Oppitunti 6 - Kynät ja kumit - Osa 1. kynä Tämä on kynä. Kynä on keltainen. pyyhekumi = kumi Tämä on pyyhekumi. Kumi on punainen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oppitunti 6 - Kynät ja kumit - Osa 1. kynä Tämä on kynä. Kynä on keltainen. pyyhekumi = kumi Tämä on pyyhekumi. Kumi on punainen."

Transkriptio

1 Oppitunti 6 - Kynät ja kumit - Osa 1 kynä Tämä on kynä. Kynä on keltainen. 1 pyyhekumi = kumi Tämä on pyyhekumi. Kumi on punainen. Kynän päässä on kumi. Kynän päässä on punainen pyyhekumi. Tämän kynän päässä on valkoinen pyyhekumi. Kynän päässä on valkoinen pyyhekumi. monta kynää Tässä on monta ruskeaa kynää. Nämä ovat ruskeita kyniä. pöytälaskin Tämä on pöytälaskin. kynä, kumi ja pöytälaskin sini-punainen kumi Tämä on sini-punainen pyyhekumi. = Tämä pyyhekumi on sini-punainen. viivoitin Tämä on viivoitin. Viivoitin on keltainen. kaksi viivoitinta Tässä on kaksi viivoitinta. Nämä ovat keltaisia viivoittimia.

2 2 Tämä (yksi) Nämä (monikko) monta Tämä on kynä Nämä ovat kyniä. (monta kynää) Tämä on sulka. Nämä ovat sulkia. (monta sulkaa) Tämä on tupakka. Nämä ovat tupakoita. (monta tupakkaa) Tämä on tuoli. Nämä ovat tuoleja. (monta tuolia) Tämä on nasta. Nämä ovat nastoja. (monta nastaa) Tämä on puu. Nämä ovat puita. (monta puuta) Tämä on luumu. Nämä ovat luumuja. (monta luumua) Tämä on orava. Nämä ovat oravia. (monta oravaa) Tämä on muna. Nämä ovat munia. (monta munaa) Tämä on avain. Nämä ovat avaimia. (monta avainta) Tämä on laatikko. Nämä ovat laatikoita. (monta laatikkoa) Tämä on sika. Nämä ovat sikoja. (monta sikaa) Tämä on hame. Nämä ovat hameita. (monta hametta) Tämä on sammakko. Nämä ovat sammakoita. (monta sammakkoa) Tämä on sohva. Nämä ovat sohvia. (monta sohvaa) Tämä on nappi. Nämä ovat nappeja. (monta nappia) Tämä on aasi. Nämä ovat aaseja. (monta aasia) Tämä on grilli. Nämä ovat grillejä. (monta grilliä) Tämä on kaappikello. Nämä ovat kaappikelloja. (monta kaappikelloa) valkoinen kynä ja kumi pyyhekumeja ja kyniä Kolme pyyhekumia ja monta kynää. kaksi kumia Tässä on kaksi kumia.

3 Nämä ovat punaisia pyyhekumeja. 3 kynä, kumi ja viivoitin Tässä on kynä, kumi ja viivoitin. Kynä on keltainen, viivoitin ruskea ja kumi on punainen. kaksi kynää Tässä on kaksi kynää. Tässä on kaksi keltaista kynää. Nämä ovat keltaisia kyniä. purkki Tämä on purkki. Purkki on keltainen ja siinä on kuvia. Tämä on keltainen purkki. kuusi väripurkkia Tässä on kuusi väripurkkia. Nämä ovat väripurkkeja. keltaisia kyniä Purkissa on monta keltaista kynää. värikynä Tämä on värikynä. Tämä on keltainen värikynä. värikyniä Tässä on neljä värikynää. Nämä ovat värikyniä. monta värikynää Purkissa on monta värikynää.

4 huomiovärikynä Tämä on huomiovärikynä. Tämä on keltainen huomiovärikynä. neljä huomiovärikynää Tässä on neljä huomiovärikynää. Nämä ovat huomiovärikyniä. 4 kaksi kumia, kynä ja keltaisia muistilappuja öljyväriliitu Tämä on öljyväriliitu. Tämä on punainen öljyväriliitu. öljyväriliituja Tässä on monta öljyväriliitua. Nämä ovat öljyväriliituja. "CD-kynä" Tämä on CD-kynä. kuulakärkikynä Tämä on kuulakärkikynä. Tämä on violetin värinen kuulakärkikynä. kolme violetinväristä kuulakärkikynää Tässä on kolme violetin väristä kuulakärkikynää. Nämä ovat violetin värisiä kuulakärkikyniä. huopakynä = 'tussi' Tämä on punainen huopakynä. kolme huopakynää Tässä on kolme huopakynää. Nämä ovat huopakyniä.

5 mustekynä Tämä on mustekynä. penaali Tässä on penaali. Penaalissa on monta värikynää. mustepullo Tämä on mustepullo. paperi ja kynä Paperi on valkoinen. 5 samanväriset ja eriväriset eriväriset tuolit samanväriset tuolit eriväriset pullot Tässä on kauniita erivärisiä pulloja. eriväriset langat Tässä kaupassa myydään paljon erivärisiä lankoja. eriväriset napit samanväriset kukat Kaikki kukat ovat tässä samanvärisiä. neljä jalkaa, 20 varvasta eriväriset varpaat erivärisiä lautasia samanväriset nastat erivärisiä pyykkipoikia Narulla on erivärisiä pyykkipoikia.

6 erivärisiä paitoja paljon erivärisiä pyykkipoikia samanvärisiä ruuvimeisseleitä erivärisiä lehtiä erivärisiä kankaita Oppitunti 6 - Osa 2 - Nämä ovat... 6 kolme joutsenta Nämä ovat joutsenia. kolme puuta Nämä ovat puita. kaksi ambulanssia Nämä ovat ambulansseja. kolme miestä Nämä ovat miehiä. monta lammasta Nämä ovat lampaita. monta hammasta Nämä ovat hampaita. kaksi paristoa Nämä ovat paristoja. kaksi pingviiniä Nämä ovat pingviinejä. monta lokkia Nämä ovat lokkeja. kaksi mikrofonia Nämä ovat mikrofoneja. monta lamppua Nämä ovat lamppuja. viisi kanoottia Nämä ovat kanootteja. kaksi hanaa Nämä ovat hanoja. kolme mittanauhaa Nämä ovat mittanauhoja. kolme kitaraa Nämä ovat kitaroita. kahdeksan jalkaa Nämä ovat jalkoja. kolme metsästäjää Nämä ovat metsästäjiä. viisi silmää Nämä ovat silmiä. kolme korvaa Nämä ovat korvia. kolme naista Nämä ovat naisia. kaksi ikkunaa Nämä ovat ikkunoita.

7 Oppitunti 6 - osa 3 - Nämä ovat... neljä tyttöä Nämä ovat tyttöjä. 7 kaksi hakaneulaa Nämä ovat hakaneuloja. Kuusi ikkunaa Nämä ovat ikkunoita. kolme kukkaroa Nämä ovat kukkaroita. kaksi päärynää Nämä ovat päärynöitä. neljä kettua Nämä ovat kettuja. Nämä ovat ruskeita kettuja. kaksi sammakkoa Nämä ovat sammakoita. Nämä ovat vihreitä sammakoita. Nämä ovat samanvärisiä sammakoita. Sammakot ovat samanvärisiä. kolme mansikkaa Nämä ovat mansikoita. Nämä ovat punaisia mansikoita. Nämä ovat samanvärisiä mansikoita. Mansikat ovat samanvärisiä.

8 kolme muurahaista Nämä ovat muurahaisia. Nämä ovat ruskeita muurahaisia. Nämä ovat samanvärisiä muurahaisia. Muurahaiset ovat samanvärisiä. seitsemän kynttilää Nämä ovat kynttilöitä. Nämä ovat keltaisia kynttilöitä. Nämä ovat samanvärisiä kynttilöitä. Kynttilät ovat samanvärisiä. 8 kolme kansiota Nämä ovat kansioita. Nämä ovat harmaita kansioita. Nämä ovat samanvärisiä kansioita. Kansiot ovat samanvärisiä. huulia Nämä ovat huulia. Nämä ovat punaisia huulia. kaksi oravaa Nämä ovat oravia. Nämä ovat ruskeita oravia. Nämä ovat samanvärisiä oravia. Oravat ovat samanvärisiä. kaksi pyyhekumia Nämä ovat pyyhekumeja. Nämä ovat punaisia pyyhekumeja. Nämä ovat samanvärisiä pyyhekumeja. Pyyhekumit ovat samanvärisiä.

9 kolme avainta Nämä ovat avaimia. Nämä ovat mustia avaimia. Nämä ovat samanvärisiä avaimia. Avaimet ovat samanvärisiä. viisi luumua Nämä ovat luumuja. Nämä ovat sinipunaisia luumuja. Nämä ovat samanvärisiä luumuja. Luumut ovat samanvärisiä. 9 kaksi ovea Nämä ovat ovia. Nämä ovat ruskeita ovia. kaksi viivoitinta Nämä ovat viivoittimia. Nämä ovat valkoisia viivoittimia. Nämä ovat samanvärisiä viivoittimia. Viivoittimet ovat samanvärisiä. Kaksi kukkoa Nämä ovat kukkoja. Nämä ovat ruskeita kukkoja. Nämä ovat samanvärisiä kukkoja. Kukot ovat samanvärisiä. kaksi kampaa Nämä ovat kampoja. Nämä ovat mustia kampoja. Nämä ovat samanvärisiä kampoja. Kammat ovat samanvärisiä.

10 kaksi sikaa Nämä ovat sikoja. Nämä ovat punaisia sikoja. Nämä ovat samanvärisiä sikoja. Siat ovat samanvärisiä. Oppitunti 6 - Osa 4 - Nämä ovat... Nämä ovat omenoita. Nämä ovat punaisia ja vihreitä omenia. Omenat ovat erivärisiä. 10 Nämä ovat porkkanoita. Nämä ovat oransseja porkkanoita. Nämä ovat samanvärisiä porkkanoita. Porkkanat ovat samanvärisiä Nämä ovat tomaatteja. Nämä ovat punaisia tomaatteja. Nämä ovat samanvärisiä tomaatteja. Tomaatit ovat samanvärisiä. Nämä ovat luurankoja. Nämä ovat mustia luurankoja. Nämä ovat samanvärisiä luurankoja. Luurangot ovat samanvärisiä. Nämä ovat matkalaukkuja. Nämä ovat ruskeita matkalaukkuja. Nämä ovat erivärisiä matkalaukkuja. Matkalaukut ovat erivärisiä. Nämä ovat tähtiä. Nämä ovat keltaisia tähtiä. Nämä ovat samanvärisiä tähtiä. Tähdet ovat samanvärisiä.

11 Nämä ovat polkupyöriä. Nämä ovat punaisia polkupyöriä. Nämä ovat käsiä. Nämä ovat ruskeita käsiä. Nämä ovat samanvärisiä käsiä. Kädet ovat samanvärisiä. 11 Nämä ovat herätyskelloja. Nämä ovat sinisiä ja punaisia herätyskelloja. Nämä ovat erivärisiä herätyskelloja. Herätyskellot ovat erivärisiä. Nämä ovat pilviä. Nämä ovat mustia pilviä. Nämä ovat samanvärisiä pilviä. Pilvet ovat samanvärisiä. Nämä ovat hameita. Nämä ovat vaaleanpunaisia hameita. Nämä ovat samanvärisiä hameita. Hameet ovat samanvärisiä. Nämä ovat nappeja. Nämä ovat ruskeita nappeja. Nämä ovat samanvärisiä nappeja. Napit ovat samanvärisiä. Nämä ovat asusteita. Nämä ovat punaisia asusteita. Nämä ovat samanvärisiä asusteita. Asusteet ovat samanvärisiä. Nämä ovat banaaneja. Nämä ovat keltaisia banaaneja.

12 Nämä ovat samanvärisiä banaaneja. Banaanit ovat samanvärisiä. Nämä ovat lyijykyniä. Nämä ovat ruskeita lyijykyniä. Nämä ovat samanvärisiä lyijykyniä. Lyijykynät ovat samanvärisiä. 12 Nämä ovat kuulakärkikyniä. Nämä ovat violetinvärisiä kuulakärkikyniä. Nämä ovat samanvärisiä kuulakärkikyniä. Kuulakärkikynät ovat samanvärisiä. Nämä ovat tehtaita. Nämä ovat punaisia tehtaita. Nämä ovat samanvärisiä tehtaita. Tehtaat ovat samanvärisiä. Nämä ovat valokatkaisijoita. Nämä ovat keltaisia valokatkaisijoita. Nämä ovat samanvärisiä valokatkaisijoita. Valokatkaisijat ovat samanvärisiä.

monta vanupuikkoa vetoketju kaksi vetoketjua kolme vetoketjua Sanasto paristo kaukosäädin lokki savuke tupakka pyykkipoika pingviini vanupuikko

monta vanupuikkoa vetoketju kaksi vetoketjua kolme vetoketjua Sanasto paristo kaukosäädin lokki savuke tupakka pyykkipoika pingviini vanupuikko Oppitunti 5 - numerot yhdestä kymmeneen, monta yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi, seitsemän, kahdeksan, yhdeksän, kymmenen monta vanupuikkoa vetoketju kaksi vetoketjua kolme vetoketjua 1 pilvi kaksi

Lisätiedot

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea 1 valkoinen - Tämä on valkoinen väri. valkoinen luistin - Tämä luistin on valkoinen. valkoinen luuranko - Tämä luuranko on valkoinen. valkoinen kukko - Tämä kukko on

Lisätiedot

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea

Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea Oppitunti 3 Värit 1 tumma ja vaalea 1 valkoinen - Tämä on valkoinen väri. valkoinen luistin - Tämä luistin on valkoinen. valkoinen luuranko - Tämä luuranko on valkoinen. valkoinen kukko - Tämä kukko on

Lisätiedot

Oppitunti 8 - Osa 1 - Numeroita ja kuvia

Oppitunti 8 - Osa 1 - Numeroita ja kuvia Oppitunti 8 - Osa 1 - Numeroita ja kuvia kymmenen kaksikymmentä kolmekymmentä neljäkymmentä viisikymmentä kuusikymmentä seitsemänkymmentä kahdeksankymmentä yhdeksänkymmentä sata satayksi satakaksi satakolme

Lisätiedot

Oppitunti 4 Värit 2. vaaleanvihreä - Tämä on vaaleanvihreä väri. vaaleanvihreä sammakko - Tämä sammakko on vaaleanvihreä.

Oppitunti 4 Värit 2. vaaleanvihreä - Tämä on vaaleanvihreä väri. vaaleanvihreä sammakko - Tämä sammakko on vaaleanvihreä. Oppitunti 4 Värit 2 musta - Tämä on musta väri. musta salkku - Tämä salkku on musta. musta sähköpistoke - Tämä sähköpistoke on musta. musta kissa - Tämä kissa on musta. Käännä omalle kielellesi. 1 vaaleanvihreä

Lisätiedot

Oppitunti 10 Osa 1 Substantiivien taivutus. monta kauppaa Tässä talossa on monta kauppaa. ruokakauppa Tässä kaupassa myydään ruokaa.

Oppitunti 10 Osa 1 Substantiivien taivutus. monta kauppaa Tässä talossa on monta kauppaa. ruokakauppa Tässä kaupassa myydään ruokaa. Oppitunti 10 Osa 1 Substantiivien taivutus monta kauppaa Tässä talossa on monta kauppaa. 1 ruokakauppa Tässä kaupassa myydään ruokaa. kotitalousmyymälä Tässä kaupassa myydään astioita. vaatemyymälä Tässä

Lisätiedot

Oppitunti 7 - osa 1 Numerot 11-26 [yhdestätoista kahteenkymmeneenkuuteen] vaalea ja tumma

Oppitunti 7 - osa 1 Numerot 11-26 [yhdestätoista kahteenkymmeneenkuuteen] vaalea ja tumma Oppitunti 7 - osa 1 Numerot 11-26 [yhdestätoista kahteenkymmeneenkuuteen] vaalea ja tumma 1 yksitoista (11) kaksitoista (12) kolmetoista (13) neljätoista (14) viisitoista (15) kuusitoista (16) seitsemäntoista

Lisätiedot

Myytävänä olevat tölkinvedin kukkarot

Myytävänä olevat tölkinvedin kukkarot 1 MUSTA/HOPEA ISO YMPYRÄ KUKKARO Koko 13 x 13 cm, pronssinvärinen kehys, pronssinvärinen nappi Hinta euroa 30 euroa+ postikulut 3 euroa MUSTA/KULTA ISO YMPYRÄ KUKKARO Koko 13 x 13 cm, pronssinvärinen kehys,

Lisätiedot

KÄYTTÖ 1. Kenellä? ON/EI OLE Mitä? Ketä?

KÄYTTÖ 1. Kenellä? ON/EI OLE Mitä? Ketä? MONIKON PARTITIIVI KÄYTTÖ 1. Kenellä? ON/EI OLE Mitä? Ketä? Minulla on kirjoja. Hänellä on koiria. Minulla ei ole levyjä. Hänellä ei ole ystäviä. 2. Missä? Mistä? VERBI Mitä? Ketä? Mihin? (yksikkö) Pöydällä

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

Rullaverhot KUVIOLLISET KANKAAT

Rullaverhot KUVIOLLISET KANKAAT KANKAAT PEITTÄVIÄ TAI LÄPINÄKYVIÄ KATSO KANKAAN LUONNE KANKAAN KOHDALTA DL-596 Valkoharmaa DL-597 Hopean ruskea DL-598 Harmaan hopea DL-599 Valkovihreä Maksimi tilausleveys 195cm DL-3308 Pinkki violetti

Lisätiedot

Sirkus saapui kaupunkiin Esineluettelo

Sirkus saapui kaupunkiin Esineluettelo Sirkus saapui kaupunkiin Esineluettelo Sirkusteltta Koko pystytettynä: korkeus 300 cm, säde 340 cm. Voidaan purkaa seitsemään seinäelementtiin, joiden koko 110 x 140 cm. Katto tehty päivänvarjosta, jonka

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

KULTA/MUSTA RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ

KULTA/MUSTA RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ 1 KULTA/MUSTA RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ Kukkaron kehys pronssinvärinen Koko 16 x 18 cm Ketju kullanvärinen, pituus noin 100 cm Tölkinvedin kullanvärinen HOPEA/MUSTA/BEIGE RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ

Lisätiedot

OSTOSLI STA. I: Entä leipää? S: Otamme kaksi patonkia ja kaksi ruisleipää. I: Onko tässä kaikki? S: On kaikki ostoslistalta.

OSTOSLI STA. I: Entä leipää? S: Otamme kaksi patonkia ja kaksi ruisleipää. I: Onko tässä kaikki? S: On kaikki ostoslistalta. 7. kappale ( seitsemäs kappale ) KAUPASTA POSTIIN 7.1. Isä ja Samir ovat kaupassa. Samirin kädessä on ostoslista. I: Mitä ostamme ensin? S: Hedelmät. Viisi appelsiinia, neljä punaista omenaa ja puoli ananasta.

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti. Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1. kaunis - ruma

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti. Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1. kaunis - ruma 1 Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1 kaunis - ruma kaunis joutsen ruma olio = ruma otus kaunis puutalo Suomessa on paljon kauniita puutaloja. ruma olio Oliolla on yksi silmä. Olio on sininen.

Lisätiedot

KESÄKALUSTE- KUVASTO 2015 KOTI-SIILISTÄ SUURIN KESÄKALUSTEVALIKOIMA

KESÄKALUSTE- KUVASTO 2015 KOTI-SIILISTÄ SUURIN KESÄKALUSTEVALIKOIMA KESÄKALUSTE- KUVASTO 2015 KOTI-SIILISTÄ SUURIN KESÄKALUSTEVALIKOIMA ALE -30% VÄHINTÄÄN Ei koske kotimaisia keinuja SÄÄNKESTÄVÄ SICILIA sohvaryhmäsetti - Sohva Leveys 184 cm / Tuoli 75 cm / Pöytä 150x70

Lisätiedot

kiulu kieli soutaa seinä työ taulu

kiulu kieli soutaa seinä työ taulu kiulu kieli soutaa seinä työ taulu lainata leuka liemi vyö kaulin köysi mäyrä möyriä suora tuomari vaimo leikki meikki laiva kukka sointu kattila sukka makkara hattara pullo pulla kissa hillo mansikka

Lisätiedot

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Ratkaisut Sivu 0 / 11

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Ratkaisut Sivu 0 / 11 Sivu 0 / 11 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS D C E C A C 4 pistettä TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS E B A E B D 5 pistettä TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS D A D B D D Kilpailu pidetään aikaisintaan

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi Oppitunti 21 - Audio - osa 1 1 paperikassi paperikassi, ostoskassi kaksi ostoskassia ostoskärry monta ostoskärryä ostoskori Ostoskori on tyhjä. Ostoskorissa ei ole mitään. laatikko Laatikko on tyhjä. Laatikossa

Lisätiedot

Tehtävä: Anna lausetyypille nimi ja keksi vielä oma esimerkki.

Tehtävä: Anna lausetyypille nimi ja keksi vielä oma esimerkki. Kielioppi 2 27.1.2012 Tehtävä: Anna lausetyypille nimi ja keksi vielä oma esimerkki. La usetyyppi: Mä näin eilen kaupungilla poliiseja ja palomiehiä. Voisitko ostaa kaupasta appelsiineja ja greippejä?

Lisätiedot

Genetiivi vastaa kysymykseen kenen, minkä. Yksikössä genetiivin tunnus on -n (koulun, opettajan, kirjan). Nyt opiskelemme monikon genetiivin.

Genetiivi vastaa kysymykseen kenen, minkä. Yksikössä genetiivin tunnus on -n (koulun, opettajan, kirjan). Nyt opiskelemme monikon genetiivin. Monikon genetiivi Genetiivi vastaa kysymykseen kenen, minkä. Yksikössä genetiivin tunnus on -n (koulun, opettajan, kirjan). Nyt opiskelemme monikon genetiivin. Monilla sanoilla voi olla useampi erilainen

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty.

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty. Nä-mä jo o-saam-me. Kir-joi-ta sa-nat so-pi-van ku-van al-le. Li-sää puut-tu-vat ta-vut. Piir-rä ju-tus-ta ku-va. Kek-si pen-nuil-le ni-met.... 8 9 Kirjoita ku-vaan: Piir-rä ku-vaan: Lu-mi-u-kol-le hat-tu

Lisätiedot

Joululahja-numero. Käsitöitä. 10. N:o. Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 12" vuotiaalle (kuvat 1, 2, 3, 4, samoin kuvasta n:o 2.

Joululahja-numero. Käsitöitä. 10. N:o. Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. 12 vuotiaalle (kuvat 1, 2, 3, 4, samoin kuvasta n:o 2. Käsitöitä 10. N:o Liite Kotiin ja Yhteiskuntaan. Koti ja Yhteiskunta ynnä liite Käsitöitä maksaa koko vuodelta Suomessa 6 m:kkaa, Venäjällä 2 ruplaa 50 kop., puolelta vuodelta Suomessa 3 m:kkaa 50 p:niä.

Lisätiedot

DANCE ART KEVÄTNÄYTÖS 2019 BON APPETIT RIIHIMÄKI

DANCE ART KEVÄTNÄYTÖS 2019 BON APPETIT RIIHIMÄKI DANCE ART KEVÄTNÄYTÖS 2019 BON APPETIT RIIHIMÄKI Tuntikoodi Ryhmä Rooli Puvustus itseltä Puvustus tanssikoululta Hiukset/meikki Muuta huomioitavaa 195 Akrobatia I Italialainen keittiö musta tai punainen

Lisätiedot

Hyvä kerhojäsen! Ihana kesä!

Hyvä kerhojäsen! Ihana kesä! Huhtikuu 2018 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 (maksat ainoastaan paikallisverkkomaksun) www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä kerhojäsen! Huhtikuu

Lisätiedot

Kappale 3. Hyvää ruokahalua!

Kappale 3. Hyvää ruokahalua! Kappale 3 Hyvää ruokahalua! Maija tekee ruokaa Maija Virtanen on keittiössä. Hän keittää spagettia. Pöydällä on 4 haarukkaa, veistä, lautasta ja lasia. Lattialla on neljä tuolia ja matto. Hellalla on kaksi

Lisätiedot

Kenguru 2016 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) Ratkaisut

Kenguru 2016 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) Ratkaisut sivu 1 / 11 TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS E B C D D A TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS E C D C E C TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS A B E E B A sivu 2 / 11 3 pistettä 1. Anni, Bert, Camilla, David ja Eemeli

Lisätiedot

JAKSO 1 ❷ 3 4 5 PIHAPIIRIN PIILESKELIJÄT

JAKSO 1 ❷ 3 4 5 PIHAPIIRIN PIILESKELIJÄT JAKSO 1 ❷ 3 4 5 PIHAPIIRIN PIILESKELIJÄT 28 Oletko ikinä pysähtynyt tutkimaan tarkemmin pihanurmikon kasveja? Mikä eläin tuijottaa sinua takaisin kahdeksalla silmällä? Osaatko pukeutua sään mukaisesti?

Lisätiedot

Kanarialinnun perintötekijät Spalt = Saksankielinen sana ja tarkoittaa perityvä mutta ei näkyvä ominaisuus

Kanarialinnun perintötekijät Spalt = Saksankielinen sana ja tarkoittaa perityvä mutta ei näkyvä ominaisuus Kanarialinnun perintötekijät Spalt = Saksankielinen sana ja tarkoittaa perityvä mutta ei näkyvä ominaisuus Koodit eli kansain väliset tunnukset muuttuvat koko ajan, mutta ovat euroopassa laajasti käytössä,

Lisätiedot

Starfix TM Holkit ja puristustyökalu

Starfix TM Holkit ja puristustyökalu Starfix johdinholkitus ja puristustyökalu 3 johdinmerkintä Nylbloc auto ruuvittomat asennusliittimet Nylbloc ruuviliitinrimat Starfix TM Holkit ja puristustyökalu 376 0 376 66 376 77 377 64 376 87 376

Lisätiedot

Värijärjestelmät. Väritulostuksen esittely. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

Värijärjestelmät. Väritulostuksen esittely. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Tällä tulostimella voidaan tulostaa värillisiä asiakirjoja. Värituloste herättää huomiota, lisää arvostusta ja tulosteen tai tietojen arvoa. käyttö lisää lukijoiden määrää, sillä väritulosteet luetaan

Lisätiedot

Kappale 3. Hyvää ruokahalua!

Kappale 3. Hyvää ruokahalua! Kappale 3 Hyvää ruokahalua! Maija tekee ruokaa Maija Virtanen on keittiössä. Hän keittää spagettia. Pöydällä on neljä haarukkaa, veistä, lautasta ja lasia. Lattialla on neljä tuolia ja matto. Hellalla

Lisätiedot

91300 SOFT COTTON A K I J H B D E F C G

91300 SOFT COTTON A K I J H B D E F C G 91300 SOFT COTTON A K I J H B F D E C G Versio 2 91300 HEDELMIÄ LASTEN HERKKUPÖYTÄÄN TIETOJA LANGOISTA Järbo Garn AB PUH + 46-26 - 27 30 30 SÄHKÖPOSTI info@jarbo.se LISÄÄ OHJEITA Järbo Garnin kotisivuilla

Lisätiedot

DESIGN MARIAN TUOTE- KUVASTO

DESIGN MARIAN TUOTE- KUVASTO DESIGN MARIAN TUOTE- KUVASTO Muut tuotteet MUUT TUOTTEET Tämä katalogi pitää sisällään kaikkea mahdollista kodin koriste-esineistä asusteisiin. Järjestyksessään tästä luettelosta löydät - Käsin maalatuttuja

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO r.y Pvm Kello Sarja Kotijoukkue Vierasjoukkue Pelipaikka Kenttä Paikkakunta Vastuujoukkue

SUOMEN SALIBANDYLIITTO r.y Pvm Kello Sarja Kotijoukkue Vierasjoukkue Pelipaikka Kenttä Paikkakunta Vastuujoukkue G-JUNIORIT, 5. KIERROS, RYHMÄ A 19.03.2017 10:00 SS G Classic musta Sport white Pirkkahalli 1 Tampere Nokian KrP Sininen 19.03.2017 10:15 SS G Nokian KrP Sininen YPA Valkoinen Pirkkahalli 1 Tampere Nokian

Lisätiedot

Uutuuksia 2012. by Ofisea Oy

Uutuuksia 2012. by Ofisea Oy Uutuuksia 2012 by Ofisea Oy Suomalaista tuotanto-osaamista japanilaisen Okamuran mallistoon Piiroisen valmistama T1 -tuoli on näyttö suomalaisen kestävän valmistuksen taidoista. T1 Okamura istuin verhoiltu,

Lisätiedot

Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy 15.04.2014 / LL, EL tarkennettu 02.06.2014

Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy 15.04.2014 / LL, EL tarkennettu 02.06.2014 Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy 5.04.04 / LL, EL tarkennettu 0.06.04 689 J Y U PROXIMA Jyväskylän Yliopison X-rakennus, Seminaarinkatu 5, 4000 JYVÄSKYLÄ LUETTELO I R T O K A L U S T E E T - Kunnostettavat

Lisätiedot

PREMIUM TÄYDELLISIÄ SÄILYTYSRATKAISUJA. SUOMEKSI.

PREMIUM TÄYDELLISIÄ SÄILYTYSRATKAISUJA. SUOMEKSI. 1 PREMIUM TÄYDELLISIÄ SÄILYTYSRATKAISUJA. SUOMEKSI. PREMIUM TÄYDELLISIÄ SÄILYTYSRATKAISUJA SUOMEKSI KIRENA PREMIUM on alusta loppuun mittatilaustyönä tehty. Juuri sinun kotiasi varten. Huippulaadukkaat

Lisätiedot

Yllätys Rasti Palttala UUTINEN Tehtävä 16 Aika- ja taitotehtävä Maksimipisteet 3

Yllätys Rasti Palttala UUTINEN Tehtävä 16 Aika- ja taitotehtävä Maksimipisteet 3 Sininen UUTINEN Tehtävä 16 Punainen UUTINEN Tehtävä 17 Ruskea UUTINEN Tehtävä 18 Harmaa UUTINEN Tehtävä 19 VASTAUSLOMAKE UUTINEN Vartion nimi Numero Sarja Aika alkoi klo Vartio palautti uutisen klo UUTINEN

Lisätiedot

Kenguru 2015 Benjamin (6. ja 7. luokka)

Kenguru 2015 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

4023 Korkeus: 150 cm Leveys: 40 cm Teho: 1 x E27 max60w

4023 Korkeus: 150 cm Leveys: 40 cm Teho: 1 x E27 max60w 4020 teho: 1 x E27 max60w 4023 Korkeus: 150 cm 4022 4018 4025 Leveys: 24,5 cm 4030 Leveys: 32 cm 4028 Leveys: 32 cm 4031 Leveys: 22,5 cm 4027 Leveys: 22,5 cm 4026 Leveys: 32 cm 4016 Leveys: 36 cm 4015

Lisätiedot

Tilbehør 52 Eläinmobile

Tilbehør 52 Eläinmobile Tilbehør 52 Eläinmobile Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo Langanmenekki: Eläimiin: seuraavia värejä 1 kerä kutakin: vaaleanpunaista, pinkkiä, ruskeaa, beigeä, mustaa, valkoista Kaariin: seuraavia värejä 1

Lisätiedot

Oppitunti 9 - osa 1. lihaa ja perunasose perunasose = perunamuusi perunasoseuttaja ja kolme perunaa perunamuusi ja kanaa (kanankoipi) kurpitsasose

Oppitunti 9 - osa 1. lihaa ja perunasose perunasose = perunamuusi perunasoseuttaja ja kolme perunaa perunamuusi ja kanaa (kanankoipi) kurpitsasose Oppitunti 9 - osa 1 numeroita ehjä - rikki sata kaksisataa kolmesataa neljäsataa tuhat kaksituhatta kolmetuhatta neljätuhatta kymmenentuhatta kaksikymmentätuhatta satatuhatta miljoona 1 lihaa ja perunasose

Lisätiedot

Polyesterivanua DESIGN & OHJE Kerstin Arvelind SÄHKÖPOSTI SUOMENNOS. Irma Sinerkari

Polyesterivanua DESIGN & OHJE Kerstin Arvelind SÄHKÖPOSTI SUOMENNOS. Irma Sinerkari 91967 SOFT COTTON Versio 1 91967 ELÄIMELLISET REPUT LANGAT Soft Cotton (100 % puuvillaa. Noin 50 g = 80 m) VIRKKAUSTIHEYS Noin 16 ks x 19 krs virkkuukoukulla 4 mm = 10 x 10 cm LANKAVAIHTOEHTO Lankaryhmä

Lisätiedot

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen Sävyvastaavaisuus Hyvä korjaustyö edellyttää joskus että sävyvastaavuus saavutetaan sävyttämällä tai häivytyksen avulla, tai kiillottamalla vanha maali. On siis tärkeää että vertaus alkuperäisen maalin

Lisätiedot

Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5

Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5 Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Benjamin, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi,

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

4023 Korkeus: 150 cm Leveys: 40 cm Teho: 1 x E27 max60w

4023 Korkeus: 150 cm Leveys: 40 cm Teho: 1 x E27 max60w 4020 teho: 1 x E27 max60w 4023 Korkeus: 150 cm 4022 4018 4025 Leveys: 24,5 cm 4030 Leveys: 32 cm 4028 Leveys: 32 cm 4031 Leveys: 22,5 cm 4027 Leveys: 22,5 cm 4026 Leveys: 32 cm 4016 Leveys: 36 cm 4015

Lisätiedot

teetee Saga Tuotekoodi: SAG103

teetee Saga Tuotekoodi: SAG103 teetee Saga Tuotekoodi: SAG103 Leo ja Virpi asusteet Leo huivi Koko: yksi koko Lanka: teetee Saga (harmaa 0004) 200 g, (turkoosi 9577) 350g, teetee Alpakka (1090 valkoinen) 50g Puikot: nro 6 tai käsialan

Lisätiedot

PAINA PUUTA NÄYTTELYN PYSTYTYSOHJE. Sitting on Green Gold. Suomen käsityön museo The Craft Museum of Finland

PAINA PUUTA NÄYTTELYN PYSTYTYSOHJE. Sitting on Green Gold. Suomen käsityön museo The Craft Museum of Finland PAINA PUUTA Sitting on Green Gold NÄYTTELYN PYSTYTYSOHJE Suomen käsityön museo The Craft Museum of Finland - tuoleja Suomesta SISÄLLYSLUETTELO 1. LISTA NÄYTTELYN MUKANA OLEVISTA TAVAROISTA... 3 2. NÄYTTELYRAKENTEIDEN

Lisätiedot

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Koodi: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi ensimmäinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

PEPOn SARJAPELIT (ja Lappee JK:n kotipelit) syyskaudella 2009

PEPOn SARJAPELIT (ja Lappee JK:n kotipelit) syyskaudella 2009 PEPOn SARJAPELIT (ja Lappee JK:n kotipelit) syyskaudella 2009 viikko 30 25.7. la Naiset kakkonen PEPO - FC Futura Slahti nurmi 4-1 26.7. su C kolmonen PEPO Mustat - MP 96 Slahti nurmi 1-6 viikko 31 27.7.

Lisätiedot

Tämän monisteen tarkoitus on tutustua pikamaski -toimintoon GIMP:issä.

Tämän monisteen tarkoitus on tutustua pikamaski -toimintoon GIMP:issä. Gimp alkeet XVII 9 luokan ATK-työt/HaJa Sivu 1 / 5 Tutustuminen pikamaskiin Tämän monisteen tarkoitus on tutustua pikamaski -toimintoon GIMP:issä. Pikamaski on tehokas keino rajata alueita ja copypasteta

Lisätiedot

Siltaaminen: Piaget Matematiikka Inductive Reasoning OPS Liikennemerkit, Eläinten luokittelu

Siltaaminen: Piaget Matematiikka Inductive Reasoning OPS Liikennemerkit, Eläinten luokittelu Harjoite 2 Tavoiteltava toiminta: Materiaalit: Eteneminen: TUTUSTUTAAN OMINAISUUS- JA Toiminnan tavoite ja kuvaus: SUHDETEHTÄVIEN TUNNISTAMISEEN Kognitiivinen taso: IR: Toiminnallinen taso: Sosiaalinen

Lisätiedot

Askarrellaan lorukortteja

Askarrellaan lorukortteja Askarrellaan lorukortteja Valitse lapsen kanssa mieluisimmat lorut liitteestä tai muistelkaa omia lempilorujanne. Kirjoita tai leikkaa ja liimaa loru kartongille. Kortista tulee lapselle entistä kiinnostavampi,

Lisätiedot

Partitiivin. monikko. Heidi Törmänen

Partitiivin. monikko. Heidi Törmänen Partitiivin monikko Heidi Törmänen o, ö, u, y juusto tyttö kurkku hylly juusto ja tyttö jä kurkku ja hylly jä ja/jä i e tomaatti tomaatt e ja keksi keks e jä posti lasi uudet i-sanat, lainasanat post e

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET SÄÄKSVUORI: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01

Lisätiedot

JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET

JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET 1 JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET PERÄKÄRRY ON MTK KESKI-SUOMEN YHDISTYSTEN VARATTAVISSA MAKSUTTA. PERÄKÄRRYN SISÄLLÖSTÄ ON LUETTELO SEURAAVALLA SIVULLA. MYÖS OHJEET PERÄKÄRRYN ERI KOMPONENTTIEN

Lisätiedot

Matti Majava. Lyhenteet s = silmukka tr = taikarengas krs = kierros /kerros r = rivi ks = kiinteä silmukka ss = seuraava silmukka

Matti Majava. Lyhenteet s = silmukka tr = taikarengas krs = kierros /kerros r = rivi ks = kiinteä silmukka ss = seuraava silmukka Matti Majava Materiaalit: Puuvillalanka: Mayflower Cotton 8/4 Ruskea (1432), oranssi (1497), valkoinen (1402) harmaa (1442) ja musta (1443). Turvasilmat: 2 kpl. (8 mm.) Virkkuukoukku: Ohjeessa käytetty

Lisätiedot

Hyvin menee! 1 SUOMEA AIKUISILLE. Satu Heikkilä Pirkko Majakangas. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Hyvin menee! 1 SUOMEA AIKUISILLE. Satu Heikkilä Pirkko Majakangas. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Hyvin menee! 1 SUOMEA AIKUISILLE Satu Heikkilä Pirkko Majakangas Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Sisällysluettelo Kappale sivu Aiheet ja tilanteet Sanasto Rakenteet sivu Johdantokappale 7 aakkoset

Lisätiedot

OHJEHINNASTO 2016. kaikki tuotteet sis. alv. 24% Puulon Oy www.puulon.fi puulon@puulon.fi tel.+358(0)400292044 Pajatie 5, 17800 Kuhmoinen

OHJEHINNASTO 2016. kaikki tuotteet sis. alv. 24% Puulon Oy www.puulon.fi puulon@puulon.fi tel.+358(0)400292044 Pajatie 5, 17800 Kuhmoinen kaikki tuotteet sis. alv. 24% 1960 design Risto Halme Pöytien ja tuolien rungot koivua ja kannet ja istuimet koivuvaneria. Tuolin istuin on muotoon puristettua tammiviilutettua koivuvaneria ja kädensija

Lisätiedot

Huutokauppaluettelo. Huutokauppaehdot 1 / 26. Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa. Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5.

Huutokauppaluettelo. Huutokauppaehdot 1 / 26. Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa. Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5. Huutokauppaluettelo 1 / 26 Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5.2014 tiistaina Näyttö alkaen klo 13.00. Huutokauppa alkaa klo 15.00 Huutokauppaehdot 1. Tavaroiden

Lisätiedot

Language. Introduction to Finnish

Language. Introduction to Finnish Language Introduction to Finnish 123 How do I greet others in Finnish? How can I count to ten? In this chapter, you will learn about these and more. In this module, you will learn about: Alphabet Greetings

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTOLO: Pähkinäpuiset Tiffany kalusteet. s. 2-4 Valkoiseksi lakatut Tiffany kalusteet. s. 5-7

SISÄLLYSLUETTOLO: Pähkinäpuiset Tiffany kalusteet. s. 2-4 Valkoiseksi lakatut Tiffany kalusteet. s. 5-7 TIFFNY HINNASTO 2014 Pähkinäpuiset ja valkoiseksi lakatut Tiffany olohuoneen- ja ruokailutilojen kalusteet. SISÄLLYSLUETTOLO: Pähkinäpuiset Tiffany kalusteet. s. 2-4 Valkoiseksi lakatut Tiffany kalusteet.

Lisätiedot

LUONTO. Vesistö. Kuvia joista. Kuvaaja Pasi Lehtonen. Sanasto:

LUONTO. Vesistö. Kuvia joista. Kuvaaja Pasi Lehtonen. Sanasto: LUONTO Vesistö Suomen luonto on rikas. Suomessa on noin 60 000 järveä. Suomessa on myös paljon lampia, jokia ja koskia. Suurin järvi on Saimaa, jossa elää Saimaan norppa. Se on eläin, joka elää vain Suomessa.

Lisätiedot

Finland 01/04, 2019 ANCONA. OVH-hinnasto (sis. alv. 24%) (EURO) kotisivu puhelin

Finland 01/04, 2019 ANCONA. OVH-hinnasto (sis. alv. 24%) (EURO) kotisivu    puhelin ANONA OVH-hinnasto (sis. alv. 24%) (EURO) Finland 01/04, 2019 kotisivu www.kristensen.com e-mail kristensen@kristensen.com puhelin +45 75470303 HINNASTO Ancona huonekalusarja All rights reserved Kristensen

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi esiopetus syksy Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista, että

Lisätiedot

Lasten ympäristöopas

Lasten ympäristöopas Lasten ympäristöopas Vuodenajat Yhdistä oikeaan vuodenaikaan: Lintu aamuvarhain herää pesään aineksia kerää. On siis Ämpäri, lapio ja hiekkalinna, uimapuku ja pyöränpinna. On siis Siili penkoo lehtikasaa,

Lisätiedot

Kenguru 2019 Ecolier Ratkaisut

Kenguru 2019 Ecolier Ratkaisut Sivu 0 / 15 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 7 VASTAUS E C A D A A D 4 pistettä TEHTÄVÄ 8 9 10 11 12 13 14 VASTAUS B B C E B A D 5 pistettä TEHTÄVÄ 15 16 17 18 19 20 21 VASTAUS D E B E B E B Kilpailu pidetään

Lisätiedot

Evoluutiopuu. Aluksi. Avainsanat: biomatematiikka, päättely, kombinatoriikka, verkot. Luokkataso: 6.-9. luokka, lukio

Evoluutiopuu. Aluksi. Avainsanat: biomatematiikka, päättely, kombinatoriikka, verkot. Luokkataso: 6.-9. luokka, lukio Evoluutiopuu Avainsanat: biomatematiikka, päättely, kombinatoriikka, verkot Luokkataso: 6.-9. luokka, lukio Välineet: loogiset palat, paperia, kyniä Kuvaus: Tehtävässä tutkitaan bakteerien evoluutiota.

Lisätiedot

NABO-MALLISTO SYKSY 2013

NABO-MALLISTO SYKSY 2013 2 NABO-MALLISTO SYKSY 2013 0 1 0 Nokian Nahkatuote Oy Alinenkatu 35 37100 Nokia Puh. (03) 341 0955 Faksi (03) 341 0020 E-mail: nabo@nahkatuote.inet.fi www.nabo.fi Na bo No kia n Na hk at uo te Oy 13. 1.2

Lisätiedot

MTT Biotekniikka- ja elintarviketutkimus 1 Maatiaiskanan säilytysohjelma

MTT Biotekniikka- ja elintarviketutkimus 1 Maatiaiskanan säilytysohjelma MTT Biotekniikka- ja elintarviketutkimus 1 Arvoisa vastaanottaja Tänä vuonna vietämme maatiaiskanan säilytysohjelman käynnistymisen 10-vuotisjuhlaa. Kiitos kaikille Teille, jotka olette olleet mukana alusta

Lisätiedot

TALOT HEINÄSARANKAARI

TALOT HEINÄSARANKAARI TALOT HEINÄSARANKAARI Talot Heinäsarankaari 9, 11, 13 ja 15 00660 Helsinki MANNERHEIMINTIE 94 B 46, 00250 HELSINKI, PUH. 09-876 8989 LOUNAASTA KOILLISESTA Talo Tuomainen,Länsi-Pakila 34174-5 Heinäsarankaari,

Lisätiedot

SUNDET III KORTTELIT 2153, 2155, 2157 JA 2160 ESITYS SUUNNITTELUPERIAATTEISTA 719 SUNDET III KORTTELIT 2153, 2155, 2157 JA 2160

SUNDET III KORTTELIT 2153, 2155, 2157 JA 2160 ESITYS SUUNNITTELUPERIAATTEISTA 719 SUNDET III KORTTELIT 2153, 2155, 2157 JA 2160 SUNDET III KORTTELIT 2153, 2155, 2157 JA 2160 ESITYS SUUNNITTELUPERIAATTEISTA 30.5.2012 SUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT Suunnittelukohteina ovat korttelit 2153, 2155, 2157 ja 2160 Kirkkonummen Kartanonranta Sundet

Lisätiedot

MONIKON PARTITIIVI SANATYYPEITTÄIN / MA2000. Muuta lihavat sanat monikkoon. Vaihda sana monta sanaan paljon. Harjoitus 1. Liipolassa on paljon taloja.

MONIKON PARTITIIVI SANATYYPEITTÄIN / MA2000. Muuta lihavat sanat monikkoon. Vaihda sana monta sanaan paljon. Harjoitus 1. Liipolassa on paljon taloja. MONIKON PARTITIIVI SANATYYPEITTÄIN / MA2000 Muuta lihavat sanat monikkoon. Vaihda sana monta sanaan paljon. Harjoitus 1 Liipolassa on paljon taloja. Keskustassa on paljon kouluja. Huoneessa on paljon hyllyjä.

Lisätiedot

Persialaiskissat, miesten t-paidat

Persialaiskissat, miesten t-paidat Persialaiskissat, miesten t-paidat Musta o-kaula-aukkoinen unisex t-paita, painatus eteen metallihopealla Paitana Unisex t-paita Fruit of the Loom Valueweight 61-036-0 Hyvin laskeutuva perus unisex-paita.

Lisätiedot

MONIKON PARTITIIVI SANATYYPEITTÄIN / MA2000. Muuta lihavat sanat monikkoon. Vaihda sana monta sanaan paljon. Harjoitus 1. Liipolassa on monta taloa.

MONIKON PARTITIIVI SANATYYPEITTÄIN / MA2000. Muuta lihavat sanat monikkoon. Vaihda sana monta sanaan paljon. Harjoitus 1. Liipolassa on monta taloa. MONIKON PARTITIIVI SANATYYPEITTÄIN / MA2000 Muuta lihavat sanat monikkoon. Vaihda sana monta sanaan paljon. Harjoitus 1 Liipolassa on monta taloa. Keskustassa on viisi koulua. Huoneessa on monta hyllyä.

Lisätiedot

Tilkkuilijan värit. Saana Karlsson

Tilkkuilijan värit. Saana Karlsson Tilkkuilijan värit Saana Karlsson Tilkkutöissä erivärisiä kangaspaloja ommellaan yhteen ja siten muodostetaan erilaisia kuvioita. Värien valinta vaikuttaa siihen miten suunnitellut kuviot tulevat tilkkutyössä

Lisätiedot

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh

Kiinteistöön liittyvissä hätätapauksissa Palmian päivystys palvelee teitä 24h, puh TALOON PEREHDYTYS Osoite: Knutersintie 915 00890 Helsinki Puhelinnumero: 09 310 79784 Sähköposti: ostersundom.leirikeskus@hel.fi Kotisivut: ostersundom.munstadi.fi Facebook: ostersundominleirikeskus KOORDINAATIT:

Lisätiedot

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä:

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: Lapsen kanssa järjestetään kahdenkeskeinen arviointihetki 2 kertaa vuodessa: alkukartoitus ja seuranta puolen vuoden päästä. Tutustu

Lisätiedot

IHTE-2100 KaSuper 2007-2008 Luento 2: värit, kuvakkeet

IHTE-2100 KaSuper 2007-2008 Luento 2: värit, kuvakkeet IHTE-2100 KaSuper 2007-2008 Luento 2: värit, kuvakkeet Aiheet tänään Värit käyttöliittymäsuunnittelussa Kuvakkeiden suunnittelu Värit käyttöliittymässä Of all design elements, color most exemplifies the

Lisätiedot

Hinnasto silmille. Tämä hinnasto on päivitetty 16.3.2011. Ajantasaiset hinnat löydät verkkokaupastamme osoitteesta www.tayttotarvike.

Hinnasto silmille. Tämä hinnasto on päivitetty 16.3.2011. Ajantasaiset hinnat löydät verkkokaupastamme osoitteesta www.tayttotarvike. Hinnasto silmille Tämä hinnasto on päivitetty 16.3.2011. Ajantasaiset hinnat löydät verkkokaupastamme osoitteesta www.tayttotarvike.fi Mustat pallosilmät Koko mm Hinta 6 0,80 7 1,00 8 1,20 9 1,40 10 1,60

Lisätiedot

Viinijärven päiväkoti

Viinijärven päiväkoti Viinijärven päiväkoti Viherrystä Viinijärvellä Viime vuonna meidän päiväkotimme pihalle istutettiin kaksi omenapuuta ja kaksi kirsikkapuuta. Meillä oli kevätjuhla, jossa vanhemmatkin lapioivat kuoppia

Lisätiedot

Sulake 20 A gl/gg DII, 5 kpl. Sulake 10 A gl/gg DII, 5 kpl 09.2. Myyntipakkauksen mitat. 650245 IP-pakkaus 10 130mm 50mm 25mm 0,135Kg

Sulake 20 A gl/gg DII, 5 kpl. Sulake 10 A gl/gg DII, 5 kpl 09.2. Myyntipakkauksen mitat. 650245 IP-pakkaus 10 130mm 50mm 25mm 0,135Kg 09. Sulakkeet Sulake 6 A gl/gg DII, 5 kpl 09.1 Sulake 6 A gl/gg DII, 5 kpl 6 A, 500 V 650244 IP-pakkaus 10 130mm 50mm 25mm 0,14Kg 5 702126 502448 Sulake 10 A gl/gg DII, 5 kpl 09.2 Sulake 10 A gl/gg DII,

Lisätiedot

KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen jälkeen sijaitsevaan asiakaspalvelupisteeseen.

KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen jälkeen sijaitsevaan asiakaspalvelupisteeseen. OSTOAPU ÄPPLARÖ -ulkokalusteet SUOMI Sopii tyyliisi ja tilaasi Haaveiletko aurinkotuolissa makoilusta parvekkeella? Tarvitsetko pöydän seuraaviin puutarhajuhliin? Kaipaatko säilytystilaa puutarhatyökaluille

Lisätiedot

PYYHEKUTSUT Pyyheliinat jokaiseen kotiin Tuotekuvasto talvi 2015

PYYHEKUTSUT Pyyheliinat jokaiseen kotiin Tuotekuvasto talvi 2015 PYYHEKUTSUT Pyyheliinat jokaiseen kotiin Tuotekuvasto talvi 2015 Sinistä unelmaa, puuteri vaaleansininen Pilvi ja Denimin sininen Pioni. 1. 1. vaaleansininen Pilvi 2. valkoinen Pumpuli Sileä neulos 500g/m²

Lisätiedot

Lukitustuotteet. LOCKOUT/TAGOUT - lukitse ja merkitse 298. Muovilukot metallisakkelilla 302. Muovilukot muovisakkelilla 302

Lukitustuotteet. LOCKOUT/TAGOUT - lukitse ja merkitse 298. Muovilukot metallisakkelilla 302. Muovilukot muovisakkelilla 302 LOCKOUT/TAGOUT - lukitse ja merkitse 298 Muovilukot metallisakkelilla 302 Muovilukot muovisakkelilla 302 Lukkotelineet ja -asemat 302 Lukitussalvat 303 Vaijerilukitsimet 303 Palloventtiililukitsimet 304

Lisätiedot

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä!

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! pullaa - jauhoa, maitoa, kananmunaa, leivinjauhetta,, margariinia... leipää - jauhoa, leivinjauhetta,, maitoa/ kalakeittoa -, kalaa (esim. lohta), tilliä, perunaa, kermaa,,

Lisätiedot

Murtolukujen peruslaskutoimitukset Cuisenairen lukusauvoilla

Murtolukujen peruslaskutoimitukset Cuisenairen lukusauvoilla Murtolukujen peruslaskutoimitukset Cuisenairen lukusauvoilla 1. Tehtävänanto Pohdi kuinka opettaisit yläasteen oppilaille murtolukujen peruslaskutoimitukset { +, -, *, / } Cuisenairen lukusauvoja apuna

Lisätiedot

Pimentävä kangas DL 380 vaalearuskea. Pimentävä kangas DL 385 keltaoranssi. Pimentävä kangas DL 390 haaleasyreeni. Pimentävä kangas DL 395 lime

Pimentävä kangas DL 380 vaalearuskea. Pimentävä kangas DL 385 keltaoranssi. Pimentävä kangas DL 390 haaleasyreeni. Pimentävä kangas DL 395 lime Alussa pimentävät kankaat, joissa kaikissa taustapuoli valkoinen, etukangas kuvan värillä Jäljempänä peittävät kankaat, eivät pimennä, eivät näy läpi, päästävät auringon valon läpi DL 398 vaaleavihreä

Lisätiedot

SÄHKÖOPIN SARJA ALAKOULUUN

SÄHKÖOPIN SARJA ALAKOULUUN 534153-2 SÄHKÖOPIN SARJA ALAKOULUUN TEHTÄVÄKIRJA Tevella Oy 1. Paristonpidin 6 kpl 2. Lampunpidin 6 kpl 3. Hehkulamppu 6 kpl 4. Painokytkin 3 kpl 5. Veitsikytkin 2 kpl 6. Vastuslanka 1 kpl 7. Moottori

Lisätiedot

VÄRIT 12.2.2015 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - VÄRIT

VÄRIT 12.2.2015 WWW-VISUALISOINTI - IIM60110 - VÄRIT VÄRIT 12.2.2015 Väri on silmään saapuvan valon aistittava ominaisuus, joka havaitaan näkö- ja väriaistilla. Värin aistiminen riippuu silmään saapuvan valon sisältämistä aallonpituuksista ja niiden voimakkuuksista.

Lisätiedot

HIENOMOTORIIKAN HARJOITUKSET. Erityisopettaja Malla Eisala

HIENOMOTORIIKAN HARJOITUKSET. Erityisopettaja Malla Eisala HIENOMOTORIIKAN HARJOITUKSET Erityisopettaja Malla Eisala Aloitussanat Hienomotoriikka Hienomotorisilla harjoituksilla pyritään sujuvuuteen niin arjen toimissa kuin kynä-paperitehtävissä. Eskarista ekaluokalle

Lisätiedot