rc-30 loop station Käyttöohje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "rc-30 loop station Käyttöohje"

Transkriptio

1 b rc-30 loop station Käyttöohje

2

3 PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-30 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä kerrostamalla ääniä päällekkäin samalla, kun toistat jo äänitettyä raitaa. Muistiin mahtuu 99 looppia, joiden yhteiskesto voi olla noin 3 tuntia. Moniraitaisuus mahdollistaa laajemman variaation esityksissä. Toimii myös stereona Kitaran lisäksi pedaaliin voi kytkeä myös mikrofonin MIC-liittimeen ja audiosoittimen AUX IN- liittimeen. Äänitetyt fraasit voi kopioida tietokoneelle USB:n kautta tai pedaaliin voi tuoda WAVtiedostoja tietokoneelta. Voit lisätä efektin, joka rytmittyy samaan tempoon loopin kanssa.

4 RC-30 KÄYTTÖPANEELI Nimi 1 LOOP FX TYPE ON/OFF 2 TRACK 1/2 TRACK 1/2 liukusäätimet STATUS-valo SELECT 3 MEMORY Näyttö Nuolinäppäimet WRITE Merkitys Valitsee efektin Kytkee efektin päälle/pois Raitojen äänenvoimakkuus säätimet Palaa, kun raita 1/2 on äänitys- tai toistotilassa. Pysäytyksissä valo vilkkuu, jos raidalla on soittoa ja on sammuneena, jos raita on tyhjä. Tästä valitaan raita. Tästä näet aktiivisen muistipaikan numeron ja muuta tietoa. Näillä nostat ja lasket näytössä olevan numeron arvoa. Paina tästä kirjoittaaksesi äänitetyn loopin muistiin.

5 DELETE 4 RHYTHM OUTPUT LEVEL TYPE ON/OFF TAP TEMPO 5 MIC INPUT LEVEL PEAK-valo Poistaa kyseisen muistipaikan. Määrää rytmiraidan ulostulovoimakkuuden. Määrittää rytmityylin. Kytkee rytmin päälle/pois. Määrittää rytmille tempon. Säätää sisääntulotason mikrofonille. Ääriasennossa vasemmalla mikrofonitulo menee pois päältä. Valo palaa, jos sisääntulotaso ylittää hyväksytyn rajan. Aseta sisääntulotaso siten, että PEAK-valo vilkahtelee hieman, kun laulat kovaa. 6 POWER-valo Valo palaa, kun laite on päällä. 7 REC, PLAY-merkkivalot REC-valo, Valo palaa, kun äänitys on käynnissä. punainen. PLAY-valo, vihreä 8 Vasen poljin Kytkee toimintatilaa välillä äänitys/päälleäänitys/toisto Valo palaa toiston aikana ja vilkkuu muistiin lataamisen ja muiden muistitoimintojen aikana. Päälleäänityksen aikana kumpikin valo vilkkuu. Jos muisti on tyhjä: äänitys-päälleäänitys-toisto Jos muistissa on soittoa: toisto-päälleäänitys Undo/Redo Toiston tai päälleäänityksen aikana pidä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan poistaaksesi edellisen äänityksen. Peruuta poisto painamalla poljinta uudelleen 2 sekunnin ajan. LOOP FX on/off 9 Oikea poljin Stop Stop all Tap tempo Raitojen vaihto Paina kahdesti kytkeäksesi efekti päälle/pois. Katkaisee valitun raidan toiston. Paina poljinta kahdesti ja kummankin raidan toisto pysähtyy. Kun RC-30:n toisto on katkaistuna, painele oikeaa poljinta rytmissä määrittääksesi seuraavalle loopille tempon. Vaihda raidalta toiselle pitämällä poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan. Voit poistaa raidan pitämällä oikeaa poljinta alhaalla samalla, kun painat vasenta poljinta.

6 LIITTIMET AUX IN Kytke audiosoittimesi tähän stereo miniplugikaapelilla. Hyödyntämällä Auto recording toimintoa saat äänityksen käynnistymään heti, kun painat audiosoittimen käyntiin. USB Kytke Loop Station tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tallenna fraaseja tietokoneeseen tai lataa wav-tiedostoja pedaaliin. Virtalähteen liitin Kytke tähän ulkoinen virtalähde PSA-230 tai PSB-230. Käyttämällä virtalähdettä ei tarvitse huolehtia paristojen loppumisesta. Sisäänmenot R ja L/MONO Kytke kitara, basso tai efektilaite näihin liittimiin. Stereoliitäntää varten käytä kummatkin liittimet ja monoliitännässä kytke soitin vain L/MONO-sisäänmenoon. Ulostulot R ja L/MONO Kytke loopperi vahvistimeen tai monitorikaiuttimiin tästä. Lisäkytkimen liitin Tähän voit kytkeä FS-5U tai FS-6 jalkakytkimen raitojen tai muistien valintaa tai efektin kytkemistä varten. MIC IN sisäänmeno PHANTOM-kytkin Kytke mikrofoni tähän. Jos käytät kondensaattorimikrofonia, laita kytkin ONasentoon. Jos mikrofoni on dynaaminen, laita kytkin OFF-asentoon. Normaalisti kytkin on OFF-asennossa. HUOM! Älä koskaan katkaise virtaa (esim. irrota plugia L-ulostulosta), kun REC- tai PLAY-merkkivalo palaa tai kun PLAY-merkkivalo vilkkuu. Paketin mukana tulee paristot, kun se lähtee tehtaalta. Laitteen käyttöaika paristoilla on kuitenkin rajallinen. Tehtaan paristojen käyttötarkoitus on lähinnä pedaalin toimivuuden tarkastaminen.

7 PERUSKÄYTTÖ Suorita äänitys, päälleäänitys ja fraasin soittaminen painamalla poljinta seuraavalla tavalla. Muistipaikan valinta Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä (1-99) Näyttö Vain numero näytössä Piste oikeassa alareunassa Numero ja ol, Lo tai oo vuorottelevat Merkitys Tyhjä muistipaikka Paina poljinta aloittaaksesi äänityksen Muistipaikassa on soittoa Käynnistä toisto painamalla poljinta One-shot fraasi Soita fraasi painamalla poljinta (ei looppi, soi vain kerran) Tehtaalla on nauhoitettu demofraaseja muistipaikoille Äänitys Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Auto recording toiminto käynnistää äänityksen heti, kun alat soittaa. Voit valita myös rytmin taustalle. Raidan valinta Raitoja on kaksi ja toinen niistä on valittuna aktiiviseksi. Äänitystä ja päälleäänitystä voi tehdä vain aktiiviselle raidalle. Jos vaihdat raitaa kesken päälleäänityksen, passiiviseksi jäävä raita menee toistotilaan. Et voi vaihtaa raitaa kesken ensimmäisen äänityksen. Vaihdat raitaa seuraavilla tavoilla. Paina raidan 1 tai 2 SELECT näppäintä. Painamasi SELECT-näppäin syttyy ja valittu raita muuttuu aktiiviseksi. Pidä oikeaa poljinta alas painettuna vähintään 2 sekuntia.

8 Raita vaihtuu, kun oikea pedaali on alhaalla 2 sekuntia. Kummankin raidan yhdenaikainen käynnistäminen Kun painat vasenta poljinta, ainoastaan sen hetkinen aktiivinen raita lähtee soimaan. Jos kummallakin raidalla on soittoa, paina raitojen SELECT-näppäimet yhtä aikaa alas (tai painele oikeaa poljinta useamman kerran), jotta kumpaankin näppäimeen syttyy valo. Jos nyt käynnistät toiston, kumpikin raita lähtee soimaan yhtä aikaa. Raita 1 on aktiivinen raita. Päälleäänitys Lisää uusia kerroksia raidalle samaan aikaan, kun ensimmäinen raita soi pohjalla. Painamalla vasenta poljinta uudelleen tallennin siirtyy äänitystilasta toistoon. Viimeisimmän soiton voi poistaa Undo-toiminnolla. Redo toiminto kumoaa Undon. Loop-toisto Toista soittoasi loopissa. Painamalla vasenta poljinta kertaalleen, toiston ollessa käynnissä, laite menee päälleäänitystilaan. Voit vaihtaa muistipaikkaa lennosta painamalla nuolinäppäimiä, kun toisto on käynnissä. Muistin numero vilkkuu näytössä ja voit valita seuraavan muistin. Stop Voit pysäyttää toiston, päälleäänityksen tai toiston aikana, painamalla oikeaa poljinta. Jos haluat katkaista kummankin raidan toiston yhtä aikaa, paina poljinta kahdesti sekunnin aikana. One-shot fraasi One-shot fraasi soi vain kerran alusta loppuun, kun käynnistät sen painamalla poljinta. Näyttö Raita 1 Raita 2 ol One-shot Looppi Lo Looppi One-shot oo One-shot One-shot

9 Muistiin kirjoittaminen Jos valitset uuden muistipaikan tai katkaiset virran äänityksen jälkeen, äänittämäsi soitto häviää. Jos haluat pitää soiton muistissa, se pitää kirjoittaa muistiin. 1) Paina WRITE, kun toisto ei ole käynnissä. Näyttöön ilmestyy wr. 2) Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä. Jos kirjoitat muistiin samaan muistipaikkaan, jossa jo olet, hyppää yli tämän kohdan. Et voi valita muistia, johon on jo tallennettu. Maksimi tallennusaika on yhteensä noin 3 tuntia. Jos laitteen muistitila on loppumassa, näyttöön ilmestyy FL vilkkuen muistinumeron kanssa. Tyhjennä tarpeettomia muistipaikkoja ja yritä tallennusta sen jälkeen uudelleen. 3) Paina uudelleen WRITE ja soitto tallentuu. Jos et haluakaan suorittaa muistiinkirjoittamista loppuun, paina TAP TEMPO, RHYTHM ON/OFF tai paina poljinta. Kun soitto tallentuu muistiin, muistin numero ja PLAY-merkkivalo vilkkuvat. Älä koskaan katkaise virtaa, kun PLAY-valo vilkkuu. Muista, että on mahdollista että muistista katoaa soittoa käyttövirheen tai toimintahäiriön seurauksena. Suorita tärkeistä muistipaikoista varmuuskopiointi tietokoneelle. Muistista poistaminen Demofraasit ovat muisteissa jos pyyhit ne muistista, niitä ei saa enää takaisin. Halutessasi voit varmuuskopioida myös demofraasit tietokoneelle. 1) Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä. 2) Pidä WRITE alhaalla ainakin 2 sekuntia, kun toisto ei ole käynnissä. Näyttöön ilmestyy dl. Tässä kohtaa et voi enää vaihtaa poistettavaa muistipaikkaa. 3) Paina uudelleen WRITE ja muistipaikka tyhjenee. Jos et haluakaan suorittaa muistista poistamista loppuun, paina TAP TEMPO, RHYTHM ON/OFF tai paina poljinta. Kun soittoa pyyhitään muistista, muistin numero ja PLAY-merkkivalo vilkkuvat. Älä koskaan katkaise virtaa, kun PLAY-valo vilkkuu.

10 Fraasin toistotavan määrittely Voit valita, kuinka soittamasi raita soi ja lakkaa soimasta. *Fraasin pitää olla tallennettu ja tempon pitää olla alkuperäinen. 1) Pidä raidan SELECT-näppäintä alhaalla ainakin 2 sekuntia. Näytössä lukee kyseisen raidan toistotapa 2) Valitse nuoli ylös/alas näppäimillä toistotapa. Näyttö Toisto Toiston katkaisu LP Soi loopissa Pysähtyy heti o5 One-shot Pysähtyy heti Selitys Normaali loop-toisto Fraasi soi alusta loppuun ja pysähtyy sitten Päälleäänitys ei ole mahdollista One-shot tilassa. Jos painat vasenta poljinta toiston olleessa käynnissä, fraasi lähtee soimaan alusta Fo Soi loopissa Vaimenee ja pysähtyy Vaimeneminen alkaa, kun painat oikeaa poljinta Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on lopussa LE Soi loopissa Fraasi soi loppuun ja pysähtyy Pysähtymisprosessi alkaa, kun painat oikeaa poljinta. Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Voit katkaista toiston heti painamalla oikeaa poljinta uudelleen Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on lopussa 3) Palaa soittotilaan painamalla uudelleen SELECT. Valittu tila tallentuu muistiin.

11 Päälleäänityksen peruuttaminen Pitämällä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan voit peruuttaa, palauttaa tai poistaa viimeisimmän soiton. Näyttö Undo Un Redo re Clear CL Merkitys Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan toiston tai päälleäänityksen aikana; viimeisin äänitys peruuntuu. Kumoa äskeinen peruutus; pidä taas poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan toiston aikana. (Redo toimii vain päälleäänitykselle) Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, kun toisto ei ole käynnissä. Sen hetkinen fraasi pyyhkiytyy pois. (Clear ei poista muistiinkirjoitettua fraasia, ainoastaan työn alla olevan) Undo/Redo-toiminnon aikana PLAY- ja REC-valot vilkkuvat. Clear-toiminnon aikana PLAY-valo vilkkuu. Äänityksen automaattinen käynnistys 1) Pidä TAP TEMPO alhaalla väh. 2 sekuntia. Näyttöön ilmestyy no. 2) Valitse äänityksen käynnistystapa nuolinäppäimillä. Näyttö Normal no Auto AU Count-in Ct Merkitys Äänitys käynnistyy heti, kun painat vasenta poljinta. REC-valo alkaa vilkkua ja laite menee äänitysvalmiuteen. Äänitys käynnistyy vasta, kun alat soittaa. RHYTHM ON/OFF valo alkaa vilkkua. Kun painat vasenta poljinta, REC-valo vilkkuu ja metronomi soi tahdin ajan. (voit keskeyttää äänityksen painamalla oikeaa poljinta tahdin aikana) Äänitys käynnistyy yhden tahdin jälkeen. (rytmiraita jää soimaan taustalle) Äänitystila palaa normaaliksi (Normal), kun katkaiset virran.

12 RYTMI Rytmiraidan toistaminen 1) Paina RHYTHM ON/OFF käynnistääksesi tai katkaistaksesi rytmin. Säädä rytmin voimakkuus OUTPUT RHYTHM nupista. TAP TEMPO näppäimen valo vilkkuu samassa tahdissa rytmin kanssa; punainen valo ykkösiskulla ja vihreä muilla iskuilla. Kun kirjoitat loopin muistiin, myös rytmiraidan asetukset tallentuvat. Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Tempon asettaminen Kun äänität, voit valita tempon ennen kuin aloitat äänityksen. Kun toistat tallennettua looppia, voit muuttaa tempoa äänenkorkeuden muuttumatta. 1) Valitse muistipaikka, jonka tempoa muutat, nuolinäppäimillä. 2) Painele TAP TEMPO näppäintä haluamassasi tempossa. Tempo vaihtuu painelusi mukana. Voit määrittää tempon myös painelemalla oikeaa poljinta, kun toisto ei ole käynnissä. Jos looppi ei ole päällä, RHYTHM ON/OFF näppäimeen syttyy valo, kun olet määrittänyt tempon. Voit muuttaa ainoastaan tallennettujen looppien tempoa. Tempoa ei voi muuttaa aivan rajattomasti. Et voi valita tempoa, jonka johdosta loopin pituus lyhenisi alle 1,5 sekuntiin. Valittu tempo tallentuu loopin mukana, kun kirjoitat sen muistiin. Rytmityylin valinta 1) Pidä RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Pedaali on nyt rytmin valintatilassa ja näytössä on rytmin numero r0 - r9. 2) Valitse rytmityyli nuolinäppäimillä (r0-r9). 3) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF palataksesi normaalitilaan. Rytmilista r0 r1 Hi-Hat Bassorumpu&Hi-Hat

13 r2 Rock 1 r3 Rock 2 r4 r5 r6 r7 r8 r9 Pop Funk Shuffle R&B Latin Percussion Tahtilajin valinta 1) Pidä RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Pedaali on nyt rytmin valintatilassa ja näytössä on rytmin numero r0 - r9. 2) Pidä uudelleen RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Näytössä lukee joko b4 tai b3 ja voit valita tahtilajin. Näyttö b4 b3 Merkitys 4/4 rytmi (vakioasetus) 3/4 rytmi 3) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF palataksesi normaalitilaan. Rytmin kanssa äänittäminen Jos äänität kun rytmi on päällä, äänitys alkaa tahdin alusta sillä hetkellä, kun painat poljinta. Käyttämällä Count-in äänitystilaa saat rytminraidan soittamaan kokonaisen tahdin ennen äänityksen alkamista. Loopin pituus määräytyy kokonaisten tahtien mukaan riippumatta siitä, missä kohtaa polkaiset pedaalia katkaistaksesi äänityksen. Äänitys ilman rytmiä Jos äänität ilman rytmiä, loopin tempo määräytyy automaattisesti siitä, kun katkaiset ensimmäisen äänityksen. Automaattinen tempo lasketaan olettaen, että soitit 1,2,4,8,16, tahtia valitussa tahtilajissa.

14 EFEKTIT 1) Paina LOOP FX TYPE valitaksesi efektin. LOOP FX BEND DOWN STEP PHASER SWEEP FILTER TEMPO DELAY Lo-Fi Selitys Efekti laskee nopeasti äänenkorkeutta Phase-efekti, joka muljuttaa ääntä askelittain Filtteriefekti, jonka taajuus muuttuu rytmissä tempon kanssa Efekti tuottaa viiveen, joka on rytmissä tempon kanssa Efekti heikentää tahallisesti äänenlaatua.

15 USB JA TIETOKONE Voit kytkeä loopperin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tehdä varmuuskopioita loopeistasi tietokoneelle ja tuoda WAV-tiedostoja loopperiin tietokoneelta. Käypäiset WAV-formaatit Dataformaatti Bittisyys Samplaustaajuus WAV 16-bittiä lineaarinen 44.1kHz Wav-tiedoston maksimikoko on 1.7 GB (kaikki tiedostot yhteensä), noin 3 tuntia kaiken kaikkiaan. Wav-tiedoston minimipituus on 1.5 sekuntia. 1) Kytke pedaaliin virta (työnnä plugi OUTPUT A jakkiin). RC-3/RC-30 ei toimi USB-virralla. Suosittelemme virtalähteen käyttöä, jotta virta ei katkea tiedostojen siirron aikana. 2) Liitä pedaalin USB tietokoneen USB-porttiin USB-kaapelilla. (porttiin, joka tukee USB 2.0 Hi-Speed formaattia) Näyttöön ilmestyy Cn. Et voi käyttää USB:tä, jos loopin toisto on käynnissä tai pedaalissa on tallentamaton looppi aktiivisena. 3) Varmuuskopioi fraasit seuraavalla tavalla. Windows Avaa Oma tietokone ikkunassa BOSS_RC-30. Mac OS Avaa työpöydältä BOSS_RC-30 ikoni. Varmuuskopiointi tietokoneelle Kopioi koko ROLAND kansio BOSS_RC-30 asemalta tietokoneelle. Tiedostojen palautus tietokoneelta Tämä tapahtuma tuhoaa kaikki RC-30:ssä sillä hetkellä olevat soitot. Poista ROLAND kansio BOSS_RC-30 asemalta ja kopioi sen tilalle varmuuskopioitu ROLAND kansio.

16 Yksittäisten WAV:ien tuominen tietokoneelta RC-30:n muistiin Voit kopioida WAV-tiedostoja tietokoneelta 001_1-099_1 kansioihin, jotka löytyvät ROLAND_WAVE kansion alta BOSS_RC-30 asemalta. 001 tarkoittaa RC-30:n ensimmäistä muistipaikkaa ja 099 viimeistä. Älä poista mitään kansioita BOSS_RC-30 asemalta, ellet ole suorittamassa tiedostojen palautusta. WAV-tiedostot voit nimetä seuraavilla merkeillä: A-Z (isot kirjaimet), 0-9 (numerot) ja _ (alaviiva). Älä laita yhteen kansioon enempää kuin yksi WAV-tiedosto. Jos kansiossa on jo tiedosto, älä kirjoita sen päälle. Siirrä tiedosto aina tyhjään kansioon. 4) Kun olet kopioinut haluamasi tiedostot, katkaise USB-yhteys seuraavalla tavalla. Windows 7 Klikkaa näytön oikeasta alareunasta kolmiota, valitse USB-kuvake ja klikkaa sitten Eject RC-30. Windows Vista / XP Klikkaa näytön oikeasta alareunasta USB-kuvaketta (XP:ssä kovalevykuvake) ja klikkaa sitten Safely remove mass storage device. Mac OS Raahaa BOSS_RC-30 ikoni roskalaatikkoon. 5) Irrota USB-kaapeli tietokoneesta. Kun kaapeli on irti, näytössä lukee dc ja RHYTHM ON/OFF valo vilkkuu. 6) Paina RHYTHM ON/OFF ja laite palaa normaalitilaan. dc katoaa näytöstä ja pedaalia voi käyttää normaalisti. Älä formatoi BOSS_RC-30 asemaa tietokoneella. Älä irrota USB-kaapelia ennen kuin olet katkaissut USB-yhteyden ohjeen mukaisella tavalla. Älä anna tietokoneen mennä lepotilaan tai sammua, kun RC-30 on kytkettynä. Älä sammuta virtaa RC-30:sta, kun se on kytkettynä tietokoneeseen.

17 JALKAKYTKIN OPTIOT Katso jalkakytkimien kytkentäkaavio englanninkielisen ohjeen sivulta 16. Kun kytket FS-5U kytkimen FS-5L ei käy tähän. Toiminto Aktiivisen raidan vaihto Seuraava muistipaikka Selitys Jalkakytkimen polkaisu vaihtaa aktiivista raitaa. Kun painat kytkintä, muistipaikka vaihtuu yhdellä ylöspäin. Jos painat kytkintä toiston aikana, muistipaikan numero alkaa vilkkua ja vaihtuu vasta, kun sen hetkinen looppi on soinut kierron loppuun. Kun kytket FS-6:n tai kaksi FS-5U:ta FS-6:n B-kytkin tai stereoplugin vasempaan puoleen (yleensä valkoinen plugi) kytketty FS-5U toimii kuten edellisen kuvauksen yksi FS-5U. FS-6:n A-kytkin tai stereoplugin oikeaan puoleen (yleensä punainen plugi) kytketty FS-5U toimii seuraavasti. Toiminto LOOP FX on/off Edellinen muistipaikka Selitys Jalkakytkimen polkaisu kytkee efektin päälle/pois. Kun pidät kytkintä alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, vaihtuu muistipaikka pykälällä alaspäin. LOOP FX efektin vaihtaminen Vaihtaaksesi efektiä pidä FS-6:n B-kytkintä (FS-5U stereon vasen puoli) alhaalla samalla (2 sek. aikana), kun painat FS-6:n A-kytkintä (FS-5U stereon oikea). Jos olet äänittänyt uutta soittoa muistipaikkaan, se katoaa, kun muistipaikka vaihtuu. Kirjoita muistipaikka talteen tarvittaessa. Jos painat kytkintä aivan loop-kierron lopussa, saattaa olla, että muistipaikka ei ehdi vaihtua. Voit vaihtaa muistipaikkoja myös nuolinäppäimillä.

18 MUITA ASETUKSIA Lepotila Kun on kulunut 10 tuntia edellisestä toiminnosta tai siitä kun audiosignaalia on viimeksi tullut sisään loopperiin, RC-30 menee lepotilaan (virransäästötila). Kun painat poljinta, laite palaa normaaliin käyttötilaan. Pedaali kuluttaa paristoa myös lepotilassa. Säästääksesi paristoa irrota plugi A-ulostulosta. RC-30 ei mene lepotilaan, jos siihen on soitettu looppi, jota ei ole vielä tallennettu. Lepotilan ohittaminen 1) Pidä vasen poljin alas painettuna, kun laitat virran päälle. 2) Pidä poljinta edelleen alhaalla 5 sekunnin ajan. Näytössä vilkkuu. 3) Vapauta poljin ja RC-30 palaa normaaliin käyttötilaan. Lepotilan aktivointi (vakioasetus) 1) Pidä vasen poljin alas painettuna, kun laitat virran päälle. 2) 2 sekunnin sisällä siitä, kun näyttöön tulee valo, paina poljinta kahdesti. Näytössä vilkkuu 5L. 2 sekunnin jälkeen RC-30 palaa perustilaan ja lepotila on aktivoitu. Äänitys-> Päälleäänitys-> Toisto järjestyksen muuttaminen Kun painat vasenta poljinta, RC-30 vaihtaa toimintatilaa seuraavasti: äänitys-> päälleäänitys-> toisto (vakioasetus). Voit kuitenkin vaihtaa järjestystä seuraavaksi: äänitys-> toisto-> päälleäänitys. 1) Pidä TAP TEMPO alas painettuna, kun kytket virran päälle. 2) Valitse nuolinäppäimillä polkimen järjestys. Näyttö rd rp Selitys Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys (vakioasetus). Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys 3) Paina TAP TEMPO ja palaat normaalitilaan.

19 Muistin tyhjennys Kun tyhjennät RC-30:n sisäisen muistin, kaikki tallennetut muistipaikat katoavat, eikä niitä voi enää palauttaa. Älä tyhjennä sisäistä muistia, ellei näyttöön ilmesty Er tai RC-30 alkaa käyttäytyä omituisesti. 1) Pidä WRITE ja RHYTHM ON/OFF alas painettuna ja kytke virta päälle. Näyttöön ilmestyy Fm. 2) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF. Fm alkaa vilkkua. 3) Paina WRITE ja muistin tyhjennys alkaa. Fm vilkkuu nopeasti. Kun muisti on tyhjennetty RC-30 palaa normaalitilaan. Älä katkaise laitteesta virtaa, kun Fm vilkkuu näytössä. RC-30 pedaalien yksinkertaistettu käyttö Jos haluat rajoittaa pedaalien toiminnan vain perustoiminnoille, esimerkiksi kytkettyäsi laitteeseen ulkoiset kytkimet, voit muuttaa pedaalien toimintaa. Näin ehkäiset vasemman pedaalin vaikutuksen efektiin ja oikean pedaalin vaikutuksen aktiivisen raidan vaihtoon. 1) Pidä LOOP FX alas painettuna ja kytke virta päälle. 2) Valitse nuolinäppäimillä pedaalien toimintatila. Näyttö Vasen pedaali Oikea pedaali LC (vakio) Pedaalin polkeminen kahdesti peräkkäin kytkee efektin päälle/pois. Pedaalin pitäminen alhaalla väh. 2 sekunnin ajan vaihtaa aktiivista raitaa. Jos painat pedaalia alle 2 sekuntia, toisto pysähtyy, kun vapautat pedaalin. -- Pedaali ei vaikuta efektiin. Tämä ehkäisee vahinkopolkaisuja. Pedaali ei vaihda raitaa. Nyt toisto pysähtyy välittömästi, kun painat pedaalia. 3) Paina LOOP FX ja RC-30 palaa soittotilaan.

20 Virheilmoitukset Näyttö Merkitys Toimintaohje bt Paristo on lopussa. Vaihda paristo. FL Muisti on täynnä. Poista tarpeettomat loopit. UF EF Er dm WAV-tiedosto ei kelpaa. Päälleäänitys ei ole enää mahdollista. Sisäinen muisti pitää tyhjentää. RC-30:ssa on toimintahäiriö. Tarkista WAVtiedoston formaatti. Tallenna looppi uudelleen. Tyhjennä RC-30:n muisti. Ota yhteys jälleenmyyjään.

RC-300 loop station. Käyttöohje

RC-300 loop station. Käyttöohje b RC-300 loop station Käyttöohje PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-300 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä

Lisätiedot

Pääominaisuudet. Sisältö PIKAOPAS

Pääominaisuudet. Sisältö PIKAOPAS PIKAOPAS Pääominaisuudet Kytke mikrofoni ja laula. Ammattitason efektit kompaktissa kotelossa (echo, tuplaus, vireenkorjaus, enhance) tuovat kauniin soinnin ja tilavuuden ääneesi. VE- toimii missä tahansa

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Marantz CDR310 - pikaohje

Marantz CDR310 - pikaohje Marantz CDR310 - pikaohje 1. Power switch Virtakytkin, liu uta sivulle. 2. DISPLAY button Painikkeesta muutetaan näytön tietoja. 3. LIGHT button Painamalla kerran näytön valo syttyy 3 sekunniksi.pidä painettuna

Lisätiedot

Marantz PMD661. Äänittäminen

Marantz PMD661. Äänittäminen 1 2 3 4 Marantz PMD661 Äänittäminen Laite on valmis äänittämään muutaman sekunnin kuluttua virran päälle kytkemisestä (right side 2). Äänitys käynnistyy Rec-painikkeella (top 8) ja loppuu Stop-painikkeella

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

MINI-DISK. 1. MINI-DISK levykkeen asentaminen levyke-asemaan

MINI-DISK. 1. MINI-DISK levykkeen asentaminen levyke-asemaan 1 MINI-DISK MINI-DISK soittimella voidaan tallentaa ääntä ulkopuolisen mikrofonin tai toisen äänilähteen ulostulon kautta. MINI-DISK nauhurilla (ei ole varsinainen nauhuri vaan digitaalinen äänitys- ja

Lisätiedot

VE-2 Pikaopas. Ominaisuudet. Paneelit

VE-2 Pikaopas. Ominaisuudet. Paneelit PIKOPS Sisältö Ominaisuudet................................... 2 VE-2 Pikaopas...3 Harmony -toiminto päälle/pois ja Status -merkkivalo...5 Näppäinten ja säätimien asentojen vaihtaminen tai tallentaminen

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas

Lenco. L-701 Suorakoodauslevysoitin. Käyttöopas Lenco L-701 Suorakoodauslevysoitin Käyttöopas 1 Varotoimenpiteitä Asennus Pura kaikki osat pakkauslaatikosta ja poista niiden suojamateriaali. Älä kytke soitinta verkkovirtaan ennen kuin kaikki muut kytkennät

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

"PLEXTALK Linio Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Linio Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Linio Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Linio Pocketin asetukset 1. Käännä Linio Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina Linio Pocketin pohjassa olevaa

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Ohjeet C-kasettien digitoimiseen

Ohjeet C-kasettien digitoimiseen Ohjeet C-kasettien digitoimiseen JVC KD-A5 kasettisoitin Pioneer A-10-K vahvistin 1. Avaa Audacity -ohjelma -kuvakkeesta. Kytke virta kasettisoittimeen ja vahvistimeen. Katso että vahvistimessa palaa valo

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla.

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. CASIO-moduuli 3074 KÄYTTÖOHJE W-110 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

BEHRINGER MIKSERIN X2222 KÄYTTÖOHJE

BEHRINGER MIKSERIN X2222 KÄYTTÖOHJE BEHRINGER MIKSERIN X2222 KÄYTTÖOHJE GAIN-säätimellä säädetään MIC- ja/tai LINE-tulon herkkyyttä COMP-säätimellä säädetään kanavan kompressioefektin määrää. EQ-säätimillä voidaan säätää kanavan korkea ja

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi. 570030 Easi-Speak

Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi. 570030 Easi-Speak Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi Ohje Tevellan tuotteelle 570030 Easi-Speak Varoitus: Sisältää pieniä osia. Ei sovellu alle

Lisätiedot

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5 President Randy II Ohjekirjan versio: 3.5 Sisältö 1 Käyttöönotto 2 1.1 Radion asennus.................................... 2 2 Toiminnot 3 2.1 Näyttö.......................................... 4 2.2 Toimintokuvaukset...................................

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 14 15 1. /VIRITÄ - 2. AJAN ASETTAMINEN MUISTI/MUISTI+ 3. TORKKU /LEPO 4. PÄÄLLE/POIS 5. / VIRITÄ + 6. ÄÄNENVOIMAKKUUS PIENENNÄ - /HERÄTYS 1 PÄÄLLE/POIS

Lisätiedot

H201 Käyttöohje (FI) OMINAISUUDET

H201 Käyttöohje (FI) OMINAISUUDET OMINAISUUDET 1. Yhdysrakenteinen AM/FM-antenni 2. 10 pikavalinta-asemaa (5 kummallakin aaltoalueella) 3. Vedenkestävä rakenne JIS7 standardin mukaisesti 4. Automaattinen asemanhaku 5. Suurikokoinen ja

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

Audacity-äänenkäsittelyohjelman pikakäyttöohje

Audacity-äänenkäsittelyohjelman pikakäyttöohje Audacity-äänenkäsittelyohjelman pikakäyttöohje Työkalupalkki: Valintatyökalu: tällä voit valita äänijaksoja maalaamalla sinistä ääniaaltoa hiiren vasen nappi pohjassa. 2. Verhotyökalu: tällä voit muuttaa

Lisätiedot

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116 Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Toiminnot 1. Teleskooppiantenni 2. LCD-näyttö 3. Näytön taustavalon painike 4. Virtakytkin 5. Uniajastin

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

Cubase perusteet pähkinänkuoressa. Mikä Cubase on? Projektin aloitus

Cubase perusteet pähkinänkuoressa. Mikä Cubase on? Projektin aloitus Cubase perusteet pähkinänkuoressa 1. Mikä Cubase on? 2. Projektin aloitus 3. Audion äänittäminen. 4. MIDI-tiedon tallentaminen ja virtuaali instrumentit 5. Miksaus. Mikä Cubase on? Cubase on Windows XP

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa.

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa. 1. Verkkovirtakatkaisin (POWER) 2. Tajuusaluevalitsin (BAND) 3. Toimintovalitsin (Aux/CD/nauha/radio) 4. Bass Boost painike 5. CD Painike 6. CD ohjelmointi (PROGRAM) 7. CD stop 8. CD soitto / tauko -painike

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-422 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-422  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-422 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä edestä Näkymä takaa 1. Painike "SNOOZE/DIMMER/SLEEP" 2. Painike

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on yhteensopiva kaikkien NANO90-mallien kanssa. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä Lukot toimitetaan tehdasasetuksilla,

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio Versio: 1.0 Käyttöopas DAB+/FM-radio Tuotteen yleiskatsaus 1. Valmius/tila Painamalla voit vaihdella FM- ja DAB-tilan välillä toimintatilassa, painamalla ja pitämällä siirryt valmiustilaan. 2. Skannaa

Lisätiedot

Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin

Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin Sirpa Leinonen Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin Riippuen koneen Windows versiosta hieman eroja miten näkymä valitaan 1. Tiedosto 2. Näytä välilehdellä valinta kansio näkymlle Suurimmat tai suuret

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöopas

Suomenkielinen käyttöopas Suomenkielinen käyttöopas Yleiskatsaus 1. Jatko-osa 2. -näppäin: Seuraava kappale 4. LED-merkkivalo a) Lataaminen LED-merkkivalo Punainen LED-merkkivalo palaa Lataaminen

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Midland G5. 8-kanavainen PMR446-radiopuhelin

Midland G5. 8-kanavainen PMR446-radiopuhelin Midland G5 8-kanavainen PMR446-radiopuhelin Midland G5 on uuden sukupolven radiopuhelin, jota voidaan käyttää lupavapaasti useimmissa EU-maissa PMR446-kanavilla (446.00625 446.09375 MHz). Tarkista maakohtaiset

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje WBelectronics Infinity USB Phoenix - Käyttöohje Johdanto Laitteen asentaminen Onneksi olkoon Infinity USB Phoenix -laitteen hankinnasta! Infinity kytketään toimintaan kolmessa vaiheessa: 1) Asenna laite

Lisätiedot

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY Lue käyttöohje ennen vaunun käyttöönottoa! Sisällys 1. Johdanto 2. Erittely 3. Varoitukset ja turvaohjeet 4. Haarukkavaunun käyttäminen 4.1 Käyttö 4.2 Näytön toiminnot

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-420 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-420  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT 1. Painike "ON/OFF" 2. Painike "HOUR TU -" 3. Painike "MIN TU +" 4. Painike

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot