rc-30 loop station Käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "rc-30 loop station Käyttöohje"

Transkriptio

1 b rc-30 loop station Käyttöohje

2

3 PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-30 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä kerrostamalla ääniä päällekkäin samalla, kun toistat jo äänitettyä raitaa. Muistiin mahtuu 99 looppia, joiden yhteiskesto voi olla noin 3 tuntia. Moniraitaisuus mahdollistaa laajemman variaation esityksissä. Toimii myös stereona Kitaran lisäksi pedaaliin voi kytkeä myös mikrofonin MIC-liittimeen ja audiosoittimen AUX IN- liittimeen. Äänitetyt fraasit voi kopioida tietokoneelle USB:n kautta tai pedaaliin voi tuoda WAVtiedostoja tietokoneelta. Voit lisätä efektin, joka rytmittyy samaan tempoon loopin kanssa.

4 RC-30 KÄYTTÖPANEELI Nimi 1 LOOP FX TYPE ON/OFF 2 TRACK 1/2 TRACK 1/2 liukusäätimet STATUS-valo SELECT 3 MEMORY Näyttö Nuolinäppäimet WRITE Merkitys Valitsee efektin Kytkee efektin päälle/pois Raitojen äänenvoimakkuus säätimet Palaa, kun raita 1/2 on äänitys- tai toistotilassa. Pysäytyksissä valo vilkkuu, jos raidalla on soittoa ja on sammuneena, jos raita on tyhjä. Tästä valitaan raita. Tästä näet aktiivisen muistipaikan numeron ja muuta tietoa. Näillä nostat ja lasket näytössä olevan numeron arvoa. Paina tästä kirjoittaaksesi äänitetyn loopin muistiin.

5 DELETE 4 RHYTHM OUTPUT LEVEL TYPE ON/OFF TAP TEMPO 5 MIC INPUT LEVEL PEAK-valo Poistaa kyseisen muistipaikan. Määrää rytmiraidan ulostulovoimakkuuden. Määrittää rytmityylin. Kytkee rytmin päälle/pois. Määrittää rytmille tempon. Säätää sisääntulotason mikrofonille. Ääriasennossa vasemmalla mikrofonitulo menee pois päältä. Valo palaa, jos sisääntulotaso ylittää hyväksytyn rajan. Aseta sisääntulotaso siten, että PEAK-valo vilkahtelee hieman, kun laulat kovaa. 6 POWER-valo Valo palaa, kun laite on päällä. 7 REC, PLAY-merkkivalot REC-valo, Valo palaa, kun äänitys on käynnissä. punainen. PLAY-valo, vihreä 8 Vasen poljin Kytkee toimintatilaa välillä äänitys/päälleäänitys/toisto Valo palaa toiston aikana ja vilkkuu muistiin lataamisen ja muiden muistitoimintojen aikana. Päälleäänityksen aikana kumpikin valo vilkkuu. Jos muisti on tyhjä: äänitys-päälleäänitys-toisto Jos muistissa on soittoa: toisto-päälleäänitys Undo/Redo Toiston tai päälleäänityksen aikana pidä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan poistaaksesi edellisen äänityksen. Peruuta poisto painamalla poljinta uudelleen 2 sekunnin ajan. LOOP FX on/off 9 Oikea poljin Stop Stop all Tap tempo Raitojen vaihto Paina kahdesti kytkeäksesi efekti päälle/pois. Katkaisee valitun raidan toiston. Paina poljinta kahdesti ja kummankin raidan toisto pysähtyy. Kun RC-30:n toisto on katkaistuna, painele oikeaa poljinta rytmissä määrittääksesi seuraavalle loopille tempon. Vaihda raidalta toiselle pitämällä poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan. Voit poistaa raidan pitämällä oikeaa poljinta alhaalla samalla, kun painat vasenta poljinta.

6 LIITTIMET AUX IN Kytke audiosoittimesi tähän stereo miniplugikaapelilla. Hyödyntämällä Auto recording toimintoa saat äänityksen käynnistymään heti, kun painat audiosoittimen käyntiin. USB Kytke Loop Station tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tallenna fraaseja tietokoneeseen tai lataa wav-tiedostoja pedaaliin. Virtalähteen liitin Kytke tähän ulkoinen virtalähde PSA-230 tai PSB-230. Käyttämällä virtalähdettä ei tarvitse huolehtia paristojen loppumisesta. Sisäänmenot R ja L/MONO Kytke kitara, basso tai efektilaite näihin liittimiin. Stereoliitäntää varten käytä kummatkin liittimet ja monoliitännässä kytke soitin vain L/MONO-sisäänmenoon. Ulostulot R ja L/MONO Kytke loopperi vahvistimeen tai monitorikaiuttimiin tästä. Lisäkytkimen liitin Tähän voit kytkeä FS-5U tai FS-6 jalkakytkimen raitojen tai muistien valintaa tai efektin kytkemistä varten. MIC IN sisäänmeno PHANTOM-kytkin Kytke mikrofoni tähän. Jos käytät kondensaattorimikrofonia, laita kytkin ONasentoon. Jos mikrofoni on dynaaminen, laita kytkin OFF-asentoon. Normaalisti kytkin on OFF-asennossa. HUOM! Älä koskaan katkaise virtaa (esim. irrota plugia L-ulostulosta), kun REC- tai PLAY-merkkivalo palaa tai kun PLAY-merkkivalo vilkkuu. Paketin mukana tulee paristot, kun se lähtee tehtaalta. Laitteen käyttöaika paristoilla on kuitenkin rajallinen. Tehtaan paristojen käyttötarkoitus on lähinnä pedaalin toimivuuden tarkastaminen.

7 PERUSKÄYTTÖ Suorita äänitys, päälleäänitys ja fraasin soittaminen painamalla poljinta seuraavalla tavalla. Muistipaikan valinta Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä (1-99) Näyttö Vain numero näytössä Piste oikeassa alareunassa Numero ja ol, Lo tai oo vuorottelevat Merkitys Tyhjä muistipaikka Paina poljinta aloittaaksesi äänityksen Muistipaikassa on soittoa Käynnistä toisto painamalla poljinta One-shot fraasi Soita fraasi painamalla poljinta (ei looppi, soi vain kerran) Tehtaalla on nauhoitettu demofraaseja muistipaikoille Äänitys Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Auto recording toiminto käynnistää äänityksen heti, kun alat soittaa. Voit valita myös rytmin taustalle. Raidan valinta Raitoja on kaksi ja toinen niistä on valittuna aktiiviseksi. Äänitystä ja päälleäänitystä voi tehdä vain aktiiviselle raidalle. Jos vaihdat raitaa kesken päälleäänityksen, passiiviseksi jäävä raita menee toistotilaan. Et voi vaihtaa raitaa kesken ensimmäisen äänityksen. Vaihdat raitaa seuraavilla tavoilla. Paina raidan 1 tai 2 SELECT näppäintä. Painamasi SELECT-näppäin syttyy ja valittu raita muuttuu aktiiviseksi. Pidä oikeaa poljinta alas painettuna vähintään 2 sekuntia.

8 Raita vaihtuu, kun oikea pedaali on alhaalla 2 sekuntia. Kummankin raidan yhdenaikainen käynnistäminen Kun painat vasenta poljinta, ainoastaan sen hetkinen aktiivinen raita lähtee soimaan. Jos kummallakin raidalla on soittoa, paina raitojen SELECT-näppäimet yhtä aikaa alas (tai painele oikeaa poljinta useamman kerran), jotta kumpaankin näppäimeen syttyy valo. Jos nyt käynnistät toiston, kumpikin raita lähtee soimaan yhtä aikaa. Raita 1 on aktiivinen raita. Päälleäänitys Lisää uusia kerroksia raidalle samaan aikaan, kun ensimmäinen raita soi pohjalla. Painamalla vasenta poljinta uudelleen tallennin siirtyy äänitystilasta toistoon. Viimeisimmän soiton voi poistaa Undo-toiminnolla. Redo toiminto kumoaa Undon. Loop-toisto Toista soittoasi loopissa. Painamalla vasenta poljinta kertaalleen, toiston ollessa käynnissä, laite menee päälleäänitystilaan. Voit vaihtaa muistipaikkaa lennosta painamalla nuolinäppäimiä, kun toisto on käynnissä. Muistin numero vilkkuu näytössä ja voit valita seuraavan muistin. Stop Voit pysäyttää toiston, päälleäänityksen tai toiston aikana, painamalla oikeaa poljinta. Jos haluat katkaista kummankin raidan toiston yhtä aikaa, paina poljinta kahdesti sekunnin aikana. One-shot fraasi One-shot fraasi soi vain kerran alusta loppuun, kun käynnistät sen painamalla poljinta. Näyttö Raita 1 Raita 2 ol One-shot Looppi Lo Looppi One-shot oo One-shot One-shot

9 Muistiin kirjoittaminen Jos valitset uuden muistipaikan tai katkaiset virran äänityksen jälkeen, äänittämäsi soitto häviää. Jos haluat pitää soiton muistissa, se pitää kirjoittaa muistiin. 1) Paina WRITE, kun toisto ei ole käynnissä. Näyttöön ilmestyy wr. 2) Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä. Jos kirjoitat muistiin samaan muistipaikkaan, jossa jo olet, hyppää yli tämän kohdan. Et voi valita muistia, johon on jo tallennettu. Maksimi tallennusaika on yhteensä noin 3 tuntia. Jos laitteen muistitila on loppumassa, näyttöön ilmestyy FL vilkkuen muistinumeron kanssa. Tyhjennä tarpeettomia muistipaikkoja ja yritä tallennusta sen jälkeen uudelleen. 3) Paina uudelleen WRITE ja soitto tallentuu. Jos et haluakaan suorittaa muistiinkirjoittamista loppuun, paina TAP TEMPO, RHYTHM ON/OFF tai paina poljinta. Kun soitto tallentuu muistiin, muistin numero ja PLAY-merkkivalo vilkkuvat. Älä koskaan katkaise virtaa, kun PLAY-valo vilkkuu. Muista, että on mahdollista että muistista katoaa soittoa käyttövirheen tai toimintahäiriön seurauksena. Suorita tärkeistä muistipaikoista varmuuskopiointi tietokoneelle. Muistista poistaminen Demofraasit ovat muisteissa jos pyyhit ne muistista, niitä ei saa enää takaisin. Halutessasi voit varmuuskopioida myös demofraasit tietokoneelle. 1) Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä. 2) Pidä WRITE alhaalla ainakin 2 sekuntia, kun toisto ei ole käynnissä. Näyttöön ilmestyy dl. Tässä kohtaa et voi enää vaihtaa poistettavaa muistipaikkaa. 3) Paina uudelleen WRITE ja muistipaikka tyhjenee. Jos et haluakaan suorittaa muistista poistamista loppuun, paina TAP TEMPO, RHYTHM ON/OFF tai paina poljinta. Kun soittoa pyyhitään muistista, muistin numero ja PLAY-merkkivalo vilkkuvat. Älä koskaan katkaise virtaa, kun PLAY-valo vilkkuu.

10 Fraasin toistotavan määrittely Voit valita, kuinka soittamasi raita soi ja lakkaa soimasta. *Fraasin pitää olla tallennettu ja tempon pitää olla alkuperäinen. 1) Pidä raidan SELECT-näppäintä alhaalla ainakin 2 sekuntia. Näytössä lukee kyseisen raidan toistotapa 2) Valitse nuoli ylös/alas näppäimillä toistotapa. Näyttö Toisto Toiston katkaisu LP Soi loopissa Pysähtyy heti o5 One-shot Pysähtyy heti Selitys Normaali loop-toisto Fraasi soi alusta loppuun ja pysähtyy sitten Päälleäänitys ei ole mahdollista One-shot tilassa. Jos painat vasenta poljinta toiston olleessa käynnissä, fraasi lähtee soimaan alusta Fo Soi loopissa Vaimenee ja pysähtyy Vaimeneminen alkaa, kun painat oikeaa poljinta Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on lopussa LE Soi loopissa Fraasi soi loppuun ja pysähtyy Pysähtymisprosessi alkaa, kun painat oikeaa poljinta. Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Voit katkaista toiston heti painamalla oikeaa poljinta uudelleen Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on lopussa 3) Palaa soittotilaan painamalla uudelleen SELECT. Valittu tila tallentuu muistiin.

11 Päälleäänityksen peruuttaminen Pitämällä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan voit peruuttaa, palauttaa tai poistaa viimeisimmän soiton. Näyttö Undo Un Redo re Clear CL Merkitys Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan toiston tai päälleäänityksen aikana; viimeisin äänitys peruuntuu. Kumoa äskeinen peruutus; pidä taas poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan toiston aikana. (Redo toimii vain päälleäänitykselle) Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, kun toisto ei ole käynnissä. Sen hetkinen fraasi pyyhkiytyy pois. (Clear ei poista muistiinkirjoitettua fraasia, ainoastaan työn alla olevan) Undo/Redo-toiminnon aikana PLAY- ja REC-valot vilkkuvat. Clear-toiminnon aikana PLAY-valo vilkkuu. Äänityksen automaattinen käynnistys 1) Pidä TAP TEMPO alhaalla väh. 2 sekuntia. Näyttöön ilmestyy no. 2) Valitse äänityksen käynnistystapa nuolinäppäimillä. Näyttö Normal no Auto AU Count-in Ct Merkitys Äänitys käynnistyy heti, kun painat vasenta poljinta. REC-valo alkaa vilkkua ja laite menee äänitysvalmiuteen. Äänitys käynnistyy vasta, kun alat soittaa. RHYTHM ON/OFF valo alkaa vilkkua. Kun painat vasenta poljinta, REC-valo vilkkuu ja metronomi soi tahdin ajan. (voit keskeyttää äänityksen painamalla oikeaa poljinta tahdin aikana) Äänitys käynnistyy yhden tahdin jälkeen. (rytmiraita jää soimaan taustalle) Äänitystila palaa normaaliksi (Normal), kun katkaiset virran.

12 RYTMI Rytmiraidan toistaminen 1) Paina RHYTHM ON/OFF käynnistääksesi tai katkaistaksesi rytmin. Säädä rytmin voimakkuus OUTPUT RHYTHM nupista. TAP TEMPO näppäimen valo vilkkuu samassa tahdissa rytmin kanssa; punainen valo ykkösiskulla ja vihreä muilla iskuilla. Kun kirjoitat loopin muistiin, myös rytmiraidan asetukset tallentuvat. Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Tempon asettaminen Kun äänität, voit valita tempon ennen kuin aloitat äänityksen. Kun toistat tallennettua looppia, voit muuttaa tempoa äänenkorkeuden muuttumatta. 1) Valitse muistipaikka, jonka tempoa muutat, nuolinäppäimillä. 2) Painele TAP TEMPO näppäintä haluamassasi tempossa. Tempo vaihtuu painelusi mukana. Voit määrittää tempon myös painelemalla oikeaa poljinta, kun toisto ei ole käynnissä. Jos looppi ei ole päällä, RHYTHM ON/OFF näppäimeen syttyy valo, kun olet määrittänyt tempon. Voit muuttaa ainoastaan tallennettujen looppien tempoa. Tempoa ei voi muuttaa aivan rajattomasti. Et voi valita tempoa, jonka johdosta loopin pituus lyhenisi alle 1,5 sekuntiin. Valittu tempo tallentuu loopin mukana, kun kirjoitat sen muistiin. Rytmityylin valinta 1) Pidä RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Pedaali on nyt rytmin valintatilassa ja näytössä on rytmin numero r0 - r9. 2) Valitse rytmityyli nuolinäppäimillä (r0-r9). 3) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF palataksesi normaalitilaan. Rytmilista r0 r1 Hi-Hat Bassorumpu&Hi-Hat

13 r2 Rock 1 r3 Rock 2 r4 r5 r6 r7 r8 r9 Pop Funk Shuffle R&B Latin Percussion Tahtilajin valinta 1) Pidä RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Pedaali on nyt rytmin valintatilassa ja näytössä on rytmin numero r0 - r9. 2) Pidä uudelleen RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Näytössä lukee joko b4 tai b3 ja voit valita tahtilajin. Näyttö b4 b3 Merkitys 4/4 rytmi (vakioasetus) 3/4 rytmi 3) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF palataksesi normaalitilaan. Rytmin kanssa äänittäminen Jos äänität kun rytmi on päällä, äänitys alkaa tahdin alusta sillä hetkellä, kun painat poljinta. Käyttämällä Count-in äänitystilaa saat rytminraidan soittamaan kokonaisen tahdin ennen äänityksen alkamista. Loopin pituus määräytyy kokonaisten tahtien mukaan riippumatta siitä, missä kohtaa polkaiset pedaalia katkaistaksesi äänityksen. Äänitys ilman rytmiä Jos äänität ilman rytmiä, loopin tempo määräytyy automaattisesti siitä, kun katkaiset ensimmäisen äänityksen. Automaattinen tempo lasketaan olettaen, että soitit 1,2,4,8,16, tahtia valitussa tahtilajissa.

14 EFEKTIT 1) Paina LOOP FX TYPE valitaksesi efektin. LOOP FX BEND DOWN STEP PHASER SWEEP FILTER TEMPO DELAY Lo-Fi Selitys Efekti laskee nopeasti äänenkorkeutta Phase-efekti, joka muljuttaa ääntä askelittain Filtteriefekti, jonka taajuus muuttuu rytmissä tempon kanssa Efekti tuottaa viiveen, joka on rytmissä tempon kanssa Efekti heikentää tahallisesti äänenlaatua.

15 USB JA TIETOKONE Voit kytkeä loopperin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tehdä varmuuskopioita loopeistasi tietokoneelle ja tuoda WAV-tiedostoja loopperiin tietokoneelta. Käypäiset WAV-formaatit Dataformaatti Bittisyys Samplaustaajuus WAV 16-bittiä lineaarinen 44.1kHz Wav-tiedoston maksimikoko on 1.7 GB (kaikki tiedostot yhteensä), noin 3 tuntia kaiken kaikkiaan. Wav-tiedoston minimipituus on 1.5 sekuntia. 1) Kytke pedaaliin virta (työnnä plugi OUTPUT A jakkiin). RC-3/RC-30 ei toimi USB-virralla. Suosittelemme virtalähteen käyttöä, jotta virta ei katkea tiedostojen siirron aikana. 2) Liitä pedaalin USB tietokoneen USB-porttiin USB-kaapelilla. (porttiin, joka tukee USB 2.0 Hi-Speed formaattia) Näyttöön ilmestyy Cn. Et voi käyttää USB:tä, jos loopin toisto on käynnissä tai pedaalissa on tallentamaton looppi aktiivisena. 3) Varmuuskopioi fraasit seuraavalla tavalla. Windows Avaa Oma tietokone ikkunassa BOSS_RC-30. Mac OS Avaa työpöydältä BOSS_RC-30 ikoni. Varmuuskopiointi tietokoneelle Kopioi koko ROLAND kansio BOSS_RC-30 asemalta tietokoneelle. Tiedostojen palautus tietokoneelta Tämä tapahtuma tuhoaa kaikki RC-30:ssä sillä hetkellä olevat soitot. Poista ROLAND kansio BOSS_RC-30 asemalta ja kopioi sen tilalle varmuuskopioitu ROLAND kansio.

16 Yksittäisten WAV:ien tuominen tietokoneelta RC-30:n muistiin Voit kopioida WAV-tiedostoja tietokoneelta 001_1-099_1 kansioihin, jotka löytyvät ROLAND_WAVE kansion alta BOSS_RC-30 asemalta. 001 tarkoittaa RC-30:n ensimmäistä muistipaikkaa ja 099 viimeistä. Älä poista mitään kansioita BOSS_RC-30 asemalta, ellet ole suorittamassa tiedostojen palautusta. WAV-tiedostot voit nimetä seuraavilla merkeillä: A-Z (isot kirjaimet), 0-9 (numerot) ja _ (alaviiva). Älä laita yhteen kansioon enempää kuin yksi WAV-tiedosto. Jos kansiossa on jo tiedosto, älä kirjoita sen päälle. Siirrä tiedosto aina tyhjään kansioon. 4) Kun olet kopioinut haluamasi tiedostot, katkaise USB-yhteys seuraavalla tavalla. Windows 7 Klikkaa näytön oikeasta alareunasta kolmiota, valitse USB-kuvake ja klikkaa sitten Eject RC-30. Windows Vista / XP Klikkaa näytön oikeasta alareunasta USB-kuvaketta (XP:ssä kovalevykuvake) ja klikkaa sitten Safely remove mass storage device. Mac OS Raahaa BOSS_RC-30 ikoni roskalaatikkoon. 5) Irrota USB-kaapeli tietokoneesta. Kun kaapeli on irti, näytössä lukee dc ja RHYTHM ON/OFF valo vilkkuu. 6) Paina RHYTHM ON/OFF ja laite palaa normaalitilaan. dc katoaa näytöstä ja pedaalia voi käyttää normaalisti. Älä formatoi BOSS_RC-30 asemaa tietokoneella. Älä irrota USB-kaapelia ennen kuin olet katkaissut USB-yhteyden ohjeen mukaisella tavalla. Älä anna tietokoneen mennä lepotilaan tai sammua, kun RC-30 on kytkettynä. Älä sammuta virtaa RC-30:sta, kun se on kytkettynä tietokoneeseen.

17 JALKAKYTKIN OPTIOT Katso jalkakytkimien kytkentäkaavio englanninkielisen ohjeen sivulta 16. Kun kytket FS-5U kytkimen FS-5L ei käy tähän. Toiminto Aktiivisen raidan vaihto Seuraava muistipaikka Selitys Jalkakytkimen polkaisu vaihtaa aktiivista raitaa. Kun painat kytkintä, muistipaikka vaihtuu yhdellä ylöspäin. Jos painat kytkintä toiston aikana, muistipaikan numero alkaa vilkkua ja vaihtuu vasta, kun sen hetkinen looppi on soinut kierron loppuun. Kun kytket FS-6:n tai kaksi FS-5U:ta FS-6:n B-kytkin tai stereoplugin vasempaan puoleen (yleensä valkoinen plugi) kytketty FS-5U toimii kuten edellisen kuvauksen yksi FS-5U. FS-6:n A-kytkin tai stereoplugin oikeaan puoleen (yleensä punainen plugi) kytketty FS-5U toimii seuraavasti. Toiminto LOOP FX on/off Edellinen muistipaikka Selitys Jalkakytkimen polkaisu kytkee efektin päälle/pois. Kun pidät kytkintä alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, vaihtuu muistipaikka pykälällä alaspäin. LOOP FX efektin vaihtaminen Vaihtaaksesi efektiä pidä FS-6:n B-kytkintä (FS-5U stereon vasen puoli) alhaalla samalla (2 sek. aikana), kun painat FS-6:n A-kytkintä (FS-5U stereon oikea). Jos olet äänittänyt uutta soittoa muistipaikkaan, se katoaa, kun muistipaikka vaihtuu. Kirjoita muistipaikka talteen tarvittaessa. Jos painat kytkintä aivan loop-kierron lopussa, saattaa olla, että muistipaikka ei ehdi vaihtua. Voit vaihtaa muistipaikkoja myös nuolinäppäimillä.

18 MUITA ASETUKSIA Lepotila Kun on kulunut 10 tuntia edellisestä toiminnosta tai siitä kun audiosignaalia on viimeksi tullut sisään loopperiin, RC-30 menee lepotilaan (virransäästötila). Kun painat poljinta, laite palaa normaaliin käyttötilaan. Pedaali kuluttaa paristoa myös lepotilassa. Säästääksesi paristoa irrota plugi A-ulostulosta. RC-30 ei mene lepotilaan, jos siihen on soitettu looppi, jota ei ole vielä tallennettu. Lepotilan ohittaminen 1) Pidä vasen poljin alas painettuna, kun laitat virran päälle. 2) Pidä poljinta edelleen alhaalla 5 sekunnin ajan. Näytössä vilkkuu. 3) Vapauta poljin ja RC-30 palaa normaaliin käyttötilaan. Lepotilan aktivointi (vakioasetus) 1) Pidä vasen poljin alas painettuna, kun laitat virran päälle. 2) 2 sekunnin sisällä siitä, kun näyttöön tulee valo, paina poljinta kahdesti. Näytössä vilkkuu 5L. 2 sekunnin jälkeen RC-30 palaa perustilaan ja lepotila on aktivoitu. Äänitys-> Päälleäänitys-> Toisto järjestyksen muuttaminen Kun painat vasenta poljinta, RC-30 vaihtaa toimintatilaa seuraavasti: äänitys-> päälleäänitys-> toisto (vakioasetus). Voit kuitenkin vaihtaa järjestystä seuraavaksi: äänitys-> toisto-> päälleäänitys. 1) Pidä TAP TEMPO alas painettuna, kun kytket virran päälle. 2) Valitse nuolinäppäimillä polkimen järjestys. Näyttö rd rp Selitys Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys (vakioasetus). Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys 3) Paina TAP TEMPO ja palaat normaalitilaan.

19 Muistin tyhjennys Kun tyhjennät RC-30:n sisäisen muistin, kaikki tallennetut muistipaikat katoavat, eikä niitä voi enää palauttaa. Älä tyhjennä sisäistä muistia, ellei näyttöön ilmesty Er tai RC-30 alkaa käyttäytyä omituisesti. 1) Pidä WRITE ja RHYTHM ON/OFF alas painettuna ja kytke virta päälle. Näyttöön ilmestyy Fm. 2) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF. Fm alkaa vilkkua. 3) Paina WRITE ja muistin tyhjennys alkaa. Fm vilkkuu nopeasti. Kun muisti on tyhjennetty RC-30 palaa normaalitilaan. Älä katkaise laitteesta virtaa, kun Fm vilkkuu näytössä. RC-30 pedaalien yksinkertaistettu käyttö Jos haluat rajoittaa pedaalien toiminnan vain perustoiminnoille, esimerkiksi kytkettyäsi laitteeseen ulkoiset kytkimet, voit muuttaa pedaalien toimintaa. Näin ehkäiset vasemman pedaalin vaikutuksen efektiin ja oikean pedaalin vaikutuksen aktiivisen raidan vaihtoon. 1) Pidä LOOP FX alas painettuna ja kytke virta päälle. 2) Valitse nuolinäppäimillä pedaalien toimintatila. Näyttö Vasen pedaali Oikea pedaali LC (vakio) Pedaalin polkeminen kahdesti peräkkäin kytkee efektin päälle/pois. Pedaalin pitäminen alhaalla väh. 2 sekunnin ajan vaihtaa aktiivista raitaa. Jos painat pedaalia alle 2 sekuntia, toisto pysähtyy, kun vapautat pedaalin. -- Pedaali ei vaikuta efektiin. Tämä ehkäisee vahinkopolkaisuja. Pedaali ei vaihda raitaa. Nyt toisto pysähtyy välittömästi, kun painat pedaalia. 3) Paina LOOP FX ja RC-30 palaa soittotilaan.

20 Virheilmoitukset Näyttö Merkitys Toimintaohje bt Paristo on lopussa. Vaihda paristo. FL Muisti on täynnä. Poista tarpeettomat loopit. UF EF Er dm WAV-tiedosto ei kelpaa. Päälleäänitys ei ole enää mahdollista. Sisäinen muisti pitää tyhjentää. RC-30:ssa on toimintahäiriö. Tarkista WAVtiedoston formaatti. Tallenna looppi uudelleen. Tyhjennä RC-30:n muisti. Ota yhteys jälleenmyyjään.

RC-300 loop station. Käyttöohje

RC-300 loop station. Käyttöohje b RC-300 loop station Käyttöohje PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-300 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla.

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. CASIO-moduuli 3074 KÄYTTÖOHJE W-110 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

Ohjeet C-kasettien digitoimiseen

Ohjeet C-kasettien digitoimiseen Ohjeet C-kasettien digitoimiseen JVC KD-A5 kasettisoitin Pioneer A-10-K vahvistin 1. Avaa Audacity -ohjelma -kuvakkeesta. Kytke virta kasettisoittimeen ja vahvistimeen. Katso että vahvistimessa palaa valo

Lisätiedot

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 14 15 1. /VIRITÄ - 2. AJAN ASETTAMINEN MUISTI/MUISTI+ 3. TORKKU /LEPO 4. PÄÄLLE/POIS 5. / VIRITÄ + 6. ÄÄNENVOIMAKKUUS PIENENNÄ - /HERÄTYS 1 PÄÄLLE/POIS

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on yhteensopiva kaikkien NANO90-mallien kanssa. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä Lukot toimitetaan tehdasasetuksilla,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

10 watin lähtöteho. Kompakti, monipuolinen kitaracombo, jossa on 8 (20 cm) kaiutin.

10 watin lähtöteho. Kompakti, monipuolinen kitaracombo, jossa on 8 (20 cm) kaiutin. PIKAOPAS Sisältö Ominaisuudet................................... 2 Pikaopas...3 Yläpaneeli (Kitarasoundin muokkaaminen)...4 AMPLIFIER (Vahvistin)...4 EQUALIZER (Ekvalisaattori)...4 Virran kytkeminen päälle

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. Tarkkuuskosteus-lämpömittari. Malli RH490

KÄYTTÖOPAS. Tarkkuuskosteus-lämpömittari. Malli RH490 KÄYTTÖOPAS Tarkkuuskosteus-lämpömittari Malli RH490 Johdanto RH490-kosteus-lämpömittari mittaa kosteutta, ilman lämpötilaa, kastepistelämpötilaa, märkälämpötilaa ja vesihöyryn määrää ilmassa. Edistyneitä

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

Kauko-ohjain. HUOMAA: Äänenvoimakkuussäädöt välittyvät laitteelle aina riippumatta siitä, mikä ohjelmalähde on valittu.

Kauko-ohjain. HUOMAA: Äänenvoimakkuussäädöt välittyvät laitteelle aina riippumatta siitä, mikä ohjelmalähde on valittu. Ohjaa jopa 8 laitetta 44 toimintopainiketta Oppii 352 komentoa Tallentaa 44 makroa, joista jokaiseen voi kuulua 64 komentoa Säädettävä valaistus Päivitettävä Valmiiksi ohjelmoidut NADin komennot Kauko-ohjaimen

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot

Ohjeet LP-levyjen digitoimiseen

Ohjeet LP-levyjen digitoimiseen Ohjeet LP-levyjen digitoimiseen JVC QL-A5 LP-soitin Pioneer A-10-K vahvistin 1. Avaa Audacity-ohjelma -kuvakkeesta ja kytke virta vahvistimeen. Varmista että vahvistimessa palaa valo Phono -kytkimen kohdalla.

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu

GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu 1. Käyttöliittymän yleiskatsaus Saat avattua uuden projektin klikkaamalla vasemmassa ylänurkassa olevaa + -merkkiä. Kun avaat uuden projektin, saat näkyviin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Pro-Ject Tuner Box S

KÄYTTÖOHJE. Pro-Ject Tuner Box S KÄYTTÖOHJE Pro-Ject Tuner Box S Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-ULA-virittimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan mahdollisen äänenlaadun.

Lisätiedot

Wildgame Innovations Riistakamera Red 4

Wildgame Innovations Riistakamera Red 4 Wildgame Innovations Riistakamera Red 4 Pakkauksen sisältö 1. Kamera 2. Kiinnitysmustekalat 3. USB-Mini5 kaapeli 4. Käyttöohje Ominaisuudet Resoluutio Infrapunasalama Infrapunasalaman kantama Liikkeentunnistin

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

KONEEN KÄYNNISTÄMINE ABITTIKOEJÄRJESTELMÄÄN WINDOWS

KONEEN KÄYNNISTÄMINE ABITTIKOEJÄRJESTELMÄÄN WINDOWS KONEEN KÄYNNISTÄMINE ABITTIKOEJÄRJESTELMÄÄN WINDOWS 10-käyttöjärjestelmä (Windows 8) 1. Laita Abitti USB-tikku tietokoneen USB-porttiin. 2. Käynnistä kone. 3. Valitse Käynnistä -valikosta (nurkassa oleva

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Valokuvien, diojen ja filminegatiivien skannaus ION PICS 2 PC Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. ION PICS 2 PC skannerilla voit skannata valokuvia, dioja ja filminegatiiveja tietokoneelle

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.6.2016 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on oikeakätiselle lukolle. Pystymallisen lukon koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SEIKO-kello PERPETUAL CALENDAR Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SNQ 003 P Onnittelemme Sinua tämän analogisen SEIKO -kvartsikellon Cal. 6A32 hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolella ennen kellon käyttöönottoa voidaksesi

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka Nikon-salamalaitteiden laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, pystytkö tekemään päivityksen

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Avid Pro Tools Äänityksen perusteet. Petri Myllys 2013 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet

Avid Pro Tools Äänityksen perusteet. Petri Myllys 2013 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet Avid Pro Tools Äänityksen perusteet Petri Myllys 20 / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia tp48 Äänitekniikan perusteet Äänitys Pro Toolsissa Luo ensin uusi raita (ks. edellinen ohje). Jos äänität yhdellä

Lisätiedot

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa.

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa. TOIMINNOT 1. Verkkovirtakatkaisin (POWER) 2. Toimintovalitsin (Aux/CD/nauha/radio) 3. Tajuusaluevalitsin (BAND) 4. Bass Boost -painike 5. Äänenvoimakkuuden säätö (VOLUME) 6. Viritin (TUNER) 7. CD LED-näyttö

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 KÄYTTÖOHJE 12 TIEDOSTON TALLENTAMINEN JA ESITTÄMINEN

Lisätiedot

ZOOM H2 käyttöopas. Saimaan mediakeskus Lavolankatu LAPPEENRANTA

ZOOM H2 käyttöopas. Saimaan mediakeskus Lavolankatu LAPPEENRANTA ZOOM H2 käyttöopas Sisällysluettelo 1. Laitteen toiminnot ja painikkeet a. Painikkeet ja liitännät b. Virtaa c. Ruutu d. Sisäiset mikit e. Päivämäärän asettaminen 2. Äänittäminen a. Formaatti b. Äänitys

Lisätiedot

Blackwire 725. Johdollinen USB-kuuloke. Käyttöopas

Blackwire 725. Johdollinen USB-kuuloke. Käyttöopas Blackwire 725 Johdollinen USB-kuuloke Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Järjestelmävaatimukset 3 Tarvitsetko ohjeita? 3 Pakkauksen sisältö 4 Ohjelmiston lataaminen 5 Perustiedot 6 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

1. CD-kansi :Avaa tästä ja laita CD sisään

1. CD-kansi :Avaa tästä ja laita CD sisään 1. CD-kansi :Avaa tästä ja laita CD sisään 2. Bass boost :Tästä painamalla aktivoituu bassonkorostustoiminto. 3. Äänen voimakkuus : Äänen voimakkuuden säätö. 4. CD repeat : Paina kerran soiton aikana,

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi)

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) q LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI! Se sisältää tärkeää tietoa turvallisuudesta. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) KÄÄNNÖS ALKUPERÄISESTÄ OHJEESTA TUOTTEEN KUVAUS 1 1. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike Tervetuloa. Osat Flare R Mikro-USB-johto Quick Connect -kiinnike Bikeurope BV / Trek Benelux Ceintuurbaan 2-20C 3847 LG Harderwijk Alankomaat Puhelin: +31 (0) 33 4500600 (BLX) Osoite (Yhdysvallat): 801

Lisätiedot