Keskisen perusopetusalueen kouluverkon kokonaistarkastelu - osallistamisen kautta saatu palaute

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keskisen perusopetusalueen kouluverkon kokonaistarkastelu - osallistamisen kautta saatu palaute"

Transkriptio

1 Keskisen perusopetusalueen kouluverkon kokonaistarkastelu - osallistamisen kautta saatu palaute Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen

2 Sammon koulu Sammon koulu

3 Palveluverkkotyö ja kaupunkistrategia Hyvinvointipalvelujen palveluverkon uudistaminen on nostettu esiin uudessa kaupunkistrategiassa Yhteinen Tampere näköalojen kaupunki. Kaupunkistrategiasta johdetussa Hyvinvointisuunnitelmassa on vuoden 2014 toimenpiteenä on, että vuoden vuoden 2014 aikana tehdään hyvinvointipalvelujen palveluverkon kehittämissuunnitelma. Sitovana toiminnallisena tavoitteena vuodelle 2014 on, että sähköiset palvelut huomioiva hyvinvointipalvelujen palveluverkon kehittämissuunnitelma on valmistunut ja toimenpiteenä on, että tehdään kehittämissuunnitelma. Keskisen perusopetusalueen kouluverkon tarkastelu on osa hyvinvointipalvelujen palveluverkon kehittämissuunnitelman valmistelua. Myös muut perusopetusalueet (länsi, itä) mennään läpi.

4 Palveluverkkotyö on jatkuvaa Hyvinvointipalveluissa kouluverkko ja päivähoitoverkko vaativat joustavuutta ja jatkuvaa tarkastelua Systemaattista kouluverkkotarkastelua on tehty vuodesta 2000 alkaen o kouluverkkoselvityksiä valmistunut 2000, 2001, 2004, 2006 ja 2010 Edellinen oppilaitosverkkotarkastelu valmistui alkuvuodesta 2010 o keskeisessä asemassa oli lukioverkon muutokset ja niiden vaikutukset peruskouluverkkoon Tesoman alueen kouluverkkotarkastelu 2011 (ml. lännen sisäliikuntahalli) Päivähoitoverkkoa tarkasteltu alueittain, kytkentöjä kouluverkkoon o Läntinen palvelualue o Eteläisen ja Kaakkoisen palvelualueet o Keskustan palvelualue (käynnissä)

5 Keskisen perusopetusalueen kouluverkko - osallistamisen muodot Rehtoreiden ja yhteistyökumppaneiden työpaja , osallistujia 30 Lasten ja nuorten palvelujen ja vanhempien yhteistyöpalaveri Koulujen vanhempainyhdistysten työpaja , osallistujia 25 Oppilaskuntien työpaja , osallistujia 20 Avoin keskustelutilaisuus , osallistujia noin 30 Valmassa kysely , kyselyyn vastauksia saatiin 1101 Lisäksi jonkin verran on tullut palautetta sähköpostitse.

6 Työpajojen koosteet koulupoluittain

7 Käsitelty aihe Juhannuskylän koulupolku (Juhannuskylä, Tammela ja Saukonpuisto) Vanhempainyhdistykset Tilat/kiinteistöt Opetussuunnitelmalliset painotukset Rehtorit Koulupolun koulujen tilat täynnä. Siirtokelpoisia tiloja Johanneksen tontille. Ops-painotusten aloituspaikkamäärien vähentäminen. Oman oppilaspohjan vahvistaminen. Johanneksen koulun tontille piharakennus esiopetukselle ja aamu- ja iltapäiväkerhoille. Laadukasta opspainotusta tarvitaan /painotuksia tulee hajauttaa. Montessoriopetusta yläluokille. Oppilaskunnat Koulupihojen merkitys erit. alakouluissa suuri. Painotukset hyvä juttu/painotuksia lähikouluhin. Kolmasluokkalainen osaa kulkea bussilla. Erityiskoulut Saukonpuistoon yleisopetusta. Saukonpuiston ja Sairaalakoulun yhteistyön tiivistäminen. Saukonpuiston ja Tammelan koulujen yhteistyön kehittäminen.

8 Sammon koulupolku (Sampo, Puistokoulut (Liisanpuisto & Kalevanpuisto), Kissanmaa ja Järvensivu) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhd. Oppilaskunnat Oppilaan ohjaus Järvensivun/Messukylän ja Kissanmaan/Takahuhdin rajapintojen tarkastelu. Alueella joudutaan osittain ohjaamaan oppilaita myös Juhannuskylän koulupolulle (Kissanmaalta Tammelaan). Koulumatkan turvallisuus tärkeä. Bussilla voi kulkea turvallisesti kolmannelta luokalta lähtien. Koulumatkan tulee olla sopivan pituinen. Esi- ja alkuopetuksen yhteistyö Yhteistyö toimii hyvin koulupolulla. Eskareiden tulisi tietää minne menevät ensimmäiselle luokalle. Eskareiden olo koulussa koetaan hyväksi.

9 Sammon koulupolku (Sampo, Puistokoulut (Liisanpuisto & Kalevanpuisto), Kissanmaa ja Järvensivu) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhd. Oppilaskunnat Yleisopetuksen ja erityisopetuksen yhteistyö Kriittinen kysymys: mikä on oikea yleisopetuksen ja erityisopetuksen oppilasmäärien suhde, jotta kokonaisuus toimiva. Tilojen joustava käyttö eri koulujen välillä. Kalevanpuiston kiinteistön hyödyntäminen varhaiskasvatuksen käyttöön. Integraatiota pidettiin hyvänä ajatuksena. Yleisopetuksen painotuksia voisi sijaita myös Liisanpuistossa esim. kuvataide. Liisanpuisto jatkaisi erityiskouluna. Yleisja erityisopetuksen rinnakkaiselo koettiin hyvänä, toisaalta huolta yleisopetuksen oppilaiden käyttäytymisestä.

10 Sammon koulupolku (Sampo, Puistokoulut (Liisanpuisto & Kalevanpuisto), Kissanmaa ja Järvensivu) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhd. Oppilaskunnat Järvensivun koulu Pienten lasten yksikköä tarvitaan turvallisen koulureitin turvaamiseksi. Päivähoitoa yksikköön. Siirtyminen kolmannelta luokalta muualle. Järvensivulta kulkuyhteydet Sampoon huonot. Järvensivussa vuosiluokkien 1-6 koulu. Yläkouluun Sampoon tai/ja Hervantaan. Remontin aikana bussilla Hervantaan/Vuorekseen tai siirtokelpoiset tilat. Siirtyminen Sampoon viidennelle luokalle ei tunnu mukavalta. Koulu kaipaa peruskorjausta. Remontin ajaksi voisi siirtyä Messukylään, Norssiin tai Sampoon. Siirtokelpoiset tilat koettiin huonoksi, koska remontti voisi häiritä ja välituntitila pienenisi.

11 Hatanpään koulupolku (Härmälä, Peltolammi, Multisilta, Koivisto, Norssi ja Hatanpää) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhdistykset Oppilaskunnat Härmälän koulu Esi- ja alkuopetuksen yhteistyö Koulu täynnä, 5-6 luokkalaiset mahd. Hatanpäälle, oppilaita voidaan ohjata myös Peltolammille. Härmälän ja Hatanpään kouluista yhtenäiskoulu. Alueen kaikki koulut ovat mukana joustavassa esi- ja alkuopetuksen toimintamallissa. Esiopetus tarvitsee lisätiloja mm. Härmälässä, Koivistonkylässä. Härmälänrannan rakentuminen, tilojen riittävyys? Koulua voisi laajentaa pihaalueelle, tehdä Pirkkalan kanssa yhteistyötä uuden koulun tai Härmälän satelliitin saamiseksi. Hatanpäälle vasta seiskalle. Kaikissa kouluissa eskareita, yhteistyö toimii hyvin. Koulun tilat sopivat. Jos tarvitaan lisätilaa, koulua voidaan korottaa yhdellä kerroksella. Koulun piha pieni ja ankea. Jos alueen koulut täynnä, hyvä vaihtoehto on se, että päivähoito, esiopetus ja 1-2 luokat toimivat samassa rakennuksessa.

12 Hatanpään koulupolku (ml Normaalikoulun koulupolku, Härmälä, Peltolammi, Multisilta, Koivisto, Norssi ja Hatanpää) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhdistykset Oppilaskunnat Peltolammin koulu Multisillan koulusta voidaan luopua, oppilaat Peltolammille. Koulussa on tilaa ja se sijaitsee lähellä, myös pihaalueet koettiin hyviksi valaistusta lukuun ottamatta. Myös eskarit koululla plussaa. Koulun sijainnin osalta mielipiteet jakautuivat. Osa piti uuden koulun sijaintia nykyistä parempana, toisten mielestä vanhassakaan paikassa ei ole mitään vikaa. Uusi paikka voisi tuoda muitakin palveluja sen läheisyyteen. Koulun sijainnin osalta mielipiteet jakautuivat. Yhtäältä uuden koulun lähelle voisi tulla myös muita palveluja, sijaintikin keskeisempi. Vanha koulun sijainti nähtiin turvallisempana, ei isoja teitä.

13 Hatanpään koulupolku (Härmälä, Peltolammi, Multisilta, Koivisto, Norssi ja Hatanpää) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhdistykset Oppilaskunnat Koulutilat Koulupolku Koiviston koulu on täynnä. Myös esiopetus ja päivähoito ovat tukossa Koivistonkylässä, pienten lasten yksikkö alueella voisi ratkaista tilaongelman. Koiviston ja Normaalikoulun tilojen riittävyys. Esitettiin mm. Normaalikoululle lisätilaa. Jos Hallilasta tehtäisiin vuosiluokkien 1-6 koulu, Normaalikoulu ei tarvitsi lisätilaa. Härmälän ja Peltolammin osalta koulupolku on selkeä, Koiviston kahden koulupolun malli ja Hallilan koulupolun vaihtelut luovat epävarmuutta. Koivistosta Norssiin, samaan kouluun kaverien ja sisarusten kanssa

14 Hervannan koulupolut (Etelä-Hervanta, Kisapuisto, Pohjois-Hervanta, Kanjoni, Hallila ja Vuores) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhd. Oppilaskunnat Hervannan yhtenäiskoulut, riittääkö oppilaspohja kahdelle yläkoululle Pienten lasten koulu Nykyiset yläkoulut säilytettävä, otettava huomioon alueen ennustettu kasvu. Kanjonista pienten lasten koulu ja tilaa päivähoidolle. Musiikkipainotus 3. luokalta Pohjois- Hervantaan. Kaksi yläkoulua tarvitaan, laaja alue, koulujen koot hyvät. Hervannasta ei pidä ohjata Vuorekseen. Koulujen välistä yhteistyötä lisättävä esim. kielitarjontaa yhdessä. Kanjonista pienten lasten yksikkö 0-4 luokat ja päivähoitoa, sama ryhmä jatkaa 5:lle Pohj.- Hervantaan. Kanjoni ja Pohj.-Hervanta voidaan yhdistää. Molemmilla yht.kouluilla satelliitit (Kisapuisto ja Kanjoni). Säilytettävä nykyiset yhtenäiskoulut. Koulutiloja voi käyttää yhdessä esim. Pohjois- Hervannan uusittuja aineopetusiloja. Kanjonista voi tehdä pienten lasten koulun. Paras siirtyminen P- H:aan 3:lle luokalle. Kanjonista vapatuvat tilat Hervannan koulujen HIPtoiminnalle. Pihojen kehittäminen.

15 Hervannan koulupolut (Etelä-Hervanta, Kisapuisto, Pohjois-Hervanta, Kanjoni, Hallila ja Vuores) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhd. Oppilaskunnat Hallila, Kanjonin koulun toinen toimipiste, koulupolku 5:lle Normaalikouluun Esiopetus kouluilla Jos Normaalikoulu täynnä, voidaan Hallila palauttaa Hervannan koulupolulle, Pohjois- Hervantaan 5:lle. Esi- ja alkuopetuksen toimintamalli toimii, vaikkei aina saman katon alla. Hallilasta Normaalikouluun. Hallila ei saa olla heittopussi. Hallila 0-6 luokkien kouluksi, Lukonmäestä ohjaus Hallilaan, jonkin verran myös Veisun/Koivistonkylän suunnasta, helpottaa Messukylää ja Koiviston koulua. Hallilan koulupolku voisi mennä myös Vuorekseen. Tärkeintä, että yhteistyö toimii. Osa kannatti kouluille sijoittamista, osa ei. Tärkeää, että esiopetusryhmä siirtyy yhtenä ryhmänä 1. luokalle. ei kommentteja Esiopetus kouluihin. Omakohtaiset kokemukset puolsivat kouluun sijoittamista.

16 Hervannan koulupolut (Etelä-Hervanta, Kisapuisto, Pohjois-Hervanta, Kanjoni, Hallila ja Vuores) Käsitelty aihe Rehtorit Vanhempainyhd. Oppilaskunnat Hervannan koulujen perusparannukset Koulut kaipaavat perusparannusta, kohennusta Pohjois-Hervannan koululle kaivataan remonttia Vuores Tilojen hyödyntäminen Hervannan koulujen perusparannuksen aikana väistötiloina. Koululle voisi sijoittua lähikirjasto. Vuoreksen yläkoulun rakentamista voidaan lykätä niin kauan kuin Hervannan kouluissa on tilaa tarjolla. Jos Vuorekseen tulee jokin houkutteleva painotus, voisi ajatella yläkoulun käyntiä Hervannasta. Koulumatkat Tärkeää turvalliset koulumatkat koulupolkuja suunniteltaessa. Koulut lähellä, pitkät matkat lisäävät onnettomuusriskiä. Yläkoulut voivat olla kauempanakin.

17 Avoin keskustelutilaisuus Yleistä keskustelusta: Kysyttiin, miten on mahdollista, että lv oppilaat ovat mahtuneet kouluihin ja nyt eivät mahdu, vaikka oppilasmäärät nyt paljon pienempiä? kouluihin sijoitettu esiopetusta, myös tilatarpeet kouluissa muuttuneet mm. pienryhmätilat, eriyttämiseen tarvittavien tilojen määrän kasvu ja monikielisten oppilaiden määrän kasvun vaikutukset mm. S2, oman äidinkielen opetus ja konsultoivat opettajat Koiviston koulun tilanahtaus, tilat eivät riitä 4-sarjaiselle alakoululle, lisäksi esiopetuksen tilat epätarkoituksenmukaiset tavoitteena on, että Koiviston koulu on jatkossa 3-sarjainen Huoltajan näkemyksen mukaan Liisanpuiston koulutalosta ei vapaudu tilaa, tarve erityisoppilaille. Kannanotto, että pitäisi perustaa joko vuosiluokkien 1 9 tai 1 6 ja 7 9 kouluja, ei kuitenkaan 5-9 kouluja. Edelliseen oppilaitosverkon kehittämistyöhön palattiin parissa puheenvuorossa ja todettiin, että nyt valmistelu käynnistetty oikealla tavalla osallistamalla eri tahoja. Lisäksi todettiin, että edellisessä verkkotyössä Alvareilta saatu palaute oli otettu huomioon valmistelussa.

18 Keskustelutilaisuuden äänestyskohteet

19 1. Peltolammin koulu Nykyinen koulurakennus peruskorjataan / Rakennetaan uusi koulu uuteen paikkaan

20

21 1. Peltolammin koulu Nykyinen koulurakennus peruskorjataan / Rakennetaan uusi koulu uuteen paikkaan Hieman enemmän kannatusta sai nykyisen koulurakennuksen peruskorjaus. Keskustelu: Todettiin, ettei ole riittävästi tietoa alueesta tai alueen muusta kehittämisestä, jotta voitaisiin ottaa asiaan kantaa. Nykyisen rakennuksen peruskorjausta kannatettiin sen vuoksi, että nykyisen koulun saavutettavuus koettiin hyväksi, uuden paikka saavutettavuudeltaan heikompi. Nykyinen koulu saavutettavissa myös Härmälän suunnalta paremmin kuin uusi paikka. Koulun urheilukenttä ja ulkoalueet ovat nykypaikassa hyvät, toteutuuko uudessa paikassa? Koivistonkylästä voisi mennä myös Peltolammille, koska matka ei ole mahdoton.

22 2. Järvensivun koulu Järvensivun koulusta voidaan luopua / koulu tarvitaan jatkossakin Yksimielinen tulos: koulu pitää säilyttää. 2 b Järvensivun koulun käyttö tulevaisuudessa Pienten lasten yksikkö, päivähoitoa +esiopetus + alkuopetus (1-2 luokat) / Päivähoitoa + esiopetus + vuosiluokat 1-4 Vuosiluokat 1-4, kaivattiin vaihtoehtoa, jossa vuosiluokat c Lisäkysymys Esiopetus ja vuosiluokat 1-6 / Päivähoitoa + esiopetus + vuosiluokat 1-4 Suurin osa kannatti esiopetus+1-6 luokat vaihtoehtoa, kaksi kannatti päivähoito+esiopetus+vuosiluokat 1-4 vaihtoehtoa Keskustelussa: - Todettiin, että jos vuosiluokat 5-6 säilyvät, päivähoidolle ei voida osoittaa lisätiloja. Osallistujat pitivät tärkeämpänä lähikoulun turvaamista kuin päivähoitoa, koska päivähoitoon viedään lapset, päiväkoti voi olla kauempanakin. - Koulumatka Sampoon koettiin turvattomaksi.

23 3.1 Hallilan koulu tulevaisuudessa Esiopetus ja 1-4 luokat eli nykyinen malli / Esiopetus ja 1-6 luokat Kannatus tuli vihreälle vaihtoehdolle, yksi kannatti nykyistä mallia. 3.2 Hallilan koulupolku Normaalikoulu / Pohjois-Hervanta Normaalikoulu koulupolku sai enemmän kannatusta, osalla ei ollut mielipidettä asiaan. Pohjois-Hervannan osalta todettiin, että koulumatka on turvaton ja Hervantaa ei koettu houkuttelevaksi.

24 4. Opetussuunnitelmalliset painotukset Osa painotuksista kannattaa keskittää keskustan kouluihin nykymallin mukaisesti / Painotuksia pitää tarjota lähialueilla Tästä ei äänestetty, koska opetussuunnitelmalliset painotukset terminä ei avautunut. Keskustelussa nousi esiin mm. Kielten painotusta ei kannata hajauttaa. Taito- ja taideaineiden painotuksia voidaan hajauttaa. Esim. kuvataide kannattaa hajauttaa kuten musiikki ja liikunta on jo hajautettu. Toisaalta kuvataiteen ops-painotuksesta todettiin myös, että keskittämisessä on omat etunsa (mm. osaaminen, erityistilat). Jos koululla on vajaakäytössä tiloja, sinne voidaan sijoittaa painotuksia ja näin ohjata enemmän oppilaita.

25 Valmapalaute Kyselyyn vastausaika Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 1101.

26 Vastaajien taustatietoja Koulupoluilla tarkoitetaan siirtymistä pääsääntöisesti alakoulusta yläkouluun.

27 Koulunkäynnin kannalta tärkeimmät asiat

28 Milloin lapsi on valmis kulkemaan bussilla?

29 Juhannuskylän koulupolku koskeva erityiskysymys: Pitäisikö opetussuunnitelmallisten painotusten tarjontaa hajauttaa?

30 Erityiskouluja koskeva erityiskysymys: Erityiskouluja tarvitaan jatkossakin, mutta osa oppilaista siirtyy lähikouluihin. Mitä vapautuviin tiloihin?

31 Järvensivun koulua koskevat erityiskysymykset Mitä vuosiluokkia esiopetuksen lisäksi pitäisi olla Järvensivun koulussa? Mihin Järvensivun koulusta pitäisi siirtyä?

32 Hallilan koulua koskevat erityiskysymykset Mitä vuosiluokkia esiopetuksen lisäksi pitäisi olla Hallilan koulussa? Mihin Hallilan koulusta pitäisi siirtyä?

33 Peltolammin koulua koskeva erityiskysymys: Mitä Peltolammin koulurakennukselle pitäisi tehdä?

34 Työpajojen ja kyselyvastausten perusteella tehty Peltolammin koulua koskeva saavutettavuustarkastelu

35 Härmälän koulua koskeva erityiskysymys: Jos Härmälän koulun tilaongelmien ratkaiseminen vaatii oppilaiden siirtoa aiemmin Hatanpäälle, mikä on sopivin vaihtoehto?

36 Valmisteluaikataulu Tietojen keruu Materiaalin keruu mm. oppilasmäärät, trenditiedot, väestösuunnitteet ym Rehtorityöpaja Lasten ja nuorten palvelujen ja vanhempien yhteistyöpalaveri Koulujen vanhempainyhdistysten työpaja Oppilaskuntien työpaja Keskustelutilaisuus Kysely Valmistelu Saadun palautteen läpikäynti Esityksen valmistelu, kommentointikierrokset Esitys Esitys lasten ja nuorten palvelujen lautakunnalle keväällä 2014, aikataulu tarkentuu myöhemmin Lanula Työn aloituksen esittely 10/2013 Kooste saadusta palautteesta 1/2014 Esityksen käsittely kevät 2014, aikataulu tarkentuu myöhemmin

37 koulutus ja opiskelu - ajankohtaista Keskisen alueen kouluverkon kehittäminen (

Keskisen perusopetusalueen kouluverkko. Keskustelutilaisuuden ohjelma tiistai klo

Keskisen perusopetusalueen kouluverkko. Keskustelutilaisuuden ohjelma tiistai klo Keskisen perusopetusalueen kouluverkko Keskustelutilaisuuden ohjelma tiistai 3.12.2013 klo 18.00-19.30 klo 18.00 klo 18.10 klo 18.40 klo 19.00 klo 19.25 Tervetuloa, apulaispormestari Leena Kostiainen Alustus

Lisätiedot

Keskisen perusopetusalueen kouluverkon kokonaistarkastelun kehittämissuunnitelma

Keskisen perusopetusalueen kouluverkon kokonaistarkastelun kehittämissuunnitelma Keskisen perusopetusalueen kouluverkon kokonaistarkastelun kehittämissuunnitelma Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta 15.5.2014 Palveluverkkotyö ja kaupunkistrategia Hyvinvointipalvelujen palveluverkon

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelumalli 2025, kaakon palvelualue (Kaukajärvi, Annala, Haihara, Hervanta, Hervantajärvi, Rusko, Lukonmäki, Vuores, Hallila)

Tulevaisuuden palvelumalli 2025, kaakon palvelualue (Kaukajärvi, Annala, Haihara, Hervanta, Hervantajärvi, Rusko, Lukonmäki, Vuores, Hallila) Tulevaisuuden palvelumalli 2025, kaakon palvelualue (Kaukajärvi, Annala, Haihara, Hervanta, Hervantajärvi, Rusko, Lukonmäki, Vuores, Hallila) Kaukajärven asukastilaisuus 30.3.2016 Kehittämisjohtaja Kari

Lisätiedot

Kehittämisjohtaja Kari Hakari Etelän infotilaisuus Tilaajaryhmä/kehittämis- ja suunnittelupalvelut

Kehittämisjohtaja Kari Hakari Etelän infotilaisuus Tilaajaryhmä/kehittämis- ja suunnittelupalvelut Tulevaisuuden palvelumalli 2025 Etelän palvelualue Muotiala, Turtola, Nekala, Jokipohja, Taatala, Koivistonkylä, Veisu, Korkinmäki, Viinikka, Nirva, Vihioja, Multisilta, Lahdesjärvi, Sarankulma, Lakalaiva,

Lisätiedot

Perusopetus- ja lukioverkon muutosesitykset

Perusopetus- ja lukioverkon muutosesitykset valmistelu etenee Peruskoulu- ja lukioverkon kehittämissuunnitelma Osela 18.2.2010 Lanula 25.2.2010 Perusopetus- ja lukioverkon muutosesitykset Miksi on tehty nyt esiteltävä perusopetus- ja lukioverkon

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT Tutkitut vaihtoehdot Nykyverkko, parannettuna VE 0 + Kahden koulun malli VE 1 Kolmen koulun malli VE 2 Neljän koulun malli VE 3 Huom! Molemmat eivät

Lisätiedot

Kielenopiskelu vaatii pitkäjänteistä sitoutumista ja työntekoa. Toisaalta alakouluikäisten kielenoppimisen herkkyyskausi, rohkeus ja uteliaisuus

Kielenopiskelu vaatii pitkäjänteistä sitoutumista ja työntekoa. Toisaalta alakouluikäisten kielenoppimisen herkkyyskausi, rohkeus ja uteliaisuus Kielivalinta Kielivalinta Tulevaisuuden valinta: pääomaa tulevaa varten. Kieli ei ole vain kieli. Oheistuotteena kulttuurien tuntemusta ja yleissivistystä. Mahdollisuus valita useita kieliä on kädenojennus,

Lisätiedot

Päiväkoti- ja kouluverkkopäätösten kustannusvaikutukset ja alustava aikataulusuunnitelma. Kaupunginhallitus

Päiväkoti- ja kouluverkkopäätösten kustannusvaikutukset ja alustava aikataulusuunnitelma. Kaupunginhallitus Päiväkoti- ja kouluverkkopäätösten kustannusvaikutukset ja alustava aikataulusuunnitelma Kaupunginhallitus 12.11.2018 Päiväkoti- ja kouluverkko 2019-2033: alustava aikatauluja kustannusarvio Sivistys-

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKOSELVITYS. Tampereen kaupunki, 1 8/2018

PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKOSELVITYS. Tampereen kaupunki, 1 8/2018 PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKOSELVITYS Tampereen kaupunki, 1 8/2018 Sisällysluettelo Palveluverkkoselvityksen lähtökohdat... s. 4 Päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevat esitykset...11 ALLE 150 OPPILAAN KOULUT...14

Lisätiedot

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko 12.5.2015 Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Miksi Myllypuron alueella tarkastellaan kouluverkkoa? Väestö alueella kasvaa, ja koulutilaa tarvitaan

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT SYLVÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KIIKAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS MARTTILAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS TYRVÄÄNKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS

Lisätiedot

Verkostotyön eteneminen. Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen

Verkostotyön eteneminen. Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen Verkostotyön eteneminen Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen Verkostotyön ja valmistelun perusteet Kuopion kaupunginvaltuuston 26.9.2011 71 hyväksymä Kuopion päivähoito-, koulu- ja

Lisätiedot

Etelän alueen lasten ja nuorten palvelujen palveluverkkotyö 2016

Etelän alueen lasten ja nuorten palvelujen palveluverkkotyö 2016 Etelän alueen lasten ja nuorten palvelujen palveluverkkotyö 216 Hyvinvoinnin palvelualue / lanu Loviisa Badermann & kehittämis- ja suunnittelupalvelut Sisällysluettelo 1. Etusivu 2. Sisällysluettelo 3.

Lisätiedot

Skenaariot Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkon kehittämiseksi

Skenaariot Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkon kehittämiseksi Skenaariot Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkon kehittämiseksi Haaste ja reunaehdot Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkkotarkastelussa keskitytään erityisesti seuraaviin haasteisiin.

Lisätiedot

Tampereen luokkien peruskoulut

Tampereen luokkien peruskoulut Tampereen 7.-1. luokkien peruskoulut Liikkuminen koulumatkalla kouluittain Kulkutapa syksyllä ennen lunta ja pakkasta (kpl) Kulkutapa talvella (kpl) Kulkutapa syksyllä ennen lunta ja pakkasta (%) Kulkutapa

Lisätiedot

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Vastaajia yhteensä 261 kpl Naisia 195kpl (74,7%) Miehiä 66 kpl (25,3%) Vastanneiden ikä Mielestäni alakoulun (0-6 lk) oppilaan lähikoulun tulisi

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Nastolan alue 25.4.2018 Oppilaaksiottoalueet keskiviikko, 11. huhtikuuta 2018 5 Koulujen oppilasennusteet,

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin perusopetuksen kehittäminen valtuustokaudella

Kouvolan kaupungin perusopetuksen kehittäminen valtuustokaudella Kouvolan kaupungin perusopetuksen kehittäminen valtuustokaudella 2017 2021 Kuntalaisinfot 22./23./24.5.2018 Selvityksen lähtökohdat Ismo Korhonen, lasten ja nuorten palvelujen johtaja 28.09.20 Sisäilma

Lisätiedot

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Pihla Sillanpää/ Espoon yleiskaavayksikkö PILOTTIKYSELY: MUN PAIKKA! -ESPOONLAHTI 30.8.2018 2 TAUSTAA Kasvava Espoo, metro ja hyvinvointi seminaari 13.4.2016

Lisätiedot

Kurikan kouluverkkoselvitys

Kurikan kouluverkkoselvitys Kouluverkkoselvitys Kurikan kouluverkkoselvitys 2017-2018 Päätös 28.11.2016 : Kaupunginhallitus päätti, että Kurikan kaupungissa tehdään kokonaisvaltainen kouluverkkoselvitys sisältäen myös lukiot, kevään

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Kouluverkkoselvitys - peruskoulu- ja lukioverkon vaihtoehdot. Valtuustoinfo 1.2.2016

Kouluverkkoselvitys - peruskoulu- ja lukioverkon vaihtoehdot. Valtuustoinfo 1.2.2016 Kouluverkkoselvitys - perus- ja lukioverkon vaihtoehdot Valtuustoinfo 1.2.2016 HAUKIPUTAAN LUKIO > (345) TYK Pateniemi + Merikoski > (522) RAKSILAN LUKIO > (Kiiminki + Laanila + Oulunsalo) > (800) OULUN

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ilta

Varhaiskasvatuksen ilta Varhaiskasvatuksen ilta 24.10.2018 Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa Koillisen palvelupäällikkö Pia Mikkola pia.mikkola@tampere.fi puh. 050-46829222 Kaakon palvelupäällikkö Ulla Siltanen ulla.siltanen@tampere.fi

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 SOPPEENHARJUN ALUE Siivikkala 1-6 303 kasvaa ta-suunnitelma: peruskorjaus 2012-13 yhteistyö Tampereen laajennetaan

Lisätiedot

Pohjoisen yhteistyöalueen kommentteja perusopetuksen kieliohjelmaluonnoksesta. Laivaseminaari 27.11.2014

Pohjoisen yhteistyöalueen kommentteja perusopetuksen kieliohjelmaluonnoksesta. Laivaseminaari 27.11.2014 Pohjoisen yhteistyöalueen kommentteja perusopetuksen kieliohjelmaluonnoksesta 1 A1-kielenä kaikilla oppilailla alkaa englanti. Nykyiseen tuntijakoon verrattuna vuoden 2016 tuntijaossa yksi vuosiviikkotunti

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Mantere Katri. Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh

Valmistelija / lisätiedot: Mantere Katri. Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh Tampere Ote pöytäkirjasta 11/2018 1 (6) 178 Esiopetuksen järjestämisen paikat lukuvuonna 2019-2020 TRE:7840/05.01.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Mantere Katri Valmistelijan yhteystiedot Asiakaspalvelupäällikkö

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Tampereen palvelumalli vuoteen 2025

Tampereen palvelumalli vuoteen 2025 Tampereen palvelumalli vuoteen 2025 Läntinen palvelualue; lasten ja nuorten palvelut 6.11.2015 Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen Palvelumallityön kytkentä kaupunkistrategiaan Yhteinen Tampere näköalojen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta. 10 Asianro 1323/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta. 10 Asianro 1323/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 10 Asianro 1323/12.01.02/2013 Oikaisuvaatimus kasvun ja oppimisen lautakunnan päätöksestä 27.11.2012/Jari Vartiainen Perusopetusjohtaja Kari Raninen Perusopetus-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3843/12.01.01/2014 178 Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Mitä olemme oppineet normittavien ops-prosessien johtamisesta - case OPS. Tuija Viitasaari ja Sari Salomaa-Niemi

Mitä olemme oppineet normittavien ops-prosessien johtamisesta - case OPS. Tuija Viitasaari ja Sari Salomaa-Niemi Mitä olemme oppineet normittavien ops-prosessien johtamisesta - case OPS Tuija Viitasaari ja Sari Salomaa-Niemi OPS prosessin tasot Lainsäädäntö valtakunnallinen ja kansainvälinen Opetushallituksen perusteet

Lisätiedot

Opas tuleville 3. luokkalaisille

Opas tuleville 3. luokkalaisille Opas tuleville 3. luokkalaisille Siirtyminen kolmannelle luokalle Toisella luokalla lapsen koulunkäynti on edennyt vaiheeseen, jolloin ensimmäiset valinnat ovat ajankohtaisia. On valittava ensimmäinen

Lisätiedot

Yläkoulun painotettuun opetukseen hakeminen

Yläkoulun painotettuun opetukseen hakeminen Yläkoulun painotettuun opetukseen hakeminen Keravan kasvatus- ja opetustoimi, syksy 2017 Painotusluokat Koulu Painotus Vuosiluokat Keravanjoen koulu Kansainvälisyys Liikunta Luonnontiede-matematiikka Kurkelan

Lisätiedot

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE 0) Säästövaikutus käyttötalouteen 0 euroa Luohua Perhepäivähoitoa ja 0-6 luokkien koulu, sivukirjasto Oppilasmäärät: 2019: 54 Oppilasmäärät: (arvio) 2030: 44 Henkilöstömäärä nykyisellään

Lisätiedot

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen kuntalaiskysely Hyvä vastaaja, Tämä kysely tarkoituksena on kerätä tietoa päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen valmisteluun sekä päätöksentekoon. Voit halutessasi vastata

Lisätiedot

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen 8.10.2014 Outi Salo linjanjohtaja Peruskoulut Helsingissä 1.8.2014 yhteensä 143 Peruskoulun oppilasmäärät Helsingissä 20.9.2014

Lisätiedot

Itäisen Leppävaaran oppilasalueen yläkouluihin hakeutuminen. Huoltajakyselyn tulokset 1.6.2015

Itäisen Leppävaaran oppilasalueen yläkouluihin hakeutuminen. Huoltajakyselyn tulokset 1.6.2015 Itäisen Leppävaaran oppilasalueen yläkouluihin hakeutuminen Huoltajakyselyn tulokset 1.6.215 Kohderyhmä ja vastaajien lukumäärä Perkkaanpuiston koulu 1.-6.-luokkalaisten huoltajat lukuvuonna 214-215 Tulevien

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina. Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö Pia Mikkola, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina. Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö Pia Mikkola, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (6) 69 Esiopetuksen järjestämisen paikat lukuvuonna 2018-2019 TRE:7989/05.01.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Sivistystoimen neuvottelupäivät 4.10.2012 Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Esityksen aiheita Poimintoja hallitusohjelmasta

Lisätiedot

Etelän alueen lasten ja nuorten palvelujen palveluverkkotyö 2016

Etelän alueen lasten ja nuorten palvelujen palveluverkkotyö 2016 Etelän alueen lasten ja nuorten palvelujen palveluverkkotyö 2016 Hyvinvoinnin palvelualue / lanu Loviisa Badermann & kehittämis- ja suunnittelupalvelut Palvelumalli etelän prosessi Etelä / 19.8 Etelä /

Lisätiedot

Sorkkisten koulun lakkauttaminen

Sorkkisten koulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 67 26.10.2015 Kunnanhallitus 192 02.11.2015 Valtuusto 53 09.11.2015 Sorkkisten koulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 67 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa

Lisätiedot

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Viitekehyksenä perusopetuksen laatukriteerit ja varhaiskasvatuksessa viitekehyksenä on käytetty Valtakunnallisia varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Case: Hämeenlinnan palveluverkkoselvitys Kaikkia palveluja ja koko kaupunkia koskeva Erityinen mielenkiinto koulu- ja päiväkotiverkossa

Lisätiedot

4432/12.01.00.00/2015

4432/12.01.00.00/2015 21.10.2015 Sivu 1 / 1 4432/12.01.00.00/2015 162 Haukilahden lukion opetuksen järjestäminen Aalto-yliopiston kampuksella syksystä 2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Kristiina Erkkilä, puh. 09 816 52202

Lisätiedot

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Kasvatus- ja opetuslautakunta 28 21.04.2015 Kaupunginhallitus 84 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto 16 25.05.2015 Ahmoon koulun yhdistäminen Nyhkälän kouluun ja lakkauttaminen 16/12.00.01/2015 Kasvatus- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 16.02.2017 Sivu 1 / 1 510/2017 12.01.03 26 Aarnivalkean koulun opetuksen järjestäminen kevätkauden 2017 aikana Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 046 877

Lisätiedot

Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko. Ideariihi klo 18 Meilahden ala-asteen koulu

Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko. Ideariihi klo 18 Meilahden ala-asteen koulu Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkko Ideariihi 30.9. klo 18 Meilahden ala-asteen koulu Miksi? Hyvän oppiminen ja kasvu Laadukas oppimisympäristö, hyvät toimintaedellytykset ja monipuolinen

Lisätiedot

Eteläisen alueen esiopetus

Eteläisen alueen esiopetus Eteläisen alueen esiopetus Palvelupäällikkö Tanja Moisala puhelin 040 485 6275 sähköposti Tanja.Moisala@tampere.fi Härmälän koulu päiväkodinjohtaja Päivi Rautiola p. 040 583 9954 Härmälän koulu, Talvitien

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa 29.3.2012 Ikaalinen Ohjelma Klo 14-14.20 Yleinen, tehostettu ja erityinen tuki opetussuunnitelman perusteissa aluekoordinaattorit Marika Korpinurmi, Mari Silvennoinen

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Tampereen palvelumalli 2025

Tampereen palvelumalli 2025 Tampereen palvelumalli 2025 Lännen aluetoimijaverkosto 28.1.2016 Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen 1 2.2.2016 Mistä tulevaisuuden palvelumallissa on kyse? Tavoitteena on kuvata, miten palvelujen järjestämisessä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ 1 (1) 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Lehtoniemi ja Peikkometsän alue, vuoropysäköintikysely Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

Kuulemistilaisuudet. Nojanmaan ja Nätkin koulujen 6.-luokkalaisten siirtyminen Mertalan kouluun alkaen

Kuulemistilaisuudet. Nojanmaan ja Nätkin koulujen 6.-luokkalaisten siirtyminen Mertalan kouluun alkaen Kuulemistilaisuudet Nojanmaan ja Nätkin koulujen 6.-luokkalaisten siirtyminen Mertalan kouluun 1.8.2013 alkaen Perusopetuksen oppilasmäärän kokonaisennakointi 3500 3000 2963 2929 2860 2770 2709 2500 2634

Lisätiedot

Kimpisen koulukeskus Toiminnot ja turvallisuus

Kimpisen koulukeskus Toiminnot ja turvallisuus Kimpisen koulun suunnittelutilanne INFO henkilöstölle Kimpisen koulun suunnittelutilanteesta -tilat, pihat, liikenneturvallisuus yleisellä tasolla -hallintomalli -henkilöstösuunnitelman valmisteluprosessi

Lisätiedot

Vuosaaren alueen palveluverkko. Asukasilta 26.10.2015

Vuosaaren alueen palveluverkko. Asukasilta 26.10.2015 Vuosaaren alueen palveluverkko Asukasilta 26.10.2015 Ohjelma klo 18.00-18.05 avaus Aluepäällikkö Taina Tervonen klo 18.05-18.45 alustukset Tietokeskus järjestelmäpäällikkö Pekka Vuori Vuosaaren alueen

Lisätiedot

Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä,

Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä, Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä, Taustaa Launeen ja Liipolan peruskoulujen hallinnolliselle yhdistämiselle aluepäällikkö Mika Silvennoinen mika.silvennoinen@lahti.fi Lähtökohtana Talousohjelma

Lisätiedot

Kuulemistilaisuus

Kuulemistilaisuus Tervon kunta Kuulemistilaisuus 15.4.2019 Tervon kunta yläkouluselvitys 2018-2019 Petteri Ristikangas kunnanjohtaja Kunnanhallitus asetti yläkouluselvitys toimikunnan valmisteluryhmäksi toimikaudelle 7.11.2018-31.3.2019.

Lisätiedot

Palveluverkon uudistaminen. Kuulemistilaisuus

Palveluverkon uudistaminen. Kuulemistilaisuus Palveluverkon uudistaminen Kuulemistilaisuus 3.12.2015 Tarkastelun lähtökohtia oppilaslähtöisyys ja pedagoginen tasa-arvo oppimisympäristöissä opetusvälineet ja teknologia uuden opetussuunnitelman tuomat

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tulokset

Kuntalaiskyselyn tulokset n tulokset Pia Setälä Lasten ja nuorten palveluiden johtaja 5.1.2018 1. Asun Salossa (rastita missä kuntakeskuksessa) Yhteensä 540 vastaajaa 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 32,4% 41,9% 20% 10% 0% 2,8%

Lisätiedot

Ylä-Malmin alueen koulupalvelut Asukasilta

Ylä-Malmin alueen koulupalvelut Asukasilta Ylä-Malmin alueen koulupalvelut Asukasilta 21.9.2015 Ylä-Malmin pk Pohjola (1-4 lk) Ylä-Malmin pk Talvela (5-9 lk) Kotinummen ala-asteen koulu Asukasilta klo 18.00-20.00 Tervetuloa Taustaa Aluepäällikkö

Lisätiedot

MAOL 17.11.2012. Ajankohtaiskatsaus Koulutusjohtaja Heljä Misukka

MAOL 17.11.2012. Ajankohtaiskatsaus Koulutusjohtaja Heljä Misukka MAOL 17.11.2012 Ajankohtaiskatsaus Koulutusjohtaja Heljä Misukka Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö 2012-2017 2012 2013 2014 2015 2016 Esi-, 2017 perus- ja lisäopetuksen opsin perusteet

Lisätiedot

Ajankohtaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ja koulun kerhotoiminnassa ja toiminnan tulevaisuus 7.2.2013

Ajankohtaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ja koulun kerhotoiminnassa ja toiminnan tulevaisuus 7.2.2013 Ajankohtaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ja koulun kerhotoiminnassa ja toiminnan tulevaisuus 7.2.2013 Erityisasiantuntija Riitta Rajala, Opetushallitus JOUSTAVA KOULUPÄIVÄ SEMINAARI 23.1.2013

Lisätiedot

Utajärven esiopetuksen opetussuunnitelma 2016

Utajärven esiopetuksen opetussuunnitelma 2016 Utajärven esiopetuksen opetussuunnitelma 2016 Nimi Utajärven esiopetuksen opetussuunnitelma 2016 Kunta Utajärvi Koulu Utajärven yhtenäinen peruskoulu Hyväksymispäivämäärä SISÄLTÖ 1. Opetussuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (6) 8 Palveluverkkotarkastelun keskeiset linjaukset ja tavoitteet HEL 2014-014402 T 12 00 00 Päätösehdotus Päivähoito Perusopetus Lukiokoulutus päättää palveluverkkotarkastelun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KELPO- muutosta kaivataan

KELPO- muutosta kaivataan KELPO- muutosta kaivataan Erityisopetukseen otettujen tai siirrettyjen oppilaiden määrän kasvu Yleisten tuen muotojen käyttäminen niukahkoa Sosio- emotionaalisen oirehtimisen lisääntyminen Kuntien toisistaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 149. 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 149. 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013) 12.06.2013 Sivu 1 / 1 2299/12.01.01/2013 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) 816 52033 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (7) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (7) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (7) 1 Opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston 25.10.2016 ( 111) tekemän Vuosaaren alueen koulujen soveltuvuuskoepainotettua opetusta 1.8.2017 alkaen koskevan päätöksen

Lisätiedot

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma Luonnos syyskuu 2018

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma Luonnos syyskuu 2018 Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelma 2018-2030 Luonnos syyskuu 2018 Suunnitelma sisältää Suunnitelman sisältö - liikuntapaikkarakentamisen keskeisimpien hankkeiden tarvearvion ja

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Oppilaaksiottoalueet Koulujen oppilasennusteet, lasten määrä ja päivähoitopaikat varhaiskasvatuksessa Väestöennusteet,

Lisätiedot

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman Muutokset luku 1 2019 perusteiden 2014 mukainen opetussuunnitelma Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin hyväksymä 16.6.2016

Lisätiedot

PERUSKOULUT JA LUKIOT; oppilasmäärät ja kouluja koskevat päätökset, suunnitelmat, selvitykset Kooste 4.3.2010

PERUSKOULUT JA LUKIOT; oppilasmäärät ja kouluja koskevat päätökset, suunnitelmat, selvitykset Kooste 4.3.2010 1 UusiKunta - kuntajakoselvitystyö Sivistyspalveluiden toimikunta PERUSKOULUT JA LUKIOT; oppilasmäärät ja kouluja koskevat päätökset, suunnitelmat, Kooste 4.3.2010 ASIKKALA 2009-2010 Kalkkisten koulu 31

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

KESKUSTELUTILAISUUS TÄHTINIITYN JA KUITINMÄEN KOULUJEN YHDISTÄMISTÄ KOSKEVASTA ESITYKSESTÄ

KESKUSTELUTILAISUUS TÄHTINIITYN JA KUITINMÄEN KOULUJEN YHDISTÄMISTÄ KOSKEVASTA ESITYKSESTÄ KESKUSTELUTILAISUUS TÄHTINIITYN JA KUITINMÄEN KOULUJEN YHDISTÄMISTÄ KOSKEVASTA ESITYKSESTÄ Aika Keskiviikko 1.3.2017 klo 18.00-20.30 Paikka Kuitinmäen koulu, auditorio (Kuitinkuja 4) Läsnä Eeva-Kaisa Ikonen,

Lisätiedot

Normaalikoulun kielivalintailta 20.1. Welcome! Willkommen! Bienvenue!

Normaalikoulun kielivalintailta 20.1. Welcome! Willkommen! Bienvenue! Normaalikoulun kielivalintailta 20.1. Welcome! Willkommen! Bienvenue! Kielivalinta Tulevaisuuden valinta: pääomaa tulevaa varten. Nykypäivänä englannin osaaminen on lähtökohta mitä kieliä valitaan sen

Lisätiedot

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Risto Nikunlaakso 16.5.2016 1 Kuntalaiskysely palveluverkkotoimikunnan esityksestä Kuntalaisille varattiin mahdollisuus kommentoida palveluverkkotoimikunnan

Lisätiedot

PIHLAJAVEDEN KOULUPIIRITARKASTELUT 04/2019

PIHLAJAVEDEN KOULUPIIRITARKASTELUT 04/2019 PIHLAJAVEDEN KOULUPIIRITARKASTELUT 04/09 KYSELY Projektin yhteydessä toteutettiin kysely oppilaiden huoltajille Kyselyssä kartoitettiin huoltajien näkemyksiä siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä lapsen koulunkäyntiin

Lisätiedot

Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkko

Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkko Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkko Asukasilta 25.4.2016 Pikku Huopalahden ala-asteen koulu Asukastilaisuuden jälkeen 27.4.2016 muokattu esitys Illan ohjelma Kello 17.30 Kouluverkkotarkastelun taustaa

Lisätiedot

Tampereen palvelumalli vuoteen 2015

Tampereen palvelumalli vuoteen 2015 Tampereen palvelumalli vuoteen 215 Keskustan ja lännen palvelualueiden lasten ja nuorten palvelut Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen lanula 19.11.215 Mistä tulevaisuuden palvelumallissa on kyse? Tavoitteena

Lisätiedot

Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia

Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia Alueen vanhemmat ilmaisevat vakavan huolensa Kannelmäen ja Maununnevan koulutilojen riittämättömyydestä. Helsingin kaupungin antamien tietojen mukaan alueen

Lisätiedot

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012 Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 11-12 Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä 4 lasta, joista palautui 25. Vastausprosentti muodostui siten 62,5%. Lasten kysely muodostui

Lisätiedot

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2. KASVATUS JA OPETUSLAUTAKUNTA TULOSLASKELMA TP 2 TA 22 TA 23 TA 2 TA 2 TOIMINTATUOTOT MYYNTITUOTOT 72 7 32 7 69 6 MAKSUTUOTOT 3 3 76 9 2 9 TUET JA AVUSTUKSET MUUT TOIMINTATUOTOT SISÄISET TULOT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Oppilasmäärät 2019 ja ennuste 2020-2025 perusopetus esiopetus ei ole mukana luvuissa

Lisätiedot

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tervetuloa Hatanpään kouluun (rehtori) miksi lähikoulu? koulun käytänteet koulun tuki oppilaalle Liikuntapainotus sisältö ja hakumenettely (Mikko

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Henttaa-Suurpellon alueen perusopetuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Henttaa-Suurpellon alueen perusopetuksen järjestäminen alkaen 26.10.2016 Sivu 1 / 1 4198/2016 00.01.02.02 177 Henttaa-Suurpellon alueen perusopetuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh.

Lisätiedot

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko Kouluverkkotyöryhmän työskentelyn lähtökohdat: Kaikissa alakouluissa investointitarve Oppilasmäärien kasvu Opetussuunnitelmauudistus LUONNOS Strategia ja opetussuunnitelma

Lisätiedot

Espoon suomenkielinen perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma

Espoon suomenkielinen perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma Espoon suomenkielinen perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma Sisällys 1 Perusopetukseen valmistavan opetuksen lähtökohdat... 1 3 Perusopetukseen valmistavan opetuksen tavoitteet ja keskeiset

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tuusula 2040- kyselyn raportti

Tulevaisuuden Tuusula 2040- kyselyn raportti Tulevaisuuden Tuusula 24- kyselyn raportti Tuusulan kunta Sisältö Kysely... 3 Asukkaiden näkemykset... 3 Tuusulan vahvuudet ja heikkoudet... 3 Kehitettävät ja ennallaan säilytettävät alueet... 4 Rakentamisen

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

- 1 - Lasten kotihoidontuen kuntalisää maksetaan edelleen ajalla 1.1.2015-31.12.2016 (nykyinen sopimus Kelan kanssa päättyy 31.12.2014).

- 1 - Lasten kotihoidontuen kuntalisää maksetaan edelleen ajalla 1.1.2015-31.12.2016 (nykyinen sopimus Kelan kanssa päättyy 31.12.2014). - 1-1..1 Koululautakunta 1..1.1 Varhaiskasvatus Kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU) toteutetaan kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä ja lasten vanhempien kanssa käydään kasvatuskumppanuusneuvottelu

Lisätiedot

Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen

Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen Tampereen kaupunki, tilaajaryhmä 15.3.2011 Hyvinvointipalvelujen palveluverkon

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

Lausuntoja tuntijaosta

Lausuntoja tuntijaosta Turun Lasten Parlamentti 11.11.2014 Pitäisikö kaikissa koulussa opettaa eri oppiaineita yhtä paljon? Kyllä. Mille luokille lisätunti liikunnassa pitäisi lukujärjestyksessä sijoittaa? 5 6 luokille. Kenen

Lisätiedot

Opetussuunnitelmien uudistaminen antaa mahdollisuuden miettiä oman työn lähtökohtia, tavoitteita, toteuttamista

Opetussuunnitelmien uudistaminen antaa mahdollisuuden miettiä oman työn lähtökohtia, tavoitteita, toteuttamista Opetussuunnitelmien uudistaminen antaa mahdollisuuden miettiä oman työn lähtökohtia, tavoitteita, toteuttamista 7.2.2014 Ajatuksia ja kysymyksiä https://todaysmeet.com/opshelsinki2 On aika unelmoida ja

Lisätiedot

L O V I I S A N K A U P U N K I SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU

L O V I I S A N K A U P U N K I SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU L O V I I S A N K A U P U N K I S U O M E N K I E L I N E N K O U L U K E S K U S SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU 28.4.2010 SIJOITUSVAIHTOEHTO A SUOMENKIELINEN KOULUKESKUS SIJOITUSVAIHTOEHTO B GENERALSHAGENS

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen kehitysnäkymät Keljonkangas-Säynätsalo alueella. Eino Leisimo Toimialajohtaja

Sivistyspalvelujen kehitysnäkymät Keljonkangas-Säynätsalo alueella. Eino Leisimo Toimialajohtaja Sivistyspalvelujen kehitysnäkymät Keljonkangas-Säynätsalo alueella Eino Leisimo Toimialajohtaja 8.12.2016 8.12.2016 Lähtökohdat (1) Palveluverkkoja kehitettävä aina niin alueiden kuin koko kaupungin näkökulmasta

Lisätiedot

MUSIIKKI. Sari Muhonen Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu sari.muhonen@helsinki.fi. Sari Muhonen

MUSIIKKI. Sari Muhonen Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu sari.muhonen@helsinki.fi. Sari Muhonen MUSIIKKI Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu sari.muhonen@helsinki.fi OPPIAINEEN TEHTÄVÄ luoda edellytykset monipuoliseen musiikilliseen toimintaan ja aktiiviseen kulttuuriseen osallisuuteen ohjata

Lisätiedot