Viehätys. somiste-elementit pitkittäishiottua vaaleaa alumiinia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viehätys. somiste-elementit pitkittäishiottua vaaleaa alumiinia"

Transkriptio

1 SL-sarja

2 Viehätys Sanotaan, että älykkyyden ja hulluuden välinen raja on erittäin häilyvä. Uusi SL yhdistää kaksi ääripäätä ainutlaatuisella tavalla. Toisaalta se vaalii legendaarista urheiluautoperinnettä, ja toisaalta se sisältää runsaasti uraa uurtavia innovaatioita. Se on auto, joka katsoo yhtä lailla eteenpäin ja taaksepäin. Tämä pätee myös sen esteettiseen muotoiluun, jossa on häivähdys suurta historiaa, ja sen esimerkilliseen turvallisuuskonseptiin, jolle puolestaan ovat ominaisia valppaat avustin- ja suojajärjestelmät. Huippuunsa kehiteltyjen alustajärjestelmien ansiosta kuljettaja voi säätää ajo-ominaisuuksia dynaamisen ja mukavuuspainotteisen välillä. SL:n kuljettajan ei tarvitse muutoinkaan luopua mistään. Autossa on huipputehokkaat moottorit ja ylellinen sisätila. Sen pienimmätkin yksityiskohdat on hiottu täydellisyyteen, mikä korostaa tämän unelmaurheiluauton poikkeuksellisuutta. Tehdaslisävarusteinen panoraamavariokatto tuo avaruutta ja valoa sisätilaan myös suljettuna ollessaan. Auton etubassojen tekniikka on koko maailmassa uutuus, joka määrittää huippuluokan akustiikan aivan uudelleen. Urheilullisuus ja mukavuus yhdistyvät näin ainutlaatuiseksi ajettavuudeksi. Uusi SL on molempia: atleetti ja esteetti. Esiteltävät mallit: SL 500 Kerussiitti metalliväri SHAPE kansi ja sivulta 2 alkaen AMG Sport -paketti AMG-kevytmetallivanteet 5-puolaiset, musta Exclusivenappanahka, somiste-elementit pitkittäishiottua vaaleaa alumiinia SL 350 designo zirkoninpunainen sivulta 6 alkaen Kevytmetallivanteet 10-puolaiset, posliini nappanahka, somiste-elementit vaaleanruskea poppeli silkkimatta SL 63 AMG designo alaniitinharmaa magno sivulta 10 alkaen AMG-kevytmetallivanteet 10-puolaiset, musta Exclusive-nappanahka, somiste-elementit pitkittäishiottua vaaleaa alumiinia Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

3 Faktat Ajonautinto parhaimmillaan: BlueEfficiency, bensiinimoottorit, vaihteisto ja alusta. Voimansiirto & alusta sivulta 14 alkaen Huippuluokan turvallisuus: modernit tekniikat, jotka voivat auttaa estämään onnettomuuksia ennalta, lieventämään mahdollisten kolarien seurauksia ja helpottamaan pelastustoimenpiteitä. Turvallisuus sivulta 19 alkaen Miellyttävä ajaminen mallissa SL: kaikki multimediaja avustinjärjestelmistä, avoautoilun mukavuudesta, kattoversioista ja ilmastoinnista. Mukavuus sivulta 21 alkaen Tehokkaat AMG-mallit: kaikki malleista SL 63 AMG, SL 65 AMG ja AMG Performance Studio. AMG sivulta 26 alkaen Yksilöllinen Roadster: vakio- ja tehdaslisävarusteet, AMG Sport -paketti, verhoukset ja somiste-elementit, vanteet, aidot jälkiasennettavat lisävarusteet ja designo. Varusteet sivulta 32 alkaen SL yksityiskohtaisesti: mitat, tekniset tiedot ja ulkovärit. Faktat & värit sivulta 46 alkaen

4 2 Sen ei tarvitse todistella enää mitään, ei myöskään sinun Suurin haaste on ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen. Siinä uusi SL on mestari. Sen uudet BlueDirect-moottorit ovat tehokkaampia kuin koskaan ennen ja silti säästeliäämpiä. Se on todiste siitä, että myös pienemmällä iskutilavuudella voi saavuttaa lisää suorituskykyä ja tehokkuutta. Uusi SL ylittää itsensä joka suhteessa. Sen huomaa myös huoltoasemalla.

5 3

6 4

7 5 Ylellisyyteen keskittynyt Uusi SL tulee toimeen vähemmällä. Tässä autossa se merkitsee ennen kaikkea yhtä: siinä on luovuttu arkipäiväisyyksistä. Esimerkkeinä bassokaiuttimet ovissa. Sen sijaan akustiikka välittyy keulan pitkittäispalkeista. Korin käyttäminen resonointitilana on jotain aivan uutta. Ja uudelta se myös kuulostaa.

8 6

9 7 Unelma, joka pitää sinut hereillä SL ei jätä sinua rauhaan. Ratkaisevilla hetkillä se on täysin hereillä ja pitää huolen siitä, että myös sinä olet. Älykkäällä tavalla yhteensovitetut turvallisuuskomponentit ja tehdaslisävarusteena lähes kaikki avustinjärjestelmät tekevät SL:stä yhden maailman turvallisimmista autoista. Niin kuin SL-mallille kuuluukin. Onhan se sentään iät ja ajat edustanut Mercedestä roadstereiden joukossa.

10 8

11 9 Hallitusti ajolinjalla. Suoraan sykkeeseen Variokatto auki, kaasupolkimen painallus. Endorfiinia vapautuu taatusti. Uusi SL. Se on tehty synnyttämään suuria ilon tunteita. Se on kevyen sarjan atleetti, joka ottaa kaarteet yhtä tarkasti kuin se sylkee adrenaliinia verisuoniin. Paikallaan ollessaankin se saa aikaan tunnemyrskyn. Se tuntuu etenkin vatsanpohjassa.

12 10

13 11 Ylöspäin auki. Vaikka katto olisi kiinni Taivas avoimena. Maailman autofanien odotukset ovat odotetun korkealla. Miten parasta voi vielä parantaa? Milloin suorituskyky on jo täydellinen? Kuka testaa rajoja äärimmilleen? Nämä ovat kaikki kysymyksiä, joihin on vain yksi vastaus: uusi SL 63 AMG.

14 12 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus 14 BlueEfficiency 15 SL-sarja BlueEfficiency 16 Bensiinimoottorit 6-sylinterinen bensiinimoottori 8-sylinterinen bensiinimoottori 17 Vaihteistot 7G-Tronic Plus 18 Alusta Aktiivijousitus ABC Alusta jossa on säätyvä iskunvaimennus Nopea ohjausvälitys ja EPS Kaarrejarrutustoiminto Torque Vectoring Brake 19 Turvallinen ajaminen Attention Assist -vireystila-avustin Intelligent Light System Adaptiivinen lasinpesujärjestelmä Magic Vision Control -ajoavustinpaketti Plus 20 Vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa Pre-Safe -järjestelmä Turvatyynyt 21 Multimediajärjestelmät Harman Kardon Logic 7 Surround-Soundsystem Bang & Olufsen BeoSound AMG Comand Online 22 Avustinjärjestelmät Nopeusrajoitusavustin Aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin ja Parktronic 23 Avoauton mukavuus Airscarf Tuulisuoja, sähkötoiminen Auringonvaloa heijastava nahkaverhous 24 Katto ja tilat Magic Sky Control -panoraamavariokatto Variokatto Panoraamavariokatto Easy-Pack-toiminto Keyless-Go-mukavuuspaketti 25 Ilmastointi ja valot Thermotronic Tunnelmavalaistus SL-sarja yksityiskohtaisesti

15 AMG Varusteet Faktat & värit SL 63 AMG 32 Vakiovarusteet 46 Mitat 27 SL 63 AMG:n tekniikka 33 Tehdaslisävarusteet Ulkovärit 28 SL 65 AMG 34 AMG Sport -paketti 48 Tekniset tiedot 29 SL 65 AMG:n tekniikka 36 Verhoukset ja somiste-elementit 30 AMG Performance Studio 42 Vanteet Vakiovanteet Tehdaslisävarustevanteet AMG-vanteet Jälkiasennettavat lisävarustevanteet 44 Jälkiasennuslisävarusteet 45 designo

16 14 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus BlueEfficiency nopeammin nykyisyydestä huomiseen Mercedes-Benzillä tulevaisuuden teknologiat pääsevät nopeammin päämääräänsä: maanteille. Vuoden 2012 lopussa on saatavana yli 140 Mercedes-Benz-mallia, joiden BlueEfficiency-tekniikka kuormittaa ympäristöä huomattavasti aiempaa vähemmän. Taloudellisen autoilun hyväksi tekemämme uudistukset ja optimoidut prosessit koko arvoketjussa olemme koonneet käsitteen BlueEfficiency alle. BlueEfficiency-toimenpiteet Mercedes-Benzin tehokkuuspaketti. Tässä on kyse auton optimoinnista kokonaisuudessaan siten, että ympäristön kuormitus kevenee. Kussakin mallissa yhdistyvät siksi tehokkaimmat moottorit ja nerokkaimmat aerodynamiikkaja energianhallintaratkaisut. Niihin kuuluu myös ECO-start-stop-toiminto, joka on saatavana yhä useampaan malliin. V6- ja V8-BlueDirect-bensiinimoottorit monissa mallisarjoissa vähentävät kulutusta jopa 25 %, ja silti ne ovat aiempaa tehokkaampia. BlueTec puhdas diesel. Modulirakenteinen pakokaasun puhdistusjärjestelmä tekee BlueTecistä erityisen puhtaan dieseltekniikan. Se suodattaa 95 prosenttia pakokaasun nokihiukkasista, minkä lisäksi se vähentää typen oksideja jopa 90 prosenttia. Jäljelle jää pääasiassa vettä ja typpeä. Hybrid bensiinimoottorin ja sähkömoottorin älykäs yhdistelmä. Sähkömoottoria voidaan käyttää sekä kiihdytykseen että liike-energian talteenottoon. Tällöin energiaa ladataan akkuun. Kun auton nopeus alittaa 15 km/h, elektroniikka sammuttaa bensiinimoottorin. Siten hybridillä saadaan aikaan huomattavia polttonestesäästöjä. BlueTec Hybrid puhdas diesel ja sähkömoottori. Siinä yhdistyvät hybridin ja BlueTecin edut: liike-energia muutetaan jarrutuksissa sähköenergiaksi, joka otetaan tarvittaessa uudelleen käyttöön. Samalla BlueTec-tekniikka puhdistaa pakokaasun ja poistaa siitä suuren osan sen sisältämistä haitta-aineista. Siten jo valmiiksi säästeliäästä dieselmoottorista tulee entistäkin tehokkaampi ja puhtaampi. Innovatiiviset käyttövoimaratkaisut, jotka kulkevat omaa tietään: E-Cell ja F-Cell. Olemme kehittäneet kaksi paikallisesti päästötöntä käyttövoimaratkaisua, joita on valmistettu vuodesta 2010 alkaen pientuotantosarjana. B-sarjan F-Cell-malli muodostaa vedystä virtaa sähkömoottoria varten. A-sarjan E-Cell puolestaan saa energiansa suoraan kahdesta litiumioniakusta. Lisäksi tarkastelemme käsitteen Design for Environment puitteissa auton koko elinkaarta aina suunnittelusta kierrätykseen saakka siten, että ympäristö otetaan erityisellä tavalla huomioon. Lisäksi osallistumme vaihtoehtoisten polttoaineiden ja bioniikan tutkimusalan kehitykseen. Lisätietoja Mercedes-Benzin kokonaisvaltaisista toimenpiteistä löytyy Internetosoitteesta:

17 AMG Varusteet Faktat & värit 15 SL-sarja BlueEfficiency SL on aina ollut auto, joka näyttää muille mallia. Se täyttää myös tiukat tekniset tavoitteet vähentää polttonesteen kulutusta ja päästöjä Auton kehityksessä vastuu ympäristöstä on tärkeää. Uuden SL:n ajettavuus on edeltäjäänsä vieläkin parempi, sen moottorit vahvemmin vääntäviä ja silti polttonesteen kulutus on pienempi. Tämä on taloudellisten BlueDirectmoottoreiden ansiota, jotka tehon kasvamisesta huolimatta kuluttavat jopa noin 29 % vähemmän polttonestettä. Muita vastaavia toimenpiteitä ovat: Kevyen alumiinikorin käyttö ja älykäs painon optimointi. 2 Jopa noin 29 % pienempi polttonesteen kulutus BlueDirectmoottoritekniikan ansiosta (SL 350 BlueEfficiency, SL 500 BlueEfficiency). 3 Optimoitu aerodynamiikka (ulkopeilit, pohjaverhous). 4 Vierintävastukseltaan optimoidut renkaat. 5 Ilmastointilaitteen kompressori toiminnassa vain tarvittaessa. 6 Jäähdytysilmatunnelin säätyvät lamellit. 7 ECO-start-stop-toiminto. 8 Hetkellisen kulutuksen näyttö. 9 Älykäs generaattorinhallinta (generaattori pois päältä vetotilanteessa). 10 Automaattivaihteisto 7G-Tronic Plus, dynaamisesti reagoiva. 11 Oheislaitteiden energiaa säästävä säätö, toiminnassa tarvittaessa (ohjaustehostimen pumppu sekä polttoneste- ja öljypumppu). 12 Kaikki moottorit täyttävät voimassa olevan Euro 5 -normin.

18 16 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Bensiinimoottorit Rakennettu huippusuorituksia varten. Uusi SL Roadster henkii aitoa urheiluautotunnelmaa. Vahvasti vääntävien ja tehokkaiden moottoreiden ansiosta nopeuden voi tuntea uudessa SL:ssä aivan iholla. 6-sylinterinen bensiinimoottori. Innovatiivista BlueDirect V6-moottoria on uudessa mallissa SL 350 BlueEfficiency kehitetty johdonmukaisesti kevytmateriaalien käytön avulla. Siinä on bensiinin ruiskuohjattu suoraruiskutus Vääntö (Nm) SL 350 BlueEfficiency 370 Nm 225 kw Kierrosluku (1/min) SL 350 BlueEfficiency saa 225 kw:n tehollaan Roadsterin liikkeelle dynaamisesti. 50 Teho (kw) pietsosuuttimilla, neljä venttiiliä sylinteriä kohti sekä ajoitukseltaan säädettävät imu- ja pakonokka-akselit. Näiden uraauurtavien tekniikoiden avulla voidaan saavuttaa jopa noin 29 prosenttia pienempi polttonesteen kulutus kuin edeltäjämallissa. Myös CO 2 -päästö on pienentynyt. Kaikesta huolimatta dynaamisuus on entisestään parantunut. Edelleen kehitetty palamistapahtuma, vakiovarusteinen ECO-start-stop-toiminto, uusi ilma- ja pakokaasujärjestelmä, säädellyt oheislaitteet ja älykäs generaattorinhallinta pienentävät myös osaltaan polttonesteen kulutusta. Teholtaan 225 kw:n moottori antaa tehon käyttöön jo alhaisilla kierrosluvuilla. Moottori käy kauniisti koko kierroslukualueella. Voimakkaista moottoriäänistä vastaa erityinen resonanssi-imusarja. 8-sylinterinen bensiinimoottori. Kahdeksansylinterinen BlueDirect-moottori uudessa mallissa SL 500 BlueEfficiency on ylivertainen kaikissa ajotilanteissa. Kulutus on pienentynyt ja teho lisääntynyt runsaasti pienentyneestä iskutilavuudesta huolimatta, koska moottorissa on käytetty lukuisia innovatiivisia tekniikoita. Sen teknisiä kohokohtia ovat kevytrakenteiden johdonmukainen käyttö, maltillinen downsizing 4,7 litran iskutilavuuteen sekä suoraruiskutus tarkasti toimivien pietsosuuttimien avulla. Kaksi turboahdinta ja ahtoilman välijäähdytys takaavat huipputehon joka tilanteessa ja entistä paremman väännön. Sen suoritusarvot ovat vakuuttavat: uusi SL 500 BlueEfficiency tuottaa BlueDirect-moottorin avulla valtaisan 320 kw:n tehon ja 700 Nm:m väännön, joka on käytettävissä kierrosvälillä ja 3 500/min. Moottori on edeltäjäänsä selvästi dynaamisempi, vaikka polttonesteen kulutus on pienentynyt jopa noin 22 prosenttia ja myös CO 2 -päästö on aiempaa alhaisempi. Molemmissa moottoreissa on vakiovarusteena ECO-start-stop-toiminto. Sen avulla voidaan säästää polttonestettä liikennevaloissa ja ruuhkassa seisottaessa ja siten keventää ympäristön kuormitusta. Uusi SL täyttää voimassa olevan Euro 5 -normin.

19 AMG Varusteet Faktat & värit 17 Vaihteistot Uuteen SL:ään sovitettu innovatiivinen vaihteistotekniikka välittää kierrosherkkien ja vahvasti vääntävien moottoreiden voiman suvereenisti tienpintaan. 7G-Tronic Plus (vakiovaruste). Vaihteiden kytkemisestä uudessa SL:ssä huolehtii kulutukseltaan ja hyötysuhteeltaan optimoitu automaattivaihteisto 7G-Tronic Plus, jonka yhteydessä ohjauspyörässä on vaihdevivut. 7G-Tronic Plus -vaihteistossa on otettu käyttöön uusi momentinmuuntimien sukupolvi, jonka tunnusmerkkejä ovat aiempaa dynaamisempi reagointiherkkyys, edelleen pienennetty melutaso sekä merkittävästi pienentynyt polttonesteen kulutus. Viimeksi mainittu on myös vakiovarusteisen ECO-start-stop-toiminnon ansiota. Se pitää huolen siitä, että moottori sammutetaan tilapäisesti, kun auto seisoo paikallaan vaikkapa liikennevaloissa tai ruuhkassa. 7G-Tronic-vaihteiston seitsemän vaihteen ansiosta kierroslukuero pienimmän ja suurimman vaihteen välillä on entistä suurempi, mutta silti kierroslukuhyppäykset vaihteelta toiselle ovat pienemmät. Vaihtaminen tapahtuu tällöin aina optimaalisella kierrosluvulla, polttonestettä kuluu vähemmän, ja pehmeää vaihtamista tuskin edes huomaa. Samalla ajonautinto kasvaa: kiihtyvyys on parempi ja vääntö vahva. Nopeita ohituskiihdytyksiä varten 7G-Tronic Plus voi hypätä useammankin vaihteen yli alaspäin vaihdettaessa. 7G-Tronic Plus: yksi yli 18 miljoonasta automaattivaihteistosta, jotka on valmistettu kaikkiaan yli 50 vuoden aikana.

20 18 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Alusta Uudella SL Roadsterilla leppoisa maantieajo sujuu yhtä nautinnollisesti kuin urheilullinen ajo mutkittelevilla teillä. Se on yksilöllisten säätömahdollisuuksien ja erilaisten alustavaihtoehtojen ansiota. ABC-aktiivijousitus (tehdaslisävaruste). Alusta tarjoaa parhaan mahdollisen ajomukavuuden. Silti ajodynamiikka on entistä parempi aktiivisen jousituksen ja passiivisen iskunvaimennuksen yhteistoiminnan ansiosta. Korin liikkeet liikkeellelähdössä ja jarrutettaessa pienenevät oleellisesti, samoin kallistelu kaarteissa. Alustan säädön voi muuttaa napin painalluksella mukavuuspainotteiseksi tai urheilulliseksi. Valittuna olevan alustatilan saa näkyviin Comand-näyttöön. Alusta jossa on säätyvä iskunvaimennus (vakiovaruste). Elektronisesti säädelty iskunvaimennus sopeuttaa toimintaansa jatkuvasti ja portaattomasti. Tällöin jokaisen pyörän vaimennusvoima sovitetaan optimaalisesti senhetkisen ajotilanteen ja tien kunnon mukaan. Tuloksena on parempi ajovakaus kaikilla nopeusalueilla. Iskunvaimentimet voi kytkeä napin painalluksella urheilulliseen tilaan. Nopea ohjausvälitys ja EPS (vakiovaruste). Nopea ohjausvälitys helpottaa ohjausta ja parantaa siten auton käyttäytymistä kaarteissa. Auton pysäköinti sujuu vähemmillä ohjausliikkeillä, ja sähkömekaanisen ohjaustehostuksen (EPS) ansiosta säästyy polttonestettä. Kaarrejarrutustoiminto Torque Vectoring Brake (vakiovaruste). Kaarrejarrutustoiminto parantaa pitoa ja samalla turvallisuutta urheilullisesti ajettaessa. Se jakaa voimaa kohdennetusti eri pyörille. Vakiovarusteinen alusta, jossa on säätyvä iskunvaimennus, takaa ihanteellisen yhdistelmän urheilullisuutta ja mukavuutta.

21 AMG Varusteet Faktat & värit 19 Turvallinen ajaminen Mercedes-Benz pyrkii kokonaisvaltaisella turvallisuuskonseptillaan toteuttamaan vision autoilusta ilman onnettomuuksia. Älykkäällä tavalla yhteensovitetut turvallisuuskomponentit ja avustinjärjestelmät tekevät SL:stä yhden maailman turvallisimmista autoista. SL:ään on tehdaslisävarusteena saatavana lähes kaikki avustinjärjestelmät. Attention Assist -vireystila-avustin (vakiovaruste). Väsymisen tunnistava järjestelmä on hyödyllinen varsinkin pitkillä ajomatkoilla. Nopeuden ollessa km/h Attention Assist -vireystila-avustin voi varoittaa kuljettajaa heti, kun se havaitsee kuljettajassa tyypillisiä väsymyksen merkkejä tai huomiokyvyn herpaantumista. Useat tunnistimet analysoivat ajokäyttäytymistä ja pystyvät siten tunnistamaan, jos se poikkeaa aiemmin määritellystä kuljettajan yksilöllisestä profiilista. Intelligent Light System (vakiovaruste). Tässä järjestelmässä on viisi asetusta: maantievalot valaisevat paremmin tien reunan, moottoritievalot valaisevat tien koko leveydeltään. Laajennettu sumuvalotoiminto parantaa näkyvyyttä huonolla säällä, ja aktiiviset kaarrevalot sekä kääntymisvalot toimivat ohjauspyörän liikkeiden mukaan. Näiden toimintojen ansiosta valaistus on joka hetki paras mahdollinen, joten tien linjaus, jalankulkijat ja vaarapaikat voidaan tunnistaa aikaisemmin ja paremmin. Havainnointivarmuutta parantaa lisäksi adaptiivinen kaukovaloavustin. Se vaihtaa kaukovalot lähivaloille, kun se tunnistaa valot päällä edellä ajavia tai vastaan tulevia ajoneuvoja. Adaptiivinen lasinpesujärjestelmä Magic Vision Control (vakiovaruste). Se ruiskuttaa pesunesteen pyyhkimeen, josta neste leviää lasille. Näin kuljettajan näkyvyys pyyhinnän aikana on aiempaa parempi ja pesunestettä kuluu vähemmän. Lisäksi vaara nesteen roiskumisesta sisätilaan katto auki ajettaessa pienenee. Tehdaslisävarusteena on saatavana lasinpesulaitteiston lämmitys. Tällöin pesunestesäiliö, adaptiivinen lasinpesujärjestelmä ja pesunesteletkut ovat lämmitetyt. Tämä estää jäätymistä. Ajoavustinpaketti Plus (tehdaslisävaruste). Jokapäiväisen ajon turvallisuutta parantaa aktiivisesti ajoavustinpaketti Plus. Se sisältää Distronic Plus -etäisyysvakionopeussäätimen, aktiivisen katveavustimen, aktiivisen kaista-avustimen, BAS Plus -hätäjarrutusavustimen sekä Pre-Safe -jarrut. Adaptiivinen lasinpesujärjestelmä Magic Vision Control parantaa näkyvyyttä ja siten myös turvallisuutta. Etäisyysvakionopeussäädin Distronic Plus auttaa pitämään halutun etäisyyden edellä ajavaan autoon.

22 20 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa Mercedes-Benzin kokonaisvaltainen turvallisuuskonsepti huolehtii matkustajien parhaasta mahdollisesta turvallisuudesta myös vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa. Ennakoiva matkustajien suojajärjestelmä Pre-Safe auttaa vähentämään onnettomuuden seurauksia. Pre-Safe -järjestelmä (vakiovaruste). Tämä matkustajien suojajärjestelmä osaa tunnistaa tietyt kriittiset ajotilanteet ja käynnistää tarvittaessa ehkäiseviä turvatoimenpiteitä. Ne auttavat pienentämään matkustajien loukkaantumisriskiä, jos onnettomuus tapahtuu. PRE-SAFE analysoi jatkuvasti tunnistintietoja, jotka se saa esimerkiksi järjestelmiltä ESP ja BAS, ja se voi tunnistaa vaikkapa voimakkaan yli- tai aliohjautumistilanteen ja hätäjarrutuksen. Jos järjestelmä havaitsee tyypillisen kriittisen ajotilanteen, se voi sekuntien murtoosissa aktivoida elektroniset palautuvat turvavyön kiristimet, siirtää muistillisen etumatkustajan istuimen törmäyksen kannalta optimaaliseen asentoon sekä sulkea sivulasit automaattisesti. Turvatyynyt (vakiovaruste). Kaksivaiheisesti laukeavat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt auttavat suojaamaan ylävartalon ja pään alueita törmäyksessä ja pitävät lisäksi kehon paremmin paikoillaan. Myös vakiovarusteena olevat päänturvatyynyt ja sivuturvatyynyt tarjoavat mahdollisimman hyvän suojan, koska ne voivat vähentää loukkaantumisriskiä sivutörmäyksessä. Turvatyynyt voivat osaltaan vähentää huomattavasti matkustajien loukkaantumisriskiä onnettomuudessa järjestelmän tunnistaman törmäysvoimakkuuden mukaan.

23 AMG Varusteet Faktat & värit 21 Multimediajärjestelmät Huippuluokan mukavuus on tärkeintä. Vakiovarusteinen etubassotekniikka pitää huolen erinomaisesta akustiikasta. Tehdaslisävarusteena saatavan multimediajärjestelmä Comand Onlinen päätoimintoja ovat puolestaan navigointi ja viihde. Harman Kardon Logic 7 Surround-Soundsystem (tehdaslisävaruste). Surround-Soundsystem Harman Kardon Logic 7, jossa on etubasso, Dolby Digital 5.1 ja 600 watin teho, tekee jokaisesta matkasta akustisen elämyksen. 14 suurtehokaiutinta ja MOST-vahvistin, jossa on Digital Sound Processing, varmistavat kolmiulotteisen soinnin. Äänenvoimakkuuden automaattinen säätö sopeutuu aina senhetkiseen ajonopeuteen. Harman Kardon Logic 7 Surround-Soundsystemin äänentoisto on uskomattoman hieno. Bang & Olufsen BeoSound AMG (tehdaslisävaruste). Huippuluokan Surround-Soundsystem-äänentoistojärjestelmä, jossa on etubasso, 12 suurtehokaiutinta ja 900 watin teho, muuttaa auton sisätilan konserttisaliksi. Diskanttikaiuttimet, joissa on käytössä akustinen linssitekniikka, tuo matkustajien eteen Bang & Olufsenille ominaisen virtuaalisen sointinäyttämön. Erityisen valikon avulla voi säätää optimaalisen sointialueen niille istuimille, joilla parhaillaan istutaan. Musiikkiteho, jonka voi nähdä: huipputekniikkaa ylellisen designin ympäröimänä. Comand Online (vakio, tehdaslisävaruste malliin SL 350). Multimediajärjestelmässä on 7 tuuman tarkkapiirtoinen värinäyttö. Järjestelmän toimintoja ovat radio, nopeudesta riippuva äänenvoimakkuussäätö, musiikkikirjasto 10 GB:n kiintolevyllä sekä kiintolevynavigointi, jossa on 2D- ja 3D-karttanäkymät. Lisäksi se sisältää Euroopan karttatietojen kolmen vuoden maksuttoman päivityksen ensirekisteröinnistä alkaen. Parhaasta viihteestä pitää huolen DVD-asema, joka video- ja audio-dvd-levyjen ohella toistaa myös CD-levyt ja MP3-tiedostot. Online-toiminto mahdollistaa Internetyhteensopivan matkapuhelimen avulla pääsyn Internetiin ja Mercedes-Benzin eri mobiilipalveluihin. USB- ja Aux-in-liitäntä, SD-muistikorttipaikka sekä Bluetooth -yhteys mahdollistavat yhteydet ulkoisiin tietovälineisiin ja matkapuhelimeen. Koko järjestelmää ohjataan keskeisten käyttöelementtien avulla sekä monitoimiohjauspyörän näppäimillä. Linguatronicpuheohjausjärjestelmän avulla järjestelmää voi käyttää puhekäskyillä, mukaan lukien musiikkikappaleiden ja esittäjien haun.

24 22 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Avustinjärjestelmät Liikenteessä rentoutumista edistävät monet avustinjärjestelmät, jotka voivat avustaa kuljettajaa sekä vähäliikenteisellä tiellä että hankalissa ajotilanteissa. Nopeusrajoitusavustin (osa tehdaslisävarusteista Comand Online -järjestelmää, ei toistaiseksi saatavissa Suomessa). Tuulilasikamera valvoo jatkuvasti auton ympäristöä. Se voi tunnistaa liikennemerkein osoitetut nopeusrajoitukset ja näyttää ne mittaristossa. Siten kuljettaja näkee koko ajan sillä hetkellä voimassa olevan nopeusrajoituksen. Tästä on erityisesti hyötyä tieosuuksilla, joissa liikennemerkit vaihtuvat tiuhaan tai joilla on tietyömaita. Aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin ja Parktronic (tehdaslisävaruste). Alle 36 km:n tuntinopeudessa aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin alkaa automaattisesti etsiä pysäköintiruutuja. Se ilmoittaa P-kirjaimella ja suuntanuolella mittariston näytössä, kun se on löytänyt sopivan pysäköintiruudun. Jos kuljettaja kytkee peruutusvaihteen, vahvistaa tarjotun pysäköintiruudun ja ajaa enintään 10 km:n tuntinopeudella, aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin suorittaa tarvittavat ohjausliikkeet. Kuljettaja käyttää vain kaasupoljinta ja jarrupoljinta. Järjestelmä hoitaa automaattisen pysäköinnin enintään viidellä ohjausliikkeellä. Kuljettaja voi joka hetki puuttua tilanteeseen ja korjata pysäköintiä. Jos aktiivista Park Assist -pysäköintiavustinta ei käytetä, elektroninen Parktronic-pysäköintiavustin valvoo auton edessä ja takana olevaa aluetta ahtaaseen tilaan ajettaessa ja varoittaa kuljettajaa tunnistaessaan törmäysvaaran. Se toimii nopeuteen 16 km/h saakka. Nopeusrajoitusavustimen toiminnot näkyvät sekä mittaristossa että Comand Onlinen keskusnäytössä. Tehdaslisävarusteinen pysäköintiavustin näyttää kuljettajalle sopivat pysäköintitilat ja hoitaa haluttaessa pysäköinnin. Kaista-avustin.

25 AMG Varusteet Faktat & värit 23 Avoauton mukavuus Uusi SL Roadster tarjoaa matkustajilleen huippuluokan avoautoilun mukavuutta. Kaikkina vuodenaikoina ja lähes säällä kuin säällä. Airscarf (tehdaslisävaruste). Mercedes-Benzin kehittämä pään alueen lämmitys Airscarf pidentää avoautoilukautta. Napin painalluksella ilma laskeutuu kuin lämmittävä saali kuljettajan ja etumatkustajan hartioille ja niskaan. Lisäksi järjestelmä imee kylmää ilmaa ja puhaltaa sen sitten lämmitettynä pääntukiin taidokkaasti sijoitettujen suuttimien kautta. Tuulisuoja, sähkötoiminen (tehdaslisävaruste). Uusi sähkötoiminen tuulisuoja pitää keskikonsolin napin painalluksella huolen mahdollisimman vedottomasta sisätilasta. Kun kuljettaja tai etumatkustaja painaa tuulisuojan näppäintä, sähkömoottori nostaa puolisuunnikkaan muotoisen kehyksen esiin takatilan verhouksesta. Tähän kehykseen pingottuu hienosilmäinen tekstiiliverkko, joka pitää matkustajien alueen lähes vedottomana. Auringonvaloa heijastava nahka (vakiovaruste nahkan, nappanahkan ja Exclusive-nappanahkan yhteydessä, poikkeuksena designo-nahka). Uuden SL:n istuimiin on tehdaslisävarusteena saatavissa lämpöä heijastava pinnoite. Se vähentää istuimien kuumentumista voimakkaalla auringonpaisteella. Varsinkin avoautossa se on tärkeä mukavuusvaruste. Airscarf huolehtii lämpimän ilman avulla siitä, että avoautolla ajamisen nautinto on täydellistä myös viileällä säällä. Sähkötoiminen tuulisuoja vähentää vetoa katto auki olevan auton sisätilassa. Älykkäät ratkaisut pitävät uudessa SL Roadsterissa huolen ajonautinnosta avotaivaan alla.

26 24 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Kattovaihtoehdot Uudessa SL:ssä mukavuuden mittapuut määritellään uudelleen. Toisaalta Magic Sky Control -panoraamavariokatto luo vaikutelman avaruudesta ja ilmavuudesta myös kiinni ollessaan. Toisaalta kaikkien kattovaihtoehtojen yhteydessä on paljon tilaa matkatavaroille myös katon ollessa auki. Magic Sky Control -panoraamavariokatto (tehdaslisävaruste). Magic Sky Control -panoraamavariokatto on innovaatio uudessa SL:ssä. Katon lasiosa muuttaa sävyään napista painamalla tummasta läpinäkyväksi ja päinvastoin vain muutaman sekunnin sisällä. Tällä tavoin kuljettaja ja matkustaja voivat nauttia taivaasta myös katon ollessa kiinni. Ja kun lasi on tummennettuna, sisätila ei lämpene auringonpaisteella läheskään niin paljoa. Variokatto (vakiovaruste). Sähkötoimisesti käytettävä variokatto muuntaa SL:n coupé-autosta roadsteriksi vain nappia painamalla. Katto avautuu tai sulkeutuu alle 20 sekunnissa. Panoraamavariokatto jossa rullaverho (tehdaslisävaruste). Panoraamavariokaton ansiosta nautit roadsterin näkymistä ja suljetun coupé-auton mukavuudesta. Rullaverhoa käytetään manuaalisesti. Se suojaa häiritseviltä auringonsäteiltä. Easy-Pack-toiminto (vakiovaruste). Miellyttävän Easy-Pack-toiminnon ansiosta matkatavaroihin pääsee paremmin käsiksi katon ollessa avattuna. Toiminto nostaa kattoa sähkötoimisesti hiukan ylöspäin. Keyless-Go-mukavuuspaketti jossa handsfree access -toiminto (tehdaslisävaruste). Auton lukituksen avaamiseksi ja moottorin käynnistämiseksi riittää, että pidät Keyless-Go-avainta mukanasi ja kosketat ovenkahvaan. Mukavuustoiminto handsfree access helpottaa tavaratilan pakkaamista ja purkamista. Panoraamavariokaton ansiosta matkustajat voivat nauttia avaruuden tunteesta myös katon ollessa kiinni. Roadsterin tavaratilaan mahtuu paljon tavaraa, olipa katto auki tai kiinni.

27 AMG Varusteet Faktat & värit 25 Ilmastointi ja valot Miellyttäväksi säädetty sisätilan ilma lisää ajamisen nautintoa ja parantaa kuljettajan vireyttä. Lämpötilan voi uudessa SL:ssä säätää yksilöllisesti, ja sisätilaan voidaan luoda valoilla viihtyisä tunnelma pimeällä ajoon. Thermotronic (vakiovaruste). Ilmastointiautomatiikka Thermotronic säätää sisäilman yksilöllisesti sisätilan kummallekin puolelle, joten kuljettaja ja etumatkustaja voivat tällöin matkustaa haluamassaan lämpötilassa. Kaksialuejärjestelmä toimii napin painalluksella täysin automaattisesti. Thermotronic pitää sisäilman jatkuvasti halutuissa asetuksissa ja käyttää apuna tunnistimilta saamiaan tietoja muun muassa auringonsäteilystä, ilmanlaadusta ja ilmankosteudesta. Siten uudessa SL:ssä on jatkuvasti hyvä sisäilma. Se lisää toisaalta mukavuutta ja toisaalta edistää kuljettajan keskittymistä. Siten se myös parantaa matkustusturvallisuutta. Tunnelmavalaistus (tehdaslisävaruste). Tunnelmavalaistus luo auton sisätilaan miellyttävän, epäsuoran valon pimeällä ajamiseen. Valaistut pinnat kojelaudassa ja ovien somiste-elementtien alapuolella sekä takasomisteelementissä luovat rauhallisen miellyttävän ilmapiirin. Tunnelmavalaistus kytkeytyy päälle ja pois päältä yhtä aikaa ulkovalojen kanssa. Kun ovet avataan, tunnelmavalaistus kytkeytyy päälle ja toivottaa tervetulleeksi autoon. Tunnelmavalaistuksen kolme portaattomasti himmennettävää värisävyä Solar oranssi, Solar punainen ja Solar korostavat sisätilan urheilullista ilmettä. Vakiovarusteinen Comfort-ilmastointiautomatiikka Thermotronic pitää huolen miellyttävästä sisätilan lämpötilasta.

28 26 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus SL 63 AMG Uuden SL 63 AMG Roadsterin muotoilu on ilmaisuvoimaista ja sen innovatiiviset tekniikat ammentavat moottoriurheilusta. Sen voimakkaan näyttävä ulkomuoto viittaa siihen voimaan, joka auton sisälle kätkeytyy. Uusi SL 63 AMG ilmaisee voimakasta eteenpäin pyrkivää luonnettaan dynaamisen AMG Styling -paketin avulla, jossa on seuraavat osat: etuhelma, jossa on ilmanottoaukot sivuilla, diffuusorioptiikkainen takahelma, jossa on autonvärinen koristeosa, sekä sivuhelmaverhoukset. Luonteenomaista SL 63 AMG:lle ovat hopeakromin väriset etuhelman alempi poikkilista, jäähdyttimen AMG-säleikön kaksoislamelli, AMG-mallille ominaisten LED-huomiovalojen kehykset sekä ilmanottoaukot konepellissä ja lokasuojissa. Ilmeen täydentävät vielä AMG-jättöreunaspoileri takaluukussa ja 5-kaksoispuolaiset AMG-kevytmetallivanteet. AMG Sport -pakoputkisto, jossa on kaksi kromattua kaksoispakoputken päätä, ja V8 BITURBO -teksti etulokasuojissa antavat urheilulliselle ilmeelle viimeisen silauksen. Myös sisätilassa odottaa poikkeuksellinen urheilullisuus. AMG-urheiluistuimet on verhottu nappanahkalla ja niissä on erityinen istuingrafiikka. Muita varusteita ovat hiilikuituiset AMG-somiste-elementit, musta kattoverhous ja tunnelmavalaistus. Näkymä on kuin kilpa-autossa: nappanahkainen AMG Performance -ohjauspyörä, jossa on hopeanväriset alumiiniset vaihdevivut, AMG Drive Unit, jossa on E-Select-valitsinvipu, sekä AMG-mittaristo, jossa on AMG Start-up-näyttö. Integroitu Racetimer ottaa haluttaessa jopa kierrosaikoja. Siihen sopii täydellisesti analoginen kello, jossa on IWC-design. Valkoisella valaistut AMG-kynnyslistat harjattua jaloterästä täydentävät vaikutelman tälle autolle sopivaan tapaan. Nappanahkaiset AMG-urheiluistuimet. AMG Drive Unit keskikonsolissa. Suorituskyky ja taloudellisuus yhdistettynä uuteen SL 63 AMG Roadsteriin.

29 AMG Varusteet Faktat & värit 27 SL 63 AMG:n tekniikka Kiehtovia ajoelämyksiä ja erinomainen taloudellisuus 5,5-litraisella AMG-V8-biturbomoottorilla ja 7-vaihteisella AMG Speedshift MCT Sport -vaihteistolla sekä AMG-urheilualustalla. 5,5-litrainen AMG-V8-biturbomoottori. SL 63 AMG:n huippumoottori on viritetty äärimmäisen dynaamiseksi, taloudellisuutta kuitenkaan unohtamatta. Sen kiihtyvyysarvot ja suorituskyky ovat henkeä salpaavat. Sen ainutlaatuiset moottoriäänet saavat sydämet sykkimään kiivaammin. Tämä voimanlähteen maksimiteho on peräti 395 kw ja suurin vääntö 800 Nm. Tehdaslisävarusteisen AMG Performance -paketin yhteydessä arvot ovat vieläkin vaikuttavammat 415 kw ja 900 Nm. Tehon kasvu ja samanaikainen taloudellisuuden parantuminen on saatu aikaan innovatiivisten tekniikoiden avulla. Esimerkkejä niistä ovat bensiinin suoraruiskutus, kahden turboahtimen käyttö ja ECO-start-stop-toiminto. AMG-suurtehokomposiittijarruilla saavutetaan erinomaiset hidastuvuusarvot ja jarrutustehon tarkka annosteltavuus. Jarrulevyt ovat sisäpuolelta jäähdytetyt ja rei itetyt. Niiden koko etuakselilla on 390 x 36 mm ja taka-akselilla 360 x 26 mm. 7-vaihteinen AMG Speedshift MCT Sport -vaihteisto. Tässä vaihteistossa yhdistyvät käsivaihteiston urheilullinen tuntuma ja automaattivaihteiston suuri mukavuus. Neljän vaihtamisohjelman Controlled Efficiency, Sport, Sport+ ja Manual sekä Racestart-toiminnon ansiosta kuljettaja voi päättää, miten urheilullisesti hän haluaa vaihtaa vaihteiston seitsemää vaihdetta. AMG-urheilualusta. AMG-urheilualusta perustuu aktiivijousitukseen Active Body Control ABC ja siinä on valittavissa kaksi erilaista jousitusasetusta. Myös ohjauksen luonne muuttuu sen mukaan, kumpi asetuksista Comfort tai Sport on valittuna. Siitä huolehtii säätyvä AMG Sport -ohjaustehostus. Se tarjoaa kuljettajalle hienovaraisen ja suoran ohjaustuntuman, ja myös tuntuma tienpintaan on välitön. Niinpä AMG-urheilualusta pitää yhdessä säätyvän AGM Sport -ohjaustehostuksen kanssa huolen urheilullisen herkästi reagoivasta ajettavuudesta ja innostavasta ajonautinnosta. Vaihteet kytkeytyvät nopeasti ja miellyttävästi 7-vaihteisen AMG Speedshift MCT Sport -vaihteiston avulla. 5,5-litrainen AMG-V8-biturbomoottori, jonka suurin teho on 415 kw ja vääntö 900 Nm.

30 28 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus SL 65 AMG Uusi SL 65 AMG tuo tähän legendaariseen mallisarjaan vieläkin enemmän luksusta ja ylellisyyttä. Tämän huippumallin erottaa ulkopuolelta SL 63 AMG -mallista AMG Sport -urheilupakoputkistosta, jossa on kromatut V12-muotoillut kaksoispakoputkenpäät, lokasuojien V12 BITURBO -tekstistä sekä etuhelman kromatusta poikkilistasta. Jäähdyttimen AMG-säleikön kaksoislamelli on autoon sopivasti korkeakiiltoista kromia, ja konepellissä ja lokasuojissa on ilmanottoaukot. V12-malliset 5-puolaiset AMG-kevytmetallivanteet, luonteenomainen AMG Styling sekä AMG-jättöreunaspoileri takaluukussa täydentävät urheiluautoilmeen. Ainutlaatuisuus jatkuu myös sisätilassa. Exclusivenappanahkainen istuinverhous kutsuu istuutumaan auton AMG-urheiluistuimille, joiden selkänojissa on AMG-vaakunat. Erityinen V12-istuingrafiikka sopii mainiosti yhteen ovien keskiosien V12-designin ja designo-kattoverhouksen kanssa, joka on mustaa nahkaa. Mallin varusteisiin kuuluvat myös Comfortpuhelinvarustus, Keyless-Go-paketti ja aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin sekä Airscarf, monisäätöistuimet ja istuintuuletus. Nappanahkainen AMG Performance -ohjauspyörä, jossa on hopeanväriset alumiiniset vaihdevivut, houkuttelee aistimaan sisätilan laadukkuutta. Saman vaikutelman tekee AMG-mittaristo, jossa on AMG V12 BITURBO Start-up-näyttö, sekä AMG Drive Unit, johon kuuluu E-Select-valitsinvipu AMG-vaakunoineen. Tunnelmavalaistus ja läpinäkyvän rullaverhon sisältävä panoraamavariokatto tuovat sisätilaan aina oikeanlaisen valaistuksen, kun taas huippuluokan Surround-Soundsystem Bang & Olufsen BeoSound AMG tarjoaa erinomaiset akustiset puitteet. Valkoisella valaistut, korkeakiiltoisiksi kromatut AMG-kynnyslistat, ja AMG-mallille ominainen analoginen kello IWC-designia sekä hiilikuituiset AMG-somiste-elementit viimeistelevät ylellisen ilmeen. AMG-urheiluistuimet Exclusive-nappanahkaa, AMG V12 -istuingrafiikka. AMG-mittaristo SL 65 AMG:ssä. V12 -mallinen AMG Sport -pakoputkisto, jossa on kaksoispakoputkenpäät.

31 AMG Varusteet Faktat & värit 29 SL 65 AMG:n tekniikka SL 65 AMG on SL:n tuoreimman mallisarjan huippumalli. Siinä on 6-litrainen AMG V12 -biturbomoottori ja AMG Speedshift Plus 7G-Tronic -automaattivaihteisto. 6,0-litrainen AMG V12 -biturbomoottori. Huipputehokas moottori, jossa on ECO-start-stop-toiminto, vakuuttaa suoritusarvoillaan ja innovatiivisuudellaan. Kaksitoista sylinteriä käyvät täydellisen tasaisesti. Tässä huippumoottorissa on tehoa 463 kw ja sen suurin vääntö on Nm. Suurin vääntö saavutetaan jo moottorin alhaisilla kierroksilla 2 500/min ja se on käytettävissä aina kierroksille 4 400/min saakka. AMG Speedshift Plus 7G-Tronic automaattivaihteisto. Neljän vaihtamisohjelman ansiosta vaihteisto toimii taloudellisesti, vaikka ajodynamiikka on lisääntynyt. Haluttu vaihtamisohjelma aktivoidaan kierrettävästä säätimestä: korostetun urheilullinen tai pikemmin mukavuuspainotteinen. Vaihteistoon liittyy alaspäinvaihdettaessa myös automaattinen välikaasutoiminto. Tunnepitoisen soundin ohella se pienentää reaktioita kuormitusvaihtelutilanteessa, mikä vaikuttaa edullisesti etenkin ennen kaarteita tehtävissä jarrutuksissa. Vaihteiston kanssa täydellistä yhteistyötä tekevät AMG-suurtehokomposiittijarrut. Niissä on kookkaat, sisältä jäähdytetyt ja rei itetyt jarrulevyt, jotka ovat käytössä molemmissa AMG-malleissa. Kaarrejarrutustoiminto parantaa pitoa ja samalla turvallisuutta urheilullisesti ajettaessa. Se jakaa voimaa kohdennetusti eri pyörille. AMG-urheilualusta. SL 65 AMG:ssä on SL 63 AMG:n tapaan AMG-urheilualusta, joka perustuu aktiivijousitukseen Active Body Control ABC ja säätyvään AMG Sport -ohjaustehostukseen. Ajovakauden hallinta ESP. Malleissa SL 63 AMG ja SL 65 AMG on kolmivaiheisesti toimiva ESP, joka sallii napin painalluksella kolme yksilöllistä säätötapaa. Ne kaikki tuovat ajamiseen turvallisuutta ja myös runsaasti ajonautintoa. ESP -katkaisimella kuljettaja voi valita säätötapojen ESP on, ESP Sport Handling Mode ja ESP off välillä. AMG Speedshift Plus 7G-Tronic automaattivaihteisto. 6,0-litrainen AMG-V12-biturbomoottori, teho 463 kw ja vääntö Nm.

32 30 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus AMG Performance Studio AMG-mallien urheilullisen ilmeen viimeistelee tehdaslisävarusteena saatava yksilöllinen AMG Performance Studio. AMG Performance Studio tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia lisätä uuden SL 63 AMG:n urheilullisuutta vielä entisestään esimerkiksi AMG Performance -paketin avulla. Se lisää moottorin tehoa 20 kw 1 ja vääntöä 100 Nm 1. Pakettiin sisältyvät AMG Performance -ohjauspyörä nappanahkaa/dinamicaa, jättöreunaspoileri ja hiilikuituiset moottoritilakatteet, punaisiksi maalatut jarrusatulat edessä ja takana sekä taka-akselin AMG-tasauspyörästölukko. Urheilullisuutta korostavat lisäksi monipuolaiset taotut AMG-kevytmetallivanteet, joko titaaninharmaat ja kiiltosorvatut tai mattamustat. Kummankin yhteydessä rengaskoko on edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 20. Uusi AMG Performance Media näyttää ja analysoi ajankohtaiset ajotiedot kuten kierros- ja sektoriajat. Tehdaslisävarusteiset keraamiset AMG-suurtehokomposiittijarrut vastaavat parhaasta mahdollisesta hidastuvuudesta ja tiepidosta. Ne myös parantavat auton käsiteltävyyttä, ajomukavuutta ja vierintämukavuutta, koska jousittamattomat pyörivät massat on saatu pidettyä entistä pienempinä. Vieläkin lisää urheilullisuutta uuteen SL 63 AMG -malliin tuo AMG Performance -alusta. 1 Teho: 415 kw, vääntö: 900 Nm, kiihtyvyys km/h: 4,3 s. SL 63 AMG jossa on AMG Performance -paketti. Monipuolaiset AMG-kevytmetallivanteet. Keraamiset AMG-suurtehokomposiittijarrut.

33 AMG Varusteet Faktat & värit 31 AMG Performance -paketti täyttää korkeimmatkin vaatimukset.

34 32 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vakiovarusteet (tässä vain osa) Maailmanuutuus: adaptiivinen lasinpesujärjestelmä Magic Vision Control. Mittaristo jossa värinäyttö. Intelligent Light System. Alusta jossa säätyvä iskunvaimennus ADS. Valitsinvipu keskikonsolissa. Monitoimiurheiluohjauspyörä nappanahkaa, vaihdevivut.

35 AMG Varusteet Faktat & värit 33 Tehdaslisävarusteet (tässä vain osa) Keyless-Go-mukavuuspaketti jossa handsfree access. Sähkötoiminen tuulisuoja. Istuimet joissa Airscarf-suuttimet. Comand Online jossa 6 levyn DVD-vaihtaja (vakio SL 500 alkaen). Bang & Olufsen BeoSound AMG. Magic Sky Control -panoraamavariokatto.

36 34 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Ulkopuolen AMG Sport -paketti Urheilullinen, dynaaminen ja voimakas. Näitä ominaisuuksia voi korostaa edelleen tehdaslisävarusteisen AMG Sport -paketin avulla. Uuden SL Roadsterin urheilullisuutta ja dynaamisuutta voi tehostaa vielä lisää AMG Sport -paketin avulla. AMG Styling, joka sisältää etu- ja takahelman sekä sivuhelmaverhoukset, tuo ilmeeseen lisää voimaa ja urheilullisuutta. Sitä täydentävät AMG-kevytmetallivanteet, joiden yhteydessä rengaskoko edessä on 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 19. Silkasta ajonautinnosta pitää huolen 7G-Tronic Plus -vaihteisto, jonka vaihtamispisteet ovat vaihtamisohjelmalla S äärimmäisen urheilulliset. Lisäksi urheilualusta on 10 mm matalampi, jousitus ja iskunvaimennus ovat jäykemmät (voidaan jättää pois, ei kuitenkaan ABC:n yhteydessä). Normaalia kookkaammat jarrut, joiden yhteydessä myös takana on rei itetyt jarrulevyt, ja Mercedes-Benz -teksti harmaiksi maalatuissa jarrusatuloissa antavat AMG Sport -paketille viimeisen silauksen. AMG Sport -paketti (5-puolaiset kiiltosorvatut AMG-kevytmetallivanteet) lisää SL:ään ylellistä urheilullisuutta. AMG Sport -paketin näyttävä takahelma.

37 AMG Varusteet Faktat & värit 35 Sisätilan AMG Sport -paketti Uuden SL Roadsterin voimakas ilme jatkuu sisätilassa ja sitä voi korostaa tehdaslisävarusteisen AMG Sport -paketin avulla. Sisätilan AMG Sport -paketti tuo sisätilaan näyttäviä urheilullisia yksityiskohtia. Sen varusteita ovat mittaristo, jossa on ruutulippukuvio, alaosasta suoristettu urheiluohjauspyörä, jossa on hopeanväriset vaihdevivut ja otealueen rei itys, sekä urheiluistuimet, joissa on pitkittäiset solakkeet. Istuimet ovat saatavina nahkalla tai valinnaisesti nappanahkalla tai Exclusive-nappanahkalla verhoiltuina. Istuinverhoilu on aina musta ja rei itetty. Lisäilmettä antavat verhousten valkoiset reunukset ovien kyynärnojissa, keskikonsolissa, istuinten sivuosissa ja pääntuissa. Somiste-elementit ovat pitkittäishiottua hopeanväristä tai valinnaisesti hematiitinväristä alumiinia. Tähän ylelliseen pakettiin kuuluvat lisäksi AMG-matot jalkatilaan. M i t t a r i s t o n r u u t u l i p p u k u v i o. Sisätilan AMG Sport -paketti. Urheilullinen ja dynaaminen sisätila SL:ssä, jossa on AMG Sport -paketti.

38 36 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Verhoukset ja somiste-elementit Jos värimaailmaksi valitaan musta, istuinverhous on vakiona kankaan ja nahkan yhdistelmää. Tehdaslisävarusteena on saatavissa istuinverhous nahkaa, nappanahkaa tai Exclusive-nappanahkaa. Tumman alpakanharmaat kontrastiompeleet lisäävät nahka-/ kangasverhouksen ja nahkaverhouksen ilmeikkyyttä. Nappanahkan tai Exclusive-nappanahkaverhouksen yhteydessä mustat koristeompeleet ja tumman alpakanharmaat tereet korostavat tyylikkyyttä. Keskikonsoli on vakiovarusteena hiottua alumiinia, metallipinnat ovat hopeakromin väriset H MUSTA 701 Nahka/kangas 201 Nahka 801 Nappanahka 501 Exclusive-nappanahka SOMISTE-ELEMENTIT H76 Alumiini pitkittäishiottu tumma (tehdaslisävaruste, AMG Sport -paketin yhteydessä) Jalopuu saarni musta kiiltävä (tehdaslisävaruste) 739 Alumiini pitkittäishiottu vaalea 731 Jalopuu pähkinä ruskea kiiltävä (tehdaslisävaruste) 729 Jalopuu poppeli vaaleanruskea silkkimatta (tehdaslisävaruste) 1 Saatavana arviolta vuoden 2012 kolmannesta kvartaalista alkaen.

39 AMG Varusteet Faktat & värit 37 Jos värimaailmaksi valitaan kristallinharmaa, istuimet on verhottu kristallinharmaalla pintakuvioidulla nahkalla. Keskiharmaat kontrastiompeleet lisäävät ilmeikkyyttä. Keskikonsoli on vakiovarusteena hiottua alumiinia, metallipinnat ovat hopeakromin väriset KRISTALLINHARMAA (tehdaslisävaruste) 208Nahka SOMISTE-ELEMENTIT 736 Jalopuu saarni musta kiiltävä (tehdaslisävaruste) 739 Alumiini pitkittäishiottu vaalea 731 Jalopuu pähkinä ruskea kiiltävä (tehdaslisävaruste) 729 Jalopuu poppeli vaaleanruskea silkkimatta (tehdaslisävaruste)

40 38 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Jos värimaailmaksi valitaan inkiväärinbeige/espressonruskea, istuimet on verhottu inkiväärinvärisellä nahkalla, nappanahkalla tai Exclusive-nappanahkalla. Comobeiget kontrastiompeleet lisäävät ilmeikkyyttä. Nappanahkan tai Exclusive-nappanahkaverhouksen yhteydessä espressonruskeat tereet korostavat tyylikkyyttä. Keskikonsoli on vakiovarusteena hiottua alumiinia, metallipinnat ovat hopeakromin väriset. 736 INKIVÄÄRINBEIGE/ESPRESSONRUSKEA (tehdaslisävaruste) Nahka 805 Nappanahka 505 Exclusive-nappanahka SOMISTE-ELEMENTIT 736 Jalopuu saarni musta kiiltävä (tehdaslisävaruste) 739 Alumiini pitkittäishiottu vaalea 731 Jalopuu pähkinä ruskea kiiltävä (tehdaslisävaruste) 729 Jalopuu poppeli vaaleanruskea silkkimatta (tehdaslisävaruste)

41 AMG Varusteet Faktat & värit 39 Jos värimaailmaksi valitaan posliini, istuimet on verhottu posliininvärisellä nappanahkalla tai Exclusivenappanahkalla. Mustat tereet yhdessä posliininväristen kontrastiompeleiden kanssa lisäävät hienostunutta ilmettä. Keskikonsoli on vakiovarusteena hiottua alumiinia, metallipinnat ovat hopeakromin väriset POSLIINI (tehdaslisävaruste) 815 Nappanahka 505 Exclusive-nappanahka SOMISTE-ELEMENTIT 736 Jalopuu saarni musta kiiltävä (tehdaslisävaruste) 739 Alumiini pitkittäishiottu vaalea 731 Jalopuu pähkinä ruskea kiiltävä (tehdaslisävaruste) 729 Jalopuu poppeli vaaleanruskea silkkimatta (tehdaslisävaruste)

42 40 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Jos värimaailmaksi valitaan bengalinpunainen, istuimet on verhottu bengalinpunaisella nahkalla, nappanahkalla tai Exclusive-nappanahkalla. Mustat kontrastiompeleet lisäävät nahkan yhteydessä ilmeikkyyttä. Nappanahkan tai Exclusive-nappanahkaverhouksen yhteydessä mustat kontrastiompeleet ja mustat tereet korostavat tyylikkyyttä. Keskikonsoli on vakiovarusteena hiottua alumiinia, metallipinnat ovat hopeakromin väriset. 736 BENGALINPUNAINEN (tehdaslisävaruste) Nahka 807 Nappanahka 507 Exclusive-nappanahka SOMISTE-ELEMENTIT 736 Jalopuu saarni musta kiiltävä (tehdaslisävaruste) 739 Alumiini pitkittäishiottu vaalea 731 Jalopuu pähkinä ruskea kiiltävä (tehdaslisävaruste) 729 Jalopuu poppeli vaaleanruskea silkkimatta (tehdaslisävaruste)

43 AMG Varusteet Faktat & värit 41 Jos värimaailmaksi valitaan pähkinänruskea, istuimet on verhottu pähkinänruskealla nappanahkalla tai Exclusive-nappanahkalla. Istuinosien koristeompeleet ovat ruskeat, ja istuinten sivuosien mustat. Mustat tereet lisäävät ilmeikkyyttä. Keskikonsoli on vakiovarusteena hiottua alumiinia, metallipinnat ovat hopeakromin väriset PÄHKINÄNRUSKEA (tehdaslisävaruste) 807 Nappanahka 507 Exclusive-nappanahka SOMISTE-ELEMENTIT 736 Jalopuu saarni musta kiiltävä (tehdaslisävaruste) 739 Alumiini pitkittäishiottu vaalea 731 Jalopuu pähkinä ruskea kiiltävä (tehdaslisävaruste) 729 Jalopuu poppeli vaaleanruskea silkkimatta (tehdaslisävaruste)

44 42 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vanteet 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, 10-puolaiset, titaaninhopean väriset, renkaat 255/45 R 17 (vakio mallissa SL 350, koodi 25R). 18-tuumaiset kevytmetallivanteet 5-kaksoispuolaiset, vanadiumhopean väriset, kiiltosorvatut, renkaat edessä 255/40 R 18 ja takana 285/35 R 18 (lisävaruste, koodi R70). 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, 15-puolaiset, vanadiumhopean väriset, renkaat 255/40 R 18 (vakio mallissa SL 500, koodi R34). 19-tuumaiset kevytmetallivanteet, 5-kaksoispuolaiset, vanadiumhopean väriset, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 19 (lisävaruste, koodi R17).

45 AMG Varusteet Faktat & värit tuumaiset AMG-kevytmetallivanteet, 5-puolaiset, kiiltosorvatut, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 19 (osa AMG Sport -pakettia, koodi 770). 19-tuumaiset AMG-kevytmetallivanteet, 5-puolaiset, titaaninharmaat ja kiiltosorvatut, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 19 (vakio mallissa SL 65 AMG, koodi 797). 19-tuumaiset taotut AMG-kevytmetallivanteet, monipuolaiset, mattamustat ja vanteiden reunat kiiltosorvatut, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 20 (lisävaruste, vain AMG-malleihin, koodi 767). 19-tuumaiset AMG-kevytmetallivanteet, 5-puolaiset, titaaninharmaat ja kiiltosorvatut, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 19 (vakio mallissa SL 63 AMG, koodi 793). Taotut AMG-kevytmetallivanteet, monipuolaiset, titaaninharmaat ja pinta kiillotettu, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 20 (lisävaruste, vain AMG-malleihin, koodi 766). 19-tuumaiset kevytmetallivanteet, monipuolaiset, renkaat edessä 255/35 R 19 ja takana 285/30 R 19 (jälkiasennettava lisävaruste, koodi 11R).

46 44 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Aidot jälkiasennettavat lisävarusteet Mercedes-Benzin aitojen jälkiasennettavien lisävarusteiden valikoimasta löydät kaiken, mikä tekee uudesta SL:stä vielä sporttisemman. Valikoima sisältää tuotteita, jotka sopivat täydellisesti autoosi. Tee roadsteristasi vieläkin yksilöllisempi. Kevytmetallivanteilla voi erottua. Tai voit valita käytännöllisen lisävarusteen, joka lisää SL-autosi toiminnallisuutta. Kaikki tuotteet on suunniteltu varta vasten tähän autoon. Tuotteille on ominaista laadukkuus ja turvallisuus. Tässä pieni otos laajasta jälkiasennettavien lisävarusteiden valikoimasta: mittojen mukainen puhelinteline yhdistää iphone -laitteesi automaattisesti auton handsfree-varustukseen, jos autossa on tehdaslisävarusteena Comfort-puhelinvarustus (koodi 386). Järjestelmän vastaanottolaatu on erinomainen, siinä on akun lataustoiminto, puhelinmuistion tiedot ovat käytettävissä ja lisäksi sitä voi ohjata miellyttävästi auton hallintalaitteilla. Puhelintelineitä on saatavana moniin yleisiin matkapuhelinmalleihin. Koe Internet, puhelut ja navigointi uudella tavalla SL-autossa Mercedes-Benzin Bluetooth -puhelinmodulin (SAP) ja Comand Online -multimediajärjestelmän yhdistelmän avulla. Puhelinmoduli, johon on integroitu UMTS-moduli ja jossa on suora liitäntä auton ulkopuoliseen antenniin, takaa nopean, vakaan ja turvallisen yhteyden Internetiin Comand Onlinen avulla. Voit samanaikaisesti olla puhelimessa, käyttää Comand Onlinen avulla Mercedes-Benzin appseja sekä kuunnella lyhyitä uutisviestejä. Puhelinmoduli yhdistetään kätevästi auton Comfort-puhelinvarustukseen keskikyynärnojassa. Käytännöllinen tavaratilakaukalo on muotoiltu täsmälleen tavaratilan mittojen mukaan. Se on matala, helppo puhdistaa ja valmistettu elintarvikkeille soveltuvasta materiaalista. Kaukalon nystyrät estävät tavaroita liukumasta. Lisätietoja aidoista jälkiasennettavista lisävarusteista saat jälkiasennettavien lisävarusteiden esitteestä tai Mercedes-Benz-liikkeestä. 18-tuumaiset näyttävät 5-puolaiset kevytmetallivanteet, renkaat edessä 225/40 R 18, takana lisävarusteena 285/35 R 18. Käytännöllinen matala tavaratilan kaukalo.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. C-sarjan Coupé Viehätys C-sarjan Coupé on tulvillaan tyylikkyyden ja intohimon välistä jännitettä. Se on ulkoa menevä, dynaaminen Coupé, jonka katselusta ei saa kyllikseen. Sisältä se on paikka, jossa

Lisätiedot

Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus

Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus CLS-sarja. Coupé Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus Vain poikkeuksellisen luovasti ajattelevat ihmiset osasivat aikanaan uneksia coupésta, jossa on neljä ovea ja mukavat istuimet takatilassa:

Lisätiedot

CLA-sarja. Shooting Brake

CLA-sarja. Shooting Brake CLA-sarja Shooting Brake Designed for urban hunting. Uusi CLA Shooting Brake Elämä suurkaupungissa on seikkailu. Talot ulottuvat pitkälle kohti taivasta. Uusia kortteleita syntyy pikavauhtia. Kaupunki

Lisätiedot

Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto

Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto S-sarja. Coupé Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto Miten kaikki alkoi: muotokielellä, joka tekee sanattomaksi. Siihen kuuluvat urheilullisen, suuren coupén tyypilliset mittasuhteet, pitkä konepelti

Lisätiedot

Viehätys. varten kehitettyä kokonaisvaltaista turvallisuuskonseptia.

Viehätys. varten kehitettyä kokonaisvaltaista turvallisuuskonseptia. SLK-sarja Viehätys SLK tarjoaa tiukan otteen tiehen. Jo sen ulkonäkö viestittää malttamattomuutta päästä liikkeelle. Pitkä konepelti, lyhyet koriylitykset, painopiste optisesti takana. Ajossa tämä roadster

Lisätiedot

Hinnasto 22.2.2016. SL roadster (R231) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 22.2.2016. SL roadster (R231) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 22.2.2016 SL roadster (R231) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 22.2.2016 SL roadster (R231) Facelift SL roadster (R231)* Käyttövoima Moottori/

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. Mercedes-AMG GT. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. Mercedes-AMG GT. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 (C190) (C190)* Käyttövoima Moottori/ cm³ Teho/ kw(hv) Vääntö/ Nm CO 2 g/km Autoveroton hinta

Lisätiedot

A The best or nothing.

A The best or nothing. A The best or nothing. Mieleisen uuden A-sarjalaisen valinta on tehty sinulle helpoksi. Voit varustella sporttista vakiomallia mieleiseksi kolmella erilaisella varustepaketilla: Style Urban AMG Sport Lisäksi

Lisätiedot

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. CL-sarja Viehätys CL on yhtä kuin tyylikkyys ja ylellisyys mutta sen lisäksi se on myös tekninen mestariteos. BlueDirect-tekniikkaa hyödyntävä V8-moottorisukupolvi on esimerkillinen taloudellisuudeltaan

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. M-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. M-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 M-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 M-sarja 4Matic = neliveto, BE = Blue Efficiency. M-sarja (W166)* Käyttövoima

Lisätiedot

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa Yhteenveto Moottori S 63 AMG L 4Matic 278275,41 EUR Erikoismalli & varustepaketit 70690,61 EUR Väri (040) Musta Vanteet Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa 3741,66 EUR Somiste-elementit (729) Sisustuksen

Lisätiedot

Hinnasto 1.2.2016. E-sarja coupé (C207) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.2.2016. E-sarja coupé (C207) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarja coupé (C207) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarja coupé (C207) Facelift Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto,

Lisätiedot

Hinnasto 2.5.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.5.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.5.2016 CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.5.2016 CLA-sarja (C117) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic =

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA-sarja (C117) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic =

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Malliversion jäljessä oleva

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. E-sarjan farmari (S212) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. E-sarjan farmari (S212) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 E-sarjan farmari (S212) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 E-sarjan farmari (S212) Facelift Malliversion jäljessä oleva A

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

CLS-sarja. Shooting Brake

CLS-sarja. Shooting Brake CLS-sarja. Shooting Brake Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus On olemassa persoonallisuuksia, jotka inspiroivat kokonaista sukupolvea. Koska tekevät asiat toisin. Koska erottuvat joukosta. Sellaisia

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Malliversion jäljessä oleva A

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. SL roadster (R231) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. SL roadster (R231) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 SL roadster (R231) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 SL roadster (R231) BE = Blue Efficiency. SL roadster (R231)* Käyttövoima Moottori/

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Hinnasto 1.10.2015. G-sarja (W463) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.10.2015. G-sarja (W463) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi G-sarja (W463) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi G-sarja (W463) Malli Moottori cm³ Teho kw (hv) CO2 (g/km) Autoveroton hinta ( ), sis. 24% alv. Autovero ( ) Hinta

Lisätiedot

Hinnasto 10.1.2014. E-sarjan sedan (W212) Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 10.1.2014. E-sarjan sedan (W212) Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 E-sarjan sedan (W212) Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 E-sarjan sedan (W212) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto

Lisätiedot

Hinnasto 15.5.2015. GLE-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 15.5.2015. GLE-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.5.2015 GLE-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.5.2015 GLE-sarja 4Matic = neliveto GLE-sarja (W166)* Käyttövoima Moottori/ cm³

Lisätiedot

Visio toteutunut. S-sarja

Visio toteutunut. S-sarja S-sarja 40 Seiten Visio toteutunut. S-sarja Keskellä tärkeitä projekteja, samalla luksuksen ympäröimänä. Aamut alkavat asfaltilla, illat päättyvät punaiselle matolle. Nousevasta auringosta voi nauttia

Lisätiedot

Kuvittele odottamaton vapaapäivä ja seikkailunhaluinen TAIVAS RAJANA. Avoautossa olet aina perillä. Ja silti haluat jatkaa matkaa.

Kuvittele odottamaton vapaapäivä ja seikkailunhaluinen TAIVAS RAJANA. Avoautossa olet aina perillä. Ja silti haluat jatkaa matkaa. 18 TAIVAS RAJANA Avoautossa olet aina perillä. Ja silti haluat jatkaa matkaa. TEKSTI NEPU VÄYRYNEN Kuvittele odottamaton vapaapäivä ja seikkailunhaluinen mieli. On aikainen aamu, hiljaista ja tuuletonta,

Lisätiedot

Hinnasto 12.2.2016. GLA-sarja. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 12.2.2016. GLA-sarja. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 12.2.2016 GLA-sarja Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 12.2.2016 GLA-sarja (X156) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto. 4Matic = neliveto

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle Olemassaolon uusi keveys Ajan, menestyksen tai kokemuksen myötä määränpäät eivät vähene. Matkasta sen sijaan tulee miellyttävämpi. Riippumattomampi. Turvallisempi. Kaikki tuntuu

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015 SLK. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015 SLK. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 SLK Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 SLK Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, BE = Blue Efficiency. SLK roadster

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. R-sarja Viehätys R-sarja edustaa mitä parhaimpia hyveitä. Esimerkiksi perheen arvostusta: missään muussa Mercedes-Benz-henkilöautossa ei ole niin paljon tilaa rakkaimmille ihmisille. Ehdoton laatuvaatimus

Lisätiedot

M-sarja. Jatkuvaa ylivoimaa

M-sarja. Jatkuvaa ylivoimaa M-sarja M-sarja. Jatkuvaa ylivoimaa Jatkuva ylivertaisuus merkitsee sitä, että pystyy vastaamaan yhtä hyvin sekä nykyisiin että tuleviin haasteisiin. M-sarja aloittaa taas uuden luvun SUV-autojen historiassa.

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

1 katse * *Ja hämmästyt: millainen Mercedes!

1 katse * *Ja hämmästyt: millainen Mercedes! A-sarja 1 katse * *Ja hämmästyt: millainen Mercedes! Joko pidät siitä tai et pidä. Kylmäksi se ei jätä ketään. Ulkoa omaperäinen, sisältä suoranainen tyyli-ikoni. Se karkottaa pitkäveteisyyden kaduiltamme.

Lisätiedot

Uusi E-sarja: enemmän älyä, innovatiivista teknologiaa ja pitkä askel kohti itseohjaavaa, autonomista henkilöautoa

Uusi E-sarja: enemmän älyä, innovatiivista teknologiaa ja pitkä askel kohti itseohjaavaa, autonomista henkilöautoa Tiedotusvälineille 11.1.2016 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin uusi E-sarja Detroitin autonäyttelyssä Uusi E-sarja: enemmän älyä, innovatiivista teknologiaa ja pitkä askel kohti itseohjaavaa, autonomista

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. C-sarja farmari (S205) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. C-sarja farmari (S205) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 C-sarja farmari (S205) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 C-sarja farmari (S205) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto,

Lisätiedot

E-sarja. Sedan ja farmari

E-sarja. Sedan ja farmari E-sarja. Sedan ja farmari E-sarja. Parhaimmillaan E-sarja helpottaa monia asioita. Paitsi päätöstä, mikä malli sopii parhaiten tarpeisiisi. Sekä E-sarjan sedan että farmari ovat saaneet aiempaa dynaamisemman

Lisätiedot

Mallivuosi: 2016 Hinnasto 911. Kulutus EUyhd. CO 2. Teho

Mallivuosi: 2016 Hinnasto 911. Kulutus EUyhd. CO 2. Teho Mallivuosi: 2016 991 850A Moottorin iskutilavuus Teho CO 2 Autovero arvio Kokonais Vapaa autoetu Kulutus EUyhd. Käyttöetu cm³ kw (hv) l/100km g/km alv /kk /kk 911 GT3 R 4 000 375 (500) 12,7 296 197 540

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

White Art Edition Hinnasto

White Art Edition Hinnasto White Art Edition Hinnasto 5.4.2017 A-sarja B-sarja CLA Coupe CLA Shooting Brake GLA-sarja Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi White Art Edition Hinnasto 5.4.2017 A-sarja

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. S-sarja Coupé. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. S-sarja Coupé. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 S-sarja Coupé Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 S-sarja Coupé 4Matic = neliveto S-sarja coupé (C217)* Käyttövoima Moottori/

Lisätiedot

Kuvissa olevat autot: Varustevaihtoehdot:

Kuvissa olevat autot: Varustevaihtoehdot: CLA-sarja Kesyttämätön. CLA Unohda totunnaisuudet: CLA rikkoo kaikkia sääntöjä. Lukuun ottamatta hyvän maun sääntöjä. Ylväässä jäähdyttimen säleikössä, energiaa pursuavassa siluetissa ja voimakkaissa jättöreunaspoilereissa

Lisätiedot

Hinnasto 10.1.2014. CL-sarja. Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 10.1.2014. CL-sarja. Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 CL-sarja Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 CL-sarja 2014 CL-sarja (C216)* Moottori/ cm³ Teho/kW (hv) Vääntö/ Nm

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

Hinnasto 15.4.2016. GLC-sarja (X253) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 15.4.2016. GLC-sarja (X253) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.4.2016 GLC-sarja (X253) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.4.2016 GLC-sarja (X253) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

UUSI CORSA OPC -HINNASTO

UUSI CORSA OPC -HINNASTO UUSI CORSA OPC -HINNASTO Uusi Opel Corsa täydentyy mallisarjan huipulle nousevalla Corsa OPC:llä. Jo uutuuden ulkonäkö kertoo siinä piilevästä voimasta ja nopeudesta. Kirkas sininen väri on Opelilla OPCmallien

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu LEHDISTÖTIEDOTE 15.04.2013 PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu Peugeot on piirtänyt jo vuosikymmenten ajan nimensä vahvasti autourheilun historiaan. Nimeä ovat olleet mukana kaivertamassa myös monet suomalaiskuljettajat

Lisätiedot

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle

C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle C-Klasse GLC Sport Utility Vehicle T-Modell Miellyttävän korkea. Mukavan edistyksellinen Koe jokainen matka aivan uudella tasolla: uudella GLC:llä. Uusi-ilmeinen ja urheilullisempi kuin koskaan, samalla

Lisätiedot

Hinnasto 1.2.2016. E-sarjan sedan (W213) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.2.2016. E-sarjan sedan (W213) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarjan sedan (W213) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarjan sedan (W213) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto.

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

EI KOMPROMISSEJA TEKSTI PETER GROSCHUPF KUVAT NILS HENDRIK MÜLLER

EI KOMPROMISSEJA TEKSTI PETER GROSCHUPF KUVAT NILS HENDRIK MÜLLER 19 EI KOMPROMISSEJA Uusi C-sarja ei vain näytä hyvältä: se on aito nautinto myös ajoelämyksenä. Vaikka urheilullisuuden ja mukavuuden tavoitteet ovat sinänsä ristiriitaiset, suunnittelijat eivät ole himmentäneet

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

Hinnasto 19.8.2015. E-sarjan sedan (W212) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 19.8.2015. E-sarjan sedan (W212) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 19.8.2015 E-sarjan sedan (W212) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 19.8.2015 E-sarjan sedan (W212) Facelift Malliversion jäljessä oleva A =

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. GLE Coupé -sarja (C292) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. GLE Coupé -sarja (C292) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 GLE Coupé -sarja (C292) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 GLE Coupé -sarja 4Matic = neliveto GLE Coupé -sarja (C292)* Käyttövoima

Lisätiedot

Hinnasto 15.5.2015. GLE Coupé -sarja (C292) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 15.5.2015. GLE Coupé -sarja (C292) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.5.2015 GLE Coupé -sarja (C292) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.5.2015 GLE Coupé -sarja 4Matic = neliveto GLE Coupé -sarja (C292)* Käyttövoima

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

Hinnasto 10.1.2014. C-sarjan farmari (S204) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 10.1.2014. C-sarjan farmari (S204) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 C-sarjan farmari (S204) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 C-sarjan farmari (S204) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour smart fortwo ja forfour (C/W453) Käyttövoima

Lisätiedot

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto iq:n lisävarusteet Lisävarustehakemisto Voimakasta tyyliä Bluetooth Hands Free -järjestelmä 14 Erillinen polkupyöräteline 06 Hansikaslaukku 11 Murtohälytin 14 Nahkasisustus 11 Navigointijärjestelmä 15

Lisätiedot

Hinnasto 19.8.2015. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 19.8.2015. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 19.8.2015 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 19.8.2015 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Malliversion jäljessä

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Hinnasto 8.5.2015. S-sarja sedan. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 8.5.2015. S-sarja sedan. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 8.5.2015 S-sarja sedan Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 8.5.2015 S-sarja sedan 4Matic = neliveto S-sarja sedan (W/V222)* Käyttövoima Moottori/

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. C-sarjan farmari (S204) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. C-sarjan farmari (S204) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 C-sarjan farmari (S204) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 C-sarjan farmari (S204) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. GL-sarja (X166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. GL-sarja (X166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 GL-sarja (X166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 GL-sarja 4Matic = neliveto, GL-sarja (X166)* BE = Blue Efficiency. Käyttövoima

Lisätiedot

AMG GT Facelift. Hinnasto (uusi mittaustapa - WLTP)

AMG GT Facelift. Hinnasto (uusi mittaustapa - WLTP) AMG GT Facelift Hinnasto 8.4.2019 (uusi mittaustapa - WLTP) Mercedes-Benz AMG GT Facelift Hinnasto 8.4.2019 2 / 32 Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic = neliveto ja automaattivaihteisto

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. CLS Shooting Brake Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. CLS Shooting Brake Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLS Shooting Brake Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLS Shooting Brake Facelift 4Matic = neliveto CLS-sarja Shooting Brake

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Hinnasto 25.5.2016. B-sarja (W246) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 25.5.2016. B-sarja (W246) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 25.5.2016 B-sarja (W246) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 25.5.2016 B-sarja Facelift Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto,

Lisätiedot

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa.

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Golf Comfort Plus -varuste-etu vähintään 1.889,08 1) Golf Comfort Plus. Suomalaisten suosikkiauto Golf Comfort Plus on varustetasoltaan ylivertainen.

Lisätiedot

Hinnasto 17.4.2015. A-sarja. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 17.4.2015. A-sarja. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 17.4.2015 A-sarja Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 17.4.2015 A-sarja (W176) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic = neliveto

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

YLELLINEN TULEVAISUUS

YLELLINEN TULEVAISUUS 53 YLELLINEN TULEVAISUUS Mercedes-Benz F700 lumoaa tulevaisuuden luksusauton piirteillä ja ominaisuuksilla. Tässä tutkimusautossa näkyy ja tuntuu ylellisen autoluokan kestävän kehityksen suunta. TEKSTI

Lisätiedot

Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona

Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona Mercedes-Benz E All-Terrain myynti alkaa Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona SUV-tyylin ulkonäkö ja monikäyttöisyys, E-sarjan laatutaso ja viimeistely Täysilmajousitus vakiona ainoana luokassaan

Lisätiedot

SL-sarja Facelift. Hinnasto (uusi mittaustapa - WLTP)

SL-sarja Facelift. Hinnasto (uusi mittaustapa - WLTP) SL-sarja Facelift Hinnasto 1.1.2019 (uusi mittaustapa - WLTP) Mercedes-Benz SL-sarja Facelift Hinnasto 1.1.2019 2 / 40 Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic = neliveto ja automaattivaihteisto

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

AMG GT. Hinnasto (uusi mittaustapa - WLTP)

AMG GT. Hinnasto (uusi mittaustapa - WLTP) AMG GT Hinnasto 1.1.2019 (uusi mittaustapa - WLTP) Mercedes-Benz AMG GT Hinnasto 1.1.2019 2 / 29 Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic = neliveto ja automaattivaihteisto * Käyttövoima

Lisätiedot

Hinnasto 12.11.2015. C-sarja Coupè (C205) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 12.11.2015. C-sarja Coupè (C205) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 12.11.2015 C-sarja Coupè (C205) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 12.11.2015 C-sarja coupé (C205) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto

Lisätiedot

AMG GT. Hinnast (uusi mittaustapa - WLTP)

AMG GT. Hinnast (uusi mittaustapa - WLTP) AMG GT Hinnast 9.10.2018 (uusi mittaustapa - WLTP) Mercedes-Benz AMG GT Hinnast 9.10.2018 2 / 27 Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic = neliveto ja automaattivaihteisto * Käyttövoima

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

V-sarja TILA-AUTOT Hinnasto 1/2014 14.3.2014

V-sarja TILA-AUTOT Hinnasto 1/2014 14.3.2014 V-sarja TILA-AUTOT Hinnasto 1/2014 14.3.2014 Mercedes-Benz Moottorin CO 2 Ovh-hinta Henkilö- Kokonaishinta Vapaa Käyttö- V-sarja tila-autot (Euro 5b+ / Euro 6) päästö autoveroton autovero sis. alv. ja

Lisätiedot

Uusi Antos. Raskas jakeluliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Antos. Raskas jakeluliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Antos. Raskas jakeluliikenne. 18 26 tonnia. Sisältö Uusi Antos 3 6 Uusi luokka raskaassa jakeluliikenteessä 4 Käsittely 7 22 Työskentely Ohjaamo Ulkopuoli 9 10 Ohjaamo Sisäpuoli 11 16 Voimansiirto

Lisätiedot