Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen."

Transkriptio

1 R-sarja

2 Viehätys R-sarja edustaa mitä parhaimpia hyveitä. Esimerkiksi perheen arvostusta: missään muussa Mercedes-Benz-henkilöautossa ei ole niin paljon tilaa rakkaimmille ihmisille. Ehdoton laatuvaatimus näkyy R-sarjassa korkealuokkaisissa materiaaleissa, jotka on huolellisesti työstetty. R-sarja kantaa vastuuta avustinjärjestelmien avulla. Niillä voidaan lisätä matkustajien turvallisuutta ja ottaa huomioon myös muut tienkäyttäjät. Lukuisat BlueEfficiency-toimenpiteet auttavat vähentämään ympäristöön kohdistuvia negatiivisia vaikutuksia. R-sarja. Auto, jossa ei ole moitteen sijaa. Se on oikeutetusti perheautojen kuningasluokka. Esiteltävät mallit: R 350 BlueTec 4Matic Palladiumhopea-metalliväri Kansi, sivulta 2 alkaen 5-kaksoispuolaiset kevytmetallivanteet, alpakanharmaa Alcantara /Artico-tekonahka, somiste-elementit alumiini pitkittäishiottu tumma R 350 CDI 4Matic Obsidianmusta-metalliväri sivulta 4 alkaen 10-puolaiset kevytmetallivanteet, musta/mantelinbeige nahka, somiste-elementit pähkinäpuu ruskea kiiltävä, kromilistat Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

3 Faktat Tilaa huipputekniikalle: BlueEfficiency, diesel- ja bensiinimoottorit, vaihteisto ja alusta. Voimansiirto & alusta sivulta 8 alkaen Turvallisuutta koko perheelle: aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden uusimmat tekniset ratkaisut. Ensimmäisen luokan matkustusmukavuus: muunneltava tilakonsepti ja mukavuutta jopa seitsemälle ihmiselle, multimedia- ja avustinjärjestelmät, ilmastointi, istuimet ja Lang-malli. Mukavuus sivulta 17 alkaen Enemmän tilaa yksilöllisyydelle: varusteet, verhoukset, somisteelementit ja vanteet. Varusteet sivulta 25 alkaen Suuruus yksityiskohtina: mitat, ulkovärit ja tekniset tiedot. Faktat & värit sivulta 36 alkaen Suuruus palveluina: kaikki Mercedes-Benz-liikkuvuuspalvelusta, Mercedes-Benz-museosta, koeajosta, interaktiivisesta käyttöohjeesta, huolenpitosopimuksista ja kolarikorjauksista. Huolto & palvelut sivulta 40 alkaen Turvallisuus sivulta 14 alkaen

4 2

5 Kuningaskunta, jossa on seitsemän valtaistuinta 3 Saammeko esitellä: maailman pienin kuningaskunta tai tilavin auto, jonka olemme koskaan valmistaneet. R-sarja täyttää vaativatkin toiveet: mukavuus ja laatu ovat huippuluokkaa ja tilaa riittää jopa seitsemälle ihmiselle. Aateluus velvoittaa. Ja myös Mercedes-Benz-nimi.

6 4

7 5 Matkustatko mielellään hieman ylellisemmin? R-sarja on yksityissuihkukoneesi maantiekäyttöön: jopa kolme istuinriviä, reilusti jalkatilaa, kyynärnojat, mukitelineet sekä kaksi tehdaslisävarusteena saatavaa kuvaruutua toisella istuinrivillä. Lisäksi yksilöllisesti säädettävä ilmastointilaite, tehdaslisävarusteena myös takatilaan. Ainoastaan istumapaikkojen numeroinnista on luovuttu. Ensimmäinen Mercedes, jonka nimen pitäisi oikeastaan olla von Mercedes.

8 6 Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus 8BlueEfficiency 10 Dieselmoottorit 6 sylinteriä 11 Bensiinimoottorit 6 sylinteriä 8 sylinteriä 12 Vaihteistot 7G-Tronic 7G-Tronic Plus Direct Select 13 Alusta 4Matic Nopeampi ohjausvälitys Airmatic 14 Turvallinen ajaminen Katveavustin Distronic Kaksoisksenonvalot ja LED-huomiovalot ESP 16 Vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa Pre-Safe -järjestelmä Turvatyynyt Neck-Pro-pääntuet 17 Istuinvaihtoehdot 5-paikkainen versio 4+2-paikkainen versio 5+2-paikkainen versio 18 Istuinjärjestelmän muunnel tavuus Muunneltavuus Lastenistuinkonsepti Tilavuus 19 Tavaratila Easy-Pack-järjestelmä Tavaratila Tavaratilan lattia 20 Multimediajärjestelmät Comand APS Takatilan viihdekeskus 21 Avustinjärjestelmät Parktronic-pysäköintitutka Peruutuskamera 22 Ilmastointi Thermatic Thermotronic Takatilan ilmastointi 23 Istuimet Monisäätöistuinpaketti Muistipaketti Takatilan keskikonsoli 24 Lang-malli R-sarja yksityiskohtaisesti

9 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 7 25 Kromipaketti 26 Sport-paketti 27 Sisätilan AMG Sport -paketti 28 Vakiovarusteet 36 Mitat R-sarja R-sarjan Lang-malli Ulkovärit 38 Tekniset tiedot 40 Huolto ja palvelut Mercedes-Benz liikkuvuus Mercedes-Benz-museo Koeajo Interaktiivinen käyttöohje Huolenpitosopimukset Kolarikorjaukset 29 Tehdaslisävarusteet 30 Verhoukset ja somiste-elementit 35 Vanteet

10 8Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus BlueEfficiency nopeammin nykyisyydestä huomiseen Tuomme ympäristöä mahdollisimman paljon säästävät tekniikat nopeammin päämääräänsä: maanteille. Auton keksijänä Mercedes-Benzillä on erityinen vastuu, jota olemme kantaneet vuosia tarmokkaasti. Vuoden 2012 lopussa on saatavana yli 140 Mercedes-Benz-mallia, joiden BlueEfficiency-tekniikka kuormittaa ympäristöä huomattavasti aiempaa vähemmän. Tästä huolimatta turvallisuudesta, mukavuudesta ja ajonautinnosta ei tarvitse tinkiä lainkaan. Taloudellisen autoilun hyväksi tekemämme uudistukset ja optimoidut prosessit koko arvoketjussa olemme koonneet käsitteen BlueEfficiency alle. Ne puuttuvat täysin eri asioihin, mutta niiden tavoite on yksi ja sama: taata Sinulle myös tulevaisuudessa mahdollisuus autoilla siten, että myös ympäristöasiat otetaan huomioon mahdollisimman hyvin. BlueEfficiency-toimenpiteet Mercedes-Benzin tehokkuuspaketti. Tässä on kyse auton optimoinnista kokonaisuudessaan, jolloin säästyy polttonestettä ja ympäristön kuormitus kevenee. Kussakin mallissa yhdistyvät tehokkaimmat moottorit ja uusimmat aerodynamiikka- ja energianhallintaratkaisut, jotta polttonestettä kuluu mahdollisimman vähän. Niihin kuuluvat esimerkiksi älykkäästi säädellyt oheislaitteet, vierintävastukseltaan optimoidut renkaat, kevytrakenteiden käyttö ja ECO-start-stop-toiminto, joka on saatavana yhä useampaan malliin. V6- tai V8-BlueDirect-bensiinimoottorit useissa mallisarjoissa vähentävät kulutusta jopa 25 % ja silti ne ovat aiempaa tehokkaampia. BlueTec puhdas diesel. Dieselautoissa Mercedes-Benz on tuonut markkinoille Common- Rail-suoraruiskutukseen (CDI) perustuvan BlueTec-tekniikan. Modulirakenteinen pakokaasun puhdistusjärjestelmä tekee BlueTecistä erityisen puhtaan dieseltekniikan. Se vähentää pakokaasun nokihiukkasia jopa 95 %, minkä lisäksi se vähentää typen oksideja jopa 90 %. Jäljelle jää vain vettä, typpeä ja mukava tunne siitä, että on kuormittanut ympäristöä vähemmän. Hybrid bensiinimoottorin ja sähkömoottorin älykäs yhdistelmä. Yhteen hitsautuneelle tiimille kaikki on helpompaa kuten hybriditekniikassa. Sähkömoottoria käytetään siinä liike-energian talteenottoon. Energiaa ladataan akkuun ja ohjataan tarvittaessa takaisin sähkömoottorille, joka tukee bensiinimoottoria kiihdytyksissä. Kun auton nopeus alittaa 15 km/h, elektroniikka sammuttaa bensiinimoottorin. Siten Hybridillä saadaan aikaan huomattavia polttonestesäästöjä. Tämä säästää kukkaroasi ja samalla ympäristöä. Täydellistä tiimityötä siis. BlueEfficiency-toimenpiteet pienentävät oleellisesti kulutusta ja CO 2 -päästöä.

11 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 9 BlueTec Hybrid puhdas diesel ja sähkömoottori. BlueTec Hybrid yhdistää Hybrid- ja BlueTectekniikoiden edut: liike-energia muuttuu jarrutettaessa sähköenergiaksi, joka tarpeen mukaan otetaan uudelleen käyttöön. Samalla BlueTectekniikka puhdistaa pakokaasun ja poistaa siitä suurimman osan sen sisältämistä haitta-aineista. Siten jo valmiiksi säästeliäästä dieselmoottorista tulee entistäkin tehokkaampi, dynaamisempi ja puhtaampi. E-sarjan pohjalta kehitämme dieselhybridin, jossa on BlueTec Hybrid -tekniikka. Innovatiiviset käyttövoimaratkaisut, jotka kulkevat omaa tietään: E-Cell ja F-Cell. E-Cell ja F-Cell ovat Mercedes-Benzin käyttövoimaratkaisut, jotka ovat paikallisesti päästöttömiä. B-sarjan F-Cell-mallia valmistetaan jo piensarjatuotantona ja se on ollut liikenteessä vuoden 2010 puolivälistä alkaen. Esimerkiksi F-Cell World Drive -kiertueella se osoitti kelpoisuutensa jokapäiväiseen käyttöön vaihtelevissa olosuhteissa eri puolilla maailmaa. Se muodostaa polttokennossa vedystä virtaa sähkömoottoria varten. Vuoden 2011 alusta lähtien Euroopassa on ollut liikenteessä pientuotantosarja A-sarjan E-Cell-sähköautoja. SLS AMG E-Cellillä matka taittuu paikallisesti päästöttömästi sähkömoottorin avulla, joka saa energiansa akusta. Ne toimivat kahden litiumioniakun energialla ja niiden toimintamatka on keskimäärin reilut 200 kilometriä. Arviolta vuonna 2013 aloitetaan SLS AMG E-Cell -superurheiluauton sarjatuotanto. Se saavuttaa pelkästään sähköllä loistavat tehoarvot. Tulevaisuudessa mallissa E-Cell Plus on pienen polttomoottorin ja generaattorin yhdistelmä lisäämässä tämän sähköauton toimintasädettä. Käsitteen Design for Environment puitteissa tarkastelemme auton koko elinkaarta ja otamme ympäristönäkökohdat huomioon koko toiminnassamme suunnittelusta kierrätykseen. Tämä tarkastelutapa pätee myös uusien tehtaiden rakentamiseen ja toimintaan. Lisäksi osallistumme vaihtoehtoisten polttoaineiden ja bioniikan tutkimusalan kehitykseen. Lyhyesti BlueEfficiency on hyödyksi sekä Sinulle että ympäristölle. Lisätietoja Mercedes-Benzin kokonaisvaltaisista toimenpiteistä löytyy Internet-osoitteesta:

12 10Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Dieselmoottorit R-sarjassa on käytössä Mercedes-Benzin tuorein dieseltekniikka: moottorit ovat voimakkaita, hiljaisia ja vähäpäästöisiä ja niiden kulutusarvot ovat vakuuttavan alhaisia. 6-sylinteriset V-moottorit. Erityisen vähäpäästöinen malli on kehitetyn BlueTec-tekniikan tulos R 350 BlueTec 4Matic 1, jossa on tehoa 155 kw. BlueTec on Mercedes-Benzin kehittämä tekniikka dieselmoottoreiden pakokaasun tehokkaaksi puhdistamiseksi ja jälkikäsittelemiseksi. Se saa käytännössä aikaan sen, että BlueTec-malli täyttää tulevaisuuden päästöluokan (Euro 6) vaatimukset jo nyt. Lisäetuina tulevat alhainen kulutus ja silti erinomainen suorituskyky sekä valtava 540 Nm:n vääntömomentti R 350 BlueTec 4Matic 1 toimii hyvänä esimerkkinä. Teholtaan 195-kilowattisessa R 350 CDI 4Matic -mallissa on R-sarjan tehokkain V6-dieselmoottori, jossa on Common-Rail-tekniikka. Tarkasti ja nopeasti toimivat pietsosuuttimet, jopa baaria korkea ruiskutuspaine ja valtava maksimivääntö 620 Nm näiden tuloksena on ylivoimaisen vahvasti vääntävä moottori. Lisäetuna ovat erittäin hyvät pito-ominaisuudet, sillä tässä mallissa on vakiovarusteena 4Matic-neliveto. Se on saatavana kaikkiin malleihin. Samalla moottori käy tasaisesti ja kuluttaa nykyhengen mukaisesti vähän. Sen tuottamat päästöt ovat pienet, ja se täyttää Euro 5 -päästöluokan vaatimukset R 350 BlueTec 4Matic1 540 Nm 155 kw Vääntö (Nm) Kierrosluku (1/min) Teho (kw) R 350 CDI 4Matic -mallin 6-sylinterisen dieselmoottorin vääntö on vahva kaikissa ajotilanteissa. R 350 BlueTec 4Matic1 saavuttaa suurimman vääntönsä 540 Nm jo kierroslukualueella /min. 1 Saatavana vain R-sarjan Lang-mallina.

13 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 11 Bensiinimoottorit R-sarjaan on tarjolla kaksi voimakasta ja nykyhengen mukaisesti taloudellista bensiinimoottoria. 6-sylinterinen V-moottori. Hienostunutta voimaa ja alhaiset kulutusarvot niistä vastaa R 350 4Matic BlueEfficiency -mallissa uusi 4-venttiilitekniikalla toimiva 6-sylinterinen moottori, jossa on BlueDirect-tekniikkapaketti. Suurin vääntö 370 Nm mahdollistaa ripeän reagoinnin erityisen laajalla kierroslukualueella ( /min). Tämän V6-moottorin hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös polttonesteen tehokas hyödyntäminen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kehitettiin edelleen kolmannen sukupolven bensiininsuoraruiskutusta, jossa on suihkuohjattu palaminen ja pietsosuuttimet. Monikipinäsytytyksen yhteydessä voidaan siten säästää tehokkaasti Vääntö (Nm) R 350 4Matic BlueEfficiency 370 Nm 225 kw Kierrosluku (1/min) Teho (kw) polttonestettä. Tuloksena on 225 kw:n teho ja kulutus, joka on 10 prosenttia pienempi kuin edeltäjämallilla. 8-sylinterinen V-moottori. Moottorivalikoiman kärjessä on yksi ylitse muiden: R 500 4Matic 1. Kevytmateriaalien kuten magnesiumin käyttö, optimoitu ilmanohjaus sekä neljä venttiiliä sylinteriä kohti ovat vastuussa moottorin suuresta tehosta. Tämän 8-sylinterisen moottorin suurin teho on 285 kw, ja se kehittää 530 Nm:n maksimiväännön, joka on käytettävissä laajalla kierroslukualueella /min. R 500 4Matic 1 kiihtyy nollasta nopeuteen 100 km/h 6,3 sekunnissa. Huippunopeus on rajoitettu nopeuteen 250 km/h. Myös tämä bensiinimoottori täyttää nykyisen Euro 5 -päästöluokan raja-arvot. R-sarjan 6-sylinterinen bensiinimoottori edustaa hienostunutta voimaa. R 350 4Matic BlueEfficiency jossa on BlueDirect-tekniikkapaketti: vahva vääntö laajalla kierroslukualueella. 1 Saatavana vain R-sarjan Lang-mallina.

14 12Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vaihteistot Nerokkaat automaattivaihteistot 7G-Tronic ja 7G-Tronic Plus mukautuvat aina kuhunkin ajotilanteeseen ja yksilölliseen ajotapaan. 7G-Tronic. R-sarjassa on vakiovarusteena 7G-Tronic-automaattivaihteisto. Sitä käytetään ohjauspyörässä olevalla Direct Select -valitsinvivulla. Seitsemän vaihdetta mahdollistaa vaihtamisen aina parhaalla mahdollisella kierrosluvulla, mikä pienentää polttonesteen kulutusta. Malleissa R 350 CDI 4Matic ja R 350 4Matic BlueEfficiency kulutus pienenee vielä enemmän 7G-Tronic Plus -vaihteiston ansiosta. Lyhyemmät vaihteiden kytkentäajat ja pehmeämmät vaihtamistapahtumat parantavat vaihtamislaatua ja alentavat melutasoa. Samalla ajonautinto kasvaa: kiihtyvyys on parempi ja vääntö vahva. Kaikkein nopeimpia pyrähdyksiä varten alaspäin vaihdettaessa voi hypätä useamman vaihteen yli. Direct Select. Automaattivaihteiston perinteisen valitsinvivun sijasta R-sarjassa on vaistonvaraisesti käytettävä Direct Select -valitsinvipu ohjauspyörässä. Automaattivaihteiston ajoalueet P, N, R ja D voidaan valita painamalla vipua ylöstai alaspäin sekä napin painalluksella. Toimintakäskyjen siirto tapahtuu täysin elektronisesti. Vaihteiden vaihtaminen manuaalisesti on myös mahdollista ohjauspyörän vakiovarusteisten vaihdevipujen avulla. Kuljettaja voi itse päättää, vaihtaako hän manuaalisesti vaihdevipujen avulla vai antaako hän automatiikan hoitaa vaihtamisen. Valinnanvapaus on myös osa R-sarjan tarjoamaa mukavuutta. Direct Select -valitsinvipu. 7G-Tronic Plus.

15 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 13 Alusta Jatkuva neliveto 4Matic parantaa pitoa ja ajovakautta. Alusta ja Airmatic-ilmajousitus näyttävät parhaat puolensa etenkin maanteillä: ne ovat miellyttävät ja samalla erityisen herkästi reagoivat. 4Matic (mallista riippuen). Koska 4Matic on jatkuvasti kytkettynä, se ei tarvitse juurikaan reagointiaikaa puuttuakseen ajotilanteeseen esimerkiksi märällä, jäällä tai lumessa ajettaessa. 4Matic-nelivetoa tukevat elektroninen ajovakauden hallinta ESP ja elektroninen neliveto-luistonestojärjestelmä 4ETS, johon on integroitu ABSja ASR-toiminnot. 4ETS jarruttaa tyhjää pyöriviä pyöriä tarpeen mukaan ja ohjaa vetovoiman aina hyvin pitäville pyörille. Tällä tavoin liikkeellelähtö ja kiihdyttäminen myös huonolla tienpinnalla onnistuvat ongelmitta. Airmatic (tehdaslisävaruste). Airmatic-ilmajousitus, jossa on säätyvät iskunvaimentimet, sopeutuu parhaalla mahdollisella tavalla aina kuhunkin tienpintaan, auton kuormitukseen ja ajo-olosuhteisiin. Kuljettaja voi valita mukavuuspainotteisen ja urheilullisen säätymisluonteen välillä. Tai järjestelmä voi kytkeä itsenäisesti päälle jäykemmän iskunvaimennuksen. Myös korin korkeustasoa voi tarvittaessa säätää napin painalluksella. Nopeampi ohjausvälitys (vakiovaruste). Nopeamman ohjausvälityksen yhteydessä ohjauksen välitys on suorempi, kun pyörien kääntymä suurenee. Tämä vähentää ohjaustarvetta silloin, kun käännökset ovat suuret, esimerkiksi pysäköitäessä ja tiukoissa kaarteissa. Airmatic-ilmajousitus parantaa ajomukavuutta etenkin huonoissa tieolosuhteissa.

16 14Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Turvallinen ajaminen Mercedes-Benz noudattaa kokonaisvaltaista turvallisuuskonseptia. Sen ydin on visio autoilusta ilman onnettomuuksia. Lukuisilla toimenpiteillä avustetaan kuljettajaa kriittisissä tilanteissa, ja niillä voidaan estää onnettomuus. Katveavustin (tehdaslisävaruste). Katveavustin valvoo välittömästi auton vierellä ja takana olevaa aluetta, jota on vaikea havainnoida. Tätä aluetta kutsutaan myös kuolleeksi kulmaksi. Jos avustin tunnistaa kaistanvaihtotilanteessa törmäysvaaran toisen auton kanssa, kyseisen puoleiseen ulkopeiliin syttyy nopeudesta 30 km/h alkaen varoitussymboli. Jos kuljettaja kytkee tällaisessa tilanteessa vilkun päälle, kuuluu lisäksi äänimerkki. Samoin tapahtuu, jos tunnistetaan, että autot siirtyvät kaistaa vaihtaessaan samalle kaistalle, kun sitä ennen niiden välissä oli yksi vapaa kaista. Distronic (tehdaslisävaruste). Etäisyysvakionopeussäädin Distronic auttaa tutkatunnistimien avulla kuljettajaa säilyttämään tallennetun etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon nopeusalueella km/h. Se keventää kuljettajan kuormitusta varsinkin moottoriteillä, moottoriliikenneteillä ja vilkkaassa liikenteessä. Kun järjestelmä tunnistaa, että R-sarjan auto lähestyy edellä hitaammin ajavaa ajoneuvoa, se löysää kaasun automaattisesti tai aktivoi jarrut. Kun tie on jälleen vapaa, Distronic toimii perinteisen Tempomat-vakionopeussäätimen tapaan. Katveavustin valvoo kuollutta kulmaa kahden tutkatunnistimen avulla. Distronic keventää kuljettajan kuormitusta ja voi parantaa tämän vireyttä.

17 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 15 Kaksoisksenonvalot ja LED-huomiovalot (tehdaslisävaruste). Kaksoisksenonvalojen ja LED-huomiovalojen yhdistelmä mahdollistaa erinomaiset näkyvyys- ja valaistusolosuhteet. Kummassakin LED-huomiovalossa on seitsemän valodiodia, jotka auttavat muita tienkäyttäjiä havaitsemaan auton paremmin. LED-huomiovalot ovat saatavana myös erikseen tehdaslisävarusteena. Muita etuja ovat vähäinen virrankulutus ja pitkä käyttöikä. Huomiovalojen ilmeikäs design ja omaleimainen valokuvio parantavat myös auton ulkonäköä. Kaksoisksenonvalojen etuja ovat parempi kirkkaus, valojen suurempi kantama ja leveämpi valaistus verrattuna perinteisiin valoihin. Valojen sähkötoimisen korkeussäädön avulla voidaan estää, ettei vastaantuleva liikenne häikäisty, ja valonpesimet pitävät valot puhtaina. LED-huomiovalot auttavat muita tienkäyttäjiä havaitsemaan auton paremmin. ESP, sis. perävaununvakautus (vakiovaruste). Yhdistelmällä ajettaessa perävaununvakautus auttaa kuljettajaa vakiovarusteisen ajovakauden hallinnan ESP lisäksi. Jos yhdistelmä alkaa heittelehtiä ajon aikana, perävaununvakautus voi tunnistaa ongelmallisen ajotilanteen ja vaimentaa heittelehtimisliikkeet nopeasti lyhyillä jarrutuksilla.

18 16Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Vaaratilanteessa ja onnettomuuden sattuessa Liikenteessä joutuu välillä vaaratilanteisiin. Tätä varten R-sarjaan on kehitetty järjestelmiä, jotka voivat osaltaan lieventää mahdollisten kolarien ja niiden seurausten vakavuutta. Pre-Safe -järjestelmä (vakiovaruste). Ennakoiva matkustajien suojajärjestelmä osaa tunnistaa tietyt kriittiset ajotilanteet ennalta ja käynnistää ehkäiseviä toimenpiteitä. Kun uhkaava onnettomuustilanne tunnistetaan, sivulasit voivat sulkeutua, etumatkustajan istuin voi siirtyä onnettomuuden kannalta edullisempaan asentoon ja etummaiset turvavyöt voidaan kiristää sähkömoottorin avulla. Auton varusteista riippuen kattoluukku voi lisäksi sulkeutua ja monisäätöistuimien sivuosien ilmatyynyt voivat täyttyä ja pitää siten matkustajat paremmin paikoillaan. Lisäksi R-sarjassa on sivuturvatyynyt kuljettajalle ja etumatkustajalle etuistuinten selkänojissa sekä kaksi suurikokoista ikkunaturvatyynyä, jotka ulottuvat kaikkien kolmen mahdollisen istuinrivin alueelle. Tehdaslisävarusteena ovat lisäksi saatavana sivuturvatyynyt toiselle istuinriville. Neck-Pro-pääntuet (vakiovaruste). Törmäyksen myötä aktivoituvat Neck-Pro-pääntuet parantavat matkustajien suojaa ja ehkäisevät pään piiskaniskuvamman syntymistä. Havaitussa perätörmäyksessä Neck-Pro-pääntuet työntyvät noin 40 millimetriä eteenpäin ja nousevat 30 millimetriä ylöspäin. Turvatyynyt (vakiovaruste). R-sarjan sisätilassa on vakiovarusteena kuusi turvatyynyä, jotka voivat auttaa välttämään loukkaantumisia törmäyksessä tai lieventämään niitä. Matkustajien suojaamiseksi autossa on kaksi adaptiivista etuturvatyynyä, jotka voivat laueta ennustetun törmäysvoimakkuuden mukaan kaksivaiheisesti. Ennakoiva matkustajien suojajärjestelmä Pre-Safe. Vakiovarustukseen kuuluvat ikkunaturvatyynyt kaikilla kolmella mahdollisella istuinrivillä sekä turvatyynyt ja sivuturvatyynyt kuljettajalle ja etumatkustajalle.

19 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 17 Istuinvaihtoehdot Valmiina kaikkiin haasteisiin: muunneltava sisätilakonsepti, jossa on jopa seitsemän istumapaikkaa. 5-paikkainen versio (vakiovaruste). R-sarjassa matkustat ensimmäisessä luokassa myös toisella istuinrivillä. Ylelliset erillisistuimet lisäävät kaikkien matkustajien matkustusmukavuutta. Takatila, jossa on kaksi Executive Chair -istuinta, ei jää hiukkaakaan jälkeen etuistuimista tiloiltaan ja mukavuudeltaan. Lisäksi takatilassa on mukava keski-istuin, joka voidaan kääntää helposti alas silloin, kun sitä ei tarvita. Tällöin se on käytännöllinen ja mukava keskikyynärnoja. 4+2-paikkainen versio (tehdaslisävaruste). Tässä varusteversiossa toiselle istuinriville on saatavana takatilan keskikonsoli, jossa on kaksi mukitelinettä ja useita säilytyslokeroita. Executive Chair -istuimissa on kussakin kaksi kyynärnojaa ja etäisyyssäätö. Siten takamatkustajilla on vielä enemmän tilaa käytettävissään. Kolmannella istuinrivillä on käytettävissä kaksi lisäistumapaikkaa. Nämä istuimet voidaan tarpeesta riippuen kääntää alas. 5+2-paikkainen versio (tehdaslisävaruste). Kolmannen istuinrivin erillisistuimille pääset vaivattomasti Easy-Entry-järjestelmän avulla, kuten 4+2-paikkaisessa versiossa. Tämä järjestelmä sisältyy molempiin versioihin vakiona. Vaikka kyydissä olisi seitsemän henkilöä, tavaratilassa on vielä tilaa pienille matkatavaroille. 5+2-paikkaisessa versiossa on lisäksi vakiovarusteena ilmajousitus ja korkeustason säätö takana. Takana yhtä mukavasti kuin edessä: Executive Chair -istuimet reilunkokoisessa takatilassa. Kuusi kunnon istuinta: 4+2-paikkaisessa versiossa on kuusi mukavaa erillisistuinta. Tilava ja muunneltava. 5+2-paikkainen versio, jossa on eteen kääntyvä keski-istuin.

20 18Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Istuinjärjestelmän muunneltavuus Istuimet kääntyvät moneen tarpeeseen R-sarjan muunneltavan sisätilakonseptin yksityiskohdat. Muunneltavuus. Jotta R-sarjan avaraa sisätilaa voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, olemme kehittäneet siihen nerokkaan erillisistuinkonseptin. Sen etu on, että jokainen takaistuin voidaan kääntää erikseen eteen. Vakiovarusteisen, viisipaikkaisen version lisäksi mahdollisia ovat versiot, joissa on kaksi, kolme, neljä, kuusi tai seitsemän istumapaikkaa. Lastenistuinkonsepti. Perheautona R-sarja on myös ylivertainen. Toiselle istuinriville mahtuu jopa kolme lastenistuinta vierekkäin. Ulommilla paikoilla on niin sanotut Isofix-kiinnikkeet, joiden avulla lastenistuin voidaan kiinnittää suoraan koriin. Korostamme erityisesti pienimpien matkustajien turvallisuutta. Tilavuus. Jos olette liikkeellä esimerkiksi viidestään, tavaratilaan mahtuu vielä kuusi suurta matkalaukkua. R-sarjan suurin mahdollinen tavaratila saadaan käyttöön muutamalla kädenliikkeellä. Tällöin toisen ja kolmannen istuinrivin istuinosat ja selkänojat voidaan kääntää helposti eteen. Tavaratilan lattiasta tulee tasainen ilman porrastuksia. Vain muutamalla otteella voit muuttaa sisätilan tasaiseksi tavaratilaksi. R-sarjan innovatiivinen erillisistuinkonsepti. Yksi kerrallaan: jokainen istuin voidaan kääntää erikseen eteen.

21 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 19 Tavaratila Luksus tarkoittaa, ettei tarvitse luopua mistään. Ei varsinkaan matkatavaroista. Easy-Pack-järjestelmä (tehdaslisävaruste). Tavaratilanhallintajärjestelmä Easy-Pack tekee tavaroiden kuormaamisesta ja sijoittamisesta mahdollisimman helppoa. Tehdaslisävarusteena saatava Easy-Pack-takaluukku avautuu ja sulkeutuu napin painalluksella. Se voidaan pysäyttää mihin tahansa asentoon, esimerkiksi kun halutaan välttää sen osuminen autotallin matalaan kattoon. Tavaratila. Takaluukun takaa avautuu ylellisen reilu tavaratila, jonka tilavuus on vakiona enimmillään litraa (tai litraa 4+2- ja 5+2-paikkaisissa versioissa). Tavaratilan pituus vajaa kaksi metriä tarkoittaa, ettei matkatavaroita tarvitse karsia. Tehdaslisävarusteena saatava tavaratilan peite suojaa matkatavaroita uteliaiden katseilta. Tavaratilan lattia. Vakiovarusteisessa R-sarjan autossa on 5 istuinpaikkaa ja suuri takaluukku, joka avautuu tavaratilan lattian tasolle. Suurta tavaratilaa täydentää lisäsäilytyslokero, jonka tilavuus on 51 litraa (ei 4+2- ja 5+2-paikkaisissa versioissa). Mukavuus on tärkeintä: Easy-Pack-järjestelmä on suureksi avuksi autoa kuormatessa. Turvallisuuden ja mukavuuden tähden: tehdaslisävarusteinen verkko suojaa matkustajia ja pitää matkatavarat paikoillaan. Lisäsäilytystilaa: tavaratilan alla on reilunkokoinen säilytyslokero.

22 20Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Multimediajärjestelmät R-sarjaan on tehdaslisävarusteena saatavissa täydellinen viihdepaketti, esimerkiksi takatilan viihdekeskus tai multimediajärjestelmä Comand APS. Samoin tehdaslisävarusteinen Harman Kardon Logic 7 Surround-Soundsystem pitää huolen täydellisestä äänentoistosta. Comand APS (tehdaslisävaruste). Tässä multimediajärjestelmässä yhdistyvät radio ja MP3- soitin sekä kiintolevynavigointijärjestelmä, jossa on tarkkapiirtoinen karttaesitys ja dynaaminen reittiopastus TMC Pro. Navigointiin sisältyy kolmen vuoden maksuton karttapäivitys (autokohtainen ensirekisteröinnistä alkaen). Järjestelmä näyttää kaikki tiedot 6,5 tuuman keskusvärinäytöllä. Parhaasta viihteestä pitää huolen DVD- asema, joka video- ja audio-dvd-levyjen ohella toistaa myös CD-levyt ja MP3-tiedostot. Lisäksi kiintolevyllä on jopa 4 GB:n muisti MP3- tai WMA-muodossa olevien audiotiedostojen tallentamiseen. SD-muistikorttipaikka sekä Auxin- liitäntä ovat vakiovarusteita. Kaikkia tärkeitä toimintoja voidaan käyttää myös Linguatronic-puheohjausjärjestelmällä. Takatilan viihdekeskus (tehdaslisävaruste). Takatilan viihdekeskus sisältää DVD-soittimen, kaksi 8 tuuman TFT-värinäyttöä etuistuimien pääntuissa, kahdet langattomat kuulokkeet, kaukosäätimen ja kaksi Aux-in-liitäntää. Siten takana matkustavat voivat katsoa matkan aikana elokuvia tai liittää pelikonsolin. Molempia näyttöjä voidaan käyttää toisistaan riippumatta. Tehdaslisävarusteena saatava tv-viritin tuo jopa televisio-ohjelmat nähtäville R-sarjassa. Comand APS:n käytön hahmottaa hetkessä. Etuistuimien pääntukiin on kiinnitetty näytöt takatilan viihdekeskusta varten.

23 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 21 Avustinjärjestelmät Avustinjärjestelmät lisäävät mukavuutta R-sarjassa. Parktronic ja peruutuskamera esimerkiksi tekevät pysäköinnistä lasten leikkiä. Parktronic-pysäköintitutka (tehdaslisävaruste). Parktronic avustaa kuljettajaa pysäköimisessä ja ahtaaseen tilaan ajamisessa. Kun Parktronic tunnistaa, että auton edessä tai takana tila käy vähiin, se voi varoittaa automaattisesti kuljettajaa optisen näytön avulla. Kun etäisyys on alle 35 cm, se varoittaa lisäksi äänimerkkien avulla. Järjestelmä toimii kaikuluotainperiaatteella. Yhteensä kymmenen tunnistinta lähettää ultraäänisignaaleita, jotka heijastuvat takaisin muista autoista tai esteistä. päälle. Kamera näyttää Comand-näytössä auton takana välittömästi sijaitsevan alueen. Se auttaa kuljettajaa peruuttamalla tapahtuvassa pysäköinnissä, sillä se parantaa näkyvyyttä auton taakse. Peruutuskamera on saatavana ainoastaan Comand APS:n yhteydessä. Peruutuskamera (tehdaslisävaruste). Myös peruutuskamera helpottaa pysäköintiä haluttaessa. Sen laajakulmaobjektiivi on integroitu takaluukun tartuntalistaan. Peruutuskamera kytkeytyy automaattisesti päälle, kun peruutusvaihde kytketään Peruutuskamera kuvaa auton perän ympäristöä.

24 22Voimansiirto & alusta Turvallisuus Mukavuus Ilmastointi Ihanteellinen sisätilan ilma parantaa oleellisesti kuljettajan vireyttä ajon aikana. Sen vuoksi R-sarjassa on erityisen monipuolinen lämpötilasäätö, jonka voi sovittaa kunkin matkustajan yksilöllisiin tarpeisiin. Thermatic (vakiovaruste). Ilmastointiautomatiikka Thermatic säätää tunnistimien avulla ilmansuuntauksen, lämpötilan ja tuuletuksen automaattisesti erikseen sisätilan vasemmalle ja oikealle puolelle (ilmastoinnissa kaksi aluetta). Esivalitun lämpötilan ja halutun ilmansuuntauksen mukaisesti ilma jäähdytetään tai lämmitetään automaattisesti. Tarvittaessa automaattista säätöä voidaan muuttaa manuaalisesti. Vakiovarusteena on myös sisäkiertokytkentä sekä yhdistelmäsuodatin (pöly- ja aktiivihiilisuodatin), joka pitää jopa hienon pölyn poissa sisätilasta ja parantaa kaiken kaikkiaan ilmanlaatua. Thermotronic (tehdaslisävaruste). Thermotronicilmastointiautomatiikan avulla lämpötilan voi säätää erikseen omasta käyttöyksiköstä kuljettajalle, etumatkustajalle ja takatilaan. Lisäpuhallin keskikonsolin alapuolella pitää huolen ihanteellisesta lämpötilasta takatilassa. Lisäksi säätöä ohjaavat lisätunnistimien signaalit, jotta tuloksena on miellyttävä sisäilma. Takatilan ilmastointi (tehdaslisävaruste). Thermotronicin yhteydessä voidaan erillisellä takatilan ilmastointilaitteella lisätä takana matkustavien mukavuutta. Varsinkin jos autossa on kolme istuinriviä, se on tervetullut lisä. Thermotronic-ilmastointiautomatiikan käyttönäppäimet ovat selkeät ja ne on sijoitettu juuri sinne, mistä niitä vaistonvaraisesti etsit. Takatilan käyttöyksikön avulla haluttu lämpötila ja puhallusteho voidaan säätää tarkasti.

25 VarusteetFaktat & värit Huolto & palvelut 23 Istuimet R-sarjan ylellisesti muotoillut istuimet täyttävät vaativimmatkin toiveet. Niillä on siis kaikki edellytykset varmistaa matkustusmukavuus myös pitkillä matkoilla. Monisäätöistuinpaketti (tehdaslisävaruste). Monisäätöistuimet ovat erittäin mukavat pitkilläkin matkoilla. Istuimissa on sähkötoiminen korkeussäätö sekä istuinosan ja selkänojan kaltevuuden sähkötoiminen säätö. Muistipaketti (tehdaslisävaruste). Etuistuimiin on saatavana tehdaslisävarusteena täysin sähkötoiminen säätö (mukaan lukien nelisuuntainen ristiseläntuen säätö etumatkustajan istuimessa). Säätökatkaisimet on sijoitettu selkeästi istuinkonsoliin. Muistipakettiin voi tallentaa kaikkiaan kolme kuljettajan istuimen, ohjauspyörän ja ulko peilien asentoa. Takatilan keskikonsoli (vakiovaruste 4+2-paikkaisessa versiossa). 4+2-paikkaisessa versiossa on irrotettava takatilan keskikonsoli, jossa on kaksi mukitelinettä ja useita säilytyslokeroita. Kansi toimii suljettuna ollessaan kyynärnojana. Sen alla on seitsenlitrainen säilytyslokero. Kuljettajan ja etumatkustajan monisäätöistuimet täyttävät kaikki yksilölliset, ergonomiaan liittyvät toiveet. Aiemmin tallennetut asennot löytyvät nopeasti ja täsmällisesti napinpainalluksella. 4+2-paikkaisen R-sarjan takatila, jossa on takatilan keskikonsoli toisella istuinrivillä.

Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto

Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto S-sarja. Coupé Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto Miten kaikki alkoi: muotokielellä, joka tekee sanattomaksi. Siihen kuuluvat urheilullisen, suuren coupén tyypilliset mittasuhteet, pitkä konepelti

Lisätiedot

CLA-sarja. Shooting Brake

CLA-sarja. Shooting Brake CLA-sarja Shooting Brake Designed for urban hunting. Uusi CLA Shooting Brake Elämä suurkaupungissa on seikkailu. Talot ulottuvat pitkälle kohti taivasta. Uusia kortteleita syntyy pikavauhtia. Kaupunki

Lisätiedot

Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus

Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus CLS-sarja. Coupé Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus Vain poikkeuksellisen luovasti ajattelevat ihmiset osasivat aikanaan uneksia coupésta, jossa on neljä ovea ja mukavat istuimet takatilassa:

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. C-sarjan Coupé Viehätys C-sarjan Coupé on tulvillaan tyylikkyyden ja intohimon välistä jännitettä. Se on ulkoa menevä, dynaaminen Coupé, jonka katselusta ei saa kyllikseen. Sisältä se on paikka, jossa

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

Hinnasto 1.2.2016. E-sarja coupé (C207) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.2.2016. E-sarja coupé (C207) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarja coupé (C207) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarja coupé (C207) Facelift Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto,

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Viehätys. somiste-elementit pitkittäishiottua vaaleaa alumiinia

Viehätys. somiste-elementit pitkittäishiottua vaaleaa alumiinia SL-sarja Viehätys Sanotaan, että älykkyyden ja hulluuden välinen raja on erittäin häilyvä. Uusi SL yhdistää kaksi ääripäätä ainutlaatuisella tavalla. Toisaalta se vaalii legendaarista urheiluautoperinnettä,

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. M-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. M-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 M-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 M-sarja 4Matic = neliveto, BE = Blue Efficiency. M-sarja (W166)* Käyttövoima

Lisätiedot

Hinnasto 1.10.2015. G-sarja (W463) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.10.2015. G-sarja (W463) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi G-sarja (W463) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi G-sarja (W463) Malli Moottori cm³ Teho kw (hv) CO2 (g/km) Autoveroton hinta ( ), sis. 24% alv. Autovero ( ) Hinta

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Hinnasto 10.1.2014. E-sarjan sedan (W212) Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 10.1.2014. E-sarjan sedan (W212) Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 E-sarjan sedan (W212) Veho Group Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 10.1.2014 E-sarjan sedan (W212) malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. E-sarjan farmari (S212) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. E-sarjan farmari (S212) Facelift. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 E-sarjan farmari (S212) Facelift Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 E-sarjan farmari (S212) Facelift Malliversion jäljessä oleva A

Lisätiedot

Hinnasto 15.5.2015. GLE-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 15.5.2015. GLE-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.5.2015 GLE-sarja (W166) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 15.5.2015 GLE-sarja 4Matic = neliveto GLE-sarja (W166)* Käyttövoima Moottori/ cm³

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Malliversion jäljessä oleva

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA-sarja (C117) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic =

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

AVANTGARDISTINEN MUOTOILU

AVANTGARDISTINEN MUOTOILU NEW DS 5 SISÄLTÖ AVANTGARDISTINEN MUOTOILU S. 4 / HIENOSTUNEET YKSITYISKOHDAT S.14 TEKNOLOGIA S. 20 / DYNAAMINEN S. 26 / RUNSAASTI VALINNANVARAA S. 30 KÄYTÄNNÖLLISIÄ LISÄVARUSTEITA S. 34 / MUKAVAA MATKAA

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

Mallivuosi: 2016 Hinnasto 911. Kulutus EUyhd. CO 2. Teho

Mallivuosi: 2016 Hinnasto 911. Kulutus EUyhd. CO 2. Teho Mallivuosi: 2016 991 850A Moottorin iskutilavuus Teho CO 2 Autovero arvio Kokonais Vapaa autoetu Kulutus EUyhd. Käyttöetu cm³ kw (hv) l/100km g/km alv /kk /kk 911 GT3 R 4 000 375 (500) 12,7 296 197 540

Lisätiedot

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden.

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden. Dirica.fi Hae auton tiedot AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. Mercedes-AMG GT. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.2.2015. Mercedes-AMG GT. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.2.2015 (C190) (C190)* Käyttövoima Moottori/ cm³ Teho/ kw(hv) Vääntö/ Nm CO 2 g/km Autoveroton hinta

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

Hinnasto 2.5.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 2.5.2016. CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.5.2016 CLA-sarja (C117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 2.5.2016 CLA-sarja (C117) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto, 4Matic =

Lisätiedot

Hinnasto 1.1.2016. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.1.2016. CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.1.2016 CLA Shooting Brake -sarja (X117) Malliversion jäljessä oleva A

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN.

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. TALENTO MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. Älykkyys tarkoittaa sopeutumiskykyä. Erilaisten tilanteiden hallintaa ja aina sopivan ratkaisun löytämistä. UUDESSA TALENTOS- SA on kaikki nämä ominaisuudet.

Lisätiedot

FORD B-MAX Muokkaa se omaksesi Oman Ford B-MAXin värin ja verhoilun valinta on ratkaiseva, mutta myös nautinnollinen, hetki. Tiedät kyllä heti, mikä on oikein. 15" 12-puolainen pyöränsuojus (Vakiovaruste:

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

HePon ryhmäajokoulutus Ajomuodostelmat

HePon ryhmäajokoulutus Ajomuodostelmat HePon ryhmäajokoulutus 9.4.2011 Ajomuodostelmat Peesaus Edellä ajavaan etäisyys 30 cm Kovissa nopeuksissa parikin metriä jo auttaa Älä aja renkaat limittäin Pidä veto koko ajan päällä Älä kiihdytä ja rullaa

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

Vetää katseita magneetin lailla

Vetää katseita magneetin lailla E-sarja Coupé Seuraava ikoni Tyylikäs timanttikuvioinen jäähdyttimen säleikkö ja tehdaslisävarusteena saatavat Multibeam LED -ajovalot loistavat jo kauas. Missään muussa coupéssa matkustaminen ei ole yhtä

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90 Mukava ja turvallinen ohjaamo, jonka ergonomia on esimerkillinen Vankka hydrodynaaminen vaihteisto tehokasta voimansiirtoa varten, huoltovapaat monilevyjarrut Erittäin hiljainen: ohjaamon äänitaso vain

Lisätiedot

Turvavyöpinnarit Mitä tapahtuu törmäystestissä, kun turvavyötä ei käytetä

Turvavyöpinnarit Mitä tapahtuu törmäystestissä, kun turvavyötä ei käytetä Testiraportti Turvavyöpinnarit Mitä tapahtuu törmäystestissä, kun turvavyötä ei käytetä ADAC Ajoneuvoturvallisuus Sivu 1 / 18 Yhteenveto... 3 1. Testin tavoite... 7 2. Testin valmistelu ja testausmenetelmä...

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

Hinnasto 12.2.2016. GLA-sarja. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 12.2.2016. GLA-sarja. Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 12.2.2016 GLA-sarja Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 12.2.2016 GLA-sarja (X156) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto. 4Matic = neliveto

Lisätiedot

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti www.volkswagen.fi-sivustolla 09.06.2010 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti 2-ovinen Rakennettu auto - kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Dacia Stepway. Dacia Sandero.

Dacia Stepway. Dacia Sandero. 2014-03 Dacia. Dacia Sandero. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. Keskikyynärnoja 8201371987 161 Pysäköintitutka taakse 8201322684 294 Hälytin 8201302687 350 Roiskeläppäsarja, yleismalli,

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

Hinnasto 1.2.2016. E-sarjan sedan (W213) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi

Hinnasto 1.2.2016. E-sarjan sedan (W213) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarjan sedan (W213) Veho Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi Hinnasto 1.2.2016 E-sarjan sedan (W213) Malliversion jäljessä oleva A = automaattivaihteisto.

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

HENKILÖAUTON MUKAVUUS, TAVARA-AUTON KÄYTÄNNÖLLISYYS.

HENKILÖAUTON MUKAVUUS, TAVARA-AUTON KÄYTÄNNÖLLISYYS. OPEL Corsavan HENKILÖAUTON MUKAVUUS, TAVARA-AUTON KÄYTÄNNÖLLISYYS. Lastattu käytännöllisyydellä Opel Corsavan on edustava yritysauto. Sen urheilullinen muotoilu ja tilava ohjaamo tekevät siitä ihanteellisen

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition.

Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition. Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition. Voimassa alkaen 1.1.2017. Business Exclusive Edition Kampanjamallisto: BMW 3-sarja Sedan, Touring ja Gran Turismo BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi

Lisätiedot

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi)

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) q LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI! Se sisältää tärkeää tietoa turvallisuudesta. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) KÄÄNNÖS ALKUPERÄISESTÄ OHJEESTA TUOTTEEN KUVAUS 1 1. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Lisätiedot

V-sarja TILA-AUTOT Hinnasto 1/2014 14.3.2014

V-sarja TILA-AUTOT Hinnasto 1/2014 14.3.2014 V-sarja TILA-AUTOT Hinnasto 1/2014 14.3.2014 Mercedes-Benz Moottorin CO 2 Ovh-hinta Henkilö- Kokonaishinta Vapaa Käyttö- V-sarja tila-autot (Euro 5b+ / Euro 6) päästö autoveroton autovero sis. alv. ja

Lisätiedot

DriveLineWIN. Lähtötiedot

DriveLineWIN. Lähtötiedot DriveLineWIN Tietokonekoneohjelma DriveLineWIN auttaa valitsemaan taka-akselin välityssuhde / rengaskoko yhdistelmän ajotehtävään sopivaksi. Samoin ohjelmalla voidaan tarkastella eri automallien nopeusalueiden

Lisätiedot

HINNASTOT

HINNASTOT HINNASTOT 29.06.2016 GIULIETTA S1 HINNASTO Pvm 1.4.2016 Malli Käyttövoima CO2 g/km* Vapaa autoetu Käyttöetu 83191C5F1 Giulietta 1.4 MultiAir 170hv MT6 Distinctive* Bensiini 131 620 455 22 920 83191C5G1

Lisätiedot

RENAULT CLIO CLIO ST LISÄVARUSTEHINNASTO DRIVE THE CHANGE

RENAULT CLIO CLIO ST LISÄVARUSTEHINNASTO DRIVE THE CHANGE www.renault.fi RENAULT CLIO CLIO ST 2014-03 LISÄVARUSTEHINNASTO DRIVE THE CHANGE RENAULT LISÄVARUSTEPAKETIT KAMPANJAHINNASTO CLIO Hinnat voimassa toistaiseksi. HATCHBACK & SPORT TOURER CONFORT PACK 179

Lisätiedot

Uusi Dacia Logan MCV

Uusi Dacia Logan MCV Uusi Dacia Logan MCV Perhefarmari mukana arjen askareissa. Moderni muotoilu, tilava matkustamo, luotettavaa lujuutta jo ensisilmäyksellä Uudessa Logan MCV -perhefarmarissa on kaikkea mitä tarvitset, sekä

Lisätiedot

UUDEN C-SARJAN VALLOITTAVAT ELEGANCE JA AVANTGARDE

UUDEN C-SARJAN VALLOITTAVAT ELEGANCE JA AVANTGARDE 18 UUDEN C-SARJAN VALLOITTAVAT ELEGANCE JA AVANTGARDE 19 Yksi Mercedes-Benz-maailman kulmakivistä, uljas C-sarja, uudistuu tänä keväänä. Markkinoille tulee kokonaan uusi auto, joka palvelee tarkasti käyttäjänsä

Lisätiedot

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa.

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Golf Comfort Plus -varuste-etu vähintään 1.889,08 1) Golf Comfort Plus. Suomalaisten suosikkiauto Golf Comfort Plus on varustetasoltaan ylivertainen.

Lisätiedot

Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen

Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen 3. Helmikuu ta2012 Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen voima! Puutarhan hoito ja siivous on nyt helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Uusi Ryobisähkötyökalujen valikoima sisältää pensasleikkureita

Lisätiedot

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Tuote-esite Korkea laatu, matala asennuskorkeus ja omapaino Käyttöturvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat matalien Hiab Multilift XR-koukkulaitteiden tärkeimmät

Lisätiedot

Tehokas, älykäs ja valloittava edustusluokan ykkönen

Tehokas, älykäs ja valloittava edustusluokan ykkönen Tiedotusvälineille 13.12.2012 Julkaistavissa heti Mercedes-Benz uudistunut E -sarja: Tehokas, älykäs ja valloittava edustusluokan ykkönen Muotoilu: valittavana ensi kertaa kaksi erilaista keulailmettä

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT auttaa kuljettajaa ylläpitämään tasaisen ja polttoainetta säästävän ajovauhdin. Järjestelmä säätelee nopeutta automaattisesti ja pitää sen kuljettajan valitsemana.

Lisätiedot

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP 1252 C Neliroottorinen keskelle karhottava karhotin Korjuuketjun pullonkaulojen poistaminen vaatii käytettäviltä koneilta suurta tehokkuutta. Panostamalla

Lisätiedot

Kuvittele odottamaton vapaapäivä ja seikkailunhaluinen TAIVAS RAJANA. Avoautossa olet aina perillä. Ja silti haluat jatkaa matkaa.

Kuvittele odottamaton vapaapäivä ja seikkailunhaluinen TAIVAS RAJANA. Avoautossa olet aina perillä. Ja silti haluat jatkaa matkaa. 18 TAIVAS RAJANA Avoautossa olet aina perillä. Ja silti haluat jatkaa matkaa. TEKSTI NEPU VÄYRYNEN Kuvittele odottamaton vapaapäivä ja seikkailunhaluinen mieli. On aikainen aamu, hiljaista ja tuuletonta,

Lisätiedot

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä MUSTANG-sarja Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä 1 MUSTANG-sarja MUSTANG-sarja on SEKO SpA:n huippusuunnittelun ja kehitysprosessin käsinkosketeltava lopputulos, jolla vastaamme kaikkein vaativimpien

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

AGRICULTURAL HANDLING solutions

AGRICULTURAL HANDLING solutions AGRICULTURAL HANDLING solutions www.manitou.com SUORITYSKYKYÄ SINUN TILALLESI 000 kg: MLT 0 ja 00 maksimi kantavuus sallii jopa tonnin kuorman kuljetuksen - ja vielä enemmän - jopa tonnin noston, m korkeaan

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

CLA Coupé ja Shooting Brake

CLA Coupé ja Shooting Brake CLA Coupé ja Shooting Brake Rock. Star Esiintymislava on vapaa uuden sukupolven rocktähdille: CLA Shooting Brake ja CLA Coupé. Tuskin kellään on enemmän seuraajia. Ei ihmekään, sillä urheilullista designia

Lisätiedot

Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja ohjeiden mukainen.

Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja ohjeiden mukainen. Ruokolahden VPK ry Myllärintie 6 56100 Ruokolahti Tarjouspyyntönne miehistöauto Miehistöauto Tarjoamme Teille miehistöautoa seuraavasti: Ajoneuvo on Suomen lakien ja asetusten, viranomaismääräysten ja

Lisätiedot