja Aatos Erkon säätiö on perustettu vuonna 2002 tukemaan korkeatasoista kansainvälistä tutkimusta lääketieteen, tekniikan ja talouden

Lisätiedot

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom Viestinnän ammattilaiset ry ProCom Viestinnän ammattilaiset ry Pien- ja mikroyritysasetuksen mukainen tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 PROCOM VIESTINNÄN AMMATTILAISET RY Kalevankatu 30 00100 Helsinki

Lisätiedot

DocuSign Envelope ID: EF8C5C4F-C057-48FB-990E-E7027BE878E6. Cleantech Invest Oyj, Tilinpäätös Cleantech Invest Oyj

DocuSign Envelope ID: EF8C5C4F-C057-48FB-990E-E7027BE878E6. Cleantech Invest Oyj, Tilinpäätös Cleantech Invest Oyj Cleantech Invest Oyj Toimintakertomus ja tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016 1 CLEANTECH INVEST OYJ Malminrinne 1 B 00180 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 2005438-0 Sisällys Sivu Toimintakertomus

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN EKONOMIT r.y. Y-tunnus 0359261-1 T A S E K I R J A

LAHDEN SEUDUN EKONOMIT r.y. Y-tunnus 0359261-1 T A S E K I R J A LAHDEN SEUDUN EKONOMIT r.y. Y-tunnus 0359261-1 T A S E K I R J A 31.12.2015 Lahden Seudun Ekonomit r.y. 2/ 15 Sisältö: Tuloslaskelma 1.1.-31.12.2015 3, 4 Tase 31.12.2015 5, 6 Liitetiedot 7 Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

Toimintakertomus. 5 9. t o i m i n t a v u o s i. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö. Karjalantalo Siltakatu 1 80100 JOENSUU

Toimintakertomus. 5 9. t o i m i n t a v u o s i. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö. Karjalantalo Siltakatu 1 80100 JOENSUU Toimintakertomus 5 9. t o i m i n t a v u o s i 2 0 0 8 Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö Karjalantalo Siltakatu 1 80100 JOENSUU puh (013) 123 271 fax (013) 122 185 w w w. k k e s. f i Ulkoasu Kuvat

Lisätiedot

SUOMEN JUDOLIITTO RY

SUOMEN JUDOLIITTO RY SUOMEN JUDOLIITTO RY Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 SUOMEN JUDOLIITTO RY Radiokatu 20 00240 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 0202136-6 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3

Lisätiedot

Riistanhoitoyhdistys RI

Riistanhoitoyhdistys RI TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA TULOT VARSINAINEN TOIMINTA Tulot varsinainen tominta MENOT VARSINAINEN TOIMINTA Hallintomenot Edustusmenot Toiminnanohjausmenot Toimistomenot Metsästäjätutkintomenot

Lisätiedot

Asunto Oy - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Asunto Oy - Asteri kirjanpidon tulostusmalli T A S E V A S T A A V A A PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Omistuskiinteistöt

Lisätiedot

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2012

MAANOMISTAJAIN LIITTO - JORDÄGARNAS FÖRBUND RY T A S E K I R J A. Tilinpäätös 31.12.2012 MAANOMISTAJAIN LIITTO - T A S E K I R J A Tilinpäätös 31.12.2012 Toimintakertomus Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Kirjanpitokirjat Allekirjoitukset MAANOMISTAJAIN LIITTO - : y-tunnus 0201663-9 Tuloslaskelma

Lisätiedot