RC-300 loop station. Käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RC-300 loop station. Käyttöohje"

Transkriptio

1 b RC-300 loop station Käyttöohje

2 PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-300 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä kerrostamalla ääniä päällekkäin samalla, kun toistat jo äänitettyjä raitoja. Muistiin mahtuu 99 looppia, joiden yhteiskesto voi olla noin 3 tuntia. Moniraitaisuus mahdollistaa laajemman variaation esityksissä. Toimii stereona Kitaran lisäksi pedaaliin voi kytkeä myös mikrofonin MIC-liittimeen ja audiosoittimen AUX IN- liittimeen. Äänitetyt fraasit voi kopioida tietokoneelle USB:n kautta tai pedaaliin voi tuoda WAVtiedostoja tietokoneelta. Voit lisätä efektin, joka rytmittyy samaan tempoon loopin kanssa. Kaksi RC-300 laitetta voi tahdistaa toimimaan yhdessä kytkemällä laitteiden välille MIDI-kaapelin.

3 SISÄLLYSLUETTELO Tulossa

4 RC-300 KÄYTTÖPANEELI Nimi 1 MASTER MASTER 2 TRACK TRACK 1-3 liukusäätimet STATUS-valo TRACK EDIT 3 RHYTHM RHYTHM LEVEL RHYTHM ON/OFF TAP TEMPO RHYTHM EDIT 4 MEMORY Näyttö Merkitys Määrittää MAIN OUT päälähdön ja kuulokelähdön ulostulovoimakkuuden. *Ei vaikuta SUB-ulostuloon eikä USB-audion voimakkuuteen. Raitojen äänenvoimakkuuden säätimet Palaa, kun raidalla on tietoa. Näillä valitaan raita, jonka asetuksia haluat muokata. Määrää rytmiraidan ulostulovoimakkuuden. Kytkee rytmin päälle/pois. Määrittää rytmille tempon. Paina tästä muokataksesi rytmin asetuksia. Tästä näet aktiivisen muistipaikan numeron ja muuta tietoa. Oheinen tieto on näytössä, kun laite on perustilassa. Muistipaikan numero Muistipaikan nimi Muistipaikan numero tasomittarit mittarit taso Muistipaikan numero tasomittarit mittarit taso MEMORY EDIT Raitojen tasomittarit tasomittarit Paina tästä muuttaaksesi looppimuistin asetuksia.

5 SYSTEM Nuolinäppäimet MEMORY/VALUEsäädin WRITE EXIT 5 INPUT LEVEL AUX/INST/MIC PEAK-valo Paina tästä muuttaaksesi systeemiasetuksia. Valitse näillä haluamasi parametri näyttöön. Play-tilassa vaihtaa muistipaikkaa. Editointitilassa muuttaa valitun parametrin arvoa. Paina tästä kirjoittaaksesi äänitetty looppi muistiin. Poistu editointitilasta painamalla tästä tai peruuta valitsemasi toiminto. Säätää sisääntulotason AUX-, INST- ja MIC-tuloille. Valo palaa, jos sisääntulotaso ylittää hyväksytyn rajan. Aseta sisääntulotaso siten, että PEAK-valo vilkahtelee hieman, kun laulat/soitat kovaa. 6 LOOP FX LOOP FX-näppäin LOOP FX-valo LOOP FX-poljin EXP 1-poljin Muokkaa tästä efektin asetuksia. Valo osoittaa valitun efektityypin. Kytkee efektin päälle/pois. Jos pidät poljinta väh. 2 sekunnin ajan alhaalla, voit sen jälkeen vaihtaa muistipaikkaa raidan 1 polkimilla ja valita efektejä raidan 3 polkimilla. Poljin ohjaa efektin syvyyttä. Toiminta voi olla erilainen jokaisella muistipaikalla. PLAY-valo, vihreä Valo palaa toiston aikana ja vilkkuu muistiin lataamisen ja muiden muistitoimintojen aikana. Päälleäänityksen aikana kumpikin valo vilkkuu. 7 ALL START/STOP ALL START/STOPpoljin Kaikki raidat lähtevät soimaan/lakkaavat soimasta yhtä aikaa. 8 TRACK 1-3 polkimet REC-valo, Valo palaa, kun äänitys on käynnissä. punainen. REC/DUB/PLAYpolkimet Kytkee toimintatilaa välillä äänitys/ päälleäänitys/toisto Jos raita on tyhjä: äänitys->päälleäänitys->toisto Jos raidalla on soittoa: toisto->päälleäänitys Undo/Redo Toiston tai päälleäänityksen aikana paina REC/DUB/PLAY-poljinta väh. 2 sekuntia ja edellinen äänitys pyyhkiytyy pois. Jos haluat kumota poispyyhkimisen paina poljinta uudelleen 2 sekuntia. STOP-poljin Stop Pysäyttää raidan toiston/äänityksen/päälleäänityksen. Tap Tempo Raidan tyhjentäminen Määritä loopille tempo painelemalla STOP-poljinta rytmissä. Tyhjennä raita pitämällä poljin alhaalla väh. 2 sekuntia.

6 LIITÄNNÄT Sisääntulotason säätö Säädä kunkin sisääntulon taso siten, että PEAK-merkkivalo vilkahtelee satunnaisesti, kun soitat/laulat lujaa. INPUT MIC liitin INPUT INST liitin INPUT AUX liitin Virtalähteen liitin Kytke tähän laitteen mukana tullut virtalähde. Käytä vain mukana tullutta virtalähdettä, jotta laite ei vahingoitu. Kytke mikrofoni tähän. PHANTOM-kytkin Jos käytät kondensaattorimikrofonia, laita kytkin ONasentoon. Jos mikrofoni on dynaaminen, laita kytkin OFF-asentoon. *Normaalisti kytkin on OFFasennossa. Kytke kitara, basso tai efektilaite tähän. Stereoliitäntää varten käytä kummatkin liittimet ja monona kytke soitin L/MONOsisäänmenoon. Kytke audiosoittimesi tähän stereo miniplugikaapelilla. PHONES kuulokeliitin Kytke kuulokkeet tähän. (myydään erikseen) POWER virtakytkin Kytkee laitteeseen virran. Jotta virta ei katkea vahingossa ja suojellaksesi virtaliitintä pyöräytä virtajohto kaapelikoukun kautta. MAIN OUTPUT ulostulo Kytke loopperi vahvistimeen tai monitorikaiuttimiin tästä. Jos äänentoistosi on monofoninen, kytke kaapeli ainoastaan OUTPUT L lähtöön. SUB OUTPUT ulostulo Kytke tästä esim. mikseriin tai muihin laitteisiin. Tähän voit ohjata tietyn raidan, audiosisääntulon, tai tietokoneen USB-audion, joka toimii riippumatta MAIN OUTPUT ulostulosta. CTL 1, 2/EXP 2 liitin CTL 3, /EXP 3 liitin Tähän voit kytkeä EXPpedaalin (EV-5, myydään erikseen) tai jalkakytkimen (FS-5U tai FS-6, myydään erikseen) erilaisten toimintojen ohjaamista varten. MIDI liittimet MIDIlaitteiden kytkemiseen. Voit kytkeä esim. kaksi RC-300:sta yhteen ja pyörittää niitä yhteen tahdistettuna. USB liitin Kytke Loop Station tietokoneeseen USBkaapelilla ja tallenna fraaseja tietokoneeseen tai lataa wav-tiedostoja pedaaliin. RC-300 toimii myös äänikorttina, jonka läpi voit toistaa tietokoneen audiota.

7 PERUSKÄYTTÖ Suorita äänitys, päälleäänitys ja fraasin soittaminen seuraavalla tavalla. Muistipaikan valinta Valitse muistipaikka MEMORY/VALUE-säätimellä. Muistipaikan numero Muistipaikan nimi Jos kaikki raidat ovat tyhjiä, tässä lukee EMPTY. Status valo kertoo, onko raidalla soittoa. Merkkivalo Ei pala Merkitys Tyhjä raita Paina REC-poljinta aloittaaksesi äänityksen Palaa Raidalla on soittoa Käynnistä toisto painamalla REC-poljinta Tehtaalla on nauhoitettu demofraaseja muistipaikoille Äänitys versus päälleäänitys Tässä ohjeessa ensimmäinen soitto tyhjälle raidalle on äänitys. Seuraavat soitot samalle raidalle ovat päälleäänityksiä.

8 Äänittäminen Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Auto recording toiminto käynnistää äänityksen heti, kun alat soittaa. Voit valita myös rytmin taustalle. REC-polkimen painaminen toimii normaalisti järjestyksessä: äänitys, päälleäänitys, toisto. Järjestykseksi voi vaihtaa myös: äänitys, toisto, päälleäänitys Päälleäänitys Lisää uusia kerroksia raidalle samaan aikaan, kun ensimmäinen raita soi pohjalla. Painamalla vasenta poljinta uudelleen tallennin siirtyy äänitystilasta toistoon. Viimeisimmän soiton voi poistaa Undo-toiminnolla. Redo toiminto kumoaa Undon. Loop-toisto Toista soittoasi loopissa. Painamalla vasenta poljinta kertaalleen, toiston ollessa käynnissä, laite menee päälleäänitystilaan. Voit vaihtaa muistipaikkaa lennosta painamalla nuolinäppäimiä, kun toisto on käynnissä. Muistin numero vilkkuu näytössä ja voit valita seuraavan muistin. Stop Voit pysäyttää toiston, päälleäänityksen tai toiston aikana, painamalla oikeaa poljinta.

9 Äänityksen/päälleäänityksen peruuttaminen Pitämällä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan voit peruuttaa, palauttaa tai poistaa viimeisimmän soiton. Näyttö Undo Redo Merkitys Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan toiston tai päälleäänityksen aikana; viimeisin äänitys peruuntuu. Kumoa äskeinen peruutus; pidä taas poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan toiston aikana. (Redo toimii vain päälleäänitykselle) Track clear Pidä STOP-poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, kun toisto ei ole käynnissä. Sen hetkinen fraasi pyyhkiytyy pois. (Clear ei poista muistiinkirjoitettua fraasia, ainoastaan työn alla olevan) Raitojen käynnistäminen yhtä aikaa Paina ALL START/STOP, kun haluat kaikki raidat käyntiin yhtä aikaa. Vastaavasti voit sammuttaa kaikki raidat kerralla painamalla tätä poljinta. One-shot fraasi One-shot fraasi soi vain kerran alusta loppuun, kun käynnistät sen painamalla poljinta. Näyttö Raita 1 Raita 2 ol One-shot Looppi Lo Looppi One-shot oo One-shot One-shot

10 Muistiin kirjoittaminen Jos valitset uuden muistipaikan tai katkaiset virran äänityksen jälkeen, äänittämäsi soitto häviää. Jos haluat pitää soiton muistissa, se pitää kirjoittaa muistiin. 1) Paina WRITE, kun toisto ei ole käynnissä. Muistiinkirjoituksen ikkuna aukeaa. 2) Valitse muistipaikka MEMORY/VALUE-nupilla. Jos kirjoitat muistiin samaan muistipaikkaan, jossa jo olet, hyppää yli tämän kohdan. Et voi valita muistia, johon on jo tallennettu. Maksimi tallennusaika on yhteensä noin 3 tuntia. Jos laitteen muistitila on loppumassa, näyttöön ilmestyy Memory Full. Tyhjennä tarpeettomia muistipaikkoja ja yritä tallennusta sen jälkeen uudelleen. 3) Paina uudelleen WRITE ja soitto tallentuu. Jos et haluakaan suorittaa muistiinkirjoittamista loppuun, paina EXIT. Voit antaa muistipaikalle nimen. Muista, että on mahdollista että muistista katoaa soittoa käyttövirheen tai toimintahäiriön seurauksena. Suorita tärkeistä muistipaikoista varmuuskopiointi tietokoneelle. Muistista poistaminen Demofraasit ovat muisteissa jos pyyhit ne muistista, niitä ei saa enää takaisin. Halutessasi voit varmuuskopioida myös demofraasit tietokoneelle. 1) Valitse tyhjennettävä muistipaikka. 2) Paina WRITE.

11 3) Painele nuolinäppäimiä, kunnes näytössä lukee Initialize. 4) Paina uudelleen WRITE ja muistipaikka tyhjenee. Jos et haluakaan suorittaa muistista poistamista loppuun, paina EXIT.

12 RAITOJEN ASETUKSET Voit valita, kuinka kukin raita soi ja lakkaa soimasta. Valitse muokattava raita EDIT-näppäimellä. Loopin toistotavan määrittely (Play Mode) Valitse, soiko raita loopissa vai ainoastaan kertaalleen alusta loppuun. One-Shot soi vain kerran ja pysähtyy. Raitojen käynnistyksen tahdistaminen (Loop Sync) Jos kytket Loop synkan päälle kahdelle tai kolmelle raidalle, ne tahdistuvat alkamaan pisimmän raidan mukaan. Käynnistyy yhtä aikaa pisimmän raidan kanssa. Loop sync pois päältä: raita soi loopissa oman kestonsa mukaan. Tempon synkkaaminen (Tempo Sync) Jokainen raita muistaa tempon, jolla ne on alun perin äänitetty (original tempo). Muistipaikalle voi valita myös yhteisen tempon kaikille raidoille (phrase memory tempo). Normaalisti tempo synkka on päällä (phrase memory tempo), jotta raidat soivat keskenään rytmissä. Jos kytket tempo synkan pois (off), raita soi alkuperäisessä tempossaan. Tempo Sync ON: raidat soivat muistipaikan tempossa. Tempo Sync OFF: raita soi alkuperäisessä tempossa.

13 Raidan soittaminen takaperin (Reverse) Laita Reverse on-asentoon soittaaksesi raidan lopusta alkuun. Raidan tahtimäärä Voit valita kunkin raidan pituuden jo ennen soittamista. Näin raidasta tulee halutun mittainen ja se alkaa pyöriä loopissa, kun tahtimäärä tulee täyteen ilman polkimen painamista. 1 tahti 4 tahtia 8 tahtia Muut vaihtoehdot: AUTO FREE Ensimmäinen äänitetty raita määrittää kaikkien raitojen pituuden. Raidan pituus määrittyy sen mukaan, kuinka pitkään äänitys on käynnissä. Kuinka raita pysähtyy (Stop Mode) Voit valita, kuinka kukin raita soi ja lakkaa soimasta, kun painat STOP-poljinta. Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Voit katkaista toiston heti painamalla STOP- poljinta uudelleen Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on soinut loppuun Immediate Fade out Loop end Pysähtyy heti Vaimenee ja pysähtyy Fraasi soi loppuun ja pysähtyy

14 Raidan äänentason säätö (Play Level) Kunkin raidan voimakkuutta voi säätää välillä liukusäätimillä 1-3. Raidan äänitystason säätö (Rec Level) Kunkin raidan äänitysvoimakkuutta voi säätää välillä Asennossa 100 soittosi tallentuu alkuperäisellä voimakkuudella. Raidan sijainnin stereokuvassa (Pan) Raidan sijaintia stereokuvassa (panorointi) voi säätää vasemmalta oikealle välillä L50-CENTER- R50. CENTER-asennossa ääni kuuluu keskeltä. L50-asennossa ääni kuuluu ainoastaan vasemmalta. Ulostulon valita (Output Select) Kullekin raidalle voi valita ulostuloreitityksen. Halutessasi saat samat reititykset vaikuttamaan kaikkiin muistipaikkoihin. MAIN SUB MAIN+SUB Ääni kuuluu MAIN-ulostulosta ja kuulokkeista. Ääni kuuluu SUB-ulostuloista, mutta ei MAINulostulosta eikä kuulokkeista. Ääni kuuluu kaikista ulostuloista.

15 MUISTIPAIKAN ASETUKSET Nämä asetukset vaikuttavat koko muistipaikkaan. Paina ensin MEMORY EDIT-näppäintä. Muistipaikan nimeäminen Voit kirjoittaa muistipaikalle nimen (max. 16 merkkiä). Paina MEMORY EDIT ja kerran nuolta vasemmalle avataksesi kirjoitusikkunan. MEMO Normaalisti nuolinäppäimillä valitaan parametreja, mutta tässä tilassa niillä liikutetaan kursoria kirjainten alla. Kun kursori on oikeanpuolimmaisessa kirjaimessa, seuraava painallus tuo ulos kirjoitusikkunasta. Valitse nuolinäppäimillä kirjain, jota vaihdat ja muuta kirjainta MEMORY/VALUE-nupilla. CAPS (RHYTHM EDIT)-näppäimellä vaihdat ison ja pienen kirjaimen välillä. INS (RHYTHM ON/OFF)-näppäin lisää tyhjän kentän kursorin kohdalle. DEL (RHYTHM TAP TEMPO)-näppäin poistaa kursorin kohdalla olevan kirjaimen ja siirtää sen jälkeisiä kirjaimia pykälän vasemmalle. Muistipaikan äänenvoimakkuus (Memory Level) Aseta muistipaikalle sopiva äänentaso välillä Normaalisti taso on keskiasennossa 100. Ulostulon valinta sisääntulolle (Input Output Select) Tästä määritetään, mistä ulostulosta monitoroidaan sisään tulevaa signaalia.

16 Tämän asetuksen voi tehdä myös siten, että reititys pätee kaikissa muistipaikoissa. MAIN SUB MAIN+SUB MUTE Ääni kuuluu MAIN-ulostulosta ja kuulokkeista. Ääni kuuluu SUB-ulostuloista, mutta ei MAINulostulosta eikä kuulokkeista. Ääni kuuluu kaikista ulostuloista. Ääni ei monitoroidu, mutta tallentuu kuitenkin raidalle. Kahden RC-300:n tahdistaminen (MIDI Sync) Kaksi laitetta voi tahdistaa keskenään, kun niiden välille on kytketty MIDI-kaapeli. Tahdistuksen ansiosta kumpikin RC-300 soi samassa tempossa. INTERNAL MIDI RC-300 toimii oman sisäisen kellonsa mukaan. Käytä tätä, kun käytät laitetta yksinään tai MIDI-kelloa lähettävänä master-laitteena. Tässä tilassa RC-300 toimii MIDI-kelloa vastaanottavana orjalaitteena masterlaitteelle. Päälleäänityksen tila (Overdubbing Mode) Voit valita päälleäänityksen toimintamuodon. OVERDUB REPLACE Uusi soitto äänittyy jo raidalla olevan soiton ohelle. Raidalla jo oleva soitto pyyhkiytyy pois sitä mukaa, kun raidalle soitetaan uusia ottoja. Stereo vai mono (Recording Mode)

17 Ennen äänitystä valitse, tuleeko raidalle mono- vai stereoäänitys. STEREO MONO Mono- ja stereoäänityksellä ei ole eroa muistin kulumisen suhteen. Kun äänitys on käynnissä, tilaa ei voi enää vaihtaa toiseksi. Äänitys tulee stereona. Äänitys on monofoninen. Muistipaikan tempo Jokaisella muistipaikalla on oma tempo, joka on myös rytmikoneen tempo. Tempon arvot ovat välillä Valitse nuolinäppäimillä tempon yksikkö, jota vaihdat ja muuta arvoa MEMORY/VALUE-nupilla. TAP TEMPO Voit määrittää tempon painelemalla TAP TEMPO näppäintä rytmissä. Voit myös polkea STOP-poljinta rytmissä määrittääksesi tempon. Toiston katkaisu vaimennuksella (Fade-Out Time) Tästä määritetään musiikin vaimenemisaika, kun raidan pysäytystila Stop Mode on asetettu FADE OUT -asentoon Vaimenemisajan yksikkö. Arvolla 100 vaimeneminen kestää 20 sekuntia. Äänityksen automaattinen käynnistys (Auto Recording) Äänitys alkaa heti, kun alat soittaa soitintasi tai käynnistät audiosoittimen. OFF ON Paina REC-poljinta käynnistääksesi äänityksen. Painaessasi REC-poljinta REC-merkkivalo alkaa vilkkua ja RC-300 menee äänityksen

18 valmiustilaan. Kun alat soittaa REC-merkkivalo palaa tasaisesti ja äänitys käynnistyy. Vain yhden raidan soittaminen (Single Track Play) Normaalisti RC-300 toistaa kolmea raitaa kerrallaan. Single Track Play -tilassa soi kuitenkin vain yksi raita kerrallaan. Edellinen raita lakkaa soimasta, kun valitset seuraavan raidan. OFF ON Kaikki raidat soivat. Vain yksi raita soi kerrallaan. Kuinka raita vaihtuu (Track Change Mode) Kun laite on Single Track Play -tilassa, voit määrätä, kuinka raita vaihtuu toiseksi.. IMMEDIATE LOOP END Raita vaihtuu heti. Raita vaihtuu vasta, kun looppi onsoinut loppuun. Kaiun määrä (Reverb Level) Tämä säätää kaiun syvyyttä. Kaiku tulee raidoille, jotka on reititetty MAIN-ulostuloon Kaiun syvyys.

19 JALKAKYTKIN OPTIOT Jokaiselle pedaalin muistipaikalle voi tehdä omat jalkakytkimien ohjaukset. Voit myös tehdä control change MIDI-asetuksia ulkoisella MIDI-laitteella (esim. Roland FC-300) ohjaamista varten. Jokaiselle muistipaikalle voi määrittää kahdeksalle kytkimelle kullekin oman ohjattavan parametrin. Parametri Arvo Selitys Ohjauksen kytkeminen (Assign Switch) Määritä, onko kytkinohjaus käytössä. OFF Ohjaus ei kytketty. ON Ohjaus käytössä. Ohjauksen kohde (Assign Target) Valitse tästä polkimella (tai MIDI:llä) ohjattava parametri. MEM Tempo(TAP) EFFECT CONTROL MEMORY INC MEMORY DEC LOOP FX ON/OFF FX TYPE INC FX TYPE DEC UNDO/REDO TR1-3 UNDO/REDO TR1-3 PLAY/STOP ALL PLAY/STOP TRACK1-3 CLEAR INPUT MASTER LEV INPUT MIC SWITCH CC#1-#31, CC#64-#95 Muistipaikan tempo määräytyy sen mukaan, missä rytmissä painelet poljinta. Valitun LOOP FX efektin ohjaus. Vaihtaa muistipaikkaa ylös/alas. Kytkee efektin päälle/pois. Vaihtaa efektin tyyppiä. Voit poistaa/palauttaa viimeisimmän äänityksen. Raitakohtainen edellisen äänityksen poisto/palautus. Yksittäisen raidan pysäytys/käynnistys. Kaikkien raitojen yhtä aikainen käynnistys/pysäytys. Tyhjentää yksittäisen raidan. Säätää sisääntulojen voimakkuutta. Kytkee mikkitulon päälle/pois päältä. Lähettää tässä valittua control change numeroa RC-300:n MIDI-ulostulosta.

20 Parametri Arvo Selitys Ohjausalue (Target Range) Voit asettaa alueen, jonka sisällä ohjaimen lähettämät arvot liikkuvat. Alue ja arvot riippuvat siitä, mikä toiminto on kytketty ohjattavaksi (Assign Target). Ohjaimen valinta (Assign Source) Valitse tästä ohjain, jolla kontrolloit kohdetta. EXP1 PEDAL LOOP FX PEDAL CTL1-4 PEDAL RC-300:n oma ekspressiopoljin. RC-300:n LOOP FX jalkakytkin. Normaalisti kytkee efektin päälle, mutta jos et tarvitse sitä efektin kytkemiseen, aseta kytkin ASSIGN -tilaan Systeemiasetuksista. Jalkakytkin 1-4 kytkettynä CTL/EXP-liittimiin. EXP2-3 PEDAL TRACK1-3 REC/DUB TRACK1-3 PLAY SYNC START/STOP CC#1-#31, CC#64-#95 Ekspressiopoljin 2-3 kytkettynä CTL/EXPliittimiin. Raitojen 1-3 REC-polkimella käynnistetty äänitys/päälleäänitys. Raitojen 1-3 REC-polkimella käynnistetty toisto. ALL START/STOP komento master-tilassa olevalta RC-300:lta. Ulkoiselta MIDI-laitteelta lähetetty control change viesti. Toimintatapa (Source Mode) Jos jalkakytkimenä on hetkellisesti kytkevä (momentary) poljin, kuten FS-5U, voit määrittää kuinka polkeminen vaikuttaa valitun parametrin arvoon. MOMENT TOGGLE Arvo on perustilassa minimissä ja arvo muuttuu maksimiksi sen ajaksi, kun poljinta painetaan. Arvo vaihtuu minimistä maksimiin, kun painat kerran poljinta, ja seuraavalla polkaisulla takaisin minimiin jne.

21 Jalkakytkimien lisääminen Voit laajentaa loopperin ohjattavuutta kytkemällä siihen erikseen myytäviä polkimia, kuten FS- 5U, FS-6 ja EV-5. Kaksi EV-5 pedaalia Neljä FS-5U kytkintä Kaksi FS -6 tuplakytkintä 0,63mm Stereo <->tuplamonoplugi kaapeli 0,63mm stereo /stereo kaapeli

22 RYTMI Kolmen audioraidan lisäksi RC-300:ssa on myös rytmiraita. Aseta rytmiraidalle haluamasi tempo ja äänitä soittoasi rytmin soidessa taustalla. Rytmiraidan toistaminen 1) Paina RHYTHM ON/OFF käynnistääksesi tai katkaistaksesi rytmin. Säädä rytmin voimakkuus OUTPUT RHYTHM nupista. TAP TEMPO näppäimen valo vilkkuu samassa tahdissa rytmin kanssa. Punainen valo ykkösiskulla ja vihreä muilla iskuilla. Kun kirjoitat loopin muistiin, myös rytmiraidan asetukset tallentuvat. Tempon asettaminen Kun äänität, voit valita tempon ennen kuin aloitat äänityksen. Kun toistat tallennettua looppia, voit muuttaa tempoa äänenkorkeuden muuttumatta. 1) Paina TAP TEMPO näppäintä. Muistipaikan tempo aukeaa näyttöön. Voit määrittää tempon myös painelemalla STOP-poljinta tai TAP TEMPO näppäintä. Tempo vaihtuu painelusi mukana. RYTMIN ASETUKSET Paina ensin RHYTHM (EDIT). Rytmityylin valinta (Rhythm Pattern) Voit valita rock-rumpuja, lattariperkussioita ja muita komppeja. Rytmilista englanninkielisen ohjeen sivulla 27.

23 Tahtilajin valinta (Beat) Voit valita rytmiraidan tahtilajin. Vaihtoehdot: 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 6/4, 7/4, 5/8, 6/8, 7/8, 8/8, 9/8, 10/8, 11/8, 12/8, 13/8, 14/8, 15/8. Äänityksen sisäänlasku (Recording Count-In) Voit laittaa klikin soimaan yhden tahdin ajan ennen äänityksen käynnistymistä. Sisäänlasku ei ole mahdollista, jos raidalla on Loop Sync päällä. OFF 1MEAS Ei sisäänlaskua. Klikki soi yhden tahdin ennen äänityksen käynnistymistä. Toiston sisäänlasku (Playback Count-In) Voit laittaa klikin soimaan myös yhden tahdin ajan ennen toiston käynnistymistä. OFF 1MEAS Ei sisäänlaskua. Klikki soi yhden tahdin ennen toiston käynnistymistä. Rytmin katkaisu äänityksen lopussa (Rhythm Stop) Voit asettaa rytminraidan pysähtymään ensimmäisen äänityskierroksen jälkeen. Rytmi katkeaa, kun painat REC-poljinta äänityksen lopussa ja looppi lähtee soimaan. OFF REC END Rytmi ei pysähdy. Rytmi pysähtyy ensimmäisen äänityksen lopussa.

24 Rytmiraidan voimakkuus (Rhythm Level) Aseta rytmiraidalle sopiva äänenvoimakkuus välillä Tämän voi tehdä myös suoraan RHYTHM LEVEL nupista. Rytmin ulostulo (Rhythm Output Select) Valitse, mistä ulostulosta rytmiraita soi. Tämän asetuksen voi tehdä myös siten, että se on kaikissa muistipaikoissa sama. -> Using the Same Output Jacks for All Phrase Memories, englanninkielinen ohje sivu 33. MAIN SUB MAIN+SUB Ääni kuuluu MAIN-ulostulosta ja kuulokkeista. Ääni kuuluu SUB-ulostuloista, mutta ei MAINulostulosta eikä kuulokkeista. Ääni kuuluu kaikista ulostuloista.

25 EFEKTIT Voit kytkeä raidoille efektin. Efekti on nimeltään LOOP FX. Efekti on tahdistettu muistipaikan tempoon. Kytke efekti päälle Kytke efekti päälle painamalla LOOP FX poljinta. Efektin ohjaaminen Voit ohjata efektiä sen mukaan, kuinka syvälle painat EXP1-poljinta. Valitulle efektille sopivin vaikutus on kytketty EXP1-polkimen ohjattavaksi. Efektin lisäksi voit ohjata EXP1-polkimella myös muita toimintoja. Efektin asetukset Paina ensin LOOP FX näppäintä. Efektin parametrit ovat erilaisia sen mukaan, mikä efekti on valittuna. Parametri Kohde Selitys Mihin efekti vaikuttaa (LOOP FX Target) Valitse efektin kohde. INPUT Kaikki sisääntulot. Efekti tallentuu raidalle. TRACK1 Efekti vaikuttaa raitaan 1. TRACK2 Efekti vaikuttaa raitaan 2. TRACK3 Efekti vaikuttaa raitaan 3. MAIN OUT TRACKS Raidat 1, 2 ja 3. *Efektiä ei voi kytkeä SUB-ulostuloon.

26 MAIN OUT TR+RHY MAIN OUT TOTAL Raidat 1, 2, 3 ja rytmiraita. Raidat 1, 2, 3, rytmiraita ja sisääntulot. Efektin valinta (LOOP FX Category ja Type) Valitse tästä efektikategoria ja tyyppi. Paina nuolinäppäintä oikealle avataksesi valintaikkunan. Kategoria Tyyppi Selitys TRANSPOSE TRANSPOSE Muuttaa sävelkorkeutta. MODULATION FLANGER Tuottaa metallisen resonanssin, muistuttaa suihkukoneen nousua. VOICE GUITAR PHASER PAN TREMOLO SLICER BEND CHORUS ROBOT FEMALE MALE GT->BASS Tuottaa suihkaisevan äänen lisäämällä vaihevirheistettyä signaalia. Liikuttaa ääntä stereokuvassa. Muuttaa äänenvoimakkuutta syklissä. Katkoo ääntä rytmisesti. Venyttää virettä ylös ja alas. Lisää moduloitua signaalia suoraan äänen luoden tilan tuntua ja syvyyttä. Lisää ääneen robottimaisuutta. Muuttaa ääntä naisellisemmaksi. Muuttaa ääntä miehekkäämmäksi. Muuttaa kitaran äänen bassoksi.

27 OTHER FILTER DELAY LO-FI DISTORTION Erittäin jyrkkä suodin. Lisää viivästettyjä toistoja suoraan äänen. Muuntaa tarkoituksella äänenlaatua huonommaksi. Säröyttää äänen jatkaen sen sointia. Efektin valinta polkimilla Pidä LOOP FX poljin alas painettuna väh. 2 sekunnin ajan. Sen jälkeen raidan 3 polkimilla voi valita efektin tyypin. Pidä alhaalla 2 sekuntia. Vilkkuu Valitse efekti. Paina uudelleen ja palaat normaalitilaan.

28 USB JA TIETOKONE Voit kytkeä loopperin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tehdä varmuuskopioita loopeistasi tietokoneelle ja tuoda WAV-tiedostoja loopperiin tietokoneelta. RC-300 toimii myös äänikorttina. USB-sisääntulon äänenvoimakkuus Säädä tästä USB:n kautta tietokoneelta tulevan äänen voimakkuus välillä USB-ulostulon äänenvoimakkuus Säädä tästä RC-300:sta tietokoneelle menevän äänen voimakkuus välillä Ulostuloreititys USB-audiolle Valitse, mihin RC-300:n ulostuloihin reitität tietokoneelta tulevan äänen. MAIN SUB MAIN+SUB Ääni kuuluu MAIN-ulostulosta ja kuulokkeista. Ääni kuuluu SUB-ulostuloista, mutta ei MAIN-ulostulosta eikä kuulokkeista. Ääni kuuluu kaikista ulostuloista. USB-tila Valitse, kuinka RC-300 käyttäytyy, kun kytken sen tietokoneeseen. STORAGE AUDIO USB-massamuistitila. Voit siirtää WAV-tiedostoja tietokoneen ja RC-300:n välillä. RC-300 toimii äänikorttina. USB-ajurin asennus Jotta pääset hyödyntämään RC-300:aa äänikorttina, pitää ensin asentaa audio ajuri tietokoneelle. (USB-massamuisti toimii ilman ajuria) Lataa ajuri tietokoneellesi Rolandin verkkosivuilta

29 Kytke RC-300 tietokoneeseen Liitä USB-kaapeli loopperin ja tietokoneen välille (USB 2.0 Hi-Speed yhteensopiva kaapeli) Tiedostojen siirto USB:n kautta Lataa tai tallenna WAV-tiedostoja tietokoneelle/tietokoneelta. Käypäiset WAV-formaatit Dataformaatti Bittisyys Samplaustaajuus WAV 16-bittiä lineaarinen, stereo 44.1kHz Wav-tiedoston maksimikoko on 1.7 GB (kaikki tiedostot yhteensä), noin 3 tuntia kaiken kaikkiaan. Wav-tiedoston minimipituus on 1.5 sekuntia. 1) Paina SYSTEM. 2) Painele nuolinäppäintä oikealle, kunnes näytössä lukee USB Mode. 3) Valitse STORAGE MEMORY/VALUE-nupilla. 4) Paina EXIT. 5) Liitä pedaalin USB tietokoneen USB-porttiin USB-kaapelilla. (porttiin, joka tukee USB 2.0 Hi-Speed formaattia) Kun yhteys on muodostunut, näyttöön ilmestyy Idling. Et voi muodostaa USB-yhteyttä, jos RC-300:n toisto on käynnissä tai siinä on tallentamaton looppi. 6) Varmuuskopioi loopit alla kuvatulla tavalla. Windows Avaa Oma tietokone ikkunassa BOSS_RC-300. Mac OS Avaa työpöydältä BOSS_RC-300 ikoni. Varmuuskopiointi tietokoneelle

30 Kopioi koko ROLAND kansio BOSS_RC-300 asemalta tietokoneelle. Tiedostojen palautus tietokoneelta Tämä tapahtuma tuhoaa kaikki RC-300:ssä sillä hetkellä olevat soitot. Poista ROLAND kansio BOSS_RC-300 asemalta ja kopioi sen tilalle varmuuskopioitu ROLAND kansio. Yksittäisten WAV:ien tuominen tietokoneelta RC-300:n muistiin Voit kopioida WAV-tiedostoja tietokoneelta 001_1-099_1 kansioihin, jotka löytyvät ROLAND_WAVE kansion alta BOSS_RC-300 asemalta. 001 tarkoittaa RC-300:n ensimmäistä muistipaikkaa ja 099 viimeistä. Älä poista mitään kansioita BOSS_RC-300 asemalta, ellet ole suorittamassa tiedostojen palautsta. WAV-tiedostot voit nimetä seuraavilla merkeillä: A-Z (isot kirjaimet), 0-9 (numerot) ja _ (alaviiva). Älä laita yhteen kansioon enempää kuin yksi WAV-tiedosto. Jos kansiossa on jo tiedosto, älä kirjoita sen päälle. Siirrä tiedosto aina tyhjään kansioon. 7) Kun olet kopioinut haluamasi tiedostot, katkaise USB-yhteys seuraavalla tavalla. Windows 7 Klikkaa näytön oikeasta alareunasta kolmiota, valitse USB-kuvake ja klikkaa sitten Eject RC-300. Windows Vista / XP Klikkaa näytön oikeasta alareunasta USB-kuvaketta (XP:ssä kovalevykuvake) ja klikkaa sitten Safely remove mass storage device. Mac OS Raahaa BOSS_RC-300 ikoni roskalaatikkoon. 8) Irrota USB-kaapeli tietokoneesta. RHYTHM ON/OFF valo vilkkuu hetken ja RC-300 palaa normaalitilaan. Älä formatoi BOSS_RC-300 asemaa tietokoneella. Älä irrota USB-kaapelia ennen kuin olet katkaissut USB-yhteyden ohjeen mukaisella tavalla. Älä anna tietokoneen mennä lepotilaan tai sammua, kun RC-300 on kytkettynä. Älä sammuta virtaa RC-300:sta, kun se on kytkettynä tietokoneeseen.

31 SYSTEEMIASETUKSET Asetukset, jotka vaikuttavat koko laitteeseen, kuten näytön kontrasti tai automaattinen virrankatkaisu. Paina ensin SYSTEM-näppäintä. Näytön kirkkauden säätö (LCD Contrast) Jos näyttö ei näy selkeästi, voit säätää sen kirkkautta välillä 1 (kirkkain) -16 (tummin). Pedaali kuluttaa paristoa myös lepotilassa. Säästääksesi paristoa irrota plugi A-ulostulosta. RC-300 ei mene lepotilaan, jos siihen on soitettu looppi, jota ei ole vielä tallennettu. LOOP FX polkimen toiminta FX ON + ASGN tilassa poljin voi ohjata sekä efektin päälle kytkentää, että muita parametreja. ASSIGN tilassa polkimella voi ohjata ainoastaan sille erikseen määriteltyä toimintaa. Valittavien muistipaikkojen rajaaminen Voit rajata sekä alimman että ylimmän muistipaikan numeron, joiden sisällä on mahdollista valita looppimuisteja. Näin löydät helpommin tarvitsemasi loopit. Liiku nuolinäppäimillä oikeaan kohtaan ja aseta MEMORY/VALUE-pyörällä ala- ja yläraja muisteille. Säätimien toiminta Valitse, kuinka laitteen säätimet muuttavat arvoja. IMMEDIATE: Kun valitset muistipaikan, parametrien arvo muuttuu sellaiseksi, joina ne tallensit. Kun kosket nuppiin tai liukusäätimen, arvo muuttuu heti valittuun asentoon.

32 MEMORY SETTING: Kun valitset muistipaikan, parametrien arvo muuttuu sellaiseksi, joina ne tallensit. Kun kosket nuppiin tai liukusäätimen, arvo muuttuu vasta kun liikutat säätimen sen kohdan yli, jossa se oli tallennettu. KNOB POSITION: Kun valitset muistipaikan, parametrien arvo muuttuu suoraan säätimien sen hetkiseen asentoon. Kun kosket nuppiin tai liukusäätimen, arvo muuttuu heti valittuun asentoon. Automaattisen äänityksen käynnistysherkkyys Jotta äänitys käynnistyy juuri silloin, kun alat soittaa, voit hienosäätää äänityksen käynnistymistä välillä Äänitys-> Päälleäänitys-> Toisto järjestyksen muuttaminen Kun painat REC-poljinta, RC-300 vaihtaa toimintatilaa seuraavasti: äänitys-> päälleäänitys-> toisto (vakioasetus). Voit kuitenkin vaihtaa järjestystä seuraavaksi: äänitys-> toisto-> päälleäänitys. Näyttö REC->OVERDUB REC-PLAY Selitys Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys (vakioasetus). Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys Samat ulostulovalinnat kaikille muistipaikoille Muistin tyhjennys Normaalisti ulostuloasetukset voivat vaihtua muistipaikkojen mukana, mutta reititykset voi myös lukita samoiksi kaikille muisteille. MEMORY MAIN SUB MAIN+SUB Ulostulot määräytyvät muistipaikkojen mukaan. Muistipaikoista riippumatta äänet tulevat MAIN-ulostuloista ja kuulokelähdöstä. Muistipaikoista riippumatta ääni tulee vain SUB-ulostuloista. Muistipaikoista riippumatta äänet tulevat SUB- ja MAIN-

33 ulostuloista sekä kuulokelähdöstä. MUTE (sisääntulon mykistys) Muistipaikoista riippumatta sisääntulo ei kuulu mistään, mutta tallentuu kuitenkin raidoille. SUB-ulostulon äänenvoimakkuus Voit säätää SUB-ulostulon äänenvoimakkuutta välillä Automaattinen virran katkaisu RC-300 sammuu automaattisesti, jos se on käyttämättömänä 10 tuntia. 15 minuuttia ennen virran katkeamista näyttöön tulee ilmoitus virran katkaisusta. Voit ehkäistä virran katkaisun laittamalla Auto Off-parametri OFF-asentoon. Asetuksien nollaus (Factory Reset) 1) Katkaise virta laitteesta. 2) Käynnistä laite pitäen WRITE- ja EXIT-näppäimiä alhaalla. 3) Valitse MEMORY/VALUE-pyörällä nollattava alue. SYSTEM+MEMORY SYSTEM MEMORY Systeemiasetukset ja kaikki muistipaikat nollataan. Systeemiasetukset nollaantuvat. Kaikki muistipaikat tyhjentyvät. 4) Toteuta asetuksien nollaus painamalla WRITE. 5) Kun näyttöön ilmestyy Completed!, voit katkaista virran.

rc-30 loop station Käyttöohje

rc-30 loop station Käyttöohje b rc-30 loop station Käyttöohje PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-30 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä

Lisätiedot

10 watin lähtöteho. Kompakti, monipuolinen kitaracombo, jossa on 8 (20 cm) kaiutin.

10 watin lähtöteho. Kompakti, monipuolinen kitaracombo, jossa on 8 (20 cm) kaiutin. PIKAOPAS Sisältö Ominaisuudet................................... 2 Pikaopas...3 Yläpaneeli (Kitarasoundin muokkaaminen)...4 AMPLIFIER (Vahvistin)...4 EQUALIZER (Ekvalisaattori)...4 Virran kytkeminen päälle

Lisätiedot

Pääominaisuudet. Sisältö PIKAOPAS

Pääominaisuudet. Sisältö PIKAOPAS PIKAOPAS Pääominaisuudet Kytke mikrofoni ja laula. Ammattitason efektit kompaktissa kotelossa (echo, tuplaus, vireenkorjaus, enhance) tuovat kauniin soinnin ja tilavuuden ääneesi. VE- toimii missä tahansa

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Avid Pro Tools Äänityksen perusteet. Petri Myllys 2013 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet

Avid Pro Tools Äänityksen perusteet. Petri Myllys 2013 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet Avid Pro Tools Äänityksen perusteet Petri Myllys 20 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet Äänitys Pro Toolsissa Luo ensin uusi raita (ks. edellinen ohje). Jos äänität yhdellä

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Marantz CDR310 - pikaohje

Marantz CDR310 - pikaohje Marantz CDR310 - pikaohje 1. Power switch Virtakytkin, liu uta sivulle. 2. DISPLAY button Painikkeesta muutetaan näytön tietoja. 3. LIGHT button Painamalla kerran näytön valo syttyy 3 sekunniksi.pidä painettuna

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

BEHRINGER MIKSERIN X2222 KÄYTTÖOHJE

BEHRINGER MIKSERIN X2222 KÄYTTÖOHJE BEHRINGER MIKSERIN X2222 KÄYTTÖOHJE GAIN-säätimellä säädetään MIC- ja/tai LINE-tulon herkkyyttä COMP-säätimellä säädetään kanavan kompressioefektin määrää. EQ-säätimillä voidaan säätää kanavan korkea ja

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu

GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu 1. Käyttöliittymän yleiskatsaus Saat avattua uuden projektin klikkaamalla vasemmassa ylänurkassa olevaa + -merkkiä. Kun avaat uuden projektin, saat näkyviin

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

VE-2 Pikaopas. Ominaisuudet. Paneelit

VE-2 Pikaopas. Ominaisuudet. Paneelit PIKOPS Sisältö Ominaisuudet................................... 2 VE-2 Pikaopas...3 Harmony -toiminto päälle/pois ja Status -merkkivalo...5 Näppäinten ja säätimien asentojen vaihtaminen tai tallentaminen

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

Blackwire 725. Johdollinen USB-kuuloke. Käyttöopas

Blackwire 725. Johdollinen USB-kuuloke. Käyttöopas Blackwire 725 Johdollinen USB-kuuloke Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Järjestelmävaatimukset 3 Tarvitsetko ohjeita? 3 Pakkauksen sisältö 4 Ohjelmiston lataaminen 5 Perustiedot 6 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

Cubase perusteet pähkinänkuoressa. Mikä Cubase on? Projektin aloitus

Cubase perusteet pähkinänkuoressa. Mikä Cubase on? Projektin aloitus Cubase perusteet pähkinänkuoressa 1. Mikä Cubase on? 2. Projektin aloitus 3. Audion äänittäminen. 4. MIDI-tiedon tallentaminen ja virtuaali instrumentit 5. Miksaus. Mikä Cubase on? Cubase on Windows XP

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER LANGATON MIKROFONIJÄRJESTELMÄ MIKSERILLÄ MUSIC MIC 1 MIC 2 TONE ECHO USB RF 1 RF 2 SD OFF/ON /V- /V+ MODE IN LOW HIGH MIN MAX POWER KÄYTTÖOPAS VASTAANOTIN/MIKSERI Etupaneeli 1 2 3 13 15 USB MUSIC MIC 1

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä

MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä 1. Etupaneeli MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä 2. Ominaisuuksia analoginen äänipöytä 6 mono sisääntulokanavaa (kanavat 1-6) 4 stereosisääntulokanavaa (kanavat 7-8, 9-10, 11-12

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Matinkylän harjoitushallin (MK2/MK3) äänentoiston pikaopas

Matinkylän harjoitushallin (MK2/MK3) äänentoiston pikaopas Matinkylän harjoitushallin (MK2/MK3) äänentoiston pikaopas Matinkylän harjoitushalliin on uusittu äänentoistojärjestelmät maaliskuussa 2012. Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Ominaisuudet. - PSP MP5-soitin. - USB-kytkentäkaapeli - kuulokkeet - englanninkielinen pikaopas - seinäadapteri latausta varten

Pakkauksen sisältö. Ominaisuudet. - PSP MP5-soitin. - USB-kytkentäkaapeli - kuulokkeet - englanninkielinen pikaopas - seinäadapteri latausta varten Pakkauksen sisältö - PSP MP5-soitin - USB-kytkentäkaapeli - kuulokkeet - englanninkielinen pikaopas - seinäadapteri latausta varten Ominaisuudet - Integroitu 1GB muisti - lisämuistipaikka microsd-kortille

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla.

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. CASIO-moduuli 3074 KÄYTTÖOHJE W-110 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Marantz PMD661. Äänittäminen

Marantz PMD661. Äänittäminen 1 2 3 4 Marantz PMD661 Äänittäminen Laite on valmis äänittämään muutaman sekunnin kuluttua virran päälle kytkemisestä (right side 2). Äänitys käynnistyy Rec-painikkeella (top 8) ja loppuu Stop-painikkeella

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET 1. Äänenvoimakkuus 2. Toiminnonvalitsin (RADIO-TAPE-CD) 3. CD play/pause 4. CD hyppy/haku taaksepäin 5. CD hyppy/haku eteenpäin 6. CD stop 7. Kuulokkeet nostaa väkivivulla

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Audacity 1.2.6 -moniste

Audacity 1.2.6 -moniste Audacity 1.2.6 -moniste by Sami Mäkinen Sisällysluettelo Äänitiedoston avaaminen ja soittaminen...1 Raitojen toiminnot...2 Äänen nauhoittaminen mikrofonilla...2 Tallentaminen...5 Valinta ja yksinkertaiset

Lisätiedot

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas Plantronics M70 -M90 sarja - Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö* 4 Kielen valitseminen 5 Pariliitoksen muodostaminen 6 Kuulokkeen osat 7 Käytä turvallisesti! 7 Hallinta 8 Puheluun

Lisätiedot

Rikstone RT Käyttöohje

Rikstone RT Käyttöohje Käyttöohje 1 Yleistä: on effektilaite sisältäen sekä jousikaiun (spring reverb) että Tremolon. Laitteen kaiku perustuu Fender 6G15 tekniikkaan ja tremolo on toteutettu Gibson Skylarkin mallin mukaan ns.

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TAKOMETRI TRIFITEK TR-550

KÄYTTÖOHJE TAKOMETRI TRIFITEK TR-550 KÄYTTÖOHJE TAKOMETRI TRIFITEK TR550 Trifitek Finland Oy 04 . Ominaisuudet Mittausmenetelmät: Näkyvä valo / optinen, käyttämällä heijastusteippiä tai koskettamalla pyörivää kohdetta. Maksimi / minimi näyttö,

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 KÄYTTÖOHJE 12 TIEDOSTON TALLENTAMINEN JA ESITTÄMINEN

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

1. Laitteen käyttöönotto ja käynnistys. 4. Kappaleitten soittaminen ja Auto-DJ. 5. Volume kontrollit sekä Ekvalisaattori ja Transponointi

1. Laitteen käyttöönotto ja käynnistys. 4. Kappaleitten soittaminen ja Auto-DJ. 5. Volume kontrollit sekä Ekvalisaattori ja Transponointi 1. Laitteen käyttöönotto ja käynnistys 2. Kappalehaku ja sen käyttö 3. Soittolistan käyttäminen 4. Kappaleitten soittaminen ja Auto-DJ 5. Volume kontrollit sekä Ekvalisaattori ja Transponointi 6. Musiikki

Lisätiedot

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje WBelectronics Infinity USB Phoenix - Käyttöohje Johdanto Laitteen asentaminen Onneksi olkoon Infinity USB Phoenix -laitteen hankinnasta! Infinity kytketään toimintaan kolmessa vaiheessa: 1) Asenna laite

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT.

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT. KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 55 MAN. / AUT. Jäätymissuoja-anturi Termostaatti 0-0 V BMS ON-OFF OVIKOSKETIN 0-0 V ON-OFF BMS -REPORT OUT IN IN IN OUT Ovikosketin mek. / magn. OUT J4 J6 J5 J6 OHJAUS

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Äänellä vauhtia robottiin

Äänellä vauhtia robottiin Äänellä vauhtia robottiin Tehtävä Rakentaa ja ohjelmoida Lego Mindstorms NXT-sarjalla robotti, joka väistää esteitä ja kulkee sitä nopeampaa mitä kovempi ääni sen lähistöllä on. Robotti tunnistaa esteet

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

LEOGICS Piirtopöytä. Pika-asennusopas

LEOGICS Piirtopöytä. Pika-asennusopas LEOGICS Piirtopöytä Pika-asennusopas Tervetuloa Kiitämme sinua LEOGICS PT-1001 -piirrospöydän hankkimisesta. Tulet huomaamaam kuinka helppoa tietokoneen ohjaaminen hiiren sijasta on digitaalisella kynällä.

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116 Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Toiminnot 1. Teleskooppiantenni 2. LCD-näyttö 3. Näytön taustavalon painike 4. Virtakytkin 5. Uniajastin

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

Käyttöpaneeli. 1. INPUT liitin Kytke kitarasi tähän. MIC Valitse tämä, jos olet kytkenyt mikrofonin.

Käyttöpaneeli. 1. INPUT liitin Kytke kitarasi tähän. MIC Valitse tämä, jos olet kytkenyt mikrofonin. Käyttöpaneeli 1. INPUT liitin Kytke kitarasi tähän. 2. TYPE-kytkin Voit valita seuraavista seitsemästä vaihtoehdosta. ACOUSTIC Tällä vahvistinmallilla saadaan aikaan dynaaminen akustisen kitaran soundi

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

FP-50 SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-1001. Onnea uuden soittimen omistajalle

FP-50 SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-1001. Onnea uuden soittimen omistajalle FP-50 (FI) FP-50 SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-1001 Onnea uuden soittimen omistajalle Olitpa sitten vasta-alkaja tai jo pidemmälle soittoharrastuksessasi edennyt, on uusi instrumentti aina iloinen asia.

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas Lenco L-701 Suorakoodauslevysoitin Käyttöopas 1 Varotoimenpiteitä Asennus Pura kaikki osat pakkauslaatikosta ja poista niiden suojamateriaali. Älä kytke soitinta verkkovirtaan ennen kuin kaikki muut kytkennät

Lisätiedot

SafeLine VA4 Käyttöohjeet

SafeLine VA4 Käyttöohjeet SafeLine VA4 Käyttöohjeet 01.2013 Tekniska data Käyttöohjeet Strömförbrukning vid 24V matningspänning: Strömförbrukning på en aktiverad ingång och uppspelning av ljud med max volym: Högtalare Storlek:

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot