rc-30 loop station Käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "rc-30 loop station Käyttöohje"

Transkriptio

1 b rc-30 loop station Käyttöohje

2

3 PÄÄOMINAISUUDET Tervetuloa looppaamaan! RC-30 on pedaalimuotoinen tallennin, jolla äänität audiofraaseja ja soitat niitä pedaalia polkemalla. Voit luoda erilaisia esityksiä kerrostamalla ääniä päällekkäin samalla, kun toistat jo äänitettyä raitaa. Muistiin mahtuu 99 looppia, joiden yhteiskesto voi olla noin 3 tuntia. Moniraitaisuus mahdollistaa laajemman variaation esityksissä. Toimii myös stereona Kitaran lisäksi pedaaliin voi kytkeä myös mikrofonin MIC-liittimeen ja audiosoittimen AUX IN- liittimeen. Äänitetyt fraasit voi kopioida tietokoneelle USB:n kautta tai pedaaliin voi tuoda WAVtiedostoja tietokoneelta. Voit lisätä efektin, joka rytmittyy samaan tempoon loopin kanssa.

4 RC-30 KÄYTTÖPANEELI Nimi 1 LOOP FX TYPE ON/OFF 2 TRACK 1/2 TRACK 1/2 liukusäätimet STATUS-valo SELECT 3 MEMORY Näyttö Nuolinäppäimet WRITE Merkitys Valitsee efektin Kytkee efektin päälle/pois Raitojen äänenvoimakkuus säätimet Palaa, kun raita 1/2 on äänitys- tai toistotilassa. Pysäytyksissä valo vilkkuu, jos raidalla on soittoa ja on sammuneena, jos raita on tyhjä. Tästä valitaan raita. Tästä näet aktiivisen muistipaikan numeron ja muuta tietoa. Näillä nostat ja lasket näytössä olevan numeron arvoa. Paina tästä kirjoittaaksesi äänitetyn loopin muistiin.

5 DELETE 4 RHYTHM OUTPUT LEVEL TYPE ON/OFF TAP TEMPO 5 MIC INPUT LEVEL PEAK-valo Poistaa kyseisen muistipaikan. Määrää rytmiraidan ulostulovoimakkuuden. Määrittää rytmityylin. Kytkee rytmin päälle/pois. Määrittää rytmille tempon. Säätää sisääntulotason mikrofonille. Ääriasennossa vasemmalla mikrofonitulo menee pois päältä. Valo palaa, jos sisääntulotaso ylittää hyväksytyn rajan. Aseta sisääntulotaso siten, että PEAK-valo vilkahtelee hieman, kun laulat kovaa. 6 POWER-valo Valo palaa, kun laite on päällä. 7 REC, PLAY-merkkivalot REC-valo, Valo palaa, kun äänitys on käynnissä. punainen. PLAY-valo, vihreä 8 Vasen poljin Kytkee toimintatilaa välillä äänitys/päälleäänitys/toisto Valo palaa toiston aikana ja vilkkuu muistiin lataamisen ja muiden muistitoimintojen aikana. Päälleäänityksen aikana kumpikin valo vilkkuu. Jos muisti on tyhjä: äänitys-päälleäänitys-toisto Jos muistissa on soittoa: toisto-päälleäänitys Undo/Redo Toiston tai päälleäänityksen aikana pidä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan poistaaksesi edellisen äänityksen. Peruuta poisto painamalla poljinta uudelleen 2 sekunnin ajan. LOOP FX on/off 9 Oikea poljin Stop Stop all Tap tempo Raitojen vaihto Paina kahdesti kytkeäksesi efekti päälle/pois. Katkaisee valitun raidan toiston. Paina poljinta kahdesti ja kummankin raidan toisto pysähtyy. Kun RC-30:n toisto on katkaistuna, painele oikeaa poljinta rytmissä määrittääksesi seuraavalle loopille tempon. Vaihda raidalta toiselle pitämällä poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan. Voit poistaa raidan pitämällä oikeaa poljinta alhaalla samalla, kun painat vasenta poljinta.

6 LIITTIMET AUX IN Kytke audiosoittimesi tähän stereo miniplugikaapelilla. Hyödyntämällä Auto recording toimintoa saat äänityksen käynnistymään heti, kun painat audiosoittimen käyntiin. USB Kytke Loop Station tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tallenna fraaseja tietokoneeseen tai lataa wav-tiedostoja pedaaliin. Virtalähteen liitin Kytke tähän ulkoinen virtalähde PSA-230 tai PSB-230. Käyttämällä virtalähdettä ei tarvitse huolehtia paristojen loppumisesta. Sisäänmenot R ja L/MONO Kytke kitara, basso tai efektilaite näihin liittimiin. Stereoliitäntää varten käytä kummatkin liittimet ja monoliitännässä kytke soitin vain L/MONO-sisäänmenoon. Ulostulot R ja L/MONO Kytke loopperi vahvistimeen tai monitorikaiuttimiin tästä. Lisäkytkimen liitin Tähän voit kytkeä FS-5U tai FS-6 jalkakytkimen raitojen tai muistien valintaa tai efektin kytkemistä varten. MIC IN sisäänmeno PHANTOM-kytkin Kytke mikrofoni tähän. Jos käytät kondensaattorimikrofonia, laita kytkin ONasentoon. Jos mikrofoni on dynaaminen, laita kytkin OFF-asentoon. Normaalisti kytkin on OFF-asennossa. HUOM! Älä koskaan katkaise virtaa (esim. irrota plugia L-ulostulosta), kun REC- tai PLAY-merkkivalo palaa tai kun PLAY-merkkivalo vilkkuu. Paketin mukana tulee paristot, kun se lähtee tehtaalta. Laitteen käyttöaika paristoilla on kuitenkin rajallinen. Tehtaan paristojen käyttötarkoitus on lähinnä pedaalin toimivuuden tarkastaminen.

7 PERUSKÄYTTÖ Suorita äänitys, päälleäänitys ja fraasin soittaminen painamalla poljinta seuraavalla tavalla. Muistipaikan valinta Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä (1-99) Näyttö Vain numero näytössä Piste oikeassa alareunassa Numero ja ol, Lo tai oo vuorottelevat Merkitys Tyhjä muistipaikka Paina poljinta aloittaaksesi äänityksen Muistipaikassa on soittoa Käynnistä toisto painamalla poljinta One-shot fraasi Soita fraasi painamalla poljinta (ei looppi, soi vain kerran) Tehtaalla on nauhoitettu demofraaseja muistipaikoille Äänitys Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Auto recording toiminto käynnistää äänityksen heti, kun alat soittaa. Voit valita myös rytmin taustalle. Raidan valinta Raitoja on kaksi ja toinen niistä on valittuna aktiiviseksi. Äänitystä ja päälleäänitystä voi tehdä vain aktiiviselle raidalle. Jos vaihdat raitaa kesken päälleäänityksen, passiiviseksi jäävä raita menee toistotilaan. Et voi vaihtaa raitaa kesken ensimmäisen äänityksen. Vaihdat raitaa seuraavilla tavoilla. Paina raidan 1 tai 2 SELECT näppäintä. Painamasi SELECT-näppäin syttyy ja valittu raita muuttuu aktiiviseksi. Pidä oikeaa poljinta alas painettuna vähintään 2 sekuntia.

8 Raita vaihtuu, kun oikea pedaali on alhaalla 2 sekuntia. Kummankin raidan yhdenaikainen käynnistäminen Kun painat vasenta poljinta, ainoastaan sen hetkinen aktiivinen raita lähtee soimaan. Jos kummallakin raidalla on soittoa, paina raitojen SELECT-näppäimet yhtä aikaa alas (tai painele oikeaa poljinta useamman kerran), jotta kumpaankin näppäimeen syttyy valo. Jos nyt käynnistät toiston, kumpikin raita lähtee soimaan yhtä aikaa. Raita 1 on aktiivinen raita. Päälleäänitys Lisää uusia kerroksia raidalle samaan aikaan, kun ensimmäinen raita soi pohjalla. Painamalla vasenta poljinta uudelleen tallennin siirtyy äänitystilasta toistoon. Viimeisimmän soiton voi poistaa Undo-toiminnolla. Redo toiminto kumoaa Undon. Loop-toisto Toista soittoasi loopissa. Painamalla vasenta poljinta kertaalleen, toiston ollessa käynnissä, laite menee päälleäänitystilaan. Voit vaihtaa muistipaikkaa lennosta painamalla nuolinäppäimiä, kun toisto on käynnissä. Muistin numero vilkkuu näytössä ja voit valita seuraavan muistin. Stop Voit pysäyttää toiston, päälleäänityksen tai toiston aikana, painamalla oikeaa poljinta. Jos haluat katkaista kummankin raidan toiston yhtä aikaa, paina poljinta kahdesti sekunnin aikana. One-shot fraasi One-shot fraasi soi vain kerran alusta loppuun, kun käynnistät sen painamalla poljinta. Näyttö Raita 1 Raita 2 ol One-shot Looppi Lo Looppi One-shot oo One-shot One-shot

9 Muistiin kirjoittaminen Jos valitset uuden muistipaikan tai katkaiset virran äänityksen jälkeen, äänittämäsi soitto häviää. Jos haluat pitää soiton muistissa, se pitää kirjoittaa muistiin. 1) Paina WRITE, kun toisto ei ole käynnissä. Näyttöön ilmestyy wr. 2) Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä. Jos kirjoitat muistiin samaan muistipaikkaan, jossa jo olet, hyppää yli tämän kohdan. Et voi valita muistia, johon on jo tallennettu. Maksimi tallennusaika on yhteensä noin 3 tuntia. Jos laitteen muistitila on loppumassa, näyttöön ilmestyy FL vilkkuen muistinumeron kanssa. Tyhjennä tarpeettomia muistipaikkoja ja yritä tallennusta sen jälkeen uudelleen. 3) Paina uudelleen WRITE ja soitto tallentuu. Jos et haluakaan suorittaa muistiinkirjoittamista loppuun, paina TAP TEMPO, RHYTHM ON/OFF tai paina poljinta. Kun soitto tallentuu muistiin, muistin numero ja PLAY-merkkivalo vilkkuvat. Älä koskaan katkaise virtaa, kun PLAY-valo vilkkuu. Muista, että on mahdollista että muistista katoaa soittoa käyttövirheen tai toimintahäiriön seurauksena. Suorita tärkeistä muistipaikoista varmuuskopiointi tietokoneelle. Muistista poistaminen Demofraasit ovat muisteissa jos pyyhit ne muistista, niitä ei saa enää takaisin. Halutessasi voit varmuuskopioida myös demofraasit tietokoneelle. 1) Valitse muistipaikka nuolinäppäimillä. 2) Pidä WRITE alhaalla ainakin 2 sekuntia, kun toisto ei ole käynnissä. Näyttöön ilmestyy dl. Tässä kohtaa et voi enää vaihtaa poistettavaa muistipaikkaa. 3) Paina uudelleen WRITE ja muistipaikka tyhjenee. Jos et haluakaan suorittaa muistista poistamista loppuun, paina TAP TEMPO, RHYTHM ON/OFF tai paina poljinta. Kun soittoa pyyhitään muistista, muistin numero ja PLAY-merkkivalo vilkkuvat. Älä koskaan katkaise virtaa, kun PLAY-valo vilkkuu.

10 Fraasin toistotavan määrittely Voit valita, kuinka soittamasi raita soi ja lakkaa soimasta. *Fraasin pitää olla tallennettu ja tempon pitää olla alkuperäinen. 1) Pidä raidan SELECT-näppäintä alhaalla ainakin 2 sekuntia. Näytössä lukee kyseisen raidan toistotapa 2) Valitse nuoli ylös/alas näppäimillä toistotapa. Näyttö Toisto Toiston katkaisu LP Soi loopissa Pysähtyy heti o5 One-shot Pysähtyy heti Selitys Normaali loop-toisto Fraasi soi alusta loppuun ja pysähtyy sitten Päälleäänitys ei ole mahdollista One-shot tilassa. Jos painat vasenta poljinta toiston olleessa käynnissä, fraasi lähtee soimaan alusta Fo Soi loopissa Vaimenee ja pysähtyy Vaimeneminen alkaa, kun painat oikeaa poljinta Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on lopussa LE Soi loopissa Fraasi soi loppuun ja pysähtyy Pysähtymisprosessi alkaa, kun painat oikeaa poljinta. Play-valo vilkkuu, kunnes looppi loppuu Voit katkaista toiston heti painamalla oikeaa poljinta uudelleen Et voi tehdä päälleäänitystä ennen kuin looppi on lopussa 3) Palaa soittotilaan painamalla uudelleen SELECT. Valittu tila tallentuu muistiin.

11 Päälleäänityksen peruuttaminen Pitämällä vasenta poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan voit peruuttaa, palauttaa tai poistaa viimeisimmän soiton. Näyttö Undo Un Redo re Clear CL Merkitys Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan toiston tai päälleäänityksen aikana; viimeisin äänitys peruuntuu. Kumoa äskeinen peruutus; pidä taas poljinta alhaalla 2 sekunnin ajan toiston aikana. (Redo toimii vain päälleäänitykselle) Pidä poljinta alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, kun toisto ei ole käynnissä. Sen hetkinen fraasi pyyhkiytyy pois. (Clear ei poista muistiinkirjoitettua fraasia, ainoastaan työn alla olevan) Undo/Redo-toiminnon aikana PLAY- ja REC-valot vilkkuvat. Clear-toiminnon aikana PLAY-valo vilkkuu. Äänityksen automaattinen käynnistys 1) Pidä TAP TEMPO alhaalla väh. 2 sekuntia. Näyttöön ilmestyy no. 2) Valitse äänityksen käynnistystapa nuolinäppäimillä. Näyttö Normal no Auto AU Count-in Ct Merkitys Äänitys käynnistyy heti, kun painat vasenta poljinta. REC-valo alkaa vilkkua ja laite menee äänitysvalmiuteen. Äänitys käynnistyy vasta, kun alat soittaa. RHYTHM ON/OFF valo alkaa vilkkua. Kun painat vasenta poljinta, REC-valo vilkkuu ja metronomi soi tahdin ajan. (voit keskeyttää äänityksen painamalla oikeaa poljinta tahdin aikana) Äänitys käynnistyy yhden tahdin jälkeen. (rytmiraita jää soimaan taustalle) Äänitystila palaa normaaliksi (Normal), kun katkaiset virran.

12 RYTMI Rytmiraidan toistaminen 1) Paina RHYTHM ON/OFF käynnistääksesi tai katkaistaksesi rytmin. Säädä rytmin voimakkuus OUTPUT RHYTHM nupista. TAP TEMPO näppäimen valo vilkkuu samassa tahdissa rytmin kanssa; punainen valo ykkösiskulla ja vihreä muilla iskuilla. Kun kirjoitat loopin muistiin, myös rytmiraidan asetukset tallentuvat. Äänitä kitaraasi, bassoa tai AUX IN liittimeen kytkettyä audiosoitinta. Tempon asettaminen Kun äänität, voit valita tempon ennen kuin aloitat äänityksen. Kun toistat tallennettua looppia, voit muuttaa tempoa äänenkorkeuden muuttumatta. 1) Valitse muistipaikka, jonka tempoa muutat, nuolinäppäimillä. 2) Painele TAP TEMPO näppäintä haluamassasi tempossa. Tempo vaihtuu painelusi mukana. Voit määrittää tempon myös painelemalla oikeaa poljinta, kun toisto ei ole käynnissä. Jos looppi ei ole päällä, RHYTHM ON/OFF näppäimeen syttyy valo, kun olet määrittänyt tempon. Voit muuttaa ainoastaan tallennettujen looppien tempoa. Tempoa ei voi muuttaa aivan rajattomasti. Et voi valita tempoa, jonka johdosta loopin pituus lyhenisi alle 1,5 sekuntiin. Valittu tempo tallentuu loopin mukana, kun kirjoitat sen muistiin. Rytmityylin valinta 1) Pidä RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Pedaali on nyt rytmin valintatilassa ja näytössä on rytmin numero r0 - r9. 2) Valitse rytmityyli nuolinäppäimillä (r0-r9). 3) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF palataksesi normaalitilaan. Rytmilista r0 r1 Hi-Hat Bassorumpu&Hi-Hat

13 r2 Rock 1 r3 Rock 2 r4 r5 r6 r7 r8 r9 Pop Funk Shuffle R&B Latin Percussion Tahtilajin valinta 1) Pidä RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Pedaali on nyt rytmin valintatilassa ja näytössä on rytmin numero r0 - r9. 2) Pidä uudelleen RHYTHM ON/OFF alhaalla ainakin 2 sekuntia. Näytössä lukee joko b4 tai b3 ja voit valita tahtilajin. Näyttö b4 b3 Merkitys 4/4 rytmi (vakioasetus) 3/4 rytmi 3) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF palataksesi normaalitilaan. Rytmin kanssa äänittäminen Jos äänität kun rytmi on päällä, äänitys alkaa tahdin alusta sillä hetkellä, kun painat poljinta. Käyttämällä Count-in äänitystilaa saat rytminraidan soittamaan kokonaisen tahdin ennen äänityksen alkamista. Loopin pituus määräytyy kokonaisten tahtien mukaan riippumatta siitä, missä kohtaa polkaiset pedaalia katkaistaksesi äänityksen. Äänitys ilman rytmiä Jos äänität ilman rytmiä, loopin tempo määräytyy automaattisesti siitä, kun katkaiset ensimmäisen äänityksen. Automaattinen tempo lasketaan olettaen, että soitit 1,2,4,8,16, tahtia valitussa tahtilajissa.

14 EFEKTIT 1) Paina LOOP FX TYPE valitaksesi efektin. LOOP FX BEND DOWN STEP PHASER SWEEP FILTER TEMPO DELAY Lo-Fi Selitys Efekti laskee nopeasti äänenkorkeutta Phase-efekti, joka muljuttaa ääntä askelittain Filtteriefekti, jonka taajuus muuttuu rytmissä tempon kanssa Efekti tuottaa viiveen, joka on rytmissä tempon kanssa Efekti heikentää tahallisesti äänenlaatua.

15 USB JA TIETOKONE Voit kytkeä loopperin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja tehdä varmuuskopioita loopeistasi tietokoneelle ja tuoda WAV-tiedostoja loopperiin tietokoneelta. Käypäiset WAV-formaatit Dataformaatti Bittisyys Samplaustaajuus WAV 16-bittiä lineaarinen 44.1kHz Wav-tiedoston maksimikoko on 1.7 GB (kaikki tiedostot yhteensä), noin 3 tuntia kaiken kaikkiaan. Wav-tiedoston minimipituus on 1.5 sekuntia. 1) Kytke pedaaliin virta (työnnä plugi OUTPUT A jakkiin). RC-3/RC-30 ei toimi USB-virralla. Suosittelemme virtalähteen käyttöä, jotta virta ei katkea tiedostojen siirron aikana. 2) Liitä pedaalin USB tietokoneen USB-porttiin USB-kaapelilla. (porttiin, joka tukee USB 2.0 Hi-Speed formaattia) Näyttöön ilmestyy Cn. Et voi käyttää USB:tä, jos loopin toisto on käynnissä tai pedaalissa on tallentamaton looppi aktiivisena. 3) Varmuuskopioi fraasit seuraavalla tavalla. Windows Avaa Oma tietokone ikkunassa BOSS_RC-30. Mac OS Avaa työpöydältä BOSS_RC-30 ikoni. Varmuuskopiointi tietokoneelle Kopioi koko ROLAND kansio BOSS_RC-30 asemalta tietokoneelle. Tiedostojen palautus tietokoneelta Tämä tapahtuma tuhoaa kaikki RC-30:ssä sillä hetkellä olevat soitot. Poista ROLAND kansio BOSS_RC-30 asemalta ja kopioi sen tilalle varmuuskopioitu ROLAND kansio.

16 Yksittäisten WAV:ien tuominen tietokoneelta RC-30:n muistiin Voit kopioida WAV-tiedostoja tietokoneelta 001_1-099_1 kansioihin, jotka löytyvät ROLAND_WAVE kansion alta BOSS_RC-30 asemalta. 001 tarkoittaa RC-30:n ensimmäistä muistipaikkaa ja 099 viimeistä. Älä poista mitään kansioita BOSS_RC-30 asemalta, ellet ole suorittamassa tiedostojen palautusta. WAV-tiedostot voit nimetä seuraavilla merkeillä: A-Z (isot kirjaimet), 0-9 (numerot) ja _ (alaviiva). Älä laita yhteen kansioon enempää kuin yksi WAV-tiedosto. Jos kansiossa on jo tiedosto, älä kirjoita sen päälle. Siirrä tiedosto aina tyhjään kansioon. 4) Kun olet kopioinut haluamasi tiedostot, katkaise USB-yhteys seuraavalla tavalla. Windows 7 Klikkaa näytön oikeasta alareunasta kolmiota, valitse USB-kuvake ja klikkaa sitten Eject RC-30. Windows Vista / XP Klikkaa näytön oikeasta alareunasta USB-kuvaketta (XP:ssä kovalevykuvake) ja klikkaa sitten Safely remove mass storage device. Mac OS Raahaa BOSS_RC-30 ikoni roskalaatikkoon. 5) Irrota USB-kaapeli tietokoneesta. Kun kaapeli on irti, näytössä lukee dc ja RHYTHM ON/OFF valo vilkkuu. 6) Paina RHYTHM ON/OFF ja laite palaa normaalitilaan. dc katoaa näytöstä ja pedaalia voi käyttää normaalisti. Älä formatoi BOSS_RC-30 asemaa tietokoneella. Älä irrota USB-kaapelia ennen kuin olet katkaissut USB-yhteyden ohjeen mukaisella tavalla. Älä anna tietokoneen mennä lepotilaan tai sammua, kun RC-30 on kytkettynä. Älä sammuta virtaa RC-30:sta, kun se on kytkettynä tietokoneeseen.

17 JALKAKYTKIN OPTIOT Katso jalkakytkimien kytkentäkaavio englanninkielisen ohjeen sivulta 16. Kun kytket FS-5U kytkimen FS-5L ei käy tähän. Toiminto Aktiivisen raidan vaihto Seuraava muistipaikka Selitys Jalkakytkimen polkaisu vaihtaa aktiivista raitaa. Kun painat kytkintä, muistipaikka vaihtuu yhdellä ylöspäin. Jos painat kytkintä toiston aikana, muistipaikan numero alkaa vilkkua ja vaihtuu vasta, kun sen hetkinen looppi on soinut kierron loppuun. Kun kytket FS-6:n tai kaksi FS-5U:ta FS-6:n B-kytkin tai stereoplugin vasempaan puoleen (yleensä valkoinen plugi) kytketty FS-5U toimii kuten edellisen kuvauksen yksi FS-5U. FS-6:n A-kytkin tai stereoplugin oikeaan puoleen (yleensä punainen plugi) kytketty FS-5U toimii seuraavasti. Toiminto LOOP FX on/off Edellinen muistipaikka Selitys Jalkakytkimen polkaisu kytkee efektin päälle/pois. Kun pidät kytkintä alhaalla väh. 2 sekunnin ajan, vaihtuu muistipaikka pykälällä alaspäin. LOOP FX efektin vaihtaminen Vaihtaaksesi efektiä pidä FS-6:n B-kytkintä (FS-5U stereon vasen puoli) alhaalla samalla (2 sek. aikana), kun painat FS-6:n A-kytkintä (FS-5U stereon oikea). Jos olet äänittänyt uutta soittoa muistipaikkaan, se katoaa, kun muistipaikka vaihtuu. Kirjoita muistipaikka talteen tarvittaessa. Jos painat kytkintä aivan loop-kierron lopussa, saattaa olla, että muistipaikka ei ehdi vaihtua. Voit vaihtaa muistipaikkoja myös nuolinäppäimillä.

18 MUITA ASETUKSIA Lepotila Kun on kulunut 10 tuntia edellisestä toiminnosta tai siitä kun audiosignaalia on viimeksi tullut sisään loopperiin, RC-30 menee lepotilaan (virransäästötila). Kun painat poljinta, laite palaa normaaliin käyttötilaan. Pedaali kuluttaa paristoa myös lepotilassa. Säästääksesi paristoa irrota plugi A-ulostulosta. RC-30 ei mene lepotilaan, jos siihen on soitettu looppi, jota ei ole vielä tallennettu. Lepotilan ohittaminen 1) Pidä vasen poljin alas painettuna, kun laitat virran päälle. 2) Pidä poljinta edelleen alhaalla 5 sekunnin ajan. Näytössä vilkkuu. 3) Vapauta poljin ja RC-30 palaa normaaliin käyttötilaan. Lepotilan aktivointi (vakioasetus) 1) Pidä vasen poljin alas painettuna, kun laitat virran päälle. 2) 2 sekunnin sisällä siitä, kun näyttöön tulee valo, paina poljinta kahdesti. Näytössä vilkkuu 5L. 2 sekunnin jälkeen RC-30 palaa perustilaan ja lepotila on aktivoitu. Äänitys-> Päälleäänitys-> Toisto järjestyksen muuttaminen Kun painat vasenta poljinta, RC-30 vaihtaa toimintatilaa seuraavasti: äänitys-> päälleäänitys-> toisto (vakioasetus). Voit kuitenkin vaihtaa järjestystä seuraavaksi: äänitys-> toisto-> päälleäänitys. 1) Pidä TAP TEMPO alas painettuna, kun kytket virran päälle. 2) Valitse nuolinäppäimillä polkimen järjestys. Näyttö rd rp Selitys Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys (vakioasetus). Järjestys on äänitys-> toisto-> päälleäänitys 3) Paina TAP TEMPO ja palaat normaalitilaan.

19 Muistin tyhjennys Kun tyhjennät RC-30:n sisäisen muistin, kaikki tallennetut muistipaikat katoavat, eikä niitä voi enää palauttaa. Älä tyhjennä sisäistä muistia, ellei näyttöön ilmesty Er tai RC-30 alkaa käyttäytyä omituisesti. 1) Pidä WRITE ja RHYTHM ON/OFF alas painettuna ja kytke virta päälle. Näyttöön ilmestyy Fm. 2) Paina uudelleen RHYTHM ON/OFF. Fm alkaa vilkkua. 3) Paina WRITE ja muistin tyhjennys alkaa. Fm vilkkuu nopeasti. Kun muisti on tyhjennetty RC-30 palaa normaalitilaan. Älä katkaise laitteesta virtaa, kun Fm vilkkuu näytössä. RC-30 pedaalien yksinkertaistettu käyttö Jos haluat rajoittaa pedaalien toiminnan vain perustoiminnoille, esimerkiksi kytkettyäsi laitteeseen ulkoiset kytkimet, voit muuttaa pedaalien toimintaa. Näin ehkäiset vasemman pedaalin vaikutuksen efektiin ja oikean pedaalin vaikutuksen aktiivisen raidan vaihtoon. 1) Pidä LOOP FX alas painettuna ja kytke virta päälle. 2) Valitse nuolinäppäimillä pedaalien toimintatila. Näyttö Vasen pedaali Oikea pedaali LC (vakio) Pedaalin polkeminen kahdesti peräkkäin kytkee efektin päälle/pois. Pedaalin pitäminen alhaalla väh. 2 sekunnin ajan vaihtaa aktiivista raitaa. Jos painat pedaalia alle 2 sekuntia, toisto pysähtyy, kun vapautat pedaalin. -- Pedaali ei vaikuta efektiin. Tämä ehkäisee vahinkopolkaisuja. Pedaali ei vaihda raitaa. Nyt toisto pysähtyy välittömästi, kun painat pedaalia. 3) Paina LOOP FX ja RC-30 palaa soittotilaan.

20 Virheilmoitukset Näyttö Merkitys Toimintaohje bt Paristo on lopussa. Vaihda paristo. FL Muisti on täynnä. Poista tarpeettomat loopit. UF EF Er dm WAV-tiedosto ei kelpaa. Päälleäänitys ei ole enää mahdollista. Sisäinen muisti pitää tyhjentää. RC-30:ssa on toimintahäiriö. Tarkista WAVtiedoston formaatti. Tallenna looppi uudelleen. Tyhjennä RC-30:n muisti. Ota yhteys jälleenmyyjään.

HP504/506 SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-1044

HP504/506 SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-1044 HP504, HP506 (FI) HP504/506 SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-1044 Onnea uuden soittimen omistajalle! Olitpa sitten vasta-alkaja tai jo pidemmälle soittoharrastuksessasi edennyt, on uusi instrumentti aina

Lisätiedot

Kahdenlainen syntikka: analoginen + digitaalinen. Pattern-sekvensseri. Runsaasti vocal-toimintoja. Synkronoi tietokoneesi tai muiden laitteiden kanssa

Kahdenlainen syntikka: analoginen + digitaalinen. Pattern-sekvensseri. Runsaasti vocal-toimintoja. Synkronoi tietokoneesi tai muiden laitteiden kanssa PIKAOPAS Sisältö Takapaneeli... 4 Aloitus... 5 JD-Xi tutuksi... 5 Virta paalle/pois... 5 Soundin valinta (Program-muistipaikka)... 6 Suosikkisoundien käyttö (Favorite)... 6 Käyttö... 7 Arpeggioiden soittaminen...

Lisätiedot

VICTOR READER STREAM2 KÄYTTÖOHJE. Ver. 20130529

VICTOR READER STREAM2 KÄYTTÖOHJE. Ver. 20130529 VICTOR READER STREAM2 KÄYTTÖOHJE Ver. 20130529 Tietoja VICTOR READER STREAM -laitteesta HumanWare on ylpeä voidessaan esitellä VICTOR READER STREAMin, tehokkaan äänikirjojen digitaalisoittimen. VICTOR

Lisätiedot

DIGITAALINEN SANELULAITE YKSITYISKOHTAISET OHJEET

DIGITAALINEN SANELULAITE YKSITYISKOHTAISET OHJEET DIGITAALINEN SANELULAITE YKSITYISKOHTAISET OHJEET Kiitos, että ostit Olympuksen digitaalisen äänitallentimen. Näissä ohjeissa on lisätietoja tuotteen oikein käyttämisestä ja turvallisesti. Säilytä ohjeet

Lisätiedot

Onnea uuden soittimen omistajalle

Onnea uuden soittimen omistajalle SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE RSC-0920 Onnea uuden soittimen omistajalle Olitpa sitten vasta-alkaja tai jo pidemmälle soittoharrastuksessasi edennyt, on uusi instrumentti aina iloinen asia. Olemme tehneet

Lisätiedot

Käyttöopas. Multi-Track Linear PCM -tallennin LS-100. Multi-Track Linear PCM -tallennin

Käyttöopas. Multi-Track Linear PCM -tallennin LS-100. Multi-Track Linear PCM -tallennin Multi-Track Linear PCM -tallennin LS-100 Multi-Track Linear PCM -tallennin Käyttöopas Kiitos, että ostit Multi-Track Linear PCM -tallentimen. Lue tämä opas huolellisesti, jotta osaat käyttää tuotetta asianmukaisesti

Lisätiedot

WS-833 WS-832 WS-831 DIGITAALINEN ÄÄNITALLENNIN KÄYTTÖOPAS. Käytön aloittaminen. Tallennus. Toisto. FM-radio. Valikko. Käyttö tietokoneen kanssa

WS-833 WS-832 WS-831 DIGITAALINEN ÄÄNITALLENNIN KÄYTTÖOPAS. Käytön aloittaminen. Tallennus. Toisto. FM-radio. Valikko. Käyttö tietokoneen kanssa DIGITAALINEN ÄÄNITALLENNIN WS-833 WS-832 WS-831 Käytön aloittaminen Tallennus Toisto FM-radio Valikko Käyttö tietokoneen kanssa Lisätietoja 1 2 3 4 5 6 7 KÄYTTÖOPAS Kiitos, että ostit Olympuksen digitaalisen

Lisätiedot

DIGITAALINEN SANELULAITE YKSITYISKOHTAISET OHJEET

DIGITAALINEN SANELULAITE YKSITYISKOHTAISET OHJEET DIGITAALINEN SANELULAITE YKSITYISKOHTAISET OHJEET Kiitos, että ostit Olympuksen digitaalisen äänitallentimen. Näissä ohjeissa on lisätietoja tuotteen oikein käyttämisestä ja turvallisesti. Säilytä ohjeet

Lisätiedot

CD Radio Cassette-Corder

CD Radio Cassette-Corder 2-548-054-33 (1) CD Radio Cassette-Corder Käyttöohjeet CFD-S35CP 2005 Sony Corporation VAROITUS Suojaa laite sateelta ja kosteudelta tulipalo- ja sähköiskuvaaran vuoksi. HUOMAUTUS Soittimen virtapainikkeen

Lisätiedot

Asennusopas Käyttöohje

Asennusopas Käyttöohje Asennusopas Käyttöohje Asennusopas Arvoisa asiakas, Seuraavan asennusoppaan avulla faksilaitteen käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Tarkemmat laitteen kuvaukset ja selitykset löydät oppaan mukana toimitettavasta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS SE6352S http://fi.yourpdfguides.com/dref/983750

Käyttöoppaasi. PHILIPS SE6352S http://fi.yourpdfguides.com/dref/983750 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SÄHKÖISKUN VAARA. ÄLÄ AVAA.

SÄHKÖISKUN VAARA. ÄLÄ AVAA. 1 VAROITUS SÄHKÖISKUN VAARA. ÄLÄ AVAA.! VAROITUS! VÄLTTYÄKSESI SÄHKÖISKULTA, ÄLÄ AVAA LAITTEEN KOTELOA (TAI TAKAOSAA). laitteen SISÄLLÄ EI OLE SELLAISIA OSIA JOTA KÄYTTÄJÄ VOISI HUOLTAA. TOIMITA LAITE

Lisätiedot

ipod nano Ominaisuudet

ipod nano Ominaisuudet ipod nano Ominaisuudet 1 Sisältö Luku 1 4 ipod nanon perusasiat 5 ipod nano yhdellä silmäyksellä 5 ipod nanon säätimien käyttö 8 ipod nanon säätimien lukitseminen 9 ipod nanon valikoiden käyttö 10 ipod

Lisätiedot

ipod nano Ominaisuudet

ipod nano Ominaisuudet ipod nano Ominaisuudet 1 Sisältö Luku 1 4 ipod nanon perusasiat 5 ipod nano yhdellä silmäyksellä 5 ipod nanon säätimien käyttö 7 ipod nanon säätimien lukitseminen 8 ipod nanon valikoiden käyttö 9 ipod

Lisätiedot

DIGITAALINEN SANELULAITE. DS-5000 DS-5000iD FI OHJEET

DIGITAALINEN SANELULAITE. DS-5000 DS-5000iD FI OHJEET Johdanto Tämän asiakirjan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Ota yhteys asiakastukeen, jos haluat lisätietoja tuotteiden nimistä tai mallien numeroista. Tämän asiakirjan sisällön paikkansa

Lisätiedot

Tavaramerkit Vastuuvapauslauseke Huomautuksia

Tavaramerkit Vastuuvapauslauseke Huomautuksia Käyttöopas R02 (WEU) Tavaramerkit Kaikki merkit ja tuotteiden nimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Vastuuvapauslauseke Tietoja ja asiakirjoja voidaan muuttaa ilman

Lisätiedot

MAS 101/102/111. Musiikkijärjestelmä Käyttöohje. iphone/ipod ei sisälly tuotteeseen.

MAS 101/102/111. Musiikkijärjestelmä Käyttöohje. iphone/ipod ei sisälly tuotteeseen. MAS 101/102/111 Musiikkijärjestelmä Käyttöohje iphone/ipod ei sisälly tuotteeseen. Sisältö TurvallisuusohjeeT 3 Johdanto ja ominaisuudet 4 Suorituskykyinen Harman Kardon MAS -äänentoistojärjestelmä 4 Etulevyn

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352293 1. painos

Käyttöohje. 9352293 1. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöohje 9352293 1.

Lisätiedot

CEL-SP3PA261. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas

CEL-SP3PA261. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas CEL-SP3PA261 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

DVD-viritinvahvistin DR-645

DVD-viritinvahvistin DR-645 DVD-viritinvahvistin DR-645 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Onkyo DVD-viritinvahvistimen hankinnasta. Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen kytkemistä ja käyttöä. Noudattamalla käyttöoppaan ohjeita

Lisätiedot

Äänen digitaalinen editointi - Audacity 2.0.0 -

Äänen digitaalinen editointi - Audacity 2.0.0 - Äänen digitaalinen editointi - Audacity 2.0.0 - COMAPP Community Media Applications and Participation http://www.comapp-online.de Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta (tiedotteesta)

Lisätiedot

NAS-S55HDE. HDD Network Audio System Käyttöohjeet. HDD Network Audio System NAS-S55HDE. Aloittaminend. Äänidatan tuonti ja siirtäminen

NAS-S55HDE. HDD Network Audio System Käyttöohjeet. HDD Network Audio System NAS-S55HDE. Aloittaminend. Äänidatan tuonti ja siirtäminen Aloittaminend HDD Network Audio System NAS-S55HDE Äänidatan tuonti ja siirtäminen Äänidatan toistaminena HDD-jukeboksissa olevien raitojen editointix Verkkoyhteys ja asetuksetp Laitteen käyttö Internetyhteyden

Lisätiedot

R-S700, R-S500. Käyttöohje. Stereovahvistin. i Fi

R-S700, R-S500. Käyttöohje. Stereovahvistin. i Fi R-S700, R-S500 Stereovahvistin Käyttöohje Julkaisija: Musta Pörssi Oy Kutojantie 4 02630 Espoo Kaikki oikeudet pidätetään. Käyttöohjeen tiedot perustuvat sen tekohekellä oleviin tuotetietoihin. Ominaisuus-

Lisätiedot

SUOMI. XL-HF401PH Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-HF401PH (pääyksikkö) ja CP-HF401H (kaiutinjärjestelmä).

SUOMI. XL-HF401PH Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-HF401PH (pääyksikkö) ja CP-HF401H (kaiutinjärjestelmä). CD/USB NETWORK XL-HF401PH Hi Fi-komponenttijärjestelmä, joka koostuu osista XL-HF401PH (pääyksikkö) ja CP-HF401H (kaiutinjärjestelmä). Johdanto Kiitos tämän SHARP-tuotteen ostamisesta. Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS KIITOS että valitsitte ClickFree Backup laitteen. Nämä käyttöohjeet on laadittu avuksi tuotteen käytössä, mutta luonnollisesti toivomme että laitteen käyttö sujuisi intuitiivisesti

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version.

Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version. SUOMI KÄYTTÖOPAS Version 1.0 Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version. Hyvä asiakkaamme Toivomme, että Archos-laitteesta on sinulle iloa pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätiedot

Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi. 570030 Easi-Speak

Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi. 570030 Easi-Speak Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi Ohje Tevellan tuotteelle 570030 Easi-Speak Varoitus: Sisältää pieniä osia. Ei sovellu alle

Lisätiedot

Lightwriter SL40 Connect

Lightwriter SL40 Connect Lightwriter SL40 Connect Käyttöohje SL40 CONNECT dedicated to communication Tämä on Lightwriter SL40 Connect -käyttöohje. Päivitykset ja lisäykset löydät osoitteesta http://www.toby-churchill.com Suunnittelu

Lisätiedot

HK 990 Integroitu vahvistin

HK 990 Integroitu vahvistin HK 990 Integroitu vahvistin KÄYTTÖOHJE SUOMI Sisältö Tärkeät turvallisuusohjeet 2 Turvallisuusohjeet 3 Esittely ja ominaisuudet 4 Etupaneelin hallinta ja toiminnot 5 Takapaneelin liitännät 7 Kaukosäädin

Lisätiedot