Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen."

Transkriptio

1 R-sarja

2 Viehätys R-sarja edustaa mitä parhaimpia hyveitä. Esimerkiksi perheen arvostusta: missään muussa Mercedes-Benz-henkilöautossa ei ole niin paljon tilaa rakkaimmille ihmisille. Ehdoton laatuvaatimus näkyy R-sarjassa korkealuokkaisissa materiaaleissa, jotka on huolellisesti työstetty. R-sarja kantaa vastuuta avustinjärjestelmien avulla. Niillä voidaan lisätä matkustajien turvallisuutta ja ottaa huomioon myös muut tienkäyttäjät. Lukuisat BlueEfficiency-toimenpiteet auttavat vähentämään ympäristöön kohdistuvia negatiivisia vaikutuksia. R-sarja. Auto, jossa ei ole moitteen sijaa. Se on oikeutetusti perheautojen kuningasluokka. Esiteltävät mallit: R 350 BlueTec 4Matic Palladiumhopea-metalliväri Kansi, sivulta 2 alkaen 5-kaksoispuolaiset kevytmetallivanteet, alpakanharmaa Alcantara /Artico-tekonahka, somiste-elementit alumiini pitkittäishiottu tumma R 350 CDI 4Matic Obsidianmusta-metalliväri sivulta 4 alkaen 10-puolaiset kevytmetallivanteet, musta/mantelinbeige nahka, somiste-elementit pähkinäpuu ruskea kiiltävä, kromilistat Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

3 Faktat Tilaa huipputekniikalle: BlueEfficiency, diesel- ja bensiinimoottorit, vaihteisto ja alusta. Voimansiirto & alusta sivulta 8 alkaen Turvallisuutta koko perheelle: aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden uusimmat tekniset ratkaisut. Ensimmäisen luokan matkustusmukavuus: muunneltava tilakonsepti ja mukavuutta jopa seitsemälle ihmiselle, multimedia- ja avustinjärjestelmät, ilmastointi, istuimet ja Lang-malli. Mukavuus sivulta 17 alkaen Enemmän tilaa yksilöllisyydelle: varusteet, verhoukset, somisteelementit ja vanteet. Varusteet sivulta 25 alkaen Suuruus yksityiskohtina: mitat, ulkovärit ja tekniset tiedot. Faktat & värit sivulta 36 alkaen Suuruus palveluina: kaikki Mercedes-Benz-liikkuvuuspalvelusta, Mercedes-Benz-museosta, koeajosta, interaktiivisesta käyttöohjeesta, huolenpitosopimuksista ja kolarikorjauksista. Huolto & palvelut sivulta 40 alkaen Turvallisuus sivulta 14 alkaen

4 2

5 Kuningaskunta, jossa on seitsemän valtaistuinta 3 Saammeko esitellä: maailman pienin kuningaskunta tai tilavin auto, jonka olemme koskaan valmistaneet. R-sarja täyttää vaativatkin toiveet: mukavuus ja laatu ovat huippuluokkaa ja tilaa riittää jopa seitsemälle ihmiselle. Aateluus velvoittaa. Ja myös Mercedes-Benz-nimi.

6 4

7 5 Matkustatko mielellään hieman ylellisemmin? R-sarja on yksityissuihkukoneesi maantiekäyttöön: jopa kolme istuinriviä, reilusti jalkatilaa, kyynärnojat, mukitelineet sekä kaksi tehdaslisävarusteena saatavaa kuvaruutua toisella istuinrivillä. Lisäksi yksilöllisesti säädettävä ilmastointilaite, tehdaslisävarusteena myös takatilaan. Ainoastaan istumapaikkojen numeroinnista on luovuttu. Ensimmäinen Mercedes, jonka nimen pitäisi oikeastaan olla von Mercedes.

8 6 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus 8BlueEfficiency 10 Dieselmoottorit 6 sylinteriä 11 Bensiinimoottorit 6 sylinteriä 8 sylinteriä 12 Vaihteistot 7G-Tronic 7G-Tronic Plus Direct Select 13 Alusta 4Matic Nopeampi ohjausvälitys Airmatic 14 Turvallinen ajaminen Katveavustin Distronic Kaksoisksenonvalot ja LED-huomiovalot ESP 16 Vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa Pre-Safe -järjestelmä Turvatyynyt Neck-Pro-pääntuet 17 Istuinvaihtoehdot 5-paikkainen versio 4+2-paikkainen versio 5+2-paikkainen versio 18 Istuinjärjestelmän muunnel tavuus Muunneltavuus Lastenistuinkonsepti Tilavuus 19 Tavaratila Easy-Pack-järjestelmä Tavaratila Tavaratilan lattia 20 Multimediajärjestelmät Comand APS Takatilan viihdekeskus 21 Avustinjärjestelmät Parktronic-pysäköintitutka Peruutuskamera 22 Ilmastointi Thermatic Thermotronic Takatilan ilmastointi 23 Istuimet Monisäätöistuinpaketti Muistipaketti Takatilan keskikonsoli 24 Lang-malli R-sarja yksityiskohtaisesti

9 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 7 25 Kromipaketti 26 Sport-paketti 27 Sisätilan AMG Sport -paketti 28 Vakiovarusteet 36 Mitat R-sarja R-sarjan Lang-malli Ulkovärit 38 Tekniset tiedot 40 Huolto ja palvelut Mercedes-Benz liikkuvuus Mercedes-Benz-museo Koeajo Interaktiivinen käyttöohje Huolenpitosopimukset Kolarikorjaukset 29 Tehdaslisävarusteet 30 Verhoukset ja somiste-elementit 35 Vanteet

10 8Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus BlueEfficiency nopeammin nykyisyydestä huomiseen Tuomme ympäristöä mahdollisimman paljon säästävät tekniikat nopeammin päämääräänsä: maanteille. Auton keksijänä Mercedes-Benzillä on erityinen vastuu, jota olemme kantaneet vuosia tarmokkaasti. Vuoden 2012 lopussa on saatavana yli 140 Mercedes-Benz-mallia, joiden BlueEfficiency-tekniikka kuormittaa ympäristöä huomattavasti aiempaa vähemmän. Tästä huolimatta turvallisuudesta, mukavuudesta ja ajonautinnosta ei tarvitse tinkiä lainkaan. Taloudellisen autoilun hyväksi tekemämme uudistukset ja optimoidut prosessit koko arvoketjussa olemme koonneet käsitteen BlueEfficiency alle. Ne puuttuvat täysin eri asioihin, mutta niiden tavoite on yksi ja sama: taata Sinulle myös tulevaisuudessa mahdollisuus autoilla siten, että myös ympäristöasiat otetaan huomioon mahdollisimman hyvin. BlueEfficiency-toimenpiteet Mercedes-Benzin tehokkuuspaketti. Tässä on kyse auton optimoinnista kokonaisuudessaan, jolloin säästyy polttonestettä ja ympäristön kuormitus kevenee. Kussakin mallissa yhdistyvät tehokkaimmat moottorit ja uusimmat aerodynamiikka- ja energianhallintaratkaisut, jotta polttonestettä kuluu mahdollisimman vähän. Niihin kuuluvat esimerkiksi älykkäästi säädellyt oheislaitteet, vierintävastukseltaan optimoidut renkaat, kevytrakenteiden käyttö ja ECO-start-stop-toiminto, joka on saatavana yhä useampaan malliin. V6- tai V8-BlueDirect-bensiinimoottorit useissa mallisarjoissa vähentävät kulutusta jopa 25 % ja silti ne ovat aiempaa tehokkaampia. BlueTec puhdas diesel. Dieselautoissa Mercedes-Benz on tuonut markkinoille Common- Rail-suoraruiskutukseen (CDI) perustuvan BlueTec-tekniikan. Modulirakenteinen pakokaasun puhdistusjärjestelmä tekee BlueTecistä erityisen puhtaan dieseltekniikan. Se vähentää pakokaasun nokihiukkasia jopa 95 %, minkä lisäksi se vähentää typen oksideja jopa 90 %. Jäljelle jää vain vettä, typpeä ja mukava tunne siitä, että on kuormittanut ympäristöä vähemmän. Hybrid bensiinimoottorin ja sähkömoottorin älykäs yhdistelmä. Yhteen hitsautuneelle tiimille kaikki on helpompaa kuten hybriditekniikassa. Sähkömoottoria käytetään siinä liike-energian talteenottoon. Energiaa ladataan akkuun ja ohjataan tarvittaessa takaisin sähkömoottorille, joka tukee bensiinimoottoria kiihdytyksissä. Kun auton nopeus alittaa 15 km/h, elektroniikka sammuttaa bensiinimoottorin. Siten Hybridillä saadaan aikaan huomattavia polttonestesäästöjä. Tämä säästää kukkaroasi ja samalla ympäristöä. Täydellistä tiimityötä siis. BlueEfficiency-toimenpiteet pienentävät oleellisesti kulutusta ja CO 2 -päästöä.

11 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 9 BlueTec Hybrid puhdas diesel ja sähkömoottori. BlueTec Hybrid yhdistää Hybrid- ja BlueTectekniikoiden edut: liike-energia muuttuu jarrutettaessa sähköenergiaksi, joka tarpeen mukaan otetaan uudelleen käyttöön. Samalla BlueTectekniikka puhdistaa pakokaasun ja poistaa siitä suurimman osan sen sisältämistä haitta-aineista. Siten jo valmiiksi säästeliäästä dieselmoottorista tulee entistäkin tehokkaampi, dynaamisempi ja puhtaampi. E-sarjan pohjalta kehitämme dieselhybridin, jossa on BlueTec Hybrid -tekniikka. Innovatiiviset käyttövoimaratkaisut, jotka kulkevat omaa tietään: E-Cell ja F-Cell. E-Cell ja F-Cell ovat Mercedes-Benzin käyttövoimaratkaisut, jotka ovat paikallisesti päästöttömiä. B-sarjan F-Cell-mallia valmistetaan jo piensarjatuotantona ja se on ollut liikenteessä vuoden 2010 puolivälistä alkaen. Esimerkiksi F-Cell World Drive -kiertueella se osoitti kelpoisuutensa jokapäiväiseen käyttöön vaihtelevissa olosuhteissa eri puolilla maailmaa. Se muodostaa polttokennossa vedystä virtaa sähkömoottoria varten. Vuoden 2011 alusta lähtien Euroopassa on ollut liikenteessä pientuotantosarja A-sarjan E-Cell-sähköautoja. SLS AMG E-Cellillä matka taittuu paikallisesti päästöttömästi sähkömoottorin avulla, joka saa energiansa akusta. Ne toimivat kahden litiumioniakun energialla ja niiden toimintamatka on keskimäärin reilut 200 kilometriä. Arviolta vuonna 2013 aloitetaan SLS AMG E-Cell -superurheiluauton sarjatuotanto. Se saavuttaa pelkästään sähköllä loistavat tehoarvot. Tulevaisuudessa mallissa E-Cell Plus on pienen polttomoottorin ja generaattorin yhdistelmä lisäämässä tämän sähköauton toimintasädettä. Käsitteen Design for Environment puitteissa tarkastelemme auton koko elinkaarta ja otamme ympäristönäkökohdat huomioon koko toiminnassamme suunnittelusta kierrätykseen. Tämä tarkastelutapa pätee myös uusien tehtaiden rakentamiseen ja toimintaan. Lisäksi osallistumme vaihtoehtoisten polttoaineiden ja bioniikan tutkimusalan kehitykseen. Lyhyesti BlueEfficiency on hyödyksi sekä Sinulle että ympäristölle. Lisätietoja Mercedes-Benzin kokonaisvaltaisista toimenpiteistä löytyy Internet-osoitteesta:

12 10Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Dieselmoottorit R-sarjassa on käytössä Mercedes-Benzin tuorein dieseltekniikka: moottorit ovat voimakkaita, hiljaisia ja vähäpäästöisiä ja niiden kulutusarvot ovat vakuuttavan alhaisia. 6-sylinteriset V-moottorit. Erityisen vähäpäästöinen malli on kehitetyn BlueTec-tekniikan tulos R 350 BlueTec 4Matic 1, jossa on tehoa 155 kw. BlueTec on Mercedes-Benzin kehittämä tekniikka dieselmoottoreiden pakokaasun tehokkaaksi puhdistamiseksi ja jälkikäsittelemiseksi. Se saa käytännössä aikaan sen, että BlueTec-malli täyttää tulevaisuuden päästöluokan (Euro 6) vaatimukset jo nyt. Lisäetuina tulevat alhainen kulutus ja silti erinomainen suorituskyky sekä valtava 540 Nm:n vääntömomentti R 350 BlueTec 4Matic 1 toimii hyvänä esimerkkinä. Teholtaan 195-kilowattisessa R 350 CDI 4Matic -mallissa on R-sarjan tehokkain V6-dieselmoottori, jossa on Common-Rail-tekniikka. Tarkasti ja nopeasti toimivat pietsosuuttimet, jopa baaria korkea ruiskutuspaine ja valtava maksimivääntö 620 Nm näiden tuloksena on ylivoimaisen vahvasti vääntävä moottori. Lisäetuna ovat erittäin hyvät pito-ominaisuudet, sillä tässä mallissa on vakiovarusteena 4Matic-neliveto. Se on saatavana kaikkiin malleihin. Samalla moottori käy tasaisesti ja kuluttaa nykyhengen mukaisesti vähän. Sen tuottamat päästöt ovat pienet, ja se täyttää Euro 5 -päästöluokan vaatimukset R 350 BlueTec 4Matic1 540 Nm 155 kw Vääntö (Nm) Kierrosluku (1/min) Teho (kw) R 350 CDI 4Matic -mallin 6-sylinterisen dieselmoottorin vääntö on vahva kaikissa ajotilanteissa. R 350 BlueTec 4Matic1 saavuttaa suurimman vääntönsä 540 Nm jo kierroslukualueella /min. 1 Saatavana vain R-sarjan Lang-mallina.

13 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 11 Bensiinimoottorit R-sarjaan on tarjolla kaksi voimakasta ja nykyhengen mukaisesti taloudellista bensiinimoottoria. 6-sylinterinen V-moottori. Hienostunutta voimaa ja alhaiset kulutusarvot niistä vastaa R 350 4Matic BlueEfficiency -mallissa uusi 4-venttiilitekniikalla toimiva 6-sylinterinen moottori, jossa on BlueDirect-tekniikkapaketti. Suurin vääntö 370 Nm mahdollistaa ripeän reagoinnin erityisen laajalla kierroslukualueella ( /min). Tämän V6-moottorin hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös polttonesteen tehokas hyödyntäminen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kehitettiin edelleen kolmannen sukupolven bensiininsuoraruiskutusta, jossa on suihkuohjattu palaminen ja pietsosuuttimet. Monikipinäsytytyksen yhteydessä voidaan siten säästää tehokkaasti Vääntö (Nm) R 350 4Matic BlueEfficiency 370 Nm 225 kw Kierrosluku (1/min) Teho (kw) polttonestettä. Tuloksena on 225 kw:n teho ja kulutus, joka on 10 prosenttia pienempi kuin edeltäjämallilla. 8-sylinterinen V-moottori. Moottorivalikoiman kärjessä on yksi ylitse muiden: R 500 4Matic 1. Kevytmateriaalien kuten magnesiumin käyttö, optimoitu ilmanohjaus sekä neljä venttiiliä sylinteriä kohti ovat vastuussa moottorin suuresta tehosta. Tämän 8-sylinterisen moottorin suurin teho on 285 kw, ja se kehittää 530 Nm:n maksimiväännön, joka on käytettävissä laajalla kierroslukualueella /min. R 500 4Matic 1 kiihtyy nollasta nopeuteen 100 km/h 6,3 sekunnissa. Huippunopeus on rajoitettu nopeuteen 250 km/h. Myös tämä bensiinimoottori täyttää nykyisen Euro 5 -päästöluokan raja-arvot. R-sarjan 6-sylinterinen bensiinimoottori edustaa hienostunutta voimaa. R 350 4Matic BlueEfficiency jossa on BlueDirect-tekniikkapaketti: vahva vääntö laajalla kierroslukualueella. 1 Saatavana vain R-sarjan Lang-mallina.

14 12Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vaihteistot Nerokkaat automaattivaihteistot 7G-Tronic ja 7G-Tronic Plus mukautuvat aina kuhunkin ajotilanteeseen ja yksilölliseen ajotapaan. 7G-Tronic. R-sarjassa on vakiovarusteena 7G-Tronic-automaattivaihteisto. Sitä käytetään ohjauspyörässä olevalla Direct Select -valitsinvivulla. Seitsemän vaihdetta mahdollistaa vaihtamisen aina parhaalla mahdollisella kierrosluvulla, mikä pienentää polttonesteen kulutusta. Malleissa R 350 CDI 4Matic ja R 350 4Matic BlueEfficiency kulutus pienenee vielä enemmän 7G-Tronic Plus -vaihteiston ansiosta. Lyhyemmät vaihteiden kytkentäajat ja pehmeämmät vaihtamistapahtumat parantavat vaihtamislaatua ja alentavat melutasoa. Samalla ajonautinto kasvaa: kiihtyvyys on parempi ja vääntö vahva. Kaikkein nopeimpia pyrähdyksiä varten alaspäin vaihdettaessa voi hypätä useamman vaihteen yli. Direct Select. Automaattivaihteiston perinteisen valitsinvivun sijasta R-sarjassa on vaistonvaraisesti käytettävä Direct Select -valitsinvipu ohjauspyörässä. Automaattivaihteiston ajoalueet P, N, R ja D voidaan valita painamalla vipua ylöstai alaspäin sekä napin painalluksella. Toimintakäskyjen siirto tapahtuu täysin elektronisesti. Vaihteiden vaihtaminen manuaalisesti on myös mahdollista ohjauspyörän vakiovarusteisten vaihdevipujen avulla. Kuljettaja voi itse päättää, vaihtaako hän manuaalisesti vaihdevipujen avulla vai antaako hän automatiikan hoitaa vaihtamisen. Valinnanvapaus on myös osa R-sarjan tarjoamaa mukavuutta. Direct Select -valitsinvipu. 7G-Tronic Plus.

15 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 13 Alusta Jatkuva neliveto 4Matic parantaa pitoa ja ajovakautta. Alusta ja Airmatic-ilmajousitus näyttävät parhaat puolensa etenkin maanteillä: ne ovat miellyttävät ja samalla erityisen herkästi reagoivat. 4Matic (mallista riippuen). Koska 4Matic on jatkuvasti kytkettynä, se ei tarvitse juurikaan reagointiaikaa puuttuakseen ajotilanteeseen esimerkiksi märällä, jäällä tai lumessa ajettaessa. 4Matic-nelivetoa tukevat elektroninen ajovakauden hallinta ESP ja elektroninen neliveto-luistonestojärjestelmä 4ETS, johon on integroitu ABSja ASR-toiminnot. 4ETS jarruttaa tyhjää pyöriviä pyöriä tarpeen mukaan ja ohjaa vetovoiman aina hyvin pitäville pyörille. Tällä tavoin liikkeellelähtö ja kiihdyttäminen myös huonolla tienpinnalla onnistuvat ongelmitta. Airmatic (tehdaslisävaruste). Airmatic-ilmajousitus, jossa on säätyvät iskunvaimentimet, sopeutuu parhaalla mahdollisella tavalla aina kuhunkin tienpintaan, auton kuormitukseen ja ajo-olosuhteisiin. Kuljettaja voi valita mukavuuspainotteisen ja urheilullisen säätymisluonteen välillä. Tai järjestelmä voi kytkeä itsenäisesti päälle jäykemmän iskunvaimennuksen. Myös korin korkeustasoa voi tarvittaessa säätää napin painalluksella. Nopeampi ohjausvälitys (vakiovaruste). Nopeamman ohjausvälityksen yhteydessä ohjauksen välitys on suorempi, kun pyörien kääntymä suurenee. Tämä vähentää ohjaustarvetta silloin, kun käännökset ovat suuret, esimerkiksi pysäköitäessä ja tiukoissa kaarteissa. Airmatic-ilmajousitus parantaa ajomukavuutta etenkin huonoissa tieolosuhteissa.

16 14Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Turvallinen ajaminen Mercedes-Benz noudattaa kokonaisvaltaista turvallisuuskonseptia. Sen ydin on visio autoilusta ilman onnettomuuksia. Lukuisilla toimenpiteillä avustetaan kuljettajaa kriittisissä tilanteissa, ja niillä voidaan estää onnettomuus. Katveavustin (tehdaslisävaruste). Katveavustin valvoo välittömästi auton vierellä ja takana olevaa aluetta, jota on vaikea havainnoida. Tätä aluetta kutsutaan myös kuolleeksi kulmaksi. Jos avustin tunnistaa kaistanvaihtotilanteessa törmäysvaaran toisen auton kanssa, kyseisen puoleiseen ulkopeiliin syttyy nopeudesta 30 km/h alkaen varoitussymboli. Jos kuljettaja kytkee tällaisessa tilanteessa vilkun päälle, kuuluu lisäksi äänimerkki. Samoin tapahtuu, jos tunnistetaan, että autot siirtyvät kaistaa vaihtaessaan samalle kaistalle, kun sitä ennen niiden välissä oli yksi vapaa kaista. Distronic (tehdaslisävaruste). Etäisyysvakionopeussäädin Distronic auttaa tutkatunnistimien avulla kuljettajaa säilyttämään tallennetun etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon nopeusalueella km/h. Se keventää kuljettajan kuormitusta varsinkin moottoriteillä, moottoriliikenneteillä ja vilkkaassa liikenteessä. Kun järjestelmä tunnistaa, että R-sarjan auto lähestyy edellä hitaammin ajavaa ajoneuvoa, se löysää kaasun automaattisesti tai aktivoi jarrut. Kun tie on jälleen vapaa, Distronic toimii perinteisen Tempomat-vakionopeussäätimen tapaan. Katveavustin valvoo kuollutta kulmaa kahden tutkatunnistimen avulla. Distronic keventää kuljettajan kuormitusta ja voi parantaa tämän vireyttä.

17 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 15 Kaksoisksenonvalot ja LED-huomiovalot (tehdaslisävaruste). Kaksoisksenonvalojen ja LED-huomiovalojen yhdistelmä mahdollistaa erinomaiset näkyvyys- ja valaistusolosuhteet. Kummassakin LED-huomiovalossa on seitsemän valodiodia, jotka auttavat muita tienkäyttäjiä havaitsemaan auton paremmin. LED-huomiovalot ovat saatavana myös erikseen tehdaslisävarusteena. Muita etuja ovat vähäinen virrankulutus ja pitkä käyttöikä. Huomiovalojen ilmeikäs design ja omaleimainen valokuvio parantavat myös auton ulkonäköä. Kaksoisksenonvalojen etuja ovat parempi kirkkaus, valojen suurempi kantama ja leveämpi valaistus verrattuna perinteisiin valoihin. Valojen sähkötoimisen korkeussäädön avulla voidaan estää, ettei vastaantuleva liikenne häikäisty, ja valonpesimet pitävät valot puhtaina. LED-huomiovalot auttavat muita tienkäyttäjiä havaitsemaan auton paremmin. ESP, sis. perävaununvakautus (vakiovaruste). Yhdistelmällä ajettaessa perävaununvakautus auttaa kuljettajaa vakiovarusteisen ajovakauden hallinnan ESP lisäksi. Jos yhdistelmä alkaa heittelehtiä ajon aikana, perävaununvakautus voi tunnistaa ongelmallisen ajotilanteen ja vaimentaa heittelehtimisliikkeet nopeasti lyhyillä jarrutuksilla.

18 16Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa Liikenteessä joutuu välillä vaaratilanteisiin. Tätä varten R-sarjaan on kehitetty järjestelmiä, jotka voivat osaltaan lieventää mahdollisten kolarien ja niiden seurausten vakavuutta. Pre-Safe -järjestelmä (vakiovaruste). Ennakoiva matkustajien suojajärjestelmä osaa tunnistaa tietyt kriittiset ajotilanteet ennalta ja käynnistää ehkäiseviä toimenpiteitä. Kun uhkaava onnettomuustilanne tunnistetaan, sivulasit voivat sulkeutua, etumatkustajan istuin voi siirtyä onnettomuuden kannalta edullisempaan asentoon ja etummaiset turvavyöt voidaan kiristää sähkömoottorin avulla. Auton varusteista riippuen kattoluukku voi lisäksi sulkeutua ja monisäätöistuimien sivuosien ilmatyynyt voivat täyttyä ja pitää siten matkustajat paremmin paikoillaan. Lisäksi R-sarjassa on sivuturvatyynyt kuljettajalle ja etumatkustajalle etuistuinten selkänojissa sekä kaksi suurikokoista ikkunaturvatyynyä, jotka ulottuvat kaikkien kolmen mahdollisen istuinrivin alueelle. Tehdaslisävarusteena ovat lisäksi saatavana sivuturvatyynyt toiselle istuinriville. Neck-Pro-pääntuet (vakiovaruste). Törmäyksen myötä aktivoituvat Neck-Pro-pääntuet parantavat matkustajien suojaa ja ehkäisevät pään piiskaniskuvamman syntymistä. Havaitussa perätörmäyksessä Neck-Pro-pääntuet työntyvät noin 40 millimetriä eteenpäin ja nousevat 30 millimetriä ylöspäin. Turvatyynyt (vakiovaruste). R-sarjan sisätilassa on vakiovarusteena kuusi turvatyynyä, jotka voivat auttaa välttämään loukkaantumisia törmäyksessä tai lieventämään niitä. Matkustajien suojaamiseksi autossa on kaksi adaptiivista etuturvatyynyä, jotka voivat laueta ennustetun törmäysvoimakkuuden mukaan kaksivaiheisesti. Ennakoiva matkustajien suojajärjestelmä Pre-Safe. Vakiovarustukseen kuuluvat ikkunaturvatyynyt kaikilla kolmella mahdollisella istuinrivillä sekä turvatyynyt ja sivuturvatyynyt kuljettajalle ja etumatkustajalle.

19 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 17 Istuinvaihtoehdot Valmiina kaikkiin haasteisiin: muunneltava sisätilakonsepti, jossa on jopa seitsemän istumapaikkaa. 5-paikkainen versio (vakiovaruste). R-sarjassa matkustat ensimmäisessä luokassa myös toisella istuinrivillä. Ylelliset erillisistuimet lisäävät kaikkien matkustajien matkustusmukavuutta. Takatila, jossa on kaksi Executive Chair -istuinta, ei jää hiukkaakaan jälkeen etuistuimista tiloiltaan ja mukavuudeltaan. Lisäksi takatilassa on mukava keski-istuin, joka voidaan kääntää helposti alas silloin, kun sitä ei tarvita. Tällöin se on käytännöllinen ja mukava keskikyynärnoja. 4+2-paikkainen versio (tehdaslisävaruste). Tässä varusteversiossa toiselle istuinriville on saatavana takatilan keskikonsoli, jossa on kaksi mukitelinettä ja useita säilytyslokeroita. Executive Chair -istuimissa on kussakin kaksi kyynärnojaa ja etäisyyssäätö. Siten takamatkustajilla on vielä enemmän tilaa käytettävissään. Kolmannella istuinrivillä on käytettävissä kaksi lisäistumapaikkaa. Nämä istuimet voidaan tarpeesta riippuen kääntää alas. 5+2-paikkainen versio (tehdaslisävaruste). Kolmannen istuinrivin erillisistuimille pääset vaivattomasti Easy-Entry-järjestelmän avulla, kuten 4+2-paikkaisessa versiossa. Tämä järjestelmä sisältyy molempiin versioihin vakiona. Vaikka kyydissä olisi seitsemän henkilöä, tavaratilassa on vielä tilaa pienille matkatavaroille. 5+2-paikkaisessa versiossa on lisäksi vakiovarusteena ilmajousitus ja korkeustason säätö takana. Takana yhtä mukavasti kuin edessä: Executive Chair -istuimet reilunkokoisessa takatilassa. Kuusi kunnon istuinta: 4+2-paikkaisessa versiossa on kuusi mukavaa erillisistuinta. Tilava ja muunneltava. 5+2-paikkainen versio, jossa on eteen kääntyvä keski-istuin.

20 18Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Istuinjärjestelmän muunneltavuus Istuimet kääntyvät moneen tarpeeseen R-sarjan muunneltavan sisätilakonseptin yksityiskohdat. Muunneltavuus. Jotta R-sarjan avaraa sisätilaa voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, olemme kehittäneet siihen nerokkaan erillisistuinkonseptin. Sen etu on, että jokainen takaistuin voidaan kääntää erikseen eteen. Vakiovarusteisen, viisipaikkaisen version lisäksi mahdollisia ovat versiot, joissa on kaksi, kolme, neljä, kuusi tai seitsemän istumapaikkaa. Lastenistuinkonsepti. Perheautona R-sarja on myös ylivertainen. Toiselle istuinriville mahtuu jopa kolme lastenistuinta vierekkäin. Ulommilla paikoilla on niin sanotut Isofix-kiinnikkeet, joiden avulla lastenistuin voidaan kiinnittää suoraan koriin. Korostamme erityisesti pienimpien matkustajien turvallisuutta. Tilavuus. Jos olette liikkeellä esimerkiksi viidestään, tavaratilaan mahtuu vielä kuusi suurta matkalaukkua. R-sarjan suurin mahdollinen tavaratila saadaan käyttöön muutamalla kädenliikkeellä. Tällöin toisen ja kolmannen istuinrivin istuinosat ja selkänojat voidaan kääntää helposti eteen. Tavaratilan lattiasta tulee tasainen ilman porrastuksia. Vain muutamalla otteella voit muuttaa sisätilan tasaiseksi tavaratilaksi. R-sarjan innovatiivinen erillisistuinkonsepti. Yksi kerrallaan: jokainen istuin voidaan kääntää erikseen eteen.

21 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 19 Tavaratila Luksus tarkoittaa, ettei tarvitse luopua mistään. Ei varsinkaan matkatavaroista. Easy-Pack-järjestelmä (tehdaslisävaruste). Tavaratilanhallintajärjestelmä Easy-Pack tekee tavaroiden kuormaamisesta ja sijoittamisesta mahdollisimman helppoa. Tehdaslisävarusteena saatava Easy-Pack-takaluukku avautuu ja sulkeutuu napin painalluksella. Se voidaan pysäyttää mihin tahansa asentoon, esimerkiksi kun halutaan välttää sen osuminen autotallin matalaan kattoon. Tavaratila. Takaluukun takaa avautuu ylellisen reilu tavaratila, jonka tilavuus on vakiona enimmillään litraa (tai litraa 4+2- ja 5+2-paikkaisissa versioissa). Tavaratilan pituus vajaa kaksi metriä tarkoittaa, ettei matkatavaroita tarvitse karsia. Tehdaslisävarusteena saatava tavaratilan peite suojaa matkatavaroita uteliaiden katseilta. Tavaratilan lattia. Vakiovarusteisessa R-sarjan autossa on 5 istuinpaikkaa ja suuri takaluukku, joka avautuu tavaratilan lattian tasolle. Suurta tavaratilaa täydentää lisäsäilytyslokero, jonka tilavuus on 51 litraa (ei 4+2- ja 5+2-paikkaisissa versioissa). Mukavuus on tärkeintä: Easy-Pack-järjestelmä on suureksi avuksi autoa kuormatessa. Turvallisuuden ja mukavuuden tähden: tehdaslisävarusteinen verkko suojaa matkustajia ja pitää matkatavarat paikoillaan. Lisäsäilytystilaa: tavaratilan alla on reilunkokoinen säilytyslokero.

22 20Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Multimediajärjestelmät R-sarjaan on tehdaslisävarusteena saatavissa täydellinen viihdepaketti, esimerkiksi takatilan viihdekeskus tai multimediajärjestelmä Comand APS. Samoin tehdaslisävarusteinen Harman Kardon Logic 7 Surround-Soundsystem pitää huolen täydellisestä äänentoistosta. Comand APS (tehdaslisävaruste). Tässä multimediajärjestelmässä yhdistyvät radio ja MP3- soitin sekä kiintolevynavigointijärjestelmä, jossa on tarkkapiirtoinen karttaesitys ja dynaaminen reittiopastus TMC Pro. Navigointiin sisältyy kolmen vuoden maksuton karttapäivitys (autokohtainen ensirekisteröinnistä alkaen). Järjestelmä näyttää kaikki tiedot 6,5 tuuman keskusvärinäytöllä. Parhaasta viihteestä pitää huolen DVD- asema, joka video- ja audio-dvd-levyjen ohella toistaa myös CD-levyt ja MP3-tiedostot. Lisäksi kiintolevyllä on jopa 4 GB:n muisti MP3- tai WMA-muodossa olevien audiotiedostojen tallentamiseen. SD-muistikorttipaikka sekä Auxin- liitäntä ovat vakiovarusteita. Kaikkia tärkeitä toimintoja voidaan käyttää myös Linguatronic-puheohjausjärjestelmällä. Takatilan viihdekeskus (tehdaslisävaruste). Takatilan viihdekeskus sisältää DVD-soittimen, kaksi 8 tuuman TFT-värinäyttöä etuistuimien pääntuissa, kahdet langattomat kuulokkeet, kaukosäätimen ja kaksi Aux-in-liitäntää. Siten takana matkustavat voivat katsoa matkan aikana elokuvia tai liittää pelikonsolin. Molempia näyttöjä voidaan käyttää toisistaan riippumatta. Tehdaslisävarusteena saatava tv-viritin tuo jopa televisio-ohjelmat nähtäville R-sarjassa. Comand APS:n käytön hahmottaa hetkessä. Etuistuimien pääntukiin on kiinnitetty näytöt takatilan viihdekeskusta varten.

23 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 21 Avustinjärjestelmät Avustinjärjestelmät lisäävät mukavuutta R-sarjassa. Parktronic ja peruutuskamera esimerkiksi tekevät pysäköinnistä lasten leikkiä. Parktronic-pysäköintitutka (tehdaslisävaruste). Parktronic avustaa kuljettajaa pysäköimisessä ja ahtaaseen tilaan ajamisessa. Kun Parktronic tunnistaa, että auton edessä tai takana tila käy vähiin, se voi varoittaa automaattisesti kuljettajaa optisen näytön avulla. Kun etäisyys on alle 35 cm, se varoittaa lisäksi äänimerkkien avulla. Järjestelmä toimii kaikuluotainperiaatteella. Yhteensä kymmenen tunnistinta lähettää ultraäänisignaaleita, jotka heijastuvat takaisin muista autoista tai esteistä. päälle. Kamera näyttää Comand-näytössä auton takana välittömästi sijaitsevan alueen. Se auttaa kuljettajaa peruuttamalla tapahtuvassa pysäköinnissä, sillä se parantaa näkyvyyttä auton taakse. Peruutuskamera on saatavana ainoastaan Comand APS:n yhteydessä. Peruutuskamera (tehdaslisävaruste). Myös peruutuskamera helpottaa pysäköintiä haluttaessa. Sen laajakulmaobjektiivi on integroitu takaluukun tartuntalistaan. Peruutuskamera kytkeytyy automaattisesti päälle, kun peruutusvaihde kytketään Peruutuskamera kuvaa auton perän ympäristöä.

24 22Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Ilmastointi Ihanteellinen sisätilan ilma parantaa oleellisesti kuljettajan vireyttä ajon aikana. Sen vuoksi R-sarjassa on erityisen monipuolinen lämpötilasäätö, jonka voi sovittaa kunkin matkustajan yksilöllisiin tarpeisiin. Thermatic (vakiovaruste). Ilmastointiautomatiikka Thermatic säätää tunnistimien avulla ilmansuuntauksen, lämpötilan ja tuuletuksen automaattisesti erikseen sisätilan vasemmalle ja oikealle puolelle (ilmastoinnissa kaksi aluetta). Esivalitun lämpötilan ja halutun ilmansuuntauksen mukaisesti ilma jäähdytetään tai lämmitetään automaattisesti. Tarvittaessa automaattista säätöä voidaan muuttaa manuaalisesti. Vakiovarusteena on myös sisäkiertokytkentä sekä yhdistelmäsuodatin (pöly- ja aktiivihiilisuodatin), joka pitää jopa hienon pölyn poissa sisätilasta ja parantaa kaiken kaikkiaan ilmanlaatua. Thermotronic (tehdaslisävaruste). Thermotronicilmastointiautomatiikan avulla lämpötilan voi säätää erikseen omasta käyttöyksiköstä kuljettajalle, etumatkustajalle ja takatilaan. Lisäpuhallin keskikonsolin alapuolella pitää huolen ihanteellisesta lämpötilasta takatilassa. Lisäksi säätöä ohjaavat lisätunnistimien signaalit, jotta tuloksena on miellyttävä sisäilma. Takatilan ilmastointi (tehdaslisävaruste). Thermotronicin yhteydessä voidaan erillisellä takatilan ilmastointilaitteella lisätä takana matkustavien mukavuutta. Varsinkin jos autossa on kolme istuinriviä, se on tervetullut lisä. Thermotronic-ilmastointiautomatiikan käyttönäppäimet ovat selkeät ja ne on sijoitettu juuri sinne, mistä niitä vaistonvaraisesti etsit. Takatilan käyttöyksikön avulla haluttu lämpötila ja puhallusteho voidaan säätää tarkasti.

25 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 23 Istuimet R-sarjan ylellisesti muotoillut istuimet täyttävät vaativimmatkin toiveet. Niillä on siis kaikki edellytykset varmistaa matkustusmukavuus myös pitkillä matkoilla. Monisäätöistuinpaketti (tehdaslisävaruste). Monisäätöistuimet ovat erittäin mukavat pitkilläkin matkoilla. Istuimissa on sähkötoiminen korkeussäätö sekä istuinosan ja selkänojan kaltevuuden sähkötoiminen säätö. Muistipaketti (tehdaslisävaruste). Etuistuimiin on saatavana tehdaslisävarusteena täysin sähkötoiminen säätö (mukaan lukien nelisuuntainen ristiseläntuen säätö etumatkustajan istuimessa). Säätökatkaisimet on sijoitettu selkeästi istuinkonsoliin. Muistipakettiin voi tallentaa kaikkiaan kolme kuljettajan istuimen, ohjauspyörän ja ulko peilien asentoa. Takatilan keskikonsoli (vakiovaruste 4+2-paikkaisessa versiossa). 4+2-paikkaisessa versiossa on irrotettava takatilan keskikonsoli, jossa on kaksi mukitelinettä ja useita säilytyslokeroita. Kansi toimii suljettuna ollessaan kyynärnojana. Sen alla on seitsenlitrainen säilytyslokero. Kuljettajan ja etumatkustajan monisäätöistuimet täyttävät kaikki yksilölliset, ergonomiaan liittyvät toiveet. Aiemmin tallennetut asennot löytyvät nopeasti ja täsmällisesti napinpainalluksella. 4+2-paikkaisen R-sarjan takatila, jossa on takatilan keskikonsoli toisella istuinrivillä.

Uusi Vito tila-auto.

Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Tahtoa, osaamista, tekemistä. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty

Lisätiedot

Ammattilainen. Ammattilaisilta.

Ammattilainen. Ammattilaisilta. Citan. Tila-auto. Ammattilainen. Ammattilaisilta. Ammattilaisille. Mercedes-Benzin Citan on kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva malli, jolla on kaikki kovassa arkikäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö. Mercedes-Benz jakeluliikenteessä 3 4 Atego 6,5 16 t 5 18 Ohjaamot, varusteet 9 14 Moottorit, vaihteisto, vaihteensiirto 15 16 Ajomukavuus, päällirakenteiden

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia.

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Sisältö Voima 5 12 Moottorit 7 8 Vaihteisto ja vaihtaminen 9 10 Voiman välitys 11 12 Kestävyys 13 30 Rungon kantavuus ja jousitus 15 16 Voimansiirron kuormitettavuus

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh -sarja volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Tulevaisuuden kuormaauto on nyt entistäkin edistyksellisempi. Sanotaan, että voittavaa konseptia ei kannata muuttaa. Silti

Lisätiedot

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera opel AmperA vallankumoukset alkavat kaduilla. sisällys On aika liittyä autoilun uuteen liikkeeseen. Opel Ampera on muutoksen tuoja. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen laajennetun toimintasäteen sähköauto

Lisätiedot

Mercedes-Benz. ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen

Mercedes-Benz. ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen Mercedes-Benz www.mercedes-benz.fi i s s n 1459 0239 2 2011 ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen A NIIN KUIN AJONAUTINTO Concept A-sarja ja muotoilun tulevaisuus

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

luonnostaan erinomainen.

luonnostaan erinomainen. opel Mokka luonnostaan erinomainen. SISÄLLYS Jos haluat ajaa ylellisesti kompaktiluokan autolla, on sinun muutettava ajattelutapaasi. Ajattele suuremmin. Ajattele Mokkaa. Tässä innovatiivisessa uudessa

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot

Uuden sukupolven Yaris

Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris on kompakti ja viihdyttävä matkaseuralainen. 2 Kuvan autot Style -varustetasolla. Tummennetut takaikkunat ei Suomen tuontiohjelmassa. 4.7 TOYOTA TOUCH & GO

Lisätiedot

Mercedes 02 2009. Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera

Mercedes 02 2009. Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera Mercedes 02 2009 Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera www.mercedes-benz.fi ISSN 1459-0239 209_mercedes.indd 1 1.6.2009 09:32:07

Lisätiedot

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Lehti Toyota-autoilijoille 2/2010 Esittelyssä: Uusi Auris HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Prius PHV käyttötestiin Suomessa Uusi RAV4. Päästä yksilöllisyytesi valloilleen. 01 01 Muokkaa

Lisätiedot

Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010. Tila-auto. Verso-S:n. myynti alkoi. Turvallisesti kaivokseen. Toyotalla

Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010. Tila-auto. Verso-S:n. myynti alkoi. Turvallisesti kaivokseen. Toyotalla Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010 Tila-auto Verso-S:n myynti alkoi Turvallisesti kaivokseen Toyotalla Urban Cruiser. Se Se on on alle alle nelimetrinen ja ja muuntautumiskykyinen. 01 01 02 02 Kaupunkilegendaa

Lisätiedot

JETTA. Volkswagen. Uusi ISO. Etumatkaa. Amarok valmis koviin haasteisiin Täydellisyyttä tavoitellen Phaeton

JETTA. Volkswagen. Uusi ISO. Etumatkaa. Amarok valmis koviin haasteisiin Täydellisyyttä tavoitellen Phaeton Volkswagen 1 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa Uusi ISO JETTA Amarok valmis koviin haasteisiin Täydellisyyttä tavoitellen Phaeton Sisältö 4 Lähivaloissa. Volkswagen Etumatkaa

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Ylläksellä. Talviautoilua TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA

Ylläksellä. Talviautoilua TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA 1 2014 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA Talviautoilua Ylläksellä Volkswagen 1/2014 4 7 Lähivaloissa.

Lisätiedot

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa

Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen. Täyshybridien edut tarkastelussa Lehti Toyota-autoilijoille 2/2011 Koeajossa Verso Edition 2011 Liikkuvan poliisin ainutlaatuinen harjoitusrata Uusia ratkaisuja tavarankuljetukseen Täyshybridien edut tarkastelussa 10 26 28 32 L E H T

Lisätiedot

VOLVO XC90. Käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO XC90. Käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO XC90 Käyttöohjekirja WEB EDITION HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne

Lisätiedot